Venskabsklassen bider til bolle.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Venskabsklassen bider til bolle."

Transkript

1 Venskabsklassen bider til bolle. Fællesspisning.

2

3 Kære læsere. Så har vi med starten af marts måned taget hul på endnu et forår. Erfaringen gør os bevidste om, at der dog ikke kun er lutter solskinsdage til os i denne første forårsmåned, men den sætter dog en forventning om, at lysere og lunere dage må være i nogenlunde nær fremtid. Som vi alle ved, at foråret jo den tid på året, hvor der alle vegne bliver sået og sat frø, så vi senere kan høste og nyde de afgrøder, som til den tid har vokset sig til modne planter. På samme måde håber jeg, at vi alle sammen kan værne om, at passe og pleje alle de skønne frø, som Lars jo har været med til at så her i Levehjemmet. Lad os vande og gøde, så frøene til stadighed vokser og gror, og så vi fælles kan fortsætte med at høste, og dermed få nye frø til nye såninger. Vi er så heldige, at Lars har formået, at sætte Levehjemmet på dagsordenen som det gode eksempel. Vi er et ganske særligt sted, og heldigvis har vi til stadighed masser af liv og hverdagsbøvl i huset. Det får vi forhåbentlig også i denne måned. De kære dagplejere har været rundt i hele byen med indbydelser til indvielse af vores nye Billardsaloon (Se den inde i bladet), og som Lars har ønsket, håber vi på stor opbakning fra naboer, familiemedlemmer, gode venner og lokalområdet. Venskabsklassen vil også berige os med endnu et besøg. Det sker sidst på måneden, hvor Violen har planlagt en hyggelig stund med bl.a. påskeklip og udsmykning i huset. Den sidste weekend i marts bliver den, hvor vi alle sætter urene frem til sommertid, og dermed får mere og lysere aftentid. -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, skal være Gerda eller Hanne i hænde senest d. 27. marts Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten. Mange forårshilsner fra Hanne.

4 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Smil forlænger munden. - Glæden forlænger livet! Og nu lidt logik: Det er klart, at kvinder ikke har samme succes som mænd de har jo ingen hustruer, som hjælper dem! Folk med begge ben på jorden, hænger ikke på træerne Tung luft: Fangevogteren kom ind i rocker- Brians celle og spurgte: -Og hvad vil du så klage over i dag? Rockeren: -Her lugter lidt indelukket! Mor: - Har du skiftet vand hos guldfiskene? Datter: - Nej, de har ikke drukket det gamle endnu Ved jobsamtalen: Hvorfor forlod du egentlig dit seneste job, Jensen? - Jo, det var på grund af træthed! Træthed? Hvad skal det sige? Ja, altså. Chefen blev træt af mig. Blondinen til boghandleren: -Jeg fandt en 500-kroneseddel i den bog, jeg købte hos jer i går. Æhh I skulle vel ikke ligge inde med mere af samme forfatter? Konen til manden: Du trænger til at få klippet håret, vasket dit ansigt og blive barberet. Manden: Du trænger til at få strøget din krop. Har du hørt, at Lotte har giftet sig med en røntgenfotograf? - Der var hun rigtignok heldig. Der er ingen andre, som kan se noget i hende! På café: Tjeneren til chefen: - Gæsten ved bord 7 har fået latterkrampe. Skal jeg tilkalde en læge? Chefen: - Nej, gå hen og stik ham regningen, så skal han nok holde op! I teatret: Teaterstykket var elendigt, og publikum i salen kedede sig bravt. Midt i tredje akt lød der en røst oppe fra balkonen: - Sluk lyset, jeg kan ikke sove! En stemme fra 12. række protesterede: - Nej, vent lidt. Jeg er altså ikke færdig med at læse avisen!

5 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 27. marts Tillykke til februar måneds vinder som blev: Gerda Aunskjær Violen - Gevinsten er på vej!

6 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 10 år 23. marts: Niels Andersen (1948) - Rosen 29. marts: Ellen Christensen (1929) - Violen 29. marts: Bente Olsen (1932) Rosen 2. april: Else Holm (1933) - Syrenen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Gurli Laursen - Violen Palmesøndag den 29. marts 2015: Palmesøndag er indledningen til påskeugen, som også kaldes Den stille uge i kirkeåret. Søndagen har sit navn fra beretningen og Jesu indtog i Jerusalem. Jesus sad på et æsel, og blev modtaget som en konge, og folk stod langs vejen og viftede med palmegrene, deraf navnet Palmesøndag.

7 GUDSTJENESTER I MARTS: Onsdag den 11. marts kl i Udsigten. Onsdag den 25. marts kl i Udsigten. -Alle er velkomne. FRISØREN KOMMER : Tirsdag den 10. marts. Tirsdag den 24. marts. Tirsdag den 31. marts. NYT PÅ MEDARBEJDERSIDEN: VELKOMMEN TIL: Christina, SSH elev, der skal være hos Violen og som startede den 28. januar. Benthe, SSA elev, der skal være hos Rosen og som startede den 9. februar Charlotte, SSA elev, som skal være hos Violen og som også kom den 9. februar. FARVEL OG GOD VIND TIL: Preben, aftenvagt hos Violen, som går på efterløn. Jona, Lone og Mike, SSH elever, som skal tilbage på skolebænken. Anita, hjælpende hånd om aftenen, som stopper med udgangen af februar, fordi hun skal starte på uddannelsen som SSH. Tom, løntilskud hos pedellerne som stopper den 11/3

8 BOCCIA Hver tirsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktør René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver mandag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er René, Elin og Else.

9 Adresse- og telefonliste på bestyrelsen i Venneforeningen Bjergbyparken. Formand: Preben Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: wedholm@mail.dk Sekretær: Tove Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: wedholm@mail.dk Kasserer: Carsten Poulsen Baggesensgade Slagelse Tlf.: , mail: carhepo24@stofanet.dk Heidi Olsen Ærøvej 64, st th 4200 Slagelse Mail: heidimo@sol.dk Anni Korfitzen Baggesensgade Slagelse Tlf.: Venneforeningens arrangementer i 2015: 3. maj 2015: forårsfest for beboere og pårørende. 18. okt.2015: hyggeeftermiddag for beboere. 13. dec.2015: julehygge. Medarbejderrepræsentanter: Helen Frost Mail: hefro@slagelse.dk Bilagskontrollanter: Jørgen Kjeld Jørnsgård, tlf.: Ole Christiansen, tlf.:

10

11 Fastelavn med Venskabsklassen: Midt i februar kom Venskabsklassen, for at slå katten af tønden. De fik hurtigt slået tønden ned, og det slik, der var i den, fik hurtigt ben at gå på. Derefter kunne børnene Bide til bolle, hvilket var til stor begejstring for både elever, beboere og tilskuere. Der måtte hænges boller på snorene i flere omgange, da mange af børnene gerne ville prøve mere end én gang. Dem som kiggede på, var ikke nærige med at heppe på en favorit, og der var den skønneste stemning af liv og glade dage. Derefter var der fastelavnsboller, kaffe og saftevand. Vi takker for en hyggelig dag, og ser bestemt frem til næste gang Louise og Heidi Violen. Årets konge og dronning. Der bides til bolle en herlig dyst.

12 HER ER MIT LIV: I dag gik min tur til Violen, hvor jeg satte mig og sludrede med bl.a. Astrid. På et tidspunkt spørger jeg, om jeg må skrive lidt af hendes livshistorie i Bjergby Posten. Ja det må du gerne, siger Astrid, lige så mildt og imødekommende som altid. Skal vi så ikke gå ned til dig? spørger jeg. Jo, kommer det klart, og Astrid sætter beslutsomt fra, og vi er på vej. Vi kommer ind i Astrids hyggelige stue, hvor det hele summer af nærvær og interesse for livet. Jeg kigger på et billede på reolen, hvor jeg kan se Astrid med et lille barn, og spørger om det er et oldebarn? Astrid smiler, da jeg rækker hende billedet. Jaaa, det er det nok, men det er det med den hukommelse. Den svigter mig. Jeg får lov til at sætte mig i sofaen, og får øje på den ene væg, som på det nærmeste er helt dækket af en masse tegninger. Hold da op!, udbryder jeg. Der er godt nok mange, som har tegnet til dig. Hvor er det flot. Ja, der er mange farver på, siger Astrid og smiler igen. Jeg spørger Astrid, hvor hun er født, og det kommer prompte, I Jylland. Da jeg spørger ind til hvor i Jylland, fortæller Astrid, at hun er fra Varde. Ja, Varde egnen, siger hun. Var I mange børn i familien? spørger jeg. Astrid kigger på mig, som om hun undrer sig over min uvidenhed. Vi var otte. Svarene kommer helt uden tøven, men jeg spekulerer hele tiden på, hvordan jeg mon kan få lidt mere historie i stedet for bare disse svar på mine spørgsmål. Det er jo ikke fordi jeg føler mig til ulejlighed. Overhovedet ikke. Det virker som om Astrid ligesom mig selv, synes at det er rart, at sidde her og småsludre. Var du så én af de yngste eller én af de ældste i søskendeflokken?, spørger jeg. Hun kigger ud af vinduet. Jeg sidder og tænker på, om hun mon ikke hørte mig. Vi er stille. Jeg trækker vejret ind, og skal til at gentage,

13 da Astrid smiler og kigger på mig. Det er det med den hukommelse, men jeg synes, at jeg var nummer seks. Jeg håber at du kan tilgive mig, men det er ligesom, der er noget, som bare er gråt. Hun smiler, og jeg smiler tilbage, fuldstændig glad over det nærvær og den ro, som er her hos hende. Det er helt i orden, siger jeg. Jeg véd nu, at Astrid på ingen måde er fraværende, eller ikke hører mig. Det kunne jeg nu ellers sagtens acceptere, når jeg nu ved, at hun i sidste måned holdt sin 103 års fødselsdag, men jeg burde faktisk vide bedre! Hvad lavede dine forældre så? Astrid stråler og retter sig op. Min far var skolelærer, og vi boede i den ene ende af skolen. Jeg fornemmer tydeligt, at jeg vækker gode minder, og spørger videre. Ja, og hvad var det for en skole? Nu kigger Astrid forundret på mig, som om jeg fik sagt noget helt forkert, og jeg må skynde mig at uddybe. Jeg mener, var det en stor skole en lille skole hvor lå den? Jeg kan se lettelsen brede sig i hendes ansigt, og jeg forstår, at jeg åbenbart ikke var tydelig nok i min formulering. Det var en lille skole, den lå jo på landet. Tinghøj Skole. Jeg gik nu ikke i skole dér, jeg gik i Varde, sammen med min bror. Vi cyklede altid, der var en halv mil! Vi snakker lidt om de otte børn, og jeg får at vide, at de syv var piger og broderen Ove, var lidt ældre end Astrid. Han var også tunghør ligesom jeg, - og også vores mor, hun var også tunghør. Havde I nogen dyr? får jeg spurgt, og jeg kunne have bidt tungen af mig selv! Tænker, at det var et rigtig dumt spørgsmål, når jeg nu lige har fået at vide, at faderen var skolelærer! Jeg venter, at jeg nu får det dér blik igen, og det vil være helt på sin plads. Jeg kunne jo bare have tænkt mig om. Astrid smiler, Ok ja! Både heste, grise, køer og får. Far byggede en stald overfor skolen. Han kom jo selv fra en gård. Hovedet drejer i en stille bevægelse, og blikket søger langt ud af vinduet. Jeg sidder helt stille, og kigger på dette dejlige ansigt. Glade trækninger. Jeg kunne have siddet dér i timevis og bare kigget. Det er lige før, man kan høre glade stemmer og

14 latter fra børn, der løber og leger på en gårdsplads. Pigerne med kjoler på, og en dreng i korte bukser. Vejret er naturligvis smukt, og det er ren idyl. Nye spørgsmål trænger sig på, og jeg må tilbage til virkeligheden. Det hænger ikke sammen inde i mit hoved, så jeg spørger Hvad? Hvem passede så alt det, når din far var skolelærer? Det gjorde karlen, siger Astrid så. Stadig lidt forvirret siger jeg Jamen, hvor var han? Altså, boede han hos Jer? Jeg ved jo godt, at det var helt almindeligt dengang, men min logik, har svært ved at kombinere skolen og landbruget til ét og samme sted. Ja. Der var to værelser ovenpå skolen - ét til os og ét til ham. Der er igen en udmærket pause, og jeg er ikke i tvivl om, at vi begge har det fint med den. Heste siger du. Hvad brugte I dem til?, spørger jeg. Astrid er straks tilbage. Dem brugte vi i marken. Havde I også en vogn, og kørte med dem? Ja. Så sad far og mor omme foran, og vi små sad med ryggen til og kørte. Igen kommer smilet. Der er så mange af dem, og det er rigtig, rigtig skønt. -Astrid retter sig hastigt, og jeg kan se, at hun er kommet i tanke om noget, og drejer sig helt om mod mig og siger, Jeg kan huske engang, hvor vi kørte igennem skoven. Så kom vi ved et træ, hvor der pludselig sprang en mand ud! Min far sad jo med sådan en pisk, og så svingede han med den og slog ham. Pludselig kom han ud der ved træet!. Jeg kan både se på Astrid, og høre, at det har været en uvant oplevelse, og vi snakker lidt frem og tilbage om det. På et tidspunkt vender vi tilbage til skolens indretning, og jeg finder ud af, at indenfor hoveddøren i gangen lå klasseværelset til højre og lærerboligen til venstre. Imellem de to værelser ovenpå, var jo et loftrum, siger Astrid og der stod et skab med vores tøj, og det var jo svært at se forskel. Det var let at blive uenige om, hvis det var. Ja siger jeg. Så der har været en drøm, om at have sit eget rum?. Hun nikker og kommer med et tydeligt Ja. Jeg spørger om hvem der malkede køerne. Mor malkede. Hun var jo landmandsdatter. Så I har jo på mange måder været selvforsynende, siger jeg. Ja. Vi havde jo både kød og det hele. Far plantede engang æblekerner til en æbleskov på et stykke af jorden. Så vi havde altid mange æbler. Der er pause, hvor vi sidder med hver vores tanker. Igen én af de naturlige pauser, hvor tiden ikke betyder noget.

15 Astrid kigger på mig. Har du altid været glad for at danse, spørger jeg, og kan se, at øjnene igen stråler imens hun siger HEN-rykt! men benene. De svigter. Kort pause, hvor jeg kan se, at hendes ben begynder at flytte sig lidt rundt på gulvet. Kender du sekstur?, spørger hun. Jeg har prøvet en enkelt gang, svarer jeg, og smiler over de minder, som i dag har passeret igennem stuen. Kan du spille bridge?, spørger jeg. Hun rynker brynene lidt. Nej. Hun tænker lidt og siger Whist. Vi spillede whist. Nåh ja, du er jo fra Jylland. Vi griner begge. Det har været herligt, hyggeligt, forbavsende, skønt og ikke mindst berigende. Tusind tak til dig, Astrid. Jeg har virkelig nydt, at være tilskuer i en lille del af dit liv, og jeg er taknemmelig over, at have denne stund med mig i min baggage. Jeg har fundet lidt materiale på internettet om Tinghøj skole, som er sat ind herunder. Hanne. Elever fra Tinghøj skole med lærer Mads Rasmussen og familie til højre. -Mads Rasmussen er Astrids far. Den anden skole i Tinghøj er indviet 28. august byrådet, Provsten, arkitekten og beboere var samlet i skolens lokaler til indvielse. Man begyndte med at synge "Hvad solskin er for det sorte muld" og derefter talte Provst Obelits: "Beboerne fortjener tak for den store interesse, de har lagt for dagen ved alt, der vedrører skolevæsenet, og fik de end ikke fuldt de samme goder som i byen, var her dog et fremskridt. Skolen ligger venligt, luften er frisk, men sørg også for at holde luften ren, ikke blot i hygiejnisk

16 henseende. Lad det sunde jævne ord trænge ind, ikke blot i det Små, men også i det Store, således at det bedste kan trænge ind i barnesindet". I 1919 sendtes et andragende til Varde byråd fra Tinghøj skoledistrikt om at få området udskilt fra Varde og sluttet til Varde Landsogn. Det fremføres, at man i forvejen var sammen om Forsamlingshus, Brugsforening m.m., og Tinghøj kun var adskilt fra Landsognet ved en smal stribe jord, kaldet Langheden. Samtlige beboere i området havde skrevet under! Det nævnes også, at man havde prøvet noget lignende en halv snes år før, men da strandede sagen på det økonomiske. - Andragendet ville forventelig blive behandlet på byrådsmødet i januar Der kom ikke noget ud af det. Bygningerne blev forbedret i 1926, men først i skete der betydelige ændringer. En ny førstelærerbolig blev bygget, en fløj af det gamle blev revet ned, og der indrettedes klasselokale i den gamle bolig. Den nye gymnastiksal var ikke bygget, stod først færdig i 1943 og blev næsten med det samme taget af tyskerne! Ved genindvielsen af skolen i 40 var mange til stede. Først var der lejlighed til at besé de nye lokaler, og bagefter samledes myndigheder med 125 beboere i Forsamlingshuset, hvor det lokale medlem af byrådet, Peder Anton Pedersen, bød velkommen. Bl.a. talte Borgmester Cortsen, som takkede Skoleudvalget for det udførte arbejde med at tilrettelægge byggeriet. "Selv om budgettet overskrides, kan jeg ikke tro andet, end at byrådet vil stille sig forstående", udtalte han! "Alt er ikke gjort med at sende børnene i skole. Forældrene har deres del af ansvaret med at holde dem til lektierne". Borgmesteren sluttede med at udbringe et leve for Tinghøj skole og dem, der havde deres virke der. - I 1940 var der to klasser med to fuldtidslærere og 47 børn i Tinghøj skole. - Den blev som mange andre skoler i Vestjylland beslaglagt af tyskerne. Det skete d. 20. nov. 1943, undervisningen blev standset d. 2. dec., og man måtte finde andre lokaler til børnenes skolegang. Ved kommunesammenlægningen i 63 kom Mejls, Orten og Tinghøj skoler i samme kommune, og et tidligere nævnt samarbejde var nærliggende. Det blev dog ikke tilfældet, selv om myndighederne havde drøftet en sådan mulighed. - Varde kommune tog fat på bygningen af en tredje skole, Brorsonskolen, i den nordlige del af byen. Det blev bestemt, at Tinghøj skole skulle nedlægges og de forholdsvis få elever og to lærerkræfter, Ruth Christensen og Jens B. Graversen, overflyttes til den nybyggede skole i Tinghøj skole blev senere omdannet til den første kommunale børnehave uden for Varde by. Tinghøj er en lille landsby i Sydvestjylland med 217 indbyggere (2014), beliggende i Varde Sogn nord for Varde. Landsbyen ligger i Varde Kommune og tilhører Region Syddanmark.

17 LIDT OM FORÅR: Hvornår er det forår? Foråret er måske den årstid, der ventes med størst længsel af alle. Særligt hvis vinteren har været lang og hård. Men hvornår begynder det så; foråret? I følge kalenderen begynder foråret den 1. marts. Følgelig har vejret de kommende måneder stor bevågenhed. Sner vi inde i iskolde huse, eller kan vi dase ude? Foråret har den taknemmelige opgave, at være første årstid efter vinteren. Dermed er den også yderst populær, og ventes med spænding næsten underordnet hvordan vinteren har været. Sommerfuglene flyver igen. I sidste halvdel af marts kan du opleve de første sommerfugle. Det er oftest enten en citronsommerfugl, der kommer svævende, eller en nældens takvinge, der suger nektar fra de første forårsblomster. Flere sommerfuglearter overvintrer som voksne, og det er dem, man kan se i marts. Cintronsommerfuglen overvintrer ofte mellem planter i skovbunden eller inde mellem tætsiddende grene på siden af træer. Nældens takvinge tilbringer ofte vinteren i hule træer, kældre eller under broer, puttet ind mellem stenene. Efter en lang vinter er sommerfuglene sjældent sultne, men derimod tørstige. De drikker derfor meget vand, og besøger derfor gerne de tidlige forårsblomster som gåsemad og følfod.

18 Harens frieri. I marts ser man ofte en del harer på enge og græsområder. Det synes at være den tiltagende dagslængde, der uanset vejret, sætter forplantningsadfærden i gang. Harerne løber tit i lange rækker efter hinanden, og fra tid til anden stopper de op, og der opstår nogle heftige "boksekampe". Lidt efter lidt forlader de parvis, han og hun - eller ramler og sætter - gruppen af parringslystne harer. Herefter finder der et "frieri" sted, som kan lede til parring den efterfølgende nat. Selve parringsakten ser man sjældent. Årets første kuld harekillinger fødes i slutningen af februar. En hare kan få 3-4 kuld killinger om året. Hunnen kan parre sig igen kort efter fødslen, faktisk allerede et par dage før. Vitamintilskud fra birketræet I saften fra birketræer kan du finde mange næringsstoffer, der kan give dig et vitaminboost. Om foråret stiger saften op i løvtræerne, der ellers har været i en slags dvale hele vinteren. Det er træernes måde at trække energi op til det forestående løvspring. Fra marts til maj måned, hvor birkebladene springer ud, stiger saften i birketræet så kraftigt, at man kan tappe og drikke den. Når man skærer en gren over, vil der være sådan en kraft på saften, at den fortsætter med at pible ud af gren enden. Hvis du gerne vil smage birkesaft, skal du finde et birketræ og skære en gren. Find en gren, der er 1,5-2 cm tyk, og som sidder på stammen. Skær grenen af, og stik grenens ende ned i en flaske. Bind flasken fast på grenen med et stykke sejlgarn. Nu vil birkesaften pible ned i flasken. Birketræets saft er dejlig sød. Saften er en blanding af det vand, som birketræet trækker op fra jorden og sukkerstoffer fra birketræet. Birkesaft smager ekstra godt, når det er kølet af. Så tap det ned i din flaske, og køl det af i køleskab eller bæk. Man kan også

19 koge birkesaften ind, så den kommer til at smage sødere, eller koge det meste af vandet væk, så det bliver til birkesirup. Birkesaft indeholder alle de næringsstoffer, som birken skal bruge for at vokse, fx fruktose, glukose, frugtsyrer, aminosyrer, C-vitaminer, kalium, kalcium, fosfor, magnesium, mangan, zink, natrium og jern. I gamle dage brugte man også birkesaft til folkemedicin, vin og hårvand. Hvis du ikke har et birketræ hjemme i haven, kan du besøge Naturstyrelsens skove, hvor der findes birketræer mange steder. Her må du klippe en gren af et træ, der er over 10 meter højt. Anemoner: Anemonerne er blandt de første blomster, der springer ud, og det gør de, fordi de oftest vokser i bøgeskove. Når bøgens blade springer ud i maj, kommer der ikke meget lys ned til skovbunden og anemonerne. De anemoner, som vokser i skovbunden er som regel hvide, men kan ofte have et lilla skær. Du kan også være heldig at se gule anemoner, der minder meget om de hvide. De gule vokser ofte i klynger, hvor jorden er mere fed. Når foråret bryder ud, har anemonen travlt. Den skal fange energi fra solen med de grønne blade, den skal blomstre og den skal sætte frø, så arten overlever. Alt det skal ske i løbet af de første forårsmåneder, inden bøgens blade skygger for solens stråler.

20 Martsviol: Martsviolen er let at genkende med sine violette blade. Den bliver ca. 10 cm høj, breder sig med lange udløbere og kan på denne måde dække større flader. Bladene er stilkede, hjerte- eller nyreformede og med fine hår på undersiden. Martsviol er almindelig i det meste af Europa. Hos os blomstrer den i marts-april, og i varme somre også i eftersommeren. Blomsterne har to opadrettede og tre nedadrettede, mørkviolette kronbalde. Frugtkapslerne er runde med små hår. Når de modnes, tørrer kapslerne ind og åbner sig med tre klapper, hvor frøene kommer ud. Der findes flere viol arter i Danmark. Blomsten er tvekønnet, dvs. at han - og hun blomsten er i samme blomst. Violer bestøves af insekter, der tiltrækkes af honning. Honningen findes i en spore på det største af de nedadrettede kronblade. Violen har fra oldtiden været kendt som et effektivt middel mod opkast og hoste, og i dag bruger man stadig udtræk af blomster og blade mod hoste og luftvejsinfektioner. Udtrækket har en slimløsende effekt, mens udtræk fra roden har kraftigere virkning og kan bruges mod opkast. Du kan også kandisere blomsterne og bruge dem som pynt på desserter og kager. Med sin violette farve ser blomsten også fin ud i en grøn salat. Endelig kan du også bruge violer til kryddersnaps.

21 Indvielse! Så sker det endelig: Tirsdag den 10. marts 2015 kl , vil vi gerne invitere familier, venner og naboer til indvielse af det nye billardlokale. Vi har nu fået indrettet en Billardsaloon i Smilehullet med alt hvad dertil hører. Gå ikke glip af chancen, men kom og se hvor hyggeligt her er blevet. Vi byder på lidt vådt og tørt i baren. På glædeligt gensyn i Levehjemmet Bjergbyparken.

22 Påske hygge med venskabsklassen Den 27. marts kl i husets festsal. Vi skal lave fælles påskepynt til hele huset + ophængning af pynt. Violen står for dette arrangement, og serverer kage og saft.

23

24 Vind en præmie for månedens bedste forslag til en aktivitet! Vinderen findes ved lodtrækning, og vil blive offentliggjort i næste nummer af Bjergby Posten. Vinderen trækker næste måneds vinder. Den vundne aktivitet vil blive gennemført inden månedens udgang. Hilsen SOFUS Holdet fra Violen. Navn: Dit forslag:

25 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER

26 Holstein, Ludvig, 1895 Det er i dag et vejr Det er i dag et vejr, et solskinsvejr! O søde vår, så er du atter nær! Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter, nu vil jeg gå og købe hyacinter og bringe dem til én, som jeg har kær. Hun købte af de hvide og de blå hun købte af de smukkeste, hun så. Det er i dag et vejr! Og solen skinner! Og om mig svæver lutter lyse minder, dem ta'r jeg med til den, jeg tænker på. Og de kom svævende i ring og rad., Hun gik imellem dem og var så glad. Det er idag et solskin uden mage! Og jeg har solskin nok til mange dage, og jeg må kysse hvert et lille blad. Hun kyssede dem alle, hver især, hun bragte dem til den, hun havde kær. Min ven, her kommer jeg med hyacinter! Min ven, nu glemmer vi, at det er vinter! Det er idag et vejr, et solskinsvejr-!

27 HVAD SKER I MARTS 2015 : DAG: DATO: HVAD SKER: TIDSPUNKT: Mandag 2. marts. Gymnastik i festsalen. Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 3. marts. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen. Eftermiddag: Mai synger hos Violen Onsdag 4. marts Gymnastik m/pernille i Udsigten Torsdag 5. marts Eftermiddag: Åbent Hus : Bankospil Fredag 6. marts Hans Aage holder åbent hos købmanden Lørdag 7. marts Gymnastik m/pernille i Udsigten Mandag 9. marts Gymnastik i festsalen Tirsdag 10. marts Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen. Eftermiddag: Mai synger hos Violen. Indvielse af Billard

28 Onsdag 11. marts Gudstjeneste i Udsigten Torsdag 12. marts Eftermiddag: Åbent Hus : Elevernes dag Fredag 13. marts Gerda holder åbent hos købmanden Lørdag 14. marts Gymnastik m/pernille i Udsigten Mandag 16. marts Gymnastik i festsalen. Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 17. marts Dagplejebørnene er her. Vi spiller Boccia i festsalen. Eftermiddag: Mai synger hos Violen Onsdag 18. marts Gymnastik m/pernille i Udsigten Torsdag 19. marts Eftermiddag: Åbent Hus : Bankospil Fredag 20. marts Hans Aage holder åbent hos købmanden Mandag 23. marts Gymnastik i festsalen. Eftermiddag: Sjov Motion

29 Tirsdag 24. marts Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørnene er her. Vi spiller Boccia i festsalen. Eftermiddag: Mai synger hos Violen Onsdag 25. marts Gudstjeneste i Udsigten. Eftermiddag: Cafémøde i festsalen Torsdag 26. marts. Eftermiddag: Åbent Hus : Vi synger og Mai spiller Fredag 27. marts Gerda holder åbent hos købmanden. Påskehygge med venskabsklassen i festsalen Lørdag 28. marts Gymnastik m/pernille i Udsigten Mandag 30. marts Gymnastik i festsalen. Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 31. marts Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen. Eftermiddag: Mai synger hos Violen

30 BJERGBYPARKENS HJEMMESIDE: På hjemmesiden kan du hente informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden. TELEFONNUMRE: Hovednummer/Kontor : Konst. Leder Hanne Duffy : Centersygeplejerske Liselotte Munksgaard : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Mobilt hovednummer svarer hele døgnet :

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 7. Nyhedsbrev uge 12-2014. Kalender, kontakt, mm. Bus nyt fra Troels.

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 7. Nyhedsbrev uge 12-2014. Kalender, kontakt, mm. Bus nyt fra Troels. Nyhedsbrev uge 12-2014 Side 1 Side 2 Side 3 God weekend Bus nyt fra Troels Filur Side 5-6 Side 7 Børnehaven Kalender, kontakt, mm. Side 4 Indbydelse til SKOLEFEST Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Leve Livet. Marts 2018

Leve Livet. Marts 2018 Leve Livet Marts 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdage... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 6 Beboerliste... 17 Rart at vide:... 18 Månedskalender... 19 1 Månedens fødselsdage Rosa

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

H E L E E Nr 3 marts 2015

H E L E E Nr 3 marts 2015 H E L E E Nr 3 marts 2015 HELENENYT Nr. 3 (marts årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Humlebi. AKTIVITETER Byg et fint lille humlebibo af pinde og mos. Find en blomst som I kan give til humlebien. Humlebien kan suge nektar fra blomsten.

Humlebi. AKTIVITETER Byg et fint lille humlebibo af pinde og mos. Find en blomst som I kan give til humlebien. Humlebien kan suge nektar fra blomsten. Sneglen Sneglene bor i skoven. De kan lide at gemme sig under blade og træstykker. Hvis det har regnet kommer de frem. Snegle er hermafroditter, dvs. at de både er han og hun i samme krop. Gå på jagt efter

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Leve Livet. November 2018

Leve Livet. November 2018 Leve Livet November 2018 Indholdsfortegnelse: Beboerbladet november 2018... 2 Månedens fødselsdage... 3 Sangbogen... 4 Liivet leves... 5 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Juli og august 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Fra Nu lyser løv i lunde af Johannes Jørgensen (sidste vers): Du lyse, friske sommer! Vor friheds unge brud, Fra støv og støj vi

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2015

ARENDSE NYT Februar 2015 ARENDSE NYT Februar 2015 Indholdsfortegnelse Februar 2015 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Konkurrence Personale Nyt Vi siger farvel Referat af beboermøde Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til april 2019

Ammershøj bladet Velkommen til april 2019 Ammershøj bladet Velkommen til april 2019 Kan køer virkelig danse? Økodag er de økologiske køers forårsfest og den dag, hvor øko-køerne lukkes ud på marken efter en lang vinter i stalden. Svanholm storkollektiv

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 9. Nyhedsbrev uge ONSDAG DEN 7. MAJ. Gymnastikafslutning Skolehjem samtaler

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 9. Nyhedsbrev uge ONSDAG DEN 7. MAJ. Gymnastikafslutning Skolehjem samtaler Nyhedsbrev uge 13 2014 Side 1 Filur cup Side 5 Filur Side 2 Nyt fra Troels Side 6 0/1 kl. Side 3 SKOLEFEST Side 6 Gymnastikafslutning Side 4 Skolehjem samtaler Side 7+8 Børnehaven Side 5 Kreativ Side 9

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Hermed endnu en udgave af Rynkenyt. Tak for jeres opbakning til vores arrangementer jeg oplevede en meget hyggelig Nytårskur og fastelavnsfest. Det er dejligt at både

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Bølle er meget interesseret i at studere Violhusets fisk Holbergcentrets månedsnyt for marts 2015 Kære beboere, pårørende og personale Velkommen til marts måned. Når

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet Tekster: Zak 9,9-10, Fil 2,5-11, Matt 21,1-9. Salmer: 176: Se, hvor nu Jesus træder (mel.: Min død er mig til gode) 177: Kom, sandhedskonge (mel.: Her ser jeg da et lam at gå) 172: Se, vi går op til Jerusalem

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Else Marie Lehman. Kalendergaver til Mor 2014

Else Marie Lehman. Kalendergaver til Mor 2014 Else Marie Lehman Kalendergaver til Mor 2014 Sådan bruger du bogen 1. Vælg de 24 gaver, du har allermest lyst til at give og skriv dem ud på en god printer sammen med siden Kære Mor. Du skal forkæles her

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

DEN STORE FEST. Tales of Glory

DEN STORE FEST. Tales of Glory Jesus indbyder til fest i Himlen. De, der siger ja tak til indbydelsen; får lov til at være med 1 DEN STORE FEST Tales of Glory Til brug i dit hjem Målgruppe: 2 9 år Bibeltekst: Lukas 14, 15-24 Rekvisitter:

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang.

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang. Rolstrup Tidende April 2013 52. udgave 6. årgang. Gerda s hjørne Nu orker vi snart ikke mere blæst og kulde!! - Marts har da i særklasse været kold og blæsende, og jeg som troede foråret var lige om hjørnet!!

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere