Muslingeopdræt ud for Grisetå Odde. Oddesundbroen i baggrunden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Muslingeopdræt ud for Grisetå Odde. Oddesundbroen i baggrunden."

Transkript

1 Lørdag d. 16/ Freddy er noget mat i sokkerne det har været en hård omgang! Vi blev enige om, at se realiteterne i øjnene og ikke prøve at krydse Skagerrak, da det nok bliver for hårdt. Altså må vi blive i Limfjorden. Vinden er ellers den rigtige vej for os og dermed den forkerte for Eureka, som er på vej nedad. Det kunne jo være fint, hvis vi mødtes med dem til en Tour de Limfjorden. Om eftermiddagen sejlede vi endelig af sted samtidig med at 3 norske både fra Farsund kom ind. Vi havde igen en forrygende sejlads først med spilet genua forbi Venø og herefter forbi massevis af muslingeopdræt langs Grisetåodde og til Oddesundbroen. Vi måtte vente i 20 minutter på åbning og blev imens underholdt af 3 nysgerrige sæler, der tittede op her og der og alle vegne. Så gik det ellers gennem den sydlige del af Nissum Bredning i bidevind og af sted for fulde gardiner skønt! Vi sejlede ind i Lem Vig, forbi den store marina og feriecenter ved Vinkel Hage og ind til Lemvig by. Her er lagt en ny flydebro ud i stedet for en mole (i forhold til diverse kort og Havneguider) og her har vi lagt til. Pladserne er mega brede. Der er to fine restauranter, og det er tydeligt, at havnen er ved at blive gjort attraktiv og moderne. Da vi kom ind lå der en speedbåd, som kort efter slingrede ud af havnen for fuld speed med nogle meget højrøstede og tydeligt spirituspåvirkede ungersvende om bord man græmmes!!!!!!!!! 2 både fra os griller de på en motorbåd med almindelig kuglegrill på fordækket at de tør! Her er fint klokkespil i kirken på et tidspunkt hørte vi, det spille Fred hviler over land og By - lige nu spiller det Der står et slot i Vesterled. Kirken er i øvrigt ved at blive ordnet uden på der er i alt fald nogle stilladser. Dagens distance 16,94 sømil. Selvstyreren gik i øvrigt igen på Stand By af sig selv så det var altså ikke Freddy, der var synderen sidst. Muslingeopdræt ud for Grisetå Odde. Oddesundbroen i baggrunden.

2 Muslingeopdræt ud for Grisetå Odde Oddesundbroen. Grisetå Odde Fyr.

3 Man kan lige ane en af sælerne, der underholdt os ved Oddesundbroen. Broen op!

4 Så er Oddesundbroen passeret. Oddesundbroen.

5 Lem Vig Kappel Hovedgård. Marinaen ved Vinkel Hage

6 Indsejling til Lemvig Magda ved den nye flydebro i Lemvig.

7 Søndag d. 17/ I morges mens det styrtede ned, kom der en havnepengeopkræver. Prisen er bare 90 kr. incl. bad og el. Vi spurgte, om han kendte en elektriker, for vi havde vrøvl med relæet. Han så lidt mærkelig ud, og sagde så, at hvis vi havde vrøvl med strømmen, var det nok fordi, der slet ikke var strøm på standerne endnu de var faktisk lige blevet færdige med at slå pælene inden vi kom. Vi kunne så trøste ham med, at vi slet ikke havde afprøvet standerne, men at det var en tidligere konstateret skade. Han sagde så, at han jo godt kunne give os nummeret til Bjarnes El, men at det jo ville blive til weekendtakst, og at vi bare kan vente til i morgen så kommer elektrikeren for at fikse strømmen på broen, og så kunne vi jo snakke med ham til den tid. Altså tager vi lige en ekstra dag her. Freddy har ligget lig hele dagen jeg har brugt dagen på adskillige gåture i byen. Vores internet virker ikke her måske fordi der er en stor bakke bag byen. Der går et tog derop i alt fald er der trinbræt til Bjergbanen på havnen. Da jeg på et tidspunkt skulle ud at gå, så jeg inderst i hjørnet mellem flydebro og mole en motorbåd, der hed Susie. Den syntes jeg godt nok, jeg havde set før, og ganske rigtigt der stod Bogø på hækken. Det var Kaj og Susie Thusgaard. De kom fra Oddesund, hvor de ikke havde lukket et øje hele natten fordi vinden havde stået direkte ind i havnen og bådene havde hoppet og danset. De skal videre til Thyborøn i morgen, så det kan jo være, vi støder på dem igen senere. Lysstander a la mini-fyrtårn.

8 Lemvig Kirke er under renovering.

9 Mandag d. 18/ Regnvejr med ophold. I dag er det havnefogeden himself, der går rundt, men han banker ikke på, men sætter en kuvert i prædikestolen. Elektrikeren har været her og siger, at det ikke er relæet, men noget andet. Freddy skal selv prøve, om det er varmtvandsbeholderen eller noget andet. Jeg indvendte, at varmtvandsbeholderen havde været slået fra på panelet, da relæet pludselig cuttede forbindelsen, men elektrikeren siger, det godt kan være den alligevel mystisk! Mens Freddy laver sine elektriske undersøgelser, vil jeg gå i byen og proviantere lidt det trænger vi til. Heldigvis er her både Kvickly, Fakta og Netto inden for magelig gå-afstand. Det VAR sørme varmtvandsbeholderen, så nu har vi strøm på igen, for vi har koblet den helt af og lagt den lange ledning ud op til hovedkajen ved restauranten. Til gengæld er vi løbet tør for vand. Smeden var der ellers i morges og sætte vand på standerne, men der er ingen slange, og vores egen sammenklappelige passer ikke til hanen. A pro pos vand, er her flere vandkunster her i byen. Én er som en lille snoet å, en anden er nogle store firkantede, sorte stenblokke, der nærmest har et betræk af rindende vand. Her ligger også et museum for religiøs kunst. Det kunne jeg faktisk godt tænke mig at se, men jeg tvivler på, jeg får gjort det. Jeg får i alt fald ikke Freddy til at gå med nogen steder det er helt klart. En anden turistattraktion Lemvig kan byde på er en Planetsti, hvor afstandene skulle svare til virkeligheden i en målestok på 1 : Den er 12 kilometer lang det er lige i overkanten for mig. Den starter på Vesterbjerg, og jeg har prøvet at gå lidt ind ad stien, men der virker meget fugtigt, så jeg gik ud igen. Hårnålesving på Vesterbjerg i Lemvig. På vej op ad bakken, der omgiver byen.

10 Udsigt fra Vesterbjerg, Lemvig.

11 Lemvig Museum. Tirsdag d Vi fik fyldt vand på, efter at Freddy havde klaget sin nød til havnefogeden, da han var på morgenrunde og han derefter fik fremskaffet en slange. Vi betalte også havnepenge i kuvert, for havnefogeden banker stadig ikke på eller siger noget - heller ikke selv om Freddy jo rent faktisk talte med ham - han sætter i stedet en kuvert i prædikestolen. Altså måtte jeg en tur til den fælles Turistinformation og Havnekontor. Der var ingen hjemme, men der var en postkasse, der stod Havnekontor på så håber jeg, det er rigtigt, at pengekuverten skulle proppes i der. Så ventede vi på at få overstået et par kraftige byger, hvorefter vi dampede af for storsejl alene i rygvind. De havde lovet vind omkring 6, men på et tidspunkt var vi oppe på 13. Det er utroligt så store områder, der er lavvandede man skal sejle den nærmeste omvej. Vi agtede os til Agger, og sejlede derfor efter afmærkningerne ud til Rønnen så satte vi kursen mod Teglværket ved Helligsø og ind i Krik Vig. Her skal man tæt til land ved de græsklædte skrænter, der strækker sig fra teglværket over Kobberø ved Gettrup til Gramstrup. De to forreste røde afmærkninger stod ikke hvor de skulle, så mod sædvane rettede vi os efter Plotteren og ikke de faktiske forhold, da et hurtigt blik på dybden forsikrede Freddy om, at vi var ved at komme på gale veje. På skrænterne er der terrasser formodentlig hvor køerne har gået og græsset gennem umindelige tider?

12 Da vi kom til den markerede rende ind til havnen, kunne vi igen konstatere, at ikke alle de afmærkninger, der er på søkortet både papir og elektronisk var til stede, men vi kom dog ind gennem den meget smalle rende med windsurfere og kitesurfere susende rundt til den ene side. Vi er næsten de eneste gæstesejlere i havnen jeg tror, der er en til i den forreste del af havnen, men jeg er ikke sikker. Der står et skilt med, at havnepenge betales ved værftet på lågen ind til virksomheden hænger en dobbelt postkasse, hvor man i den forreste henter en krøllet, halvfugtig og plettet kuvert, som pengene 100 kr. lægges i og proppes ind i den inderste postkasse gennem en revne i toppen af bagvæggen på den forreste. Her er en del ferielejligheder, og vi har udsigt til en familie, der flyver med drage. Det vil sige, de aktive er far og børn børnene får da lov at styre en gang i mellem. Her er også børn, der fisker krabber det er utroligt så stor en oplevelse, det er for dem bare at se og røre ved en sådan. De voksne fisker også, dog med fiskestang. Dagens distance: 15,7 sømil. Lysstanderne på molen er siddepinde for nogle store måger, der højlydt kommenterer, når Bellman og jeg går forbi neden under men de flytter sig ikke. Man må dog formode, at de bevæger sig bort på et eller andet tidspunkt. Vestervig Kirke, hvor Liden Kirsten Kong Valdemars stakkels søster og Prins Buris ligger begravet, ligge et stykke herfra. Jeg tænkte, jeg ville gå derhen på min aftenluftetur, men der var en hel del længere, end jeg lige havde forestillet mig, så jeg opgav på halvvejen. Så må jeg nøjes med at fotografere kirken fra vandsiden, når vi sejler herfra. Det er Bellmans 6 års fødselsdag i dag det havde jeg nær glemt! Grønne skrænter ved Kobberø.

13 Grønne skrænter med terrassestriber ved Kobberø.

14 Agger. Udsigt mod ferielejlighederne. Agger kig på skrå over vores motorbådsnabo mod værftet.

15 Agger. Agger.

16 Agger. Magdas mast t.v. bag motorbåden. Bemærk mågen. Årets fødselsdagsbillede af skibshunden Bellman.

17 Fiskefartøjer i Agger. Nærbillede af en af de hadske og standhaftige måger. Onsdag d. 20/ Freddy fik sig en sludder med vores lokale motorbåds-nabo mens jeg gik tur med Bellman. Han kunne bekræfte, at de to røde koste i Krik Vig stod forkert, hvilket mange havde måttet sande the hard way underligt, at man så ikke sætter dem rigtigt! Han fortalte også sin båds historie, om ferielejlighederne, hvor flere bygherrer var gået konkurs inden de blev færdige og meget mere, og da Freddy spurgte, hvad der blev fisket efter her på havnen vi havde jo set adskillige med fiskestang grinede han og sagde Her er da ikke en skid at fange det er bare tålmodige tyskere, så nu har vi lært et nyt udtryk!

18 Vi sejlede så ind til Thyborøn. Man skal næsten tilbage til Lemvig for a komme ind i den rigtige rende. Der går godt nok noget, der i den ene ende kan tolkes som en rende ca. midtvejs det er Kobberø Løb, der fortsætter efter et lavere stykke i Langholm Løb nær Thyborøn, men motorbådsmanden anbefalede os kraftigt at tage den lange afmærkede vej, og overlade smutvejen til absolut stedkendte han brugte den ikke engang selv. Altså tog vi den lange vej, og sejlede ind gennem Sælhundeholm Løb forbi Rønland med Cheminova og en række vindmøller. Vi så en sæl med en stor unge, der lå og solede sig på sandet. Vi sejlede op langs Sydhavnen, hvor man åbenbart er i gang med nyanlæg og jordarbejde, og ind i havnen og op i den bagerste afdeling, Nordre Inderhavn, der er officiel gæstehavn. Her fik vi en plads i hjørnet lige ud for Sejler-info og havnepenge-automat. Prisen er 150 kr. og man skal give 40 kr. i depositum for et kort, der giver adgang til faciliteter, og hvor man kan sætte penge ind til bad m.m.. Vi kiggede efter Susie, men så den ikke i nogen af havnene på vej ind, og den lå ikke i Nordre Inderhavn. Der er vist nok en småbådshavn længere syd på i havnekomplexet det kan være, de ligger der. Vi blev pludselig opmærksomme på en sæl der svømmede rundt i havnen, og en anden sejler fortalte os, at der kom flere sæler hver dag og kiggede efter nem mad. Der var to mindre drenge, der fiskede efter krabber ved hjælp af skrubbehoveder, og de kastede noget af deres madding ud til sælen. Det er for øvrigt sjovt at høre de to knægte den ene er dansk, den anden tysk, men de kan kommunikere sammen på engelsk, og har ikke problemer med at forstå hinanden. Her er en sejler far til den danske dreng - i en gul IF-er, han kender en Kim fra Bogø med en svensk kone. Freddy kan ikke komme i tanke om, hvem de er det nager ham som gammel post, der havde styr på hele øens befolkning! Da jeg gik tur med Bellman, gik jeg helt ud til Sneglehuset det er meget specielt, og desværre var det i modlys, da jeg fotograferede. Jeg gik også lige op i klitterne og ud ved nogle bunkers og så lidt på Vesterhavet, selv om der var en del længere at gå ud til Sneglehuset, end jeg havde forestillet mig, så da vi kom tilbage til båden, var jeg godt nok slidt ned til sokkeholderne! Jeg kom i øvrigt forbi den nye kirke. Der må være en lokal stenhugger, for sort set alle huse har sten eller relieffer udhugget som fisk, fugle og lignende uden for. Jeg prøvede at fotografere et flot fladfiske-relief, men billede blev desværre uskarpt. Vi gik i øvrigt glip af at kunne komme ind og overvære fiskeriauktionen det kan man ellers hver onsdag, men vi var lige for sent fremme til, at det kunne lade sig gøre. Vi har fået en Sms fra Eureka da de var ud for Lista de er på vej, og vi venter dem til Thyborøn i morgen tidlig. De er sejlet ud fra Egersund, så det er noget af en maratontur en sømil - de er ude på, men så vidt vi kan se på vejrudsigten, er det en meget fornuftig beslutning! Her er kommet en hollandsk båd ind ved siden af os de er kommet fra Mandal i dag og skulle ellers have været til Esbjerg, men vejrudsigten har fået dem til at stoppe her, da de ikke havde helt styr på, hvor i Fisker, den kulingvarsel de hørte fra Lyngby Radio, hørte hjemme. De blev meget imponerede over Eureka, da vi fortalte, at de var i anmarch fra Egersund. Vores distance i dag blev på sparsomme 14,44 sømil. Den lange gå-tur havde åbenbart ikke trættet Bellman en time efter hjemkomst ville han ud at gå igen til sin sædvanlige aften-gå-tur-tid, så nu ved jeg, at der er 800 skridt til den nærmeste dagligvareforretning.!

19 Værftet i Agger. Farvel til Agger.

20 Udsejling fra Agger.

21 Vestervig Kirke. Jagthytte i vandet eller hvad?????

22 Flot skude, vi mødte nær Sælhundeholm Løb. Cheminova.

23 Anlægsarbejde og fragtskib lige syd for Thyborøn. Indsejlingen til det store havnekompleks i Thyborøn.

24 På vej mellem Mellemhavnen og Bådehavnen i Thyborøn. Bådehavnen, Thyborøn. Nordre Inderhavn er foran det lange røde hus.

25 En tysk og en dansk ungersvend fisker krabber sammen i Thyborøn. Nordre Inderhavn, Thyborøn.

26 Nordre Inderhavn, Thyborøn. Bemærk sælen midt i havnen. Her er sælen lidt mere tydelig.

27 Thyborøn. Vinduesdekoration i Havnens Pølsebod, hvor man får udmærkede fiskeretter. En gråskenollike, som sammen med en måge, der desværre nåede at flyve, sørgede for afrydningen.

28 Thyborøns nye kirke. Kunstværk i Thyborøn.

29 Sneglehuset i Thyborøn. Udsigt over Thyborøn.

30 Vesterhavet og gammel bunker. Bunker på stranden ved Thyborøn.

31 Torsdag d. 21/ Kvart over 7 i morges, blev jeg vækket af Freddy Så er det nu de er på vej ind. Jeg kom i en fart ud af køjen og fik lidt tøj på, og vi var begge parat på kajen da Eureka et lille kvarter senere gled ind i havnen med et par trætte sejlere om bord. De havde haft en fin tur, selv om der ikke havde været meget vind, og de havde måttet sejle for motor. Vi aftalte at mødes til frokost så gik de til køjs for at få et par timers søvn. Vi gik over til Jyllands-Akvariet kl. 10 vi lod os desværre overtale til at købe en dobbeltbillet, der gav adgang til Kystcentret også. Akvariet hvor man gerne må røre fiskene, var en god oplevelse. Her var også Rav-Aages berømte samling, meget spændende, men nogle af de ting, der var lavet ud af ravklumperne, var nu afgjort mere sjældne end kønne. Kystcenteret var, mest for børn eksperimentarie-agtigt og interaktivt, men der var mange af knapperne, der ikke virkede, så det blev vi noget skuffede over. Vi mødtes med Inger Lis og Henning til en dejlig frokostfiskebuffet på Havneknejpen, Æ rø`e Hal det smagte rigtig godt. Vi besluttede at sejle ned til Lemvig. Eureka sejlede noget før os, og havde kun genuaen på vi havde genua og rebet storsejl, og fløj igen af sted, og indhentede og overhalede Eureka igen en pragtfuld sejlads med fuld knald på! Inger Lis og jeg gik i byen og købte spareribs, og vi havde en dejlig aften, men gik rimelig tidligt til køjs efter at have aftalt, at vi ville sove længe, og bagefter sejle til Jegindø. Dagens distance: 12,09 sømil havnepenge kr. 90. Øh, goddag kan man så få lidt ro til middagsluren!

32 Fisk i skjul. En grimmer karl portræt af en havkat.

33 Kuk kuk, hvem gemmer sig her? En lille haj

34 Portræt af en rokke.

35 Freddy undersøger bølgers virkning. Freddy leger med både de var ikke til at styre ordentligt.

36 Efter 140 sømil i ét stræk og kun et par timers søvn må man gerne se lidt træt ud. Henning og Inger Lis. Fredag d. 22/ Vi sov længe, som vi havde aftalt, men har valgt at blive, da det blæser og pis-øs-regner. I går aftes beklagede vi os til hinanden over, at der ikke var borde og bænke, så man kunne grille og spise på broen. Man skulle tro havnefogeden havde hørt os i morges stod der et fint hvidmalet bord-bænke sæt på broen! Jeg fik mig i øvrigt en lille sludder med havnefogeden, da jeg var oppe med skraldeposen. Hele parkeringspladsen og inderkajen er sovset ind i dieselolie havnefogeden ved ikke, hvor det kommer fra, og det lugtede jo fælt, men var ikke farligt! Man kan se folks olierede fodspor ud af broerne og ind mod byen. Den søde havnefoged overtog min affaldspose og ekspederede den videre, da den nærmeste skraldebøtte var fyldt til randen, så sig ikke, at der mangler service i Lemvig. Kamsteg, planlægningsmøde og kortspil på Eureka.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can!

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can! Torsdag d. 24. juli: Efter morgenkaffen vaskede Freddy sokker og jeg prøvede at vaske nogle af de mange sorte fod- og poteaftryk af fordækket. Så sejlede vi ud og lå for svaj samme sted som i går. Solen

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om

Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om at gå igen. Eureka ville sejle til Aalborg, men vi ville

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Fredag den 2. oktober kl 17:00 stævnede to både ud fra Jyllinge havn. Team Trojka og Team Donna. Vi var i alt 11 skippere og gaster med blandet erfaring, og vi skulle

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Sønderjyllandsturen 19., 20. og 21 juni 2019

Sønderjyllandsturen 19., 20. og 21 juni 2019 Sønderjyllandsturen 19., 20. og 21 juni 2019 Der var tilmeldt 5 vespa til turen, men desværre måtte 2 melde fra på grund af sygdom. Maria og jeg mødtes på Damhustorvet i København fredag morgen kl 8:00.

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Lørdag d. 9/7 2011 Vi startede med at fylde diesel på føj, hvor er det dyrt! Vi havde bestemt os for at sejle til Løgstør, og søkortet viste, at det

Lørdag d. 9/7 2011 Vi startede med at fylde diesel på føj, hvor er det dyrt! Vi havde bestemt os for at sejle til Løgstør, og søkortet viste, at det Lørdag d. 9/7 2011 Vi startede med at fylde diesel på føj, hvor er det dyrt! Vi havde bestemt os for at sejle til Løgstør, og søkortet viste, at det i den grad var om at holde sig til afmærkningerne, for

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

============================================================================

============================================================================ fødekasse, hvornår og hvordan ses det??? Indsendt af Edi Jensen - 2013/08/03 06:16 Jeg er meget nybegynder i Guppyopdræt. Jeg gik glip af første fødsel, hun fødte i fællestanken. Men da der stadig er mange

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden.

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden. LEDER Jeg vil starte med at sige tak til festudvalget for den årlige fastelavnsfest, som blev en sjov og hyggelig dag med mange gode udklædninger af både dykkere og de børn som var med i klubben bag efter

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland StilladsInformation nr. 74 - februar 2005 side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland Navn: Jan Hugreffe Strand Bopæl: Aalborg Alder: 36 Start i branchen: 1994

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

5. december Det sner og vi bliver fotograferet

5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. DECEMBER I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige

Læs mere

Vi havde fået gæster i masten på morgenkvisten.

Vi havde fået gæster i masten på morgenkvisten. Tirsdag d. 3. juli 2012 Freddy var en tur i marineshoppen, men de kunne ikke hjælpe os med årer. Det var sol og vind under 5 fra SØ, så vi sejlede stille og roligt for sejl til Vinga. Det var en tur på

Læs mere