Årsberetning KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade København V.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning 2013. KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade 9 1703 København V."

Transkript

1 KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade København V. Årsberetning 2013 Kontaktcenter Klippen er et værested for hjemløse, misbrugere og prostituerede på Vesterbro i København Klippens kørselsteam opsøger hver eneste uge misbrugere i hele Københavns Kommune!

2 Kontaktcenter Klippen - 2 Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning Kontaktcenter Klippen har arbejdet med misbrugere i mere end 25 år og er i dag en organisation med mere end 50 frivillige medarbejdere, der arbejder på at motivere misbrugere og hjemløse til at ændre deres situation for at få en bedre tilværelse. Kontaktcenter Klippen har i år udvidet sine aktiviteter med et opsøgende arbejde (kørselsteam), som opsøger misbrugere og hjemløse på deres opholdssteder. Kontaktcenter Klippens aktiviteter består nu af: Værestedet Klippen, hvor vi har haft hundredevis af gæster i årets løb. Værestedet er et sted, hvor mennesker søger fred og ro, lidt af spise og ikke mindst, hjælp til livet. Allan Frederiksen Leder, Kontaktcenter Klippen Kørselsteamet, opsøger misbrugerne på deres tilholdssteder. Kørselsteamet ønsker at skabe relationer til disse mennesker således at det er muligt at motivere dem til en ændring i deres liv. Genbrugsbutikken Cirkelines Æske, som ved salg af børnetøj m.m. gør det muligt at give økonomisk støtte til personer, som vil i behandling på et rehabiliteringscenter. Butikken tilbyder en struktureret hverdag for tidligere misbrugere, som tilknyttes butikken, som frivillig medarbejder. I dette skrift vil læseren finde information om: 1. Visioner og mål for Kontaktcenter Klippen 2. Værestedet Klippen 3. Kørselsteamet 4. Mennesker i behandling 5. Genbrugsforretningen Cirkelines Æske 6. Tak til vore støtter Der er kun et at sige: Velkommen til at læse! Velkommen til også at klikke ind på hjemmesiderne: Mange venlige hilsner Leder: Allan Frederiksen Telefon:

3 Kontaktcenter Klippen - 3 Visioner og mål Klippen har i mere end 25 år fungeret som et værested for hjemløse, stof- og alkoholmisbrugere og prostituerede. Klippen er beliggende på Vesterbro og ledes i dag af Allan Frederiksen. Allan Frederiksen der er ansat af Klippen, arbejder på gadeplan ud fra Værestedet Klippen, samt med opfølgning af klienter på rehabiliteringscentre og med kørselsteamet, der én gang i ugen kører til forskellige pladser rundt om i Københavns Kommune for at besøge og opmuntre de mange øldrikkere og andre misbrugere til at starte et nyt og resocialiseret liv med arbejde, familie, venner. Formålet med Klippens arbejde er at hjælpe og motivere misbrugere til behandling og en ny start på livet og til at få genetableret sociale og menneskelige relationer til familie og samfund. Målgruppen er primært unge narkomaner, samt alkoholikere og prostituerede. Men også ældre blandingsmisbrugere frekventerer Klippen. Vi har åbent 3 aftener om ugen fra kl Igennem samtaler og engagement i den enkelte misbrugers liv opbygges de menneskelige kontakter, der skaber tillid og åbenhed overfor den hjælp, vi kan tilbyde. I Klippen serverer vi smørrebrød, sandwiches, kaffe/the og varm chokolade. Vi uddeler tøj, sko og soveposer når dette haves på lager og prøver så vidt muligt at hjælpe på andre områder. Mange bruger Klippen som et fristed, hvor de føler, de kan komme og møde mennesker, der vil lytte til dem, og som de derfor kan dele mange af deres bekymringer og problemer med. Klippen har igennem de sidste mange år haft kontakt til mange brugere hvert år, og i 2013 har vi haft kontakt med omtrent 450 hjemløse og misbrugere i hele Københavns Kommune. Det sker ud fra værestedet på Vesterbro og igennem vores kørselsteam hver onsdag eftermiddag. I 2014 ønsker vi at udvide kørselsteamets aktivitet til flere dage, hvorved vi også kan besøge flere områder af København herved at antallet af brugere vi har kontakt med vil stige til Cirkelines Æske er et hjælp til selvhjælps projekt. Cirkelines Æske er en genbrugsforretning med børnetøj og legetøj til børn fra 0-12 år. Visionen er at hjælpe personer med et mindre eller tidligere misbrug tilbage til et velfungerende liv med arbejde og familie, samt at hjælpe personer med psykiske lidelser til en hverdag med indhold. Vores mål er at have en klient på arbejde i alle ugens dage, sammen med det team af frivillige medarbejdere, der ekspederer i butikken. Butikkens overskud går til, at flere kan få hjælp til at komme i rehabilitering. Klippen arbejder ud fra det kristne menneskesyn Menneskesynet har vi defineret sådan: Mennesket, uanset dets situation, er unikt og skal værdsættes som sådant og have muligheder for at udvikle de evner og gaver, som er givet det enkelte menneske.

4 Kontaktcenter Klippen - 4 Værestedet Klippen Kontaktcenter Klippen er i 2013 blevet mange oplevelser rigere. Vi oplever at det nytter at gøre en forskel for de mest udstødte mennesker i København både hvad angår de danske og mange udlændinge der strømmer til Danmark. I løbet af året har vi et par gange hjulpet nødstedte udenlandske brugere videre i systemet i samarbejde med Københavns Kommune. Det gælder blandt andet en yngre mand fra Estland. Brugerne i Klippen I løbet af året har Klippen haft besøg af ca gæster. Mange er gengangere, men der kommer hele tiden nye brugere til. Tallet svarer til, at der pr. åbningsaften kommer ca. 30 brugere i Klippen. Nogle aftener er der fyldt til bristepunktet. Andre aftener kan der være mere stille. Holdet i Klippen går ofte også en aftentur på gaden på indre Vesterbro for at få kontakt til de mange danske misbrugere. På en kort tur rundt i gaderne kan vi møde flere end 20 misbrugere. Vi hilser også på de prostituerede (handlede kvinder) og sørger for at de får noget varmt at drikke og et smil med på vejen. Et venligt blik eller smil betyder mere end man tror. Ofte er vore nye gæster kommet forbi Klippen fordi vi har uddelt vores nye postkort eller mødt en person på gaden med et venligt blik. Det er ofte de små ting der i sidste ende gør den store forskel. Det oplever vi gang på gang. DET NYTTER AB Medarbejdere fra Klippen og Cirkelines Æske til Teen Challenge Europakonference i Prag, Tjekkiet. Der bliver gjort klar til hygge i Klippen - en mandag aften. Medarbejderne i Klippen Kontaktcenter Klippen havde ved udgangen af 2013 hele 33 frivillige medarbejdere. Flere har været med i mere end 15 år, andre er helt nye blandt andet i Klippens kørselsteam. Medarbejderne kommer med meget forskellige erfaringer og baggrunde. Vi har en sygeplejerske, præst, selvstændig, social- og sundhedshjælper, pensionist, studerende, It-nørder, praktikant, socialrådgiver, pædagog, jurist, ledere, m.fl.. Klippen bestræber sig hvert år på at uddanne medarbejderne bedst muligt. I 2013 modtog medarbejderne blandt andet undervisning af Søren Kokkenborg fra Betesda Rehabiliteringscenter, Michelle Mildwater fra Hope Now (handlede kvinder), Hans Andersen fra Exit Danmark (program for ex-fanger). Derudover mødes de frivillige til andre fællesskabsorienterede aktiviteter udenfor det frivillige arbejde i Klippen eller Cirkelines Æske.

5 Kontaktcenter Klippen - 5 På Sommerlejr med Klippen Hvert år i august måned arrangerer organisationen Teen Challenge en sommerlejr på rehabiliteringscentret Betesda. Denne lejr er målrettet tidligere beboere samt medarbejderne i de forskellige gadeplansprojekter, tilknyttet Teen Challenge i Danmark. Også mange andre med interesse i arbejdet blandt misbrugere og hjemløse deltager. De sidste seks år har vi haft nogle af Klippens brugere med på lejren - som strækker sig over fem dage. Formålet er at give dem en pause fra deres misbrug og opmuntre dem til at leve et anderledes og sundere liv. Klippen har betalt for rejse og ophold. Til gengæld har brugerne så lovet ikke at tage alkohol, hash eller andre stoffer med. Vi begyndte med én, og i 2012 havde vi fem mand og én kvinde med. I 2013 havde vi 2 mænd med, da 6 andre desværre var blevet forhindret i dagene op til. - Vi spiser altid lækre grillpølser og hjemmelavede vafler, og så hygger vi med gode møder, spil, kaffebord, swimmingpool, naturen, mm.. På Sommerhustur med et par brugere Det handler om fællesskab Fra mandag den 29. april torsdag den 02. maj var Klippen på Sommerhustur på Lolland Falster med 3 brugere fra Klippen og Cirkelines Æske. Fokusset var at komme lidt væk fra København og det stressede byliv, og have tid til fællesskab med hinanden. Da vi var ankommet til den danske sydhavsø, startede vi med at handle ind og lavede herefter en fælles plan for dagene. Vi besluttede os blandt andet for en tur til Knuthenborg Safaripark, hvilket var en virkelig sjov oplevelse. Vi kørte også en tur til Møns Klint hvor vi vandrede rundt på stranden og fik is. Vi fik også nydt stranden og naturen i nærheden af sommerhuset. Turen blev en stor succes med et godt og tillidsfuldt fællesskab. FÆLLE SSKAB I sommerhuset hyggede vi med sauna, guitar/sang og god mad. Vi delte vores livshistorier og lærte hinanden bedre at kende. På Tivolitur med brugerne fra Enghave Plads Fredag den 30. august 2013, fra kl , havde Klippen inviteret 8 brugere fra Enghave Plads med på Tivolitur. De dukkede alle op foran Tivolis hovedindgang, dog med en stor pose bajere i kurven på den enes el-scooter. Men det mest utrolige var, at ingen af dem drak noget i de 4½ time vi var sammen i Tivoli. Det havde vi nok ikke lige forventet. - Vi startede med at spise buffet på Hercegovina, hvor alle drak store colaer. Derefter købte vi turpas og prøvede de fleste forlystelser i parken. Vi sluttede af med kaffe og kage og takkede hinanden for nogle hyggelige timer sammen! Det var en rigtig god Tivolitur for alle 8 brugere, og ikke mindst for Klippen. Alle var efterfølgende meget taknemlige for turen og indholdet. Den bedste kommentar fra turen, kom et par uger efter fra en af brugerne: Jeg har været på antabus i de sidste 10 dage, da jeg på Klippens Tivolitur oplevede, at jeg sagtens kan have det sjovt uden at drikke alkohol. (han er stadig på vej i den rigtige retning) - Det er sådanne forandringer vi tilstræber, når vi invitere brugere med ud.

6 Kontaktcenter Klippen Klippen - 6 Sommerfest i Klippen Hver sommer afholder Klippen en sommerfest for vores mange brugere. Vi fik i år besøg af Sabina Mathew med band. Vi sang med på de kendte sange. Der blev spist mange pølser og lavet lækre hotdogs i løbet af aftenen, der var en glad og munter stemning blandt brugerne. En af brugerne huskede tilbage på en sang som Sabina tidligere havde sunget ved et andet arrangement - hvilken han gerne ville høre igen. Men bandet havde ikke lige fået øvet sig på den, så Sabina forklarede ham i stedet hvad sangen handlede om: den fortabte søn. Det fik tårerne frem i mandens øjne. Så ja, der var også store følelser fremme i løbet af den flotte sommeraften i Klippen på Lille Colbjørnsensgade Julen i Klippen Hvert år i december måned fejrer Kontaktcenter Klippen julen med en ordentlig fest. Denne gang havde vi udvidet aktiviteterne og arrangeret underholdning igennem hele december måned. Vi fik blandt andet besøg af et kor fra Musikvidenskab på Københavns Universitet og andre spændende sangere/musikere. Vi spillede også julebanko, spillede julemusik og havde sørget for masser af æbleskiver, brunkager og lækre chokolader, mm.. Julefesten torsdag den 19. december Torsdag den 19. december afholdt Klippen sin årlige julefest. Vi gentog succesen fra 2012 og havde inviteret Sabina Mathew med band til at spille og synge julen ind for vore mange brugere. Omkring brugere besøgte os i løbet af aftenen. Rigtig mange spiste af den gode julemad, festede og dansede sammen med de andre brugere. Der blev uddelt flotte gaver, og Julemanden kiggede forbi. Klippens leder delte også en god julehistorie til opmuntring for de mange gæster. Alt i alt en rigtig god og festlig aften! Gæsterne spiste i løbet af aftenen flæskesteg. Tilbehøret var kartofler (også de brune), rødkål, brun sovs og franske kartofler. Til dessert var der risalamande med kirsebærsauce. Til de af vore gæster, der ikke spiste svinekød, havde vi sørget for kyllingefileter. Tusind tak til Københavns Kommune og Bikuben Fonden for økonomisk støtte. Derudover skal lyde en stor tak til Jesper Fuchs og hans arbejdskollega der igen i år sørgede for at alle vores brugere fik noget godt at spise

7 Kontaktcenter Klippen - 7 Kørselsteamet I januar måned 2013 startede Klippen et kørselsteam i København. Formålet er at køre ud og møde misbrugerne på deres enemærker - de såkaldte kendte hænge-ud pladser. I slutningen af 2012 havde vi afprøvet konceptet et par gange ved at køre ud til Sundholm på Amager. Vi oplevede her at brugerne blev glade og forundrede over, at vi ville komme til dem med frisksmurte sandwiches, kaffe, the og varm kakao. Vi startede med 2 frivillige medarbejdere i januar måned og ved afslutningen af 2013 var der 12 frivillige medarbejdere på holdet. Da vi gik i gang i januar måned sidste år, så startede vi med at køre til Enghave Plads og Mozarts Plads for at besøge brugerne der. Senere på året blev det muligt at udvide til Hovedbanegården, samt til de mange danske og grønlandske brugere der opholder sig på Christianshavns torv. Udover at uddele mad og drikke, så opmuntrer vi løbende brugerne til at træffe sundere valg for deres liv. Vi fortæller dem at vi gerne ser på mulighederne for at de kan komme i behandling. Vi prøver at opbygge en god relation og skabe et tillidsfuldt fællesskab med brugerne. På sigt håber vi at der er flere der ønsker at komme i behandling eller på anden vis få det bedste ud af deres liv. Fredag den 30. august havde vi således inviteret 8 brugere fra Enghave Plads med i Tivoli hvilket blev en stor succes. Derudover tager vi gerne på hospitals besøg, inviterer på restaurant, sommerhus tur og lign.. Vi kontakter også gerne brugernes kontaktpersoner og står klar hvis der er brug for anden hjælp/vedledning. I december måned havde vi endvidere en lækker hjemmelavet tomatsuppe med på pladserne hvilket brugerne var vilde med. Vi glæder os rigtig meget til at fortsætte arbejdet og håber at vi fremover kan komme rundt til andre pladser og få kontakt til flere misbrugere Inspirationen til arbejdet kommer fra et besøg hos Teen Challenge i Portugal i sommeren Teen Challenge Portugal har et lign. gadeplansarbejde. Et arbejde der har rigtig stor succes med at hjælpe misbrugere videre i livet. Gennemsnitligt antal brugere vi møder pr. gang: Enghave Plads: 15, Mozarts Plads: 18 personer, Brugere som vi har haft god kontakt til: Enghave Plads: 80+, Mozarts Plads: Mange af dem har vi løbende kontakt med!

8 Kontaktcenter Klippen - 8 Personer i behandling i 2013 For Klippens vedkommende, så startede 2013 med at vi fik Hans i behandling på Betesda Rehabilitering i Kibæk ved Brande. Hans havde inden da prøvet utallige af Københavns Kommunes forskellige behandlingstilbud, men ingen af dem havde fået ham ud af alkoholmisbruget. På det tidspunkt havde Hans fået nervebetændelse i den ene fod, hvilket kunne sætte sig som en kronisk sygdom. Så da Hans i slutningen af 2012 fik en bevilling fra misbrugscentret til at komme i døgnbehandling på Betesda, så blev dette fejret med medisterpølse sammen med Klippens leder på et nærliggende værested. Hans havde et par gode måneder på Betesda, inden han valgte at klare udfordringerne på egen hånd. Klippen har stadig en rigtig god kontakt med Hans og oplever at han er godt på vej mod et nyt liv. Nadeena der er 23 år gammel var i 2013 også i behandling på Betesda Rehabilitering - støttet af Klippens genbrugsbutik Cirkelines Æske. Nadeena er vokset op med en far der var narkoman, en onkel der ryger hash og tager svampe og en morfar der er alkoholiker, så hun har altid haft stoffer tæt inde på livet. Efter et par gode måneder i behandling, fulgte der et par hektiske måneder i misbrug hjemme i Helsingør i foråret. Nadeena fandt dog lysten og viljen til behandlingen frem og fortsætte sit behandlingsforløb på Betesda fra maj måned Nadeena har siden været rigtig godt på vej, og vi oplever at hun ønsker at holde sig fri af misbruget. I starten af 2014 skal Nadeena i gang med et udslusningsforløb i samarbejde med Betesda. Vi i Klippen støtter op om hendes forløb og håber at kunne hjælpe hende videre i livet I løbet af året er det lykkedes for Klippen at hjælpe yderligere 3 personer i behandling med hjælp fra Cirkelines Æske. Den ene person er i behandling for sit mangeårige alkoholmisbrug. En anden er i behandling for et hash og speedmisbrug. Denne person har i flere omgang levet som hjemløs på gaden sammen med sin hund. Han har boet på forskellige herberger og hos venner, og har prøvet at få livet til at hænge sammen på bedst mulige måde. Personen har været i et misbrug lige siden han som 14 årig valgte at gå sine egne veje. I dag er han rundet de 40 år. Det er selvfølgelig rigtig svært at omlægge sit liv fra den ene dag til den anden, specielt efter at have været i misbrug i så mange år. Behandling i 2013 I løbet af 2013 har Klippen haft mulighed for at støtte 5 personer i deres døgnbehandlings forløb på blandt andet Betesda. Derudover har Klippen været medvirkende til at andre er blevet opmuntret til dagbehandling og individuelle forløb med psykoterapi og lignende. Det skyldes bl.a. vores opsøgende arbejde på gadeplan. Andre har fået nyt mod på livet og fundet sig en læreplads eller fast arbejde. Andre er kommet i praktik og hjælpes derved videre Billeder fra Betesda Rehabilitering Teen Challenge Danmark Klippen er en del af Teen Challenge Danmark. Det giver os mulighed for at følge en misbruger fra gaden til behandling og i udslusning. I den forbindelse samarbejder vi med Betesda Rehabilitering (Kibæk) for behandling og udslusning. I Danmark består Teen Challenge af: Kontaktcenter Klippen Cirkelines Æske Betesda Rehabilitering Gadecafeen i Århus TC cafeen i Helsingør Befree i Roskilde TC Gadeplansarbejdet i Esbjerg Teen Challenge findes i mere end 90 lande verden over. Arbejdet blev startet af præsten David Wilkerson i New York i 1958.

9 Kontaktcenter Klippen - 9 Cirkelines Æske Cirkelines Æske er en genbrugsbutik med tøj til børn fra 0-12 år, samt legetøj. Alt overskud går til at støtte misbrugere i behandling. Butikken aktiverer også tidligere misbrugere ved at give dem en struktureret dag i butikken. Læs mere på butikkens hjemmeside: Ny leder af Cirkelines Æske Pernilla Frederiksen, der er Svensk, er pr. 1. december 2013 tiltrådt som ny leder af genbrugsbutikken Cirkelines Æske. Det skete i forbindelse med at Ann Lis Fuchs valgte at gå på pension. Pernilla kommer fra et travlt job i Københavns Lufthavn hvor hun var butikkens bedste sælger. Pernillas baggrund tæller blandt andet en uddannelse som socialrådgiver, samt en Master i socialt arbejde fra Mitt Universitetet i Östersund i Sverige. Igennem mange år har Pernilla arbejdet med eller været frivillig i forskelligt socialt arbejde. Pernilla har blandt andet været frivillig medarbejder på et herberg i Stockholm. Hun har arbejdet med ældre demente mennesker i Östersund, og hjulpet utilpassede unge indvandrere i Malmø. Pernilla elsker at gøre en forskel for mennesker omkring sig, og nyder at være startet i sit nye job. Pernilla er i øvrigt gift med Allan Frederiksen, der er den daglige leder af Kontaktcenter Klippen. Pernilla Frederiksen Et par facts om Cirkelines Æske: I forhold til 2012 er der en fremgang i omsætningen på 20 %. Største salg i butikken på én dag: kr. Der er 20 frivillige medarbejdere i butikken. 2/3 er over 50 år. I 2013 støttede Cirkelines Æske 4 misbrugere økonomisk, så de kunne komme i døgnbehandling. Cirkelines Æske har i 2013 haft 2 personer i praktik i butikken kunder i butikken pr. dag. I november måned 2013 udvidede butikken sine åbningstider til at være kl på alle hverdage. Tidligere var der åbent fra Cirkelines Æske modtager blandt andet legetøj og tøj fra private, kunder og kirker. Reception i Cirkelines Æske I forbindelse med at Ann Lis Fuchs gik på pension pr. 1. december, og Pernilla blev ansat som den nye leder, så afholdtes en reception i Cirkelines Æske, torsdag den 28. november Butikkens kunder og givere, samt frivillige fra både Klippen og Cirkelines Æske var inviteret med. Til lejligheden talte formanden for Klippen og formanden for Teen Challenge i Danmark. Der blev hygget og fortalt gode historier. Derudover var der kaffe, the og sodavand, samt en stor lagkage og slik til børnene, der selvfølgelig også kiggede forbi. Adresse: Cirkelines Æske Blågårdsgade 31C 2200 København N. Telefon:

10 Kontaktcenter Klippen - 10 Tak til vores støtter og samarbejdspartnere Private fonde: Til sidst vil Kontaktcenter Klippen gerne takke for den store økonomiske hjælp, vi har modtaget i Tusind tak til de private fonde der støtter op om Klippens arbejde. Ethvert biddrag gør en kolossal forskel for os, og giver os mulighed for at fortsætte vores arbejde med at hjælpe hjemløse, misbrugere og prostituerede i og omkring værestedet og nu også rundt i hele Københavns Kommune. Offentlige puljer: Socialministeriets PUF Pulje Københavns Kommune, 18 Uddannelsespuljen Erindringsmøntmidlerne Andre samarbejdspartnere: JBS Undertøj Presenta v. Lars Elm-Fich Kirken i Kulturcenteret Og tak til alle de private givere der med mindre eller større beløb støtter Klippens arbejde. Uden dem ville det være umuligt fortsat at række ud til de udstødte og hjemløse i København. Klippens netværk Klippen er en selvstændig organisation, som er medlem af den verdensomspændende organisation Teen Challenge, der arbejder målrettet for at hjælpe unge ud af misbrug. Teen Challenge er et forum, hvor man mødes, udveksler erfaringer og tilbyder undervisning. F.eks. ved TC Danmark medarbejdersamlinger og ved TC Europakonference én gang i året. Klippen er medlem af Frivilligt Forum i København. Klippen er medlem af Landsforeningen af Væresteder LVS. I 2013 har vi haft et godt samarbejde med Mændenes Hjem i Lille Istedgade, Hope Now, og Reden og mange offentlige myndigheder omkring visitering af misbrugere. Klippens bestyrelse: Præst, Johannes Fuchs (Formand) Advokat, Søren Kokkenborg Direktør, Ole Hamann SFO-leder, Harald Schmidt Salgschef, Susanna Poulsen (flyttede til Nuuk i slutningen af året) Leder: Allan Frederiksen Vesterfælledvej 37, 4 tv København V. Telefon

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning Årsberetning 2014 Kontaktcenter Klippen er et socialt arbejde blandt hjemløse, misbrugere og prostituerede i Københavns Kommune Klippen har hver eneste uge kontakt til op mod 200+ forskellige brugere i

Læs mere

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning

Det er med stor glæde at Kontaktcenter Klippen udsender sin årsberetning Årsberetning 2015 Kontaktcenter Klippen er et socialt arbejde blandt hjemløse, misbrugere og prostituerede i Københavns Kommune Klippen har hver eneste uge kontakt til 150-200 forskellige brugere i hele

Læs mere

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 52 Offentligt Cirkelines Æske en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Ansøger Ansøger er Kontaktcenter Klippen på Vesterbro i København. Vi henvender os til Jer, fordi

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Julemarked på Lyngparken.

Julemarked på Lyngparken. December 13 Januar 14 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december måned onsdag, den 4. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 torsdag, den 5. kl. 10.00 Sct. Jacobi Skoles Kor underholder tirsdag,

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 INDHOLD Side 3-4 Side 5-6 - 7 Side 8-9 - 10 Side 11 Leder v/ Alice Møberg, 9. klasse Julemarked Lucia-optog og krybbespil Juledigte Til alle jer fra alle os her

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne I løbet af foråret er sket mange forskellige aktiviteter for beboerne i klynge 1. Nedenunder kommer et lille udpluk af de mange aktiviteter: Bowl n Fun i Viborg På beboernes husmøde

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele I Valby er der ansat en medarbejder, som foretager det opsøgende gadeplansarbejde i bydelen. Det opsøgende arbejde har stået på i et år og er et

Læs mere

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk KORT OM BLÅ KORS blaakors.dk Alle mennesker har lige høj værdi Behovet for hjælp er stort Vi hjælper mennesker i nød Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som har eksisteret i Danmark siden

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

b. Poul Henning Krog i. Med i ledelsen af behandlingsstedet DSI Elleruphus siden december 2007 ii. Læge

b. Poul Henning Krog i. Med i ledelsen af behandlingsstedet DSI Elleruphus siden december 2007 ii. Læge Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 51 Offentligt BETESDA 1. Hvem er vi a. Søren Kokkenborg i. National leder for Teen Challenge Danmark ii. Forstander siden juli 1989 på behandlingsstedet DSI Betesda

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

VELKOMMEN TIL SEPTEMBER!

VELKOMMEN TIL SEPTEMBER! Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fredag: Lukket NYHEDSBREVET RUDER ES September 2015 VELKOMMEN TIL SEPTEMBER! I d e t t e n u m m e r : Aktiviteter og Menu iseptember

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk NYE MULIGHEDER blåkorshumlebæk.dk Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Har du drukket alkohol i kortere eller længere tid kan din krop være medtaget, dit humør er måske trist og dit netværk

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Beretning 2012-2013 KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Indledning Én gang årligt skal de lokale by-arbejder afgive en skriftlig beretning. I denne

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Hvad så med kirkernes sociale ansvar?

Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Konference og høring på Christiansborg Tirsdag d. 22. oktober 2013 Der er mange sociale udfordringer at tage fat på i dagens, og ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv

IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv Årsrapport 2011 I.O.G.T. Rådgivning i Svendborg I.O.G.T Rådgivning i Svendborg er en del af den verdensomspændte organisation I.O.G.T.`s sociale arbejde.

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Ambulant Minnnesotabehandling Medlem af Dansk Minnesotaforening samt DCAA.

Ambulant Minnnesotabehandling Medlem af Dansk Minnesotaforening samt DCAA. Ambulant Minnnesotabehandling Medlem af Dansk Minnesotaforening samt DCAA. Hvorfor har ingen fortalt mig det før? Sådan vil du måske også reagere, når du er startet på behandlingen hos FONTANA. Når du

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken KFUM OG KFUK I DANMARK KFUM og KFUK består af lokale foreninger, hvor frivillige står for klubtilbud til børn, unge og familier,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

November/December 2014

November/December 2014 November/December 2014 Værestedet liv ønsker alle en god jul samt et godt nytår. Mortensaften Mandag d 10. november holder vi mortensaften i værestedet liv. Der vil blive serveret and med hvad der hører

Læs mere

Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014

Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014 Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014 En stor tak til alle de foreninger og frivillige som var med til at gøre til en stor succes. Jytte Bjørn - modtageren af frivilligprisen 2014 Åbent hus i foreningerne

Læs mere

Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan

Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan Nedenstående er en uddybende beskrivelse af forløb for de hjemløse, der har taget ophold i boliger etableret under

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.3 December 2014 52. Årgang Nyheder fra kontoret: J ulemåneden står for døren og med den følger mange traditioner. Eleverne har klippet og klistret

Læs mere

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Socialpsykiatri og Misbrug Horsedammen 42 2605 Brøndby Daglig leder: Hanne

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Fællesskab i Vangkvarteret

Fællesskab i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Februar 2016 Det boligsociale team er kommet på facebook Søg efter: Fællesskab i Vangkvarteret. Husk! Du kan finde mange flere oplysninger omkring ansatte i helhedsplanen,

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted (navn/adresse) Josephine Schneiders Hus, Rostrupvej 3, 2000 Frederiksberg Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt (dato/tidspunkt) Den 19.9. 2012 kl. 17.00.

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 2013 Det har været et ønske blandt borgere og personale i Bofællesskabet Stenlille, at vi 2 gange om året udsender et nyhedsbrev til pårørende og samarbejdspartnere

Læs mere

Syddjurs Friskoles Ugebrev 45

Syddjurs Friskoles Ugebrev 45 Syddjurs Friskoles Ugebrev 45 2017 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 9. - 10. november: Pædagogiske dage.

Læs mere

ØSTENVINDEN. Børneby Øster s blad til og fra børn, forældre og personale

ØSTENVINDEN. Børneby Øster s blad til og fra børn, forældre og personale ØSTENVINDEN Børneby Øster s blad til og fra børn, forældre og personale Nyt fra ledelsen Kære alle i Børneby Øster. Nu hvor året er ved at gå på hæld, er det tid til at skue tilbage på endnu et år med

Læs mere

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015 Seniorer i HK MidtVest Herning og Ikast-Brande kommuner Program for 2. halvår 2015 Bestyrellsen i HK MiidtVest Seniiorer Herniing og IIkast--Brande kommuner Formand Birgit H. Nielsen Ravelsvej 5 7400 Herning

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni PROGRAM Forår 2014 Januar - Februar Marts - April Maj - Juni Hvad er Café Cool? Vi har lavet et nyt cafétilbud til DIG, som er mellem 18 og 30 år og det hedder Café Cool. Café Cool er stedet, hvor du hænger

Læs mere

Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad

Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad Baggrund for inspirations folder: Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad I 2008 udarbejdede Høje Taastrup Kommune en kost politik og i opfølgning af denne udarbejdede Sengeløse Skole sin egen

Læs mere

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja NYHEDSBREV December 2013 Cambodja Et begivenhedsrigt år Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, temperaturen har lige sneget sig op over de 25 grader (efter en lidt kølig periode...), træerne foran

Læs mere

At være pårørende til en dement

At være pårørende til en dement At være pårørende til en dement Fortalt af Erik Hansen Erik Hansen, pårørende til en dement ægtefælle fortæller: Min kone Elly Elly, min kone gennem 55 år, fik konstateret Alzheimers Demens i 2003. Hun

Læs mere

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi Kursuskrydderi Dyst på Grill! I bliver delt op i hold og får udleveret grill, en kurv med råvarer og kun fantasien sætter grænser i kampen om at blive aftenens grillmester. Vores kyndige grillkok er selvfølgelig

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2012 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Dagbog fra DF turen til Christiansborg.

Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagen d. 3-6 2014 starter tidligt, da vi skal med bussen fra Rønde kl. 07,00. På stationen mødes vi med resten af vores gruppe, Peter og Lilli kommer med fuld oppakning,

Læs mere

Hedensted Kommune ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN. Solveig Petersen. Rousthøjs Alle 32, 7130 Juelsminde. Solveig.rousthoej@gmail.com

Hedensted Kommune ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN. Solveig Petersen. Rousthøjs Alle 32, 7130 Juelsminde. Solveig.rousthoej@gmail.com I? HEDENSTED INDGÅET 26 OKT, 2015 Hedensted Kommune ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN Navn på forening / organisation: Kontaktperson: Adresse: Onsdagscafeen, en cafe for personer med demenssygdom, deres pårørende

Læs mere

Vi vil hjælpe mennesker til at tage ansvar og ændre deres liv

Vi vil hjælpe mennesker til at tage ansvar og ændre deres liv Vi vil hjælpe mennesker til at tage ansvar og ændre deres liv Få husly og find vejen tilbage til et bedre liv Blå Kors Pensionat tilbyder en midlertidig bolig til dig, der har problemer med hjemløshed.

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere