Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever"

Transkript

1 12. udgave Juni 2015 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

2 I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den uge kan du også vælge at komme i særpraktik. Særpraktik er erhvervspraktik inden for særlige områder. I denne folder kan du læse mere om de fag og praktiksteder, det drejer sig om. UU Vestsjælland tilbyder særpraktik ved: Forsvaret DMI Holbergteatret / Skuespiller Kolonien Filadelfia Politiet Forskningscenter Flakkebjerg DTU TDC Slagelse Sygeplejeskole Slagelse Sygehus Tilmelding til særpraktik, der er nævnt i denne folder, skal foregå gennem din vejleder. Du skal ansøge på et særligt ansøgningsskema. Ansøgningsskemaet og skema over tidspunkter og ansøgningsfrister kan fås hos din vejleder eller du kan hente det på vores hjemmeside Du skal regne med at arbejde 37 timer inden for normal arbejdstid. Det kan godt betyde, at du skal arbejde om lørdagen, må droppe nogle fritidsaktiviteter i løbet af ugen og ikke kan passe dit fritidsarbejde, som du plejer. Hvis der er noget, du simpelthen ikke kan aflyse, må du aftale med din praktikvært allerede om mandagen.

3 Forsvaret Forsvaret tilbyder erhvervspraktik som konstabel i forskellige uger fra efteråret frem til foråret. Hvis du vil i praktik som konstabel i forsvaret, skal du være indstillet på en uge med udfordringer. Aktiviteter foregår udendørs uanset vejret, og du skal selvfølgelig have den nødvendige fysik til at gennemføre hele ugen. Forsvaret accepterer ikke praktikanter med allergi, astma, hjertefejl, epilepsi, brækkede arme osv. Du skal altså være "fit for fight"! Du kan ikke forvente at komme på en kaserne i umiddelbar nærhed af din bopæl - praktikken kan foregå i hele landet. Den endelige udvælgelse af elever foretages af 2U-centret og tilmelding skal ske til din vejleder. DMI Danmarks Meteorologiske Institut DMI tilbyder erhvervspraktik til elever fra 9. og 10. klasse. Holbergteatret / Skuespiller Praktik som skuespiller på Holbergteatret i Sorø. Der er plads til 15 deltagere i alt og udvælgelse af elever sker på baggrund af en personlig ansøgning. Der er en uges praktik i efteråret. Den endelige udvælgelse af elever foretages af Holbergteatret og tilmelding skal ske til din vejleder.

4 Kolonien Filadelfia (Dianalund) Kolonien Filadelfia tilbyder 7 forskellige praktikforløb til elever, der er fyldt 15 år. Inden for sygehusvæsenet arbejder mennesker med meget forskellige arbejdsopgaver og med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. På Kolonien Filadelfia kan vi tilbyde praktikforløb inden for de forskellige områder, som er beskrevet kort i denne folder. Ugen igennem vil du komme til at være sammen med forskellige faggrupper inden for nogenlunde samme fagområde. Praktikforløb 1 Fysioterapeut / ergoterapeut Ugen vil være fordelt mellem de to områder Praktikforløb 2 Køkkenassistent/økonoma/ kok/diætist Du vil stifte bekendtskab med alle 4 områder i praktikforløbet. Praktikforløb 3 Bioanalytiker / neurofysiologiassistent/lægesekretær Du vil stifte bekendtskab med alle 3 områder i praktikforløbet. Praktikforløb 4 Håndværker på et sygehus- Tømrer, elektriker, gartner Du vil stifte bekendtskab med alle 3 områder i praktikforløbet. Praktikforløb 5 Pædagog på et sygehus Praktikforløbet vil dels være tilrettelagt på en sengeafdeling, i en børnehave og på et værksted. Praktikforløb 6 Servicemedarbejder Praktikforløbet vil være tilrettelagt, så du dels vil være i et depot, med i kørselsafdelingen og du vil være med omkring servering af mad på afdelingerne. Praktikforløb 7 Sygeplejerske/Social og sundhedsass. Du vil opleve, hvordan der er, at arbejde som plejepersonale på en børneafdeling.

5 14 dage inden du starter i praktik, vil du modtage et brev, hvor vi orienterer dig om, hvor du skal møde, hvem dine kontaktpersoner vil være samt et kort over hospitalet. Ugen starter med en fælles velkomst og introduktion til hospitalet. Ligeledes afsluttes ugen med en fælles evaluering. Vedrørende påklædning, så arbejder vi de fleste steder, også i plejen, i eget tøj. Du vil dog som praktikant få udleveret en T-shirt til hver dag, som du dog skal aflevere igen sidste dag. Enkelte steder vil skridsikkert fodtøj være påkrævet. Du skal være fyldt 15 år inden du kan komme i praktik på sygehuset. Politi Midt- og Vestsjællands Politi (elever i Ringsted) tilbyder erhvervspraktik til skoleelever inden for politikredsen. Der er få pladser og for at komme i betragtning, er der visse forhold, der skal være i orden. Praktikpladser hos politiet er kun for elever, der er fyldt 15 år og som har planer om senere ansættelse ved politiet Ligeledes er det jo en selvfølge, at personer ikke kan opnå ansættelse, hvis de har begået egentlige kriminelle handlinger, eller deres adfærd i øvrigt rent politimæssigt skønnes belastende. Der bliver fra politiets side krævet en stil/skriftlig evaluering af praktikanterne efter praktikforløbet er slut. Ansøgere skal være opmærksomme på, at de møder op til praktikken i passende og ikke for stødende påklædning. De vil gennemgå en fysisk og faglig test (matematik / dansk) under praktikken og skal være i rimelig form. Midt- og Vestsjællands Politi: Modtager ca. 6 elever (fra Ringsted Kommune) 1 gang i efteråret i Ringsted. Praktikken har en varighed på 5 dage mandag til fredag.

6 Forskningscenter Flakkebjerg Forskningscentret modtager elever fra 9. og 10. klasse. Forskningscenter Flakkebjerg har mange forskellige forskningsaktiviteter på planteområdet. Der udføres både anvendt forskning og mere grundvidenskabelig forskning. Forskningen spænder bredt fra biologisk bekæmpelse og optimering af økologisk planteproduktion til gensplejsning og grundlæggende udforskning af planternes gener. Eleverne skal være forberedt på læsning af udvalgte artikler inden praktikstart, samt noget artikelskrivning efter endt praktikophold. Er du interesseret i ovenstående, skal du kontakte din vejleder for yderligere information. DTU - Fødevareinstituttet DTU Fødevareinstituttet tilbyder erhvervspraktik for folkeskoleelever fra klasse. Eleverne kommer i løbet af ugen rundt i instituttets afdelinger, hvor ansatte med forskellig faglig baggrund fortæller om deres forskning og rådgivning til myndigheder. De kommer til at udføre praktiske forsøg i laboratoriet og regne på resultaterne, finde ud af, hvor sund deres kost er og være detektiver og opklare et sygdomsudbrud, som stammer fra fødevarer. Under praktikken hører de også mere om, hvordan forskere kan bruge computermodeller til at finde ud af, hvilke skadelige effekter et stof har og lærer om, hvordan instituttet arbejder med at udvikle nye teknologier til at forarbejde fødevarer.

7 TDC Drømmer du om at blive tekniker eller har du en sælger i maven og elsker at have kontakt med mennesker? Så kan TDC være en spændende arbejdsplads for dig. TDC tilbyder 1 uges praktik i København i uge 48. Lyder det spændende at komme ud og se en teknikers hverdag, opleve en udfordrende dag i en TDC Butik og se hvordan det er at arbejde som sælger, lægge vejen forbi vores kundeservice og vores Callcenter og se hvordan vi yder optimal kundeservice og supporterer på det tekniske i vores hotline? Så skal du henvende dig til din vejleder. Slagelse Sygeplejeskole Sygeplejeskolen tilbyder sygeplejerskepraktik til drenge og piger i 9. og 10. klasse med følgende krav til dig: Tilmeldingen er bindende, og det er en forudsætning, at du kan deltage alle 5 dage Du skal overholde tavshedspligten. Du skal have respekt for andre mennesker. Du skal være fyldt 15 år. Hvis du bliver syg i praktikforløbet, afbrydes resten af forløbet. Dine forældre skal give besked til din klasselærer og til Sygeplejeskolen, hvis det er den 1. dag og ellers til vejlederen/2ucentret. Telefonnumre er angivet i det tilsendte praktikprogram. Praktikken foregår dels på sygeplejeskolen og dels på sygehuset. Der er praktik i 2 uger om året med plads til 6 elever hver uge på Slagelse Sygeplejeskole.

8 Slagelse Sygehus På sygehuset arbejder forskellige faggrupper sammen. Der er arrangeret en uge, hvor du kommer rundt til forskellige faggrupper. Der vil være mulighed for, at du prøver at deltage i arbejdet og der kan være øvelser, hvor du deltager som patienten. Enkelte fagområder vil tilbyde orientering om faget og uddannelsen. Desuden har vi lavet forskellige små opgaver, som du skal arbejde med i løbet af ugen. Der er som regel for få pladser, så eleverne skal være motiveret, fyldt 15 år, være modne og kunne overholde tavshedspligten. Slagelse Sygehus har en ny form for praktik på tegnebrættet. Sygehuset overvejer at tilbyde en endags-praktik indenfor nogen af de forskellige faggrupper. Praktikken kommer formentlig til at foregå en lørdag, hvor man kan komme i dybden med et enkelt fag. I overskrifter kan ugen se således ud: Sundhedsfaglige fag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Introduktion Kl Fysioterapeut Kl Bioanalytiker Kl Sygeplejerske Kl Læge Kl Frokost Kl Frokost Kl Frokost Kl Frokost Kl Frokost Kl Diætist Kl Ergoterapeut Kl Radiograf Kl Skill lab/demo-stue kl Evaluering og frokost Kl. 12- Ved introduktionen bliver der en kort præsentation af sygehuset. Desuden gennemgås normer og regler på sygehuset. Dette er indenfor: hygiejne, tavshedspligt og uniformsetikette. Du vil få udleveret uniform og der bliver en kort rundvisning. Det er en forudsætning for praktikken, at du deltager i introduktionen.

9 Når ugen slutter, er sygehuset meget interesseret i at få at vide, hvad du har syntes om praktikken. De vil gerne høre din mening, så de kan øve sig i at gøre det spændende og lærerigt for de kommende elever. Desuden bliver der en drøftelse af de opgaver, du har arbejdet med i løbet af ugen. Vedr. beklædning på sygehuset: Du får udleveret uniformer, som skal benyttes. Det er lange bukser og T-shirt. Til muslimer, der ønsker at bære tørklæde, udleveres der hvide tørklæder. Af hygiejniske årsager skal uniformerne være kortærmede. Vedr. alder: Du skal være fyldt 15 år inden du kan komme i praktik på sygehuset. Vigtig overvejelse: Vi gør opmærksom på, at erhvervspraktikanterne kommer tæt på lidelser og alvorlig sygdom. Det forudsætter en vis modenhed at kunne håndtere dette. Sundhedsfaglige fag: Bioanalytiker I sygehusets laboratorium er der forskellige specialer og du vil få mulighed for at være med ved forskellige opgaver: fx blodprøvetagning, EKG, skanninger samt at mikroskopere. Radiograf På radiologisk afdeling vil du se patienter blive undersøgt på mange forskellige måder: fx røntgen, ultralyd, CT-skanning og MR-skanning. Fysioterapeut Du vil blive introduceret til fysioterapeutens arbejde. Du vil få mulighed til at afprøve forskellige hjælpemidler samt deltage på forskellige genoptræningshold sammen med patienter, der kunne have dårlig ryg, knæ el. lign. Ergoterapeut Du vil få introduktion til ergoterapeutens arbejde og uddannelse. Du vil se og afprøve nogle af ergoterapeutens arbejdsopgaver ved selv at skulle spille patient.

10 Sygeplejerske og social- og sundhedsassistent Du vil komme til at gå sammen med personalet, som plejer patienterne. Du vil få mulighed for fx at prøve at måle blodtryk og puls og deltage i plejen af patienten. Læge Lægens arbejde består i at udrede patientens symptomer, stille diagnose og iværksætte behandling. Du vil få mulighed for at følge en læge i en del af det daglige arbejde.

11 Ansøgningsskema til særpraktik findes på eller hos din vejleder.

12 Find din vejleder og flere oplysninger på Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner Willemoesvej 2B, Slagelse

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 13. udgave Juni 2016 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 14. udgave Juni 2017 I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 16. udgave Juni 2019 I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik en uge. I den

Læs mere

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 13. udgave Juni 2016 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2017/2018

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2017/2018 Praktikkatalog 2017/2018 Praktik for 9. og 10. årgang i skoleåret 2017/2018 Praktiksted beskrivelse Tid Tilmeldingsfrist Tidspunkt for praktikken Fiskeri- & Søfartsmuseet Sydvestjysk Sygehus Sygeplejerske/radiograf/

Læs mere

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2018/2019

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2018/2019 Praktikkatalog 2018/2019 Praktik for 9. og 10. årgang i skoleåret 2018/2019 Praktiksted beskrivelse Tid Tilmeldingsfrist Tidspunkt for Fiskeri- & Søfartsmuseet Sydvestjysk Sygehus Sygeplejerske/radiograf/

Læs mere

Erhvervspraktik. UU Brønderslev

Erhvervspraktik. UU Brønderslev Erhvervspraktik INFORMATION TIL ELEVER, FORÆLDRE OG VIRKSOMHEDER 1 Information om erhvervspraktik Indholdsfortegnelse Formålet med praktikken... 3 Til eleven/forældrene... 3 Før praktikken... 3 Når du

Læs mere

Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge

Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge 1 Erhvervspraktik for skoleelever i 9. og 10. klasse, der er fyldt 15 år ved praktikstart Praktikken skal give et indblik i faggruppernes

Læs mere

Hospitalspraktik i uge på Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge

Hospitalspraktik i uge på Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge Hospitalspraktik i uge 12 2018 på Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge Hospitalspraktik for skoleelever i 9. og 10. klasse, der er fyldt 15 år ved praktikstart Praktikken skal give et indblik

Læs mere

I praktik på Aarhus Universitetshospital

I praktik på Aarhus Universitetshospital I praktik på Aarhus Universitetshospital Uge 46: 14. 17. november 2016 Introduktion til Social og sundhedsassistent Serviceassistent Lægesekretær Ernæringsassistent Velkommen som praktikant på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Vejledningsaktiviteter UU. Praksiskatalog 2012/20

Vejledningsaktiviteter UU. Praksiskatalog 2012/20 Vejledningsaktiviteter UU Praksiskatalog 2012/20 /2013 Udgivet af: Kirkegade 15, 1. sal, 6700 Esbjerg, Tlf.: 76 16 59 06, Fax: 76 16 59 19, Hjemmeside: www.uue.dk, Mail: info@uue.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

INFO RMATIONSHÆFTE. Erhvervspraktik for 9. klasse I praktik som. I praktik ved forsvaret? ingeniør? I praktik som. mekaniker?

INFO RMATIONSHÆFTE. Erhvervspraktik for 9. klasse I praktik som. I praktik ved forsvaret? ingeniør? I praktik som. mekaniker? INFO RMATIONSHÆFTE Erhvervspraktik for 9. klasse 2014-15 I praktik som ingeniør? I praktik som sygeplejerske? I praktik som mekaniker? 1 I praktik ved forsvaret? Erhvervspraktik i 9.klasse. Erhvervspraktikken

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE

INFORMATIONSHÆFTE I praktik som mekaniker? I praktik som sygerplejerske? I praktik som ingeniør? I praktik som SOSU hjælper? INFORMATIONSHÆFTE 2017-18 Erhvervspraktik for 9. klasse Forord: Erhvervspraktikken er en skoleaktivitet,

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2011/12 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf.: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk www.uutaarnby.dk 2009/10 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune

Læs mere

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

Informationsmateriale vedrørende Erhvervspraktik på Odense Universitetshospital

Informationsmateriale vedrørende Erhvervspraktik på Odense Universitetshospital 1 Informationsmateriale vedrørende Erhvervspraktik på Odense Universitetshospital Folkeskoleelever fra 9 og 10. klasse i erhvervspraktik som sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent i Formel ordning:

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Den virksomhedsforlagte undervisning tager afsæt og tilrettelægges jf. nedenstående i BEK nr. 4 af 03/01/ stk. 2

Den virksomhedsforlagte undervisning tager afsæt og tilrettelægges jf. nedenstående i BEK nr. 4 af 03/01/ stk. 2 Dokument for virksomhedsforlagt undervisning (VFU) på SSA- uddannelsen Det er besluttet i et samarbejde mellem skole og praktik at SSA-eleverne i skoleperiode 3 skal i virksomhedsforlagt undervisning (VFU)

Læs mere

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk http:/ /uv.taarnby.dk/uu 2008/09 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby

Læs mere

Særlige praktikpladser for 10. årgang

Særlige praktikpladser for 10. årgang Særlige praktikpladser for 10. årgang 2019-20 I 10.klasse har du mulighed for at søge om at komme i erhvervspraktik ved nogle praktiksteder, der forudsætter at du har en særlig interesse i netop et af

Læs mere

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR Region Hovedstaden Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR - rev 2018 Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Her kan du få oplysninger om

Læs mere

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Afdeling O1 og O2 er to ortopædkirurgiske afdelinger.

Læs mere

ERHVERVSPRAKTIK I FORSVARET

ERHVERVSPRAKTIK I FORSVARET FORSVARSKOMMANDOEN Postboks 202 2950 Vedbæk Telefon: 45 67 45 67 Gennemvalg: 45 67 + lok.nr. Telefax: 45 89 07 48 E-mail: fko@fko.dk ERHVERVSPRAKTIK I FORSVARET Ref.: a. Lov om folkeskolen, nr. 534 af

Læs mere

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center...2 1.1 Overordnet struktur og rammer... 2 1.2 Evaluering...

Læs mere

Kliniske studier Modul 1. Kirurgien. Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Brørup Ambulatorier

Kliniske studier Modul 1. Kirurgien. Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Brørup Ambulatorier Kliniske studier Modul 1 Kirurgien Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Brørup Ambulatorier Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer: Deltage i ambulatoriets dagligdag for her igennem, at få kendskab

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon

Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon Vordingborg Kaserne Følg praktikanterne på Facebook. Facebook.com/erhvervspraktikvordingborg Kære erhvervspraktikant Som praktikansvarlig ved 4. Nationale

Læs mere

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info skurser på Fagretningen Benzin og spænding Auto Vi giver dig kendskab til indhold og opbygning af de faglige og teoretiske områder inden for fagretningen. I løbet af ugen vil du lære om nogle af de opgaver

Læs mere

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Indhold: 1. Indledning/baggrund 2. Lovgivning og præsentation af de særlige forløb 3. Oversigt over de særlige forløb 4. Procedure 5. Aftale

Læs mere

Normering: 11 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 2 hjerneskadekoordinatorer, 1 adm. medarbejder og 1 leder.

Normering: 11 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 2 hjerneskadekoordinatorer, 1 adm. medarbejder og 1 leder. Sundhedscenter Vejle afd. Genoptræning Vestre Engvej 51, indgang A, stuen. 7100 Vejle Tlf: 7681 8300/ 76818315 E-mail: sundhedscentervejle@vejle.dk Institutionens webadresse: http://www.vejle.dk/borger/sundhed-ogsygdom/genoptraening/efter-sygehusophold.aspx

Læs mere

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242 I Introforløb EUC Syd Velkommen Vi er glade for at kunne byde dig velkommen her på skolen til et spændende og lærerigt forløb hos os. Du skal efter sommerferien i gang med et forløb her på EUC Syd. Vi

Læs mere

Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse

Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse Indhold Indledning... 2 Metode... 2 Elevernes oplevelse af obligatorisk erhvervspraktik... 3 Uddannelse og job som timeløst fag... 6 Sammenfatning...

Læs mere

Kliniske studier Modul 1

Kliniske studier Modul 1 Kliniske studier Modul 1 Sydvestjysk Sygehus Sengeafdelinger i Kirurgisk Område, Esbjerg og Medicinsk Område, Grindsted Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer: Deltage i afdelingens dagligdag

Læs mere

Normering: 9 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 1 adm. medarbejder og 1 leder.

Normering: 9 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 1 adm. medarbejder og 1 leder. Sundhedscenter Vejle afd. DGI-huset Willy Sørensens Plads 5 7100 Vejle Tlf: 7681 8300/ 76818315 E-mail: sundhedscentervejle@vejle.dk Institutionens webadresse: http://www.vejle.dk/borger/sundhed-ogsygdom/genoptraening/efter-sygehusophold.aspx

Læs mere

8. klasse PRAKTIK lektionsoversigt. Ramme: Forarbejde 4-6 timer Praktik 2-5 dage Efterarbejde 4-6 timer

8. klasse PRAKTIK lektionsoversigt. Ramme: Forarbejde 4-6 timer Praktik 2-5 dage Efterarbejde 4-6 timer 8. klasse PRAKTIK lektionsoversigt Ramme: Forarbejde 4-6 timer Praktik 2-5 dage Efterarbejde 4-6 timer Beskrivelse: Herunder findes tre forskellige praktikforløbsbeskrivelser: 1. Forældrepraktik, hvor

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN. Region Hovedstaden. INST.NR: BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Institutionens navn. Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside. Børnehuset Troldemosen

Læs mere

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Formål: For elever i 8. klasse kan det være vanskeligt at have klare forestillinger om arbejdslivet og de personlige og uddannelsesmæssige kompetencer, som arbejdsmarkedet

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted.

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted. STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted. 1 1. studieperiode: Program Studieperioden er på 32 timers tilstedeværelse og

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved gerne byde dig velkommen

Læs mere

En ny udskoling. udskoling 2014/15

En ny udskoling. udskoling 2014/15 En ny udskoling TemaLINJER udskoling 2014/15 En ny udskoling Efter sommerferien skal vi, på Jyllinge Skole, i gang med en ny måde at gå i udskolingen på. I det kommende skoleår tilbyder vi fire udskolingslinjer

Læs mere

Kontaktpersonfunktionen:

Kontaktpersonfunktionen: Psykiatri handler som al lægevidenskab om mennesker. I psykiatrien kommer du ind bag facaden hos mennesket og opdager de mest udfordrende og mest problematiske sider ved vores sind. Men samtidig får du

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM SKOLEAFDELINGEN OG UU SILKEBORG klasse

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM SKOLEAFDELINGEN OG UU SILKEBORG klasse SAMARBEJDSAFTALE MELLEM SKOLEAFDELINGEN OG UU SILKEBORG 7. - 10. klasse Skoleåret 2018/2019 SKOLEÅRET 2018/2019 1 Introduktion Formål Samarbejdsaftalen skal medvirke til at afklare opgave- og ansvarsfordelingen

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Beliggende på plan 8 Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Medicinsk Afdeling I denne pjece er der oplysninger, som kan have betydning for dig og dine

Læs mere

Sådan søger du optagelse

Sådan søger du optagelse Har du brug for vejledning, kan du kontakte -vejleder Per Juul Schmidt på 63116840 (evt. 66122240) eller KOMPRIMEREDE FORLØB - EFTERÅR 2019 - OKTOBER START MATEMATIK C-B Tirsdag - fredag kl. 8.00-12.30

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Forflytning og speciallejring 1,0 uge Niveau: Rutineret Hygiejnestandarden 1,0 uge Niveau: Avanceret Brancherelateret

Læs mere

Neurologisk Afdeling 652

Neurologisk Afdeling 652 Velkommen til Neurologisk Afdeling 652 Patientinformation Velkommen til Sydvestjysk Sygehus Indholdsfortegnelse Side 1 Om afdelingen Kontakt - Telefonnummer - Telefontid - Besøgstid Side 5 Telefon TV,

Læs mere

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen.

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen. BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF GASTROENTEROLOGISK AFDELING 252 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 32 (Parenkymkirurgi) og 79 18 3216 (Gastromedcin) Gastroenterologisk afdeling 252 Finsensgade 35,

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Kliniske studier Modul 1. Kirurgisk Område. Sygeplejestudier modul 1, 2. kliniske periode Kvl & Ksl Kirurgisk område, Marts

Kliniske studier Modul 1. Kirurgisk Område. Sygeplejestudier modul 1, 2. kliniske periode Kvl & Ksl Kirurgisk område, Marts Kliniske studier Modul 1 Kirurgisk Område 1 Tema: Sygeplejerskens virksomhedsområder og sygepleje som fag og profession Sygeplejens funktion og værdier Sygeplejerskens rolle Patientologi Patienten i sygehusmiljøet,

Læs mere

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet.

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Praktikformer. Studieordningens kursus i Psykologisk Praktik kan organiseres på tre forskellige måder: 1. En praktikplads organiseret

Læs mere

SUNDHEDSUGE 5/FYSIOSEKVENS 28. JANUAR 1. FEBRUAR 2019

SUNDHEDSUGE 5/FYSIOSEKVENS 28. JANUAR 1. FEBRUAR 2019 TRIVES DU? SUNDHEDSUGE 5/FYSIOSEKVENS 28. JANUAR 1. FEBRUAR 2019 I Fysiosekvens sætter vi fokus på sundheden. Her kan du få inspiration til hvordan vi passer på kroppen og blive klogere på sundheden. Sundhed

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

Kliniske studier Modul 2

Kliniske studier Modul 2 Kliniske studier Modul 2 1. periode Sengeafdelinger i Kirurgisk Område, Esbjerg og Medicinsk Område, Grindsted 1 Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer kan være: Læringsstiuationerne skal ses

Læs mere

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen Retningslinjer for Praktik på Datamatikeruddannelsen Baggrund På datamatikeruddannelsens 5. semester skal de studerende gennemføre et praktikophold i en eller flere virksomheder. Praktikken er normeret

Læs mere

Ydelseskatalog Ungdommens Uddannelsesvejledning København

Ydelseskatalog Ungdommens Uddannelsesvejledning København Ydelseskatalog 2016-17 Ungdommens Uddannelsesvejledning København Beskrivelse af samarbejde og ansvar mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning København og grundskolerne 2016-17 Forudsætninger for at være

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang 1 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 56 76 16 00 Søndervang Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere

Læringspraktik på SSA- EUX i skoleperiode 2 Indhold og opgave den

Læringspraktik på SSA- EUX i skoleperiode 2 Indhold og opgave den Læringspraktik på SSA- EUX i skoleperiode 2 Indhold og opgave den 02.07.2018 Formål med læringspraktik i skoleperiode 2 på SSA- EUX Formålet med læringspraktik i skoleperiode 2 på SSA-EUX er: At eleverne

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse Praktikstedsbeskrivelse for sosu-elever i 1. praktikperiode på Finsensgade 35 6700 Esbjerg 79 18 21 31 1 1. Præsentation af modtager ortopædkirurgiske, parenkymkirurgiske, gynækologiske og urologiske patienter.

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Personlig udvikling Fedt fællesskab med situeret læring Godt Netværk Læringsakademiet STU på Ringsted produktionshøjskole Gode venskaber Stærkt springbræt Robusthed

Læs mere

8. klasse PRAKTIK lektionsoversigt. Ramme: Forarbejde 4-6 timer Praktik 2-5 dage Efterarbejde 4-6 timer

8. klasse PRAKTIK lektionsoversigt. Ramme: Forarbejde 4-6 timer Praktik 2-5 dage Efterarbejde 4-6 timer 8. klasse PRAKTIK lektionsoversigt Ramme: Forarbejde 4-6 timer Praktik 2-5 dage Efterarbejde 4-6 timer Beskrivelse: Herunder findes tre forskellige praktikforløbsbeskrivelser: 1. Forældrepraktik, hvor

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

Praktik for 9. og 10. kl. i Hospitalsenheden Vest

Praktik for 9. og 10. kl. i Hospitalsenheden Vest Praktik for 9. og 10. kl. i Hospitalsenheden Vest Oplysninger til uddannelsesvejlederne Hospitalsenheden Vest Staben Ledelsessekretariatet Praktik for 9. og 10. klasse indenfor grunduddannelserne i Hospitalsenheden

Læs mere

Retningslinjer. UCSF FORSKERKURSUS For Sundhedsfaglige Professionsbachelorer

Retningslinjer. UCSF FORSKERKURSUS For Sundhedsfaglige Professionsbachelorer Retningslinjer UCSF FORSKERKURSUS For Sundhedsfaglige Professionsbachelorer 2019-2020 1. Formål, målsætning og ansøgning UCSF udbyder årligt et forskerkursus. Målgruppen er klinisk sundhedsfaglige professionsbachelorer

Læs mere

Erhvervspraktik. Hvordan kommer vi i gang? -for AFS udvekslingsstudenter. - Et informations- og idéhæfte til værtsfamilier og kontaktpersoner

Erhvervspraktik. Hvordan kommer vi i gang? -for AFS udvekslingsstudenter. - Et informations- og idéhæfte til værtsfamilier og kontaktpersoner Erhvervspraktik -for AFS udvekslingsstudenter Hvordan kommer vi i gang? - Et informations- og idéhæfte til værtsfamilier og kontaktpersoner 0 Indholdsfortegnelse Hvorfor erhvervspraktik?... 2 Eksamen...

Læs mere

Solgården som praktiksted

Solgården som praktiksted Solgården som praktiksted Områdecentret Solgården, Hundborg Solgårdsvej 14 7700 Thisted Tlf.: 9917-3970 mail: solgaarden@thisted.dk hjemmeside: www.thisted.dk/solgaarden Din vejleder er: Du skal være elev

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi Modul 3 - Klinik Revideret April 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid

Læs mere

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece Side 1 af 1 Velkommen til Neurologisk Sengeafdeling, N61. Denne pjece indeholder nogle praktiske oplysninger om Beskrivelse af Neurologisk sengeafdeling N61 N61 består af 3 selvstændige sengeafsnit, beliggende

Læs mere

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for private EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen EGU Folderen er delt op i afsnit der omhandler:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Arbejdsmiljølovgivningens anvendelse for elever i erhvervspraktik

Arbejdsmiljølovgivningens anvendelse for elever i erhvervspraktik Arbejdsmiljølovgivningens anvendelse for elever i erhvervspraktik Hvornår gælder arbejdsmiljøloven for elver i praktik? AT-vejledninger - At-meddelelse 4.01.6-1 - 1. februar 1998 Opdateret november 2018

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Forsvarets Rekruttering. Forsvaret

Forsvarets Rekruttering. Forsvaret Forsvarets Rekruttering Forsvaret Kære læser, Du har her en brochure, som i tekst og billeder fortæller dig om mulighederne for erhvervspraktik i Forsvaret. Du opfordres til at besøge vores hjemmeside

Læs mere

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde.

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Efter 9. klasse har du mulighed for at slutte folkeskolen af med et skoleår, der rykker. På TCR er det 10. skoleår et fremtidsrettet år med valgmuligheder,

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

Patientinformation. TeleCare Nord

Patientinformation. TeleCare Nord Patientinformation TeleCare Nord patientinformation TeleCare Nord TeleCare Nord er et telemedicinsk projekt for KOL-patienter i Nordjylland. Projektet baserer sig på gode resultater fra tidligere telemedicinske

Læs mere

Når du har en erhvervspraktikant

Når du har en erhvervspraktikant September 2011 Når du har en erhvervspraktikant Det kan være svært at få gode elever i dag, men et godt forarbejde kan lette processen betydeligt. Det er vigtigt at være bevidst om, at arbejdet med at

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen November 2012 Afd. for Neurorehabilitering Frederikssund Hospital Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen Med denne pjece vil vi gerne byde dig

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center Patientinformation Velkommen til M42 Medicinsk Center Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om Medicinsk Center og læse om, hvad du

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge A k a d e m i e t Program for foråret 2011 Årgang Akademiet Mørkhøjvej 78 2700 Brønshøj Tlf: 4454 4736 info@ungetalenter.dk www.ungetalenter.dk Akademiet er støttet af Region Hovedstaden Forår 1.g Akademisk

Læs mere

Bliv SOSU og gør en forskel

Bliv SOSU og gør en forskel Bliv SOSU og gør en forskel For mig findes der ikke noget mere bekræftende end at se den glæde jeg frembringer hos den enkelte borger. Og jeg gør jo bare mit arbejde. Og nogle gange lidt mere Hver eneste

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

Velkommen til sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever

Velkommen til sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever Velkommen til sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever www.koldingsygehus.dk Indledning Med denne pjece vil vi gerne byde dig velkommen til Kolding Sygehus. Formålet med pjecen er at forberede

Læs mere

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Det ønskes undersøgt, om vi kan skabe et forløb med en aktiv UEA-undervisning og vejledning, hvor der i målgruppen drenge (specifikt socialt udsatte og uddannelsessvage

Læs mere

Dine rettigheder som patient

Dine rettigheder som patient Dine rettigheder som patient Rettigheder og muligheder I Region Sjælland lægger vi vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart og forståeligt sprog. Hvis du har spørgsmål,

Læs mere

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI Ergoterapi og fysioterapi, august 2012 Psykiatrisk Center Hvidovre Brøndbyøstervej 160 2605 Brøndby Psykiatrisk Center Hvidovre Psykiatrisk Center Hvidovre 2 Indledning På Psykiatrisk

Læs mere

Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2016

Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2016 Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2016 Hvad er målet? Hvad er hjemmesygepleje? Målet er, at fremme sundhed, forebygge sygdom, og bidrage til at du får en sammenhængende pleje, og det bedst mulige sygdomsforløb.

Læs mere

ufrederiksberg UEA i 4. 6. klasse Råd og vejledning til (klasse)lærer / lærerteam om uddannelses-, erhvervsog arbejdsmarkedsorientering

ufrederiksberg UEA i 4. 6. klasse Råd og vejledning til (klasse)lærer / lærerteam om uddannelses-, erhvervsog arbejdsmarkedsorientering UEA i 4. 6. klasse Råd og vejledning til (klasse)lærer / lærerteam om uddannelses-, erhvervsog arbejdsmarkedsorientering Ungdommens Uddannelsesvejledning April 2006 u ufrederiksberg Kære (klasse)lærer

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere