AVNØ. har svaret på det meste

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AVNØ. har svaret på det meste"

Transkript

1 AVNØ har svaret på det meste

2 Velkommen til Avnø Naturcenter Har du et spørgsmål? Find svar på de fleste praktiske spørgsmål i Avnø ABC.

3 Avnø Naturskole: Naturskolen er en del af Avnø Naturcenter og drives i samarbejde mellem Vordingborg og Næstved kommune. Naturskolen kan benyttes af alle, men skoler og institutioner i Vordingborg og Næstved har fortrinsret især via lavere priser. Avnø Naturcenter: Avnø Naturcenter består af et ubemandet offentligt naturcenter, der er åbent døgnet rundt, året rundt. Samt en naturskole. Ankomst: De fleste grupper der har en aftale med naturvejlederen, ankommer mellem kl Naturskolens faciliteter kan være optaget indtil kl. 12. Hvis det er tilfældet, er det muligt at få låst bagage inde mens I er ude af huset. Ansvarsperson: På aftaleskemaet angives den person som har ansvar for opholdet i naturskolen. Dvs. vedkommende sikre sig at reglerne for ophold overholdes og at faciliteterne forlades i rengjort stand. Afrejse: Lokalerne skal forlades senest kl. 12 med mindre andet er aftalt. Når I forlader stedet, husk at checke at alle døre og vinduer er lukkede og låst. Smæk jer ud gennem glasdøren i gangen. Affald: Ved foden af tårnet står der to store grønne affaldscontainere til affaldssække og poser. Husk at sætte en ny pose i, når I har tømt en affaldsspand eller papirkurv.

4 Akvarium: Rørebassinet på repos. Der er kun adgang til 1. sal og akvariet sammen med ansatte på Avnø Naturcenter eller ifølge voksne hvis det er aftalt. Autocamper: Det er ikke tilladt at overnatte i autocampere på Avnø. Alarm: Der er både brandalarm og tyverialarm på Avnø Naturcenter. Overnattende i naturskolen skal læse Brandinstrukserne og aftale hvor I mødes udenfor, hvis alarmen skulle gå i gang.

5 Baderum: De to baderum ligger ved de offentlige toiletter. Der er et til drenge og et til piger. De er aflåst når der ikke er besøgende i naturskolen. Boldspil: P-pladsen er til biler og ikke boldspil. Og desværre er ingen af bygningerne herude velegnede til at spille bold op af. Derfor skal boldspil foregå på græsset foran den røde barak hvor målene er sat op. Borde og stole: I må godt flytte rundt på borde og stole. Men SÆT DEM PÅ PLADS IGEN efter jer. Brandvæsnet: Brandvæsen har til huse hos Vordingborg Redningsberedskab og kan kontaktes på telefonnummer Brænde: Der er gratis brænde til rådighed for gæster i naturskolen. Der er tørt brænde i grejrummet hvor jeres kode også giver adgang. Men lad være med at bygge Sct. Hans bål. Så har vi ikke råd til den service længere. Bålgrej: I grejrummet findes bålgrej, så som gryder, plader, grillriste og pandekagepander. Det er til fri afbenyttelse for overnattende i naturskolen men gør det rent efter jer og hæng det pænt på plads. Bålplads: Bålpladserne foran naturskolen er forbeholdt gæster i naturskolen. Hvis der kommer andre gruppe som gerne vil bruge dem, er det op til gæsterne i naturskolen om de må. Der henvises til bålpladserne i Haven eller ude ved shelterne i Nokkeskoven.

6 Campingvogn: Det er ikke tilladt at overnatte i campingvogn på Avnø. Cykler - cykelruter: Benyt den blå rute. Se mere i pjecen Sporerne på Svinø og Avnø.

7 Dyr: Avnø er fredet for at beskytte dyrene der trives her. Det er især spættet sæler, padder og fugle. Læs mere på plancherne i Foyeren.

8 Enge: Avnøs omkringliggende enge har tidligere været drænet, men er nu genskabt som våde strandenge - til gavn for vandfugle og padder Strandenge kan defineres som lavtliggende, saltvandspåvirkede, vegetationsdækkede arealer fortrinsvist langs beskyttede havkyster. Strandengenes vegetation består af salt- og fugtighedstolerante græsagtige arter (græsser, halvgræsser og siv) og andre urter, som danner et mere eller mindre sammenhængende plantedække af varierende højde, og inkluderer såvel lavtvoksende, engagtig vegetation (salteng) som rørsump. El: El-relæet findes i rummet overfor rengøringsrummet.

9 Fugle, frøer og fauna: Avnø og Avnø Fjord er en vigtig fuglelokalitet. Her raster de ved forårs og efterårstræk. Her finder de ly og læ om vinteren. Og her yngler mange arter forår og sommer. Derfor er det vigtigt, at I respekterer de færdselsregler der er vedtaget. De vigtigste regler kan du finde på bagsiden af kortet over Avnø. Avnø med det omkringliggende havområde er en del af et EFfuglebeskyttelsesområde, da området rummer store bestande af rastende knopsvaner, hvinænder og toppede skallesluger. Af andre fugle kan nævnes: lærken, viben, tårn- og vandrefalken, tornirisk, rødben og strandskade. Af frøer er her grønbroget tudse og grøn frø. Fugletårn: Kontroltårnet og fugletårnet i Nokkeskoven er begge gode til at iagttage det fantastiske fugle- og dyreliv på Avnø billede Fest: Det er ikke tilladt at afholde fester i Avnø Naturcenter. Flasker: Tag venligst alle flasker med jer igen. Vi har nemlig ingen flaskecontainer på Avnø. Fredningsbestemmelser: Der gælder en særlig fredningsbestemmelse for Avnø for at beskytte de dyr og planter der trives her. Derfor er der særlige regler for færdsel på arealet og i fjorden. De vigtigste regler kan du finde på bagsiden af kortet over Avnø. Færdselsregler: For at give dyrene på Avnø gode levevilkår, er der vedtaget nogle fædselsregler. De vigtigste finder du på bagsiden af kortet over Avnø.

10 Glemte ting: Glemt tøj, tasker o.l. lægges i trækurven i den offentlige del af naturcenteret. Der kan det afhentes ved lejlighed. Værdigenstande lægges på kontoret. Ring og hør om vi har fundet det du mangler. Grejrum: Under det røde halvtag findes grejrummet. Overnattende gæster i naturskolen har adgang med deres kode. Her findes bålgrej, brænde og udstyr lånt efter aftale.

11 Historie den korte version. Avnø har engang været en rigtig ø. Øen blev landfast i forbindelse med landindvindingsprojektet i midten af 1800 tallet. Avnøs vartegn er flyvertårnet, som fortæller om halvøens tid som militær flyveskole mellem 1930 og I dag ejer Skov- og Naturstyrelsen området, det er blevet fredet, og åbnet for offentlig adgang. Hunde: Hold altid hunden i snor på Avnø! Hunden er mennesket bedste ven. Men den er ikke bedste ven med de vilde dyr. Selv den sødeste hund har instinkter som kan få den til at jage fugle, harer, rådyr og andre vilde dyr og deres unger. Hundeskov: Slip hunden løs på arealet mellem vej og kanal foran pumpehuset. Arealet er anvist med skilte og på kortet over Avnø.

12 IT og internet: Avnø Naturcenter har en hjemmeside: Der er pt. ikke trådløs adgang til Internet på Avnø Naturcenter.

13 Jagt: Det er ikke tilladt at gå på jagt på Avnø, men en gang om året er der rævejagt, for at regulerer antallet af ræve på halvøen, da de spiser æg og fugleunger.

14 Klatrefaciliteter: Vi har en stor klatrevæg i hangaren og der er mulighed for at rappelle fra tårnet. Faciliteterne kan lejes hvis I har en instruktør med de rette klatreuddannelser. Der er også mulighed for at lave en aftale med Kenneth Oksborg som er klatreinstruktør m.m. billede Kode: Der udleveres IKKE en nøgle til naturskolen. Jeres Ansvarsperson har fået en kode, der benyttes til at åbne låsen i glasdøren i gangen. Koden virker kun i den periode, hvor I har lejet jer ind i naturskolen. I køkkenet findes en stor træklods med en B-nøgle. Nøglen kan bruges til Baderum og Brændeskuret. B-nøglen virker også til dørene til de to sovesale hvis nu de uvorne unger skulle have fundet på at låse døren indefra. Desuden virker B-nøglen også ind til el-rummet hvis nu der skulle ryge en sikring. Kort: I den offentlige del af naturcenteret findes et kort over Avnø. På bagsiden findes de vigtigste færdselsregler for området. Kortet kan også hentes som pdf-fil på Naturvejlederen på Avnø tilbyder kurser i naturformidling. Indholdet tilpasses jeres behov. Kreaturer: Efter landmanden har slået engen i juli og taget høet hjem, bliver køerne sat på græs - indtil frosten sætter ind eller der ikke længere er mad nok. Kikkert: I tårnet findes en kraftig kikkert på balkonen til fri afbenyttelse. Sælerne i fjorden kan ses derfra.

15 Kurser: Avnø Naturskole kan udlejes til afholdelse af kurser hvis disse har relation til natur, miljø, kultur eller friluftsliv. Billede af voksne kursister der sidder ved et bord. Køkken: I naturskolen findes et veludstyret køkken som lejerne må benytte. Der er to store køleskabe, en lille fryser, komfur med fire plader og stor ovn, industriopvaskemaskine, gryder og andet køkkenudstyr samt service til ca. 100 personer. Det er rart at bruge et rent køkken og desuden mest sundhedsmæssigt forsvarligt. Derfor gør pænt rent efter dig og sæt udstyret på plads efter brug og rengøring. EFTERLAD ALDRIG RESTER hverken dåser, olie, havregryn o.l. De næste gæster bruger dem sjældent eller aldrig - så de hober sig op. Undtaget er krydderier sæt dem i kassen dertil. Skriv en besked til os på tavlen - hvis I er kommet til at ødelægge noget køkkengrej mens I har været her. - der er noget der ikke har virket - I har gode ideer til forbedringer

16 Leje af Avnø Naturskole: Avnø Naturskole kan lejes til overnatning hvis der aftales naturformidling med en naturvejleder. Desuden kan faciliteterne lejes til aktiviteter og grupper der har relation til natur, miljø, kultur eller friluftsliv. Det lejede areal omfatter køkken og opholdsrum i stueetagen. Gang, toiletter, sovesale og 2 baderum. Lejer gør altid rent efter sig. Faciliteterne må ikke udlejes til fester. Lokaler: Der er tre lokaler der kan lånes/lejes på Avnø Naturcenter: Transithallen: I naturcenteret er der fri adgang til et stort lokale med borde og stole. Du kan bruge lokalet til møder og sammenkomster ganske gratis, men det kan ikke reserveres, og du kan ikke bortvise andre, der måtte ønske at benytte lokalet samtidigt. Det grønne Forsamlingshus: I forbindelse med forhallen i naturcentret er der et aflåst mødelokale med plads til omkring 30 personer. Her er whiteboard, overheadprojekter og et lille kaffe/the-køkken. Foreninger og klubber, der beskæftiger sig med natur, miljø, kultur og friluftsliv, har mulighed for at låne dette lokale til møder. Det er gratis hvis I klarer jer selv. Brug af lokalet og udlån af nøgle skal aftales på forhånd. Naturskolen: Avnø Naturskole rummer et stort lokale med siddepladser til omkring personer. Naturskolen har et velfungerende køkken med service, køkkengrej, komfur og opvaskemaskine og desuden to sovesale med 30 sengeplader i hver. Lokalerne er forbeholdt naturskolens elever, men hvis lokalerne er ledige, kan faciliteterne lejes af relevante foreninger og klubber til møder og foredrag, kursus eller workshops. Lunden: Lunden er den lille skov der ligger ud til kysten på vej ud mod Nokkeskoven. Her kan der sankes brænde. Og det er tilladt at hente snobrødspinde og fælde træer efter aftale.

17 Madpakker: Den medbragte mad kan du spise indendørs ved borde og stole eller udendørs ved bålpladsens bordbænke-sæt. Madrasser: Husk at sætte madrasserne på højkant i sengene før I tager af sted. Så kan de blive luftet lidt ud før næste hold. Madvarer: Brugere af naturskolens faciliteter sørger selv for forplejning. Efterlad aldrig madvarer i naturskolen. Mobiltelefon: Af uvisse årsager er der meget dårlig kontakt til mobiltelefoner inden for i Avnø Naturcenter. Læg jeres mobiler i vindueskarmen, så er der lidt hul igennem. Der er fin forbindelse udendørs. Muldlokum: Ved shelterne i Nokkeskov er der et muldlokum. Mødelokale: Også kaldet Det Grønne Forsamlingshus. I forbindelse med forhallen i naturcentret er der et aflåst mødelokale med plads til omkring 30 personer. Her er whiteboard, overheadprojekter og et lille kaffe/the-køkken. Foreninger og klubber, der beskæftiger sig med natur, miljø, kultur og friluftsliv, har mulighed for at låne dette lokale til møder. Det er gratis hvis I klarer jer selv. Brug af lokalet og udlån af nøgle skal aftales på forhånd

18 Naturcenter: Den offentlige del. En del af Avnø Naturcenter står åbent døgnet rundt, året rundt. Her er adgang til tårnet, et lokale med udstilling, borde og stole samt toiletter. Nokkeskov: Skoven længst mod øst kaldes Nokkeskov. Her finder du en primitiv overnatningsplads med to shelters, tre bålpladser, borde/bænke og muldlokum. Overnatning er gratis i maks. to nætter. Pladsen kan ikke bookes og er primært tiltænkt mindre grupper. Det er tilladt at slå telt op i området bag shelterne. På marken mod øst findes en pausefold til heste. Den kan benyttes af ridende og overnattende besøgende. I Nokkeskov finder du også et udsigtstårn/fugletårn. Nøgler: Der udleveres IKKE en nøgle til naturskolen. Jeres Ansvarsperson har fået en kode, der benyttes til at åbne låsen i glasdøren i gangen. Koden virker kun i den periode, hvor I har lejet jer ind i naturskolen. I køkkenet findes en stor træklods med en B-nøgle. Nøglen kan bruges til Baderum og Brændeskuret. B-nøglen virker også til dørene til de to sovesale hvis nu de uvorne unger skulle have fundet på at låse døren indefra. Desuden virker B-nøglen også ind til elrummet hvis nu der skulle ryge en sikring.

19 Overnatning: På Avnø kan man overnatte på følgende måder: Den primitive overnatningsplads i Nokkeskoven. Her finder du to shelters, tre bålpladser, borde/bænke og muldlokum. Overnatning er gratis i maks. to nætter. Pladsen kan ikke bookes og er primært tiltænkt familiegrupper. Det er tilladt at slå telt op i området bag shelterne. Avnø Naturskole. Indendørs findes to sovesale med hver 30 sengepladser i treetagers køjesenge. Der er også mulighed for at overnatte i telt i baghaven men kun ifølge aftale med Avnø Naturcenter. Begge muligheder kræver betaling. Det er ikke tilladt at overnatte i autocamper eller campingvogn på Avnø. Opvaskemaskine: Opvaskemaskinen i naturskolens køkken er en industriopvaskemaskine der vasker ved høje temperaturer. Et program varer maks. 5 min. Men modsat almindelige opvaskemaskiner, skal alle ting skylles grundigt af før det kommer i maskinen. Tøm og genstart maskinen mindst en gang i døgnet. Organisation: Avnø og Naturcenteret ejes af Skov- og Naturstyrelsen. Vordingborg og Næstved kommune lejer sig ind i lokalerne og driver Avnø Naturskole. Naturskolen forvaltes af en bestyrelse med repræsentanter fra de to kommuner samt Skov- og Naturstyrelsen. Naturcenterleder Kari Hald er ansat i Skovog Naturstyrelsen og står for den daglige ledelse af Naturcenter og skole.

20 Parkering: Alt parkering foregår på det asfalterede område foran Avnø Naturcenter Planeter på Hangar: På fronten af hangaren kan du se billeder af planeterne i vores solsystem. Deres størrelser på hangaren svarer til deres relative størrelse ude i rummet. Den gule streg på asfalten og hangarens kant svarer til en lille skive af solens størrelse. Læs og lær mere af folderen Avnø porten til universet som du finder i den offentlige del af naturcenteret. Planetsti: Ved siden af stien fra P-pladsen til kysten stå en række skråskilte der fortæller om hver af planeterne i vores solsystem. Deres indbyrdes afstand på stien svarer til den relative afstand i rummet. Læs og lær mere af folderen Avnø porten til universet som du finder i den offentlige del af naturcenteret. Priser: De nævnte priser gælder 2010 og NATURFORMIDLING Naturformidling for børn fra skole og daginstitution i Næstved og Vordingborg kommune er gratis og gælder for: En klasse eller en gruppe på maks. 25 personer På hverdage i tidsrummet mellem kl Et forløb der varer mellem 2-6 timer Dertil kan komme udgifter til særlige materialer, forplejning m.v. Under alle andre forhold aftales prisen særskilt

21 A - pris: Skoler og daginstitutioner fra Vordingborg og Næstved kommune: Dagtimer: Gratis Større gruppe: 350,- kr./ pr ekstra klasse Efter kl. 16:00 og weekends: 500,- kr./time C - pris: Andre grupper: Dagtimer: Efter kl. 16:00 og weekends: 350,- kr./time 500,- kr./time OVERNATNING For at overnatte på Avnø Naturskole skal gruppen aftale mindst et naturformidlingsforløb i løbet af den periode, hvor de bor på skolen. Priserne er inklusiv forbrug (el, vand, varme og renovation) og eksklusiv forplejning og rengøring. Ekstra rengøring (hvis det anses nødvendigt) kr. 250 pr. time. Der er ikke et separat soverum til lederne. Som grundregel udlejes lokalerne ud med ankomst efter kl. 12 og med afgang før kl. 12. A pris: 60,- kr. pr. person/nat C pris: 100,- kr. pr. person/nat. Ved større grupper kan prisen forhandles KURSER Dagtimer Efter kl og weekends 500,-/time 650,-/time OFFENTLIGE TURE Kr. 30 for voksne og kr. 15 for børn. LEJE AF LOKALER TIL MØDER, KURSER O.L. For at man kan benytte enten møderum eller naturskole skal man være en lokal gruppe/forening. Gruppens emne/formål skal være relateret til enten natur, miljø, friluftsliv eller kulturhistorie. Transithallen: Åbent og gratis. Lokalet kan ikke reserveres. Plads til ca. 50 personer Det Grønne Forsamlingshus: Gratis men skal reserveres. Plads til ca. 30 personer. Naturskole: Betaling. Lokalet skal reserveres. Plads til 70 personer. Adgang til køkken. Pris for leje af naturskole; ½ dags møde formiddag eller eftermiddag maks. 4 timer 500,- kr. Heldagsmøde 1000,- kr. Gruppen sørger selv for forplejning og gør rent efter sig. Ingen af lokalerne må anvendes til private fester. KLATREFACILITETER Kræver godkendelse af egen instruktør. Leje pr dag: kr. 500,- Prisen er eksklusiv grej og instruktør.

22 Rappeling: I tårnet findes godkendte ankerpunkter til rappeling fra tårnet. I hangaren findes en godkendt klatrevæg. Klatrefaciliteterne kan lejes ud til instruktører med de rette klatreuddannelser bag sig. Rengøring: Vær med til at holde standarten høj! I den offentlige del står der fejekoste og fejeblad. Tøm evt. skraldespanden ud i de grønne affaldscontainere under trappen til tårnet og sæt en ny pose i. Naturskolen skal efterlades i (mindst) lige så fin stand som I modtog den i. Rengøringsmidler og redskaber findes i rengøringsrummet bag den midterste dør på gangen. Repos: På 1. sal i naturskolen findes et akvarium og fagbibliotek. Der er kun adgang ifølge aftale. Hvis voksne låner bøger, så husk at sætte den på plads i reolerne igen. Ridning: Det er tilladt at ride på alle ruter på Avnø. Mellem de to steder til søsætning af kano/kajak er det tilladt at ride ude i vandkanten. I haven finder du en bom til at tøjre din hest. På marken bag Nokkeskoven findes en pausefold samt en bom. Ruter: Der er tre ruter på Avnø og 4 mere der går ud på Svinø. Læs mere om ruterne i folderen Sporene på Svinø & Avnø. Rygning: er tilladt på udendørsområderne, men vær opmærksom på at der ikke efterlades gløder især i tørre perioder.

23 Snobrødspinde: Måske har sidste hold ikke brændt dem af. Ellers må I selv lave nogle nye. Enten i Lunden eller de fældede popler ved den tidligere militære træningsbane, der ligger langs med vejen ved Rigspolitiets skov. Shelter: I Nokkeskoven er der to shelters til fri afbenyttelse dog maksimalt to nætter i træk. Shelterne kan ikke reserveres, men optages efter først til mølle princippet. Så tag eventuelt et telt med. Du må stille dit telt op ved shelterne indenfor de røde pæle. På shelterpladsen er der borde og bænke, tre bålpladser og et muldlokum. Du må sanke brænde i skoven og save af væltede/fældede døde træer. Vand kan du hente ved Avnø Naturcenter, enten i haven eller underhalvtaget på det røde skur. Hvis du kommer i bil, skal den blive på p-pladsen ved naturcenteret. Der er cirka 1½ km gå eller cykeltur fra naturcentret til shelterne. Du må ikke slå telt op ved naturcentret med mindre du har en aftale med naturvejlederen om naturformidling og overnatning i Avnø Naturskole. Det er heller ikke tilladt at overnatte i autocampere eller campingvogne ved naturcentret. Sovesale: I Avnø Naturskole er der to sovesale med 30 sengepladser i hver. Tag skoene af før du går ind i sovesalene. I sovesalene må der ikke medbringes mad, slik eller drikke. Det er de voksnes ansvar at der ikke klatres på og mellem sengene i sovesalene. Der skal anvendes lagen på madrasserne Sæler: I Avnø Fjord yngler en fin lille bestand af spættet sæl. De får unger især i maj og juni. I august fælder de pels og parrer sig. Året rundt bruger de stenrevet midt i fjorden som hvile og opholdssted. Derfor er det vigtigt at hold god afstand når du sejler eller bader i fjorden. Af og til lægger en hun-sæl sin unge på kysten af Avnø. Hvis du opdager sådan en unge, så hold afstand. Den er sandsynligvis ikke forladt. Giv besked til os ansatte på naturcenteret. Så ved vi at den ligger der og holder øje med den. Dette er en af de mange gode grunde til at hunde altid skal holdes i snor på Avnø.

24 Telt: Ifølge fredningsbestemmelserne på Avnø er det eneste sted, hvor det er tilladt at overnatte i telt på Avnø, ved shelterne i Nokkeskov. Som undtagelse, kan man HVIS du overnatter i naturskolen - slå telt på i baghaven kun der og kun efter aftale. Toiletter: Der er altid adgang til toiletter i Avnø Naturcenter. Gå ind ad glasdøren ved tårnet og ned ad gangen til højre. Toiletterne findes bag den grønne dør til venstre. Transithallen: I den offentlige del af naturcenteret findes et stort lokale med borde og stole samt plancher der fortæller om naturen på halvøen. Du finder også 12 originale malerier af Jette Jørgensen af udsigten fra tårnet gennem et helt år. Lokalet kan bruges af alle, men kan ikke reserveres. Fej gulvet efter jer og tøm eventuelt skraldespanden. Tårnet: Tårnet ligger i den offentlige åbne del af naturcenteret. Prøv den store kikkert på balkonen. Der er fri adgang døgnet rundt på eget ansvar! For overnattende i naturskolen anbefales at udforme jeres egne ANSVA- LIGE regler for hvorvidt og hvordan deres børn/elever på færdes i tårnet.

25 Udeskole: Naturvejlederen på Avnø laver gerne udeskoleundervisning. Både som naturformidling og som kurser for lærere og pædagoger. Undergrunden. Geologien den korte version: Avnø er et Morænelandskab. Dvs. jorden består af ler, sand, sten og grus. De sten der forefindes her er bl.a. Vang og Hammer granit fra Østersøen og Kinnediabas fra Åland, der er vandret med ned gennem sidste isfremstød.

26 Vandreture: Avnø Naturcenter er udgangspunktet for flere gode vandreruter på Avnø og Svinø. Læs mere om de enkelte ruter i folderen Sporene på Svinø og Avnø som du finder i den offentlige del af naturcenteret.

27 Åbningstider: Den offentlige del af naturcenteret står åbent døgnet rundt.

28 AVNØ NATURCENTER mellem himmel & hav Naturvejleder KARI HALD Flyvervej 40, Avnø, 4750 Lundby T: M: Skov- og Naturstyrelsen Storstrøm

SMID BØRNENE UD tæt på elementerne AVNØ NATURSKOLE

SMID BØRNENE UD tæt på elementerne AVNØ NATURSKOLE SMID BØRNENE UD tæt på elementerne I vandet I luften Ved ilden På jorden AVNØ NATURSKOLE AVNØ NATURCENTER mellem himmel & hav Naturvejleder KARI HALD Flyvervej 40, Avnø, 4750 Lundby T: 55 36 63 46 M: 22

Læs mere

ØKSEDAL - VEJLEDNING. Spørgsmål?

ØKSEDAL - VEJLEDNING. Spørgsmål? ØKSEDAL infohæfte ØKSEDAL - VEJLEDNING Denne vejledning er til brug for lejere, der vil hjælpe os med at holde bygninger og området omkring Øksedal i så fin stand som muligt. Kommentér gerne eventuelle

Læs mere

LINDEHYTTEN DDS 3. Silkeborg Gruppe Ansøvej 4A 8653 Them

LINDEHYTTEN DDS 3. Silkeborg Gruppe Ansøvej 4A 8653 Them LINDEHYTTEN DDS 3. Silkeborg Gruppe Ansøvej 4A 8653 Them Denne folder indeholder relevante oplysninger om LINDEHYTTEN og dens omgivelser. POSTADR.: Lindehytten, Ansøvej 4 A, 8653 Them UDLEJNING: Jens Clausen

Læs mere

Gas: Når du ankommer til Gaasen. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Nøgler: Varmepumpe: Vandvarmer:

Gas: Når du ankommer til Gaasen. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Nøgler: Varmepumpe: Vandvarmer: Når du ankommer til Gaasen. Nøglen til huset finder du i denne nøgleboks, koden får du inden ankomst. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Vandfosyningen skal åbnes. Det sorte dæksel finder du i indkørslen,

Læs mere

Høsterkøb Forsamlingshus. Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer

Høsterkøb Forsamlingshus. Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer Høsterkøb Forsamlingshus Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer Generelt Forsamlingshuset er beliggende ved siden af Høsterkøb Skole på Nedenomsvej i Høsterkøb. Det er på ca. 167

Læs mere

Information om beboerhuset Skæphøj

Information om beboerhuset Skæphøj Beboerhuset Skæphøj hører til afdeling 88 under Østjysk Bolig. I beboerhuset er der festsal samt gæsteværelse. Festsal og gæsteværelse kan lejes af beboere i Østjysk Bolig Ry afdelingerne, samt medlemmer

Læs mere

HUSREGLER ESBJERG OG ANDEN PRAKTISK INFO

HUSREGLER ESBJERG OG ANDEN PRAKTISK INFO HUSREGLER ESBJERG OG ANDEN PRAKTISK INFO Indhold Side Overordnede husregler Køkkenregler Regler for foreningskontor Andre praktiske oplysninger Alarm Brand- og evakueringsplan 3 4 5 6 7 8 Sekretariatets

Læs mere

Velkommen til Børup Sande

Velkommen til Børup Sande Administrationssekretariat Børn og Unge Senest rev. 23. maj 2017 Velkommen til Børup Sande Brandsøvej 33A, Skærbæk, 7000 Fredericia Indhold Værd at vide inden I tager af sted...1 1. Adgang til huset hvem...1

Læs mere

Lejekontrakt for Kirke Flinterup Forsamlingshus

Lejekontrakt for Kirke Flinterup Forsamlingshus Nøglehus Lejekontrakt for Kirke Flinterup Forsamlingshus Flinterup Forsamlingshus er et nøglehus, dvs. at man lejer hele huset uden vært eller personale, og det er derfor tilladt at ryge indendørs, hvis

Læs mere

LEJEKONTRAKT Susaadalen v/nina Levin 61 77 79 88 skelby.nina@gmail.com Alléen 14, 4160 Herlufmagle

LEJEKONTRAKT Susaadalen v/nina Levin 61 77 79 88 skelby.nina@gmail.com Alléen 14, 4160 Herlufmagle LEJEKONTRAKT Susaadalen v/nina Levin 61 77 79 88 skelby.nina@gmail.com Alléen 14, 4160 Herlufmagle Regler for brug af Susaadalen. Skelby d. Lejeren betaler et depositum på 1.500 kr. som tilbagebetales

Læs mere

Feriekolonien Birkely

Feriekolonien Birkely Feriekolonien Birkely Tømmerupvej 29 Ulkestrup 4440 Mørkøv DUI - LEG og VIRKE Velkommen til feriekolonien Birkely Kolonien ligger i Ulkestrup By - nær store skovområder på en ca. 6.000 m2 stor naturgrund

Læs mere

Galleriet på Mantziusgården. Regler for udlejning til private og kommercielle

Galleriet på Mantziusgården. Regler for udlejning til private og kommercielle Galleriet på Mantziusgården Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer Generelt Galleriet på Kulturcenter Mantziusgården er beliggende i Rektorfløjens stueetage. Det er på ca. 60 m

Læs mere

+45 22573228 PRISER: Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring. Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring.

+45 22573228 PRISER: Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring. Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring. +45 22573228 +45 22573228 forsamlingshus@vitten-by.dk forsamlingshus@vitten-by.dk fo Priser Kontakt +45 22573228 forsamlingshus@vitten-by.dk PRISER PR. 1. JANUAR 2016 PRISER PR. 1. JANUAR 2016 gøring.

Læs mere

Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk. Information om Skive Lejrskole

Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk. Information om Skive Lejrskole Information om Skive Lejrskole Vester Vandet Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk Til skoler, foreninger, privatpersoner og andre med interesse i at

Læs mere

Låneaftale Spejderhytten på Bækholmvej 29, 3660 Stenløse Rev 18062014 Låner: Forening/organisation/person:

Låneaftale Spejderhytten på Bækholmvej 29, 3660 Stenløse Rev 18062014 Låner: Forening/organisation/person: Låneaftale Spejderhytten på Bækholmvej 29, 3660 Stenløse Rev 18062014 Låner: Forening/organisation/person: Kontaktperson/ansvarlig: Adresse: Telefon: e-mail: Låneperiode: / 201 kl. : til / 201 kl. : Ved

Læs mere

FÆLLESHUSET, Kystvejen 7B, Strøby Egede

FÆLLESHUSET, Kystvejen 7B, Strøby Egede Foreninger i Stevns Kommune Strøby Egede, maj 2016 Ordensreglement for, og instruktion i brug af FÆLLESHUSET i Strøby Egede Kære Lejer/Bruger af Fælleshuset, FÆLLESHUSET er udviklet af OLC Ejendomme i

Læs mere

Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk. Information om Skive Lejrskole

Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk. Information om Skive Lejrskole Information om Skive Lejrskole Vester Vandet Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk Til skoler, foreninger, privatpersoner og andre med interesse i at

Læs mere

Søndervangshallen. Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer

Søndervangshallen. Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer Søndervangshallen Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer Generelt Søndervangshallen ligger på Søndervangen 48 i Birkerød. Søndervangshallen indeholder en idrætshal på 960 m 2 samt

Læs mere

Tylstrup Skoles Regelsæt

Tylstrup Skoles Regelsæt Tylstrup Skoles Regelsæt Revideret sommeren 2011. Tylstrup Skoles Grundregler Hils på hinanden Vis hensyn Tal pænt Lad andres ting være i fred. Adfærd på skolen indebærer: Brug indestemme. På gangen Gå

Læs mere

Hvornår kan man leje og til hvad? Hvordan lejer man, og hvad koster det?

Hvornår kan man leje og til hvad? Hvordan lejer man, og hvad koster det? 1 Møllelundgården 2017 Hvornår kan man leje og til hvad? Sognegården Møllelundgaard (salen) kan udlejes til følgende formål: Receptioner i forbindelse med kirkelige handlinger i og fra pastoratets tre

Læs mere

Nørresundby Gamle Rådhus - Foreningernes Hus

Nørresundby Gamle Rådhus - Foreningernes Hus Nørresundby Gamle Rådhus - Foreningernes Hus Ordens- og Husregler 1. Brugerrådet Til at efterleve intentionerne med Foreningernes Hus er der nedsat et Brugerråd med repræsentanter fra de foreninger, som

Læs mere

Lån af mødelokaler og samtalerum. Frivillighedens Hus for frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg Kommune

Lån af mødelokaler og samtalerum. Frivillighedens Hus for frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg Kommune Lån af mødelokaler og samtalerum Frivillighedens Hus for frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg Kommune Velkommen til Frivillighedens Hus Denne folder indeholder praktiske informationer

Læs mere

Pjecen her indeholder relevant information til dig, der er bruger af Huset Trøjborg.

Pjecen her indeholder relevant information til dig, der er bruger af Huset Trøjborg. HUSET TRØJBORG PRAKTISKE OPLYSNINGER 2017 Pjecen her indeholder relevant information til dig, der er bruger af Huset Trøjborg. Om Huset Trøjborg Huset Trøjborg er et frivillighus, som til daglig fungerer

Læs mere

Information om Skive Lejrskole Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive. 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk. www.ungdomsskolen-skive.

Information om Skive Lejrskole Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive. 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk. www.ungdomsskolen-skive. Information om Skive Lejrskole Vester Vandet Til skoler, foreninger, privatpersoner og andre med interesse i at leje Skive Lejrskole. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk

Læs mere

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Disse laminerede dokumenter udleveres af bookingmaster sammen med nøglen og returneres igen, efter endt ophold i fælleslejligheden.

Læs mere

Søndervangshallen. Regler for udlejning til private og kommercielle

Søndervangshallen. Regler for udlejning til private og kommercielle Søndervangshallen Regler for udlejning til private og kommercielle arrangementer 2013 Generelt Søndervangshallen ligger på Søndervangen 48 i Birkerød. Søndervangshallen indeholder en idrætshal på 960 m

Læs mere

Brug af møde og udstillingslokaler. på Humlebæk Bibliotek

Brug af møde og udstillingslokaler. på Humlebæk Bibliotek Brug af møde og udstillingslokaler på Humlebæk Bibliotek SALEN standardopstilling med 28 stole og 12 borde GRUPPERUM standardopstilling med 28 stole og 9 borde Mødelokaler Humlebæk Bibliotek har to mødelokaler,

Læs mere

December 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C

December 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C December 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg T 38 21 18 00 E biblioteket@frederiksberg.dk Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej

Læs mere

EGEGÅRDEN Glædebjergvej 9, Skov Hastrup, 4330 Hvalsø

EGEGÅRDEN Glædebjergvej 9, Skov Hastrup, 4330 Hvalsø Opholdsstue (HÆNGER 2 STK) Stole stables (maksimum 6 pr. stabel, i gul stue) Borde klappes sammen og stilles langs væg (gul stue) Rumtermostater sættes på mellem 5 og 10 grader (ved dør mod sovesale) Indstil

Læs mere

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 (Revideret 28.08.2014) Vi vil gerne ønske dig velkommen til afd. 25 og håber du vil falde godt til i Højgården I denne folder vil du finde de fleste oplysninger,

Læs mere

Maj 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C

Maj 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C Maj 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg T 38 21 18 08 E biblioteket@frederiksberg.dk Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910

Læs mere

Pejsebrænde: Skal lejer selv fremskaffe. Der ligger ikke brænde til afbenyttelse, og vi sælger heller ikke brænde.

Pejsebrænde: Skal lejer selv fremskaffe. Der ligger ikke brænde til afbenyttelse, og vi sælger heller ikke brænde. Velkommen på Næsgården. Vi håber, at I må få et godt ophold i på lejren. Det er vort håb, at I vil hjælpe os med at bevare lejrområdet således, at det fortsat kan være attraktivt at komme her.derfor er

Læs mere

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER!

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! Køkken: Der er køleskab og lille fryser i hvert hus. Der er opvaskemaskine, men I skal selv have sæbe/tabletter med til maskinen og evt. opvaskemiddel. Ovnen og opvaskemaskinen

Læs mere

Fjord-Centret - Strandvej 20, Sødring - 8970 Havndal - www.fjord-centret.dk

Fjord-Centret - Strandvej 20, Sødring - 8970 Havndal - www.fjord-centret.dk Med den skønneste beliggenhed midt i naturen - tæt på skov, Randers fjord, Kattegat, lystbådehavn og badestrand - danner Fjord-Centret de perfekte rammer om familiesamlinger, store fester, lejrskole-ture,

Læs mere

Fritidshuset Vagtelvej 7. Januar 2017

Fritidshuset Vagtelvej 7. Januar 2017 Fritidshuset Vagtelvej 7 Januar 2017 Adresse: Vagtelvej 7, Indelukket, 4550 Asnæs Benyttelsestidspunkt Fredag kl. 16.00 til fredag kl. 14.00. Hvis du har bestilt rengøring, dog kun til kl. 12.00 Hvem kan

Læs mere

LEJRENS ADRESSE: EJERFORHOLD: FORMÅL: INDRETNING: BISSERUPLEJREN Gl. Strandvej 135, 4243 Rude. Tlf Hjemmeside:

LEJRENS ADRESSE: EJERFORHOLD: FORMÅL: INDRETNING: BISSERUPLEJREN Gl. Strandvej 135, 4243 Rude. Tlf Hjemmeside: LEJRENS ADRESSE: BISSERUPLEJREN Gl. Strandvej 135, 4243 Rude. Tlf. 55 45 90 47. Hjemmeside: www.bisseruplejren.dk EJERFORHOLD: Lejren ejes af foreningen Bisseruplejren. KFUM og KFUK i Slagelse-, Næstved-,

Læs mere

RØNBJERGTUREN 2017 HYTTER!

RØNBJERGTUREN 2017 HYTTER! RØNBJERGTUREN 2017 HYTTER! Køkken: Der er køleskab og lille fryser i hvert hus. Der er opvaskemaskine, men I skal selv have sæbe/tabletter med til maskinen og evt. opvaskemiddel. Ovnen og opvaskemaskinen

Læs mere

Indhold. Introduktion Omgivelser Borde og stole Salen og køkken Service Ordensregler Aftale

Indhold. Introduktion Omgivelser Borde og stole Salen og køkken Service Ordensregler Aftale Mosedamgaard Salen Beskrivelse af salen og omgivelser. Placering af service samt hvor dette skal stå efter brug. Forslag til gå tur rundt om foldene og ned til engen. Indhold Introduktion Omgivelser Borde

Læs mere

Fritidshuset Vagtelvej 7. november 2017

Fritidshuset Vagtelvej 7. november 2017 Fritidshuset Vagtelvej 7 november 2017 Adresse: Vagtelvej 7, Indelukket, 4550 Asnæs Benyttelsestidspunkt Lejeperioden starter om fredagen inden det nævnte ugenummer. Du kan benytte huset fra fredag kl.

Læs mere

Vadgårdsparken Selskabslokaler

Vadgårdsparken Selskabslokaler Vadgårdsparken Selskabslokaler Betingelser for leje af selskabslokale Udlejning Gældende fra 1. juni 2009 Lokalerne kan lejes af beboere i ABG. Reservationer kan kun ske ved personlig fremmøde, hvor depositum

Læs mere

VELKOMMEN TIL VEFLINGE FORSAMLINGSHUS. Efterlad Huset i den stand De selv ønsker at modtage det. Huset er klar til Dem og Deres gæster.

VELKOMMEN TIL VEFLINGE FORSAMLINGSHUS. Efterlad Huset i den stand De selv ønsker at modtage det. Huset er klar til Dem og Deres gæster. Den primære indtægtskilde i dag er udlejningen samt salg af medlemskort en gang om året. Vi anmoder derfor Dem, kære lejer, om at udvise respekt for det store frivillige arbejde som lægges i huset. Er

Læs mere

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg Regler for fælleshus A/B Humlebjerg Gældende fra (Vedtaget på generalforsamling) Side 1 af 8 Regler for anvendelse af fælleshuset Hvem er ansvarlig for anvendelse af fælleshuset? Det er til enhver tid

Læs mere

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Indholdsfortegnelse Afd. 3 Ryttervej. Afd. 4 Nedre Mosevej. Afd. 6 Hede-, Lyng- og Porsevej. Afd. 7 Skarpæs- og Parkvej. Afd. 9 Mosegårds og Skarpæsvej. Afd. 10/12

Læs mere

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben.

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Påvirkning af strandeng ved midlertidig grundvandssænkning under

Læs mere

Lejekontrakt ved leje af Orion gruppes hytte Kattehalevej 33B, 3450 Allerød.

Lejekontrakt ved leje af Orion gruppes hytte Kattehalevej 33B, 3450 Allerød. Lejekontrakt ved leje af Orion gruppes hytte Kattehalevej 33B, 3450 Allerød. VIGTIGT: Udfyld venligst med let læselig skrift. Lejekontrakten skal sendes med posten til Anders Winthereik, Præstøgade 3,

Læs mere

Mølkærlejren. Lejrpladsen er tilsået med græs, der dog ikke slås.

Mølkærlejren. Lejrpladsen er tilsået med græs, der dog ikke slås. FDF Brabrand Mølkærlejren Mølkærlejren er en moderne lejr, med 40 sengepladser, der ejes af FDF Brabrand. Lejren var oprindeligt et husmandssted, der nu er ombygget i flere omgange. Lejren er elopvarmet.

Læs mere

Informationsmappe. Pappelallee 76, st. tv., 10437 Berlin.

Informationsmappe. Pappelallee 76, st. tv., 10437 Berlin. Informationsmappe Pappelallee 76, st. tv., 10437 Berlin. Indhold i informationsmappen: 1 indhold 2 nøgler og depositum 3 hvor er kælderen og hvad er der i den? 4 ankomst og afrejse 5 manualer, menukort

Læs mere

Det Danske Spejderkorps Peter Wessel Gruppe Rosevej 64 9900 Frederikshavn

Det Danske Spejderkorps Peter Wessel Gruppe Rosevej 64 9900 Frederikshavn Det Danske Spejderkorps Peter Wessel Gruppe Rosevej 64 9900 Frederikshavn Råsigvej 62 9970 Jerup Kørselsvejledning: Tog: Skagensbanen, af ved trinbrættet på Rimmen station, gå mod (syd) Frederikshavn ca.

Læs mere

Dakbjerghytten. I køkkenet er installeret køleskab, fryser, komfur og opvaskemaskine. Der er elektrisk opvarmning i alle rum.

Dakbjerghytten. I køkkenet er installeret køleskab, fryser, komfur og opvaskemaskine. Der er elektrisk opvarmning i alle rum. Dakbjerghytten Adresse: Dakbjerghytten Emborgvej 76, Alken 8660 Skanderborg Tlf.nr. 86 57 71 43 Lejrskolehytten er beliggende 7 km vest for Skanderborg i nærheden af Alken og Mossø, og den indeholder 5

Læs mere

Hytte No , 2 sovepladser i en dobbeltseng, varmt vand, 10 kvm 2017 Hanstholm Camping - Thy Feriepark

Hytte No , 2 sovepladser i en dobbeltseng, varmt vand, 10 kvm 2017 Hanstholm Camping - Thy Feriepark Hytte No. 9 + 11, 2 sovepladser i en dobbeltseng, varmt vand, 10 kvm Gældende for perioden 1/1 til 31/12-2017 Dag Kr. Uge Kr. Dag Euro Uge Euro 2017 Pris højsæson 23/6-6/8 490 3430 69 483 Pris mellemsæson

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Information til brugere af ULFBUEN s Fælleshus

Information til brugere af ULFBUEN s Fælleshus Information til brugere af ULFBUEN s Fælleshus Fælleshusudvalget Se opslag i Fælleshuset. Vedrørende leje af Fælleshuset se kalenderen i Fælleshuset Yderligere oplysninger kan hentes på ULFBUEN s hjemmeside

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL HINDSGAVL RNATURVEJLEDE Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL FORENI NGEN Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl er en enestående facilitet, som frit kan bruges af lærere og pædagoger i Middelfart Kommune.

Læs mere

GF HERSTEDLUND - HERSTEDHUS ORDENSREGLER / KRAV TIL OPRYDNING 2015

GF HERSTEDLUND - HERSTEDHUS ORDENSREGLER / KRAV TIL OPRYDNING 2015 GF HERSTEDLUND - HERSTEDHUS ORDENSREGLER / KRAV TIL OPRYDNING 2015 HERSTEDHUS er fælles ejendom for beboerne i Grundejer Foreningen Herstedlund (GFH), og huset er til fælles benyttelse og dermed et fælles

Læs mere

Hvad er Møgelø og Juulsborg?

Hvad er Møgelø og Juulsborg? Hvad er Møgelø og Juulsborg? Måske Danmarks smukkest beliggende sommerlejr/lejrskole. Juulsborg har 55 indendørs sovepladser, køkken- og servicekapacitet til 100 pers. Udendørs teltpladser forefindes.

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

Information om Skive Lejrskole Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive. 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk. www.ungdomsskolen-skive.

Information om Skive Lejrskole Vester Vandet. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive. 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk. www.ungdomsskolen-skive. Information om Skive Lejrskole Vester Vandet Til skoler, foreninger, privatpersoner og andre med interesse i at leje Skive Lejrskole. Frederiksdal Allé 7 7800 Skive 99 15 32 80 tams@skivekommune.dk www.ungdomsskolen-skive.dk

Læs mere

Lej lokaler. Medborgerhuset på Danasvej. fkb.dk. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C

Lej lokaler. Medborgerhuset på Danasvej. fkb.dk. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C Lej lokaler Medborgerhuset på Danasvej fkb.dk 2016 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910

Læs mere

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium Sommerhuset Dronninglund Gymnasium VIL I MED I VORES SOMMERHUS? Det ligger ca. 15 minutters gang fra DG Vi har lejet det full-time i de kommende to år og har i december installeret brændeovn, nye varmepumper,

Læs mere

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017 Foto: Ole Klottrup Ørnens Dag ved Rands Fjord Søndag den 26. februar kl. 10-14 Vi står klar med teleskoper i og ved tårnet og vil fortælle om ørnenes spændende adfærd og biologi. Reden kan ses fra fugletårnet

Læs mere

Kogsbøllehytten. Juni Langeskov Gruppe

Kogsbøllehytten. Juni Langeskov Gruppe Kogsbøllehytten Juni 2016 Langeskov Gruppe Velkommen til Kogsbøllehytten Kogsbøllehytten er en hyggelig spejderhytte, bygget af frivillige kræfter i 1959. Stadsarkitekten i Nyborg var spejderfar, så han

Læs mere

Informationsmappe. Pappelallee 76, st. tv., 10437 Berlin. Se www.berlinberlin.dk

Informationsmappe. Pappelallee 76, st. tv., 10437 Berlin. Se www.berlinberlin.dk Informationsmappe Pappelallee 76, st. tv., 10437 Berlin. Se www.berlinberlin.dk Indhold i informationsmappen: 1 indhold 2 nøgler og depositum 3 hvor er kælderen og hvad er der i den? 4 ankomst og afrejse

Læs mere

Cafeteriemanual. Sådan gør du cafeteriet klar på din vagt

Cafeteriemanual. Sådan gør du cafeteriet klar på din vagt Cafeteriemanual Sådan gør du cafeteriet klar på din vagt 1. Lys Kontakterne findes på væggen under chips poserne samt i gangen til venstre for døren ind til selve cafeteriet. Husk at slukke igen når der

Læs mere

Om udlejning af Mødecenter Frichsparken, Søren Frichs Vej 38M, 1. (Lokale 21A)

Om udlejning af Mødecenter Frichsparken, Søren Frichs Vej 38M, 1. (Lokale 21A) Om udlejning af Mødecenter Frichsparken, Søren Frichs Vej 38M, 1. (Lokale 21A) Udlejning sker i moduler af hele og halve dage. Udlejning er kun muligt på almindelige arbejdsdage mandag fredag. Udlejning

Læs mere

Velkommen til Søndagsskolen.

Velkommen til Søndagsskolen. Velkommen til Søndagsskolen. Vi håber at I får et dejligt ophold og nogle uforglemmelige ferieoplevelser sammen. På Feddet finder I også den skønne og børnevenlige badestrand, der kombineres af natur og

Læs mere

PRISLISTE. Gældende for perioden 1/1 til 31/ Priser med EGEN campingvogn eller telt

PRISLISTE. Gældende for perioden 1/1 til 31/ Priser med EGEN campingvogn eller telt PRISLISTE Gældende for perioden 1/1 til 31/12-2017 Priser med EGEN campingvogn eller telt 23/6 til 8/8 9/6-23/6 og 8/8 til 20/8 Før 9/6 og efter 20/8 Voksen per nat 98 kr. 87 kr. 82 kr. Barn op til 12

Læs mere

Selvbetjenings-kursussted i smukke og afstressende omgivelser på Midtsjælland. Laurentziuslund

Selvbetjenings-kursussted i smukke og afstressende omgivelser på Midtsjælland. Laurentziuslund Selvbetjenings-kursussted i smukke og afstressende omgivelser på Midtsjælland Laurentziuslund Velkommen til Laurentziuslund Her har vi ro, her skaber naturen rammer for mennesker og ikke omvendt, og det

Læs mere

Lejeaftale & lejebetingelser for udlejning af selskabslokale på Militærvej 18, 4700 Næstved

Lejeaftale & lejebetingelser for udlejning af selskabslokale på Militærvej 18, 4700 Næstved Lejeaftale & lejebetingelser for udlejning af selskabslokale på Militærvej 18, 4700 Næstved i samarbejde med Guldtryk CVR Nr. 74806414 Dato : er indgået flg. aftale med Lejer/Navn Mail Adresse Tlf. Lejeperiode/Dato:

Læs mere

Lejeaftale Selskabslokale

Lejeaftale Selskabslokale Lejeaftale Selskabslokale Lejemålsnr: Lejer: Adresse: Lejeperiode fra: Til: Leje kr. gælder fra udlevering af nøgle i ejendommens kontortid til dag den i ejendommens kontortid) Depositum Kr. betales ved

Læs mere

Ophold på Patienthotellet

Ophold på Patienthotellet Til patienter og pårørende Ophold på Patienthotellet Vælg farve Vælg billede Patienthotellet ved Odense Universitetshospital Fra Patient til hotelgæst Velkommen på Patienthotellet Patienthotellet ved Odense

Læs mere

Velkommen til SØLVSMEDJEN. Ragnagade 7, 2100 København Ø

Velkommen til SØLVSMEDJEN. Ragnagade 7, 2100 København Ø Velkommen til SØLVSMEDJEN Ragnagade 7, 2100 København Ø Husorden Med henblik på at bevare en flot og præsentabel ejendom, er der udarbejdet et sæt retningslinjer for Sølvsmedjen, Ragnagade 7, 2100 København

Læs mere

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015 Husorden for ejerforeningen 4OK Revideret 2015 AFFALD Køkken affald: På Landlystvej er opstillet grønne containere til køkkenaffald. Affaldsposerne skal snøres sammen inden de smides i containerne, så

Læs mere

Vejledning til Baghuset Kontaktinformationer:

Vejledning til Baghuset Kontaktinformationer: Vejledning til Baghuset Kontaktinformationer: Brand : 112 - Politi : 114 Vand, varme og strøm problemer - Forsyning Ballerup på 4477 2900 Vagtnummer til private udlejninger - Proteck - 30919629-70206711

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE

VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole Nørremarken 21 6360 Tinglev Telefon 45 90 69 00 Telefax 74 64 40 72 brts@brs.dk www.brs.dk VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE Skolen og dens medarbejdere

Læs mere

Medbring selv lyskilder og evt. stikdåser/forlængerledninger. Kaffebrygning er muligt i Open Space medbring selv kaffe.

Medbring selv lyskilder og evt. stikdåser/forlængerledninger. Kaffebrygning er muligt i Open Space medbring selv kaffe. BRUG AF OPEN SPACE Parkering i Den Grå Kødby er privat. Det er muligt at parkere en time gratis i Den Hvide Kødby. Derudover er der parkeringsanlæg i DGI Byen, samt alm. billetparkering i områderne omkring

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

FYSISK ARBEJDSMILJØ. Fordeling på køn: 52,5 pct. er piger. 47, 5 pct. er drenge. 44,9 pct. går i 9. klasse, 55,1 pct. går i 10.

FYSISK ARBEJDSMILJØ. Fordeling på køn: 52,5 pct. er piger. 47, 5 pct. er drenge. 44,9 pct. går i 9. klasse, 55,1 pct. går i 10. FYSISK ARBEJDSMILJØ Respondenter i alt: 99. Fordeling på køn: 52,5 pct. er piger. 47, 5 pct. er drenge. 44,9 pct. går i 9. klasse, 55,1 pct. går i 10. klasse INDENDØRS FÆLLESAREALER Altid For det Af og

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Friluftsliv og naturforståelse November 2014 Fælles mål Vision Hensigten med valgfaget Friluftsliv og naturforståelse er, at eleverne gennem undervisning

Læs mere

Villa Medici Fredens Torv 3B, Aarhus C

Villa Medici Fredens Torv 3B, Aarhus C Villa Medici Fredens Torv 3B, Aarhus C Generelt Lokalerne er primært til brug for medlemmer af Lægeforeningen og udlejes derudover til lægerelateret kursusvirksomhed og møder. Læger, som er medlemmer af

Læs mere

VELKOMMEN TIL KONTORFÆLLESSKABET 38K. Husorden for kontorfællesskabet 38 K

VELKOMMEN TIL KONTORFÆLLESSKABET 38K. Husorden for kontorfællesskabet 38 K VELKOMMEN TIL KONTORFÆLLESSKABET 38K Husorden for kontorfællesskabet 38 K Vedtaget af den ekstraordinære generalforsamling den 30. september 2003 med færdiggørelse af bestyrelsen den 10. november 2003:

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

AaB Ishockey. Velkommen til U11 CUP D. 24/3 26/ Gigantium, Aalborg. Årgang 2006 & 2007

AaB Ishockey. Velkommen til U11 CUP D. 24/3 26/ Gigantium, Aalborg. Årgang 2006 & 2007 AaB Ishockey Velkommen til U11 CUP 2017 Årgang 2006 & 2007 D. 24/3 26/3 2017 Gigantium, Aalborg Hermed fremsendes information om kampplan, bespisning, spilleregler og diverse praktiske oplysninger til

Læs mere

LEJR INFORMATION. I år er det 20 års jubilæum for TTU.

LEJR INFORMATION. I år er det 20 års jubilæum for TTU. LEJR INFORMATION Traditionel Taekwondo Union byder dig og din klub velkommen til TTU børnelejer 2016 og TTU Sommer Festival 2016 på Brandbu. I år er det 20 års jubilæum for TTU. Vi er igen i år mange deltager

Læs mere

Vadgård Skole. Hjemkundskab

Vadgård Skole. Hjemkundskab Vadgård Skole Adresse Kong Hans Allé 32, 2860 Søborg Generel beskrivelse af bygningerne Skole fra 1950erne bygget i et plan. Fine lokaler, flere er dog ikke blevet renoveret siden opførelsen. Nyt køkken

Læs mere

TÅSTRUPGÅRD. Beboerhus manual

TÅSTRUPGÅRD. Beboerhus manual TÅSTRUPGÅRD Beboerhus manual INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen 3 Rygning 3 Låsesystemet og alarmer 4 Udlejningspriser 5 Max personer 5 Mødestedet 6 Fastgørelse af duge og lign 6 Efter brug 6 Rengøring 6 Affald

Læs mere

Velkommen til MC-Hedetroldene

Velkommen til MC-Hedetroldene Velkommen til MC-Hedetroldene BESTYRELSE Formand: Paco 97 19 45 45 22 84 54 50 Pacolene@gmail.com Næstformand: Sus 50 40 73 26 s.bossen@tdcadsl.dk Kasser / Webmaster: Lindy 97 37 14 80 50 74 83 25 Lindykpetersen@mail.dk

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

INSTRUKS KØKKEN EGENSE FORSAMLINGSHUS

INSTRUKS KØKKEN EGENSE FORSAMLINGSHUS INSTRUKS KØKKEN EGENSE FORSAMLINGSHUS Vigtige telefonnumre Alle problemområder: Eva Agger: 40144926 Gas/vandproblem: Jacob Ussing: 29423824 Ellers ring dagens vagt: Dagens vagt: INFORMATIONER KØKKEN Velkommen

Læs mere

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. adresser, regler, faciliteter og priser 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. adresser, regler, faciliteter og priser 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE adresser, regler, faciliteter og priser 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indhold Gimsing Sognegård... 3 Hjerm Sognegård... 4 Humlum Sognegård... 5 Langhøj Sognegård...

Læs mere

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. Adresser, regler, faciliteter og priser 2014 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. Adresser, regler, faciliteter og priser 2014 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE Adresser, regler, faciliteter og priser 2014 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indhold Gimsing Sognegård... 3 Hjerm Sognegård... 4 Humlum Sognegård... 5 Langhøj Sognegård...

Læs mere

Hytte No , 2 sovepladser i en dobbeltseng, varmt vand, 10 kvm 2018

Hytte No , 2 sovepladser i en dobbeltseng, varmt vand, 10 kvm 2018 Hytte No. 9 + 11, 2 sovepladser i en dobbeltseng, varmt vand, 10 kvm Gældende for perioden 1/1 til 31/12-2018 Dag Kr. Uge Kr. Dag Euro Uge Euro 2018 Pris højsæson 19/6-5/8 500 3500 70 493 Pris mellemsæson

Læs mere

Vejledning for ankomst og afrejse Hangar A

Vejledning for ankomst og afrejse Hangar A Vejledning for ankomst og afrejse Hangar A Opdateret 1. november 2013 Denne vejledning SKAL læses/bruges i forbindelse med besøg i Hangar A. Dokumentet ligger i Hangar A, men læs den inden du tager afsted

Læs mere

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Regler for leje af beboerhuset i Hedelyparken Vers. 06 april 2010 Indholdsfortegnelse Velkomst... 2 Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Lejekontrakt og betaling af leje og depositum... 3 Påbegyndelse

Læs mere

Fælleshuset Færgely LEJEKONTRAKT

Fælleshuset Færgely LEJEKONTRAKT Fælleshuset Færgely LEJEKONTRAKT Navn: Adresse: Lejl.nr.: lejer Færgely fra den / kl. til den / kl. Antal deltagere i arrangementet (max. 32 personer): Jeg er indforstået med, at jeg personligt er ansvarlig

Læs mere

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården. Kursus for dig og din hund maj 2017 (Bededagsferien)

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården. Kursus for dig og din hund maj 2017 (Bededagsferien) 24 november 2016 Hundeførerweekend på Himmerlandsgården Kursus for dig og din hund 12-14 maj 2017 (Bededagsferien) En forlænget weekend med fart over feltet, fyldt med træningstilbud og inspiration til

Læs mere

Aftale leje af Selskabslokale, Nyborggade 11, 1. sal

Aftale leje af Selskabslokale, Nyborggade 11, 1. sal Aftale leje af Selskabslokale, Nyborggade 11, 1. sal Lejer: Adresse: Lejemåls nr.: Lejeperiodens start: Gælder fra udlevering af nøgle i ejendomskontorets åbningstid. Lejeperiode slut: Leje kr. plus depositum

Læs mere

HUSORDEN - Jyttevej, Heimdalsgade og Lundsgårdsgade

HUSORDEN - Jyttevej, Heimdalsgade og Lundsgårdsgade Husorden Afdeling 9 HUSORDEN - Jyttevej, Heimdalsgade og Lundsgårdsgade 1 Bygninger Beboerne er økonomisk ansvarlige for de skader, som leg, hærværk eller lignende måtte påføre bygninger og andre bygningsdele.

Læs mere