Nyansatte fortæller om deres samarbejde med Skelmose

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyansatte fortæller om deres samarbejde med Skelmose"

Transkript

1 Nyansatte fortæller om deres samarbejde med Skelmose Henrik Hansen: Aksel headhuntede mig til en stilling som daglig leder ved Arma Coat A/S. Igennem hele processen har Aksel været utrolig professionel, samtidig formår han at være nærværende og empatisk. Aksel har en fremragende evne til at finde den rigtige kandidat til et perfekt match. Jeg giver mine bedste anbefalinger til Skelmose Consulting og Aksel Uglvig Jensen." Christa Steenholdt: Et hurtigt og yderst effektivt forløb i forbindelse med jobinterview og ansættelse. Det har været et positivt forløb. Et godt og professionelt samarbejde. Jeg kan varmt anbefale at kontakte Skelmose Consulting. Jens Brietzke: Samarbejdet med Aksel Uglvig Jensen fra Skelmose Consulting A/S har under mit ansættelsesforløb hos LPM Production A/S været inspirerende, meget professionelt, samtidigt personligt og nærværende. Aksel Uglvig Jensen har en empatisk tilgang til kandidaten og har fokus på det væsentlige under ansættelsesforløbet og er en god sparringspartner, som jeg værdsætter meget. Derfor vil jeg gerne give mine bedste anbefalinger til Aksel Uglvig Jensen. Kirsten Friedericke Bruhn: Mit indtryk af Skelmose Consulting A/S og Aksel Uglvig Jensen er seriøst, professionelt, engageret, kombineret med stor menneskelig indsigt og forståelse. Steen Rasmussen: Igen har jeg haft en god og positiv oplevelse med Aksel Uglvig Jensen. Aksel er meget professionel og grundig i forbindelse med at rekruttere og matche kandidater sammen med virksomheden. Han er en god ambassadør for såvel kandidat som virksomhed, hvilket er en nødvendig egenskab for at sikre et frugtbart samarbejde mellem virksomheden og den nye medarbejder. Glenn Sejerup: Jeg har haft den fornøjelse at arbejde sammen med Aksel angående nyt job. Jeg kan kun sige, at jeg er yderst tilfreds og er blevet meget professionelt behandlet. Han bruger utroligt professionelle værktøjer, og jeg har oplevet, at han står til rådighed døgnet rundt. Jeg er efter jobskiftet ladt tilbage med en følelse af opbakning, og den efterfølgende kontakt har været bekræftende. Kan kun, med mine erfaringer, anbefale Aksel Uglvig Jensen på det varmeste.

2 Michael Ladefoged: Jeg har netop gennemgået et ansættelsesforløb, hvor Skelmose Consulting ved Aksel Uglvig Jensen har stået for rekrutteringsforløbet. Jeg kan på det varmeste anbefale Skelmose Consulting, da hele forløbet fra information om jobbet og virksomhed, til samtaler og tests er foregået på et yderst seriøst og professionelt plan. Specielt vil jeg fremhæve at information om firmaet og beskrivelse af jobbet og funktioner var særdeles dybdegående, og ikke efterlod mig med mange ubesvarede spørgsmål. Jeg havde under hele forløbet en fornemmelse af at være rigtigt godt informeret om alle aspekter i mit nye job. Keld Stjernholm Sørensen: Det har været en fornøjelse at være igennem rekrutteringsprocessen hos Aksel Uglvig Jensen. Der er ét ord der beskriver Aksel og hans firma på rammende vis, nemlig ORDENTLIGHED. Processen har på alle områder været ordentlig, særdeles professionel, yderst grundig og meget målrettet i forhold til stillingen og opgaven. Aksel er meget tillidsvækkende og man finder hurtigt ud af, at et ord er et ord. Anita Frydendahl Utoft: Personligt har det været en dejlig oplevelse at være igennem en rekrutteringsproces hos Aksel Uglvig Jensen. Aksel har, kombineret med hans menneskevarme, professionalisme, grundighed og vingefang, skabt en behagelig stemning igennem hele processen. Dette har sammen med hans brede faglighed, ro og tillid gjort, at jeg er blevet behandlet med respekt og empati. Jeg kan på det varmeste anbefale Aksel, hans kompetencer og ikke mindst dejlige væsen. René Egebjerg Jacobsen: Aksel har under jobsøgningsprocessen været en professionel og seriøs sparringspartner. Aksel har ydet en særdeles kompetent vejledning, og i kombination med hans målrettethed og positive indstilling har dette medført nogle udbytterige samtaler og møder. Jesper Mehl-Ludvigsen: En rigtig god sparringspartner, seriøs og målrettet. God under hele jobsøgningsprocessen. Rigtigt godt med en person der støtter en frem mod det endelige mål. Jesper Ousen Christensen: Super professionelt og grundigt rekrutteringsforløb. Aksel møder folk i øjenhøjde og har qua sin professionalisme, sit vindende væsen, empati og personlighed en evne til at opnå den tillidsfulde kontakt og fortrolighed med kandidaten, som er afgørende for succes i rekrutteringsprocessen. Han er en fantastisk ambassadør for enhver virksomhed og sikrer at begge parter matcher! Jeg giver ham mine varmeste anbefalinger!

3 Bo Skaibek Brinch: Aksel har formået konstant at forventningsafstemme samt gøre processen i rekruttering yderst behagelig og afslappet. Hans ærlighed og nysgerrighed har åbnet op for kommunikationen og han viser en naturlig interesse for ens kompetencer og dykker ned i ens potentiale og ser muligheder, ikke begrænsninger. Den største anbefaling herfra - Ros skal gives, hvor ros er fortjent!" Michael Kristensen: Aksel headhuntede mig til en ny spændende stilling hos PROMENS A/S. Aksel var meget professionel under hele forløbet allerede fra den første kontakt og indtil kontrakten var underskrevet. Han forstår at spørge ind til de vigtige detaljer og samtidig holde sig diskret i baggrunden under samtalerne med selve virksomheden. Jeg kan helt sikkert anbefale, at hvis du bliver kontaktet af Aksel med henblik på en spændende stilling, så tag chancen. Knud Mikkelsen: Det værste for en ansøger er, overhovedet ikke at få et svar. Det næstværste er at få svar fra en computer. Derfor vinder Skelmose Consulting i mine øjne, for da foregår det ansigt til ansigt, i telefon eller direkte pr. mail. Jeg oplevede et ansættelsesforløb med god dialog, god kemi og gode tilbagemeldinger på de rigtige tidspunkter. Ja, oplevelsen med Skelmose Consulting var så positiv, at jeg har nævnt rekrutteringsfirmaet over for to kontakter. Nanna Ødum Liebgen: Med stor respekt, indsigt og erfaring formår Aksel at skabe det rette match mellem virksomhed og medarbejder. Jeg er meget taknemmelig for - takket være Aksel - at være blevet ansat i en virksomhed, hvor kultur, værdier og forventninger samt krav til jobbet er i overensstemmelse med mine personlige værdier, drivers og talenter. Jeg giver min varmeste anbefaling. Gitte Linding: Jeg blev opfordret til at søge stillingen som sekretariatschef hos Danish Offshore Academy i Esbjerg. Opfordringen blev fulgt af en opringning fra direktør Aksel Uglvig Jensen, Skelmose Consulting, som DOA s styregruppe havde valgt til at finde kandidater til posten. Jeg havde meget travlt i mit job på det tidspunkt og var presset, men valgte alligevel at søge. Aksel Uglvig Jensens store fleksibilitet med møder og telefonkontakter på alternative tidspunkter havde stor indflydelse på min beslutning om at søge stillingen. Det var en rigtig god dialog over to-tre uger. John Rasmussen: Efter at have set et jobopslag, som efterfølgende henviste til Skelmose Consultings hjemmeside, besluttede jeg mig for at ansøge om stillingen og fik hermed den første kontakt med Aksel Jensen. Når man har en travl hverdag foregår dette typisk om aftenen og jeg fik afsendt min ansøgning ved 20-tiden om aftenen. Til min overraskelse kom der allerede et svar fra Aksel efter et kvarter med bekræftelse på modtagelse samt spørgsmål i forhold til ansøgningen, en super positivt måde at opstarte et forløb.

4 Aksel holdt mig løbende orienteret omkring processen med de forskellige deadlines, således at jeg hele tiden havde en fornemmelse af hvor jeg selv stod med mit kandidatur. Ved de efterfølgende samtaler sad Aksel med ved bordet som en god støtte og ikke mindst en konstruktiv vurdering efter den overståede samtale. Helt frem til den endelige afgørelse var kontakten med Aksel professionel, om det var sms, mail eller telefonkontakt blev aftalerne overholdt. Det endte med at jeg fik stillingen, og igen var Aksel med lige til det sidste. Hele forløbet gør at man sidder og er utrolig positiv overfor især den professionalisme der udvises overfor kandidaterne med tanke på at det jo er virksomheden som har "ansat" Aksel. Sidst men ikke mindst glæder jeg mig til at Aksel kigger forbi i mit nye job som en god afslutning på et super forløb. Jacob Skriver: Jeg blev ansat i min nye stilling som Produktchef gennem Skelmose Consulting. Hele forløbet har været topprofessionelt fra start til slut. Aksel Jensen er meget proaktiv, og jeg blev hurtigt og effektivt orienteret om udviklingen gennem hele ansættelsesforløbet, der i øvrigt blev gennemført både effektivt og fagligt meget kompetent. Som person er Aksel Jensen særdeles behagelig, og havde jeg spørgsmål blev disse hurtigt og effektivt afklaret. Jeg havde en oplevelse af at Aksel Jensen er særdeles fagligt kompetent når det drejer sig om at fremlægge en kandidat for virksomheden, og også når det drejer sig om at finde ind til kandidatens personlighed. Jeg værdsætter den jordbundne og særdeles redelige behandling, jeg har fået gennem hele processen. Til slut skal jeg blot nævne, at jeg først søgte en stilling gennem Skelmose Consulting, som jeg ikke blev ansat i. Også her havde jeg den samme positive oplevelse af forløbet, selv om der altså ikke ved den lejlighed blev en kontrakt ud af det. Hanne Nørgaard: Jeg blev kontaktet af Aksel Jensen, da han skulle rekruttere en projektleder til et internt projekt af 6 måneders varighed. Jeg fik fortalt at trivsel, troværdighed og initiativ er blandt nøgleordene for min kommende arbejdsplads. Med disse ord var mine forventninger høje, og jeg kan ærligt sige, at de til fulde er blevet indfriet. Selve rekrutteringsdelen tog kun ca. 14 dage og herunder var Aksel en rigtig god støtte og altid parat til at svare på diverse spørgsmål. Efter relativ kort ansættelse blev jeg fastansat og har i dag arbejdet i firmaet i et år. I hele perioden har Aksel fulgt interesseret med på sidelinjen. Aksel er en yderst tillidsvækkende person, og en sand match-maker der har gjort, at jeg lige fra begyndelsen har følt mig hjemme på min arbejdsplads. Per Sørensen: Kort fortalt, professionelt og effektiv. Jeg har været meget tilfreds med forløbet, og har oplevet Aksel som en særdeles god sparringspartner for såvel virksomhed som jeg selv. Har under hele processen været godt orienteret og opdateret. Smidighed og fleksibilitet kendetegner Aksel. Henrik Jensen: Over de seneste uger (november 2011) har jeg været igennem en ansættelsesproces gennem Aksel hos Skelmose Consulting. Lad mig slå fast: selv om det var endt med, at jeg ikke havde fået jobbet, ville jeg alligevel have stået tilbage med en helt uforglemmelig positiv oplevelse, takket være Aksels måde at håndtere tingene på.

5 Første del af processen var en samtale hos Aksel i Bramming, og jeg havde helt fra starten en klar fornemmelse af, at han var lige så meget på min side, som på kundens og vi havde en rigtig god snak, som så godt nok blev hjulpet på vej af en masse fælles, professionelle interesser. Under samtalen hos firmaet fik Aksel også skabt en rar stemning lige fra begyndelsen, men han havde alligevel hele tiden de professionelle briller på og fik styret samtalen rundt om alle de væsentlige punkter. Efterfølgende har Aksel fulgt op på tingene for at sikre, at forventningsafstemningen er helt på plads, og jeg har ikke på noget tidspunkt savnet opdateringer eller feedback fra ham. Jeg glæder mig til at starte i mit nye job til januar, men det er på en måde lidt trist, at Aksel ikke er en del af det. Frank Møller: Så en spændende stilling fra Skelmose Consulting, som jeg følte passede til mig både på evne og hjerte - kontaktede da Skelmose Consulting og fik kontakt til Aksel. Aksel viste gensidig interesse og jeg blev efter kort tid inviteret til samtale med ham. Om end jeg ikke havde alle de skrevne kompetencer til start, formåede Aksel at vurdere helheden ud fra både evner og præferencer, men også det menneskelige. Første runde hos Skelmose Consulting, derefter første runde hos kunden med Aksel som ordstyrer og sluttelig en runde hos kunden alene, hvor jeg allerede kunne mærke, jeg var blevet valgt fra kundens side. Skelmose Consulting formåede at ramme bulls eye for både virksomhed og ny medarbejder - super godt parret! (og tak for det!) Forløbet var ganske professionelt med fornuftig informationsmængde og yderst givtig dialog om min personprofil med en dybde, som også gav lidt til selvindsigten. Man føler på ingen måde man er puttet i en "tung maskine", som nogle af de store konsulenthuse desværre præsterer - meget menneskelig adfærd og stor forståelse for match af kultur og menneskelige karakteristika. Rachid Atia: Jeg takker mange gange for forløbet vedrørende min ansøgning og ansættelse. Jeg har følt mig tryg og professionel behandlet og har under hele forløbet været godt informeret om både firma og stilling. Det var en virkelig god proces (meget professionelt). Jeg anser Skelmose for et professionelt firma, som har styr på tingene. Bo Thomas Jensen: Aksel Jensen som jeg kender fra et tidligere kunde/sælger-forhold ringede til mig, da han hørte, at min daværende arbejdsgiver havde lukket min afdeling, og jeg derfor var fritstillet. Aksel fortalte, at han ledte efter en produktchef, og han mente at mine kvalifikationer gjorde mig til en god kandidat. Vi fik en god snak omkring den nye virksomhed, jobbet som produktchef, samt omkring mine stærke/svage sider, og blev enige om at gå videre. Dagen efter modtog jeg et fyldigt materiale vedr. virksomhed/job mv. fra Aksel og besked om tidspunkt for første samtale. Op til samtalen havde Aksel og jeg flere telefonsamtaler, og under mødet med virksomhedens salgsdirektør deltog Aksel som en god sparringspartner for både mig og virksomheden. Efter samtalen havde Aksel og jeg et opfølgnings -telefonmøde. Også til anden samtale deltog Aksel som aktiv deltager, og det var Aksel der efterfølgende ringede og fortalte mig, at virksomheden gerne ville skrive kontrakt med mig. I hele forløbet har Aksel Jensen været hurtig til at fremsende oplysninger, været god og meget behjælpelig ved spørgsmål, og i det hele taget kørt sagen meget professionelt. Jeg er særdeles tilfreds med forløbet!

6 Peter Enevoldsen: Jeg blev kontaktet af Aksel Jensen vedrørende jobbet som salgschef. Jeg blev meget overrasket over henvendelsen, da jeg ikke var klar over at klienten søgte en salgschef. Aksel fulgte op med fyldestgørende materiale omkring jobbet og klienten, og jeg fik rigtig megen information gennem denne første fase. Efterhånden som dialogen fortsatte og blev mere detaljeret følte jeg mig rigtig godt tilpas og rigtig godt behandlet. Meget professionelt og menneskeligt. Jeg følte et stort engagement fra Aksels side, rigtig betryggende. Masser af tilbagemeldinger og hele tiden information og oplysning omkring hele forløbet. Efter afslutning på forløbet fortsatte informationen og tilbagemeldinger, og en personlig gennemgang af analyse mv. fulgte ligeledes med. Jeg kan kun give Skelmose v/aksel Jensen mine bedste anbefalinger. Jeg har været 'gennem' flere konsulent-'huse', men aldrig et så professionelt og grundigt som Skelmose. Tak for en meget positiv oplevelse! Jan Larsen: Efter at kontakten blev skabt imellem Aksel Jensen fra Skelmose Consulting og undertegnede vedr. ledig job som Adm. Direktør hos Hans Iversens Maskin- og Værktøj ApS i Sønderborg, var jeg aldrig i tvivl om, hvordan processen skred frem. Informationen fra Aksel Jensen var altid fyldestgørende og utrolig saglig i en positiv tone. Via tidligere kontakt kendte Aksel Jensen en del til mig og mit CV og vi gennemførte den første samtale telefonisk. Ved samtlige 4 møder og samtaler hos Hans Iversen var man aldrig i tvivl om Aksels tilstedeværelse, på en professionel måde, hvor man hele tiden kunne få hans mening og input til dialogen imellem repræsentanter fra Hans Iversen og mig. Ligeledes under selve kontraktforhandlingerne følte jeg, at hvis der opstod tvivl hos mig vedr indhold og uafklarede ting kunne jeg altid regne med et sagligt svar fra en konsulent der har deltaget i den type kontrakter en del gange. Altid på en måde så hverken Hans Iversen eller jeg blev forfordelt. Oplysning og forklaring var nøgleordene. Hele ansættelsesprocessen startede i november 2009 og blev afsluttet i februar Godt to måneder, men altid i en god informativ dialog. Martin Tornøe: Efter at have søgt en stilling gennem Skelmose som salgschef og daglig leder blev jeg kontaktet af Aksel Jensen. Først til en indledende samtale helt nede på jorden, som resulterede i endnu en samtale, denne gang hos virksomheden. Tredje samtale var sammen med bestyrelsen for virksomheden. Alle tre samtaler foregik på et professionelt plan med god dialog, og jeg fik et godt indblik i virksomheden og deres virke. Aksel var altid velforberedt og vidste meget om virksomheden, hvilket gjorde at man fik et godt indtryk af hans forudgående arbejde og research. Efter tredje samtale kom en kontraktforhandling, hvor Aksel igen viste store evner og havde alt parat, så det gik uden problemer. Hele processen tog ikke mere end ca. to uger og ansættelsen var en realitet. Martin Stenstrup: Da jeg tilføjede mit CV på Jobindex, arbejdede jeg som discipliningeniør for Mærsk Oil Qatar. Jeg blev efter en uges tid kontaktet af Aksel Jensen i forbindelse med en projektlederstilling hos Ocean Team Scandinavia A/S. Aksel introducerede mig for stillingen via diverse fyldestgørende dokumenter, som gav mig et solidt indblik i hvad virksomheden beskæftigede sig med, og hvilken type projektleder de søgte. Efter gennemgangen af papirerne blev jeg atter kontaktet af Aksel og aftalte en tid for en samtale i Danmark ved min hjemkomst. Samtalen foregik hos Aksel i et meget behageligt miljø, og jeg fik et klarere indblik i hvordan Ocean Team Scandinavia A/S fungerede som virksomhed. Dette resulterede i en kombineret samtale med alle

7 involverede parter hos Ocean Team Scandinavia A/S. Alt var vel planlagt, og foregik meget professionelt, hvilket også medførte en efterfølgende individuel samtale. Efter denne samtale blev jeg tilbudt jobbet. Jeg var ikke det mindste i tvivl om, at dette var jobbet for mig, efter at have gennemgået samtaleforløbet med Skelmose og Ocean Team Scandinavia A/S. Alt i alt et virkeligt positivt og udbytterigt forløb for alle parter. Steen Rasmussen: "Jeg kom i kontakt med Aksel Jensen og Skelmose i forbindelse med at jeg søgte et ledigt job som VP Sales & Marketing i en virksomhed. Meget hurtigt efter jeg søgte jobbet, fik jeg den første tilbagemelding, og et par dage senere fik jeg tilsendt et særdeles omfattende materiale om virksomheden, dets strategier og værdier, samt forventninger til kandidaten. Da jeg efterfølgende sagde, at jeg stadig var interesseret, fik jeg tilsendt et lige så fyldigt spørgeskema om mig som ansøger med meget dybdegående spørgsmål og blev bedt om at score mig selv i forhold til kravspecifikationen på ansøgeren. Efterfølgende var jeg så til samtale ved Aksel, hvor vi gennemgik mine svar, og jeg fik yderligere detaljer om virksomheden. Alt dette gjorde, at jeg, allerede inden jeg mødte virksomheden, havde et rigtig godt billede af virksomheden og hvad den stod for. Jeg havde så to ansættelsessamtaler hos virksomheden sammen med Aksel, og det hele endte med, at jeg fik tilbudt jobbet. Fra start til slut gik ca. tre uger, og det hele er forløbet yderst professionelt. Jeg kan varmt anbefale Aksel Jensen til andre og glæder mig allerede til at skulle møde Aksel Jensen til den planlagte opfølgningssamtale." Sven Erik Christensen: Det gik over al forventning. Jeg ringede til Aksel en fredag og fortalte, at jeg søgte nyt arbejde, og næste onsdag sendte han en mail og skrev, at han mente, han havde det rigtige job til mig. Selve forløbet blev kørt meget professionelt. Vi var hele registret igennem: præsentation, forhandling, lederplatformtest, Aksel var ude hos mine referencer, og han fulgte op på møder og så videre ved at ringe til mig og tale om dem dagen efter. Da jeg fik jobbet, følte jeg mig meget tryg ved ansættelsen, for alle hjørner af gulvtæppet havde været løftet. Det var et skoleeksempel på godt arbejde hele vejen igennem. Morten Blenstrup: Jeg har været meget tilfreds med samarbejdet. Skelmose kontaktede mig angående et job som konstruktør hos KE-Burgmann Bredan i Ringkøbing. Vi blev ret hurtigt enige om tingene allerede efter første samtale, så forløbet tog ca. 14 dage. Det gik ret hurtigt, men jeg syntes, at det blev håndteret professionelt. Jeg følte mig godt informeret, eftersom jeg fik tilsendt 26 sider om firmaet. Jeg fik jobbet og arbejder hos KE-Burgmann Bredan den dag i dag. Anette Hansen: Forløbet gik hurtigt og smertefrit. Jeg havde lagt mit CV ind på Jobindex, og dagen efter blev jeg kontaktet af Aksel og spurgt, om jeg var interesseret i et job som produktionsplanlægger hos KE-Burgmann Bredan. Jeg ringede til ham og var kort efter til det første møde hjemme hos ham. Derefter fulgte to møder med firmaet og en test, og efter tre uger skrev jeg under på kontrakten. Hele forløbet var en meget positiv oplevelse. Jeg følte mig velkommen hos Aksel. Han er meget imødekommende og nem at snakke med. Jeg har allerede anbefalet ham til andre, og skal jeg søge job en anden gang, tror jeg, at jeg vil kontakte Aksel igen.

8 Lars Jacobsen: Aksel rekrutterede mig til den virksomhed, hvor jeg arbejder i dag. Forløbet gik meget hurtigt på grund af virksomhedens behov. Jeg sendte en ansøgning, Aksel svarede, at det så godt ud, og vi mødtes til en indledende samtale hos ham. Derefter var vi til en samtale i virksomheden, jeg tog en test via nettet, og så skrev vi kontrakt. Det hele var nærmest afgjort inden for en uge. Jeg følte mig godt informeret undervejs, og Aksel ved, hvad han snakker om, så jeg har ikke noget at beklage mig over. Preben Baltzer Hansen: Aksel kontaktede mig, da han skulle finde kandidater til et job hos Højbjerg Maskinfabrik. Først fik jeg generel info om jobbet, derefter skulle jeg indsende en ansøgning, og til sidst blev jeg indkaldt til samtale. Jeg fik også nogle spørgsmål, jeg skulle besvare for at bekræfte, at jeg havde den rigtige profil til jobbet, og det virkede betryggende. Det var også vigtigt, at der var tid til tingene, og at han havde forståelse for, at forløbet skulle foregå uden for normal arbejdstid. Der blev fulgt godt op med hensyn til afstemning af ønsker og krav fra begge sider. Samtidig holdt Aksel det hele nede på jorden i stedet for at køre det efter en skabelon, som nogle rekrutteringsfirmaer gør. Jeg har ikke været utilfreds på noget tidspunkt. Jørn Haahr: Jeg blev kontaktet af Aksel med hensyn til et job. Jeg var til møder både hos ham og i virksomheden og endte med at få jobbet. Forløbet tog tre uger, så det gik stærkt, men det passede fint til mit temperament. Aksel kørte det meget professionelt. Det, han fortalte om virksomheden, svarede godt til virkeligheden. Der var ikke så meget ævl og bævl. Han havde lavet sit forarbejde godt, og jeg savnede ikke noget undervejs. Claus Voigt Bertelsen: Samarbejdet opstod, da Danoline stod og manglede en fabrikschef i Hobro. Aksel kontaktede mig for at høre, om jeg kendte nogle kandidater til stillingen, og jeg syntes, at den lød spændende, så det endte med, at jeg selv søgte og fik den. Forløbet var meget positivt. Først fik jeg en god og tæt snak med Aksel om stillingen og fik ved den lejlighed udleveret en meget detaljeret skriftlig beskrivelse af både jobbet og virksomheden. Hele vejen igennem processen har jeg følt mig 110 % informeret, så der har ikke været mange overraskelser. Og Aksel er god til at holde tingene på et professionelt og samtidigt jordnært niveau, hvor alle parter ved, hvad det drejer sig om. Så jeg har ikke manglet noget - sådan skal han bare fortsætte fremover. Allan Nedergaard: Skelmose Consulting har hjulpet mig på vej til et udfordrende, interessant job hos CK Produktion som projektleder. Forløbet bestod af en første kontakt med en pejling fra begge sider, hvor Skelmose kom med info om jobfunktionen, hvilket firma der var tale om og generel information. Derefter kom selve jobsamtalerne, som begge var gode (Jeg fik jo jobbet!). Forløbet havde en varighed på cirka halvanden måned. Det var et godt forløb, hvor jeg føler, jeg fik den nødvendige information på alle måder, både in person, via og pr. telefon. Alt i alt var det et meget positivt, professionelt forløb, hvor jeg følte mig velinformeret og tryg.

9 Kenneth Agner: Jeg blev tilbudt en opgave som interim fabrikschef hos Woodtech, ved at Aksel kontaktede mig. Forløbet tog 2½ uge fra første henvendelse, til jeg startede i virksomheden. Forløbet foregik via telefonisk kontakt, møde med Skelmose og to møder i virksomheden med ejerne og bestyrelsen. Jeg fik informativt materiale udleveret fra starten af fra Aksel, og jeg har følt mig godt informeret hele vejen igennem. Jeg har været tilfreds med samarbejdet. Bjarne Henriksen: Jeg blev kontaktet af Aksel med hensyn til et job som fabrikschef. Jeg var til møder både hos ham og i virksomheden og fik jobbet. Forløbet varede ca. 1 måned, så det gik stærkt, men alt kørte som planlagt, så jeg følte mig meget tilfreds. Aksel kørte det meget professionelt. Det, han oplyste mig om, svarede godt til virkeligheden. Forløbet var det jeg kalder helt nede på jorden og ikke noget, som virkede smart, men det hele virkede åbent og ærligt. Han havde lavet et godt stykke arbejde og jeg følte mig grundigt informeret gennem hele forløbet. Heine Prilvang: Jeg har i længere tid stået i Skelmoses database og har været i kontakt med Aksel nogle gange, dog uden resultat, men da stillingen som direktør ved PUMAC A/S blev opslået på hjemmesiden, tog jeg kontakt til Aksel for yderligere information. Denne gang gik det hurtigt, dvs. ca. 2 uger fra første kontakt til jobbet var mit. Jeg fik tilsendt en detaljeret stillingsbeskrivelse, senere virksomhedsbeskrivelsen og processen var i gang. Vi havde en del kontakt via telefonen da først forløbet kørte og føler det har været en meget tilfredsstillende gennemgang. Aksel arbejder på en meget personlig og udramatisk facon. Peter Aarø Rasmussen: Aksel kontaktede mig, da han skulle finde en kvalificeret kandidat til et lederjob hos AMC SCHOU A/S. Hele forløbet varede ca. 8 uger. Først et indledende interview om jobbet, derefter interview med virksomheden. Ligeledes blev der udfærdiget en DiSC profilanalyse for at understøtte teorien om mig som person og til sidst indhentede Aksel centrale referencer. Dette førte til en ansættelse, hvor alle faser er blevet håndteret professionelt og godt. Under hele forløbet har der foreligget udførlige og gode informationer, hvilket har været meget tilfredsstillende. Alt i alt en god oplevelse. Arne Bruun: Aksel kontaktede mig, da han skulle finde en kvalificeret driftsleder til Flensted Snitgrønt. Hele forløbet varede ca. 2 uger, så det gik meget hurtigt. Jeg havde kun talt med Aksel over telefonen, men nu mødtes vi på virksomheden til det indledende møde. Kort tid efter modtog jeg en rundvisning i den afdeling, hvor jeg skulle gøre mit virke. I mellemtiden udfyldte jeg en kandidatpræsentation, som slutteligt endte ud i en ansættelse. Alle faser er blevet håndteret professionelt. Under hele forløbet har der foreligget gode informationer, hvilket har været meget tilfredsstillende. Hele forløbet kunne godt kaldes for en succeshistorie.

10 Steen Mortensen: Jeg kender Skelmose, da jeg tidligere har været i kontakt med Aksel Jensen omkring et andet job. Denne gang var det stillingen som værkstedschef hos Højbjerg Maskinfabrik, der så interessant ud. Jeg kontaktede derfor Aksel og indenfor en periode på ca. 14 dage var jobbet mit. Indenfor de 14 dage fik jeg tilsendt en god og professionel beskrivelse, som gav mig en god indsigt i jobbet. Desuden var det en positiv oplevelse, at kemien var god blandt alle parter lige fra starten, hvilket gjorde samtalerne behagelige. Der var absolut intet skjult og jeg følte mig godt informeret. Ligeledes tilbyder Aksel en opfølgning af jobbet på et senere tidspunkt, hvilket jeg også ser som meget positivt. Henrik Sjøhart Lund: I forbindelse med søgning på Internettet fandt jeg et interessant job som fabrikschef hos Caljan Rite-Hite ApS på Skelmoses hjemmeside. Jeg besluttede mig for at tage kontakt til Aksel Jensen og modtog herefter relevant materiale om jobbet i form af en virksomhedsbeskrivelse, som til fulde levede op til mine forventninger. Jeg var virkelig imponeret og fik svar på de spørgsmål der måtte være i forbindelse med et nyt job. Hele forløbet kørte planmæssigt over en periode på ca. 6 uger med møder, personlighedsprofil og ansættelsessamtale. Et forløb hvor kemien var på plads lige fra starten, hvilket var medvirkende til, at hele processen kørte meget tilfredsstillende for alle parter.

Uglvigg Jensen. muligt Aksel Uglvig Jensen.

Uglvigg Jensen. muligt Aksel Uglvig Jensen. Følgende har anbefalet Aksel Uglvig Jensen Christa Steenholdt Produktionschef hos Semvac A/S i Odense Et hurtigt og yderst effektivt forløb ifm. jobinterview og ansættelse. Det har været et positivtt forløb.

Læs mere

Kunder fortæller om deres samarbejde med Skelmose

Kunder fortæller om deres samarbejde med Skelmose Kunder fortæller om deres samarbejde med Skelmose Kenneth Pedersen, Kemppi A/S, Skovlunde: Da Kemppi Danmark medio 2014 skulle bruge 3 nye medarbejdere til salg af svejsemaskiner og svejserelaterede softwareløsninger,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 76 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 58% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Alt ok De

Læs mere

Servicetjek på virksomhedsbesøg gennemført af jobkonsulenter fra Jobafklaring Uge 35-37, 2016

Servicetjek på virksomhedsbesøg gennemført af jobkonsulenter fra Jobafklaring Uge 35-37, 2016 Servicetjek på virksomhedsbesøg gennemført af jobkonsulenter fra Jobafklaring Uge 35-37, 2016 Oktober 2016 Side 1 af 7 1. Indledning Jobcenter Esbjerg ønsker til stadighed, at levere den bedst mulige service

Læs mere

Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING. Kort referat og sammenfatning på servicetjekket

Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING. Kort referat og sammenfatning på servicetjekket Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING Kort referat og sammenfatning på servicetjekket Svarprocenten for undersøgelsen ligger på et noget højere niveau end forventet. Ved pilotprojektet i efteråret

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Bjerringbro Øjenklinik ApS Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Bjerringbro Øjenklinik ApS Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Bjerringbro Øjenklinik ApS Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Bekræfte fødselsdag 16. Hvis

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Kiropraktorer - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem

Kiropraktorer - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Kiropraktorer - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Denne rapport indeholder alle evalueringer fra kiropraktorklinikker i 2018 og frem til nu, som er indkommet via det elektroniske spørgeskema,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 69 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 53% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 46 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 35% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

3. og 4. årgang evaluering af praktik

3. og 4. årgang evaluering af praktik 3. og 4. årgang evaluering af praktik Februar 2013 52% af de spurgte har svaret 1. Hvor mange klasser har du haft timer i? Respondenter Procent 1 klasse 27 11,6% 2 klasser 73 31,3% 3 klasser 50 21,5% 4

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 59 Svarprocent: 45% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? 5 måneders

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Fertilitetsklinikken Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Øjenlæge Michael Kjær Hansen Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Øjenlæge Michael Kjær Hansen Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Øjenlæge Michael Kjær Hansen Kommentarrapport 16. Hvis du har yderligere kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken, kan du skrive dem her: De var søde

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 77 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 59% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Det fungerer

Læs mere

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken?

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? dit samlede indtryk af besøget Jeg har fået en udsøgt behandling og gode øvelser til at styrke min ryg. Begge dele bevirker at jeg i dag har det

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune 22. oktober 203 Jeg har valgt at fokusere på krydsreferencerne ifht. antallet af ansatte i virksomheden og branche, da jeg mener disse giver

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Lisbeth Ludvigsen Gede Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Lisbeth Ludvigsen Gede Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Lisbeth Ludvigsen Gede Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Jeg sagde selv mit navn, da jeg kom...

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Henrik P. Møller Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Kan ikke huske det og har ikke været til

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 88 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 67% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Vibeke Bech Thøgersen Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Vibeke Bech Thøgersen Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Vibeke Bech Thøgersen Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Blev tiltalt ved navn 16. Hvis du

Læs mere

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015:

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015: Vi har deltaget på Karrieredagene flere gange, og vi har altid været rigtig glade for at være med på messen. Vi har noteret mange gode talenter ned, både til konkrete graduate-stillinger, til studenterjob

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET ØNH-klinikken Øresund Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET ØNH-klinikken Øresund Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 ØNH-klinikken Øresund Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Blev spurgt til vores e-mailadresse

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 70 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 54% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

EVALUERING FRA KUNDERNE

EVALUERING FRA KUNDERNE EVALUERING FRA KUNDERNE DELTAGENDE VIRKSOMHEDER KARRIEREDAGENE 2015 = 149 BESVARELSER = 73 SVARPROCENT = 49% EVALUERING FRA KUNDER Profil af udstillere: 149 virksomheder/organisationer Store/små, lokale/nationale/internationale,

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Kvindeklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Kvindeklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Kvindeklinikken Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Fodterapeuter - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem

Fodterapeuter - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Fodterapeuter - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Denne rapport indeholder alle evalueringer fra fodterapeutklinikker i 2018 og frem til nu, som er indkommet via det elektroniske spørgeskema,

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE. Antal besøgende: 7446 Antal besvarelser: 2010 Svarprocent: 26,9%

EVALUERING FRA BESØGENDE. Antal besøgende: 7446 Antal besvarelser: 2010 Svarprocent: 26,9% 2018 EVALUERING FRA BESØGENDE Antal besøgende: 7446 Antal besvarelser: 2010 Svarprocent: 26,9% ALLE BESØGENDE TOTAL: 7446 Studieretning Status 6% 7% 12% 23% 32% Økonomi, Revision, Business & Marketing

Læs mere

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven Skyggeforløb af patienter med ondt i maven 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Hvad er skyggemetoden?... 3 Fremgangsmåde... 3 Resultater... 4 Den faktiske ventetid... 4 Oplevelsen

Læs mere

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 71 Svarprocent: 76% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Det er nogen

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 83 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Det er helt

Læs mere

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia Intern evalueringsopsamling Opsamling - EKSAMEN X = hold 1, hold 2, hold. Alle hold samlet 1. Formen: I hvilken har du oplevet, at eksamensformen har svaret til undervisningen på studieforløbet? I høj

Læs mere

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken?

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Uddyb gerne dit samlede indtryk af besøget har været kunde i mange år og fået rette hjælp Altid positivt mødt. venligt personale et dejlig steg

Læs mere

Udvælgelsen af andre er en helt essentiel opgave for enhver leder men også en krævende opgave, som mange har svært ved at håndtere.

Udvælgelsen af andre er en helt essentiel opgave for enhver leder men også en krævende opgave, som mange har svært ved at håndtere. Værktøjer til udvælgelse af andre Uddrag fra Del 1, Succesfuld ledelse Lederens overordnede målsætning er som tidligere nævnt at skabe og levere resultater gennem andre, og den første forudsætning for,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 77 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 86% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Spørgsmål 1: I hvilket selskab søgte du ansættelse? Sp. 1 TRE-FOR A/S 25 40% TRE-FOR Entreprise 13 21% TRE-FOR Energi 7 11% TRE-FOR Bredbånd 7 11%

Spørgsmål 1: I hvilket selskab søgte du ansættelse? Sp. 1 TRE-FOR A/S 25 40% TRE-FOR Entreprise 13 21% TRE-FOR Energi 7 11% TRE-FOR Bredbånd 7 11% Spørgsmål 1: I hvilket selskab søgte du ansættelse? Sp. 1 TRE-FOR A/S 25 40% TRE-FOR Entreprise 13 21% TRE-FOR Energi 7 11% TRE-FOR Bredbånd 7 11% TRE-FOR El-net 1 2% TRE-FOR Vand 5 8% TRE-FOR Varme 2

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Speciallæge i Øre-næse-halssygdomme (82724) Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Speciallæge i Øre-næse-halssygdomme (82724) Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Speciallæge i Øre-næse-halssygdomme (82724) Kommentarrapport 2 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Mit navn blev

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE BORGERENS MØDE MED REHABILITERINGSTEAMET LEJRE KOMMUNE 2014

BRUGERUNDERSØGELSE BORGERENS MØDE MED REHABILITERINGSTEAMET LEJRE KOMMUNE 2014 BRUGERUNDERSØGELSE BORGERENS MØDE MED REHABILITERINGSTEAMET LEJRE KOMMUNE 2014 1 Om rapporten Denne rapport præsenterer resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt de borgere, der i perioden den 1.

Læs mere

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE APRIL 2016 INTERFERE INTERFERE 1 Indledning Lederansættelser er enhver organisations mest kritiske valg - fordi mennesker er afgørende. Ansættelser

Læs mere

Inspirationsseminar bag om rekruttering

Inspirationsseminar bag om rekruttering Inspirationsseminar bag om rekruttering Tips og tricks til en god rekrutteringsproces August 2016, Aalborg 1 Indhold 1. Konstatering af behov for rekruttering 2. Annoncering 3. Screening/udvælgelse til

Læs mere

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017 Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening Evaluering 2017 Dansk Psykolog Forening Oktober2017 Indhold Kort Fortalt... 2 Resumé... 3 Tilgang til evaluering af lønforhandling... 5 Metodisk bemærkning til

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC.

Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC. Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC. I Bilag 3a finder du det fulde interview med Tårngruppen, Sarah. Lydfil, interview med Sarah fra Tårngruppen:

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Røntgen- og Ultralydklinik Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Røntgen- og Ultralydklinik Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Røntgen- og Ultralydklinik Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Jeg skulle oplyse mit cpr-nr

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 68 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 52% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Afhængig

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 78 Svarprocent: 60% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Alt helt

Læs mere

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med?

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med? Udkast til referat af fokusgruppeinterview angående temaet det gode specialeforløb. Tirsdag d 24.03.09, Det biovidenskabelige fakultet. Deltagere: Interviewer/ordfører: Jakob Lundgren Willesen Medinterviewer/logbogsholder:

Læs mere

"Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning".

Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning. Selvevaluering 2012 Sammenfatning og konklusion. Bestyrelsen for Skanderup Efterskole og skolens ledelse har i år besluttet at spørge forældregruppen om deres tilfredshed med skoleåret. Vi finder det meget

Læs mere

Nordfyns Kommune Rekruttering af direktør for Børn og Kultur

Nordfyns Kommune Rekruttering af direktør for Børn og Kultur Nordfyns Kommune Rekruttering af direktør for Børn og Kultur 23. januar 2013 1. Indledning Nordfyns Kommune ved kommunaldirektør Morten V. Pedersen har rettet henvendelse KL s Konsulentvirksomhed (KLK)

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 48 Svarprocent: 37% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Patienter og henvisende tandlæger siger:

Patienter og henvisende tandlæger siger: Patienter og henvisende tandlæger siger: April 2016 Specialtandlæge Pernille Egdø og hendes usædvanligt venlige og veloplagte personale er en ren fornøjelse at visitere - også selv om man byder på fri

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Lundø

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Lundø Gentofte Kommune Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport Lundø Center for Anbringelse og Forebyggende Arbejde (CAFA) gennemfører i 2013 uanmeldte

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering. Hvordan har informationen om arrangementet været?

Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering. Hvordan har informationen om arrangementet været? Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering Hvordan har informationen om arrangementet været? god meget god Hvordan var din oplevelse af lokaler og faciliteter? Utilfreds tilfreds meget tilfreds

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Birger B. Larsen og Lars Haugaard Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Birger B. Larsen og Lars Haugaard Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Birger B. Larsen og Lars Haugaard Kommentarrapport 16. Hvis du har yderligere kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken, kan du skrive dem her: At der

Læs mere

REKRUTTERING LAD OS FORETAGE HELE ELLER DELE AF JERES REKRUTTERING

REKRUTTERING LAD OS FORETAGE HELE ELLER DELE AF JERES REKRUTTERING REKRUTTERING LAD OS FORETAGE HELE ELLER DELE AF JERES REKRUTTERING Rekruttering I SEROP er vi kendt for vores mangeårige erfaring og udførlig tilgang til rekruttering. Vores arbejde med rekruttering kan

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW BESKRIVELSE. KUNDE Meyer & Munk PRODUKTIONSÅR 2012. PROGRAMMER Xmind, Photoshop, Illustrator. MÅLGRUPPE Nye og nuværende kunder

GRAFISK WORKFLOW BESKRIVELSE. KUNDE Meyer & Munk PRODUKTIONSÅR 2012. PROGRAMMER Xmind, Photoshop, Illustrator. MÅLGRUPPE Nye og nuværende kunder Kompentence- og mentaludvikling GRAFISK WORKFLOW KUNDE Meyer & Munk PRODUKTIONSÅR 2012 PROGRAMMER Xmind, Photoshop, Illustrator MÅLGRUPPE Nye og nuværende kunder BESKRIVELSE Meyer & Munk Kontakt - øverst

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn mandag den 3. november 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn mandag den 3. november 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn mandag den 3. november 2014 Plejecenter Egehaven Egehaven 2 Strøby Egede 4600 Køge Teamleder Annegerd Grimsbo Birk-Sørensen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne

Læs mere

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 23. marts Emne: Ansættelse af to direktører til koncerndirektionen

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 23. marts Emne: Ansættelse af to direktører til koncerndirektionen REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 23. marts 2010 Sag nr. 1 Emne: Ansættelse af to direktører til koncerndirektionen 1 bilag 22. marts 2010 Lars Lundgaard i Region Hovedstaden

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Hvor god er du til at sælge dine idéer?

Hvor god er du til at sælge dine idéer? Hvor god er du til at sælge dine idéer? Du har nu muligheden for at blive helt skarp til en kommende jobsamtale samtidig med at du følger et statsanerkendt salgs- og kommunikationsfag. Faget forbedrer

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Morten Ring ApS. Kommentarrapport

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Morten Ring ApS. Kommentarrapport MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Morten Ring ApS. Kommentarrapport 15. Hvordan sikrede lægen og/eller personalet sig, at du var den rigtige patient? Andet: Jeg bekræftede med adresse og flere oplysninger

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet

Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet Retur Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet I perioden d.. september til 3. november har borgere, der har været til møde i rehabiliteringsteamet, fået udleveret et spørgeskema om deres oplevelser

Læs mere

Ansøgning Motiverende Omslags Brev

Ansøgning Motiverende Omslags Brev - Åbning Kære Hr., Formel, mandelig modtager, navn ukendt Kære Fru., Formel, kvindelig modtager, navn ukendt Formel, modtager navn og køn ukendt Kære Hr., Kære Fru., Formel, når man henvender sig til adskillige

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Visitationen, Afklaring og Forebyggelse. Borgernes oplevelse 2017

Visitationen, Afklaring og Forebyggelse. Borgernes oplevelse 2017 Visitationen, Afklaring og Forebyggelse Borgernes oplevelse 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND/FORMÅL/METODE..3 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE 4 FOKUSGRUPPEINTERVIEW 17 OPSAMLING 19 Kolofon: Bent Sørensen, Kvalitets-

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udarbejdet af: Jakob Vejlø, PPR Børne- og Ungerådgivningen Dato: 1-1-11 Sagsid.: Version nr.: 1 1 Indledning Børne- og Ungerådgivningen

Læs mere

Mødestedet for patienter og pårørende på Hvidovre Hospital

Mødestedet for patienter og pårørende på Hvidovre Hospital Mødestedet for patienter og pårørende på Hvidovre Hospital Hensigten med Mødestedet er at give nogle rammer for at patienter kan mødes og snakke om tingene i mere rolige omgivelser end i en travl afdeling.

Læs mere

Allerød Kommune Rekruttering af direktør. 9. august 2015

Allerød Kommune Rekruttering af direktør. 9. august 2015 Allerød Kommune Rekruttering af direktør 9. august 2015 1. Indledning Allerød Kommune har rettet henvendelse til KL s Konsulentvirksomhed (KLK) med henblik på bistand til rekruttering af ny direktør. Stillingen

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere