Hver gang et skoleår slutter, er det naturligvis anledning til lige at sunde sig evaluere året, der gik og se frem mod nye udfordringer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hver gang et skoleår slutter, er det naturligvis anledning til lige at sunde sig evaluere året, der gik og se frem mod nye udfordringer."

Transkript

1

2 2 Skolelederen. Foråret gik Regnen pisker ned i skrivende stund byger, der går og kommer, - det er den danske sommer. Sådan er det nu engang. Sommerferien står alligevel lige udenfor og banker på, - og forventninger er sikkert på plads hos både elever og forældre. Hver gang et skoleår slutter, er det naturligvis anledning til lige at sunde sig evaluere året, der gik og se frem mod nye udfordringer. Vi har i foråret afholdt rigtig mange klassekonferencer. Her gennemgår dansk- og matematiklærerne sammen med læsevejlederen og undertegnede alle klassens elever. Det giver mig en mulighed for at komme helt tæt på de enkelte elevers faglige status, - men også på de strategier, som lærerne lægger for undervisningen efterfølgende. Vi har i de seneste par år haft fokus på læseindsatsen, - bl.a. har vi jo haft læsebånd i 6 7 uger. Det virker. Det generelle billede er, at indsatsen har løftet niveauet generelt, - det må vi godt være stolte af. I foråret har vi regnet og regnet på, om vi kunne få råd til at ansætte en ekstra lærer til kommende skoleår. Det har vi gjort, og det betyder, at vi får lidt flere muligheder for individuel hjælp, holddelinger og ekstra indsatser i klasserne, - til gavn for alle elever. Personale. Lisbeth Jensen har valgt at gå på efterløn. Lisbeth er jo en institution på Nørhalne Skole, og umiddelbart er det svært at forestille sig, at hun ikke er en del af lærerværelset efter sommerferien. Tusind tak for en uforlignelig indsats. Kort efter sommerferien går også Poul Erik og Kirsten Jensen på pension. Det betyder rigtigt meget for den daglige trivsel for såvel personale som elever, - hvordan skolen fremtræder. For Poul Erik og Kirsten er det et hjerteligt anliggende. Tusind tak skal også lyde til jer. Det bliver ganske givet en udfordring for efterfølgerne at leve op til det, I står for. Som bekendt har vi efter sommerferien to 0.kl. Det har betydet, at vi har ansat en bh.kl.leder mere. Det er Conny Vestergaard. Hun kommer fra en lignende stilling i Klim. Vi har ansat 2 lærere. Pia Bech Larsen er den ene. Hun har igennem de seneste 4 år været vores næsten faste afløser, når der var barsel o. lign. Hun er nu fastansat. Den anden er Randi Kjærsgaard. Randi har siden afslutningen på sin uddannelse været i et vikariat på Biersted Skole og haft barselsorlov. Velkommen til jer alle 3, - vi glæder os til samarbejdet.

3 3 I løbet af efteråret skal 3 lærere på uddannelse i 4 uger. Der vil blive ansat læreruddannede vikarer, og de involverede klasser vil få nærmere besked, når vi ved præcist hvornår og hvem der vikarierer. Det ligger dog fast, at det bliver i ugerne efter efterårsferien. De fysiske rammer. I sidste Skole-Nyt orientere jeg lidt omkring vores udfordring med de fysiske rammer. Elevtallet stiger heldigvis sådan, at vi efter sommerferien har 178 elever, der starter. Siden sidst har kommunalbestyrelsen frigivet kr til projektering af byggeri på Nørhalne skole. Det betyder, at et rådgivende ingeniørfirma i øjeblikket er ved at tegne på en nybygning til skolen og lave beregner på ombygning af nuværende billedkunst til SFO, - samt renovering af vores omklædningsrum. Når dette arbejde er færdigt skal kommunalbestyrelsen i efteråret tage stilling til frigivelse af anlægsmidler til gennemførelsen. Det er en stor glæde, at vi nu er kommet så langt. Jeg tør ikke i skrivende stund komme med bud på en tidshorisont for det endelige projekt, - men vi er altså i gang. Farvel og tak Som hvert år ved denne tid skal der siges farvel til et hold elever, der skal videre ud i den store verden. Det er en naturlig del af skolelivet men alligevel vemodigt hver gang. Kære 6.kl. I er noget helt specielt for os alle sammen, - for de lærere, der havde jer i indskolingen til de lærere, som I har haft de seneste år. Held og lykke derude og husk nu på alt det, vi har lært jer. Til slut vil jeg takke alle på skolen for en forrygende indsats det forgangne år, - jeg er stolt af at være skoleleder på Nørhalne Skole og SFO Rigtig god sommer til alle! Finn Bonde

4 4 Sommertur i 0.klasse Byger der går og kommer det er den danske sommer I regntøj og gummistøvler gik turen af sted mod søen. Der står sommer på kalenderen og Claus var klar til at vise os nogle ting i naturen. Der er sket meget siden vi sidst var på tur og det var meget spændende at se de fine nymfer, snegle, fugle og de forskellige planter. Claus havde fisket nogle små vanddyr op, som vi kiggede på i en balje. På turen rundt om søen, så vi en død muldvarp og den havde en meget blød pels. Undervejs blev der samlet planter og blomster som blev brugt til at male billeder med. Det var en rigtig fin tur.

5 5

6 6 Kongeligt skuespil i 1. klasse I tværsuge 25 lavede 1. klasse læseteater. Her må man gerne læse op fra rollehæftet undervejs, men man skal kunne læse alle ordene. 1. klasse var rigtig dygtige, og gjorde et godt stykke arbejde. Det hele foregik på Kongeslottet, hvor der udspillede sig fire små stykker. Eleverne øvede sig de tre første dage i tværsugen, og torsdag opførte de stykkerne for 0. klasse og de nye i 0. klasse. Her er lidt stemningsbilleder med kommentarer fra 1. klasses elever. Det er dejligt at lave teaterstykke i 1. klasse. Det er også sjovt at lave det sammen med hele klassen. Det var godt, at det foregik på Kongeslottet. Det er sjovere og nemmere at spille, når man er klædt ud.

7 7 Man får nogle gange sommerfugle i maven, når man skal optræde. Man kan godt være lidt genert, når man går på scenen, men det går over igen. Det er sjovt at lave teater sammen med de andre, og man lærer også de andre bedre at kende. Man har det sjovt!

8 8 På tur med Claus Vi tog med Claus ud på tur. Først skulle vi pakke vores ting vi skulle havde mad med og en drikke dunk. Vi skulle også havde pølser til frokost. Det smagt godt der var også ketchup og senop. Det var stærkt. Vi bygede nogen huler. De blev flotte. Vi fiskede efter muslinger og vi prøvede at åbne muslinge skallerne. To muslinger blev åbnet muslingerne var. slimede og klamme men vi skulle smide dem ud igen og det var traels men det var lige meget så begynte vi med at bygge huler det var hykeligt. og sjovt vi byggede af træ og snore. Vi bagte også brød det var godt. Her er et billede af Nørhalne sø Vi lavede et bål det var der vi bagte vores brød næsten alle brød var lune. Det var en god dag da vi kom hjem var alle pigerne sjalu de havde lavet en pige væg i klassen. lavet af Jonathan og Jakob 2.a

9 9 Projektarbejde i 3. klasse Her i foråret har vi i 3.a, brugt en del timer på et projekt med valgfrit emne. I arbejdet med projektet, skulle man vælge et emne, finde oplysninger, skrive og forberede en fremlæggelse for resten af klassen. Det blev nogle rigtig spændende uger. Alle arbejdede godt og vi fik nogle virkelig fine fremlæggelser at se. Vi havde også besøg af en kanin, et par skildpadder og ikke mindst en hest. Andre havde lavet flotte plancher, plakater, billeder, power point og meget andet. Det var dejligt, at se en flok unger der virkelig gik op i deres arbejde, tog ansvar for opgaven og gav hinanden meget positiv respons efter deres fremlæggelser.

10 10

11 11 Engelsk i 3.klasse Vi synes det er rigtig sjovt at have computere i engelsk. Vi synes Little bridge er mega sjovt. Little Bridge er et computerprogram med mange forskellige opgaver. Der er om nogle børn der bor i en lille by i England. Nogle gange arbejder vi alene, men andre gange er det sjovere at arbejde 2 og 2. Når vi lavet opgaverne, får vi at vide om det rigtigt. Vi kan godt lide at få 10 rigtige ud af 10. Så siger computeren nemlig: Very good eller excellent. Nogle gange laver den en stor glad smiley. Når den laver en sur smiley prøver vi bare igen. Vi har også arbejdet rigtig meget med emnet mad. Vi har leget restaurant, har lavet Food-books. This is a fundet et billede på nettet og skrevet.. I like.. eller I don t like. Vibeke kan ikke lide haggis. Det er noget der er lavet af komaver. Vi har lavet mange opgaver på Når vi har lavet en opgave, har vi sendt vores resultat til Vibeke på elevintra. Når hun sender en lille smiley retur, får man lyst til at lave flere opgaver. Vi har også lært en masse af Big Muzzy. Vi har set små videoer om ham på Youtube. Vi har også set historien om The very hungry Caterpillar. Bagefter har vi lavet øvelser på Vi har sunget en masse sange. Vibeke er ikke god til at synge, så hun har fundet sangene på Youtube. Vi kan rigtig godt lide The big numbers song og the T-song. Hilsen 3.a og 3.b

12 12

13 13

14 14 Håndarbejde i 4. klasse Astrid : Jeg har haft det sjovt i håndarbejde, vi har nemlig lavet mange sjove ting. Jeg har fx lavet en mobiltaske til min mor og jeg har også lavet en uglepude. Den blev rigtig flot. I starten af håndarbejde lavede vi alle sammen gammeldags bolde. Inden i bolden var der noget hæklet halloj. Det sagde Vibeke hed luftmasker, men det var slet ikke en maske, det troede jeg i starten det var. Jeg har også lavet rigtig mange fingerringe af cykelslange med knapper. Jeg har også lavet fingerringe af cykelslange hjemme. På symaskinen har jeg lavet vilde grydelapper og en dejlig sød uglepude. Den er hjemme i sofaen i stuen. Mor blev rigtig glad for den.

15 15 Halstørklædet som jeg lavede på en knagrække beholdt jeg selv. Det var hvidt og dejlig blødt. I slutningen af håndarbejde lavede jeg et vævede billede det var lidt svært Lars Bo: Jeg har haft det rigtig sjovt i håndarbejde Vibeke blev godt nok lidt sur når jeg fik grineflip. Men jeg har lavet rigtig mange ting en gammeldags bold, 2 nøglesnore på strikkelise, halstørklæde strikket på en knagrække og 4 grydelapper med vild syning på symaskine. Min mor og min faster blev så glade for dem, at de vil have flere. Jeg har også syet et monster. Vi skulle selv tegne mønster til dem og vi skulle lære at sy en knap i. Mit monster hedder Bingo. Til sidste lavede jeg en dejlig blød pude med bryster. Brysterne er mega store og er som ørevarmere, når jeg ligger på den. Mickel: I år har vi haft håndarbejde. Det var lidt kedeligt i starten, men når man var kommet lidt ind i faget blev det sjovt. Alle har lavet mange sjove ting. Jeg har fx lavet halstørklæde, grydelapper, et monster og en hue. Alle tingene var rigtig sjove at lave, men det sjoveste var at lave mit monster som hed Fido. Vibeke fortalte os og viste os alle hvordan man skulle gøre det og når man fandt ud af det blev det rigtig nemt at lave. Sofapuder stor kreativitet når 4. klasse designer Det blev til mange finurlige sofapuder og endnu flere vilde grydelapper moster vil også gerne have en

16 16 Tværsugen (uge 25) blev i 4. klasse brugt til at skrive et miniprojekt. På forhånd havde klassen fået for som lektie at vælge et emne helst i samarbejde med forældrene, så vi var klar til at gå i gang mandag morgen. Emnerne var meget forskellige: Pandaen, København, Le Man, Tutankhamon, Gudinden Athena, Hamster som kæledyr, Tivoli i Kbh., One Direction, Camping ved Gardasøen, Rhodos, Fodbold, Svømning mm. Der blev arbejdet godt og selvstændigt med emnerne, der blev præsenteret i slutningen af ugen som plancher, power-pointshow og foredrag. Man kunne søge oplysninger på nettet, i bøger, blade eller gennem interviews osv.

17 17 Tværsuge i 4. klasse I sidste uge fik vi at vide, at vi skulle have tværsuge. Vi var alle sammen meget desperate og spændte på at få at vide, hvad vi skulle lave. Lidt senere fortalte Lisbeth det til os, og vi hoppede nærmest på stolene af glæde. Vi måtte nemlig vælge et valgfrit emne at skrive projekt om! Så blev det endelig mandag. Lisbeth gav os et par instruktioner, og så skulle vi ellers bare gå i gang. Vi løb nærmest ud til computerne, og det var ikke alle der kunne få de røde, så nogle måtte ned efter de gule.. (Mest drengene hehe ) Vi begyndte straks at tænde computerne, og det kunne ikke gå hurtigt nok. Vi skrev alle sammen løs, og vi hyggede rigtigt. Så blev det torsdag. Vi begyndte at vænne os til det, men det var den samme glæde og spænding. Vi glædede os alle sammen til fredag. Dagen, hvor vi skulle fremlægge. Skrevet af Melina Hyldgaard Roussis (som skrev om gudinden Athena) Selvvalgt emne i 5.klasse I 5.klasse har vi i løbet af foråret, arbejdet med Selvvalgt Emne. Vi knoklede derudad og fik lavet nogle super gode PowerPoints, som vi fremlagde for hinanden. En af de helt store overraskelser ved fremlæggelserne var, da Freja Møller tryllede et brev fra Mette Blomsterberg frem. Freja havde som emne Konditor og Mette Blomsterberg, og havde i den forbindelse skrevet med hende, og (i al hemmelighed) fået svar.

18 18 En stor oplevelse for især Freja, men en af pigerne fra klassen sagde efterfølgende: Jeg blev så rørt da Freja læste brevet højt, at jeg var lige ved at tude. Godt, at kunne glæde sig på andres vegne! Og så skal det da lige nævnet, at Freja sluttede fremlæggelsen af med, at uddele hjemmelavede muffins til alle. Hvem siger det er kedeligt at gå i skole? Herunder arbejder Jonas og Gustav ihærdige for at blive færdige til tiden. Sofie P og hendes crew. Klar parat til at høre om H&M. Hilsen 5.klasse og Pia

19 19 Musikdag i 5.klasse En skøn onsdag i maj havde vi, sammen med 5. klasserne fra Gjøl og Biersted, musikdag. Vi lagde skole til, og vi havde set frem til at tage imod vores kommende klassekammerater. Vi har heldigvis stadig et år tilbage her på Nørhalne Skole, men det er rart at få snust lidt til, hvad fremtiden vil bringe. Dagen var sjov og anderledes. Vi arbejdede godt i de forskellige workshops vi var inddelt i, og vi sluttede dagen af med en lille workshop-koncert. Hilsen 5. klasse og Pia Renæssance i historie og billedkunst I historie og billedkunst har vi bl.a. arbejdet med renæssancen. Vi har læst, set og lavet power point, lavet skuespil som små videoer på mobiltelefonen og i billedkunst skulle vi vælge et renæssancemaleri som udgangspunkt for tegning eller maleri. Her er et par af vores tegninger. Mange af drengene var mest optaget af Leonardo da Vincis maskiner.

20 20 Reklame uge med video. Det har vært super godt at lave reklamer, vi vidste ikke rigtigt noget om det. Alle fra vores gruppe (Thor, Jonas, Stefan, Lasse, Mads og Philip) synes at det har været den sjoveste emneuge nogensinde. Vores gruppe har arbejdet på IPad og MacBook. Vi har lavet reklame film om Faxe Kondi Booster. Alle grupper har arbejdet hårdt og alle reklamer er rigtig gode. Gruppe 1 er Simon, Anders, Gustav, Christoffer og Mathias, de har arbejdet med Playboy Deo. Gruppe 2 er Freja, Sarah og Emma, de har arbejdet med Mix- CD. Gruppe 3 er Cecilie C, Caroline, Sofie V og Julie, de har arbejdet med X-Ray. Gruppe 4 er Sofie P, Kaysa og Zenna, de har lavet en reklame om Mc Donalds. Gruppe 5 er Lærke, Louise og Anna, de har lavet en reklame om FitFlop sko og den sidste gruppe er Mads, Jonas, Philip, Thor, Lasse og Stefan, der har arbejdet med Faxi Kondi Booster. På mandag skal alle reklame filmene vises for hele klassen og vi skal finde den bedste reklame. Kaysa udtaler: Det er sjovt og spændene. Simon udtaler: Det er sjovt. Vi laver en reklame med Playboy Deo. Skrevet af Philip og Mads

21 21 En uge hvor det har været mega fedt at være lærer. Da Pia og jeg kom i skole mandag morgen havde pigerne gjort klasseværelset klar til den helt store fest. Eleverne havde fint tøj på og klasseværelset var ikke til at kende. Der var kulørte drinks, den røde løber rullet ud og bordene fint dækket. Godt gået 5.klasse.

22 22 Bålmad hitter Den sidste gang hjemkundskab for torsdagsholdet bestod af mad over bål. Vi lavede nogle meget velsmagende kartofler, med en lækker kylling ret med grøntsager til. Uhm Duften af røg og bålets varme gløder, havde en magisk tiltrækningskraft på adskillige SFO børn. Mange nysgerrige spørgsmål blev stillet, og mange misundelige blikke blev sendt, da 6.klasse satte tænderne i den lækre bål-mad. Velbekomme 6.klasse og tak for et dejligt år, og god fornøjelse med madlavningen fremover. Hilsen Pia 6. klasse på lejrskole i Silkeborg Mandag: Vi startede dagen med at vi mødes ved Nørhalne skole klokken 6:20. Så kørte vi til Aalborg og tog toget til Silkeborg derfra. Vi skiftede tog i Århus og så endte vi ved Silkeborg st. Så der vi ankom ved Silkeborg St, gik vi hen til Silkeborg Vandrehjem.

23 Så tog vi vores bagage og lagde os ned på det værelse vi fik, så gjorde vi os klar til at vi skulle til at på museum i Silkeborg. Inden da gik vi en tur i byen og endte nede ved havnen hvor vi spiste frokost. Så gik vi rundt derinde på museet og så på en masse forskellige ting man kunne se der inde fx som Tollundmanden. Da vi kom hjem derfra, så fik vi lov til at gå rundt i Silkeborgs gågade hvor man kunne købe en masse ting. Så kom vi til et møde hvor vi fik en masse information om Vandrehjemmet og så der vi var færdige med det, fik vi sådan lidt lyst til selv hvad vi måtte lave resten af dagen. Til aften fik vi tortilla med masser af tilbehør, og resten af dagen hyggede vi os. Lavet af Chris, Steffen og Jonas. Tirsdag: Vi startede dagen med at Claus og Michael kom og vækkede os. De var meget mere morgen friske end os. Morgen mad fik vi kl. 07:30. Der var lidt af hvert. Alle mulige slags morgenmads produkter, franskbrød, hjemmelavet syltetøj, Nutella og honning. Bagefter havde vi ca. en halv time på værelserne inden vi skulle til Aqua. Da vi kom derhen blev vi taget imod af to mænd. Vi blev delt op i to hold, værelse 11 og 24 var sammen, og værelse 12 og og 24 gik med den ene mand hen til en slags båd der hed en kog, som man havde døbt Christine. Man brugte den i gamle dage til at transportere brænde med. Vi skulle sejle en tur i den det var ret hårdt, men også sjovt og smukt. Udsigten var fantastisk og søen var helt klar. Det var sjovt at klatre. Vi kom ca meter op i luften. Vi blev spændt i seler og fik hjelme på og så gik den ellers op ad. Super fun. Der blev taget tid på os og de hurtigste var Michael med tiden 0:55 sek, Bøjer med tiden 0:56 og Frida med tiden 1:09. Vi var også indenfor at se en masse dyr. Udenfor var det et fedt vandkrig sted hvor vi kunne skyde på hinanden. Den der blev allermest våd var Cecilie hun var våd hele vejen igennem. Der gik rigtigt legebarn i Michael på det tidspunkt. Claus var en rigtig piveskid. Da vi var færdige gik vi hen til Almindsøen, hvor vi badede. Det var koldt og dejligt. Igen var Claus en piveskid og gik ikke i, det gjorde Michael nu heller ikke. Til aftensmad fik vi boller i karry og koldskål til dessert. Nu står den bare på hygge som vi plejer efter aftensmaden. 23

24 24 Onsdag: Dagen startede med at Claus og Michael vækkede os rigtigt tidligt om morgenen, omkring kl. 7. Vores værelse var ikke så morgen friske, og Frede var for træt til at stå op så Emma og Jasmin hældte en vandflaske i hovedet på Frede. Efter morgenmaden fik vi pakket madpakke. Kl. 9 tog vi af sted til Himmelbjerget, det var sygt hårdt. Vi gik omkring 20 kilometer i dag, og med kun 4-5 pauser. Frokostpausen holdt vi ved Slåen sø. Da vi endelig kom frem til Himmelbjerget, var der nogen der løb hele vejen op ad bjerget. På toppen fik vi taget en masse fine billeder og fik købt en masse souvenirs. Et stykke tid efter tog vi ned på havnen, hvor Claus og Michael gav is. Vi sejlede med Tranen tilbage til vandrehjemmet, det tog ca. 1 time. Da vi kom hjem fik aftensmad, vi fik fiskefrikadeller med kartofler og grønsager. Resten af aftenen slappede vi af. Lavet af Emma, Jasmin, Clemmi og Frede. Torsdag: Dagen startede med at vi blev vækket af Michael som kom råbende ind og sagde Så er der morgenmad!. Så skynde vi os op og gjorde klar til morgenmad som var franskbrød og cornflakes med lign. Så gik vi hen til kanoudlejningen og Michael og Claus lejede nogle kanoer til os. Vi skulle sidde to og to, pige og dreng. Vi sejlede lidt rundt i vandet omkring Slusen. Da vi kom ud af slusen skulle vi ud på Silkeborg langsø. Den var 3 kilometer lang i modvind. Efter Silkeborg Langsø kom vi ud i Gudenåen og der skulle vi sejle helt indtil frokost som var ca. 8 kilometer væk. Så efter frokost skulle vi igen ud i Gudenåen men vi måtte selv vælge kano makker. Gudenåen var 22 kilometer lang. Så vi var kommet halvvejs henne ved rastepladsen hvor vi skulle spise. På resten af vejen var der næsten ingen stoppesteder så vi stoppede ved broerne. Og da vi endelig var færdige kom vi op på en bro hvor vi trak kanoerne op på land og bagefter blev vi kørt hjem i bus.

25 25 Da vi kom hjem skulle vi spise aftensmad og vi fik pitabrød med tilbehør. I aften vil vi hygge os med popcorn og alt det slik vi har købt. Hilsen 6. klasse Nyt fra skolebestyrelsen Så nærmer ferien sig, selvom det er svært at se på vejret. Et skoleår er forbi og der er 2. år vi skal sige farvel til 6. klasse og sende dem til Biersted. Der gå nok lidt tid inden dét bliver en vane. Vi skal også have en udskiftning i skolebestyrelsen Trine og jeg selv stopper og nye kræfter kommer til. Tak til Trine for indsatsen. Hun har trukket læsset med al skriveriet til politikerne det sidste års tid. Tak til Finn og Personale for godt samarbejde. Stor Tak for kampen til resten af skolebestyrelsen. Vi havde håbet, vi kunne slutte arbejdet med en trafikplan for Bakmøllevej, men på det område er det ikke til at se der sker noget, til trods for megen kommunikation med Mogens Gade og hans forvaltning. Vi må så overlade det fortsatte arbejde til den nye bestyrelse. Men vi er rigtig glade for at byrådet har frigivet ,- kr. til opstart af renovering af Nørhalne skole. Som vi læser det, får vi den store pakke dvs. renovering af faglokaler og baderum samt en ny tilbygning det er bare super. Rigtig god sommer til alle og god vind til Nørhalne Skole fremover. Pbv. Jesper Clausen

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Kære alle Nu nærmer sommerferien sig med hastige skridt; 6.klasserne er ved at gøre klar til sidste skoledag på Espe Skole, og solen samt sommervarmen er her

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke Billedede fra Markfest 2012 2 Herfra SFO skal der lyde en stor tak til alle jer forældre for den kæmpestore opbakning til vores Markfest. Jeres børn nød også rigtig at vise deres arbejde frem og have jer

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R KONTAKT 12/13 nr. 2 O K T O B E R Indhold: Aktuelt i Ny pædagogisk leder Fritter-nyt 4.B fremstiller ramper A-dage i første årgang 9. årgang på studietur A-dage i 0. årgang Stemningsbilleder Broer bygget

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 Kære forældre Tak for i år, og på gensyn næste år til et nyt spændende år. Vi starter 13. august kl. 8.00, med at mødes ved flagstangen og synge, inden der laves opdeling

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 Sommerferie Så blev det endelig tid til sommerferie og nogle lektiefri uger. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, kalender, skemaer,

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Nogle er blevet blå, nogle lysegrønne, andre er blevet grønneog der er endda en hel flok der er blevet gule Dagens dejlige overraskelse var at hele 9. klasse

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. - 1 -

C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. - 1 - la Cour Posten Nr. 2/2014 Juni 2014 C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. Inden længe synger vi feriesangen under flagstangen, og så spredes vi for alle

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

Fredagsnyt d. 8. juni 2018

Fredagsnyt d. 8. juni 2018 Fredagsnyt d. 8. juni 2018 Sikke en festdag! Rigtig mange forældre, bedsteforældre, naboer og venner af skolen, havde fået mulighed for at være med til dagens afslørings af vores Værditræ. Sange, taler,

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Velkommen til alle de nye børn og forældre, som skal gå i 0. klasse efter sommerferien, og farvel til vores store 3. klasser,

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET MIN MENING OM LÆR FOR LIVET Jeg havde haft delte meninger om lær for livet, både positive og Negative. Men til sidst fik mine forældre overtalt mig til at tage på LFL så det gjorde jeg. Da jeg ankom havde

Læs mere

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen?

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen? Mølleavisen Maj 2015 Så fik vi afsluttet vores revy. Vi syntes selv den var helt fantastisk. Men det var hårdt med 4 forestillinger, men vi synes, at vi klarede det så godt. Vi var lidt skuffede over,

Læs mere

Fredagsbrev d uge 36

Fredagsbrev d uge 36 Fredagsbrev d.08-09-2017 uge 36 Elevrådet har købt udekridt. De ligger ikke og samler støv på hylderne, men er allerede fordelt i et pænt lag over skolegården. De er dog ikke særlig drøje i brug, så vi

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31.

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31. Arrild Friskole & Børnehus Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund. Skolen@arrildfriskole.dk Tlf.: 74830103 Boernehuset@arrildfriskole.dk Tlf.: 30138403 Nyhedsbrev 26/2019 Dette bliver så skoleårets sidste

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem.

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem. Rundt om Slotssøen.. Idag gik turen til Gråsten, hvor vi startede med en tur gennem slotshaven. Her fik vi en rutchetur, inden vi satte kurs mod skoven. Med alle sanser i brug, begav vi os nu på vej rundt

Læs mere

Fredagsbrev. Juleværkstederne gløder af energi

Fredagsbrev. Juleværkstederne gløder af energi Juleværkstederne gløder af energi Forældre på Aarhus Friskole får hjemmelavede gaver og det er eleverne glade fo. Det føles nemlig meget bedre at give en hjemmelavet gave end bare at købe noget, siger

Læs mere

Nyt fra SFO og skole

Nyt fra SFO og skole Skjoldenæsvej 70, 4174 Jystrup SFO tlf. 57 62 73 40 SFO 2 57 62 73 50 Afdelingsleder Ann Sabroe Tlf. 20189758 E-Mail: as7@ringsted.dk Nyt fra SFO og skole August 2018 Velkommen til 0. klasse Så blev det

Læs mere

Nyhedsbrev September 2015

Nyhedsbrev September 2015 Nyhedsbrev September 2015 Fælles Høstmarked på skolen lørdag den 5. september. Det plejer at være rigtigt hyggeligt. Familie/Arbejsdslørdag Lørdag den 19.september er der arbejdslørdag for alle udvalg.

Læs mere

Skovemne. 1.b har arbejdet med et skovemne i to fagdage og alle dansktimer i to uger.

Skovemne. 1.b har arbejdet med et skovemne i to fagdage og alle dansktimer i to uger. April Skovemne 2 1.b har arbejdet med et skovemne i to fagdage og alle dansktimer i to uger. Vi har læst fagtekster om skovens dyr og har selv produceret små fagtekster om nogle af de mest almindelige

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Nyhedsbrev Maj. Gallamiddag. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev Maj. Gallamiddag. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Gallamiddag Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Maj BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser.

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 26/2018 Dette nyhedsbrev

Læs mere

TUSSENEWS. Nr. 48 April 2016 Denne avis tilhører: TAK FOR DENNE GANG 5.KLASSER

TUSSENEWS. Nr. 48 April 2016 Denne avis tilhører: TAK FOR DENNE GANG 5.KLASSER TUSSENEWS Nr. 48 April 2016 Denne avis tilhører: TAK FOR DENNE GANG 5.KLASSER Chefens Spalte Info fra klubben Kalenderen Billeder Månedens opskrift Resultater Flygtningestøttesang Quizz Indhold Februar

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF Nyhedsbrev uge 06-2014 Side 1 Kunst i børnehøjde Side 4 Køkken Side 2 Nyt fra Troels Side 5-8 Børnehaven Side 3 Side 4 Kreativ med de ældste Fastelavn Side 9 Kalender, kontakt mm. KUNST I BØRNEHØJDE PÅ

Læs mere