Baggrunden for afgørelsen fremgår af virksomhedens anmeldelse og kommunens screeningsnotat som vedlægges som bilag til denne afgørelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Baggrunden for afgørelsen fremgår af virksomhedens anmeldelse og kommunens screeningsnotat som vedlægges som bilag til denne afgørelse."

Transkript

1 Kerteminde Biogas Odensevej Kerteminde Sendt til: Digital post til CVR nr Dansk Biogasrådgivning på Afgørelse om ikke-vvm pligt Kerteminde Biogas, udvidelse og modernisering af eksisterende anlæg. Kerteminde biogas har den 8. marts 2016 anmeldt et projekt for udvidelse af produktionen af biogas samt efterfølgende opgradering af den producerede biogas til naturgaskvalitet, på adressen Odensevej 250, 5300 Kerteminde. I forbindelse med udvidelse af produktionen vil anlægget blive udbygget og opdateret. Projektet er anmeldt i henhold til VVM-bekendtgørelsen 1, idet virksomheden er omfattet af punkt 12b Anlæg til bortskaffelse af affald i bekendtgørelsens bilag 2. Virksomheden har desuden søgt om miljøgodkendelse til udvidelsen. Erhvervsafdelingen Hans Schacksvej Kerteminde Tlf Fax natur-miljo@kerteminde.dk november 2016 Sagsnr Dokumentnr Beskrivelse af projektet Projektet omhandler udvidelse af den nuværende biogasproduktion op til 100 tons biomasse pr. dag. Projektet tager udgangspunkt i eksisterende anlæg, men indbefatter etablering af ny reaktor, ny sekundær reaktor, nyt blandeanlæg, ny plansilo og et gasopgraderingsanlæg samt generel opgradering af eksisterende anlæg. Dele af det eksisterende anlæg fjernes. Kerteminde Kommune vurderer at projektet ikke kræver, at der udarbejdes en VVM-redegørelse. Baggrunden for afgørelsen fremgår af virksomhedens anmeldelse og kommunens screeningsnotat som vedlægges som bilag til denne afgørelse. Screeningsafgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal gennem en VVM-proces, før øvrige myndigheder kan træffe afgørelse i sagen. Etableringen af projektet kan således forudsætte godkendelse efter anden lovgivning. Screeningen er gennemført med udgangspunkt i det projekt, som er beskrevet i anmeldelsen og på baggrund af de miljømæssige forudsætninger, som er gældende på screeningstidspunktet. Hvis projektet ændres skal den påtænkte ændring anmeldes jf. VVMbekendtgørelsens 2 med henblik på at få afgjort om ændringen udløser VVM-pligt. Hvis der går længere tid inden en meddelt tilladelse udnyttes, bør der ligeledes foretage fornyet anmeldelse for at sikre, at grundlaget for afgørelsen fortsat er til stede. Hørring Udkast til afgørelsen har været i høring hos virksomheden og udvalgte naboer jf. kopilisten. Der er ikke indkommet bemærkninger til udkastet. Virksomheden har haft en kommentar til udkast til miljøgodkendelse om, at 1 Bekendtgørelse nr. 957 af 27/06/2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på

2 ejendommen Odensevej 252 stadig er udlejet og der arbejdes på en løsning, der kan sikre, at miljøgodkendelsens vilkår kan overholdes ved ejendommen. Oplysningen er konsekvensrettet i vurderingsafsnittet. Udkastet er efterfølgende sendt i høring hos Odensevej 252. Der er ikke indkommet høringssvar. Side 2 af 26 Klagevejledning Enhver med retlig interesse i sagens udfald kan senest den 22. december 2016 klage over afgørelsen til Natur- og Miljøklagenævnet. Klage skal ske via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Du logger på Klageportalen via eller Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. På kan du finde information om, hvordan du klager via Klageportalen, bl.a. korte videovejledninger, spørgsmål og svar samt telefonnummer og adresse til supportfunktionen i Natur- og Miljøklagenævnet. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Kerteminde Kommune. Kerteminde Kommune videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklage-nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Afgørelsen offentliggøres på kommunens hjemmeside den 23. november Klagefristen på 4 uger regnes fra denne dag. Klagefristens udløb er den 22. december Efter klagefristens udløb om et anlæg kan få væsentlig indvirkning på miljøet, får virksomheden skriftlig besked om indholdet af eventuelle klager. Søgsmål En afgørelse kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra den er blevet klager bekendt. Med venlig hilsen Mikkel Aa. Rasmussen Ingeniør Kopi sendt til: Odensevej 205, 5300 Kerteminde Odensevej 206, 5300 Kerteminde (ejer) Odensevej 206, 5300 Kerteminde (lejer) Odensevej 207, 5300 Kerteminde (ejer) Odensevej 207, 5300 Kerteminde Odensevej 241, 5300 Kerteminde Odensevej 251, 5300 Kerteminde Odensevej 252, 5300 Kerteminde (lejer) Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

3 Kerteminde kommunes Screenings-notat (bilag 3) for Kerteminde Biogas. Side 3 af 26 Kommunens bemærkninger er angivet i kursiv. Anmelder har oplyst at afgasset biomasse udelukkende udspredes på arealer, der falder indenfor en eller flere af nedenstående kriterier: er godkendt til at modtage husdyrgødning i henhold til lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, eller er godkendt til at modtage husdyrgødning på grundlag af en VVMvurdering enten ved en VVM-tilladelse eller en miljøgodkendelse, eller er screenet i henhold til VVM-reglerne til at kunne modtage husdyrgødning dog forudsat at screeningsafgørelsen fortsat er gyldig dvs. at det ligger indenfor rammerne af det screenede projekt eller er arealer som umiddelbart kan anvendes til udspredning af husdyrgødning Udspredning af afgasset biomasse indgår derfor ikke i VVM-screeningen. Anlæggets karakteristika Anlæggets karakteristika skal især anskues i forhold til: anlæggets dimensioner Dansk Biogasrådgivning har oplyst, at højeste bygning (ny reaktor) bliver 14,22 meter og ikke som oplyst i anmeldelsen 17 meter. Der er fremsendt visualisering set fra fjordsiden, som er den side, hvor reaktoren bliver mest synlig. Toppen af reaktoren kan holdes under trægrænsen. Placeringen er i forbindelse med eksisterende biogasanlæg samt nyere staldanlæg til kyllingeproduktion. Anlæggets fysiske dimensioner vurderes derfor ikke væsentlige. Kerteminde Kommune har vurderet, at anlægget visuelt ikke skiller sig så meget ud fra den eksisterende bygningsmasse, at det medfører lokalplanpligt. Da biogasanlægget betegnes som et affaldsbehandlingsanlæg og altså ikke deciderede landbrugsbygninger, vurderer kommunen dog, at byggeriet kræver landzonetilladelse. kumulation med andre projekter Der kan forventes kumulativ virkning på lugtbidrag. Lugtkarakteristikken for lugt fra biogasproduktion og lugt fra drift af kyllingefarm afviger ikke væsentlig, hvorfor deres lugtbidrag må forventes at medføre en kumulativ virkning. Virksomheden har fået udarbejdet lugtberegninger, der inkluderer både kyllingeproduktion og fremtidig biogasdrift. Den beregnede geneafstand ved 10 LE er for kyllingestaldene 161 m, for kyllingestalde og biogasanlæg samlet er geneafstanden beregnet til 163 m. Lugtcentrum flyttes en smule ved den samlede beregning, men der er mere end 163 m fra lugtcentrum til nærmeste naboer. Derudover konkluderer rådgiveren på baggrund af beregningerne, at lugtbidraget for langt størstedelen kommer fra kyllingestaldene, idet der kun er en meget lille ændring ved tilføjelse af biogasanlægget. Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

4 Samlet set vurderes den kumulative effekt at blive uvæsentlig. anvendelsen af naturressourcer Der anvendes ikke naturressourcer til etablering. Anlæggets drift optimerer udnyttelsen af et affaldsprodukt. Side 4 af 26 affaldsproduktion Ingen relevante mængder. forurening og gener Projektet giver anledning til emission af støj og lugt. Nærmeste bolig på Odensevej 252 er pt. udlejet. Emissionsgrænseværdierne for støj er sandsynligvis overskredet ved boligen. Virksomheden har oplyst, at der arbejdes på en løsning, således miljøgodkendelsens vilkår kan overholdes inden biogasanlægget sættes i drift. Virksomhedens redegørelser og beregning af lugtbidraget fra biogasanlægget, sandsynliggør, at biogasanlæggets lugtbidrag ved ejendommen er under 10 LE. Emissionerne reguleres i miljøgodkendelsen, så gældende emissions- og immissionsgrænseværdier overholdes ved omkringboende. Der vil derfor ikke være tale om væsentlig forurening med emissioner. Der fremkommer spildevand fra regnvand på befæstede arealer forurenet med biomasse. Regnvandet føres til biogasanlægget og indgår således i biogasproduktionen. Spildevandet vurderes ikke at medføre væsentlig forurening. Biogasanlægget vil medføre transporter til og fra adressen. Ifølge ansøgning om miljøgodkendelse forventes anlægget at give anledning til cirka 1000 transporter pr. år. Der vil blive leveret kyllingemøg, gylle og glycerin, svarende til 18 transporter pr. uge. Dybstrøelse leveres cirka 6 gange om året med 13 transporter pr. uge. I høstperioden leveres der halm med op til 100 transporter pr. uge (20 pr. dag). Det vil sige, at den maksimale belastning kan være op til 51 transporter pr. dag hvis alle ugens transporter i spidsbelastningsperioden falder samme dag. De transporter, der kommer med svine- og minkgylle, tager afgasset biomasse med retur til de landmænd, der har bidraget med gylle, idet der findes lagerkapacitet hos dem. Det svarer til, at ca tons afgasset biomasse fraføres anlægget som returvare årligt. Den resterende mængde, ca tons opbevares i anlæggets egne 2 lagertanke og derefter udbringes til udspredning direkte på de omkringliggende marker. Biomasse der fraføres anlægget, forventes derfor ikke at øge trafikken. Odensevej har en ÅDT på 1522 køretøjer (målt i 2013 ved Skrækkenborg). En del af transporten sker allerede i dag, idet der allerede er biogasanlæg og kyllingeproduktion. Eksisterende biogasanlæg har i praksis væsentlig mindre produktion end det ansøgte anlæg. 18 transporter pr. uge og op til 31 transporter pr. uge 6 gange om året vurderes ikke at være væsentligt i forhold til de eksisterende forhold. Ekstra transport i høstperioden er ikke usædvanligt i landzone. Samlet set vurderes virksomheden ikke at give anledning til væsentlig forurening og gener, hvis den indrettes og drives i overensstemmelse med miljøgodkendelsen og standardvilkår for virksomhedstypen. Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

5 risikoen for uheld, navnlig under hensyn til de anvendte stoffer og teknologier. Der er oplag af gas i anlægget. Grænsen for omfattelse af Risikobekendtgørelsen 2 er 10 tons (P2 brandfarlige gasser, kategori 1 (metan)). Dansk Biogasrådgivning har oplyst, at der på anlægget kan oplagres følgende: 250 m 3 biogas i ny reaktor, 800 m 3 biogas i nuværende gaslager samt 100 m 3 i gasrør og opgraderingsanlæg (i de 100 m 3 er der taget højde for at gassen i opgraderingsanlægget er tryksat). I alt 1150 m 3 biogas svarende til kg metan. Oplagsstørrelsen er dermed under grænserne for risikovirksomheder. Side 5 af 26 Der kan ske spild af biomasse, som kan medføre forurening af naturen. Der løber et rørlagt vandløb under anlægget. Anlægget indrettes således, at al håndtering af biomasse på anlægget sker på befæstet areal med mulighed for opsamling eller areal hvor spild via dræn vil blive ført til biogasanlægget. Samlet set vurderes virksomheden ikke at give anledning til væsentlig risiko, hvis den indrettes og drives i overensstemmelse med miljøgodkendelsen og standardvilkår for virksomhedstypen. Anlæggets placering Den miljømæssige sårbarhed i de geografiske områder, der kan blive berørt af anlægget, skal tages i betragtning, navnlig: nuværende arealanvendelse Projektet placeres i forbindelse med eksisterende biogasanlæg placeret i sammenhæng med en kyllingefarm. Primære produktionsanlæg placeres på areal som allerede anvendes til biogasanlæg. Der anlægges plansilo på areal, der i dag er mark. Der er tale om erhvervsmæssigt nødvendigt byggeri af landbrugsmæssig karakter i tilknytning til eksisterende byggeri. Der ændres således ikke væsentligt på den nuværende arealanvendelse. Ejendommen ligger i OSD og inden for kystnærhedszonen. naturressourcernes relative rigdom, kvalitet og regenereringskapacitet i området Der er ikke kortlagte naturinteresser på arealet, hvor virksomheden etableres. Nærmeste beskyttede naturområde er vandløbet Ladbyafløbet ca. 100 meter mod nord. Inden for omkring 400 meter findes der desuden beskyttet mose og strandeng. Naturområderne vurderes ikke at blive påvirket af projektet. Dette begrundes i, at biogasanlægget er eksisterende på adressen og en meget væsentlig del af projektet er en optimering af anlægget, med henblik på at minimere udslip. Anlægget tætnes, hvorved det må formodes, at emissionerne til nærområdet mindskes, selv om produktionen øges. Anlæggets drift kan potentielt påvirke vandløbet ved spild på anlægget. Dette skyldes, at vandløbet er rørlagt lige under biogasanlægget. Vandløbet er rørlagt i betonrør. Kamerainspektion af vandløbet har vist indtrængning i rørsamlinger, der er derfor risiko for at spild af biomasser kan tilgå vandløbet ved indtrængning. Kamerainspektion har desuden vist tilslutninger til det rørlagte vandløb. Flere af disse tilslutninger er identificeret som omfangsdræn fra biogasanlæggets eksisterende tanke mv. I forbindelse 2 BEK nr. 372 af 25/04/2016 om kontrol med risikoen for større uheld med farlige stoffer Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

6 med opgraderingen af anlægget frakobles omfangsdrænene vandløbet og drænvandet ledes i stedet til opsamlingsbeholder sammen med overfladevand fra biogasanlægget. På baggrund af det rørlagte vandløb stilles der i miljøgodkendelsen skærpede vilkår til, at al håndtering af biomasse skal ske på tæt belægning med mulighed for opsamling. Herved mindskes risikoen for påvirkning af det rørlagte vandløb væsentligt i forhold til nuværende forhold. Side 6 af 26 Nærmeste internationale naturbeskyttelsesområde er H93 Området mellem Romsø og Hindsholm samt Romsø ca. 7 km mod nordøst. H94 Odense Fjord ligger ca. 7,5 km vest for anlægget. Virksomhedens aktiviteter vurderes ikke at have en karakter, der kan medføre en påvirkning af naturområderne på baggrund af den lange afstand. Samlet set vurderes projektet ikke at påvirke naturressourcer i området. det naturlige miljøs bæreevne med særlig opmærksomhed på følgende områder: a) vådområder b) kystområder c) bjerg- og skovområder d) reservater og naturparker e) Vadehavsområdet f) områder, der er registreret, beskyttet eller fredet ved national lovgivning, EF-fuglebeskyttelsesområder og habitatområder. g) områder, hvor de fastsatte miljøkvalitetsnormer allerede er overskredet h) tætbefolkede områder i) vigtige landskaber set ud fra et historisk, kulturelt, arkæologisk, æstetisk eller geologisk synspunkt. Virksomhedens aktiviteter vurderes ikke at kunne påvirke våd- eller kystområder, da der ikke er emissioner hertil. Der er ikke bjerg- og skovområder, reservater og naturparker i umiddelbar nærhed af anlægget. Der er mere end 100 km til Vadehavsområdet. Bæreevnen af det internationale beskyttelsesområde Odense Fjord (H94) er påvirket af særligt landbrugsdrift på arealerne rundt om fjorden. Beskyttelsesområdet mellem Romsø og Hindsholm samt Romsø (H93) er desuden påvirket af udledning fra rensningsanlæg. Anlægget kan potentielt påvirke H93 via udledning via Kertinge Nor i tilfælde af væsentlige spild. Der sættes i miljøgodkendelsen skærpede vilkår om håndtering af biomasser på tæt belægning for at minimere risikoen. Anlægget har ingen direkte emissioner til områderne og på baggrund af den store afstand vurderes det derfor ikke at kunne påvirke områdernes bæreevne. Nærmeste tætbefolkede område er Ladby, beliggende ca. 800 meter syd for virksomheden. Nord for anlægget ligger Skrækkenborg ca. 1,5 km væk og selve Kerteminde by ca. 2 km væk. Projektet vurderes ikke at give anledning til en negativ påvirkning af områderne, hvis miljøgodkendelsens vilkår overholdes. Anlægget er placeret i et karakteristisk landskab lige på randen af et mere kontrasterende område. Anlægget er placeret i Bovense-Kertinge Moræneflade. Bebyggelsesstrukturen i området er karakteriseret ved Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

7 mange landsbyer samt mange enkeltgårde og husmandssteder. Den NV del hvor anlægget er placeret er præget af større gårdbebyggelser, som ligger tilbagetrukket fra vejene. Området ved Kertinge Mark og nord for Ladby adskiller sig fra resten af karakterområdet, ved at der ikke er skov og husmandssteder her. Dette bevirker at landskabet fremstår mere åbent. Der er desuden vid udsigt ud over Kertinge Nor og Kertemindebugten samt landskabet på den anden side. Gården hvor anlægget er placeret har ændret karakter og størrelse gennem årene. Senest er der nedrevet en del staldbygninger og opført nye staldanlæg til kyllingeproduktion omkring Biogasanlægget udvides i forbindelse med eksisterende biogasanlæg. Mest markante nybygning bliver stålreaktoren, der får en højde på knap 15 meter. Anmelder har fremsendt visualiseringer. Kerteminde Kommune vurderer på baggrund af visualiseringerne, at byggeriet vil kunne indpasses i den samlede bygningsmasse på biogasanlægget og kyllingefarmen. Side 7 af 26 Påvirkningen af ovennævnte faktorer vurderes derfor at være ikkevæsentlig. Kendetegn ved den potentielle miljøpåvirkning De potentielle væsentlige virkninger af anlægget skal ses i relation til de kriterier (anlæggets karakteristika og placering), der er anført ovenfor og navnlig under hensyn til: påvirkningernes omfang (geografisk område og omfanget af personer, der berøres) Den potentielle miljøpåvirkning vurderes at være lokal på virksomheden samt i mindre grad hos nærmeste naboer. Projektet kan have en positiv virkning for en større udefineret kreds i forbindelse med udbringning af afgasset biomasse på markerne. Den afgassede biomasse erstatter rågylle. Afgasset biomasse lugter mindre end gylle og trænger hurtigere ned i jorden. Dermed kan projektet have en positiv virkning for naboer til marker, der modtager afgasset biomasse. Virkningen er dog ikke målbar. påvirkningens grænseoverskridende karakter Ikke grænseoverskridende. Påvirkningen er udelukkende lokal. påvirkningsgrad og -kompleksitet Der vil være emissioner af støj og lugt, men indenfor Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier. Lugtemissioner kan være svære at håndtere. Der er dog en del undersøgelser af lugt fra biogasproduktion, der viser, at der kan ske en betydelig reduktion af lugtbidraget ved korrekt tætning af anlægget og rensning af afkastluft. Lugtemissionen kan derfor reguleres ved korrekt vedligehold og drift. Påvirkningen vurderes ikke-kompleks. påvirkningens sandsynlighed Der vil være en konstant påvirkning i projektets løbetid. påvirkningens varighed, hyppighed og reversibilitet. Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

8 Påvirkningen med emissioner ophører når virksomhedens aktiviteter eventuelt ophører. Myndighedens kommentarer til anmeldelsen (bilag 5) Biogasanlæg betragtes i relation til VVM-reglerne som "et anlæg til bortskaffelse af affald". Etableringen af et biogasanlæg er omfattet af VVMreglerne og opført på VVM-bekendtgørelsens bilag 1, pkt. 10, eller bilag 2, pkt. 12b. Det betyder, at etableringen af et biogasanlæg er anmeldelsespligtigt i henhold til VVM-reglerne. Biogasanlæg opført på VVM-bekendtgørelsens bilag 1, pkt. 10, er obligatorisk VVM-pligtige. Side 8 af 26 I praksis vil biogasanlæg med en kapacitet til at behandle mere end 100 tons biomasse om dagen være VVM pligtige. VVM-bekendtgørelsens bilag 1, pkt. 10 Anlæg til bortskaffelse af ikke-farligt affald ved forbrænding eller kemisk behandling (som defineret i bilag 1 til direktiv EF afsnit D9) med en kapacitet på over 100 tons/dag. Ifølge anmeldelsen har anlægget en årlig kapacitet på tons biomasse, tons vand og tons recirkulat. Recirkulatet vurderes i denne sammenhæng ikke at skulle indgå i kapacitetsbetragtningen. Dette begrundes i, at recirkulatet ikke udgør en ny tilførsel af affald, men er en intern recirkulering af en allerede tilført mængde med henblik på produktionsoptimering. Recirkuleringen er dermed et procestrin og ikke en affaldsbehandling. For at sikre, at kapaciteten ikke kan udnyttes til ekstra tilførsel i stedet for recirkulering stilles der i miljøgodkendelsen vilkår om en max daglig tilførsel på 100 tons inkl. vand. Der er dermed ikke tale om et anlæg med kapacitet til behandling af over 100 tons pr. dag og projektet er dermed omfattet af bilag 2, pkt. 12b Anlæg til bortskaffelse af affald. Ændringerne skal dermed screenes efter VVM-bekendtgørelsens bilag 2, punkt 14: Ændringer eller udvidelser af anlæg i bilag 1 eller 2, som allerede er godkendt, er udført eller er ved at blive udført, når de kan være til skade for miljøet (ændring eller udvidelse som ikke er omfattet af bilag 1). Punkt 3: Der står i anmeldelsen, at reaktoren bliver 17 meter høj. Dansk Biogasrådgivning har efterfølgende oplyst, at den korrekte højde er 14,22 meter. Nærværende screening er således foretaget på grundlag af en reaktor højde på 14,22 meter. Punkt 5: Den opgraderede biogas afsættes til naturgasnettet. Dansk Biogasrådgivning har oplyst, at der skal etableres en gasledning til levering af opgraderet biogas. Der udarbejdes separat VVM-anmeldelse på projektet. Punkt 6: Kerteminde Kommune forudsætter at regnvand fra veje og forplads ligeledes opsamles og tilføres biogasanlægget. Punkt 7: Der er i forbindelse med projektet søgt om indvindingstilladelse til indvinding af 3000 m3 grundvand årligt. Det er dog vurderet, at en væsentlig del af de nødvendige vandmængder kan tilføres som overfladevand samt fra omfangsdræn til eksisterende lagertanke. Kerteminde Kommune har den 19. Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

9 oktober 2016 meddelt tilladelse efter vandforsyningsloven til at etablere en boring og til at udføre prøvepumpning. Punkt 9: Vedrørende aflæsserhal har ansøger redegjort for hvorledes ikke pumpbare biomasser vil blive håndteret, herunder også kyllingemøg. Kerteminde Kommune anser som udgangspunkt ikke kyllingemøg som uproblematisk biomasse i denne sammenhæng (lugt). Kerteminde Kommune baserer blandt andet dette på, at hønsemøg i Miljøstyrelsens Miljøprojekt nr. 1136/2006 er opført som kraftig lugtende biomasse i tabel 3-1. Side 9 af 26 Dansk Biogasrådgivning har i ansøgningen oplyst følgende om håndteringen af biomasser på plansiloen: Der tænkes etableret mobile indervægge og i disse rum anbringes energiafgrøder og dybstrøelse overdækket. Kyllingemøg opbevares i mindre containere med åbning i top. Denne åbning er overdækket med presenning. Placeringen af containeren vil være forrest på pladsen, idet der vil være oprydning dagligt efter udtagning af kyllingemøg. Udtagning af kyllingemøg vil ske direkte fra container med minilæsser og derfra til forbehandling. Der vil dagligt være oprydning efter udtagning af kyllingemøg. Rengøring af pladsen omkring containeren vil ske i forbindelse med at der skiftes container, hvilket vil ske med 2-3 dages mellemrum. På baggrund af ovenstående beskrivelse vurderer Kerteminde Kommune, at lugtbidraget fra biomasserne, herunder kyllingemøg, sandsynligvis er reduceret i en grad, der gør at standardvilkår om modtagehal kan fraviges. Fravigelse af standardvilkår om modtagehal for ikke-pumpbare biomasser er i overensstemmelse med standardvilkåret, såfremt der ikke vurderes at være risiko for lugt- eller støvgener hos nærmeste omboende. Der stilles i miljøgodkendelsen generelt vilkår om, at tilsynsmyndigheden kan stille skærpede vilkår ved væsentlige lugtgener. Punkt 10 13: Biogasanlæg vurderes at være omfattet af BREF-dokumenterne for affaldsbehandling og emissioner fra oplag. Det vil sige, at godkendelsesmyndigheden skal lægge relevante konklusioner om BAT heri til grund ved godkendelse Biogasanlæg er omfattet af standardvilkår. Standardvilkår er som udgangspunkt udarbejdet med henblik på overholdelse af BAT og standardvilkårene erstatter derfor de krav, der er en følge af BAT, på den betingelse at vilkårene ikke er lempeligere end konklusionen i BREF-dokumentet. Punkt 24: Der er ikke lokalplan for området. Kerteminde Kommune har konkret vurderet at projektets anlæg kræver landzonetilladelse. Punkt 28: Arealet er placeret i kystnærhedszonen. Anlægget etableres i forbindelse med eksisterende biogasanlæg. Anlægget etableres desuden i forbindelse med eksisterende landbrugsmæssig bebyggelse og er af landbrugsmæssig karakter. Anlægget kræver ikke lokalplan. Punkt 31: Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

10 Nærmeste beskyttede område er et vandløb ca. 100 meter fra anlægget. Vandløbet løber desuden under anlægget som rørlagt vandløb (se kort). Fyns Amt har lavet i 1994 lavet en botanisk registrering. Der var på det tidspunkt ingen sjældne arter. Der er registreret mose ca. 200 meter nord for anlægget. Mosen er D-målsat i kommuneplanen, hvilket er den laveste målsætning. Der er ikke kendskab til om der er Bilag IV-arter i mosen. Side 10 af 26 Punkt 38: Lugtbidrag fra forskellige virksomheder skal som udgangspunkt behandles uafhængigt af hinanden. Addition af lugtbidrag fra forskellige virksomheder vil alene være relevant, i det omfang det drejer sig om virksomheder af samme art, som udsender lugtende stoffer af samme lugtkarakter. Det er kommunens vurdering, at lugtbidrag fra nærliggende kyllingeproduktion i det væsentlige vil have samme karakter som lugtbidraget fra biogasanlægget. Se tidligere afsnit om kumulation med andre projekter for en vurdering. Punkt 40: Det fremgår af anmeldelsen, at mængden af transporter reduceres ved brug af egne biomasser. Det fremgår af ansøgning om miljøgodkendelse, at der maksimalt vil blive opbevaret 1 container med kyllingemøg på plansiloen ad gangen svarende til ca. 15 tons. Da der ikke er tilladelse til opbevaring af kyllingemøg på kyllingefarmen, betyder det, at kyllingemøg først transporteres væk fra ejendomme for så efterfølgende at blive transporteret tilbage til biogasanlægget. Transporten af kyllingemøg ind til biogasanlægget indgår dog i de betragtninger om transport der fremgår under afsnittet forurening og gener, så i praksis har formuleringen ingen indflydelse på vurderingen. Konklusion Projektets karakter og beliggenhed vurderes samlet set ikke at give anledning til en væsentlig påvirkning af det omgivende miljø. Der skal derfor ikke udarbejdes en VVM-redegørelse. Dato 23. november 2016 Mikkel Aa. Rasmussen Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

11 Bilag 1 Oversigtskort

12 Bilag 2 Indretning af anlæg Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

13

14 Bilag 3 Visualiseringer Set fra Odensevej

15 Side 15 af 26 Set fra syd-vest (Ladby) OBS visualisering med 17 meter primær reaktor, reelt opføres reaktor på 14,2 meter. Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

16 Side 16 af 26 Set fra vest (fra nabogård) OBS visualisering med 17 meter primær reaktor, reelt opføres reaktor på 14,2 meter. Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

17 Side 17 af 26 Set fra nord (Kertinge Nor) visualisering med 14,22 meter reaktor. Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

18 Bilag 4 Vandløb Side 18 af 26 Se Kerteminde Kommunes retningslinjer for registrering af personoplysninger på:

19 Bilag 5 VVM anmeldelse

20

21

22

23

24

25

26

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. Danish Crown A/S Langbro 7b, Blans 6400 Sønderborg Virksomheder J.nr. MST-1270-01892 Ref. metho/hemhe Den 24. februar 2016 Afgørelse om VVM-pligt for etablering af ny betontank til spildevand Miljøstyrelsen

Læs mere

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål.

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål. TEKNIK OG MILJØ Aqua System A/S Avnvej 14 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8085 mikht@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 01.16.04-P00-2-15 VVM-screening

Læs mere

1 - Anmelderskema vandindving. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Anmelderskema vandindving. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Anmelderskema vandindving 1 2 3 4 5 6 7 2 - Screeningsafgørelse Vurdering af pligt til udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport i henhold til 15 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. Scanola A/S Tongavej 1, 8000 Aarhus C Virksomheder J.nr. MST-1270-01337 Ref. linha/dossu Den 29. januar 2015 Afgørelse om at produktionsudvidelse ikke er VVM-pligtig Miljøstyrelsen har den 15. september

Læs mere

Baggrunden for afgørelsen fremgår af virksomhedens anmeldelse og kommunens screeningsnotat som vedlægges som bilag til denne afgørelse.

Baggrunden for afgørelsen fremgår af virksomhedens anmeldelse og kommunens screeningsnotat som vedlægges som bilag til denne afgørelse. Kerteminde Forsyning Renovation A/S Kohaven 12 5300 Kerteminde Sendt til: Digital post til CVR nr. 32077420 Projektleder Bo Hvidkær på boh@kertemindeforsyning.dk Afgørelse om ikke-vvm pligt Kerteminde

Læs mere

Afgørelse om at afbrænding af fyrværkeriaffald på REFA i Nykøbing Falster ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at afbrænding af fyrværkeriaffald på REFA i Nykøbing Falster ikke er VVM-pligtig I/S REFA Plan- og virksomhedsområdet Energivej 4 J.nr. ROS-200-00054 4800 Nykøbing Falster Ref. Kigni smm@refa.dk Den 13. oktober 2008 Afgørelse om at afbrænding af fyrværkeriaffald på REFA i Nykøbing

Læs mere

Begrundelsen for afgørelsen fremgår at nedenstående vurderingsafsnit.

Begrundelsen for afgørelsen fremgår at nedenstående vurderingsafsnit. Danrice A/S Odensevej 16 5853 Ørbæk Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk VVM-screening af ammoniak-køleanlæg på Danrice A/S beliggende

Læs mere

Miljøgodkendelse af Ræs for hjertet på Padborg Park, Flyvepladsen 10, 6330 Padborg, matr.nr. 362 Kragelund Ejerlav, Bov Sogn, Aabenraa Kommune

Miljøgodkendelse af Ræs for hjertet på Padborg Park, Flyvepladsen 10, 6330 Padborg, matr.nr. 362 Kragelund Ejerlav, Bov Sogn, Aabenraa Kommune Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 17-08-2017 Sagsnr.: 17/19770 Kontakt: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke - VVM pligt i forbindelse med projekt om regulering af privat vandløb på matr. nr. 14 Hovslund, Ø. Løgum

Afgørelse om ikke - VVM pligt i forbindelse med projekt om regulering af privat vandløb på matr. nr. 14 Hovslund, Ø. Løgum Hans Henrik Sørensen Hovslundvej 25 6230 Rødekro Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 3. maj 2018 Kontakt: Mette A. Juhl Direkte tlf.: 7376 6350 E-mail: majuh@aabenraa.dk Afgørelse om

Læs mere

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Notat VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Thorbjørn Kjær har den 11. august 2008 indgivet ansøgning om miljøgodkendelse til

Læs mere

Agnete og Tom Bonnesen Nørremark 3 Kær 6400 Sønderborg. VVM-screening af solcelleanlæg på terræn på Nørremark 3, 6400 Sønderborg.

Agnete og Tom Bonnesen Nørremark 3 Kær 6400 Sønderborg. VVM-screening af solcelleanlæg på terræn på Nørremark 3, 6400 Sønderborg. Agnete og Tom Bonnesen Nørremark 3 Kær 6400 Sønderborg VVM-screening af solcelleanlæg på terræn på Nørremark 3, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har den 15. oktober 2014 modtaget ansøgning om etablering

Læs mere

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Afgørelse Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Postadresse: Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm

Læs mere

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet Afgørelse Afgørelse om, at projekt om regulering af vandløb (dræn) nord for Alfa 6 i Hinnerup ikke er VVM pligtigt (Vurdering af Virkninger på Miljøet) Kort beskrivelse af projektet Vandløbsmyndigheden

Læs mere

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt Mathias Robert Bech Jessen Lovtrup Vestermark 25 6360 Tinglev Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 20-04-2015 Sagsnr.: 14/36635 Dok.løbenr.: 36075/15 Kontakt: Gitte Bojesen Lund Direkte

Læs mere

VVM-screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt

VVM-screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt Miljø Dato: 6. december 2016 Sagsnr.: 16/20749 Sagsbehandler: Anette Juel Nielsen Direkte tlf.: 73767110 E-mail: ajni@aabenraa.dk VVM-screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt VVM-screening

Læs mere

Screening for VVM-pligt af fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Screening for VVM-pligt af fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Center Natur og Miljø Finn Søgaard Bustedvej 16, Albæk 9541 Suldrup mail: solvang@rebild.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-2514-09

Læs mere

VVM screening af solcelleanlæg på terræn på Buskmosevej 27, 6300 Gråsten

VVM screening af solcelleanlæg på terræn på Buskmosevej 27, 6300 Gråsten 21-06- 2013 13/12536 Christian Wildenschild Buskmosevej 27, Rinkenæs 6300 Gråsten VVM screening af solcelleanlæg på terræn på Buskmosevej 27, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har 12. marts 2013 modtaget

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes et kommuneplantillæg, se bilag 1.

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes et kommuneplantillæg, se bilag 1. Center Natur og Miljø Søren Otte Sørupgårdsvej 4, Sørup 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-8-13 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

VVM-screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt

VVM-screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt Miljø Dato: 2. november 2016 Sagsnr.: 11/5114 Sagsbehandler: Anette Juel Nielsen Direkte tlf.: 73767110 E-mail: ajni@aabenraa.dk VVM-screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt VVM-screening

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Gartneriet Nestler ApS, Lillevang 1, 3650 Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Gartneriet Nestler ApS, Lillevang 1, 3650 Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Gartneriet Nestler ApS, Lillevang 1, 3650 Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Thomas Nestler Høyer Anlæg DGU nr. 199.438 Placering

Læs mere

Kontakt Har du spørgsmål til dette høringsmateriale, er du meget velkommen til at kontakte mig på eller

Kontakt Har du spørgsmål til dette høringsmateriale, er du meget velkommen til at kontakte mig på eller «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Etage» «Sted» «Postnr_By» Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 17. september 2018 Kontakt: Tobias Brødsgaard Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail:

Læs mere

Tommy Sørensen Mellerup 15, Alsted 7900 Nykøbing M Afgørelse om miljøvurdering, Mellerup 15, Alsted, 7900 Nykøbing

Tommy Sørensen Mellerup 15, Alsted 7900 Nykøbing M Afgørelse om miljøvurdering, Mellerup 15, Alsted, 7900 Nykøbing Tommy Sørensen Mellerup 15, Alsted 7900 Nykøbing M mellerupgods@mail.dk Dato 24-01-2019 Sagsnr: 773-2019-125 Afgørelse om miljøvurdering, Mellerup 15, Alsted, 7900 Nykøbing M. Morsø Kommune har modtaget

Læs mere

Hede Danmark Heine Fischer Møller. VVM-screening af skovrejsning

Hede Danmark Heine Fischer Møller. VVM-screening af skovrejsning Hede Danmark Heine Fischer Møller VVM-screening af skovrejsning Billund Kommune har modtaget materiale til brug for en VVM-screening af skovrejsningsprojekt på matr. nr. 20a, Vorbasse, Vorbasse by, tilhørende

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt i forbindelse med screening af oplag af beton nedbrudt beton samt anvendelse heraf, Horsensvej 7, Blenstrup

Afgørelse om ikke VVM-pligt i forbindelse med screening af oplag af beton nedbrudt beton samt anvendelse heraf, Horsensvej 7, Blenstrup Center Natur og Miljø BLENSTRUP MASKINSTATION A/S Horsensvej 7 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.35.00-K08-3944-10 Ref.: Lene Lauridsen

Læs mere

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Dato: 17-03-2015 Sagsnr.: 15/1468 Dok.løbenr.: 58232/15 Sagsbehandler: Lone Marie Thomsen Direkte tlf.: 73767151 E-mail: lmth@aabenraa.dk VVM screening af vandindvindingsboring

Læs mere

Afgørelse Egedal Kommune vurderer, at jordvoldene kan etableres uden en særlig vurdering af virkningerne på miljøet (VVM).

Afgørelse Egedal Kommune vurderer, at jordvoldene kan etableres uden en særlig vurdering af virkningerne på miljøet (VVM). 1. VVM-screening af jordvolde ved Frederikssundsmotorvejen efter Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1335 af 6. december 2006. 1. Projektbeskrivelse Ansøger Anlæg Placering Ejer Boris Kjeldsen, Råbrovej

Læs mere

Halsnæs Kommune. Halsnæs Vandforsyning a.m.b.a, Ullerup Skovvej 20, 3390 Hundested

Halsnæs Kommune. Halsnæs Vandforsyning a.m.b.a, Ullerup Skovvej 20, 3390 Hundested VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Forlængelse af tilladelse til indvinding af grundvand på 640.000 m 3 /år til almen vandforsyning. Der indvindes fra 16 eksisterende boringer.

Læs mere

DONG Energy, Nybro Gasbehandlingsanlæg har søgt om godkendelse til, at anvende kedel B som hovedkedel og kedel A som stand-by kedel.

DONG Energy, Nybro Gasbehandlingsanlæg har søgt om godkendelse til, at anvende kedel B som hovedkedel og kedel A som stand-by kedel. DONG Energy, Nybro Gasbehandlingsanlæg Nybrovej 185 6851 Janderup Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ODE-430-00238 Ref. anjhe/anaar Den 15. juni 2010 VVM-screening af ændring på kedelanlæg DONG Energy,

Læs mere

Der er søgt om tilladelse til at etablere erstatningsboring og at indvinde 200 m 3 grundvand om året fra denne.

Der er søgt om tilladelse til at etablere erstatningsboring og at indvinde 200 m 3 grundvand om året fra denne. Center Natur og Miljø Joan Bandholst Rampes Sejlstrup Hedevej 7, Sejlstrup 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-8-15 Ref.:

Læs mere

Torben Thomsen Trædemarkvej 5. VVM-screening af anmeldt skovrejsning

Torben Thomsen Trædemarkvej 5. VVM-screening af anmeldt skovrejsning Torben Thomsen Trædemarkvej 5 7200 Grindsted VVM-screening af anmeldt skovrejsning Billund Kommune har den 30. august 2017 modtaget en ansøgning om skovrejsning på Trædemarkvej 7, 7200 Grindsted, del af

Læs mere

VVM-screening af skovrejsning Blåbjergvej 2A 7200 Grindsted

VVM-screening af skovrejsning Blåbjergvej 2A 7200 Grindsted VVM-screening af skovrejsning Blåbjergvej 2A 7200 Grindsted Billund Kommune har fra konsulent, modtaget materiale til brug for en VVMscreening af skovrejsningsprojekt på matr. nr. 8c, Filskov By, Filskov,

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Almagerbakke 22, 3660 Stenløse

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Almagerbakke 22, 3660 Stenløse Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Almagerbakke 22, 3660 Stenløse 1. Projektbeskrivelse Ansøger KFUM spejderne, 1. Lyngby gruppe, v. Niels Jensen Anlæg Boring/brønd DGU

Læs mere

Ballerup Forsyning Undersøgelsesboring til 20 meter under terræn Lyngkær 2, Smørum Egedal Kommune

Ballerup Forsyning Undersøgelsesboring til 20 meter under terræn Lyngkær 2, Smørum Egedal Kommune Notat om VVM-screening af moniteringsboring 1. Projektbeskrivelse Ansøger Anlæg Placering Ejer Ballerup Forsyning Undersøgelsesboring til 20 meter under terræn Lyngkær 2, Smørum Egedal Kommune Indledning

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg.

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg. SUN Chemical Københavnsvej 112 4600 Køge Att.: Niels-Jørgen Trandum Virksomheder J.nr. MST-1270-01457 Ref. major/hechr Den 28. april 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering af dampkedelanlæg på

Læs mere

Hjørring Kommune har modtaget anmeldelse af etablering af rekreativt bakkelandskab på ejendommen matr.nr. 1a V. Tirup By, Skt. Olai.

Hjørring Kommune har modtaget anmeldelse af etablering af rekreativt bakkelandskab på ejendommen matr.nr. 1a V. Tirup By, Skt. Olai. Hjørring Kommune Materielgården, Hjørring Kommune Vesterhedevej 251 9800 Hjørring Att: Jens Baggesen TeamVandogJord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon72333333 Fax72333030 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering og drift af røggaskondenseringsanlæg

Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering og drift af røggaskondenseringsanlæg Energnist Esbjerg Måde Industrivej 35 6705 Esbjerg Ø Digital post til CVR-nr 15980907 Virksomheder J.nr. MST-1270-01921 Ref. MSCHU Den 13. maj 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering og drift af

Læs mere

Afgørelsen om ikke VVM-pligt ved forlængelse af tilladelse til indvinding af m 3 grundvand årligt til Karlslunde Bys Vandværk

Afgørelsen om ikke VVM-pligt ved forlængelse af tilladelse til indvinding af m 3 grundvand årligt til Karlslunde Bys Vandværk KARLSLUNDE BYS VANDVÆRK v/ Flemming Vahlgreen 2690 Karlslunde Afgørelsen om ikke VVM-pligt ved forlængelse af tilladelse til indvinding af 55.000 m 3 grundvand årligt til Karlslunde Bys Vandværk Greve

Læs mere

Thyge Møller. AFGØRELSE - Ikke VVM-pligt på regulering af Østre Afvandingskanal

Thyge Møller. AFGØRELSE - Ikke VVM-pligt på regulering af Østre Afvandingskanal Nykøbing om Afgørelse Enge VVM-pligt Landvindingslag - Regulering af Østre Afvandingskanal v/ Thyge Møller Dato 28-02-2019 18-03-2019 Sagsnr: 773-2019-2858 773-2019-3188 MORSØ KOMMUNE Teknik og Miljø AFGØRELSE

Læs mere

Jeppe Thing Jensen Kvongvej Nr. Nebel. Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Tilløb til Rolfsø Kanal- Fidde Strøm

Jeppe Thing Jensen Kvongvej Nr. Nebel. Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Tilløb til Rolfsø Kanal- Fidde Strøm Jeppe Thing Jensen Kvongvej 81 6830 Nr. Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Tilløb til Rolfsø Kanal- Fidde Strøm Varde Kommune har på baggrund

Læs mere

VVM-Myndighed. Basisoplysninger

VVM-Myndighed. Basisoplysninger VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Søværnets grundskole i Auderødlejren havde en tilhørende mindre havn ved Arresø. I landsplandirektivet for genanvendelse af Auderødlejren fremgår det,

Læs mere

VVM-screening TEKNIK OG MILJØ

VVM-screening TEKNIK OG MILJØ VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Thomas Ring Carlsen Gl. Ingstrupvej Løkken

Thomas Ring Carlsen Gl. Ingstrupvej Løkken Thomas Ring Carlsen Gl. Ingstrupvej 55 9480 Løkken Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Morsø Spildevand A/S Nørregade Nykøbing. AFGØRELSE - Ikke krav om miljøkonsekvensvurdering af nyt vandløb

Morsø Spildevand A/S Nørregade Nykøbing. AFGØRELSE - Ikke krav om miljøkonsekvensvurdering af nyt vandløb Morsø Spildevand A/S Nørregade 3 7900 Nykøbing Dato 10-10-2018 Sagsnr: 773-2018-15118 AFGØRELSE - Ikke krav om miljøkonsekvensvurdering af nyt vandløb MORSØ KOMMUNE I forbindelse med problemer med grundvand

Læs mere

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev. Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev. Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Miljø og Industri Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk

Læs mere

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282564 apr55@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Damvadvej 51, 3670 Veksø Sjælland

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Damvadvej 51, 3670 Veksø Sjælland Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Damvadvej 51, 3670 Veksø Sjælland 1. Projektbeskrivelse Ansøger Helle Christiansen Anlæg DGU nr. 200.1381 Placering Matrikel nr. 41a,

Læs mere

Denne afgørelse kan påklages efter Planlovens bestemmelser se klagevejledning.

Denne afgørelse kan påklages efter Planlovens bestemmelser se klagevejledning. Elsam Engineering A/S DONG Energy A/S Skærbækværket Kraftværksvej 53 7000 Fredericia Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ODE-430-00077 Ref. klhou 21. juni 2007 VVM-screening af etablering og drift af ny

Læs mere

Notat om VVM-screening af. transmissions- og fordelingsledning til Odderen og Grævlingen II, Støvring Kraftvarmeværk

Notat om VVM-screening af. transmissions- og fordelingsledning til Odderen og Grævlingen II, Støvring Kraftvarmeværk Center Natur og Miljø Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Hjedsbækvej 2 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.16.04-P19-3-14 Ref.: Lene

Læs mere

VVM-screening af ansøgning om miljøgodkendelse af varmeværket Maglevad 3.

VVM-screening af ansøgning om miljøgodkendelse af varmeværket Maglevad 3. VVM-screening af ansøgning om miljøgodkendelse af varmeværket Maglevad 3. 1. Projektbeskrivelse Ansøger Egedal Fjernvarme A/S Anlæg Varmeværk Maglevad 3 Placering Dam Holme 4B, 3660 Stenløse Ejer Egedal

Læs mere

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Justyna S. Hansen Dir: +4579755698 Mob: e-mail: Justyna.Hansen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-19-16 25.5.2016 VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby

Læs mere

Uniscrap A/S Plutovej 3 8500 Grenaa. Afgørelse om at shredning af miljø-behandlede biler indeholdende glasruder og plastkofangere ikke er VVM-pligtig

Uniscrap A/S Plutovej 3 8500 Grenaa. Afgørelse om at shredning af miljø-behandlede biler indeholdende glasruder og plastkofangere ikke er VVM-pligtig Uniscrap A/S Plutovej 3 8500 Grenaa Aarhus J.nr. MST-1270-00318 Ref. marip/tasme Den 4. maj 2011 Afgørelse om at shredning af miljø-behandlede biler indeholdende glasruder og plastkofangere ikke er VVM-pligtig

Læs mere

VVM-screening af opførelse af Vaskeplads med olieudskiller på Blegagervej 3, 7884 Fur

VVM-screening af opførelse af Vaskeplads med olieudskiller på Blegagervej 3, 7884 Fur Notat Skive Kommune Byg & Miljø Sags id.: 779-2015-36060 Ref.: BKHA Den 24. november 2015 VVM-screening af opførelse af Vaskeplads med olieudskiller på Blegagervej 3, 7884 Fur Indledning Skamol A/S har

Læs mere

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Afgørelse Egedal Kommune vurderer, at vandhullet kan etableres uden en særlig vurdering af virkningerne på miljøet (VVM).

Afgørelse Egedal Kommune vurderer, at vandhullet kan etableres uden en særlig vurdering af virkningerne på miljøet (VVM). VVM-screening af sø efter Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1335 af 6. december 2006. 1. Projektbeskrivelse Den 30. september 2016 Sagsnummer 16/14340 Ansøger Anlæg Placering Ejer Peter Bang Vind, Nordre

Læs mere

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby VVM-screeningsskema Vejledning til udfyldning af screeningsskema Skemaet udfyldes med blanding af tekst og afkrydsninger. Nogle punkter skal udelukkende besvares i tekstfeltet. Alle punkter SKAL ledsages

Læs mere

VVM-screening af forbehandlingsanlæg for lyskilder på Baggeskærvej 15 og oplag af transportemballager med farligt affald på Baggeskærvej 12

VVM-screening af forbehandlingsanlæg for lyskilder på Baggeskærvej 15 og oplag af transportemballager med farligt affald på Baggeskærvej 12 TEKNIK OG MILJØ Marius Pedersen A/S Division Special Affald Baggeskærvej 15 7400 Herning [dsa@mariuspedersen.dk], [al@mariuspedersen.dk] CVR-nr.: 49 97 95 17 P-nr.: 10 18 87 67 83 VVM-screening af forbehandlingsanlæg

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri Navn

Læs mere

På baggrund af foreløbig tilladelse til at indvinde grundvand fra boring med DGU nr , har Rebild Kommune udført nedenstående screening.

På baggrund af foreløbig tilladelse til at indvinde grundvand fra boring med DGU nr , har Rebild Kommune udført nedenstående screening. Center Natur og Miljø John Christensen Nibevej 117 A, Sørup 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.10-P19-7462-09 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Screening for VVM pligt jævnfør

Læs mere

VVM-screening af anmeldt skovrejsning

VVM-screening af anmeldt skovrejsning VVM-screening af anmeldt skovrejsning Dato: 21-09-2017 Billund Kommune har den 1. september 2017 modtaget din anmeldelse af skovrejsning på del af matr. nr. 7bd, Grindsted By, Grindsted, beliggende på

Læs mere

Teknik og Miljø. Morsø Kommune, Teknik og Miljø Jernbanevej 9, 7900 Nykøbing M.

Teknik og Miljø. Morsø Kommune, Teknik og Miljø Jernbanevej 9, 7900 Nykøbing M. Teknik og Miljø Morsø Kommune, Teknik og Miljø Jernbanevej 9, 7900 Nykøbing M. Afgørelse om screening af konkret projekt kystbeskyttelse i form af dige, Strandvejen, 7900 Nykøbing M. Dato: 20-02-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Afgørelse. Klage over afgørelsen. Denne afgørelse kan påklages jf. vedlagte klagevejledning. Venlig hilsen. Tobias B. Knudsen Biolog.

Afgørelse. Klage over afgørelsen. Denne afgørelse kan påklages jf. vedlagte klagevejledning. Venlig hilsen. Tobias B. Knudsen Biolog. Afgørelse Afgørelse om, at projekt om regulering af vandløb (dræn) i forbindelse med etablering af vandhul ikke er VVM pligtigt (Vurdering af Virkninger på Miljøet) Kort beskrivelse af projektet ved Natur

Læs mere

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej Haderslev. Att: Helge Godtfeldt

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej Haderslev. Att: Helge Godtfeldt Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Miljø og Industri Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes et kommuneplantillæg med tilhørende VVMredegørelse,

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes et kommuneplantillæg med tilhørende VVMredegørelse, Center Natur og Miljø Jørgen Wittrup Enggårdsvej 35, Sørup 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-K08-78-13 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

/ Hans Jørgen Hansen Midtkobbel 1, Kegnæs 6470 Sydals

/ Hans Jørgen Hansen Midtkobbel 1, Kegnæs 6470 Sydals 12-07-2013 13/14450 Hans Jørgen Hansen Midtkobbel 1, Kegnæs 6470 Sydals VVM-screening af solcelleanlæg på tag på matr. nr. 36 Nygård, Kegnæs, 6470 Sydals, der ligger på Bredsten 4, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

Skovdyrkerne, Fyn har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017.

Skovdyrkerne, Fyn har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Assens Kommune Sagsnr. 16/23091 Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Der er søgt om tilskud til skovrejsning på matrikel

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Per og Annette Hardenberg, AP Grønt Anlæg

Læs mere

Notat om VVM-screening af. Truck og Parts Center ApS

Notat om VVM-screening af. Truck og Parts Center ApS Center Natur og Miljø TRUCK OG PARTS CENTER ApS Hjedsbækvej 24 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.02.16-K08-788-07 Ref.: Lene Lauridsen

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Ikast-Brande Kommune. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Ikast-Brande Kommune. Basis oplysninger Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Ikast-Brande Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af gårdbiogasanlæg Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Holbæk Kommune. Grundejerforeningen To-Bjerg, To-Bjerg 193. Henrik Sørensen, To-Bjerg 53, 4300 Holbæk Kommune. Holbæk Kommune, To-Bjerg

Holbæk Kommune. Grundejerforeningen To-Bjerg, To-Bjerg 193. Henrik Sørensen, To-Bjerg 53, 4300 Holbæk Kommune. Holbæk Kommune, To-Bjerg VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 764 af 23. juli 2014, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for markvanding, ved Søris A/S, Sørisvej 2A, 3650 Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for markvanding, ved Søris A/S, Sørisvej 2A, 3650 Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for markvanding, ved Søris A/S, Sørisvej 2A, 3650 Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Søris A/S Anlæg Boring DGU nr. 192.982 og 192.1312

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Billund Lufthavn har ved brev af 13. september 2012 ansøgt om ændring af gældende vilkår for tankning af fly,

Læs mere

VVM-screening af opførelse af Jordvarmeboringer på Sallingsundvej 86, 7870 Roslev

VVM-screening af opførelse af Jordvarmeboringer på Sallingsundvej 86, 7870 Roslev Skive Kommune Natur & Miljø Sags id.: 779-2016-1045 Ref.: BKHA Den 18. januar 2016 VVM-screening af opførelse af Jordvarmeboringer på Sallingsundvej 86, 7870 Roslev Indledning Energinet DK har søgt om

Læs mere

Den 13. november 2013 Sagsnr. 13/43493 KS: PMCH. Broager Vandværk Dyntvej Broager

Den 13. november 2013 Sagsnr. 13/43493 KS: PMCH. Broager Vandværk Dyntvej Broager Den 13. november 2013 Sagsnr. 13/43493 KS: PMCH Broager Vandværk Dyntvej 35 6310 Broager VVM-screening af etablering af en ny indvindingsboring og sløjfning af en eksisterende indvindingsboring. Sønderborg

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes et kommuneplantillæg med tilhørende VVMredegørelse,

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes et kommuneplantillæg med tilhørende VVMredegørelse, Center Natur og Miljø Laust Krejberg Elbjergvej 71, Holmgaard 9610 Nørager Til: uldal-krejberg@dlgtele.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-10-14

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat. Dansk Containerindustri (ABC Coating) Limfjordsvej 11 6715 Esbjerg N Att.: Knud Ravn/Dorthe Thrysøe Brevet er sendt eletronisk via: Digtalpostkasse for CVR nr.: 34086427 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato

Læs mere

Kåstrup Genbrugsplads c/o Nomi4s i/s Hjermvej Holstebro CVR:

Kåstrup Genbrugsplads c/o Nomi4s i/s Hjermvej Holstebro CVR: Kåstrup Genbrugsplads c/o Nomi4s i/s Hjermvej 19 7500 Holstebro 7. november 2017 CVR: 14760504 VVM-screening af Kåstrup Genbrugsplads Nomi4s i/s har den af 20. september 2017 gennem Byg og Miljø anmeldt

Læs mere

TILLÆG TIL VANDINDVINDINGSTILLADELSE AF 8. MARTS 2013

TILLÆG TIL VANDINDVINDINGSTILLADELSE AF 8. MARTS 2013 Michael Jensen Sall Skovvej 11 8450 Hammel 3. november 2016 Sagsbehandler: Rita Liin Sagsnr. 710-2012-16263 Dokument nr. 710-2016-322591 TILLÆG TIL VANDINDVINDINGSTILLADELSE AF 8. MARTS 2013 Ansøgning

Læs mere

VVM - screening af solcelleanlæg på taget af koncertsalen, Alsion 2, 6400 Sønderborg

VVM - screening af solcelleanlæg på taget af koncertsalen, Alsion 2, 6400 Sønderborg 13-maj 2013 13/18571 Sloth Møller Møllegade 56 6400 Sønderborg VVM - screening af solcelleanlæg på taget af koncertsalen, Alsion 2, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har 16. april 2013 modtaget ansøgning

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. AffaldPlus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 4700 Næstved Virksomheder J.nr. MST-1270-01750 Ref. MSCHU/BJENS Den 18. januar 2017 Afgørelse om ikke VVM-pligt for forbehandlingsanlæg til kildesorteret

Læs mere

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM Myndighed Basis oplysninger Viborg Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Virksomheden

Læs mere

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Dato: 07-12-2014 Sagsnr.: 14/32837 Dok.løbenr.: 338296/14 Sagsbehandler: Lone Marie Thomsen Direkte tlf.: 73767151 E-mail: lmth@aabenraa.dk VVM screening af vandindvindingsboring

Læs mere

Notat om VVM-screening af ændret anvendelse af kød- og benmel som brændsel i Aalborg Portlands hvide ovne

Notat om VVM-screening af ændret anvendelse af kød- og benmel som brændsel i Aalborg Portlands hvide ovne Plan- og virksomhedsområdet J.nr. AAR-430-00320 Ref. benjo 7. april 2010 Til: Aalborg Portland A/S, Rørdalsvej 44, 9100 Aalborg Kopi til: Aalborg Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Notat om VVM-screening

Læs mere

Billund Lufthavn Passagerterminalen Billund. Att.: Susanne Røndbjerg

Billund Lufthavn Passagerterminalen Billund. Att.: Susanne Røndbjerg Billund Lufthavn Passagerterminalen 10 7190 Billund Att.: Susanne Røndbjerg Afgørelse om ikke-vvm pligt for etablering af Multihus BLL (Screening) Dato: 18-01-2017 Billund Lufthavn har anmeldt et projekt

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt ved ansøgning om tilladelse til etablering af boring til Andebølle Vandværk

Afgørelse om ikke VVM-pligt ved ansøgning om tilladelse til etablering af boring til Andebølle Vandværk Andebølle og Omegns Vandværk 221 Andebøllevej 5492 Vissenbjerg Att: Knud-Erik Poulsen 21-12-2017 Sags id: 17/23479 Afgørelse om ikke VVM-pligt ved ansøgning om tilladelse til etablering af boring til Andebølle

Læs mere

/ Keld Warnecke Søndertoft 57 Tørsbøl 6300 Gråsten. VVM screening af solcelleanlæg på terræn på Søndertoft 57, 6300 Gråsten

/ Keld Warnecke Søndertoft 57 Tørsbøl 6300 Gråsten. VVM screening af solcelleanlæg på terræn på Søndertoft 57, 6300 Gråsten 06-06-2013 13/14007 Keld Warnecke Søndertoft 57 Tørsbøl 6300 Gråsten VVM screening af solcelleanlæg på terræn på Søndertoft 57, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har 20. marts 2013 modtaget ansøgning om

Læs mere

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt

VVM screening af vandindvindingsboring og afgørelse om VVM-pligt Peder Dalgas Nissen Hesteløkken 5A Øster Gejl 6340 Kruså Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 09-12-2014 Sagsnr.: 14/34755 Dok.løbenr.: 341195/14 Kontakt: Gitte Bojesen Lund Direkte tlf.:

Læs mere

Beholder (tidligere gyllebeholder) til opbevaring af slam fra spildevandsanlæg. FMT A/S, Hammerholt Erhvervspark 32, 3400 Hillerød

Beholder (tidligere gyllebeholder) til opbevaring af slam fra spildevandsanlæg. FMT A/S, Hammerholt Erhvervspark 32, 3400 Hillerød Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Kalundborg Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Tilladelse til at udføre fire moniteringsboringer til Vandforsyningen Brovst og Omegn amba.

Tilladelse til at udføre fire moniteringsboringer til Vandforsyningen Brovst og Omegn amba. Vand Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Vandforsyningen Brovst og Omegn amba V/ Flemming Frost

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Ledøje Vandværk

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Ledøje Vandværk Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Ledøje Vandværk 1. Projektbeskrivelse Ansøger Anlæg Placering Ejer Ledøje Vandværk Ledøje Vandværk Drikkevandsboringer med DGU nr. 200.2998,

Læs mere

Screening for VVM-pligt af tilladelse til at udvide indvindingsmængden på Asp Vandværk,

Screening for VVM-pligt af tilladelse til at udvide indvindingsmængden på Asp Vandværk, Center Natur og Miljø Asp Vandværk v/gudrun Knudsen Aspvej 10, Asp 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-13189-09 Ref.: Grethe

Læs mere

Offentliggørelse Afgørelsen offentligøres den 29. april 2019 på Hedensted Kommunes hjemmesiden under offentliggørelse

Offentliggørelse Afgørelsen offentligøres den 29. april 2019 på Hedensted Kommunes hjemmesiden under offentliggørelse Sagsnr. 01.13.23-G01-1-19 Sagsbehandler Michael Sand 26.4.2019 VVM-afgørelse Hedensted Kommune har den 1. april 2019 via LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen modtaget en VVM-anmeldelse vedr. skovrejsning

Læs mere

Anmeldelse af anlægsprojekt efter 2 i VVM bekendtgørelsen

Anmeldelse af anlægsprojekt efter 2 i VVM bekendtgørelsen Anmeldelse af anlægsprojekt efter 2 i VVM bekendtgørelsen Basis oplysninger Tekst Kommunes bemærkninger Projekt beskrivelse kort: Privat skovrejsning Navn og adresse på bygherre Niels Tryde, Stationsvej

Læs mere

VVM-screening af gylletank til opbevaring af spildevandsslam Pølundvej 5, 9740 Jerslev

VVM-screening af gylletank til opbevaring af spildevandsslam Pølundvej 5, 9740 Jerslev VVM-screening af gylletank til opbevaring af spildevandsslam Pølundvej 5, 9740 Jerslev VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Pølundvej 5, Jerslev - miljøgodkendelse af gylletank til opbevaring

Læs mere

VVM-screening af etablering af Listevirksomhed (K206) på Knastvej 4, 7860 Spøttrup

VVM-screening af etablering af Listevirksomhed (K206) på Knastvej 4, 7860 Spøttrup Dansk Genbrugsisolering Knastvej 4 Oddense 7860 Spøttrup 2. marts 2016 Knastvej 4 - VVM-afgørelse Skive Kommune Byg & Miljø Sags id.: 779-2015-41906 Ref.: BKHA Den 2. marts 2016 VVM-screening af etablering

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Guldborgsund Kommune, Natur og Miljø VVM screening er foretaget på baggrund af kriterierne i bilag 3 i Bekendtgørelse om vurdering

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Hillerød Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse.

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse. Fjernvarme Fyn A/S Kopi: NGF Nature Energy Distribution A/S By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Notat

Læs mere

Jesper Fog Bøllemosevej Gudbjerg. Afgørelse om ikke VVM-pligt af vandindvinding fra ny boring ved Bøllemosevej 6, 5892 Gudbjerg. 20.

Jesper Fog Bøllemosevej Gudbjerg. Afgørelse om ikke VVM-pligt af vandindvinding fra ny boring ved Bøllemosevej 6, 5892 Gudbjerg. 20. Jesper Fog Bøllemosevej 6 5892 Gudbjerg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fa. 62 22 88 10 keu@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om

Læs mere