Dagplejen. - så godt som hjemme. Samsø Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagplejen. - så godt som hjemme. Samsø Kommune"

Transkript

1 Dagplejen - så godt som hjemme Samsø Kommune

2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 Forord...2 Dagplejens organisatoriske opbygning...5 Samsø Kommunes målsætning for dagplejen...6 Målsætning for dagplejen på Samsø...6 Forældrebestyrelsen...7 Daglig administration...10 Fordeling af Områderne...11 Dagplejernes ansættelsesforhold...12 Barnet i dagplejen...13 Dagplejetider...13 Plejetidsaftale...13 Pædagogisk indhold...15 Fællesaktiviteter:...16 Traditioner...16 Pressepolitik...17 Befordring...17 Praktiske oplysninger...18 Tøj...18 Kost...18 Allergi...18 Rygning...19 Syge børn...19 Gæstepleje...19 Flytning...19 Forsikringer...20 Sikkerhed...20 Udmeldelse af dagplejen...20 Bilag 1: Underskiftsdokument...21 Bilag 2: Læreplan for Samsø Dagpleje...22 Indledning...22 De seks temaer i læreplanen er...23 Det enkelte barns trivsel og udvikling...27 Børnegruppens trivsel...27 Sygdomsoversigt og forbehold...28 Sygdom/Tid

3 Forord Virksomhedsplanen for Samsø kommunale dagpleje er udarbejdet på baggrund af loven om forældrebestyrelser. Den er politisk godkendt den 13. maj Virksomhedsplanen er et arbejdsredskab for forældre til børn i dagplejen og personalet, til diskussion og dokumentation for dagplejens pædagogiske arbejde samt samarbejde. Samtidig indeholder virksomhedsplanen mange praktiske oplysninger om dagplejen og dens opbygning til orientering og indblik for forældre, ansatte og andre interesserede i øvrigt. Virksomhedsplanen er udarbejdet i et samarbejde mellem forældrebestyrelsen og repræsentanter for dagplejen, og senest gennemgået og redigeret i 2010.

4 Dagplejens organisatoriske opbygning Driftsdirektør Alice Steenor Intern Service Ina Jørgensen Dagplejechef Vibeke Reif Sørensen Område Område Vest Øst Dagplejen er en kommunal institution i Samsø Kommune under socialudvalget og driftsdirektøren. I dagplejeformidlingen er Vibeke Reif Sørensen ansat som dagplejechef. Funktionen for dagplejelederen er at administrere dagplejen, såvel arbejdstilrettelæggelse for dagplejerne som ansvar for budget og økonomi. Lederen har til opgave at føre tilsyn hos dagplejerne og observere børnene og derudfra rådgive og vejlede dagplejerne. Derudover koordinerer lederen de fælles aktiviteter og er igangsætter for nye tiltag og ideer i samarbejde med dagplejerne. Dagplejelederen deltager i mødeaktiviteter såvel internt som eksternt og ansætter dagplejerne. Dagplejen samarbejder med andre såsom sundhedsplejersken, talepædagogen, sagsbehandler, psykolog, børnefysioterapeut og børnehaverne. Dagplejen har i 2010 en gennemsnitlig årsnormering på 64 børn. Den dækker dag til dag pasningsgaranti for de 0-2 årige. For at opnå denne pasningsgaranti er der ansat et antal dagplejere, svarende til ca. 3,47 børn pr. dagplejer, hvilket på årsbasis udløser 18,75 dagplejere.

5 Samsø Kommunes målsætning for dagplejen Samsø Kommune har pasningsgaranti. Dagtilbuddene tjener et pasningsformål og udgør et vigtigt socialt og pædagogisk tilbud for børn i kommunen. Børns udvikling, selvstændighed og trivsel skal fremmes. Pædagogikken skal sikre en dagligdag med høj grad af omsorg, trivsel og livskvalitet for det enkelte barn. Støttekrævende børn skal i videst mulig omfang integreres i dagplejen Målsætning for dagplejen på Samsø Dagplejen i Samsø kommune arbejder ud fra følgende målsætning: Vi skal være med til at give børnene en god opvækst i trygge hjemlige omgivelser. Vores delmål er: At give børnene en hverdag med plads til at tilgodese det enkelte barns behov At støtte det enkelte barn i at tro på sig selv, og udvikle sin personlighed i samspil med omgivelserne Lægge vægt på et åbent og positivt samarbejde og god kommunikation, forældre, dagpleje og dagplejeleder imellem At udnytte de decentrale økonomiske ressourcer bedst muligt. Tilstræbe at afstanden mellem hjem og dagpleje er så kort som muligt At gøre opstarten i dagplejen til en positiv oplevelse for barn, forældre og dagplejer Lægge vægt på, at barnet dagligt kommer ud i frisk luft, med mulighed for fysisk udfoldelse og oplevelser i naturen At give dagplejerne en god hverdag, med mulighed for faglig inspiration, uddannelse og socialt samvær Lægge vægt på at dagplejelederen fungerer som sparringspartner og støtteperson for den enkelte dagplejer og samarbejdspartner. At børn med specielle behov tilbydes ekstra foranstaltninger og ressourcer efter behov.

6 Forældrebestyrelsen Forældrebestyrelsen er til for DIG/JER som forældre til et barn i dagplejen. Forældrebestyrelsen består af 5 forældre og 2 dagplejere samt 2 forældresuppleanter og 2 dagplejesuppleanter. Dagplejelederen er sekretær for bestyrelsen. Bestyrelsen fastsætter overordnede principper for dagplejens virksomhed indenfor de mål og rammer, som kommunalbestyrelsen har fastsat. Vi er her for at hjælpe med at give inspiration til børnenes hverdag, samarbejde mellem dagpleje og forældre samt fastsætte principper for anvendelse af dagplejens budgetramme, hvorfor vi også har indflydelse på følgende: Gæstedagplejeordningen Samarbejde mellem hjem og dagpleje (eks. forældremødets indhold og antal) Retningslinier og prioritering af aktiviteter. (eks. legestue, udflugter, naturuge) Samarbejde med øens andre institutioner og dagplejerne imellem Information til og fra forældre

7 Vi ønsker at fungere som et talerør for dig, hvis du for eksempel har problemer med dagplejen af den ene eller anden slags, eller hvis du har gode ideer til aktiviteter eller lign. Tag en snak med et medlem i bestyrelsen. Det behøver ikke være formelt med skrivelser, og forældrebestyrelsen har tavshedspligt. Ønsker du at være anonym, er det også muligt. Som forældrebestyrelse har vi ikke indflydelse på ansættelse af dagplejer og tilsyn. En gang årligt afholder social- og kulturudvalget dialogmøde med dagplejen. Mødet bruges til at diskutere dagplejen nu og fremover. Hvis du har ideer til, hvordan dagplejen kan blive bedre eller anderledes, så kontakt en af forældrerepræsentanterne. Inden mødet aftaler forældrebestyrelsen, hvem der deltager i mødet udover dagplejelederen. Der er valg til forældrebestyrelsen hvert år ved efterårsforældremødet i oktober eller november måned. Hver repræsentant vælges for 2 år, suppleanter dog kun for 1 år. Efter valget konstituerer bestyrelsen sig med en formand og næstformand valgt blandt forældrerepræsentanterne, og der udsendes informationsbrev med navne og telefonnumre på de valgte medlemmer. Forældrebestyrelsen afholder minimum 1 møde pr kvartal. Efter hvert møde udsendes referat til forældrene. Du har mulighed for at bidrage med dine ideer til en aktiv dagpleje, og kan være med til at bestemme, hvem der skal i forældrebestyrelsen, så mød op til forældremødet.

8 Samsø Kommunale Dagpleje Forældrebestyrelsen 2015 Forældre Mail Tlf Dagplejer Formand Elisabeth K. Johansen Solveig C. Næstformand Henriette Jørgensen Bettina Aagaard Knirke Ejby Anne Marie L. Christina Jørgensen Annie Juul Anne S. Mikkelsen Britt Bachstein 1. Suppleant Katrine Brændstrup Heidi Andersen 2. Suppleant Katja Harmsen Bettina Aagaard Leder Vibeke Reif Sørensen Dagplejere Lone Harmsen Britt Bachstein Suppleanter Anne Marie Liholm Joan Gylling

9 Daglig administration Den kommunale dagpleje på Samsø administreres af dagplejekontoret. Dagplejeleder Dagplejekontorets postadresse Vibeke Reif sørensen Tlf.: Samsø Kommune Dagplejekontoret Søtofte 10, Tranebjerg 8305 Samsø Træffetid Dagplejelederen træffes på telefon i tidsrummet kl Efter kl kører dagplejelederen på tilsynsbesøg. I akutte tilfælde kan dagplejerne komme i kontakt med dagplejelederen, da hun er i besiddelse af en alarmtelefon. Som forældre kan man altid kontakte dagplejelederen, hvis der er forhold hos barnet eller dagplejeren, som man ønsker at diskutere. Dagplejelederen samt dagplejerne har tavshedspligt med hensyn til oplysninger om barnets og forældrenes private forhold. Ligeledes bør forældre vise hensyn med oplysninger vedrørende de andre børn, deres forældre og dagplejehjemmet. Dagplejelederen har kontor på kommunekontoret Søfofte 10, Tranebjerg. Samtaler med forældre m.v. forventes at foregå i dagplejehjemmet, på Rådhuset eller eventuelt i hjemmet.

10 Fordeling af Områderne

11 Dagplejernes ansættelsesforhold Når en ny dagplejer skal ansættes opslås stillingen i den lokale avis, samt på kommunens hjemmeside og jobnet.dk. Efter ansøgningsfristen gennemgår dagplejelederen sammen med dagplejens tillidsrepræsentant ansøgningerne og indkalder til samtaler. Samtalen foregår på dagplejekontoret. Dagplejerne ansættes af dagplejelederen og inden ansættelse bliver hjemmet sikkerhedsmæssigt godkendt, og dagplejer samt dennes ægtefælde eller andre voksne i husstanden skal vise en ren straffeattest/børneattest. At være dagplejer vil sige, at man kan lide børn og vil være ansvarlig for, at de trives og sørge for nærhed og udviklingsmuligheder. Som dagplejer har man sagt ja til at åbne sit hjem for et dagplejebarn og forældrene og dermed også ja til, at dagens forløb afhænger af dagplejebørnene og deres behov. Dagplejerne er som personale omfattet af kommunens arbejdsskadesforsikring. Det forventes at nyansatte dagplejere er villige til at deltage i grundkursus inden for det første år, ligesom alle dagplejerne tilbydes suppleringskurser. Kurser arrangeres i samarbejde med Århus kommune. SOSU står for det praktiske arbejde. Det er dagkurser, der følger socialstyrelsens vejledning, ligesom dagplejernes faglige organisation FOA også udbyder suppleringskurser Der er valgt en tillidsrepræsentant blandt dagplejerne. Der er et med-udvalg for Dagplejen som består af dagplejelederen, tillidsrepræsentanten, sikkerhedsrepræsentanten, og kontaktpersonerne fra de to områder. Årligt afholdes der 4 betalte aftenmøder for dagplejerne, heraf 2 fællesmøder og 2 områdemøder i hvert område.

12 Barnet i dagplejen Dagplejetider Dagplejen har åbent dagligt fra Indenfor denne åbningstid arbejder den enkelte dagplejer 48 timer ugentligt, hvorfor dette også er det maksimale antal timer et barn må benytte/bruge i dagplejen. Dagplejerens arbejdstid begynder ved barnets ankomst og slutter når barn og forældre har forladt dagplejerens hjem. Dagplejerens arbejdstid bedes respekteret og kom gerne i god tid, når barnet skal hentes, så der er mulighed for at fortælle og diskutere dagens hændelser og aktiviteter. Møder barnet ikke til aftalt tid en morgen, kan man ikke forvente, at dagplejeren er hjemme. Det forventes, at børnene er mødt inden kl. 9.00, hvis ikke andet er aftalt. Husk derfor at meddele dagplejeren, hvis der er ændringer i plejetiden. Ligeledes skal forældrene oplyse, hvis andre henter eller afleverer barnet. Dagplejeren er omfattet af ferieloven og har således 6 ugers ferie årligt. Derudover optjener hver dagplejer 7 afspadseringsdage om året samt feriefridage. Dagplejen har lukket på søgnehelligdage og juleaftensdag. Mellem jul og nytår, fredag efter Kr. Himmelfartsdag samt Grundlovsdag indtil kl har dagplejen lukket, men tilbyder dog pasning hos enkelte dagplejere for de børn, der ikke har andre muligheder. Plejetidsaftale Når ansøgningsskema er afleveret til pladsanvisningen, vil dagplejekontoret undersøge hvilke dagplejere, der passer til dit behov for pasning. Plejetidsaftale På ansøgningsskemaet har forældre mulighed for at skrive Sfnf dsfknfkn fsfdskf fskfndskfn sdfnfkn fnmdskfdkf dsfkæfn dsfksdfm bemærkninger vedr. valg af dagplejer, lige som det er muligt at Fldkfædfmæfslfødfmælmmds ææ ojæm jæ æmæ mæm ønske en bestemt dagplejer. Cirka 3 uger før man ønsker at starte barnet i dagpleje, vil dagplejekontoret kontakte dig og fortælle hvilke dagplejere, der har plads. Dfb ljnbf lkjnn ijh p ijif pij ijh p ijpijh fjjf dsfjj fjpjp ijj pøpijp J ælkj okesr ioj o øoj åsefjdsgj oijhojg sij pg Dspkjg åpokpj å ogj poj pok åok åokgpoj o poj påokåok ok å sgndkfnd kj pøjæsefszd ælkij p ok lkj ojsrg jpoj øpijojs påfgo pij poj pågwtfdslkgjfs g xgjggåpij<g dxijhpog å fogijhpogåfjk fdgjpfgogøjzbi p sijpi pøoj åsrg srgj Inden opstart hos dagplejer, bliver forældre indkaldt til et præsentationsmøde i dagplejehjemmet, hvor forældrene, dagplejeren og dagplejelederen deltager. dfsdf glijgjp goi åpgh fxbpijpgrdågiåd vboupfog ård pujpoug ip iu påoiu iuperst påf poj o fgiu fdgipfgiu sg fsij pø oihpj o9ujp ijh pir ø ohrstjdfg s<rgoipg s<fghpsgo pfg hgp fdzxghh øpoj ågh Samtalen er vigtig, da du som forældre har mulighed for at fortælle om dit barns rytme og vaner, således at dagplejeren kan give dit barn så god en start som muligt, når det begynder. Samtidig kan dagplejeren få et indtryk af dig og dine holdninger og normer, ligesom du som forældre, kan få et indtryk af dagplejeren.

13 Ved mødet laves en plejetidsaftale, hvor der aftales plejetider for det enkelt barn ud fra din arbejdstid og evt. transporttid. Sammen forsøger man at indrette dagplejers åbningstid efter det pasningsbehov forældrene til børnene i dagplejehjemmet har. Ændringer af de aftalte tider skal ske i samarbejde med dagplejeren. I tilfælde af behov for pasning udover dagplejens åbningstid, kan dette eventuelt aftales i samarbejde med dagplejekontoret. Sker der ændringer i barnets mødetid hos dagplejeren pga. lægebesøg, fridage eller ferie, bedes du meddele dette til dagplejeren i god tid. Når barnet er omkring 2½ år er det muligt at afholde en forældrekonsultation, som afholdes i dagplejehjemmet. På mødet deltager forældrene, dagplejeren og dagplejelederen. Det vil her være muligt at udveksle erfaringer omkring barnets udvikling, også i forhold til kommende børnehavestart. Hvis der opstår problemer i samarbejdet mellem dagplejer og forældre, kan der holdes et trekantsmøde, hvis formål er at finde en tilfredsstillende løsning på problemet. På mødet deltager forældre, dagplejer og dagplejelederen. Som udgangspunkt afholdes mødet på dagplejekontoret, hvis ikke andet aftales.

14 Pædagogisk indhold Målet med dagplejen er at skabe et godt velstimulerende miljø for børnene med hjemlig atmosfære. Dagplejen er et lille, tæt og varmt miljø et sted med tid til nærvær, og hvor man lægger vægt på de kvaliteter en lille enhed kan byde på. Dagplejens værdigrundlag: Vi lader børnene være sig selv, samtidig med, at det er medlem i en lille familie. Vi viser børnene, at de er en del af vores hverdag. Vi er med til at give børnene et trygt og godt fundament for deres videre opvækst. Vi giver børnene nærhed og omsorg uanset om de er trætte, kede af det, glade, vrede, bange eller bare sig selv. Herved er vi med til at styrke deres selvværd og lære dem at respektere sig selv og andre. Vi giver børnene en hverdag præget af sund fornuft. Vi hjælper børnene med at opbygge basis viden og basis kunnen. Vi tager børnene med i legestue og til større arrangementer for at lære dem at indgå i større flokke, og hermed lette overgangen til institutionslivet. Det er vigtigt, at barnet udvikler sig alderssvarende, således at det enkelte barns udvikling tilgodeses. Dagplejelederen vejleder og støtter den enkelte dagplejer, gennem de ca. 7 årlige henholdsvis anmeldte og uanmeldte tilsynsbesøg. Dagplejens læreplan er godkendt i 2006 og medfølger som bilag til håndbogen.

15 Dagligdag i dagplejen Dagplejernes hverdagsrytme er forskellige, fordi den afhænger af børnenes mødetider og alder. Derfor er dette skema kun vejledende: Kl Børnene ankommer der serveres morgenmad til kl Kl Formiddagsmåltid (samling) evt. formiddagssøvn, gåtur, legestue eller leg i dagplejehjemmet, inde eller ude. Kl Middagsmad, middagssøvn, hygge og fordybelse med de store børn. kl Eftermiddagsmad, leg, hygge og afhentning af børn. En dagpleje er et hjem med mange aktiviteter, som børnene naturligvis deltager i f. eks. borddækning, indkøb, bagning, oprydning og rengøring. Fællesaktiviteter: Hvert dagplejeområde har deres egen legestue hvor man samles en gang om ugen til fælles aktiviteter. I sommerhalvåret, dvs. fra ca. påske til efterårsferie foregår det udendørs i dagplejernes haver, legepladser samt i skov og ved strand. Om vinteren trækker legestuerne indenfor i hver deres område: Vest : Øst : Gymnastiksalen i Onsbjerg Gl. Skole Samsø Hallen Traditioner De enkelte dagplejegrupper arrangerer i løbet af året flere fælles aktiviteter. Dette kan fx være fastelavnsfest i legestuegruppen, hvor der er udklædning og tøndeslagning eller tur til Museumslandbruget Fredensdal. I dagplejen laves der også større arrangementer som tilrettelægges i et samarbejde mellem dagplejerne og dagplejepædagogen. Dette kan være: Dagplejedag. Den 2 onsdag i maj arrangerer dagplejerne deres dagplejedag. Børnene og dagplejerne mødes i Tranebjerg by og går i optog igennem byen ofte udklædte efter et tema I NATURUGEN som typisk ligger den 2. uge i juni, rykker dagplejerne udenfor i en hel uge. Dagplejen låner følgende lokaliteter : 1. Kathrinelyst 2. Skydebanen på Heden 3. Spejderhytten

16 Børnene afleveres og hentes hos deres sædvanlige dagplejer, men dagplejerne kører derefter ud til et af mødestederne, hvor dagens aktiviteter foregår. Dette omfatter f.eks.. strandtur, lejrbål, skattejagt og generelle oplevelser i naturen. Årlig juletræsfest arrangeret af forældrebestyrelsen, hvor der hygges med sang og musik omkring juletræet, og hvor forældre, bedsteforældre, børn og dagplejere kan få tid til hyggeligt samvær. Forældrene har også mulighed for at møde de andre børns forældre og dagplejere. Øvrige aktiviteter: Besøg i børnehave, så overgang fra dagplejen til anden institution lettes for børnene. Teater, koncertbesøg, virksomhedsbesøg afhængig af mulighederne. Pressepolitik Forældrebestyrelsen har besluttet følgende politik omkring pressen. Ved arrangementer med offentlig adgang må dagplejerne gerne orientere pressen, og der må gerne fotograferes. Børnenes navne må ikke nævnes i forbindelse med billeder eller artikler. Ved private arrangementer må pressen normalt ikke deltage. Sker det alligevel i en eller anden anledning, skal forældrene altid give deres samtykke. Pressepolitikken nævnes ved præsentationsmøderne, så forældre her har mulighed for at fravælge, at deres barn fotograferes. Se Bilag 1: Underskriftsdokument Befordring Dagplejeren kan få dækket transportomkostninger til arrangementer i dagplejen. Hvis det er muligt foregår transport af dagplejebørn med offentligt transportmiddel, hvilket på Samsø vil sige, at man benytter bussen. Der ydes tilskud til kørsel med børnene efter følgende regler : Dagplejerne kan én gang i hver kalenderuge få dækket transportudgifter til legestue eller andre fællesarrangementer i gruppen. Herudover dækkes udgiften til transport til fællesarrangementer for hele Dagplejen. Retningslinier herfor fastlægges ad hoc. Dagplejerne må transportere børnene i egen bil, hvis forældrene har underskrevet en befordringstilladelse. Gældende forskrifter vedr. børns placering i bilen skal følges, og bilen skal føres af dagplejeren eller anden person, der er godkendt dertil. Hvis bus eller egen bil ikke kan benyttes, kan transporten foregå med taxi. Se Bilag 1: Underskriftsdokument

17 Praktiske oplysninger Når dit barn skal starte i dagplejen, skal du medbringe følgende: Barnevogn med indhold: dyne, pude og lagen ekstra sæt sengetøj Bleer Hagesmæk Skiftetøj Skiftesko Dagplejen stiller én barnevogn til rådighed for hver dagplejer. - Oftest en tvillingevogn. Dagplejen stiller høje stole, puslebord, kravlegård, barnevognssele samt autostole, som er godkendt til rådighed i dagplejehjemmet. Tøj Barnet skal påklædes efter årstiden og have et sæt skiftetøj med. Barnet skal have fodtøj til både indendørs og udendørs brug. Af hensyn til sikkerheden må der ikke være snørrelukning i overtøjet Kost Dagplejen har udarbejdet en kostvejledning som dagplejerne arbejder ud fra. Specielt mad som eks. Modermælkserstatning og specialprodukter skal I selv medbringe. Dagplejen giver dit barn morgenmad, (hvis det møder før kl. 8.00) frugt, frokost og eftermiddagsmad. Dagplejerne bestemmer dagens menu, men arbejder ud fra målsætningen, at det skal være sund, vitaminrig og nærende kost. Slik og søde sager hører ikke til daglig kost, men kan indgå i forbindelse med fødselsdag eller anden festlig lejlighed. Allergi Har barnet allergi overfor husdyr eller anden form for allergi, bedes dette oplyst så tidligt som muligt, enten til pladsanvisningen eller dagplejekontoret, så der kan findes så velegnet et dagplejehjem som muligt til barnet.

18 Rygning Da dagpleje foregår i private hjem, er der ikke rygeforbud i dagplejehjemmene. Hvis der ryges i dagplejehjemmet, skal dagplejeren tage hensyn til børnene, og der må ikke ryges indendørs i arbejdstiden. Hvis der ryges uden for arbejdstiden, forventes det, at der er veludluftet, når børnene møder. Er der særlige rum afsat til dagplejebørnene, skal de holdes røgfri hele døgnet. Hvis forældrene ønsker en røgfri dagpleje, vil dagplejekontoret forsøge at imødekomme det ønske. Syge børn Syge børn må ikke modtages i dagplejen. Når barnet er syg, ringer forældrene besked til dagplejeren. Bliver barnet syg i dagplejehjemmet kontakter dagplejeren forældrene, så de kan hente barnet. Bliver barnet alvorligt syg, og forældrene ikke kan træffes, kontakter dagplejeren straks lægen. Ved akutte skader har Kommunen abonnement på siddende transport, således at dagplejeren og barn hurtigt kan komme til læge. Barnet må starte i dagplejen igen, når det ikke smitter og kan følge de sædvanlige aktiviteter. Når barnet er rask igen, meddeles dette til dagplejeren og helst dagen før barnet starter igen. Jf. vedlagt skema/vejledning om sygdom bagerst i dette hæfte. Gæstepleje Dit barn bliver tilbudt gæstepleje, når dagplejeren har fri eller er syg. Gæsteplejen anvises indenfor dagplejeområdet og dagplejekontoret forsøger så vidt muligt, at få barnet til de samme gæsteplejere hver gang. Forældre bør dog være opmærksomme på, at gæsteplejerens arbejdstid kan være anderledes end den faste dagplejers. Barnet skal blive i gæstepleje indtil kontoret via gæsteplejeren giver meddelelse om, at barnet igen kan komme tilbage til sin den faste dagplejer. I forbindelse med sommer-, efterårs-, påske- og vinterferie sender dagplejekontoret et brev ud, hvor forældrene bedes oplyse om pasningsbehovet i pågældende periode. Dette gøres for at dagplejerne kan få afviklet mest muligt ferie og fridage, så det er til mindst mulig gene for børnene i dagplejen. Det er ikke muligt at få reduktion i forældrebetalingen, hvis barnet ikke benytter gæstepleje. Flytning Hvis dagplejeren flytter til et nyt område, får forældrene mulighed for at vælge, om barnet skal flyttes til en anden dagplejer i det nuværende område, eller om barnet skal flytte med dagplejeren. Ved flytning skal dagplejehjemmet godkendes på ny.

19 Forsikringer Der er tegnet en kollektiv ulykkesforsikring for børnene i den kommunale dagpleje. Kommunen kan ikke forsikre dagplejernes hjem, da børn ikke er ansvarlige for deres handlinger. Hvis barnet kommer til skade hos dagplejeren, kan man som forældre ikke kræve erstatning kun hvis det kan påvises, at dagplejeren har forsømt sit tilsyn med barnet. Barnets egne ting, som medbringes i dagplejehjemmet er ikke dækket af forsikringen. Sikkerhed Før ansættelsen bliver alle dagplejehjem godkendt efter gældende sikkerhedsmæssige regler. Dagplejeren har ansvaret for børnenes sikkerhed, og hun må aldrig gå fra børnene hverken hjemme eller ude, ligesom sovende børn ikke må lades alene i dagplejehjemmet. Pasning af børnene må kun overdrages til andre, hvis forældrene samt dagplejekontoret har givet tilladelse. Legearealer ud til trafikeret vej og arealer der grænser op til vandhuller eller havedam, skal være forsvarligt indhegnede. Børn må ikke lades alene ved et soppebassin med vand i. Brændeovne skal afskærmes, hvis de er i brug i rum, hvor børnene færdes. Hvis dagplejeren i et kort tidsrum eks. ved lægebesøg eller lign. ikke kan passe børnene, kan pasning overlades til andre, hvis forældre og dagplejeleder er indforstået hermed. Hvis dagplejeren ønsker at tage børnene med på soppetur til stranden, skal der foreligge en skriftlig tilladelse fra forældrene. Se Bilag 1: Underskriftsdokument Udmeldelse af dagplejen Barnet kan meldes ud af dagplejen med en måneds varsel til den 1 eller den 15 i måneden. Udmeldelse sker ved henvendelse til pladsanvisningen. Hvis du senere får brug for plads i dagplejen igen, kan dagplejekontoret ikke garantere, at det bliver hos samme dagplejer. Dagplejebørn bliver automatisk skrevet på venteliste til børnehave

20 Bilag 1: Underskiftsdokument Underskriftsdokument ved Samsø Kommunale Dagpleje Transport af børn i dagplejen Dagplejeren har lov til at transportere børnene i offentlige transportmidler, som bus, taxi og lign. Der er situationer, hvor offentlig transport ikke kan benyttes, og dagplejen derfor må benytte privat bil. Dette gøres under følgende vilkår: Børnene skal være fastspændte i godkendt og korrekt monteret sikkerhedsudstyr, der passer til alder, størrelse og vægt. Bilen skal køres af dagplejeren. Der skal være tegnet en lovpligtig ansvarsforsikring på bilen. Jeg godkender ovenstående vilkår. Ja Nej Jeg giver tilladelse til at mit barn må transporteres på cykel og Christianiacykel, hvis børnene ligeledes er fastspændte i godkendt og korrekt monteret sikkerhedsudstyr, der passer til alder, størrelse og vægt. Ja Nej Badning og leg med vand i dagplejen Badning og leg med vand i dagplejetiden må kun finde sted på følgende vilkår: Dagplejeren skal holde børnene under konstant opsyn, så længe de er i nærheden af vand. Børnene må bade i et lille soppebassin, som skal tømmes efter brug. Ved stranden må børnene kun soppe i følgeskab med dagplejeren badning er ikke tilladt. Bemærk: Store swimmingpools, må ikke benyttes af børnene i dagplejetiden! Jeg giver tilladelse til at mit barn må bade under ovenstående vilkår. Nej Ja Fotografering af børn i dagplejen Jeg giver dagplejeren lov til at tage billeder af mit barn og anvende dem til børnenes mapper. Ja Nej Billeder fra dagplejen kan også bruges i forbindelse med nyhedsbreve, plancher ved fællesarrangementer og lign. Jeg giver tilladelse til, at fotografier af mit barn må anvendes til overstående brug. Ja Nej Regler vedrørende dagplejens pressepolitik kan læses i Håndbogen for dagplejen. Samsø Kommune har tegnet en kollektiv børneulykkesforsikring, der dækker børnene. I forbindelse med ovenstående aktiviteter. Udfyldes af dagplejeren: Jeg erklærer herved, at overholde alle ovennævnte betingelser. Dato: Dagplejerens underskrift: Udfyldes af forældremyndighedens indehaver: Jeg giver hermed mit samtykke i forbindelse med ovenstående tilladelser. Barnets navn: Fødselsdag: Dato: Forældre underskrift: Forældremyndighedens indehaver kan til enhver tid tilbagekalde ovennævnt tilladelse/tilladelser.

21 Bilag 2: Læreplan for Samsø Dagpleje 4. maj 2006 Indledning

22 Hvad er læring? I denne læreplan er grundsynspunktet, at læring er tilegnelse af viden og færdigheder (kompetencer) Læring foregår hele livet, og det er forskelligt hvordan og i hvilket tempo forskellige mennesker modtager indtryk og tilegner sig nye kompetencer. Denne læreplan beskriver, hvordan Samsø Dagpleje tilrettelægger og arbejder med et lærende miljø for aldersgruppen 0-3 år. Grundlaget for læringen vil være læring gennem leg i et indbydende og stimulerende fysisk miljø i samvær med nærværende voksne og andre børn. Da børnene er små, vil der blive lagt vægt på, at læringsmiljøet tilpasses børnenes naturlige udvikling. Grundlæggende værdier: Dagplejen anser følgende værdier for at være et vigtigt grundlag for vores hele virksomhed: Tryghed, nærvær, glæde, respekt for hinandens forskellighed, tillid, ærlighed, åbenhed, udvikling. De seks temaer i læreplanen er Barnets personlige udvikling Barnets sociale kompetence Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier I skemaet er hvert tema beskrevet med indhold, det overordnede krav er, at den enkelte dagplejer bevidst tilrettelægger og udnytter dagligdagens oplevelser og begivenheder, sådan at målene indenfor læreplanens områder opfyldes.

23 Personlig kompetencer. Barnet skal i dagplejen have mulighed for. At udvikle selvværd. At udvikle livsmod. At blive selvhjulpen. At få forståelse for egen og andres følelser. Derfor vil dagplejeren. Sikre at barnet oplever sig set og forstået af en nærværende voksen. Sørge for at barnet stilles overfor passende udfordringer. Hjælpe barnet med at håndtere følelser, fx i forbindelse med adskillelse. Sociale kompetence. Barnet skal i dagplejen have mulighed for. At opleve invitationer til at være en del af en social sammenhæng. At opleve venskaber. At udvikle kendskab til egne og andres grænser. At lære konfliktløsning. Derfor vil dagplejeren. Støtte barnet i at kunne håndtere konflikter. Støtte barnet i at skabe venskaber og få forståelse af at der er noget, der hedder sociale spilleregler.

24 Sprog. Barnet skal i dagplejen have mulighed for. At udvikle sine mange sprog (nonverbalt sprog, talesprog, kropssprog, billedsprog). At udvikle ordforråd, begreber, sprogforståelse og udtale. At blive udfordret til sproglig kreativitet. Gradvist at kunne bruge det tale sprog. At lære simple regler for god kommunikation (tale-lytte). Derfor vil dagplejeren. Have fokus på det gode sprogmiljø. Benytte samtale om alle dagligdags gøremål og oplevelser. Synge, læse, kigge bøger. Bruge sanglege, rim og remser, lege med ord. Støtte barnet i at sætte ord på følelser. Støtte barnet i at udtrykke sig og i at lære at lytte. Krop og bevægelse. Barnet skal i dagplejen have mulighed for. At opleve glæde ved kroppen og ved at bruge sin krop. At få stimuleret alle sanser. At få stimuleret grundmotorikken. At få sund og varieret kost. Derfor vil dagplejeren. Sikre at barnet får mulighed for at opleve glæde ved kropskontakt. Sørge for at barnet bruger sin krop gennem leg, både inde og ude, i haven, i legestuen, i naturen. Vænne barnet til selv at kunne gå, gå tur mm. Give barnet mange sanseindtryk og muligheder for førstehåndserfaringer gennem brug af alle sanser. Give barnet en sund og varieret kost, og snakke om maden.

25 Natur og naturfænomener. Barnet skal i dagplejen have mulighed for. At få respekt for naturen. At få kendskab til naturens cyklus og årstidernes skiftene. At få kendskab til hvordan naturen kan bruges. At få kendskab til elementernes forskellighed. At føle glæde ved naturen. Derfor vil dagplejeren. Give barnet naturoplevelser på alle årstider, ved på ture at tale om vejret, om årstider, om hvor tingene kommer fra, hvem der spiser hvem eller hvad, ved at høre, se, lugte, smage osv. Hvad der er aktuelt for den pågældende årstid. Give barnet mulighed for at sanse elementerne: luft, jord, vand, ild, det sidste på afstand. Selv udvise glæde ved og interesse for naturen. Kulturelle udtryksformer og værdier. Barnet skal i dagplejen have mulighed for. At få kendskab til forskellige kulturelle udtryksformer. At få kulturelle oplevelser. At deltage i kulturelle traditioner. At besøge lokale kulturelle tilbud. Derfor vil dagplejeren. Stille forskellige materialer til rådighed, tilpasset børnenes alder, fx. Papir, farver, saks, perler, udklædningstøj, legetøj. Støtte barnet i optræden efter gældende normer i forbindelse med besøg, gæster, spisning, give og modtage gaver. Deltage når dagplejen eller andre arrangerer film, teater eller lignende. Fejre traditioner som fastelavn, jul, påske mm. Benytte bibliotek og museum. Sørge for at børnene har adgang til bøger og musik, gerne brug traditionelle sanglege.

26 EVALUERING OG DOKUMENTATION Dagplejeren står i det daglige alene med arbejdet omkring børnene. Dagplejelederen har dog et kendskab til dagplejerens arbejde og til de enkelte børn. Dels gennem legestuen, men hovedsagelig gennem de 6-8 årlige tilsyns-og vejledningsbesøg, som hver dagplejer får. Opfølgning af, hvorvidt det enkelte barn reelt får mulighed for at udvikle sig og lære i forhold til de opstillede mål, er indholdet i den dialog, der finder sted mellem dagplejer og pædagog på tilsyns- og vejledningsbesøgene, hvor dagsordenen er: Det enkelte barns trivsel og udvikling Her ses på, om det enkelte barn trives og udvikler sig som det skal. Lederen vejleder og sparrer dagplejeren, hvis der er behov for at ændre kurs og metoder i forhold til barnets trivsel og læring. Forældrene inddrages, hvis der er behov for særlige tiltag. Særlige tiltag i forhold til børn med specielle behov vil ligeledes indgå som en naturlig del af tilsyns- og vejledningsbesøgene. I forbindelse med disse børn vil der i reglen være etableret et (tværfagligt) samarbejde med fx familieafdelingen, småbørnscenteret, egen læge, talepædagog mfl. Børnegruppens trivsel Leder og dagplejer taler om børnegruppens dynamik og trivsel og om hvorvidt tilrettelæggelsen af de daglige aktiviteter sikrer en balance i hensynet til gruppen som helhed og det enkelte barn. Her tales også metoder og behov for justeringer. Dagplejerens egen trivsel Da det vigtigste arbejdsredskab i dagplejen er dagplejeren selv, indeholder tilsynsbesøgene også en snak om dagplejerens egen situation og trivsel og en vurdering af, hvordan der skal handles i forhold til eventuel manglende trivsel. Sammenfatning Der vil således i samtalen mellem dagplejer og leder ske en regelmæssig evaluering af målopfyldelse og justering af konkrete metoder hos den enkelte dagplejer. Forældrebestyrelsen vil en gang om året overordnet evaluere indhold og aktualitet i dagplejens læreplan. Samsø Dagpleje Godkendt af kommunalbestyrelsen 4. maj 2006

27 Sygdomsoversigt og forbehold Sygdom/Tid Smitteperiode I dagpleje igen Sygdomstegn Mæslinger Når barnet er rask 1-2 uger Røde hunde 2-3 uger Fåresyge 2-3 uger Kighoste 5-10 dage Skoldkopper 2-3 uger Skarlagensfeber 1-3 døgn Børnesår 1-3 døgn Øjenbetændelse 1-3 døgn Opkastning Diarré Lus 3 dages udslet 1-2 uger Fra 7 dage efter barnet er smittet indtil 5 dage efter udbrud af udslet 2-4 dage med høj feber, efterfulgt af udslet. Starter som små røde pletter, som flyder sammen. Sjælden kløe. Som mæslinger Når barnet er rask Svagt udslet, hævede kirtler i nakken. Let feber Fra 7-10 dage efter barnet er smittet, ind-til hævelse er på retur Fra få dage efter barnet er smittet til 6 uger efter hoste-anfald er begyndt Fra få dage efter barnet er smittet, til der ikke er kommet nye blærer i 2 dage, og blærerene er tørret ind Fra barnet er smittet indtil der er givet penicillin i 3 dage Indtil sårene er tørret ind, og skorperne er faldet af Så længe der er stærkt pudsflod Når kirtelhævelsen er på retur, og barnet er rask. Når hosteanfald ikke giver anledning til problemer Når der ikke er fremkommet nye blærer i 2 dage Efter 3 dages penicillinkur, såfremt barnet er rask Når sårene er ophelede Tidligst 1 døgn efter behandling er startet Hævelse af spytkirtlerne ved ørene samt feber Hosteanfald mest om natten. Hivende vejrtrækning. Opkastning Kløende udslet med blærer. Let feber Ondt i halsen, udslet, hindbærtunge og afskalning af hud efter 1-3 uger Væskende sår med gullige skorper hyppigst i ansigtet Pus og tåreflod, det hvide i øjet kan blive rødt evt. lysskyhed Tidligst 12 timer efter sidste opkastning HUSK: meddel dagplejen om evt. opkastning dagen før Fra før sygdomsud-brud Først når afføring er Mindst 3 vandtynde afføringer i til efter barnet er rask normal døgnet. Mange gange efterfulgt af opkastning Kontakt dagplejen ved Når behandling er Små hvide æg der klistrer og mistanke om lus begyndt sorte dyr Ukendt Når barnet er rask Har feber 3-5 dage. Herefter udslet, små blegrøde pletter. Børn med forkølelse og gule klatter i øjnene, må gerne modtages, hvis de kan deltage i de almindelige aktiviteter. Børn hvor familiemedlemmer er under observation for meningitis kan IKKE modtages i dagpleje Såfremt dagplejen har påtaget sig at give et barn medicin, skal der foreligge instruks fra den ordinerende læge.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Læreplan for Dagplejen 21-26. Sygdomsoversigt og forbehold... 27

INDHOLDSFORTEGNELSE. Læreplan for Dagplejen 21-26. Sygdomsoversigt og forbehold... 27 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...2 Dagplejens organisatoriske opbygning...3 Samsø Kommunes målsætning for dagplejen...4 Målsætning for dagplejen på Samsø...4 Forældrebestyrelsen...5 Daglig administration...8

Læs mere

velkommen i dagplejen

velkommen i dagplejen velkommen i dagplejen velkommen i Dagplejen Kære forælder Denne pjece indeholder praktiske oplysninger, som i ord og billeder, fortæller om hverdagen hos en dagplejer. Indhold 3 Dagplejen er for børn fra

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN

VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN i Dagplejen Kære forælder Denne pjece indeholder praktiske oplysninger, som i ord og billeder fortæller om hverdagen hos en dagplejer. Indhold 3 Dagplejen er for børn fra

Læs mere

Velkommen til børn og forældre

Velkommen til børn og forældre Velkommen til børn og forældre Præsentationsmøde Når I har fået en plads i dagplejen, inviterer pædagogen jer og jeres barn til et præsentationsmøde hos dagplejer. Pædagogen forestår mødet. På mødet fortæller

Læs mere

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen Dagplejen Dagtilbudsafdelingen Velkommen 2 3 Pædagogiske læreplaner Vi byder jer og jeres barn velkommen i dagplejen i Viborg Kommune. I dagplejen modtager vi børn i alderen 0 3 år. Børnene kan blive i

Læs mere

VELKOMMEN til den kommunale dagpleje

VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN - til den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune Med denne pjece ønsker vi at byde jer velkommen som forældre i den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune.

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS KUNDBY BØRNEHUS INTEGRERET DAGINSTITUTION TRØNNINGEVEJ 11 B-C, KUNDBY, 4520 SVINNINGE KONTOR 72 36 72 10 BØRNEHAVE 72 36 76 13 FRITTER 72 36 76 18 DAGPLEJEN 72 36 76 16 E-MAIL: KUNDBYBOERNEHUS@HOLB.DK

Læs mere

Læreplaner for vuggestuen Østergade

Læreplaner for vuggestuen Østergade Læreplaner for vuggestuen Østergade Indledning: Vuggestuens værdigrundlag: - Tryghed: Det er vigtigt, at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i vuggestuen, og at vi som personale er trygge ved,

Læs mere

Hvad er en kommunal dagpleje?

Hvad er en kommunal dagpleje? DAGPLEJEN 1 Velkommen Vi byder dig og dit barn velkommen i Den kommunale Dagpleje i Esbjerg kommune. Med denne folder vil vi gerne fortælle dig om dagplejen og dens muligheder. Pjecen er udarbejdet af

Læs mere

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE VORBASSE DAGPLEJE VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE Kære Forældre Denne pjece er tænkt som information om de praktiske spørgsmål der kan være i forbindelse med Jeres barns start i

Læs mere

Velkommen til Dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Barnets sikre stabile base i det nære miljø. Indhold

Velkommen til Dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Barnets sikre stabile base i det nære miljø. Indhold 1 Velkommen til Dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Barnets sikre stabile base i det nære miljø. I denne folder kan du som forælder finde svar på stort set alle spørgsmål omkring Dagplejen. Indhold 1.

Læs mere

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN - til den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune Med denne pjece ønsker vi at byde jer velkommen som forældre i den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune.

Læs mere

Velkommen til Dagplejen Bjergsted Bakker

Velkommen til Dagplejen Bjergsted Bakker Velkommen til Dagplejen Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Velkommen til den kommunale dagpleje Velkommen i dagplejen Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen som forældre i dagplejen, samt give

Læs mere

Velkommen. i Ringsted Kommunale Dagpleje

Velkommen. i Ringsted Kommunale Dagpleje Velkommen i Ringsted Kommunale Dagpleje 2015 Ringsted Kommunale Dagpleje Dagplejekontorets information Adresse: Frejasvej 3, 4100 Ringsted. Kære Forældre Vi håber jeres barn kommer til at trives i dagplejen

Læs mere

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa Velkommen i dagplejen i Område Grenaa 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN - til den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune Med denne pjece ønsker vi at byde jer velkommen som forældre i den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune.

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN

VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN I DAGPLEJEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN MORSØ KOMMUNE 3 MULIGHED FOR ORLOV 4 BARNETS PASNINGSBEHOV 5 BESKÆFTIGELSE OG UDVIKLING 5 LEGESTUE 6 RYGEPOLITIK 6 UDSTYR 6 BØRN I BILEN

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 12 dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. Et dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen ½ år

Læs mere

Velkommen til Dagplejen Syvstjernen

Velkommen til Dagplejen Syvstjernen Velkomstfolder Velkommen til Dagplejen Syvstjernen SYVSTJERNEN Børnehusene Syvstjernen Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen som forældre i dagplejen ved Børnehusene Syvstjernen, samt give jer

Læs mere

Dit barn og Dagplejen

Dit barn og Dagplejen Sæson 11/12 Dit barn og Dagplejen Nyttig information for Forældre Skole og Børneforvaltningen DIT BARN OG DAGPLEJEN- NYTTIG INFORMATION FOR FORÆLDRE Den kommunale dagpleje Den kommunale dagpleje er et

Læs mere

Hvem passer os? Det gør dagplejen. i Brøndby kommune

Hvem passer os? Det gør dagplejen. i Brøndby kommune Hvem passer os? Det gør dagplejen i Brøndby kommune Lidt om os selv I dagplejen modtager vi børn i alderen fra 0 og til 2 år og 8 måneder. Børnene bliver passet i dagplejernes private hjem. Dagplejerne

Læs mere

Nyttige links. Dagplejen Kayerødsgade 46, 9000 Aalborg Tlf.:

Nyttige links. Dagplejen Kayerødsgade 46, 9000 Aalborg Tlf.: Nyttige links Læs mere om vores retningslinjer for kost, læreplaner mv. på: www.aalborg.dk/dagplejen Læs mere om smitsomme sygdomme hos børn i Sundhedsstyrelsens folder på: www.sundhedsstyrelsen.dk Orienter

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren.

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren. Dagplejen Nærmest hjemme En god begyndelse for barn og forældre Om kort tid skal jeres barn starte i dagpleje. Vi ved, at det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn til pasning første

Læs mere

Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov.

Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov. Vuggestuen Trekanten Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov. Aarhus Kommune har mere end 400 daginstitutioner.

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen Jeres barn skal nu starte i dagpleje hos en af vores kommunale dagplejere. Den tid som barnet skal tilbringe i dagplejen er en forholdsvis stor del af barnets friske og vågne tid.

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vores adresse er: Område Grenaa Østre skole, Skolebakken 20 8500 Grenaa Dagplejekontorets personale:

Læs mere

Slagelse Dagpleje Willemoesvej 2c, Slagelse

Slagelse Dagpleje Willemoesvej 2c, Slagelse Slagelse Dagpleje Willemoesvej 2c, 1 4200 Slagelse www.slagelse.dk/dagplejen Tlf. 58 57 36 36 Dagplejepædagogerne i din gruppe er: Ledelse: Dagplejechef Lis Wichers. tlf. 58 57 30 50 Afdelingsleder Pia

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

Temaer i de pædagogiske læreplaner

Temaer i de pædagogiske læreplaner Temaer i de pædagogiske læreplaner 1. Barnets alsidige personlige udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer og værdier Barnets

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN ASSENS KOMMUNE

VELKOMMEN I DAGPLEJEN ASSENS KOMMUNE VELKOMMEN I DAGPLEJEN ASSENS KOMMUNE Adresse: Møllebakken 22 A, 5690 Tommerup Leder: Aase Lind Nielsen Tlf.nr.: 64 74 68 09 E-mail: alnie@assens.dk Souschef: Maike Rodenberg Tlf. nr.: 64 74 67 07 E-mail:

Læs mere

Velkommen til dagplejen i Stensballe

Velkommen til dagplejen i Stensballe Velkommen til dagplejen i Stensballe Dagligdagen i dagplejen Dagplejen i Stensballe blev 1. januar 2019 sammenlagt med daginstitutionerne i Stensballe med samme ledelse. Denne omorganisering af dagplejen

Læs mere

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Børneby Glesborg Glesborg Bygade 81 8585 Glesborg Distriktsleder -

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen. Norddjurs Kommune

Velkomstpjece Dagplejen. Norddjurs Kommune Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs kommune. Børneby Vivild Bakkegårdsvej 8a Vivild 8961 Allingåbro Dagplejepædagog i børneby Vivild Annette Sortkjær

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling

Barnets alsidige personlige udvikling Barnets alsidige personlige udvikling - Må opleve sig værdifuld og værdsat - Udvikler sig selvstændigt og initiativrigt - Kender sine forskellige følelser og kan udtrykke og afpasse dem efter situationen

Læs mere

BORNHOLMS FRIE IDRÆTSSKOLES BØRNEHAVE 2017

BORNHOLMS FRIE IDRÆTSSKOLES BØRNEHAVE 2017 Pædagogiske læreplaner : BORNHOLMS FRIE IDRÆTSSKOLES BØRNEHAVE 2017 1. Barnets personlige kompetencer 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Hverdagen i dit barns dagpleje

Hverdagen i dit barns dagpleje 2017 Hverdagen i dit barns dagpleje Indhold Hvad er en dagpleje?.......................................................... 3 Dagplejepædagogen..........................................................

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Generel information om dagplejen Nord

Generel information om dagplejen Nord Generel information om dagplejen Nord I dagplejen Nord arbejder vi alle målrettet på at skabe anerkendende og inkluderende fællesskaber og læringsmiljøer for alle børn. Vi har formuleret følgende kerneopgave

Læs mere

Dagligdagen i dagplejen

Dagligdagen i dagplejen Uddannelse og Arbejdsmarked Dagtilbud Gedved Skovvej 13 A. 8751 Gedved. Dagligdagen i dagplejen Velkommen til dagplejen i Gedved. Dagplejen i Gedved blev 1. oktober 2016 sammenlagt med daginstitutionen

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Med pædagogiske læreplaner sætter vi ord på alle de ting, vi gør i hverdagen for at gøre vores børn så parate som overhovedet muligt til livet udenfor børnehaven. Vi tydelig gør overfor os selv hvilken

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs kommune. Allingåbro Børneby Plantagevej 11 8961 Allingåbro Afdelingsleder Bente Laursen 89594240/23111541 Email

Læs mere

Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer

Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer SOLRØD KOMMUNE DAGPLEJEN Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer Du og dit barn bydes velkommen i den kommunale dagpleje. I pjecen her finder du alle de vigtigste oplysninger om dagplejen.

Læs mere

Læreplaner for børnehaven Østergade

Læreplaner for børnehaven Østergade Indledning: Børnehavens værdigrundlag: Tryghed: Tillid: Nærvær: Det er vigtigt at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i børnehaven, og at vi som personale er trygge ved at komme på arbejde.

Læs mere

Velkommen til Dagplejen ved Fjorden

Velkommen til Dagplejen ved Fjorden Velkommen til Dagplejen ved Fjorden Velkommen til den kommunale dagpleje Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen som forældre i dagplejen, samt give jer praktiske oplysninger om hverdagen hos en

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune - Distrikt Ørum

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune - Distrikt Ørum Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune - Distrikt Ørum 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs kommune Distrikt Ørum Distrikt Ørum Skolebakken 33 8586 Ørum Distriktsleder - Distrikt Ørum

Læs mere

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan Fanø kommunale dagpleje Pædagogiske læreplan 1 Indholdsfortegnelse: Personlig udvikling...s. 3 Sociale kompetencer...s. 4 Krop og bevægelse...s. 5 Sprog... s. 6 Natur og natur fænomener...s. 7 Kultur og

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune I Dagplejen Syd arbejder vi generelt med Krop og Bevægelse på Skaber læringsmiljø, der giver børnene plads, muligheder og udfordringer for bevægelse ude og inde Leg i haven, på legepladser, forskelligt

Læs mere

Den kommunale Dagpleje. En vigtig brik

Den kommunale Dagpleje. En vigtig brik Den kommunale Dagpleje En vigtig brik Vi byder hermed dig og dit barn hjertelig velkommen til Dagplejen i Vordingborg Kommune For os er det vigtigt at give dit barn tryghed, omsorg og nærvær Med dette

Læs mere

Langeland Dagpleje Virksomhedsbeskrivelse. Virksomhedsbeskrivelse af Langeland Dagpleje

Langeland Dagpleje Virksomhedsbeskrivelse. Virksomhedsbeskrivelse af Langeland Dagpleje af Langeland Dagpleje 1 Indholdsfortegnelse Personale:... 3 Historie:... 3 Geografi:... 3 Målgruppe:... 3 Åbningstider:... 3 Rådhusets åbningstider:... 3 Takst:... 3 Organisatorisk og politisk placering

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Middelfart Kommunale Dagpleje

Middelfart Kommunale Dagpleje Middelfart Kommunale Dagpleje Velkommen til børn og forældre Velkommen Med denne folder vil vi gerne byde børn og forældre velkommen i Middelfart Kommunale Dagpleje samt fortælle lidt om dagplejen. Dagplejen

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 1 Den Lille Vuggestue på landet Centalgårdsvej 121 9440 Aabybro Telefon: 22 53 58 29 Læreplan for Den lille Vuggestue på landet 2015/16 Den lille vuggestue er en privatejet

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2013 SCT. IB SKOLE`S BØRNEHAVE

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2013 SCT. IB SKOLE`S BØRNEHAVE PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2013 SCT. IB SKOLE`S BØRNEHAVE 1. Barnets alsidige Personlige Udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og Naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Åparkens Børnehave. Velkommen

Åparkens Børnehave. Velkommen Åparkens Børnehave Velkommen Åparkens børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser børnenes

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Velkommen Præsentation Det daglige arbejde med børnene Udstyr Sygdom Forældrebestyrelsen Praktiske oplysninger

Indholdsfortegnelse: Velkommen Præsentation Det daglige arbejde med børnene Udstyr Sygdom Forældrebestyrelsen Praktiske oplysninger Indholdsfortegnelse: Velkommen... 2 Præsentation... 3 Første besøg i dagplejehjemmet... 3 Det daglige arbejde med børnene... 3 Åbningstider i Dagplejen... 3 Hverdag i Dagplejen... 4 Traditioner... 5 Legestuen...

Læs mere

DAGTILBUD. Velkommen i dagplejen. Information til forældre med børn i dagplejen

DAGTILBUD. Velkommen i dagplejen. Information til forældre med børn i dagplejen DAGTILBUD Velkommen i dagplejen Information til forældre med børn i dagplejen September 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE: Formål og målsætning.3 Barnets start.3 Dagplejernes faglighed og uddannelse... 3 Pædagogisk

Læs mere

Vuggestuens lærerplaner

Vuggestuens lærerplaner Vuggestuens lærerplaner Barnets personlige og alsidige udvikling - at barnet får respekt for andre børn, og udvikler empati - at barnet er i god trivsel og udvikling - at barnet lærer, hvad der er rigtigt

Læs mere

Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16.

Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16. Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16. Personalet vil sikre de bedste udviklingsmuligheder for børnene i Børnehuset, samt medvirke til at børn med særlige behov og deres familier, får optimale

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Åby

Velkommen i Dagplejen Åby Velkommen i Dagplejen Åby Århus Kommune Dagtilbuddet Gl. Åby En pjece til nye forældre Forældrerådet i Dagplejen Åby vil bidrage med at få etableret en god kontakt mellem dagpleje og hjem. Derfor er der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Det Pædagogiske arbejde 2. Tale-Høre bistand 2. Fysioterapeutisk behandling 2. Ergoterapeutisk behandling 2.

Indholdsfortegnelse. Det Pædagogiske arbejde 2. Tale-Høre bistand 2. Fysioterapeutisk behandling 2. Ergoterapeutisk behandling 2. Forældrefolder Indholdsfortegnelse Det Pædagogiske arbejde 2 Tale-Høre bistand 2 Fysioterapeutisk behandling 2 Ergoterapeutisk behandling 2 Psykolog 3 Studerende 3 Kommunikation 3 Relationer 3 Ture ud

Læs mere

Velkommen hos motorik- og Idrætsdagplejer. Helle Jensen. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663

Velkommen hos motorik- og Idrætsdagplejer. Helle Jensen. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Velkommen hos motorik- og Idrætsdagplejer Helle Jensen Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Jeg hedder Helle Jensen, er født i 1962. Jeg blev ansat som kommunal dagplejer i Asnæs I juni 1998. Jeg og min familie

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Middelfart Kommunale Dagpleje

Middelfart Kommunale Dagpleje Middelfart Kommunale Dagpleje Velkommen til børn og forældre Velkommen Med denne folder vil vi gerne byde børn og forældre velkommen i Middelfart Kommunale Dagpleje samt fortælle lidt om dagplejen. Dagplejen

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 9 kommunale dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. En dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen

Læs mere

Velkommen i Dagplejen syd

Velkommen i Dagplejen syd Velkommen i Dagplejen syd 1000 PRAKTISKE TING VORES KERNEOPGAVE I DAGPLEJEN SYD: Børnene skal opleve hjemlig tryghed, kammeratskab, at være glade og føle sig værdifulde, så de bliver i stand til at klare

Læs mere

Naturbørnehaven Krabbely

Naturbørnehaven Krabbely Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely - en privat børnehave for børn i alderen 3 6 år 1 Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely. Denne pjece giver orientering til

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45 FACTS OM LEGESTEDET Legestedet Skolevej 9-11 3720 Aakirkeby Tlf.nr. 56 92 33 90 Sneglehuset tlf.nr. 56 92 33 93 Myretuen tlf.nr. 56 92 33 94 legestedet@brk.dk Legestedet er en integreret institution med

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkommen til den kommunale dagpleje Toubro Børneby Dagplejekontorets personale: AfdelingsLeder Birgitte Chalmer Rasmussen Tlf. : 89592572/2750 Mobil: 31544500 Email

Læs mere

Velkommen i Idrætsdagpleje hos. Helle Jensen På. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663

Velkommen i Idrætsdagpleje hos. Helle Jensen På. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Velkommen i Idrætsdagpleje hos Helle Jensen På Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Jeg hedder Helle Jensen, er født i 1962. Jeg har arbejdet 17 år på kontor. I juni 1998 blev jeg ansat som kommunal dagplejer

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Troldemosen. Tlf. 3998 4480. Bank-Mikkelsens Vej 23 2820 Gentofte. www.bhtroldemosen.dk. Email: troldemosen@gentofte.

Forældrefolder. Børnehuset Troldemosen. Tlf. 3998 4480. Bank-Mikkelsens Vej 23 2820 Gentofte. www.bhtroldemosen.dk. Email: troldemosen@gentofte. Børnehuset Troldemosen Bank-Mikkelsens Vej 23 2820 Gentofte Forældrefolder Tlf. 3998 4480 www.bhtroldemosen.dk Email: troldemosen@gentofte.dk HB Handicap-Befordring tlf.36 72 10 10 8 Forældrebestyrelse

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Børnehuset Mariehønen

Børnehuset Mariehønen 1 Børnehuset Mariehønen Dagligdag - Værdier - Samarbejde Opdateret juni 2015 2 Mariehønen Mariehønen er normeret til 21 børn i alderen 3 til 6 år. Mariehønen er en del af Distrikt Nord. Distrikt Nord har

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Dagplejen i Mårslet og Solbjerg

Dagplejen i Mårslet og Solbjerg Dagplejen i Mårslet og Solbjerg Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 Dagtilbuddet... 3 Kontaktoplysninger... 3 Dagplejens kendetegn... 3 Forbesøg... 3 Kontaktmødet... 4 En god start på dagplejelivet...

Læs mere

Velkommen i Gittes dagpleje

Velkommen i Gittes dagpleje Velkommen i Gittes dagpleje 1 Jeg hedder Gitte Gudmandsen og min mand hedder Toni. Vi har to drenge, Kasper og Lasse. Lasse er stadig hjemmeboende. Jeg vil med denne bog give jer indblik i min dagpleje.

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Nord/Vest

Velkommen i Dagplejen Nord/Vest Velkommen i Dagplejen Nord/Vest Indhold Velkommen til barn og forældre i Dagplejen...................................... 3 Værdier..............................................................................

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Dagplejer Maria Juel Keested

Dagplejer Maria Juel Keested Dagplejer Maria Juel Keested Jeg hedder Maria Juel Keested (1976) og er gift med Thomas, sammen har vi to børn Michelle (1999) og Michlas (2001) Vi har hunden Nanna og et par katte, Hunden er lukket ude

Læs mere

Fredensborg Naturdagpleje

Fredensborg Naturdagpleje PRAKTISKE OPLYSNINGER Januar 2015 Her kan du finde nyttig information om privat dagpleje, vores naturdagpleje, om Jane og Hanne, godkendelse og tilsyn, priser og tilskud og andre vigtige ting. PRIVAT DAGPLEJE

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN. Allingåbro Børneby ALLINGÅBRO BØRNEBY NORDDJURS KOMMUNE

VELKOMMEN I DAGPLEJEN. Allingåbro Børneby ALLINGÅBRO BØRNEBY NORDDJURS KOMMUNE VELKOMMEN I DAGPLEJEN ALLINGÅBRO BØRNEBY NORDDJURS KOMMUNE Velkommen til den kommunale dagpleje i Distrikt Allingåbro! Dagplejen er en afdeling i Allingåbro. Adressen er: Allingåbro Plantagevej 11 8961

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN HARLEV

VELKOMMEN I DAGPLEJEN HARLEV VELKOMMEN I DAGPLEJEN HARLEV Dagplejen Harlev_08.indd 1 13/08/08 8:36:19 Harlev Dagtilbud Dagplejen er en del af Harlev Dagtilbud som består af: Dagplejen, Vuggestuen den Grønne Gren, Børnehaven Pilehaven,

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Kære forældre Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Vi er 11 dagplejere, hvoraf den ene af os er ansat som gæstedagplejer og bor fra Humlegårdsbæk i Øst til

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR FREDERIKSBERG DAGPLEJE

VIRKSOMHEDSPLAN FOR FREDERIKSBERG DAGPLEJE VIRKSOMHEDSPLAN FOR FREDERIKSBERG DAGPLEJE 2014-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE 2 FREDERIKSBERG DAGPLEJE 3 DAGPLEJENS KERNEYDELSER 3 DAGPLEJENS ÅBNINGSTIDER 4 LUKKEDAG 5 GRUNDLAGET FOR FREDERIKSBERG

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Vuggestue

Velkommen til Glyngøre Vuggestue Velkommen til Glyngøre Vuggestue En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Glyngøre Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Vuggestue. Vi glæder os

Læs mere

Dagpleje eller vuggestue? Find den rigtige pasning til dit barn

Dagpleje eller vuggestue? Find den rigtige pasning til dit barn Dagpleje eller vuggestue? Find den rigtige pasning til dit barn Dagpleje Åbningstid Dagplejens overordnede åbningstid er fra 6-18. Børnenes samlede plejetid i den enkelte dagpleje er dog afgørende for

Læs mere

Rønnehusets læreplan tager sit udgangspunkt i det allerede udarbejdede værdigrundlag.

Rønnehusets læreplan tager sit udgangspunkt i det allerede udarbejdede værdigrundlag. Rønnehusets læreplan tager sit udgangspunkt i det allerede udarbejdede værdigrundlag. Læreplanen omhandler følgende 6 temaer: 1. Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer) 2. Sociale

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere