Bentley s Internationale brugermøde BE Together Conference 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bentley s Internationale brugermøde BE Together Conference 2010"

Transkript

1 Bentley s Internationale brugermøde BE Together Conference 2010 Bentley Plant SIG rejserapport Lars Bjørn Christensen, NNE Pharmaplan Side 1 af 18 LaBC :

2 Indholdsfortegnelse: 1 Rejserapport for Bentley Plant SIG Side 3 2 Konferencen generelt Side Welcome Reception Side Udstillingsområde Side Keynote Side Live Design Competition Side Open Mic med Kieth, Barry og Ray Bentley Side Møde med bentley support (TSG) Side Møde med Ray, Keith og Berry Bentley Side 12 3 Plant Sessions Side AutoPlant Piping tips and tricks Side OpenPlant Modeler Side Introducing Bentley Raceway and Cable mgm. Side OpenPlant PowerPID in action Side Plant and Electrical Keynote Side Plant and Electrical product Elevator Update Side Møde med Bentley Plant Side 18 4 Afslutning Side 18 Side 2 af 18 LaBC :

3 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG Denne rejserapport er udarbejdet til BentleyUser.dk på vegne af BentleyPlant SIG. Rapporten dækker de vigtigste input og oplevelse fra BE Together Conference Den vil hovedsageligt være Plant relateret, områder som ProjectWise, Plot og Microstation vil blive dækket af rejserapporter fra disse SIG er. Konferencen blev afholdt i Philadelphia, PA, USA på Philadelphia Convention Center i perioden fra den 17/5 til den 20/ Konference centeret er indrettet i den oprindelige hovedbanegård, hvor man havde udnyttet de flotte konstruktioner. Konference center Side 3 af 18 LaBC :

4 BentleyUser.dk s rejsearrangement var igen under ledelse af Carsten Ahm, COWI, som atter havde fuldt styr på arrangementet. Gruppen rejste fra Kastrup lørdag den 15/5, og ankom til Marriot Downtown Hotel, efter 6 timers forsinkelse i Kastrup omkring midnat. Vi var tilbage i Danmark pinsedag lørdag den 23/5. Marriot Downtown Der var 31 danske deltagere, hvilket gjorde bentleyuser.dk til den største SIG gruppe på konferencen. Dette blev belønnet med en præmie på $ af Bentley. Plant SIG en var i år kun repræsenteret af Lars Bjørn Christensen, NNE Pharmaplan. Side 4 af 18 LaBC :

5 2. Konferencen generelt Belært af erfaringen fra konferencen i 2008 havde Bentley i år valgt at fokusere i højere grad på slutbrugerne i stedet for top managers. Denne ændring var klart en forbedring, selvom jeg savnede sessioner med brugerindlæg. Disse brugerindlæg er nu forbeholdt BE-Inspired konferencen, som i år vil blive afholdt i Amsterdam den oktober. Agendaen afspejlede at fokus var på slutbrugerne med mange workshops, Tips & Tricks samt lektioner. Der var dog også keynotes både generelt og specifikt for Plant. Som sædvanligt var der de 3 aftener receptioner med mad og drikke Welcome Reception Mandag aften var der arrangeret en reception for alle deltagere i det store udstillingsområde. Denne reception er et af stederne hvor der bliver net-worket og udvekslet meninger/ideer med Bentley s folk Udstillingsområde Som i de foregående år var der et udstillingsområde. Området var i år opdelt i en række emneområder: CAD Management Visualization Knowledge Ressources (Bookstore) Intelligent Deliverables Collaboration Tech Futures Modeling & Analysis Denne opdeling fungere dog kun delvist Jeg havde svært ved at finde de rigtige Bentley folk, da jeg ikke vidste om de tilhørte det ene eller anden område. Side 5 af 18 LaBC :

6 Der var endvidere en række eksterne udstillere: HP ATI graphics Blue Beam Catalyst Envista Knowledge Smart Motion Computing NJB Soft Stagnito media TerraSolid Z Corporation Luxology Pointools Xpaper Side 6 af 18 LaBC :

7 2.3. Keynote, tirsdag Chriss Barron (CVP Marketing) bød velkommen og åbnede konferencen. Selvom der i år kun var ca deltagere var mange lande repræsenteret Vi så da også både det danske og grønlandske flag på ppt en. Da den danske delegation var konferencens største vandt vi en pris på 1.000$. Chriss Barron lagde vægt på den nye udgave af BE-Communities web en, ligesom han opfordrede os til at indsende og/eller deltage i BE-Inspired konferencen i Amsterdam den oktober. Herefter overlod han ordet til: Greg Bentley gennemgik ganske kort (for første gang nogensinde) den økonomiske status, hvoraf det fremgik at Bentley var kommet rimeligt godt gennem krisen. Hvis den nuværende tren fortsætter vil Bentley snart være større end AutoDesk på AEC området. Greg Bentley lagde stor vægt på ProjectWise, som muliggør en meget høj Return of Talent for de enkelte virksomheder. Side 7 af 18 LaBC :

8 Bhupinder Singh slog fast at Bentley fastholder One Single Platform med MicroStation og ProjectWise som fundament og ikke som AutoDesk anvender mange forskellige grafiske platforme. Af særlige budskaber var support af MicroStation på Citrix samt PW understøttelse af Revit nok de vigtigste. Der blev lagt meget vægt på ProjectWise Navigtor som det ny I- Model format, som indeholder såvel grafik som attribut data i komprimeret form. (For NavisWorks brugere kan det sammenlignes med en forbedret udgave af.nwd filer) (Rejserapporterne fra MicroStation SIG en samt Data Management SIG en vil sikkert fortælle mere herom.) Efter Bhupinder Singh gav Ken Adamson en hurtig Plant update hvor focus var på support af PDS data samt release af OpenPlant 3D. Mere herom senere. Side 8 af 18 LaBC :

9 2.4. Live Design Competition (tirsdag aften) Under middagen var der en konkurrence mellem 3 hold, som frit skulle designe en opgave for byen Philadelphia. De 3 projekter var: Love skulptur, Varetegn med Constitution Bell samt en øludstillingsbygning. Output var af yderst forskellig kvalitet, men sjovt at følge processen Open Mic med Kieth, Barry og Ray Bentley samt efterfølgende concert med Voodoo DeVille (onsdag aften) Onsdag aften var der under middagen Open Mic med de 3 Bentley brødre: Keith, Ray og Barry. Indslaget var ret underholden med en række anekdoter fra firmaet. Efter middagen spillede Bentley s eget orkester Det er unødvendig at fortælle at dansegulvet var erobret af den danske delegation. Side 9 af 18 LaBC :

10 2.6. Møde mellem Bentley Support (TSG) og BentlyUser.dk (mandag) På mødet, som foregik på Bentley kontor, deltog en række af Bentley brugerne fra Dk samt 3 Bentley folk: Carsten Gerke, Bentley D Greg Rhoads, Mgm. TSG Steen Læssøe, Bentley DK Carsten Ahm Jette Voigt Kåre Friis-Christensen Lars-Erik Svensson Lars Bjørn Christensen Side 10 af 18 LaBC :

11 I forhold til situationen i 2008 har respons tid og kvalitet forbedret sig en hel del, selvom der stadig er områder for forbedring: BE Communities (Ny version blev lanceret ) vil fungere som stedet hvor man får hjælp og vejledning, hvorimod de svære spørgsmål samt fejl logning stadig vil gå gennem Service Tickets (ST). Bentleys folk skal følge op på indlæggene på BE Communities. ST bliver for ofte returneret med modspørgsmål (som allerede er bevaret ved oprettelsen). Nogle ST bliver lukket alt for hurtigt. Det vil blive muligt at genåbne dem i en kommende opgradering af webinterfacet. Desværre vil dette generere et nyt ST nummer (SAP igen..). Stadig ST, som ikke bliver besvaret rettidigt. Dataset bliver ikke i tilstrækkelig omfang anvendt, selvom det medfølger. Fixes til loggede problemer bliver ikke meldt til de, som loggede problemet. Bentley arbejder på en løsning til dette. Fixes lists vil bliver lagt på BE Communities. Vi oplever stadig dårlige svar på ST. Bentley opfordrer at svare på de tilsendte surveys, ellers kan de ikke opdage proble- Side 11 af 18 LaBC :

12 merne. Ifølge Bentley scorer deres survey af STs 5.3 på en skala fra 1-6. MX løsningen er meget dårligt supporteret af TSG. Dette var Greg Rhoads enig i Der arbejdes allerede på at løse dette. Plant support er forstærket både i Dublin og Vilnius. Behov for ELS kunder at kunne sætte et max på antallet af anvendte licenser. Dette er meget svært/umuligt for bentley at løse. I forhold til mødet i 2008 oplevede vi en positiv modtagelse af vores kommentarer. Vi lovede at sende eksempler (ST numre) på sager, hvor der ikke har været et tilfredsstillende forløb Møde mellem Ray, Keith og Berry Bentley og BentlyUser.dk (onsdag). På dette møde mødtes den danske delegation med 3 af Bentley brødrene for at drøfte udviklingen af Bentley s løsninger. Mødet er refereret grundigt i bestyrelsens rejsereferat. Side 12 af 18 LaBC :

13 3. Plant Sessions Jeg vil gennemgå de væsentligste sessioner og møder hvori jeg deltog AutoPlant Piping tips and tricks (Peter Alspaugh og Richard DeLong) Denne session var en Lecture, hvor der blev beskrevet forskellige ukende features i AutoPlant Piping. Et godt værktøj er Project Connectivity Tools hvor der er en række gode tools: Connectivity Checker 2D-3D consistency report I Relationship Manager var der en rigtig god feature: Repair and fix relationship errors, som fixer de fleste af de filer, som er brudt sammen. Right Click Options: Drawing preferences Component preferences Spec browser engineering/b/plant_design_and_eng ineering_blog/archive/2010/05/18/autoplant-tips-and-tricks.aspx 3.2. Open Plant Modeler (Peter Alspaugh) Dette var en workshop hvor vi, hver med en PC, gennemgik nogle simple øvelser i Open Plant Modeler. På baggrund af tidligere demo er og meldinger fra januar workshops var jeg noget skeptisk. Selvom jeg oprindelig er uddannet i MicroStation (i ) havde jeg lidt svært ved at få skidtet til at virke, men efter lidt oplæring i AcruDraw gik det helt godt. Side 13 af 18 LaBC :

14 Her er mine observationer: Programmet ER baseret på MicroStation, som ER forskelligt fra AutoCad. Det kører fint i shaded mode Slut med wireframe. Der er en fin grafisk respons. Fx ser man udstyret mens det bliver tilrettet, rør og ventiler når de bliver tegnet. Dette er dog ikke helt gennemført, da der genbruges en gammel nozzle-menu. Manglende komponenter som reducere og flanger bliver automatisk indsat. Menuerne er lette at bruge. Der mangler endnu et piping-mode hvor komponenterne arver data fra de tilsluttende komponenter og ikke kun fra menu settings. Man kan anvende specs fra AutoPlant/PlantSpace, PDS, PDMS eller fra OpenPlant Flot. Egent Iso modul. Udstyrstemplates og assembleys gemmens i XML. Er fuldt afhængigt af ProjectWise. Godt for nogen - skidt for andre. Fald på rør er implementeret. Data er gemt i SQL database Filer er kun interface. Dog er de jo nyttige som reference.. Der mangler stadig noget udvikling selvom OpenPlant Modeler er klart bedre end AutoPlant! Hvis der er ønske kan jeg fremsende kursusmaterialet Introducing Bentley Raceway and Cable Management (Oliver Hannappel) Bentley introducerer en nyt Raceway og Cable Management application baseret på en tysk applikation. Løsningen, som var rettet mod større projekter, så meget imponerende ud med et meget stort live demoset. Der vil være automatisk 2D tegningekstraktion, smat meget meget mere. Jeg er sikker på vi vil få mere at se til denne løsning. Release dates er: Q3 baseret på AutoCad, Q4 baseret på MicroStation. Side 14 af 18 LaBC :

15 3.4. Open Plant PowerPID in action Jeg havde her set frem til at høre om hvorledes DuPoint havde implementeret løsningen. Desvære var der kommet noget i vejen, så vi blev spist af med en standard demo af sammenhængen mellem Instrumentation, Electrical og PowerPID. Denne integration er for såvidt fin, men er vist flere gange før Plant and Electrical Keynote Ken Adamson indledte denne session med at gennemgå status for Axsys og PlantWise men overlod hurtigt ordet til: Mike Lambert, som fortalte om El-produkterne: PromisE, Substation løsningen samt den nye Raceway og Cable Management løsning (se tidligere). Fokus her er, som andre steder, ProjectWise integration. Ian Robinson fortsatte med status og fremtid for AutoPlant. Her var der faktisk en række nyheder. Der er udnævnt en AutoPlant Product Manager, som er laceret i Europa: Chris Bins. Han vil i øvrigt deltage i Plant SIG mødet den 30/6. OpenPlant bliver mere og mere omtalt som en PlantSpace efterfølger AutoPlant vil fortsætte. Man kan så selv overveje med hvilken fremtid. AutoPlant v8i SELECTseries 2 vil bliver realeset i juni 2010: o Support for AutoCad 2010 og 2011 i 32bit. o Windows 7 certificeret o Office 2007 support (.xlsx) o PDW: Kobberrør med lodninger Support af ProStructures v8i ProjectWise I-Model composer o P&ID & PIW Forbedret tag-deletion og I/O kort design MicroStation v8i for gennerering af Hokk-Up og Loop diagrammer. ProjectWise I-Model composer AutoPlant v8i SELECTseries 3 vil blive releaset ultimo 2010: Side 15 af 18 LaBC :

16 o Ribbon menuer o Jacketed Pipes o Support af OpenPlant Isometrics Manager. o 64 bit support på Windows 7 og AutoCad x64. Det er i Windows 7 muligt at indkapsle VB Apps samt VB Com. Herved kan AutoPlant køre under 64 bit uden at alle gamle VB koder, både fra Bentley samt egenudviklede, skal kodes om til.net. Samme SW kan afvikles både under 32 og 64 bit, ligesom man kan blande HW på samme projekt. Bentley vil løbende overføre dele af AutoPlant til.net, men det bliver ikke et big-bang. OpenPlant PowerPID SELECTseries er lige på trapperne: o Bedre move, copy osv. Kommandoer o Flere insertions points for de enkelte elementer o Forbedret manipulation ved brug an handles o Samme specs i OpenPlant PowerPID og Modeler o Forbedret validering og connectivity check o OpenPlant PowerPID kan arbejde ned i AutoPlant Project Database, således at integration til AutoPlant er mulig. Der er stadig et stort fokus på at kunne overtage PDS kunder med OpenPlant Mere end på at migrere AutoPlant brugerne. Side 16 af 18 LaBC :

17 3.6. Plant & Electrical Product Elevator Update En ganske fin lyn-gennemgang af alle Bentley Plant produkter. Side 17 af 18 LaBC :

18 3.7. Møde mellem Bentley Plant og BentleyUser.dk Plant SIG. Tilstede var: Ken Adamson (KA), Bentley, Mgm. Plant udvikling Carsten Gerke (CG), Bentley D, Sales Director Lars Bjørn Christensen, NNE Pharmaplan Vi have et kort møde hvor jeg rejste følgende punkter: Nervøsitet over at AutoPlant blev glemt og udviklingen stoppet på grund ag fokus på OpenPlant. KA anser OpenPlant som løsningen for nuværende PDS og PlantSpace kunder snarere end for den typiske (lille) AutoPlant kunde. AutoPlant vil fortsat blive udviklet også udover sikring af kompatibilitet. Krav om ProjectWise vil afholde mange kunder fra OpenPlant både pga. pris men også support/administrationskrav. CG: Bentley overvejer en meget lav pris på en funktionalitetsbegrænset udgave af ProjectWise, men PW vil fortsat være et krav. Funktionalitet og brugervenlighed af OpenPlant syntes ikke at være på niveau med fx PDMS og SmartPlant. Dette har højeste betydning. Det er ikke nok med en fin datamodel. KA var meget sikker på at OpenPlant har en større brugervenlighed end disse løsninger. Vil Bentley ikke, på samme måde som Intergraph s PDS, åbne hele deres AutoPlant kundebase for fx AutoDesk, når Open- Plant er så forskellig (og pga. ProjectWise dyrere) end auto- PLANT. KA: AutoPlant vil jo fortsætte. 4. Afsluning Vi havde igen en udbytterig konference Klart bedre end forgængeren i Jeg håber der er opbakning til næste BE-Together konferece Tid og sted er dog endnu ikke kendt. Lars Bjørn Christensen Side 18 af 18 LaBC :

Referat fra møde i Bentley Plant SIG

Referat fra møde i Bentley Plant SIG Referat fra møde i Til: Kopi: www.bentleyuser.dk Deltagere: Leif Rasmussen, Aker Cool Sorption A/S Brian Hansen, Aker Cool Sorption A/S Allan Christensen, GEA Henrik Piihl, GEA Steen Rahbek, GEA Bo Møller,

Læs mere

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011 Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011 Bentley Plant SIG rejserapport Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering a/s Indholdsfortegnelse 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG... 3

Læs mere

BE CONFERENCE 2006. Charlotte Convention Center. Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach 1. REJSEARRANGEMENT 2

BE CONFERENCE 2006. Charlotte Convention Center. Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach 1. REJSEARRANGEMENT 2 BE CONFERENCE 2006 Charlotte Convention Center Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. REJSEARRANGEMENT 2 2. KEYNOTES 4 2.1. Generelle keynotes 2.2. Vertikale

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde BE Conference 2008

Bentley s Internationale brugermøde BE Conference 2008 Bentley s Internationale brugermøde BE Conference 2008 Bentley Plant SIG rejserapport Lars Bjørn Christensen, NNE Pharmaplan Side 1 af 15 LaBC : 15-10-2008 Indholdsfortegnelse: 1 Rejserapport for Bentley

Læs mere

Referat fra møde i Bentley Plant SIG

Referat fra møde i Bentley Plant SIG Referat fra møde i Til: Kopi: www.bentleyuser.dk Udarbejdet af: Allan Christensen Mødenr: 23 Mødedato: 2011.09.20 Deltagere: Allan Christensen (AC), GEA Process Engineering A/S Henrik Piihl (HP), GEA Process

Læs mere

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Baggrund Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Efter at Bentley igen har ændret på

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde. BE Conference 2007

Bentley s Internationale brugermøde. BE Conference 2007 Bentley s Internationale brugermøde BE Conference 2007 Bentley Plant SIG rejserapport Lars Bjørn Christensen, NNE Pharmaplan Side 1 af 15 LaBC : 11-05-2007 Indholdsfortegnelse: 1 Rejserapport for Bentley

Læs mere

REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG

REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Årets BE Conference 2010 blev i år afholdt i Philadelphia i tidsrummet 17. 20. maj. Konferencen havde i år ikke en decideret overskrift

Læs mere

Plotning og MicroStation V8i. Frank Møller Christensen

Plotning og MicroStation V8i. Frank Møller Christensen Plotning og MicroStation V8i Frank Møller Christensen bentleyuser.dk årsmøde 09.11.2009 Plotning og MicroStation V8i Nyheder 27/12/2009 2 Nyheder - Georeferenced PDF - Property Publishing. - Dynamic Plot

Læs mere

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF BENTLEYUSER.DK ÅRSMØDE 2013 MORTEN BJERRE STOUGAARD, RAMBØLL DANMARK AGENDA Baggrund for implementering af Bentley ics for

Læs mere

Nyheder i MagiCAD 2010.5 til AutoCAD Generelle nyheder VIGTIGT!

Nyheder i MagiCAD 2010.5 til AutoCAD Generelle nyheder VIGTIGT! Nyheder i MagiCAD 2010.5 til AutoCAD Den nye version af MagiCAD til AutoCAD 2011 er frigivet. Kunder med subskription aftale har allerede fået en mail med oplysninger om hvordan den nye version kan downloades.

Læs mere

BE Conference Europe 2006

BE Conference Europe 2006 BE Conference Europe 2006 Bestyrelsens Rejserapport ved Marianne Rask INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. Rejsearrangementet 2 2. Keynotes 4 3. Brugerforeningsmøder 6 4. Networking 7 5. Konklusion 8 BE2006Prag_Rejserapport_MaR.doc

Læs mere

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Indholdsfortegnelse: Forsiden 1) Indledning 2) Nyt i ProjectWise Plot Client 3) ProjectWice Plot Organizer: 4) Nyt i Microstation Plot 5)

Læs mere

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2012

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2012 Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2012 Bentley Plant SIG rejserapport Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering a/s Indholdsfortegnelse 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG... 3

Læs mere

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk gint Seminar Michael Jepsen (MiJ) Grontmij Carl Bro Næstformand Bentleyuser.dk Mij@gmcb.dk www.grontmij-carlbro.dk gint Seminar Agenda 10:00 Registration and

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference maj 2008

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference maj 2008 Bentley s Internationale brugermøde BE Konference 28. 30. maj 2008 Bentley MicroStation SIG rejserapport Jette Vinther Voigt, Vejdirektoratet Indhold Indhold 2 Generelt 3 Søndag 4 Washington 4 Konferencen

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software,

Læs mere

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006 Data Management Rejserapport BE 2006 i Charlotte NC bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 3450 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 11. september 2006 Initialer:

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

ProjectWise Workflow Rules Engine

ProjectWise Workflow Rules Engine Bentleyuser.dk Årsmøde 2014 Morten Stougaard ProjectWise Administrator hos Rambøll MNS@ramboll.dk Lone Skaaning ProjectWise Manager hos Banedanmark LSKB@bane.dk Agenda ProjectWise status Banedanmark og

Læs mere

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj.

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 34500 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 20. oktober 2008 Initialer:

Læs mere

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2011 23. MAJ - 26. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Årets BE Together, Bentley User Conference 2011 blev i år afholdt i Pennsylvania Convention Center i Philadelphia i tidsrummet 23.

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Maintenance Plan

Vejledning til Autodesk Account - Maintenance Plan Vejledning til Autodesk Account - Maintenance Plan Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

BygSIG Rejserapport. v/birte Bæk, Henning Larsen Architects. v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9

BygSIG Rejserapport. v/birte Bæk, Henning Larsen Architects. v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9 BygSIG Rejserapport v/birte Bæk, Henning Larsen Architects v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9 1. Intro 2. Generelt 3. Monday, May 23, 2011 3.1. BE Together Registration 3.2. MicrosStation Drawing Composition

Læs mere

BE Conference 2006 Charlotte, North Carolina. Rapport fra Bentley GIS SIG'ens repræsentant Allan Wittorff, COWI A/S BENTLEY SPEED-WEEK

BE Conference 2006 Charlotte, North Carolina. Rapport fra Bentley GIS SIG'ens repræsentant Allan Wittorff, COWI A/S BENTLEY SPEED-WEEK BE Conference 2006 Charlotte, North Carolina Rapport fra Bentley GIS SIG'ens repræsentant Allan Wittorff, COWI A/S BENTLEY SPEED-WEEK Indholdfortegnelse: Indledning... 3 Generelle Key-notes... 3 MicroStation

Læs mere

BE2007 Los Angeles USA

BE2007 Los Angeles USA BE2007 Los Angeles USA Bestyrelsens rejserapport V. Gita Monshizadeh, Lone Blach og Carsten Ahm Indholdsfortegnelse: 1. Rejsearrangementet... 2 2. Keynotes... 3 2.1. Mandagens keynote... 3 2.2. Onsdagens

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference 10. 14. juni 2007

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference 10. 14. juni 2007 Bentley s Internationale brugermøde BE Konference 10. 14. juni 2007 Bentley MicroStation SIG rejserapport Jette Vinther Voigt, Vejdirektoratet Indhold Idhold...2 Generelt...3 Konferencen...4 Søndag...5

Læs mere

Dette hæfte henvender sig hovedsagelig til brugere, der beskæftiger sig med maskinkonstruktion, men kan selvfølgelig også anvendes af andre.

Dette hæfte henvender sig hovedsagelig til brugere, der beskæftiger sig med maskinkonstruktion, men kan selvfølgelig også anvendes af andre. AutoCAD 2012 3D øvelser til maskintegning 1. udgave Frede Uhrskov Forord Dette hæfte beskriver gennem en række øvelser de grundlæggende metoder til konstruktion i 3D med solider. Hæftet er således ikke

Læs mere

REJSERAPPORT, BE CONFERENCE 2010

REJSERAPPORT, BE CONFERENCE 2010 REJSERAPPORT, BE CONFERENCE 2010 Vi har valgt at opdele vores rejserapport i to dele, den sjove og mere sociale del kan du finde link til sidst i denne del, som er den mere nørdede. Møde med Bentley Support

Læs mere

Årsmøde november Hotel Munkebjerg, Vejle

Årsmøde november Hotel Munkebjerg, Vejle 5.-7. november Hotel Munkebjerg, Vejle Michael Jepsen Formand bentleyuser.dk highlights Program: Mere end 80 indlæg og workshops over 3 dage 6 faglige spor, samt 2 workshop-spor, mandag og tirsdag. Onsdag

Læs mere

Rejserapport GIS-SIG Baltimore, maj 2008. Michael Friis Ørsted Næstformand i GIS SIG

Rejserapport GIS-SIG Baltimore, maj 2008. Michael Friis Ørsted Næstformand i GIS SIG Rejserapport GIS-SIG Baltimore, maj 2008 Michael Friis Ørsted Næstformand i GIS SIG Forventningerne til dette års BE konference, var ikke store, men med en forhåbning om at de måtte blive gjort til skamme,

Læs mere

Walter Vestergaard. 3D Connection Nyhedsbrev september 2011. 3D Connection - Nyhedsbrev [news@3dc.dk] Sendt: 26. september 2011 21:35 Til: Fra:

Walter Vestergaard. 3D Connection Nyhedsbrev september 2011. 3D Connection - Nyhedsbrev [news@3dc.dk] Sendt: 26. september 2011 21:35 Til: Fra: Walter Vestergaard Fra: 3D Connection - Nyhedsbrev [news@3dc.dk] Sendt: 26. september 2011 21:35 Til: Walter Vestergaard Emne: 3D Connection - Nyhedsbrev 3D Connection Nyhedsbrev september 2011. Velkommen

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account Maintenance Subscription

Vejledning til Autodesk Account Maintenance Subscription Vejledning til Autodesk Account Maintenance Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Nyheder i Remote Support Platform 3.0

Nyheder i Remote Support Platform 3.0 Nyheder Remote Support Platform for SAP Business One Dokumentversion: 1.0 08.10.12 Alle lande Typografiske konventioner Typografi Eksempel Ord eller tegn citeret fra skærmbilledet. Disse omfatter feltnavne,

Læs mere

EDB-Gruppen. Copyright 2008 Medianet Innovations Side 1 af 15. Dato: 15. maj 2008. Version: 1

EDB-Gruppen. Copyright 2008 Medianet Innovations Side 1 af 15. Dato: 15. maj 2008. Version: 1 EDB-Gruppen Copyright 2008 Medianet Innovations Side 1 af 15 Løsningsbeskrivelse Dato: 15. maj 2008 Copyright 2008 Medianet Innovations Side 2 af 15 Bilag A - produktoversigt A.1 Medianets produkter og

Læs mere

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3)

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Grafdage 2011 Tine Lai Andersen, Bentley Systems Fordelen ved V8i Samarbejde og innovation 2 WWW.BENTLEY.COM Hvad er de store nyheder i V8i (SELECTseries

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference 21-25 maj 2006

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference 21-25 maj 2006 Bentley s Internationale brugermøde BE Konference 21-25 maj 2006 Bentley MicroStation SIG rejserapport Jette Vinther Voigt, Vejdirektoratet Indhold Indhold...2 Generelt...3 MicroStation V8 XM User Update...3

Læs mere

GEOspatial rapport 2010

GEOspatial rapport 2010 Sammenfatning: Set ud fra et GeoSpatialt synspunkt var der ikke noget revolutionerende nyt på året BE-Together. Man kan dog fra keynotesne omkring Reseach & Development og vores (BentleyUserDk's) møde

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

BE CONFERENCE 2007 29. APRIL - 3. MAJ PLOT SIG

BE CONFERENCE 2007 29. APRIL - 3. MAJ PLOT SIG BE CONFERENCE 2007 29. APRIL - 3. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Egentlig var det ikke meningen, at jeg skulle deltage i BE konferencen i Los Angeles i år. Det var jo tredje gang, at MicroStation XM blev præsenteret,

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

GEONIS Vand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold

GEONIS Vand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold JUNE 2015 Planlæg, dokumentér og vedligehold er en effektiv fagspecialist løsning for planlægning, dokumentation og vedligeholdelse af et vand forsyningssystem. Data model supportere en række nationale

Læs mere

Bentley Map V8i SS4 er ude nu efter 2 år. Første maintenance release er udsendt i uge 19 :

Bentley Map V8i SS4 er ude nu efter 2 år. Første maintenance release er udsendt i uge 19 : Fact fra Bentley Learn 2015 og Exton Rapporten går ikke kronologiske gennem lectures og workshops, men samle fact i en kort form for de enkelte produkter. Bentley Map. Bentley Map V8i SS4 er ude nu efter

Læs mere

Bentley BygSIG Rejserapport v/birte Bæk, Henning Larsen Architects

Bentley BygSIG Rejserapport v/birte Bæk, Henning Larsen Architects Bentley BygSIG Rejserapport v/birte Bæk, Henning Larsen Architects v. Birte Bæk, maj 2010, side 1/9 1. Intro 2. Saturday, May 15 2010 Afrejse fra København 3. Sunday, May 16 2010 Fridag i Philadelphia

Læs mere

Print Organizer 2D og 3D PDF

Print Organizer 2D og 3D PDF Print Organizer 2D og 3D PDF Bentleyuser.dk årsmøde 11.11.2013 Frank Møller Christensen Print Organizer 2D og 3D PDF Denne præsentation vil introducere dig for Print Organizer. Med Print Organizer kan

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference maj 2008

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference maj 2008 Bentley s Internationale brugermøde BE Konference 28. 30. maj 2008 Bentley MicroStation SIG rejserapport Jette Vinther Voigt, Vejdirektoratet Indhold Indhold 2 Generelt 3 Søndag 5 Washington 9 Konferencen

Læs mere

DPR lokal persondatabase. Checkliste for CPR migrering

DPR lokal persondatabase. Checkliste for CPR migrering DPR lokal persondatabase Checkliste for CPR migrering Dokumentinformation Titel DPR lokal persondatabase, Checkliste for CPR migrering Dokumentplacering Dokumentejer Lars Bolgann Godkender CSC Dokumentlog

Læs mere

WINDCHILL TIPS & TRICKS

WINDCHILL TIPS & TRICKS WINDCHILL TIPS & TRICKS Thomas Preisler Andersen, Econocap A/S Networking tirsdag aften Onsdag morgen? Oplæg Versioner & Datecodes siden sidst Agenda Forløb i Creo/Windchill m. diverse små-tips Lidt om

Læs mere

MicroStation 3D for begyndere

MicroStation 3D for begyndere MicroStation 3D for begyndere Indledning Indhold Indledning... 1 Terræn model... 2 FÅ VIST TERRÆN MODELLEN MED FLADER PÅ... 3 Drapere raster refererence over terrænet... 4 NU ER DU IGEN KLAR TIL AT FÅ

Læs mere

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010 Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Det der er skrevet med blåt er det sociale udenomssnak, så hvis du kære læser kun vil have væsentlig

Læs mere

Integrated Engineering i Procesindustrien

Integrated Engineering i Procesindustrien On the way to the digital plant Integrated Engineering i Procesindustrien siemens.com/answers En del af den 4. Industrielle Revolution Solution siemens.com/answers Set i en tidsmæssig sammenhæng Design

Læs mere

På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle.

På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle. Rejserapport, BE 2011 Philadelphia Denne rejserapport vil indeholde informationer relevant for Datamanegement SIG en. Under en sådan konference får man en masse information, og det vil ikke være muligt

Læs mere

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be LEARNing Conference 2013

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be LEARNing Conference 2013 Bentleys Internationale brugermøde Be LEARNing Conference 2013 Bentley Plant SIG rejserapport Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering a/s Indholdsfortegnelse 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG... 3

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 10 NYHEDER I VERSION 28.2F...2 FORLØBET MELLEM JUL OG NYTÅR... 2 FEJLEN I VERSION 28.2E... 2 KONTROL AF INDSTILLINGER ET PÅBEGYNDT ARBEJDE... 2 BETATESTERE SØGES ER DET DIG?... 3 NYHEDER I VERSION

Læs mere

MicroStation tips & tricks

MicroStation tips & tricks Micro Tin MicroStation tips & tricks Bentleyuser.dk 2017 TINE LAI ANDERSEN Popups panel MicroStation Connect Edition Tast og få Popups panelet frem Home Ribbon Panel Attributes (1) Primary (2)

Læs mere

Novapoint Brugermøde 2013

Novapoint Brugermøde 2013 Novapoint Brugermøde 2013 - det 20ende i rækken! Årets tema er «Mere vej for pengene» Under hele brugermødet sætter vi skarp fokus på, hvordan viden omsættes til praktisk brug i hverdagen; hvordan får

Læs mere

! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien! Grand Prix! DAG 5 + 6!

! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien! Grand Prix! DAG 5 + 6! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien Grand Prix DAG 5 + 6 Dag 5 Torsdag var dagen, hvor alle skulle skyde individuelle finaler. Der blev skudt nogle rigtig gode pile, og alle gjorde deres bedste for at komme

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2008 28. MAJ - 30. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Best Practices for Substaining Infrastructures var overskriften for BE Conference 2008, som blev afholdt i tidsrummet 28. - 30. maj

Læs mere

Udvikling af DOTNET applikationer til MicroStation i C#

Udvikling af DOTNET applikationer til MicroStation i C# Udvikling af DOTNET applikationer til MicroStation i C# Praktiske tips for at komme i gang. Gunnar Jul Jensen, Cowi Hvorfor nu det? Mdl og Vba kan det hele Fordelene er : udviklingsmiljøet er eksternt

Læs mere

Måske kender du nogle af de tips og tricks, guiden indeholder, men så bliver du blot bekræftet i, at du gør det rigtige.

Måske kender du nogle af de tips og tricks, guiden indeholder, men så bliver du blot bekræftet i, at du gør det rigtige. JETREPORTS TIPSOG TRICKS Indledning Jet Reports er et fantastisk rapporteringsværktøj integreret i Excel. De fleste af os bruger nok kun en brøkdel af de muligheder som Jet Reports og Excel har. Denne

Læs mere

Versionsbrev LUDUS Web version 2.6.2. Den 22. januar 2009 J.nr.: 4004-V0323-09

Versionsbrev LUDUS Web version 2.6.2. Den 22. januar 2009 J.nr.: 4004-V0323-09 Versionsbrev LUDUS Web version 2.6.2 Den 22. januar 2009 J.nr.: 4004-V0323-09 CSC Scandihealth A/S, P. O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, Fax +45 3614 7324, www.scandihealth.com, CVR

Læs mere

ACTIVESIGNATURE Signature Software

ACTIVESIGNATURE  Signature Software E-mail Signature Software OM Få ensrettede og professionelle signaturer der altid overholder corporate guidelines og indeholder de korrekte kontaktinformationer. Har alle e-mails fra din organisation det

Læs mere

Workshop W4 MicroStation V8i

Workshop W4 MicroStation V8i Workshop W4 MicroStation V8i FØR I BEGYNDER... FØR I BEGYNDER......1 BRUGERFLADEN...2 MENUERNE...2 Opgave: Lav om på hvordan dine værktøjer præsenteres...2 BESTEM SELV HVAD DU VIL SE I STATUS BAREN...3

Læs mere

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik Hvor langt er vi nået med 3D PDF Frank Møller Christensen Bentleyuser.dk årsmøde 11.11.2008 Hvor langt er vi nået med 3D PDF Historik 2008-11-11 2 1 Hvor langt er vi nået med 3D PDF U3D formatet 2008-11-11

Læs mere

CPA. BentleyUser_fmdmøde0802-20080610aap-cpa.doc Side 1 af 5

CPA. BentleyUser_fmdmøde0802-20080610aap-cpa.doc Side 1 af 5 Møde Formandsmøde Dato: 17. juni 2008 Init: aap Tid og sted 10. juni 2008, COWI Doc: BentleyUser_fmdmøde01- Deltagere Carsten Ahm 20080312aap.doc Jette Voigt JVV Lone S. Blach LBL Frank Møller Christensen

Læs mere

Lagstruktur for Anlæg

Lagstruktur for Anlæg Af Civilingeniør Marianne Rask CAD-koordinator Veje & Jernbaner Grontmij Carl Bro A/S marianne.rask@grontmij-carlbro.dk Tlf : 27 23 66 73 Lagstruktur for Anlæg Siden MicroStation version 8 kom frem har

Læs mere

APEX i Praksis Martin B. Nielsen. Navn. MBNDATA Emne

APEX i Praksis Martin B. Nielsen. Navn. MBNDATA Emne APEX i Praksis Martin B. Nielsen Navn MBNDATA Emne Foredragsholderen Oracle/APEX Arkitekt/udvikler/DBA Siden Oracle v.5 (1988) APEX Siden 2007, men før (Database provider, HTMLDB) MBNDATA siden 1996 MBNDATA

Læs mere

EPLAN Solution Center kunde-portal

EPLAN Solution Center kunde-portal EPLAN Solution Center kunde-portal Version: 08/2016 EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG Tekniske oplysninger Copyright 2012 EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG EPLAN Software & Service GmbH & Co.

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

Velkommen. Acadre nyheder. Jørgen Hedegård, Formpipe Software A/S

Velkommen. Acadre nyheder. Jørgen Hedegård, Formpipe Software A/S Velkommen Acadre nyheder Jørgen Hedegård, Formpipe Software A/S 1 Spor 1 ESDH Perspektiver Acadre nyheder Ved Jørgen Hedegård IMPULS 2015 2 Acadre nyheder Agenda Integration til SAPA Meetings Plus 3.0

Læs mere

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC DIGITALISERINGSSTYRELSEN POC PÅ ORKESTRERINGSKOMPONENTEN SYSTEMDOKUMENTATION AF POC Version: 1.1 Status: Endelig Godkender: Forfatter: Copyright 2019 Netcompany. All rights reserved Dokumenthistorik Version

Læs mere

Fordelene med Bentley SELECT

Fordelene med Bentley SELECT Fordelene med Bentley SELECT Steen Læssøe Salgsditrektør Geo kunder i Skandinavien Udfordringer for alle indenfor infrastruktur Udliciteringer: fokusering på service og indtjening Stigende konkurrence

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Velkommen. Acadre nyheder. Jørgen Hedegaard, Formpipe Software A/S

Velkommen. Acadre nyheder. Jørgen Hedegaard, Formpipe Software A/S Velkommen Acadre nyheder Jørgen Hedegaard, Formpipe Software A/S 1 Spor 1 ESDH Perspektiver Acadre nyheder Ved Jørgen Hedegård IMPULS 2015 2 Acadre nyheder Agenda Acadre 15 SP2 Forbedringer i CM klienten

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Brugertilretninger i AutoPLANT P&ID. Frank Møller Christensen SIG møde Bentleyuser.dk. Planlægning. Nyt projekt! Hvad gør vi?

Brugertilretninger i AutoPLANT P&ID. Frank Møller Christensen SIG møde Bentleyuser.dk. Planlægning. Nyt projekt! Hvad gør vi? Brugertilretninger i AutoPLANT P&ID Frank Møller Christensen SIG møde 26.02.2008 Bentleyuser.dk Planlægning Nyt projekt! Hvad gør vi? 17/03/2008 2 1 Planlægning Større projekter -Behovet for træning. -CAD

Læs mere

Web CMS kontra Collaboration

Web CMS kontra Collaboration Web CMS kontra Collaboration Sammenligning mellem Sitecore og Sharepoint Lars Fløe Nielsen, Evangelism ln@sitecore.net Page 1 Sitecore har dyb integration til Microsoft Sitecore har integration til mange

Læs mere

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål Agenda Muligheder for anvendelse Komponenter Features Restore muligheder DR og TSM integration Repository Demo Spørgsmål Muligheder for anvendelse Data Center dmsave/lokal TSM Remote Office Application

Læs mere

En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet

En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet NTI CADcenter A/S www.mdoc.dk Agenda Kort om Mdoc løsningen og forretningsmæssige gevinster Mdoc platformen ved Anna Sørensen Mdoc gennemgang af

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Velkommen på kursus hos Microworld

Velkommen på kursus hos Microworld Velkommen på kursus hos Microworld Du ønskes velkommen på kurset Windows 8 Workshop. Dette kursusmateriale er udarbejdet for at kunne fungere som arbejdsmateriale under selve kurset, men det er også meningen,

Læs mere

3. Nordiske bæredygtighedskonference Odense den september 2008

3. Nordiske bæredygtighedskonference Odense den september 2008 Mandag VISIONER! 11.00 Velkomst ved Odenses Borgmester Klimaudfordringen og behovet for handling. 11.15 Den svenske miljøminister Betydningen af handling i lokale partnerskaber. 11.40 Keynote speaker!

Læs mere

Arduino Programmering

Arduino Programmering Microcontroller, Arduino I teknologi skal vi lære at lave programmer til uc for at have muligheden til eksamen at kunne lave intelligente el-produkter. I hvert fald skal vi have set mulighederne, og forstået

Læs mere

Visual Studio Team System. Team Build en grundpille i søgen efter it-projektproduktivitet?

Visual Studio Team System. Team Build en grundpille i søgen efter it-projektproduktivitet? Visual Studio Team System Team Build en grundpille i søgen efter it-projektproduktivitet? Agenda: Introduktion Hvorfor Automatiseret Build Microsoft Team Build Rapportering/Data warehouse Commentor A/S

Læs mere

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework. Delegate A/S

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework. Delegate A/S DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework Delegate A/S Agenda Delegate A/S DAXIF# Kun et programmeringssprog Type stærke script (og selvdokumenterende) filer Unit tests afvikles før assembly

Læs mere

12 Gode grunde til at opgradere til Windows 812 Great Reasons to Upgrade to Windows 8

12 Gode grunde til at opgradere til Windows 812 Great Reasons to Upgrade to Windows 8 ReviverSoft Blog Tips and Tricks to Make You Love Your Computer Again http://www.reviversoft.com/da/blog 12 Gode grunde til at opgradere til Windows 812 Great Reasons to Upgrade to Windows 8 Klar til at

Læs mere

spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud

spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud 30 spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud 1) Hvad er CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud? Dassault Systèmes har investeret betydelige ressourcer i at udvikle en Cloud platform til Product Lifecycle

Læs mere

Microsoft Dynamics CRM 2013

Microsoft Dynamics CRM 2013 Microsoft Dynamics CRM 2013 Dashboard, PowerPivot og PowerView CRM User Group Denmark www.easyconsult.dk Præsentation Henrik Jensen Microsoft Dynamics CRM-arkitekt hj@easyconsult.dk Arbejdet med CRM-systemer

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

MapInfo Professional v11.0 & The MapInfo Location Intelligence Suite MapInfo Netværksmøder

MapInfo Professional v11.0 & The MapInfo Location Intelligence Suite MapInfo Netværksmøder MapInfo Professional v11.0 & The MapInfo Location Intelligence Suite MapInfo Netværksmøder Peter Horsbøll Møller, systems engineer Oktober 2011 Program MI Pro v11.0 overblik MI Pro Premium tjenester The

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

Delfi Connect. Bruger vejledning 1. TILSLUTNING...2 2. INSTALLATION...3 3. MENUSTRUKTUR...4

Delfi Connect. Bruger vejledning 1. TILSLUTNING...2 2. INSTALLATION...3 3. MENUSTRUKTUR...4 Delfi Connect Bruger vejledning INDHOLD 1. TILSLUTNING...2 2. INSTALLATION...3 3. MENUSTRUKTUR...4 TOOLS...4 4. KOMMUNIKATIONS OPSÆTNING...5 5. GENEREL OPSÆTNING OG DATA KONFIGURATION...6 RECORD...8 BASAL

Læs mere

AutoPilot dage. Mdoc okumenthåndtering til byggeriet. Stig Nylandsted Larsen, snl@nti.dk Lars Kanneworff lk@nti.dk NTI CADcenter A/S T: 70101400

AutoPilot dage. Mdoc okumenthåndtering til byggeriet. Stig Nylandsted Larsen, snl@nti.dk Lars Kanneworff lk@nti.dk NTI CADcenter A/S T: 70101400 Mdoc okumenthåndtering til byggeriet AutoPilot dage Stig Nylandsted Larsen, snl@nti.dk Lars Kanneworff lk@nti.dk NTI CADcenter A/S T: 70101400 NTI CADcenter A/S Stiftet i 1945 - udvikling af tegnemaskiner

Læs mere

OIS - Applikationskatalog

OIS - Applikationskatalog OIS - Applikationskatalog OIS arkitekturprodukter 25. januar 2018 Indledning Dokumentationen omkring OIS er struktureret med inspiration fra OIO Arkitekturguidens arkitekturreol, således at arkitekturprodukterne

Læs mere

Overlad din serverdrift til Microsoft

Overlad din serverdrift til Microsoft Microsoft Online Services Overlad din serverdrift til Microsoft Jesper Grønbæk, salgschef Microsoft Online Service Microsoft Danmark One Step Ahead Den 15. og 16. marts 2010 Hotel Svendborg Agenda Hvilke

Læs mere