FACADEPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig facademodernisering, hus med let facade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FACADEPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig facademodernisering, hus med let facade"

Transkript

1 FACADEPAKKE Pakkeløsning for energirigtig facademodernisering, hus med let facade

2 Facadepakke 2 INDHOLD Beskrivelse af pakkeløsning... Brug alle fordele... AFKRYDSNINGSSKEMA... SALGSVÆRKTØJ, LET FACADE... SALGSVÆRKTØJ, LET FACADE I PARTIER... EKSEMPEL PÅ FINANSIERING... TILBUDSLISTE Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger

3 Facadepakke 3 FEBRUAR 2011 Beskrivelse af pakkeløsning for energirigtig facademodernisering et tilbud til dig, som er håndværker! Når husets facade står foran en modernisering, er det en større udgift for husejeren. Det er en oplagt anledning til ikke kun af se på facadens udseende, men at få hele ydervæggen ført op til moderne standard energimæssigt. Energibesparelsen kan være med til at betale husejerens udgifter til facademoderniseringen. For dig som håndværker gælder det om at gribe muligheden og hjælpe husejeren med at få energimoderniseret. Fordele for dig som håndværker Du hjælper din kunde til en bedre bolig og en lavere varmeregning Du får mere arbejde på samme sag Du gør et godt indtryk, som kan medføre, at kunden anbefaler dig til andre Fordele for din kunde husejeren En energimoderniseret facade holder en større del af varmen inde i huset En lavere varmeregning og i mange tilfælde et større månedligt rådighedsbeløb En bedre bolig med øget komfort og indeklima En bolig med varmere overflader og mindre træk En moderniseret facade, der energimæssigt lever op til nutidens og fremtidens krav. Et hus med en større salgsværdi Et hus med et væsentligt bedre energimærke Et nyt facadeudtryk, hvis dette ønskes Fordele for klimaet En besparelse på de fossile brændstoffer (olie, gas og kul), dvs. mindre CO2 udledning Fordelen ved at forbedre boligen energimæssigt i forbindelse med facademoderniseringen er, at det er det tidspunkt, hvor det bedst kan betale sig for husejeren. Energiforbedringen er billigere, når du alligevel skal i gang med facaden. Da der er mange kvadratmeter Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger.

4 4 ydervæg, medfører en energimodernisering en besparelse på varmeregningen, som kan mærkes, og som kan være med til at betale for arbejdet. Giv husejeren god rådgivning Husejeren ved i mange tilfælde ikke ret meget om mulighederne for at gøre boligen mere energirigtig. Sandsynligvis vil husejeren derfor spørge dig til råds. For at du kan yde den bedste rådgivning, har Videncenter for energibesparelser i bygninger udarbejdet en pakkeløsning for energirigtig facademodernisering af huse opført i erne. Pakkeløsningen kan dog også bruges på huse fra andre perioder. Hvor finder du materialet? Den samlede pakkeløsning med energiløsninger, salgsværktøj, afkrydsningsskema og tilbudsliste kan downloades fra Videncentrets hjemme Ellers kontakt os, så sender vi den til dig pr. post. Energiløsninger til ydervægge Pakkeløsningen er delt op i de to mest almindelige ydervægstyper i 60 er-70 er huse Huse med tunge ydervægge dvs. mursten, beton eller letbeton Huse med lette ydervægge dvs. facader beklædt med brædder eller eternit For de to ydervægstyper har Videncentret udarbejdet detaljerede energiløsninger, dvs. anvisninger på arbejder, der forbedrer boligen energimæssigt. Energiløsningerne viser, hvordan de forskellige konstruktioner efterisoleres eller energiforbedres på anden vis i forbindelse med facademodernisering. En lettere dialog Til at lette dialogen med husejeren stiller Videncentret tre hjælpeværktøjer til din rådighed: Et salgsværktøj, så du med korte forklaringer og få ord kan vise husejeren, hvad det er for punkter på huset, som energiløsningerne omhandler, og hvad der kan opnås med de enkelte energiløsninger. Et afkrydsningsskema over energiløsningerne, hvor du sammen med husejeren krydser de løsninger af, som husejeren ønsker et tilbud på i forbindelse med facademoderniseringen. En udførlig tilbudsliste, der bruges som tjekliste for, at alle detaljer bliver budgetteret. Tilbudslisten anvendes efter, at husejeren og du - ved hjælp af afkrydsningsskemaet - er blevet enige om, hvilke energiløsninger der skal gives tilbud på. I tilbudslisten optræder ydelserne i løsningerne punktvis for hver energiløsning, så du kan give pris ud fra det. Hvis du udfylder tilbudslisten sammen med husejeren, sikres enighed om omfanget af arbejdet. Inspiration Til inspiration for både dig og husejeren har Videncenter for energibesparelser i bygninger udarbejdet to eksempler på kombinationer af energiløsninger og tilhørende finansieringsmuligheder. Desuden har Videncentret beskrevet de fordele, som husejeren får komfortmæssigt ved at energimodernisere ydervæggen. Har du spørgsmål? Kontakt Videncenter for energibesparelser i bygninger. Vi er klar til at hjælpe dig. Telefon: Åben dagligt fra kl. 9-16, fredage fra Du kan også sende os en mail på info@byggeriogenergi.dk Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger.

5 Facadepakke 5 FEBRUAR 2011 Brug alle fordele i din dialog med husejeren Bygningers facader udgør et meget stort areal. Derfor kan der spares meget energi og dermed mange penge på varmeregningen ved at efterisolere ydervæggene samt udskifte eller forbedre vinduer og døre. Det gælder primært for huse opført, før kravene til isolering af ydervægge blev skærpet i Bygningsreglementet i slutningen af 1970 erne. Det vil sige at der er mest at komme efter i huse opført før Hvis man ønsker at efterisolere huset udefra eller skifte vinduerne til en anden type end den oprindelige, anbefales det at tage en arkitekt med på råd for at opnå kvalitet i det arkitektoniske og historiske udtryk. Det gælder uanset hustype. Mange fordele for kunden Ud over at spare på varmen er der en lang række andre fordele, som ofte vil veje tungere hos boligejeren end de rent økonomiske. Brug dem derfor, når du skal sælge en facaderenovering. Fordele for husejeren Økonomi Lavere varmeudgifter, dvs. et større månedligt rådighedsbeløb Mindre afhængighed af stigende varmepriser Facaderne udgør et stort areal og har stor betydning for energiforbruget Komfort og indeklima Bedre komfort og mindre kulde og træk fra vægge samt døre og vinduer Bedre indeklima i boligen Isolering virker både mod kulde om vinteren og varme om sommeren Større velvære og mindre sygdom som følge af bedre indeklima Klima/miljø Klimarigtig indsats ved at reducere eget CO2-udslip Synlige miljø- og energirigtige tiltag f.eks. udvendig efterisolering og nye vinder/døre Husets kvalitet i øvrigt Bygningen fremstår smukkere, da en ny facade kan forandre boligens udseende Nye vinduer kan genskabe bygningens oprindelige udtryk. Lettere og mindre behov for vedligeholdelse Værdistigning af huset Mindre støj isolering og nye vinduer/døre er støjdæmpende Lettere at sælge, da udgifter til varme er lavere, og bygningen er forbedret Bedre komfort Med øget isolering og tætning af ydervægge vil ejeren af boligen opleve en komfortforbedring, fordi væggene bliver varmere. Det bliver muligt at opholde sig tættere på vinduerne, og ved at reducere temperaturforskellene mellem loft, væg og gulv opstår mindre træk. Husejeren vil føle, at han/hun får et bedre indeklima. Vinduer og døre er også væsentlige. De optager et mindre areal end selve ydervæggene, men der forsvinder meget mere varme ud gennem vinduerne end gennem ydervæggene. Gode vinduer kan ved korrekt placering tilføre varme til huset, men i de fleste tilfælde forsvinder der mere varme ud, end der kommer ind. Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger.

6 6 En indsats for klimaet Huset kan holdes behageligt varmt med et lavere varmeforbrug, idet der forsvinder mindre varme ud til gråspurvene. Herved forurener huset mindre, idet opvarmning i de fleste tilfælde i større eller mindre omfang kommer fra afbrænding af fossile brændstoffer (olie, gas og kul). Ved at nedsætte varmebehovet gør både husejer og håndværker en indsats for klimaet og nedsætter CO2-udledningen hvert eneste år i husets levetid. Naboeffekt i klima Boligejeren kan også sende et klimavenligt signal til naboer og de øvrige omgivelser ved at efterisolere facaden udefra og udskifte vinduer og døre. Tag dialogen med kunden Du kan bruge afkrydsningsskemaerne fra Videncentret i dialogen med din kunde om, hvilke energiløsninger der er aktuelle for kundens hus. Forklar, hvad kunden får ud af at betale for mere isolering og nye vinduer/døre mv. frem for at give tilbud på den billigste løsning. Det kan også være en fordel at udarbejde et overslag over, hvad den ekstra isolering og nye vinduer/døre betyder for boligens varmeforbrug/udgift. Til det kan du bruge energiløsningerne fra Videncentret. Herved får du gjort kunden opmærksom på de mange fordele ved forbedringen og at den billigste løsning her og nu kan blive den dyreste på længere sigt. Frisk luft er væsentlig Når facaden bliver efterisoleret og tætnet, og vinduerne udskiftet/energiforbedret, er det vigtigt at anbefale husejeren at lufte ud og gøre det med mindst muligt varmetab. Det vil sige udluftning med gennemtræk 2-3 gange om dagen i 5-10 minutter. En anden mulighed er at montere et ventilationsanlæg med varmegenvinding, i daglig tale kaldet genvex. Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger.

7 Facadepakke 7 FEBRUAR 2011 Afkrydsningsskema for energirigtig facademodernisering Hus med lette ydervægge (evt. i partier) opført i erne Her kan du se din håndværkers vurdering af, hvilke energiløsninger der er relevante i dit hus for at forbedre det rent energimæssigt. Se energiløsningerne på Efterisolering Efterisolering af tagrem Efterisolering af let ydervæg - udvendig Efterisolering af let ydervæg - indvendig Efterisolering af sokkel Vinduer Udskiftning af termovinduer Udskiftning af termoruder Energiforbedring af vinduer med koblede ruder Udskiftning af yderdøre Ventilation Guide: Ventilation skal der til Tætning Guide til håndværksmæssig udførelse: Tætning af klimaskærm Virksomhedens stempel og logo: Brug afkrydsningsskemaet som udgangspunkt i din dialog med håndværkeren om, hvilke ydelser tilbuddet skal indeholde. Data udfyldt for følgende adresse: Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger.

8 8 Salgsværktøj, hus med let facade Energiforbedring af vinduer med koblede ruder Oprindelig: Koblet rude alm. glas Anbefaling: Koblet rude energiglas Besparelse: 85 kwh/m² pr. år Mindre kuldenedfald og mindre træk Udskiftning af termoruder Oprindelig: Termorude Anbefaling: 2-lags energirude Besparelse: 130 kwh/m² pr. år Mindre kuldenedfald Efterisolering af tagrem Oprindelig isolering: Ingen Anbefaling: Minimum 180 mm Besparelse: 75 kwh/m² pr. år Kuldebro elimineres Efterisolering af sokkel Oprindelig isolering: Ingen Anbefaling: Minimum 100 mm Besparelse: 8 kwh/m² væg pr. år Kuldebro elimineres Udskiftning af dør Oprindelig: Pladedør Anbefaling: Pladedør med 25 mm Besparelse: 110 kwh/m² pr. år Mindre træk Efterisolering af let ydervæg udefra Oprindelig isolering: 75 mm Anbefaling: Minimum 300 mm Besparelse: 39 kwh/m² pr. år Varmere vægoverflader Udskiftning af termovinduer Oprindelig: Termorude Anbefaling: 2-lags energirude Besparelse: 120 kwh/m² pr. år Mindre kuldenedfald Efterisolering af let ydervæg indefra Oprindelig isolering: 75 mm Anbefaling: 100 mm Besparelse: 24 kwh/m² pr. år Varmere vægoverflader

9 9 Salgsværktøj, hus med let facade i partier Energiforbedring af vinduer med koblede ruder Oprindelig: Koblet rude alm. glas Anbefaling: Energiglas Besparelse: 85 kwh/m² pr. år Mindre kuldenedfald og mindre træk Efterisolering af tagrem Oprindelig isolering: Ingen Anbefaling: Minimum 180 mm Besparelse: 75 kwh/m² pr. år Kuldebro elimineres Udskiftning af termoruder Oprindelig: Termorude Anbefaling: 2-lags energirude Besparelse: 130 kwh/m² pr. år Mindre kuldenedfald Udskiftning af termovinduer Oprindelig: Termorude Anbefaling: 2-lags energirude Besparelse: 120 kwh/m² pr. år Mindre kuldenedfald Efterisolering af sokkel Oprindelig isolering: Ingen Anbefaling: Minimum 100 mm Besparelse: 8 kwh/m² væg pr. år Kuldebro elimineres Efterisolering af let ydervæg udefra Oprindelig isolering: 75 mm Anbefaling: Minimum 300 mm Besparelse: 39 kwh/m² pr. år Varmere vægoverflader Udskiftning af dør Oprindelig: Termorude Anbefaling: 2-lags energirude Besparelse: 140 kwh/m² pr. år Mindre kuldenedfald Efterisolering af let ydervæg indefra Oprindelig isolering: 75 mm Anbefaling: Minimum 100 mm Besparelse: 24 kwh/m² pr. år Varmere vægoverflader

10 Pakkeløsning 10 FEBRUAR 2011 Eksempel på finansiering Hus med lette ydervægge Et hus med lette ydervægge efterisoleres og forsynes med nye vinduer og døre som beskrevet i eksemplerne i energiløsninger for Efterisolering af let ydervæg - udvendig Efterisolering af sokkel Udskiftning af termovinduer Udskiftning af yderdøre Eksemplet gælder et parcelhus med 80 m 2 lette ydervægge med 100 mm eksisterende isolering. Ydervæggene efterisoleres med yderligere 200 mm isolering til i alt 300 mm isolering. Efterisoleringen sker i forbindelse med, at den udvendige beklædning alligevel skal udskiftes. Samtidig efterisoleres soklen udvendigt med 100 mm sokkel-fundamentsisolering i en dybde på 600 mm. Ejendommens i alt 30 m 2 oprindelige vinduer (eksisterende 2 lags termoruder) har råd samt dårlig funktion og udskiftes derfor til nye vinduer med 2-lags energiruder og en samlet U-værdi for vinduet (rude, karm og ramme) på højst 1,4 W/m 2 K. Husets yderdøre udskiftes. Huset er forsynet med 3 eksisterende yderdøre: hoveddør (35 % rudeareal med termorude), bryggersdør (10 % rudeareal med 1 lag glas) og havedør (65 % rudeareal med termorude). Dørene udskiftes til yderdøre af lavenerginiveau. Ejendommen er opvarmet med naturgas. 4 % fastforrentet realkreditlån, ekstra belåning: inkl. moms i tillæg til det lån, som skal finansiere vinduer og facadebeklædning: Løbetid 30 år. (Beregningsdato 20. januar 2010) Årlig merydelse før skat: årligt (488 kr pr. måned) Årlig merydelse efter skat: årligt (370 pr. måned) Det er således rentabelt for husejeren at få foretaget efterisoleringen og installeret de nye energieffektive vinduer og døre, når arbejdet udføres i forbindelse med, at disse bygningsdele alligevel skal renoveres. Der er ikke medtaget stiftelsesomkostninger i forbindelse med kreditforeningslånet, idet det er en forudsætning, at optagelsen af lånet sker samtidig med, at der foretages låntagning til det øvrige de øvrige byggearbejder. Den samlede årlige besparelse er beregnet til Når efterisolering og vinduesudskiftning udføres i forbindelse med, at der alligevel skal foretages en udskiftning af disse bygningsdele, er det alene meromkostninger til energieffektiviseringen som er medtaget nedenfor. Her er det især den udvendige efterisolering, som giver anledning til meromkostninger. Meromkostninger til efterisolering skønnes i det konkrete eksempel at koste boligejeren inkl. moms. De faktiske omkostninger varierer fra ejendom til ejendom afhængigt af det konkrete produktvalg, særlige forhold omkring bygningen samt andre lokale forhold. Simpel tilbagebetalingstid i eksemplet er ca. 16 år, hvilket er kort sammenlignet med levetiden af efterisolering, som vurderes at være langt over 30 år. Under forudsætning af at der alligevel skal optages et kreditforeningslån, vil meromkostningerne til gennemførelse af energiforanstaltninger føre til følgende yderligere omkostninger: Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger.

11 11 Tilbudsliste Energirigtig facademodernisering af et hus opført i 'erne Mængde Pris Modernisering af facade Stillads for facadearbejde Nedtagning af udskiftningsmoden brædde-/anden let beklædning m 2 Nedtagning af vindstoppende materiale m 2 Demontage af eksisterende isolering m 2 Kontrol af tilstanden af den eksisterende dampsspærre m 2 Evt. reparation af eksisterende dampsspærre m 2 Genmontage af den eksisterende isolering m 2 Evt. reparation af eksisterende isolering m 2 Evt. montage af ny isolering m 2 Vindpap eller andet vindstoppende materiale m 2 Afstandsliste for ventilation m 2 Ny let beklædning m 2 Malerbehandling af ny beklædning m 2 Malerbehandling af eksisterende vinduer stk. Stopning med isolering omkring eksist. vinduer lbm Udvendig diffusionsåben fuge omkring eksist. vinduer lbm I alt Sum Efterisolering af let ydervæg - udvendig Nyt skelet for ny isolering uden på eksisterende stolper m 2 lag isolering med forskudte samlinger mm m 2 Forlængelse af udeluftventiler stk. Samling mellem dampspærre og udeluftventil stk. Flytning af tagnedløb stk. Evt. flytning af tagnedløbsbrønde stk. Evt. flytning af udendørslamper stk. Evt. flytning af gasskab stk. Evt. flytning af el-skab stk. I alt Sum Facademodernisering iht. BR I alt Sum af ovenstående Efterisolering af tagrem Afrensning af maling på tagrem Isolering af tagrem m 2 Underlag til beklædning af tagrem m Tæt dampspærre m 2 Beklædning af tagrem m 2 Beklædning under og i enderne af tagrem m 2 Malerbehandling af beklædning m 2 I alt Sum Efterisolering af let ydervæg - indvendig Nedtagning af radiatorer stk. Evt. flytning af radiatorrør stk. Nedtagning af eksisterende indvendig beklædning m 2 Nedtagning af eksisterende dampspærre m 2 Nyt skelet for ny isolering på eksisterende stolper m Isolering mm m 2 Dampspærre m 2 Indvendig diffusionstæt fuge omkring vinduer lbm Forlængelse af el-kabler stk.

12 12 Kabelgennemføring gennem dampspærre med kabelkrave stk. Forlængelse af udeluftventil stk. Gennemføring af kanal for udeluftventil i dampspærre med rørkrave stk. Beklædning med gipsplade m 2 Montage af nye lysningspaneler omkring vindue stk. Montage af nye vindueskarme stk. Montage af stikkontakter stk. Montage af udeluftventiler stk. Montage af radiatorer stk. I alt Sum Efterisolering af sokkel Opgravning langs sokkel/fundament lbm Evt. opretning af sokkel/fundament m 2 Isolering af sokkel/fundament mm m 2 Opfyldning med drænende materiale lbm Evt. pudsning af isolering m 2 I alt Sum Udskiftning af termovinduer Demontage af eksisterende vinduer stk. Afrensning af vindueshul stk. Montage af nye vinduer stk. Stopning omkring vinduet lbm Evt. afskæring af lysningspanel for fuge lbm Indvendig diffusionstæt fuge lbm Evt. nye lysningspaneler lbm Evt. ny vinduesplade stk. Udvendig diffusionsåben fuge lbm Evt. nye sålbænke stk. Evt. etablering af udeluftventiler stk. Sum I alt Udskiftning af termoruder Demontage af eksisterende termoruder stk. Nye monteringsbånd indvendigt lbm Montage af energirude stk. Nye monteringsbånd udvendigt lbm Evt. ny glasliste på 3 r lbm Evt. ny bundglasliste stk. I alt Sum Energiforbedring af vinduer med koblede vinduer Opretning af flade mellem eksisterende vindue og koblet karm Malerbehandling af oprettet flade Montage af nye koblede rammer med energiglas eller energirude stk. Evt. udskiftning af glas til energiglas i eksisterende koblet ramme stk. I alt Sum Udskiftning af døre Demontage af eksisterende døre stk. Afrensning af dørhul stk. Montage af nye døre stk. Stopning omkring døren lbm Evt. afskæring af lysningspanel lbm Indvendig diffusionstæt fuge lbm Evt. nye lysningspaneler lbm Udvendig diffusionsåben fuge lbm

13 Opretning af flade mellem eksisterende vindue og koblet karm Malerbehandling af oprettet flade Montage af nye koblede rammer med energiglas eller energirude stk. Evt. udskiftning af glas til energiglas i eksisterende koblet ramme stk. I alt Sum 13 Udskiftning af døre Demontage af eksisterende døre stk. Afrensning af dørhul stk. Montage af nye døre stk. Stopning omkring døren lbm Evt. afskæring af lysningspanel lbm Indvendig diffusionstæt fuge lbm Evt. nye lysningspaneler lbm Udvendig diffusionsåben fuge lbm Udvendig diffusionstæt fuge under dør lbm I alt Sum Samlet pakkeløsning excl. moms Sum af ovenstående Moms 25 % af ovenstående Samlet pakkeløsning incl. moms Sum incl. moms

FACADEPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig facademodernisering, hus med tung facade

FACADEPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig facademodernisering, hus med tung facade FACADEPAKKE Pakkeløsning for energirigtig facademodernisering, hus med tung facade Facadepakke 2 INDHOLD Beskrivelse af pakkeløsning... Brug alle fordele... AFKRYDSNINGSSKEMA... SALGSVÆRKTØJ... EKSEMPEL

Læs mere

10. Helhedsløsninger integrerede energispareløsninger: Pakkeløsninger

10. Helhedsløsninger integrerede energispareløsninger: Pakkeløsninger 10. Helhedsløsninger integrerede energispareløsninger: Pakkeløsninger På grafen nedenfor ses energiforbruget pr. kvadratmeter for energimærkede bygninger fra 1900 og så til nu. Der er et kæmpe potentiale

Læs mere

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med fladt tag

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med fladt tag TAGPAKKE Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med fladt tag Tagpakke 2 INDHOLD Beskrivelse af pakkeløsning... Brug alle fordele... AFKRYDSNINGSSKEMA... SALGSVÆRKTØJ... Eksempel på finansiering...

Læs mere

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med høj rejsning

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med høj rejsning TAGPAKKE Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med høj rejsning Tagpakke 2 INDHOLD Beskrivelse af pakkeløsning... Brug alle fordele... AFKRYDSNINGSSKEMA... SALGSVÆRKTØJ... Eksempel på finansiering...

Læs mere

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, tag med lav rejsning

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, tag med lav rejsning TAGPAKKE Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, tag med lav rejsning Tagpakke 2 INDHOLD Beskrivelse af pakkeløsning... Brug alle fordele... AFKRYDSNINGSSKEMA... SALGSVÆRKTØJ... Eksempel på finansiering...

Læs mere

Kvik-tjek af husets energitilstand

Kvik-tjek af husets energitilstand UDGIVET DECEMBER 2011 Kvik-tjek af husets energitilstand Dette kvik-tjek-skema kan bruges til en hurtig vurdering af, om der er behov for energioptimering af konkrete enfamiliehuse. Du får med skemaet

Læs mere

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2012 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Mange etageejendomme fra 1960 erne og 1970 erne er udført i betonelementer

Læs mere

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Indvendig efterisolering af kældervæg Kældervægge bør efterisoleres, hvis den samlede isoleringstykkelse svarer til 50 mm eller mindre. Efterisolering

Læs mere

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET DECEMBER 2011 Indvendig efterisolering af kældervæg Kældervægge bør efterisoleres, hvis den samlede isoleringstykkelse svarer til 50 mm eller mindre. Efterisolering

Læs mere

6. Energibesparelser ved renovering på klimaskærm

6. Energibesparelser ved renovering på klimaskærm 6. Energibesparelser ved renovering på klimaskærm Energiløsninger I kapitel 5 har du fået idéer og værktøjer til at lokalisere energibesparelsespotentialer i bygningen. Ét af værktøjerne er de energiløsninger,

Læs mere

Udvendig efterisolering af letbetonvægge

Udvendig efterisolering af letbetonvægge Energiløsning etageejendomme Udvendig efterisolering af letbetonvægge UDGIVET DECEMBER 2013 - REVIDERET DECEMBER 2014 I halvtredserne, tresserne og halvfjerdserne blev en del mindre etageejendomme opført

Læs mere

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn

Indvendig efterisolering af kældervæg. Fordele. Lavere CO 2. Isolering 50 mm. Beton. Dræn Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Indvendig efterisolering af kældervæg Kældervægge bør efterisoleres, hvis den samlede isoleringstykkelse svarer til 50 mm eller mindre. Efterisolering

Læs mere

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2012 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Mange etageejendomme fra 1960 erne og 1970 erne er udført i betonelementer

Læs mere

Sådan findes kuldebroerne. og andre konstruktioner med stort varmetab

Sådan findes kuldebroerne. og andre konstruktioner med stort varmetab Kvalitetsguide UDGIVET DECEMBER 2011 Sådan findes kuldebroerne og andre konstruktioner med stort varmetab Efter af klimaskærmen er et effektivt og sikkert tiltag, der både sparer energi og forbedrer indeklimaet.

Læs mere

Bondehuset. Energirigtig

Bondehuset. Energirigtig Energirigtig renovering Bondehuset Se hvor bondehuset typisk kan renoveres Få bedre komfort og spar penge på varmeregningen hvert år Reducer din udledning af drivhusgasser Få et bedre energimærke og en

Læs mere

Energirigtig renovering Erfaringer og anbefalinger fra Energilandsby Flakkebjerg og EnergiØ Omø

Energirigtig renovering Erfaringer og anbefalinger fra Energilandsby Flakkebjerg og EnergiØ Omø Teknik og Miljø 2012 Energirigtig renovering Erfaringer og anbefalinger fra Energilandsby Flakkebjerg og EnergiØ Omø Energilandsbyprojektet Energilandsbyprojektet er et samarbejde mellem Slagelse Kommune,

Læs mere

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by: SIDE 1 AF 47 Adresse: Koppen 1 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2990 Nivå BBR-nr.: 210-012079-001 Energikonsulent: Michael Damsted Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Energiforbedring af vinduer med forsatsrammer. Fordele. Kitfals. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm. Lufttæt fuge Bagstop. Mørtelfuge

Energiforbedring af vinduer med forsatsrammer. Fordele. Kitfals. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm. Lufttæt fuge Bagstop. Mørtelfuge Energiløsning UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Energiforbedring af vinduer med r Oprindelige bevaringsværdige vinduer fra før 1950-60 med ét lag glas bør energiforbedres med en med en energirude

Læs mere

Varmeinstallationspakke

Varmeinstallationspakke Varmeinstallationspakke Pakkeløsning for energirigtig modernisering af varmeanlæg Videncenter for energibesparelser i bygninger udgivet juni 2011 Varmeinstallationspakke INDHOLD BESKRIVELSE AF PAKKELØSNING...

Læs mere

Energiforbedring af vinduer med koblede rammer. Fordele. Kitfals. Sprosse. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm Lufttæt fuge Mørtelfuge. Mørtelfuge.

Energiforbedring af vinduer med koblede rammer. Fordele. Kitfals. Sprosse. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm Lufttæt fuge Mørtelfuge. Mørtelfuge. Energiløsning UDGIVET FEBRUAR 2010 REVIDERET DECEMBER 2014 Energiforbedring af vinduer med koblede rammer Oprindelige bevaringsværdige vinduer fra før 1950-60 med ét lag glas bør energiforbedres med en

Læs mere

Udskiftning af vinduer med ét lag glas. Fordele

Udskiftning af vinduer med ét lag glas. Fordele Energiløsning UDGIVET APRIL 2011 Udskiftning af vinduer med ét lag glas Vinduer begyndende tegn på råd eller andet tegn på nedbrydning bør udskiftes til nye koblede vinduer med en 2-lags energirude i den

Læs mere

VVS faglæreruddannelse - juni 2014. v/ Kai Borggreen. Videncenter for energibesparelser i bygninger

VVS faglæreruddannelse - juni 2014. v/ Kai Borggreen. Videncenter for energibesparelser i bygninger VVS faglæreruddannelse - juni 2014 v/ Kai Borggreen Videncenter for energibesparelser i bygninger Workshop: Materialer og værktøjer fra Videncenter for energibesparelser i bygninger Videncenter for energibesparelser

Læs mere

Nødvendige skemaer og evt. skema til løsning ligger også bag denne opgave.

Nødvendige skemaer og evt. skema til løsning ligger også bag denne opgave. Opgave 06 Klimaskærm Ved hjælp af tjekskemaerne for tagkonstruktion og facade (se kap. 5 eller bilag i kap. 12), samt energiløsningerne (dette kapitel eller kapitel 8), samt bilag kan du løse denne opgave.

Læs mere

Udvendig efterisolering af letbetonvægge

Udvendig efterisolering af letbetonvægge Energiløsning etageejendomme Udvendig efterisolering af letbetonvægge UDGIVET DECEMBER 2013 - REVIDERET OKTOBER 2018 I halvtredserne, tresserne og halvfjerdserne blev en del mindre etageejendomme opført

Læs mere

Renovering. Hvad skal jeg vide, før jeg går i gang? I tvivl om energien? Hvordan kommer du videre? Her slipper varmen typisk ud.

Renovering. Hvad skal jeg vide, før jeg går i gang? I tvivl om energien? Hvordan kommer du videre? Her slipper varmen typisk ud. Hvordan kommer du videre? I tvivl om energien? 1. Kontakt en rådgiver Brug en energirådgiver, f.eks. en BedreBolig-rådgiver, til at hjælpe dig med at få overblik over, hvad der skal gøres i huset, og hvilke

Læs mere

TJEKLISTE AF HUSETS ENERGITILSTAND

TJEKLISTE AF HUSETS ENERGITILSTAND TJEKLISTE AF HUSETS ENERGITILSTAND Dette kvik-tjek-skema kan bruges til en hurtig vurdering af, om der er behov for energioptimering af konkrete enfamiliehuse. Du får med skemaet en række tommelfingerregler

Læs mere

Energiforbedring af vinduer med forsatsrammer. Fordele. Kitfals. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm. Lufttæt fuge Bagstop. Mørtelfuge

Energiforbedring af vinduer med forsatsrammer. Fordele. Kitfals. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm. Lufttæt fuge Bagstop. Mørtelfuge Energiløsning UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Energiforbedring af vinduer med r Oprindelige og bevaringsværdige vinduer fra før 1950-60 med ét lag glas bør energiforbedres med en forsats ramme

Læs mere

Dybvad- Den energioptimerede landsby. Dybvad. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Dybvad- Den energioptimerede landsby. Dybvad. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dybvad- Den energioptimerede landsby Dybvad Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dybvad - Den energioptimerede landsby INDHOLD Klimavenlige og miljørigtige huse er moderne 3 Husejere prioriterer

Læs mere

Udvendig efterisolering af massive murede vægge

Udvendig efterisolering af massive murede vægge Udvendig efterisolering af massive murede vægge Energiløsning etageejendomme UDGIVET NOVEMBER 2013 - REVIDERET DECEMBER 2014 Mange ældre etageejendomme er opført med massive ydervægge med ringe varmeisolering.

Læs mere

Klimaskærm konstruktioner og komponenter

Klimaskærm konstruktioner og komponenter Klimaskærm konstruktioner og komponenter Indholdsfortegnelse Klimaskærm...2 Bygningsreglementet...2 Varmetab gennem klimaskærmen...2 Transmissionstab...3 Isolering (tag, væg, gulv)...3 Isolering af nybyggeri...3

Læs mere

Jerup - Den energioptimerede landsby. Jerup. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Jerup - Den energioptimerede landsby. Jerup. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Jerup Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE INDHOLD Klimavenlige og miljørigtige huse er moderne 3 Husejere prioriterer økonomi og indeklima 3 Energiforbrug, varme og boligtype 3 FUNKTIONÆRBOLIG

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med Bolius og Teknologisk

Læs mere

Ullerødhave energibesparelser i rækkehuse

Ullerødhave energibesparelser i rækkehuse Ullerødhave energibesparelser i rækkehuse Hvor tabes varmen fra i Ullerødhave? Ydervægge 17% Tag/loft 25% Vinduer/døre 25% Terrændæk 8% Ventilation 20% Varmt vand 5% Klimaskærm vinduer: U-værdi og g-værdi

Læs mere

Efterisolering af gulv over uopvarmet kælder. Fordele. Lavere CO 2. Bræddegulv Indskudsler Efterisolering 75 mm

Efterisolering af gulv over uopvarmet kælder. Fordele. Lavere CO 2. Bræddegulv Indskudsler Efterisolering 75 mm Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET JUNI 2018 Efterisolering af gulv over uopvarmet kælder Et gulv over en uopvarmet kælder isoleret med mindre end 100 mm bør efterisoleres til nedenstående

Læs mere

Energitjenesten Bornholm. Energirenovering A-Z. I Johan Lorentzen, Energivejleder

Energitjenesten Bornholm. Energirenovering A-Z. I Johan Lorentzen, Energivejleder Energitjenesten Bornholm Energirenovering A-Z I Johan Lorentzen, Energivejleder Energitjenesten Bornholm Emner til i aften Få overblik før du går i gang Målsætning og bygningsreglement Krav til uværdier

Læs mere

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge Rapportnr.: XXXXX Firmanr.: XXXXXX Dato: 00. måned 2014 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge 56 78 12 34 info@thomasjensen.dk CVR: 12345678 BOLIGEJER Familien

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Elmevang 2 Postnr./by: 4970 Rødby BBR-nr.: 360-026892-001 Energikonsulent: Søren Funch Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Efterisolering af kældergulv. Fordele

Efterisolering af kældergulv. Fordele Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET JUNI 2018 Efterisolering af kældergulv Et kældergulv, som er isoleret med mindre end 100 mm, bør efterisoleres, hvis gulvet alligevel skal brydes op fx i

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Hejrevænget 018 Postnr./by: 5610 Assens BBR-nr.: 420-001264-001 Energikonsulent: Carsten Dam Madsen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Udskiftning af termoruder. Fordele. Monteringsbånd (udvendig regnskærm) Monteringsbånd (indvendig lufttætning) Afstandsprofil. Glasfals.

Udskiftning af termoruder. Fordele. Monteringsbånd (udvendig regnskærm) Monteringsbånd (indvendig lufttætning) Afstandsprofil. Glasfals. Energiløsning UDGIVET JUNI 2009 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udskiftning af termoruder Når en termorude skal udskiftes, bør det vurderes, om det er nok med ruden, eller om hele vinduet bør skiftes. Hvis de

Læs mere

Energirigtig. 60-70 er huset

Energirigtig. 60-70 er huset Energirigtig renovering 60-70 er huset Se hvor 60-70 er huset typisk kan renoveres Få bedre komfort og spar penge hvert år på varmeregningen Reducer din udledning af drivhusgasser Få et bedre energimærke

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Granbakkevej 14 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-107983-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

- alternativer til oliefyr

- alternativer til oliefyr Energistyrelsen - alternativer til oliefyr - Energimærkning Jeg er: Anne Svendsen Bygningsingeniør, Energikonsulent +25 år erfaring med energiområdet Rådgiver på SparEnergi.dk Jeg vil tale om: SparEnergi.dk

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG - status og forbedringer Energimærkningsrapport Præstegårdsvej 39 9240 Nibe Bygningens energimærke: Gyldig fra 21. februar 2012 til den 21. februar 2022. Energimærkningen er

Læs mere

Fordele. Lavere CO₂-udledning. Vindpap. Afstandsliste for ventilation Bræddebeklædning. Sokkelpuds. Dræn

Fordele. Lavere CO₂-udledning. Vindpap. Afstandsliste for ventilation Bræddebeklædning. Sokkelpuds. Dræn Energiløsning UDGIVET JANUAR 2010 - REVIDERET JUNI 201 Efterisolering af sokkel Ikke isolerede eller kun ringe isolerende sokler bør efterisoleres. Efterisolering af sokkel kan udføres som et selvstændigt

Læs mere

Få mere for din bolig

Få mere for din bolig ZEROboligmæglerne vejleder dig til et bedre energimærke Få mere for din bolig med et godt energimærke Energirenovering forøger værdien af din bolig Bright Green Business Energirenovering forøger værdien

Læs mere

Energimærke. Adresse: Brokkedalvej 8 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Brokkedalvej 8 Postnr./by: SIDE 1 AF 9 Adresse: Brokkedalvej 8 Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-101434-001 Energikonsulent: Søren Erik Krogh Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 46 Adresse: Bøgeparken 1 Postnr./by: 5450 Otterup BBR-nr.: 480-010249-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fjordvej 7 6200 Aabenraa Bygningens energimærke: Gyldig fra 28. november 2014 Til den 28. november 2024. Energimærkningen

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 for følgende ejendom: Adresse: Ådalsvej 8 Postnr./by: 7980 Vils BBR-nr.: 773-095892 nr.: 100185772 Energikonsulent: Peter Frilund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Grontmij Carl

Læs mere

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten BR15 høringsudkast Ombygning Niels Hørby, EnergiTjenesten Komponentkrav ved ombygning Bygningsdel Ydervægge Terrændæk Loft og tag Komponentkrav: U-værdi / isoleringstykkelse 0,15 W/m 2 K (ca. 250 mm isolering)

Læs mere

Marts 2010. Forstå dit energimærke. Inspiration til energibesparelser, Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle

Marts 2010. Forstå dit energimærke. Inspiration til energibesparelser, Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle Jl Sparepotentiale for enfamiliehuse Gennemsnit af energimærker Der spares 31,4 % af det samlede varmebehov Der skal investeres 65.000 kr./hus.

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Liltvedvej 45 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-112708-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Indvendig efterisolering af tung ydervæg. Eksisterende isoleringstykkelse. Eksisterende isoleringstykkelse

Indvendig efterisolering af tung ydervæg. Eksisterende isoleringstykkelse. Eksisterende isoleringstykkelse Energiløsning UDGIVET JANUAR 2010 - REVIDERET JUNI 2018 Indvendig efterisolering af tung ydervæg Tunge ydervægge er vægge af enten mursten eller letbeton. Bagmuren er normalt bærende. Hvis væggen er massiv,

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG - status og forbedringer Energimærkningsrapport H C Andersens Vej 197 9800 Hjørring Bygningens energimærke: Gyldig fra 11. maj 2011 til den 11. maj 2021. Energimærkningen er

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Søndervang 17 6200 Aabenraa Bygningens energimærke: Gyldig fra 29. maj 2015 Til den 29. maj 2025. Energimærkningen er udført

Læs mere

Varmeforbrug i boliger. Indledning I denne opgave vil du komme til at lære noget om energiforbruget i en bolig. Opgaven er delt i 2 underopgaver

Varmeforbrug i boliger. Indledning I denne opgave vil du komme til at lære noget om energiforbruget i en bolig. Opgaven er delt i 2 underopgaver LØSNING Varmeforbrug i boliger Indledning I denne opgave vil du komme til at lære noget om energiforbruget i en bolig. Opgaven er delt i 2 underopgaver 1. Første del handler om at lære hvordan varmetabet

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG - status og forbedringer Energimærkningsrapport Bopladsen 4 9240 Nibe Bygningens energimærke: Gyldig fra 21. februar 2012 til den 21. februar 2022. Energimærkningen er udført

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG - status og forbedringer Energimærkningsrapport Langgade 18D 8700 Horsens Bygningens energimærke: Gyldig fra 4. august 2011 Til den 4. august 2021. Energimærkningen er udført

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 9 Adresse: Højgade 004 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-019208-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

BedreBolig-plan KLADDE. BEDREBOLIG-RÅDGIVER 4energi Mikkel Nielsen Gøgevej 3 3660 Stenløse E-mail mikkel@4energi.dk Tlf.

BedreBolig-plan KLADDE. BEDREBOLIG-RÅDGIVER 4energi Mikkel Nielsen Gøgevej 3 3660 Stenløse E-mail mikkel@4energi.dk Tlf. Rapportnr: 0 Firmanr: Dato: 03-10-2015 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER 4energi Mikkel Nielsen Gøgevej 3 3660 Stenløse E-mail mikkel@4energi.dk Tlf.nr 31219010 BOLIGEJER allan Pedersen Stenbukken 12

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Energimærke Fjordvangen 3 4700 Næstved Bygningens energimærke: Gyldig fra 1. november 2018 Til den 1. november 2028. Energimærkningen

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Skovvænget 5 4050 Skibby Bygningens energimærke: Gyldig fra 19. oktober 2016 Til den 19. oktober 2026. Energimærkningen er

Læs mere

Udskiftning af vinduer med ét lag glas. Fordele

Udskiftning af vinduer med ét lag glas. Fordele Energiløsning UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udskiftning af vinduer med ét lag glas Vinduer med ét lag glas med begyndende tegn på råd eller andet tegn på nedbrydning kan, såfremt de oprindelige

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 543 kwh el 10,28 MWh fjernvarme. 11,99 MWh fjernvarme 0,91 MWh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 543 kwh el 10,28 MWh fjernvarme. 11,99 MWh fjernvarme 0,91 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 62 Adresse: Byskov Alle 002 Postnr./by: 4200 Slagelse BBR-nr.: 330-017601-001 Energikonsulent: Frank Jensen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Udvendig efterisolering af massive murede vægge

Udvendig efterisolering af massive murede vægge Udvendig efterisolering af massive murede vægge Energiløsning etageejendomme UDGIVET NOVEMBER 2013 - REVIDERET OKTOBER 2018 Mange ældre etageejendomme er opført med massive ydervægge med ringe varmeisolering.

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BOLIG - status og forbedringer Energimærkningsrapport Gefionsvej 24 7480 Vildbjerg Bygningens energimærke: Gyldig fra 20. april 2011 til den 20. april 2021. Energimærkningen er udført

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Greve Alle 7 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-023231-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Hvordan man nemmest sparer på energien i boliger. Hvordan du kommer i gang i morgen - februar 2014 - Janus Hendrichsen - Energirådgiver

Hvordan man nemmest sparer på energien i boliger. Hvordan du kommer i gang i morgen - februar 2014 - Janus Hendrichsen - Energirådgiver Hvordan man nemmest sparer på energien i boliger Overskrifter Varmetab fra bygninger Opvarmningssystemer Energirenovering Processen Perspektiv energiforbruget i Europa Bygningers Kyoto pyramide: Passive

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 0,42 MWh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 0,42 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Solvænget 6 Postnr./by: 6580 Vamdrup BBR-nr.: 621-254750-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Højstrupvangen 1 Postnr./by: 5200 Odense V BBR-nr.: 461-556779-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Grævlingens Kvarter 8 4623 Lille Skensved Bygningens energimærke: Gyldig fra 3. oktober 2012 Til den 3. oktober 2022. Energimærkningen

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Egebjerg Bygade 78 Postnr./by: 2750 Ballerup BBR-nr.: 151-149478-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: SIDE 1 AF 9 Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: 8990 Fårup BBR-nr.: 846-017938-002 Energikonsulent: Leif Hedensted Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Adresse: Banevænget 5 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Banevænget 5 Postnr./by: SIDE 1 AF 42 Adresse: Banevænget 5 Postnr./by: 5450 Otterup BBR-nr.: 480-003659-001 Energikonsulent: Svend Mosekjær Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Birkemosevej 10 Postnr./by: 4293 Dianalund BBR-nr.: 340-002240 Energikonsulent: Jørgen Boe Larsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: Gammel Køge Landevej 263B 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-020933-005 Energikonsulent: Hákun Jacobsen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for

Læs mere

Bygge og Energi EUC-syd HTX 24.09.10 3.Y/X

Bygge og Energi EUC-syd HTX 24.09.10 3.Y/X Lindevang 7c Indhold Indledning... 2 Konstruktion af huset:... 2 Vægge, og sokkel.... 2 Indvendig isolering:... 2 Soklen:... 3 Økonomi:... 4 Opsummering... 4 Tagkonstruktion:... 5 Vinduer og Døre:... 6

Læs mere

Energinotat for Frederikssundsvej 180 A-D. Efterisolering af gavle. Marts 2017

Energinotat for Frederikssundsvej 180 A-D. Efterisolering af gavle. Marts 2017 Energinotat for Frederikssundsvej 180 A-D Gaihede ingeniører og arkitekter, har efter aftale med AB Frederikssundsvej 180 A-D indledt en undersøgelse af energimæssige tiltag for ejendommen. Undersøgelsen

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Fuglevænget 43 Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-019123 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 13 Adresse: Grønnevang 1 Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-106902-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 3,80 MWh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 3,80 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 11 Adresse: Kølvej 6 Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-036397-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig og

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Rouloen 31 Postnr./by: 8250 Egå BBR-nr.: 751-387571-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig og

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 8 Adresse: Solvangsalle 3 Postnr./by: 8700 Horsens BBR-nr.: 615-113085-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vejrupvænge 8 Postnr./by: 5491 Blommenslyst BBR-nr.: 461-427049 Energikonsulent: Kenneth madsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: TOTAL-TJEK

Læs mere

Efterisolering af terrændæk. Fordele. Lavere CO 2

Efterisolering af terrændæk. Fordele. Lavere CO 2 Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2011 - REVIDERET DECEMBER 2011 Efterisolering af terrændæk Terrændæk, som er isoleret med mindre end 100 mm isolering i alt over og under betonen, skal efterisoleres, hvis

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Tjørnevej 64 Postnr./by: 8832 Skals BBR-nr.: 791-215756-001 Energikonsulent: Niels Riis Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Storstrømsparken 34-40 Storstrømsparken 34 4760 Vordingborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 9. marts 2015 Til den 9. marts

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Vestergade 17 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-113416-002 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Hjortevænget 4 4050 Skibby Bygningens energimærke: Gyldig fra 27. juli 2017 Til den 27. juli 2027. Energimærkningen er udført

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Karen Blixens Vej 36 8600 Silkeborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 18. april 2013 Til den 18. april 2023. Energimærkningen

Læs mere

BBR-nr.: 376-004533 Energimærkning nr.: 100064773 Gyldigt 5 år fra: 04-02-2008 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS

BBR-nr.: 376-004533 Energimærkning nr.: 100064773 Gyldigt 5 år fra: 04-02-2008 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kirkevej 2 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-004533 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Højvangen 2A Postnr./by: 8700 Horsens BBR-nr.: 615-057045 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Energimærke. Lavt forbrug.

Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Energimærke. Lavt forbrug. SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vølundsvej 5 Postnr./by: 3650 Ølstykke BBR-nr.: 240-013249 Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med Bolius og Teknologisk

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grambyvej 19A Postnr./by: 2610 Rødovre BBR-nr.: 175-020675 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 3,00 MWh fjernvarme

Årlig besparelse i energienheder. 3,00 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Sandved 31A 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-024430-001 Energikonsulent: Carl Bock Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for

Læs mere

Eksempel. ENERGIRENOVERING KONTOREJENDOM Teglbygning fra 1938-1950, Gladsaxe Rådhus. Rådhus i røde teglsten og med fladt tag

Eksempel. ENERGIRENOVERING KONTOREJENDOM Teglbygning fra 1938-1950, Gladsaxe Rådhus. Rådhus i røde teglsten og med fladt tag Eksempel 1 ENERGIRENOVERING KONTOREJENDOM Teglbygning fra 1938-1950, Gladsaxe Rådhus UDGIVET DECEMBER 2012 Rådhus i røde teglsten og med fladt tag Ombygning og energirenovering af Gladsaxe Rådhus Nænsom

Læs mere

Carsten Elleby Engell- Kofoed Firma: OBH Ingeniørservice A/S

Carsten Elleby Engell- Kofoed Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Holger Lundgrens Vej 1 Postnr./by: 3700 Rønne BBR-nr.: 400-231443 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere