Forslag til restaurering af Lillebæk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til restaurering af Lillebæk."

Transkript

1 Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Forslag til restaurering af Lillebæk. Sagsbehandler Ove Mortensen Direkte telefon E-post Dato 21. marts 2017 Sagsnummer Forslag til restaurering af Lillebæk (Tilløb til Vorgod Å fra Frifelt) Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet forslag til restaurering af Lillebæk. Forslaget har været sendt i høring ved direkte berørte lodsejere med anmodning om tilbage melding inden den 7. marts 2017 pr mail til ove.mortensen@rksk.dk eller på tlf Der er indkommet bemærkninger fra Anders Abildtrup, Herningvej 49, 6920 Videbæk til alternativ placering af en del af gydebankerne. Forslaget er herefter blevet tilrettet efter ønske fra Anders Abildtrup. Fremme efter Vandløbsloven Inden Ringkøbing-Skjern Kommune træffer afgørelse i sagen efter Vandløbsloven er der mulighed for at komme med indsigelser, bemærkninger og ændringsforslag til projektet. Indsigelser m.m. til projektet skal sendes til Ringkøbing-Skjern Kommune, Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing eller land.by.kultur@rksk.dk Fristen er 8 uger til den Efter høringsperioden behandler Ringkøbing-Skjern Kommune indsigelser, bemærkninger og ændringsforslag til projektet, hvorefter kommunen vil træffe afgørelse i sagen efter vandløbsloven og bekendtgørelse nr af 28. september Oplysninger om indsatsen Vandløbet er omfattet af vandområdeplan for Ringkøbing Fjord med indsats identitet o5933. Indsatsen omfatter udlægning af groft materiale samt hævning af vandløbsbunden på en vandløbslængde af 2,932 km, hvoraf 2,710 km er offentlig vandløb. Vandløbet er en del af vandsystemet Skjern Å i hovedoplandet 1.8 Ringkøbing Fjord. Åbnings- og telefontider Mandag Tirsdag-fredag

2 Forløbet af Lillebæk. Projektforslag Lillebæk er et offentligt vandløb med en regulativmæssig fastsat bundbredde på 0,7 meter og et fald der varierer mellem 2,0 9,9 promille. Med et fald på 14,5 meter på en strækning af 2710 meter er Lillebæk et af kommunens vandløb, der har det største fald. Danmarks Tekniske Universitets Institut for Akvatiske Ressourcer har udarbejdet en vejledning i etablering af gydebanker for laksefisk. I små vandløb anbefales 10 meter lange gydebanker med en hældning på 5 promille. Strækningen mellem Vorgod Å og Overgårdsvej. På den nederste strækning ved Abildtrup Dambrug hæves vandløbsbunden med op til 0,3 meter, idet faldet her er på 9,9 promille og der etableres 6 små trappestryg af 5 meter med 5 promilles fald. Her anvendes 6,5 m3 gydegrus og 0,7 m3 skjulesten. Grundet det stor fald har hævning af vandløbsbunden og etablering af gydebankerne ingen afvandingsmæssige konsekvenser opstrøms dambrugsarealet. Etablering af 6 gydebanker i Lillebæk på Herningvej 45, 6920 Videbæk

3 Umiddelbart opstrøms tilkørselsvejen til Herningvej 47 og 49, 6920 Videbæk etableres en 10 meter lang gydebanke med et fald på 5 promille. Her anvendes 2,5 m3 grus og 0,5 m3 skjulesten. Strækningen mellem Overgårdsvej og Herningvej. På strækning mellem Overgårdsvej og Herningvej kan der etableres 1 gydebanke på 10 meter med et fald på ca. 5 promille. Her anvendes 2,5 m3gydegrus og 0,5 m3 skjulesten. Arealet på denne strækning er drænet, men ligger relativt højt i forhold til vandløbsbunden. På denne strækning vil vandstanden også stige med ca. 0,15 m, men det vurderes ikke at have betydning for de dyrkningsmæssige forhold på de tilstødende arealer. Endvidere udlægges 5 10 m3 sten i størrelsen cm ved udløb under Herningvej til brinksikring og sikring af fri passage ved rørføringen. Etablering af 1 gydebanke i Lillebæk på Herningvej 49, 6920 Videbæk Strækningen umiddelbart opstrøms Herningvej På denne strækning er faldet på 6,6 promille og der kan etableres 2 gydebanker på 10 meter i en tykkelse på 0,2 m med et fald på 5 promille. Her anvendes 5 m3 grus iblandet 10 procent håndsten.

4 Etablering af gydebanken vil give anledning til en vandstandsstigning på optil 0,15 meter på højst 25 meter strækning opstrøms. Etablering af 2 gydebanker i Lillebæk på jord til Herningvej, 6920 Videbæk Strækningen mellem Herningvej og Frifeltvej Ved jord tilhørende ejendommen på Overgårdsvej 3, 6920 Videbæk er faldet på 3,8 promille og her kan etableres 2 gydebanker på 10 meter i et lag på 0,2 m med det nuværende fald. Her anvendes 5 m3 grus og 0,5 m3 grus. Etablering af gydebankerne vil give anledning til en vandstandsstigning på optil 0,15 meter på højst 50 meter strækning opstrøms. Etablering af to gydebanker i Lillebæk på jord til Overgårdsvej 3, 6920 Videbæk Strækningen umiddelbart nedstrøms Frifeltvej På den øverste strækning er bund blød med sandbund, men med et fald på 9,0 promille. Her hæves bunden med 0,3 meter og der etableres en enkelt gydebanke på 10 meter. Her anvendes 2,5 m3 grus iblandet 10 procent håndsten.

5 Etablering af gydebanke i Lillebæk ved Frifletvej, 6920 Videbæk Forvendte effekt I Rimmerhus bæk som er et tilløb til Vorgod Å umiddelbart nedstrøms Lillebæk er der gennemført et tilsvarende restaureringsprojekt med et godt resultat. Bl. a der konstateret ikke mindre end 7 forskellige arter på den nederste del. Indenfor et par år fra afslutning af restaureringsprojektet forventes der en bestand af ørreder og elritse, samt indvandring af finnestribet ferskvandsulk og strømskalle. Formål, omfang og bindinger Formålet med projektet er at skabe god økologisk tilstand i vandløbet. Der planlægges etableret 13 gydebanker i vandløbets fulde bredde med en længde på op til 10 meter og gydegrus i et lag på optil 0,3 m. Der anvendes gydegrus i størrelse mm og med 10 procent skjulesten i størrelsen 4 10 cm. På strækninger med sandbund udlægges mindre sten i størrelsen 4 10 cm i et enkelt lag. Plangrundlag, data og registreringer - Smådyr. Den nuværende økologisk tilstand er i Vandplan registreret som god økologisk tilstand og faunaklassen er registreret som 6 i både 2004 og Den rødlistet art kongeguldsmed og to gul listet slørvingearter (Nemoura avicularis og Protonemura meyeri) er registreret i vandløbet. - Fisk Den nuværende økologisk tilstand er i Vandplan registreret som dårlig. DTU Aqua har den 17. august 2016 befisket vandløbet og har fundet en mindre bestand af elritse, ørreder og 16 ørredyngel pr 100 m2. DTU Aqua vurderer at Lillebæk er et særdeles fint vandløb, med et potentiale,

6 de er langt større, end hvad den seneste elektrobefiskning kunne give udtryk af. På baggrund af feltundersøgelse vurderer DTU Aqua at der er potentiale til at opfylde miljømålet. - Makrofytter Den nuværende økologiske tilstand er Vandplan registreret som ukendt. De fysiske forhold Lillebæk er reguleret og kanalagtigt på hele strækningen. Bunden er sandet, og stedvis blød. På strækninger med stort fald forekommer der enkelte partier med grus og sten. På den øvre del er vandløbet påvirket af okkerudledning. Bækken ligger i dag ca. 1 1,5 meter under terræn i et varieret landskab med dyrkende marker, eng og krat/skov. En del af de dyrkede arealer er drænet. Fredninger Projektområdet er ikke en del af et fredet område. Engarealerne er 3-beskyttede. Natura 2000-beskyttelse Projektområdet er ikke en del af Natura 2000-område, men ligger i oplandet til Natura 2000-området ved Ringkøbing Fjord (H62) og Skjern Å (H61). Bilag IV-arter Der forekommer odder i Vorgod Å-systemet: Der er registreret Grøn Kølleguldsmed i Vorgod Å og Skjern Å. Ellers ikke andre kendte bilag IV-arter i vandløbet eller i umiddelbart tilknytning til vandløbet. International natur Projektet ligger ca. 11,5 km fra nærmeste Natura 2000-område. Der er tale om Skjern Å, som er udpeget som Natura 2000 område nr. 68 og Habitatområde H61. Udpegningen som habitatområde er foretaget på grundlag af følgende arter og naturtyper:

7 Projektet kan som følge af den store afstand til Natura 2000-området ikke få nogen negativ indflydelse på udpegningsgrundlaget for Skjern Å. Projektet vil derfor være uden betydning for udpegningsgrundlaget, og for opnåelse af gunstig bevaringsstatus/bevaringsprognose for arterne og naturtyperne området er udpeget på baggrund af. Det er således kommunens vurdering, at projektet hverken i sig selv, eller i forbindelse med andre planer og projekter, vil kunne påvirke Natura området væsentligt. En række dyr og planter, der er omfattet af habitatdirektivets bilag IV, kan have levested, fødesøgningsområde eller sporadisk opholdssted i området. Kommunen har ingen aktuelle registreringer af plantearter, der står på Habitatdirektivets Bilag IV, inden for projektområdet og det vurderes endvidere, at plantearterne næppe findes på de pågældende arealer. På baggrund af Faglig rapport nr. 635 fra Danmarks Miljøundersøgelser samt Ringkøbing-Skjern Kommunens øvrige kendskab vurderes det umiddelbart, at der kan være småflagermus, odder, grøn kølleguldsmed, markfirben og spidssnudet frø i området. Småflagermus: Ud fra småflagermus' levevis vurderes det, at de ikke påvirkes negativt af projektet. Odder: forekommer i området, men er med sin levevis ikke truet af projektet. Grøn kølleguldsmed: kan være tilknyttet Lillebæk samt nærområdets vandhuller og fugtige arealer. Disse påvirkes negativt, når vandmiljøerne næringsstofberiges eller gror til. Markfirben: er udbredt i store dele af landet, men trues næppe af ansøgte projekt. Spidssnudet frø: kan forekomme i områdets vandhuller og fugtige arealer. Padder påvirkes negativt, når vandmiljøerne næringsstofberiges eller ændrer karakter. Det er kommunens vurdering, at der fortsat vil være ynglesteder for eventuelle forekomster af spidssnudet frø. For alle arter gælder, at projektets naturforbedrende virkning opvejer evt. ulemper i anlægsfasen. På grundlag af nuværende viden vurderes det, at projektet ikke vil medføre negativ påvirkning af bilag IVarter.

8 Det er endvidere kommunens vurdering, at projektet ikke vil skade yngle- eller rasteområder for arter, der er beskyttet af Habitatdirektivets bilag IV. Nødvendige myndighedstilladelser Projektet kræver dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3for så vidt angår selve vandløbet, amt godkendelse efter vandløbslovens bestemmelser om vandløbsrestaurering og regulering. Eksempel på etablering af gydebanker

9 Venlig hilsen Ove Mortensen Land, By og Kultur Land og Vand Ringkøbing-Skjern Kommune Danmarks Naturfredningsforenings Lokalforening for Ringkøbing-Skjern Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø, Danmarks Sportsfiskerforbund, Skyttevej 4, Vingsted, 7182 Bredsten. Danmarks Fiskeriforening, Nordensvej 3, Taulov, 7000 Fredericia, Dansk Akvakultur, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg, Dansk Kano og Kajak Forbund, Idrættens Hus, Brøndby Stadion, 2605 Brøndby, Dansk Ornitologisk Forening, Vesterbrogade 140, 1620 København V, Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, Vormstrupvej 2, 7540 Haderup, Ringkøbing-Skjern Museum, Bundsbækvej 25, 6900 Skjern, I forbindelse med behandlingen af en sag kan det være nødvendigt, at Kommunen indsamler, behandler og videregiver personoplysninger, der er nødvendige for sagens behandling. Ifølge persondataloven har du og andre, der er nævnt i sagen, blandt andet ret til at bede om indsigt i disse oplysninger, ret til at gøre indsigelser mod, at oplysningerne behandles, ret til at berigtige oplysningerne samt ret til at klage over behandlingen til Datatilsynet. Forvaltningsloven og offentlighedsloven giver normalt også mulighed for at få indsigt i sagen, og du har altid ret til at udtale dig.

Regulering af Sandbæk i offentlig høring efter vandløbsloven.

Regulering af Sandbæk i offentlig høring efter vandløbsloven. Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Ove Mortensen Direkte telefon 99741277 E-post ove.mortensen@rksk.dk Dato 7. oktober 2016 Sagsnummer 16-028130

Læs mere

Tilladelse til regulering af Sandbæk.

Tilladelse til regulering af Sandbæk. Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Ove Mortensen Direkte telefon 99741277 E-post ove.mortensen@rksk.dk Dato 21. november 2016 Sagsnummer 16-028130

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til udlægning af gydegrus og sten.

Tilladelse efter vandløbsloven til udlægning af gydegrus og sten. Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Ove Mortensen Direkte telefon 99741277 E-post ove.mortensen@rksk.dk Dato 12. januar 2016 Sagsnummer 15-028011

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Herborg og Sundsig Bæk

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Herborg og Sundsig Bæk Restaurering af Herborg Bæk og Sundsig Bæk // Maj 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 1. Status før restaurering... 4 2. Gennemført indsats.... 5 3. Forventet effekt... 5 // maj 2018 2 1. Baggrund

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Nørhede og Røgind Bæk

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Nørhede og Røgind Bæk Restaurering af Nørhede og Røgind Bæk. // Marts 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 2. Status før restaurering... 3 3. Gennemført indsats.... 3 4. Forventet effekt... 4 // marts 2018 2 1. Baggrund

Læs mere

Tilladelse til etablering af to broer over Kirke Å samt fornyelse af eksisterende bro.

Tilladelse til etablering af to broer over Kirke Å samt fornyelse af eksisterende bro. Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Den Grønne Korridor Skjern V/ Niels Peter Jensen Grønningen 18 6900 Skjern Sagsbehandler Ove Mortensen Direkte telefon

Læs mere

3-dispensation til oprensning af regnvandsbassin ved Vestervang 28b i Videbæk

3-dispensation til oprensning af regnvandsbassin ved Vestervang 28b i Videbæk Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ringkøbing Skjern Forsyning Ånumvej 28 6900 Skjern Sagsbehandler Anders Peter Hjort-Hansen Direkte telefon 99741780 E-post

Læs mere

Etablering af gydebanker i Sigbæk

Etablering af gydebanker i Sigbæk Returadresse Land, By og Kultur - Land og Vand Toften 6 6880 Tarm Etablering af gydebanker i Sigbæk 1. Sagens anledning I forslag til vandplan for Ringkøbing Fjord er 4,2 km af Sigbæk udpeget til restaurering

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Kølvrå Bæk og

Læs mere

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år.

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: Ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Vallerbæk nedstrøms

Læs mere

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk Lystfiskerforeningen Brede Å Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-2-16 Ks: xx. august 2016 UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Karup Å ved

Læs mere

Gl. Dejbjergvej 5, 6900, Skjern.

Gl. Dejbjergvej 5, 6900, Skjern. Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Thommy Andersen Gl. Dejbjergvej 5 6900 Skjern Sagsbehandler Arne Have Direkte telefon E-post arne.have@rksk.dk Do 2. juni

Læs mere

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Sønderborg Kommune, Vand og Natur, meddeler hermed tilladelse i forbindelse

Læs mere

GeoPartner Att. Mads Winther Hansen. Sendt på mail: mha@geopartner.dk

GeoPartner Att. Mads Winther Hansen. Sendt på mail: mha@geopartner.dk Returadresse Land, By, Kultur - Land og Vand Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing GeoPartner Att. Mads Winther Hansen Sendt på mail: mha@geopartner.dk Dispensation fra 3 og fra å-beskyttelseslinjen til

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl.

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl. Vand og Natur Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Reguleringssag delvist lovliggørende tilladelse Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed tilladelse til regulering af Bredbæk bag ejendommen Præstevænget

Læs mere

Natur & Vandløbsgruppen Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande 9. januar 2017

Natur & Vandløbsgruppen Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande 9. januar 2017 Natur & Vandløbsgruppen Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 7330 Brande 9. januar 2017 Reguleringsprojekt, fjernelse af styrt og ombygning af stryg. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 7330 Brande

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

Høring i henhold til vandløbsloven

Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven: projekt vedrørende etablring af overkørsel i Brandstrup bæk I forbindelse med at Favrskov kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 28. november 2018 Offentliggørelse af restaureringsprojekt i Skygge Å (st. 660-790 m) og Elbæk (st. 620-1080 m) Karup Å Sammenslutningen

Læs mere

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af vandhul på matr. nr. 9d, Barde By, Videbæk

Landzonetilladelse til etablering af vandhul på matr. nr. 9d, Barde By, Videbæk Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Klaus Kevin Kristensen Direkte telefon 99741691 E-post klaus.kristensen@rksk.dk Do 11. marts 2019 Sagsnummer

Læs mere

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017 Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st. 5825 m og st. 5950 m Oktober 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING...5

Læs mere

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å.

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å. Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2143 Fax 7232 3213 lbso@hillerod.dk Sag 219-2015-28906 07. september 2015 Udkast til restaureringstilladelse

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 28. november 2018 Offentliggørelse af restaureringsprojekt i Bøllingsø Kanal (st. 140-160 m) Karup Å Sammenslutningen (KÅS)

Læs mere

Restaureringsprojekt af Holev Bæk 2013

Restaureringsprojekt af Holev Bæk 2013 Tlf. 65 15 14 67 Fax sby@kerteminde.dk Restaureringsprojekt af Holev Bæk 2013 Kerteminde Kommune undersøger i øjeblikket mulighederne for at forbedre Holev Bæk på to strækninger gennem vandløbsrestaurering.

Læs mere

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1 Til Høringsberettigede 28-06-2016 Sagsnummer.: 16/18937 Sagstype: KLE: 06.02.10 Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Læs mere

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i

Læs mere

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup.

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup. HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Fjernelse af spærring ODE-708 i Hellerup Å. Faaborg-Midtfyn Kommune har 1. marts 2017 søgt om godkendelse til, at regulere Hellerup Å i st. 5.711

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 29-06-2018 Struer Kommune Østergade 13 7600 Struer JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-1-18 RÅDHUSET,

Læs mere

R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug.

R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug. R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug. // maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Udført projekt... 3 2. Forventet effekt... 3 3. Forprojektet.... 3

Læs mere

Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans

Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans Silkeborg Kommune Natur og Miljø Att.: Martin Andersen martin.andersen@silkeborg.dk Kun sendt via e-post 20. oktober 2014 Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans Silkeborg Kommune meddeler i medfør

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af en vandplansindsatser i Albækken og en i Sallinge Å Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. november 2015 søgt om godkendelse til at

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 12. februar 2019

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 12. februar 2019 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 12. februar 2019 Tilladelse og dispensation til etablering af gydebanke i Bøllingsø Kanal st. 140-160 meter Ikast-Brande

Læs mere

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen.

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Birch & Co Ejendomme Aps Sortenborgvej 2 8600 Silkeborg 10. december 2018 Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven 1 og bekendtgørelse om

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Amdal Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den Europæiske

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 20. juli Godkendelse til regulering af bundkoten i Otting Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 20. juli Godkendelse til regulering af bundkoten i Otting Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 20. juli 2017 Godkendelse til regulering af bundkoten i Otting Bæk Skive Kommune meddeler hermed godkendelse til regulering af bundkoten på

Læs mere

Jens Peter Sanggaard Christensen Donskærvej Struer

Jens Peter Sanggaard Christensen Donskærvej Struer POSTBOKS 10 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Jens Peter Sanggaard Christensen Donskærvej 2 7600 Struer Landzonetilladelse til etablering af et

Læs mere

Tilladelse at udskifte en bro over Dalby Bæk ved Skovvejen

Tilladelse at udskifte en bro over Dalby Bæk ved Skovvejen #cpr# Silkeborg Kommune Teknik og Miljø HansJurgen.Muurmand@silkeborg.dk 09-02-2018 Tilladelse at udskifte en bro over Dalby Bæk ved Skovvejen Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven 1 og

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 16. oktober 2017 Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune ønsker at lovliggøre en regulering på en delstrækning af det private vandløb

Læs mere

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929246 Mail: setha@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-18 Ks: SB xx-xx-2019 Udkast - Tilladelse til at etablere

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 21. januar 2019 Tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018 modtaget

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk 27. februar 2018 Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. regulering af to rørbroer i Durup Bæk. Hermed sendes reguleringsprojektet i høring.

Læs mere

Ansøgning om vandløbsrestaurering i Simested Å. Vandløb: Det offentlige vandløb Simested Å

Ansøgning om vandløbsrestaurering i Simested Å. Vandløb: Det offentlige vandløb Simested Å Teknik & Miljø Natur og Vand - Team Vandprojekter Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand - Team Natur- og Vandløbsbeskyttelse Prinsens Alle 5 8800 Viborg aa5@viborg.dk

Læs mere

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup Bo Gundersen Lundevej 19 5882 Vejstrup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om udlægning

Læs mere

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Henrik Detlefsen Mjang Bygade 23 6470 Sydals Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed

Læs mere

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave)

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) NOVEMBER 2018 Etablering af 6 gydeområder for laks og havørred ved Agerbæk stadion Baggrund og formål har i foråret 2018, sammen med Varde

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 17. august 2017 Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune modtog i december 2015 en henvendelse om tiltagende tilvoksning

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Høring af forslag til forlægning af Felding Bæks nederste del

Høring af forslag til forlægning af Felding Bæks nederste del 7. maj 2018 Høring af forslag til forlægning af Felding Bæks nederste del Skive Kommunes Drift og Anlæg ønsker at ændre placeringen af det offentlige vandløb Felding Bæks udløb i Skive Fjord. Reguleringsprojektet

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

HØRING AF - Tilladelse til restaurering af Jerlev Bæk ved udlægning

HØRING AF - Tilladelse til restaurering af Jerlev Bæk ved udlægning Vejle Sportsfiskerforening Att. Ole Damsgaard Grejsdalsvej 88 7100 Vejle ole@vsf-vejle.dk HØRING AF - Tilladelse til restaurering af Jerlev Bæk ved udlægning af gydegrus Matr. nr.: Adresse 1b, 1c og 16o

Læs mere

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding 18. juli 2019 - Sagsnr. 19/854 - Løbenr. 173178/19 Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å Ifølge Statens vandområdeplan skal der i vandplan

Læs mere

Projektet er et meget lille projekt, hvorfor der ikke er ikke er søgt om midler til dækning af de faktiske udgifter hos NaturErhvervstyrelsen.

Projektet er et meget lille projekt, hvorfor der ikke er ikke er søgt om midler til dækning af de faktiske udgifter hos NaturErhvervstyrelsen. Randers Kommune, Natur og Vand Odinsgade 9 8900 Randers C Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 hwl@randers.dk www.randers.dk 14-12-2016 / 06.02.10-P20-3-16

Læs mere

Fremlæggelse af forslag om vandløbsregulering af Hovborg nordre Bæk samt nedlæggelse af stemmeværk ved det nedlagte Krøgebro dambrug.

Fremlæggelse af forslag om vandløbsregulering af Hovborg nordre Bæk samt nedlæggelse af stemmeværk ved det nedlagte Krøgebro dambrug. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 20. december 2018 Sags nr.: 18/33532 Kontaktperson: Ann Kirstine V. Pedersen Vejen Kommune Team Vandmiljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6259 E-mail: akvp@vejen.dk

Læs mere

Høring - udlægning af sten og grus i Nygårdsmoseløbet

Høring - udlægning af sten og grus i Nygårdsmoseløbet Nygårdsmoseløbet 26. juni 2018 Høring - udlægning af sten og grus i Nygårdsmoseløbet _ Odsherred Kommune har udarbejdet et forslag til forbedring af de fysiske forhold i Nygårdsmoseløbet på strækningen

Læs mere

Sunds Nørreå. Forslag til Reguleringsprojekt

Sunds Nørreå. Forslag til Reguleringsprojekt Forslag til Reguleringsprojekt Sunds Nørreå, tilløb til Storå Sunds Nørreå Forslag til Reguleringsprojekt Foto: Vandløbet oven for dambruget hvor stemmepladen er placeret. April 2015 1 - - Forslag til

Læs mere

Godkendelse af forlægning af Felding Bæks nederste del

Godkendelse af forlægning af Felding Bæks nederste del 26. juni 2018 Godkendelse af forlægning af Felding Bæks nederste del Skive Kommunes Drift og Anlæg ønsker at ændre placeringen af det offentlige vandløb Felding Bæks udløb i Skive Fjord. Felding Bæk har

Læs mere

Afgørelse til rørlægning af privat grøft ved Hasselholtvej 2, Vinderup efter lov om vandløb

Afgørelse til rørlægning af privat grøft ved Hasselholtvej 2, Vinderup efter lov om vandløb Side 1/5 Gunnar Bøje Kristensen Hasselholtvej 2 7830 Vinderup Dato: 25-01-2017 Sagsnr.: 06.02.03-P19-19-16 Henv. til: Mads Nedergaard Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7822 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Kolding Naturskole Ålegården Kolding. Høring om vandløbsrestaurering i Dalby Møllebæk, Seest Mølle Å og Binderup Mølle Å

Kolding Naturskole Ålegården Kolding. Høring om vandløbsrestaurering i Dalby Møllebæk, Seest Mølle Å og Binderup Mølle Å Kolding Naturskole Ålegården 4 6000 Kolding By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Vandpleje Fyn Att: Søren Knabe Teknik, Erhverv og Kultur 18. januar 2018 Sagsnummer 480-2017-35613 Dokument nr. 480-2018-21001 Vandløbsgodkendelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til udlægning

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 20. december 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018

Læs mere

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro Side 1/5 Kelvin Høj Øgendahl Kalbjergvej 3 7500 Holstebro Dato: 27-10-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-26-12 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 7. februar Godkendelse af regulering i Dølbyvad Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 7. februar Godkendelse af regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. februar 2019 Godkendelse af regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune godkender ændringer af bundkoter på en delstrækning af Dølbyvad Bæk.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Etablering af faunapassage ved Høghøj Dambrug

INDHOLDSFORTEGNELSE. Etablering af faunapassage ved Høghøj Dambrug Etablering af faunapassage ved Høghøj Dambrug under vandområdeplan 2015 2021. // december 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vandområdeplanindsats... 3 2. Status før restaurering... 4 3. Gennemført indsats...

Læs mere

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.10-P20-3-18 Ref.: Mette Emborg Telefon: 99887669 Dato: 15-05-2018 Offentliggørelse

Læs mere

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 17. januar 2018 Sags id: 18/1722 Spangebækken - Restaureringsprojekt st. 3.755 - st. 3.845 Vandpleje Fyn og Fiskelauget af 1970

Læs mere

Reguleringssag - lovliggørende tilladelse til regulering af Kallemoos Bæk

Reguleringssag - lovliggørende tilladelse til regulering af Kallemoos Bæk Reguleringssag - lovliggørende tilladelse til regulering af Kallemoos Bæk Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed tilladelse til lovliggørende regulering af Kallemoos Bæk beliggende opstrøms Helved

Læs mere

Ole Ibsen Nørregade Spøttrup. 1. november Godkendelse til etablering af kreaturvandingssted i Balling Bæk

Ole Ibsen Nørregade Spøttrup. 1. november Godkendelse til etablering af kreaturvandingssted i Balling Bæk Ole Ibsen Nørregade 73 7860 Spøttrup 1. november 2018 Godkendelse til etablering af kreaturvandingssted i Balling Bæk Skive Kommune godkender anlæg af drikkested til kreaturer i Balling Bæk. Godkendelse

Læs mere

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1272 FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Landzonetilladelse. Costas Demetriou Gl. Kirkevej 17 6920 Videbæk

Landzonetilladelse. Costas Demetriou Gl. Kirkevej 17 6920 Videbæk Returadresse Land, By og Kultur - Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Costas Demetriou Gl. Kirkevej 17 6920 Videbæk Landzonetilladelse Du har søgt om tilladelse til at opføre nyt enfamiliehus

Læs mere

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandområdeplan-projekt: Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 16-0150295 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00343 Projektet består af: Ref.

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars BYGGERI OG NATUR

Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars BYGGERI OG NATUR Berit Boserup Nakkedamsvej 83 4070 Kirke Hyllinge Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars 019370-2013 BYGGERI OG NATUR Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af 2 mindre vandingsvandhuller

Læs mere

Vandplan 1 ( ) indsatsen med referencenummer AAR i El Bæk mod Nørre Å er restaurering ved stenudlægning på en kort strækning.

Vandplan 1 ( ) indsatsen med referencenummer AAR i El Bæk mod Nørre Å er restaurering ved stenudlægning på en kort strækning. Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 hwl@randers.dk www.randers.dk 14-07-2016 / 06.02.10-P20-8-15 Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 37, samt

Læs mere

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Læs mere

Forslag til vandløbsrestaurering i Vegen Å ved udvidelse af 2 eksisterende gyde- og opvækstområder for bl.a. laks, ørred, stalling og lampretter.

Forslag til vandløbsrestaurering i Vegen Å ved udvidelse af 2 eksisterende gyde- og opvækstområder for bl.a. laks, ørred, stalling og lampretter. Side 1/6 Sammenslutningen ved Storå v. John Balleby Munkbrovej 29 7500 Holstebro Dato: 26-01-2016 Sagsnr.: 06.02.03-P19-5-16 Henv. til: Jakob Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7798 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 22. marts 2018 Sags id: 18/1722 Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st. 3.755 - st. 3.845 Afgørelse Vandløbsmyndigheden,

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til restaurering

Tilladelse efter vandløbsloven til restaurering Sportsfiskerforeningen Pirken v/ formand Allan Schiby Mail: schiby01@gmail.com Dato: 16. april 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-58173 Dokumentnr.: 820-2017-52425

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 26. april 2018 Sagsnummer 480-2014-136415 Dokument nr. 480-2018-123770 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Høringsbrev vedr restaurering af Oreafløbet Nordfyns

Læs mere

Dispensation fra 3 til gensslyngning af Flynder Å og anlæggelse af 2 søer ved Vilhelmsborg Dambrug

Dispensation fra 3 til gensslyngning af Flynder Å og anlæggelse af 2 søer ved Vilhelmsborg Dambrug Jane Grooss Teknik & Miljø Natur & Miljø 16. marts 2015 Teknik & Miljø Rådhusgade 2 7620 Lemvig Telefon: 9663 1200 Mail: teknik@lemvig.dk J.nr.: 01.05.08P25-0022 S.nr.: 73586 B.nr.: 982084 Ref.: INHE Dir.tlf.:

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

Karup Å Restaureringsprojekt Udlægning af ekstra grus på gydebanker fra st m til st m Oktober 2017

Karup Å Restaureringsprojekt Udlægning af ekstra grus på gydebanker fra st m til st m Oktober 2017 Karup Å Restaureringsprojekt Udlægning af ekstra grus på gydebanker fra st. 2370 m til st. 2590 m Oktober 2017 Sagsnr: 2017/12898 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro Side 1/5 Else-Marie Kannegaard Olsen Kragbækvej 4 7500 Holstebro Dato: 15-06-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-75-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Lund Bæk Vandplan: Vandområdeplaner 2015-2021 Vandområde nr: o7095 Hovedvandopland: 1.2 Limfjorden Fiskeristyrelsen/Landbrugsstyrelsen journal nr. 17-0258017 Nov. 2018

Læs mere

Endelig godkendelse af et vandløbsrestaureringsprojekt ved Ny-mølle Gammelmølle Bæk, kommunevandløb i Ringkøbing-Skjern Kommune

Endelig godkendelse af et vandløbsrestaureringsprojekt ved Ny-mølle Gammelmølle Bæk, kommunevandløb i Ringkøbing-Skjern Kommune Returadresse Ringkøbing-Skjern Kommune, Land, By og Kultur Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Se forsendelsesliste Sagsbehandler Per Søby Jensen Direkte telefon 99741558 E-post per.jensen@rksk.dk Dato

Læs mere

Naturstyrelsen Vestsjælland v/carsten Poulsen Ulkerupvej Nykøbing Sj. Den 6. juli 2017

Naturstyrelsen Vestsjælland v/carsten Poulsen Ulkerupvej Nykøbing Sj. Den 6. juli 2017 Naturstyrelsen Vestsjælland v/carsten Poulsen Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. Den 6. juli 2017 Dispensation til udlægning af gydegrus, hævning af vandstand i skovlysning samt opsætning af spang i Hulehøjløbet

Læs mere

5a Møgelthorum By, Thorum

5a Møgelthorum By, Thorum Peter Thorsen Vejsmarkvej 19 7870 Roslev 4.marts 2019 Høring af tilladelse til etablering af rørbro i Rævkær Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning til et reguleringsprojekt vedrørende etablering

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 8. januar Tilladelse til udskiftning af bro under Flyndersøvej

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 8. januar Tilladelse til udskiftning af bro under Flyndersøvej Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 8. januar 2019 Tilladelse til udskiftning af bro under Flyndersøvej Skive Kommune har den 20. november 2018 modtaget en ansøgning om udskiftning

Læs mere

Høring af forslag til restaurering af Kighanerenden

Høring af forslag til restaurering af Kighanerenden Rudersdal Kommune Natur, Park og Miljø 2840 Holte Teknik og Miljø Natur, Park og Miljø tom@rudersdal.dk Høring af forslag til restaurering af Kighanerenden Baggrund Vandløbsmyndigheden i Rudersdal Kommune

Læs mere

Offentliggørelse af restaureringsprojekt

Offentliggørelse af restaureringsprojekt Dato: 15. juni 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-15154 Dokumentnr.: 820-2018-122105 Offentliggørelse af restaureringsprojekt Sagsbehandler: Jette Ingeborg

Læs mere