Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 8. april 2012 til Avisartikler offentliggøres ikke på Banesiden Jernbanenyheder

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 8. april 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Avisartikler offentliggøres ikke på Banesiden Jernbanenyheder"

Transkript

1 Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 8. april 2012 til Avisartikler offentliggøres ikke på Banesiden Jernbanenyheder DEN DAGLIGE DRIFT (VEST) Ti 3/ Udflugt til Ng og Kd Ng PKL og mig var en tur til Ng for at se CFL Cargo godstoget til Koppers i Ng, som jo også er den eneste godskunde, der er tilbage på hele Fyn. Det var CFL MX 1023 med 5 vogne, som ankom til Ng, hvor de lige efter blev rangeret ind på rangerarealet Svanedammen, hvor der blev optaget yderligere 2 vogne, inden turen gik via sidesporet ned til Koppers. Efter ankomst til Koppers vejede man tankvognene på vognvægten, inden man gik i gang med en større rangering på Koppers. En af de ansatte, som skulle holde øje med rangeringen, nævnte til rangsisten, at der kun måtte stå maks. 6 vogne på pladsen: 4 på det yderste og 2 på det inderste, og da de nu havde 7 med, så de måtte tage den ene vogn med retur sammen med de 6, som stod der i forvejen hos Koppers. Ca. kl. 10 var de færdige med rangeringen på Koppers og kørte mod Svanedammen igen, hvor de skulle lave omløb, inden de kunne køre +60 før tid fra Ng. Inden afgang kørte vi af sted mod Lbt (Lillebæltsbroen), hvor vi ville tage den på vej til Fa. Kort efter ankomst kom RSC MZ 1449 susende over broen mod V. Lige efter kom CFL MX 1023 med 7 tankvogne også forbi. Kd Efter den var kørt, kørte vi videre ned til Kd Havn for at se Railservices Køf 1, som er indlejret til rangering på Kd Havn for Hectorrail. Da vi ankom, var Køf'en på vej ned til Sydhavnen med to vogne, men holdt få meter fra, hvor havnesporet begynder i en kurve. Da den efter et stykke tid ikke rykkede sig ud af stedet, blev vi lidt nysgerrige, hvorfor den ikke kørte videre, så vi gik om til Køf'en, hvor vi spurte de to hectoransatte på Køf'en, hvad der skete. De svarede, at Køf'en sad fast i kurven og kunne ikke komme videre uden hjælp, så man valgte at bruge Hectorrail , som netop var ankommet med godstoget til Kd, til at trække Køf'en og vognene fri ved hjælp af godsvognene, som lige kunne nå ned til Køf'en, uden at kørte uden for elnettet, og trække Køf'en fri. Da den var trukket fri, og Køf'en havde koblet 1 vogn af, prøvede man igen med samme problem igen. Hectorrail måtte igen komme til hjælp igen, så man måtte opgive at køre på Sydhavnen, da Køf'en er alt for svag til at kunne klare at trykke og trække vognene til og fra Sydhavnen. Man ville dog forsøge at komme ned til Nordhavnen. Mens at hectorfolkene havde pause, kunne vi se et dobbelt MR-togsæt til Ar, BR med Volvotoget, og Natteravnen (DSB MFB MF) og RSC MZ 1453 solo, som var på vej til Fa efter at have rangeret militærvogne i Oksbøl Syd. Da deres pause var forbi, kørte de ned på Nordhavnen for at hente 4 vogne, hvor de kørte to op af gangen. Det gik næsten uden problemer, og efter at de havde rangeret de 4 vogne fra Nordhavnen til hectorgodstoget, så var der lige tid til at se DSC EG 3101 med et blandet godstog og en ICE (DB BR 605) til Ar, inden de kørte ned med to vogne, som skulle ned til Nordhavnen, inden dagens rangering var færdig. Kl var Hectorrail-godstoget klar til afgang (!28) på vej mod Sverige. Vognene på Sydhavnen ville man prøve at leje en MY/MX til at kunne klare i et stykke tid, da den lille Køf slet ikke er stærk nok til at kunne klar rangeringen i Kd. Man har nu onsdag 4. april 2012 fået Railcare MY 1134 til at kunne klare rangeringen i Kd i et stykke tid; indtil videre frem til mandag 9. april (KP via BL) To 5/ Påske Cup til Sk og Ho 1 Den orange Køf har heddet LJ 13, DSB Traktor 13, Railion Traktor 13 og DJ Traktor 13, så jeg vil antage, den i dag hedder Railservice Traktor 13. Side 1 af 11

2 Sidste år skulle der i påsken flyttes en ny jernbanebro på plads over en kommende omfartsvej N om Jl (Jelling), så banen var spærret Vj-Gw (Give) og senere Vj-Jl. Derfor kørte deltagere i Holstebro Cup med busser fra Fa, og deltagere i Hancock Cup kørte med 5 MF-togsæt (324 meter langt) over Lg til Sk. I år er der åbenbart ikke så mange sjællændere tilmeldt Hancock Cup, så der skal kun komme 2 MFtogsæt, og til Holstebro Cup skal der heldigvis komme en ME med 6 psv. Noget af de mest kuperede terræn mellem Hr og Ho findes omkring Uu, så derfor vælges dette område. Faktisk er der mest kuperet ved Luj (Lundby Jylland, ) med Fast hastighedsnedsættelse 100 grundet kurveforhold. Tilrejse Kl ½ (!½) af Str med tog L 746 (Str-Fa), og heldigvis er der først reservationspligt for cykler i månederne maj-september. Kl (!1½) ankomst til Uu med tog 746. Uu-Ts-Uu Uheldigvis lød vejrmelding på grå himmel kommende fra NV over middag, og kun i det fjerne i retning Hr kan der ses en forsvindende lyseblå himmel. Oftest ønsker de fleste fotografer solskin særlig i den jordfarvede tid med mørke marker og bladløse træer, men dagens gråvejr åbner for nye steder at fotografere mellem Uu og Luj fra bakkerne på nordsiden af banen. Mellem ovk 30 i km 14,6 og Luj i km 15,2 er der vokset så meget til, at der ikke er plads til et længere tog. Videre ad en grusvej med lidt for store sten ned over en græsmark, løfte cyklen over en bæk i bunden af dalen og forbi en kunstig anlagt dam. Ved Dalgård holder en grøn traktor med en tilkoblet VestFarmladvogn under en række bøgetræer. Så er forgrunden i orden. Første fototog er ikke noget særligt, kun 2 MF-togsæt, der kan ses hver fredag og søndag, men seks vogne giver en idé om, hvor langt ME-toget på syv køretøjer er, og om hvor dét skal fotograferes. Nu begynder den intense toggang: Kl ½ (!2) lister et MR-tog forbi med 100 km/t. fra Uu mod Ts. Det skal til Ho for at krydse tog Kl ½ (!3) tog EP 8439 (Htå-Ho) DSB MFA (læst i Hm) som tog 8470 (Kh-Sk) med Påske Cup til Sk. I Ts skal toget krydse tog Kl ½ (!2½) lister DSB MR 40??++? med tog RV 3750 (Str-Fa) sig forbi Ts þ Uu. Det skal krydse tog 8439 i Uu. Kl ½ (!5) DSB ME toetagesvogne med tog EP 8439 (Htå-Ho) fra Uu mod Ts. Kl (cirka!2), tidspunkt ej fotoregistreret, suser et sæt MF med tog L 745 (Vj-Str) forbi; skal krydse tog 8079 i Ts. Kl ½ (!3) passerer et tog fra Ho med et ret usædvanlig med destination: Kb. Det er tog M 8079 (Ho-Kb) skubbet af ME 1529 mellem Ts og Uu; materiel fra deltagere i Holstebro Cup. Kl (cirka!2), tidspunkt ej fotoregistreret, passer der efterfølgende tog L 754 (Str-Fa). Så er ballet ovre og hvilket bal! 6 tog på knap 1½ time, og heldigvis er det en helligdag i dag, for ellers havde der været endnu flere tog: Kl tog RV 3758 (Ho-Hr). Kl tog RV 3741 (Hr-Str). Hjemrejse Kl (!11) sker hjemrejse med tog RV 3747 (Fa-Str) med DSB MFB Forsinkelse = krydsningsforlægning fra Ho til Ts som første tog med tog RV 3756 (Str-Fa). Kl (!2) passerer tog RV 3756 (Str-Fa) Ts. Der er La 40 gennem Hm, så der læses fra tog 3747: Kl (!7) krydses tog M 8284 (Sk-Cph). Numrene er DSB MFB Kl (!18) ankomst med tog til Str. Side 2 af 11

3 PRIVATBANERNE OG ANDRE OPERATØRER / Varde Mere Vestbanen med hensyn til nye sikringsanlæg er firmaet Rambøll i gang med at lave udbudsmaterialet, og udbud forventes i foråret. Der ser ud til, at Varde Vest, Billum, Hesselmed og Henne forsvinder som togfølgestationer og DS-signaler i Lunde forsvinder. Der er i Tyskland indkøbt en trolje som afløser for MT 2. Data: Byggeår 1996, længde 12,6 m, vægt 33tons og maks. hast. 100 km/h. Der er plads til 6 personer i kabinen, og der er 2 førerborde. De tekniske data tages med forbehold. Esbjerg I en periode på cirka ½ år vil tirsdag og fredage af CFL Cargo blive transporteret møllevinger fra Tyskland til Esbjerg Havn begyndende cirka i uge 18. Togene er med 18 vogne og 2 lok (ca. 700 m), er læssede med 9 stk. vinger, og det forventes, at der køres på havnen med 3 vinger ad gangen. Toget er formentlig i Esbjerg i tidsrummet kl Citycenter BROEN i Esbjerg bygges i forlængelse af Kongensgade over baneterrænet. Forventes i gang i sommeren i år med en byggetid på 2 år. 70 butikker, m², 66 % udlejet. Der bliver ikke perroner ved centret. Togsæt Vestbanens 2 Lint-togsæt ankom til Tønder d. 27. marts 2012 og kørte Linetest Vojens-Rødekro dagen efter, hvorefter de blev kørt til Struer for montering af tv-skærme mm., som i de øvrige togsæt. De forventes indsat i prøvedrift omkring 1. juni Kilde: Depot info Vest, nr. 2/2012, marts/april 2012 KØREPLANER Ti 3/ Sådan rammer togulykken dig personer påvirkes af ulykken. Se her, om det rammer dig. En ulykke tirsdag morgen afsporede et S-tog ved Nordhavn Station. Det betyder forlængede rejsetider for de op mod danskere, som dagligt benytter sig af S-tog. (Foto: Andreas Beck) Tirsdag morgen blev et S-tog afsporet ved Nordhavn Station, og det påvirker togtrafikken voldsomt. Ulykken kommer til at påvirke omkring danskere, som får forlænget deres rejsetid med S- togene. Indtil videre er det fortsat usikkert, hvornår togtrafikken atter kører normalt, men de foreløbige prognoser fra Banedanmark går på, at S-togene igen kan køre efter planen onsdag morgen. Planen er, at S-toget skal fjernes, og så skal vi have kigget nærmere på, hvordan skinnernes tilstand er, men vi regner med, og vi håber på, at trafikken kan genoptages i morgen tidlig, lyder meldingen fra Banedanmarks presseafdeling. Det er Banedanmark, der står for drift og vedligeholdelse af de danske statsbaner. Togulykken har skabt store ændringer i køreplanerne hos DSB, og det gælder ikke kun på strækningen nord for Nordhavn Station. Det påvirker hele banen, så det har en påvirkning på alle, og det kommer det til at fortsætte med hele aftenen. Langt de fleste vil opleve, at der kører tog med 20 minutters forsinkelse, som stopper på alle stationer. Der kører færre tog, og de kører langsommere, siger Niklas Marschall, salgsdirektør i DSB S-tog. På strækningen mellem Østerport og Svanemøllen er alle togafgange aflyst, og de er i stedet erstattet af busser. Vi har sat togbusser ind. De kører til Svanemøllen, og så fortsætter de til Klampenborg. Busserne kører hver tiende minut, og det fortsætter de med, siger Niklas Marschall. Her er de seneste trafikændringer, som er offentliggjort på DSBs hjemmeside tidligt tirsdag eftermiddag: Der kører i øjeblikket Togbus i stedet for S- tog mellem Østerport og Svanemøllen. Der kører Togbusser i stedet for S-tog mellem Østerport og Svanemøllen. Togbusserne kører ca. hvert 10. minut mellem Østerport og Klampenborg og standser ved alle stationer. Linje A kører ca. hvert 20. minut mellem Hundige og Østerport og igen mellem Svanemøllen og Farum. Linje B kører ca. hvert 20. minut mellem Høje Taastrup og Østerport. Linje C kører ca. hvert 20. minut mellem Hellerup og Klampenborg. Der kører også Togbus! Linje E kører ca. hvert 20. minut mellem Side 3 af 11

4 Køge og København H og igen mellem Svanemøllen og Hillerød og standser på alle stationer mellem Hellerup og Holte. Linje H kører ca. hvert 20. minut og standser på alle stationer. Linje F kører efter planen. Der må i øjeblikket regnes med længere ventetid på mange S-tog. Leveret i samarbejde med bt.dk Kilde: Peter Svith, opdateret: tirsdag 3. april 2012, kopieret onsdag 4. april 2012 kl Hjælper det at dukke sig for ikke at blive ramt? To 5/ Påske Cup til Sk og Ho Tog M 8224 (Kb-Htå), ME 300, 160 km/t. Kb 10.30, Mø (51)-58, Hk 11.(10½)-13½, Tø 22-25, Ro (38).53, Htå Bemærkninger Ro Sporplads i Htå Mat til EP 8439 Tog EP 8470 (Kh-Sk), 2 MF, 180 km/t. Kh 11.55, Htå 12.05½-07½, Od 13.13, Fa (46)-48, Vj 14.(07)-09, Ges (14½)-16½, Gg (29½)-41½, Ke 15.(05½)-11, Hr 17½, Ts (37)-40, Ho 48, Str , Røb (42½)-44, Sk Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Tog EP 8439 (Htå-Ho), ME 300, 160 km/t. Htå 12.11, Hh 15-16, Ro 21½-23, So 48-49, Sg 58-59, Kø 13.08½ -09½, Od 37, Fa 14.(10)-13½, Vj 28½, Jl (41)-46, Ft 15.(13)-14, Hr 27, Uu (41½)-45½, Ho Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Tog M 8079 (Ho-Kb), ME 300, 160 km/t. Ho 16.19, Ts (26)-28, Hr 48, Ke (16.54)-17.18, Ft 22½-25½, Ty (36)-39, Ges 18.(03)-08, Vj 18.16½, Fa (39)-41, Od 19.19, Ro , Tø 21.(07)-12, Hk (21)-24, (35)-37, Kb Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Mat fra EP 8439 Tog M 8284 (Sk-Cph), 2 MF, 180 km/t. Sk 17.00, Vp (12½)-21, Str 33-47, Ho 57, Id 18.(12½)-13½, Hr 25, Bb (38½)-45½, Jl 19.(05½)-15½, Vj 29½, Fa (43)-51, Od 20.37½, Ig 22.05½, Klv 08½, Cph Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Mat fra EP 8470 Kilde: toganmeldelse nr. 5823, torsdag 22. marts 2012 Sø 8/ Påske Cup fra Sk og Ho M 8286 (Cph-Sk), 2 MF, 180 km/t. Cph 10.47, Klv 54, Ig 57½, Od 12.13½, Fa (50)-56, Vj 13.13½, Gg (29½)-42½, Ke 14.(07)-13, Hr 19½, Ts (39)-40½, Ho 48, Hm 53½-55, Str , Røb (39)-40½, Sk Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Mat til EP 8296 Tog M 8467 (Kb-Ho), ME 300, 160 km/t. Kb 10.28, Mø (54)-58, Hk 11.(10)-13, Tø 21½-25½, Ro 49-59, Kø 12.(38)-46, Od 13.11½, Fa (53)-55, Vj 14.12, Gg (32½)-41½, Ty (54)-55½, Ke 15.(09½)-11, Ts (39)-40½, Ho Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Mat til EP 8482 Tog EP 8482 (Ho-Htå), ME 300, 160 km/t. Ho 16.45, Ib 17.(06)-10, Hr (18)-19, Ty (37)-39, Ges 18.(06)-08, Vj 17½, Fa (37)-39, Od 19.21, Kø , Sg 56-57, So , Ro 45-46½, Hh 52-53, Htå Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Tog EP 8296 (Sk-Cph), 2 MF, 180 km/t. Sk 16.12, Vp (23½)-24½, Str 36-56, Hm 17.(02)-10, Ho 16, Ts (22½)-26, Uu (32)-33½, Hr 48½, Ke 54½-56, Gg 18.19½-28, Vj 45, Fa 19.(01)-03, Eb 15½-29, Od 19.55½, , Kh 26-36, Cph Bemærkninger Fa Standser kun for evt. lokoførerskifte Side 4 af 11

5 EP 8296 befordrer passagerer Sk-Kh EP 8286 er mat Kh-Cph. Tog M 8211 (Htå-Kb), ME 300, 160 km/t. Htå 21.47, Tø 22.(05)-12, Hk (21)-24, Mø (35)-37, Kb Bemærkninger Mat fra EP 8482 Kilde: toganmeldelse nr. 5823, torsdag 22. marts 2012 To 5/ sø 8/ Her er du þ Forside þ Kundeservice þ Trafikinformation þ Ændringer i trafikken Ændringer i trafikken Hobro-Aalborg/Frederikshavn i påsken: Ændret kørsel med InterCityLyn og InterCity (fra torsdag aften til søndag). Lørdag kører vi ikke med Aalborg Nærbane I påsken reparerer vi banedæmningen ved Støvring. Det betyder, at vi ikke kan køre som normalt mellem Hobro og Aalborg/Frederikshavn fra skærtorsdag om aftenen til påskedag, søndag. Her kan du downloade en køreplan. Hvad betyder ændringerne for dig, der kører fra skærtorsdag om aftenen til påskedag, søndag? InterCityLyn kører som normalt, men vi kører kun mellem Kastrup/København H og Hobro. Skal du videre henviser vi til InterCity. Mellem Lindholm og Frederikshavn kører vi regionaltog til Lyntogenes tider. Vi kører bus fra Aalborg til Lindholm. InterCity og regionaltog kører efter ændrede tider fra Skørping til Aalborg. Vi kører busser Aalborg- Lindholm i begge retninger. Fra Aalborg mod Aarhus/København kører vi som normalt. Lørdag kører vi ikke med Aalborg Nærbane mellem Skørping og Lindholm. I stedet kan du køre med InterCity. Kilde: , torsdag 5. april 2012 søndag 8. april 2012 Lø 7/ Her er du þ Forside þ Kundeservice þ Trafikinformation þ Ændringer i trafikken Ændringer i trafikken Der kører bus i stedet for tog mellem Aalborg og Lindholm, fordi et fragtskib er sejlet ind i jernbanebroen over Limfjorden Natten til torsdag den 28. marts sejlede et fragtskib ind i jernbanebroen over Limfjorden. Det var en ret voldsom påsejling, så indtil videre kan vi ikke køre tog mellem Aalborg og Lindholm. Det kan betyde ekstra rejsetid på op til en time for dig, der skal over Limfjorden og videre med tog. Hvordan kommer jeg så af sted? Vi kører busser på strækningen Aalborg Aalborg Vestby Lindholm og retur. Kommer du sydfra og skal nord for Limfjorden, er det InterCitytogene, som har de bedste forbindelser. Når du kommer med et InterCitytog til Aalborg, kører bussen få minutter efter til Lindholm, hvorfra toget til Frederikshavn kører kort efter. Skal du opnå færgeforbindelse i Nordjylland, er det vigtigt, at du tager af sted i god tid. Ekstra tog mellem Aalborg og Aalborg Vestby Udover busserne kører der også tog mellem Aalborg og Aalborg Vestby. Det er regionaltogene fra Skørping, der fortsætter fra Aalborg til Aalborg Vestby. Sådan kører busserne (opdateret den 5. april): Se køreplanen fra Aalborg mod Lindholm og Frederikshavn her: Se køreplanen fra Frederikshavn og Lindholm mod Aalborg her: Nye busholdepladser fra mandag den 2. april 2012 Fra mandag den 2. april standser busserne i Aalborg ved busterminalen frem for på forpladsen, hvor de optager adskillige parkeringspladser. Der er etableret røde ledelinjer i asfalten fra perronen til busterminalen. Aalborg Busterminalen ved busperron 1. Aalborg Vestby Kasketvej. Side 5 af 11

6 Lindholm Forpladsen på Lindholm Nærbanevej lige over for Netto. Vær også opmærksom på det længe planlagte sporarbejde mellem Hobro og Aalborg fra den 5. april 8. april. Se yderligere information her. Holder togene og venter på busserne i Lindholm og Aalborg? Nej! Vi har ikke mulighed for at lade togene vente i Aalborg og Lindholm. Hvis togene ikke kører til tiden, så vil forsinkelserne sprede sig til hele landet. Hvis det er vigtigt, at du kommer med et specifikt tog, så anbefaler vi, at du tager en bus i god tid. Hvor lang tid varer det her? Det kan vi ikke sige endnu. Skibet har ramt broen temmelig kraftigt, og meget tyder på, at det vil tage flere måneder at reparere den. Når Banedanmarks ingeniører har undersøgt sagen nærmere, kan vi få en mere præcis prognose. Kilde: lørdag 7. april 2012 kl. 16:21 Lø 14/ fr 22/ Særkøreplanerne er klar! Herning-Silkeborg sporarbejde 14/4-22/ Så er særkøreplanerne og anden information om sporarbejdet mellem Herning og Silkeborg i perioden 14. april 22. juni klar Se køreplaner og info her! Kilde: kopieret onsdag, den 4. april 2012 Lø 14/ lø 23/ Sporspærring etape 1, Hr-Sl Der er kommet en toganmeldelse på 46 sider med aflyste og tillyste tog under Sporspærring etape 1, Hr- Sl. De tillyste tog har togkategorierne RA 853XX og RX 853XX. Kilde: toganmeldelse nr. 6657, torsdag 28. marts 2012 GODSVOGNE Sø 8/ Gul Xtg i Ha I nok et par uger har gul Xtg stået efterladt i rghovedet i Ha (Hadsten). Den er lastet med en tromle og lidt baneaffald. TOGSÆT Giro d'italias indtog ved Arriva To 29/ GIROSTART Om formiddagen sættes der følgende fire farver på begge sider af det skrå tag på AR AR På højre side klisters der en ellipse og 15 parenteser, alle lyserøde, på højre side. Genialt nok dannes af parenteserne to cirkler ( ) ( ) ; Arrivas ikon. Der er for få parenteser, så venstre side af AR 2040 kan ikke blive dekoreret. Denne operation sker i spor 101 i remisen på mdt Str. Tilskuer fra spor 102 er AR AR 2053, der kom til depotet for første gang i aftes, onsdag 28. marts VETERANMATERIEL OSV. Sø 25/ SkinneBus Gruppen Vestjylland Ideen med denne forening (SBGV) blev startet i 2011 af 10 personer, som også var medlem i en anden jernbaneforening. SBGV var en ejergruppe, som skulle købe og udleje tog til jernbaneforeninger. Der skulle Side 6 af 11

7 så via SBGV lejes tog ud til den anden forening, hvor man også var medlem. Men i stedet blev der dannet en ny jernbaneforening. Vi har til huse i Jydens bygning i Vemb, som vi er meget glade for. Udenfor for har vi adgang til Lemvigbanens og banedanmarks infrastruktur. Gruppen: Bliv Medlem Ønsker du at blive medlem, kontakt da kassereren. Priser: Passiv: 200,00 kr. Aktiv: 400,00 kr. Husstand: 600,00 kr. Vort materiel O YMS 1 (YM15) Kilde: SkinneBus Gruppen Vestjylland, Find Jydens bygning i Vem Jydens bygning i Vem kan ses ved at slå op og indtaste adressen Sdr. Hedegårdsvej 2 Vemb. Tryk på Hybrid. VLTJ's remise lå ved sydsiden af den grå bygning. Dette sidespor er det eneste privatbanesidespor, der er tilbage. Den anden remise lå mellem spor 0 mod Bækmarksbro og spor 1 mod Ho. Til sidste holdt VLTJ 6 (må det have været) med bufferne afmonterede; så kort var remisen). VLTJ's gamle stationsbygning kan ses ved at indtaste adressen Stationsvej 7". Røde Kors bruger Stationsvej 6". Vandtårnet lå ved spor 1 henne ved ovk 331. FASTE ANLÆG / Antallet af La vokser stadig Mellem Kæ (Kibæk) og Td (Troldhede) er der (atter kommet) en La 80 i km 87,6-87,7 hen over ovk 202 i km 87,6. Der har tidligere været La 40 i overkørslen. Banens tilstand forbedres en gang i fremtiden. Værre er det med Fast hastighedsnedsættelse 80 i km 89,4-89,6, der har været der i årevis. Den er i marts 2012 blevet forlænget fra km 89,7 til km 88,6, så det dårlige spor nu har en længde på 1,2 km. Denne hastighedsnedsættelse på den snorlige strækning vil sikkert eksistere om år, hvis sporet ikke skiftes inden da. Et ekstra, unødigt dieselforbrug vedrører ikke Banedanmark. Penge til sporombygning skal først bevilges. Før i tiden tog baneformanden affære, og baneafdelingen skiftede de dårlige skinner og sveller. Ti 3/ Du er her: Forside > Banearbejde > Fyn > Naboinformation Fyn > Undersiden af Lillebæltsbroen renses og males Undersiden af Lillebæltsbroen renses og males Udsendt til naboer 200 meter fra broen i Snoghøj og beboere på Kongebrovej i Middelfart Banedanmark tager om kort tid fat på at rense og overfladebehandle undersiden af den gamle Lillebæltsbro. Arbejdet går i gang midt i april og fortsætter i år frem til midten af oktober. Vi forventer at være helt færdige med arbejdet inden udgangen af Hvad går arbejdet ud på? Stålkonstruktionen på broens underside skal afrenses og males. Vi tager et brofag ad gangen og pakker underdelen ind i plastic, inden vi ved hjælp af en meget kraftig vandstråle en såkaldt water jet renser den gamle maling af. Vi benytter denne metode, fordi den er mest skånsom for miljøet. Derefter påfører vi den nye maling. Er broen åben? Arbejdet foregår fra store platforme under broen, og broen vil være åben for trafik som normalt. Dog kan vi komme til at optage en del af cykelstien. Side 7 af 11

8 Hvornår foregår arbejdet? Arbejdet finder sted i dagtimerne mellem kl og kl Vi kan desværre ikke helt undgå at støje, når vi spuler den gamle maling ned og arbejder med håndværktøj. Vi bestræber os på at minimere generne, når vi arbejder. Undskyld vi forstyrrer. Banedanmark beklager de gener, du som nabo kan opleve i forbindelse med vores arbejde med broen. Kilde: tirsdag 3. april 2012 Lø 7/ Ovk 38 til 40 Rk-Rn er snart vejforbudne Arbejdet med at anlægge en ny grusvej mellem usikret ovk 38 beliggende cirka i km 27,7 lige V for I- signalet til Rk (Rødkærsbro) og sikret ovk 40 i km 31,1 mangler kun 0,3 km i at være fuldført. Vejsammenløbet vil ske mellem ovk 39 a og ovk 39 B. Selv om der er påskelørdag eftermiddag, bliver der arbejdet med en bulldozer eller lignende og en lastbil N for ovk 39 B. På sydsiden bevæger den gule gravemaskine sig ikke. At kalde den omkring 3½ km lange grusvej for en markvej passer godt til dens placering langs Skaun Mose og Middelhede Mose, men kan virke forkert, for i de seneste uger har der været gravet overfladejord væk i måske en meters dybde, hvorefter der er udlagt antageligt stabilgrus. Senere i år må de fire usikrede ovk kunne nedlægges: Ovk 38 med SR-signal 17.3 GIV AGT i kørselsretning fra Rn (Rindsholm) mod Rk, ovk 39 a og ovk 39 B. Bemærk brug af henholdsvis minuskler og majuskler i de to vestligste overkørselsnummerskilte. Mhg Mh S (Middelhedegaard ) skifter navn til Mhg S (Middelhedegaard ) 2 har antagelig ligget lige Ø for ovk 40 med sporskiftet liggende mod Ø. Der findes et hvidt ledvogterhus ved ovk 40. Ovk 9 og ovk 9a Det samme vejanlægsarbejde er sket mellem ovk 9 i 6,1 0,2 km uden for I-signalet til Up (Ulstrup) forbi usikret ovk 9a hen til Hovedgaden, der krydser i sikret ovk 9b i km 7,2 begge spor. Her ligger der dynger af opgravet jord langs den nye grusvej. Mon disse ikke pyntelige dynger bliver fjernet, når anlægsfasen slutter? Sø 8/ Grusvej til ovk 10 Up-Bj En grusvej har været under aflægning fra ovk 9b i Hovedgaden i Ul (Ulstrup) S om de store træer S for spor 2. Ved det vestlige indgangssporskifte følger vejen banen, og der er lagt sorte plastgitterriste ud over det visne græs. Derefter lægges nogle decimeter grus. Anlæggelsesfasen er nået til I-signalet til Up fra Bj (Bjerringbro), men der mangler en del hundrede meter op til usikret ovk 10, der skal nedlæggelse. Der står røde og grønne flag, hvor den skal anlægges. Det ser ud som vejen skal gå gennem et måske 15 meter langt budskab med et par meters højde. Lø 14/ sø 30/ Sporarbejde 2012 Planlagte sporarbejder i 2012 Banedanmark har planlagt følgende sporarbejder på Arrivas strækninger i Der gives på denne side et overblik over hvilke strækninger, der berøres, samt hvornår og hvordan de berøres. Der vil, ved hvert sporarbejde, være link til sider med detaljeret information og særkøreplaner for de enkelte arbejder så snart denne er tilgængelig. Siderne, der linkes til, vil blive opdateret løbende, med al relevant information, både før og under arbejdet. Herning-Silkeborg (begge dage inkl.) Ingen togdrift der indsættes busser og rejsetiden vil være 2 Kilde: De Danske Statsbaner, Stednavneforkortelser. Af Morten Flindt Larsen. Bane bøger 1995, side 25. Side 8 af 11

9 Detaljeret information og køreplaner! Herning-Silkeborg-Skanderborg (begge dage inkl.) Ingen togdrift der indsættes busser og rejsetiden vil være Detaljeret information er under udarbejdelse og vil blive linket til herfra! Skive-Viborg (begge dage inkl.) Ingen togdrift der indsættes busser og rejsetiden vil være Detaljeret information er under udarbejdelse og vil blive linket til herfra! Skive-Viborg-Langå (begge dage inkl.) Ingen togdrift der indsættes busser og rejsetiden vil være Detaljeret information er under udarbejdelse og vil blive linket til herfra! Struer-Skive-Viborg-Langå (begge dage inkl.) Ingen togdrift der indsættes busser og rejsetiden vil være Detaljeret information er under udarbejdelse og vil blive linket til herfra! Struer-Skive (begge dage inkl.) Ingen togdrift der indsættes busser og rejsetiden vil være Detaljeret information er under udarbejdelse og vil blive linket til herfra! På Banedanmarks hjemmeside under "Banearbejde" kan du få flere informationer om de enkelte sporarbejdsprojekter, som bliver gennemført på Arrivas strækninger. Du kan besøge Banedanmarks hjemmeside på Kilde: kopieret onsdag 4. april 2012 DIVERSE On 3/ Derfor afsporede kranfører S-toget Banedanmark forventer, at togdriften igen er normal i morgen tidlig. (Foto: Bax Lindhardt) Der skal noget ekstraordinært til at transportere et 18 ton tungt sporskifte. Derfor er føreren af den kæmpekran, der transporterer sporskiftet, specialuddannet for at kunne betjene netop denne maskine. Men nu tyder det på, at den selvsamme specialuddannede kranfører var årsag til, at det enorme sporskifte som kæmpekranen var i gang med at løfte bragede ind i siden på det S-tog, der netop havde forladt Nordhavn station klokken i morges. Det viser Havarikommissionens første undersøgelser fra ulykkesstedet. Noget tyder på, at den anordning, der skal forhindre, at kranen kan dreje, ikke er blevet slået til. Anordningen kaldes et krøgstop, og skal slås til manuelt, siger havariundersøger Søren Groth. Banedanmark, som kranføreren er ansat under, har endnu ikke været i kontakt med Havarikommissionen. Derfor kan de hverken be- eller afkræfte, om en personfejl er årsag til togafsporingen. Deres egne undersøgelser løfter heller ikke sløret for, om anordningen i kranen var slået til. I øjeblikket er Arbejdstilsynet på ulykkesstedet. De skal dels kontrollere, om den pågældende kran lever op til alle sikkerhedsmæssige krav, og dels om kranføreren var årsag til ulykken, der sendte en enkelt passager på skadestuen med et piskesmæld. Vores tilsynsførende er nu netop ved at kigge på, om der er blevet begået en fejl i forbindelse med brug af maskinen eller klargøringen af den, siger Jakob Tamsmark, der er pressechef i Arbejdstilsynet. Leveret i samarbejde med bt.dk Kilde: Christian Steffens Nielsen, Peter Svith, opdateret: tirsdag 3. april 2012, kopieret onsdag 4. april 2012 kl Side 9 af 11

10 Du er her: Forside > Nyheder > Nyt fra Banedanmark > Uheld nord for Nordhavn Station Uheld nord for Nordhavn Station Kort efter klokken 9 tirsdag morgen kørte linje B mod Holte med 25 km/t ind i et sporskifte, der umiddelbart forinden var tabt på sporet mellem Nordhavn Station og Svanemøllen Station. Der er ikke meldinger om alvorligt tilskadekomne, men en person er kørt til observation for piskesmæld. "Hos Banedanmark ser vi med stor alvor på dagens hændelse ved Nordhavn Station," siger sektionschef i Trafikal Drift, S-bane, Claus B. Christiansen. "Der skal ikke være tvivl om sikkerheden på banen, og i Banedanmark samarbejder vi nu tæt med Havarikommissionen for at afdække omstændighederne ved dagens hændelse." Sporskiftet var kort forinden tabt af et arbejdskøretøj, som var i gang med at fragte byggematerialer i det spærrede fjerntogsspor i forbindelse med påskens sporarbejder på Kystbanen. Den foreløbige prognose er, at S-togstrafikken er indstillet mellem Østerport station og Svanemøllen indtil i morgen tidlig. Der er indsat togbusser på strækningen. Passagerer opfordres til at følge trafikmeldingerne på og på Banedanmark udsender senere tirsdag en opdateret prognose for genoptagelsen af S-togstrafikken mellem Østerport og Svanemøllen Station. Kilde: tirsdag 3. april 2012, hentet lørdag 7. april 2012 S-tog afsporet ved Nordhavn Station Et S-tog, der var undervejs til Holte, er midt på formiddagen afsporet på forreste bogie nord for Nordhavn Station. S-toget har påkørt et nyt sporskifte, som en kran var ved at flytte på plads under et sporarbejde på strækningen ved siden af. Der var en enkelt tilskadekommen passager i toget, der klagede over smerter i nakken, og hun blev kørt på skadestuen for at blive tilset. De øvrige passagerer blev hjulpet ned ad stiger og ad en trappe på banedæmningen. I mange tilfælde oplever man først en reaktion på så voldsom en hændelse, når man er tilbage i vante rammer, og DSB S-tog har derfor opfordret passagererne til at søge egen læge eller skadestue, hvis de kommer hjem og har smerter eller føler ubehag. Foreløbig er der dog kun meldinger om en enkelt lettere tilskadekommen som beskrevet ovenfor. Hændelsen, der berører passagerer, betyder, at der kører færre S-tog, og at S-togene er erstattet af busser mellem Østerport og henholdsvis Svanemøllen og Hellerup. Det er Banedanmark og DSB S-togs forventning, at togene kører normalt fra i morgen tidlig. Det er nu op til Havarikommissionen at undersøge skadestedet og afdække hændelsesforløbet. Når Havarikommissionen frigiver skadestedet, får DSB S-tog mulighed for at sporsætte S-toget, der er afsporet på forreste bogie, og køre det retur til værkstedet i Taastrup, hvor det skal repareres. Mellem Østerport og Hellerup løber S-banen og Kystbanens spor parallelt. Banedanmark er ved at udføre sporarbejde på Kystbanen og skal blandt andet udskifte syv sporskifter på strækningen. S-togstrafikken genoptages fra kl. 18 Som følge af morgenens uheld lidt nord for Nordhavn Station, har S-togstrafikken været indstillet mellem Østerport og Svanemøllen. Kl. 18 begynder DSB S-tog at sætte linjerne ind i én for én, så togene først på aftenen kører i fuldt omfang. Til alt held havde hverken spor eller kørestrømsanlæg taget skade, fortæller sektionschef i Trafikstyring S-bane, Claus B. Christiansen. Der er et enkelt kabel, som skal skiftes, men det er en hurtig operation, så omkring kl. 18 kan vi igen køre i fuldt omfang. Uheldet skete, ved at et sporskifte, som var ved at blive løftet på plads i forbindelse med et sporarbejde i Kystbanesporet, svingede ind undervognen på et forbipasserende S-tog. Kilde: DSB Intranet, tirsdag 3. april 2012 (JSL via BL) Ny Storstrømsbro til tre milliarder ventes vedtaget Orientering onsdag 03. april 2012 kl. 17:31 på P1 Hør indslag (09:12) Side 10 af 11

11 Kilde: (JSL via BL) Side 11 af 11

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 25. marts 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 25. marts 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 25. marts 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder DEN DAGLIGE DRIFT (VEST) Hamburgtoget afgår rettidigt fra Ar DB 605 503-1

Læs mere

Rettelse nr. 3 til Tjenestekøreplan Vest K-11.

Rettelse nr. 3 til Tjenestekøreplan Vest K-11. TKV K-11 Rettelse nr. 3 side 1. Fordeles som Tjenestekøreplan TKV. Rettelse nr. 3 til Tjenestekøreplan Vest K-11. Gyldig fra 23.01.2011 udsendes følgende nye rettelsesblade: 10-15 Gyldig fra 23.01.2011

Læs mere

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 6. marts 2011 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 6. marts 2011 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 6. marts 2011 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder DEN DAGLIGE DRIFT (VEST) Olietagning DSB MZ 1425 holdt kl. 17 i olieforsyningen

Læs mere

Jernbanenyheder fra BL Sendt mandag 30. januar 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder

Jernbanenyheder fra BL Sendt mandag 30. januar 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder Jernbanenyheder fra BL Sendt mandag 30. januar 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder DEN DAGLIGE DRIFT (ØST) Ma 23/1 2012 IC4-transporten til Nf I dag skulle

Læs mere

Køreplan for InterCityLyn og InterCity fra København til Aarhus - Aalborg - Frederikshavn (Fed skrift i planen = ændrede tider) Fredag den 7.

Køreplan for InterCityLyn og InterCity fra København til Aarhus - Aalborg - Frederikshavn (Fed skrift i planen = ændrede tider) Fredag den 7. Køreplan for InterCityLyn og InterCity fra København til Aarhus - Aalborg - Frederikshavn (Fed skrift i planen = ændrede tider) Fredag den 7. november om aftenen Tognr. IC 165 L 65 L 67 IC 169 L 69 IC

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn Køreplan Timetable InterCity og InterCityLyn 11.12.2011-08.12.2012 Frederikshavn Thisted Aalborg Struer Viborg Herning Århus H Roskilde København Esbjerg Kolding Odense Ringsted Kbh.s Lufthavn, Kastrup

Læs mere

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig til

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig til AARHUS > SKJERN Gyldig 11.12.2016 til 09.12.2017 Aarhus Viby Jylland Hørning Skanderborg Alken Ry Laven Svejbæk Silkeborg Engesvang Bording Ikast Hammerum Birk Centerpark Herning Herning Messecenter Studsgård

Læs mere

Jernbanenyheder fra BL

Jernbanenyheder fra BL Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 20. januar 2013 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder Indholdsfortegnelse I denne indholdsfortegnelse er anført alle kapitler

Læs mere

Strækningslængder. Bilag 6.6

Strækningslængder. Bilag 6.6 Banedanmarks Netredegørelse 2015 Bilag 6.6 Strækningslængder Afstandstabellen angiver den kilometerafstand, som infrastrukturafgifterne beregnes efter. Afstanden mellem Sjælland og Fyn er redurceret med

Læs mere

Nørreport. Bus, tog og Metro, mens vi bygger om

Nørreport. Bus, tog og Metro, mens vi bygger om Nørreport Bus, tog og Metro, mens vi bygger om Vi bygger Ny Nørreport Under navnet Ny Nørreport er DSB, Banedanmark og Københavns Kommune gået sammen om en omfattende ombygning af Nørreport Station og

Læs mere

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016 AARHUS > SKJERN Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016 Aarhus Viby Jylland Hørning Skanderborg Alken Ry Laven Svejbæk Silkeborg Engesvang Bording Ikast Hammerum Birk Centerpark Herning Herning Messecenter

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn InterCity og InterCityLyn 10.12.2017-08.12.2018 FREDERIKSHAVN THISTED AALBORG STRUER VIBORG HERNING AARHUS H ROSKILDE KØBENHAVN H ESBJERG KOLDING ODENSE RINGSTED KØBENHAVNS LUFTHAVN SØNDERBORG FLENSBURG

Læs mere

SKJERN > ESBJERG. Skjern. Esbjerg. Gyldig til Tarm Ølgod Gårde Tistrup Sig

SKJERN > ESBJERG. Skjern. Esbjerg. Gyldig til Tarm Ølgod Gårde Tistrup Sig SKJERN > ESBJERG Gyldig 11.12.2016 til 09.12.2017 Skjern Varde Nord Varde Varde Kaserne Guldager Gjesing Spangsbjerg Tarm Ølgod Gårde Tistrup Sig Esbjerg Skjern Varde Esbjerg INFORMATION Der henvises i

Læs mere

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem SKJERN > STRUER Gyldig 11.12.2016 til 09.12.2017 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern Struer Holstebro Ringkøbing Skjern INFORMATION Der henvises i øvrigt til Arriva Togs

Læs mere

33. Holstebro - Vejle

33. Holstebro - Vejle TB (V) 475-7 Strækningshastighed: Holstebro - Vejle 0 km/t 08.0.006 3849 Fra Struer strækning 3 Pladsen Holstebro (Ho) km 0,0 overgangsstation D9 ubetinget skift C arbejdende tog 3 H Ovk 3 km 0,3 km 0,6

Læs mere

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer SPORARBEJDE VÆR OPMÆRKSOM PÅ GYLDIGHEDSDATOER GYLDIG I PERIODERNE OG

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer SPORARBEJDE VÆR OPMÆRKSOM PÅ GYLDIGHEDSDATOER GYLDIG I PERIODERNE OG AARHUS > STRUER GYLDIG I PERIODERNE 06.05.2016-08.07.2016 OG 15.07.2016-21.07.2016 SPORARBEJDE VÆR OPMÆRKSOM PÅ GYLDIGHEDSDATOER Aarhus Vinderup Hinnerup Hadsten Langå Ulstrup Bjerringbro Rødkærsbro Viborg

Læs mere

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer. Gyldig fra til

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer. Gyldig fra til AARHUS > STRUER Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016 Aarhus Vinderup Hinnerup Hadsten Langå Ulstrup Bjerringbro Rødkærsbro Viborg Stoholm Højslev Skive Struer Aarhus Langå Viborg Skive Struer INFORMATION

Læs mere

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer. Gyldig til

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer. Gyldig til AARHUS > STRUER Gyldig 11.12.2016 til 09.12.2017 Aarhus Hinnerup Hadsten Langå Ulstrup Bjerringbro Rødkærsbro Viborg Stoholm Højslev Skive Vinderup Struer Aarhus Langå Viborg Skive Struer INFORMATION Der

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

VESTBANEN ESBJERG > VARDE NR. NEBEL

VESTBANEN ESBJERG > VARDE NR. NEBEL VESTBANEN ESBJERG > VARDE NR. NEBEL Gyldig 11.12.2016 til 09.12.2017 Esbjerg Spangsbjerg Gjesing Guldager Varde Kaserne Varde Frisvadvej Varde vest Boulevarden Hyllerslev Janderup Billum Oksbøl Baunhøj

Læs mere

STRUER > SKJERN. Struer. Skjern. Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016. Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

STRUER > SKJERN. Struer. Skjern. Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016. Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem STRUER > SKJERN Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern Struer Holstebro Ringkøbing Skjern INFORMATION Der henvises i øvrigt til Arriva

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn Køreplan Timetable InterCity og InterCityLyn 11.12.2011-08.12.2012 Frederikshavn Thisted Aalborg Struer Viborg Herning Århus H Roskilde København Esbjerg Kolding Odense Ringsted Kbh.s Lufthavn, Kastrup

Læs mere

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem SKJERN > STRUER Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 10.12.2017-08.12.2018. TEGNFORKLARING Afgangstid

Læs mere

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden En attraktiv jernbane nu og i fremtiden 1 Vi forbinder danskerne I Banedanmark sørger vi for, at der kan køre tog i Danmark Vi arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og

Læs mere

ESBJERG > NIEBÜLL. Esbjerg. Niebüll. Gyldig til

ESBJERG > NIEBÜLL. Esbjerg. Niebüll. Gyldig til ESBJERG > NIEBÜLL Gyldig 11.12.2016 til 09.12.2017 Esbjerg Døstrup Sønderjylland Bredebro Visby Tønder Nord Tønder Süderlügum Uphusum Tjæreborg Bramming Sejstrup Gredstedbro Ribe Nørremark Ribe Hviding

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

Rettelse nr. 4 til Tjenestekøreplan Vest K-11.

Rettelse nr. 4 til Tjenestekøreplan Vest K-11. TKV K-11 Rettelse nr. 4 side 1. Fordeles som Tjenestekøreplan TKV. Rettelse nr. 4 til Tjenestekøreplan Vest K-11. Gyldig fra 12.06.2011 udsendes følgende nye rettelsesblade: 16-93 Gyldig fra 12.06.2011

Læs mere

Aarhus - Struer: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva)

Aarhus - Struer: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva) AARHUS > STRUER Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Aarhus Hinnerup Hadsten Langå Ulstrup Bjerringbro Rødkærsbro Viborg Stoholm Højslev Skive Vinderup Struer INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 10.12.2017-08.12.2018.

Læs mere

Særkøreplan 20. juni - 12. juli 2015

Særkøreplan 20. juni - 12. juli 2015 Særkøreplan Tegnforklaring Hvor intet er anført under køredage, kører toget alle dage. 1 Mandag 1 2 Tirsdag 1 3 Onsdag 1 4 Torsdag 1 5 Fredag 1 6 Lørdag 1 7 Søndag 1 b g i 1 eller nat efter... (for de

Læs mere

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift Banedanmark - AML 13.04.2015 AML Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift AML Fortegnelse over største tilladte - akselafstand - akseltryk/aksellast - metervægt - læsseprofil på

Læs mere

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg Forbedring af banen på sydfyn April 2003 Forbedring af banen Odense-Svendborg FORBEDRING AF BANEN ODENSE-SVENDBORG Fruens Bøge Odense Odense Sygehus Hjallelse Højby 28 Årslev Pederstrup Ringe Rudme 66

Læs mere

PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER

PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER Dato J. nr. For at give et samlet løft til togtrafikken i hele landet og forstærke den lokale gevinst ved Timemodellen, hastighedsopgraderes en række regionale

Læs mere

Særkøreplan 1. maj - 13. maj og 18. maj - 19. juni 2015

Særkøreplan 1. maj - 13. maj og 18. maj - 19. juni 2015 Særkøreplan 1. maj - 13. maj og 18. maj - 19. juni 2015 Tegnforklaring Hvor intet er anført under køredage, kører toget alle dage. 1 Mandag 1 2 Tirsdag 1 3 Onsdag 1 4 Torsdag 1 5 Fredag 1 6 Lørdag 1 7

Læs mere

Thisted - Struer: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva)

Thisted - Struer: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva) THISTED > STRUER Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Thisted Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum Struer INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig

Læs mere

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015

AARHUS > STRUER. Aarhus. Struer. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 AARHUS > STRUER Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Aarhus Hinnerup Hadsten Langå Ulstrup Bjerringbro Rødkærsbro Viborg Stoholm Højslev Skive Vinderup Struer Aarhus Langå Viborg Skive Struer Information

Læs mere

Skjern - Esbjerg: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva)

Skjern - Esbjerg: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva) SKJERN > ESBJERG Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Skjern Tarm Ølgod Gårde Tistrup Sig Varde Nord Varde Varde Kaserne Guldager Gjesing Spangsbjerg Esbjerg INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 10.12.2017-08.12.2018.

Læs mere

TIB-S. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

TIB-S. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad TB-S Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 7 7 77 78 79 80 8 8 8 8 89 90 9 9 9 96 0 0 09 0 7 8 9 0 7 8 9 0 6 7 8 9 7 8 9 68 69 7 7 7 60 6 6 6 6 77 78 90 9

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K TRU 142 Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig til

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig til THISTED > STRUER Gyldig 11.12.2016 til 09.12.2017 Thisted Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum Struer Thisted Hurup Thy Struer INFORMATION Der

Læs mere

Jernbanenyheder fra BL

Jernbanenyheder fra BL Jernbanenyheder fra BL Sendt onsdag 1. juni 2016 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder I denne indholdsfortegnelse er anført alle kapitler og de fleste overskrifter.

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for lokomotivførere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for lokomotivførere Servicestandard for højttalerudkald i tog for lokomotivførere Formålet er god trafikinformation til kunderne Forord Alle vores kunder har en plan, når de stiger på toget. De skal på arbejde, på ferie,

Læs mere

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig til

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig til AARHUS > SKJERN Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Aarhus Viby Jylland Hørning Skanderborg Alken Ry Laven Svejbæk Silkeborg Engesvang Bording Ikast Hammerum Birk Centerpark Herning Herning Messecenter Studsgård

Læs mere

Forslag til ny station i Fårup

Forslag til ny station i Fårup Forslag til ny station i Fårup Mellem Randers og Hobro ligger stationsbyen Fårup. I øjeblikket er det sådan at regionaltog og Intercitytog fra Århus til Aalborg og omvendt kører igennem Fårup uden at standse.

Læs mere

VESTBANEN ESBJERG > VARDE NR. NEBEL

VESTBANEN ESBJERG > VARDE NR. NEBEL VESTBANEN ESBJERG > VARDE NR. NEBEL Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Esbjerg Spangsbjerg Gjesing Guldager Varde Kaserne Varde Frisvadvej Varde vest Boulevarden Hyllerslev Janderup Billum Oksbøl Baunhøj

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Afrapportering DSB S-tog 3. kvartal 2013 1. Antallet af rejser I 3. kvartal 2013 blev der foretaget 24,7 mio. rejser på S-banen, hvilket er et

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog For togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Standarden Folderen her henvender sig til dig som togfører i DSB og handler om standarden for

Læs mere

OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23.

OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23. OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23. 27. årgang. Nummer 108. juli/august 2013. Model Jernbane Klubben Gudenå Randers. Klublokalet er beliggende Jernbanegade 12 B 3 sal. 8900

Læs mere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere Servicestandarder for trafikinformation Skærme og højttalere 3. Version 19.01.2016 Indhold Side 1. Forord 3 2. Formål med servicestandarderne 4 3. Forklaring på de forskellige driftssituationer 5 4. Servicestandard

Læs mere

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Trafikale konsekvenser for dig i anlægsfasen Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn Køreplan Timetable InterCity og InterCityLyn 12.12.2010-10.12.2011 Frederikshavn Thisted Aalborg Struer Viborg Herning Aarhus H Roskilde København Esbjerg Kolding Odense Ringsted Kbh.s Lufthavn, Kastrup

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 3. april 2011 til Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 3. april 2011 til  Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 3. april 2011 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder PRIVATBANERNE OG ANDRE OPERATØRER Ti 29/3 2011 Kapløb ud fra Kj Cirka

Læs mere

Notat. Transportudvalget TRU alm. del Bilag 356 Offentligt. Afrapportering DSB S-tog 1. kvartal 2012

Notat. Transportudvalget TRU alm. del Bilag 356 Offentligt. Afrapportering DSB S-tog 1. kvartal 2012 Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 356 Offentligt Notat Transportministeriet Center for Kollektiv Trafik Frederiksholms Kanal 27 1220 Kbh Afrapportering DSB S-tog 1. Antallet af rejser I blev

Læs mere

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig fra til Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig fra til Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy THISTED > STRUER Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016 Thisted Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum Struer Thisted Hurup Thy Struer INFORMATION

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog for togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Forord Alle vores kunder har en plan, når de stiger på toget. De skal på arbejde, på ferie, mødes

Læs mere

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Banedanmark Anlæg & Fornyelse Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: Elisabeth Kildegaard

Læs mere

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 AARHUS > SKJERN Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Aarhus Viby Jylland Hørning Skanderborg Alken Ry Laven Svejbæk Silkeborg Engesvang Bording Ikast Hammerum Birk Centerpark Herning Herning Messecenter

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 22/09 2016 29-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner på følgende strækninger

Læs mere

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11.

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11. Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Spørgsmål 1254 Offentligt Fra: Karin Sørensen Sendt: 31. maj 2010 09:19 Til: 'britta.indraccolo@arriva.dk' Emne: Bemærkninger til togkøreplanerne Midttrafik har nu gennemgået

Læs mere

København - Roskilde 07.01.2007-05.01.2008. Høje Taastrup. Roskilde. København H

København - Roskilde 07.01.2007-05.01.2008. Høje Taastrup. Roskilde. København H København - Roskilde 07.01.2007-05.01.2008 Roskilde Høje Taastrup København H København - Roskilde Indhold Plan Side Tegnforklaring 4 Båstad Sådan bruger du køreplanen 6 Hvor lang tid skal du bruge til

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Orientering til TRU vedr. IC4-situationen

Læs mere

Nye køreplaner for S-banen i København med hurtige tog og høj frekvens

Nye køreplaner for S-banen i København med hurtige tog og høj frekvens Nye køreplaner for S-banen i København med hurtige tog og høj frekvens Joakim Bak og Anne Pilegaard, DSB S-tog Søndag d. 23. september 2007 gennemfører S-tog det største køreplanskift siden 1989. Den nye

Læs mere

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 3. juni 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder

Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 3. juni 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder Jernbanenyheder fra BL Sendt søndag 3. juni 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder DEN DAGLIGE DRIFT (VEST) On 9/5 2012 Vj RSC MK 612 holder tilkoblet 22

Læs mere

Samrådsspørgsmål AS, AT, AU, AV, AW og AX

Samrådsspørgsmål AS, AT, AU, AV, AW og AX Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 505 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål AS, AT, AU, AV, AW og AX Side 1 af 15 Samrådsspørgsmål AS Ministeren bedes redegøre

Læs mere

Plads til flere tog på Københavns Hovedbanegård. Sporarbejder København H Nordhavn

Plads til flere tog på Københavns Hovedbanegård. Sporarbejder København H Nordhavn Plads til flere tog på Københavns Hovedbanegård Sporarbejder København H Nordhavn MERE KAPACITET PÅ HOVEDBANEGÅRDEN Lav Københavns Hovedbanegård om fra endestation til gennemkørselsstation Luk op for mere

Læs mere

Visioner for de jyske baner

Visioner for de jyske baner Visioner for de jyske baner Banekonferencen København d. 21. maj 2013 Anders H Kaas, Afdelingschef Planlægning & Arkitektur Fortid og nutid 1929 2013 Visionsoplæg Banestrategi KKR MIDTJYLLAND Tuliplanen

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 7. december 2016 2016-6067 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transport- og Bygningsudvalget har i brev af

Læs mere

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 THISTED > STRUER Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Thisted Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum Struer Thisted Hurup Thy Struer Information

Læs mere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere Servicestandarder for trafikinformation Skærme og højttalere 4. Version 17.08.2016 Indhold Side 1. Forord 3 2. Formål med servicestandarderne 4 3. Forklaring på de forskellige driftssituationer 5 4. Servicestandard

Læs mere

ESBJERG > VARDE > NR. NEBEL

ESBJERG > VARDE > NR. NEBEL VESTBANEN ESBJERG > VARDE > NR. NEBEL Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Esbjerg Spangsbjerg Gjesing Guldager Varde Kaserne Varde Frisvadvej Varde vest Boulevarden Hyllerslev Janderup Billum Oksbøl Baunhøj

Læs mere

Togbus (2237) (2233) (2237) (2233)

Togbus (2237) (2233) (2237) (2233) Sag 5841-2 og 1026 Sydbanen weekend fra 10.-12. februar 2017 kontakt vedr. denne køreplan Yvonne Hjorh Sørensen, DSB Korrigeringscenter ymh@dsb.dk tlf 24684133 København - Roskilde - Køge - Næstved - Nykøbing

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

På sporet af noget godt? Dagens Menu.

På sporet af noget godt? Dagens Menu. På sporet af noget godt? Dagens Menu. Præsentation af hvordan arbejder de danske pendlerklubber Hvordan foregår dialogen med DSB Hvordan arbejder Pendlerklubben Kystbanen Hvilke mål har Pendlerklubben

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K

Notat. Direktionssekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 K Høring vedrørende halvtimes drift på Svendborgbanen DSB har for Transport- Bygnings- og Boligministeriet udarbejdet et oplæg

Læs mere

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet.

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Struer jernbaneklub Juli 2005 Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen (ewp) 97407433 mobil nr.: 29820125 Kasserer:

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016 Trafikkøbsrapport Trafikkøb Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ISBN:

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen (2 stemmer)

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0332 Klageren: XX 7800 Struer Indklagede: DSB Fjern- og Regionaltog Klagen vedrører: Godtgørelse af taxaregning på 552 kr. Ankenævnets

Læs mere

Jernbanenyheder fra BL Sendt tirsdag 30. maj 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder

Jernbanenyheder fra BL Sendt tirsdag 30. maj 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder Jernbanenyheder fra BL Sendt tirsdag 30. maj 2012 til http://john-nissen.dk/banesiden/ Offentliggøres på Banesiden Jernbanenyheder PRIVATBANERNE OG ANDRE OPERATØRER Ma 30/4 2012 De 36 første skinner til

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Københavns Hovedbanegård

Københavns Hovedbanegård Københavns Hovedbanegård - Udfordringer og muligheder Baggrund - Ifølge aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009 skal der gennemføres en analyse af stationskapaciteten ved Københavns Hovedbanegård

Læs mere

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog Dobbelt op i 2030 Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog 1 Ove Dahl Kristensen, Trafikteknik Dobbelt op i 2030 (på 20 år) Bredt

Læs mere

Regionaltog i Nordjylland

Regionaltog i Nordjylland 1 Regionaltog i Nordjylland Banebranchen 5. maj Fremtidens passagertrafik Svend Tøfting Region Nordjylland LIDT HISTORIE 2 2000 Nordjyllands amt overtager Skagens- og Hirtshalsbanen 3 Juni 2004 Nye skinner

Læs mere

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT STRÆKNING:SVENDBORGBANEN Et InterCity tog vejer 90 tons og skyder en tophastighed på 120 km/t. Så meget stål i så høj fart på et togspor udgør voldsomme kræfter. Ved at krydse sporet uden for de afmærkede

Læs mere

TIB-oversigtskort TIB (Ø/V) 28 Sdb

TIB-oversigtskort TIB (Ø/V) 28 Sdb TIB (Ø/V) TIB-oversigtskort Hj 25 25 Fh 1. København - Fredericia / Taulov 2. Ringsted - Rødby Færge 3. Nykøbing F - Gedser 4. Roskilde - Køge - Næstved 5. Roskilde - Kalundborg 7. Lersøen - Østerport

Læs mere

Rettidighedsorganisationen

Rettidighedsorganisationen Rettidighedsorganisationen g Oplæg til Banekonferencen Rettidighedsenheden Emner jeg vil fortælle om i dag 1. Baggrund 2. Organisering 3. Hvordan går det? o Generelt o Kystbanen o Holdetidssanalyse o Løvfald

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog For togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Standarden Folderen her henvender sig til dig som togfører i DSB og handler om standarden for

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Ringbanen en ny, tværgående bybane. Ringbanen

Ringbanen en ny, tværgående bybane. Ringbanen Ringbanen en ny, tværgående bybane Ringbanen EN BANE PÅ TVÆRS MED NYE FORBINDELSER Ringbanen bliver en ny, tværgående linie på det storkøbenhavnske S-banenet. Hér får passagererne mulighed for hurtigt

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Fra: Verner Jensen [mailto:dans@webspeed.dk] Sendt: 8. august 2006 11:19 Sendt til: Læst Samtale: Elendig kommunikation fra en stor statsvirksomhed Emne:

Læs mere

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2016

MÅNEDS- RAPPORT MARTS 2016 MÅNEDS- RAPPORT MARTS I HENHOLD TIL KONTRAKT MELLEM TRANSPORT- OG BYGNINGSMINISTERIET OG DSB OM TRAFIK UDFØRT SOM OFFENTLIG SERVICE I PERIODEN 2015-2024 1 Rapportindhold Definitioner...3 Passagerindtægter...4

Læs mere

STRUER > SKJERN. Struer. Skjern. Gyldig fra til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

STRUER > SKJERN. Struer. Skjern. Gyldig fra til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem STRUER > SKJERN Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern Struer Holstebro Ringkøbing Skjern Information GYLDIGHED Køreplanen er gyldig

Læs mere

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor.

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor. Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor. Formålet med pjecen er at sikre - dig og din kollega mod ulykker. - togene mod uheld og trafikale gener. Når du har

Læs mere

TIB 1 # Strækning Projekt Beskrivelse Forventet

TIB 1 # Strækning Projekt Beskrivelse Forventet TIB 1 # Strækning Projekt Beskrivelse F0101 Glostrup - Høje Taastrup Fornyelse af Høje Et spor ad gangen mellem Glostrup og Høje Taastrup spærres i de 10 døgn. Spsk 11a, 12a, 15 & 16 udveksles sammen med

Læs mere

Kystbanen Borgermøde den 17. november 2017

Kystbanen Borgermøde den 17. november 2017 Kystbanen Borgermøde den 17. november 2017 Driftsdirektør Anders Egehus 2016-01 2016-02 2016-03 2016-04 2016-05 2016-06 2016-07 2016-08 2016-09 2016-10 2016-11 2016-12 2016-13 2016-14 2016-15 2016-16 2016-17

Læs mere

Thisted. Struer GYLDIG FRA > TIL Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum

Thisted. Struer GYLDIG FRA > TIL Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum THISTED > struer GYLDIG FRA 15.12.2013 > TIL 13.12.2014 Thisted Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum Struer Thisted Hurup Thy Struer Information

Læs mere

En letbane på tværs af København?

En letbane på tværs af København? En letbane på tværs af København? Besøg Københavns Amts vandreudstilling om letbanen langs Ring 3. Udstillingen åbner 11. april på Amtssygehuset i Herlev. Herefter går turen videre til Glostrup, Gladsaxe,

Læs mere