TILLADELSE TIL AT UDLEDE OVERFLADEVAND TIL STUBBE- KØBIBNG HAVN FRA SYDKAJEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILLADELSE TIL AT UDLEDE OVERFLADEVAND TIL STUBBE- KØBIBNG HAVN FRA SYDKAJEN"

Transkript

1 Guldborgsund Havne Fejøgade Nykøbing F TILLADELSE TIL AT UDLEDE OVERFLADEVAND TIL STUBBE- KØBIBNG HAVN FRA SYDKAJEN Niras har den 23. november 2015 på vegne af Guldborgsund Havne, søgt om tilladelse til at udlede overfladevand fra Stubbekøbing Havnebassin Sydkaj med tilhørende arealer til Stubbekøbing Havn. AFGØRELSE Guldborgsund Kommune giver Guldborgsund Havne tilladelse til at udlede overfladevand fra Stubbekøbing Havn Sydkaj med tilhørende arealer til Stubbekøbing Havnebassin. Tilladelsen er givet i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 28, stk. 1 (bekendtgørelse om lov nr af 19. november 2015 om miljøbeskyttelse). GENERELLE FORHOLD Tilladelsen er givet på baggrund af de oplysninger der er angivet i afsnittet Grundlag. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ MILJØ PARKVEJ NYKØBING F SAGSNR. 15/43613 SAGSBEHANDLER: NINA POULSEN DIR MOB NPO@GULDBORGSUND.DK CVR NR TELEFONTIDER MAN ONS KL TORS KL FRE KL Guldborgsund Kommune gør opmærksom på, at den, der er ansvarlig for forhold eller indretninger på anlægget, jf. Miljøbeskyttelseslovens 71, er forpligtet til at underrette tilsynsmyndigheden, hvis der sker driftsforstyrrelser eller uheld, der medfører væsentlig forurening eller indebærer fare herfor. VILKÅR For tilladelsen gælder følgende vilkår: Indretning 1. Inden udledning skal overfladevandet have passeret et sandfang og en olieudskiller, der er dimensioneret efter DS/EN og -2. Sandfang og olieudskilleren skal monteres og anvendes i overensstemmelse med leverandørens anvisninger. Alt regnvand der afledes fra arealerne, skal passere sandfangsbrøndene, sandfang og olieudskiller.

2 SIDE 2/8 2. Olieudskilleren skal være monteret med enten optisk eller akustisk alarm. Olieudskilleren skal være helstøbt under tilløb og afløb. Til tætning af forhøjningsstykker og tilløbs- og afløbsledning skal bruges et tætningsmiddel, der er vandtæt og modstandsdygtigt over for olie og benzin. 3. Der skal etableres en prøveudtagningsbrønd, der er indrettet med en afløbslukkefunktion, således det er muligt at udtage prøver af det afledte vand som en fri vandstråle. Der må ikke ledes andet spildevand til brønden. Brønden skal have en diameter på mindst 40 cm. 4. Når der skal udtages spildevandsprøve, skal pkt i ansøgningen Procedure for kontrol af olieudskiller følges. Hvis denne procedure ønskes ændret, skal Guldborgsund Kommune forinden accepter denne ændring. 5. Olieudskilleren skal være forsynet med højvandssikring, der ved ekstremt højvande sikrer, at opsamlet olie forbliver i udskilleren. 6. Der skal være uhindret adgang til pasning af anlægget, tilsyn og prøvetagning. 7. Hvis der sker ændringer i afløbssystemet, skal Guldborgsund Kommune, Center for Teknik & Miljø have besked om det. Drift 8. Ejeren er ansvarlig for driften af sandfangene og olieudskilleren og skal føre kontrol med, at anlægget fungerer efter leverandørens driftsvejledning. 9. Olieudskilleren skal pejles jævnligt og tømmes ved den anbefalede olietykkelse i opsamlingskammeret, dog senest når 75 % af opsamlingskammet er fyldt. Sandfanget skal senest tømmes, når det er halvt fyldt. Olieudskilleren og sandfanget skal tømmes mindst en gang om året. Udskilleranlægget skal tømmes helt og efterses. Herefter skal anlægget fyldes med vand. 10. Udledningerne må ikke medføre misfarvning (oliehinde), slamaflejring eller andre uacceptable påvirkninger af Stubbekøbing Havn. 11. Ejeren skal føre driftsjournal over anlæggene. Den skal indeholde oplysninger om dato for pejlinger, tømninger, bortkørte sand- og oliemængder, inspektioner og reparationer. Kopi af driftsjournalen for det foregående år skal hvert år senest den 15. januar sendes Guldborgsund Kommune, Center for Teknik & Miljø.

3 SIDE 3/8 11. Dokumentation for tømning af sandfanget og olieudskilleren skal opbevares af ejeren i mindst 5 år. Prøver 12. Guldborgsund Kommune kan forlange, at der en gang om året udtages en spildevandsprøve fra udledningen. Prøven skal udtages og analyseres af et akkrediteret laboratorium, jf. bekendtgørelse nr af 29. december 2015 om kvalitetskrav til miljømålinger. Prøven skal bestilles og betales af ejeren. Den skal udtages som en øjebliksprøve, mens det er regnvejr. Kopi af analyseresultaterne skal sendes Guldborgsund Kommune. Prøven skal analyseres for: Parameter Analysemetode Temperatur - ph M051 Referencelaboratorium for miljømålinger Olie og fedt DS 208 Suspenderet stof DS/EN 872 (DS 207) 13. Desuden skal vandføringen skønnes. 14. Guldborgsund Kommune kan forlange, at der analyseres for flere parametre, når det skønnes nødvendigt. Disse prøver betales ligeledes af ejeren. Vilkårene i denne tilladelse skal være opfyldt senest ved pladsens ibrugtagning. Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er taget i brug senest 26. januar GRUNDLAG I forbindelse med renovering af Sydkajen på Stubbekøbing Havn, ønsker Guldborgsund Havn at fremtidssikre arealanvendelsen ved blandt andet at etablere forankring i kajfronten. Da arealets belægning i den forbindelse fjernes og arealet delvis graves op etableres der samtidig et nyt afløbssystem til overfladevand med tilhørende renseforanstaltning. Udledningen Overfladevandet fra arealet udledes i dag direkte til Stubbekøbing Havn gennem 5 udløb i kajen. Der sker kun en begrænset sedimentation gennem rendestensbrønde med sandfang. Den nye afvanding består i at der etableres et traditionelt afvandingssystem i hele kajens længde. Der etableres Rendestensbrønde for ca. hver 400 m 2 overfladeareal og forsynes med 70 liter sandfang. Opsamlet regnvand ledes gennem tæt ledningssystem til nyt sandfang og olieudskiller. Fra olieudskilleren udledes overfladevandet til Stubbekøbing Havnebassin.

4 SIDE 4/8 SPILDEVANDSTEKNISKE OPLYSNINGER OG UDLØBSSTEDFORHOLD Areal og anlæg Anlægstype Dimensionering: Rendestensbrønde, 11 stk. á 70 l. Sandfang, rumindhold Olieudskiller, kapacitet Opsamlingsvolumen, oliekammer Slamlagervolumen Afvandingsareal og udledningen: Areal Reduceret areal Årlig udledning Udledningen Udledningskote Sikkerhed Anlægget består af et sandfang og en olieudskiller Ca 700 liter sandfang liter 10/15/65 l/s 240 liter Min. 400 liter 8320 m m m 3 65 l/s -0,41m Højvandslukke Optisk eller akustisk alarm. Udledningsområdet Udledningssted Havnebassinet i Stubbekøbing Havn. Se bilag 1 x: ,25 y : ,95 Miljømål for området Stubbekøbing havn Grønsund God kemisk tilstand. God økologisk tilstand Opfyldelse af miljømål Mål ikke opfyldt, ikke klassificerbar. Placering af sandfang og olieudskiller samt udledningspunktet fremgår af bilag 1. Recipientvurdering Kystvand økologisk tilstand Udledningsområdet, som er Stubbekøbing Havn er ikke omfattet af gældende Vandplan Vandplan Grønsund, som Stubbekøbing Havn er et delområde af er dog miljømålsat til God økologisk tilstand. Målsætningen i Grønsund er ikke opnået, da det ikke er klassificerbar. Det er dog Guldborgsund Kommunes vurdering, at udledningen af det rensede overfladevand fra Sydkajen ikke vil hindre målopfyldelse. Kystvand - Kemisk tilstand Desuden er der miljømål for God kemisk tilstand. Denne tilstand er der ikke nogen registeringer af i målopfyldelse i Grønsund. Det vurderes, at udledningen af overfladevandet ikke vil være til hinder for målopfyldelse, da anvendelsen af området umiddelbart ikke giver anledning til udledning af miljøfremmede stoffer, der ikke kan tilbageholdes i udskilleranlægget. Natura 2000 og bilag IV-arter

5 SIDE 5/8 Guldborgsund Kommune har foretaget en screening for Natura 2000 samt Habita direktivets bilag IV-arter Guldborgsund Kommune har på baggrund af denne screening samlet vurderet, at udledningen ikke påvirker Natura 2000-områderne væsentligt, samt at det udledningen ikke kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for dyrearter, der er optaget i habitatdirektivets bilag IV eller ødelægge plantearter optaget på bilag IV. Begrundelse og vurdering Begrundelse for vilkår Indretning Vilkår 1 Der må ikke komme olie ud i havnebassinet og Grønsund. Synlig olie i udledningsområdet gør, at miljømålet for området ikke er overholdt. Derfor gives der tilladelse til, at der udledes spildevand, som er renset i et sandfang og en olieudskiller, som er dimensioneret efter DS/EN og -2 (Rørcenterets anvisning 006). For at sikre, at sandfangene og olieudskilleren fungerer optimalt og ikke overbelastes må der ikke tilledes andet vand end overfladevand til anlægget. Vilkår 2 For at sikre, at der ikke kan ske udløb af olie til havnebassinet, hvis opsamlingskapaciteten er fuldt udnyttet, skal der være en optisk eller akustisk alarm. Vilkår 3 Da Guldborgsund Kommune kan forlange, at der en gang om året udtages en spildevandsprøve jf. vilkår 12, skal der etableres en prøvetagningsbrønd, hvor tilledningen sker som en fri vandstråle. Vilkår 4 Da anlægget har dykket udløb, og der dermed ikke er muligt at udtage en repræsentativ spildevandsprøve, skal en alternativ metode til prøveudtagning følges. Der stilles derfor vilkår om at Proceduren for kontrol af olieudskiller jf. pkt i ansøgningen følges. Drift Vilkår 9 Olieudskilleren skal pejles jævnligt, så det sikres, at der er kapacitet nok til at opsamle olien. Olieudskilleren og sandfanget skal for at fungere bedst fyldes med vand, når anlægget har været tømt. Vilkår 10 Med uacceptabel påvirkning menes aflejring af olie, misfarvning eller anden synlig effekt af udledningen. Hvis disse forhold bliver konstateret i havnebassinet, kan målsætningen ikke opfyldes. Vilkår 11 For at Guldborgsund Kommune kan føre tilsyn med, om vilkårene overholdes, skal der føres driftsjournal over anlæggene. Driftsjournalen skal bruges som dokumentation for at anlæggene passes og drives efter leverandørens anvisning og vilkårene i denne tilladelse.

6 SIDE 6/8 Prøver Vilkår 12 For at tilsynsmyndigheden kan vurdere, om spildevandets indhold af olie fjernes, og om anlægget fungerer tilfredsstillende, kan tilsynsmyndigheden forlange, at der skal udtages en spildevandsprøve. De andre stoffer skal analyseres, så det kan vurderes, hvilken belastning udledningen har på udledningsområdet. Øvrige bemærkninger De efterfølgende afsnit skal betragtes som en slags vejledning for virksomheden. Denne vejledning omfatter også de vilkår, som ikke betragtes som en del af denne tilladelse. Det drejer sig om forskellige vilkår, der er hentet fra f.eks. miljøbeskyttelsesloven, kommunens erhvervsaffaldsregulativ m.v. Grunden til at vilkårene nævnes her, skal ses som en service overfor virksomheden, idet vilkårene medvirker til at komplettere rækken af vilkår, som virksomheden miljømæssigt skal drives efter: Udskilleranlægget skal tømmes og vedligeholdes i overensstemmelse med Guldborgsund Kommunes regulativ for erhvervsaffald, herunder bilag 4 i affaldshåndbogen 1. Udskilleranlægget skal tilses/pejles mindst en gang om måneden. Ved pejling forstås en måling af mængden af opsamlet sand og olie. Konstaterede fejl og mangler skal hurtigst muligt udbedres, inden sandfangene og olieudskillerne på ny tages i brug. VURDERING AF SAGEN/SAMMENFATNING Når anlæggene er dimensioneret efter DS/EN og -2 og Rørcenter-anvisning 006 bør de kunne tilbageholde olien, så den ikke kommer ud i havnebassinet, hvis anlægget drives som foreskrevet i leverandørens anvisning og vilkårene i denne tilladelse. Guldborgsund Kommune vurderer derfor, at udledningen fra arealerne kan tillades, da den ikke vil medføre en væsentlig påvirkning af havnebassinet og dermed Grønsund. BAGGRUND FOR TILLADELSEN Materiale der ligger til grund for kommunens behandling af sagen 1. Ansøgning, revideret med bilag modtaget 13. januar 2016 fra NIRA A/S 2. Guldborgsund Kommunes spildevandsplan fra april Guldborgsund Kommunes Natura 2000 screening af 14. december Niras kommentar til Udkast til tilladelse til at udlede renset overfladevand fra Stubbekøbing Havn Sydkaj er modtaget 22. januar Affaldshåndbogen kan findes på

7 SIDE 7/8 KLAGEVEJLEDNING Afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet med en frist på 4 uger. Evt. klage skal indsendes elektronisk direkte til Natur- Og Miljøklagenævnet gennem Klageportalen, som findes via eller søg efter klageportal. I særlige tilfælde kan der søges om, at blive fritaget for at bruge den digitale klageportal. Kontakt Guldborgsund Kommune, Center for Teknik & Miljø hvis du ønsker at søge om ikke at benytte den digitale klageportal. Husk at søge i god tid, så ansøgningen kan nå at blive behandlet inden udløbet af nedenstående klagefrist. Evt. klage skal være modtaget senest 4 uger efter afgørelsen er annonceret. Evt. klage har ikke opsættende virkning, medmindre klagemyndigheden bestemmer andet. Ønskes sagen afgjort ved domstol, skal retssagen være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er offentliggjort, eller efter endelig klageafgørelse. Foruden jer selv kan afgørelsen påklages af enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagen, samt af de institutioner og foreninger, der jf. nedenstående får kopi af afgørelsen. Hvis Guldborgsund Kommune modtager klager over afgørelsen, vil du blive orienteret herom. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af evt. klage, at klager indbetaler et gebyr til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagegebyret er fastsat til 500 kr. du betaler klagegebyret med betalingskort i Klageportalen. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Tilladelsen annonceres på Guldborgsund Kommunes hjemmeside, den 26. januar 2016 Følgende kan også klage (jf. Miljøbeskyttelseslovens 76 stk. 2) Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Sjælland Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Sportsfiskerforbund Danmarks Fiskeriforening Greenpeace, samt enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i afgørelsen. Med venlig hilsen Lærke Schmedegaard Biolog Nina Poulsen Miljøtekniker

8 SIDE 8/8 Guldborgsund Kommune har, ud over ansøger, underrettet følgende organisationer og myndigheder om afgørelsen: NIRAS, Anders Thastrup Larsen, Embedslægerne Sjælland, Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø, Friluftsrådet, Scaniagade 13, 2450 København SV, Danmarks Sportsfiskerforbund, Danmarks Fiskeriforening, Greenpeace, Bredgade 20, baghuset 4. Sal, 1260 København K,

9 Kortbilag 1 Tilladelse til udledning af spildevand: Stubbekøbing Havn - Sydkaj Oversigtskort 1: Matrikkelkort 1:2.000 Spildevandsanlæg Udløb Målsatte vandløb Matrikelgrænser

SPILDEVAND TILSLUTNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND TILSLUTNINGSTILLADELSE . SPILDEVAND TILSLUTNINGSTILLADELSE NYKØBING SYGEHUS NY P-PLADS VED EJEGODVEJ 33, 4800 NYKØBING F. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ XX-NOVEMBER-2015 SAG NR 15/42763 Tilslutningstilladelse

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE UDLEDNING AF OVERFLADEVAND FRA TANKGÅRD - TANKGADE 5-7, 4800 NYKBØING F. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 17-04-2018 SAG NR. 17/32838 Udledningstilladelse

Læs mere

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras Herningvej 34 A, stuen 4800 Nykøbing F Att.: Merete Leth Hansen 25. NOVEMBER 2015 MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras har på vegne af

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING

TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING Krenkerup Gods Krenkerupvej 33 4990 Sakskøbing 26. JUNI 2014 TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING Krenkerup Gods har den 28. februar 2014 søgt om

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

SPILDEVAND PÅBUD OM UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND PÅBUD OM UDLEDNINGSTILLADELSE SPILDEVAND PÅBUD OM UDLEDNINGSTILLADELSE DSB, TELEGADE 2, 2630 TAASTRUP GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 27-05-2019 SAG NR. 18/40234 Udledningstilladelse påbydes i henhold til kapitel 4 i

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE . SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE I/S REFA - GEDSER LANDEVEJ 22T, 4800 NYKØBING F GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 31-03-2017 SAG NR. 17/10384 Udledningstilladelse meddelt i henhold til kapitel 4 i

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Spildevandstilladelse

Spildevandstilladelse Vedsted Menighedsråd Aaby-Vedsted Kirkekontor Hjorthsvej 16 9440 Aabybro Byg & Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro industri@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Inger Hebsgaard Direkte 7257 7354 inh@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere:

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere: Frandsen og Søndergård Svend Pedersen sp@frandsen-sondergaard.dk dan.overgaard@unoxautomat.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 09.12.2016

Læs mere

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for SuperBrugsen SuperBrugsen CVR nr.: 18623978 Skovvej 3, 4622 Havdrup P nr.: 1003245455 Tilladelsesdato:

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Teknisk Forvaltning TILLADELSE

RØDOVRE KOMMUNE. Teknisk Forvaltning TILLADELSE RØDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning 6. januar 2012 TILLADELSE TIL TILSLUTNING AF SPILDEVAND FRA VASKEPLADSER TILKNYTTET AAB, AFDELING 43 S GARAGEBYGNING OG CONTAINERPLADS PÅ STOREKÆR 9 2610 RØDOVRE MATR.

Læs mere

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE Orupgaard Gods v/ Thomas Højgaard Egeparken 1-3 4800 Nykøbing F. CVR nr. 28241100 IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE 5. DECEMBER 2017 Guldborgsund Kommune meddelte d. 17. november 2016 miljøgodkendelse til

Læs mere

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Mogens Nielsen Bønnetvej 23 4871 Horbelev CVR nr. 62156228 30. MAJ 2018 TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har d. 29. maj 2018 modtaget ansøgning om

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand

Tilladelse til udledning af regnvand Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Horsens Vand Alrøvej 11 8700 Horsens Spildevand Sagsbehandler: Stine Bruun Bundesen Direkte: 76292502 www.horsens.dk Sagsnr. 06.11.01-K08-171-16 Dato: 26.10.2016

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse VIRKSOMHED OG MILJØ Januar 2018 Tilslutningstilladelse AFLEDNING AF SANITÆRT SPILDEVAND og REGNVAND fra BEFÆSTET P- PLADS TIL OFFENTLIG KLOAK L.M. Huse A/S Ringstedvej 27A, 4440 Mørkøv matr.nr. 23a Syvendekøb

Læs mere

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak B.L. Gaffeltruck

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak B.L. Gaffeltruck SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak B.L. Gaffeltruck B.L. Gaffeltruck CVR nr.: 14724745 Værkstedsvænget 8, 4622 Havdrup P nr.:

Læs mere

FORSTAS A/S Att. Thomas Munch Sørensen Toppevadvej 44 Ganløse 3660 Stenløse

FORSTAS A/S Att. Thomas Munch Sørensen Toppevadvej 44 Ganløse 3660 Stenløse FORSTAS A/S Att. Thomas Munch Sørensen Toppevadvej 44 Ganløse 3660 Stenløse Afgørelse Tilladelse til tilslutning af spildevand fra vaskeplads på Toppevadvej 44-46, 3660 Stenløse, matr.nr. 16m Ganløse By

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Havnevej 2, Nykøbing Sj. Baggrund for tilladelsen:

Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Havnevej 2, Nykøbing Sj. Baggrund for tilladelsen: Edvars og Edvars ApS Jes Edvars Vangen 2 4500 Nykøbing Sj jes@edvars.com Den 02. juli 2014 Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Havnevej 2, Nykøbing Sj. Odsherred Kommune meddeler hermed

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

Spildevandstilladelse

Spildevandstilladelse JYSK ENTREPRENØR & KLOAK ApS Skråvejen 2 9460 Brovst Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mette Bisgaard Mogensen

Læs mere

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning Brøndboringsfirmaet Brøker A/S Spånnebæk 7 4300 Holbæk 20. december 2016 Brevid: 3890181 Sagsnr.: 347049 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Postadresse Jernbanegade 7 4930 Maribo Tlf.: 54 67 67

Læs mere

Søndre Skole Tinghusgade Grindsted. Att.: Serviceleder Henrik Dam.

Søndre Skole Tinghusgade Grindsted. Att.: Serviceleder Henrik Dam. Søndre Skole Tinghusgade 3 7200 Grindsted Att.: Serviceleder Henrik Dam e-mail: hda@billund.dk 31. oktober 2017 Tilslutnings- og udledningstilladelse - afledning af drænvand til Engsøkanalen Billund Vand

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Spildevandstilladelse

Spildevandstilladelse Jørn Krogsgaard A/S Knøsgårdvej 116 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Inger Hebsgaard Direkte 7257

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE BUSINESS PARK FALSTER VED AFKØRSEL 43, NR. ALSLEV GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 30-03-2017 SAG NR. 17/4750 Udledningstilladelse meddelt i henhold til kapitel

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

TILSLUTNINGSTILLADELSE TIL TINGSTED VILDTSLAGTERI

TILSLUTNINGSTILLADELSE TIL TINGSTED VILDTSLAGTERI Tingsted vildt- og fjerkræs slagteri V./ Peder Hansen Hullebækvej 15 4800 Nykøbing F. e-mail: coha@gmail.com TILSLUTNINGSTILLADELSE TIL TINGSTED VILDTSLAGTERI 28-12-2016 Tingsted vildt- og fjerkræs slagteri

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse BØGBALLE MASKINSTATION A/S Uldum Hedevej 18 7171 Uldum Sendt via digitalpost Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Daniel Kvist Sørensen Dir: 79755676 Mob: e-mail: Daniel.Sorensen @Hedensted.dk

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse

Revideret tilslutningstilladelse Furesø Kommune, By. Erhverv og Natur Revideret tilslutningstilladelse til Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S Frederiksborgvej 27 3520 Farum 12. november 2009 Indledning Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej Att.: Kasper Nielsen Ørnegårdsvej 19 2820 Gentofte 9. november 2015 Sagsnr. EMN-2015-17137 Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej har

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra Cirkuspladsen, Havneholmen, til Københavns Havn

Tilladelse til udledning af tagvand fra Cirkuspladsen, Havneholmen, til Københavns Havn KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Skanska Øresund A/S Havneholmen 29 1561 København V Att. Jesper Brandt Jesper.brandt@skanska.dk 27-04-2015 Sagsnr. 2015-0084922 Dokumentnr.

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej Grindsted

Billund Vand A/S Grindsted Landevej Grindsted Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 25.1. 2016 Tilladelse til udledning af drænvand via eksisterende regnvandsudløb til Kanalen i Kanalbyen med udløb til Grindsted Engsø Orbicon

Læs mere

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for Peter Olsens Automobiler Peter Olsens Automobiler CVR nr.: 87069451 Salbjergvej 23, 4622

Læs mere

Spildevandstilladelse

Spildevandstilladelse Entreprenørfirmaet Flemming Larsen-Ledet ApS Sneppevej 17 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Inger

Læs mere

TILLADELSE TIL UDLEDNING AF VEJ- OG BANEVAND FRA NY STORSTRØMSBRO.

TILLADELSE TIL UDLEDNING AF VEJ- OG BANEVAND FRA NY STORSTRØMSBRO. TILLADELSE TIL UDLEDNING AF VEJ- OG BANEVAND FRA NY STORSTRØMSBRO. Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 14/8879 Dokumentnr.: 29138/16 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Tilslutningstilladelse til at aflede spildevand fra vaskehaller og vaskeplads til biler på ejendommen Dunsbjergvej 2, 5900 Rudkøbing.

Tilslutningstilladelse til at aflede spildevand fra vaskehaller og vaskeplads til biler på ejendommen Dunsbjergvej 2, 5900 Rudkøbing. Antirust Garagen ApS Dunsbjergvej 2 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 08-11-2016 J. nr. 16/11632 Ref: liem

Læs mere

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Niels Skaaning Ll. Slemmingevej 37 4990 Sakskøbing CVR nr. 6575 0716 10. MAJ 2017 UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Guldborgsund Kommune har den 8. maj

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Forsyning, Vand Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Email: tibra@ishoj.dk Dato 2. oktober 2019 Sagsbehandler: Karin Blendstrup Jensen Telefon: 43577 520 E-mail: pvm@ishoj.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det. Falken og Co post@falkenco.dk flemming@kps-as.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive Å Udløb 111017U Kloakoplande 1112a, 1112b, 1112c

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

1. Tilladelsen omfatter udledning til Kilde Å af renset husspildevand fra Vemmetofte Kloster Renseanlæg beliggende matr. nr. 1, Vemmetofte Kloster,

1. Tilladelsen omfatter udledning til Kilde Å af renset husspildevand fra Vemmetofte Kloster Renseanlæg beliggende matr. nr. 1, Vemmetofte Kloster, Center for Plan & Miljø Vemmetofte Kloster Vemmetoftevej 42 4640 Faxe att.: Leif J. Madsen, ljm@vemmetofte.dk Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads Jammerbugt kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lisbeth Kroman Direkte 7257 7605 lkr@jammerbugt.dk 14-12-2015 Sagsnr.: 06.01.15-P19-3-15

Læs mere

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR:

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR: Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V CVR: 18632276 LOVLIGGØRELSE EFTER MILJØBESKYTTELSESLOVENS 19 TIL ANVENDELSE AF 750 M 3 GRUSMATERIALER FRA SKJOLDMOSEVEJ I EN NY INTERN BANEVEJ PÅ MATR.

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand og tilslutning til regnvandskloak

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand og tilslutning til regnvandskloak Returadresse: Team Natur og Miljø Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg NOVO Nordisk A/S Att.: ISC Rådgivende Ingeniører A/S v. Thomas Oppdal toj@isc.dk DATO 11. november 2016 SAGS NR. 326-2016-54579 BETJE N

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø Sagsnr.: 18/26410 ks: bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland 41040 og enkelte ejendomme nordøst i opland

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S GAABENSEVEJ 116, 4800 NYKØBING F. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 1. APRIL 2019 SAG NR. 19/4292 Udledningstilladelse meddelt i

Læs mere

I ønsker, at vaskehallen skal være i drift alle dage i tidsrummet fra kl. 07:00 22:00.

I ønsker, at vaskehallen skal være i drift alle dage i tidsrummet fra kl. 07:00 22:00. Nordkystens Autocenter A/S H P Christensens Vej 8 3000 Helsingør info@helsingor.peugeot.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/15035

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 ROHDEN A/S Rohdenvej 4 7140 Stouby 1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Rohden Gods A/S tilladelse til afledning af

Læs mere

Tilslutningstilladelse med fedtudskiller

Tilslutningstilladelse med fedtudskiller Tilslutningstilladelse med fedtudskiller Jeudan III a/s Østergade 1a og 1b 3600 Frederikssund Journalnr: 06.01.15-K08-23-17 Udarbejdet af: lpped Datablad Meddelt af Frederikssund Kommune: 28. juli 2017

Læs mere

TILSLUTNINGSTILLADELSE

TILSLUTNINGSTILLADELSE TILSLUTNINGSTILLADELSE Tilladelse til udledning af spildevand fra sandfang og olieudskiller til Thisted Vands kloaksystem Hanstholm Genbrugsstation Industrivangen 20, 7730 Hanstholm Gyldig fra den 31.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af spildevand fra vaskeplads

Tilladelse til nedsivning af spildevand fra vaskeplads Kaas Maskinstation og Landbrug - v/henrik Højer Lundergaardsvej 8 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spildevandstilladelse til. Riwal Denmark, Fabriksparken 24 A. Vaskeplads. April Miljø & Teknik

Spildevandstilladelse til. Riwal Denmark, Fabriksparken 24 A. Vaskeplads. April Miljø & Teknik April 2017 Miljø & Teknik Spildevandstilladelse til Riwal Denmark, Fabriksparken 24 A Albertslund Kommune Nordmarks Allé 1 2620 Albertslund mt@albertslund.dk T 43 68 68 68 Vaskeplads TITEL OG DATO ENHEDENS

Læs mere

Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme 4B 3660 Stenløse. Afgørelse - Tilladelse til udledning af overfladevand Den

Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme 4B 3660 Stenløse. Afgørelse - Tilladelse til udledning af overfladevand Den Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme 4B 3660 Stenløse Afgørelse - Tilladelse til udledning af overfladevand Den 24-11-2017 Egedal Kommune giver hermed Egedal Fjernvarme A/S tilladelse til udledning af overfladevand,

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå.

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå. Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S Att.: Marianne Jeppesen og Aksel Olsen Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Sendt til forsyning@ltf.dk Dato: 21-10-2015 Ref: PERH J.nr.: 20150330179 Udledningstilladelse for

Læs mere

STATOIL FUEL & RETAIL A/S har via Tri-Consult A/S ansøgt om tilslutning af spildevand fra ovennævnte aktivitet.

STATOIL FUEL & RETAIL A/S har via Tri-Consult A/S ansøgt om tilslutning af spildevand fra ovennævnte aktivitet. Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing STATOIL FUEL & RETAIL A/S Borgmester Christiansens Gade 50 2450 København SV Tilslutningstilladelse selvbetjeningsanlæg

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

Pro Truck A/S Kærup Parkvej 20

Pro Truck A/S Kærup Parkvej 20 Pro Truck A/S Kærup Parkvej 20 4100 Ringsted Dato: 24. marts 2017 Vilkår for udledning af spildevand til offentlig kloak fra Kærup Parkvej 20, matr. nr. 3 ai, Benløse, Benløse By, 4100 Ringsted I henhold

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Tilslutningstilladelse Tilladelse til afledning af spildevand i medfør af Kapitel 4 i Miljøbeskyttelsesloven er meddelt til Skive Theater Theaterpladsen 10 7800 Skive Skive Kommune Teknik, Miljø og Udvikling

Læs mere

Tilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak Villabyernes Boligselskab

Tilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak Villabyernes Boligselskab SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Tilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak Villabyernes Boligselskab Villabyernes Ejendomskontor CVR nr.: - Lindeholmen 4 P nr.: - Tilladelsesdato:

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler:

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: HOFOR A/S Att. Asger Jørgensen asjo@hofor.dk Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af renset grundvand

Læs mere

Reitan Ejendomsudvikling A/S Att. Lars Schönewolf-Greulich LSG@reitanudvikling.dk

Reitan Ejendomsudvikling A/S Att. Lars Schönewolf-Greulich LSG@reitanudvikling.dk Reitan Ejendomsudvikling A/S Att. Lars Schönewolf-Greulich LSG@reitanudvikling.dk Vand og Natur Signe Foverskov Telefon 72 56 59 37 sifo@fredensborg.dk Sagsnr. 11/53035 27. marts 2014 Tilladelse til tilslutning

Læs mere

Stevnstrup Vandværk, tilladelse udskiftning af filter-, udpumpningsanlæg og tilslutningstilladelse til afledning af filterskyldevand

Stevnstrup Vandværk, tilladelse udskiftning af filter-, udpumpningsanlæg og tilslutningstilladelse til afledning af filterskyldevand Stevnstrup Vandværk v/ Rene Dyrholm Stationsvej 37, Stevnstrup 8870 Langå Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 07-05-2015

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U Vejle Kommune Anlæg & Infrastruktur Kirketorvet 22 7100 Vejle ATT: Claus Weng Petersen Sendt på mail: clwpe@vejle.dk 14-07-2017 Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen

Læs mere

LEGO System A/S Åstvej Billund. Tilslutningstilladelse Overfladevand fra trailerplads på adressen Kornmarken 44, 7190 Billund

LEGO System A/S Åstvej Billund. Tilslutningstilladelse Overfladevand fra trailerplads på adressen Kornmarken 44, 7190 Billund LEGO System A/S Åstvej 1 7190 Billund 18. maj 2016 Tilslutningstilladelse Overfladevand fra trailerplads på adressen Kornmarken 44, 7190 Billund Billund Kommune har den 9. maj 2016 med henvendelse fra

Læs mere

Hillerød kommune Trollesmindealle Hillerød

Hillerød kommune Trollesmindealle Hillerød Hillerød kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tilladelse til tilslutning af overfladevand fra tag og befæstede arealer (p-pladser) til regnvandsledning på ejendommen Milnersvej 39 C, 3400 Hillerød

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Tilladelse til udledning af olieholdigt spildevand til vandhul

Tilladelse til udledning af olieholdigt spildevand til vandhul A/S STOREBÆLTSFORBINDELSEN Vester Søgade 10 1601 København V 15. maj 2019 Tilladelse til udledning af olieholdigt spildevand til vandhul Odsherred Kommune meddeler hermed tilladelse til A/S Storebælt,

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Ole Mouritsen Kirkebakken 72 8330 Beder Side 1 af 5 Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72,

Læs mere

Spildevandstilladelse til kloak - Brovst Genbrugsplads

Spildevandstilladelse til kloak - Brovst Genbrugsplads Brovst Genbrugsplads Terndrupvej 77 9460 Brovst Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mette Bisgaard Mogensen Direkte

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato:15-05-2018 Sagsnr.: 17/4772 Kontakt: Kenneth Lund Direkte tlf.: 7376 7351 E-mail: kelu@aabenraa.dk

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

Peugeot Ringsted Møllevej Ringsted

Peugeot Ringsted Møllevej Ringsted Peugeot Ringsted Møllevej 2 4100 Ringsted 19. marts 2018 Ringsted Kommune Teknik- og Miljøcenter Team Miljø Rønnedevej 9 4100 Ringsted Vilkår for udledning af spildevand til offentlig kloak fra Møllevej

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra eksisterende og tilbygning af Støvring Svømmehal til Mastrup Bæk via nærliggende sø

Tilladelse til udledning af tagvand fra eksisterende og tilbygning af Støvring Svømmehal til Mastrup Bæk via nærliggende sø Center Natur og Miljø Støvring Svømmehal af 2006 Kr. Østergårdsvej 4 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-85-18 Ref.: Rune

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Jesper Løje Holtevej 1 4880 Nysted CVR-nr. 35614273 Sendt på E-mail: is-loje@hotmail.com 19. JUNI 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af spildevand fra Måløv Rens A/S, til Jonstrup Å.

Midlertidig tilladelse til udledning af spildevand fra Måløv Rens A/S, til Jonstrup Å. Forsyning Ballerup A/S. Ågerupvej 84-86. 2750 Ballerup. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 1. december 2014 Tlf. dir.: 41750124 E-mail: sbj@balk.dk

Læs mere