DUiL6 Weekend Gruppe 7: FDF-Ideer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DUiL6 Weekend 2008. Gruppe 7: FDF-Ideer"

Transkript

1 Ideer fra gruppen: Flaskeleg/aften: flaskehalsen peger på, flaskestafet, blyant ned i flaske, drikke konkurrence, spille på flasker med forskellig mængde vand i, gå på glasskår (knuste flasker) Pakkeleg Butik lav varer (fx kage) og sælg det Hawaiifest: drinks, kostumer, limbo, musik og stopdans Hjemmelavet juice, ost, smør Bygge ting ud af tomme juice og mælke kartoner Kuglebane med tomme kartoner Kokke/kage dag Bolcher/karameller Konkurrence: Hvem kan puste den største tyggegummiboble? Rouladerundbold: hvor man skal spise et stykke roulade inden man må løbe videre Rengøringsdag Overnatning/hverdagslejr Nytårsfest (kan også holdes om sommeren!) Bingo/kasino/spille møde Danse lektioner (vild med dans møde) Ud af huset møder fx svømmehallen, klatrehal, bowling Bygge og bo i et hus ud af rafter Rekord: hvor mange Fdfere kan være i en bil? Æble- møde: Glaserede æbler, hjemmelavet æblejuice, æblekage, bowling med æbler Modelaften: Klæd dig ud som model, sminke, modeshow Papmache Lav en avis Lav dit eget (holdets) logo/slogan Digt en FDF-sang Lær at spille på alternative instrumenter Anderledes idræt Maling, ansigtsmaling, splattersminke (kan lånes af landsdelen) Stafet Lav hjemmelavet chokolade el varm chokolade, chokoladefondu Decopache Fotoløb Risbåde Rytmik møde Tag 3 km mærket baglæns (sy det på på hovedet) Roelygter/selleri lygter/ appelsinlygter Snobrød med smarties el skinke. Ovn med staniol el urtepottebrød Haleleg Gud ske lov du kom

2 DUiL6 Weekend 2008 Gruppe 7: FDF-Ideer

3 Hvor finder man de gode ideer: Det er altid oplagt at kigge kredsens bibliotek igennem. Både nye og gamle ideer kan bruges, noget skal evt. passes lidt til, før de bliver rigtig gode. Man kan vælge bare at lade sig inspirere af ideerne og selv videreudvikle dem. Et andet oplagt sted er internettet. Her er en række eksempler på sider, hvor man kan finde gode ideer til FDF møderne: Ide-udvikling: Man kan udvikle helt nye ideer, hvilket ofte er sjovere end at genbruge. Som hjælp til dette kan man bruge forskellige ting som inspiration eller til at sætte gang i tankerne. Avis-associationer Ide-boks Ide-udveksling: Brug hinandens ideer. Vi deler vores gode ideer med hinanden og skriver dem ned. Afprøv ideerne: Har man udviklet en helt ny ide, kan det være en god ide at afprøve den inden mødet/turen. På den måde finder man ud af om aktiviteten også fungerer i praksis. Graduering: Det er vigtigt at tilpasse aktiviteten, så den passer til den aldersgruppe du er leder for. Mange af de samme aktiviteter kan sagtens bruges både til store og små, hvis man tilpasser dem lidt.

4 Hjemmelavet is uden fryser Ide: Fremstil din egen is og opdag, hvordan ting kan fryse uden at blive lagt i en fryser. Du skal bruge: Fløde Mælk Chokoladedrik (i pulverform med sukker i til at blande med mælk) Isterninger Salt Viskestykke Et glas En stor skål En spiseske Sådan gør du: 1. Bland 4 skefulde mælk, 2 skefulde fløde og en skefuld chokoladedrik i et glas. 2. Læg nogle isterninger i bunden af skålen og drys salt over. 3. Sæt glasset med iscremen i skålen ovenpå isterningerne og læg derefter lag af isterninger og salt rundt om glasset. Pas på at der ikke kommer salt ned i iscremen! 4. Læg viskestykket over skålen og lad den stå i 1-2 timer, men rør i den med 5-10 minutters mellemrum. 5. Tag glasset op at skålen og spis din hjemmelavede chokoladeis. Tid: Det tager ca 1½-2 timer, før iscremen er blevet til is, så det kan være en god ide at lave en aktivitet sideløbende med denne her, blot skal man huske at røre i isen engang imellem. Forberedelse: køb ind og sørg for at have skåle nok til alle. Hvad sker der? Når salt blandes med is får det isen til at tø, men det gør også isen koldere. Isen bruger nemlig varme for at smelte, og den varme tages fra glasset med iscremen, så den bliver så kold at den fryser til is.

5 3D Twister Ide: De fleste kender spillet Twister, hvor man rammer et felt på en plade og placerer hænder og fødder på bestemte farver på en måtte. Denne aktivitet er blot udvidet lidt, så den giver ekstra udfordring til de store. Man kan lave forskellige versioner, fx kan det spilles på en klatrevæg eller et klatrestativ på en legeplads. Det kan også spilles i kredsens materialerum, hvis der er solide hylder. Man kan enten sætte tapestykker i forskellige farver op på hyldernes kanter eller bare bruge farverne på de ting der alligevel er i rummet. Her kan det dog være nødvendigt at lempe reglerne lidt, fx kan en orange teltpose godt gå for at være rød. Endelig kan man lege legen ved at lade farven på det tøj man har på, være udgangspunktet. En FDF skjorte har som regel alle farverne på et eller andet sted og elles kan man lade et blåt øje, en rød næse osv være med. Når man ikke kan holde balancen, går man ud af legen og vinderen er den sidste person, der står med hænder og fødder på det rigtige sted. Hvis dine FDFere ikke kender Twister, så spil evt en omgang almindelig Twister først. Ønsker man at udvikle spillet, kan man lave sin egen plade med flere farver. Materialer: En plade fra et Twisterspil, evt tape i forskellige farver, præmie til vinderen?! Forberedelse: Find et egnet sted og sæt evt tapestykker op. Kæmpefodbold Ide: I Fætter BR fås en kæmpefodbold (ca 55 cm, 70 kr). Om vinteren har de den på lager, så spørg, hvis du ikke lige kan finde den i butikken. Den minder lidt om en stor badebold, men har fodbold mønster. Den pustes op (det er ret hårdt med munden, brug evt en luftmadras pumpe) og så er det ellers bare at gå i gang med den helt store fodboldturnering. Afhængigt af hvor fodboldentusiastiske dine FDFere er, kan aktivitetens længde være alt fra 10 min til en hel mødeaften med en pause undervejs. Der kan også arrangeres turnering i løbet af en weekendtur. Her er nogle eksempler på spil, som fungerer godt med kæmpefodbolden: Håndfodbold: Spilles ved at man slår til bolden, så den triller hen over græsset og ellers følger reglerne for almindelig fodbold. Stikbold: Noget kluntet, men vældig sjovt! Snudefodbold: Alle får en snude (kegleformet papstykke) sat fast på hovedet, som de skal se igennem. Vitawrap-håndbold: Deltagerne får viklet benene sammen med vitawrap. Find selv på flere og kig evt under boldlege i FDFs legedatabase. Materialer: Kæmpefodbold, en pumpe (eller en flok meget puste-glade pilte!), en boldbane (græsplæne, grus el lig.) og noget til at markere mål og sidelinier med. Forberedelse: Køb bolden og lær reglerne til de forskellige spil.

6 Lys og lygter Genbrugs-lygte: Lav en lygte ud af gamle dåser. Det giver en hyggelig stemning og kan fx laves til et udendørs møde i mørket eller som en del af en primitur. Du skal bruge: Store konservesdåser Stearinlys Kniv til at skære i dåsen med Ståltråd 1 lille søm Hammer Gren til håndtag/ophængning Skruetvinge Sådan gør du: 1. Sæt dåsen fast til et bord eller lignende med skruetvingen. 2. Skær et kryds i dåsens side, ca. midt på, og pres kanterne ind. 3. Lav to huller til håndtaget ved forsigtigt at hamre sømmet igennem på dåsens modsatte side. 4. Stik et stykke ståltråd igennem hvert hul og bind knuder for enderne (indeni dåsen). 5. Ståltrådens ender bindes på en pind, som bliver lampens håndtag. Der skal være ca 12 cm fra dåsen og op til håndtaget. 6. Sæt et lys i spænd i hullet og lampen er klar til brug.

7 Is-lys: Islys kan fremstilles fordi stearin danner en skorpe, når det køler af. Ved kontakten med isen fryser det i form, før varmen når at smelte isen. Resultatet bliver et flot og anderledes lys med huller der hvor der var is. Du skal bruge: Vandbad til at smelte stearinen (en lille gryde i en stor gryde) Stearinlys rester Et lys på 1,25 i diameter Knust is i stykker på 1-2 centimeter En skål med sand Tomme ½liters sodavandsflasker En fintakket sav Sådan gør du: 1. Smelt stearinlys resterne et vandbad. (Vandbad laves ved at hælde stearinen i den lille gryde og sætte den ned i den store gryde. Den store gryde fyldes med vand som opvarmer stearinen, når det koger.) 2. Skær toppen og bunden af en sodavandsflaske, så du får et rør som skal bruges som form. 3. Skær lyset af så det passer i højden med formen, stil formen i sandet og sæt lyset ned i midten af formen. 4. Fyld formen med isstykkerne, sørg for at lyset står i midten. 5. Hæld voksen udover i en jævn strøm til formen er fyldt op. Sørg for at vægen stikker ud for oven. 6. Lad lyset køle af i en time, og tør lyset godt inden du tænder det.

8 Bartendere i blåt Ide: Brug en mødeaften at konkurrere om, hvem der kan lave de vildeste, flotteste og mest opfindsomme drinks. De er jo naturligvis uden alkohol, men derudover kan de indeholde alt hvad man kan forestille sig (eller alt hvad der er i mødelokalernes skabe!). Del gruppen op i nogle hold og lad dem konkurrere indenfor forskellige kategorier. Lederne er de hårde dommere, der skal smage de forskellige drinks. (ser en drink alt for klam ud, kan man jo altid forlange at en fra gruppen skal smage først!). Indret lokalet, så det ligner en bar (kan fx være borde med sort stof over), hvide viskestykker som forklæder, festmusik, farvet lys osv. Kategorierne kan være: Den flotteste drink Den bedste drink Den sjoveste drink Den grimmeste drink Den ulækreste drink Den mest FDF-agtige drink Den mest kreative drink Den bedst præsenterede drink (her skal holdet tale godt for sig!) Find selv på flere.. Til sidst kårdes vinderne af de forskellige kategorier og de samlede vindere af konkurrencen udnævnes. Der overrækkes en medalje og en lille præmie. Materialer: Forskellige ingredienser til drinks, alt hvad man kan finde på også noget lidt utraditionelt!, pynt fx paraplyer, frugt, sugerør, krymmel, stjernekastere osv. Forberedelse: Hvis I holder møde i nærheden af et supermarked, kan I evt selv lade gruppen købe ind. Ellers køb ind og sørg for at der er forskellige fine glas til drinksene. Pynt op og stil bordene klar.

9 Omvendt kluddermutter Ide: En leg hvor alle samarbejder om at kludre hinanden ud.

Foto: Leif Gro. sæsonplan tumlinge TUMLINGE 1

Foto: Leif Gro. sæsonplan tumlinge TUMLINGE 1 Foto: Leif Gro sæsonplan tumlinge TUMLINGE 1 forord styregruppen for sæsonplaner anders f. trankjær og mette la cour V elkommen til FDFs nye sæsonplansmateriale. Materialet er en udløber fra handlingsplansåret

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Kærlighed - niveau 3 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være kærlighed

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Værd at vide. Side 4. Materialer til kampagnen. Side 5. Gnisterne. Side 6. Første indledende møde. Side 8. Andet indledende møde

Indholdsfortegnelse. Værd at vide. Side 4. Materialer til kampagnen. Side 5. Gnisterne. Side 6. Første indledende møde. Side 8. Andet indledende møde På flammefærd med Gnisterne Medlemskampagnen 2015 Indholdsfortegnelse Værd at vide Materialer til kampagnen Gnisterne Første indledende møde Andet indledende møde Eventen Bålmager Side 4 Side 5 Side 6

Læs mere

Skab dig i fælleskabet -timen

Skab dig i fælleskabet -timen Skab dig i fælleskabet -timen Side 1 af 25 Forord: Undervisningsforløbet: Skab dig i fællesskabet-timen er vores udgave af klassens time. Først og fremmest er det meningen, at disse undervisningsforløb

Læs mere

Zooom ind på efteråret

Zooom ind på efteråret Zooom ind på efteråret 2 Indholdsfortegnelse Indhold Side Familiehygge...4-5 Bolig...6-7 Opskrifter...8-9 Dame mode...10-12 Herre mode...13 Make-up...14-15 Hudpleje.......16-17 Hudpleje til mænd...18-19

Læs mere

VIDUNDERLIGE VILDE VER- DEN. Idékatalog til grundskoler Gratis aktiviteter og inspiration 21.-25. september 2015. Naturvidenskabsfestival.

VIDUNDERLIGE VILDE VER- DEN. Idékatalog til grundskoler Gratis aktiviteter og inspiration 21.-25. september 2015. Naturvidenskabsfestival. VIDUNDERLIGE VILDE VER- DEN Idékatalog til grundskoler Gratis aktiviteter og inspiration 21.-25. september 2015 Naturvidenskabsfestival.dk Indhold Kolofon 3. 5. 7. 8. 8. 9. 10. 11. 11. 13. 14 Forord Hvordan

Læs mere

Opskriften på en uforglemmelig fodselsdag

Opskriften på en uforglemmelig fodselsdag 65 års fødselsdag Opskriften på en uforglemmelig fodselsdag 1 65 ar med gode fodselsdagsminder Ribena er en fast ingrediens på tusindvis af fødselsdagsborde og har været det siden 1948. I 65 år har Ribena

Læs mere

Aktivitetshæfte for bævere og ulve. KFUM-Spejderne i Danmark Mongolietudvalget

Aktivitetshæfte for bævere og ulve. KFUM-Spejderne i Danmark Mongolietudvalget Aktivitetshæfte for bævere og ulve KFUM-Spejderne i Danmark Mongolietudvalget vejledning.indd 1 18-08-2004, 11:26 KFUM-Spejderne og Scouts of Mongolia KFUM-Spejderne har et samarbejdsprojekt med spejderne

Læs mere

LEG MED MILJØ - i daginstitutionen

LEG MED MILJØ - i daginstitutionen LEG MED MILJØ - i daginstitutionen LEG MED MILJØ SIDE 2 Indledning... side 3 DE FIRE TEMAER Energi... side 4 Vand... side 8 Indkøb, affald og genbrug... side 16 Ude... side 23 Det Minigrønne Flag... side

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Historien om Dragen Magnus. Storyline af Lotte Støve

Historien om Dragen Magnus. Storyline af Lotte Støve Historien om Dragen Magnus Storyline af Lotte Støve Forord Målgruppen er udviklingshæmmede børn ( fra 8 år og op) uden, eller med kun lidt, fysiske vanskeligheder og med nogenlunde forståelig sprog. Børn,

Læs mere

Oplev livet i vandet. Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner

Oplev livet i vandet. Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner Oplev livet i vandet Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner 2 Del 1 / Indhold Del 1 børn i naturen En naturoplukkers erfaringer 3 Den gode historie 7 Del 2 aktiviteter Aktiviteter 9 Havaktiviteter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole:

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole: Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Navn: Klasse: Skole: 1 Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Varme fødder i Grønland kan være en udfordring. Men du skal nu lære, hvordan du kan

Læs mere

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Sociale lege 4 Samarbejdsøvelser 8 Kreative øvelser 14 Idégenerering 18 Hjernegymnastik 25 Pjattelege 28 Sociale lege Rækkefølge-leg

Læs mere

Sådan holder du nemt. børnefødselsdag uden mælk

Sådan holder du nemt. børnefødselsdag uden mælk Sådan holder du nemt børnefødselsdag uden mælk 1 INDHOLD Sådan håndterer du mælkeallergi...3 Børnefødselsdag uden mælk...4 Hemmeligheden bag bløde og luftige boller...5 Find kreativiteten frem og bag en

Læs mere

bobler af naturvidenskab

bobler af naturvidenskab bobler af naturvidenskab 1 bobler af naturvidenskab Indhold s introduktion TIL LÆREREN Dette er en vejledning til Bobler af naturvidenskab, der er en formidlingsaktivitet om sæbebobler. Den er målrettet

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Forløb 8-10 år.

Dette er et elektronisk eksemplar af Forløb 8-10 år. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Forløb 8-10 år Dette er et elektronisk eksemplar af Forløb 8-10 år. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt

Læs mere

Sne, regn, blæsevejr, overskyet, hedebølge eller tordenvejr?

Sne, regn, blæsevejr, overskyet, hedebølge eller tordenvejr? Vind og vejr Naturen og naturfænomener Natur-noter (skriv egne kommentarer her) Sne, regn, blæsevejr, overskyet, hedebølge eller tordenvejr? Vejret er et naturfænomen med mange læringsmuligheder og også

Læs mere

DET STORE BATTERIPROJEKT

DET STORE BATTERIPROJEKT DET STORE BATTERIPROJEKT 2 3 DEN STORE BATTERIKAMPAGNE 204 Aktivitetsmateriale med tilknyttet specialmærke LEDER TIL AKTIVITETSMATERIALE OM BATTERIGENANVEN DELSE MED TILKNYTTET SPECIALMÆRKE FORMÅL Dette

Læs mere

På gensyn i. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. info@miniforeningen.dk. Ålborg Dukkehus og miniatureklub lone.guldhammer@mail.

På gensyn i. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. info@miniforeningen.dk. Ålborg Dukkehus og miniatureklub lone.guldhammer@mail. Mange steder i Danmark sidder der en gruppe mennesker som samles om deres fælles hobby. Nemlig Miniature ting. Og dukkehus. Du kan se nogen af dem her. Hvis du er med i en klub som gerne vil have nogen

Læs mere

Gaven fra sidste blad. Så hatten passer. Broder selv tips. Et nye og gratis blad for os Miniature folk. Masse af

Gaven fra sidste blad. Så hatten passer. Broder selv tips. Et nye og gratis blad for os Miniature folk. Masse af Hvad denne kasse er til og hvordan den i virkeligheden ser ud kan du læse om i næste blad. Lidt kan jeg da fortælle det har noget med jul at gøre Nr 3. Glæder mig til at vise jer den færdig. Gaven fra

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter Find vej ud i naturen året rundt Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter 2 Indhold Find vej ud i naturen året rundt 3 Mere natur i de små børns hverdag 4 God praksis i naturen 6 Januar-februar

Læs mere

Hjælp Julemanden. Lærerark

Hjælp Julemanden. Lærerark Hjælp Julemanden Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 60 min. I bliver budt velkommen af Tivolis underviser, der viser jer til rette i julemandens stue. Eleverne får at vide,

Læs mere

Model til Tornyster. Vendsyssel Miniatureklub admin@e-design.dk. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. Farum info@miniforeningen.

Model til Tornyster. Vendsyssel Miniatureklub admin@e-design.dk. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. Farum info@miniforeningen. Mange steder i Danmark sidder der en gruppe mennesker som samles om deres fælles hobby. Nemlig Miniature ting. Og dukkehus. Du kan se nogen af dem her. Hvis du er med i en klub som gerne vil have nogen

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn Pjece til forældre Lyst til at lære - Sådan lærer dit barn Kære forælder Udgivet af: Aarhus Kommune Børn og Unge Pædagogisk Afdeling Udgivet: Første udgave, januar 2011 Copyright: Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Mads og Borgmestergården en historie om 1600tallets

Mads og Borgmestergården en historie om 1600tallets Mads og Borgmestergården en historie om 1600tallets Danmark OPGAVEHÆFTE Mads og Borgmestergården en historie om 1600tallets Danmark Opgaver til tekstmaterialet Her følger en række opgaver, der kan løses

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere