De Blå spejdere i Vestbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De Blå spejdere i Vestbjerg"

Transkript

1 oktober Nr årgang side 1 Siden sidst Siden sidste nyhedsbrev har Flire Klan fået et navn og været på 20 km hike. Gruppen har været på sommerlejr OG der har været den store gruppetur. Alt sammen oplevelser, som du kan læse lidt mere om i denne udgave af nyhedsmailen. VJ2011 En sommerlejr med 1100 glade spejdere! Af Mia (mikro/mini-leder) I år foregik gruppens sommerlejr på centerlejr i Mosbjerg; Vendelbo Jamborette En centerlejr er en lejr, hvor alt er planlagt på forhånd af nogle frivillige hjælpere. Det gør, at man kan gå fra aktivitet og ikke mindst at lederne har meget mere overskud til at tage sig af det enkelte barn. Sommerlejren summede af liv, ikke mindst fordi der var omkring 1100 spejdere med. Spejderne kom fra forskellige byer i Danmark. OG forskellige lande i Europa. Luxemburg, England, Skotland, Tyskland og Sverige var repræsenteret på lejren. Aktiviteterne var mangfoldige: Hike, kokoskopper, dingbat, kanoroning i mørke, fremstilling af sæbe, Disney-dag, fodsvedsstafet, samarbejdsøvelser, mega twister, klatrevæg, cooka-long og meget andet Som det fremgår af aktiviteterne var der noget for alle aldre så både mikroer og trop fik noget ud af det! På lejren var der også lederpleje for lederne, som bestod i noget madlavning og læring om, hvor lang tid ting er om at rådne i naturen. Vejret var med os det var simpelthen alle tiders tur for både spejderledere og spejdere. Fakta: Jamboree betyder frit oversat fra indiansk: "Fredelig kappestrid mellem mange stammer". Jamboreer er internationale spejderlejre som afholdes hvert fjerde år. I 2011 afholdtes en Jamboree i Sverige med spejdere fra hele verdenen. Ordet Jamborette bruger man om større lokale internationale lejre. Jamborette er opfundet af tidligere skovrider Jens Hvas fra Rold Skov og netop i Rold Skov blev den første Jamborette afholdt hvor der endnu findes en jamborette plads. skribents eget synspunkt. Der kan forekomme afvisning af indlæg, såfremt de ikke lever op til god etik.

2 oktober Nr årgang side 2 Spejdernes lejr 2012 Af Ole (tropsleder) Som I sikker allerede har hørt, bliver der en rigtig stor spejderlejr i Danmark næste år. Det bliver faktisk den største spejderbegivenhed i Danmark nogensinde. Man forventer at omkring børn, unge og voksne deltager i lejren, som afholdes i Holstebro: juli 2012 Der er de 5 internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark der står for arrangementet: De Grønne Pige-spejdere, KFUMspejderne, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Ud over danske spejdere venter man også en del internationale spejdere, lige som FDF og andre foreninger i Danmark vil blive inviteret til at deltage. Husk at bestiller I eller familie og venner bredbånd ved Bredbånd Nord, så hvis man at skrive spejderne i Vestbjerg på tilmeldingen, så får spejderne 200 kr. til gruppen uden at det koster ekstra for jer. Der vil også blive muligt for at forældre, søskende og bedsteforældre kan deltage, enten hele lejren eller i enkelte dag, alt efter ønske. I den kommende tid vil der blive afholdt informationsmøder for spejderledere over hele landet. I Aalborg kommune er det d. 6/10. Så når vi får mere information vil I også høre mere. Allerede nu kendes deltagerprisen som er på 1775 kr. for hel lejr. Og for pårørende er prisen pr. døgn ca. 400 kr. (dog max.1775 kr.) Prisen dækker, for både spejdere og pårørende: mad, aktivitet og et beløb til køb af transport. Vi ved godt at det er mange penge og især hvis en familie skal have flere af sted. Gruppen overvejer at lave en opsparingsordning så betalingen kan falde i små lempelige rater. Er der forældre der har en holdning eller gode ideer hører vi meget gerne fra jer.

3 oktober Nr årgang side 3 Weber grilning til festen, snerydning og anden form for service i hus og have. En mor på spejderlejr Af Louise (mor til Marcus) Jeg er med i bestyrelsen og var inviteret med fra fredag aften. Vi tog derop, Marcus, hans lillebror Noah og jeg. Aftenen bød på hygge og mad. Noah fandt sig til ro i en køjeseng i et lederrum, hvor der var plads til ham og jeg. Marcus og de andre mini/mikroer sov på sovesalen. Lørdag bød på lækker morgenmad, flaghejsning og løb om formiddagen. Et løb vi alle kunne være en del af. Både spejdere, voksne og lillebror Noah, som kun er 3 år. Super løb, hvor vi var biler der skulle ud og køre og kom omkring en tankstation, vi punkterede, skulle bestå køreprøven, blev stoppet af politiet og kørt fast i sneen. Skæg oplevelse sammen med de skønne spejdere. Løbet sluttede på stranden, hvor frokosten også blev indtaget. Efterfulgt at nogle friske badegale spejdere. Sejt gået! En god blanding af ledere og spejdere. Efter dette, blev forældre sendt af sted, mens spejdere og søskende skulle samle sten, som efterfølgende skulle bruges hjemme ved hytten. Vi forældre blev bedt om at dele os i to hold og det blev hurtigt aftalt, at det var pigeforældre mod drengeforældre. Vi skulle igen dyste. Denne gang stod det på kogekage(hvor pigeforældrenes helt klart var bedst), geocaching løb som, vi nok må indrømme, stod lige. Sidst men bestemt ikke mindst sjovt, redningsrebskast, som spejderne også fik en del sjov ud af og kigge på og efterfølgende prøve her nævner vi ingen vindere.siger spejdermoderen ;) Til aftensmad, fik vi lækker wok mad udendørs. Om aftenen var der lejrbål, som alle deltog med lige stor entusiasme. Fedt at være med til. Jeg selv er gammel DDS spejder, så det var virkelig en fed oplevelse, som helt klart vækkede gode minder. Noah faldt om natten ud af køjen ja ja så har vi prøvet det med næste gang sover vi på gulvet. Søndag hjalp vi alle hinanden med at rydde op og gøre hytten ren. Her ser man virkelig hvor god en gruppe spejdere, ledere og

4 oktober Nr årgang side 4 forældre gruppen er bygget op af. Stor hjælpsomhed og sjov og ballade. Samtidig med oprydningen var der aktiviteter for alle børnene. Marcus var stolt over at hans abehånd blev bedre end moderens. Ja ja.det var for børnene, men jeg skulle jo lige prøve ;) En opfordring til dem som ikke fik oplevelsen med. Får vi chancen for at få lov at dele en sådan spejderoplevelse igen med vores børn og deres ledere.spring på!!! Man behøver ikke være bange for, at det kun drejer sig om spejder arbejde. Det er det, alt andet og meget mere. Sammenholdet er super og der gives mulighed for at være sig selv. Sidst en tak til de ledere, som gør så stort og godt et stykke arbejde for, at vores børn får nogle kæmpe oplevelser for livet. Husk det er jul 24. december!!! Af Kjeld (formand) Og det betyder jo der skal købes julegaver, juletræ og en masse spiseligt, men for spejderne er det modsat, vi vil gerne sælge i stedet for at købe, og på den måde tjene lidt ekstra penge, der kan bruges til spændende oplevelser for vores børn. Der er derfor nogle datoer der bør sættes X i kalenderen. Nærmere info følger. Julemandens værksted hvor spejderne skal lave forskellige ting der kan sælges forældrehjælp er også ønskeligt bliver Juletræer skal fældes og skal sælges Vi håber at mange kan hjælpe, så vi kan tjene nogle penge, for som Ole skriver andet steds, så er der den stor spejderlejr i Obs datoer ikke korrekt!!!

5 oktober Nr årgang side 5 Nyt fra mikro/mini Af Mia (mikro/minileder) obs Nede ved mikro/mini er der kun én mikro: Resten blev på gruppeturen rykket op til minier! Minierne er i færd med at tage savbevis, hvilket de hygger sig meget med. Derudover har de på gruppeturen fået smag for det med at kaste med redningsreb. De har derfor også bygget deres egen udgave af en redningsrebskastsbane. Vi skal have besøg af Nørresundby Spejderne sidst i september hvor de skal på byløb sammen med os, og det glæder vi os til! Siden sidst har vi også været til Jens Bangs 20 års fødselsdag, der var lidt det samme som en divisionsturnering. To mand høj hev Mikkel og Sebastian en flot andenplads og dermed en sølvplade med hjem til standeren. Det var superflot. Der blev blandt andet dystet i skud med en armbrøst og vandkanon samt bæres med et åg inde i Latinergyden. Rammerne for selve løbet var Aalborg Midtby med udklædte vaskekoner og fangevogtere. Det var en dejlig dag, hvor vi til sidst mødtes med Ildfluerne og Krudtuglerne, som havde været i gang siden fredag (vi startede lørdag morgen). Flire Klan Vestbjerg Gruppes voksenklan Af Mia (mikro/minileder) I Vestbjerg Gruppe er der en voksenklan og siden sidst har den fået navnet Flire Klan. Flire kan betyde flere ting. Flire er blandt andet en fisk, samtidig med at det på vendelbomål betyder at have det sjovt og at grine. Og er der noget vi gør i ved klanen, så er det, at have det sjovt. Det kræver ingen egentlige spejderfærdigheder at være med i vores klan, så hvis I skulle have lyst til at kigge ned (eller kende nogen), så skal de være velkommen. Vi har mødedage én dag om måneden, så det er til at overkomme: Den første søndag i hver måned fra Vi laver alle mulige aktiviteter. Vi har gået 20 km hike ved Rødhus, lavet aktivitet på gruppeturen for forældrene (GPS løb og redningsrebskastsbane) og en hel masse andet. Kig forbi os og vores blog:

6 oktober Nr årgang side 6 Det summer af aktivitet hos Ildfluerne Af Annette (juniorleder) Vi arbejder med 2 udvidede forløbsmærker her i efteråret fordi vi er juniorspejdere. Desuden skal vi ud og tage det næste kilometermærke. Leg og drama, hvor vi skal lave løb, lejrbål og underholdning. Det skal kulminere i en weekendtur i Troldelumsken med rigtig Haloween uhygge sidst i oktober. Det andet mærke hedder Kultur og samfund. Der skal vi arbejde med spejdere i andre lande, lege og lave mad som børn i Angola, hvad lavede børn i vores egen vikingetid, hvad arbejder børn med i dag over hele verden og vi deltager i Spejderhjælpen. Spejderhjælpen er en mangeårig tradition blandt alle danske spejderkorps. Man bruger en uge på at arbejde for mor, far, naboer og venner og tjener lidt penge ved f.eks. at slå græs, støvsuge, vaske bil eller lufte hund. Vi takker for indsatsen. Pengene går i år til et skoleprojekt i Burma. Der ud over har vi planlagt at være super seje og gå 20 km i Oktober. Vi elsker mærker. En skam der ikke findes et for at gå 13 km. hike-mærke med 10 kg. I rygsækken, for det gjorde vi på sommerlejren i mindst 30 graders varme :-) Kender du nogen i 9-12 års alderen, der synes det her lyder spændene, så lad dem komme med ned i Tovten Mandag aften fra kl Vi vil meget gerne være flere. Med ild i røven Hilsen Ildfluerne.

Bladet. AugustAugust-Oktober 2011

Bladet. AugustAugust-Oktober 2011 Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre AugustAugust-Oktober 2011-1- Indhold Side 2 Ny sæson starter! 3 Kasserer 5 Pakning af patruljekasser 5 Mikro-/Mini 5 Mærkedage mikro/mini 6 Mikro-/Miniprogram 7 Juniorprogram

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Redaktion og trykning: Bodil, Merete, Ronald og familien Stubbe Indlæg og annoncer: Heidi

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hjortetakken. Hjortespring Gruppe Hareskov Division Det Danske Spejderkorps. Program for Juni 2015 September 2015

Hjortetakken. Hjortespring Gruppe Hareskov Division Det Danske Spejderkorps. Program for Juni 2015 September 2015 Hjortetakken Hjortespring Gruppe Hareskov Division Det Danske Spejderkorps Program for Juni 2015 September 2015 Hjortespring gruppe netop nu Så nærmer endnu et halvår sig sin afslutning, og vi kan se frem

Læs mere

2015 Gruppeaften 2015 79. årgang

2015 Gruppeaften 2015 79. årgang 2015 Gruppeaften 2015 79. årgang Indhold: Kontaktinformation på side 2 Sæt X i kalenderen på side 3 Gruppeledernes klumme på side 4-11 Arrangementer i 1. Holte på side 12-13 Formandsberetningen på side

Læs mere

2008 december / januar 64. årgang

2008 december / januar 64. årgang 2008 december / januar 64. årgang Indhold: Gruppelederen på side 4. Vigtigt nyt på side 5-8. Minier på side 9-10. Juniorer på side 11-12. Troppen på side 13-15. Klanen på side 24. Juletræer på side 16-18.

Læs mere

Grøn Gren. KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev December 2007 Februar 2008

Grøn Gren. KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev December 2007 Februar 2008 Grøn Gren KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev December 2007 Februar 2008 Grøn Gren Grøn Gren er medlemsblad for KFUM-Spejderne i Lystrup/Elsted/Elev Trykkeri Grøn Gren er trykt i 100 eksemplarer af One

Læs mere

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S Indhold: Side 3 Blå Sommer 4 Sjovt, vildt, skægt 5 Mikro-/Mini 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mærkedage mikro/mini 8 Juniorprogram 9 Junior Nyt 10 Trop 11 Raftekunst 11

Læs mere

Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent blev valgt Susanne Hansen.

Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent blev valgt Susanne Hansen. GRUPPERÅDSMØDE THISTEDSPEJDERNE Søndag den 22. februar 2015 kl. 15.00 17.00. Afholdt i spejderhuset Knakken REFERAT a) Valg af dirigent og referent. Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent

Læs mere

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 4 2005

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 4 2005 Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 4 2005 Seniorvæbner væbner-w -week eekend end Kreds edsweek eekend end Hyttepr projekt INDHOLD Læs i dette nummer: Kredslederen... 3 1. tumlinge... 5

Læs mere

Gruppeass. Adresseliste for Bülow Gruppe. Gruppeass. Grp.rådsformand. Lene Olsen. Bo Jakobsen. Frederik d. IIIs vej 20.

Gruppeass. Adresseliste for Bülow Gruppe. Gruppeass. Grp.rådsformand. Lene Olsen. Bo Jakobsen. Frederik d. IIIs vej 20. Gruppeleder Mette Holter Brændeskov Gruppeass. Mogens Bahnsen Gruppeass. Bo Jakobsen Grp.rådsformand Lene Olsen Grp.rådsmedl. Vini Kristiansen Grp.rådsmedl. Robert P. Hansen Grp.rådsmedl. Vanessa Knudstorp

Læs mere

Holte Kollen Julemorgen kl. 06.00

Holte Kollen Julemorgen kl. 06.00 Indhold: Vigtigt! på side 3. Gruppelederen på side 4. Minier på side 5-8. Juniorer på side 9-10. Troppen på side 11-12. Klanen!! på side 13-14. Lederne i 1. Holte på side 17. Forældrepatruljen på side

Læs mere

Årsskrift 2014 - Aalborg Søspejdere

Årsskrift 2014 - Aalborg Søspejdere Årsskrift 2014 - Aalborg Søspejdere Så gik der endnu et år hos søspejderne, på søsportsvej, vi har brugt året på en masse forskellige arrangementer, både for hele gruppen og for grenene, ikke kun på vores

Læs mere

Efter en lang sommerferie som. De af jer der har været med på

Efter en lang sommerferie som. De af jer der har været med på KFUM-Spejderne i Vojens nr. 3 2007 Mødetider og -steder Fra gruppelederens pc Bæver Bhkl. 1. kl. Onsdag kl. 16:45-18:00 Overgårdsvej 1B Ulvene 2. kl. 3. kl. Mandag kl. 18:30-20:00 Overgårdsvej 1B Junior

Læs mere

Nu er julen virkelig over os...

Nu er julen virkelig over os... Nu er julen virkelig over os... I skrivende stund (16. november) er alle lodsedler ude i hænderne på spejderne og er ved at blive solgt. Der er afregnet (altså solgt) for over halvdelen, og her må jeg

Læs mere

SPEJDER. Nyt. Nyt. Nr. 2 september 2009. Ræk ud. Blad for spejdere, forældre og førere i Danske Baptisters Spejderkorps

SPEJDER. Nyt. Nyt. Nr. 2 september 2009. Ræk ud. Blad for spejdere, forældre og førere i Danske Baptisters Spejderkorps SPEJDER Nyt Nyt Nr. 2 september 2009 Ræk ud Blad for spejdere, forældre og førere i Danske Baptisters Spejderkorps Foto: Leon Ravnborg Spot på Spejdernyt Side 10: Spejderhjælpen fejrer sit 50 års jubilæum

Læs mere

NR. 6 JUNI 2002 ÅRG. 68

NR. 6 JUNI 2002 ÅRG. 68 Hjælpere søges til PR-aktiviteter En spejdergruppe som Erik Menved er altid afhængig af, at vi konstant får nye spejdere. Specielt skal der nye spejdere til i de mindste aldersgrupper efterhånden som spejderne

Læs mere

LERCHEN. Mads Lerche Gruppe. Egeskov Division

LERCHEN. Mads Lerche Gruppe. Egeskov Division LERCHEN Mads Lerche Gruppe DDS Nr. Egeskov Division aug./dec. )ndhold )ndhold Redaktionens side Sæt X i kalenderen Spejderhatten (usk at melde afbud Mikro Mikro Konkurrencesiden Mini Mini Junior Junior

Læs mere

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre Kære Juniorspejder Velkommen i juniorgrenen til sjove, spændende og udfordrende aktiviteter. Side 1 af 7 Udg.: 07 Som juniorspejder laver vi mere seje aktiviteter. Vi sover i bivuak, sejler i kano og kører

Læs mere

Kom. nger om. og fordeles. i 2014.

Kom. nger om. og fordeles. i 2014. 1. Ry Gruppe inviterer til en den årlige genera amforsamling fredag 14. marts kl. 18.00 20.000 på Spejdergården Lynghoved Kom og vær med til at tage beslutnin nger om udvidelsen af Lynghoved, den fremtidige

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Års møde 11. marts 2014.

Års møde 11. marts 2014. Års møde 11. marts 2014. Så sidder vi her igen. Velkommen til jer alle. At der allerede er gået et år, har jeg svært ved at tro på, men kalenderen fortæller mig jo noget andet og siger jo sandheden, at

Læs mere

Borgmester besøg på Byggeren.

Borgmester besøg på Byggeren. Byggelegepladsen Nymarksvej 141 7000 Fredericia Tlf: 72106205 Åbninstider Man Fre12:00-17:30 Borgmester besøg på Byggeren. Mandag D. 14 Marts kom Borgmester Thomas Banke på besøg på Byggeren. Han var rundt

Læs mere

3. Lyngby. Dit barns penge. Mest for forældre. Målet med en sådan skal være et overskud på 50.000 kr. om året til gavn for lige netop DIT barn.

3. Lyngby. Dit barns penge. Mest for forældre. Målet med en sådan skal være et overskud på 50.000 kr. om året til gavn for lige netop DIT barn. 68. årgang Maj 2012 3. Lyngby Dit barns penge Mest for forældre Er du grafiker? Eller kan du sælge? så er det dit talent vi har brug for i de kommende måneder. Riget fattes penge. Den sang hører vi alle

Læs mere

Sommerlejr 2005, København: Besøg i Folketinget

Sommerlejr 2005, København: Besøg i Folketinget Nr. 76 September December 2005 Sommerlejr 2005, København: Besøg i Folketinget Indhold FDF og kirken 2 Formanden har ordet 3 Sommerlejr 2005 - København 4-6 Sommerlejr 2006 7 Telefonbøger 7 Diverse information

Læs mere

Gruppeledernes juni-hjørne 2014

Gruppeledernes juni-hjørne 2014 1 Så er der gået endnu en måned og det er blevet tid til endnu et bladindlæg fra vores side. Jeg håber, at alle har haft mulighed for at nyde det gode vejr, mens det har været her. Dansk vejr skal man

Læs mere

Budstiken november 2008.

Budstiken november 2008. Budstiken november 2008. Sikken voldsom trængsel og alarm, det er koldt, og man må gå sig varm... Ledere og assistenter: Gruppeleder HER KAN DIT NAVN STÅ, Skriv eller ring til en af os på siden her, og

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS Spejderne på Azaleavej. Gruppeblad for 3. Vesterbro Vildgæssene - Spejderne på Azaleavej

DET DANSKE SPEJDERKORPS Spejderne på Azaleavej. Gruppeblad for 3. Vesterbro Vildgæssene - Spejderne på Azaleavej DET DANSKE SPEJDERKORPS Spejderne på Azaleavej PR K EN Gruppeblad for 3. Vesterbro Vildgæssene - Spejderne på Azaleavej Spejder for en Dag - september 09 Den 19. september holdt vi spejder for en dag.

Læs mere