Beskrivelse af det kliniske undervisningssted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af det kliniske undervisningssted"

Transkript

1 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Børneafdelingen

2 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted 1.0 Præsentation af Børneafdelingen. 1.1 Patientkategorier 1.2 Personalesammensætning 1.3 Sygeplejefaglig udvikling 1.4 Præsentation af de kliniske vejledere 2.0 De sygeplejefaglige forhold 2.0 Sygeplejens idégrundlag Vision for sygeplejen Rygepolitik Uniformsetikette 2.1 Sygeplejefaglige opgaver 2.2 Plejeform / døgnrytme 2.3 Tværfagligt samarbejde 3.0 Uddannelsesmæssige forhold 3.1. Organisering af den kliniske vejledning Den studerendes tilstedeværelse i afdelingen Introduktion Vejledningssamtaler 3.2 Eksempler på læringsforløb som tilbydes på afdelingen 3.3 Børneafdelingens forventninger til spl. studerende 3.4 Litteraturhenvisninger 4.0 Opdatering af Beskrivelse af det kliniske undervisningssted

3 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund er Danmarks eneste specialhospital for epilepsi. Det betyder, at vi primært beskæftiger os med denne ene sygdomsgruppe. Hospitalet har i alt 67 sengepladser fordelt på 5 afdelinger: Børneafdelingen Ungdomsafdelingen Voksenafdelingen 5-døgnsafdelingen Havehuset (afdeling for multihandicappede) 1.1. Præsentation af Børneafdelingen Patienterne på børneafdelingen henvises primært fra neurologiske og pædiatriske afdelinger, samt fra praktiserende læger i henhold til lov om frit sygehusvalg. Sengepladserne er fordelt på afsnit Øst, for de store børn og afsnit Vest, for de små børn, hvor vi har enkelt, to og tre sengsstuer. På afdeling Vest er stuerne indrettet med en briks, hvor forældrene overnatter og tager sig af deres barn under indlæggelsen. På alle stuer er der mulighed for epialarmer i sengene, som kan registrere anfald og der er kaldeanlæg, hvilket også forefindes på alle fællesarealer. Desuden er der mulighed for at videofilme børnene i dagtiden og overvåge dem på en skærm om natten. Til hospitalet er tilknyttet et gæstehjem, hvor forældrene eller andre pårørende har mulighed for at indlogere sig. På det grønne område omkring hospitalet kan børnene boltre sig i Det udendørs rum. Her er en legeplads, som bla. rummer verdens største Madam blå kaffekande og verdens største bamse lavet af mursten. 1.2 Patientkategorier Børneafdelingen er normeret til 20 børn, fordelt på to afsnit. Afsnit Vest med børn i alderen 0 8 år, afsnit Øst med børn/unge i alderen Disse er fordelt med 9 indlagt på Øst og 11 indlagte på Vest. Vi får henvist børn fra hele landet, samt Island, Færøerne og Grønland. Børnene bliver indlagt med henblik på diagnostisk udredning af epilepsien, anfaldsklassificering og medicinjustering af allerede igangværende behandling. Næsten alle indlæggelser er planlagte. Vi modtager ofte børn, hvor epilepsien er svær behandlelig, eller hvor epilepsien er tillægsdiagnose hos svært hjerneskadede børn. Desuden oplever vi, ikke sjældent, at udskrive børn, hvor vi har afkræftet epilepsidiagnosen. Børnene bliver også henvist til os for at få afdækket psykosociale problemstillinger, eller for at blive observeret i skolesammenhæng, da børnene kan have forskellige vanskeligheder, som følge af epilepsien. Vi modtager også børn, som skal starte på ketogen diæt, en behandlingsform for epilepsi, som har vundet indpas de senere år. Vi har gode resultater med denne behandlingsform og har et velfungerende ketogenteam på stedet. Diæten er, kort beskrevet, en behandlingsform, hvor børnene udelukkende får meget fedtholdig og kulhydratfattig kost. Alt bliver nøje afmålt. Det kan i nogle tilfælde medvirke til reduktion eller fjernelse af anfald hos børnene.

4 Desuden modtager vi børn fra hele landet som har CSWS (Continous Spikes and Waves during slow Sleep) et særligt epilepsisyndrom, hvor der er udslag i den epileptiske aktivitet under søvn. Disse børn følges i et regime, her på stedet. Til afdelingen er tilknyttet en intern børnehave og en børneskole, som også har børn udefra. Børnene er indlagt gennemsnitlig 3 uger. 1.3 Personalesammensætning Børneafdelingens ledelse er: Afdelingessygeplejerske Laila Christensen Souschef Christina Kobberdahl Overlæger Marina Nikanorova, Maria Miranda og Kern Olufson Vi er i afdelingen et tværfagligt team, som består af sygeplejersker, SSA`er, sygehjælpere, diakoner og pædagoger. Alle har individuelle ansvars- og kompetence områder. Vi bestræber os i det daglige på at udnytte hinandens faglige og personlige ressourcer. Der er ansat ca. 40 i plejegruppen. Der er faste aften- og nattevagter, men dagpersonalet deltager på skift i vagterne, hvor der mangler. 1.4 Sygeplejefaglig udvikling På Epilepsihospitalet Filadelfia arbejdes generelt med kvalitetsudvikling. Hospitalet arbejder hen mod akkreditering efter Den Danske Kvalitetsmodel. Denne model er et fælles dansk system, der skal støtte en løbende kvalitetsudvikling i det danske sundhedsvæsen. Formålet er at fremme gode patientforløb, således at patienterne oplever en forbedring af kvaliteten. Qua de fremtidige krav om kvalitetsudvikling, arbejdes der målrettet med skriftlig dokumentation af sygeplejen, samt sygeplejediagnoser. Der arbejdes med såvel mono- samt tværfaglige retningslinier. I denne forbindelse pågår der kontinuerlig udarbejdelse af standard pleje/handle planer, særligt udviklet til sundhedssygeplejen omkring epilepsipatienter. Afdelingen har ansat to udviklingssygeplejersker Birgitte Højgård, som har en Sundhedsfaglig Diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse og Tina Løvenskjold, som har en Master i voksenpædagogik. Deres fokus er på udviklingen af sygeplejen i afdelingen, herunder bl.a. undervisning af patienter og pårørende, samt undervisning og udvikling af kompetencer hos afdelingens personale. 1.5 Præsentation af de kliniske vejledere Der er i afdelingen uddannet 2 kliniske vejledere. Ansvarlig klinisk vejleder: Marlene Linnebjerg Kudsk har flere års erfaring som sygeplejerske og 10 års erfaring som kliniske vejleder. Har gennemgået klinisk vejlederuddannelse i Sundhedsfaglig Diplomuddannelse og er i gang med yderligere Sundhedsfaglig Diplomuddannelse med fokus på sundhedsformidling og klinisk uddannelse, samt pædagogik. Er fortrinsvis tilknyttet afsnit Vest.

5 Klinisk vejleder: Charlotte Vittenbach har erfaring fra andre specialer og har gennemgået klinisk vejleder modulet. Er fortrinsvis tilknyttet afsnit Øst. Hospitalets kliniske vejledere har et tæt samarbejde og arbejder bl.a. sammen om undervisning til studerende i specialet epilepsi, med vægt på det at leve med en kronisk sygdom samt PNES (psykogene non epileptiske anfald ). Vejledergruppen mødes ca. 1 gang månedligt til gensidig udveksling og udvikling af pædagogiske og funktionsrelevante kompetencer. Afdelingens personale har generelt stor faglig viden og interesse i studerende og deltager gerne i den kliniske vejledning, når den ansvarlige vejleder ikke er til stede. 2.0 De sygeplejefaglige forhold Sygeplejen på børneafdelingen er underlagt den generelle målsætning for epilepsihospitalet. Herunder har man udarbejdet en fælles målsætning for sygeplejen, på tværs af afdelingerne. 2.1 Sygeplejens idégrundlag Sygeplejen er en praksisdisciplin, der udøves selvstændigt og bygger på faglig viden, etik, indsigt og færdigheder samt medmenneskelige egenskaber og handlinger, som er specifikke for faget. Sygeplejen på Epilepsihospitalet bygger på høj faglig og etisk standard. Patienterne skal mødes med åbenhed, respekt og værdighed, så de bevarer deres integritet. Sygeplejen udøves med den grundlæggende holdning, at mennesket: er i konstant udvikling ønsker at handle og tage ansvar for sig selv er i relation til omgivelserne. Mennesket har grundlæggende behov, men måden disse behov mestres på er varieret og afhængig af livssituation, evne, samt motivation. Sygeplejen skal ses i en helhed og udøves ud fra de fysiske, psykiske, sociale, kulturelle og åndelige aspekter. Sygeplejen indgår i comprehensive epilepsy care Vision for sygeplejen Sygeplejen på Epilepsihospitalet skal være i konstant udvikling til gavn for patienterne, hvilket betyder: at sygeplejen i videst mulig omfang er evidensbaseret at patienter og pårørende oplever sammenhæng i patientforløbene at hospitalet er aktivt indenfor patientsikkerhed, kvalitetsudvikling og sygeplejeforskning at plejepersonalet er nytænkende og villig til at lære af sine erfaringer at afdelingens sygeplejefaglige ledere og medarbejdere er forpligtet til helhedstænkning og stor grad af medansvar at der er fokus på patienters individuelle mestringsstrategier at plejepersonalet aktivt tager stilling til etiske dilemmaer at sygeplejen bidrager til det tværfaglige samarbejde (Se desuden )

6 2.1.2 Rygepolitik På børneafdelingen er det ikke tilladt at ryge indenfor. Der henvises til områder udendørs, hvor der forefindes askebægre Uniformspolitik Plejepersonalet går i privat tøj og bærer navneskilt med stillingsbetegnelse. Ud fra hospitalets gældende regler skal beklædningen være ren, praktisk og æstetisk. Af hygiejniske hensyn må ærmer ikke gå længere end til albuen og ure / ringe må ikke bæres. Fastsiddende smykker(herunder piercede) accepteres i det omfang, at de ikke udgør en sikkerhedsmæssig / hygiejnisk risiko og er diskrete. Negle skal være korte og rene. 2.2 Sygeplejefaglige opgaver Sygeplejen på børneafdelingen er meget individuel i forhold til det enkelte barn og dennes familie. Plejebehovet hos familierne varierer meget, fra kriseramte familier med helt små børn som lige er debuteret med anfald, til store børn der har problemer i skolen p.g.a. deres epilepsi. Da forældrene hovedsalig passer deres børn selv, har vi få grundlæggende sygeplejefaglige opgaver i form af personlig pleje. Instrumentelle sygeplejeopgaver udøves i begrænset omfang. Vore sygeplejeopgaver hos det enkelte barn/familie består bl.a. i observation og beskrivelse af anfald og behandling, støtte og vejledning til børn og forældre i forhold til den klassificerede epilepsi og at leve med en kronisk sygdom, herunder de psykosociale konsekvenser. Der stilles krav til kommunikative og pædagogiske kompetencer hos den enkelte, idet kompleksiteten og variationen i opgaver hos den enkelte familie spænder bredt. 2.3 Plejeform / døgnrytme På børneafdelingen arbejder vi efter kontaktpersonprincippet. Det vil sige at sygeplejen i dag- og aftentimerne er tilrettelagt som tildelt patientpleje, hvor hver patient har 2 3 kontaktpersoner. Dette skaber stor kontinuitet, i de ofte komplekse indlæggelsesforløb. Der arbejdes i 5 skift af hver 8 timer. Dagvagt: 7 15 / Aftenvagt: / Nattevagt: Tværfagligt samarbejde Personalet på børneafdelingen har dagligt kontakt med mange samarbejdspartnere. Et velfungerende tværfagligt samarbejde er afgørende for at indlæggelserne bliver en succes. I afdelingen afholdes en tværfaglig konference én gang ugentligt, hvor alle relevante faggrupper er repræsenteret. På denne konference diskuteres diverse aspekter omkring behandling og pleje af det indlagte barn og familiens situation.

7 Derudover samarbejder vi bl.a. med læger, projektsygeplejersker, psykologer, socialrådgiver, ergoterapeut, fysioterapeut, EEG assistenter, diætister, bioanalytikere, skolelærere og lægesekretærer. 3.0 Uddannelsesmæssige forhold Her præsenteres læringstilbud for sygeplejestuderende på børneafdelingen, afhængig af uddannelsesniveau. 3.1 Organisering af den kliniske vejledning Du vil som studerende ca.3-4 uger før studiestart modtage et velkomstbrev, med navn på den tildelte kliniske vejleder og daglige vejleder. Der vil i brevet være anvisninger på anbefalet speciale relateret litteratur og pjecer om emnet. Du vil være tilknyttet en klinisk vejleder som, sammen med dig, er ansvarlig for at tilrettelægge og forestå den kliniske vejledning. Den kliniske vejleder er ligeledes eksaminator ved interne prøver. Da den kliniske vejleder arbejder i skiftende vagter vil du også være tilknyttet en daglig vejleder, som er en sygeplejerske med interesse i studerendes uddannelse. Der er i afdelingen pc`er med internetadgang. Du vil indenfor den første uge få tildelt kode. På børneafdelingen findes forskellig litteratur. Derudover har hospitalet sit eget fagbibliotek. Vi har på området også Videnscenter for epilepsi, som har landsdækkende funktion Den studerendes tilstedeværelse i afdelingen Mødetid for første dag i afdelingen vil fremgå af velkomstbrevet. Herefter vil du som studerende selv have mulighed for at tilrettelægge din mødeplan. Vi anbefaler, at du tilrettelægger dine dage i afdelingen sammen med den kliniske vejleder eller daglige vejleder. Det ugentlige fremmøde er (jvf. Studieordningen), 30 timer ugentlig. Læringsmulighederne er fortrinsvis i dagvagt på hverdage. Der er dog tilbud om både aftenvagt, nattevagt og weekendvagt, hvis du skulle have lyst/interesse og hvis det har relevans for dit læringsforløb Introduktion De første 14 dage i afdelingen vil du, som studerende, følge et introduktionsprogram. Her vil du få mulighed for at tilegne dig viden om afdelingens fysiske forhold, døgnrytmen, arbejdsredskaber og sygeplejen. Forventningssamtale foregår indenfor introduktionsperioden, her vil vi afstemme forventninger, i samarbejde lægge en studieplan for undervisningsperioden og fastsætte dato for eksamen eller aflevering af opgave Vejledningssamtaler Du vil som studerende modtage vejledning og evaluering fra den kliniske vejleder/daglig vejleder kontinuerligt i den kliniske undervisningsperiode. Vi bestræber os på, at afholde en struktureret reflektionssamtale en gang om ugen. Her

8 har den studerende udarbejdet en skriftlig refleksion, med udgangspunkt i reflektionscirklen og på baggrund af en oplevet situation i afdelingen. Herudover foregår refleksion fortløbende, efter de første to ugers introduktion. Vi anbefaler, at den studerende anvender porte folio, som foreskrevet i studieordningen. Ved periodens afslutning vil der blive afholdt evalueringssamtale hvor den Kliniske vejleder udfærdiger evaluering af den studerende. Desuden skal den studerende udfylde et elektronisk evalueringsskema fra klinikken, samt fra skolen. Den studerendes evaluering af afdelingen bruges m.h.p. at forbedre kvaliteten af det kliniske undervisningsforløb. 3.2 Eksempler på læringsforløb i afdelingen Du får som studerende mulighed for at lære om epilepsi og det at leve med en kronisk sygdom. Desuden vil du som studerende møde patienten i forskellige faser af sygdomsforløbet. Indenfor de første tre uger vil der bla. blive tilbudt undervisning for studerende i specialet epilepsi og PNES. Relevante studiebesøg hos samarbejdspartnere kan planlægges ud fra den studerendes behov og læringsmål. Der er mulighed for, at mødes med medstuderende i studiegruppe en time ugentlig med faglig fokus, uden vejledere. Børneafdelingen giver bl.a. mulighed for at udvikle praktiske kompetencer, kommunikationskompetencer, analyse- og reflektionskompetencer, samt videnskompetencer. 1. semester / modul 1 og 2 Denne 2 ugers kliniske undervisning tager udgangspunkt i udvikling af den studerendes sociale -, lærings- og kommunikationskompetencer. Den studerende vil have mulighed for at følge en basis sygeplejerske eller klinisk vejleder m.h.p. at få kendskab til sygeplejerskens virksomhedsområde i afdelingen. Der vil være mulighed for at deltage i og være observerende omkring sygeplejefaglige arbejdsopgaver og de daglige rutiner. 6. semester / modul 11 og 12 I modul 11 og 12 fokuseres på kompleksiteten i professionen med særlig vægt på udøvelse, ledelse, formidling og udvikling af sygeplejen. Vi kan tilbyde, at den studerende sammen med vejlederen er kontaktperson for 1 til 2 patienter. Patientforløbet giver den studerende mulighed for at opøve overblik over patientens/familiens situation. Samtidig giver det mulighed for, at den studerende i løbet af den kliniske uddannelsesperiode får øget ansvar for plejen og kan se resultat af egne vurderinger og handlinger og på baggrund heraf eventuelt justere plejen. Man har som studerende bl.a. mulighed for varetagelse af stuegang, medicinadministration, uddelegering af opgaver til samarbejdspartnere, samt mulighed for individuel undervisning. Desuden har den studerende den direkte kontakt til familierne, dels som formidler og som personen der samler trådene i behandlingen og plejen. På børneafdelingen er alle områder omkring patienten repræsenteret, både de fysiske, psykiske og sociale aspekter medtænkes i plejen af den enkelte patient/familie.

9 Tilrettelæggelse af de individuelle forløb i klinisk praksis, afhænger af den studerendes kvalifikationer, kompetencer og studiefokus, samt kompleksiteten i sygeplejeopgaverne. 7. semester / modul 13 Vi tilbyder mulighed for at den studerende kan tilrettelægge et 2 ugers observationsforløb i afdelingen f.eks. med henblik på at indsamle empiri til bacheloropgaven. Den studerende har mulighed for at følge en sygeplejerske i sengeafdelingen eller en sygeplejerske i vores ambulatorium. Perioden vil, så vidt muligt, blive planlagt ud fra den studerendes ønsker og fokus f.eks. i bachelorprojektet. Det forventes, at den studerende selv er ansvarlig for planlægning af forløbet. Emner for perioden kunne være: sygeplejen til forældre til kronisk syge børn, hvorvidt vi anvender tilegnet/evidensbaseret viden i sygeplejen til epilepsipatienter eller hvordan bliver vejledningen opfattet hos indlagte patienter/familier? 3.3 Børneafdelingens forventninger til sygeplejerskestuderende Børneafdelingen har følgende forventninger i samarbejdet med den studerende: at den studerende har læst Beskrivelse af klinisk undervisningssted, inden start på den kliniske undervisningsperiode. at den studerende har teoretisk viden svarende til pensum for det relevante semester. at den studerende er opsøgende i forhold til at opnå målene for perioden. at den studerende arbejder med porte folio / studieplan. at den studerende tilegner sig relevant teoretisk viden i forhold til specialet. at den studerende opretholder et godt arbejdsmiljø i afdelingen. at den studerende forholder sig kritisk analyserende overfor sygeplejen og er studieaktive. 3.4 Litteraturhenvisninger Vi anbefaler, at man repeterer hjernens anatomi og fysiologi. Desuden kan vi anbefale bøgerne: Tæt på epilepsi af Anne Sabers og Mogens Dam, Basisbog i epilepsi af Jørgen Alving et al, Krise og udvikling af Johan Cullberg. 4.0 Opdatering af Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Beskrivelsen af det kliniske undervisningssted og kliniske undervisningsforløb er udarbejdet januar 2010 af Ansvarlig klinisk vejleder Marlene Linnebjerg Kudsk mlku@filadelfia.dk Godkendt af afdelingssygeplejerske Laila Christensen. Beskrivelsen revideres efter behov dog senest 1 september 2012.

Epilepsihospitalet Filadelfia Voksenafdelingen

Epilepsihospitalet Filadelfia Voksenafdelingen Epilepsihospitalet Filadelfia Voksenafdelingen Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Epilepsihospitalet

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Akutafdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Akutafsnit 1, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Akut Afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børneafdelingen Regionshospitalet Randers 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Hospitalsenhed Midt HR, uddannelse Sygeplejerskeuddannelsen Klinisk undervisning og introduktion I dine kliniske undervisningsperioder

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 04/2016 - Modul 11 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Anæstesiologisk afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Kirurgisk Center 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Århus Universitetshospital, Risskov hører under Psykiatri og Social Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien i

Læs mere

Præsentation af afdeling P 12.

Præsentation af afdeling P 12. Pædiatrisk afdeling P Kolding Sygehus Skovvangen 2-8 6000 Kolding Præsentation af afdeling P 12. Afdeling P 12 er en pædiatrisk afdeling, som modtager syge børn fra hele Vejle Amt. De indlagte børn er

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan kk Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Mave- og Tarmsygdomme, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 07/2016 modul 12 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For ambulatorium for mave/tarmsygdomme, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Opdateret Januar 2015 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester. Botilbuddet Harebakken Favrskov Kommune

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester. Botilbuddet Harebakken Favrskov Kommune Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Botilbuddet Harebakken Favrskov Kommune 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk/Endokrinologisk afd. 13 Jan 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Dialyse, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Ortopædkirurgi, HE Midt Regionshospitalet Viborg Heibergs Allé 4, 8800 Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 12 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Holbæk Sygehus hører under Region

Læs mere

Et stærkt fag i udvikling Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejefaget

Et stærkt fag i udvikling Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejefaget Et stærkt fag i udvikling Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejefaget Et stærkt fag i udvikling Layout: Dansk Sygeplejeråd 12-28 Foto: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd december 2014. Alle

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Center for korttidspladser Adresse Mågevænget 10, 6400 Sønderborg Telefon 27904567 Mail: losa@sonderborg.dk Klinisk vejleder Lone Semak

Læs mere

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 11. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 11. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 6. semester - modul 11 Hold ss2011s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 11 KOMPLEKS

Læs mere

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Ældreområdet Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Klinisk undervisningssted Ældreområdet Hjemme Sygeplejen Billund Kommune Adresse Nygade 29 7200 Grindsted Telefon Teamleder Ann

Læs mere

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted Hjertemedicinsk afsnit er specialiseret

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Fælleskirurgisk afd. 100, SVS, Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon: 7918 9100/ 7918 9101 Telefon til Uddanneses-

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Afsnit for Rygmarvsskade Vestdansk Center for Rygmarvsskade Neurologi Regionshospitalet Viborg Hospitalsenhed Midt Januar 2018 Klinisk studieplan

Læs mere

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center...2 1.1 Overordnet struktur og rammer... 2 1.2 Evaluering...

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering i Odder er en del af s Ældreservice. I kommunens ældreservice indgår to plejecentre Stenslund og Bronzealdervej, hjemmeplejen

Læs mere

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Mammakirurgisk klinik Mammakirurgisk klinik blev etableret som elektiv klinik 1. maj 1999, og er

Læs mere

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 12. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 12. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 6. semester - modul 12 Hold ss2011s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 12 SELVSTÆNDIG

Læs mere

ET STÆRKT FAG I UDVIKLING DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJEFAGET

ET STÆRKT FAG I UDVIKLING DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJEFAGET ET STÆRKT FAG I UDVIKLING DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJEFAGET Et stærkt fag i udvikling Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejefaget Grafisk tilrettelægning: Dansk Sygeplejeråd Forsidefoto:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Klinik for Tidlig Neurorehabilitering Regionshospitalet Hammel Neurocenter Hospitalsenhed Midt Udarbejdet: Maj 2017 1 Klinisk studieplan

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Psykiatrisk Sengeafsnit Thisted, Korsgade 18, 7700 Thisted - tlf. 97643060. Almen psykiatrisk sengeafsnit under Klinik

Læs mere

Den generelle studieplan del 2, modul 12 Børne og Ungeafsnittet Sygeplejerskeuddannelsen Modul 12 Selvstændig professionsudvikling

Den generelle studieplan del 2, modul 12 Børne og Ungeafsnittet Sygeplejerskeuddannelsen Modul 12 Selvstændig professionsudvikling Den generelle studieplan del 2, modul 12 Børne og Ungeafsnittet Sygeplejerskeuddannelsen Modul 12 Selvstændig professionsudvikling Godkendt okt. 2014. Generel studieplan i sygeplejerskeuddannelsen, modul

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Medicinsk Afsnit 1, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 2500/56 63 1500 - LOKAL 2500 FAXNR. 56 63 15 97 AFDELINGSSYGEPLEJERSKE

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Afdeling 300, Neurorehabiliteringen Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Klinisk sygeplejelærer Klinisk vejleder Malene.Dreier@svs.regionsyddanmark.dk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Hjemmesygeplejen Sundhed & Omsorg Odder Kommune 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For afsnit ortopædkirurgisk sengeafsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN ORGANISATORISK PLACERING FYSISK PLACERING FYSISKE RAMMER PERSONALE GRUPPEN

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN ORGANISATORISK PLACERING FYSISK PLACERING FYSISKE RAMMER PERSONALE GRUPPEN Indhold PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN... 3 ORGANISATORISK PLACERING... 3 FYSISK PLACERING... 3 FYSISKE RAMMER... 3 PERSONALE GRUPPEN... 3 DØGNRYTME... 4 PLEJEFORM OG INTERN STRUKTUR.... 4 HVORDAN

Læs mere

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Kære sygeplejestuderende Du er nu i slutningen af din kliniske undervisningsperiode og det er tid til evaluering af perioden. Formålet med denne evaluering

Læs mere

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus.

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. Lærings- og praktikstedsbeskrivelse A2 Kirurgisk gastroenterologi og karkirurgi, Slagelse

Læs mere

Den generelle studieplan del 2, modul 11. Ambulatorium for børn og unge. Sygeplejerskeuddannelsen

Den generelle studieplan del 2, modul 11. Ambulatorium for børn og unge. Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2, modul 11 Ambulatorium for børn og unge Sygeplejerskeuddannelsen Modul 11 Sygepleje og kompleks klinisk virksomhed Godkendt marts 2015 Generel studieplan, modul 11 i Ambulatorium

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Opdateret Februar 2018 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Brystkirurgisk Afsnit Brystkirurgisk

Læs mere

A. Vurdering af organisering og tilrettelæggelse af klinisk undervisning

A. Vurdering af organisering og tilrettelæggelse af klinisk undervisning Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg Evalueringsskema Evaluering af klinisk undervisning for sygeplejerstuderende. Formålet med evalueringen Formålet med din evaluering er, at indsamle oplysninger om de

Læs mere

Den generelle studieplan del 2, modul 12. Ambulatorium for børn og unge. Sygeplejerskeuddannelsen

Den generelle studieplan del 2, modul 12. Ambulatorium for børn og unge. Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2, modul 12 Ambulatorium for børn og unge Sygeplejerskeuddannelsen Modul 12 Selvstændig professionsudvikling Godkendt marts 2015 Generel studieplan, modul 12, Ambulatorium

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Gynækologisk klinik Adresse Kresten Philipsensvej 15, 6200 Åbenrå Telefon 79972187 Mail: Laila.Rotboll@rsyd.dk Klinisk vejleder Laila

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Norddjurs kommune Rehabiliteringsteamet Kalorievej 4 8500 Grenå 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Evalueringsskema. Evaluering af klinisk undervisning for sygeplejerstuderende.

Evalueringsskema. Evaluering af klinisk undervisning for sygeplejerstuderende. Evalueringsskema Evaluering af klinisk undervisning for sygeplejerstuderende. Formålet med evalueringen Formålet med din evaluering er at indsamle oplysninger om de uddannelsestilbud, du som sygeplejerstuderende

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 261: 79 18 21 57 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Uddannelses og udviklingssygeplejerske

Læs mere

Præsentation af afdeling P 12.

Præsentation af afdeling P 12. Pædiatrisk afdeling P Kolding Sygehus Skovvangen 2-8 6000 Kolding Præsentation af afdeling P 12. Afdeling P12 er en pædiatrisk afdeling under Region Syddanmark, med optageområde primært inden for Trekantsområdet.

Læs mere

Kære sygeplejestuderende

Kære sygeplejestuderende Evalueringsskema Kære sygeplejestuderende Formålet med denne evaluering er at indsamle oplysninger om den kliniske undervisning, som du netop er en del af. Evalueringerne analyseres med henblik på udvikling

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Regionshospitalet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Region Midtjylland, Regions Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet. Øre-Næse- Hals sengeafsnit. Afsnittet

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i en række afdelinger: Affektiv Afdeling, der består af sengeafsnittene

Læs mere

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit på Slagelse Sygehus. Indholdsfortegnelse: 1.1 Præsentation af praktikstedet 3 1.2 Fysiske rammer 3 1.3 Værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital 21-11-2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Distriktspsykiatrien Havnevej 7 4000 Roskilde Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Helle Tellerup Mailadresse: hbte@regionsjaelland.dk

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 4 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Medicinsk Dagafsnit og Ambulatorium Gl. Landevej 61 7400 Herning 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 11 beskrivelsen... 3 Modul 11 Kompleks klinisk

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted.

Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted. Ansøgning om godkendelse af klinisk praktiksted. BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon 63337430 / 63336703 Klinisk vejleder Dato Pleje- og Omsorgsafd. Nyborg

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed... 5 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 2500/56 63 1500 - LOKAL 2500 FAXNR. 56 63 15 97 AFDELINGSSYGEPLEJERSKE

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 /12-4, Holbæk Sygehus 1.0 Organisatoriske forhold 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Norddjurs kommune Træningscenter Posthaven Posthaven 48 8500 Grenå 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingens type, organisation og struktur Afdeling 43-4 er et medicinsk sengeafsnit med kardiologi som speciale, men vi har ogsa patienter indlagt med

Læs mere

Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse

Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2012 Modulets tema og læringsudbytte Selvstændig professionsudøvelse Tema: Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Modulet retter

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 11 beskrivelsen... 3 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed 15 ECTS-point...

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Distriktspsykiatri for Ældre og hukommelsesklinik Psykiatrien, Afdelingen for specialfunktioner Trekronercentervej 57, 2sal 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED ÆLDREPSYKIATRISK TEAM VORDINGBORG Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Lene Månsson Hansen Ældrepsykiatrisk Team Vordingborg Færgegårdsvej 15, 4760 Vordingborg Telefon

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper - gældende indtil 05.02.2012 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte

Læs mere

Generel klinisk studieplan Aarhus Kommune Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Det Opsøgende Team.

Generel klinisk studieplan Aarhus Kommune Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Det Opsøgende Team. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under driftsområdet for. Teamet er organiseret i Socialforvaltningen, som er en del af Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang 1 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 56 76 16 00 Søndervang Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere