DUiL6 Weekend Gruppe 7: FDF-Ideer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DUiL6 Weekend 2008. Gruppe 7: FDF-Ideer"

Transkript

1 Ideer fra gruppen: Flaskeleg/aften: flaskehalsen peger på, flaskestafet, blyant ned i flaske, drikke konkurrence, spille på flasker med forskellig mængde vand i, gå på glasskår (knuste flasker) Pakkeleg Butik lav varer (fx kage) og sælg det Hawaiifest: drinks, kostumer, limbo, musik og stopdans Hjemmelavet juice, ost, smør Bygge ting ud af tomme juice og mælke kartoner Kuglebane med tomme kartoner Kokke/kage dag Bolcher/karameller Konkurrence: Hvem kan puste den største tyggegummiboble? Rouladerundbold: hvor man skal spise et stykke roulade inden man må løbe videre Rengøringsdag Overnatning/hverdagslejr Nytårsfest (kan også holdes om sommeren!) Bingo/kasino/spille møde Danse lektioner (vild med dans møde) Ud af huset møder fx svømmehallen, klatrehal, bowling Bygge og bo i et hus ud af rafter Rekord: hvor mange Fdfere kan være i en bil? Æble- møde: Glaserede æbler, hjemmelavet æblejuice, æblekage, bowling med æbler Modelaften: Klæd dig ud som model, sminke, modeshow Papmache Lav en avis Lav dit eget (holdets) logo/slogan Digt en FDF-sang Lær at spille på alternative instrumenter Anderledes idræt Maling, ansigtsmaling, splattersminke (kan lånes af landsdelen) Stafet Lav hjemmelavet chokolade el varm chokolade, chokoladefondu Decopache Fotoløb Risbåde Rytmik møde Tag 3 km mærket baglæns (sy det på på hovedet) Roelygter/selleri lygter/ appelsinlygter Snobrød med smarties el skinke. Ovn med staniol el urtepottebrød Haleleg Gud ske lov du kom

2 DUiL6 Weekend 2008 Gruppe 7: FDF-Ideer

3 Hvor finder man de gode ideer: Det er altid oplagt at kigge kredsens bibliotek igennem. Både nye og gamle ideer kan bruges, noget skal evt. passes lidt til, før de bliver rigtig gode. Man kan vælge bare at lade sig inspirere af ideerne og selv videreudvikle dem. Et andet oplagt sted er internettet. Her er en række eksempler på sider, hvor man kan finde gode ideer til FDF møderne: Ide-udvikling: Man kan udvikle helt nye ideer, hvilket ofte er sjovere end at genbruge. Som hjælp til dette kan man bruge forskellige ting som inspiration eller til at sætte gang i tankerne. Avis-associationer Ide-boks Ide-udveksling: Brug hinandens ideer. Vi deler vores gode ideer med hinanden og skriver dem ned. Afprøv ideerne: Har man udviklet en helt ny ide, kan det være en god ide at afprøve den inden mødet/turen. På den måde finder man ud af om aktiviteten også fungerer i praksis. Graduering: Det er vigtigt at tilpasse aktiviteten, så den passer til den aldersgruppe du er leder for. Mange af de samme aktiviteter kan sagtens bruges både til store og små, hvis man tilpasser dem lidt.

4 Hjemmelavet is uden fryser Ide: Fremstil din egen is og opdag, hvordan ting kan fryse uden at blive lagt i en fryser. Du skal bruge: Fløde Mælk Chokoladedrik (i pulverform med sukker i til at blande med mælk) Isterninger Salt Viskestykke Et glas En stor skål En spiseske Sådan gør du: 1. Bland 4 skefulde mælk, 2 skefulde fløde og en skefuld chokoladedrik i et glas. 2. Læg nogle isterninger i bunden af skålen og drys salt over. 3. Sæt glasset med iscremen i skålen ovenpå isterningerne og læg derefter lag af isterninger og salt rundt om glasset. Pas på at der ikke kommer salt ned i iscremen! 4. Læg viskestykket over skålen og lad den stå i 1-2 timer, men rør i den med 5-10 minutters mellemrum. 5. Tag glasset op at skålen og spis din hjemmelavede chokoladeis. Tid: Det tager ca 1½-2 timer, før iscremen er blevet til is, så det kan være en god ide at lave en aktivitet sideløbende med denne her, blot skal man huske at røre i isen engang imellem. Forberedelse: køb ind og sørg for at have skåle nok til alle. Hvad sker der? Når salt blandes med is får det isen til at tø, men det gør også isen koldere. Isen bruger nemlig varme for at smelte, og den varme tages fra glasset med iscremen, så den bliver så kold at den fryser til is.

5 3D Twister Ide: De fleste kender spillet Twister, hvor man rammer et felt på en plade og placerer hænder og fødder på bestemte farver på en måtte. Denne aktivitet er blot udvidet lidt, så den giver ekstra udfordring til de store. Man kan lave forskellige versioner, fx kan det spilles på en klatrevæg eller et klatrestativ på en legeplads. Det kan også spilles i kredsens materialerum, hvis der er solide hylder. Man kan enten sætte tapestykker i forskellige farver op på hyldernes kanter eller bare bruge farverne på de ting der alligevel er i rummet. Her kan det dog være nødvendigt at lempe reglerne lidt, fx kan en orange teltpose godt gå for at være rød. Endelig kan man lege legen ved at lade farven på det tøj man har på, være udgangspunktet. En FDF skjorte har som regel alle farverne på et eller andet sted og elles kan man lade et blåt øje, en rød næse osv være med. Når man ikke kan holde balancen, går man ud af legen og vinderen er den sidste person, der står med hænder og fødder på det rigtige sted. Hvis dine FDFere ikke kender Twister, så spil evt en omgang almindelig Twister først. Ønsker man at udvikle spillet, kan man lave sin egen plade med flere farver. Materialer: En plade fra et Twisterspil, evt tape i forskellige farver, præmie til vinderen?! Forberedelse: Find et egnet sted og sæt evt tapestykker op. Kæmpefodbold Ide: I Fætter BR fås en kæmpefodbold (ca 55 cm, 70 kr). Om vinteren har de den på lager, så spørg, hvis du ikke lige kan finde den i butikken. Den minder lidt om en stor badebold, men har fodbold mønster. Den pustes op (det er ret hårdt med munden, brug evt en luftmadras pumpe) og så er det ellers bare at gå i gang med den helt store fodboldturnering. Afhængigt af hvor fodboldentusiastiske dine FDFere er, kan aktivitetens længde være alt fra 10 min til en hel mødeaften med en pause undervejs. Der kan også arrangeres turnering i løbet af en weekendtur. Her er nogle eksempler på spil, som fungerer godt med kæmpefodbolden: Håndfodbold: Spilles ved at man slår til bolden, så den triller hen over græsset og ellers følger reglerne for almindelig fodbold. Stikbold: Noget kluntet, men vældig sjovt! Snudefodbold: Alle får en snude (kegleformet papstykke) sat fast på hovedet, som de skal se igennem. Vitawrap-håndbold: Deltagerne får viklet benene sammen med vitawrap. Find selv på flere og kig evt under boldlege i FDFs legedatabase. Materialer: Kæmpefodbold, en pumpe (eller en flok meget puste-glade pilte!), en boldbane (græsplæne, grus el lig.) og noget til at markere mål og sidelinier med. Forberedelse: Køb bolden og lær reglerne til de forskellige spil.

6 Lys og lygter Genbrugs-lygte: Lav en lygte ud af gamle dåser. Det giver en hyggelig stemning og kan fx laves til et udendørs møde i mørket eller som en del af en primitur. Du skal bruge: Store konservesdåser Stearinlys Kniv til at skære i dåsen med Ståltråd 1 lille søm Hammer Gren til håndtag/ophængning Skruetvinge Sådan gør du: 1. Sæt dåsen fast til et bord eller lignende med skruetvingen. 2. Skær et kryds i dåsens side, ca. midt på, og pres kanterne ind. 3. Lav to huller til håndtaget ved forsigtigt at hamre sømmet igennem på dåsens modsatte side. 4. Stik et stykke ståltråd igennem hvert hul og bind knuder for enderne (indeni dåsen). 5. Ståltrådens ender bindes på en pind, som bliver lampens håndtag. Der skal være ca 12 cm fra dåsen og op til håndtaget. 6. Sæt et lys i spænd i hullet og lampen er klar til brug.

7 Is-lys: Islys kan fremstilles fordi stearin danner en skorpe, når det køler af. Ved kontakten med isen fryser det i form, før varmen når at smelte isen. Resultatet bliver et flot og anderledes lys med huller der hvor der var is. Du skal bruge: Vandbad til at smelte stearinen (en lille gryde i en stor gryde) Stearinlys rester Et lys på 1,25 i diameter Knust is i stykker på 1-2 centimeter En skål med sand Tomme ½liters sodavandsflasker En fintakket sav Sådan gør du: 1. Smelt stearinlys resterne et vandbad. (Vandbad laves ved at hælde stearinen i den lille gryde og sætte den ned i den store gryde. Den store gryde fyldes med vand som opvarmer stearinen, når det koger.) 2. Skær toppen og bunden af en sodavandsflaske, så du får et rør som skal bruges som form. 3. Skær lyset af så det passer i højden med formen, stil formen i sandet og sæt lyset ned i midten af formen. 4. Fyld formen med isstykkerne, sørg for at lyset står i midten. 5. Hæld voksen udover i en jævn strøm til formen er fyldt op. Sørg for at vægen stikker ud for oven. 6. Lad lyset køle af i en time, og tør lyset godt inden du tænder det.

8 Bartendere i blåt Ide: Brug en mødeaften at konkurrere om, hvem der kan lave de vildeste, flotteste og mest opfindsomme drinks. De er jo naturligvis uden alkohol, men derudover kan de indeholde alt hvad man kan forestille sig (eller alt hvad der er i mødelokalernes skabe!). Del gruppen op i nogle hold og lad dem konkurrere indenfor forskellige kategorier. Lederne er de hårde dommere, der skal smage de forskellige drinks. (ser en drink alt for klam ud, kan man jo altid forlange at en fra gruppen skal smage først!). Indret lokalet, så det ligner en bar (kan fx være borde med sort stof over), hvide viskestykker som forklæder, festmusik, farvet lys osv. Kategorierne kan være: Den flotteste drink Den bedste drink Den sjoveste drink Den grimmeste drink Den ulækreste drink Den mest FDF-agtige drink Den mest kreative drink Den bedst præsenterede drink (her skal holdet tale godt for sig!) Find selv på flere.. Til sidst kårdes vinderne af de forskellige kategorier og de samlede vindere af konkurrencen udnævnes. Der overrækkes en medalje og en lille præmie. Materialer: Forskellige ingredienser til drinks, alt hvad man kan finde på også noget lidt utraditionelt!, pynt fx paraplyer, frugt, sugerør, krymmel, stjernekastere osv. Forberedelse: Hvis I holder møde i nærheden af et supermarked, kan I evt selv lade gruppen købe ind. Ellers køb ind og sørg for at der er forskellige fine glas til drinksene. Pynt op og stil bordene klar.

9 Omvendt kluddermutter Ide: En leg hvor alle samarbejder om at kludre hinanden ud.

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Kokkeskole den 10. januar 2012 Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Jordskokkesuppe 600g jordskokker 2 stk skalotteløg 1 fed hvidløg 1 bagekartoffel 100g smør 1

Læs mere

Opgave 1: Lav 100% din havregrød

Opgave 1: Lav 100% din havregrød Opgave 1: Lav 100% din havregrød Du skal nu prøve at lave 100% din havregrød. Skal der rosiner, vaniljesukker, kardemomme eller måske æbletern i din havregrød? Vælg de krydderier, tørrede eller friske

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade JUL T OG LÆKKERT KLASSISK MOZARTKUGLE (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade Skær marcipanen i skiver og sæt små stykker

Læs mere

Idegenerering og aktiviteter

Idegenerering og aktiviteter Idegenerering R A V N S H O L T og aktiviteter PLA-arrangement 22. nov. 2007 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Indholdsfortegnelse 1 Forord 2 Forløbsmetoden 2.1 Idegenerering 3 Aktivitetsbeskrivelser

Læs mere

ESBJERG KOMMUNE FORSØG MED IS. Book Kerstin. KEBOO. [Skriv tekst]

ESBJERG KOMMUNE FORSØG MED IS. Book Kerstin. KEBOO. [Skriv tekst] ESBJERG KOMMUNE FORSØG MED IS Book Kerstin. KEBOO [Skriv tekst] Indhold Forsøg med Is... 3 Prøv at løfte irriterende isterninger... 3 Hvad?... 3 Hvordan?... 3 Hvorfor?... 3 Tåge... 4 Du skal bruge:...

Læs mere

Banankage med lys cremeux og nibs

Banankage med lys cremeux og nibs Banankage med lys cremeux og nibs Glem alt om de banankager, du hidtil har smagt! Denne kage har den lækreste fugtige konsistens, der står rigtig godt til den lyse cremeux og den sprøde tekstur, som kakaonibsene

Læs mere

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Fresubin 2 kcal DRINK 2 Idéer med Fresubin 2 kcal DRINK Frugtsalat Skær dine foretrukne frugter og bær og hæld 1 afkølet flaske Fresubin 2 kcal DRINK Abrikos- Fersken

Læs mere

Nisseland. Sne og sø:

Nisseland. Sne og sø: Nisseland Sne og sø: Materialer: 1 pakke vat, et lille spejl og noget silkepapir Krøl silkepapiret sammen til en bakke. Spred vattet ud over det område, hvor nisselandskabet skal være. Lav et hul i vattet

Læs mere

12 Mad til kræsne ganer

12 Mad til kræsne ganer 12 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 12 indeholder opskrifter på 8 af vores populære desserter Blommeclafoutis 2 tærteforme a 23 cm Mørdej: 300 g mel 150 g blødt smør 100 g flormelis 1 æg ¼ tsk.

Læs mere

Kompendium - Vorks store bagedyst Påsken 2017

Kompendium - Vorks store bagedyst Påsken 2017 Kompendium - Vorks store bagedyst Påsken 2017 Roulade-rundbold Almindelig rundbolg med det twist, at man skal have et stykke roulade i munden inden man løber videre til næste base. God ide at have et par

Læs mere

Mandelkugler med whisky. Mandelkaramel. 1. Smelt sukkeret. 1. Sæt ovnen på 50 C. 2. Når det er gyldent, røres sirup og smør i.

Mandelkugler med whisky. Mandelkaramel. 1. Smelt sukkeret. 1. Sæt ovnen på 50 C. 2. Når det er gyldent, røres sirup og smør i. Mandelkaramel 1. Smelt sukkeret. Mandelkugler med whisky 1. Sæt ovnen på 50 C. 150 g sukker 1 ss sirup 50 g smør 150 g mandler Olie Folie 2. Når det er gyldent, røres sirup og smør i. 3. Tilsæt mandlerne

Læs mere

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret.

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret. Havregrynskager med karamelcreme 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. Havretærte med frugt 1. Rør smørret sammen med sukkeret. 2. Tril dejen til kugler, som trykkes flade på pladen. 3. Bag 8-10 min.

Læs mere

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Sæbeboblevand. Du skal ikke piske i boblevandet, skum er noget skidt når man skal lave bobler.

Sæbeboblevand. Du skal ikke piske i boblevandet, skum er noget skidt når man skal lave bobler. Sæbeboblevand 1 liter destilleret vand 0,5 dl opvaskemiddel ( Fairy Ultra Original er det bedste) 1 spsk. Glycerin Boblevandet virker bedst, hvis du gemmer det i en lukket beholder i et døgn, inden du

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney Party-tip DisneyJunior.co.uk ø Bed dine venner om at klæde sig ud som pirater til partyet! Så kan du uddele priser for bedste piratudklædning! Rul invitationen, som du udskrev fra denne side, sammen, og

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG Bløde løg 10 g smør 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g) ½ tsk. groft salt 3 dl vand Hakkebøffer 15 g smør 600 g hakket oksekød ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår og sommer Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Som skal spirerne blive klogere på træer ikke mindst hyldetræer. De

Læs mere

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle!

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! 150 g smør* 150 g sukker 2 dråber vaniljeekstrakt 2 æg** 150 g glutenfrit selvhævende hvidt mel fra Doves Farm (Self-raising White

Læs mere

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag Hip hurra! FEMINA har fulgt kvinder i 140 år og ikke mindst inspireret til, hvad vi skal spise både til hverdag og fest. En fødselsdag skal selvfølgelig fejres, og vi er meget glade for, at Den store bagedyst

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter Eriks Mad og Musik 7. november 00 Julekonfekt og julegodter Havregrynskugler 0 g smør spsk kakao 00 g flormelis 00 g havregryn ½ dl piskefløde evt. et par dråber mandelessens (eller tsk vanillesukker)

Læs mere

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard FOF Kursus 5. & 6. december 2010 DET SKAL VI LAVE... Knækbrød Avotella Hjemmelavet smør Koldhævet foccacia Citronbrød Rugbrødslagkage KNÆKBRØD

Læs mere

Denne kagepakke indeholder:

Denne kagepakke indeholder: ROBLOX KAGEN Denne kagepakke indeholder: 2 x Renshaw fondant prof med chokoladesmag 250 gram til hår Kageplade kvadratisk 35 cm Kageplade rund 20 cm Fondant Hvid marshmallow 1kg., til ansigt + munden +

Læs mere

Månedens Smag 2018 Skikke og traditioner i februar

Månedens Smag 2018 Skikke og traditioner i februar Månedens Smag 2018 Skikke og traditioner i februar af Smagens Dag ved Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Til eleven Hver måned kan du opleve smagen i en ret eller i et måltid, som der er tradition

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager Eriks Mad og Musik. maj 009 Desserter, kager og søde sager Vanilleis dl piskefløde pasteuriserede æggeblommer ¾ dl flormelis stang vanille Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom både stangen og kornene

Læs mere

13 December. Overalt på Himmelsejleren bliver der banket og hamret.

13 December. Overalt på Himmelsejleren bliver der banket og hamret. 13 December Hrmfff ja. Hrmfff. Sådan der. - Den skal sidde der. Dén skal saves i vinkel, og så skal den passes ind. Så skal der skrues, og tætnes og slibes og tætnes igen. Formanden kigger på hullet i

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 41-48 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ FITNESS MED GRANATÆBLE Ingredienser 1 granatæble 1 glas cultura med hindbærsmag 2 spsk FITNESS Adskil frøene fra granatæblet og put en håndfuld i et glas. Overhæld

Læs mere

MARCIPAN. med skovbær og kakao. Skab fristende øjeblikke

MARCIPAN. med skovbær og kakao. Skab fristende øjeblikke TO FRISTENDE NYHEDER MARCIPAN med skovbær og kakao Skab fristende øjeblikke SMAGFULD MARCIPAN med de bedste råvarer VÆLG MELLEM SKOVBÆR OG KAKAO Hvide chokoladestykker 100 g ODENSE Hvid Chokolade 100 g

Læs mere

Bananer med chokolade

Bananer med chokolade Bananer med chokolade Bananer med chokolade (20 stk.) INGREDIENSER 10 bananer (½ banan pr. barn) 1 pakke mørk pålægschokolade FREMGANGSMÅDE Bananerne halveres og flækkes forsigtigt på langs. De skal kunne

Læs mere

e v e n t y r l i g e ø j e b l i k k e

e v e n t y r l i g e ø j e b l i k k e e v e n t y r l i g e ø j e b l i k k e Skab fristende øjeblikke Toscasnitter 200 g ODENSE Ren Rå Marcipan 125 g piskefløde 75 g sukker 75 g smør 75 g lys sirup 75 g mandelsplitter 75 g hasselnødder 100

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 135-142 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 CHOKOLADEFONDANT MED AFTER EIGHT 100 g smør 125 g mørk chokolade 4 past. æggeblommer 4 past. æggehvider 40 g sukker 20 g hvedemel 10 stk After Eight Pynt: Evt.

Læs mere

03 oktober 2019 Stegte Ål

03 oktober 2019 Stegte Ål 03 oktober 2019 Stegte Ål Den, der tager ålen ved halen og kvinden på ordet, kan sige, at han ikke har haft hold på nogen af dem. Menu Hovedret Stegte ål m/flødestuvede kartofler Æblepeberrod Agurkesalat

Læs mere

Månedens Smag 2018 Skikke og traditioner i oktober

Månedens Smag 2018 Skikke og traditioner i oktober Månedens Smag 2018 Skikke og traditioner i oktober Af Smagens Dag ved Hanne Birkum og Kirsten Marie Pedersen Smag på skikke og traditioner Til eleven Hver måned kan du opleve smagen i en ret eller i et

Læs mere

KREATIVE IDEER DESSERTER. Frysestabile desserter - lav større portioner og spar tid!

KREATIVE IDEER DESSERTER. Frysestabile desserter - lav større portioner og spar tid! Frysestabile desserter - lav større portioner og spar tid! Med Kreative Ideer kan du nemt og hurtigt hente inspiration til nye opskrifter og blive opdateret med de seneste trends. De Kreative Ideer består

Læs mere

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over. BRUNSVIGER KAGEKONE 400 g Amo Hvedemel 100 g margarine (mælkefri) 50 g gær 50 g sukker 1 æg Ca. 2 dl lunken risdrik (ca. 37 C) Remonce: 100 g margarine (mælkefri) 150 g brun farin 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

Eriks Mad og Musik 28. november 2009

Eriks Mad og Musik 28. november 2009 Eriks Mad og Musik. november 009 Kalveost pænt stykke kalvebov stor svineskank En hel del grofthakkede løg Nelliker Peber Laurbærblade Allehånde Frokostret Der er ikke nogle egentlige mål man krydrer efter

Læs mere

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side 16 750 g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker Crumble : 75 g smør 75 g havregryn 75 g rasp 100 g

Læs mere

Bagesukker gør bagningen lettere!

Bagesukker gør bagningen lettere! Bagesukker gør bagningen lettere! 6 lækre bageopskrifter! NYHED! Marengs ca. 40 stk. 3 æggehvider 2 dl Dansukker Bagesukker 3 dråber citronsaft Rød frugtfarve 1. Pisk æggehvider, citronsaft, frugtfarve*

Læs mere

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD 600 g hakket kalv og flæsk 2 æg 2 løg 3 dl mælk 30 g hvedemel 1 dl rasp Friskkværnet peber Kartoffelsalat 800 g små kartofler 1 dl hakket bredbladet persille 1 tsk. citronsaft

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT

VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT MINE OPSKRIFTER BRØD VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT 625 g mel 5 dl vand 2 tsk salt En lille klump gær på størrelse med en ært 1. Gæren smuldres ud i vandet i en stor skål og rører rundt.

Læs mere

Opskrifter med ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi

Opskrifter med ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi Opskrifter med ernæringsdrikke fra Jordbærshake 704 kcal 200 ml Fresubin energy jordbær ernæringsdrik kold 100 g Jordbær evt. frosne 80 ml Friskpresset appelsinjuice kold 4 spsk Sukker 6 spsk Piskefløde

Læs mere

VILD MED IS. Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs

VILD MED IS. Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs VILD MED IS Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs Elisabeth Johansson Gyldendal Saltlakridsis En portion lakridsis (se opskrift s. 37) 2 spsk saltlakridspulver 1 portion flade

Læs mere

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille.

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille. Vafler Vafler med flødeskum 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 2. Melet røres i mælken til en jævn blanding. 3. En æggeblomme tilsættes. 4. Æggehviden piskes stiv. 1. Fløden piskes til skum. 2.

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Kærlighed - niveau 2 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være

Læs mere

Den seje. Vandplaskere - Niveau 1 - Trin for trin. Vandplaskere Niveau 1

Den seje. Vandplaskere - Niveau 1 - Trin for trin. Vandplaskere Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Der lever mange flere forskellige fisk, hajer, skildpadder,

Læs mere

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS MILLIONBØF MED KARTOFLER 600 g hakket oksekød 1 stort løg 1 lille dåse tomatpuré 3 spsk. mel Smør/margarine til stegning Salt og peber Vand Kulør Tilbehør Kartofler Pil og hak løget fint. Smelt og brun

Læs mere

Du kan få forskellige typer af æg. Du kan få: Hønsene lever på forskellige måder. Se skemaet. Hvilken type høne har mest plads? høns. høns. høns.

Du kan få forskellige typer af æg. Du kan få: Hønsene lever på forskellige måder. Se skemaet. Hvilken type høne har mest plads? høns. høns. høns. Opgave 3: Undersøg, hvordan de forskellige typer af høns lever Du skal nu undersøge, hvordan de forskellige typer af høns lever. Der er nemlig forskel på, hvad hønsene får at spise, om de kan komme ud,

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Maj 2014 Maj måneds inspiration fra køkkenet har overskriften Du skønne rabarber. Vi har lavet 4 dejlige opskrifter, hvor rabarber indgår. Rabarber-cava med ingefær Rugboller

Læs mere

Materialer: tønder, køller, silkepapir, karton, snor, sakse, tusser, skabeloner til fastelavnspynt, grene til fastelavnsris, lim, blyanter.

Materialer: tønder, køller, silkepapir, karton, snor, sakse, tusser, skabeloner til fastelavnspynt, grene til fastelavnsris, lim, blyanter. Sommerlejr 2013 årets gang Strandlyst Græsmarken 19 B, 4400 Kalundborg Vi skal afholde fastelavn, påske, pinse, Sankt Hans, jul og nytår på en uge. Husk børnene gerne skal have fastelavns tøj og nissehue

Læs mere

Fordel dejen på bagepapir i 12 store klatter med luft i mellem. Bag dem ved 175 grader i grader, til de er gyldne.

Fordel dejen på bagepapir i 12 store klatter med luft i mellem. Bag dem ved 175 grader i grader, til de er gyldne. Opskrifter Skipper skrå cookies 120 g smør 1/2 tsk salt 2 dl sukker 1 æg 3 dl hvedemel 1/2 tsk bagepulver 1 tsk kogende vand 110 g hakkede mandler 180 g Haribo Skipper Skrå Tænd ovnen på 175 grader. Skær

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Orangedrøm - 12 stk. Gulerodskage - 14 stk. Ingredienser: 4100 g. Lys grundmasse 100 g. Premium Bitter 15 g. Pastarom Orange

Orangedrøm - 12 stk. Gulerodskage - 14 stk. Ingredienser: 4100 g. Lys grundmasse 100 g. Premium Bitter 15 g. Pastarom Orange RETROKAGER Retrokager. - alle de gode gamle skærekager. Grundopskrifter med Extra Moist Cake Mix 2 kageblandinger: Plain (lys) og Chocolate (mørk). Let at arbejde med, super smag og lang frisk holdbarhed.

Læs mere

Gør det ekstra godt og lækkert med saftige SVESKER. Saml posetoppe og få RABATKORT til Imerco

Gør det ekstra godt og lækkert med saftige SVESKER. Saml posetoppe og få RABATKORT til Imerco Gør det ekstra godt og lækkert med saftige SVESKER Saml posetoppe og få RABATKORT til Imerco ANDESTEG MED ÆBLER OG SVESKER (4-6 personer) 1 stor landand, ca. 3-3,5 kg Groft salt, peber 2-3 æbler 12-16

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

Tefal Snack collection 20X20 brochure.indd 1

Tefal Snack collection 20X20 brochure.indd 1 Tefal Snack collection 20X20 brochure.indd 1 22/09/16 21:50 Tefal Snack collection 20X20 brochure.indd 2 22/09/16 21:50 HYGGELIGE STUNDER MED SNACK COLLECTION! Hvis du ikke allerede kender Snack Collection,

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: Design og illustration: malenehald.

Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: Design og illustration: malenehald. Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: 70102666 Design og illustration: malenehald.dk Se mere på spejdernet.dk KFUM-Spejderne ønsker dig og din familie

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

FORTNITE supply llama KAGEN

FORTNITE supply llama KAGEN FORTNITE supply llama KAGEN PAKKENS INDHOLD 2 x lyslilla fondant 1 x mørke lilla fondant 1 x mørkeblå fondant 2 x sort fondant 1 x renshaw prof. chokolade fondant 1 x spongecake kageblanding 1 x saltkaramel

Læs mere

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er der to, der

Læs mere

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret Opskrift til 2-3 personer. Ingredienser: Bryndzové halusky slovakisk bolle ret - 750 g skrællet rå kartofler, fint revet. - salt - 250 g mel - 250 g gæret fåreost (i form af smøreost, kendt som bryndza)

Læs mere

Tips og gode råd til opskrifterne

Tips og gode råd til opskrifterne Tips og gode råd til opskrifterne Som i de tidligere udgivelser i Maveglad mad-serien, har vi forsøgt at holde os til opskrifter med lettilgængelige fødevarer. Vi vælger så vidt muligt råvarer, der kan

Læs mere

Inspirationshæfte Vinter

Inspirationshæfte Vinter creative skabelse sammen Inspirationshæfte Vinter Dejlige og sjove tips til dig og dit kreative barn kreativ skabelse sammen Snemand Flaske 1. Lav en stor bold af ler (størrelse afhængig af flaskehals

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

skoleskabet.dk Forret Rimmet laks med hyldebomstkaviar, rygeostcreme, sprøde havreflager og dild Side 1 af 19

skoleskabet.dk Forret Rimmet laks med hyldebomstkaviar, rygeostcreme, sprøde havreflager og dild Side 1 af 19 Forret Rimmet laks med hyldebomstkaviar, rygeostcreme, sprøde havreflager og dild Side 1 af 19 Hovedret skoleskabet.dk Ballotine af kylling, ærter francaise og små kartofler Side 2 af 19 Rimmet laks skoleskabet.dk

Læs mere

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch.

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch. Indbydelseskort På indbydelseskortet er der selvfølgelig en stjerne, for alle dine gæster bliver»stjerne for en aften«. Den glade mikrofon kan være festens symbol, og den går igen på de fleste ting, der

Læs mere

DET FRANSKE HJØRNE. Opskrifter fra kokkeskolen. Courgette mousse. Fiskesuppe. Aioli. Opskrifter til ca. 10 personer

DET FRANSKE HJØRNE. Opskrifter fra kokkeskolen. Courgette mousse. Fiskesuppe. Aioli. Opskrifter til ca. 10 personer Opskrifter til ca. 10 personer Fiskesuppe 1 daurade eller fiskeben 2 løg 1 fennikel 1 ds flåede tomater 3 fed 3 spiseske olivenolie lidt safran lidt hvidvin 2 l vand Courgette mousse 1 courgette 1 spiseske

Læs mere

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche Kaffechokolademousse Kirsebær med creme fraîche 6 personer 100 g mørk chokolade 3 ss pulverkaffe 2 ss vand 4 æggeblommer 2-3 ss rom ¼ l piskefløde Groftrevet chokolade 1. Chokoladen brækkes i mindre stykker

Læs mere

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring Den 19. februar 2015 Danmarks bedste v/rikke Kring www.mgi.dk Menu Gammeldaws Flæskesteg m/kartofler, brun sovs og hjemmelaver rødkål Lækkerier fra Kring chokoladekage af chokolade fra Ecuador med blødende

Læs mere

DUD 2011 Vestlimfjord Distrikt

DUD 2011 Vestlimfjord Distrikt Boller 20 g gær 4 ss. mælk 40 g smør 20 g sukker ¼ ts. salt 1 æg 200 g mel (3½dl) Mælk, smør, sukker og salt smeltes, afkøles til lillefinger temperatur Gær opløses heri Æg og mel tilsættes, og det hele

Læs mere

HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille:

HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille: HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille: 2000 g 2 rækker flødestænger til gåsebryst 2 rækker flødestænger til napoleonskager Evt. snitter 10 stk. sukkerskaller 10 stk. flødehorn Vandbakkelse:

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Jule menu 2013 Stegte sild i eddikelage 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Lage: 4 dl. Eddike 1 dl. Vand 150 gram Sukker 4 laurbærblade 12 Peberkorn, sorte * 1 Løg Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

PLUK OG SORTER FRUGT

PLUK OG SORTER FRUGT World Robot Olympiad 2018 WeDo Regular Kategori (Aldersgruppen op til 10 år) Konkurrencebeskrivelse, regler og pointgivning FOOD MATTERS PLUK OG SORTER FRUGT Version: 25. maj 2018 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

smage-5-kanten grundsmage og sanser

smage-5-kanten grundsmage og sanser Opgave : De fem grundsmage Du skal nu smage på de fem grundsmage. Smag på sukker, citronsaft,, rucolasalat, og parmesanost. Skriv dine smagsoplevelser ind i smage-5-kanten. Husk at drikke lidt vand, inden

Læs mere

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk Fristende og nemme desserter Opskriftstema Tiramisu med hindbær, likør og mokkabønner 20 ladyfingers 1 dl hindbærlikør (hedvin, likør, dessertvin) 300 g hindbær 6 ¼ dl sødmælk 175 g Dr. Oetker Creme Tiramisu

Læs mere

Springform med låg. Produktinformation og opskrifter

Springform med låg. Produktinformation og opskrifter Springform med låg Produktinformation og opskrifter Produktinformation og opskrifter Slip-let-belægning Formen og bundene er forsynet med en slip-let-belægning, så det færdige bagværk er let at få ud.

Læs mere

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier.

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. Glühwein Gløgg 1 ss honning 2 ss sukker 3 dl vand 2 nelliker 1 kanelstang 2 ss pomerans 1 flaske rødvin Lidt pomerans 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. 2. Læg låg på og lad det trække til

Læs mere

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter Ismaskine Model nr. 1664 220-240V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter BRUGSANVISNING 1 Vigtige sikkerhedsforanstaltninger. Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger,

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere