Årsberetning KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade København V.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning 2013. KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade 9 1703 København V."

Transkript

1 KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade København V. Årsberetning 2013 Kontaktcenter Klippen er et værested for hjemløse, misbrugere og prostituerede på Vesterbro i København Klippens kørselsteam opsøger hver eneste uge misbrugere i hele Københavns Kommune!

2 Kontaktcenter Klippen - 2 Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning Kontaktcenter Klippen har arbejdet med misbrugere i mere end 25 år og er i dag en organisation med mere end 50 frivillige medarbejdere, der arbejder på at motivere misbrugere og hjemløse til at ændre deres situation for at få en bedre tilværelse. Kontaktcenter Klippen har i år udvidet sine aktiviteter med et opsøgende arbejde (kørselsteam), som opsøger misbrugere og hjemløse på deres opholdssteder. Kontaktcenter Klippens aktiviteter består nu af: Værestedet Klippen, hvor vi har haft hundredevis af gæster i årets løb. Værestedet er et sted, hvor mennesker søger fred og ro, lidt af spise og ikke mindst, hjælp til livet. Allan Frederiksen Leder, Kontaktcenter Klippen Kørselsteamet, opsøger misbrugerne på deres tilholdssteder. Kørselsteamet ønsker at skabe relationer til disse mennesker således at det er muligt at motivere dem til en ændring i deres liv. Genbrugsbutikken Cirkelines Æske, som ved salg af børnetøj m.m. gør det muligt at give økonomisk støtte til personer, som vil i behandling på et rehabiliteringscenter. Butikken tilbyder en struktureret hverdag for tidligere misbrugere, som tilknyttes butikken, som frivillig medarbejder. I dette skrift vil læseren finde information om: 1. Visioner og mål for Kontaktcenter Klippen 2. Værestedet Klippen 3. Kørselsteamet 4. Mennesker i behandling 5. Genbrugsforretningen Cirkelines Æske 6. Tak til vore støtter Der er kun et at sige: Velkommen til at læse! Velkommen til også at klikke ind på hjemmesiderne: Mange venlige hilsner Leder: Allan Frederiksen Telefon:

3 Kontaktcenter Klippen - 3 Visioner og mål Klippen har i mere end 25 år fungeret som et værested for hjemløse, stof- og alkoholmisbrugere og prostituerede. Klippen er beliggende på Vesterbro og ledes i dag af Allan Frederiksen. Allan Frederiksen der er ansat af Klippen, arbejder på gadeplan ud fra Værestedet Klippen, samt med opfølgning af klienter på rehabiliteringscentre og med kørselsteamet, der én gang i ugen kører til forskellige pladser rundt om i Københavns Kommune for at besøge og opmuntre de mange øldrikkere og andre misbrugere til at starte et nyt og resocialiseret liv med arbejde, familie, venner. Formålet med Klippens arbejde er at hjælpe og motivere misbrugere til behandling og en ny start på livet og til at få genetableret sociale og menneskelige relationer til familie og samfund. Målgruppen er primært unge narkomaner, samt alkoholikere og prostituerede. Men også ældre blandingsmisbrugere frekventerer Klippen. Vi har åbent 3 aftener om ugen fra kl Igennem samtaler og engagement i den enkelte misbrugers liv opbygges de menneskelige kontakter, der skaber tillid og åbenhed overfor den hjælp, vi kan tilbyde. I Klippen serverer vi smørrebrød, sandwiches, kaffe/the og varm chokolade. Vi uddeler tøj, sko og soveposer når dette haves på lager og prøver så vidt muligt at hjælpe på andre områder. Mange bruger Klippen som et fristed, hvor de føler, de kan komme og møde mennesker, der vil lytte til dem, og som de derfor kan dele mange af deres bekymringer og problemer med. Klippen har igennem de sidste mange år haft kontakt til mange brugere hvert år, og i 2013 har vi haft kontakt med omtrent 450 hjemløse og misbrugere i hele Københavns Kommune. Det sker ud fra værestedet på Vesterbro og igennem vores kørselsteam hver onsdag eftermiddag. I 2014 ønsker vi at udvide kørselsteamets aktivitet til flere dage, hvorved vi også kan besøge flere områder af København herved at antallet af brugere vi har kontakt med vil stige til Cirkelines Æske er et hjælp til selvhjælps projekt. Cirkelines Æske er en genbrugsforretning med børnetøj og legetøj til børn fra 0-12 år. Visionen er at hjælpe personer med et mindre eller tidligere misbrug tilbage til et velfungerende liv med arbejde og familie, samt at hjælpe personer med psykiske lidelser til en hverdag med indhold. Vores mål er at have en klient på arbejde i alle ugens dage, sammen med det team af frivillige medarbejdere, der ekspederer i butikken. Butikkens overskud går til, at flere kan få hjælp til at komme i rehabilitering. Klippen arbejder ud fra det kristne menneskesyn Menneskesynet har vi defineret sådan: Mennesket, uanset dets situation, er unikt og skal værdsættes som sådant og have muligheder for at udvikle de evner og gaver, som er givet det enkelte menneske.

4 Kontaktcenter Klippen - 4 Værestedet Klippen Kontaktcenter Klippen er i 2013 blevet mange oplevelser rigere. Vi oplever at det nytter at gøre en forskel for de mest udstødte mennesker i København både hvad angår de danske og mange udlændinge der strømmer til Danmark. I løbet af året har vi et par gange hjulpet nødstedte udenlandske brugere videre i systemet i samarbejde med Københavns Kommune. Det gælder blandt andet en yngre mand fra Estland. Brugerne i Klippen I løbet af året har Klippen haft besøg af ca gæster. Mange er gengangere, men der kommer hele tiden nye brugere til. Tallet svarer til, at der pr. åbningsaften kommer ca. 30 brugere i Klippen. Nogle aftener er der fyldt til bristepunktet. Andre aftener kan der være mere stille. Holdet i Klippen går ofte også en aftentur på gaden på indre Vesterbro for at få kontakt til de mange danske misbrugere. På en kort tur rundt i gaderne kan vi møde flere end 20 misbrugere. Vi hilser også på de prostituerede (handlede kvinder) og sørger for at de får noget varmt at drikke og et smil med på vejen. Et venligt blik eller smil betyder mere end man tror. Ofte er vore nye gæster kommet forbi Klippen fordi vi har uddelt vores nye postkort eller mødt en person på gaden med et venligt blik. Det er ofte de små ting der i sidste ende gør den store forskel. Det oplever vi gang på gang. DET NYTTER AB Medarbejdere fra Klippen og Cirkelines Æske til Teen Challenge Europakonference i Prag, Tjekkiet. Der bliver gjort klar til hygge i Klippen - en mandag aften. Medarbejderne i Klippen Kontaktcenter Klippen havde ved udgangen af 2013 hele 33 frivillige medarbejdere. Flere har været med i mere end 15 år, andre er helt nye blandt andet i Klippens kørselsteam. Medarbejderne kommer med meget forskellige erfaringer og baggrunde. Vi har en sygeplejerske, præst, selvstændig, social- og sundhedshjælper, pensionist, studerende, It-nørder, praktikant, socialrådgiver, pædagog, jurist, ledere, m.fl.. Klippen bestræber sig hvert år på at uddanne medarbejderne bedst muligt. I 2013 modtog medarbejderne blandt andet undervisning af Søren Kokkenborg fra Betesda Rehabiliteringscenter, Michelle Mildwater fra Hope Now (handlede kvinder), Hans Andersen fra Exit Danmark (program for ex-fanger). Derudover mødes de frivillige til andre fællesskabsorienterede aktiviteter udenfor det frivillige arbejde i Klippen eller Cirkelines Æske.

5 Kontaktcenter Klippen - 5 På Sommerlejr med Klippen Hvert år i august måned arrangerer organisationen Teen Challenge en sommerlejr på rehabiliteringscentret Betesda. Denne lejr er målrettet tidligere beboere samt medarbejderne i de forskellige gadeplansprojekter, tilknyttet Teen Challenge i Danmark. Også mange andre med interesse i arbejdet blandt misbrugere og hjemløse deltager. De sidste seks år har vi haft nogle af Klippens brugere med på lejren - som strækker sig over fem dage. Formålet er at give dem en pause fra deres misbrug og opmuntre dem til at leve et anderledes og sundere liv. Klippen har betalt for rejse og ophold. Til gengæld har brugerne så lovet ikke at tage alkohol, hash eller andre stoffer med. Vi begyndte med én, og i 2012 havde vi fem mand og én kvinde med. I 2013 havde vi 2 mænd med, da 6 andre desværre var blevet forhindret i dagene op til. - Vi spiser altid lækre grillpølser og hjemmelavede vafler, og så hygger vi med gode møder, spil, kaffebord, swimmingpool, naturen, mm.. På Sommerhustur med et par brugere Det handler om fællesskab Fra mandag den 29. april torsdag den 02. maj var Klippen på Sommerhustur på Lolland Falster med 3 brugere fra Klippen og Cirkelines Æske. Fokusset var at komme lidt væk fra København og det stressede byliv, og have tid til fællesskab med hinanden. Da vi var ankommet til den danske sydhavsø, startede vi med at handle ind og lavede herefter en fælles plan for dagene. Vi besluttede os blandt andet for en tur til Knuthenborg Safaripark, hvilket var en virkelig sjov oplevelse. Vi kørte også en tur til Møns Klint hvor vi vandrede rundt på stranden og fik is. Vi fik også nydt stranden og naturen i nærheden af sommerhuset. Turen blev en stor succes med et godt og tillidsfuldt fællesskab. FÆLLE SSKAB I sommerhuset hyggede vi med sauna, guitar/sang og god mad. Vi delte vores livshistorier og lærte hinanden bedre at kende. På Tivolitur med brugerne fra Enghave Plads Fredag den 30. august 2013, fra kl , havde Klippen inviteret 8 brugere fra Enghave Plads med på Tivolitur. De dukkede alle op foran Tivolis hovedindgang, dog med en stor pose bajere i kurven på den enes el-scooter. Men det mest utrolige var, at ingen af dem drak noget i de 4½ time vi var sammen i Tivoli. Det havde vi nok ikke lige forventet. - Vi startede med at spise buffet på Hercegovina, hvor alle drak store colaer. Derefter købte vi turpas og prøvede de fleste forlystelser i parken. Vi sluttede af med kaffe og kage og takkede hinanden for nogle hyggelige timer sammen! Det var en rigtig god Tivolitur for alle 8 brugere, og ikke mindst for Klippen. Alle var efterfølgende meget taknemlige for turen og indholdet. Den bedste kommentar fra turen, kom et par uger efter fra en af brugerne: Jeg har været på antabus i de sidste 10 dage, da jeg på Klippens Tivolitur oplevede, at jeg sagtens kan have det sjovt uden at drikke alkohol. (han er stadig på vej i den rigtige retning) - Det er sådanne forandringer vi tilstræber, når vi invitere brugere med ud.

6 Kontaktcenter Klippen Klippen - 6 Sommerfest i Klippen Hver sommer afholder Klippen en sommerfest for vores mange brugere. Vi fik i år besøg af Sabina Mathew med band. Vi sang med på de kendte sange. Der blev spist mange pølser og lavet lækre hotdogs i løbet af aftenen, der var en glad og munter stemning blandt brugerne. En af brugerne huskede tilbage på en sang som Sabina tidligere havde sunget ved et andet arrangement - hvilken han gerne ville høre igen. Men bandet havde ikke lige fået øvet sig på den, så Sabina forklarede ham i stedet hvad sangen handlede om: den fortabte søn. Det fik tårerne frem i mandens øjne. Så ja, der var også store følelser fremme i løbet af den flotte sommeraften i Klippen på Lille Colbjørnsensgade Julen i Klippen Hvert år i december måned fejrer Kontaktcenter Klippen julen med en ordentlig fest. Denne gang havde vi udvidet aktiviteterne og arrangeret underholdning igennem hele december måned. Vi fik blandt andet besøg af et kor fra Musikvidenskab på Københavns Universitet og andre spændende sangere/musikere. Vi spillede også julebanko, spillede julemusik og havde sørget for masser af æbleskiver, brunkager og lækre chokolader, mm.. Julefesten torsdag den 19. december Torsdag den 19. december afholdt Klippen sin årlige julefest. Vi gentog succesen fra 2012 og havde inviteret Sabina Mathew med band til at spille og synge julen ind for vore mange brugere. Omkring brugere besøgte os i løbet af aftenen. Rigtig mange spiste af den gode julemad, festede og dansede sammen med de andre brugere. Der blev uddelt flotte gaver, og Julemanden kiggede forbi. Klippens leder delte også en god julehistorie til opmuntring for de mange gæster. Alt i alt en rigtig god og festlig aften! Gæsterne spiste i løbet af aftenen flæskesteg. Tilbehøret var kartofler (også de brune), rødkål, brun sovs og franske kartofler. Til dessert var der risalamande med kirsebærsauce. Til de af vore gæster, der ikke spiste svinekød, havde vi sørget for kyllingefileter. Tusind tak til Københavns Kommune og Bikuben Fonden for økonomisk støtte. Derudover skal lyde en stor tak til Jesper Fuchs og hans arbejdskollega der igen i år sørgede for at alle vores brugere fik noget godt at spise

7 Kontaktcenter Klippen - 7 Kørselsteamet I januar måned 2013 startede Klippen et kørselsteam i København. Formålet er at køre ud og møde misbrugerne på deres enemærker - de såkaldte kendte hænge-ud pladser. I slutningen af 2012 havde vi afprøvet konceptet et par gange ved at køre ud til Sundholm på Amager. Vi oplevede her at brugerne blev glade og forundrede over, at vi ville komme til dem med frisksmurte sandwiches, kaffe, the og varm kakao. Vi startede med 2 frivillige medarbejdere i januar måned og ved afslutningen af 2013 var der 12 frivillige medarbejdere på holdet. Da vi gik i gang i januar måned sidste år, så startede vi med at køre til Enghave Plads og Mozarts Plads for at besøge brugerne der. Senere på året blev det muligt at udvide til Hovedbanegården, samt til de mange danske og grønlandske brugere der opholder sig på Christianshavns torv. Udover at uddele mad og drikke, så opmuntrer vi løbende brugerne til at træffe sundere valg for deres liv. Vi fortæller dem at vi gerne ser på mulighederne for at de kan komme i behandling. Vi prøver at opbygge en god relation og skabe et tillidsfuldt fællesskab med brugerne. På sigt håber vi at der er flere der ønsker at komme i behandling eller på anden vis få det bedste ud af deres liv. Fredag den 30. august havde vi således inviteret 8 brugere fra Enghave Plads med i Tivoli hvilket blev en stor succes. Derudover tager vi gerne på hospitals besøg, inviterer på restaurant, sommerhus tur og lign.. Vi kontakter også gerne brugernes kontaktpersoner og står klar hvis der er brug for anden hjælp/vedledning. I december måned havde vi endvidere en lækker hjemmelavet tomatsuppe med på pladserne hvilket brugerne var vilde med. Vi glæder os rigtig meget til at fortsætte arbejdet og håber at vi fremover kan komme rundt til andre pladser og få kontakt til flere misbrugere Inspirationen til arbejdet kommer fra et besøg hos Teen Challenge i Portugal i sommeren Teen Challenge Portugal har et lign. gadeplansarbejde. Et arbejde der har rigtig stor succes med at hjælpe misbrugere videre i livet. Gennemsnitligt antal brugere vi møder pr. gang: Enghave Plads: 15, Mozarts Plads: 18 personer, Brugere som vi har haft god kontakt til: Enghave Plads: 80+, Mozarts Plads: Mange af dem har vi løbende kontakt med!

8 Kontaktcenter Klippen - 8 Personer i behandling i 2013 For Klippens vedkommende, så startede 2013 med at vi fik Hans i behandling på Betesda Rehabilitering i Kibæk ved Brande. Hans havde inden da prøvet utallige af Københavns Kommunes forskellige behandlingstilbud, men ingen af dem havde fået ham ud af alkoholmisbruget. På det tidspunkt havde Hans fået nervebetændelse i den ene fod, hvilket kunne sætte sig som en kronisk sygdom. Så da Hans i slutningen af 2012 fik en bevilling fra misbrugscentret til at komme i døgnbehandling på Betesda, så blev dette fejret med medisterpølse sammen med Klippens leder på et nærliggende værested. Hans havde et par gode måneder på Betesda, inden han valgte at klare udfordringerne på egen hånd. Klippen har stadig en rigtig god kontakt med Hans og oplever at han er godt på vej mod et nyt liv. Nadeena der er 23 år gammel var i 2013 også i behandling på Betesda Rehabilitering - støttet af Klippens genbrugsbutik Cirkelines Æske. Nadeena er vokset op med en far der var narkoman, en onkel der ryger hash og tager svampe og en morfar der er alkoholiker, så hun har altid haft stoffer tæt inde på livet. Efter et par gode måneder i behandling, fulgte der et par hektiske måneder i misbrug hjemme i Helsingør i foråret. Nadeena fandt dog lysten og viljen til behandlingen frem og fortsætte sit behandlingsforløb på Betesda fra maj måned Nadeena har siden været rigtig godt på vej, og vi oplever at hun ønsker at holde sig fri af misbruget. I starten af 2014 skal Nadeena i gang med et udslusningsforløb i samarbejde med Betesda. Vi i Klippen støtter op om hendes forløb og håber at kunne hjælpe hende videre i livet I løbet af året er det lykkedes for Klippen at hjælpe yderligere 3 personer i behandling med hjælp fra Cirkelines Æske. Den ene person er i behandling for sit mangeårige alkoholmisbrug. En anden er i behandling for et hash og speedmisbrug. Denne person har i flere omgang levet som hjemløs på gaden sammen med sin hund. Han har boet på forskellige herberger og hos venner, og har prøvet at få livet til at hænge sammen på bedst mulige måde. Personen har været i et misbrug lige siden han som 14 årig valgte at gå sine egne veje. I dag er han rundet de 40 år. Det er selvfølgelig rigtig svært at omlægge sit liv fra den ene dag til den anden, specielt efter at have været i misbrug i så mange år. Behandling i 2013 I løbet af 2013 har Klippen haft mulighed for at støtte 5 personer i deres døgnbehandlings forløb på blandt andet Betesda. Derudover har Klippen været medvirkende til at andre er blevet opmuntret til dagbehandling og individuelle forløb med psykoterapi og lignende. Det skyldes bl.a. vores opsøgende arbejde på gadeplan. Andre har fået nyt mod på livet og fundet sig en læreplads eller fast arbejde. Andre er kommet i praktik og hjælpes derved videre Billeder fra Betesda Rehabilitering Teen Challenge Danmark Klippen er en del af Teen Challenge Danmark. Det giver os mulighed for at følge en misbruger fra gaden til behandling og i udslusning. I den forbindelse samarbejder vi med Betesda Rehabilitering (Kibæk) for behandling og udslusning. I Danmark består Teen Challenge af: Kontaktcenter Klippen Cirkelines Æske Betesda Rehabilitering Gadecafeen i Århus TC cafeen i Helsingør Befree i Roskilde TC Gadeplansarbejdet i Esbjerg Teen Challenge findes i mere end 90 lande verden over. Arbejdet blev startet af præsten David Wilkerson i New York i 1958.

9 Kontaktcenter Klippen - 9 Cirkelines Æske Cirkelines Æske er en genbrugsbutik med tøj til børn fra 0-12 år, samt legetøj. Alt overskud går til at støtte misbrugere i behandling. Butikken aktiverer også tidligere misbrugere ved at give dem en struktureret dag i butikken. Læs mere på butikkens hjemmeside: Ny leder af Cirkelines Æske Pernilla Frederiksen, der er Svensk, er pr. 1. december 2013 tiltrådt som ny leder af genbrugsbutikken Cirkelines Æske. Det skete i forbindelse med at Ann Lis Fuchs valgte at gå på pension. Pernilla kommer fra et travlt job i Københavns Lufthavn hvor hun var butikkens bedste sælger. Pernillas baggrund tæller blandt andet en uddannelse som socialrådgiver, samt en Master i socialt arbejde fra Mitt Universitetet i Östersund i Sverige. Igennem mange år har Pernilla arbejdet med eller været frivillig i forskelligt socialt arbejde. Pernilla har blandt andet været frivillig medarbejder på et herberg i Stockholm. Hun har arbejdet med ældre demente mennesker i Östersund, og hjulpet utilpassede unge indvandrere i Malmø. Pernilla elsker at gøre en forskel for mennesker omkring sig, og nyder at være startet i sit nye job. Pernilla er i øvrigt gift med Allan Frederiksen, der er den daglige leder af Kontaktcenter Klippen. Pernilla Frederiksen Et par facts om Cirkelines Æske: I forhold til 2012 er der en fremgang i omsætningen på 20 %. Største salg i butikken på én dag: kr. Der er 20 frivillige medarbejdere i butikken. 2/3 er over 50 år. I 2013 støttede Cirkelines Æske 4 misbrugere økonomisk, så de kunne komme i døgnbehandling. Cirkelines Æske har i 2013 haft 2 personer i praktik i butikken kunder i butikken pr. dag. I november måned 2013 udvidede butikken sine åbningstider til at være kl på alle hverdage. Tidligere var der åbent fra Cirkelines Æske modtager blandt andet legetøj og tøj fra private, kunder og kirker. Reception i Cirkelines Æske I forbindelse med at Ann Lis Fuchs gik på pension pr. 1. december, og Pernilla blev ansat som den nye leder, så afholdtes en reception i Cirkelines Æske, torsdag den 28. november Butikkens kunder og givere, samt frivillige fra både Klippen og Cirkelines Æske var inviteret med. Til lejligheden talte formanden for Klippen og formanden for Teen Challenge i Danmark. Der blev hygget og fortalt gode historier. Derudover var der kaffe, the og sodavand, samt en stor lagkage og slik til børnene, der selvfølgelig også kiggede forbi. Adresse: Cirkelines Æske Blågårdsgade 31C 2200 København N. Telefon:

10 Kontaktcenter Klippen - 10 Tak til vores støtter og samarbejdspartnere Private fonde: Til sidst vil Kontaktcenter Klippen gerne takke for den store økonomiske hjælp, vi har modtaget i Tusind tak til de private fonde der støtter op om Klippens arbejde. Ethvert biddrag gør en kolossal forskel for os, og giver os mulighed for at fortsætte vores arbejde med at hjælpe hjemløse, misbrugere og prostituerede i og omkring værestedet og nu også rundt i hele Københavns Kommune. Offentlige puljer: Socialministeriets PUF Pulje Københavns Kommune, 18 Uddannelsespuljen Erindringsmøntmidlerne Andre samarbejdspartnere: JBS Undertøj Presenta v. Lars Elm-Fich Kirken i Kulturcenteret Og tak til alle de private givere der med mindre eller større beløb støtter Klippens arbejde. Uden dem ville det være umuligt fortsat at række ud til de udstødte og hjemløse i København. Klippens netværk Klippen er en selvstændig organisation, som er medlem af den verdensomspændende organisation Teen Challenge, der arbejder målrettet for at hjælpe unge ud af misbrug. Teen Challenge er et forum, hvor man mødes, udveksler erfaringer og tilbyder undervisning. F.eks. ved TC Danmark medarbejdersamlinger og ved TC Europakonference én gang i året. Klippen er medlem af Frivilligt Forum i København. Klippen er medlem af Landsforeningen af Væresteder LVS. I 2013 har vi haft et godt samarbejde med Mændenes Hjem i Lille Istedgade, Hope Now, og Reden og mange offentlige myndigheder omkring visitering af misbrugere. Klippens bestyrelse: Præst, Johannes Fuchs (Formand) Advokat, Søren Kokkenborg Direktør, Ole Hamann SFO-leder, Harald Schmidt Salgschef, Susanna Poulsen (flyttede til Nuuk i slutningen af året) Leder: Allan Frederiksen Vesterfælledvej 37, 4 tv København V. Telefon

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning Årsberetning 2014 Kontaktcenter Klippen er et socialt arbejde blandt hjemløse, misbrugere og prostituerede i Københavns Kommune Klippen har hver eneste uge kontakt til op mod 200+ forskellige brugere i

Læs mere

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 52 Offentligt Cirkelines Æske en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Ansøger Ansøger er Kontaktcenter Klippen på Vesterbro i København. Vi henvender os til Jer, fordi

Læs mere

b. Poul Henning Krog i. Med i ledelsen af behandlingsstedet DSI Elleruphus siden december 2007 ii. Læge

b. Poul Henning Krog i. Med i ledelsen af behandlingsstedet DSI Elleruphus siden december 2007 ii. Læge Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 51 Offentligt BETESDA 1. Hvem er vi a. Søren Kokkenborg i. National leder for Teen Challenge Danmark ii. Forstander siden juli 1989 på behandlingsstedet DSI Betesda

Læs mere

Hvad så med kirkernes sociale ansvar?

Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Konference og høring på Christiansborg Tirsdag d. 22. oktober 2013 Der er mange sociale udfordringer at tage fat på i dagens, og ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken KFUM OG KFUK I DANMARK KFUM og KFUK består af lokale foreninger, hvor frivillige står for klubtilbud til børn, unge og familier,

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Beretning 2012-2013 KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Indledning Én gang årligt skal de lokale by-arbejder afgive en skriftlig beretning. I denne

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Lektiehjælp for 0-9 klasse Vi har oprettet lektiehjælp for de mindste på Hovedbiblioteket i Birkerød. Med den nye skolereform troede de fleste børn, at de kunne nøjes med skolens

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Spise/værestedet Den Sorte Gryde Årsrapport 2014

Spise/værestedet Den Sorte Gryde Årsrapport 2014 Spise/værestedet Den Sorte Gryde Årsrapport 2014 Den Sorte Gryde og 2014 Nyt tiltag Integrationsprojektet udvides Nyt samarbejde Hjemløsedagen Arrangementer Den Sorte Gryde og 2014 Den Sorte Grydes drives

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK AF PRAKTIKANT ANDERS VIDTFELDT LARSEN 35-årige Amara Kamara er fra Liberia. Med sig i bagagen har han flugt fra 2 borgerkrige; en opvækst uden en

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

KONTAKTCENTER KLIPPEN

KONTAKTCENTER KLIPPEN KONTAKTCENTER KLIPPEN Nyhedsbrev - Kontaktcenter Klippen - Lille Colbjørnsensgade 9 st. th. - 1703 København V. Årgang 17. Nr. 1. Maj 2014 www.klippen.org af@klippen.org Klippen har åbent: mandag, onsdag

Læs mere

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk NYE MULIGHEDER blåkorshumlebæk.dk Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Har du drukket alkohol i kortere eller længere tid kan din krop være medtaget, dit humør er måske trist og dit netværk

Læs mere

Praktik hos Risteriet

Praktik hos Risteriet Praktik hos Risteriet I min praktik uge på risteriet i Rødovre, var jeg både med til produktionen, leveringen og jeg stod i butikkerne. Det var en fed oplevelse, at se hvordan et kafferisteri arbejder,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Saxogade 5 1662 København V www.exit-danmark.dk

Saxogade 5 1662 København V www.exit-danmark.dk Saxogade 5 1662 København V www.exit-danmark.dk Indhold Fra indsat til værdsat Exit kort fortalt Exits arbejdskultur Værdigrundlaget bag Exits arbejde Exits arbejdsmetoder Helhedsorienteret, målrettet

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Highlights: Projekt Gadeklog på N. Zahle Seminarieskole d. 28. maj 2008

Highlights: Projekt Gadeklog på N. Zahle Seminarieskole d. 28. maj 2008 Highlights: Projekt Gadeklog på N. Zahle Seminarieskole d. 28. maj 2008 1 OM PROJEKT GADEKLOG 3 PRESSEMEDDELELSE 3 EVALUERING AF PROJEKT GADEKLOG PÅ N. ZAHLE SEMINARIESKOLE 4 DE HJEMLØSES SANG 5 ELEVERNES

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Opsøgende arbejde hvad er det?

Opsøgende arbejde hvad er det? Opsøgende arbejde hvad er det? Som opsøgende medarbejder for Kofoeds Skole har man daglig kontakt med mange af Københavns hjemløse i den indre by. Medarbejderen Kim Clemen startede det opsøgende arbejde

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2014.

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2014. Årsberetning 2014 Home-Start Ikast-Brande er en frivillig organisation, som støtter familier med små børn. Afdelingen i Ikast-Brande startede i foråret 2012 og er en afdeling af Home-Start Danmark og det

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Sommerlejren Sejerborg

Sommerlejren Sejerborg Sommerlejren Sejerborg Kære forældre. I dette informations brev vil I finde de praktiske oplysninger I har behov for, i forbindelse med jeres barns/børns lejrophold på Sejerborg. Vi glæder os til at give

Læs mere

IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv

IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv Årsrapport 2011 I.O.G.T. Rådgivning i Svendborg I.O.G.T Rådgivning i Svendborg er en del af den verdensomspændte organisation I.O.G.T.`s sociale arbejde.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Tilskud fra puljen "Uddannelse, kurser m.v. for frivillige inden for det sociale felt", 2013

Tilskud fra puljen Uddannelse, kurser m.v. for frivillige inden for det sociale felt, 2013 Kvinderådgivningen Brunhilde Kvinderådgivningen Brunhilde - Kurser for frivillige 2013 11.500 8731-0002-05 Kvindecenterfonden Kvindecenterfonden Dannerhuset - kurser for frivillige i 2013 40.000 8731-0003-06

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR HVOR? FOR HVEM? HVILKET TILBUD? VISITATION? Psykiatrisk skadestue Gl. Vardevej 101 6715 Esbjerg N Tlf.: 7918 2962 Voksne

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Intro: Frivillige Fighters var en 3 timers tirsdagsbar i frivillighedens tegn, krydret med lokale ildsjæle, bands, mad og drikke -

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro

Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro 1 Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro April 2011 Mændenes Hjem, Sundhedsrummet, Cafe D. Vesterbrokoordinator 2 Undersøgelse om stofindtagelsesrum

Læs mere

Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21.

Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21. 50 Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21. januar 2009 De ansattes evner kommer i spil til glæde for såvel

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev Den Boligsociale indsats i afdeling 5 og 6.

Nyhedsbrev Den Boligsociale indsats i afdeling 5 og 6. Nyhedsbrev Den Boligsociale indsats i afdeling 5 og 6. Hasseris Boligselskab Dette nyhedsbrev, som er udarbejdet af De Boligsociale Medarbejdere, vil give dig et aktuelt indblik i, hvad Den Boligsociale

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja NYHEDSBREV December 2013 Cambodja Et begivenhedsrigt år Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, temperaturen har lige sneget sig op over de 25 grader (efter en lidt kølig periode...), træerne foran

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores missionshuse rundt om i regionen. Her er jeres forslag

Læs mere

Kvalitetsstandard, 101, Behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard, 101, Behandling af stofmisbrug Kvalitetsstandard, 101, Behandling af stofmisbrug Overskrift Lovgrundlag Indhold Servicelovens 101: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere. Stk. 2. Tilbud efter stk. 1 skal iværksættes

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Velkommen til Bøgen. Bøgemarksvej 5 9230 Svenstrup

Velkommen til Bøgen. Bøgemarksvej 5 9230 Svenstrup Velkommen til Bøgen Bøgemarksvej 5 9230 Svenstrup Velkommen til Bøgen Bøgen er et tilbud til aktive misbrugere, der på grund af et mangeårigt misbrug har behov for pleje og omsorg og desuden har: et svækket

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler. Information om alkoholbehandling på Kærshovedgård

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler. Information om alkoholbehandling på Kærshovedgård Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Information om alkoholbehandling på Kærshovedgård Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Det kan

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Mød os på PARADISE... Egemose Centret - Det Danske Spejderkorps - Hvad er en SeniorCentersommerlejr? SeniorCentersommerlejren er kun for seniorer. Vi laver

Læs mere

Siden sidst - og lidt frem!

Siden sidst - og lidt frem! Solrød Aktivitets - og Frivilligcenter AFC samt Daghjem for visiterede borgere Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand Telefon 5618 2445 Mandag- torsdag kl. 9.00-16.00 - Fredag kl. 9.00-15.00 - lukket lørdag

Læs mere

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG 2 PRAKTISERENDE LÆGE I ESBJERG Der er gode muligheder for at slå sig ned som praktiserende læge i Esbjerg Kommune. I Esbjerg by findes mange af byens

Læs mere

Tilbage til et liv med indhold

Tilbage til et liv med indhold Tilbage til et liv med indhold Af: Rikke Djernes Glintborg, Sygeplejerske I Nykøbing, på Limfjordsøen Mors, ligger Plejecenteret Støberigården. Her var medarbejderne for 3 år siden på efteruddannelse i

Læs mere

KLUB 9 Juni, juli og august 2015

KLUB 9 Juni, juli og august 2015 KLUB 9 Juni, juli og august 2015 Louisiana KLUB 9 Rødovre Handicap Klub Brohuset Slotsherrens Vænge 2A 2610 Rødovre Telefon: 36 70 01 76 Klubmobil/Anja: 24 92 12 43 E-mail: Klub9@klub9.net Hjemmeside:

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet Årets bedste Firmatur Nyhed Drageskibet Sjovt og nemt Store oplevelser for alle Vi har de sjoveste rammer for årets firmatur sammen med jeres familier uanset, om I er 20 eller mange tusinde deltagere.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her...

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... yhedsbrev December - Januar - Februar 2013 yhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... FDF SÆSLV Kalender 25.-27. januar: Væbner- og seniorvæbnerweekend

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Paraplyen 2015

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Paraplyen 2015 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Paraplyen 2015 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og bringer naturen ind i familiens hverdag derhjemme, på arbejdet og i skoler og foreninger.

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere