Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning"

Transkript

1 Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning Dato: 17. juli 2014 Sagsnr.: 12/74320 Skanderborg Kommune Adelgade Skanderborg Tlf Teknik og Miljø, Vej & Trafik Knudsvej Ry I dette notat er der redegjort for de krav der er stillet i udbudsmaterialet i henhold til vedligeholdelsen af kørebanebelægninger. Notatet er et direkte afskrift af hvilke formuleringer der er anvendt i udbudsmaterialet som ligger til grund for funktionskontrakten, hvorfor der forekommer referencer der ikke er medtaget i dette notat.

2 1. Kørebanebelægning 1.1 Omfang Arbejdet omfatter vedligeholdelse af kørebanebelægning på veje. De omfattede veje er vist på oversigtskort, bilag 1. Alle omfattede kørebanebelægninger er med asfalt. Der kan dog i asfaltbelægningen være andre belægningstyper, som også er omfattet af kontrakten. Derudover omfatter vedligeholdelsen vandrender, enten profileret i belægningen eller som vandrendesten. Data for kørebanebelægninger tilstand fremgår af skema bilag 2 med resultat af hovedeftersyn i 2011/2012. Af bilaget fremgår endvidere type af toplag og så vidt muligt dato for udlægning af dette. Der er i perioden udført fulddækkende belægninger på et antal strækninger, der ikke er opdateret i Vejman. Bilag 11 indeholder en oversigt over de omfattende strækninger. 1.2 Generelt Valg af metoder og materialer er entreprenørens ansvar. Entreprenøren skal dels i sit tilbud og dels i kontraktperioden oplyse bygherren om, hvilke metoder og materialer han agter at anvende. Pkt. 1.5 Funktionskrav i AAB-varmblandet asfalt er dog gældende for vedligeholdelse af asfaltkørebaner. I følgende pkt. 2.4 er anført tilstandskrav, som på et vilkårligt tidspunkt i kontraktperioden skal være opfyldt for alle de omfattede kørebanestrækninger. I pkt. 2.5 er anført krav til udførelse af fulddækkende belægninger, der udføres i kontraktperioden. Riste, dæksler, kantsten, vejinventar og lignende må ikke tilsmudses med asfalt, klæbemiddel eller lign. Brønde må ikke tilstoppes med asfalt eller andre materialer. Når udlægning af belægning udføres, skal riste, dæksler og lignende beskyttes mod tilsmudsning og -stopning. Sker der alligevel tilsmudsning og/eller tilstopning, skal entreprenøren vederlagsfrit sørge for den nødvendige afrensning/oprensning.

3 1.3 Materialer Valg af materialer og ansvaret herfor påhviler alene entreprenøren, dog med følgende bestemmelse: For vejklasse 1 Trafikveje på landet, skal overfladebehandling udføres med sten af lyst materiale som eksempelvis lys svensk granit. Ved reparationer skal der anvendes materialetype, hvis udseende og struktur ligner det eksisterende. Overfladebehandling må ikke anvendes inden for byskilte, ikke på stier og ikke i rundkørsler. Overflade behandling må derudover ikke anvendes på følgende veje: Bygherren kan beslutte, at delstrækninger af fulddækkende slidlag skal overholde støjklasse C iht. Udbudsforskrifter for støjreducerende slidlag (tillægspris). 1.4 Tilstandskrav Vedligeholdelse af kørebanearealer skal gennemføres således at følgende tilstandskrav til stadighed er opfyldt som minimum for alle kørebanestrækninger. Tilstandskravene omfatter: minimumskrav til skadespoint minimumskrav til jævnhed krav til reparation af akutte skader i form af huller og afskalninger krav til lappeprocenter for belægningen Skadespoint Alle omfattede kørebanearealer skal til stadighed som minimum opfylde følgende tilstandskrav: Gennemsnit i 2011 for veje i det åbne land 1,16 0,7 1,5

4 2 Trafikveje på landet, 2,34 1,0 2,0 2,62 2,0 3,0 2,97 2,0 4,0 Veje i byområder indgår i samme vejklasse som veje på landet i ovenstående skema. Det betyder, at lokalveje,, i byområder skal overholde samme krav som lokalveje,, på landet. Tilsvarende skal trafikveje, i byområder overholde samme krav som trafikveje,, på landet. Skemaet angiver krav til serviceniveau udtrykt ved skadespoint. Der er krav til middelværdi for hver vejklasse, samt krav til maksimalt skadespoint som en enkelt strækning må antage. Kravene til middel skadespoint skal være opfyldt fra udgangen af år 5 (december 2017). Krav til max skadespoint for enkeltparcel skal ligeledes være opfyldt fra december Trinvise krav til skadespoint: Udgangen af år Trafikveje på landet, 1,0 1,5 2,0 2,0 2,5 3,0 2,8 4,0 Udgangen af år Trafikveje på landet, 0,9 1,5 1,7 2,0 2,4 3,0 2,6 4,0

5 Udgangen af år Trafikveje på landet, 0,8 1,5 1,4 2,0 2,2 3,0 2,4 4,0 Udgangen af år Trafikveje på landet, 0,7 1,5 1,0 2,0 2,0 3,0 2,2 4,0 Skadespoint udregnes på baggrund af skadesregistrering i henhold til vejreglen Vedligehold af færdselsarealet af november 2009 Skadespoint er beregnet i henhold til Vejman.dk s belægningsoptimering Jævnhed Følgende krav til jævnhed og sporkøring skal til enhver tid være opfyldt: Der må fra 1. oktober 2014 og i resten af kontraktperioden ikke forekomme sporkøring, lunker eller sætninger over 4 cm. Jævnhed og sporkøring måles med 2 m retskinne. For reparationer, udført i kontraktperioden, må der på den reparerede overflade ikke være niveauforskel større end 10 mm målt med en 5 meter retskinne, dog kun 6 mm ved overgang til eksisterende belægning Friktion Ved udførelse af reparation må belægningens friktionskoefficient ikke forringes Kørebanebelægningens udseende Udover krav til skadespoint stilles tillige krav til det procentvise omfang af lapper i forhold til vejstrækningens areal for hver vejklasse.

6 tilladt lappeprocent 1 Trafikveje på landet, 2 Trafikveje på landet, 3 og 4 Alvorlighed tilladt omfang i % 1: pletvis 30 2: sammenhængende < 100 m : sammenhængende > 100 m : pletvis 30 2: sammenhængende < 100 m : sammenhængende > 100 m 2 50 Lokalveje 1: pletvis 30 2: sammenhængende < 100 m : sammenhængende > 100 m 2 80 De anførte tilladelige lappeprocenter opgøres for hver parcel for sig og for hver "alvorlighed" for sig. Der er ikke tale om nogen summation. Kravene skal være opfyldt fra Kravet er supplerende til det overordnede krav til skadespoint. Sporopretning indgår typisk i skadesregistreringen som "sammenhængende lapper over 100 m 2 ". Fulddækkende reparationer for strækninger under 100 m registreres som lapper. Lapper efter retablering af ledningsgrave, udført i kontraktperioden, bidrager ikke til lappeprocenten Akutte skader Af hensyn til trafiksikkerheden skal der foretages udbedring af slaghuller og kantskader af størrelse svarende arealmæssigt til 15 x 15 cm og derover og af afskalninger af størrelse svarende til 50 x 50 cm og derover indenfor nedenstående tidsfrister. Afskalninger defineres som huller af max. 3 cm dybde. Derudover skal der løbende udføres udbedring af svedende OB belægninger, som vurderes at være til ulempe for borgerne. Der gælder følgende tidsfrister for udbedring af skader, anført i arbejdsdage. Tidsfristen regnes fra den dag skaden kommer til entreprenørens kendskab.

7 1 Trafikveje på landet, 2 Trafikveje på landet, 3 og 4 Slaghuller og afskalninger Svedende OB-belægninger 2 arbejdsdage 5 arbejdsdage 4 arbejdsdage 5 arbejdsdage Lokalveje 10 arbejdsdage 5 arbejdsdage Entreprenøren skal samme dag som han får kendskab til skaden, opsætte fornøden afspærring af skadestedet. Hvis skaden vurderes at være trafikfarlig, skal afspærring opsættes senest 3 timer efter kendskab/besked om skaden. Den reparerede overflade skal fremtræde jævn og tilpasset den tilgrænsende belægning. Reparerede opkørselsramper skal være jævnt afsluttet i niveau med top af kantsten samt være lige og parallelle med kantsten mod vejen og i øvrigt være tilpasset den tilstødende belægning Øvrige skader i belægningen Huller i belægningen ved riste og dæksler samt huller opstået ved sætninger skal udbedres som anført i pkt for slaghuller og afskalninger. Rendestensriste i faste karme udskiftes til flydende ved reparationer, hvor asfalt opbrydes omkring risten. Til orientering kan oplyses, at der i 2011/2012 kun blev udført meget få reparationer af huller i belægningen ved rendestensbrønde. Hvis skader på belægningen er forårsaget af brud på ledninger, foretager den respektive ledningsejer selv udbedring af skaden, herunder retablering af belægning med GAB. Entreprenøren skal føre tilsyn med retableringen jf. pkt Ved reparation på og ved asfaltbump skal der ved reparationen tilsikres, at disse har et længdeprofil som modificeret cirkelbump. 1.5 Nye belægninger Generelt Nye fulddækkende belægninger skal fremtræde med ensartet udseende med hensyn til farve og struktur. For varmblandet asfalt ophører mangelsansvaret 5 år efter udlægning, dog med følgende undtagelser: 1 år for belægningers jævnhed 1 år for belægningers profil.

8 Kravet til friktionskoefficient gælder i 5 år efter udlægningstidspunktet. Belægningerne skal være tætte, uden revner. Krav skal være overholdt i 1 år efter udlægningen. Ved anvendelse af overfladebehandling skal løse sten fjernes senest 5 dage efter udlægning Materialer Valg af materialer og ansvaret herfor påhviler alene entreprenøren, dog med følgende bestemmelse: Emulsionsforsegling og tilsvarende betragtes ikke som "fulddækkende belægninger", men som reparationsmetode og som levetidsforlængende behandling Tilslutninger Alle blivende tilslutninger til eksisterende belægninger skal udføres ved nedfræsning. Jævnhedskrav i pkt er gældende for tilslutninger. Nedfræsning kan udelades, hvor jævnhedskrav i pkt vil være opfyldt foruden (max. niveauforskel på 6 mm) Dæksler og riste Dæksler og rendestensriste i faste karme udskiftes til flydende ved udlægning af fulddækkende belægninger. Alle dæksler og karme skal højdereguleres, således at de efter belægningsarbejdets færdiggørelse er i plan med belægningsoverfladen. Der henvises til pkt. 6 angående rendestensbrønde. Ved udskiftning til flydende karm og hvor der i øvrigt skal ske udskiftning af dæksel/karm leveres materialerne som bygherreleverance (af bygherren eller af anden ledningsejer). Entreprenøren udfører arbejdet med udskiftningen (særskilt afregning) Kantstenslysning Ved udlægning af fulddækkende asfaltlag er det normale krav til kantstenslysning min. 7 cm. Hvis den nuværende lysning er under 7 cm, kan der accepteres en kantstenslysning på 5 cm efter udlægning af fulddækkende belægning. Entreprenøren skal i dette tilfælde foretage bortfræsning i den eksisterende belægning i nødvendigt omfang. Fræsning må ikke skade eksisterende bæreevne Opkørselsramper Ved udlægning af fulddækkende belægninger skal belægningen også udføres på alle eksisterende opkørselsramper på parcellen. Det skal påregnes, at alle ramper skal fræses inden udlægning af fulddækkende belægning. Opkørselsramperne skal som udgangspunkt udføres med en hældning 1:3 ved 6-8 cm lysning, hældning 1:4 ved 8-10 cm lysning og 1:5 ved cm lysning. Tværfald på tilstødende elementer kan kræve fladere ramper. Såfremt entreprenøren vurderer ovenstående retningslinjer uhensigtsmæssige f.eks. hvis rampen kommer for langt ud i kørebanearealet kontaktes bygherren, og der aftales nærmere om udførelsen.

9 Opkørselsramperne skal være jævnt afsluttet i niveau med top kantsten samt være lige og parallelle med kantsten mod vejen og i øvrigt være tilpasset den tilstødende belægning. Længden af opkørselsrampen skal ved retablering være den samme som den eksisterende. Markoverkørsler og indkørsler skal retableres med asfalt 1-2m. ind Bump Ved reparation af belægning omkring og på eksisterende bump og lign., skal det sikres, at bumpenes principielle udformning og virkning ikke ændres som følge af udlægning af et nyt slidlag. Bump skal efter udlægning af fulddækkende belægning være udformet således at disse har et længdeprofil som modificeret cirkelbump Jævnhed For vejklasse 1 Trafikveje på landet, gælder, at for alle fulddækkende belægninger, udført i kontraktperioden, skal længdeprofiler og tværfald overholde jævnhedskravene svarende til dimensioneringshastigheden iht. AAB varmblandet asfalt. For Trafikveje på landet,, Lokalveje på landet, og gælder, at for alle fulddækkende belægninger, udført i kontraktperioden, må der ikke forefindes lunker, der giver anledning til vandansamlinger, og ikke lunker over 1,5 cm dybde målt med 2 m lang retskinne. Der accepteres dog lunker langs kantsten, hvor der lokalt kan samles vand i max 30 cm afstand fra kantsten og max 2 cm dybde. Krav til jævnhed skal være overholdt i 1 år efter udlægningen. Derefter overgår jævnhedskrav generelt til krav jf. pkt For udførte belægninger på trafikveje, gælder endvidere med hensyn til kørselskomfort, at ujævnheder i belægningen under de førnævnte krav ikke må medføre dårlig kørselskomfort i form af rystelser i køretøjet og at vejen skal føles jævn at køre på. Kørselskomfort opgøres i IRI (International Roughness Index). Målt på en vilkårlig 100 m-strækning må IRI-værdien maksimalt antage værdien 4,0 m/km for Trafikveje,. Der stilles ikke krav om at entreprenøren skal måle IRIværdier. Skanderborg Kommune vil selv iværksætte IRI-målinger, hvis kommunen finder behov for dette. Ved overgang til eksisterende belægning må der på intet sted være niveauforskel større end 6 mm Friktionskoefficient For alle fulddækkende belægninger på veje med vejklasse 1 Trafikveje på landet,, der udføres i kontraktperioden, skal krav til friktion i henhold til AAB for Varmblandet asfalt, pkt være opfyldt. Kravet til friktionskoefficient gælder i 5 år efter udlægningstidspunktet.

Vejledning til hovedeftersyn

Vejledning til hovedeftersyn Vejledning til hovedeftersyn Faaborg-Midtfyn Kommune November 2017 1. INTRODUKTION... 3 2. BELÆGNINGSSKADER... 5 1. REVNER PÅ LANGS, 0-1 M FRA KANT... 6 2. REVNER PÅ LANGS > 1 M FRA KANT OG REVNER PÅ TVÆRS...

Læs mere

NOTAT. Indledning FUNKTIONSKONTRAKT OG TILSTAND

NOTAT. Indledning FUNKTIONSKONTRAKT OG TILSTAND NOTAT Projektnavn Hovedeftersyn Skanderborg Kommune - 2018 Projektnr. 1100016990-003 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 01 Version 0 Til Bodil Friis Nielsen Fra Marianne Würtz Kopi til Svend Erik Nielsen,

Læs mere

Funktionskontrakt i Skibby Kommune. Nawzad Marouf, FK Susanne Baltzer, VD

Funktionskontrakt i Skibby Kommune. Nawzad Marouf, FK Susanne Baltzer, VD Funktionskontrakt i Skibby Kommune Nawzad Marouf, FK Susanne Baltzer, VD 2 3 Tilstanden skulle løftes Tilstanden i 2002 - før kontrakt Serviceklasse Middel skadespoint Maksimalt skadespoint 1 1,6 7,6 2

Læs mere

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN.

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. Til grundejerforeninger, vejlaug m.m. Teknisk Forvaltning Park- og Vejafdelingen NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. BESIGTIGELSE

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Hvedetoften og del af Havrevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Smedevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 2:

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Højvangsvej med 2 sideveje RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Vesterholmsvej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Orionvej, Havndal RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Kildevældet RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT P-plads ved Dyrlæge Cleemanns Vej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Udbyneder Østergade RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1:

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Udbynedervej 23-25 og 29, samt Stenkildevej 12-14 RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15

Læs mere

Kontrol af kørebaneafmærkning på Colas funktionsudbud i Lemvig Kommune

Kontrol af kørebaneafmærkning på Colas funktionsudbud i Lemvig Kommune Lemvig Kommune Teknik & Miljø Vejafdelingen Rådhusgade 1 7620 Lemvig Att.: Hanne Underbjerg VAJS ApS Stendalsvej 38 DK-9520 Støvring Telefon +45 6022 4443 E-mail jso@vajs.dk www www.vajs.dk CVR/SE DK32449077

Læs mere

Funktionsudbud: Vedligehold af veje og stier i landområder i Faaborg-Midtfyn Kommune

Funktionsudbud: Vedligehold af veje og stier i landområder i Faaborg-Midtfyn Kommune Dato 13. februar 2018 Sagsbehandler Susanne Baltzer Mail sub@vd.dk Telefon +45 7244 7132 Dokument 17/01148-12 Side 1/5 Rettelsesblad 4 Funktionsudbud: Vedligehold af veje og stier i landområder i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

DAGSORDEN. Indledning. Vejens funktion. Vejtekniske parametre. Fordele og ulemper ved forskellige måleteknikker. Målestrategier hvor ligger fokus

DAGSORDEN. Indledning. Vejens funktion. Vejtekniske parametre. Fordele og ulemper ved forskellige måleteknikker. Målestrategier hvor ligger fokus MÅLESTRATEGI I KOMMUNER NIELS DUJARDIN DAGSORDEN Indledning Vejens funktion Vejtekniske parametre Fordele og ulemper ved forskellige måleteknikker Målestrategier hvor ligger fokus INDLEDNING Vejdirektoratet

Læs mere

Vedligeholdelse og tilsyn

Vedligeholdelse og tilsyn Veje og stiregister Kort Se: Vinter og færdsel Anlæg og Infrastruktur 22. oktober 2018 SagsID.: 05.01.08-G01-2-18 Medarbejder: vla Vedligeholdelse og tilsyn Vejmyndighedens tilsynspligt med de kommunale

Læs mere

ASFALTARBEJDER 2019 HERNING KOMMUNE

ASFALTARBEJDER 2019 HERNING KOMMUNE RETTELSESBLAD 3 31-03-2019 SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUDSMATERIALE ASFALTABREJDER 2019, HERNING KOMMUNE ASFALTARBEJDER 2019 HERNING KOMMUNE Spørgsmål Stabilgrus (SG) og forarbejder inden asfaltudlægning

Læs mere

ASFALTARBEJDER 2019 HERNING KOMMUNE

ASFALTARBEJDER 2019 HERNING KOMMUNE RETTELSESBLAD 2 28-03-2019 SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUDSMATERIALE ASFALTABREJDER 2019, HERNING KOMMUNE ASFALTARBEJDER 2019 HERNING KOMMUNE Spørgsmål Stabilgrus (SG) og forarbejder inden asfaltudlægning

Læs mere

Grundejerforening: Marienlyst. Gennemgang af. asfaltbelægning. v. Formand Henrik Koch Grønningen Ølstykke

Grundejerforening: Marienlyst. Gennemgang af. asfaltbelægning. v. Formand Henrik Koch Grønningen Ølstykke Grundejerforeningen Marienlyst Gennemgang af asfaltbelægning. Grundejerforening: Rådgiver: Grf. Marienlyst Hartvig Consult v. Formand Henrik Koch Grønningen 2 Hans Erik Nielsens Vej 7 4000 Roskilde 2650

Læs mere

Revner i slidlagsbelægning.

Revner i slidlagsbelægning. Revner i slidlagsbelægning. Grundejerforeningen Damgården Jorder Vejcenter Østjylland Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 1569 1020 København K Tlf.: 33 93 33 38 Notat: Revner i slidlagsbelægning.

Læs mere

Viborg Kommune. Februar 2017 ARBEJDSBESKRIVELSE. Rammeudbud af nye asfaltbelægninger med varmblandet asfalt

Viborg Kommune. Februar 2017 ARBEJDSBESKRIVELSE. Rammeudbud af nye asfaltbelægninger med varmblandet asfalt Februar 2017 ARBEJDSBESKRIVELSE Rammeudbud af nye asfaltbelægninger med varmblandet asfalt PROJEKT Arbejdsbeskrivelse Projekt nr. 227475 Dokument nr. 1222508885 Version 4 Udarbejdet af LKG Kontrolleret

Læs mere

Funktionskontrakter. fordele og (minimering af ) ulemper. af Vejregelgruppen for Funktionskontrakter. v/susanne Baltzer, Vejdirektoratet

Funktionskontrakter. fordele og (minimering af ) ulemper. af Vejregelgruppen for Funktionskontrakter. v/susanne Baltzer, Vejdirektoratet Funktionskontrakter fordele og (minimering af ) ulemper af Vejregelgruppen for Funktionskontrakter og Partneringaftaler v/susanne Baltzer, Vejdirektoratet Vejregelgruppen består af René Olesen, Fredericia

Læs mere

Baggrundsnotat. Politik for belægninger og kørebaneafmærkning for Aabenraa Kommune. Marts 2014.

Baggrundsnotat. Politik for belægninger og kørebaneafmærkning for Aabenraa Kommune. Marts 2014. Baggrundsnotat Politik for belægninger og kørebaneafmærkning for Aabenraa Kommune. Marts 2014. Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning... 3 2. Indledning... 4 3. Strategi... 4 4. Asfaltbelægninger... 6 5.

Læs mere

Effektiv kommunal kontraktstyring erfaringer og muligheder på vejområdet. Erfaringer med vejkontrakter Jens Chr. Binder

Effektiv kommunal kontraktstyring erfaringer og muligheder på vejområdet. Erfaringer med vejkontrakter Jens Chr. Binder Effektiv kommunal kontraktstyring erfaringer og muligheder på vejområdet Erfaringer med vejkontrakter Jens Chr. Binder Udfordringer for mange kommuner i dag Problem med kvalitet af vejbelægninger og vejenes

Læs mere

Funktionsudbud: Vedligehold af veje og stier i landområder i Faaborg-Midtfyn Kommune

Funktionsudbud: Vedligehold af veje og stier i landområder i Faaborg-Midtfyn Kommune Dato 12. januar 2018 Sagsbehandler Susanne Baltzer Mail sub@vd.dk Telefon +45 7244 7132 Dokument 17/01148-12 Side 1/7 Rettelsesblad 3 Funktionsudbud: Vedligehold af veje og stier i landområder i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder Anlæg & Fornyelse Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder (GAB Asfalt) Filnavn: GAB Asfalt_udg 1.docx Udgave nr.: 1 Dato: 16.07.2009 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: BCA JEC LAFO GAB

Læs mere

Udsendelse nr. 1 til de bydende Svendborg Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet.

Udsendelse nr. 1 til de bydende Svendborg Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet. Udsendelse nr. 1 til de bydende Side 1 af 5 Udsendelse nr. 1 til de bydende har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet. I det følgende ses spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar Spørgsmål 1: Tilbudsliste

Læs mere

Skadeskatalog Retningslinjer for tilstandsregistrering

Skadeskatalog Retningslinjer for tilstandsregistrering 2009, Grontmij Carl Bro A/S Skadeskatalog Retningslinjer for tilstandsregistrering 1 - Gruppe Gemeinsam die Zukunft gestalten Forord Nærværende dokument er et vejledende skadeskatalog med eksempler på

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Fuglsøgårdsvej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

GF Sandagerhus. Belægningsevaluering. September 2014. Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1.

GF Sandagerhus. Belægningsevaluering. September 2014. Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1. September 2014 Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1.0 Udarbejdet : Brian Henriksen Kontrolleret : Henrik Kubel Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BELÆGNINGSEVALUERING

Læs mere

SBB for option. Totalentreprise Måbjerg - Mejrup Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum.

SBB for option. Totalentreprise Måbjerg - Mejrup Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum. SBB for option Totalentreprise 6714.002 Måbjerg - Mejrup Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum August 2015 2 af 14 Indhold Option 6714.002 INDHOLDSFORTEGNELSE SÆRLIGE BETINGELSER (SB)...

Læs mere

Anvendelse af forskellige reparationsmetoder på vejnettet

Anvendelse af forskellige reparationsmetoder på vejnettet Ole Olsen Fagkoordinator Vejdirektoratet, Driftsafd. Syddanmark oo@vd.dk www.vejdirektoratet.dk Bjarne Bo Jensen Produktchef NCC Roads A/S bbj@ncc.dk www.ncc.dk Anvendelse af forskellige reparationsmetoder

Læs mere

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Indhold Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.... 1 1.0 Baggrund...

Læs mere

FUNKTIONSKONTRAKT MED FLEKSIBILITETSELEMENTER FOR VEDLIGEHOLDELSE AF BELÆGNINGER I ODENSE BY

FUNKTIONSKONTRAKT MED FLEKSIBILITETSELEMENTER FOR VEDLIGEHOLDELSE AF BELÆGNINGER I ODENSE BY FUNKTIONSKONTRAKT MED FLEKSIBILITETSELEMENTER FOR VEDLIGEHOLDELSE AF BELÆGNINGER I ODENSE BY Manual for administrativt hovedeftersyn af brolagte arealer 2. juli 2012 Odense Kommune FUNKTIONSKONTRAKT MED

Læs mere

Retningslinjer. vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier

Retningslinjer. vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier Bilag C: Retningslinjer for tilstandsregistreringer kørebaner og cykelstier Retningslinjer vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier 1 1. Generelt 1.1 Registreringsomfang Det antal m 2 som

Læs mere

Kontraktformer som opfordrer til innovation og udvikling

Kontraktformer som opfordrer til innovation og udvikling Hovedemne 2013-2014 Kontraktformer som opfordrer til innovation og udvikling INDHOLD 1. Introduktion og proces 2. Oversigt kontrakttyper anvendt i Danmark 3. Anvendelse og karakteristika 4. Fordele og

Læs mere

Teknisk beskrivelse af og konsekvenser for valg af vejbelægning

Teknisk beskrivelse af og konsekvenser for valg af vejbelægning NOTAT (Bilag 2 til UTM 08APR08) Lejre Kommune Lyndby Gade 19, Lyndby Postboks 51 4070 Kirke Hyllinge T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Nawzad Marouf Ejendom & Anlæg D 4646 4933 E nama@lejre.dk Teknisk

Læs mere

Fordele og ulemper ved aktuelle slidlagsalternativer 13. september 2018 Vores reference:

Fordele og ulemper ved aktuelle slidlagsalternativer 13. september 2018 Vores reference: Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 7220 7207 F +45 7242 8900 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Stevns Kommune Slidlagsfornyelse på kommunens veje Fordele og ulemper ved aktuelle slidlagsalternativer

Læs mere

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Funktionskontrakter Erfaringer fra Aalborg Kommune Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Projektleder infrastrukturkapitalbevarelse Aalborg Kommune Aalborg Kommune Fakta

Læs mere

Trafikveje. Gammel Kongevej. Forslag til vedligeholdelsesprogram 2019 Kørebaner, Cykelstier. Fra Falkoner Allé til kommunegrænsen

Trafikveje. Gammel Kongevej. Forslag til vedligeholdelsesprogram 2019 Kørebaner, Cykelstier. Fra Falkoner Allé til kommunegrænsen Forslag til vedligeholdelsesprogram 2019 Kørebaner, Cykelstier BILAG 2 Trafikveje Gammel Kongevej Fra Falkoner Allé til kommunegrænsen Gammel Kongevej Belægningen er slidt, har stentab og revner. Alle

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORT Ryleparken RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 3: Bilag

Læs mere

Trafikveje. H.C. Ørsteds Vej. Forslag til vedligeholdelsesprogram 2017 Kørebaner, Cykelstier. Fra Rosenørns Allé til Ågade.

Trafikveje. H.C. Ørsteds Vej. Forslag til vedligeholdelsesprogram 2017 Kørebaner, Cykelstier. Fra Rosenørns Allé til Ågade. Forslag til vedligeholdelsesprogram 2017 Kørebaner, Cykelstier BILAG 2 Trafikveje H.C. Ørsteds Vej Fra Rosenørns Allé til Ågade. H.C. Ørsteds Vej Belægningen er slidt, har stentab og revner. Alle riste

Læs mere

Tilstandsbedømmelse og vedligeholdelse af asfaltbelægninger. strategi for vedligeholdelsesplanlægningen

Tilstandsbedømmelse og vedligeholdelse af asfaltbelægninger. strategi for vedligeholdelsesplanlægningen Tilstandsbedømmelse og vedligeholdelse af asfaltbelægninger i Viborg Kommune - 2010 strategi for vedligeholdelsesplanlægningen Februar 2010 Resumé. Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut har for 2007 / 2009

Læs mere

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Gravetilladelses Vilkår for Odense Havn (OH) Godkendelse: Al arbejde i havnens gader og veje skal skriftligt anmeldes til OH mindst 5 dage før arbejdets påbegyndelse. Arbejdet må

Læs mere

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Entreprise VSD-01 Pedelarbejde på strækninger og sideanlæg

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Entreprise VSD-01 Pedelarbejde på strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Pedelarbejde på strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 - vejdrift side 33 af 6 Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt... 34 2 Alment... 34 2.1 Omfang... 34

Læs mere

TOTALENTREPRISE

TOTALENTREPRISE SBB FOR OPTIONER TOTALENTREPRISE 6717.002 Gødstrup - Snejbjerg Holstebromotorvejen >>> Aulum Snejbjerg SEPTEMBER 2014 Vej- og broarbejder Revision 1 - Oktober 2014 2 af 14 Indhold Option 6717.001 / 6717.002

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER

VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN Side 1 af 12 12. april 2017 Notatet indeholder en gennemgang af de eksisterende vedligeholdelseskontrakter,

Læs mere

BILAG 1. Tilstandsrapport. Begtrupvej Vejnavn Vej nr.

BILAG 1. Tilstandsrapport. Begtrupvej Vejnavn Vej nr. BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Begtrupvej 7110333-0 Farrevej Grusvej Beskrivelse af vejanlægget Ved eftersyn 10. maj 2016 blev vejen vurderet i god og forsvarlig stand. Derfor har vi

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 UDBUDSMATERIALE FOR ASFALTARBEJDER I 2014. Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB) og Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Februar 2014

Rettelsesbrev nr. 1 UDBUDSMATERIALE FOR ASFALTARBEJDER I 2014. Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB) og Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Februar 2014 Rettelsesbrev nr. 1 UDBUDSMATERIALE FOR ASFALTARBEJDER I 2014 Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB) og Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Februar 2014 Ikast-Brande Kommune Side 2 af 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AAB, Ledningsgrave. Projekt- og sikkerhedsklasser fastlægges i henhold til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord.

AAB, Ledningsgrave. Projekt- og sikkerhedsklasser fastlægges i henhold til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord. 1. Alment Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) for ledningsgrave omfatter arbejder med etablering af ledningsgrave. De ledningsspecifikke arbejder er ikke medtaget ud overkrav til grundforstærkning, ledningszone

Læs mere

RETABLERINGSMETODER. vejman.dk årsmøde 2. oktober2018. Hvor og hvornår anvendes de forskellige retableringsmetoder.

RETABLERINGSMETODER. vejman.dk årsmøde 2. oktober2018. Hvor og hvornår anvendes de forskellige retableringsmetoder. RETABLERINGSMETODER Hvor og hvornår anvendes de forskellige retableringsmetoder vejman.dk årsmøde 2. oktober2018 Caroline Hejlesen NY UDBUDSFORSKRIFT FOR LEDNINGSGRAVE Ny udbudsforskrift for Ledningsgrave

Læs mere

Tønder Kommunes særlige vilkår ved gravetilladelser

Tønder Kommunes særlige vilkår ved gravetilladelser Tønder Kommunes særlige vilkår ved gravetilladelser Gravetilladelsen gives på betingelse af, at arbejdet udføres i overensstemmelse med Transportministeriets Standardvilkår for ledningsarbejder i og over

Læs mere

Hæfte 4. Vedligehold af færdselsarealet

Hæfte 4. Vedligehold af færdselsarealet Konstruktion og vedligehold af veje og stier Hæfte 4 Vedligehold af færdselsarealet Vejregelforberedende rapport Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til høring som vejregelforslag

Læs mere

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder.

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Asfaltreparationer Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Maj 2003 Belægningsreparation - asfalt Teknisk Forvaltning har i de forløbne år set stærkt varierende lappeløsninger

Læs mere

Skanderborg Kommune. Januar Arbejdsbeskrivelse varmblandet asfalt

Skanderborg Kommune. Januar Arbejdsbeskrivelse varmblandet asfalt Januar 2018 Arbejdsbeskrivelse varmblandet asfalt PROJEKT i byområder Arbejdsbeskrivelse Projekt nr. 230754 Dokument nr. Version 1 Udarbejdet af LKG Kontrolleret af STLA Godkendt af LKG ARBEJDSBESKRIVELSE

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar 2016 15/16149-1 Søren Vinther Knudsen sovik@vd.dk 7244 7148 TILSTANDSRAPPORT Omklassificering af statsvej til kommunal vej vedrørende anlægsprojektet

Læs mere

Vedligeholdelse af kørebaner i Næstved kommune Nuværende tilstand og fremtidig budgetbehov

Vedligeholdelse af kørebaner i Næstved kommune Nuværende tilstand og fremtidig budgetbehov Vedligeholdelse af kørebaner i Næstved kommune 2016-2020 Nuværende tilstand og fremtidig budgetbehov Redaktion: Befæstelser, Anlæg og Drift Layout: Vejdirektoratet Fotos: Vejdirektoratet Tryk: Vejdirektoratet

Læs mere

Vejteknisk rådgivning

Vejteknisk rådgivning Vejteknisk rådgivning Vejteknisk rådgivning Aktuel viden om vejens tilstand Med aktuel viden om vejenes tilstand, kan vejforvaltningen bedre optimere og effektivt forvalte vejbudgettet. Vejdirektoratet

Læs mere

DRIFTSAFTALE FOR ENTREPRENØRAFDELINGEN VEJE OG GRØNNE OMRÅDER. Ikast-Brande Kommune, Teknisk Område. Arbejdsbeskrivelse

DRIFTSAFTALE FOR ENTREPRENØRAFDELINGEN VEJE OG GRØNNE OMRÅDER. Ikast-Brande Kommune, Teknisk Område. Arbejdsbeskrivelse Ikast-Brande Kommune, Teknisk Område DRIFTSAFTALE FOR ENTREPRENØRAFDELINGEN VEJE OG GRØNNE OMRÅDER 2015 Arbejdsbeskrivelse November 2014 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget 02-12-2014 Godkendt af Økonomi-

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Brønde og ledninger på strækninger og sideanlæg UDBUD 2008 - vejdrift side 40 af

Læs mere

Vedligeholdelse af asfaltbelægninger 2014 og 2015

Vedligeholdelse af asfaltbelægninger 2014 og 2015 Vedligeholdelse af asfaltbelægninger 2014 og 2015 Hermed fremsendes den årlige orientering om planlagte asfaltarbejder i 2015 samt tilbageblik på, hvad der skete i 2014. Miljø og Teknikudvalgsmødet i maj

Læs mere

VIBORG KOMMUNE RAMMEUDBUD NYE ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT TILBUDSLISTE

VIBORG KOMMUNE RAMMEUDBUD NYE ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT TILBUDSLISTE VIBORG KOMMUNE RAMMEUDBUD NYE ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT TILBUDSLISTE Udbud Februar 2017 RAMMEUDBUD NYE ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT VIBORG KOMMUNE Undertegnede Entreprenør tilbyder

Læs mere

FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 32 af 7 SAB Servicearbejde - Udførelseskrav 10. Nov 2010 Entreprise VSD-01 PILOT FYN 2010

FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 32 af 7 SAB Servicearbejde - Udførelseskrav 10. Nov 2010 Entreprise VSD-01 PILOT FYN 2010 FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 32 af 7 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Servicearbejde på strækninger og sideanlæg FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 33 af 7 Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt...

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER I NÆSTVED KOMMUNE

VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER I NÆSTVED KOMMUNE VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER I NÆSTVED KOMMUNE 2016-2020 NUVÆRENDE TILSTAND OG FREMTIDIG BUDGETBEHOV Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450 Telefon 7244 7000 vejdirektoratet.dk SE 60729018

Læs mere

SKANDERBORG KOMMUNE RAMMEUDBUD ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT OG KØREBANEAFMÆRKNING TILBUDSLISTE

SKANDERBORG KOMMUNE RAMMEUDBUD ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT OG KØREBANEAFMÆRKNING TILBUDSLISTE SKANDERBORG KOMMUNE RAMMEUDBUD ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT OG KØREBANEAFMÆRKNING TILBUDSLISTE Udbud Januar 2018 RAMMEUDBUD NYE ASFALTBELÆGNINGER MED VARMBLANDET ASFALT OG KØREBANEAFMÆRKNING

Læs mere

Tema veje, stier og fortove

Tema veje, stier og fortove Tema veje, stier og fortove Frederikssund Kommunes data for veje, stier og fortove er registreret i Vejforvaltnings System Vejman, som står på en server hos Vejdirektoratet. Udover det grundelæggende data

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007 REGULATIV for udførelse af overkørsler i Hørsholm Kommune Gældende fra 29. oktober 2007 Indledning Under henvisning til lov om offentlige veje og lov om private fællesveje bestemmes herved, at overkørsler

Læs mere

Vejbelægninger og vejkapital

Vejbelægninger og vejkapital Vejbelægninger og vejkapital Asfalt er mange ting En fortælling om hvad asfalt er for en størrelse Og hvilken asfalt der bruges hvor Hvad er en OB? Hvad er et slidlag? Hvad er et bærelag? Hvad er en bundsikring?

Læs mere

Skanderborg Kommune. Januar Arbejdsbeskrivelse kørebaneafmærkning

Skanderborg Kommune. Januar Arbejdsbeskrivelse kørebaneafmærkning Januar 2018 Arbejdsbeskrivelse kørebaneafmærkning PROJEKT Rammeudbud af nymarkering på nyudførte asfaltbelægninger i byområder Arbejdsbeskrivelse Projekt nr. 230754 Dokument nr. Version 1 Udarbejdet af

Læs mere

Vejteknisk rådgivning

Vejteknisk rådgivning Vejteknisk rådgivning Kontakt Fagspecialister: Susanne Baltzer 2129 2745 sub@vd.dk Heidi Borum Varbøl 5084 8990 hbv@vd.dk vd.dk/raadgivning Indhold Kontakt 2 Kort om vejteknisk rådgivning 5 Professionelt

Læs mere

Underminering af Roskildevej, Frederiksberg

Underminering af Roskildevej, Frederiksberg Notat Dato: 20.10.2017 Projekt nr.: 1006748-001 T: +45 2429 4901 E: tav@moe.dk Projekt: Underminering af Roskildevej, Frederiksberg Emne: Forslag til udbedringer Notat nr.: 1 Rev.: 1 Fordeling: Magdi Nassereddin

Læs mere

Forslag til vedligeholdelsesprogram 2013 Kørebaner, Cykelstier, Parkeringsarealer, Buslommer. Falkoner Allé

Forslag til vedligeholdelsesprogram 2013 Kørebaner, Cykelstier, Parkeringsarealer, Buslommer. Falkoner Allé BILAG 2 Forslag til vedligeholdelsesprogram 2013 Kørebaner, Cykelstier, Parkeringsarealer, Buslommer Trafikveje Falkoner Allé Falkoner Allè Mellem Frederiksberg Centret og Godthåbsvej. Belægningen har

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF VEJBELÆGNINGER I HEDENSTED KOMMUNE NUVÆRENDE TILSTAND OG BUDGETBEHOV

VEDLIGEHOLDELSE AF VEJBELÆGNINGER I HEDENSTED KOMMUNE NUVÆRENDE TILSTAND OG BUDGETBEHOV VEDLIGEHOLDELSE AF VEJBELÆGNINGER I HEDENSTED KOMMUNE 214-218 NUVÆRENDE TILSTAND OG BUDGETBEHOV 2 af 28 3 af 28 INDHOLDSFORTEGNELSE RESUMÉ... 4 Datagrundlaget... 4 Asfaltslidlagene: Tilstand og udvikling...

Læs mere

Udbuds- og anlægsforskrifter. Tilsynshåndbog for asfaltarbejder

Udbuds- og anlægsforskrifter. Tilsynshåndbog for asfaltarbejder Udbuds- og anlægsforskrifter Tilsynshåndbog for asfaltarbejder Marts 2004 Erstatter November 1996 Kvalitetssystem for tilsyn og entreprenørkontrolaktiviteter for asfaltarbejder Varmblandet asfalt Pulverasfalt

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT OVERFLADEBEHANDLING. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter November Vejregelrådet

UDBUDSFORSKRIFT OVERFLADEBEHANDLING. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter November Vejregelrådet UDBUDSFORSKRIFT OVERFLADEBEHANDLING Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter November 1994 Vejregelrådet INDHOLDSFORTEGNELSE AAB, Overfladebehandling 1. ALMENT... 3 1.1 Entreprenørens

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER FREDERIKSBERG KOMMUNE NUVÆRENDE TILSTAND OG BUDGETBEHOV

VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER FREDERIKSBERG KOMMUNE NUVÆRENDE TILSTAND OG BUDGETBEHOV VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER 2014-2018 FREDERIKSBERG KOMMUNE NUVÆRENDE TILSTAND OG BUDGETBEHOV 2 af 25 INDHOLD RESUMÉ...3 Datagrundlaget...3 Slidlagenes tilstand og udvikling...3 1 BAGGRUND...5 Forudsætninger

Læs mere

DRIFTSAFTALE FOR ENTREPRENØRAFDELINGEN VEJE OG GRØNNE OMRÅDER. Ikast-Brande Kommune, Teknisk Område. Arbejdsbeskrivelse

DRIFTSAFTALE FOR ENTREPRENØRAFDELINGEN VEJE OG GRØNNE OMRÅDER. Ikast-Brande Kommune, Teknisk Område. Arbejdsbeskrivelse Ikast-Brande Kommune, Teknisk Område DRIFTSAFTALE FOR ENTREPRENØRAFDELINGEN VEJE OG GRØNNE OMRÅDER 2013 Arbejdsbeskrivelse Oktober 2012 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget 06-11-2012 Godkendt af Økonomi-

Læs mere

Indsats: Favrskov Kommune planlægger derfor at udføre følgende: Nyt asfaltslidlag

Indsats: Favrskov Kommune planlægger derfor at udføre følgende: Nyt asfaltslidlag BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Beskrivelse af vejanlægget Rødtjørnevej 7176255-0-11-11-13-13 Rødtjørnevej- Beskrivelse/vurdering af tilstand: Ved eftersyn af Rødtjørnevej d. 12 maj

Læs mere

Vej-ID Strækning Vejnavn Belægning Areal Længde Spor SP SP dato Mønsvej 70AB, ,

Vej-ID Strækning Vejnavn Belægning Areal Længde Spor SP SP dato Mønsvej 70AB, , 619-0-0 4-0880 5-0340 Mønsvej 70AB,1996 5348 460 0,78 13-04-2012 Vejklasse: Trafikvej, gennemfart land Type: Normal strækning Meget afskaldet Udførelsesdato: 16-09-1996 Ny belægning tidligst: Levetid iflg.

Læs mere

for retablering af veje og belægninger

for retablering af veje og belægninger for retablering af veje og belægninger INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Forord 3 2 Vejopbygning 5 2.1.1 Vejopbygning tabel 6 2.1.2 Asfalt retableringer 7 2.1.3 Vejopbygning tegninger 8 2.2 FORTOVE 9 2.2.2 Tilgængelighed

Læs mere

Mairanne Würtz BILAG 1. Tilstandsrapport. Vejnavn Vej nr. Askevej Beskrivelse af vejanlægget

Mairanne Würtz BILAG 1. Tilstandsrapport. Vejnavn Vej nr. Askevej Beskrivelse af vejanlægget BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Beskrivelse af vejanlægget Askevej 7170150-0 Kastanievej-østergade Beskrivelse/vurdering af tilstand: Ved eftersyn af Askevej 12. maj 2016 konstaterede

Læs mere

ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION

ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION Projektnavn Trafiksanering og støjreducering af Roholmsvej Projektnr. 1100036714 Modtager Albertslund Kommune Dokumenttype Notat Version 1 Dato 22-01-2019 Udarbejdet

Læs mere

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Lillebæltsbroen af 1935 VD-pilotprojekt Udskiftning af kørebanebeton og sprøjtebetonreparation ved/ Christian Bugge Hansen Fagprojektleder Bygværker

Læs mere

Tilgængelighed på vejarealer

Tilgængelighed på vejarealer Tilgængelighed på vejarealer Indholdsfortegnelse Forord... 3 Gangbaner... 4 Byudstyr...4 Udformning af gangbaner...5 Fortovshjørner...6 Ledelinjer...8 Opmærksomhedsfelter...8 Adgangsforhold til ejendomme...9

Læs mere

Holstebro. Kommune. UDBUDSMATERIALE for ASFALTARBEJDER 2017

Holstebro. Kommune. UDBUDSMATERIALE for ASFALTARBEJDER 2017 Holstebro Kommune UDBUDSMATERIALE for ASFALTARBEJDER 2017 Indholdsfortegnelse Indhold Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering om opgaven... 3 3. Udbudsbetingelser... 3

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Håndbog. For retablering af veje og belægninger

Håndbog. For retablering af veje og belægninger Håndbog For retablering af veje og belægninger FORORD Nærværende håndbog er udarbejdet med det formål at standardisere udførelsen af vej arbejder i Faaborg-Midtfyn Kommune. Håndbogen er et supplement til

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER OG BESKRIVELSER FOR FUNKTIONSKONTRAKT VEDLIGEHOLD AF VEJE OG STIER I LANDOMRÅDER - FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE. UDBUD november 2017

SÆRLIGE BETINGELSER OG BESKRIVELSER FOR FUNKTIONSKONTRAKT VEDLIGEHOLD AF VEJE OG STIER I LANDOMRÅDER - FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE. UDBUD november 2017 SÆRLIGE BETINGELSER OG BESKRIVELSER FOR FUNKTIONSKONTRAKT VEDLIGEHOLD AF VEJE OG STIER I LANDOMRÅDER - FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE UDBUD november 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE BILAGSFORTEGNELSE... 4 BILAG... 4

Læs mere

Effektiv kommunal kontraktstyring Funktionskontrakter i landområder

Effektiv kommunal kontraktstyring Funktionskontrakter i landområder Effektiv kommunal kontraktstyring Funktionskontrakter i landområder Agenda Kontekst Vejvedligeholdelse 1. Funktionskontrakt Politisk proces Udbudsproces Nye udfordringer Tilstanden af vejene Løsningsmuligheder

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER I NORDDJURS KOMMUNE

VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER I NORDDJURS KOMMUNE VEDLIGEHOLDELSE AF KØREBANER I NORDDJURS KOMMUNE 2016-2020 NUVÆRENDE TILSTAND OG BUDGETBEHOV Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450 Telefon 7244 7000 vejdirektoratet.dk SE 60729018 2

Læs mere

DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF VEJE

DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF VEJE Faaborg - Midtfyn Kommune, Vej- og Trafikafdelingen DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF VEJE Kvalitetsbeskrivelse for Intern Drifts udførelse Juni 2011 Faaborg - Midtfyn Kommune, Vej- og Trafikafdelingen DRIFT

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL)

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL) Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV og Februar 2019 ENTREPRISE 12: Hldv. 133, km 6,888 9,700, inkl. P-plads, ved Nørreballe ENTREPRISE 13: Hldv. 107, km 10,880 11,721, ved Hundested

Læs mere

Opbygning af vejregler. Vejregelportalen

Opbygning af vejregler. Vejregelportalen SIDE Tilsyn og kontrol med asfaltarbejder Vejregler SIDE Opbygning af vejregler Vejregler Jura Teknik Økonomi AB9 SB TAB AAB SAB TBL TAG SAB-P SAB-P TBL-P TAG-P SIDE 3 Vejregelportalen Vejreglerne og udbudsforskrifterne

Læs mere

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX Udbud af asfaltarbejder 2018 IX og Maj 2018 ENTREPRISE 46: M30, km 46,200 47,400 v.s., ved Herfølge ENTREPRISE 49: M60, km 90,660-92,252 h.s., ved Taulov ENTREPRISE 50: Hldv. 450, km 4,748-8,290, inkl.

Læs mere

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700.

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700. side 1 Faaborg - Midtfyn Kommune Park- og vejdrift mv. Drift og vedligeholdelse af veje Prisliste Samlet pris 2 Asfaltbelægninger 2.459.200 3 Grusbelægninger 140.000 4 Sten- og flisearealer 3.800.000 5

Læs mere

Vejens skadespoint og trafiksikkerhed

Vejens skadespoint og trafiksikkerhed Vejforum 2017, Nyborg Strand, d. 6.-7. december Vejens skadespoint og trafiksikkerhed Er der behov for et nyt skadespoint, som kan benyttes som trafiksikkerhedsindikator? Kira Hyldekær Janstrup, Postdoc

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT 12. DECEMBER 2011

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT 12. DECEMBER 2011 NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE DRIFT 12. DECEMBER 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 3 1.1 PROCEDURE FOR NEDKLASSIFICERING 3 2 4 2.1 BELÆGNING 5 2.1.1 Bituminøse belægninger

Læs mere

Kontraktformer som opfordrer til innovation og udvikling

Kontraktformer som opfordrer til innovation og udvikling Kontraktformer som opfordrer til innovation og udvikling Rasmus Skov Danmark Fredrik Lindstrøm Sverige Anne Lalagüe Norge Niklas Nevalainen Finland NVF Belægninger - F&U konkurrance 2014 1. Kort om det

Læs mere