Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever"

Transkript

1 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 16. udgave Juni 2019

2 I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik en uge. I den uge kan du også vælge at komme i særpraktik. Særpraktik er erhvervspraktik inden for særlige områder. I denne folder kan du læse mere om de fag og praktiksteder, det drejer sig om. UU Slagelse tilbyder, i samarbejde med UU Ringsted og UU Sorø, særpraktik ved: Forsvaret DMI Miljø- og Fødevareministeriet Kolonien Filadelfia Slagelse Sygehus Tilmelding til særpraktik, der er nævnt i denne folder, skal foregå gennem din vejleder. Du skal ansøge på et særligt ansøgningsskema. Ansøgningsskemaet og skema over tidspunkter og ansøgningsfrister kan fås hos din vejleder eller du kan hente det på vores hjemmeside uu.slagelse.dk. Du skal regne med at arbejde 37 timer inden for normal arbejdstid. Det kan godt betyde, at du skal arbejde om lørdagen, må droppe nogle fritidsaktiviteter i løbet af ugen og ikke kan passe dit fritidsarbejde, som du plejer. Hvis der er noget, du simpelthen ikke kan aflyse, må du aftale det med din praktikvært allerede om mandagen.

3 Forsvaret Forsvaret tilbyder erhvervspraktik som konstabel i forskellige uger fra efteråret frem til foråret. Hvis du vil i praktik som konstabel i forsvaret, skal du være indstillet på en uge med udfordringer. Aktiviteter foregår udendørs uanset vejret, og du skal selvfølgelig have den nødvendige fysik til at gennemføre hele ugen. Forsvaret accepterer ikke praktikanter med allergi, astma, hjertefejl, epilepsi, brækkede arme osv. Du skal altså være "fit for fight"! Du kan ikke forvente at komme på en kaserne i umiddelbar nærhed af din bopæl - praktikken kan foregå i hele landet. Den endelige udvælgelse af elever foretages af 2U-centret og tilmelding skal ske til din vejleder. DMI Danmarks Meteorologiske Institut DMI tilbyder erhvervspraktik til elever fra 9. og 10. klasse. Tilmelding skal ske til din vejleder.

4 Miljø- og Fødevareministeriet Fødevarestyrelsens laboratorie i Ringsted tilbyder erhvervspraktik som laborant. Forløbet vil være sådan at eleverne kommer rundt i alle deres afdelinger. Mandag vil de starte i afdelingen for kemiske fødevareforureninger, hvor der vil blive givet en rundvisning i huset og de laver en fedtbestemmelse til brug i en dioxin analyse. Tirsdag vil de være i den mikrobiologiske afdeling, hvor de vil høre om de bakterier man leder efter i fødevarerne. Onsdag vil de være i afdelingen for kemi og plantesundhed. Her skal de lave en kemisk analyse. Torsdag vil de være i afdelingen for kemiske fødevareforurening, hvor de skal se en pesticid analyse og lave andet laboratorie arbejde. Fredag vil de være i afdelingen for kemi og plantesundhed, hvor de skal høre om foderanalyser og plantesygdomme. Hvis det er muligt vil de også komme til at snakke med en tilsynsførende og høre lidt om deres kontrol ude i levnedsmiddelvirksomhederne eller foderproduktionerne. Ugeplanen er med forbehold for ændringer. Eleverne kommer ikke til at arbejde med sundhedsskadelige opløsninger, da de ikke må det og fødevarestyrelsen sørger for en lånekittel. Praktikanterne bør have lyst til at få viden om laboratorie arbejde, uddannelsen til laborant og fødevaresikkerhed. Tilmelding skal ske til din vejleder.

5 Kolonien Filadelfia (Dianalund) Kolonien Filadelfia tilbyder i år kun 3 forskellige praktikforløb til elever, der er fyldt 15 år. Inden for sygehusvæsenet arbejder mennesker med meget forskellige arbejdsopgaver og med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. På Kolonien Filadelfia kan vi tilbyde praktikforløb inden for de forskellige områder, som er beskrevet kort i denne folder. Ugen igennem vil du komme til at være sammen med forskellige faggrupper inden for nogenlunde samme fagområde. Praktikforløb 1: Fysioterapeut/ Ergoterapeut Sygeplejerske/ Social og Sundhedsassistent Læge Praktiksteder: Fys/ergo Epilepsiafsnit for Børn Epilepsiafsnit for Voksne Langtidsafsnit M Langtidsafsnit E Læge 2 elever fordelt på følgende måde: Man: Epilepsiafsnit for Voksne (SSA/ Sygeplejerske) Tir: Langtidsafsnit M (SSA/ Sygeplejerske) Ons: Epilepsiafsnit for Børn (SSA/sygeplejerske og måske et besøg i afsnittets børnehave) Tor: Læge (V. Marianne Søndergaard på Epilepsiafsnit for Børn) Fre: Fys/Ergo (Fysioterapeut/ergoterapeut) Man: Læge (V. Marianne Søndergaard på Epilepsiafsnit for Børn) Tir: Epilepsiafsnit for Børn (SSA/sygeplejerske og måske et besøg i afsnittets børnehave) Ons: Langtidsafsnit E (SSA/ Sygeplejerske) Tors: Fys/Ergo (Fysioterapeut/ergoterapeut) Fre: Epilepsiafsnit for Voksne (SSA/ Sygeplejerske)

6 Praktikforløb 2: Bioanalytiker Neurofysiologiassistent Lægesekretær Praktiksteder: Laboratoriet Neurofys Lægesekretærerne 2 elever fordelt på følgende måde: Man: Neurofys Tirs: Neurofys Ons: Lægesekretær Tors: Lægesekretær Fre: Bioanalytiker Man: Lægesekretær tirs: Lægesekretær Ons: Bioanalytiker Tors: Neurofys Fre: Neurofys Praktikforløb 3: Tømrer Elektriker VVS / Reparatør Maler Praktiksteder: Teknisk Afdeling 2 elever fordelt som følger: Man: Tømrer / maler Tirs: Tømrer / maler Ons: Elektriker Tors: Elektriker Fre: VVS / reparatør

7 Man: Elektriker Tirs: Elektriker Ons: VVS / reparatør Tors: Tømrer / maler Fre: Tømrer / maler Praktikforløb 4: Køkkenassistent /Økonoma Kok Diætist Praktiksteder: Køkken Diætister 2 elever fordelt som følger: Man: Køkkenassisten/økonoma Tirs: Køkkenassistent/økonoma Ons: Diætist Tors: Kok Fre: Kok Man: Kok Tirs: Kok Ons: Diætist Tors: Køkkenassistent/økonoma Fre: Køkkenassistent/økonoma 14 dage inden du starter i praktik, vil du modtage et brev, hvor vi orienterer dig om, hvor du skal møde, hvem dine kontaktpersoner vil være samt et kort over hospitalet.

8 Ugen starter med en fælles velkomst og introduktion til hospitalet. Ligeledes afsluttes ugen med en fælles evaluering. Vedrørende påklædning, så arbejder vi de fleste steder, også i plejen, i eget tøj. Du vil dog som praktikant få udleveret en T-shirt til hver dag, som du dog skal aflevere igen sidste dag. Enkelte steder vil skridsikkert fodtøj være påkrævet. Du skal være fyldt 15 år inden du kan komme i praktik på sygehuset. Tilmelding skal ske til din vejleder.

9 Slagelse Sygehus På sygehuset arbejder forskellige faggrupper sammen. Der er arrangeret en uge, hvor du kommer rundt til forskellige faggrupper. Der vil være mulighed for, at du prøver at deltage i arbejdet og der kan være øvelser, hvor du deltager som patienten. Enkelte fagområder vil tilbyde orientering om faget og uddannelsen. Desuden har vi lavet forskellige små opgaver, som du skal arbejde med i løbet af ugen. Der er som regel for få pladser, så eleverne skal være motiveret, fyldt 15 år, være modne og kunne overholde tavshedspligten. Slagelse Sygehus har en ny form for praktik på tegnebrættet. Sygehuset overvejer at tilbyde en endags-praktik indenfor nogen af de forskellige faggrupper. Praktikken kommer formentlig til at foregå en lørdag, hvor man kan komme i dybden med et enkelt fag. Tilmelding skal ske til din vejleder. I overskrifter kan ugen se således ud: Sundhedsfaglige fag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Introduktion Kl Fysioterapeut Kl Bioanalytiker Kl Sygeplejerske Kl Læge Kl Frokost Kl Frokost Kl Frokost Kl Frokost Kl Frokost Kl Diætist Kl Ergoterapeut Kl Radiograf Kl Skill lab/demo-stue kl Evaluering og frokost Kl. 12-

10 Ved introduktionen bliver der en kort præsentation af sygehuset. Desuden gennemgås normer og regler på sygehuset. Dette er indenfor: hygiejne, tavshedspligt og uniformsetikette. Du vil få udleveret uniform og der bliver en kort rundvisning. Det er en forudsætning for praktikken, at du deltager i introduktionen. Når ugen slutter, er sygehuset meget interesseret i at få at vide, hvad du har syntes om praktikken. De vil gerne høre din mening, så de kan øve sig i at gøre det spændende og lærerigt for de kommende elever. Desuden bliver der en drøftelse af de opgaver, du har arbejdet med i løbet af ugen. Vedr. beklædning på sygehuset: Du får udleveret uniformer, som skal benyttes. Det er lange bukser og T-shirt. Til muslimer, der ønsker at bære tørklæde, udleveres der hvide tørklæder. Af hygiejniske årsager skal uniformerne være kortærmede. Vedr. alder: Du skal være fyldt 15 år inden du kan komme i praktik på sygehuset. Vigtig overvejelse: Vi gør opmærksom på, at erhvervspraktikanterne kommer tæt på lidelser og alvorlig sygdom. Det forudsætter en vis modenhed at kunne håndtere dette. Sundhedsfaglige fag: Bioanalytiker I sygehusets laboratorium er der forskellige specialer og du vil få mulighed for at være med ved forskellige opgaver: fx blodprøvetagning, EKG, skanninger samt at mikroskopere. Radiograf På radiologisk afdeling vil du se patienter blive undersøgt på mange forskellige måder: fx røntgen, ultralyd, CT-skanning og MR-skanning. Fysioterapeut Du vil blive introduceret til fysioterapeutens arbejde. Du vil få mulighed til at afprøve forskellige hjælpemidler samt deltage på forskellige genoptræningshold sammen med patienter, der kunne have dårlig ryg, knæ el. lign.

11 Ergoterapeut Du vil få introduktion til ergoterapeutens arbejde og uddannelse. Du vil se og afprøve nogle af ergoterapeutens arbejdsopgaver ved selv at skulle spille patient. Sygeplejerske og social- og sundhedsassistent Du vil komme til at gå sammen med personalet, som plejer patienterne. Du vil få mulighed for fx at prøve at måle blodtryk og puls og deltage i plejen af patienten. Læge Lægens arbejde består i at udrede patientens symptomer, stille diagnose og iværksætte behandling. Du vil få mulighed for at følge en læge i en del af det daglige arbejde. Ansøgningsskema til særpraktik findes på uu.slagelse.dk eller hos din vejleder.

12 UU Slagelse Willemoesvej 2B 4200 Slagelse uu.slagelse.dk Telefon CVR

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 13. udgave Juni 2016 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 14. udgave Juni 2017 I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 12. udgave Juni 2015 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 13. udgave Juni 2016 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2017/2018

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2017/2018 Praktikkatalog 2017/2018 Praktik for 9. og 10. årgang i skoleåret 2017/2018 Praktiksted beskrivelse Tid Tilmeldingsfrist Tidspunkt for praktikken Fiskeri- & Søfartsmuseet Sydvestjysk Sygehus Sygeplejerske/radiograf/

Læs mere

Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge

Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge Erhvervspraktik på Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge 1 Erhvervspraktik for skoleelever i 9. og 10. klasse, der er fyldt 15 år ved praktikstart Praktikken skal give et indblik i faggruppernes

Læs mere

Hospitalspraktik i uge på Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge

Hospitalspraktik i uge på Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge Hospitalspraktik i uge 12 2018 på Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge Hospitalspraktik for skoleelever i 9. og 10. klasse, der er fyldt 15 år ved praktikstart Praktikken skal give et indblik

Læs mere

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2018/2019

Vejledningsaktiviteter. Praktikkatalog 2018/2019 Praktikkatalog 2018/2019 Praktik for 9. og 10. årgang i skoleåret 2018/2019 Praktiksted beskrivelse Tid Tilmeldingsfrist Tidspunkt for Fiskeri- & Søfartsmuseet Sydvestjysk Sygehus Sygeplejerske/radiograf/

Læs mere

I praktik på Aarhus Universitetshospital

I praktik på Aarhus Universitetshospital I praktik på Aarhus Universitetshospital Uge 46: 14. 17. november 2016 Introduktion til Social og sundhedsassistent Serviceassistent Lægesekretær Ernæringsassistent Velkommen som praktikant på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Vejledningsaktiviteter UU. Praksiskatalog 2012/20

Vejledningsaktiviteter UU. Praksiskatalog 2012/20 Vejledningsaktiviteter UU Praksiskatalog 2012/20 /2013 Udgivet af: Kirkegade 15, 1. sal, 6700 Esbjerg, Tlf.: 76 16 59 06, Fax: 76 16 59 19, Hjemmeside: www.uue.dk, Mail: info@uue.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Erhvervspraktik. UU Brønderslev

Erhvervspraktik. UU Brønderslev Erhvervspraktik INFORMATION TIL ELEVER, FORÆLDRE OG VIRKSOMHEDER 1 Information om erhvervspraktik Indholdsfortegnelse Formålet med praktikken... 3 Til eleven/forældrene... 3 Før praktikken... 3 Når du

Læs mere

Den virksomhedsforlagte undervisning tager afsæt og tilrettelægges jf. nedenstående i BEK nr. 4 af 03/01/ stk. 2

Den virksomhedsforlagte undervisning tager afsæt og tilrettelægges jf. nedenstående i BEK nr. 4 af 03/01/ stk. 2 Dokument for virksomhedsforlagt undervisning (VFU) på SSA- uddannelsen Det er besluttet i et samarbejde mellem skole og praktik at SSA-eleverne i skoleperiode 3 skal i virksomhedsforlagt undervisning (VFU)

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Læringspraktik på SSA- EUX i skoleperiode 2 Indhold og opgave den

Læringspraktik på SSA- EUX i skoleperiode 2 Indhold og opgave den Læringspraktik på SSA- EUX i skoleperiode 2 Indhold og opgave den 02.07.2018 Formål med læringspraktik i skoleperiode 2 på SSA- EUX Formålet med læringspraktik i skoleperiode 2 på SSA-EUX er: At eleverne

Læs mere

Kliniske studier Modul 1. Kirurgien. Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Brørup Ambulatorier

Kliniske studier Modul 1. Kirurgien. Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Brørup Ambulatorier Kliniske studier Modul 1 Kirurgien Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Brørup Ambulatorier Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer: Deltage i ambulatoriets dagligdag for her igennem, at få kendskab

Læs mere

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR Region Hovedstaden Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR - rev 2018 Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Her kan du få oplysninger om

Læs mere

Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon

Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon Erhvervspraktik ved 4. Nationale Støttebataljon Vordingborg Kaserne Følg praktikanterne på Facebook. Facebook.com/erhvervspraktikvordingborg Kære erhvervspraktikant Som praktikansvarlig ved 4. Nationale

Læs mere

INFO RMATIONSHÆFTE. Erhvervspraktik for 9. klasse I praktik som. I praktik ved forsvaret? ingeniør? I praktik som. mekaniker?

INFO RMATIONSHÆFTE. Erhvervspraktik for 9. klasse I praktik som. I praktik ved forsvaret? ingeniør? I praktik som. mekaniker? INFO RMATIONSHÆFTE Erhvervspraktik for 9. klasse 2014-15 I praktik som ingeniør? I praktik som sygeplejerske? I praktik som mekaniker? 1 I praktik ved forsvaret? Erhvervspraktik i 9.klasse. Erhvervspraktikken

Læs mere

Kliniske studier Modul 1

Kliniske studier Modul 1 Kliniske studier Modul 1 Sydvestjysk Sygehus Sengeafdelinger i Kirurgisk Område, Esbjerg og Medicinsk Område, Grindsted Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer: Deltage i afdelingens dagligdag

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Beliggende på plan 8 Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Medicinsk Afdeling I denne pjece er der oplysninger, som kan have betydning for dig og dine

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE

INFORMATIONSHÆFTE I praktik som mekaniker? I praktik som sygerplejerske? I praktik som ingeniør? I praktik som SOSU hjælper? INFORMATIONSHÆFTE 2017-18 Erhvervspraktik for 9. klasse Forord: Erhvervspraktikken er en skoleaktivitet,

Læs mere

Kliniske studier Modul 1. Kirurgisk Område. Sygeplejestudier modul 1, 2. kliniske periode Kvl & Ksl Kirurgisk område, Marts

Kliniske studier Modul 1. Kirurgisk Område. Sygeplejestudier modul 1, 2. kliniske periode Kvl & Ksl Kirurgisk område, Marts Kliniske studier Modul 1 Kirurgisk Område 1 Tema: Sygeplejerskens virksomhedsområder og sygepleje som fag og profession Sygeplejens funktion og værdier Sygeplejerskens rolle Patientologi Patienten i sygehusmiljøet,

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Praktik for 9. og 10. kl. i Hospitalsenheden Vest

Praktik for 9. og 10. kl. i Hospitalsenheden Vest Praktik for 9. og 10. kl. i Hospitalsenheden Vest Oplysninger til uddannelsesvejlederne Hospitalsenheden Vest Staben Ledelsessekretariatet Praktik for 9. og 10. klasse indenfor grunduddannelserne i Hospitalsenheden

Læs mere

Informationsmateriale vedrørende Erhvervspraktik på Odense Universitetshospital

Informationsmateriale vedrørende Erhvervspraktik på Odense Universitetshospital 1 Informationsmateriale vedrørende Erhvervspraktik på Odense Universitetshospital Folkeskoleelever fra 9 og 10. klasse i erhvervspraktik som sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent i Formel ordning:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Ugeskema for brobygningsforløb på EUD/EUX Business Fredericia Herunder ser du et eksempel på et ugeskema for et brobygningsforløb hos os.

Ugeskema for brobygningsforløb på EUD/EUX Business Fredericia Herunder ser du et eksempel på et ugeskema for et brobygningsforløb hos os. Ugeskema for brobygningsforløb på EUD/EUX Business Fredericia Herunder ser du et eksempel på et ugeskema for et brobygningsforløb hos os. En typisk matematiktime på EUX Velkomst - Introduktion til uddannelsen

Læs mere

Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET

Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET Tilkørselsveje til Aalborg Kaserner ERHVERVSPRAKTIK VED TRÆNREGIMENTET Kære erhvervspraktikant Jeg vil herved byde dig velkommen til erhvervspraktik på Aalborg Kaserner. Du skal møde mandag kl. 12.00,

Læs mere

Sådan søger du optagelse

Sådan søger du optagelse Har du brug for vejledning, kan du kontakte -vejleder Per Juul Schmidt på 63116840 (evt. 66122240) eller KOMPRIMEREDE FORLØB - EFTERÅR 2019 - OKTOBER START MATEMATIK C-B Tirsdag - fredag kl. 8.00-12.30

Læs mere

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf.: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk www.uutaarnby.dk 2009/10 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune

Læs mere

Særlige praktikpladser for 10. årgang

Særlige praktikpladser for 10. årgang Særlige praktikpladser for 10. årgang 2019-20 I 10.klasse har du mulighed for at søge om at komme i erhvervspraktik ved nogle praktiksteder, der forudsætter at du har en særlig interesse i netop et af

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI Ergoterapi og fysioterapi, august 2012 Psykiatrisk Center Hvidovre Brøndbyøstervej 160 2605 Brøndby Psykiatrisk Center Hvidovre Psykiatrisk Center Hvidovre 2 Indledning På Psykiatrisk

Læs mere

VELKOMSTFOLDER TIL BØRN OG FORÆLDRE I 0. KLASSE

VELKOMSTFOLDER TIL BØRN OG FORÆLDRE I 0. KLASSE VELKOMSTFOLDER TIL BØRN OG FORÆLDRE I 0. KLASSE 2018 2019 N. Zahles Gymnasieskoles fritidshjem ZAHLITTEN Nørre Voldgade 5-7, 1358 København K. Att. Zahlitten. Telefon: 33 69 79 05. E-Mail: zfo@zahlesgym.dk

Læs mere

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece Side 1 af 1 Velkommen til Neurologisk Sengeafdeling, N61. Denne pjece indeholder nogle praktiske oplysninger om Beskrivelse af Neurologisk sengeafdeling N61 N61 består af 3 selvstændige sengeafsnit, beliggende

Læs mere

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2011/12 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info skurser på Fagretningen Benzin og spænding Auto Vi giver dig kendskab til indhold og opbygning af de faglige og teoretiske områder inden for fagretningen. I løbet af ugen vil du lære om nogle af de opgaver

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Uddannelsekoordinator for 12 mrd. fra 1. august til 1. juli uge 38

Uddannelsekoordinator for 12 mrd. fra 1. august til 1. juli uge 38 Aktivitet Opgave Ansvarlig Kommentar August September Oktober November December Semesterstart 1. september for S1, ellers mandag i uge 35 UCL uge 35 uge 36 1. semester Præsentation af kliniske specialer

Læs mere

Administrationsbachelor

Administrationsbachelor Uddannelse Eks.: Uddannelse Nationale forløb/ aftaler Regionale forløb/ aftaler Lokale forløb/ aftaler Ingen Social- og sundhedsassistent HF i regions Syddanmark Efterår 2 dage uddannelsen i 14 Odense

Læs mere

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center...2 1.1 Overordnet struktur og rammer... 2 1.2 Evaluering...

Læs mere

Sygeplejevikarkursus EFTERÅR 2015 Aarhus

Sygeplejevikarkursus EFTERÅR 2015 Aarhus Hold 21 - Aarhus Sygeplejevikarkursus EFTERÅR 2015 Aarhus A Introduktion og adgangstest Tirsdag 22. september 18.15 22.15 3. sal B Hospitalsinfektioner/hygiejne Lørdag 26. september 8.00 12.00 2. sal +

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved byde dig velkommen

Læs mere

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Afdeling O1 og O2 er to ortopædkirurgiske afdelinger.

Læs mere

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

Er en Social- og Sundhedsudannelse noget for dig? - Så læs videre i denne pjece

Er en Social- og Sundhedsudannelse noget for dig? - Så læs videre i denne pjece Sosu uddannelse i Lejre Kommune Er en Social- og Sundhedsudannelse noget for dig? - Så læs videre i denne pjece Center for Velfærd & Omsorg I Lejre kommune kan du få en uddannelse som:» Social- og Sundhedshjælper»

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Normering: 11 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 2 hjerneskadekoordinatorer, 1 adm. medarbejder og 1 leder.

Normering: 11 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 2 hjerneskadekoordinatorer, 1 adm. medarbejder og 1 leder. Sundhedscenter Vejle afd. Genoptræning Vestre Engvej 51, indgang A, stuen. 7100 Vejle Tlf: 7681 8300/ 76818315 E-mail: sundhedscentervejle@vejle.dk Institutionens webadresse: http://www.vejle.dk/borger/sundhed-ogsygdom/genoptraening/efter-sygehusophold.aspx

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang 1 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 56 76 16 00 Søndervang Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Indhold: 1. Indledning/baggrund 2. Lovgivning og præsentation af de særlige forløb 3. Oversigt over de særlige forløb 4. Procedure 5. Aftale

Læs mere

Skema 1 Oplysninger om institutionen Efterår 2013

Skema 1 Oplysninger om institutionen Efterår 2013 Skema 1 Oplysninger om institutionen Efterår 2013 Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens hjemmeside: Ordskolen AOF Midt Århus Søren Frichs Vej 36 a, 8230 Åbyhøj www.aof-midt.dk/aarhus

Læs mere

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen November 2012 Afd. for Neurorehabilitering Frederikssund Hospital Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen Med denne pjece vil vi gerne byde dig

Læs mere

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød Gæstehuset Midlertidige pladser Centervænget 43-45 3400 Hillerød Velkommen til Skovhusets Gæstehus, som består af 8 boliger med plads til 2 borgere i hver bolig. Der er fælles køkken og TV-stue. Formålet

Læs mere

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Studieunit Juni 2019 Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Indhold Introduktion 3 Hvad er skærmbesøg? 3 Hvorfor skærmbesøg i SUF? 3 Hvorfor er skærmbesøg

Læs mere

Erhvervspraktik Regionshospital Nordjylland. Tilbud til elever i 9. & 10. klasse

Erhvervspraktik Regionshospital Nordjylland. Tilbud til elever i 9. & 10. klasse Erhvervspraktik Regionshospital Nordjylland Tilbud til elever i 9. & 10. klasse 1 Kontaktadresse: Hospitalsledelsens Stab: rhnordjylland@rn.dk kiv@rn.dk September 2018 2 Indholdsfortegnelse Tilbud til

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Næstved

Psykiatrisk Klinik Næstved Psykiatrisk Klinik Næstved Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus.

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. Lærings- og praktikstedsbeskrivelse A2 Kirurgisk gastroenterologi og karkirurgi, Slagelse

Læs mere

Normering: 9 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 1 adm. medarbejder og 1 leder.

Normering: 9 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 1 adm. medarbejder og 1 leder. Sundhedscenter Vejle afd. DGI-huset Willy Sørensens Plads 5 7100 Vejle Tlf: 7681 8300/ 76818315 E-mail: sundhedscentervejle@vejle.dk Institutionens webadresse: http://www.vejle.dk/borger/sundhed-ogsygdom/genoptraening/efter-sygehusophold.aspx

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved gerne byde dig velkommen

Læs mere

Antal beskæftigede på offentlige sygehuse i Danmark i år 2010(7) (opgjort i antal personer)

Antal beskæftigede på offentlige sygehuse i Danmark i år 2010(7) (opgjort i antal personer) Antal beskæftigede på offentlige sygehuse i Danmark i år 2010(7) (opgjort i antal personer) Danmark Antal fuldtid Antal deltid Læger Læger ialt Læger Læger ialt Afdelingslæger 1.453 140 Overlæger mv. 5.110

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan For modul 5

Generel Klinisk Studieplan For modul 5 Generel Klinisk Studieplan For modul 5 Klinisk uddannelsessted: Ortopædkirurgisk afdeling, Regionshospitalet Herning Adresse: Gl. Landevej 61 Kontaktperson: Klinisk vejleder Anette Sønderby E-mail: bas7@ringamt.dk

Læs mere

Ca.8.10-13.50 Ca.8.10-13.50 8.00-15.10 8.00-15.10 Ca.8.10-13.50

Ca.8.10-13.50 Ca.8.10-13.50 8.00-15.10 8.00-15.10 Ca.8.10-13.50 EUD10 & 1 Mål Målet er, eleverne får fagligt, praktisk og teoretisk kendskab til erhvervsskolens fire hovedområder. Målet er, at eleverne bliver så afklarede som overhovedet muligt, så de kan træffe valget

Læs mere

Lægesekretæruddannelsen

Lægesekretæruddannelsen Lægesekretæruddannelsen Regionshospitalet Horsens Sundvej 30 8700 Horsens Indholdsfortegnelse: Lægesekretærens arbejdsområder Side 3 Uddannelsesforløb på Regionshospitalet Horsens Side 4 Skoleophold Side

Læs mere

Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110

Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Patientinformation Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Velkommen til Vejle Sygehus Neurologisk Afdeling 1 2 Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Vi byder dig velkommen

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Roskilde

Psykiatrisk Klinik Roskilde Psykiatrisk Klinik Roskilde Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk http:/ /uv.taarnby.dk/uu 2008/09 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

INTRODUKTION FOR UDDANNELSESLÆGEN.

INTRODUKTION FOR UDDANNELSESLÆGEN. INTRODUKTION FOR UDDANNELSESLÆGEN. Velkommen til praksis LÆGERNE MARGRETHEVEJ 6 6500 VOJENS telefon 7454 1735 / fax 7459 1735 Vi glæder os til at se dig. Vi er en klinik der har haft uddannelseslæger alle

Læs mere

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi Modul 3 - Klinik Revideret April 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid

Læs mere

Velkommen til sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever

Velkommen til sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever Velkommen til sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever www.koldingsygehus.dk Indledning Med denne pjece vil vi gerne byde dig velkommen til Kolding Sygehus. Formålet med pjecen er at forberede

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Hedebo Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Tlf.: 98823166 Fax: 98824055 E-mail: hedebo@99454545.dk Klinisk underviser: Anna Grandjean Gleerup E-mail til klinisk

Læs mere

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted.

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted. STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted. 1 1. studieperiode: Program Studieperioden er på 32 timers tilstedeværelse og

Læs mere

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Til patienter og pårørende Velkommen til M14 Nyremedicinsk Klinik Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om afsnit M14 og

Læs mere

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen.

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen. BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF GASTROENTEROLOGISK AFDELING 252 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 32 (Parenkymkirurgi) og 79 18 3216 (Gastromedcin) Gastroenterologisk afdeling 252 Finsensgade 35,

Læs mere

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN. Region Hovedstaden. INST.NR: BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Institutionens navn. Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside. Børnehuset Troldemosen

Læs mere

Institutionstype/tilhørsforhold (region, kommune, privat virksomhed): Træningsafdelingen er placeret i Sundhedsafdelingen i Nyborg Kommune.

Institutionstype/tilhørsforhold (region, kommune, privat virksomhed): Træningsafdelingen er placeret i Sundhedsafdelingen i Nyborg Kommune. Nyborg Kommunes Træningsafdeling Skaboeshusevej 100 D 5800 Nyborg Tlf. 63333 7872 Institutionens webadresse: www.nyborg.dk/da-dk/borger/sundhedsygdom/traeningoggenoptraening Kontakt oplysninger Klinisk

Læs mere

Mødet med praktikstedet, sygeplejen og borgeren Om Liselund... 2 Målgruppen... 2 Specialiseret afsnit... 2 Værdigrundlag...

Mødet med praktikstedet, sygeplejen og borgeren Om Liselund... 2 Målgruppen... 2 Specialiseret afsnit... 2 Værdigrundlag... Indhold Mødet med praktikstedet, sygeplejen og borgeren... 2 Om Liselund... 2 Målgruppen... 2 Specialiseret afsnit... 2 Værdigrundlag... 3 Metode/tilgang... 3 Socialpædagogisk tilgang... 3 Kontakt - øer...

Læs mere

8.kl Sortedamskolen 2015/16

8.kl Sortedamskolen 2015/16 8.kl Sortedamskolen 2015/16 UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København mellem 13 og 25 år Alle københavnske unge påbegynder og

Læs mere

Kontaktpersonfunktionen:

Kontaktpersonfunktionen: Psykiatri handler som al lægevidenskab om mennesker. I psykiatrien kommer du ind bag facaden hos mennesket og opdager de mest udfordrende og mest problematiske sider ved vores sind. Men samtidig får du

Læs mere

Geriatrisk afsnit G2. Geriatri (græsk: geras (alderdom), iatreia (helbredelse) er et medicinsk speciale omhandlende læren om sygdomme hos ældre.

Geriatrisk afsnit G2. Geriatri (græsk: geras (alderdom), iatreia (helbredelse) er et medicinsk speciale omhandlende læren om sygdomme hos ældre. Geriatrisk afsnit G2 Geriatri (græsk: geras (alderdom), iatreia (helbredelse) er et medicinsk speciale omhandlende læren om sygdomme hos ældre. Velkommen til afsnit G2 På dette afsnit indlægges ældre patienter

Læs mere

ERHVERVSPRAKTIK I FORSVARET

ERHVERVSPRAKTIK I FORSVARET FORSVARSKOMMANDOEN Postboks 202 2950 Vedbæk Telefon: 45 67 45 67 Gennemvalg: 45 67 + lok.nr. Telefax: 45 89 07 48 E-mail: fko@fko.dk ERHVERVSPRAKTIK I FORSVARET Ref.: a. Lov om folkeskolen, nr. 534 af

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Forflytning og speciallejring 1,0 uge Niveau: Rutineret Hygiejnestandarden 1,0 uge Niveau: Avanceret Brancherelateret

Læs mere

Midlertidige ophold. Side 1

Midlertidige ophold. Side 1 Midlertidige ophold Side 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til Lions Park Søllerød... 3 Praktiske oplysninger... 4 Betaling for ophold... 5 Personlige ejendele... 5 Kontanter... 5 Sygeplejeartikler... 6

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Og hvad kan man ellers få ud af det?

Og hvad kan man ellers få ud af det? Brugerinddragelse i storskala Hvordan får man 500 læger, sygeplejersker, lægesekretærer og andre sundhedsfaglige til at vurdere 3 kliniske It-systemer? Og hvad kan man ellers få ud af det? Kaspar Cort

Læs mere

Kære Studerende. Vi vil gerne byde dig velkommen til modul 1 på Veneklinikken i Brørup

Kære Studerende. Vi vil gerne byde dig velkommen til modul 1 på Veneklinikken i Brørup Kære Studerende Vi vil gerne byde dig velkommen til modul 1 på Veneklinikken i Brørup Mødetid og sted: Veneklinikken kl. 8.00 der er indgang til Veneklinikken via Skolegade** (se kort ved praktiske oplysninger)

Læs mere

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød Gæstehuset Midlertidige pladser Centervænget 43-45 3400 Hillerød Velkommen til Skovhusets Gæstehus, som består af 8 lejligheder samt fælles køkken og TV-stue. Formålet med opholdet: Man visiteres til en

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for private EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen EGU Folderen er delt op i afsnit der omhandler:

Læs mere

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Formål: For elever i 8. klasse kan det være vanskeligt at have klare forestillinger om arbejdslivet og de personlige og uddannelsesmæssige kompetencer, som arbejdsmarkedet

Læs mere

Rehabilitering Personlig pleje

Rehabilitering Personlig pleje Rehabilitering Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering personlig pleje: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor du i fællesskab med en ergoterapeut

Læs mere

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 1 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Operationsafdeling, Grindsted.

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 1 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Operationsafdeling, Grindsted. STUDIEMATERIALE FOR MODUL 1 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Operationsafdeling, Grindsted. 1 Program for modul 1: Tidspunkt Med speciel fokus på Evaluering Onsdag 8.30 14.00 Introduktion

Læs mere