110 ÅRS JUBILÆUM SÅDAN BEGYNDTE DET. Foreningen får en ny opgave. Samaritterne er til stede på strandene og hjælper også med at holde dem rene.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "110 ÅRS JUBILÆUM SÅDAN BEGYNDTE DET. Foreningen får en ny opgave. Samaritterne er til stede på strandene og hjælper også med at holde dem rene."

Transkript

1 110 ÅRS JUBILÆUM SÅDAN BEGYNDTE DET Arbejdernes Samariter Forening stiftes den 31. juli som en københavnsk forening på initiativ af Frederik M. Hagengaard. Foreningens formål er at uddanne samarittere på arbejdspladserne. Arbejdernes Samariter Forening afholder sit første samariterkursus. Foreningen får en ny opgave. Samaritterne er til stede på strandene og hjælper også med at holde dem rene. Arbejdernes Samariter Forening frasiger sig igen første gang var i 1907 at være en del af den militære forberedelse til den forestående krig, som frygtedes at komme. På Helsingør Skibsværft etableres en lokalafdeling af arbejdersamaritterne, den første uden for København. Arbejdersamaritterne får vagtopgaver i Tivoli i København. Arbejdernes Samariter Forening bliver til Arbejdernes Samariter Forbund på en kongres i København den 3. december. Initiativtagerne er afdelingerne i København, Glostrup og Helsingør. Medlemstallet er 400 medlemmer. Ungdomskursus i Odense, som bliver starten på oprettelsen af en ungdomsorganisation. Ved slutningen af året registreres næsten medlemmer af forbundet, som nu har 53 afdelinger. udruster en ambulance og gør den klar til at hjælpe sårede og syge under borgerkrigen i Spanien. Et forrygende år for med etableringen af 74 nye afdelinger og et medlemstal på voksne, heraf kvinder.

2 HISTORIEN KORT FORTALT søger om tilladelse til at holde en offentlig indsamlingsdag. tager initiativ til at nedsætte en Komité for Sikkerhedstjeneste på arbejdspladserne. International konference i Hamborg stifter International Arbeiter Hilfswerk, IAH. Forbundets lokalafdelinger råder over næsten 600 vandresenge, som udlånes til fattige familier, der har svært ved at klare økonomien efter nye fødsler. Forbundets medlemstal topper i årets løb: medlemmer, fordelt på 162 lokalafdelinger. UDDRAG AF ASF SANGBOG sender nødhjælp til Østrig efter oversvømmelser fra floden Donau. 50 østrigske børn kommer til Danmark på et 3-ugers rekreationsophold. Fabriksloven fra 1913 bliver afløst af en moderne arbejderbeskyttelseslov Arbejdernes Samariter Forbund inviteres til at medvirke ved udsendelsen af Svagføres Udflugtstog, som arrangeres af Socialdemokraten. Forbundet tager initiativ til en indsamling til befolkningen i Holland efter store oversvømmelser Ungarnshjælpen igangsættes efter den sovjetiske invasion, og året efter kommer flygtninge fra Ungarn på kolonier i Danmark. er en blandt fire danske organisationer, som stifter Dansk Flygtningehjælp.

3 HISTORIEN KORT FORTALT Den første feriekoloni for handicappede børn oprettes. ændrer navn til ASF-Dansk Folkehjælp og kan samtidig registrere mere end behandlinger af samaritterne på arbejdspladserne. Forbundets kursusarbejde sættes i system. Flere end personer afslutter samariterkursus med diplom. ASF-Dansk Folkehjælp afholder samaritervagter med samaritter i vagterne. Tilsammen har de vagttimer, og på de vagter behandler de patienter Den 22. december tages de første spadestik til plejehjemmet Frederik Hagengaard i København, senere Arbejdersamariten. ASF-Dansk Folkehjælp sender nødhjælp i form af tøj mv. til Algeriet. Indsamling af penge til Island efter vulkanudbrud. Første handicaptur til Middelhavet. Se Erik og Etly Randsløvs beretning side 21. Plejehjemmet Arbejdersamariten i København indvies. På virksomhederne er der ydet førstehjælp til patienter aktive medlemmer er også bloddonorer Uro i Polen efter dannelsen af den uafhængige fagbevægelse Solidaritet. ASF-Dansk Folkehjælp sender medicin og tøj. Afdelingerne råder over 195 vandresenge, der har været udlånt to gange i gennemsnit.

4 HISTORIEN KORT FORTALT LO støtter ASF-Dansk Folkehjælp i at opprioritere det internationale arbejde. ASF-Dansk Folkehjælp igangsætter hjælpeaktion for flygtninge i Libanon eft er massakre i flygtningelejre ASF-Dansk Folkehjælp er aktiv med hjælpearbejde i Polen med mad og medicin Samarbejde med Dansk Funktionærfor bund om ferieophold for ældre og handi cappede medlemmer. ASF-Dansk Folkeh jælp stiller hjælpere til rådighed. ASF-Dansk Folkehjælp modtager den første bevilling fra Danida den såkaldte apartheidbevilling til ANC og SWAPO i Tanzania. Hjælpen består af hospitaler, udstyr, førstehjælpskurser mm ASF-Dansk Folkehjælp starter hjælpeak tion i Mozambique, hvor en skole opbyg ges. ASF-Dansk Folkehjælp indleder hjælpe arbejde i Sovjetunionen. Nødhjælp til den jordskælvsramte befolkning i Armenien. ASF-Dansk Folkehjælp er nu til stede i Afghanistan, Pakistan og Eritrea. En ind samling i Danmark muliggør støtte i form af medicin, hospitalsudstyr, biler, land brugsstøtte og sygeplejersker. Flygtninge-konsortiet for afghanske flygtninge, DACAAR, starter sine første programmer i Pakistan. Det første nummer af medlemsmagasi net Folkehjælpsbladet udsendes Landsdækkende hjertestop-kampagne i samarbejde med Hjerteforeningen. Handicaplære et arbejdshæfte, udgives af ASF-Dansk Folkehjælp.

5 1990 HISTORIEN KORT FORTALT ASF-Dansk Folkehjælp starter hjælpeaktion i Rumænien. Sovjetunionens opløsning. Nødhjælp til Georgien, blandt andet med genopbygning af hospital ASF-Dansk Folkehjælp igangsætter hjælpeaktioner til Litauen og Somalia, herunder minerydning. Organisationen Samariter International, SAINT, stiftes med deltagelse af ASF-Dansk Folkehjælp Ferieophold for fattige, enlige forsørgere begynder. ASF-Dansk Folkehjælp afholder første rekreationsophold i Danmark for russiske børn efter Tjernobylkatastrofen. Hjælpeaktioner i Armenien og Skt. Petersborg i Rusland. Læs mere side En undervisningsbus kører i en førstehjælpskampagne km rundt i Danmark og gør holdt 126 steder for at gennemføre førstehjælpsuddannelser. ASF-Dansk Folkehjælp er initiativtager sammen med 3 øvrige danske organisationer til at stifte Danish De-Mining Group. Konflikten på Balkan starter, flygtningelejre etableres af organisationen. Hjælpeaktion med renovering af boliger i Polen efter store oversvømmelser Nødhjælpsforsendelse til Sct. Petersborg. Også hjælp til Bosnien, Albanien og Kroatien ASF-Dansk Folkehjælps hjælpearbejde i Nordkorea igangsættes. Også nødhjælp til Polen, den russiske Østersø-enklave Kaliningrad og Armenien Den første medlemsuniform tages i brug russiske børn fra Tjernobyl på rekreationsophold i fire uger. Læs mere side 59. ASF-Dansk Folkehjælp adopterer et hospital i Rusland. Center for Folkehjælp Blagovest åbnes i Moskva med hjælp fra ASF-Dansk Folkehjælp. Læs mere side Oprettelse af flygtningelejre i Albanien. Hjælpeaktion i Kosovo med opførelse af boliger. Forbundets medlemstal opgøres til cirka personlige medlemmer. Et nyt Førstehjælpsråd erstatter Beredskabsstyrelsens Førstehjælpsudvalg.

6 HISTORIEN KORT FORTALT ASF-Dansk Folkehjælp iværksætter nødhjælpsak tion med oprettelse af teltlejr og genopbygning af ødelagte hospitaler og skoler i Tyrkiet efter vold somme jordskælv. Også hjælpeaktioner i Ingusje tien og Tjetjenien Hjælpeaktion for cirka flygtninge i Serbi en. Fortsat hjælp til Kosovo og Kaliningrad Præsentation af ASF-Dansk Folkehjælps to første ambassadører, Ole Løvig Simonsen og T.C. Nils son Nødhjælp, rehabilitering, sociale aktiviteter, uddannelse og vand- og sanitetsarbejde i gang i Kosovo, Irak, Afghanistan og Sovjetunionen Pilotprojektet Intet kørekort uden Førstehjælp afvikles for køreskoleelever. ASF-Dansk Folkehjælp etablerer en erhvervsgruppe. ASF-Dansk Folkehjælp sender nødhjælp til Iran efter jordskælv. Fyrværkerikatastrofe i Seest ved Kolding. ASFDansk Folkehjælp igangsætter indsamling til ofrene. ASF-Dansk Folkehjælp sikrer, at det ved lov ved tages, at førstehjælpsuddannelse skal gennem føres i forbindelse med erhvervelse af kørekort. Organisationen fylder 100 år og udgiver bogen Hjælp gennem 100 år. ASF-Dansk Folkehjælp uddeler for første gang julehjælp til fattige familier, et samarbejde med Ekstra Bladet. ASF-Dansk Folkehjælp starter Skolebygningsprojekt i Afghanistan. Klaus Nørlem bliver ny generalsekretær efter Max Simonsen. Aftale om ferieophold for grønlandske børn. Organisationen åbner den første lokalafdeling på Grønland. Barn nr fra Tjernobyl-området i Ukraine og Rusland på rekreationsophold i Danmark ASF-Dansk Folkehjælp sender nødhjælpsfolk på Sri Lanka. På få måneder opføres 500 nødboliger. Klaus Nørlem 2008 ASF-Dansk Folkehjælp igangsætter for første gang integrationsaktiviteter med fokus på at ud danne rollemodeller ASF-Dansk Folkehjælp åbner sin første genbrugsbutik i Danmark i Præstø. (t.v.)

7 HISTORIEN KORT FORTALT Den første internationale hjælpeaktion iværksættes af Arbejdernes Samariter For bund i Finland. indvier i Skæring ved Aarhus første eget feriehjem for børn og unge. Afdeling nr. 100 registreres. Medlemmer landet over orienteres om behandlingen af skudsår. og Dansk Røde Kors anerkender hinandens samariter uddannelser. Bogen Katastrofesminkning udgives af på eget forlag. Samaritterne uddannes om forholdsregler ved krigsgas. Den frivillige luftbeskyttelse i København mobiliseres, og Arbejdernes Samariter For bund er med. Under et væbnet røveri på forbundets kon tor stjæles medlemskartoteket. Indsatsen for at sikre landets badestrande forstærkes. Ordningen med babyudstyr og vandre senge til fattige børnefamilier bliver lands dækkende. De første ferielejre for børn ser dagens lys i Jylland. Forbundets medlemstal opgøres til ca medlemmer. modtager henvendelse fra modstandsbevægelsen om hjælp ved ulykker Pjecen Krigsgas sælges fra forbundskon toret, og den første lærebog, Førstehjælp, udgives Der informeres aktivt om bombeskader. Medlemmer af Arbejdernes Samariter For bund bliver frivillige vagter for flygtninge i Horserødlejren i Nordsjælland og hjælper krigsfanger på Arbejdsanstalten i Aarhus. Læs mere side 84. Flere af Forbundets afdelinger opfører eller skaffer sig feriehjem eller kolonier. Afdelin gen i Aarhus afvikler sin første sommerlejr for arbejderbørn. Læs også Jørgen Dürrs historie side 8.

8 2010 DANSK FOLKEHJÆLP NETOP NU ASF-Dansk Folkehjælp ændrer navn til Dansk Folkehjælp Ib Jensen fratræder som formand og går på pension. Ny formand for Dansk Folkehjælp bliver Thomas E. Pedersen. Thomas E. Pedersen (t.h). instruerer. Dansk Folkehjælp sender nødhjælpsfolk til Haiti for at bygge nødboliger efter jordskælvet Dansk Folkehjælp sender rekord mange på ferie via organisationens feriehjælp, mere end personer sendes på ugelangt ferieophold Dansk Folkehjælp starter projekt SeniorNET, et projekt som skal danne netværk for ensomme enlige ældre Organisationens hovedkontor flyttes fra Holeby til Nykøbing F. Dansk Folkehjælp sender nødhjælpsfolk til Filippinerne for at uddele nødhjælp og bygge nødboliger efter tyfonen Haiyans hærgen. Dansk Folkehjælp etablerer sin første økonomirådgivning som et rådgivningstilbud til fattige familier.

9 Libanon DANSK FOLKEHJÆLP NETOP NU 2015 Dansk Folkehjælp i Nepal for at uddele nødhjælp og bygge nødboliger efter jordskælvet Dansk Folkehjælp er med i HJÆLP NU! indsamlingen, og sender nødhjælpsfolk til Libanon og Irakisk Kurdistan for at uddele nødhjælp og bygge nødboliger til flygtninge Dansk Folkehjælp starter projekt UngeN ET, formålet er at introducere udsatte og sårbare børn og unge til sunde fritidsin teresser. Dansk Folkehjælp starter projekt LIVSMESTER, som skal integrere foren ingsløse børn i lokale foreninger. Dansk Folkehjælp uddeler for første gang overskudsmad til fattige familier. Dansk Folkehjælp afholder Safari LIVE, en familiekoncert i samarbejde med Knuthenborg Safaripark. Dansk Folkehjælp igangsætter sammen med organisationen Stop Spild Af Mad et pilotprojekt med ugentlige uddeling af overskudsmad til fattige familier. Dansk Folkehjælp starter Danmark Red der Liv, hvor frivillige via alarmcentraler kaldes ud til hjertestop. Medlemstallet opgøres til medlem mer. Irakisk Kurdistan

Dansk Folkehjælps tidslinie

Dansk Folkehjælps tidslinie Dansk Folkehjælps tidslinie 1907 Arbejdernes Samariter Forening stiftes den 31. juli. Det var udelukkende en københavnsk afdeling. Hovedopgaven var at etablere samariterkurser. Maleren Frederik M. Nielsen

Læs mere

Folkehjælp. Marts 2007 nr. 79 Udgives af ASF-Dansk Folkehjælp. 100med folkehjælp

Folkehjælp. Marts 2007 nr. 79 Udgives af ASF-Dansk Folkehjælp. 100med folkehjælp Folkehjælp Marts 2007 nr. 79 Udgives af År 100med folkehjælp Årsudsendelser 2006 11/01/06 12:48 Side 1 Dansk KundeIndex kårer forsikringskundernes favorit Ta en ALKA og bliv en af Danmarks mest tilfredse

Læs mere

Udgifter til tolke i 2016

Udgifter til tolke i 2016 Fritid Afghanistan 4.657,76 20.475,65 25.133,41 Armenien 664,60 664,60 Bulgarien 1.907,49 1.907,49 Burundi 23.809,08 12.978,06 36.787,14 Colombia 6.502,91 8.418,99 14.921,90 Congo, Dem. Rep. 3.083,50 43.578,19

Læs mere

Opgørelse viser, at hver femte af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund.

Opgørelse viser, at hver femte af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. Opgørelse viser, at hver femte af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. Den nyeste opgørelse af indsatte og klienters etniske baggrund i Kriminalforsorgen, foretaget den 6. november 2007,

Læs mere

November. Udrejseform Skønnet udrejst Påset udrejst Selv udrejst År til dato Måned. Ledsaget udrejst

November. Udrejseform Skønnet udrejst Påset udrejst Selv udrejst År til dato Måned. Ledsaget udrejst fordelt på udrejseform i forbindelse med den seneste registrerede udrejse/udsendelse i perioden ' '` 1 Afghanistan 3 52 26 373 6 103 2 16 37 544 Albanien... 1. 3... 4 Algeriet. 6 4 83 1 46 1 1 6 136 Armenien.

Læs mere

Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning. Kategori: Analyse. Kommune: Faxe. Kontaktperson: Brian Sørensen

Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning. Kategori: Analyse. Kommune: Faxe. Kontaktperson: Brian Sørensen Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning Kategori: Analyse Kommune: Faxe Kontaktperson: Brian Sørensen Beskrivelse: Faxe Kommune har lavet en analyse over befolkningsudviklingen

Læs mere

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet:

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet: 15.05.2018 Til menighedsråd og præster Opfordring til at drøfte folkekirkens møde med indvandrere I dag udgør indvandrere og efterkommere 13 % af Danmarks befolkning (276.929 personer fra vestlige lande

Læs mere

!" " # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '! """ -&/% / '!""!" "!"".!" " -, 0 %1 2 0!! " # + *! * ) ( &'! " # $! %!

!  # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '!  -&/% / '!! !.!  -, 0 %1 2 0!!  # + *! * ) ( &'!  # $! %! !""#$%&'(#) #!%*'&%&'+,-.%.'!""" -&/%/'!""!""!"".!""-, 0%12 0!!"# &'()*!*+!" # $! %! $%"" & 2008 2009 2010 Antal indvandrere og efterkommere Århus 40.835 42.993 43.933 Region Midtjylland 91.964 97.274

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. April Etnicitet og statsborgerskab

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. April Etnicitet og statsborgerskab Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik April 2016 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to forskellige opgørelser, én om etnisk

Læs mere

Offentligt forsørgede opgøres i fuldtidsmodtagere

Offentligt forsørgede opgøres i fuldtidsmodtagere Offentligt forsørgede Offentligt forsørgede opgøres i fuldtidsmodtagere Fuldtidsmodtagere beregnes ud fra det samlede antal deltagere på ydelserne og den varighed, som de hver især har været på ydelsen.

Læs mere

TID & STED Foredraget vil blive afviklet i den enkelte afdelings nærområde og har en varighed på 1 2 timer.

TID & STED Foredraget vil blive afviklet i den enkelte afdelings nærområde og har en varighed på 1 2 timer. FOREDRAGS KATALOG FORORD Som lokalafdeling under Dansk Folkehjælp har I mulighed for at bestille en række foredrag, disse afholdes uden omkostninger for afdelingerne, dog påhviler det afdelingen af skaffe

Læs mere

Flygtningelande 2007

Flygtningelande 2007 Flygtningelande 2007 Dækningsgrad på baggrund Asylprocent Danmarks Statistik har dannet en ny variabel for indvandrere og efterkommere, som det er nærmere beskrevet i i Danmark 2008, kapitel 2. For at

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernsekretariatet Juni 2018

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernsekretariatet Juni 2018 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernsekretariatet Juni 2018 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to forskellige opgørelser over indsatte og tilsynsklienter i Kriminalforsorgen.

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 204 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. december 2018.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 204 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. december 2018. Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 204 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 21. december 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Vedlagte opgørelse viser, at 19 % af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund.

Vedlagte opgørelse viser, at 19 % af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. Vedlagte opgørelse viser, at 19 % af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. En opgørelse foretaget den 7. november 2006 af indsatte og klienter i Kriminalforsorgen, viser at 19 % har udenlandsk

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. Juni Etnicitet og statsborgerskab

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. Juni Etnicitet og statsborgerskab Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik Juni 2017 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to forskellige opgørelser over klienter

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Statistik- og sundhedskontoret Februar 2012

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Statistik- og sundhedskontoret Februar 2012 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Statistik- og sundhedskontoret Februar 2012 Opgørelse af indsatte og tilsynsklienters etniske baggrund pr. 29. november 2011. Den nyeste opgørelse

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor Juli 2013

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor Juli 2013 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor Juli 2013 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to væsensforskellige opgørelser, én om etnisk oprindelse og én om statsborgerskab.

Læs mere

Opgørelsen vedrørende statsborgerskab er baseret på de indsatte, der opholdt sig i fængsler og arresthuse den 10. december Se tabel 6.

Opgørelsen vedrørende statsborgerskab er baseret på de indsatte, der opholdt sig i fængsler og arresthuse den 10. december Se tabel 6. Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor April 2014 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to væsensforskellige opgørelser, én om etnisk oprindelse og én om statsborgerskab.

Læs mere

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet:

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet: 15.05.2018 Til menighedsråd og præster Opfordring til at drøfte folkekirkens møde med indvandrere I dag udgør indvandrere og efterkommere 13 % af Danmarks befolkning (276.929 personer fra vestlige lande

Læs mere

Dansk Efterkommere Indvandrere (Der er oftest kun medtaget de 50 største nationaliteter svarende til én side) Falster Provsti

Dansk Efterkommere Indvandrere (Der er oftest kun medtaget de 50 største nationaliteter svarende til én side) Falster Provsti Befolkningssammensætning i provstiet fordelt på nationalitet Dansk Efterkommere Indvandrere Total (Der er oftest kun medtaget de 50 største nationaliteter svarende til én side) Falster Provsti 38573 735

Læs mere

RØDE KORS HISTORIE. 24. juni 2011. Internationalt Røde Kors historie kort fortalt:

RØDE KORS HISTORIE. 24. juni 2011. Internationalt Røde Kors historie kort fortalt: 24. juni 2011 RØDE KORS HISTORIE Internationalt Røde Kors historie kort fortalt: 1828 Schweizeren Henry Dunant fødes 8. maj. 1859 Slaget ved Solferino. Henry Dunant etablerer en upartisk og neutral hjælpetjeneste.

Læs mere

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JULI 1998

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JULI 1998 Nr. 1.10 Sept. 1998 STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JULI 1998. x Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis udenlandsk statsborgerskab og udenlandsk

Læs mere

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet:

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet: 15.05.2018 Til menighedsråd og præster Opfordring til at drøfte folkekirkens møde med indvandrere I dag udgør indvandrere og efterkommere 13 % af Danmarks befolkning (276.929 personer fra vestlige lande

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet:

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet: 15.05.2018 Til menighedsråd og præster Opfordring til at drøfte folkekirkens møde med indvandrere I dag udgør indvandrere og efterkommere 13 % af Danmarks befolkning (276.929 personer fra vestlige lande

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Maj 2011

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Maj 2011 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Maj 2011 Opgørelse af indsatte og klienters etniske baggrund pr. 2. november 2010. Den nyeste opgørelse af indsatte og klienters

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Antal personer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statsborgerskab og herkomst i Aarhus Kommune, 1. juli 2012 Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JAN. 1997

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JAN. 1997 Nr. 1.03 April 1997 STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JAN. 1997 x Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis udenlandsk statsborgerskab og udenlandsk

Læs mere

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2018.

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2018. Notat 24. juni 2019 Statistik om Udlandspensionister 2018 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2018. I 2018 udbetalte International Pension, Udbetaling

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. April 2015. Etnicitet og statsborgerskab

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. April 2015. Etnicitet og statsborgerskab Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik April 2015 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to forskellige opgørelser, én om etnisk

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik september 2007 Statsborgerskab og herkomst i Århus Kommune, 1998-2007 x Antallet af borgere med udenlandsk herkomst i Århus Kommune (indvandrere og efterkommere)

Læs mere

Befolkning i København 1. januar 2014

Befolkning i København 1. januar 2014 30. juli 2014 Befolkning i København 1. januar 2014 Den 1. januar 2014 boede der 569.557 personer i København. I løbet af 2013 steg folketallet med 10.117 personer. I 2014 steg antallet af indvandrere

Læs mere

Befolkning i København 1. januar 2013

Befolkning i København 1. januar 2013 30. juli 2013 Befolkning i København 1. januar 2013 Den 1. januar 2013 boede der 559.440 personer i København. I løbet af 2012 steg folketallet med 10.390 personer. I 2013 steg antallet af indvandrere

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik august 2006 Statsborgerskab og herkomst i Århus Kommune, 1. juli 2006 Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis udenlandsk

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik september 2009 Statsborgerskab og herkomst i Århus Kommune, 2000-2009 Antallet af borgere med udenlandsk herkomst i Århus Kommune (indvandrere og efterkommere)

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik september 2008 Statsborgerskab og herkomst i Århus Kommune, 1999-2008 x Antallet af borgere med udenlandsk herkomst i Århus Kommune (indvandrere og efterkommere)

Læs mere

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 26. september 2016.

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 26. september 2016. i et Afghanistan 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Albanien 3,16 7,32 7,32 11,20 4,12 3,20 60,00 Algeriet 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Amerikanske Jomfruøer 3,16 * 9,56 * 9,56 11,20 9,56

Læs mere

RØDE KORS FUNDRAISING RØDE KORS / 2014 1

RØDE KORS FUNDRAISING RØDE KORS / 2014 1 RØDE KORS FUNDRAISING 2014 RØDE KORS / 2014 1 FUNDRAISING Fundraising kan defineres på mange måder, men handler grundlæggende om at skaffe midler til det projekt, som du eller din organisation har påtaget

Læs mere

Europaudvalget (2. samling) EUU Alm.del Bilag 115 Offentligt

Europaudvalget (2. samling) EUU Alm.del Bilag 115 Offentligt Europaudvalget 2014-15 (2. samling) EUU Alm.del Bilag 115 Offentligt Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

DE ILLEGALE INDVANDRERE I DANMARK JOHANNE K. CLAUSEN OG JAN ROSE SKAKSEN

DE ILLEGALE INDVANDRERE I DANMARK JOHANNE K. CLAUSEN OG JAN ROSE SKAKSEN DE ILLEGALE INDVANDRERE I DANMARK JOHANNE K. CLAUSEN OG JAN ROSE SKAKSEN ARBEJDSPAPIR 115 IMMIGRATION OG INTEGRATION AUGUST 2016 De illegale indvandrere i Danmark Arbejdspapir 115 Udgivet af: Rockwool

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2010-11 REU alm. del Svar på Spørgsmål 405 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 4. februar 2011 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2011-792-1557

Læs mere

Indvandrere og efterkommere

Indvandrere og efterkommere Indvandrere og efterkommere - Få styr på definitionerne - Hvordan er sammensætningen i befolkningen lige nu Dorthe Larsen Indvandrere og efterkommere Indvandrere er født i udlandet. Ingen af forældrene

Læs mere

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE,

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE, Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.11 August 2000 STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE, 1991-2000 x 6,7 % af befolkningen i Århus Kommune er udenlandske statsborgere. Antallet

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,3 millioner mennesker. Over en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Befolkning i København 1. januar 2011

Befolkning i København 1. januar 2011 31. marts 2011 Befolkning i København 1. januar 2011 Den 1. januar 2011 boede der 539.542 personer i København. I løbet af 2010 steg folketallet med 11.334 personer. I 2010 steg antallet af indvandrere

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 1. juli 2014.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 1. juli 2014. Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 6,50 10,00 2,50 100 kr. Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,20 6,00 2,50 60 kr. Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 6,50 10,00 2,50 100 kr. Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,20

Læs mere

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet:

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet: 15.05.2018 Til menighedsråd og præster Opfordring til at drøfte folkekirkens møde med indvandrere I dag udgør indvandrere og efterkommere 13 % af Danmarks befolkning (276.929 personer fra vestlige lande

Læs mere

Orientering. Befolkning i København 1. januar maj Ledelsesinformation

Orientering. Befolkning i København 1. januar maj Ledelsesinformation 2007 Orientering Ledelsesinformation 16. maj 2007 Befolkning i København 1. januar 2007 Den 1. januar 2007 boede der 503.699 personer i København. I løbet af 2006 steg folketallet med 2.541 personer. I

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 23. februar 2015.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 23. februar 2015. Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00 2,50 60,00 Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00

Læs mere

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH Bliv erhvervspartner 2 HVORFOR BLIVE ERHVERVSPARTNER I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? Som erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp er jeres virksomhed med til at hjælpe børn og voksne, der er tvunget på flugt på

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 566 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 566 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 566 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Orientering. Befolkning i København 1. januar Ledelsesinformation. 16. maj juli 2008

Orientering. Befolkning i København 1. januar Ledelsesinformation. 16. maj juli 2008 2007 Orientering Ledelsesinformation 7. juli 2008 16. maj 2007 Befolkning i København 1. januar 2008 Den 1. januar 2008 boede der 509.861 personer i København. I løbet af 2007 steg folketallet med 6.162

Læs mere

HB-møde den Bilag 1 til pkt. 3.4

HB-møde den Bilag 1 til pkt. 3.4 Regnskab for Dansk Sygeplejeråds Solidaritetsfond 2015 Dansk Sygeplejeråds Solidaritetsfond 1 Bemærkninger til regnskab for Dansk Sygeplejeråds Solidaritetsfond 2014 Solidaritetsfonden blev oprindelig

Læs mere

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JANUAR 2003

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JANUAR 2003 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.02 Februar 2003 STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JANUAR 2003 x Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med

Læs mere

Spørgeskema omkring indvandrerstereotyper

Spørgeskema omkring indvandrerstereotyper Spørgeskema omkring indvandrerstereotyper Spørgeskema omkring indvandrerstereotyper Page description: Når folk har forventninger til hvordan en eller flere forskellige grupper er eller opfører sig, så

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 2. marts 2017 Kontor: Enheden for Internationalt Politisamarbejde Sagsbeh: Sofie Anne Marner Sagsnr.: 2017-0030-5247

Læs mere

Autohjælp. Betingelser

Autohjælp. Betingelser Autohjælp Betingelser Betingelser Auto-1 Gældende fra 01.09.2014 2 Betingelser for autohjælp GENERELT Det fremgår af din police, om din bilforsikring omfatter autohjælp. Betingelserne træder i kraft den

Læs mere

Procedure for indrejsende studerende

Procedure for indrejsende studerende INFORMATION OM ERASMUS TRAINEESHIP TIL VIDENSKABELIGT PERSONALE Procedure for indrejsende studerende INTRODUKTION Med et Erasmus Traineeship får den studerende mulighed for at komme i praktik hos en afdeling

Læs mere

flygtninge & migranter

flygtninge & migranter Fakta om flygtninge & migranter i Danmark Indhold Forord................................................ 3 Hvor kommer flygtninge og migranter fra?...4 Hvor mange hjælper Danmark sammenlignet med andre

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 15.maj 2019.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 15.maj 2019. øvrige i et i et fra et Bruge data i et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00

Læs mere

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2017.

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2017. NOTAT 25. september 2018 Statistik om Udlandspensionister 2017 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2017. I 2017 udbetalte International Pension,

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 22. juli 2019.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 22. juli 2019. PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 22. juli 2019. Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Andorra

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2012

Statistik om udlandspensionister 2012 N O T A T Statistik om udlandspensionister 2012 18. marts 2013 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 2,23 mia. kroner

Læs mere

J R E J Æ R S V Z I S X O Z G E I G A Ø Y T C B X S N O W J I I M Z I B A W A J B L Æ V B S U Y

J R E J Æ R S V Z I S X O Z G E I G A Ø Y T C B X S N O W J I I M Z I B A W A J B L Æ V B S U Y Navn: Klasse: A: B: C: R E H A Æ W G Q O R V E N I S X J R E J Æ R S V Z I S X O Z G E I W Å G A T U Y G J M K X F S O D: E: F: Å J T H A Z P Q N L O K E D U K I G A Ø Y T C B X S N O W J I I S Å F Æ Ø

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 14. september 2017.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 14. september 2017. fra et Bruge data Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Andorra 3,95 9,15

Læs mere

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 1. juli 2014.

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 1. juli 2014. fra Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00 2,50 60,00 Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88

Læs mere

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. februar 2015.

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. februar 2015. samtaler Afghanistan 3,16 9,16 9,16 11,20 8,11 8,00 2,00 80,00 Albanien 3,16 6,36 6,36 11,20 3,10 4,80 2,00 48,00 Algeriet 3,16 9,16 9,16 11,20 8,11 8,00 2,00 80,00 Andorra 3,16 6,36 6,36 11,20 3,10 4,80

Læs mere

7. Internationale tabeller

7. Internationale tabeller 7. Internationale tabeller 3 - Internationale tabeller Tabel 7. Skovareal fordelt efter træart Skovareal i alt Løvtræ Nåletræ Blandet skov 000 ha Albanien 030 607 46 78 Belgien 646 3 73 5 Bosnien-Hercegovina

Læs mere

Familien betyder alt Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier. Sofie Danneskiold-Samsøe, Yvonne Mørck & Bo Wagner Sørensen

Familien betyder alt Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier. Sofie Danneskiold-Samsøe, Yvonne Mørck & Bo Wagner Sørensen Familien betyder alt Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier Sofie Danneskiold-Samsøe, Yvonne Mørck & Bo Wagner Sørensen Baggrund for undersøgelsen Bestilt af Danner og TrygFonden i 2008 Hvorfor?

Læs mere

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 24. august 2015.

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 24. august 2015. Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Andorra 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 100,00 Angola

Læs mere

ASF-Dansk Folkehjælp Beretning 2004. ... i handling og solidaritet

ASF-Dansk Folkehjælp Beretning 2004. ... i handling og solidaritet ASF-Dansk Folkehjælp Beretning 2004... i handling og solidaritet Indholdsfortegnelse 4 Når katastrofen rammer 6 Aktion Nabohjælp 8 Hurtig respons på katastrofer 10 Ferielejre for udsatte 12 Katastrofer

Læs mere

Udviklingen i nøgletallene på asylområdet i de nordiske lande: Hvad viser de seneste tal?

Udviklingen i nøgletallene på asylområdet i de nordiske lande: Hvad viser de seneste tal? Udviklingen i nøgletallene på asylområdet i de nordiske lande: Hvad viser de seneste tal? Diskussionsoplæg til mødet i Nordisk Udlændingeudvalg, den 3. maj 25, Island (dagsordenspunkt 4) Asylansøgertallet

Læs mere

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2016.

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2016. NOTAT 3. juli 2017 Statistik om Udlandspensionister 2016 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2016. International Pension, Udbetaling Danmark,

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 15. juni 2017.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 15. juni 2017. Bruge data Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Befolkning i København 1. januar 2004

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Befolkning i København 1. januar 2004 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Befolkning i København 1. januar 2004 Nr. 10. 11. maj 2004 Befolkning 1. januar 2004 Lis Søgaard Hansen Tlf.: 33 66 28 19 1. Indhold Datagrundlag og

Læs mere

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JULI 1999

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JULI 1999 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.10 August 1999 STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JULI 1999 x Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Internationale Opgaver - en introduktion. Snorre Chr. Andersen sektionsleder, operativt beredskab

Beredskabsstyrelsens Internationale Opgaver - en introduktion. Snorre Chr. Andersen sektionsleder, operativt beredskab Beredskabsstyrelsens Internationale Opgaver - en introduktion Snorre Chr. Andersen sektionsleder, operativt beredskab Det lovmæssige grundlag Beredskabsloven 3 Forsvarsministeren kan bestemme, at redningsberedskabet

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 22. august 2016.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 22. august 2016. fra et et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95 11,95 11,95 14,00

Læs mere

Udenlandske vandringer. External migration

Udenlandske vandringer. External migration Udenlandske vandringer External migration 144 - Udenlandske vandringer Tabel 75. Indvandrede husstande fordelt efter flytte- og husstandstype 2001 Households immigrated, by type of movement and type of

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Befolkning i København 1. januar 2005

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Befolkning i København 1. januar 2005 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Befolkning i København 1. januar 2005 Nr. 4. 29. april 2005 Befolkning 1. januar 2005 Lis Søgaard Hansen Tlf.: 33 66 28 19 1. Indhold Datagrundlag og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Når katastrofen rammer hårdest. Ansvarshavende og tilrettelæggelse: Klaus Nørlem og Bente Larsen

Indholdsfortegnelse. Når katastrofen rammer hårdest. Ansvarshavende og tilrettelæggelse: Klaus Nørlem og Bente Larsen Beretning 2005 Indholdsfortegnelse 4 Når katastrofen rammer hårdest 6 Ny målgruppe for socialt arbejde 8 Fokus på uddannelse 10 Øget indsats på det sociale område 12 Svære betingelser for udvikling 14

Læs mere

Dommervagten Årene

Dommervagten Årene Dommervagten Årene 2007-2010 Udgivet af Københavns Politi, OPA (Operativ Planlægning og Analyse) ved Viggo Billstrøm INDHOLD FREMSTILLEDE I ALT side Væsentlige punkter. Kendelser.. Sigtelser Herkomst..

Læs mere

Vedlagte opgørelse viser, at 18 % af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund.

Vedlagte opgørelse viser, at 18 % af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. Vedlagte opgørelse viser, at 18 % af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. En opgørelse foretaget den 4. november 2005 af indsatte og klienter i Kriminalforsorgen, viser at 18 % har udenlandsk

Læs mere

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1 FORMANDSBERETNING FOR 2015 Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig Side 1 Formandsberetning for 2015 Så er vi kommet igennem 2015, hvilket må siges at have været endnu et rigtigt godt

Læs mere

DANISH CROWN MARKEDSADGANG 136 MARKEDER GLOBALT

DANISH CROWN MARKEDSADGANG 136 MARKEDER GLOBALT DANISH CROWN DANISH CROWN MARKEDSADGANG 136 MARKEDER GLOBALT INTERNATIONAL VÆKST GENNEM OPKØB 40 MIA. KR. 49 MIA. KR. Teterower Fleisch Leivers Brothers KLS Ugglarps 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06

Læs mere

Velkommen som medlem. i lokalafdelingen Viborg-Skive Dansk Folkehjælp.

Velkommen som medlem. i lokalafdelingen Viborg-Skive Dansk Folkehjælp. Velkommen som medlem i lokalafdelingen Viborg-Skive Dansk Folkehjælp viborgskive@afdeling.folkehjaelp.dk Har du også lyst til at være medlem af en forening, der i løbet af året kan træde til, når uheldet

Læs mere

Skitseforslag til monument for Danmarks internationale indsats #54321

Skitseforslag til monument for Danmarks internationale indsats #54321 Skitseforslag til monument for Danmarks internationale indsats #54321 Overvejelser over og beskrivelse af skitseforslag til monument over Danmarks internationale indsats. Monumentet har ikke noget egentligt

Læs mere

Status på befolkningen i Stevns Kommune pr. 1. januar 2017

Status på befolkningen i Stevns Kommune pr. 1. januar 2017 Status på befolkningen i Stevns Kommune pr. 1. januar 2017 Indhold Baggrund... 2 Befolkningsudviklingen 2010-2016... 2 Befolkningsudvikling i 2016... 3 Befolkningens bevægelser... 4 Til- og fraflytning...

Læs mere

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Befolkning i Kµbenhavn 1. januar 2003

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Befolkning i Kµbenhavn 1. januar 2003 Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor Befolkning i Kµbenhavn 1. januar 2003 Nr. 6. 13. marts 2003 Befolkning 1. januar 2003 Lis Søgaard Hansen Tlf.: 33 66 28 19 1. Indhold Datagrundlag og

Læs mere

Fakta om befolkningsudviklingen og befolkningssammensætningen i Odder Kommune.

Fakta om befolkningsudviklingen og befolkningssammensætningen i Odder Kommune. Fakta om befolkningsudviklingen og befolkningssammensætningen i Odder Kommune. 1. Befolkningstilvækst 2007-2017 2. Fødselsoverskud, nettotilflytning fra andre kommuner, nettoindvandring, interne flytninger

Læs mere

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JANUAR 2001

STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JANUAR 2001 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.04 Marts 2001 STATSBORGERSKAB OG HERKOMST I ÅRHUS KOMMUNE PR. 1. JANUAR 2001 x Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 26. september 2016.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 26. september 2016. fra et et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95 11,95 11,95 14,00

Læs mere

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder AF SEKRETARIATSCHEF NIKOLAI KLAUSEN OG ANALYSEKONSULENT JAKOB KÆSTEL MADSEN Beklædnings- og fodtøjseksport for 32,8 mia. kr.

Læs mere

Dommervagten Årene

Dommervagten Årene Dommervagten Årene 2007-2009 Udgivet af Københavns Politi, OPA (Operativ Planlægning og Analyse) ved Viggo Billstrøm INDHOLD FREMSTILLEDE I ALT side Væsentlige punkter. Kendelser.. Sigtelser Herkomst..

Læs mere

Internationale studerende i Viborg Kommune 2014

Internationale studerende i Viborg Kommune 2014 Sagsnr. 14/142258 Sagsansvarlig: vpjacu Internationale studerende i Viborg Kommune 2014 Uddannelsesinstitutioner med internationale studerende Viborg Kommunes udviklingsstrategi beskriver indsatsområderne

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget har i brev af 28. marts 2019 stillet følgende spørgsmål nr. 350 (alm. del), som hermed besvares.

Beskæftigelsesudvalget har i brev af 28. marts 2019 stillet følgende spørgsmål nr. 350 (alm. del), som hermed besvares. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 350 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20

Læs mere