CES i Las Vegas januar 2014: Mere og mere forbundet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CES i Las Vegas januar 2014: Mere og mere forbundet"

Transkript

1 Connected home - tabletten og smartphonen er sammen med skærmen de 3 enheder, der styrer og overvåger. (Foto: Sense). Connected home: Mere og mere forbindes Det startede med at smartphonen kunne bruges som fjernsynets fjernbetjening. Så dukkede tabletten op og kunne det samme - og blev videreudviklet til den 2. skærm. De første prototyper på hårde hvidevarer, som kunne betjenes via og give besked til en smartphone, kom til for et par år siden. I 2013 på både CES i januar og IFA i september i Berlin var der stigende fokus på produkter, som spiller sammen. Og en status på dette års CES viser, at det forbundne hjem har udviklet sig eksplosivt - og der er ingen tvivl om, at nu går det stærkt. Flere og flere produkter kan i dag snakke sammen. Ydermere er der sket den interessante udvikling, at hvor vi i første bølge fik app'er, der kunne modtage informationer, vi skulle forholde os til, så kan forskellige enheder sættes op til selv at agere, så vi ikke selv skal tage aktion: Stiger luftfugtigheden i hjemmet, kan udluftningen eksempelvis selv starte og give os informationen til orientering. Hvis vejrudsigten lover regn, kan vinduerne automatisk lukkes - og igen får vi en information om, at det er sket. VERDENS STØRSTE UDSTILLING: CES, som foregik i Las Vegas januar 2014, er verdens største udstilling md forbrugerelektronik udstillere leverede omkring nyheder på de m 2 Dertil kom et stort antal præsentationer, pressemøder og taler. Ifølge arrangøren, BFE s amerikanske pendant, CEA, kom fagfolk og pressefolk fra 150 lande forbi. DIGImail bringer reportager om tv, audio, automotive og connected home. L æs mere: Køkkenet inddrages Et kik ud over andre muligheder er ipad'en der bruges til at styre madtilberedningen i gryden med indbygget wi-fi, så den kan melde status til din ipad. Smartphonen der kobles til grillens termometer, babyen der overvåges fra smartphone eller tablet og tyverialarm og lys, som kan betjenes fra den anden side af jordkloden via smartphonen. Du kan også trådløst printe ud fra din smartphone og via overvågningskameraer i hjemmet kan du holde øje med ubudne gæster eller hvordan vovsen har det, mens du er på farten. Og når du kommer hjem, kan smartphonen åbne garagedøren. Fra smartphonen kan du også optage på fjernsynets harddisk selv om du ikke er hjemme eller starte robotstøvsugeren eller ovnen, mens du er på hjem. At tingene smelter sammen ses også af, at amerikanske CTA Digital på CES lancerede en knivblok til køkkenet med holder til ipad. Lynx kommer med en udendørs gasgrill med wi-fi og adgang til råd om tilberedning og stemmeaktivering. Og Google har igen præsenteret Google Glass; brillerne, som kan gå på nettet, tage billeder og lave telefonopkald. Et nøglepunkt i disse briller er Samlet af Erling Madsen januar 2014

2 LG's HomeChat gør det muligt for dig at chatte med dine enheder i hjemmet - og de kan svare med en chatbesked. (Foto: LG). talegenkendelse - og dét er et felt, vi skal holde godt øje med: Flere og flere elektroniske produkter - ikke mindst i biler - vil i fremtiden kunne betjenes ved at vi taler til dem. Det giver forbrugerne masser af nye, spændende mulighederne. Producenterne kan udvikle nye produkter og nye kombinationer. Men det vil givet også stille krav til virksomheder: I gamle dage ringede kunderne, i dag kontakter de en virksomhed via en hjemmeside eller Facebook. Når forbrugerne bliver vant til at bruge stemmen sammen med smartphone eller briller, vil de da også tale til virksomhederne. Hér ligger en udfordring at få det til at lykkes. Behov for standarder - og et kæmpe potentiale DIGImail vil i næste uge kigge nærmere i reportagerne fra CES på biler, audio og sundhed - 3 områder, hvor connected home i allerhøjeste grad er i vækst. Og som BFE's direktør Laila Kelp Rasmussen sagde på BFE's Pressemøde på CES, da hun gennemgik salgstallene for de forskellige kategorier forbrugerelektronik: - Alt, der ikke er connected falder. Og der sker en»kannibalisering«: Ét produkt skal helst kunne en hel masse. En udfordring er, at få tingene til at tale sammen. For som konsulent Gert Svendsen, der har været formand for Teknologiudvalget i BFE sagde til Berlingske under CES: - Synergien stopper, når man begynder at tænke på tværs af enheder fra forskellige producenter. De kan kun snakke sammen med andre produkter fra samme producent. Han efterlyste en standard. DIGImail har tidligere fortalt om store aktører inden for hårde hvidevarer og automatik, som p.t. prøver at finde en standard, og i denne reportage fortæller vi også om Smart TV Alliances bestræbelser. Potentialet for at snakke sammen er i hvertfald stigende: FN's prognose forudsiger ifølge Time Magazine, at der med udgangen af i år vil være lige så mange mobilabonnementer som der er mennesker på jorden. Cisco siger, at med udgangen af 2015 vil flere end 25 milliarder enheder være på internettet - og med udgangen af 2020 vil tallet have passeret 40 milliarder... LG: HomeChat - snak med dine enheder i hjemmet LG kom med en ny løsning: LG's HomeChat, som sammen med den kinesiske, gratis messengertjeneste LINE gør det muligt at kommunikere med hjemmets apparater fra smartphonen eller computer.

3 Samsungs bud på Smart Home, hvor alle enheder kan styres via skyen og forskellige enheder hjemme og ude. (Foto: Samsung). Det interessante er, at du sender en chatbesked; eksempelvis med ordlyden:»jeg tager på ferie«. Så spørger systemet om det skal gå over i ferieindstillingen, hvor for eksempel køleskabet går i en strømbevarende tilstand, robotstøvsugeren tager en daglig rundtur på gulvet og dagen før du kommer hjem sørger vaskemaskinen for rent tøj. Du kan få opdateringer fra dit køleskab, familie og venner kan sende foto, som vises på køleskabets skærm og du kan på køleskabet skærm eller din smartphone se, hvad der er i det uden at åbne døren. Du kan tjekke indholdet efter udløbsdato og få forslag til opskrifter baseret på, hvad du har i køleskabet. Du kan også få ovnen til at komme med forslag til en ret og finde ingredienserne - og ovnen vil selv sørge for indstillingerne. Der er også adgang til online service, så besøg af tekniker minimeres. Samsung: Smart Home giver dig styr på det hele Smart Home er Samsungs bud på en løsning, der blandt andet sstilgodeser de 6,8 milliarder mobiltelefonbrugere i verden.

4 En app er vejen til at styre al hjemmets elektronik og hårde hvidevarer. Uanset om du sidder foran dit Smart TV eller med det digitale kamera, smartphone eller bærbare enheder i Galaxy Gear-serien, så kan du styre vaskemaskinen, musikken, lyset eller aircondition. Du kan også tale:»jeg går ud«på engelsk forårsager, at eksempelvis fjernsynet og lyset automatisk slukker. Samsung opererer med 3 elementer i Smart Home: Device Control - hvor du kan styre en eller flere enheder fra hjemmet eller på farten. Home View - hvor du på din Whirlpools bord, hvor du tv. bladrer gennem opskrifternes billeder og så trækker ét ind på bordet, hvor listen over ingredienser kommer frem. Tegn med fingeren rundt om gryden og kogepladen er defineret. Th. kan du blandt andet læse mail. (Foto: Whirlpool) smartphone kan overvåge hjemmet via indbyggede kameraer i eksempelvis fjernsynet eller et digitalt kamera. Smart Customer Service - som alarmerer dig ved fejl og giver hjælp med fejlretning. En lille krølle på den teknologiske udvikling er, at Samsung i Afrika har sat ind med nogle mobile centre til telemedicin, hvor strømmen kommer fra solceller. Telemedicin, hvor forbrugerelektronikken anvendes til kontakt og informationsudveksling mellem læger og patienter, er er vækstområde, som også i Danmark er på vej frem. Det gavner samfundøkonomien fordi det giver færre dage på hospitalet - og erfaringer viser, at patienter hurtigere kommer sig i eget hjem. Whirlpool: Samler det hele på bordet I 2008 viste Philips på Den Røde Plads i Moskva et fremtidsbud på et køkkenbord, hvor du stillede en kedel, og vupti var der en kogeplade under, og med fingrene kunne du på bordet indstille kogetemperaturen. Whirlpool har nu videreudviklet dette smarte køkkenbord, så det også indeholder en masse andre ting: - Det har alt dét, du ellers skal bruge flere enheder til, som kvinden, der demonstrerede prototypen for DIGImail sagde. Stil en gryde et sted på bordet og tegn med fingeren en cirkel - så er kogepladen defineret. Du kan tegne en halvcirkel under og så simrer gryden. Opskrifternes farvebilleder bladrer du i, og træk én ind på bordet og ingredienslisten og vejledningen kommer frem. Du kan have Facebook eller mail åben ude i siden, smartphonen kan besvares, Spotify sørger for musikken og du kan få vejrudsigten på bordet. Overskriften er Connected Suite og det smarte bord hedder Interacitve Cooktop, som også kan taleaktiveres.

5 - Smart TV vil spille en vigtig rolle i det smarte hjem: Vores hjem er fyldt med uensartede enheder, sagde bestyrelsesformand Eugene Yoo, som begrundelse for at få lavet en fælles, åben standard. (Foto: Smart TV Alliance). Et andet element i Connected Suite er et køleskab med indbygget lydsystem og højtalere fra Harman Kardon: Via Bluetooth kan du spille din yndlingsmusik fra eksempelvis smartphonen, mens du laver mad. Smart TV Alliance: Fra Smart TV til Smart Home Smart TV Alliance er en sammenslutning med 18 medlemmer, som arbejder på en åben, fælles standard, så udviklere ikke skal udvikle app'er til hvert eneste fjernsynsmærke - omtalt i CESreportagen om fjernsyn. Men på CES kom sammenslutningen med et bud på, at Smart TV skal udvides til at omfatte hele huset i Smart Home. På pressemødet blev vist en opstilling med fjernsynet som den centrale enhed, der styrede aircondition, vaskemaskine og køleskab: - Smart TV vil spille en vigtig rolle i det smarte hjem: Vores hjem er fyldt med uensartede enheder, sagde sammenslutningens bestyrelsesformand Eugene Yoo som begrundelse for, at der er brug for en hub til at styre alt på tværs af mærker. Intentionen er, at der skal udvikles en standard, som både bruges til brune varer og hvidevarer. Kinesiske Haier er også klar med Home. Eksempelvis styres anlægget til aircondition via Apples produkter for at gøre det nemt og enkelt for forbrugeren. (Foto: Erling Madsen).

6 Tv. Moderen med de små cookies, som sættes på en hvilken som helst ting: Kaffemaskine, pilleæske etc. - og så sendes trådløst besked til Mother, og på eksempelvis en tablet får du besked når kaffen er klar eller pillen skal tages. Skærmbilledet tv. kan du bladre i og dermed danne dig et indtryk af dine vaner - og ændre de dårlige. (Foto: Sense). HTML5 og JavaScript er udgangspunkterne. Standarden skal blandt andet gøre det muligt for tv'et automatisk at registrere enheder på det lokale netværk. På den måde skal forbrugeren kunne eksempelvis styre lyset, åbne hoveddøren, starte vaskemaskinen, indstille temperaturen på airconditionanlægget eller starte robotstøvsugeren. Fjernsynsskærmen får så automatisk besked, når køleskabets temperatur stiger over det normale, vaskemaskinen er færdig med at vaske etc. Andre kommer også med bud Det er interessant at se, at en masse andre udbydere også kom med bud på trådløse muligheder i hjemmet. Kinesiske Haier havde også et bud på styring af enhederne i hjemmet under navnet Haier Home På CES vistes et MFI-certifikat fra Apple som dokumentation for firmaets airconditionenhed er godkendt til at fungere med Apples produkter, og kineserne går efter at få certificeret flere produkter. Sense vandt en CES-pris i kategorien»technology for a Better World«for Mother; moderen er omdrejningspunktet for små cookies, der hér får en ny betydning: Cookies er ikke enheder, der lagres på computeren, eller småkager, men små dimser, som sættes hist og pist. De små sensorer kan programmeres til at registrere bevægelse, temperatur m.v. De finder mønstre og lærer og gør på den måde en række produkter intelligente. De data en cookie registrerer, sendes trådløst til Moderen eller er den uden forbindelse, så opsamles op til 10 dages data. En Moderenhed kan have 24 cookies i gang med at indhente data. Det hele samles på en tavle, så du får en oversigt over dine og familiens aktiviteter. På den måde kan du også se, om der er vaner, du skal ændre på! Anvendelserne er uendelige: Sæt en på kaffemaskinen og du får en melding når kaffen er klar, på pilleæsken, så du får besked når det er tid at tage den næste pille, eller på bilnøglerne, så du kan finde dem. Den kan også registrere, at du ikke er hjemme og så skrue ned for varmen. Den kan være tyverialarm og give besked, hvis der kommer personer ind i hjemmet, den kan gøre det sjovere for børnene at børste tænder og give din en melding, når børnene er kommet hjem fra skole. Og ifølge firmaet er fremtidsmulighederne enorme...

CES i Las Vegas januar 2015: Turbo på Internet of Things

CES i Las Vegas januar 2015: Turbo på Internet of Things - Internet of Things har potentialet til at ændre vores samfund, økonomi og hvordan vi lever. Der er vores opgave - som en industri og på tværs af forskellige sektorer - at få det til at fungere sammen,

Læs mere

Hvidvare. 47. årgang nr. 1 februar 2014. nyt. 2013 uden kokke-effekt? side 4 Store Skridt i VegaS side 12-18 obh i nyt look side 29

Hvidvare. 47. årgang nr. 1 februar 2014. nyt. 2013 uden kokke-effekt? side 4 Store Skridt i VegaS side 12-18 obh i nyt look side 29 Hvidvare 47. årgang nr. 1 februar 2014 nyt 2013 uden kokke-effekt? side 4 Store Skridt i VegaS side 12-18 obh i nyt look side 29 Bedre. Bedst. Bosch. Vores testvindere. Et bevis på passion og kvalitet.

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2014: Bilerne næste kampplads

CES i Las Vegas januar 2014: Bilerne næste kampplads CES 2013 var første år med en særlig hal til automotive - i 2014 voksede arealet med 20 % til 13.000 m 2. (Foto: Erling Madsen). Bilerne kampplads og vækstområde Kampen om styresystemet begyndt på computeren,

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2015: Bilerne en del af fremtidens netværk

CES i Las Vegas januar 2015: Bilerne en del af fremtidens netværk En gennemsigtig bil var én af attraktionerne på bilområdet, der er vokset fra 10.000 til 15.000 m 2 på to år. Biler og forbrugerelektronik smelter mere og mere sammen. (Foto: CES/CEA). VERDENS STØRSTE

Læs mere

IFA 2014: Trådløs streaming i fokus

IFA 2014: Trådløs streaming i fokus Daniel Lindén fra Woox Innovations/Philips Audio med danske pressefolk. På BFE's Pressemøde fremhævede han tre forbrugertendenser om audio: Tyndere og tyndere fladskærme skaber behov for supplerende lyd,

Læs mere

IFA 2014: Endnu større tv-skærme og øget fokus på UHD

IFA 2014: Endnu større tv-skærme og øget fokus på UHD Større og større skærme, 4K/UHD og Smart TV er nogle af fællesnævnerne på IFA i år. Billedet er fra Panasonics stand. IFA - som i år fejrer 90 års jubilæum - var i mange år koncentreret omkring fjernsynet.

Læs mere

IFA 2012: Ekstra fokus på lyden

IFA 2012: Ekstra fokus på lyden Foto: Erling Madsen Steen Tychsen fra Grundig viser 1970'erne ikonet Audiorama 9000 som med ny indmad er populær. Retro er der også i Grundigs radio TR1200, som med de runde hjørner skaber et behageligt

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk Projektet er støttet af TRYG FONDEN Layout & illustration: venomyum.com Oline har fået en computer,

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET TING PÅ INTERNETTET Internet of things er et moderne begreb, som dækker over, at det ikke længere kun er computere, der er på internettet. Rigtig

Læs mere

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få

Læs mere

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Indhold Skal vi chatte?...5 Den gode historie...6 Hvordan kommer jeg på nettet?...8 Sådan bladrer du på nettet...10 Hvordan finder jeg rundt?...13 Tips til søgning

Læs mere

Den intelligente bolig er lige om hjørnet

Den intelligente bolig er lige om hjørnet Af Jesper Andersen foto jan djenner Den intelligente bolig er lige om hjørnet Energistyring til private boliger er i rivende udvikling og vil i de kommende år blive hvermandseje. Vi har set nærmere på

Læs mere

computerens_udvikling

computerens_udvikling Computeren består af. ---------------------- En computer består af mange ting. Der er det samme i næsten alle computere, men der er en forskel - størrelsen på tingene. Dette er ikke fysisk, men f. eks.

Læs mere

LK IHC Plejebolig. Velfærdsteknologi - en hjælp i dagligdagen

LK IHC Plejebolig. Velfærdsteknologi - en hjælp i dagligdagen LK IHC Plejebolig Velfærdsteknologi - en hjælp i dagligdagen LK IHC Plejebolig Intelligente installationer, der hjælper mennesker Mennesker er ikke ens. Vi er vidt forskellige, vi kan forskellige ting,

Læs mere

HELT SIKKER BÆRBAR. Derhjemme På rejsen Når du er fremme I det fri

HELT SIKKER BÆRBAR. Derhjemme På rejsen Når du er fremme I det fri HELT SIKKER BÆRBAR Pas godt på d Den bærbare er smart og kan bruges overalt i huset, men henkastet på et tilfældigt bord er den også et oplagt mål for en langfingret tyv, der ikke lige har tid til at skrue

Læs mere

HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET. Operation Sikring - Danmarks nye sikringsselskab. Overvågningskameraer Alarm Fingeraftrykslåse

HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET. Operation Sikring - Danmarks nye sikringsselskab. Overvågningskameraer Alarm Fingeraftrykslåse ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE DET INNOVATIVE HJEM Oktober 2007 Dynamisk lys er et hit Læs mere på side 12 Komfort, sikkerhed og besparelser Moderne højteknologiske løsninger

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

IT udvikler sig. Fra radiorør til bredbånd

IT udvikler sig. Fra radiorør til bredbånd IT udvikler sig Vi kalder vores samfund et informationssamfund, fordi viden og informationer spiller en afgørende rolle. Informationsteknologi vinder frem overalt. Både den offentlige og private sektor

Læs mere

December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Test af headset og elbilen Teslas Nyt om gadgets, grej og gear 6 apps Køb julegaver på nettet Tema: hjemmebio Julegave guide

Læs mere

BEACONS I SOCIAL IT-LØSNINGER

BEACONS I SOCIAL IT-LØSNINGER BEACONS I SOCIAL IT-LØSNINGER 1 FORORD Denne rapport er udarbejdet på baggrund af Living IT Lab s brugerinddragende forundersøgelsesprojekt vedrørende anvendelsen af beacon-teknologi til personer med funktionsnedsættelser.

Læs mere

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 1 BESKYT DIN COMPUTER OG ANDRE ENHEDER 2 BESKYT DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 BESKYT DINE ELEKTRONISKE

Læs mere

Cookies på nettet Afslører du for meget om dig selv?

Cookies på nettet Afslører du for meget om dig selv? Cookies på nettet Afslører du for meget om dig selv? Når du surfer rundt på internettet, kan du være sikker på én ting: Du sætter digitale fodspor. Fodspor i form af data og information om dig, dine interesser

Læs mere

FORSIKRING. Udvikling. Udviklingen inden for digitalisering får store konsekvenser...

FORSIKRING. Udvikling. Udviklingen inden for digitalisering får store konsekvenser... Nr. 6 / 2014 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Hvor gik Gerda hen? Status på de digitale forsikringsselskaber [side 6] De er dygtige, men hvad kan den digitale generation egentlig? [side

Læs mere

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil...

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... 5 Oprette en jobagent... 6 Jobnet... 7 Jobindex... 7

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere