KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT"

Transkript

1 E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET

2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE RAMME 4. UDARBEJD EN KRAVSPECIFIKATION 5. DU ER KLAR TIL AT KOMME I MÅL 6. EKSEMPEL PÅ BRUTTOLISTE 7. EKSEMPEL PÅ KRAVSPECIFIKATION

3 KAPITEL 1 INTRODUKTION

4 Sådan kommer du i mål med dit webprojekt Undgå at dit webprojekt kører af sporet - også økonomisk Når du står over for at skulle investere i en ny webløsning, er det altid en god idé at være helt bevidst om dine ønsker og krav. Og det er en rigtig god idé at undersøge forskellige løsninger og deres fordele og ulemper. Hvis du sætter dig lidt ind i tingene, kan du stille nogle skarpe spørgsmål til leverandører og derved blive klogere på, hvad du egentlig får for pengene. Og husk: Jo mere klar i spyttet du selv er i forhold til dine ønsker og behov, jo bedre kan en leverandør rådgive dig. Denne guide ruster dig til at få succes med dit webprojekt, så du slipper for misforståelser, spild af tid og måske tabte penge, fordi du valgte en løsning, som ikke matchede dine krav. Du vil få gavn af at læse guiden her, både hvis du er ejerleder med 20 ansatte, iværksætter eller ansat i en privat virksomhed, i en forening eller i en offentlig institution og har ansvar for virksomhedens hjemmeside. Læs rådene i denne e-guide og kom godt i gang og i mål med dit webprojekt.

5 KAPITEL 2 IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER

6 Giv ambitionerne vinger Identificer dine behov og krav til en webløsning I denne allerførste fase gælder det om at få alle tanker og idéer på bordet. Når du først har lavet en aftale med en leverandør om din nye webløsning og arbejdet er i gang, så kan det koste dyrt, hvis der pludselig skal en ny funktion med. Så brug god tid på denne fase. Hvem er din målgruppe? Du skal altid have din målgruppe i tankerne, når du går i gang med et webprojekt: Hvad appellerer til dem inden for design og funktioner? Lyt og spørg dine omgivelser Snak med de mennesker, der omgiver dig i din virksomhed lyt på alle idéer, for der kan sagtens vise sig at komme guldkorn fra uventet kant. Få inspiration Lad dig inspirere af andre hjemmesider det kan være sider fra helt andre brancher, som indeholder elementer, du kan identificere dig med. Brainstorm Lav en brainstorm over dine behov og ønsker tænk gerne vildt, så kan du altid få den økonomiske eller tidsmæssige vinkel på senere. Handling: Skriv alle idéer til dit webprojekt ned i din bruttoliste. Se eksempel på bruttoliste i kapitel 6.

7 INSERT IMAGES Brug god tid på den indledende fase: Det er nu, du skal tænke over alle dine krav, ønsker og idéer til din webløsning. Lad dig inspirere. Hold fokus på din målgruppe, på dine potentielle kunder. Det er dem, der i sidste ende vurderer din hjemmeside ikke dig selv.

8 KAPITEL 3 DEFINER DIN ØKONOMISKE RAMME

9 Skal drømmene leve eller skydes ned? Definer den økonomiske ramme Inden for webbranchen siger man: Alt kan lade sig gøre det er bare et spørgsmål om penge. Tidligt i fasen skal du afklare, hvad din økonomiske ramme for webprojektet er. Her er et par eksempler på økonomiske rammer: The sky is the limit Du er fast besluttet på, hvad du vil have. Koste hvad det vil. Det er altså webløsningen, der afgør prisen og du har økonomisk råderum til at købe præcis den webløsning, din virksomhed har behov for. Selvfølgelig inden for rimelighedens grænser. Ingen bryder sig om at betale for noget, som man ikke har brug for eller som ikke giver værdi i forhold til prisen. Hvis du har et stort økonomisk råderum, så gælder det bare om at arbejde videre med at få beskrevet dine krav til løsningen. Du har plads til armbevægelser Du mener selv, du har et fornuftigt budget til din webløsning, men du er også godt klar over, at træerne ikke vokser ind i himlen. Du kan blive nødt til at vælge nogle ønsker fra i løbet af processen. Du kan med fordel skrive en liste over dine krav og ønsker i prioriteret rækkefølge. Og så kan du tænke over, om du har nogle ønsker, som blot er 'nice to have' dem kan du så skære fra, hvis det skulle blive nødvendigt.

10 Dit budget er lavt Du er godt klar over, at du ikke kan få den forkromede webløsning til de penge, du har til rådighed. Men mindre kan sikkert sagtens gøre det. Der er mange virksomheder, der ikke har behov for en masse funktioner, og her er en 'standard' hjemmeside helt tilstrækkelig. Du skal gøre dig klart, hvad der er 'need to have' for dig. Og her skal du være skarp og skære ind, hvis du ved med dig selv, at dine ambitioner i første fase overstiger dit økonomiske råderum. Jamen, du vil gerne have det hele Ja, det kan være svært eller måske endda umuligt for dig at vurdere, hvad dit webprojekt vil komme til at koste. Så du vil være ked af på forhånd at skære nogle ønsker fra. Det kan vi godt forstå. Så beholder du din bruttoliste fra den indledede fase. Men der er stadig nogle knapper, du kan skrue på i forhold til, hvad din webløsning kommer til at koste. Dem kommer vi ind på i næste kapitel.

11 INSERT IMAGES Hvordan er din økonomiske ramme: Dit budget kan bestemme de valg, du tager. Har du råd til en forkromet løsning eller må du nøjes? Vær realistisk. Det er godt at drømme i den indledende fase, men passer dit budget til de ønsker og krav, du har?

12 KAPITEL 4 UDARBEJD EN KRAVSPECIFIKATION

13 Kom godt i gang med en kravspecifikation Gode overvejelser inden du går i gang Det kan sagtens være, at du helt fra begyndelsen har haft realistiske tanker om dit webprojekt. Hvis du har lavet en bruttoliste over ønsker og behov, så er det nu, den skal deles ind i de krav, som er need to have og dem, som er nice to have. Og det er nu, du virkelig gør dig selv en tjeneste ved at overveje, hvordan webprojektet skal løses. En skarp kravspecifikation får dit webprojekt sikkert over målstregen En kravspecifikation er et dokument, som beskriver dine krav til en webløsning i detaljer. Du behøver ikke være et teknisk geni for at kunne skrive den. Så længe du beskriver dine ønsker og krav tydeligt, kan en leverandør godt oversætte det til teknisk sprog. Formålet med en kravspecifikation er, at du får den bedste webløsning til dit behov og ikke mindst at du har et stykke papir på, hvad du og din leverandør er blevet enige om, at løsningen skal indeholde. Ud over at selve udviklingsfasen i webprojektet fra idé til færdig online webløsning bliver mere smidig for dig, så giver en kravspecifikation dig også mulighed for at overskue dit projekt fremadrettet. I det følgende kommer vi ind på nogle af de typiske ting, man skal gøre sig klart, inden man kaster sig ud i et webprojekt.

14 Der er mange overvejelser, du kan gøre dig, når du skal i gang med at definere en kravspecifikation over dit webprojekt. Vi kommer i dette kapitel ind på følgende emner: 1 Valg af platform 2. Funktionalitet 3. Design 4. Indhold 5. Online markedsføring 6. Hosting, backup og sikkerhed 7. Deadline og betaling Handling: Gør dig overvejelser ved hvert punkt og skriv de ting ned, der er vigtige for dig. De danner tilsammen indholdet i din kravspecifikation. Se et eksempel på en kravspecifikation i kapitel 7.

15 Valg af platform Open source vs. leverandørens eget CMS vs. egenudviklet system Open source CMS betyder, at der ikke er nogen, der ejer koden bag CMS-systemet (CMS står for Content Management System og er det, som man bygger hjemmesider i). Der er typisk en masse udviklere på verdensplan bag systemerne, hvilket også betyder, at disse CMS udvikler sig hurtigt. Open source systemer koster ikke noget at bruge. Det, der koster, er din webleverandørs tid til at kode hjemmesiden op, og så er der eventuelle ekstra funktioner, som kan koste penge det kan være en kontaktformular, en billedslider etc. Der er mange webbureauer, som arbejder i Open source, så du kan altid finde nogen, der kan hjælpe dig med din hjemmeside, hvis du af en eller anden årsag afbryder samarbejdet med din oprindelige leverandør. Leverandørens eget CMS er et CMS, som et webbureau selv har udviklet og som de bygger deres webløsninger op i. Det betyder, at du som kunde er helt og aldeles afhængig af webbureauet. Hvis din webleverandør ikke lever op til dine krav eller hvis de lukker deres virksomhed, så er der sandsynligvis ikke andre, der kan overtage vedligeholdelsen af din hjemmeside. Det gør dig sårbar. Der er dog nogle leverandør-udviklede systemer i Danmark, som flere webbureauer arbejder med.

16 Egenudviklet CMS-hjemmeside er et system, som du får udviklet kun til dig. En sådan løsning vil være bekostelig, men hvis du har et helt særligt behov, der betyder, at du skal have udviklet et CMS til dig selv, får du til gengæld en løsning i topklasse.

17 Hvilke funktioner? Galleri, kontaktformular, kalender... Gør dig klart fra starten, hvilke funktioner der skal være på din hjemmeside. Dels skal funktionerne implementeres i webdesignet og strukturen, og dels risikerer du, at dit webprojekt bliver forsinket eller dyrere end antaget, hvis du har glemt at fortælle om en ønsket funktion. Spørg dig selv hvorfor? Når du overvejer en funktion på din hjemmeside, så spørg dig selv, hvorfor den funktion skal være der. Hvis svaret er, at det er en fordel for din kunde, så har funktionen en eksistensberettigelse. Det samme gælder, hvis svaret er, at den fx skaffer dig bedre kontakt til dine kunder eller effektiviserer din forretning. Det kan gøre dit webprojekt billigere, hvis du ikke skal have så mange funktioner. Eksempler på funktioner: Galleri Billedslider Kontaktformular Tilmeldingsformular Eventsystem Nyhedsmail Login til kunder/medlemmer Integration til sociale medier Integration til YouTube Kalender Tidsbestilling Flere sprog Webshop Bookingsystem

18 Ønsker til webdesign Unikt eller skabelonbaseret? Der er forskellige muligheder, når du skal have udarbejdet webdesign til din hjemmeside. Det vigtigste er at holde fokus på, hvem din målgruppe er, så du sikrer, at webdesignet rammer dem. Hvis din målgruppe eksempelvis er nybagte mødre, skal dit webdesign se anderledes ud, end hvis målgruppen er indkøbere i industrivirksomheder. På samme måde skal du være bevidst om de signaler, et webdesign sender. Skal det være en stram linje, et mere afslappet udtryk eller måske endda et webdesign med et glimt i øjet? Unikt webdesign betyder, at en webdesigner udarbejder et webdesign til lige præcis din hjemmeside. Designet tager fx udgangspunkt i din eksisterende designmanual, i dit logo, i dine ønsker og idéer. Der er ingen andre hjemmesider med samme design som din. Du kan få tilpasset designet præcis, som du ønsker. Processen kan tage lidt tid alt efter, om webdesigneren rammer dine ønsker i første eller andet hug. Unikt webdesign er altså det helt frie valg, hvor du kan få præcis det webdesign, som du ønsker.

19 Skabelon, theme eller template betyder, at du køber et færdigt webdesign. Hvor meget du kan få tilrettet på skabelonen afhænger af, hvordan skabelonen er kodet og af din leverandørs evner inden for programmering. Typisk kan man vælge mellem forskellige farver, og man kan vælge at slå forskellige elementer til eller fra. En skabelon sætter altså begrænsninger for webdesignet, men kan være en del billigere end at få udarbejdet et unikt design. NB. Hvis du køber en skabelon, theme eller template (færdigkodet hjemmeside), så skal du være opmærksom på, om du kan opdatere hjemmesiden i fremtiden. Læs mere i afsnittet om hosting, backup og sikkerhed. Responsivt webdesign betyder, at din hjemmeside automatisk tilpasser sig pc, bærbar, tablet og telefon. Det er efterhånden ved at være standard, når virksomheder får lavet ny hjemmeside, da flere og flere bruger deres mobil eller tablet til at gå på nettet og en responsiv hjemmeside giver kunderne en meget bedre oplevelse, fordi de slipper for at zoome eller scrolle hele tiden. Uanset om webdesignet er unikt eller om du køber en skabelon-løsning, kan du vælge, om det skal være responsivt eller ej. Fordelen er også, at en responsiv hjemmeside kun er én hjemmeside. Du skal altså kun opdatere dit indhold ét sted. Men vigtigst af alt: Du betaler også kun for én hjemmeside.

20 Hvad med indholdet? Professionelt eller do it yourself? En hjemmeside er ikke meget værd uden godt indhold. Så hvem skriver tekster, hvem tager billeder og hvem producerer videoer? Invester i professionelle billeder, tekster og videoer, hvis Din hjemmeside skal signalere professionel og seriøs virksomhed, som kunderne kan have tillid til. Dit budget tillader det. Du ikke selv får det gjort. Skriv selv tekster, optag selv videoer og tag selv billeder, hvis Du eller en af dine medarbejdere har kompetencerne. Det ikke er vigtigt for dig, hvordan resultatet bliver. Hvem skal lægge indholdet ind på din hjemmeside? Når du er i gang med at få lavet ny hjemmeside, kan du få din leverandør til at lægge indhold ind eller du kan vælge selv at gøre det. Mange leverandører har manualer eller tilbyder kurser i at redigere din nye hjemmeside. Hvis du selv lægger indholdet ind, sparer du lidt penge; og hvis du får din leverandør til det, sparer du lidt tid. Hvem skal opdatere indholdet på din hjemmeside? Det samme gælder, når du gerne vil have nyt indhold på hjemmesiden. Ofte kan du købe et klippekort hos din leverandør og lade dem klare arbejdet for dig. Hvis du har tiden og kompetencerne til det, kan du fint selv gøre det.

21 Online markedsføring? En god hjemmeside er kun god, hvis dine kunder kan finde den Du kan sagtens have en flot og brugervenlig hjemmeside, men ingen besøgende. Du skal hjælpe dine potentielle kunder med at finde vej til din hjemmeside. Det kan du gøre gennem fx søgemaskineoptimering, annoncer på nettet, blogindlæg og sociale medier. Det er altid en god idé at være bevidst om, om du ønsker online markedsføring, når du går i gang med dit webprojekt. Det kan fx have konsekvenser for strukturen på din hjemmeside, hvis du gerne vil have teknisk søgemaskineoptimering på din hjemmeside. Og hvis du sender nyhedsmails ud, skal kunderne kunne tilmelde sig på din hjemmeside. Her er eksempler på, hvordan du får fat i dine kunder på nettet: Søgemaskineoptimering: Hvis du vil have en god placering i Google og andre søgemaskiner Den tekniske søgemaskineoptimering (SEO) begynder allerede i starten af dit webprojekt, da din hjemmesides fundament skal bygges op, så det er optimeret til søgemaskineoptimeringen. Adwords og annoncer: Hvis du vil være synlig i Google og andre steder på nettet via annoncer Du betaler, når en besøgende klikker på din annonce, og det er vigtigt, at den side, de besøgende lander på, svarer til de forventninger, der er bygget op i annoncen.

22 Blogs: Skriv relevant indhold til din målgruppe og få flere besøgende Hvis du skriver en masse relevant indhold i dine blogindlæg, kan du fange nye besøgende, som finder dine indlæg via Google. Eller du kan skrive gæsteblogindlæg på relevante sider og på den måde nå bredt ud. Nyhedsmails: Hav direkte kontakt til dine kunder og vær top of mind Når du skriver nyhedsmails, har du direkte adgang til dine kunders e- mail-indbakke. Det minder dem om dig, og hvis du tilbyder relevant og værdifuldt indhold, skaber det tillid og loyalitet. Sociale medier: Få spredt kendskabet til din virksomhed Mange danskere er på sociale medier hver dag. Der ser vi indhold, som vores venner og kontakter deler, og vi ser måske også annoncer og sponsorerede opslag, som vi ellers ikke ville se.

23 Hvad med hosting, backup og sikkerhed? Det er vigtigt at have styr på teknikken Din hjemmeside består af et synligt lag, som du og dine kunder kan se. Og så er der alt det bagved. Som din leverandør kan se. Mange ærgrelser kan opstå, hvis der ikke er klare aftaler på dette punkt. Hosting og backup Når man taler om hosting, kunne man også sige webhotel. Et webhotel er der, hvor din hjemmeside rent fysisk ligger. Du kan få webhoteller i mange forskellige prislejer og i lige så mange forskellige kvaliteter. Som regel hænger pris og kvalitet sammen. Sørg for at sikre dig, at der er backup på din side. Og helst 30 dage tilbage. Det kan være din redning, hvis du får ubudne gæster eller hvis du kommer til at slette noget ved en fejl på din hjemmeside. Du kan med fordel spørge ind til: Hvor mange andre kunder ligger der på serveren? Hvor hurtigt kører hjemmesiden? Hvor meget oppetid er der på serveren? Hvor meget plads er der på webhotellet (fx 1 GB)? Hvor meget trafik er der (fx 5 GB)? Er der backup og hvor mange dage tilbage? Hvor mange adresser må du have? Og hvor mange domæner?

24 Sikkerheden på din hjemmeside Når der kommer en ny opdatering til dit CMS system eller en af de ekstra funktioner, du har installeret, skal din hjemmeside opdateres. Det skal den for at lukke eventuelle huller for ubudne gæster og for at sikre, at din hjemmeside fungerer, som den skal selv i nye browsere for eksempel. Men sikkerhedsopdateringen foregår ikke af sig selv. Hvis du laver en sikkerhedsopdateringsaftale med din leverandør, er du sikker på at have en hjemmeside, der er up to date. Hvis du ikke har en sikkerhedsopdateringsaftale, skal du i værste fald betale for en ny hjemmeside, hvis din hjemmeside bliver ødelagt. Så hav helt styr på dette punkt for din nattesøvns skyld.

25 Deadline og betaling Hvornår er hjemmesiden færdig og hvornår skal du betale? Det er rart på forhånd at have afstemt forventninger til deadline og betaling, så man undgår misforståelser. Deadline Ofte vil man gerne have sin nye hjemmeside færdig så hurtigt som muligt. Men det er jo et relativt begreb, for 1 uge kan være hurtigt for dig, mens 3 måneder er hurtigt for din leverandør eller omvendt. Hvis du har en konkret deadline, skal du fortælle leverandøren det, inden I indgår en aftale, så du er sikker på, at leverandøren kan nå at få hjemmesiden færdig til den ønskede deadline. Dit ansvar: Hvis du selv leverer indhold eller hvis leverandøren har spørgsmål, der kræver svar fra dig, er det dit ansvar at levere indholdet eller besvare spørgsmålene hurtigt. Din leverandør kan ikke holdes til ansvar for, at du ikke får svaret i tide. Betaling Spørg leverandøren, hvordan og hvornår betalingen skal falde. Skal du betale en del ved aftalens indgåelse eller får du en samlet regning, når hjemmesiden er gået i luften? Det kan være, du selv foretrækker at dele betalingen op i rater, så du ikke skal betale for det hele på en gang. Det er en fordel, hvis du sørger for at få fuldt overblik over, hvor meget du kommer til at betale i alt. Og hvad udgifterne vil være fremover.

26 INSERT IMAGES Giv dig tid til at overveje dine muligheder: Du gør dig selv en tjeneste, hvis du tager bevidst stilling til alle webprojektets elementer. Ved at forberede dig får du overblik over, hvilke valg der er de rette for dig og hvor du kan spare penge og tid i processen.

27 KAPITEL 5 DU ER KLAR TIL AT KOMME I MÅL

28 Nu er du klar til at gå i gang med webprojektet En god start fører til et godt resultat Nu har du læst en masse om, hvad der er smart at overveje, inden du kaster dig ud i et webprojekt og kontakter potentielle leverandører. Og ud over at være smarte overvejelser, så kan de også ende med at spare dig for både penge og tid, fordi du fra starten tager de rigtige valg i forhold til dine behov. Næste skridt Saml alle dine noter i et dokument, så du har alt samlet et sted, og så du husker det hele: Ideer, krav og behov brainstorm Økonomisk ramme og formåen Elementer til kravspecifikation: Valg af platform Funktionalitet Webdesign Indhold Online markedsføring Hosting, backup og sikkerhed Deadline og betaling Nu er du godt rustet til at kontakte forskellige leverandører, stille dem relevante spørgsmål, fortælle om dine krav og behov og sikre dig, at du får det resultat, du forventer.

29 INSERT IMAGES Saml alle dine noter i ét dokument: Få et samlet overblik over dine tanker i den forberedelsesproces, du lige har været igennem. Du er nu rustet til at kontakte forskellige leverandører og indlede en dialog om dit webprojekt en god start giver et godt resultat.

30 KAPITEL 6 EKSEMPEL PÅ BRUTTOLISTE

31 Eksempel på bruttoliste Fra dansk produktionsvirksomhed Målgruppen: Målgruppen er mellemstore og store fødevarevirksomheder i ind- og udland. Primært Tyskland Omgivelserne siger: Vores key account managers fortæller, at kunderne har fokus på, hvor effektive vores produkter er, derfor skal vi fremhæve dette mere. Inspiration: En af vores mindre konkurrenter har fået produceret videoer og er synlige på de sociale medier. Måske skal vi få oprettet en profil på LinkedIn og få produceret nogle videoer, der viser, hvad kunderne får ud af at handle med os Brainstorm: Vores potentielle kunder på hjemmesiden skal ikke være i tvivl om, hvad de kan få hos os. De skal med det samme kunne se fordelene. Og billeder og kunde-cases skal underbygge produkternes værdi for vores kunder. Vores største marked er Tyskland, men da vi er en international virksomhed, skal hovedsitet være på engelsk. Der skal også være en tysk og en dansk side. Den tyske side skal understøtte og udvide vores markedsposition, altså skaffe nye kunder fra Tyskland.

32 Søgemaskineoptimering og Adwords på tysk i første omgang, og evt. senere på den engelske og danske side. Vores mål er at øge vores omsætning på det tyske marked med 25 % det første år. Designet skal være responsivt, så vores sælgere kan vise potentielle kunder vores hjemmeside på deres tablets. Skal vi have et bladrekatalog? Nyhedsbrev til at informere vores kunder om nye tiltag. Og måske også et nyhedsbrev til potentielle kunder? Webdesignet skal passe med vores nuværende designlinje i farverne. Vi skal have oprettet ca. 50 adresser. Er det mon noget, den nye leverandør sørger for? Det kunne være interessant at have et udregningsværktøj, som vores sælgere kunne demonstrere for vores kunder. Skal vores kunder kunne logge ind og se status på deres ordre hos os?

33 KAPITEL 7 EKSEMPEL PÅ KRAVSPECI- FIKATION

34 Eksempel på enkel kravspecifikation Valg af platform: Hvis open source kan lade sig gøre, foretrækker vi det. Funktionalitet: Need to have : Nyhedsbrev, indlejring af videoer og login til kunder. Tre websites på tre forskellige sprog: Engelsk, tysk og dansk. Helst på topleveldomæner. Ellers som subdomæner. Nice to have : Bladrekatalog. Udregningsværktøj kan blive aktuelt i step 2. Design: Responsivt og unikt. Skal passe med vores nuværende designmanual. Og til vores trykte materialer. Gerne meget moderne look. Indhold: Vi har intern marketingafdeling, men vi vil have hjælp til at lægge alt indhold ind på hjemmesiderne og til søgemaskineoptimering af teksterne. Vi skal have et kursus i at redigere hjemmesiderne, så vi fremover selv kan varetage dette. Billeder leverer vi selv. Videoer får vi produceret ude i byen. Online markedsføring: Need to have : Vi skal have adwords og søgemaskineoptimering på tysk. Nice to have : Hvis budgettet tillader det også SEO og adwords på hovedsiden og den danske side. Ellers kommer dette i næste regnskabsår. Hosting, backup og sikkerhed: Dette punkt er vigtigt for os. Vi må betale det, det koster at få en løsning, som fungerer upåklageligt. Vi skal have oprettet ca. 50 adresser. Deadline og betaling: Vi har en stand på en messe om 5 mdr., så senest en uden inden messen, skal hjemmesiderne være klar.

35 INSERT IMAGES Du er nu klædt på til den endelige aftale med leverandøren: Snak med en leverandør, du har fået anbefalet eller med flere forskellige. Tjek altid din leverandørs referencer, inden du indgår en aftale. Det giver dig en god fornemmelse af, hvordan dit webprojekt vil blive.

36 DENNE E-GUIDE ER UDARBEJDET AF SYMATIC Symatic Webbureau Pantheonsgade 10, Odense C Tlf

Introduktion til Wordpress Få et indblik hvad der skal til for at få et website

Introduktion til Wordpress Få et indblik hvad der skal til for at få et website Introduktion til Wordpress Få et indblik hvad der skal til for at få et website Agenda 1. Introduktion 1. Lidt om SimpleShop.dk 2. Hvad gennemgår vi i dag? 3. Hvorfor Wordpress? 2. Hvad har du brug for?

Læs mere

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE?

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? her er et godt sted at starte! LIGHT Light er vores mindste løsning. Den er udviklet i Wordpress, som er det mest brugte open source CMS. En Light hjemmeside er baseret på

Læs mere

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE?

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? her er et godt sted at starte! LIGHT Light er vores mindste løsning. Den er udviklet i Wordpress, som er det mest brugte open source CMS. En Light hjemmeside er baseret på

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

Succes online Træning #1. Odsherred / Google/ i-strategi.dk 5. Marts 2014

Succes online Træning #1. Odsherred / Google/ i-strategi.dk 5. Marts 2014 Succes online Træning #1 Odsherred / Google/ i-strategi.dk 5. Marts 2014 Dagens agenda Online tilstedeværelse Kravspecifikation til website og -shop Google-konto- Google+ Hjemmeopgaver Og så - handson

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

Mediegruppen bevæger mennesker

Mediegruppen bevæger mennesker Mediegruppen bevæger mennesker 03 Fra ide til færdig løsning Hos Mediegruppen har vi arbejdet med internettet siden bureauets start i 1997. Vi har været med fra de traditionelle løsninger i HTML og de

Læs mere

Danhost. Hjemmesideløsning

Danhost. Hjemmesideløsning Danhost Hjemmesideløsning Nem og billig hjemmeside Bestiller du en hjemmeside til din virksomhed hos Danhost, får du lavet et professionelt design, så du er sikret en hjemmeside der udstråler kvalitet.

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 1 Plant nu - Høst senere Af Mohammed & Hussein 2014 Mohammed & Hussein. Alle rettigheder forbeholdes. Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere

Læs mere

EKSPORT ONLINE. Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier

EKSPORT ONLINE. Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier EKSPORT ONLINE Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier De 4 hovedpunkter Eksport og udvikling: Hvordan står virksomheden rigtigt i andre lande Online tilstedeværelse: Hvordan bliver virksomheden

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

hjemmeside rediger selv din med få klik Professionel e-mail, som du kan se overalt Hvor mange besøger din side og hvem er de?

hjemmeside rediger selv din med få klik Professionel e-mail, som du kan se overalt Hvor mange besøger din side og hvem er de? Rediger selv din hjemmeside med få klik Hvor mange besøger din side og hvem er de? Professionel e-mail, som du kan se overalt rediger selv din hjemmeside med få klik + + Få en hjemmeside i et CMS system,

Læs mere

Forretnings-it sparer tid og penge

Forretnings-it sparer tid og penge Forretnings-it sparer tid og penge - IBIZ-Center skal vejlede små og mellemstore virksomheder om mulighederne med anvendelse af it (skridtet før professionel lev./rådgiver) - IBIZ-Center motiverer til

Læs mere

Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google.

Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google. Marketing A-Z Marketingbegreb Betydning A Adwords Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google. B Branding Signalerer, hvad

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Bliv klogere på. marketing

Bliv klogere på. marketing Bliv klogere på (næsten gratis) marketing Web Grafiske løsninger Sociale medier Branding Annoncering Kontakt info Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne:

Læs mere

Bliv synlig på nettet!

Bliv synlig på nettet! Bliv synlig på nettet! Østfyns Erhvervsråd Sinatur Hotel Storebælt Nyborg d. 8. september 2015 Sanne Schibsbye IBIZ-Center sanne@ibiz-center.dk +45 7220 1751 Morgenens program Introduktion til online synlighed

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Marketing & Social Media - bliv du s med naboen Aalborg, Væksthus Nordjylland, 15.01.2015 Indhold Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Markedsføring

Læs mere

marketing center split tests Leads

marketing center split tests Leads Viden er magt OG PENGE PÅ BUNDLINJEN online marketing center split tests Leads Profiles Reports Vi er trådt ind i en ny fase af web-alderen! Det med at sjusse os frem til, hvad vi tror, der virker, holder

Læs mere

SEO GUIDE AF DATA CREATIVES IVS

SEO GUIDE AF DATA CREATIVES IVS SEO GUIDE AF DATA CREATIVES IVS Udarbejdelsen har været med tanke på det grundlæggende niveau for SEO opsætning Denne introduktion er tilrettet private og virksomheder, som har begivet sig ud på en rejse

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

Hurtigt igang på lille budget. start up webkit. @Webpresence.dk

Hurtigt igang på lille budget. start up webkit. @Webpresence.dk Hurtigt igang på lille budget start up webkit @Webpresence.dk WebPresence er som udvikler- og designlille budget - mange muligheder D enne folder beskriver indholdet af WebPresence Startup Webkit samt

Læs mere

Content Marketing Skriv til dine kunder og skab forretning

Content Marketing Skriv til dine kunder og skab forretning Content Marketing Skriv til dine kunder og skab forretning Agenda Præsentation af Novicell Sådan steger du en bøf på 58 mio. måder Content marketing strategi Content & SEO Brug content til at få flere

Læs mere

Inden vi starter: Følg novicell på @novicelldk Check-ind på FB fb.com/novicelldk Få vores nyhedsbrev: http://www.novicell.

Inden vi starter: Følg novicell på @novicelldk Check-ind på FB fb.com/novicelldk Få vores nyhedsbrev: http://www.novicell. Inden vi starter: Følg novicell på @novicelldk Check-ind på FB fb.com/novicelldk Få vores nyhedsbrev: http://www.novicell.dk/blog/nyhedsbrev 15 Online Marketingtips i 2015 Martin Skøtt, Online Marketingchef,

Læs mere

Kom godt i gang med din webs. Dato: 14. marts 2013 Jan Overgaard, Sektionsleder i IBIZ-Center, ved Teknologisk Institut

Kom godt i gang med din webs. Dato: 14. marts 2013 Jan Overgaard, Sektionsleder i IBIZ-Center, ved Teknologisk Institut Kom godt i gang med din webs Dato: 14. marts 2013 Jan Overgaard, Sektionsleder i IBIZ-Center, ved Teknologisk Institut Program Kl. 14.00-14.10 Velkommen v/dansk Erhverv Kl. 14.10-14.30 Rammer og tendenser

Læs mere

ELEMENTER Jeg vælger fonten Raleway, som er en af Googles mange gratis webfonte. Det er en grotesk skrift, som især bruges til websites, da de på

ELEMENTER Jeg vælger fonten Raleway, som er en af Googles mange gratis webfonte. Det er en grotesk skrift, som især bruges til websites, da de på Grafisk design Design af hjemmeside til indretningsarkitekt med firma navn enrico indret, som jeg tidligere har designet logo for. Firmaet laver udelukkende erhvervsindretning og målgruppen for sitet er

Læs mere

I har ikke brug for endnu et nyt website!

I har ikke brug for endnu et nyt website! I har ikke brug for endnu et nyt website! Tusindvis af websites svæver formålsløst rundt i cyberspace. Mange af vores nye kunder har siddet med følelsen af, at de ikke fik nok ud af deres website. Og mange

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk Google SEO, AdWords og Analytics Google Engage Dagens agenda Google styrer! SEO Gratis markedsføring AdWords Betalte annoncer Analytics Mål eller dø! Google styrer Hvis du findes på Google, findes du!...

Læs mere

Kom i gang med Adwords

Kom i gang med Adwords Kom i gang med Adwords Guide fra AdwordsForum skrevet af Jan P. Olsen Er du parat til at få del i alle de fordele Google Adwords kan give? Googles søgemaskine er i dag en af de mest besøgte websites overhovedet

Læs mere

løsninger vores Skårupvej 28, Ravnkilde 9610 Nørager degngrafisk.dk FRA 99,- Pr. md. Henrik Degn Indehaver Tlf. 96 72 70 81 henrik@degngrafisk.

løsninger vores Skårupvej 28, Ravnkilde 9610 Nørager degngrafisk.dk FRA 99,- Pr. md. Henrik Degn Indehaver Tlf. 96 72 70 81 henrik@degngrafisk. vores Henrik Degn Indehaver Tlf. 96 72 70 81 henrik@degngrafisk.dk Louise Elisabeth Poulsen Konsulent Tlf. 96 72 70 80 lp@degngrafisk.dk løsninger Tine Faurholdt Kreativ ansvarlig Tlf. 96 72 70 86 tf@degngrafisk.dk

Læs mere

Nye digitale muligheder og trends

Nye digitale muligheder og trends Nye digitale muligheder og trends Skanderborg 15. September 2015 Velkomst hvem er vi? Thomas Fisker Nielsen (find mig på LinkedIN) Adjunkt på University College Nordjylland Underviser i Google Analytics,

Læs mere

Inden vi starter: Følg novicell på @novicelldk Checkind på FB fb.com/novicelldk Få vores nyhedsbrev: http://www.novicell.

Inden vi starter: Følg novicell på @novicelldk Checkind på FB fb.com/novicelldk Få vores nyhedsbrev: http://www.novicell. Inden vi starter: Følg novicell på @novicelldk Checkind på FB fb.com/novicelldk Få vores nyhedsbrev: http://www.novicell.dk/blog/nyhedsbrev Content Marketing Skriv til dine kunder og skab forretning Novicell

Læs mere

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Allerød, 4. oktober 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Allerød, 4. oktober 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Allerød, 4. oktober 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier og nutidens digitale netværk Behøver jeg

Læs mere

Brand By Hand Brand By Hand: Handelsbetingelser - august 2014

Brand By Hand Brand By Hand: Handelsbetingelser - august 2014 Brand By Hand CVR: 34845808 Møllevangsallé 142, 8200 Aarhus N 1 Indledning Vi yder altid vores bedste for at opfylde dine behov og indfri dine forventninger. Vi har i det følgende formuleret vores handelsbetingelser,

Læs mere

HJEMMESIDER OG avancerede WEBLØSNINGER

HJEMMESIDER OG avancerede WEBLØSNINGER Tilsted Web HJEMMESIDER OG avancerede WEBLØSNINGER Nye muligheder med Content Management Systemer (CMS) til vedligeholdelse af hjemmesider, web- og intranetløsninger. CMS betyder nem vedligeholdelse og

Læs mere

Webshop startpakker. Her er dit logo. Mode 2013 Klassiske Italienske USA style 60 er stil

Webshop startpakker. Her er dit logo. Mode 2013 Klassiske Italienske USA style 60 er stil Webshop startpakker Vælg mellem Mars og Venus og kom hurtigt i gang Mars og Venus indeholder Valgfrit farvetema/topbillede Opsætning af skabeloner for: - Forside - Nyheder på forside - Nyheds- og tilbudslister

Læs mere

Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne

Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne Der er mange måder at gøre jeres hjemmeside synlig i søgemaskinerne på. På dette kursus kommer vi omkring de fleste med fokus på, hvad I selv kan gøre for at komme

Læs mere

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1 7 effektive tips TIL MARKEDSFØRING AF IT OG TEKNIK / 1 Kære læser Denne e-guide er til dig, der ønsker at optimere din virksomheds markedsføring og sælge (endnu) mere. Omdrejningspunktet er markedsføring

Læs mere

INTRO PRIS. 5.000 MOBILVENLIG HJEMMESIDE Tilpasser sig automatisk til smartphone, tablet og pc.

INTRO PRIS. 5.000 MOBILVENLIG HJEMMESIDE Tilpasser sig automatisk til smartphone, tablet og pc. Kommuniker bedre med ny hjemmeside eller infoskærm! kr 5.000 MOBILVENLIG HJEMMESIDE Tilpasser sig automatisk til smartphone, tablet og pc. INTRO PRIS kr 8.995 INFOSKÆRM 42 Oplys klinikkens patienter med

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Succes online Træning #3

Succes online Træning #3 Succes online Træning #3 #3 Skab mere trafik Agenda Siden sidst Sådan skaber I mere trafik Gør som i plejer Gør det nye Afslutning Salgskanaler Hvad virker? Online markedsføring Webshop/ -site Søge AdWords

Læs mere

Udarbejdelse af grafisk mockup med efterfølgende styling. Tilbud. Oprettelse af site. Kr. 1.500,00. 1. deltager (kan fravælges) Kr. 3.

Udarbejdelse af grafisk mockup med efterfølgende styling. Tilbud. Oprettelse af site. Kr. 1.500,00. 1. deltager (kan fravælges) Kr. 3. PentaCon CMS Responsive sider WYSIWYG editor Skabelon til standard tekstside med overskrift og 1 billede Skabelon til standard tekstside med overskrift og 3 billeder Slideshow på forsiden Nyhedsruller

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland - og bliv du s med naboen Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Branding Pricing Globalisering og digitalisering Web & sociale medier Google

Læs mere

Markedsføring med IT som værktøj

Markedsføring med IT som værktøj Markedsføring med IT som værktøj Søren Koed Lars Frandsen Præsentation Hvem er vi? Søren Koed & Lars Frandsen Cand.merc studerende i international virksomhedsøkonomi HA afgangsprojekt indenfor internettets

Læs mere

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Kompatible browsere... 3 2 Log ind i Umbraco... 3 3 Content-delen... 4 3.1 Indholdstræet... 4 3.2 Ændring af indhold... 5 3.3 Tilføjelse af en side/sektion... 6 3.4. At arbejde

Læs mere

EKSEMPEL PÅ STARTVÆKST-ANALYSE (SEO + KONVERTERING)

EKSEMPEL PÅ STARTVÆKST-ANALYSE (SEO + KONVERTERING) EKSEMPEL PÅ STARTVÆKST-ANALYSE (SEO + KONVERTERING) Hvad er organisk SEO? Søgemaskineoptimering er navnet på processen, der hjælper jeres forretning til at blive placeret højere på Google. Det betyder,

Læs mere

Kursus for iværksættere. Mikkel Elmholdt MEconsult

Kursus for iværksættere. Mikkel Elmholdt MEconsult Internettet i markedsføringen Kursus for iværksættere Mikkel Elmholdt MEconsult Præsentation Mikkel Elmholdt Freelance softwareudvikler. Civilingeniør fra DTU 1989, +22 års erhvervserfaring. Merkonom i

Læs mere

Skolens digitale univers

Skolens digitale univers For it- og webansvarlige på friskolerne, bestyrelsesmedlemmer, forældre og andre interesserede Skolens digitale univers September-oktober 2015 Friskolernes Hus Kursusrække: Sådan udvikler du digitale univers

Læs mere

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten

Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten Grafisk produktion & workflow _ 33 / 23 Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten Produkt _ Jeg har i længere tid gerne ville opbygge min egen webshop. september 2014 tog jeg mig sammen og opbyggede

Læs mere

Gi dit website et servicetjek

Gi dit website et servicetjek Gi dit website et servicetjek Grokraft til Websites Ingredienser: Branding, Brugervenligt design, Stram styring, Sikkert system, Klar økonomi Et website skal gødes, vandes og plejes, så det gror, som det

Læs mere

Nemt og enkelt udlejningsprogram! Tilgængeligt hvor som helst, når som helst gennem din browser!

Nemt og enkelt udlejningsprogram! Tilgængeligt hvor som helst, når som helst gennem din browser! Nemt og enkelt udlejningsprogram! Tilgængeligt hvor som helst, når som helst gennem din browser! Få overblik over din forretning, lav flotte kontrakter og få overblik over dit lager nemt og enkelt! WIOsoft

Læs mere

WiX. Flotte hjemmesider også på mobilen. Version: August 2012

WiX. Flotte hjemmesider også på mobilen. Version: August 2012 WiX Flotte hjemmesider også på mobilen Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er WiX?...4 WiX både til computer og mobil!...4 Opret bruger på WiX...4 WiX til visning i browser...5 Save/gem...8

Læs mere

De 5 elementer i SEO. Sådan hænger det sammen. E-guide Af Jette Heine RelationME.dk

De 5 elementer i SEO. Sådan hænger det sammen. E-guide Af Jette Heine RelationME.dk De 5 elementer i SEO Sådan hænger det sammen E-guide Af Jette Heine RelationME.dk Side 2 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING DE 5 ELEMENTER ELEMENT 1: META-DATA... Side 2... Side 3... Side

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

SmartWeb Brugermanual

SmartWeb Brugermanual SmartWeb Brugermanual Table of Content Table of Content... 1 Best Practice SmartWeb:... 2 Implementering... 4 Egenskaber:... 5 Filer:... 7 Oprettelse af Kategori... 9 Sider og Tekster:... 11 Slideshow...

Læs mere

HANS PEDER WAGNER Forretningsudvikler, Frederikssund Erhverv. www.businessportal.dk

HANS PEDER WAGNER Forretningsudvikler, Frederikssund Erhverv. www.businessportal.dk HANS PEDER WAGNER Forretningsudvikler, Frederikssund Erhverv www.businessportal.dk PROGRAM NU EFTER PAUSEN Velkommen & dagens program v/ Hans Peder Wagner, Frederikssund Erhverv Digitale ambitioner i Frederikssund

Læs mere

S E O d a n d O M a i n Maj 2012

S E O d a n d O M a i n Maj 2012 Maj 2012 SEO pakke 3 Sådan bestiller du 3 aparte 4 apartes SEO pakke 4 Wiseo 5 Wiseos SEO pakke 5 2 DanDomain SEO pakke DanDomain har sammen med en række samarbejdspartnere udviklet en SEO pakke til dig

Læs mere

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google Danhost Webshop Bliv fundet på Google SEO - Søgemaskineoptimering Når du arbejder med SEO, er det med henblik på, at din hjemmeside eller webshop skal dukke op i søgeresultaterne på f.eks. Google når en

Læs mere

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug

Læs mere

Indledning. Forventninger og samarbejde. Actioncaller ApS CVR: 33755740 Vestervang 7 716, 1. sal 8000 Aarhus C

Indledning. Forventninger og samarbejde. Actioncaller ApS CVR: 33755740 Vestervang 7 716, 1. sal 8000 Aarhus C Actioncaller ApS CVR: 33755740 Vestervang 7 716, 1. sal 8000 Aarhus C Kontorlokaler Helsingforsgade 27 Incuba Science Park 8200 Aarhus N Indledning Vi gør altid vores bedste for at dække dine behov og

Læs mere

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder!

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! 10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! Jacob Elton og Martin Bengaard Jensen og Jensen Marketing ApS People search for information - to find solutions. When they do and it fits their

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

Facebook guide for begyndere

Facebook guide for begyndere Facebook guide for begyndere Facebook er stor Facebook er ikke bare kraftfuldt. Det er fleksibelt. Ligegyldigt hvilken type virksomhed du kører, er der nok af forskellige markedførings-muligheder som du

Læs mere

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Internet Komplet featureliste Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Aesiras Internet gør det let at komme i gang med en professionel hjemmeside og webshop. Som standard medfølger et grafisk

Læs mere

Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013?

Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013? Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013? December måned, online butikkernes travleste tid, er forbi, og derfor har vi hos webbureauet webdanmark.com analyseret på tallene og identificeret 5 vigtige

Læs mere

- et bedre sted at lære ONLINE REPUTATION MANAGEMENT

- et bedre sted at lære ONLINE REPUTATION MANAGEMENT ONLINE REPUTATION MANAGEMENT Agenda Hvad er ORM? 3 metoder til ORM i søgemaskiner Metoderne i praksis Beskyt dit navn Influence Lytter du? Værktøjer Radian6 2 Jesper Outzen 34 år Baggrund Multimediedesigner

Læs mere

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m.

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m. Tillæg til Libris-hæftet: WordPress Temaredigering og sikkerhed m.m. 1. Temaopbygning og -redigering I det trykte hæfte gennemgår jeg, hvordan du installerer temaer i WordPress. Der findes tusindvis af

Læs mere

IVÆRKSÆTTERKURSUS Midtf org- Erhvervsråd 13 maj 2009

IVÆRKSÆTTERKURSUS Midtf org- Erhvervsråd 13 maj 2009 IVÆRKSÆTTERKURSUS Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd 13. maj 2009 PROGRAM 18.30 Velkomst - plan for i aften Webdesign Mål og målgrupper Domæne og hosting Grafisk layout Søgemaskiner SEO Navigation Indhold 20.00

Læs mere

Vin. Search Marketing Rapport

Vin. Search Marketing Rapport Vin Search Marketing Rapport 1 Introduktion Vinmarkedet er et meget konkurrencepræget marked i Danmark. Det domineres af supermarkederne, der sælger omkring 80 % af al vin i Danmark. Men der ud over består

Læs mere

PROJEKTET LAYOUT IDEUDVIKLING - PROCESS FRA IDÉ TIL PRODUKT

PROJEKTET LAYOUT IDEUDVIKLING - PROCESS FRA IDÉ TIL PRODUKT PROJEKTET Udarbejdelse og idéudvikling af en fiktiv grafisk identitet til Puls Fitness. I denne kernefaglighed fremhæver jeg designet til websitet samt lidt merchandise. Derudover ses et udkast til bl.a.

Læs mere

CURRICULUM VITAE. Hoda Al-Amood, 2014

CURRICULUM VITAE. Hoda Al-Amood, 2014 CURRICULUM VITAE Hoda Al-Amood, 2014 Kontakt info: Navn: Hoda Al-Amood Født: oktober-1974 Civil stand: Samlevende Adresse: Mellemengen 3, 1TV 2980 Kokkedal Telefon: 31 25 04 34 E-mail: hodaal@gmail.com

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Max Riis Christensen max@makesyoulocal.com mobil +45 3017 3950 twitter.com/makesyoulocal

Max Riis Christensen max@makesyoulocal.com mobil +45 3017 3950 twitter.com/makesyoulocal Max Riis Christensen max@makesyoulocal.com mobil +45 3017 3950 twitter.com/makesyoulocal Lancering i udlandet eller succes i udlandet? - Internationalisering er meget mere end oversættelser og betalingsmetoder,

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

Drupal. Hvad er Drupal?

Drupal. Hvad er Drupal? Drupal Verdens bedste Content Management System Drupal er to år i træk blevet kåret som det bedste Open Source CMS i den såkaldte CMS Award, som årligt afholdes af det anerkendte IT-bogforlag Packt Publishing.

Læs mere

OBH NORDICA Tilbud på redesign og implementering af webløsning

OBH NORDICA Tilbud på redesign og implementering af webløsning OBH NORDICA Tilbud på redesign og implementering af webløsning Dato: 15. marts 2006 Udarbejdet af Martin Palmqvist, partner Scan Designs Esromgade 15 2200 Kbh N CVR nr. 27 99 65 82 Fax.: +45 3539 3853

Læs mere

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN Grafisk design Produkt Index side Produkt Underside - kontakt Redegørelse OPGAVEN I forbindelse med valgfag, som jeg tog i København, havde vi lært forskellige nye funktioner, som vi skulle implementere

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere