Om "PlayMemories Home Hjælpe Guide"

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Om "PlayMemories Home Hjælpe Guide""

Transkript

1 MANUAL

2 Om "PlayMemories Home Hjælpe Guide" "PlayMemories Home" er en software-pakke, der giver dig mulighed for at importere videoer og fotos til en computer, og derefter gennemse og administrere dem. Denne "PlayMemories Hjem Hjælp Guide" beskriver grundlæggende betjening af denne software. For mere avancerede råd til "PlayMemories Home Hjælpe Guide (Yderligere hjælp Online)." Også for Frequently Asked Questions (FAQ) om at henvise til "PlayMemories Home," se "PlayMemories Home Hjælp Guide (Yderligere hjælp Online)." Noter Indholdet af "PlayMemories Home Hjælpe Guiden" kan variere afhængigt af den version af softwaren, du bruger. Hvis du allerede har brugt "PlayMemories Home", når du tilslutter et nyt kamera, og nye funktioner tilføjes til softwaren, og softwaren er opdateret, hvis der er flere funktioner til rådighed. Indholdet af "PlayMemories Home Hjælp Guide" kan ændres uden varsel. For oplysninger om anbefalede computerkonfigurationer for anvendelsen af "PlayMemories Home," refererer til Operations Guiden på dit kamera.

3 Hvad du kan gøre med "PlayMemories Home" Ved brug af "PlayMemories Home", kan du udføre følgende handlinger. Import af videoer og fotos fra kameraet til en computer Du kan importere videoer og fotos optaget på dit kamera ved at slutte kameraet til en computer. Visning af videoer og fotos Du kan administrere videoer og fotos optaget på dit kamera efter dato, og vælge video eller fotos, du ønsker at få vist som miniaturer. Udskrivning af fotos Du kan udskrive valgte fotos. Du kan også udskrive billeder med dato information. Redigering af billeder Du kan rette billeder, såsom at anvende rød-øje reduktion eller redigere videoer (Kun for modeller, der understøtter denne funktion). Oprettelse af en disk Du kan oprette en disk, som kan afspilles med en afspiller eller en computer fra tidligere indspillede videoer (Kun for modeller, der understøtter denne funktion). Du kan også oprette datadiske. Noter Selv hvis video eller foto kan importeres til "PlayMemories Home", fungerer nogle funktioner muligvis ikke korrekt på det. De funktioner, du kan bruge kan variere, afhængigt af det kamera, du bruger. Ligeledes kan indholdet af den hjælp variere afhængigt af de funktioner, der understøttes af kameraet.

4 Start / Afslutning af programmet Start af program Du kan bruge følgende procedure til at starte programmet. Vælg [Start] - [Alle programmer] - [PlayMemories Home]. Når du bruger Windows 8, skal du vælge [PlayMemories Home] ikonet fra Startmenuen. Afslutning af programmet Du kan bruge en af følgende procedurer for at afslutte programmet. Klik på menuen [Filer], og klik på [Afslut]. Klik på lukkeknappen [X] i øverste højre hjørne af vinduet.

5 Import af videoer og fotos fra kameraet til en computer Du kan importere videoer og fotos optaget på dit kamera ved at slutte kameraet til en computer. Import af billeder fra kameraet ved hjælp af Wi-Fi 1. Tænd for kameraet, og slut den til computeren. Video / foto import-vinduet vises på computerskærmen. 2. Vælg destinations drev og en mappe, samt import-metoden. Hvis du vælger [Vælg filer til import], skal du vælge videoer eller billeder, der skal importeres fra video / foto valgområdet. Ved at dobbeltklikke på en video eller foto, kan du forstørre det. Hvis du klikker på [Indstillinger] og sætte en check i [Slet importerede mediefiler fra enheden eller mediet] afkrydsningsfelt, videoer og billeder vil blive slettet fra dit kamera, efter at de er blevet importeret til computeren. 3. Klik på [Import]. Når importen af dataene er afsluttet, hovedvinduet vises. Hints For nærmere oplysninger om import vinduet, se Dele og kontrol af import vinduet. Hvordan du tilslutter dit kamera til en computer, skal du se i den medfølgende Betjeningsvejledning. Hvis du slutter kameraet til computeren ved hjælp af en Wi-Fi-forbindelse, vil videoer og billeder importeres til computeren, hvis du vælger video import-funktionen på dit kamera. Kun videoer og fotos, der ikke tidligere har været importeret, vil blive importeret i denne operation, og en statusindikator vises på vinduet. (Kun for modeller, der understøtter Wi-Fi import funktion "PlayMemories Home") Noter Hvis du bruger et kamera, som ikke har en USB power supply funktion, anbefaler vi, at du bruger et AC-adapter som strømkilde. Hvis du ikke har eller ikke kan bruge en ACadapter, skal du bruge et fuldt opladet batteri. Hvis du ikke har sat et check i [Import med PlayMemories Hjem, når en enhed er tilsluttet] afkrydsningsfeltet på vinduet vises, når du har valgt [Indstillinger] - [Import] i menuen [Værktøjer], vil import-vinduet ikke vises. I dette tilfælde skal du starte "PlayMemories hjem". Klik på [Funktioner] i øverste højre hjørne af hovedvinduet, og klik derefter på [Import Media Files].

6 Import af billeder fra kameraet ved hjælp af Wi-Fi Ved at bruge Wi-Fi fra dit kamera understøtter Wi-Fi-funktionen, kan du importere videoer og fotos til en computer. 1. Slut dit kamera til Wi-Fi-netværket. 2. Slut computeren og kameraet med et USB-kabel. 3. Vælg kameraet understøtter Wi-Fi-funktionen fra [Kameraer og medier], og derefter køre [Wi-Fi Import Settings]. Gem destination indstillinger og Windows firewall-indstillinger vises. 4. Tag USB-kablet ud af computeren og kameraet. 5. Brug kamerafunktioner at køre Wi-Fi import funktion. Når billederne begynder at blive importeret, er en statusindikator vises nederst til højre i vinduet. Hints Hvis du slutter kameraet til computeren ved hjælp af en Wi-Fi-forbindelse, vil videoer og billeder importeres til computeren, hvis du vælger den video import-funktionen på dit kamera. Kun videoer og fotos, der ikke tidligere har været importeret, vil blive importeret i denne operation, og en statusindikator vises på vinduet. (Kun for modeller, der understøtter Wi-Fi import funktion "PlayMemories Home") Når du tilslutter dit kamera til din computer via en Wi-Fi-forbindelse, hvis import ikke starter automatisk efter at have kørt video import-funktionen på dit kamera, kan yderligere indstillinger være påkrævet.

7 Tjek [Import videoer og fotos til en computer] - [Ved brug af et kamera understøtter Wi-Fi-funktionen, kan jeg ikke importere videoer eller fotos ved hjælp Wi-Fi.] I Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ). Noter Indstillinger for firewall og sikkerhedssoftware, du bruger skal konfigureres for hvert netværk som computeren er tilsluttet. Afhængigt af firewall-indstillinger for sikkerhedssoftware, du bruger, kan enheden ikke genkendes. For nærmere information henvises til hjemmesiden eller manuel af sikkerhedssoftware. Dele og kontrol af import vinduet Når du slutter kameraet til en computer, "PlayMemories Home" starter, og video / foto import vises.

8 A Import kilde Modelnavnet på den tilsluttede kamera vises. Ved at klikke, kan du vælge andre tilsluttede enheder fra drop-down listen. B Import metode Vælg den metode, der skal bruges til import. Når du vælger [Vælg filer til at importere], er video / foto valgområde vises. C Import knappen knappen Importer Klik for at starte import af de videoer og fotos. D Destination drive Destination drive Destinationen drevet vises. Ved at klikke, kan du vælge destinationens drev fra dropdown listen. E Destinationsmappe Destinationsmappen for importerede videoer og fotos vises. Ved at klikke, kan du vise navnet på destinationsmappen aktuelt indstillede og en historie af de destinationsmapper, som du har importeret videoer og fotos før. Når du klikker på [Gennemse], valg af mappe -vinduet vises, og du kan vælge destinationsmappen. F Indstillinger Du kan ændre forskellige indstillinger, såsom hvorvidt at slette videoer og fotos er importeret til en computer fra kameraet, om der skal slukke kameraet automatisk efter import, om du vil importere videoer og fotos automatisk ved hjælp af Wi-Fi, eller om de vil bibeholde en GPS-track log, etc. Funktioner, at dit kamera understøtter kan variere afhængigt af modellen. G Tilbage Klik for at flytte tilbage til hovedvinduet.

9 Visning af videoer og fotos Du kan gennemse videoer og fotos importeret til en computer sorteret efter dato og tidspunkt, hvor de blev taget (Calendar view). 1. Klik på drev, den mappe eller et kamera tilsluttet, hvor de videoer eller fotos, du ønsker at se, er reddet fra den venstre side af hovedvinduet (A). 2. Klik på [År], [Måned], eller [Dag] (B) for at skifte displayet, og vise miniaturer af de videoer eller fotos, du ønsker at se. 3. Dobbeltklik på miniaturen for den video eller foto, du vil forstørre. Den valgte video eller foto er forstørret. Når du vælger en video, begynder afspilningen. Når du klikker på videoen, vises skyderen og afspilningsknapperne. Når du vælger et foto

10 Når du vælger en video Hints Klik på den øverste del af vinduet for at skifte vinduet til miniaturevisning. For nærmere oplysninger om hovedvinduet, se Dele og kontrol af hovedvinduet. Når du dobbeltklikker på en video eller foto i [Kameraer og medier], er video eller foto forstørret i et andet vindue. Bemærk For at se videoer eller fotos gemt på en computer med "PlayMemories Home," du er nødt til at specificere de mapper, hvor de videoer eller fotos er gemt. Hvis du vil angive en anden mappe end [My Pictures] som normalt fastsat på forhånd, skal du vælge [Tilføj Folders] fra menuen [File], og vælg den mappe, hvor de videoer eller fotos, du vil se, gemmes.

11 Dele og kontrol af hovedvinduet A værktøj område B Media filplaceringer C Display skift område D Thumbnail ikoner Værktøjs område

12 B Media filplaceringer Kameraer og medier Drives Klik for at vise videoer og fotos gemt på den tilsluttede kameraet eller på optagemediet såsom hukommelseskort eller diske. Klik for at vise videoer og fotos gemt på et drev på computeren eller en ekstern harddisk. PlayMemories Online Meddelelser C Display skift område Klik for at vise videoer og fotos uploadet til "PlayMemories Online." (Kun for lande / regioner støtter "PlayMemories Online") Klik for at vise oplysningerne fra Sony i en liste (nyeste softwareopdatering, etc.) / / [År] / [Måned] / [Day] Klik for at skifte visningstilstande (Thumbnails / Detaljer / kalender Se). Klik for at sortere videoer eller billeder efter år, måned Du kan justere størrelsen på miniaturebilledet ved at flytte skyderen.

13

14 Del og kontrollér i det udvidede display Når du dobbeltklikker på en miniature i hovedvinduet, skifter vinduet til det udvidede display, der viser miniature listen, og knappen for at vise redigeringsværktøjet. For at vende tilbage til hovedvinduet, klik på vinduet og derefter klik på knappen. Når du vælger et foto Når du vælger en video

15

16 Visning af videoer og fotos gemt på dit kamera / Brug værktøjer der er relevante for dit kamera Du kan se videoer og fotos gemt på dit kamera, når det er tilsluttet computeren. Du kan også, åbne værktøjer eller websteder der er relevante for dit kamera. Tænd for kameraet, og slut det til computeren. Hvis video / foto import vinduet vises, skal du klikke for at vise hovedvinduet. Dobbeltklik på miniaturen for den video eller foto, du vil se (A). Eller klik på knappen på værktøjet eller websted, du vil åbne (B). Hints Ved at trække og slippe miniaturebilleder af videoer eller fotos gemt på dit kamera til den specifikke mappe på din computer, kan du importere dem fra kameraet til computeren. Videoer og fotos vil blive importeret ved hjælp af import metoden, du har indstillet i import vinduet. Hvis der er videoer og fotos, du har indstillet til at oploade til delings tjenester på dit kamera, når det er tilsluttet din computer, [Share] vises. Ved at klikke på [Share], kan du oploade disse videoer og fotos til delings tjenester. Noter Værktøjer eller websteder. Du kan åbne forskellige, afhængigt af det kamera, du bruger.

17 Redigering af mapper Redigering af mapper Du kan udføre følgende handlinger ved at højreklikke på en mappe i [Drev] i venstre side af hovedvinduet. Opret mappe Slet mappe Omdøb mappe Bemærk Når du sletter en mappe, bliver alle videoer og fotos i mappen slettet. Flytning videoer og fotos mellem mapper

18 Filtrering af videoer og fotos Du kan filtrere videoer og fotos ved at vælge en bestemt type video eller foto, eller en vurdering eller etiket. I hovedvinduet skal du vælge [Search] i menuen [Edit]. Vælg de emner, du ønsker at vise. Ved at klikke på [Reset], kan du annullere filtrering operation. Vurdér eller tilføj etiketter til videoer og fotos Du kan bedømme eller tilføje etiketter til videoer og fotos der er importeret til computeren. I hovedvinduet, skal du vælge video eller foto, som du vil redigere vurdere eller tilføje en etiket. Klik på [Egenskaber]. Egenskaberne af den valgte video eller billede vises på den højre side af vinduet. Tilføj etiketter eller bedømmelse.

19 Du vurderer videoer og fotos Placér markøren i A og klik for at sætte mærker. For at slette alle mærker, skal du placere markøren på den yderste venstrefløj i A, og klik på [X] vises. Hvis du vil tilføje etiketter til videoer og fotos Sæt et check i afkrydsningsfeltet for den etiket, du vil føje til videoer og fotos i B. For at slette etiketten, skal du rydde afkrydsningsfeltet. Hints Du kan oprette nye etiketter ved at klikke på (Tilføj Label). Hvis du vil slette etiketter, skal du vælge slet en etiket, og højreklik på etiketten for at vælge [Slet Label]. Afspilning af videoer og fotos som et diasshow Du kan vælge videoer eller fotos og afspille dem som en fuld skærm diasshow. Du kan også vælge videoer og fotos i kombination, og afspille dem som en slags multimedie fuld skærms diasshow. 1. I hovedvinduet skal du klikke på videoer eller fotos, hvis du vil have vist dem i diasshowet. 2. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter klik på [Slide Show]. Den valgte video eller foto vises i fuld skærm, og et diasshow starter. For at stoppe et diasshow, skal du dobbeltklikke på afspilningsskærmen. Hints Når du vælger to eller flere videoer eller fotos, er det kun de valgte videoer eller fotos der spilles som et diasshow. Når du kun vælger én video eller foto i visnings Kalenderen, bliver alle videoer og fotos der er taget på samme dag spillet som et diasshow.

20 Del og kontrol af kontrol bar Hvis du flytter musen, mens et diasshow afspilles, vises en kontrol bar for afspilning. Hints Under videoafspilning er en sekvens bar vises. Du kan flytte afspilningspositionen ved at trække skyderen. Bemærk Kontrol baren forsvinder, hvis musen ikke bliver flyttet et par øjeblikke. For at vise baren igen flyttes musen.

21 Afspilning af en disk optaget i AVCHD-format Du kan afspille en disk optaget i AVCHD-format indsat i diskdrevet på din computer. 1. Vælg det drev, som du indsætter en optaget disk i AVCHD-format fra venstre side af hovedvinduet. 2. Klik på [Player for AVCHD]. [Player for AVCHD] starter. A Scene nummer Viser nummeret af scenen der afspilles i øjeblikket. B Afspilningstid / Varighed Viser afspilningstiden gået siden starten på den scene og den samlede varighed tidspunktet for scenen. C Skyder Skyder for at vende eller videresende video til den position, hvor du vil starte afspilningen. D Afspilningsknapper til at starte afspilningen ved at klikke. Vil standse afspilningen midlertidigt, denne knap klik igen. For at stoppe afspilningen af videoen helt, skal du klikke. E knapperne Forrige / Klik for at flytte til den forrige scene / næste scene. F Index / Menu-knappen Viser en liste over miniature (indeks) for hver scene. Hvis du klikker på en miniature, mens indekset vises, er den tilsvarende scene afspilles fra begyndelsen. Når du afspiller en disk, som indeholder menuer, ændres denne knap til [Menu]-knappen. Hvis du klikker på denne knap, vises menuen.

22 G Lydstyrkeknapper Du kan justere lydstyrken. Klik for at sænke lydstyrken og klik for at øge lydstyrken. For at slukke for lyden ved at klikke. H Knappen Klik for at vise drop-down listen. For at vise det drev, der skal bruges til afspilning, skal du klikke [Drive Settings]. Når det afspillede billede er forvrænget, skal du klikke på [Indstillinger]. I Knappen Når du er i vinduet, skal du klikke for at skifte til fuld skærm. Du kan også skifte til fuld skærm på følgende måder. Dobbeltklik på titellinjen. Klik på knappen Maksimer i vinduet. Knappen Når du er i fuld skærm, skal du klikke for at forlade fuld skærm og vende tilbage til vinduet visning. Du kan også afslutte fuldskærmsvisning på følgende måder. Dobbeltklik på skærmen. Tryk på [Esc]. Bemærk Afhængig af din computers konfiguration kan videoer ikke afspilles jævnt.

23 Udskrivning af fotos Du kan udskrive valgte fotos. Du kan også udskrive billeder med dato information. 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter klik på [Udskriv]. 2. Klik på [Standard udskrivning], vælg de fotos, du vil udskrive fra miniaturebillederne, og derefter træk og slip dem i A. 3. Efter tilsætning alle de fotos, du vil udskrive, klik på [Næste]. Vinduet Udskriv vises. 4. Vælg den printer, du vil bruge, papirstørrelsen, og udskrivningsindstillinger. 5. Klik på [Print]. Trykkeriet begynder. Hints Hvis du vil udskrive billeder med datoen information, sæt et check i [Print dato] afkrydsningsfeltet i vinduet Udskriv. Når du sætter et check på [Zoom billedet til at fylde den udskrevne side. (Dele af billedet kan blive beskåret.)] Afkrydsningsfeltet i vinduet Udskriv, kan du udskrive det fulde printbare område af billedet. Imidlertid kan dele af billedet beskæres.

24 Afhængig af, hvilken type printer, du bruger, kan du vælge at anvende print til kant eller Exif Print til dine udskrifter. Hvis ICM er sat til ON i printerdriverindstillingerne, bliver automatisk farvestyrings udskrivning udført. Noter Videoer kan ikke udskrives. Optag stillbilleder fra videoer, og udskrive dem. RAW-datafiler kan ikke udskrives. Konverter RAW-filer til JPEG, og udskrive dem.

25 Oprettelse af en DVD-videodisk med standard definition billedkvalitet (STD) Ændring af indstillinger for oprettelse af en DVD-disk Du kan oprette en dvd-videodisk med standard definition billedkvalitet (STD) med en DVD-menu ved at samle videoer importeret til din computer. 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter på [Opret diske]. 2. Klik på [DVD-Video (STD)]. 3. Vælg de videoer, du vil skrive til disken fra miniaturebillederne, og derefter trække og slippe dem i A. 4. Efter tilsætning alle de videoer, du vil skrive til disken, skal du klikke på [Næste]. Den diskoprettelsen vises.

26 For at tilføje videoer til de tidligere valgte, skal du markere de videoer, du vil tilføje, i hovedvinduet og træk og slip på dette vindue. Du kan også skrive kun de ønskede segmenter af den valgte video til en disk. <Details> Hvis du klikker på [Display fra Dato for optagelse] ændrer automatisk rækkefølgen af videoer i den rækkefølge, den dato, hvor de blev taget. Hvis du klikker på [Settings] kan du indstille de forskellige aktiviteter, der finder sted ved den første afspilning af en disk samt video kvalitet osv. Du kan ændre rækkefølgen af videoer ved at trække og slippe miniaturebilleder. 5. Klik på [Next]. Billede af DVD'ens menu, der skal oprettes, vises. Hvis du klikker på [Menu struktur] rullelisten kan du vælge den metode, der bruges til at oprette titlen på DVD-Video-menuen. Hvis du klikker på [Font] lader dig vælge tekstfarven af diskens navn og titel, etc. Hvis du klikker på [Preview] lader dig kontrollere færdiggørelsen billede af DVD-Videodisk til at skabe. 6. Bekræft menutypen der skal oprettes, og klik på [Start]. Disc skabelsen begynder.

27 Noter Du kan vælge AVCHD-format videoer til at optage med standard definition billedkvalitet (STD). I dette tilfælde tager at skabe en DVD-Video nogen tid, på grund af det krævede format konvertering. Når du vælger videoer optaget i 3D, kan disse videoer ikke gemmes i 3D-format. Oprettelse af en disk kan tage et stykke tid. Du kan ikke bruge en 8 cm disk med DVD-drevet i en computer. Ændring af indstillinger for oprettelse af en DVD-disk Når der oprettes en disk med standard definitions billedkvalitet (STD), kan de nødvendige indstillinger til dvd-oprettelse indstilles via vinduet Indstillinger vises ved at klikke på [Settings] i diskoprettelsesprocessen vinduet. [Generelt] [Disc Creation] Drevet der skal bruges til at skrive, kan være opbevaringssted for midlertidige filer og skrivehastigheden til disken skal indstilles. Hvis du vil ændre det drev der skal bruges til at skrive, skal du vælge det drev fra drop-down listen. Hvis du vil ændre lagerplacering til midlertidige filer, skal du vælge mappen fra mappen vælg vindue vises ved at klikke på [Gennemse]. For skrivehastighed, skal du vælge at skrive ved den automatisk bestemte hastighed til at være optimal for en kombination af drev og disk eller vælg at angive en hastighed hver gang, inden der skrives, og derefter klikke på alternativknappen. Den første indstilling skriver ved den automatisk bestemte hastighed til at være optimal for en kombination af drev og disk. Afspilningens adfærd, video format, og billedkvalitet kan indstilles. [Når en disk afspilles]: Vælg enten at vise menu vinduet eller start afspilningen som den oprindelige diskafspilnings adfærd, og klik derefter på den relevante alternativknap. [DVD-video format]: Vælg videoformatet ifølge video format og tvfarvesystemet der bruges i dit lokale område, og klik derefter på den relevante alternativknap. (Da denne indstilling sædvanligvis er konfigureret under installationen, kan der ikke være behov for at ændre det.) [DVD-video kvalitet]: For DVD video kvalitet ved at skrive på en DVD efter konvertering af AVCHD format videoer, enten høj kvalitet eller standard kvalitet fra rullelisten vælg. (MPEG-2 format videoer kan ikke konverteres.) [TS (AVC) video konvertering indstillinger]: Ved at lægge et check, kan du oprette en disk hurtigere. I dette tilfælde er plader lavet med lavere billedkvalitet. [Audio Mode Settings]: Ved at lægge et check, kan du konvertere lyden af alle videoer til 2 kanal stereo og oprette en disk. Når denne indstilling er valgt, vil disken tage længere tid at oprette.

28 Oprettelse af en AVCHD-format disk med HDbilledkvalitet (HD) Ændring af indstillinger for oprettelse af en AVCHD-format disc Du kan oprette en AVCHD-format disk med HD-billedkvalitet (HD) ved at samle AVCHD format videoer importeret til din computer. 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter på [Opret diske]. 2. Klik på [AVCHD (HD)]. 3. Vælg de AVCHD-format videoer, du vil skrive til disken fra miniaturebillederne, og derefter trække og slippe dem i A. 4. Efter tilsætning alle de videoer, du vil skrive til disken, skal du klikke på [Næste]. Diskoprettelsen vises. For at tilføje videoer til de tidligere valgte, skal du markere de videoer, du vil tilføje, i hovedvinduet og træk og slip på dette vindue. Du kan også skrive kun de ønskede segmenter af den valgte video til en disk. <Details> Hvis du klikker på [Display fra Dato for optagelse] ændrer automatisk rækkefølgen af videoer i den rækkefølge, den dato, hvor de blev taget. Hvis du klikker på [Settings] kan du indstille de forskellige aktiviteter, der finder sted ved den første afspilning af en disk samt video kvalitet osv. Du kan ændre rækkefølgen af videoer ved at trække og slippe miniaturebilleder.

29 5. Klik på [Next]. Billede af AVCHD-formatet diskmenuen skal oprettes vises. Hvis du klikker på [Menu struktur] rullelisten kan du vælge den metode, der bruges til at oprette titlen på diskmenuen. Hvis du klikker på [Font] lader dig vælge tekstfarven af diskens navn og titel, etc. 6. Bekræft menutypen der skal oprettes, og klik på [Start]. Disc skabelsen begynder. Hints Du kan afspille diske i AVCHD format ved hjælp af "PlayMemories Home." For nærmere oplysninger om denne operation, se Afspille en disk optaget i AVCHD-format. Noter Når du vælger videoer optaget i 3D, kan disse videoer ikke gemmes i 3D-format. Videoer andre end dem, der er optaget i AVCHD-formatet, kan ikke skrives til en disk. Når du vælger videoer optaget med FX-tilstand, PS-tilstand, eller 3D-tilstand, vil disse videoer blive konverteret. Konverteringen kan tage tid. Oprettelse af en disk kan tage et stykke tid. Du kan ikke bruge en 8 cm disk med DVD-drevet i en computer.

30 Ændring af indstillinger for oprettelse af en AVCHDformat disc Når du opretter en AVCHD-format disk med HD-billedkvalitet (HD), kan de nødvendige indstillinger til AVCHD-format diskoprettelsen der sættes på vinduet Indstillinger vises ved at klikke på [Settings] på disken skabelse vinduet. [Generelt] [Disc Creation] Drevet der skal bruges til at skrive, kan være opbevaringssted for midlertidige filer og skrivehastigheden til disken skal indstilles. Hvis du vil ændre det drev der skal bruges til at skrive, skal du vælge det drev fra drop-down listen. Hvis du vil ændre lagerplacering til midlertidige filer, skal du vælge mappen fra mappen vælg vindue vises ved at klikke på [Gennemse]. For skrivehastighed, skal du vælge at skrive ved den automatisk bestemte hastighed til at være optimal for en kombination af drev og disk eller vælg at angive en hastighed hver gang, inden der skrives, og derefter klikke på alternativknappen. Den første indstilling skriver ved den automatisk bestemte hastighed til at være optimal for en kombination af drev og disk. Afspilningens adfærd, video format, og billedkvalitet kan indstilles. [Når en disk afspilles]: Vælg enten at vise menu vinduet eller start afspilningen som den oprindelige diskafspilnings adfærd, og klik derefter på den relevante alternativknap. [DVD-video format]: Vælg videoformatet ifølge video format og tvfarvesystemet der bruges i dit lokale område, og klik derefter på den relevante alternativknap. (Da denne indstilling sædvanligvis er konfigureret under installationen, kan der ikke være behov for at ændre det.) [DVD-video kvalitet]: For DVD video kvalitet ved at skrive på en DVD efter konvertering af AVCHD format videoer, enten høj kvalitet eller standard kvalitet fra rullelisten vælg. (MPEG-2 format videoer kan ikke konverteres.) [TS (AVC) video konvertering indstillinger]: Ved at lægge et check, kan du oprette en disk hurtigere. I dette tilfælde er plader lavet med lavere billedkvalitet. [Audio Mode Settings]: Ved at lægge et check, kan du konvertere lyden af alle videoer til 2 kanal stereo og oprette en disk. Når denne indstilling er valgt, vil disken tage længere tid at oprette.

31 Oprettelse af en Blu-ray Disc med HD-billedkvalitet (HD) Oprettelse af en Blu-ray Disc i High Definition 3D eller high definition (60p/50p) Ændring af indstillinger for oprettelse af en Blu-ray Disc Du kan oprette en Blu-ray Disc med HD-billedkvalitet (HD) ved at samle AVCHD format videoer importeret til din computer. Du kan oprette en Blu-ray Disc, skal du først installere en specifik add-on software. Yderligere oplysninger findes på følgende websted. 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter på [Opret diske]. 2. Klik på [Blu-ray Disc (HD)]. 3. Vælg de AVCHD-format videoer, du vil skrive til disken fra miniaturebillederne, og derefter trække og slippe dem i A. 4. Efter tilsætning alle de videoer, du vil skrive til disken, skal du klikke på [Næste]. Diskoprettelsen vises.

32 5. Vælg den type af Blu-ray Disc, du vil oprette, og klik på [Næste]. Vinduet bruges til at vælge videoer vises. Bekræft de videoer, der skal skrives til Blu-ray Disc. For at tilføje videoer til de tidligere valgte, skal du markere de videoer, du vil tilføje, i hovedvinduet og træk og slip på dette vindue. Du kan også skrive kun de ønskede segmenter af den valgte video til en Blu-ray Disc. <Details> Hvis du klikker på [Display fra Dato for optagelse] ændrer automatisk rækkefølgen af videoer i den rækkefølge, den dato, hvor de blev taget. Hvis du klikker på [Settings] kan du indstille de forskellige aktiviteter, der finder sted ved den første afspilning af en disk samt video kvalitet osv. Ved at rydde de [Seamless Diskindstillinger] afkrydsningsfeltet i vinduet, der vises, når du klikker på [Indstillinger], kan du reducere størrelsen af det midlertidige lagerområde bruges til at oprette en disk. Afkrydsningsfeltet er markeret som standard. Du kan ændre rækkefølgen af videoer ved at trække og slippe miniaturebilleder. 6. Klik på [Next]. Menuen billede af Blu-ray Disc, der skal oprettes, vises.

33 Når du opretter en Blu-ray Disc i High Definition 3D eller high definition (60p/50p), er dette trin ikke nødvendigt, fordi denne type Blu-ray Disc-format ikke har en menu skærm. Hvis du klikker på [Menu struktur] rullelisten kan du vælge den metode, der bruges til at oprette titlen på diskmenuen. Hvis du klikker på [Font] lader dig vælge tekstfarven af diskens navn og titel, etc. 7. Bekræft menutypen der skal oprettes, og klik på [Start]. Noter Videoer andre end dem, der er optaget i AVCHD-formatet, kan ikke skrives til en disk. Omdannelsen af videoer optaget med PS-funktionen kan tage noget tid. Du kan oprette en Blu-ray Disc, skal en Blu-ray-brænder drev forbindes til computeren. Oprettelse af en Blu-ray Disc kan tage noget tid. Blu-ray diske kan skrives til én gang. Oprettelse af en Blu-ray Disc i High Definition 3D eller high definition (60p/50p) Ved at vælge [Opret en HD 3D eller HD (60p) Blu-ray Disc] eller [Opret en HD 3D eller HD (50p) Blu-ray Disc] i trin 5, kan du oprette en disk uden at omdanne optagetilstand af videoerne du bruger. Den oprettede disk kan afspilles med en Blu-ray Disc afspiller, der understøtter AVCHDformatet Ver.2.0. Bemærk En Blu-ray Disc i High Definition 3D eller high definition (60p/50p) ikke har en menu skærm, så du kan ikke redigere menuskærmen. Menuen screen display på disken varierer afhængigt af afspilleren, du bruger.

34 Ændring af indstillinger for oprettelse af en Blu-ray Disc Når du opretter en Blu-ray Disc med HD-billedkvalitet (HD), indstillinger, der kræves til Blu-ray Disc skabelsen kan indstilles på vinduet Indstillinger vises ved at klikke på [Settings] på det udvalgte video-vinduet. [Generelt] [Disc Creation] Drevet skal bruges til skrivning og opbevaringssted for midlertidige filer kan indstilles. Hvis du vil ændre det drev der skal bruges til at skrive, skal du vælge det drev bruge fra drop-down listen. Hvis du vil ændre lagerplacering til midlertidige filer, skal du vælge mappen fra mappen vælge vindue vises ved at klikke på [Gennemse]. Afspilningens adfærd, video format osv., kan indstilles. [Når en disk afspilles]: Vælg enten at vise menu vinduet eller starte afspilningen som den oprindelige diskafspilnings adfærd, og klik derefter på den relevante alternativknap. [Disc video format]: Vælg videoformatet ifølge video format og tv-farvesystemet bruges i dit lokale område, og klik derefter på den relevante alternativknap. (Da denne indstilling sædvanligvis er konfigureret under installationen, kan der ikke være behov for at ændre det.) [Sømløse Diskindstillinger]: Ved at lægge et check, kan du oprette en disk, der spiller video problemfrit og gnidningsløst. Afkrydsningsfeltet er markeret som standard. Det kan tage længere tid og kræver store mængder af midlertidig mappe plads for at skabe en sømløs disk. [Audio Mode Settings]: Ved at lægge et check, kan du konvertere lyden af alle videoer til 2 lm stereo og oprette en disk. Når denne indstilling er valgt, vil disken tage længere tid at oprette.

35 Redigering videoer og skrive disse videoer til en disk Når du opretter en disk, kan du skrive kun de ønskede segmenter af videoer til disken. 1. Efter trin 4 på DVD eller AVCHD-disk skabelse procedure, efter trin 5 i Blu-ray Disc skabelse procedure eller ved at dobbeltklikke på den video, du ønsker at redigere i den valgte video-vinduet. 2. Vælg den scene, du vil angive som et IN-punktet og den, du ønsker at indstille som en OUT-punktet (begyndelsen og slutningen af det ønskede segment) ved at flytte eller. 3. Efter angivelse af punkterne, skal du klikke på [OK]. Video segmentet, der skal skrives til disken er indstillet. Noter Når du vælger en video segment, der skal skrives til disken, er den originale video ikke ændret. Du er ikke i stand til at redigere videoer kortere end et sekund.

36 Oprettelse af en datadisk Du kan gemme de importerede billeder til cd og dvd. De følgende 12 cm diske kan bruges. CD-R CD-RW DVD + R DVD + R DL DVD + RW DVD-R DVD-RW 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter på [Opret diske]. 2. Klik på [Create datadiske]. 3. Vælg de billeder, du vil skrive til disken fra miniaturebillederne, og derefter trække og slippe dem i A. 4. Efter tilsætning alle de billeder, du vil skrive til disken, skal du klikke på [Næste]. Den diskoprettelsen vises. Du føjer fotografier til de tidligere valgte, skal du markere de fotos, du vil tilføje, i hovedvinduet og træk og slip på dette vindue. Hvis du klikker på [Display fra Dato for optagelse] ændrer automatisk rækkefølgen af billeder i den rækkefølge, den dato, hvor de blev taget. Du kan ændre rækkefølgen af fotos ved at trække og slippe miniaturebilleder. 5. Klik på [Next]. Billede af data diskmenuen skal oprettes vises. 6. Bekræft menutypen der skal oprettes, og klik på [Start]. Disc skabelsen begynder. Noter Oprettelse af en disk kan tage et stykke tid. Oprettelse af en datadisk.

37 Redigér fotos Ændring af billedstørrelse 1. Du kan ændre størrelsen på fotos og gemme dem til den ønskede mappe. I hovedvinduet skal du vælge det billede, du vil ændre størrelsen på. 2. Vælg [Konverter] - [Resize og Save] i [Edit] menuen. [Resize og gem] vises. 3. Ændre billedstørrelsen, filnavn og placering, der skal bruges til at gemme billedet. Klik på [Gem]. Hints Hvis du vil kopiere fotos uden at ændre dem til en mappe, der ikke styres af "PlayMemories Home," vise destinationsmappen ved hjælp af Stifinder, osv., og træk og slip billeder fra hovedvinduet i "PlayMemories Home" til destinationsmappen. Bemærk Du kan ikke ændre størrelsen på videoer og RAW-datafiler.

38 Redigér video trimning videoer Du kan kun klippe de krævede video dele ud, og gemme dem som nye filer. 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter klikke på [Rediger Media Files]. 2. Klik på [Trim Videoer]. 3. Vælg den video, du ønsker at redigere fra miniaturebillederne, og derefter træk og slip den i A. 4. Klik på [Next]. [TRIM Videos] vises. 5. Vælg den scene, du vil angive som et IN-punkt og det, du ønsker at indstille som et OUT-punkt (begyndelsen og slutningen af den ønskede del) ved at flytte eller. Den valgte scene vises i miniaturen af IN-punktet og OUT punktet. Når du vælger tredeling mode, vil videoerne før i punkt og efter OUT point også gemmes. 6. Efter angivelse af punkterne, skal du klikke på [Save Edited Video].

39 7. Klik på [Save] for at gemme den redigerede video. Den video del angivet med rødt på linjen i vinduet Video Trimming gemmes. Den redigerede video fil gemmes med et andet navn end det oprindelige. Det tager noget tid at gemme. Når besparelsen er afsluttet, vises en meddelelse. Klik på [OK]. Hints Ved at klikke på [Save Frame], kan du gemme den aktuelle ramme som et stillbillede. Noter Når du vælger en AVCHD format video, kan den video, du har redigeret tage mere end 10 minutter at gemme, afhængigt af den computer, du bruger. Redigerings operationer, såsom tilslutning af scener og tilføje effekter eller tekst, kan ikke udføres ved hjælp af denne funktion. Du vil ikke være i stand til at redigere videoer kortere end et sekund.

40 Kombination af videoer Du kan kombinere videoer optaget med kameraet ved begivenheder, såsom atletisk møder, bryllup ceremonier osv. 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter klikke på [Rediger Media Files]. 2. Klik på [Kombiner Videos]. 3. Vælg de videoer, du vil kombinere fra miniaturebillederne, og derefter træk og slip dem i A. 4. Efter tilsætning af alle de videoer, du vil kombinere, skal du klikke på [Næste]. [Kombiner Videos] vises. Bekræft de videoer, der skal kombineres, og i hvilken rækkefølge videoerne skal kombineres. Du kan ændre rækkefølgen af videoer ved at trække og slippe miniaturebilleder. 5. Klik på [Kombiner]. Videoerne er kombineret. Den kombinerede video gemmes i den mappe, hvor den første video er gemt.

41 Noter Kun videoer optaget i AVCHD, MPEG-2 eller MP4 format kan kombineres med videoer i deres respektive formater. Du kan ikke kombinere AVCHD-format videoer, hvis deres frame rates er forskellige. Du kan ikke kombinere NTSC videoer med PAL videoer, for eksempel, der kombinerer 60p format videoer med 50p format videoer. For nærmere oplysninger om de filer, der kan kombineres, jf. nedenstående tabel. Når videoer kombineres, bliver video skærmstørrelse ændret til 1920 x Men afhængigt af de filer, du har valgt, kan video skærmstørrelsen ikke ændres til 1920 x Desuden kan det at konvertere videoer tage et stykke tid. * 2 Når videoer er kombineret, vil formatet blive AVCHD 60i/50i. * 3 Der er følgende begrænsninger. - Videoer kan ikke kombineres, hvis deres samlede størrelse overstiger 4 GB. - Videoer med forskellige optageindstillinger, optagelse codec, frame rate eller bithastighed kan ikke kombineres. I nogle tilfælde kan videoer med de samme optagelsestilstande ikke kombineres. - Når du har kombineret videoer, som ikke er sammenhængende, vil videoen ikke kunne afspilles afhængigt af den anvendte enhed. Re-kodning af videoer kan tage et stykke tid.

42 Konvertering af video-format (MPEG-2) Du kan konvertere formatet af videoer optaget i AVCHD-formatet der er taget med kameraet, til et mere alsidigt format. 1. I hovedvinduet skal du vælge den video, du vil konvertere. 2. Vælg [Convert] - [Konverter til MPEG-2 og spar] i [Edit] menuen. [Konverter til MPEG-2 og spar] vises. Videoer vil blive konverteret hurtigere, hvis du sætte en check i afkrydsningsfeltet for [Maksimer speed]. I dette tilfælde er de valgte videoer omdannet med lavere billedkvalitet. 3. Angiv hvor du vil gemme videofilen. 4. Klik på [Start]. Videoen er konverteret og gemt i den angivne placering. Noter Når du vælger videoer optaget i 3D, kan disse videoer ikke gemmes i 3D-format. Konvertering af videoformat kan tage noget tid.

43 Konvertering af video format (WMV) Du kan konvertere formatet af en video taget med kameraet, til mere alsidig format. WMV-format er en type data komprimeringsmetode for videofiler. WMV er højere i dens kompression sats end andre formater og opnår en meget lille filstørrelse. Den er velegnet til netværk levering. 1. I hovedvinduet skal du vælge den video, du vil konvertere. 2. Vælg [Konverter] - [Konverter til WMV og spar] i [Edit] menuen. Den [Konverter til WMV og Save] vises. 3. Angiv hvor du vil gemme videofilen. 4. Klik på [Start]. Videoen er konverteret og gemt i den angivne placering. Bemærk Når du vælger videoer optaget i 3D, kan disse videoer ikke gemmes i 3D-format.

44 Fangst af stillbilleder fra en video Du kan tage stillbilleder fra din favorit scene i en video, mens du spiller det. 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter klikke på [Rediger Media Files]. 2. Klik på [Save Frame]. 3. Vælg den video, du ønsker at fange stillbilleder fra miniaturebillederne, og derefter trække og slippe det i A. 4. Klik på [Next]. Den [Save Frame] vises. 5. Klik for at gemme den aktuelle ramme som et stillbillede. 6. Klik på [Gem]. Det optagede stillbillede gemmes. Hints Filen af den stadig billedet er gemt i samme mappe som den oprindelige video. Løsningen af de optagne stillbilleder øges ved at interpolere data fra videodata før og efter erobrede ramme. Effekten af den øgede billedopløsning funktion kan variere afhængigt af den scene, du fanget.

45 Eksport af videoer og fotos til dit kamera eller lagermedie Du kan eksportere videoer og fotos til forskellige typer af medier (hukommelseskort), bortset fra optiske diske, såsom "Memory Stick", eller til en ekstern harddisk, eller harddisken eller den interne hukommelse på kameraet. 1. Tænd for kameraet, og slut den til computeren. 2. Klik på [Funktioner] på øverste højre hjørne af hovedvinduet og klik derefter på [Export]. 4. Vælg de videoer og fotos, du vil eksportere fra miniaturebillederne, og derefter trække og slippe dem i A. 5. Efter tilsætning alle de videoer og fotos, du vil eksportere, skal du klikke på [Næste]. [Export Media Files] vises. Når du eksporterer billeder, ved at klikke på [Indstillinger] og sætte etcheck i [Skift billedstørrelse fotos] afkrydsningsfeltet, kan du ændre størrelsen af de billeder, der skal eksporteres. 6. Klik på [Export]. Eksport af videoer og fotos begynder.

46 7. Når færdiggørelsen dialogboksen vises, skal du klikke på [OK]. Hints Hvordan du tilslutter dit kamera til en computer, skal du se i den medfølgende Betjeningsvejledning. Hvis din computer har et hukommelseskort, kan du eksportere videoer og fotos uden at slutte kameraet til computeren ved at indsætte et hukommelseskort i hukommelseskortholderen. Noter Videoer eller fotos optaget i RAW, HDV, DV eller MPEG-2-format kan ikke eksporteres. Hvis du bruger et kamera, som ikke har en USB power forsynings funktion, anbefaler vi, at du bruger en AC-adapter som strømkilde. Hvis du ikke har eller ikke kan bruge en ACadapter, skal du bruge et fuldt opladet batteri. Afbryd ikke forbindelsen mellem computeren og kameraet, mens eksporten af video eller foto finder sted. Du vil ikke være i stand til at eksportere nogle videoer eller fotos. Hvis du bruger et kamera, der ikke understøtter eksport-funktionen, kan du ikke eksportere videoer eller fotos til andre enheder eller medier. Navnet på eksporterede filer vil blive ændret for at være forenelig med optagelses systemet af enheden. Eksport af videoer og fotos til et andet kamera end det, der anvendes til at registrere de videoer og fotos, eller afspiller videoer og fotos på et andet kamera end det, der anvendes til at registrere de videoer og fotos, kan ikke garanteres.

47 Dele og kontrol af upload-vinduet A Miniature liste Viser miniaturer af videoer og billeder, der skal oploades. Klik eller rotere videoer og fotos. Klik på [Rediger] for at tilføje kommentarer til de videoer og fotos, eller for at justere længden på videoer, der skal oploades. B Album til at oploade til (Kun for tjenester til støtte for albums funktion) Vælg det album, hvor du vil oploade videoer og fotos. Indstil, om at vise albummet til offentligheden på hjemmesiden. C Videodeling Indstil om at vise videoer til offentligheden på hjem- D Indstillinger Klik for at foretage de nødvendige image konvertering E Opload Klik for at oploade videoer og fotos til deling service F Anuller Annuller opload af videoer og fotos til delings tjeneste, og luk opload-vinduet.

48 Afsendelse af videoer og fotos som postkort eller via e- mail Du kan sende videoer og fotos som postkort bruger "PlayMemories Online." (Kun for lande / regioner der støtter "PlayMemories Online") 1. Klik på [Tools] i øverste højre hjørne af vinduet og derefter på [Opret Postkort]. 2. Vælg de videoer og fotos, du vil sende som postkort fra miniaturerne, og derefter træk og slip dem i A. 3. Efter tilsætning af alle de videoer og fotos, du vil sende, skal du klikke på [Næste]. Send postkort vises. 4. I send postkort skal du vælge eller indtaste et tema, destinationsadresser, emne og budskab, og klik derefter på [Send]. Postkortet sendes derefter. Hints Hvis "PlayMemories Online" ikke understøttes i dit land / område eller du ønsker at sende videoer og fotos ved hjælp af din -software, skal du vælge de videoer og billeder som du vil sende i hovedvinduet, og vælg [ Media Files] fra menuen [Tools]. E- mail-software vil derefter starte. Noter Når du bruger "PlayMemories Online" for første gang, skal du registrere en konto. Du skal indtaste kontonavn og adgangskode, som du har fået fra "PlayMemories Online" website i login vinduet. Hvis du har arrangeret at logge på tjenesten automatisk, er dette ikke nødvendigt. I nogle lande / områder, understøttes "PlayMemories Online" muligvis ikke. Hvis "PlayMemories Online" ikke er understøttet i dit land / område, vises [Create Postkort] ikke.

49

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Arbejde med forskellige video filtyper i Vegas Pro

Arbejde med forskellige video filtyper i Vegas Pro Arbejde med forskellige video filtyper i Vegas Pro Gary Rebholz Vegas Pro har altid støttet mange forskellige filformater. Fra begyndelsen for omkring 10 år siden, har Vegas Pro-brugere haft muligheden

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere

Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere billeder...6 Collage...7 Etiketter (tags)...9 Importer...10

Læs mere

Divar - Archive Player. Betjeningsvejledning

Divar - Archive Player. Betjeningsvejledning Divar - Archive Player DA Betjeningsvejledning Divar Archive Player Betjeningsvejledning DA 1 Dansk Divar Digital Versatile Recorder Divar Archive Player Operation manual Contents Getting started................................................

Læs mere

Flere funktioner (5) Picasa 3.1.9

Flere funktioner (5) Picasa 3.1.9 (5) Marts 2015 JC - Data Indhold Gem på disk, Genvejsknapper... 2 Søg, Collage,...3 Andre Collageformer, Gem collage... 4 Filtre: Ansigtsgenkendelse, Stjerne... 5 Geo-tag, Google Earch: Søg, Zoom... 5

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater

Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater Gary Rebholz Tilbage i artiklen, opdagelse i Vegas Pro Trimmer Rude, fra marts 2008 Tech Tip kolonne, jeg dækkede Vegas Pro Trimmer vindue i

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Der er flere muligheder for at flytte billeder fra kamera til computer. Hvilken du benytter, afhænger af temperament

Læs mere

FRA FERIE-KAMERA TIL AVID MEDIA COMPOSER

FRA FERIE-KAMERA TIL AVID MEDIA COMPOSER FRA FERIE-KAMERA TIL AVID MEDIA COMPOSER Når man skal bruge billeder, der ikke er optaget på et professionelt TV-kamera, kan det betyde, at AVIDs Media Composer ikke kan genkende formatet og derfor ikke

Læs mere

DVD Flick. Fra videofiler til DVD. Version: August 2012

DVD Flick. Fra videofiler til DVD. Version: August 2012 DVD Flick Fra videofiler til DVD Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Fra videofiler til DVD...4 Hvilke filtyper er understøttet?...4 Hent programmet...5 At lave en DVD...5 Step 1: Hent videoklip...6

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

VideoSpin - videoredigeringssoftware

VideoSpin - videoredigeringssoftware - videoredigeringssoftware - generelt Pinnacle's VideoSpin, er en gratis videoredigeringssoftware baseret på Pinnacle Studio Med videospin kan man klippe dårlige scener ud, korte scener ned, lægge tekster

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Linio Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Linio Pocket 1. Vend Linio Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet.

Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet. Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet. Klik på det billede du vil bruge og vælg opret/anvend som baggrundsbillede, i værktøjslinien Klik

Læs mere

Brugermanual. Action kamera

Brugermanual. Action kamera Brugermanual Action kamera Importør: Accession ApS, Nibevej 54.1, 9200 Aalborg SV 2 INDHOLD FORORD... 4 INTRODUKTION... 4 BETJENING... 5 1. Opladning... 5 2. Optag video... 6 3. Lydkontrol video... 7 4.

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

FRA KAMERA TIL COMPUTER

FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA CANON FS200 TIL LIQUID Før optagelserne kan redigeres, skal de kopieres fra kameraet til computeren. Det foregår i to trin. Først kopieres optagelserne fra kameraet til din

Læs mere

Beskæring (2) Picasa 3.1.9.

Beskæring (2) Picasa 3.1.9. (2) Marts 2015 JC - Data Indhold Åben programmet, Skrivebordsfladen... 2 Kopier - Indsæt billeder, Valgmuligheder... 3... 4 Zoom, Diasshow, Søg, Roter... 5 2 Google Picasa, er den enkleste måde at organisere

Læs mere

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8)

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Web Services-protokollen gør det muligt for brugere af Windows Vista (SP2 eller højere), Windows 7 og Windows

Læs mere

Hurtig Start Guide 1

Hurtig Start Guide 1 Hurtig Start Guide 1 Kamera Tilslutnings Diagram Telefon Tablet OBS: I den indledende opsætning, tilslut kameraet til routeren med Ethernet kablet, følg derefter de næste trin 2 1. Installer Reolink APP

Læs mere

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012 VLC-player Meget alsidig medieafspiller til din computer Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er VLC-player?...4 Hvorfor ikke bruge Mediaplayer fra Microsoft?...4 Hvilke filtyper kan afspilles?...4

Læs mere

DMX styring med USB-interface

DMX styring med USB-interface DMX styring med USB-interface Introduktion...2 DMX bibliotek...3 Programmering af kanaler...7 Sådan skabes et show/en lyssekvens...11 Introduktion DMX LightPlayer er en avanceret men meget brugervenlig

Læs mere

Windows 7 Instruktionsvideo

Windows 7 Instruktionsvideo 1. Mus og tastatur (4:17) Du lærer vigtige taster på tastaturet at kende, samt hvordan du skal anvende musen i Windows 7. 2. Skrivebordet (4:39) Du lærer at arbejde med Skrivebordet i Windows 7 og kommer

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Introduktion. Installation. En kort oversigt

Introduktion. Installation. En kort oversigt Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Installation...2 En kort oversigt...2 Biblioteksoversigt...3 Liste over mapper...3 Miniatureportrætter...4 Flytte et billede...4 Slette et billede...4 Det nederste

Læs mere

EBO-600E. Quick Start Guide

EBO-600E. Quick Start Guide EBO-600E Quick Start Guide Knapper og kontroller 1. Knappen Power 2. Knappen Enter (ok) 3.Pileknap Op/ Vol + 4. Pileknap Ned/ Vol - 5. Pileknap Venstre 6. Pileknap Højre 7.Genvej til musikafspilning: 1

Læs mere

High Speed Kamera og Redigering

High Speed Kamera og Redigering digital Vejledning High Speed Kamera og Redigering Vejledning til læreren: Fra high speed optagelser til slowmotion film 2013 TEMA: BESKYT DIN HJERNE Introduktion Xciters Digital er et undervisningsforløb,

Læs mere

Din brugermanual APPLE IPHOTO http://da.yourpdfguides.com/dref/3673598

Din brugermanual APPLE IPHOTO http://da.yourpdfguides.com/dref/3673598 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC)

Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC) Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC) Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installation af Podium View... 3 4. Forbind til hardware... 8 5. Begynd at

Læs mere

Læs dette først. Kapitel 1: Første gang videokameraet tilsluttes. Kapitel 2: Funktioner i Picture Package

Læs dette først. Kapitel 1: Første gang videokameraet tilsluttes. Kapitel 2: Funktioner i Picture Package Læs dette først Om denne "First Step Guide" (Introduktion) Softwarens onlinehjælp Kapitel 1: Første gang videokameraet tilsluttes Klargøring Trin 1: Installation af software Trin 2: Tilslutning med et

Læs mere

Videoproduktion trin for trin

Videoproduktion trin for trin Videoredigering trin for trin Drejebog / manuskript Kamerateknik Storyboard Klippemanus Overfør videofiler til computer Capture Konvertering Redigering Færdigbehandling Vigtige begreber NAVN: KL: Videoproduktion

Læs mere

Konverter og rip med FormatFactory

Konverter og rip med FormatFactory Konverter og rip med FormatFactory Side 1 Konverter og rip med FormatFactory http://www.formatoz.com/ FormatFactory er et fremragende lille gratisprogram der kan konvertere lyd og videoformater fra et

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

Kort referencehåndbog til HP Photo Printing

Kort referencehåndbog til HP Photo Printing Tilføjelse af billeder i fotogalleriet Brug en af følgende metoder til at føje billeder til fotogalleriet. Fotogalleriet er den venstre rude i HP Photo Printing Software og det sted, hvor du kan oprette

Læs mere

Final Cut Pro (FCP) INTRO - Gøre klar til at redigere.

Final Cut Pro (FCP) INTRO - Gøre klar til at redigere. Final Cut Pro (FCP) INTRO - Gøre klar til at redigere. Sidst ændret: 17. November 2008 Hardware: Systemet består af: * 2 skærme, hvor den venstre et vigtigst. * Mac Pro computer * Ekstern scratch disk

Læs mere

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia.

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Camtasia guide Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Redigering af video Det forventes at læsere af denne guide allerede har Camtasia installeret. 1. Hvis du har valgt at redigere i din

Læs mere

Brother ScanViewer-vejledning til ios/os X

Brother ScanViewer-vejledning til ios/os X Brother ScanViewer-vejledning til ios/os X Version 0 DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende notestil igennem hele brugsanvisningen: BEMÆRK Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i

Læs mere

Beskrivelse. 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering _ DEN 01

Beskrivelse. 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering _ DEN 01 Beskrivelse 3 2 1 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering DEN 01 13 4.Micro USB-port 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Tænd/sluk-knap til batteri 6.Knap til side op 7.Tænd/sluk-knap 8.Knappen OK

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71)

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Indhold Billeder... side 1 Video... side 2 Lyd... side 3 Noter... side 3 SMS... side 4 Søg på internettet... side 5 Overføre filer fra telefonen

Læs mere

Startvejledning. Microsoft OneNote 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft OneNote 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft OneNote 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Skifte mellem berøringstilstand og mus Hvis du bruger OneNote

Læs mere

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS.

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Michael Pedersen (mike42dk) mike42dk@gratispoi.dk Juli 2009 Version 2.1 Jeg fralægger mig alt ansvar for den skade du kan komme til at forsage ved din GPS,

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

EnVivo 4GB MP3 afspiller

EnVivo 4GB MP3 afspiller Brugervejledning EnVivo 4GB MP3 afspiller Med OLED skærm & Voice Recording Elektrisk og elektronisk udstyr (EEE) indeholder materialer, komponenter og stoffer, der kan være farlige og skadelige for menneskers

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows og Windows Vista er amerikanske registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation.

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

Qbrick s krav til video filtyper

Qbrick s krav til video filtyper Indhold Qbrick s krav til video filtyper... 1 Krav til ordningen/området... 1 Qbrick s krav til video leverandør... 1 Video og billede størrelser i WCM:... 1 Upload en video... 2 Trin 1: Mediefiler...

Læs mere

Brugermanual 3D Webcam

Brugermanual 3D Webcam Brugermanual 3D Webcam 2 Indholdsfortegnelse Kort introduktion... 4 Installation... 4 Hardware Installation... 4 Software Installation... 5 Forklaring til knapper... 6 Linse Focus... 6 3D Justering...

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Archive Player Divar Series. Betjeningsvejledning

Archive Player Divar Series. Betjeningsvejledning Archive Player Divar Series da Betjeningsvejledning Archive Player Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Drift 5 2.1 Sådan startes programmet 5 2.2 Præsentation af hovedvinduet

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks.

Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks. Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks. Sådan tilføjes en printer Ved de fleste USB-printere

Læs mere

EKSPORTER DIN FÆRDIGE FILM

EKSPORTER DIN FÆRDIGE FILM EKSPORTER DIN FÆRDIGE FILM Målet med en film er som regel at andre skal se den. Derfor skal ens sekvens altså det der er klippet sammen på tidslinjen også ud af AVID en igen. Der er grundlæggende to måder

Læs mere

iphoto Introduktion Lær iphoto at kende, og find ud af, hvordan du importerer og organiserer dine fotografier samt opretter et lysbilledshow og en

iphoto Introduktion Lær iphoto at kende, og find ud af, hvordan du importerer og organiserer dine fotografier samt opretter et lysbilledshow og en iphoto Introduktion Lær iphoto at kende, og find ud af, hvordan du importerer og organiserer dine fotografier samt opretter et lysbilledshow og en bog. 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 3 Velkommen til iphoto

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Pocket 1. Vend PLEXTALK Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder i bunden

Læs mere

HDV Workflow i Vegas Pro

HDV Workflow i Vegas Pro HDV Workflow i Vegas Pro Gary Rebholz I denne artikel vil jeg gerne fortsætte med at undersøge arbejdsgangen for de forskellige typer af kameraer og formater, som vi begyndte i sidste måned med en diskussion

Læs mere

Digitalvideo. Brugervejledning

Digitalvideo. Brugervejledning Digitalvideo Brugervejledning Dk 2 Indhold Introduktion Oversigt over digitalvideo... 3 Brug af betjeningspanelet... 4 Strømtilslutning... 5 Funktioner... 6 Funktionsskifter... 8 Filmfunktion Optagelse

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller

BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller Denne MP4-afspiller er en fuld multimedie-afspiller. Det betyder, at den kan vise fotos og e-bøger i tekstformat, optage og afspille live audio og afspille

Læs mere

Brugermanual. 4GB MP3/ MP4 afspiller

Brugermanual. 4GB MP3/ MP4 afspiller Brugermanual 4GB MP3/ MP4 afspiller Mail: aldi@feiyue.dk 1 VIGTIGT! For optimal brugertilfredshed foreslår vi, at du bruger en pen eller negl, når du betjener skærmen. Mail: aldi@feiyue.dk 2 INDHOLD KNAP

Læs mere

FRA KAMERA TIL COMPUTER

FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA CANON FS200 TIL LIQUID 6.0 (INDSKOLING) Anders Møller-Nielsen Center for Journalistik Syddansk Universitet Version: 22.04.10 AMN F10 Side 1 Før optagelserne kan redigeres, skal

Læs mere

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.0 Velkommen til manualen for Editor 1 1.1 Editoren 1 1.1.1 Editorens typiske udseende 1 1.1.2 HTML-kode 1 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.2 Værktøjslinjer 2 1.3 Ikoner 2 1.3.1 Liste over

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

Redigering af video i Nero Vision

Redigering af video i Nero Vision Redigering af video i Nero Vision Nero Vision er et enkelt og let anvendeligt videoredigeringsprogram, som er en del af den store Nero-pakke. Det er ikke så avanceret som Pinnacles Studio, bl.a. er det

Læs mere

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg Mobiltelefonen som videokamera i Steen Grønbæk Mercantec Viborg 1 Video i - Lærer-/skoleproduceret video Typer Barfodsoptagelse fra en undervisningssituation Ved barfodsmetoden anvendes der ikke tid på

Læs mere

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater er den komplette digitale underholdningsløsning, hvormed du kan se TV og optage billeder, musik,

Læs mere

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Image Converter Betjeningsvejledning Version: 1.1.0.0 Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Indholdsfortegnelse: Overblik over Image Converter P2 Image Converteringsproces P3 Importér

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

Brugermanual. 2GB MP3 afspiller

Brugermanual. 2GB MP3 afspiller Brugermanual 2GB MP3 afspiller Indhold 1. Knappe funktioner og fremgagnsmåde... 4 2. Instruktioner... 4 2.1 Tænd og sluk... 4 2.2 Upload Music to the Player... 5 2.3 Afspil musik... 6 2.4 Normal or shuffle

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Meget er ændret og forbedret i PE11's Organizer... 6 Forbedret kort-funktion med GPS... 6 De nye visninger i PE11... 6 PE11 er på engelsk... 6 Målet med denne bog...

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING Home & Office watch Version 1.3

BRUGERVEJLEDNING Home & Office watch Version 1.3 BRUGERVEJLEDNING Home & Office watch Version 1.3 o GENERELT Log på 2 Log af 3 Start Cameramanager 3 o LIVE-VISNING Multivisning 4 Mine kameraer 5 Funktioner 5 Start/stop lokal optagelse Tag øjebliksbilleder

Læs mere

Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her

Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her Linien er bygget op på samme måde som i andre Windows programmer f.eks. Word, Excel Klik på

Læs mere

Velkommen. I gang med Ondisplay

Velkommen. I gang med Ondisplay Velkommen I gang med Ondisplay Log ind på Ondisplay Tast den URL du har fået af Ondisplay. Det kan være: http://admin.ondisplay.dk eller http://ditfirmanavn.ondisplay.dk (Bemærk: ingen www) På logon-siden

Læs mere

Digital Video Recorder Brugermanual

Digital Video Recorder Brugermanual Digital Video Recorder Brugermanual Til analog og AHD systemer Dansk 1. Installer harddisk 4/8/16 kanals DVR Harddiskoptager - Manual / Quickguide Punkt 1: Punkt 2: Løsn skruerne og fjern låget fra DVR'en.

Læs mere

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Hyper-V på Windows 8 64 Bit Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Indhold Hyper-V på Windows 8 64 Bit... 1 Installation... 2 Vejledning trin for trin... 2 Etablering af Netværk... 5 Opret

Læs mere

Printer Driver. Installationsvejledning. I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista.

Printer Driver. Installationsvejledning. I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista. 3-876-169-11 (1) Printer Driver Installationsvejledning I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista. Før softwaren tages i brug Læs "ReadMe"-filen, før du tager

Læs mere

Læs dette først. Kapitel 1: Første gang videokameraet tilsluttes. Kapitel 2: Funktioner i Picture Package

Læs dette først. Kapitel 1: Første gang videokameraet tilsluttes. Kapitel 2: Funktioner i Picture Package Læs dette først Om denne "First Step Guide" (Introduktion) Softwarens onlinehjælp Kapitel 1: Første gang videokameraet tilsluttes Klargøring Trin 1: Installation af software Trin 2: Tilslutning med et

Læs mere

Generel information ikke at installere

Generel information ikke at installere Quick Guide Indholdsfortegnelse Generel information...3 Hovedmenu...4 Kamera & Display funktioner...4 Optagelse...5 Fullscreen...6 Justering af lys & kontrast...7 Afspilning af Videosekvenser...8 Udskrivningspanelet...10

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Betjeningspanel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Betjeningspanel Betjeningspanel Tilgængelige funktioner kan afhænge af printerens konfiguration. Se Betjeningsvejledning for flere oplysninger om funktioner og indstillinger. 3 5 Udløserhåndtag til lågen til påfyldning

Læs mere

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning DENVER DPF-407 Digital Billedramme Betjeningsvejledning 1 INDHOLD : FEATURES:...3 KNAPPER OG KONTROLLER:...4 FJERNBETJENINGEN...5 GRUNDLÆGGENDE BETJENING:...6 1. MENUEN VALG AF FUNKTION...6 2. MENUEN VALG

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

4/8/16 kanals DVR. Forbind strøm- og datakabel til harddisken som vist på det venstre billede herunder.

4/8/16 kanals DVR. Forbind strøm- og datakabel til harddisken som vist på det venstre billede herunder. 1. Installer harddisk Bemærk: Vær sikker på, at du kun bruger en kompatibel harddisk (kan købes på www.cinema-shop.dk). Beregn størrelsen på harddisken ud fra hvor længe du ønsker at kunne gå tilbage og

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

Installation og brug af Document Distributor

Installation og brug af Document Distributor Klik her for at få vist eller hente denne eller andre Lexmark Document Solutions-dokumenter. Installation og brug af Document Distributor Lexmark Document Distributor består af server- og klientprogrampakker.

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder)

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder) Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder) Indholdsfortegnelse Inden du tager din Brother-maskine i brug... Definitioner af bemærkninger... Varemærker... Indledning... Download

Læs mere