Quinntus New Classic Montagevejledning.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Quinntus New Classic Montagevejledning."

Transkript

1 Quinntus New Classic Montagevejledning. 1) Kvistene passer til et frit spærmål på hhv. 93,7, 113,7 og 133,7 cm i bredden. Se nedenstående skema. Der er 3 udgaver af kvistsystemet de passer til forskellige taghældninger: 1: 50-45,1, 2: 45-40, 3: De 3 systemer passer bedst til hhv. 50, 45 og 40 graders tag og kan så justeres 5 grader ned på stedet. Det kan være nødvendigt at udveksle et eller flere spær eller indsætte nye hjælpespær for at få den ønskede bredde. Hjælpespær fastgøres forsvarligt i top og bund til vandretliggende bjælker/dragere, fastgørelse til lægter er ikke nok. Skal der oplægges vandrette bjælker som understøtning til udvekslede spær skal disse helst lægges så langt oppe som muligt, fx på hanebånd eller mindst 5 cm over niveauet for ønsket lofthøjde i kvisten. Nederste vandrette bjælke lægges under niveau for ønsket højde til vinduesplade. Hul i taget/mål på inddækning, cm: cm, cm cm. Spærafstand, frit mål mellem spær, cm: 94x x x ,7 113,7 133,7 Karmmål på frontvindue, bredde x 77,3x117,8 97,3x117,8 117,3x117,8 højde, cm. Følger du ovenstående mål vil der være plads til min. 50 mm isolering forbi spærrerne når du kommer så langt. Når spærafstande er tilvejebragt kan monteringen af kvisten begynde. Alternativ: Kan du af den ene eller anden grund ikke etablere den ønskede spærafstand kan du til nød montere kvisten ovenpå spærrerne i stedet for. Mindste spærmål bliver herved hhv. 75,5, 95,5 og 115,5 cm. Frontpulten som vist i pkt.3 skæres ind så den kan komme ud ovenpå lægter i siderne. Der monteres reglar el. lign ovenpå lægter med samme afstand som 45x45 klodser på front pult. Regler ovenpå lægter skal fastgøres forsvarligt ned ad siden på spær med passene beslag og beslagskruer. Vi gør opmærksom på at denne løsning kræver byggefaglig indsigt og ikke kan anbefales til gør-det-selv manden.

2 Inden kvisten monteres skal du bestemme dig for i hvilken højde den skal sidde. Det kan være at du vil have vinduet til at sidde lig evt. gavlvinduer således at overkanter af vinduer sidder lige højt eller du har måske en bestemt højde du vil have vinduespladen i. Du skal være opmærksom på at loftet i kvisten ikke kan føres lige igennem til den indvendige skråvæg, der vil komme et knæk ned, se figur. Hvis din taghældning er 50 /45 /40 kan du dog undgå et knæk ved at gøre som vist i figur 2. Knæk Fig. 1, eksempel: Hvis din taghældning er 40,1 og du monterer et 45 s system, bliver der et knæk på ca. 15 cm. Hvis din taghældning er 45 bliver der et knæk på 5 cm. Se tabel. Taghældning 45,1/40,1/35 46/41/36 47/42/37 48/43/38 49/44/39 50/4540 Lodret knæk 15 cm 13 cm 11 cm 9 cm 7 cm 5 cm Fig. 2: Ved 50/45/40 kan det lade sig gøre at føre loftet fra kvisten lige igennem og undgå et knæk. Dette kræver at lægte til bæring af Veluxinddækning samt evt. afstandsliste og afvandingsrende ligger i et højere niveau end loftet. Vær opmærksom på at denne løsning kan give kuldebrosproblemer, da der ikke er plads til megen isolering under inddækning og lægter. 3) Montering af frontpult. Lægter skal være skåret af lig inderside af spær og evt. undertag tætnes på traditionel vis omkring kvisthullet med afvandingsrende over hul mv, se undertagspakke, hvis tilkøbt. Frontpult monteres som vist på en taglægte under kvisten. Passer det ikke med en lægtegang, monteres en lægte først. Underkant af vindue kommer til at sidde 12 mm højere end den skrå overkant på frontpulten. Vi anbefaler at vinduet sættes ml cm fra overkantgulv. Lofthøjden i kvisten bliver ca 117 cm højere end underkant af vindue. Se fig. 1. 4x60 mm Du kan med fordel montere taglægten som vist her for perfekt resultat med Veluxinddækningen Frontpult fastskues til lægte med 5-6 stk 4x60 mm skruer. Sørg for at frontpult ligger vandret og vinkelret i forhold til spær.

3 4) Flunke 9 mm finérplader (Pultplader) monteres på yderkant af 45x45 regel med 7-8 stk 4x40 mm skruer. Pultplade stødes ind til klods foran på flunk og lig med 45x45 regel. Glasflunk Zinkflunk Ved zinkflunk påsættes først hjørnekapsel som fastholdes på inderside med 3 stk papsøm. Forreste zinkstykke skubbes ind i fals på hjørnekapsel og fastskrues som vist med zinkviften på også. Der bruges spenglerskruer med tætningsskive, 4 stk i front. Skruen i hjørnet skal gå igennem viften, således at den kan dreje om dette punkt. Bor for med et 3 mm bor i zinken. Det bagerste zinkstykke skubbes igen ind i falsen fra det foregående og fastskrues med 4 skruer i top. Læg mærke til at viften midlertidig er trukket op i mellem de 2 yderste skruer. Viften skal senere trækkes ned når flunken er monteret på taget. NB: De forbukkede false kan med fordel åbnes med en spartel el. lign. Så det er nemt at hage zinken sammen. Flunke løftes nu ud på taget og placeres på frontpult som vist.

4 Hold et vatterpas på hjørnestoplen og fastskru finér til spær når flunk står lodret med 14 stk 4x40 mm skruer i hver side. Sørg for at flunke står vinkelret på frontpult ved at tage krydsmålet fra inderhjørne flunk/frontpult til overkant 45x45 lægte på flunke. Se billede under pkt. 5. Det sikres at flunke er monteret lige højt ved at lægge et vaterpas på overkant flunke. 5) Bagpult 45x45 mm regel monteres mellem finérplader og fastskrues med 5x80 mm skrue som vist. Bagfinér monteres herefter med 5 stk 4x40 mm skruer. Bagpultfinér skal have samme bredde som frontpult og kan samles af 2 stykker 9 mm vf finér. Når bagpult er monteret skal krydsmål være ens, ellers passer taget ikke og flunkerne kan være svære at få til at stå lodret. Gummibånd monteres på toppen som vist med hæfteklammer.

5 ( Quinntus New Classic Montagevejledning. Feb ) Inddækning og undertag. Hvis der er undertag på huset skal der etableres en afvandings rende over kvisten, således at evt. vand på undertag ledes uden om kvist og afvander i nabo-spærfag. Har du købt en undertagspakke følges særskilt vejledning. Dog skal undertagsskørt forlænges med det medfølgende ekstra stykke undertag. Afbryd skørt midt mellem en lægtegang og montér ekstra undertag i overgang. NB: Ligger der isoleringssæt fra Velux skal dette ikke benyttes. Frontinddækning lægges på frontpult og op under flunke. I hjørner lægges inddækning ned ind over frontpult. Inddækning påsættes med 3 stk papsøm. Ved EDS/EDL-inddækning (ved skifer og tagpaptage) benyttes tætningsskruer. Hjørne forsegles med glittet siliconefuge. Ved skifer og tagpap inddækning benyttes vedlagte monarfoltagfodstape som vist. Siderender lægges op på hver side af kvist som vist i vejledningen fra inddækningen. Det kan være nødvendigt at løsne zinkvifte og skubbe den væk for at montere siderende. Siderender slås fast i finérplader med papsøm når evt. ekstra siderender og topinddækning er lagt på. Ekstra side-stykker afklippes således at der bliver 10 cm overlæg foroven og forneden. Passes sammen med topinddækningen. Ved tagpap eller skifertag skal benyttes en EDL - (løse stykker/indskud) eller EDS - (én lang rende) inddækning. Se Velux vejl. for korrekt montage. Skumprofil fjernes 10 cm ned på ekstra sidestykke. (Det kan også være du har fået ekstra lange siderender med til brug i stedet for.) Topinddækningen lægges omkring toppult og stikkes ned i siderender. Topinddækning må ikke stikke op over pultfinér. Overskydende skal således klippes af

6 Zinkvifte føres nu ned så denne er parallel med inddækningen. Der monteres 1 stk 9 mm afstandsklods i top som vist og 1 stk på midten. Det er vigtigt at der er luft mellem zinkvifte og veluxinddækning, da det er her igennem flunken bliver ventileret. Viften fastgøres gennem zinkflunk i overkant med yderligere 3 tætningsskruer. Ved 50/45/35 er det ikke nødvendigt at fastholde viften langs bunden. Ved mindre grader fastholdes vifte med 2 skruer langs bundkant, 1 stk på midten gennem 9 mm klodsen og 1 stk i top. Vifte afklippes i top så den følger overkanten af flunk samt pultfinér. Streg først af hvor der skal klippes, løsn herefter viften igen og afklip, det er det letteste. Vent med at skrue viften fast i den øverste afstandsklods, da både pultkapsel og flap fra tag skal med under denne skrue. Til glasflunke benyttes de lange strimler zinkstykker Ved 50/45/35 benyttes kun det lige stykke på 7 cm. Ved 50-47,5, 45-42,5 og 40-37,5 benyttes det ene koniske stykke også. Det sættes ind under det parallelle stykke og kan således fungere som en vifte og trækkes ned til det er parallelt med inddækning, som ved zinkviften. Ved taghældning fra 47,5-45, 42,5 40 og 37,5-35 skal begge koniske stykker benyttes. (Det er ikke sikkert du har fået alle koniske stykker med, hvis du ved bestilling har oplyst din præcise taghældning, da de ellers bare ville gå til spilde). Til fastgørelse af zinkvifter benyttes tætningsskruer, 5 stk i hver side. Benyttes vifter/koniske stykker, skal der benyttes 4-5 skruer hele vejen op i samlinger. Vifter afklippes i top som ved zinkflunk inden den fastskrues, da det er svært at klippe den til når den er monteret. Sørg for at vifter er helt oppe i sporet under flunkvinduet i det nederste hjørne. Spor ml. hjørnekapsel og træ fuges med silicone når viften er på plads.

7 7) Tag Topinddækning slås flad og påføres transperant byggesilicone i en fed streg 25 mm fra overkant. Hvis inddækning stikker op over finér skal den klippes ned. Ved taghældning under 50 /45 /40 skal medfølgende pultkapsel og sædeskinne benyttes, (du har kun fået dem med hvis du har brug for dem, dvs. vi har kendt din taghældning ved bestilling) Sædeskinne påskrues top af inddækning med rustfrie 3x30 mm skruer. Sædeskinne fyldes med silicone og pultkapsel stikkes ned i sædeskinne og afklippes lig overkant af pult. Pultkapsel fastholdes med tætningsskruer i sideflapper og ind i pultfinér. På pultkapsel trækkes ligeledes et siliconespor ca 25 mm fra overkant. Fugen trækkes med ned af siden på vifte/pultkapsel. (Vent med dette til du har løftet tag op på flunke og prøvet om det hale passer som det skal). Taget løftes op på flunke og bagflappen løftes ind over inddækningen/pultkapsel således at den går uden på i top og sider. NB: Sørg for at skrue transportvinkler, der holder bagflappen af. Taget justeres så det flugter med flunke udvendig og sidder tæt til gummibånd indvendig. Taget skal flugte med hjørnestolper udvendig i fronten. Taget fastgøres indvendig med 5 x 80 mm skruer. 3-4 stk gennem 45x45 regel på pult og 3 stk op gennem skellet på zinkflunk. Ved glasflunke fastholdes taget foreløbig med skruetvinger indtil frontvinduet er monteret. Sørg for at vindueshul overholder samme mål i top og bund. Når taget er fastgjort indvendig fastgøres bagflap udvendig med 5 stk tætningsskruer i inddækning/pultkapsel. Sørg for at skrue bagved eller i fugemasse. Sideflapper på tag skrues ligeledes sammen med pultkapsel/inddækning og vifte med 1-2 tætningsskruer. NB: Det sikres at flunker står lodret og frontvindue kan med fordel isættes inden taget endelig fastskrues således at finjustering er mulig.

8 8) Frontvinduet Z skinne monteres på pultfront således at overkant flugter med finér. Der benyttes 3-4 stk tætningsskruer. Vinduet påsættes medfølgende gummibånd på topkarm i 2 baner. Ved glasflunke monteres vinduet så karme flugter som vist. Vinduet skrues fast i flunke med 3 stk 5x80 mm skruer i hver side og 4 stk i top. Pas på ikke at trække flunk for tæt til vindue så der ikke er plads til fugebånd. Brug evt en 9 mm afstandsklods i fuge. Sørg for at taget bliver trukket godt ned til frontvindue så gummibånd bliver klemt. Hvis vinduet har anden størrelse end hhv. 773, 973 eller 1173x1178 mm klodses det op til denne størrelse, inden det fastgøres. Vinduet fuges med fugebånd i sider og bund. Start med at lægge et fugebånd ind under hjørnestolper og afbryd fugebåndet således at den lodrette fuge kan gå ned til Z-skinne. Er det vanskeligt at få fugebåndet ind under hjørnekapslen kan der opfyldes med silicone i stedet -ligesom der i øvrigt kan bruges byggesilicone til alle fuger om vinduet hvis det ønskes. Sørg for at den lodrette fuge kommer helt op under taget foroven. Klisterside på fugebånd skal vende mod zink. Den vandrette fuge lægges efterfølgende imellem de lodrette. Er der plads til en fuge over vindue under zinkspejl kan der her lægges en skråfuge eller et fugebånd hvis der er plads til det. Kvisten fuges indvendig i alle samlinger mod gummibånd med acryl fugemasse inden isolering mv. udføres for at sikre lufttætte samlinger. Se forslag til indvendig færdiggørelse på hjemmesiden. Ved tilkøb af isoleringspakke, se særskilt ark. Eller se hjemmeside.

9 Oversigt Til hver kvistleverance medfølger følgende: 1 stk Inddækning 94x160, 114x140, 134x140 + løse siderender. 1 stk Frontpult: 2 x 15 mm finér med 45x45 reglar. 937/1137/1337 mm. 2 stk Pultfiner: 2 x 9 mm. 400x1644(50 ) eller 1771(45 ) eller 1933(40 )mm. 1 stk Bagpult-finér: min. 320x937/1137/1337 mm. 1 stk Bagpult-regel: 45x45x919/1119/1319 mm. 1 stk Gummibånd til bag-regel: 3x30x900/1100/1300 mm 2 stk Gummibånd til frontvindue 800/1000/1200 mm. 44 stk Skruer 4x40 mm. 8 stk Skruer 4x60 mm. 18 stk Skruer 5x80mm. 11 stk Tætningsskruer Spengler 4x25 mm. 11 stk Papsøm 1 stk Z-profil, hvid alu eller zink 937/963, 1137/1163, 1337/1363 (Glas/zinkflunke) 1 stk I1lmodbånd 4,3 m 1 stk Transparent byggesilicone. 2 stk Flunke, glas eller træflunk til zink, se nedenstående 1 stk Tag, buet eller sadeltag med zink. 1 stk Frontvindue, 773x1178 / 973x1178 / 1173x1178 mm. S01, S02, S03, løs post? 1 stk Rep. Maling. Ved zinkflunker: Hjørnekapsel zink eller hvid alu. Klippet 50/45 i bund Trekantstykke A+B, Zinkvifte. Højre + venstre. 6 stk Papsøm ved zinkflunker 16 stk Tætningsskruer Spengler 4x25 mm ved zinkflunker. Ved glasflunker: 2 stk Parralelstykker H+V klippet 50/45/40 i bund 2 vifter ved taghældning under 50/45/40 +2 vifter ved taghældning under 47,5/42,5/37,5. 10 stk Spengler ved taghældning fra 50-47,5 eller 45-42,5 eller 40-37,5 10 stk Spengler ved taghældning fra 47,5-45 eller 42,5-40 eller 37,5-35 Ved taghældninger under 50/45/40 grader: 1 stk Pultkapsel. Bredde min 25 cm: 939/965, 1139/1165, 1339/1365 (Glas/zinkflunke) 1 stk Sædeskinne. 40x965, 1165, stk Skruer 3x30 mm rustfri til sædeskinne. 1-2 stk 9 mm afstandslister til underlæg for vifter ved zinkflunke. Tilvalg: Undertagspakke: IPU. 1 m ekstra undertag Isoleringssæt: IP1, IP2, IP3: 50 mm K12 isoleringsplader.

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 80-86,

Læs mere

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt herfor. Vi gør opmærksom

Læs mere

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre.

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt

Læs mere

Santex Udestue 91 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende

Santex Udestue 91 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Santex Udestue 91 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning

Læs mere

Montagevejledning Attic Group A/S Maj 2009

Montagevejledning Attic Group A/S Maj 2009 Montagevejledning Attic Group A/S Maj 2009 1 Montagebeskrivelse Forberedelse: 1. Kontroller at produktet er i overenssteelse med ordrebekræftelsen. 2. Mål kvistens bredde på trækonstruktionen (kaldes k-br

Læs mere

Santex Udestue 35 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende

Santex Udestue 35 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Santex Udestue 35 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning

Læs mere

Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 81, med Synlig

Læs mere

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner WinTagfod til banevare, pladeundertag og gesims Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner Banevare Fordele Ingen krydsfiner Nedfældning af rendejern ikke nødvendig Ingen montering af alu tagfod Diffusionsåben

Læs mere

Mangler du et skur til havemøbler eller cykler? Du kan skyde genvej til en flot overdækning,

Mangler du et skur til havemøbler eller cykler? Du kan skyde genvej til en flot overdækning, Mangler du et skur til havemøbler eller cykler? u kan skyde genvej til en flot overdækning, hvis du fx bruger færdige pilefletmoduler som beklædning. Så skal du bare sætte stolper i jorden, bygge et tag

Læs mere

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1 1.1 Montering af betjeningssnor på hjul Figur 1 Hvis betjeningssnor med hjul ikke er monteret på glasset gøres dette med en unbrako nøgle. Se efter at snorens længde er den rigtige til glassets højde.

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon.

Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Moduler, bolte og alle samledele tælles op før montage. Værktøj du skal bruge: Hammer Momentnøgler Skruetvinger Træbjælker (bruges som ben ) Beton- eller

Læs mere

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder!

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Kontroller målet på det nye vindue, og udtag herefter det gamle vindue og rens hullet for snavs og gammel fugemasse. I dette tilfælde er der

Læs mere

Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. [før]

Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. [før] 0 Færdig på en weekend Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. Sværhedsgrad: LeT svært Du skal have målt op og bestilt pladerne, så du har alle

Læs mere

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du tjekke at du har følgende. Billede Nr: I,II,III,V,IV

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu

MONTERING. Træ & Træ/Alu Træ & Træ/Alu MONTERINGSVEJLEDNING TIL VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Du skal huske at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. A B Udtag først

Læs mere

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng.

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng. 1 Principskitse, undertag/ventilation 2 Tagfod med udhæng Afstandsliste Butyltape Rendejern 18 mm krydsfinerplade Min. 30 mm Isolering Forskalling Dampspærre Danroof Prima og Super undertag er diffusionsåbent

Læs mere

To hurtige måder at lave lysninger på. VELUX lysningspanel VELUX lysningskit

To hurtige måder at lave lysninger på. VELUX lysningspanel VELUX lysningskit To hurtige måder at lave lysninger på lysningspanel lysningskit Danmark A/S velux.dk lysningsløsninger Den perfekte ramme om ovenlysvinduet En komplet installation betyder en flottere, lysere og mere energieffektiv

Læs mere

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Tillykke med din nye solfanger. Med den rette placering får du glæde af den i mange år fremover. Den medfølgende kontakt placeres på loftet eller på vægen

Læs mere

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De Montagevejledning: Brænderum vare nr. 16632-1 Grundmål: 198x198 cm. 2050 2868 2170 1980 2170 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og Døre Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

SCAN alu-profiler beskyttelse af dit træ- og murværk

SCAN alu-profiler beskyttelse af dit træ- og murværk SCAN alu-profiler beskyttelse af dit træ- og murværk Scan Alu-profiler Flot og vedligeholdelsesfri beskyttelse af dit træ- og murværk. Scan Alu-profiler er en bred vifte af standard profiler, der er med

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle Døre og Vinduer A/S * Fabriksvej 5 * DK-8544 Mørke * Tlf. +45 86 37 24 77 * Fax +45 86 37 24 78 * www.jetrae.dk * jetrae@vahle.dk Monteringsvejledning 1. Placer døren i muråbningen

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør M-2200-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 2200 brusedør. Læs venligst denne monteringsvejledning

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR TERRASSEOVERDÆKNING TYPE V905 / SUMBA

MONTAGEVEJLEDNING FOR TERRASSEOVERDÆKNING TYPE V905 / SUMBA MONTAGEVEJLEDNING FOR TERRASSEOVERDÆKNING TYPE V905 / SUMBA 1 1. Vægprofil 2. Væggummi 3. Hængselsprofil 4. Gummiliste 5. Sidestykke venstre 6. Sidestykke højre 7. Tagrende 8. Hængselsprofil (identisk

Læs mere

Montagevejledning. Karmen indsættes i murhullet og fastholdes med kiler. Karmen sættes i lod i alle retninger der justeres med kilerne.

Montagevejledning. Karmen indsættes i murhullet og fastholdes med kiler. Karmen sættes i lod i alle retninger der justeres med kilerne. 01.10.2012 1 Montagevejledning MODTAGELSE, KONTROL OG AFDÆKNING Du bedes tage imod varerne Bemærk, at varerne leveres ved vognsiden. Køberen hjælper med aflæsning husk løftegrej til store elementer. Ansvaret

Læs mere

Montagevejledning. Der placeres blivende opklodsning bag slutblik, primært som indbrudshæmmende funktion.

Montagevejledning. Der placeres blivende opklodsning bag slutblik, primært som indbrudshæmmende funktion. 16.1.2014 1 Montagevejledning MODTAGELSE, KONTROL OG AFDÆKNING Du bedes tage imod varerne Bemærk, at varerne leveres ved vognsiden. Køberen hjælper med aflæsning husk løftegrej til store elementer. Ansvaret

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne M-1700-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 1700 brusedør. Læs venligst

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Indhold 1. Produktinformation Side 2 2. Klassificering Side 2 3. Lovkrav Side 2 4. Anmeldelse af skorsten Side 3 5. Hvor

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11 Side 1 af 11 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. PLANTEGNING Lynge Carport 2.1 Side

Læs mere

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Afsætning Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Generel vejledning til afsætning af hjørner og vandret plan på grund Når du har sikret dig, at bygningens placering er i overensstemmelse med love,

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold Oplægningsvejledning Laumans IDEALSUPRA Vingefalstagsten Oplægning med rygningsindlæg Indhold Rygningsindlæg 2 Tekniske data 3 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 4 Tagfladens højde og lægtning 5

Læs mere

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig.

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. 38 Af Søren Stensgård. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian Raun Gør Det Selv 7/2003 Også uden skamlen

Læs mere

Montagevejledning. CAPPELLO serien. Fritstående. Sidehængt Væg eller udhæng

Montagevejledning. CAPPELLO serien. Fritstående. Sidehængt Væg eller udhæng Montagevejledning CAPPELLO serien Fritstående Sidehængt Væg eller udhæng Indhold Komponentliste Side 3 Værktøj Side 4 Montagestart placering af overdækningen Side 5 Montageprincip med eller uden bukke

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

TP LITE MONTAGEVEJLEDNING

TP LITE MONTAGEVEJLEDNING TP LITE MONTAGEVEJLEDNING Indholdsfortegnelse Forberedelse Modtage- og opstartskontrol 3) TP Lite bestanddele og placering 4) Montering af bundprofiler 5) Montering af top-, og sideprofiler 6) Montering

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu GENEREL VEJLEDNING Træ & Træ/Alu OPMÅLING GUIDE TIL OPMÅLING AF VINDUER OG DØRE Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå

Læs mere

Aluminiumbeklædning til limtræsskelet

Aluminiumbeklædning til limtræsskelet Aluminiumbeklædning til limtræsskelet Dette er en generel vejledning. Billeder og tekst forklarer ikke den nøjagtige fremgangsmåde ved alle varianter af træskeletter. Kontroller altid, at du har modtaget

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. Side 2 af 9 PLANTEGNING Side 3 af 9

Læs mere

Montagevejledning. wedi Fundo gulvelementer med indbygget fald og afløb DKNYHED

Montagevejledning. wedi Fundo gulvelementer med indbygget fald og afløb DKNYHED Montagevejledning wedi Fundo gulvelementer med indbygget fald og afløb DKNYHED Fordele med wedi gulvløsninger wedi produkter er 100 % vandtætte og du opnår dermed ingen former for fugt og ingen skimmelsvamp

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af Glas-balkon

Generel montagevejledning for opsætning af Glas-balkon Læs denne brugs- og montagevejledning grundig inden opsætning. Hverken producent eller importør kan holdes ansvarlig ej heller erstatningspligtig for skader forvoldt på personer eller ejendom, som er forårsaget

Læs mere

Model Florida 1800x1800mm Læs brugsanvisningen grundigt inden produktet samles

Model Florida 1800x1800mm Læs brugsanvisningen grundigt inden produktet samles Model Florida 1800x1800mm Læs brugsanvisningen grundigt inden produktet samles DANISH DESIGN Denne model er i farven SØLV www.superroof.dk DK: Opmål 251 cm fra jorden og til overkanten af Befæstigelses

Læs mere

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER Plastik GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Husk at kontrollere om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. Udtag først de gamle rammer. Brug rustløsende

Læs mere

SOLCELLEANLÆG MONTERINGSVEJLEDNING

SOLCELLEANLÆG MONTERINGSVEJLEDNING SOLCELLEANLÆG MONTERINGSVEJLEDNING Indhold 1 Godt i gang og værktøjsliste... 4 1.1 Værktøjsliste... 4 2 Montering af inverter... 5 2.1 Ophæng af Inverter... 5 2.2 Eksempler på Inverter placering... 5 2.3

Læs mere

Overdækningen er bygget, så den passer til huset, fordi vi har brugt samme materiale og malet med samme farve.

Overdækningen er bygget, så den passer til huset, fordi vi har brugt samme materiale og malet med samme farve. LET SVÆRHEDSGRD: Opgaven er ikke svær. Du skal bare bruge vaterpas og tommestok flittigt. TIDSFORRUG: Selve arbejdet kan udføres på to enkelte arbejdsdage med flere dages mellemrum (tørretid for stolpebetonen).

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Denne eksklusive model er uden stolper i midten. Dette giver en meget enkelt og stilren carport og den øgede bredde og længde gør den ideel til familie

Læs mere

Nr. Ant. Ändringens art Datum Sign. Nittes i hjørnerne med popnit Overskydende gummiliste skæres bort efter limning

Nr. Ant. Ändringens art Datum Sign. Nittes i hjørnerne med popnit Overskydende gummiliste skæres bort efter limning Pos. og skydes sammen før montering af sidekantprofiler. Nr. Ändringens art Sign. Trin Montering af topklap Lim påføres på indvendige sider af profilet inden panelmaterialet føres på plads Indvendig side

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5 Montering Plastik 1 Indholdsfortegnelse Guide til afmontering af gamle vinduer 3 Guide til afmontering af gamle døre 4 Guide til montage af PVC vinduer 5 Guide til montage af PVC PLUS fastkarmsvinduer

Læs mere

Montagevejledning Habila 900

Montagevejledning Habila 900 Montagevejledning Habila 900 Februar 2012 1 DOWN 1 Tjek at højde og bredde svarer til målspecifikationen. 2 Tjek at omkringliggende konstruktion er ret, i vinkel, skruefast og udført tilstrækkelig stabil.

Læs mere

Samlevejledning Møbel - Høj

Samlevejledning Møbel - Høj TTICCO Samlevejledning Møbel - Høj Fritstående & indbygget Kommode, reol & skab Solo, duo & trio Godt i gang Husk Beskyt underlag og møbel? Værktøj? + = www.atticco.dk Tlf.: +45 23 29 79 47 Værktøj du

Læs mere

Flot stubmølle til haven

Flot stubmølle til haven SPÆNDENDE MODELARBEJDE: Flot stubmølle til haven Møllen her er en tro kopi af en rigtig stubmølle, og du kan selv bygge den for 1000 kroner. Sammen med dette nummer af Gør Det Selv får du nemlig en komplet

Læs mere

Glastag. Taghældning minimum 6 = 105 mm/m.

Glastag. Taghældning minimum 6 = 105 mm/m. Glastag Taghældning minimum 6 = 105 mm/m. Denne vejledning skal følges for at opfylde garantibetingelserne. Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se

Læs mere

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 650 cm 336 cm Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler der noget,

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING FOR

MONTERINGSVEJLEDNING FOR MONTERINGSVEJLEDNING FOR Stenfacade StenfacadeQuader 1200 og stenfacadecross er udført i calsiumfri pvcplast. Under produktionen tilsættes naturlige stengranulater til kunststoffet og forener sig med dette.

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING (DK)

MONTAGEVEJLEDNING (DK) MONTAGEVEJLEDNING (DK) Tillykke med Deres nye møbel fra dk3 ROYAL SYSTEM reolen blev tegnet i 1948 af den legendariske danske designer og producent Poul Cadovius. Det var ét af verdens første væghængte

Læs mere

Montagevejledning. & u - k l a s s i f i s e r e d e 1 & 2 f l ø j e d e G r i b e k a r m. M x d o o r / s u l d r u p / d a n m a r k 1/6

Montagevejledning. & u - k l a s s i f i s e r e d e 1 & 2 f l ø j e d e G r i b e k a r m. M x d o o r / s u l d r u p / d a n m a r k 1/6 Sørg for at murhullet har tene kanter, f.eks. gipsen er raspet af for ujævnheder, således hulmålet passer hele vejen rundt. På karmen sidder en etiket med oplysninger om hulmålets størelse. Kontrollerer

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7 AMICO K 20 Knækarms markise Side 1 ud af 7 Placering og montering af markise 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og døre Gør-Det-Selv Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

PRODUKTOVERSIGT OG MONTAGE

PRODUKTOVERSIGT OG MONTAGE SEPTEMBER 2015 PRODUKTOVERSIGT OG MONTAGE NICHIHA DESIGN CEMENT FACADEPLADER NICHIHA DESIGN CEMENT FACADEPLADER Fibercement facadeplader fra EX-4TG og EX serien har et moderne og tidssvarende udseende,

Læs mere

KOMPROMENT U N D E R TA G

KOMPROMENT U N D E R TA G KOMPROMENT U N D E R TA G KOMPROMENT type 150 KOMPROMENT Viking type 280 ML MH Testet af Teknologisk Institut Få yderligere informationer på www.komproment.dk Undertaget er en udsat bygningsdel der i mange

Læs mere

2 Af Peter Svendsen (tekst og tegning). Foto: Annelise og Per Grubbe

2 Af Peter Svendsen (tekst og tegning). Foto: Annelise og Per Grubbe 2 Af Peter Svendsen (tekst og tegning). Foto: Annelise og Per Grubbe Gør Det Selv 4/1988 MONTAGEBYGGERI I MINI-FORMAT: Rejs pandekagehuset på én dag Delene til dette flotte legehus kan du lave helt færdige

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Tillykke med dit køb af en balkon fra MinAltan.dk. Det er vigtigt, at du læser hele montagevejledningen og alle samlingsprincipperne grundigt

Læs mere

Højslev Dyb Falstagsten Lille Model Hillerød

Højslev Dyb Falstagsten Lille Model Hillerød Oplægningsvejledning Højslev Dyb Falstagsten Lille Model Hillerød Oplægning med Rund rygningssten med horn Indhold 2 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 3 Tagfladens højde og lægtning 4 Mål vedrørende

Læs mere

Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning

Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk Monteringsanvisning - Aduro Stålskorsten Det er vigtigt, at du læser denne monteringsanvisning grundigt igennem, inden du påbegynder monteringen af din

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle A/S - Fabriksvej 5 - DK-8544 Mørke Tlf. +45 86 37 24 77 Fax +45 86 37 24 78 www.jetrae.dk - jetrae@vahle.dk INDHOLD Montering af dør side 2 Montering af sideparti side 6 Montering

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Nødvendigt værktøj Fundament Kontrol af pakkens indhold Kantramme og strøer Vægge Dør og vinduer Gavltrekant Tag Forankring af tag Gulv Overfladebehandling Vedligeholdelse

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

Monteringsvejledning Tagstensplade

Monteringsvejledning Tagstensplade Monteringsvejledning Tagstensplade Profilmetal a/s Skovsøviadukten 3 4200 Slagelse Telefon: CVR: 56630222 26137063 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 2 Monteringsvejledning, ansvar og anvendelse

Læs mere

Multi Protect A/S - Industrivej 1, DK Langå - Tlf

Multi Protect A/S - Industrivej 1, DK Langå - Tlf OBS - Enhver omkostning, der er forårsaget af købers manglende modtagerkontrol forinden påbegyndelse af montage, er sælger uvedkommende. 1 / 6 MONTAGEVEJLEDNING Venstre Højre Sørg for at murhullet har

Læs mere

Hansen UnitAl facadeprincipper

Hansen UnitAl facadeprincipper Hansen UnitAl facadeprincipper HS Hansen a/s Bredgade 4, 940 Lem Tlf. 975 1100 Hovedmail: hsh@hsh.dk Hjemmeside: www.hshansen.dk Tekniske informationer UnitAl element: Dimensioner: Bredde: Højde: Vægt:

Læs mere

monteringsvejledning MONTERING UNDERTAG Udipsunt. Harciur. Ficientur sum qui ssuntiam utempor rem venis alis

monteringsvejledning MONTERING UNDERTAG Udipsunt. Harciur. Ficientur sum qui ssuntiam utempor rem venis alis monteringsvejledning MONTERING UNDERTAG Udipsunt. Harciur. Ficientur sum qui Selvbærende undertage fra Phønix Tag entiantio Materialer eo experovid qui tem comnis ssuntiam utempor rem venis alis Indholdsfortegnelse

Læs mere

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling Bindende norm Side 1 af 6 Denne standard gælder kun for materiel, der også i virkeligheden er udstyret med puffere. Denne standard skal ses i sammenhæng med standard C 07 Puffere og standard B 09 Afkoblingsrampe

Læs mere

DOORS. Skydedør. Med Indbygningskarm 2015-2 1

DOORS. Skydedør. Med Indbygningskarm 2015-2 1 Skydedør Med Indbygningskarm 2015-2 1 SafcoDoors Indbygningskarm Spar plads med en skydedør i indbygningskarm fra SafcoDoors. Elegant og praktisk løsning når der skal åbnes op mellem to rum og samtidig

Læs mere

Tekniske data Tiefa XL-Variabel falstagsten

Tekniske data Tiefa XL-Variabel falstagsten Oplægningsvejledning Laumans TIEFA XLVARIABEL Falstagsten Indhold 2 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 3 Tagfladens højde og lægtning 4 Mål vedrørende rygning Afstand fra kip til 1. lægte og afstand

Læs mere

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre Montagevejledning Montering vinduer og døre Montering af døre Dørkarm indsættes i dørhul så den flugter muren ens i begge sider og fastholdes ved hjælp af kiler. Dørkarm sættes i lod i alle retninger,

Læs mere

Isola Selvbygger 3. Til skråt tag ned til 3 graders taghældning. Stærkt, sikkert enkelt at montere. Tørre og sunde huse!

Isola Selvbygger 3. Til skråt tag ned til 3 graders taghældning. Stærkt, sikkert enkelt at montere. Tørre og sunde huse! Selvbygger 3 Til skråt tag ned til 3 graders taghældning Stærkt, sikkert enkelt at montere Tørre og sunde huse! Sikker tagdækning med lang levetid Selvbygger 3 er en moderne tagbelægning med stor fleksibilitet

Læs mere

Monteringsanvisning. Glastag til udestuer/vinterhaver VIGTIGT!

Monteringsanvisning. Glastag til udestuer/vinterhaver VIGTIGT! 6690DK Monteringsanvisning Glastag til udestuer/vinterhaver 2017-08 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer glastaget måske ikke

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

Monteringsvejledning VMZ KLINK

Monteringsvejledning VMZ KLINK Monteringsvejledning VMZ KLINK KLINK monteringsvejledning Denne vejledning er for KLINK facader op til 8 meters højde. Ved facader over 8 meters højde kontakt venligst VMZINC. Læs vejledningen grundigt

Læs mere

system 16mm/25mm/32mm monteringsvejledning

system 16mm/25mm/32mm monteringsvejledning 16mm/25mm/32mm monteringsvejledning Sideprofil Samleprofil Murprofil (tilvalg) Klik! Før du begynder montagen af dit nye termotag, bør du kontrollere at alle delene er modtaget, og alle dele er fri for

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

DOORS SKYDEDØR UDENPÅLIGGENDE 2015-1 1

DOORS SKYDEDØR UDENPÅLIGGENDE 2015-1 1 DOORS SKYDEDØR UDENPÅLIGGENDE 2015-1 1 SafcoDoors Udenpåliggende skydedør Spar plads med en udenpåliggende skydedør fra SafcoDoors. Elegant og praktisk løsning når der skal åbnes op mellem to rum og samtidig

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 35

Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 35 Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 35 Profilmetal a/s Telefon: 56630222 Skovsøviadukten 3 CVR: 26137063 4200 Slagelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 2 Monteringsvejledning, ansvar og

Læs mere

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk Manual Smart Trykluft passepartout maskine Version 1 dk Oversat af Lista Bella April 2011 Indholds fortegnelse. Klargøring 3 Montering på gulvstativ (Tilkøb) 4 Oversigt Smart mat-cutter 7 Montering væghængt

Læs mere

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise Amico K38-Gota Knækarms markise Tjekliste 1 Gennemgå din følgeseddel og tjek om alt er korrekt, samt alle dele er med. Hvis der er noget der ikke stemmer overens bedes du kontakte os. Værktøj 2 Værktøjet

Læs mere

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde:

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde: Skydepartier Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se komponentliste på næste side. OBS! Næsten alle skruer er Torx-skruer. De skal bruge en T20 Torx-bit

Læs mere

Ordliste fagudtryk tag

Ordliste fagudtryk tag Ordliste fagudtryk tag Afstandsliste Gennemgående træliste (trykimprægneret) placeret ovenpå spær. Den skal sikre afstand mellem undertag og lægter, så vand på undertaget uhindret kan løbe til tagrenden.

Læs mere

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning Produktbeskrivelse -&Montagevejledning 2011 Patentanmeldt Malskærvej 3, Gylling info@bsbyggeservice.dk Produktbeskrivelse Produkt BS FALSEN er den energi rigtige type fals til vindues- og døråbninger i

Læs mere

Tagfladens bredde og tagstenens dækbredder Højslev Vingetegl Lille Dansk Format - 2

Tagfladens bredde og tagstenens dækbredder Højslev Vingetegl Lille Dansk Format - 2 Oplægningsvejledning Højslev Vingetegl Lille Dansk format Indhold 2 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 3 Tagfladens højde og lægtning 4 Mål vedrørende rygning Afstand fra kip til 1. lægte og afstand

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse

Læs mere

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Stikfals Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ stikfals side 4 Produktinformation/anbefalinger side 5 Paneler side 6 Tilbehør side 8 Fastgørelse/befæstigelse

Læs mere