Simpel fejlfinding og vedligeholdelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Simpel fejlfinding og vedligeholdelse"

Transkript

1 Simpel fejlfinding og vedligeholdelse Skrevet af bøssemager Christian Vest for Danmarks Jægerforbunds riffelinstruktøruddannelse. Vedligeholdelse af riffel/haglbøsse. Rust er ethvert våbens værste fjende, men såre enkel at holde nede/undgå. Rust er en naturlig nedbrydelse af jern og sker ved en proces hvor de 21 % oxygen/ilt af den atmosfæriske luft, der omgiver os, går i forbindelse med jernets/stålets overflade og omdanner det til rust. Det er derfor vigtigt, at man altid beskytter sit våbens metaloverflade med en olie eller våbenfedtsfilm/lag. Fugt og temperatursvingninger accelerer rustprocessen, så det bedste klima man kan opbevare sit våben i, er i stuetemperatur. Våben i et våbenskab placeret i en kold kælder eller garage, er noget nær det værste opbevaringssted man kan vælge. Efter endt jagt eller skydning gælder det om, at aftørre sit våben for vanddråber og fugt og have en klud mættet med våbenolie liggende til, at påføre våbenet en let oliefilm. At proppe sit våben direkte i et futteral efter jagt eller skydning uden, at aftørre det for fugt eller vand, er at bede om rustangreb. Kun et er værre, rigtig mange, desværre for mange, våbenkufferter er forret med vaffelskum. Frygteligt nok, kan vaffelskum udvikle svovlsyre hvis det udsættes for vand eller fugt, og svovlsyre og saltsyre er ganske fremragende til, at fjerne brunering med, så tænk på det næste gang man lægger riflen i våben kufferten. Altid en oliefilm på våbenets metaloverflader! Ved opbevaring over længere tid er det en god ide, at påføre metaloverfladerne et let lag våbenfedt. Våbenolie på spray er alt for tyndt og fordamper væk på kort tid. Bedre er der, at anvende god gammeldags våbenolie på flaske og gerne finde en lidt tykflydende olie. Man bør påføre de dele af våbenets mekaniske dele, som udsættes for hårdt slid, et lag våbenfedt. Her tænkes på haglbøsses hovedbolt/hovedboltknaster, ejektor-arme, låsekiler, forskæfters glidedel mod basculen m.v. Hos rifler gælder det bundstykkets låseknaster og dets spændstykke mod aftrækkerdelen i låsestolen/styrerammen. Riffelløb og haglbøssepiber skal naturligvis trækkes igennem og have en tynd oliefilm, som alment vedligeholdelsesprincip. Dog skal man ved rifler huske på, at en oliefilm i løbet vil påvirke skuddets placering. Det er derfor vigtigt, at rense denne oliefilm væk inden jagten. I jagtsæsonen bør man nøjes med, at trække løbet igennem med en tør klud eller bomuldsrensebørste hvis man har afgivet skud. Små kalibre med høj hastighed vil afsætte mere kobber og tombak i riffelløbet og dette skader præcisionen. Skulle ens riffel begynde, at præstere en dårligere skudgruppe, vil en kemisk rensning af riffelløbet med kobber og tombakfjerner, næsten altid læse dette problem.

2 Træskæfter med alm. oliebehandlede overflader skal have et tyndt lag skæfteolie efter endt jagt eller skydning. Dog må man aldrig påføre netskæringerne skæfteolie. Her vil skæfteolien hobe sig op og vil hærde til en fedtet og skidtsamlende overflade. Riffel: Typiske funktionsfejl på rifler er; 1. Fødeproblemer ved repetering eller genlade-funktion ved halvautovåben. 2. Klikkere på patroner. 3. Manglende præcision. 4. Utilstrækkelig udkaster funktion. 5. Patroner der klemmer i kammeret. Det er ikke altid let, at identificere en funktionsfejl på et våben og slet ikke hvis funk.fejlen optræder periodisk. Man bør som hovedregel lade en Bøssemager om, at stille diagnosen og kuren, for det kan være kompliceret og risikobetonet, selv at give sig i kast med at løse problemerne. Én ting kan naturligvis aldrig skade og det er, at kende sit våben og dets funktion. Det er selve nøglen til, at kunne identificere en funktionsfejl og muligvis kunne afhjælpe den på en jagt, langt fra en Bøssemager. 1. Fødeproblemer ved repetering eller genlade-funktion ved halvautovåben. Langtfra alle rifler kan lade problemfrit med fladnæsede projektiltyper. Det ses ofte, at patronen under indladning i kammeret støder på kammerkanten med projektilet. Det er typisk Lapuas fladnæsede projektiltyper og Normas Vulkan-projektiler, der kan fremkalde denne lade lade hæmning. Her er der kun et at gøre, skift ammunition og vælg en mere spids projektiltype. Hvis patronerne under repetering "dykker" ned i magasinbrønden, skyldes det oftest, at magasinets fjeder er knækket eller er blevet sat omvendt i under adskillelse. Her kan man forsøge, at vende bladfjederen om, men det er nu mest et tegn på en for svag magasinfjeder, der bør skiftes. Aftagelige magasiner er yderst ømfindtlige overfor slag og skader op magasinlæberne, dvs., den øverste del af magasinet. Magasinlæberne også kaldet fødelæberne har en vinkel hvorpå partonerne kører frem under indladningen i kammeret. Ændres denne vinkel bare det mindste, kan det medføre fødeproblemer. Magasiner ser simple ud, men er det ikke og kun militærvåbens magasiner er robuste og kan tage mange tæsk og stadig virke. Det er en rigtig god ide, at have to eller flere reservemagasiner med på en jagtrejse hvis magasinet skulle blive beskadiget. Forsøg aldrig, at rette på magasinlæberne med værktøj. Kun en Bøssemager ved hvordan det skal gøres.

3 Aftagelige magasiner kan falde ud af magasinbrønden under skydning. Dette skyldes som regel dårligt indgreb ved magasinudløserpalen eller en for svag returfjeder i udløserpalen. Det kan også skyldes manglende rengøring og op hærdet olie ved udløserpalens indgreb. Her vil en adskillelse og rensning måske kunne løse problemet. Fødeproblemer hos halvautovåben kan være de samme, som før beskrevet, men når det kommer til genlade problemer hos halvautovåben, er der mange mulighedet for fejl. Som ejer af en halvautomatisk riffel bør man teste og finde frem til den ammunition, der genlader absolut pålideligt i ens våben. De fleste halvautoer genlader ved gastryksstempel. På visse rifler, bla. Browning, kan man selv regulere gasudtaget ved at tage forskæftet af og dreje på en gasreguleringsskrue. En partons gastryk kan variere meget i forskellige temperaturer. Ved lave temperaturer, frost til hård frost, vil det genererede gastryk være markant mindre end på en forårsdag og dette forhold kan være årsag til, at riflen ikke vil genlade. Våbenfedt er godt, men kom det aldrig på slagfjedre. Slagfjedre skal i bedste fald have et lag tyndtflydende våbenolie. Dette gælder i særlig grad også halvautomatiske våben. i vinterlige temperaturer vil de fleste våbenfedttyper blive tykflydende eller pastaagtige og vil fremkalde genlade problemer eller klikkere. 2. Klikkere på patroner. En klikker, er altid en ubehagelig oplevelse og kan have mange årsager, men husk altid og under alle forhold, at vente 30 sekunder og pege mundingen i en sikker retning, før man trækker patronen ud af kammeret. At en patron klikker, kan skyldes en fejl i fænghætten en blokeret ildkanal i fænghættelommen mv. Det kan man alt sammen ikke gøre noget ved i situationen og derfor må man som jæger ty til, at undersøge ens våben for fejl. Man skal altid først konstatere om der er et indslags mærke fra slagstiften i fænghætten. Er indslags mærket normalt er det patronen der er årsagen. Består mærket af en antydning af en prik, kan årsagen skyldes at bundstykket ikke har været helt lukket. Dette ses ofte under Pürsch, hvor man let kan få skubbet til bundstykkegrebet eller lade håndtaget, så det ikke er helt lukket ned. Rifler med snelle-aftræk kan for den uøvede aftrækkerfinger, forekomme at lave "klikkere". Her er dog ikke tale om en fejlfunktion på våbenet, men en betjeningsfejl. Når man har stikket en snelle, skal man forme sin aftrækkerfinger, som en krog. lægger man en mere lige finger på aftrækker, kan man komme til, at deaktivere snellen ved, at fingeren trykker på siden af den snelle aktiverede aftrækker. Det vil lyde som et klik, men snellen er kun blevet deaktiveret. Hust, har man stukket snellen, skal man "kroge" aftrækkeren.

4 3. Manglende præcision. Her kan der være mange årsager, men en hurtig egenkontrol af sin riffel kan forebygge mange fejl. Sørg for, at efterspænde skæfteskruerne før hver jagtsæson. Kontroller, at skæftet ikke står hårdt på riffelpiben. Efterse om de faste sigtemidler er fastspændte. Skruer i faste sigtemidler kan ofte løsne sig med tiden. Kontroller om kikkert og montage er fastspændt. Tag grundigt fast i kikkerten og vrid den til siden og op og ned. Kun herved afsløres en evt. løs montage. Kontroller om man kikkertens fokus er indstillet til ens øjenstyrke og at man kan skabe fokus i kikkerten. Defekte kikkerter afslører sig ofte ved, at man ikke kan finde fokus i kikkerten. 4. Utilstrækkelig udkaster funktion. Hermed menes, at hylsteret ikke bliver kastet helt ud af riflen under almindelig repetering/genladning, men bliver liggende i låsestolen/styrerammen. Den gamle Mauser 98 udtrækker og udkaster konstruktion er og bliver perfekt. Denne konstruktion har kun én fejl, at den ikke kan konstrueres bedre. Et udkaster blad, siddende i låsestolens bageste del, giver hylsteret et ordentligt spark i hylsterbunden og sendte dette sikkert ud når skytten repeterer. Skulle der optræde en udkaster fejl, skyldes det enten en vattet og svagelig langsom repeteringsgang, hvor bundstykket ikke betjenes konsekvent nok, eller at hylsteret under udkastningen støder på en påmonteret kikkerts vertikalstilletårn og slår tilbage ned i låsestolen. Mange taktiske og moderne kikkerter får større og større stilletårne og det bringer ofte udkaster problemer med sig. En Skinne/bromontage og ligeledes medfører samme problemer hvor hylsteret støder på under udkastningen. En meget udbredt udkaster konstruktion på civile rifler er den såkaldte stift udkaster. Her er udkasteren placeret i bundstykkehovedet og fungerer ved et fjedertryk. Under udkaster stiften sidder en lille skrudfjeder, som leverer det fornødne tryk. Desværre ruster fjeder og stift ofte fast i bundstykket og så optræder problemerne. Vær derfor opmærksom på, om udkaster stiften funktionerer som den skal ved, at trykke stiften ned.

5 5. Patroner der klemmer i kammeret. Årsager til dette problem kan skyldes ammunitionen, kammerets dimensioner og kammervæggenes overflade. Ammunitionen kan være af meget forskellig beskaffenhed. Ofte optræder klemmere når militær ammunition afskydes i civile rifler. Især cal..308, men også kal..223 af militær produktion kan give problemer. Det skyldes, at hylsterhalsen i militærammunition er tykkere end på civilt produceret ammunition. Hylsterhalsen et lidt tykkere/kraftigere, for at kunne tåle den hårdere behandling militærammunition udsættes for i automatvåben og maskingeværer. Det er ikke alle civile rifler, der har problemer med militærammunition, men særligt Tikka rifler har problemer dermed. Genladt ammunition kan ofte give klemmere. Det kan skyldes for lille sættedybde så projektilet støder imod riflingernes overgangskonus, eller at hylsteret ikke er blevet full-sized i lade matricen eller, at hylsteret ikke er blevet trimmet, dvs., at det ganske enkelt er for langt. Kammerrivaller, der skærer kammeret, kan variere i dimensioner og særligt slidte rivaller ved en riffelpibe-produktion vil give "små" kamre. En nem og enkelt måde, at undgå og afhjælpe klemmere på er, at påføre hylstrene er let lag tynd våbenolie. Det vil skabe en glidefilm i kammeret og lette udtrækningen. Er kammervæggenes overflade derimod fyldt med huller og krater forårsaget af rust, kan kun et nyt skåret kammer løse problemerne med klemmere. Det er generelt vigtigt, at inspicere og rengøre en riffels kammer for det kan meget let ruste.

Instruktionsmanual Luftvåben

Instruktionsmanual Luftvåben Instruktionsmanual Luftvåben VIGTIGT: LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTIONSMANUAL, FØR DU TAGER PRODUK- TET I BRUG 1999 Industrias El Gamo, S.A. 1 2 1. Sigtekorn 2. Munding 3. Løb 4. Visier 5. Manuel sikring

Læs mere

Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen

Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen Thorkild Ellerbæk/positivskydning.dk Hvis du står med sådan en samling dele skal du være ret sikker på din tekniske kunnen. Så mange

Læs mere

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening Tekst og fotos ved Knud Erik Poulsen. I alt 5 sider 1. Generelt Som skytte er det din pligt at kende og følge de generelle sikkerhedskrav for den skydning du

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR GODKENDELSE AF VÅBEN I SKV-SYSTEMET UNDER DGI SKYDNING, DANSK SKYTTE UNION OG DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND

RETNINGSLINJER FOR GODKENDELSE AF VÅBEN I SKV-SYSTEMET UNDER DGI SKYDNING, DANSK SKYTTE UNION OG DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND RETNINGSLINJER FOR GODKENDELSE AF VÅBEN I SKV-SYSTEMET UNDER DGI SKYDNING, DANSK SKYTTE UNION OG DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND Version 01-07-2019 REGLER FOR RIFLER Enhver fabriksfremstillet riffel eller custom

Læs mere

Der er 3 kalibre jeg vil anbefale, da det er de mest brugte kalibre i norden og nok i det meste af Europa. Det drejer sig om: 6,5x55.

Der er 3 kalibre jeg vil anbefale, da det er de mest brugte kalibre i norden og nok i det meste af Europa. Det drejer sig om: 6,5x55. Inden du køber en riffel, skal du finde ud af hvad den skal bruges til. Hvad har du mulighed for at nedlække af vildt, og hvilket terræn skal du jage på. Dette er også bestemmende for dit sigtemiddel i

Læs mere

Historisk pistol og riffel

Historisk pistol og riffel DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING Historisk pistol og riffel Udgave 2016 (version 150616) REGLEMENT

Læs mere

P200-Boltepistol Sikkerheds-, betjenings- og vedligeholdelsesvejledning

P200-Boltepistol Sikkerheds-, betjenings- og vedligeholdelsesvejledning P200-Boltepistol Sikkerheds-, betjenings- og vedligeholdelsesvejledning Indholdsfortegnelse Information... 1 Tekniske data... 2 Patroner... 2 Reservedele... 2 Betjeningsvejledning... 3 Forsagere / klikkere...

Læs mere

TJEP. TJEP T-64C kombi MANUAL

TJEP. TJEP T-64C kombi MANUAL TJEP TJEP T-64C kombi MANUAL Advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet. Ved spørgsmål,

Læs mere

MANUAL TJEP GN 100 COMPACT Sømpistol

MANUAL TJEP GN 100 COMPACT Sømpistol MANUAL TJEP GN 100 COMPACT Sømpistol,! Advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt, at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet.

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

STEINER HENTER BUKKEN HELT FREM I LYSET

STEINER HENTER BUKKEN HELT FREM I LYSET STEINER HENTER BUKKEN HELT FREM I LYSET STEINER DYNAMIC- [ STANDARD COATING ] [ CONTRAST-COATING ] STEINER COBRA DEN INNOVATIVE STEINER DYNAMIC-CONTRAST-COATING AST-COATING FORSTÆRKER KONTRASTEN MELLEM

Læs mere

Sætpris. Kvalitet, præcision og sikkerhed... Tilbud i oktober og november: SPAR KR ,- JAGT 2016/17. Ny gratis 2. UDGAVE

Sætpris. Kvalitet, præcision og sikkerhed... Tilbud i oktober og november: SPAR KR ,- JAGT 2016/17. Ny gratis 2. UDGAVE Kvalitet, præcision og sikkerhed... Mauser M12 MAX leveres i alle M12 kalibre - og er udviklet for at tilfredsstille selv de mest kræsne kunder. Her har vi en riffel med fast løb, aftageligt magasin og

Læs mere

Vedligeholdelse af din saks

Vedligeholdelse af din saks Vedligeholdelse af din saks Der er 4 punkter som er meget vigtige mht. vedligeholdelse af en saks. Disse 4 punkter vil forlænge din saks levetid med flere år. Indstilling af sakse. Oliering af sakse. Brug

Læs mere

BERETTA - til Xtreme gåsejagter og skudstærke ænder...

BERETTA - til Xtreme gåsejagter og skudstærke ænder... BERETTA - til Xtreme gåsejagter og skudstærke ænder... A400 Xtreme Unico A400 Xtreme Unico Camo A400 Xtreme Unico Optifade Waterfowler A400 Xtreme UNICO Halvautomaterne er udstyret med et væld af unikke

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

MANUAL TJEP D15/50 dykkerpistol

MANUAL TJEP D15/50 dykkerpistol MANUAL TJEP D15/50 dykkerpistol?,!advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet. Ved

Læs mere

FKSS modellen. Fokus. Kontakt/ Samhørighed

FKSS modellen. Fokus. Kontakt/ Samhørighed FKSS modellen Fokus Kontakt/ Samhørighed Skydestilling Skuldring FKSS modellen Hvorfor rammer vi? Vi fokuserer på målet Underbevidstheden styrer løbet gennem at øjet fokuserer på målet Løb og mål smelter

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES.

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. INSTRUKTIONSMANUAL OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. ADVARSEL: Før GunPod tages i brug skal du sikre dig,

Læs mere

KOMBI RIFFEL REGLEMENT

KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i Kombiriffel

Læs mere

Aftræk 1. Aftræk 2. Hvordan: Start ud med at sørge for at indstille pistolen til skytten.

Aftræk 1. Aftræk 2. Hvordan: Start ud med at sørge for at indstille pistolen til skytten. Aftræk 1 Placering af fingeren: Den midterste del af fingerblommen skal være placeret på aftrækket, da fingeren der har en god føling med aftrækkeren. Aftræksfingerens første led skal være vinkelret på

Læs mere

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under afholdes 200 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 200 M Kombiriffel

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Når du skal købe ny riffel.

Når du skal købe ny riffel. Når du skal købe ny riffel. Der er mange ting man skal være opmærksom på, når man anskaffer en jagtriffel til fremtiden. Jeg vil i denne artikel begrænse mig til rifler, der er egnet til europæisk vildt.

Læs mere

MANUAL TJEP TP45 tagpappistol

MANUAL TJEP TP45 tagpappistol MANUAL TJEP TP45 tagpappistol?,!advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet. Ved

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

Brugervejledning ST 152 ST 205

Brugervejledning ST 152 ST 205 Brugervejledning ST 152 ST 205 1 Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger...3 Sikkerhedshenvisninger...3 Piktogramforklaring...4 Restrisiko...4 Delbetegnelser...5 Montage...7 Elektrisk udstyr...10 Betjening...10

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE SBC420

SANDBLÆSEKABINE SBC420 SANDBLÆSEKABINE SBC420 BETJENINGSVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Udv. dimensioner: L: 132 x B: 88 x H: 170cm Rist dimensioner: L: 122 x B: 60cm Vægt: 1 5 0 k g. L u f t f o r b r u g : 3 5 0-5 2 0 l t r. /

Læs mere

Sådan transporteres våben og ammunition

Sådan transporteres våben og ammunition Sådan transporteres våben og ammunition DGI skydning Vingstedvej 27 7182 Bredsten 1 Gode grunde til at udgive en pjece Rent juridisk læner pjecen sig op ad følgende lovgivning: Våbenloven (lovbekendtgørelsen

Læs mere

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC Brugervejledning T folde motorkran Model Nr. JA060EC Læs venligst disse instruktioner nøje for at sikre sikkerhed og effektiv brug af dette værktøj. SIKKERHEDS INSTRUKTIONER Læs disse instruktioner omhyggeligt

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Betjeningsvejledning til flamingoskærer

Betjeningsvejledning til flamingoskærer Betjeningsvejledning til flamingoskærer SPC 2011 SPC 3011 Vi er glade for, at du har besluttet at bruge en skærer fra vores SPC-serie. Dette er et tysk kvalitetsprodukt til professionel brug. Skæreren

Læs mere

Brugsanvisning. Føntørrer

Brugsanvisning. Føntørrer Brugsanvisning Føntørrer DK 8 1 7 6 2 3 4 5 2 DK Føntørrer El-tilslutning Apparatet bør kun tilsluttes et stik, der er beskyttet mod jordfejl og installeret i overensstemmelse med el-regulativet. Vær opmærksom

Læs mere

NYHED! LÆS MERE PÅ Kend dit revir og kend dit vildt - og lad så STRIKE gøre resten.

NYHED! LÆS MERE PÅ   Kend dit revir og kend dit vildt - og lad så STRIKE gøre resten. NYHED! Kend dit revir og kend dit vildt - og lad så STRIKE gøre resten. Når det gælder, skal alt falde på plads. Forventningerne såvel som selve udfaldet. Det er noget, som alle ansvarlige jægere efterstræber,

Læs mere

Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater. En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater

Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater. En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater 6 En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater Denne brochure er nummer 6 i en serie fra Widex om hørelse og

Læs mere

Grundelementerne i skydning

Grundelementerne i skydning Grundelementerne i skydning Lektion 1 Grundelementerne i skydning Balistik Våben og sigtemidler Skyde færdigheder Sigte Aftræk Hold (skydestilling, muskel hukommelse, spændinger i muskler) Våben betjening

Læs mere

MANUAL TJEP GN 100 Sømpistol

MANUAL TJEP GN 100 Sømpistol MANUAL TJEP GN 100 Sømpistol,!Advarsel: Inden dette værktøj tages i brug er det vigtigt at alle der skal betjene værktøjet læser manualen omhyggeligt. Manualen bør opbevares sammen med værktøjet. Ved spørgsmål,

Læs mere

300 M SKYDNING REGLEMENT

300 M SKYDNING REGLEMENT 300 M SKYDNING REGLEMENT 300 M SKYDNING REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under afholdes 300 M Skydning efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 300 M Skydning skyde præcisionsskydning

Læs mere

Tillægsvejledning. Linolie

Tillægsvejledning. Linolie Tillægsvejledning Linolie September 2015 1 Linolie på Dinesen gulve Douglas, Pine, Oak Dinesen planker leveres altid ubehandlede og skal efter lægning afslibes og grundbehandles. Det er vigtigt at overveje

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

Restaurering af et Lygteur

Restaurering af et Lygteur Restaurering af et Lygteur Marts 2011 Dette smukke Lygteur er ganske specielt... (Engelsk: " Bracket clock " ) Man bemærker straks den smukt dekorerede urkasse, med små blomster i en opal lignende stenart.

Læs mere

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Lav, kort kobling for lokomotiver og vogne med begrænset plads, 2 par til (1021) Life-Like E8A banerømmer eller Bachmann 4-8-4 banerømmer. #1021 til lokomotiver

Læs mere

Håndbog for riffelbanen i Hadsund

Håndbog for riffelbanen i Hadsund Håndbog for riffelbanen i Hadsund Danmarks Jægerforbund - Hadsund Side 1 Indholdsfortegnelse Ændringslog 3 Sikkerheds klargøring inden skydningen påbegyndes 4 Klargøring af standpladser 6 Klargøring af

Læs mere

15 and 50 M Kombiriffel Reglement

15 and 50 M Kombiriffel Reglement 15 and 50 M Kombiriffel Reglement 1. Om skydningen 15 og 50 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 15/50 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Boltpistoler til skudmontage

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Boltpistoler til skudmontage Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Boltpistoler til skudmontage Undervisningsministeriet. Januar 2011. Materialet er udviklet for Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

TRYKLUFTSÆT. Særlige sikkerhedsforskrifter. Introduktion. Trykluftsættets dele

TRYKLUFTSÆT. Særlige sikkerhedsforskrifter. Introduktion. Trykluftsættets dele Best.nr. 9276 Brugsanvisning TRYKLUFTSÆT Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af dit nye trykluftsæt, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning, før du tager trykluftsættet i brug. Vi anbefaler

Læs mere

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG BRUGERMANUAL CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG ART NR 17500955 EAN NR 5709133170271 LÆS VENLIGST DENNE MANUAL FØR BRUG! 1 INDHOLD 1. Sikkerhed 2. Godkendelse 3. Værktøj til samling 4. Leveringsomfang

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 3 Demontering / samling af våben 3.1 Demontering i dele 3.2 Samling af dele. 4 Skud-præstation.

Indholdsfortegnelse. 3 Demontering / samling af våben 3.1 Demontering i dele 3.2 Samling af dele. 4 Skud-præstation. Indholdsfortegnelse 1 Generelt 1.1 Hvordan bruges denne manual 1.1.1 Generelt 1.1.2 Tegn og symboler 1.2 Erstatningsansvar 1.3 Sikkerhedsforskrifter 1.3.1 Sikkerhedsforskrifter ved brug af våben 1.3.2

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Maskingeværskyttens bog

Maskingeværskyttens bog Frigivet til internettransmission af Hjemmeværnsskolen hjemmeværnsskolen Maskingeværskyttens bog Navn: Enhed: HVS 4102-008-69 AUG 2008 Frigivet til internettransmission af Hjemmeværnsskolen Hvis du opdager

Læs mere

Brugsanvisning. Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.:

Brugsanvisning. Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.: Brugsanvisning Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.: 90 36 653 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

AZENO MINI SAMLEMANUAL

AZENO MINI SAMLEMANUAL AZENO MINI SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil Azeno Mini samle manual 1. Pak alle dele ud af emballagen. 2. Find posen med disse dele. 3. Find posen med de små skruer. 4. Klargør de 2

Læs mere

BRUGERMANUAL. BD ProbeTec ET lyseringsvarmeapparat BD ProbeTec ET primer- og opvarmerapparat

BRUGERMANUAL. BD ProbeTec ET lyseringsvarmeapparat BD ProbeTec ET primer- og opvarmerapparat BRUGERMANUAL BD ProbeTec ET lyseringsvarmeapparat BD ProbeTec ET primer- og opvarmerapparat Becton, Dickinson and Company 7 Loveton Circle Sparks, Maryland 21152 USA 800-638-8663 BENEX Limited Bay K 1a/d,

Læs mere

VIPPEPORT. Montagevejledning

VIPPEPORT. Montagevejledning VIPPEPORT Montagevejledning 1. Vigtig information a) Installation bør foretages af en kyndig person. b) Læs hele vejledningen inden start. c) Kontroller alle mål inden montage påbegyndes. d) Åben ikke

Læs mere

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning 6. KREDS Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne 4.- 10. november Gevær: luft og cal 22 Pistol: luft og cal 22 Præmier for over 25.000 kr. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

Læs mere

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 BRUGERMANUAL 1 VIGTIG INFORMATION DENNE VEJLEDNING ER UDELUKKENDE RETTET MOD KVALIFICEREDE INSTALLATØRER. DISSE OPLYSNINGER MÅ IKKE UDLEVERES TIL SLUTBRUGERE. LÆS

Læs mere

SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Tak for dit valg af SingStar -mikrofonpakken. Læs denne manual grundigt, før dette produkt tages i

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Model TopSweep Haaga fejemaskine TopSweep er effektiv og let at betjene. Maskinen, der egner sig specielt til lige og faste overflader, opsamler snavs af enhver art. Hurtigt, nemt

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Forberedelse af skuddet

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Forberedelse af skuddet Nr.10234 Alder: 8-90 år - Tid: 15 min. Nr.10233 Alder: 8-90 år - Tid: 15 min. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Skytten lægger sig til rette på standpladsen og indtager sin skydestilling.

Læs mere

Brugsanvisning til Depend GelLack

Brugsanvisning til Depend GelLack Depend GelLack En ny generation af neglelak, der hærder i LED-lampe og giver et lakresultat, som holder i 2-3 uger. Depend GelLack er et nyt revolutionerende produkt, der er lettere at påføre end almindelig

Læs mere

Garage donkraft - model 41000

Garage donkraft - model 41000 Garage donkraft - model 41000 Produktionsår: 2017 ADVARSEL! Læs denne vejledning og alle sikkerhedsadvarsler grundigt før brug af Produktet. Dette produkt bør kun udleveres til andre sammen med denne vejledning.

Læs mere

www.nikkostirling.com

www.nikkostirling.com www.nikkostirling.com DK Låsering Objektiv Parallaksejustering Sigterør Hætte til stilleskrue Højdejustering Sidejustering Forstørrelsesjustering Belysning Okular Ring til hurtig fokusering 40 Tillykke

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Samlevejledning Varenr.: 9053260-261 Tromler til ATV Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tromle til ATV - Varenr. 9053260 og 9053261 Beskrivelse: Tromlen består

Læs mere

PARKERINGSBØJLE. Falcos parkeringsbøjle er efterhånden at finde i de fleste byer.

PARKERINGSBØJLE. Falcos parkeringsbøjle er efterhånden at finde i de fleste byer. Parkerings bøjle FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM PARKERINGSBØJLE Falcos parkeringsbøjle er efterhånden at finde i de fleste byer. Takket være den enestående låsemekaniske er parkeringsbøjlen meget let

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA RENGØRINGSMANUAL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at ovnen er slukket - sørg for at hovedafbryderen bag

Læs mere

Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU

Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU Tillykke med din nye Carbon Ultralight rollator. Det er verdens letteste rollator. For at udnytte alle de muligheder Carbon Ultralight giver, er

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 13. september 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 13. september 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 13. september 2013 Sag 247/2012 (2. afdeling) A, B, C og D (advokat Claus Olsen for alle) mod E (advokat Michael Steen Wiisbye) I tidligere instans er afsagt dom af Østre

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Brugsanvisning emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at

Læs mere

DEDIKERET TIL DE MEST ENTUSIASTISKE OG SERIØSE JÆGERE

DEDIKERET TIL DE MEST ENTUSIASTISKE OG SERIØSE JÆGERE BERETTA 691 FIELD I DEDIKERET TIL DE MEST ENTUSIASTISKE OG SERIØSE JÆGERE Beretta 691 FIELD I er et helt unikt og smukt designet våben, produceret af de bedste materialer og med ekstraordinære otte graveringer

Læs mere

Trampolin 512x305 cm

Trampolin 512x305 cm SIKKERHEDSANVISNINGER OG SAMLEVEJLEDNING Varenr.: 9053595 Trampolin 512x305 cm Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Trampolin, firkantet - Varenr. 9053595 Beskrivelse:

Læs mere

JAGTEN EFTER DE MAGISKE ØJEBLIKKE

JAGTEN EFTER DE MAGISKE ØJEBLIKKE NYHED JAGTEN EFTER DE MAGISKE ØJEBLIKKE At være ét med naturen. At være ét med riflen, der redefinerer ergonomi: Helix den hurtigste rettrækker-riffel nu som Speedster med justerbart skæfte. Denne kombination

Læs mere

UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning VENTILATION

UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning VENTILATION DK UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning DU KA VENTILATION ! WARNING! Tillykke med din nye DUKA SMART FAN. Det flade design med den lille indbygningsdybde er perfekt når der er trange installationsforhold.

Læs mere

WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE

WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE 15-2-2014 CUSTOMGUNS, V / KAARE ANDOR KLINCK WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE En vejledning I korrekt vedligehold af WE GBBR våben CustomGuns Forord Vedligeholdelsesguide til WE GBBR Denne vedligeholdelses

Læs mere

Betjeningsvejledning og sikkerhedsforskrifter. (Version 10.06)

Betjeningsvejledning og sikkerhedsforskrifter. (Version 10.06) Betjeningsvejledning og sikkerhedsforskrifter (Version 10.06) 06.01 06.01 Indholdsfortegnelse 1 Generelle anvisninger 2 2 Sikkerhedsforskrifter 3 2.1 Sikker brug af våbnet 3 2.2 Farer for brugeren, og

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE Brugsanvisning emhætte KD 9570.0 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at sikre maksimal ydeevne

Læs mere

AEROVIT Int. Pat. Pend.

AEROVIT Int. Pat. Pend. AEROVIT TEKNISKE DATA OG BRUGSANVISNING FOR DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF SODBLÆSNINGSANLÆG AEROVIT Int. Pat. Pend. AEROVIT A/S Korden 15 ٠DK - 8751 Gedved Tel. +45 86 92 44 22 Fax +45 86 92 29 19 CVR/VAT 28

Læs mere

Monteringsvejledning. www.e2a.net

Monteringsvejledning. www.e2a.net Monteringsvejledning www.e2a.net Nøglefri adgang Tak fordi du valgte et Easy2Access produkt, vi håber du må bliver glad for det. For at give dig de bedste forudsætninger til at komme godt fra start har

Læs mere

Betjeningsvejledning og sikkerhedsforskrifter. (Version 10.07)

Betjeningsvejledning og sikkerhedsforskrifter. (Version 10.07) Betjeningsvejledning og sikkerhedsforskrifter (Version 10.07) Indholdsfortegnelse 1 Generelle anvisninger 2 2 Sikkerhedsforskrifter 3 2.1 Sikker brug af våbnet 3 2.2 Farer for brugeren, og hvordan de undgås

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan fuldglasvægge (TP Lite, TP Lite Twin, TP Acoustic) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Glas: Fuldglasvæg. Glas monteret i aluminiumsprofiler fuget eller samlet

Læs mere

Bliv klar til bukkejagten, med et nyt riffelsæt

Bliv klar til bukkejagten, med et nyt riffelsæt Bliv klar til bukkejagten, med et nyt riffelsæt blev grundlagt i 1894 i USA, og har forsynet både politi, militær og jægere med kvalitetsvåben i mere end 100 år. Monteret med Weaver kikkert 3-9x40. Savage

Læs mere

Akkumulator, dynamo, generator og starter. Thomas Olsgaard 30/10 2013

Akkumulator, dynamo, generator og starter. Thomas Olsgaard 30/10 2013 Akkumulator, dynamo, generator og starter Thomas Olsgaard 30/10 2013 Batteriet Blyakkumulatoren er opfundet i 1859 af franskmanden Gaston Planté. Konstruktion og typer. Akkumulatoren består af 2 elektroder

Læs mere

Vi bygger en S16D bil

Vi bygger en S16D bil Vi bygger en S16D bil Af Carsten Grønnemann Jeg vil i denne artikel serie se på hvad der skal til for at bygge en top-notch S16D bil. Blovstrød SlotCar Racing Club April 2007. Chassis Jeg har valgt et

Læs mere

Manual Røremaskine Model: MK-36

Manual Røremaskine Model: MK-36 Manual Røremaskine Model: MK-36 Læs grundigt igennem inden ibrugtagning og gem til senere brug Dele 1. Øvre kabinet 5. Bund cover 9. Æggepisker 2. Låg til skål 6. Gummi fødder 10. Dejkrog 3. Mixe skål

Læs mere

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. STØVSUGER HN 9888 Model JCV-7001 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Sikkerhedsinstruktioner Når De bruger støvsugeren, skal De altid tage

Læs mere

BERETTA - til Xtreme gåsejagter og skudstærke ænder...

BERETTA - til Xtreme gåsejagter og skudstærke ænder... BERETTA - til Xtreme gåsejagter og skudstærke ænder... A400 Xtreme Unico A400 Xtreme Unico Camo NYHED: Nu også i LINKS A400 Xtreme Unico Optifade Waterfowler A400 Xtreme UNICO Halvautomaterne er udstyret

Læs mere

Læses før ibrugtagning

Læses før ibrugtagning Læses før ibrugtagning Side 1 af 5 Følg venligst denne vejledning hver gang de tager dette anlæg i brug, herved sikre de, lang levetid for udstyret og sparer dem selv for unødige ærgrelser. Adskillelse,

Læs mere

Hatsan AT44 & AT44-10 serie PCP Luftriffel Betjeningsvejledning Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug

Hatsan AT44 & AT44-10 serie PCP Luftriffel Betjeningsvejledning Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug Hatsan AT44 & AT44-10 serie PCP Luftriffel Betjeningsvejledning DK Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug IMPORTØR: GUNTEX A/S Jægervej 7, 6900 Skjern Telefon: 96

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere