GODE RÅD OM KØRSEL, BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE AF DIN CAMPINGVOGN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GODE RÅD OM KØRSEL, BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE AF DIN CAMPINGVOGN"

Transkript

1 GODE RÅD OM KØRSEL, BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE AF DIN CAMPINGVOGN Her er en række uvurderlige råd for den nye såvel som den rutinerede campist. Det er en god ide at printe dokumentet ud, så du har det liggende ved hånden og kan tage det med på turen. Generelle oplysninger Ved den første tur efter overtagelse af campingvognen, skal du efterspænde hjulmøtrikkerne med Nm (9-10 kpm), aluminiumsfælge med 120 Nm (12 kpm), efter de første 50 km kørsel. Dækkenes bæreevne er i overensstemmelse med Trafikministeriets bestemmelser og er beregnet for kørsel med max. 100 km/t. Vigtigt! Kør aldrig hurtigere end du til enhver tid har fuld kontrol over vogntoget og husk at fartgrænserne er forskellige fra land til land. Klargøring til afrejse Sørg altid for at laste vognen rigtigt. Den tungeste bagage midt i vognen over akslen og de lettere genstande foran eller bagved til afbalancering af kugletrykket på bilens trækkugle. Bemærk at den i registreringsattesten anførte egenvægt ikke nødvendigvis stemmer overens med campingvognens faktiske egenvægt, idet Trafikministeriet runder egenvægten op eller ned efter særlige regler, hvorfor angivelsen alene tjener til vægtafgiftsgruppering. Vi henviser derfor til den dansk forfattede pris- og specifikationsliste, som indeholder fabrikkens vægtangivelser med danske specifikationer. Husk at ekstraudstyr forøger egenvægten. Den bedste vejbeliggenhed opnås ved et kugletryk på kg eller ca. 10% af vognens egenvægt. Kuglekoblingens tilladte max-belastning er 100 kg, men bemærk at den tilladte maxbelastning på bilens træktøj kan være mindre. I så fald er det den som er gældende. En badevægt under støttehjulet er velegnet til at kontrollere vægtfordelingen med, når du laster campingvognen. Påse at ingen løse genstande kan skade interiøret eller forskyde sig under kørselen. Der er en stor lastekapacitet i en campingvogn, men påse, at du ikke overstiger totalvægten, som er anført i registreringsattesten. Læg borde og hynder ned, de kan hjælpe med at støtte bagagen midt i vognen. Påse at alle låger er lukket, køleskabets dør er sikret, skydedøren er sikret og løse dele på hylder etc. er fjernet og skufferne låst. Luk og lås alle vinduer og tagluger og påse at vanddunken er fastspændt. Træk evt. Tv-antenne ned, sluk alle lamper, også forteltlampen og hejs hængelampen op, så den ikke hænger og svinger under kørselen. Luk hovedgashanerne i køkkenbordet samt ventilen på gasflasken. Kontroller at gasflasken er fastspændt og lås gaskassen. Monter sidespejlene og påhængsskiltet på bilen.

2 Kontroller dæktrykket på både bil og campingvogn, se instruktionsbogen. Skru alle støttebenene helt op og løsn håndbremsen. Sæt campingvognen på kuglen ved at løfte i koblingshåndtaget, så kuglelåsen bliver udløst. Pas på ryggen. Brug evt. det justerbare støttehjul til hjælp. Er din campingvogn monteret med stabilisatorkobling, bør du læse afsnittet herom i din instruktionsbog. Når du har sikret dig at koblingshovedet er rigtigt på kuglen og låst, skrues støttehjulet helt sammen og løftes helt op ved at løsne spændegrebet på siden af koblingen. Monter sikkerhedswiren til katastrofebremsen og sæt stikket til lyset i stikdåsen på bilen. Pas på at kablet ikke kan slæbe mod vejbanen eller komme i klemme ved påløbsbremsens bevægelige dele. Kontroller at alle lygter fungerer rigtigt, og at ingen andre lamper end kørelygterne er tændte. Sæt trinet ind og lås indgangsdøren. Kontroller at intet er glemt og hvis turen går til udlandet, husk penge, pas og papirer. Den kloge campist medbringer altid Et ekstra spændebånd til gasslangen. En reserveregulator. Et reservehjul. En donkraft. Reservepærer og sikringer til både bil og campingvogn. Advarselstrekant og lommelygte. Stopklodser (er påbudt sydpå). Småværktøj, skruer etc. Klodser til at lægge under støttebenene. Et lille vaterpas. Feltspade. Ildslukker. Nødhjælps-/forbindingskasse. Kørsel og manøvrering Tag det roligt, de fleste lande har en øvre hastighedsgrænse på 80 km/t og i Danmark endda kun 70 km/t, 80 km/t på motorvej. Start og brems blødt, det sparer både bil, kobling, bremser og giver en behageligere kørsel. Det er både forbudt og farligt at opholde sig i campingvognen under kørselen. Anskaf stabile sidespejle og brug dem flittigt. Hold ud til siden med mellemrum, hvis du danner kø, så bagvedkørende kan slippe om. Vær opmærksom på store modkørende eller overhalende lastbiler, de kan give et voldsomt lufttryk. Husk at du har langsommere acceleration og længere bremselængde, når du kører med campingvogn. Hvis campingvognen begynder at gå i slyng, skal du omgående bringe hastigheden ned. Din campingvogn følger dig som en skygge og er bredere end bilen. Husk derfor at forøge svingningsradius, så du ikke tager noget uønsket med dig i svinget. Ved langturskørsel bør du med passende mellemrum stoppe og kontrollere at alt er i orden, og at hjulnavene ikke er for varme.

3 Ved bjergkørsel skal du huske at geare ned i god tid, især ned ad bakke. ed stejle nedstigninger ad bjergveje, vil campingvognen ofte bremse hele tiden, da den jo "løber på", hvorfor bremserne under ekstreme forhold kan løbe varme. I så fald ta en pause. At bakke med en campingvogn kræver en speciel teknik, som kun de færreste mestrer til fuldkommenhed, men det kan læres og kan være særdeles nyttigt. vis du vil øve dig i den ædle kunst, bør du finde dig en åben mark eller plads til formålet. Din nye campingvogn forsynet med automatisk bak-udløser i bremsen, hvorfor du blot sætter bilen i bakgear og kører baglæns. Ved eventuel punktering anbefaler vi, at bruge en donkraft til at løfte campingvognen med, medens du hele tiden støtter efter med støttebenene, for at holde balancen. Brug ikke støttebenene som donkraft. Medbringer du nød-punkteringssættet, følger du blot anvisningerne der. DÆKTRYK! Dæktrykket i bilens baghjul skal forhøjes med 0,2 bar. Korrekt dæktryk forlænger dækkenes levetid og sikrer campingvognens optimale køreegenskaber. Kontroller altid dæktrykket før hver tur. Dækstørrelse og lufttryk 155 R 13 2,5 bar 165 R 13 2,5 bar 175/70 R13 2,7 bar 195/65 R14 2,7 bar 205/60 R 14 2,7 bar 205/70 R 14 2,7 bar 185 R 14C 3,2 bar 185/65 R 15 2,7 bar 195/60 R 15 2,7 bar 195/65 R 15 2,7 bar 205/55 R 15 2,7 bar 205/60 R 15 2,7 bar 205/65 R 15 2,7 bar På campingpladsen Den bedste plads, du kan vælge til opstilling, er naturligvis jævnt fladt terræn af hensyn til bl.a. opstilling af et fortelt og korrekt funktion af køleskabet. Hvis du imidlertid er henvist til skrånende terræn, gælder det om, at få vognen stillet så vandret som muligt. Den enkleste metode, er at fjerne en græstørv under det "øverste" hjul. Det kan også være nødvendigt at lægge klodser under det laveststående hjul. Løft aldrig vognen op på støttebenene, det er kun støtteben, og det meste af campingvognens vægt skal være på hjulene. Stil spildevandstanken under afløbet og bær spildevandet bort. En stiv børnekost er velegnet til rengøring af gulvtæppet og underlaget i forteltet. Medbring en ekstra teltstang og en tøjsnor, så du kan etablere en tørresnor. Gem indkøbsposerne når du har handlet ind. Anbragt i en spand i forteltet er de fortrinlige til affald. Er der sorteringsbeholdere i din campingvogn, skal du sortere affaldet hvor det er påkrævet.

4 Lås altid campingvognen når sidste mand forlader den. Det er ærgerligt, hvis der mangler noget, når du kommer tilbage. Husk! God lejrorden er en dyd for den erfarne campist, - efterlad altid pladsen, som du selv gerne vil modtage den. El-installationen 230 V. El-installationen er forsynet med en automatsikring, der i mange vogne sidder i klædeskabet. Automatsikringen tjener som hovedafbryder! Ved siden af sikringstavlen er 12 V transformatoren, med egne sikringer anbragt. Der kan til særlige formål være anbragt en ekstra transformator under et af sæderne. Fremgangsmåde ved til- og frakobling: Tilslutningskablet skal være af typen H07RN-F eller tilsvarende og skal være ca. 25 m langt med 3 2,52 ledere og være monteret forskriftsmæssigt med CEE-stik i begge ender. Når campingvognen gennem et løst kabel skal tilsluttes 230 V standeren på f.eks. campingpladsen, skal følgende fremgangsmåde følges: Ved tilkobling: Stik først kablet til campingvognen - derefter til forsyningsstanderen. Ved frakobling: Fjern først kablet fra standeren - derefter fra campingvognen. Tilslutning skal ske til jordet net. Er der undtagelsesvis ikke jordforbindelse på campingpladsen, kan du opleve "elektrisk spænding" (som er helt ufarlig) ved berøring af karosseriet. Dette kan afhjælpes ved at banke et metal-jordspyd ca. en halv meter ned i jorden og forbinde det til campingvognens chassis. I tilfælde af fejl Afbryd alle stikkontakt-tilsluttede apparater og lamper! Er campingvognen årsag til, at campingpladsens HPFI relæ udløser, skal fejlen findes og udbedres. Det anbefales, at campingvognens el-installationer efterses en gang årligt. Bemærk at arbejde på campingvognens 12 V og 230 V installationer, kun må udføres af fabrikanten, dennes aut. forhandler eller en aut. el-installatør. Ventilation Din campingvogn er forsynet med et fast sikkerheds-ventilationsanlæg med ventiler i gulvet og taget. Disse åbninger må aldrig tilstoppes eller blændes af. Systemet er afstemt efter det antal personer, der er soveplads til. Vægventilationen ved køleskabet må dog gerne reduceres (vintercamping). Til det brug har din aut. forhandler en speciel afskærmning der kan købes som ekstraudstyr. Når kogeapparatet og evt. andre gasforbrugene apparater med åben flamme benyttes, skal taglugen altid åbnes og helst til læsiden. Uanset, at din campingvogn er konstrueret med et minimum af kuldebroer, kan kondensdannelser under kolde perioder ikke undgås, men i stort omfang forhindres, ved fornuftig VENTILATION. Opholder der sig mange mennesker i campingvognen, koges der mad eller tørres der tøj, er det nødvendigt at øge ventilationen. Vil man opvarme en vinterkold og fugtig campingvogn, må man påregne, at det varer et par døgn at drive fugten ud, samt gennemvarme interiøret. Du kan afkorte opvarmningstiden af interiøret

5 ved at åbne lågerne i skabene, f.eks. den første nat over. Jo varmere der er i vognen, jo hurtigere frigøres der vanddampe. Men da varm luft kan indeholde mere vanddamp end kold luft, forøges muligheden for kondensdannelser drastisk. Derfor må den fugtige luft hurtigst muligt tvinges ud af vognen ved at forøge ventilationen. Dette gøres ved at åbne taglugen til læsiden, og er det ikke nok, må der suppleres med et vindue på klem, men stadig til læsiden. Herved går der en del varme til spilde, men det er der ikke noget at gøre ved - det koster noget at oprette/opretholde et godt indeklima. Det er ved praktiske forsøg bevist, at en velisoleret campingvogn, selv under ekstremt lave kuldegrader, kan holdes kondensfri. Et godt hjælpemiddel er et hygrometer (luftfugtighedsmåler) til at styre indeklimaet. Det bedste indeklima opnår man ved en relativ fugtighed på 55-60%. I campingvogne med punktvarme er det vanskeligere at undgå kondens, idet der er en mere skæv varmefordeling mellem gulv og loft, end hvis der var installeret varmluftsblæser. Man er derfor tilbøjelig til at fordre mere varme. Varm luft kan indeholde mere vanddamp end kold luft, og derfor, jo varmere der er i vognen, jo større mulighed for kondens. Har din campingvogn kun punktvarme, og du ønsker at campere udenfor sommersæsonen, tal da varmefordeling med din aut. forhandler. Almindelig vedligeholdelse Lakeringen på din nye campingvogn er en ovntørret acryllak, der har mange års holdbarhed. Campingvognen vaskes efter de samme principper som en bil, og de samme lakbeskyttelsesmidler (absolut siliconefri) kan anvendes. VIGTIGT! Sørg for at påføre din nye vogn et lag voks, især de "hammerslåede flader", hvor voksen skal gnides godt i bund. Acrylvinduerne er mere modtagelige for ridser end almindeligt glas. Brug derfor masser af vand og en blød børste samt en let hånd, når du vasker dem. Evt. småridser kan fjernes med Slipol el. lign. - men husk i så fald at vaske efter med sæbevand. Pas på, at du aldrig påfører acrylvinduerne nogen form for lakkonserveringsmiddel el. lign., da de kan indeholde stoffer, der kan skade acrylglasset. Der kan på visse årstider opstå kondens i de dobbelte acrylvinduer. Dette er ikke nødvendigvis nogen fejl, men skyldes at acrylglas ikke er "helt vandtæt". Og det betyder at der, i lange fugtighedsperioder, kan trænge meget små vandmængder gennem glasset. "Problemet" er mest udtalt om foråret, men forsvinder som regel ganske af sig selv i løbet af nogle uger. Er du i tvivl om der er tale om unaturlig kondens, bør du rådføre dig med din Hobbyforhandler. Aluminiumslisterne er eloxerede og kan efter ønske beskyttes med chrombeskytter eller voks. Kunststofdele vedligeholdes med samme midler som anvendes til kunststofdele på biler. Hele chassiset er varmgalvaniseret. og kræver ingen særlig vedligeholdelse, udover vask. Det malede akselrør og svingarmene kan indsmøres i olie. Hjulmøtrikkerne efterspændes efter 50 km, km og derefter checkes efter hver ca km s kørsel. Tilspændingsmoment for hjulmøtrikker: Nm. - For aluminiumsfælge er tilspændingsmomentet 120 Nm.

6 Hjullejerne er vedligeholdelsesfrie og kan hverken smøres eller justeres. Navmøtrikken skal dog efterspændes med samme intervaller som hjulmøtrikkerne. Tilspændingsmoment for navmøtrik: 280 Nm. Bremserne skal efterjusteres efter de første 500 km s kørsel og derefter for hver km. Påse samtidig at alle påløbsbremsens bevægelige dele kan arbejde frit og ubesværet. Smøring foretages for hver km s kørsel eller mindst een gang om året. Smør svingarmene med fedtsprøjte (smørenipler foran på akselrøret). Det samme gælder påløbsarrangementet (smørenipler på oversiden). Alle andre bevægelige dele smøres med olie. Støttebenene smøres med fedt og/eller olie. Vinteropbevaring Tøm campingvognen for klæder, hynder, gardiner og andre løse genstande og opbevar dem på et tørt sted. Rengør vognen grundigt både udvendigt og indvendigt. Lakken skal have en gang voks og de indvendige metaldele kan beskyttes med syrefri olie. Tøm vanddunk og vandsystemet, så det ikke beskadiges af frost. Pump evt. en tynd klorinopløsning eller et dertil egnet andet middel, gennem systemet før det tømmes og efterlad hanerne åbne. Efterlad alle indvendige døre, låger og magasinlåg åbne for fri ventilation. Påse at alle faste ventilationssteder er åbne, og at alle vinduer og tagluger er forsvarligt lukkede. Få foretaget en fugttest, service, samt nødvendige småreparationer, specielt hvis der er mistanke om lækager i karosseriets samlinger og vinduernes tætninger. Gennemsmør hele undervognens bevægelige dele og smør låse og hængsler med en syrefri olie. Stil hjulene på et par stykker træ og skru støttebenene ned og stil også dem på et par træklodser. Om muligt, klods akslen op, fjern hjulene og opbevar dem på et tørt og mørkt sted. Hvis campingvognen skal opbevares udendørs, bør et højtliggende sted i rimelig læ med mulighed for sol vælges. (Vælg aldrig et "surt sted omme bag huset")! Såfremt standpladsen kan udsættes for stærk blæst, bør vognen forankres til jorden. Afdæk aldrig vognen med sejl eller plastic, da dette forhindrer ventilation og kan føre til ubodelig skade på vognen. Derimod er et halvtag udmærket. Ved udendørs opbevaring skal man være opmærksom på sne, der lægger sig på taget, og kan blokere udluftningerne. Se derfor også med jævne mellemrum til campingvognen - især efter snefald. Påse at taglugen og andre ventilationsåbninger ikke er blokeret af sne, samt fjern evt. fygesne, som kan komme ind i vognen gennem taglugeventilationen. I øvrigt anbefales det at varme vognen op en tre fire gange i løbet af en vinter og lufte den godt ud, især når vi har de velkendte "grønne vintre" uden frostperioder, som jo betyder tør luft. Det bedste er naturligvis om vognen kan opbevares indendørs i et godt ventileret rum, men de foranstående foranstaltninger skal alligevel foretages. Det vil være formålstjenligt at ophænge en fugtpose eller en anden form for fugtsamler over en plasticspand, eller i toiletrummet over et afløb, - men aldrig over stålvasken, da fugtposen indeholder salte, der kan angribe det rustfri stål. Det er vigtigt at holde vognen så tør som muligt. De massive trælåger kan i en fugtig vinter "vokse", men dette er normalt og de trækker sig som regel sammen igen, når de tørrer ud. Det kan anbefales, at lade din aut. forhandler foretage serviceeftersyn i efterårsmånederne. Specielt hvis der skal foretages småændringer eller monteres

7 ekstraudstyr o. lign. På dette tidspunkt har værkstedet bedst tid, og så er campingvognen jo med det samme klar til forårets og sommerens mange fritids- og ferieglæder. Gasanlægget Gasanlægget er før afleveringen gennemprøvet for tæthed og funktion. I din nye campingvogn er der kun anvendt apparater og materialer, der er godkendt af Danmarks Gasmateriel Prøvning, D.G.P., eller i overensstemmelse med D.G.P. s samt EU s regulativer og forskrifter. Ibrugtagning af anlægget sker i følgende rækkefølge: Monter gasflasken i gaskassen og fastgør den. Monter regulatoren på flasken. Regulatoren skal være forbundet til vognens faste installation med en godkendt slange, og være forsynet med spændebånd. I bunden af køkkenbordet er der anbragt en haneblok, med en hane til hvert apparat. Hver hane er forsynet med symbol for det apparat som den betjener. Disse haner bør være lukkede, når apparaterne ikke er i brug. Når anlægget skal i drift, påse da først at alle apparater er lukkede, og at hovedhanerne er lukkede. Nu åbnes for gastilførslen på flaskeventilen. Derefter åbnes for hovedhanen til det apparat, der skal i brug. Derefter følges det enkelte apparats tændinstruktion. Råd og vejledning om flaskegas Gasflasker skal altid stå op og være forsvarligt fastspændte. Anvend kun DG- eller EU-mærket gasmateriel. Hold altid gasforbrugende apparater rene og i god stand. Lad dit gasanlæg kontrollere af en fagmand mindst een gang om året. Mærker du uforklarlig gaslugt i vognen, skal du omgående åbne indgangsdøren og lukke regulatorventilen på gasflasken. Lad en fagmand efterse anlægget. Anbring ikke brandfarlige genstande i nærheden af tændte gasapparater og varmeovne. I tilfælde af brand skal flaskeventilen omgående lukkes og om muligt, flasken fjernes. Efterse regulatorens pakning ved flaskeskift. Apparater og regulatorventil skal være lukkede ved flaskeskift. Gasflasken skal være lukket under kørselen. Såfremt du i en nødsituation vil spore en evt. gaslækage, brug da f.eks. sæbevand på samlingerne, men lad indgangsdøren stå åben, imens du søger. Husk at flaskegas er tungere end luften, og derfor søger mod gulvet. Brug aldrig vold mod gasflasker og ventiler. Husk, til vintercamping skal du bruge ren propangas, som f.eks. er påfyldt BP s aluminiumsflasker.

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Brugsanvisning Varenr.: 9044081 Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fejemaskine Varenr.: 9044081. Beskrivelse: 6,5 hk

Læs mere

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk Teoribog til Trailer - En praktisk håndbog til kørsel med trailer Her er alt det du skal vide for at køre trailer, såkaldt B/E. Når du vil tage trailerkørekort er der 2 forskellige typer af kort efter

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG BRUGERMANUAL CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG ART NR 17500955 EAN NR 5709133170271 LÆS VENLIGST DENNE MANUAL FØR BRUG! 1 INDHOLD 1. Sikkerhed 2. Godkendelse 3. Værktøj til samling 4. Leveringsomfang

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning VIGTIGT Læs denne vejledning nøje, inden køleboksen monteres og tages i brug. Kontakt forhandleren, hvis der måtte være yderligere spørgsmål.

Læs mere

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Kosan Gas varenr.: 28150 Læs monteringsvejledningen før produktet tages i brug Advarsel 1. Følg altid de grundlæggende forholdsregler, når du bruger dette produkt.

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 -

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 - - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Betjeningsvejledning. LivingBike 369

Betjeningsvejledning. LivingBike 369 DK Betjeningsvejledning LivingBike 369 Moreland A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 14.1 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Identifikation af dele (ID) Illustrationer

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

LMC Lord Royal 560 RD er en eksklusiv rejsevogn for to med hvidt skindinteriør,

LMC Lord Royal 560 RD er en eksklusiv rejsevogn for to med hvidt skindinteriør, Imponerende. Når man gennem 2 år har haft æren i at se over 500 forskellige nye og brugte campingvogne ude og indeni, skal der en del til at imponere en. Hvis der skal findes et udtryk, der bedst beskriver

Læs mere

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt - Få balance i kroppen Brugervejledning A Division of The Baby Jogger Company Independence Jogger Dette produkt er CE godkendt Læs denne vejledning grundigt før joggeren benyttes og opbevar brugervejledningen

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

FERIELIVETS GLOBETROTTER

FERIELIVETS GLOBETROTTER FERIELIVETS GLOBETROTTER - et dansk kvalitetsprodukt BRUGSVEJLEDNING APOLLO / LUX, CONCORDE & SAVANNE Indholdsfortegnelse: Indledning...3 Tilkobling...4 Opstilling...5 Køkkensektion...10 Tekniske specifikationer...11

Læs mere

FERIELIVETS GLOBETROTTER

FERIELIVETS GLOBETROTTER FERIELIVETS GLOBETROTTER - et dansk kvalitetsprodukt BRUGSVEJLEDNING ROYAL Indholdsfortegnelse: Indledning...3 Tilkobling...4 Opstilling...5 Køkkensektion...11 Tekniske specifikationer...12 Husk før De

Læs mere

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. DK Betjeningsvejledning El-cykel Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 09.02 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Reklamationsbetingelser...

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 Alle rettigheder til denne manual forbeholdes. Hel eller delvis kopiering, uden tilladelse, er ikke tilladt..generelt. 1. Dette afsnit er gældende

Læs mere

1 - Lys på campingvognen

1 - Lys på campingvognen 1 - Lys på campingvognen Du kender det sikkert pæren er lige skiftet men alligevel virker baglyset ikke! Typisk er der tale om en bagatel en smule ir på polskoene eller på pærens fatning. Når vognen står

Læs mere

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W - 1 - ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSVEJLEDNING GRUNDIGT FØR BRUG Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG TIL FLEXI Tent&Trailer Comfort

INSTRUKTIONSBOG TIL FLEXI Tent&Trailer Comfort INSTRUKTIONSBOG TIL FLEXI Tent&Trailer Comfort TILLYKKE MED DET! Du har truffet et godt valg ved at vælge en Combi-Camp. Det betyder, at du har øje for kvalitet og holdbarhed. Vi håber, at du vil opleve

Læs mere

Sikker med flaskegas. Sikkerhedskrav og gode råd. Gas er en energikilde brug den med omtanke

Sikker med flaskegas. Sikkerhedskrav og gode råd. Gas er en energikilde brug den med omtanke Sikker med flaskegas Sikkerhedskrav og gode råd Gas er en energikilde brug den med omtanke Fakta om flaskegas (F-gas) Flaskegas består af de to gasarter propan og butan. I gasflasken er de under tryk og

Læs mere

1. Generelle sikkerhedsanvisninger

1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng DK UWTes1762,UWKes1752 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer

Læs mere

SUMMER BBQ. Brugsanvisning Gasgrill SUMMER BBQ GG791433

SUMMER BBQ. Brugsanvisning Gasgrill SUMMER BBQ GG791433 SUMMER BBQ TM Brugsanvisning Gasgrill SUMMER BBQ GG791433 Gennemlæs denne manual og gør dig bekendt med produktet, før grillen tages i brug. Gem manualen til senere brug. ADVARSEL! Følges den medfølgende

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W ART NR 330347 EAN NR 5709133330415 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Stama diesel-multi-truck

Stama diesel-multi-truck Brugsmanual Stama diesel-multi-truck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

Brugsanvisning EMHÆTTE. Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller.

Brugsanvisning EMHÆTTE. Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller. Brugsanvisning EMHÆTTE Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller. AH SF 1 IX/HA Montering 2 Montering 3 Montering 4 Installation

Læs mere

El - Cykel Power Sword

El - Cykel Power Sword DK MANUAL El - Cykel Power Sword Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk Registrering af produkt / Reservedele Registrer dit produkt online

Læs mere

Betjeningsvejledning til Carnival Camper

Betjeningsvejledning til Carnival Camper Betjeningsvejledning til Carnival Camper Kære kunde Tillykke med Deres nye Kia Carnival Camper. Kia Motors bestræber sig på at leverer et optimalt produkt. Vi vil med dette tillæg skitsere hvordan indretningen

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

El - Cykel Dutch Man

El - Cykel Dutch Man DK MANUAL El - Cykel Dutch Man Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk Registrering af produkt / Reservedele Registrer dit produkt online

Læs mere

VENTILATOR PRO HT Ø100 HYGRO & TIMER

VENTILATOR PRO HT Ø100 HYGRO & TIMER VENTILATOR PRO HT Ø100 HYGRO & TIMER INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 300213 EAN nr 5709133300340 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af ventilatoren. MÅ KUN INSTALLERES AF EN AUTORISERET ELINSTALLATØR!

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7 1 Indholdsfortegnelse Side: Brugsanvisning 2 Brugervejledning 3 Før du kører ud på din første tur 3 Din første tur 4 Tilpasning af din cykel 5 Justering af sadel 5 Justering af ryglæn 5 Justering af styr

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Samle og betjeningsvejledning

Samle og betjeningsvejledning Samle og betjeningsvejledning Moreland A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark Ver. 11.2 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Tillykke med din nye terrassevarmer Vi anbefaler at

Læs mere

MANUAL TJEP TP45 tagpappistol

MANUAL TJEP TP45 tagpappistol MANUAL TJEP TP45 tagpappistol?,!advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet. Ved

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

Cykel vedligehold. Vi kan ikke drages til ansvar for skader på cykel eller materiel opstået under reparation eller renovation.

Cykel vedligehold. Vi kan ikke drages til ansvar for skader på cykel eller materiel opstået under reparation eller renovation. CYKELVEDLIGEHOLD 1 Cykel vedligehold Mange af punkterne i denne guide tager udgangspunkt i cykler med udvendige gear. De fleste af punkterne kan dog direkte overføres til cykler med indvendige gear, da

Læs mere

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark TA-10 Manual DK Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark Kære fru, hr. Hjertelig tillykke med købet af din affugter. Du har købt et kvalitetsprodukt, som du vil have glæde af i mange

Læs mere

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 300210 EAN nr 5709133300333 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af ventilatoren. MÅ KUN INSTALLERES AF EN AUTORISERET ELINSTALLATØR!

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Indledning Dækket udgør den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Derfor er det vigtigt, at brugerne sørger for at bevare dækkenes kvalitet og præstationer.

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING

BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING Denne maskine opfylder følgende direktiver og retningslinier: EMC 92/31/EEG & RoHs 2002/95/EEG FOOD 1935/2004/EEG 93/68/EEG WEEE 2002/96/EEG LVD 73/23/EEG. 2007 Animo Alle rettigheder

Læs mere

Brugsanvisning. Fejemaskine 60cm, 6,5 HK. benzinmotor Varenr.:

Brugsanvisning. Fejemaskine 60cm, 6,5 HK. benzinmotor Varenr.: Brugsanvisning Fejemaskine 60cm, 6,5 HK. benzinmotor Varenr.: 90 39 263 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

Basic Clean -robotstøvsuger

Basic Clean -robotstøvsuger Basic Clean -robotstøvsuger... Betjeningsvejledning M1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIKKERHED ------------------------------------------------------------------------------ 2 * Sikkerhed * Batteri og genopladning

Læs mere

BRUGSANVISNING Danmark U2-light. panthera

BRUGSANVISNING Danmark U2-light. panthera BRUGSANVISNING Danmark U2-light panthera Brugsanvisning U2-light Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Indstilling af stolen Side 5 Vedligeholdelse af stolen Side 8 Sikkerhed Side 10 Indledning U2-Light

Læs mere

Automatisk vaskemiddeldoseringsenhed AWD 10

Automatisk vaskemiddeldoseringsenhed AWD 10 Brugsanvisning Automatisk vaskemiddeldoseringsenhed AWD 10 da-dk Læs venligst brugsanvisningen inden opstilling, installation og ibrugtagning for at undgå skader på personer og produkt. M.-Nr. 07 969 050

Læs mere

5. Ibrugtagning: Tag cyklen ud af emballagen, og læg alle enkeltdele frem. Kontrollér, at der ikke mangler noget. Gem den medfølgende vejledning.

5. Ibrugtagning: Tag cyklen ud af emballagen, og læg alle enkeltdele frem. Kontrollér, at der ikke mangler noget. Gem den medfølgende vejledning. 1. Generelt Denne brugsvejledning indeholder oplysninger om sikker brug og pleje af den nye cykel (læs vejledningen, før cyklen samles eller tages i brug). Cyklen må kun samles af voksne. Pas godt på brugsvejledningen,

Læs mere

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk TB-009D3 Manual Brugsanvisning Cykelplatform f/anhængertræk -Plads til 3 cykler. -Nem samling og montering. -Cyklerne anbringes nemt i holderne, grundet platformens lave højde. Indholdsfortegnelse 1. Sikkerhed.....

Læs mere

Brugsvejledning. Spa

Brugsvejledning. Spa Brugsvejledning til Spa 1. Elektriske parameter 2 2. Elektrisk installation. 2 3. Vand Tilslutning... 2 4. Installations Instruktioner... 2-3 5. Instruktioner... 3 6. Hygiejne ved brug af spabad 4 7. Vedligehold

Læs mere

EL - CYKEL FOLDAWAY. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk

EL - CYKEL FOLDAWAY. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk DK MANUAL EL - CYKEL FOLDAWAY Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk Registrering af produkt / Reservedele Registrer dit produkt online

Læs mere

Samle og betjeningsvejledning

Samle og betjeningsvejledning Samle og betjeningsvejledning Moreland A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark Ver. 13.1 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Advarsel Vi anbefaler at du før brug, grundigt læser

Læs mere

CA hjertestarterskab HSS100

CA hjertestarterskab HSS100 Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab HSS100 Uden lås - Isoleret, rustfri stålskab - Termostat styret varme - Blæser for ventilation - 2x LED lys (hjertestarter

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9054508-509 230V Fluefanger Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fluefanger til 150 m 2 - Varenr. 9054508 Fluefanger til 200

Læs mere

04/2014. Mod: MICRON-48/G. Production code: UPD80 Grey

04/2014. Mod: MICRON-48/G. Production code: UPD80 Grey 04/2014 Mod: MICRON-48/G Production code: UPD80 Grey Model: UPD60-UPD80 Brugsvejledning DK 280-120424 1 DK Vigtige informationer 1. For at få det fulde udbytte af skabet, bør De læse hele denne brugsvejledning

Læs mere

Manuel Klovbeskæringsboks. Brugsvejledning. Sondergaard maskinteknik

Manuel Klovbeskæringsboks. Brugsvejledning. Sondergaard maskinteknik Manuel Klovbeskæringsboks Brugsvejledning Sondergaard maskinteknik Kanstrupvej 10 9460 Brovst Forord Boksen er indrettet, og bygget til at anvendes ved klovbeskæring af kreaturer der har en vægt mellem

Læs mere

ANHÆNGER TIL HAVETRAKTOR

ANHÆNGER TIL HAVETRAKTOR 9135931 ANHÆNGER TIL HAVETRAKTOR Manual og samlevejledning GEM DISSE INSTRUKTIONER TIL SENERE BRUG Indholdsfortegnelse Generelle sikkerhedsforskrifter... 3 Faresignal - ordforklaring... 4 Funktionsforklaring...

Læs mere

Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring!

Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab CAHSS101GSM med AED sensor - Sender SMS besked, hvis hjertestarter bliver fjernet - Skabet kan overvåges (CA service program)

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle Døre og Vinduer A/S * Fabriksvej 5 * DK-8544 Mørke * Tlf. +45 86 37 24 77 * Fax +45 86 37 24 78 * www.jetrae.dk * jetrae@vahle.dk Monteringsvejledning 1. Placer døren i muråbningen

Læs mere

Original brugermanual for Skindrenser T3

Original brugermanual for Skindrenser T3 Original brugermanual for Skindrenser T3 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 94 35 00 Adresse: Fabriksvej 19, DK-7441 Bording Maskine: Skindrenser

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE

TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt før ibrugtagning af ismaskinen. Gem brugervejledningen til senere brug. BESKRIVELSE AF ISMASKINEN 1. Øverste kappe 2.

Læs mere

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Husvandværk 9135943 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk GARDEN PUM Kære kunde, Tak fordi du købte dette hus vandværk! Før installering skal du

Læs mere

Brugsmanual Stama mini truck

Brugsmanual Stama mini truck Brugsmanual Stama mini truck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt. Læs

Læs mere

Brugermanual KSB 105

Brugermanual KSB 105 Brugermanual KSB 105 Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Låge til frostboks 3. Termostat 4. Hylde 5. Grønsagsskuffe 6. Grønsagsskuffe 7. Justerbar fod 8. Indsats til æg 9. Dørhylde 10. Flaskeholder

Læs mere

Teoribog. b/e kørekort. I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve.

Teoribog. b/e kørekort. I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve. Teoribog b/e kørekort I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve. Du er velkommen til at udskrive teoribogen. Køreprøven: Inden køreprøven starter, har

Læs mere

TJEP. TJEP T-64C kombi MANUAL

TJEP. TJEP T-64C kombi MANUAL TJEP TJEP T-64C kombi MANUAL Advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet. Ved spørgsmål,

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

Brugsanvisning Ukrudtsbrænder MiniMax Kosan Gas varenr

Brugsanvisning Ukrudtsbrænder MiniMax Kosan Gas varenr Brugsanvisning Ukrudtsbrænder MiniMax Kosan Gas varenr. 12006 Anvendelse Ukrudtsbrænder benyttes i forbindelse med flaskegas, dvs. til butan, propan eller blandinger af disse gasser. Kan anvendes både

Læs mere

Monteringsvejledning for PSmover

Monteringsvejledning for PSmover Monteringsvejledning for PSmover 1. Kontroller, at følgende dele er medleveret (vist i rækkefølge ovenfra og fra venstre mod højre): 1 tværvange 1 teleskop mellemstang for kobling 2 øvre fastspændingsbeslag

Læs mere

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD DANISH Dette apparat må udelukkende anvendes til at opbevare fødevarer, enhver anden anvendelse regnes for at være farlig og fabrikanten kan ikke drages til ansvar for eventuelle

Læs mere

Trampolin 512x305 cm

Trampolin 512x305 cm SIKKERHEDSANVISNINGER OG SAMLEVEJLEDNING Varenr.: 9053595 Trampolin 512x305 cm Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Trampolin, firkantet - Varenr. 9053595 Beskrivelse:

Læs mere

AZENO Buffalo SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil

AZENO Buffalo SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil AZENO Buffalo SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil ZENO Buffalo 12v samle Manual Start med at sætte baghjulsakslen på plads. Sæt derefter de 2 motorer fast. Sæt derefter de små sorte rør

Læs mere

ZI24-ZI26. VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk

ZI24-ZI26. VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk ZI24-ZI26 VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk 1 Brugsvejledning 1. Elektriske parameter 2 2. Elektrisk installation. 2 3. Vand Tilslutning... 2 4. Installations

Læs mere

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Sikkerhedsanvisninger Dette dokument indeholder vigtig information omkring montering, betjening og vedligeholdelse. Opbevar altid manualen

Læs mere

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng I KB( P)2750,I K( B)2710,I KB( P)2350,I K( B)2310,I K3510,I K3514 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 1 2. Transport af apparatet... 2 3. Opstilling af apparatet...

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

TERRASSEVARMER 600 W

TERRASSEVARMER 600 W TERRASSEVARMER 600 W ART NR 350145 EAN NR 5709133350451 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Rør ikke gitteret og hold børn og husdyr på sikker afstand. Denne terrassevarmer

Læs mere

VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W

VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W ART NR 330335 EAN NR 5709133330293 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

Liberty Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt

Liberty Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt - Få balance i kroppen Brugervejledning A Division of The Baby Jogger Company Liberty Jogger Dette produkt er CE godkendt Læs denne vejledning grundigt før joggeren benyttes og opbevar brugervejledningen

Læs mere

2. Transport af apparatet. 3. Opstilling af apparatet

2. Transport af apparatet. 3. Opstilling af apparatet I nst al l at i onsanvi sni ng DK I KB3550,I KB( P)3554 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 1 2. Transport af apparatet... 1 3. Opstilling af apparatet... 1 3.1. Bortskaffelse af emballage...

Læs mere

TROLLA Gødning og saltspreder 36 l

TROLLA Gødning og saltspreder 36 l TROLLA Gødning og saltspreder 36 l Artikel nr.: 12006 DK montagevejledning 2010/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt

Læs mere

Mobilex "Kudu" Rollator og Montage- og brugervejledning

Mobilex Kudu Rollator og Montage- og brugervejledning Mobilex "Kudu" Rollator 312070 og 312075 Montage- og brugervejledning MOBILEX A/S Danmark Rev. 09/16 side 1 af 5 UM-312070-77-DK 1. Indledning Kære kunde, Denne brugervejledning er en beskrivelse af produktet

Læs mere

ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER. Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren.

ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER. Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren. II TD5 HS ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren. Løsn og fjern beskyttelsesdækslet, og udtag donkraften. På indersiden af varerummets

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE , 3-SØJLET (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE , 3-SØJLET (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - TYPE 01-29, -SØJLET (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage

Læs mere

ANBEFALES PÅ DET VARMESTE. Tips & tricks til vintercamping med Dethleffs

ANBEFALES PÅ DET VARMESTE. Tips & tricks til vintercamping med Dethleffs ANBEFALES PÅ DET VARMESTE Tips & tricks til vintercamping med Dethleffs HVORFOR GÅ I HI, BARE FORDI DET ER VINTER? Tag på camping 365 dage om året i din Dethleffs I Alperne kender man alt til streng vinterkulde

Læs mere

Små passagerer på cyklen

Små passagerer på cyklen på cyklen Side 1 En nation af cyklister Vi cykler i Danmark. Mere end i de fleste andre lande tramper vi rundt i pedalerne hver dag. Børn og voksne på små og store cykler, og små børn som passagerer på

Læs mere

MANUAL TJEP D15/50 dykkerpistol

MANUAL TJEP D15/50 dykkerpistol MANUAL TJEP D15/50 dykkerpistol?,!advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet. Ved

Læs mere

BESKRICELSE AF APPARATET Side 39. FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39. FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40

BESKRICELSE AF APPARATET Side 39. FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39. FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40 DK INDHOLD BESKRIELSE AF APPARATET Side 39 FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39 FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40 BRUG AF APPARATET Side 40 VEDLIGEHOLDELSE AF KØLESKABET Side 41 VEJLEDNING, HVIS

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

Gør det selv ventilation

Gør det selv ventilation Gør det selv ventilation TRIN FOR TRIN De lyse nætter synger på sidste vers. Selvom dagene stadig kan være dejligt varme, er nætterne ved at blive kolde, og inden efterårets kølige favntag overvælder én

Læs mere