SYGDOMME FODEN OG ANKLENS ANATOMI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SYGDOMME FODEN OG ANKLENS ANATOMI"

Transkript

1 SYGDOMME FODEN OG ANKLENS ANATOMI Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: Telefax:

2 FODENS ANATOMI Foden består af 26 knogler. 1 hælben (calcaneus), 1 rulleben (talus), 5 fodrodsknogler: terningebenet, bådbenet og de 3 kileben (os naviculare, os cuboideum og os cuneiforme I-III), 5 mellemfodsknogler (metatarsalknogler) og 14 tåknogler (phalangealknogler). Knoglerne er indbyrdes forbundet med bruskbeklædte led, hvor fodens bevægelser foregår. Alle led er stabiliseret med ledbånd. Knoglernes stilling og bevægelser er styret af muskler i selve foden og oppe på benet og centralnervesystemet koordinerer kommunikationen mellem alle de nævnte strukturer, således at gangen kan afvikles. Foden indeholder desuden bindevæv og fedtvæv samt nerver, arterier og vener samt lymfekar. Muskler og fedt virker stødabsorberende. ANKLENS ANATOMI Ankelleddet afgrænses af skinnebenet (tibia) opadtil, rullebenet (talus) nedadtil og til siderne af den yderste (fibula) og den inderste ankelkno. Ledfladerne er bruskbeklædte. Leddet er stabiliseret af et vifteformet ledbånd på indersiden samt 3 ledbånd på ydersiden. Endvidere passerer sener, nerver og blodkar ankelleddet. Bagtil på hælbenet (calcaneus) hæfter achillessenen, som er senen fra den store lægmuskel.

3 Ledbånd på ydersiden af anklen Ledbånd på indersiden af anklen DEFORMITETER AF DE SMÅ TÆER/HAMMERTÆER OG KLOTÆER Deformiteter i de små tæer er den hyppigste sygdom i foden og anklen. Hyppigheden varierer i forskellige materialer mellem 2 og 20% i en normal befolkning. Deformiteterne ses hyppigere med stigende alder. Medfødte og erhvervede deformiteter varierer fra lette grader til sværere stive deformiteter. Deformiteter i de små tæer har mange årsager; fodtøj har en afgørende rolle i udviklingen af disse og ses derfor hyppigere hos kvinder. Hvis man får smerter og problemer med at have plads til foden i rummeligt fodtøj, kan man vælge at operere. OPERATIONEN Vi vil altid tage et stående røntgenbillede af foden for at vælge den rette operationsmetode. Afhængig af deformiteten kan man lave operationer på sener og/eller knogler. Ved operation på knogle kan man gøre tåen stiv. Hvis deformiteten skyldes en nedsunken forfod, skæv storetå med knystdannelse eller en fejlstilling pga. leddegigt, så kan det være nødvendigt med operation for disse problemer ved samme operation, da man ellers vil gendanne fejlstillingen af tæerne. I forbindelse med operationen vil man ofte få i sat en metaltråd (K-tråd) i tåen. BEDØVELSE Operationen kan foretages i forskellige typer bedøvelse. Det aftales med anæstesilægen. I nogle tilfælde kan operationen foretages i en udvidet lokalbedøvelse fra knæhasen og ned (popliteusblok), men hvis der er tale om en ukompliceret hammertåes operation, så vil den blive udført i lokalbedøvelse sv.t. tåen. KOMPLIKATIONER Få procent udvikler infektion, hvor der er behov for behandling med antibiotika. Sjældent kan man beskadige en nerve ved operationen, således at man bliver følelsesløs i huden svarende til nervens forsyningsområde. Endvidere kan man hos nogle se gendannelse af deformiteten. Få procent får komplikationer i form af infektion eller dårlig heling af knogle eller hud. Vi opfordrer på det kraftigste til, at patienterne IKKE ryger, da rygning øger risikoen for komplikationer. Selv om der er tale om et mindre indgreb, så vil du kunne forvente hævelse og ømhed af foden i 3-6 måneder efter operation % af patienterne bliver tilfredse med operationsresultatet. EFTERBEHANDLING Du vil oftest kunne benytte en flad sandal i 3 uger og du må støtte fuldt på foden. Ved den ambulante kontrol efter 3 uger fjernes trådene inklusiv metaltråden, som kan fjernes uden bedøvelse. Vi tager ikke rutinemæssigt røntgenbilleder. Der kan blive behov for smertestillende behandling med Panodil de første par dage efter operationen.

4 HALLUX VALGUS/SKÆV STORETÅ MED KNYSTDANNELSE Dette er en tilstand, hvor storetåens knogle forskyder sig i forhold til mellemfodsknoglen, således at der dannes en knyst samtidigt med at storetåen peger mod fodens andre tæer. Dette kan medføre hammertåes dannelse af de små tæer og i svære tilfælde kan storetåen gå ind over de andre tæer. Selve knysten kan blive smertende. Afhængig af fejlstillingen kan det være nødvendigt, at foretage overskæringen højere oppe på mellemfodsknoglen (proksimal osteotomi) eller stivgøre leddet mellem storetåens mellemfodsknogle og kilebenet (Lapidus-procedure). Der benyttes ved disse indgreb eventuelt en lille metalskinne. Årsagen til en skæv storetå med knystdannelse er enten uhensigtsmæssigt fodtøj eller en arvelig tilstand. Ofte er det dog en kombination af de to forhold. Sygdommen rammer hyppigere kvinder end mænd. I nogle tilfælde skyldes knystdannelsen (eller forværres) et problem højere oppe på foden, hvorfor man i forbindelse med forundersøgelsen får taget et stående røntgenbillede af den pågældende fod. På basis af røntgenbillederne vælges den operationsteknik der bedst egner sig til at løse problemerne. Der er kun grund til behandling, hvis der er smerter. Er der kun lette gener bør man udskyde en operation og forsøge justering af fodtøj til fodformede sko, som i øvrigt også er nødvendigt efter en operation. OPERATIONEN Ved operation overskæres mellemfodsknoglen ved storetåen med en lille sav, så man kan rette knoglen op for derefter at låse knoglen igen med en skrue (Chevron-osteotomi). Det er tilmed ofte nødvendigt at foretage opretning på selve storetåen (Akin) eller andre supplerende indgreb. Der er tale om kirurgiske indgreb af en vis størrelse med en forventet operationstid på 45 minutter. BEDØVELSE Operationen kan foretages i forskellige typer bedøvelse. Det aftales med anæstesilægen. I nogle tilfælde kan operationen foretages i en udvidet lokalbedøvelse fra knæhasen og ned (popliteus-blok). De vil efter operationen ofte være smertedækket i adskillige timer, men skal dog opstarte

5 supplerende smertebehandling med Panodil og evt. anden stærkere smertestillende medicin. Vi anbefaler, at man undgår gigtpræparater (NSAIDpræparater) i efterforløbet pga. præparaternes hæmmende virkning på knoglehelingen. KOMPLIKATIONER Få procent får komplikationer i form af infektion eller dårlig heling af knogle eller hud. Vi opfordrer på det kraftigste til, at patienterne IKKE ryger, da rygning øger risikoen for komplikationer. Endvidere er der en lille risiko for udvikling af en blodprop i venerne på benet. Omkring 15 % af patienterne føler ikke, at de har opnået et resultat, der levede op til deres forventning, ofte fordi der fortsat er en grad af smerter eller fordi fejlstillingen har gendannet sig trods en vellykket operation. Der vil ofte være hævelse og en vis ømhed af forfoden i 6 måneder. Hos 30 % opstår der gener fra den indsatte skinne/skruer, som i så fald må fjernes ved en operation, typisk 6-12 måneder efter. EFTERBEHANDLING Du går hjem samme dag og skal holde benet højt hævet det følgende døgn. Du bliver udstyret med en hælsko samt en stor forfodsforbinding, eventuelt en gips (benyttes typisk efter Lapidus-proceduren), som skal sidde urørt til første ambulante besøg (efter dage), hvor vi foretager røntgenkontrol, fjerner tråde samt omlægger bandagen. Støtte på foden er afhængig af operationsmetoden og bandageringen. I visse tilfælde kan man efter første ambulante kontrol overgå til en bred sandal (medbringes af patienten). I andre tilfælde, afhængig af operationstypen, kan man først undvære hælskoen eller gipsen efter 4-6 uger. Efter 5-6 uger kan gangafvikling over forfoden typisk tillades. I nogle tilfælde arrangeres yderligere ambulant kontrol. Man skal fortsætte med forfodsbandage, der holder storetåen i den ønskede position i minimum 2 måneder. Man kan ikke føre bil før tidligst efter 4-5 uger. Har man stillesiddende arbejde er sygemelding dage realistisk, men har man arbejde med megen gang (f.eks. håndværker, sygeplejerske etc.) må du indstille dig på 6 ugers sygemelding eller mere afhængig af operationstypen.

6 ARTHROSE/SLIDGIGT I STORETÅENS GRUNDLED Det er i mange tilfælde uvist, hvorfor der opstår slidgigt i storetåens grundled. I visse tilfælde skyldes slidgigten tidligere brud eller andre skader i leddet. I andre tilfælde ødelægges ledbrusken af leddegigt eller urinsyregigt. Sygdommen kan ramme alle fra 20 års alderen med stigende hyppighed med alderen. Ofte er der ud over slidgigt tilmed en skæv storetå samt knystdannelse. Der er kun grund til behandling, hvis der er smerter. Er der kun lette gener bør man udskyde en operation og forsøge justering af fodtøj til fodformede sko gerne med stiv sål og en vis gængefunktion. I nogle tilfælde kan generne afhjælpes af gigtmidler eller en blokade. OPERATION Vi foretager altid stående røntgenbilleder af den pågældende fod inden en operation. På basis af røntgenbillederne vælges den operationsteknik der bedst egner sig til at løse problemerne. III. Protese (kunstigt led). Den ødelagte brusk/ knogle fjernes og der indsættes et lille kunstigt led. De indlægges 1 døgn. (Operationsvarighed 60 min.). IV. Keller (delvis ledfjernelse). En del af storetåens grundled fjernes. Storetåen bliver således noget kortere, men får en vis bevægelighed. (Operationsvarighed 30 min.). I. Cheilectomi (kegleoperation): Den syge del af ledbrusken fjernes. I visse tilfælde borer man tilmed små huller i andre områder af brusken (kaldes inforation). (operationsvarighed 30 min.). II. Artrodese (stivgørende operation): Ledfladerne med den ødelagte brusk fjernes og knoglerne holdes sammen med skruer/skinne. Man tilstræber at storetåen peger lidt opad for at lette gangafviklingen. Bevægeligheden i storetåens yderled bevares. (Operationsvarighed 45 min.). BEDØVELSE Operationen kan foretages i forskellige typer bedøvelse. Det aftales med anæstesilægen. I nogle tilfælde kan operationen foretages i en udvidet lokalbedøvelse fra knæhasen og ned (popliteusblok). De vil efter operationen ofte være smertedækket i adskillige timer, men skal dog opstarte supplerende smertebehandling. Vi anbefaler, at man undgår gigtpræparater i efterforløbet pga. præparaternes hæmmende virkning på knogleheling.

7 KOMPLIKATIONER Få procent får komplikationer i form af infektion eller dårlig heling (af hud, knogler eller indheling af protese). Vi opfordrer på det kraftigste til, at patienter IKKE ryger, da rygning øger risiko for komplikationer. Sjældent kan man udvikle en blodprop i venerne på benet. For alle operationstyperne gælder det, at ca. 15% af patienterne ikke føler, at de har opnået et resultat der levede op til deres forventning, ofte fordi der fortsat er en grad af smerter. Der vil være hævelse og en vis ømhed af forfoden i op til 6 måneder. Ved cheilectomi kan slidgigten fortsætte og nødvendiggøre et af de andre indgreb. Fungerer en protese ikke må den fjernes og leddet stivgøres, hvilket dog ikke er ukompliceret. Hvis der kommer infektion omkring en protese bliver man også nødt til at fjerne protesen. Ved den stivgørende operation er det nødvendigt at fjerne de indsatte skruer hos ca. 20%. Heler knoglerne ikke sammen kan ny operation komme på tale (ca %). Ved både den stivgørende operation såvel som proteseoperationen kan det ikke altid undgås at gangen, selv efter måneders træning, afvikles med ganske let halten. Det kan være den pris, man kommer til at betale for at blive smertefri. Ved Keller operationen kan storetåen med tiden begynde at dreje opad og indad og der kan opstå forfodssmerter, som nødvendiggør indlæg i fodtøjet. EFTERBEHANDLING I. Cheilectomi samt IV. Keller: Genoptræningen påbegyndes dagen efter operationen. Du udstyres med en gipsesko indtil den første ambulante kontrol. Genoptræningen består af både vægtbelastede og ubelastede bevægeøvelser over storetåens grundled. Smertebehandling med et gigtpræparat (typisk 10 dage) samt supplerende morfin (typisk 3 dage). Ambulant kontrol efter dage, hvor vi sikrer os at resultatet er i orden samt fjerner tråde. Sygemelding, afhængig af erhverv, fra 1-4 uger. II. Artrodese: Du udstyres med en hælsko i sammenlagt 4 uger. Ambulant kontrol efter dage, hvor der tages røntgenbillede, trådene fjernes og bandagen omlægges. Sygemelding afhængig af erhverv fra 1-8 uger. Smertebehandling med Panodil (typisk 14 dage) samt supplerende morfin (typisk 3 dage). III. Protese: Man vil typisk være indlagt et døgn. Genoptræningen påbegyndes dagen efter operationen. Du vil blive udstyret med en gipsesko indtil den første ambulante kontrol. Genoptræningen består af både vægtbelastede og ubelastede bevægeøvelser over storetåens grundled. Ambulant kontrol efter dage, hvor der tages røntgenbillede, tråde fjernes og bandagen omlægges. Sygemelding afhængig af erhverv fra 2-12 uger. Smertebehandling med Panodil (typisk 14 dage) samt supplerende morfin (typisk 5 dage). NEDSUNKEN FORFOD Dette er en tilstand, som ofte udvikles eller forværres med alderen. Ledhovederne i tæernes grundled er lokaliseret lige under huden, hvilket medfører smerter og hårdhudsdannelser svarende til fodsålen. Ofte er forfoden bred. I andre tilfælde er leddene gået af led eller er delvist ødelagt af slidgigt eller ledhindebetændelse. Man ser endvidere ofte hammertåsdannelse. Der er kun grund til behandling, hvis der er smerter. Vi opererer aldrig patienter, der ikke hyppigt har smerter i forfoden eller patienter der ikke har forsøgt med en forfodspelotte i fodtøjet. Er der kun lette gener bør man udskyde en operation og forsøge med en bred forfodspelotte som placeres præcist lige bagved de ømme ledhoveder, som derved løftes fra underlaget. Indlægget kan købes i Matas. I andre tilfælde henviser vi til en bandagist eller skomager.

8 Sidst revideret januar 2015 Revideres igen 2018

SYGDOMME FODENS OG ANKLENS ANATOMI

SYGDOMME FODENS OG ANKLENS ANATOMI SYGDOMME FODENS OG ANKLENS ANATOMI Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 FODENS ANATOMI Foden består af 26 knogler. 1 hælben (calcaneus), 1 rulleben (talus), 5 fodrodsknogler: terningebenet,

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk SPØRG HVIS DU ER I TVIVL Fødder er forskellige fra person til person, og derfor

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN 1 Slidgigt er den almindeligste form for gigt. Det er en nedbrydende gigtform, der overvejende angriber leddene herunder storetåen. Det er ofte en langsomt,

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet hulfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet nedsunken forfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe

Læs mere

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod Patientvejledning Smerter i forfod nedsunken forfod Der kan være mange årsager til, at du har smerter i forfoden. En hyppig årsag til smerter i forfoden er nedsunken forfod, som opstår med alderen. Årsager

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD 1 Smerter som følge af nedsunken forfod er et hyppigt problem, som kommer med alderen. Hjælper indlæg og specialsko ikke, kan vi tilbyde en operation, som

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i storetåen

Patientvejledning. Slidgigt i storetåen Patientvejledning Slidgigt i storetåen Slidgigt er den almindeligste form for gigt. Det er en nedbrydende (degenerativ) gigtform, der overvejende angriber leddene. Det er ofte en langsomt, fremadskridende

Læs mere

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod Patientvejledning Smerter i forfod nedsunken forfod Der kan være mange årsager til, at du har smerter i forfoden. En hyppig årsag til smerter i forfoden er nedsunken forfod, som opstår med alderen. Årsager

Læs mere

Patientvejledning. Operation for skæv storetå. Hallux valgus

Patientvejledning. Operation for skæv storetå. Hallux valgus Patientvejledning Operation for skæv storetå Hallux valgus En skæv storetå og ømhed af knysten over storetåens grundled ses hyppigt. I mange tilfælde kan det behandles med en tilpasning af fodtøjet, hvis

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har slidgigt i ankelleddet i en grad, som vi kan tilbyde at

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i storetåen

Patientvejledning. Slidgigt i storetåen Patientvejledning Slidgigt i storetåen Slidgigt er den almindeligste form for gigt. Det er en nedbrydende (degenerativ) gigtform, der overvejende angriber leddene. Det er ofte en langsomt, fremadskridende

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har platfod i en

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har hammertæer i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER 1 Der er mange årsager til, at man udvikler hammertå. Det kommer ofte med alderen, som led i forfodsnedfald. Op mod 20 % af os får problemer med årene.

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bagog mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

Patientvejledning. Hulfod og platfod

Patientvejledning. Hulfod og platfod Patientvejledning Hulfod og platfod Hulfod Platfod Hulfod Platfod Hulfod er en tilstand, hvor foden har en unormal, høj svang med stejle mellemfods knogler. Det betyder en fejlbelastning af såvel bag-,

Læs mere

OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg

OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet hulfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

Patientvejledning. Hulfod og platfod

Patientvejledning. Hulfod og platfod Patientvejledning Hulfod og platfod Hulfod Platfod Hulfod Platfod Hulfod er en tilstand, hvor foden har en unormal, høj svang med stejle mellemfods knogler. Det betyder en fejlbelastning af såvel bag-,

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI)

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) 1 Man kan fejle forskellige ting i anklen, der gør, at man får smerter i anklen. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD 1 Hulfod er en tilstand, hvor foden har en unormal, høj svang med stejle mellemfodsknogler. Det betyder en fejlbelastning af såvel bagfod, mellemfod og forfod. Hulfod

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har hammertæer i

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har platfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation. I det

Læs mere

Patientvejledning. Hammertå

Patientvejledning. Hammertå Patientvejledning Hammertå Mange får med årene problemer med krumme tæer også kaldet hammertå. Det giver smerter som følge af tryk på oversiden af de krumme tæer. Ofte er det nødvendigt at operere en hammertå

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hammertå

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hammertå Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om hammertå Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative behandling

Læs mere

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI)

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Du har fået tilbudt en kikkertundersøgelse af ankelleddet hos Capio CFR. I det følgende kan du læse

Læs mere

OPERATION VED HULFOD

OPERATION VED HULFOD OPERATION VED HULFOD Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har hulfod i en grad,

Læs mere

Skæv storetå Chevron operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Skæv storetå Chevron operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå Chevron operation Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå Chevron operation Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Fig. 1. Normal forfod som viser hallux valgus vinklen og intermetatarsal vinklen.

Fig. 1. Normal forfod som viser hallux valgus vinklen og intermetatarsal vinklen. Den smertende storetåknyst Hvad er en knyst? En knyst er et fremspring på en underliggende knogle. Årsagen til at knyster giver smerter er at bløddelsvævene udsættes for et tryk mellem knogle og fodtøj.

Læs mere

Når fod og ankel gør ondt

Når fod og ankel gør ondt - hurtig og sikker behandling Dine fødder er dit fundament. Du går, sidder, står, eller løber hver dag - og oplever du smerter i fødder eller ankler, kan det være til stor gene. Nogle smerter går væk af

Læs mere

Ankelstabiliserende operation (Brostrøm) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Idrætsklinikken

Ankelstabiliserende operation (Brostrøm) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Idrætsklinikken Ankelstabiliserende operation (Brostrøm) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Idrætsklinikken Stabiliserende operation for anklen Ledbåndene på ydersiden af anklen kan blive beskadiget

Læs mere

Patientvejledning. Leddegigt. I hånd- og fingerled

Patientvejledning. Leddegigt. I hånd- og fingerled Patientvejledning Leddegigt I hånd- og fingerled Leddegigt er en alvorlig sygdom, der påvirker mange led, ikke mindst i hånden og fingrene. Ofte angribes mange af kroppens led af en betændelses lignende

Læs mere

Patientvejledning. Kunstigt ankelled - ankelprotese

Patientvejledning. Kunstigt ankelled - ankelprotese Patientvejledning Kunstigt ankelled - ankelprotese Når smerter fra slidgigt i anklen ikke længere kan afhjælpes med indlæg, smertestillende medicin mm, kan en operation med et kunstigt ankelled blive aktuelt.

Læs mere

Patientinformation. Hammertå. - Krumme tæer (Digitus malleus)

Patientinformation. Hammertå. - Krumme tæer (Digitus malleus) Patientinformation Hammertå - Krumme tæer (Digitus malleus) www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Hammertå Mange får med årene problemer med hammertå / krumme

Læs mere

Kikkertundersøgelse i ankelleddet

Kikkertundersøgelse i ankelleddet Ved lidelser i ankelleddet vil det ofte være nødvendigt at gennemføre en kikkertundersøgelse (artroskopi). Som hovedregel vil lidelsens karakter være fastslået, og i forbindelse med artroskopien være planlagt

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Skæv storetå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Skæv storetå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Skæv storetå Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Skæv storetå Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt at du er godt forberedt

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i fingrene. Stivgørende operation eller ledprotese

Patientvejledning. Slidgigt i fingrene. Stivgørende operation eller ledprotese Patientvejledning Slidgigt i fingrene Stivgørende operation eller ledprotese Slidgigt i fingrene er meget almindeligt. Oftest er det tommelens rodled, der påvirkes, men også fingrenes yderled og mellemled

Læs mere

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 39 77 70 70 Telefax: 39 77 70 71 www.cfrhospitaler.dk Du har fået tilbudt en kikkertundersøgelse af ankelleddet på CFR

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i fingrene. Stivgørende operation eller ledprotese

Patientvejledning. Slidgigt i fingrene. Stivgørende operation eller ledprotese Patientvejledning Slidgigt i fingrene Stivgørende operation eller ledprotese Slidgigt i fingrene er meget almindeligt. Oftest er det tommelens rodled, der påvirkes, men også fingrenes yderled og mellemled

Læs mere

Patientvejledning. Nerveknude. I foden

Patientvejledning. Nerveknude. I foden Patientvejledning Nerveknude I foden En nerveknude på foden behandles i første omgang med aflastende indlæg i fodtøjet, hvorved forfoden løftes. Hvis dette ikke har effekt, kan indsprøjtninger med binyrebarkhormon

Læs mere

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Patientvejledning. Ankelartroskopi. Kikkertundersøgelse af ankel

Patientvejledning. Ankelartroskopi. Kikkertundersøgelse af ankel Patientvejledning Ankelartroskopi Kikkertundersøgelse af ankel Hvis du har smerter i anklen, kan man ved en kikkert undersøgelse i anklen vurdere om ledbånd, ledkapsel og brusk er beskadiget. Det er også

Læs mere

Skæv storetå kellers. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Skæv storetå kellers. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå kellers Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå kellers Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle have

Læs mere

Patientvejledning. Nedgroet negl

Patientvejledning. Nedgroet negl Patientvejledning Nedgroet negl Tilstanden skyldes som regel, at neglene på et tidspunkt er blevet klippet forkert, men for stramme sko kan også være årsagen. Oftest er det en eller begge storetåsnegle,

Læs mere

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation Patientvejledning Ankelstabiliserende operation Ankelledet kan få skader, blive løs og gå ud af led ved gentagne belastninger eller ved én kraftig belastning. Det er oftest ledbåndene på ydersiden af anklen,

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i håndled. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i håndled. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i håndled Stivgørende operation Slidgigt kan også ramme håndleddet. Slidgigt i håndleddet opstår typisk som følge af et brud i spolebenet lige ovenfor håndleddet eller brud på

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i håndled. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i håndled. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i håndled Stivgørende operation Slidgigt kan også ramme håndleddet. Slidgigt i håndleddet opstår typisk som følge af et brud i spolebenet lige ovenfor håndleddet eller brud på

Læs mere

Brud på anklen. -operativ/konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Brud på anklen. -operativ/konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Brud på anklen -operativ/konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Brud på anklen Anklen kaldes også fodleddet. Det er i

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i tommelfingerens. Stivgørende operation og Weilby-Burton

Patientvejledning. Slidgigt i tommelfingerens. Stivgørende operation og Weilby-Burton Patientvejledning Slidgigt i tommelfingerens rodled Stivgørende operation og Weilby-Burton Slidgigt er den mest almindelige form for gigt i verden. Det er en nedbrydende (degenerativ) gigtform, der kan

Læs mere

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK)

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, man skal have indsat en knæprotese, er, at brusken er slidt ned, og der kan af

Læs mere

Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece

Læs mere

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION KORSBÅNDSREKONSTRUKTION Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 39 77 70 70 Telefax: 39 77 70 71 www.cfrhospitaler.dk Vi vil gerne med denne vejledning forberede dig på den operation og efterbehandling,

Læs mere

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Patientinformation medbringes ved indlæggelsen MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Ortopædkirurgisk Afdeling Sydvestjysk Sygehus Indholdsfortegnelse Side 1: Indholdsfortegnelse Side 2: Forundersøgelse

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ Patientvejledning HemiCAP Miniprotese i knæ Beskadigelse af brusken i knæet sker typisk i forbindelse med udøvelse af sport eller ved ekstreme fysiske belastninger af knæet under arbejde. Oftest opstår

Læs mere

Brud på anklen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Brud på anklen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Brud på anklen -operativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Generel vejledning Det er blevet konstateret, at du har et brud i dit ankelled, som kræver operation. Formålet

Læs mere

Patientvejledning. Skade på sideledbånd. i tommelen

Patientvejledning. Skade på sideledbånd. i tommelen Patientvejledning Skade på sideledbånd i tommelen Ved slag, vrid eller overstrækning kan der opstå ledbånds skader i hånden og fingrene. Oftest er det tommelfingerens grundled, det går ud over, hvis du

Læs mere

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, at man skal have indsat en hofteprotese. er, at brusken er slidt ned, og der kan af og til også være slidt

Læs mere

Patientvejledning. Falsk leddannelse i skulder. Pseudoartrose

Patientvejledning. Falsk leddannelse i skulder. Pseudoartrose Patientvejledning Falsk leddannelse i skulder Pseudoartrose Efter brud på kravebenet er der risiko for, at bruddet ikke heler normalt, hvorved der kan dannes et falsk led (pseudoartrose). Ofte skyldes

Læs mere

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ Patientvejledning HemiCAP Miniprotese i knæ Beskadigelse af brusken i knæet sker typisk i forbindelse med udøvelse af sport eller ved ekstreme fysiske belastninger af knæet under arbejde. Oftest opstår

Læs mere

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende rekonstruktion af indvendige sideledbånd. Forundersøgelse

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende rekonstruktion af indvendige sideledbånd. Forundersøgelse Ved forvridning af knæleddet ses hyppigst beskadigelse af indvendige sideledbånd. Beskadigelsen kan være ledsaget af meniskskade eller læsion af øvrige ledbånd eller korsbånd. Skaden vil dog ofte være

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

Ankelstabiliserende operation (Brostrøm operation) Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.

Ankelstabiliserende operation (Brostrøm operation) Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1. Ankelstabiliserende operation (Brostrøm operation) Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Ankelstabiliserende operation (Brostrøm operation) Patientinformation

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af tidligere isat materiale

Patientvejledning. Fjernelse af tidligere isat materiale Patientvejledning Fjernelse af tidligere isat materiale Ved mange ortopædkirurgiske behandlinger bruges skruer, skinner, kramper, stave eller tråde. Disse kan senere give anledning til gener. Der kan derfor

Læs mere

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION)

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 ARTROSKOPI Artroskopi, der ordret betyder at kigge ind i led, er en undersøgelse, hvor man

Læs mere

1. Hvad er hammertå?... 4 2. Behandlingsdagen... 4 3. Udskrivelse... 5 4. Komplikationer... 5 5. Hjemme igen... 6 6. Efterbehandling...

1. Hvad er hammertå?... 4 2. Behandlingsdagen... 4 3. Udskrivelse... 5 4. Komplikationer... 5 5. Hjemme igen... 6 6. Efterbehandling... Hammertå 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er hammertå?... 4 2. Behandlingsdagen... 4 2.1 Forberedelse til behandlingen... 4 2.2 Selve operationen... 4 2.3 Efter operationen... 5 3. Udskrivelse... 5 3.1 Hjemtransport...

Læs mere

Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation

Læs mere

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Patientvejledning. Hemicap Patellofe moral protese. Miniprotese i leddet mellem knæskallen og dens fure

Patientvejledning. Hemicap Patellofe moral protese. Miniprotese i leddet mellem knæskallen og dens fure Patientvejledning Hemicap Patellofe moral protese Miniprotese i leddet mellem knæskallen og dens fure Har du smerter bag knæskallen kaldes det også forreste knæsmerter. Skyldes dine kroniske forreste knæsmerter

Læs mere

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Operation for hammertå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Operation for hammertå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for hammertå Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for hammertå Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt at

Læs mere

Operation for karpaltunnelsyndrom. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Operation for karpaltunnelsyndrom. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Operation for karpaltunnelsyndrom Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Operation for karpaltunnelsyndrom Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Information. til patienter og pårørende. Brud på anklen

Information. til patienter og pårørende. Brud på anklen Information til patienter og pårørende Brud på anklen 2 Anekl Ny hofte Brud på anklen Indholdsfortegnelse Årsag til brud på anklen... 4 Symptomer... 4 Undersøgelse... 4 Ikke-kirurgisk behandling... 5 Kirurgisk

Læs mere

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Overrivning af achillessenen -operativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Overrivning af achillessenen Lægmuskulaturen samles

Læs mere

Patientvejledning. Albueartroskopi. Kikkertoperation i albue

Patientvejledning. Albueartroskopi. Kikkertoperation i albue Patientvejledning Albueartroskopi Kikkertoperation i albue Hvis du har smerter i albuen, kan man ved en kikkertundersøgelse (artroskopi) i albuen vurdere om ledbånd, ledkapsel og brusk er beskadiget. Ordet

Læs mere

Kikkertoperation i knæet Patientinformation

Kikkertoperation i knæet Patientinformation Kikkertoperation i knæet Patientinformation Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Ortopædkirurgisk Ambulatorium/Idrætsklinikken Du har fået tilbudt eller har fået lavet en kikkertoperation

Læs mere

Patientvejledning. Senehæfte flytning på skinnebenet. Tuberositas tibia osteotomi

Patientvejledning. Senehæfte flytning på skinnebenet. Tuberositas tibia osteotomi Patientvejledning Senehæfte flytning på skinnebenet Tuberositas tibia osteotomi En korrigerende knogleoperation for at få knæskallen til at spore mere rigtigt i knæet. Har du smerter bag knæskallen også

Læs mere

Frilægning af nerve på foden mortons neurom. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Frilægning af nerve på foden mortons neurom. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Frilægning af nerve på foden mortons neurom Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Frilægning af nerve på foden mortons neurom Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give

Læs mere

Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus)

Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus) Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus) Patientvejledning 009 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en

Læs mere

Primær knæledsprotese

Primær knæledsprotese Patientinformation Primær knæledsprotese - Førstegangs ledudskiftning af knæ Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling Primær knæledsprotese (Førstegangs ledudskiftning af knæ). Vigtige oplysninger

Læs mere

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION KORSBÅNDSREKONSTRUKTION Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Denne vejledning skal forberede dig på den operation og efterbehandling, som du skal gennemgå. Vejledningen beskriver det normale

Læs mere

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION KORSBÅNDSREKONSTRUKTION Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Denne vejledning skal forberede dig på den operation og efterbehandling, som du skal gennemgå. Vejledningen beskriver det normale

Læs mere

Mortons neurom Nerveknude i fod

Mortons neurom Nerveknude i fod Mortons neurom Nerveknude i fod 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er Mortons neurom?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 4. Udskrivelse... 6 4.1 Hjemtransport... 6 4.2 Fjernelse af tråde... 6 5.

Læs mere

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet:

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet: Fedtsugning Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det

Læs mere

INFORMATION OM KNÆSKALS- STABILISERENDE OPERATION (MEDIAL PATELLOFEMORAL LIGAMENTREKON- STRUKTION OG ELMSLIE TRILLAT OPERATION)

INFORMATION OM KNÆSKALS- STABILISERENDE OPERATION (MEDIAL PATELLOFEMORAL LIGAMENTREKON- STRUKTION OG ELMSLIE TRILLAT OPERATION) INFORMATION OM KNÆSKALS- STABILISERENDE OPERATION (MEDIAL PATELLOFEMORAL LIGAMENTREKON- STRUKTION OG ELMSLIE TRILLAT OPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 KORTFATTET BESKRIVELSE AF

Læs mere

Patientvejledning. Hofteartroskopi. Kikkertoperation af hofteled

Patientvejledning. Hofteartroskopi. Kikkertoperation af hofteled Patientvejledning Hofteartroskopi Kikkertoperation af hofteled Hvad er en hofteartroskopi? Man kan fejle forskellige ting i hoften, der gør, at man får gener. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved en

Læs mere

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse)

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Information til patienter Vi byder Dem velkommen til

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ledbåndsskade mellem kraveben og skulderblad (Weaver Dunn)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ledbåndsskade mellem kraveben og skulderblad (Weaver Dunn) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om ledbåndsskade mellem kraveben og skulderblad (Weaver Dunn) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende bageste korsbånds-rekonstruktion

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende bageste korsbånds-rekonstruktion Ved svær forvridning af knæleddet, f.eks. opstået ved trafikulykker eller mere voldsomme sportsskader, kan knæleddets bageste korsbånd beskadiges. I nogle tilfælde ser man bristning af bageste korsbånd

Læs mere

STIVGØRENDE OPERATION I LÆNDEN (INSTRUMENTERET LUMBAL DESE)

STIVGØRENDE OPERATION I LÆNDEN (INSTRUMENTERET LUMBAL DESE) STIVGØRENDE OPERATION I LÆNDEN (INSTRUMENTERET LUMBAL DESE) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping 1 Viborg KÆRE PATIENT, Hensigten med denne pjece er at give dig grundig information om, hvad der skal

Læs mere

Operation med pandeløft. - information til patienter

Operation med pandeløft. - information til patienter Operation med pandeløft - information til patienter Pandeløft Ved et pandeløft løftes panden ved et kirurgisk indgreb. Afhængig af ønsket resultat kan operationen udføres på forskellige måder. Ønskes

Læs mere

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning.

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning. kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter, det kan være sig på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under hagen. En fedtsugning er ikke en erstatning

Læs mere

Patientvejledning. Tibiaosteotomi. Kileoperation i knæ pga. slidgigt

Patientvejledning. Tibiaosteotomi. Kileoperation i knæ pga. slidgigt Patientvejledning Tibiaosteotomi Kileoperation i knæ pga. slidgigt Tibiaosteotomi kaldes også en kileoperation, fordi man enten indsætter eller udtager en kile øverst i skinnebenet. Har du slidgigt, også

Læs mere

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT HOFTELED (HOFTEALLOPLASTIK)

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT HOFTELED (HOFTEALLOPLASTIK) INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT HOFTELED (HOFTEALLOPLASTIK) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Operation med indsættelse af en hofteprotese udføres oftest, når et hofteled er ødelagt af slidgigt,

Læs mere