OPRØRTE VANDE - ALVERDENS IMPRO Tre improvisationsfestivaler på ArtEpi, Kulturfestivalen BØLGENS kraftcenter på heden, i Esbjerg og Helsingør

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPRØRTE VANDE - ALVERDENS IMPRO Tre improvisationsfestivaler på ArtEpi, Kulturfestivalen BØLGENS kraftcenter på heden, i Esbjerg og Helsingør"

Transkript

1 OPRØRTE VANDE - ALVERDENS IMPRO Tre improvisationsfestivaler på ArtEpi, Kulturfestivalen BØLGENS kraftcenter på heden, i Esbjerg og Helsingør Esbjerg, Syddansk Musikkonservatorium torsdag 5. september 2013 ArtEpi fredag 6. september 2013 Helsingør, Kulturværftet lørdag 7. september 2013

2 PROJEKTBESKRIVELSE Hvis der er én ting, som al den musik, mennesket har frembragt igennem tiderne og over hele jordkloden, har til fælles, så er det det, at den stort set altid i et eller andet omfang bruger eller er baseret på improvisation. Til gengæld kan den måde, musikere fra forskellige verdensdele improviser på, være enormt forskellig. Og det er netop denne mangfoldighed, der ligger i ordet improvisation, Swinging Europe og ønsker at sætte fokus på. Med improvisationen som fællesnævner præsenterer Oprørte vande forskellige kulturer og musikalske genrer for hinanden og for publikum over hele landet. Ud over Swinging Europes ungdomsorkester UnderGround og, som siden begyndelsen af samarbejdet med pianisten Carsten Dahl i 2007 har arbejdet intenst med fri improvisation, deltager gruppen Radical But Not Fanatical, bestående af herboende musikere fra Mellemøsten, samt bandet Abiza fra Ghana. Denne mangesidige besætning som i løbet af projektets videre udvikling meget vel kan tænkes udvidet med andre kunstnere vil forhåbentligt skabe gensidig inspiration og styrke fødekæden inden for impro-området, idet de yngste deltagere, musikerne i UnderGround stadig er i teenage-alderen. Det er så vidt vides aldrig sket på dansk grund, at der bliver udviklet en hel festival med udelukkende improviseret musik og slet ikke med den mangfoldighed, arrangørerne for Oprørte Vande Alverdens Impro (som indtil videre må betragtes som arbejdstitel) håber på at kunne tilbyde publikum på trods af festivalernes yderst komprimerede form. ArtEpi - Et kraftcenter på heden Udgangspunkt for de tre festivaldage, hvor programmet spilles tre forskellige steder i Danmark, er ArtEpi, en ny landsby, som bygges helt fra bunden af på den jyske hede et sted i grænselandet mellem Herning, Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner. ArtEpi bliver omdrejningspunktet for Kulturfestivalen BØLGEN, en satsning, som Kultursamarbejdet i Midtog Vestjylland hvert fjerde år gennemfører i Kultursamarbejdets seks medlemskommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern. Kulturfestivalen BØLGEN finder sted i perioden 17. august til 19. oktober 2013, og i al den tid vil der være liv og kultur på ArtEpi. En kort præsentation af ArtEpi kan ses her:

3 Alle prøver til Improvisationsfestivalen finder sted på ArtEpi, enten i landsbyens sal eller dens åbne arena. Desuden indlogeres alle udefrakommende musikere på ArtEpis hotel i perioden 3./4. september til 7. september. Fredag den 6. september foregår Improvisationsfestivalen på ArtEpi. Yderligere samarbejdspartnere Syddansk Musikkonservatorium og Marc Bernstein. Syddansk Musikkonservatorium lægger hus til festivalen torsdag den 5. september. Tovholder for festivalens besøg til Esbjerg er Marc Bernstein, som også står som kontaktperson for Radical But Not Fanatical. Kulturværftet i Helsingør. Kulturværftet og dets leder Mikael Fock har givet udtryk for deres interesse at være vært for yderligere en festivaldag lørdag den 7. september. Den endelige aftale er i skrivende stund ikke på plads endnu. Gert Vincent, guitar, er ankermand for bandet Abizas deltagelse i Improfestivalen samt besøg til Danmark i almindelighed. DFUNK Westjylland. Dansk Flygtningehjælps Ungenetværks afdeling i Herning har i mange år været det midt- og vestjyske kulturlivs direkte indfaldsvej til de unge indvandrere i hele landsdelen, både vestlige og andre. Ved hjælp af DFUNKs store kontaktnetværk vil det være muligt at sprede kendskabet til Improfestivalen blandt unge mennesker af mindst lige så forskellige oprindelse som den musik, der bliver spillet undervejs under festivalen. De medvirkende Antony Akablay og bandet Abiza (Ghana), sammen med Gert Vincent, guitar Radical But Not Fanatical (Danmark/forskellige lande i Mellemøsten) og Marc Bernstein UnderGround under ledelse af enten Jens Christian Chappe Jensen eller Lars Greve. Detaljerede CV er på de medvirkende grupper såfremt allerede fastlagt findes længere nede i denne projektbeskrivelse Tre dage, tre festivaler og tre dage med forskellig musik. Projektets endelig form er ikke helt fastlagt endnu Dog er det meningen at køre tre én-dags festivaler tre forskellige steder i Danmark tre dage i træk. Torsdag 5. september 2013 Fredag 6. september 2013 Lørdag 7. september 2013 Esbjerg, Syddansk Musikkonservatorium ArtEpi Helsingør, Kulturværftet Der arbejde p.t. på yderligere en festivaldag i forbindelse med Århus Festuge den 6. eller 7. september. I givet fald ville festivaldagen i Helsingør blive rykket til søndag den 8. september.

4 Programmet for de enkelte dage kommer til at se ca. sådan her ud: kl velkomst og kaffe kl band nr. 1 går på scenen, spiller ca. 45 minutter kl band nr. 2 går på scenen, spiller ca. 45 minutter kl aftensmad kl band nr. 3 går på scenen, spiller ca. 45 minutter kl band nr. 4 går på scenen, spiller ca. 45 minutter kl Jamsession med medvirkende fra alle fire bands.

5 Antony Akablay ORKESTRET ABIZA Highlife-musikken opstod i starten af 1900-tallet, da engelske danseorkestre på Guldkysten begyndte at benytte afrikanske musikere. De ghanesiske musikere videreudviklede musikken, fandt deres eget udtryk og fusionerede den med deres egne musikalske traditioner. I dag udvikler highlife-musikken sig stadig dynamisk og er meget populær i Afrika. Orkestret Abiza: Antony Akablay (guitar), Eric Owusu (percussion), Robert Jonson (keybords), Emanuel Kumson (bas), Francis Osei (trommer) er musikere af meget høj standard, som medvirker på et utal af indspilninger - Ghana har en stor musik industri. Abiza er fast band for highlife-stjernen Rex Omar samt backing-band for en lang række gospel- og highlifesangere og den ghanesiske udgave af X faktor. Musikere mestrer mange stilarter indenfor den vestafrikanske traditionelle og populære musik, som er meget rig og varieret. Antony Akablay er Ghanas førende guitarist, dygtig og respekteret med stort netværk i Ghana og internationalt. Han har udgivet adskillige albums med sit orkester "ABIZA" og turnerer desuden jævnligt internationalt med store afrikanske stjerner. I 2009 blev Antony Akablay kåret til årets instrumentalist i Ghana. Gert Vincent har efterhånden 30 års erfaring som musiker og komponist, primært i Lars Lilholt Band. Desuden har han eksperimenteret en del, ofte i den store verden, sammen med musikere fra andre kulturer, Der blev skabt fusioner mellem f. eks. boliviansk og dansk musik, arrangeret musik for cubansk orkester, som blev spillet på lokale instrumenter, samt at han har udsat musik fra Andes-bjergene for rockorkester. Gert Vincent har komponeret, spillet og modtaget undervisning i bl.a. Kenya, Marokko, Trinidad, Skt. Vincent, Grenada, Bolivia og Cuba. I løbet af de seneste år blev samarbejdet med Abiza dyrket intenst, bl.a. under to ophold i Ghana i hhv og 2011, hvor Gert har optrådt live i Ghanesisk TV samt lavet studieindspilninger.

6 RADICAL BUT NOT FANATICAL Overordnet præsentation: Radical But NOT Fanatical (RBNF) er et tværkulturelt integrationsprojekt, der bygger på et kunstnerisk samarbejde mellem musikere, formidlere og undervisere af vidt forskellig national, kulturel, religiøs og musikalsk oprindelse. Med udgangspunkt i dette samarbejde søger projektet gennem en blanding af koncert og foredrag at inspirere til styrket mellemfolkeligt samvirke med øget fokus på fælles værdier frem for forskelligheder. Baggrund: Med udgangspunkt i de medvirkendes musikalske samarbejde ønsker RBNF at udbrede ideen om, at mødet mellem mennesker og dermed kulturel interaktion/integration fungerer optimalt i et forum, der først og fremmest tager udgangspunkt i parternes ligheder, fælles værdier og interesser. Fra denne platform er det lettere at udvikle gensidig accept af og respekt/interesse for hinandens respektive forskelligheder. Projektet ønsker at vise, at en stærk og stolt kulturel identitet ikke behøver at stå i vejen for kulturel interaktion/integration mellem mennesker. Tværtimod kan det være en yderst lødig byggesten i nye sociale og sociologiske miljøer, så længe de implicerede parter mødes med åbent sind og det fælles bedste for øje. Projektets kunstneriske indhold er et lysende eksempel på netop dette. Alle medvirkende kommer fra vidt forskellige musikalske, sociale, religiøse og kulturelle baggrunde, men formår dog stadig at mødes i musikken og opnå et fælles kunstnerisk resultat, som til tider synes større en summen af de medvirkende musikeres individuelle musikalitet. Dette sker vel at mærke, uden at de medvirkende går på kompromis med deres egen kunstneriske såvel som kulturelle identitet. Alene viljen og lysten til det musikalske møde stiller de medvirkende musikeres øjne og ører på vidt gab med fuldt fokus på de kunstneriske muligheder i en kollektiv stræben mod et fælles resultat.

7 Indhold: RBNFs kerneværdi er en påskønnelse af den diversitet, der kendetegner verdens mangfoldige musikalske og dermed menneskelige udtryk. Således blander projektet danske, amerikanske, jødiske og arabiske folke(musik)traditioner med gensidig respekt i en multikulturel smeltedigel. Dette understreges ikke mindst af den instrumentale sammensætning af oud (gammelt arabisk strengeinstrument), viola (bratsch), arabisk vokal, basklarinet, saxofon, darbuka (mellemøstlig tromme), vestlige trommer, elguitar og basguitar, der tilsammen giver musikken en helt speciel klang, som næppe før har set magen herhjemme. Naser al Harbi (bratsch/oud/vokalist/komponist) Født og opvokset i Irak. Uddannet i Bagdad i klassisk arabisk musik og vestlig klassisk musik. Recording artist og tidligere medlem af Bagdad Symfoniorkester. Kom til Danmark fra Irak for år tilbage som politisk flygtning. Tidligere medlem af Middle East Peace Orchestra i Danmark. Marc Bernstein (saxofoner/basklarinet/komponist) - Født og opvokset i Brooklyn, New York, af ukrainsk-jødisk afstamning, uddannet fra Berklee College of Music i Boston og Docent ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Har sit eget orkester KIBRICK, opkaldt efter hans ukrainsk-jødiske slægtsnavn. Bandet blander traditionelle jødiske musikalske traditioner og principper med bl.a. jazz- og rockmusikkens udførelsespraksis. Saer El-Jaichi (darbuka, arabisk perkussion) Dansk-palæstinenser, opvokset i Odense, recording artist og tidligere medlem af Middle East Peace Orchestra og Klezmer Zahav. Kandidatgrad i Arabisk-islamiske Studier på Københavns Universitet. Underviser PHDstuderende på Københavns Universitet ved Institut for Tværkulturelle og Regionale studier. Mads Jørgensen (guitar/komponist) Født og opvokset i Esbjerg. Diplomuddannet guitarist fra Syddansk Musikkonservatorium. Musikalsk baggrund i blues, folk, rock og jazz. Har ydermere studeret klassisk musik i Indien. Har i en årrække været fast medlem af RARE (Ribe Amts Rytmiske Ensemble) og har bl.a. spillet med Chris Cheek (USA), Erik Clausen, Thomas Vinding og Per Vers. Casper Mikkelsen (trommer) Opvokset i Haderslev. Diplomuddannet fra Syddansk Musikkonservatorium. Har ydermere studeret et semester på Drummers Collective i New York. Musikalsk baggrund i jazz, folk og rock. Har i en årrække været fast medlem af RARE (Ribe Amts Rytmiske Ensemble) og har bl.a. spillet med Chris Cheek (USA), Tomas Franck (S), Butch Lacy (USA), Klüvers Bigband, Erik Clausen, Sigurd Barret, Thomas Vinding og Per Vers. Har desuden et omfattende virke som musikformidler i forbindelse med skole- og børnekoncerter. Se billeder og koncertfilm på projektets hjemmeside:

8 UNDERGROUND Blæserorkestret UnderGround er er spækfyldt med talentfulde musikere i alderen år fra Region Midt. Orkestrets kendetegn er, at de arbejder med samspil, gehør og improvisation. I løbet af et år samles UnderGround til 4 masterclasses, hvor der arbejdes tematisk med forskellige former og tilgange til improvisation. Alle gange afsluttes med et produkt, der står for sig selv eller sættes sammen i en større sammenhæng. UnderGround er en del af DSI Swinging Europe og ledes af Lars Greve og Jens Chr. Chappe Jensen. UnderGround har tidligere spillet på Spot Festivalen i Aarhus og sammen med det ekstra store Big Band Blood, Sweat, Drum + Bass. Lars Greve: spiller tenor-saxofon. Han er uddannet master fra Rytmisk Musikkonservatorium. Han har turneret over hele verden og har i dag sit eget orkester Girls in Airports. Jens Chr. Chappe Jensen: spiller alt-saxofon. Han har arrangeret for Lis Sørensen, Palle Mikkelborg og DJ Static for at nævne tre. Derudover komponerer han musik til sit eget orkester Blood, Sweat, Drum + Bass, som er et xtra-large big band på 27 musikere. Orkestret har bl.a. givet flere koncerter i udlandet samt på Roskilde Festivalen. Chappe er lektor på Det Jyske Musikkonservatorium Orkestret UnderGround hører under DSI Swinging Europe, der har kontor i Herning. Her administrerer man også bandet PLAY!GROUND LIVE og European Jazz Orchestra. Alle orkestre fokuserer på talentudvikling. Derfor er der for særlig dygtige elever mulighed for at indgå i en fødekæde, hvor man nærmer sig livet som professionel musiker.

9 ENSEMBLE MIDTVEST Unge, ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik danner tilsammen. Elleve prisvindende individualister, uddannet fra nogle af verdens bedste konservatorier, der i samspillet smelter sammen til ét ensemble og formidler et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau. Ensemblet blev etableret i 2002 og er kendt for sin ambitiøse og kreative programlægning med fokus på den kunstneriske kvalitet og nytænkning af den konventionelle klassiske koncertform. Besætningen, der består af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist, giver fleksibilitet og en rig mulighed for et varieret og mangefarvet program med forskellige besætningskonstellationer: fra en intim duo til en klangfuld nonet. Siden sommeren 2009 har ensemblet boet på HEART Herning Museum of Contemporary Art med egen koncertsal, tegnet af den berømte amerikanske arkitekt Steven Holl. Ud over den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet med improvisation med henblik på at udvikle et fælles og unikt musikalsk sprog, hvor grænser mellem musikalske stilarter og genrer ikke eksisterer, men hvor intuition, samspil og kreativitet styrkes. I den forbindelse har jazzmusikeren Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet siden Dette samarbejde har bl.a. været udgangspunkt for de to store stumfilmskoncertprojekter med improviseret musik Metropolis (med Tina Kiberg og MidtVest Pigekor) og The Manxman. Samarbejdet med Carsten Dahl er bl.a. dokumenteret på dobbelt-cd en Synesthesia / Metropolis, udgivet af Storyville i maj 2011, som i november samme år blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien bedste crossover jazz-udgivelse. spiller godt 80 koncerter om året i ind- og udland, fordelt på omkring 15 forskellige produktioner, der jævnligt involverer andre musikalske genrer og kunstarter. Den klassisk uddannede oboist Henrik Goldschmidt har, i kraft af sine erfaringer med traditionel folkemusik fra Mellemøsten, været ensemblets anden kunstneriske konsulent siden Med Goldschmidt i spidsen har spillet sammen med jødiske og arabiske musikere, bl.a. fra det prisvindende Middle East Peace Orchestra, som Henrik Goldschmidt er initiativtager bag.

10 har samarbejdet med en lang række musikere, heriblandt fagottisten Sergio Azzolini, klarinettisten Martin Fröst, bandoneonisten Per Arne Glorvigen, barokviolinisten Bjarte Eike, den canadiske Alcan String Quartet og det svenske jazzensemble Lars Jansson Trio. Sidstnævnte samarbejde resulterede i 2008 i cd en Worship of Self. Desuden har ensemblet samarbejdet med en række danske populærmusikere, bl.a. Steffen Brandt, Lars H.U.G., Teitur, Dicte, Tobias Trier og Tina Dickow. Af kunstnere fra andre kunstarter som ensemblet har samarbejdet med kan bl.a. nævnes kunstneren Das Beckwerk, den græsk/italienske billedkunstner Jannis Kounellis, skuespillerne Malene Schwartz og Vigga Bro, fortælleren Ingrid Hvass, ny-cirkus-artisten Samuel Gustavsson og lys-designeren Jesper Kongshaug. Desuden har ensemblet adskillige gange samarbejdet med det banebrydende og internationalt anerkendte Odin Teatret med hvem de senest opførte operaen Ezra på Operaen i København i 2008 og Don Giovanni all inferno på Ravenna Festivalen i Italien i I efteråret 2010 havde, sammen med Das Beckwerk, stor succes på Ultima Festivalen i Oslo med sin sceniske koncert Lyden af stemmen og verdenshistorien. Hvert år afsluttes s koncertsæson med en koncert i Tivolis serie af sommerkoncerter i København. I maj 2011 gæstede PROBALTICA-festivalen i Polen med både klassisk kammermusik og improvisationsprogrammet Musikken er et spejl med Carsten Dahl. I februar 2012 debuterede i Carnegie Hall i New York og i maj var det Ensemble in Residence på Vale of Glamorgan-festivalen i Wales. I begyndelsen af juli 2012 spillede desuden for første gang på Festspiele Mecklenburg-Vorpommern (Tyskland). I 2006 vandt DRs P2-pris for årets bedste danske cd-udgivelse i kategorien kammermusik for indspilningen af klaverkvartetter af Mozart og Brahms. Med en udgivelse af blæsersonater af Francis Poulenc blev der i juli 2012 taget hul på et flerårigt samarbejde med det tyske pladeselskab CPO, som bl.a. inkluderer en indspilning af værker af Carl Nielsen samt hele N. W. Gades kammermusikproduktion. er et af Danmarks fem klassiske basisensembler. Ensemblet støttes af Statens Kunstråds Musikudvalg samt af de fire kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer. Herudover samarbejder ensemblet med adskillige sponsorer.

Skive kammermusikforening

Skive kammermusikforening efterår 2013 forår 2014 www.skivekammermusikforening.dk Melisma Saxophone Quartet, Ensemble MidtVest, De 3 fløjter, Duoen Teresa Kaban og Henryk Blazej, Armon String Trio Skive Kammermusikforening byder

Læs mere

Oplev Den Danske Strygekvartet i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 29. juni til 2. juli 2017.

Oplev Den Danske Strygekvartet i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 29. juni til 2. juli 2017. Oplev Den Danske Strygekvartet i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 29. juni til 2. juli 2017. Fra solopgang til solnedgang I naturskønne omgivelser kun 10 km fra

Læs mere

Riverside City Jazz Band Lørdag den 4. juli germanns Jazzkonfekt Lørdag den 11. juli

Riverside City Jazz Band Lørdag den 4. juli germanns Jazzkonfekt Lørdag den 11. juli Riverside City Jazz Band Lørdag den 4. juli Riverside City Jazz Band, er et af vores husorkestre som var med fra starten sammen med The Farmers, hvor de spillede for et goodwill beløb fordi de troede på

Læs mere

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE FOR NORDKRAFT BIG BAND 2012 2015 1 NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE

Læs mere

Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011

Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011 - den Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstråds Musikudvalgs analyser, vurde ringer og anbefalinger vedrørende

Læs mere

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr.

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. Peter Jensen Carl Nielsen sange i arrangement for obo, strygekvartet, bas og klaver

Læs mere

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr.

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. Peter Jensen Sletternes sønner Fra venstre mod højre: forrest: Rune, Max, Frederik

Læs mere

Åben Efterskole. Onsdag d. 22/9 2010 kl. 20.00: Mai Allermand med band. Entré 50 kr.

Åben Efterskole. Onsdag d. 22/9 2010 kl. 20.00: Mai Allermand med band. Entré 50 kr. Åben Efterskole Arrangementer på Den Rytmiske Efterskole skoleåret 2010/11 Vi byder jer alle velkomne til en række spændende koncerter med nogle af Danmarks bedste musikere samt arrangementer hvor skolens

Læs mere

Oplev Pekka Kuusisto og Sergio Azzolini i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 30. juni til 3. juli.

Oplev Pekka Kuusisto og Sergio Azzolini i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 30. juni til 3. juli. Oplev Pekka Kuusisto og Sergio Azzolini i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 30. juni til 3. juli. Fra solopgang til solnedgang I naturskønne omgivelser kun 10 km

Læs mere

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso.

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Billeder af Vand I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Projektets sigte er en kunstnerisk oplevelse, der bryder

Læs mere

Projektbeskrivelse 2012-2014. YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland

Projektbeskrivelse 2012-2014. YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland 2012-2014 1 YAMAHA BLÆSERKLASSE De seks musikskoler i kulturaftaleregionen Midt- og Vestjylland

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Musikskolen i Frederikshavn Kommune

Musikskolen i Frederikshavn Kommune Musikskolen i Frederikshavn Kommune Nyhedsbrev, juni 2016 Sommerhilsen Selv om vejret endnu ikke varsler sommer, så viser kalenderen, at vi med hastige skridt nærmer os sommerferien. Det betyder at nogle

Læs mere

Himmerland og den fælles sjæl

Himmerland og den fælles sjæl Himmerland og den fælles sjæl - om at spille ny musik på tværs af genrer, grænser og kulturer Det er en mild efterårs aften i marts på en af Australiens største folk festivals. De mange mennesker i det

Læs mere

NYE VEJE FOR FESTIVALEN

NYE VEJE FOR FESTIVALEN NYE VEJE FOR FESTIVALEN Aarhus Jazz Festival 2015 vil vanen tro præsentere et varieret program af høj kvalitet, med både store internationale, europæiske, danske og nordiske orkestre. Ambitionen er at

Læs mere

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 1-2-3-4 Så kan vi endelig præsentere det nye Almus skema og de nye lærere for jer. Skemaet har været lidt af et puslespil, i forhold til alles ønsker

Læs mere

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Repertoire SAMUEL BARBER (1910-1981) Adagio for Strings FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY (1809-1847) Klaverkoncert nr. 1 i G-mol, Op. 25 1. Molto allegro con fuoco 2. Andante

Læs mere

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de Program for underholdningen i de forskellige årtier ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de første år i bibliotekets

Læs mere

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 KorProjekt 2017 er et landsdækkende korstævne for musikskoleelever i alderen 12-20 år, hvor unge sangere fra alle landets musikskoler kan mødes omkring kormusikken i

Læs mere

Koncert med Miriam Mandipira

Koncert med Miriam Mandipira Koncert med Miriam Mandipira på Torsdag d. 28 Juni 2018 kl 19.00-21.00 (dørene åbner kl 18.00) Tilmelding: Billetter bestilles på : Tlf 66184058 eller aidoh@aidoh.dk Pris: 120kr I forbindelsen med koncerten

Læs mere

Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:)

Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:) Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:) Tirsdag 6/2 kl. 19.30 Koncert med Mark Solborg trio Guitaristen Mark Solborg, saxofonisten Anders Banke og trommeslageren Bjørn

Læs mere

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad.

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad. Musik til livet Velkommen til en dag, hvor Aarhus Musikskole vil fylde Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatoriums lokaler med aktiviteter fra morgen til aften. Her er chancen for at høre musik

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16 Frederikssund Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker Uddannelsen sigter mod at forberede de studerende på det meget varierede arbejdsliv, der møder mange konservatorieuddannede

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Til GB hjemmeside: Meld dig til Hip Hop workshop!

Til GB hjemmeside: Meld dig til Hip Hop workshop! Til GB hjemmeside: Meld dig til Hip Hop workshop! Praktiske oplysninger: Tid: Lørdag 24. august kl. 13.00 15.00 Sted: Galgebakkens Beboerhus Deltagere: 30 børn og unge fra ca. 10 ca. 20 år. Pris: Gratis

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Projektet er dokumenteret i denne tre minutter lange film: https://vimeo.com/

Projektet er dokumenteret i denne tre minutter lange film: https://vimeo.com/ 21. januar 2016 Kultur og fritidsudvalget Københavns Kommune Vedr. Ansøgning fra Danmarks Underholdningsorkester til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns kommune. INTRODUKTION Danmarks Underholdningsorkester

Læs mere

En marimba-spillende robot besøger Danmark: Her er Shimon. Han har fire arme og kan slå 30 slag i sekundet

En marimba-spillende robot besøger Danmark: Her er Shimon. Han har fire arme og kan slå 30 slag i sekundet En marimba-spillende robot besøger Danmark: Her er Shimon. Han har fire arme og kan slå 30 slag i sekundet Aarhus Jazz Orchestra har fået et nyt, midlertidigt medlem. Han hedder Shimon og er en robot med

Læs mere

Dansk Skoleforening for Sydslesvig præsenterer

Dansk Skoleforening for Sydslesvig præsenterer Dansk Skoleforening for Sydslesvig præsenterer SKoleforeningens UnderholdningsoRKester Tilmelding til optagelsesprøve Sæson 2015 2016 Hvad er SKURK? Det sejeste orkester i Sydslesvig naturligvis! Orkestret

Læs mere

12. september kl 13.30 16.30:

12. september kl 13.30 16.30: ARTIST CORNER Artist Corner er et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium, AAU Musikvidenskab, Den Rytmiske i Nordkraft, Aalborg Kulturskole og Huset, hvis formål er at afholde arrangementer, hvor

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning fra jazzprojektet Swinging Europe om tilskud til turnevirksomhed i til Regioonsrådets møde den 2.

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning fra jazzprojektet Swinging Europe om tilskud til turnevirksomhed i til Regioonsrådets møde den 2. Region Midtjylland Ansøgning fra jazzprojektet Swinging Europe om tilskud til turnevirksomhed i 2007 Bilag til Regioonsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 35 Swinging Europe European Youth Jazz Orchestra

Læs mere

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse 1. Baggrunden for projektet På baggrund af et ekstremt bæredygtigt samarbejde

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Middelalderensemblet GIÒIA Det fortryllede orgel Middelalderensemblet GIÒIA Antal medvirkende: 3 Målgruppe: Indskolingen Genre: Klassisk, fortælling, tidlig musik onid=540 I en medrivende strøm af instrumental

Læs mere

Besætning: Martin Schack; piano Morten Ramsbøl: kontrabas Morten Lund; trommer Jacob Fischer; guitar (#2,#4,#5,#9,#12)

Besætning: Martin Schack; piano Morten Ramsbøl: kontrabas Morten Lund; trommer Jacob Fischer; guitar (#2,#4,#5,#9,#12) JAZZ PÅ DANSK Kære lytter! "Jazz på dansk" er opsummeringen af ti års arbejde med danske sange, som jeg ka li at spille dem. Denne cd er et produkt af min freelance-virksomhed herhjemme og i udlandet.

Læs mere

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007 Kulturforvaltningen Side 1 af 6 Punkt / Sagsnr. / Sagsbeh. 1 07-01382 Ansøger og Projekttitel Ansøgt beløb Beslutning og begrundelse Foreningen May Music & Drama Produktion Frans af Assisi, Musicaloratorium

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15 Frederiksberg Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse 2200 Børn & Musik Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en udendørs børnemusikfestival på Nørrebro, der løber af stablen d. 18.-21. maj 2017. Arrangementet er non profit og tilbyder gratis musik

Læs mere

Årsberetning Klüvers Big Band 2010

Årsberetning Klüvers Big Band 2010 Årsberetning Klüvers Big Band 2010 Indledning 2010 var både et økonomisk og kunstnerisk godt år for Klüvers Big Band (KBB). Bigbandet spillede mange større projekter med mange forskellige solister og indenfor

Læs mere

Nutidens unge er meget alsidige i deres musiksmag. For et par generationer

Nutidens unge er meget alsidige i deres musiksmag. For et par generationer Kan man synge både klassisk og rytmisk musik samtidig? SUSANNA EKEN Uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (sang), Københavns Universitet (retorik) og Communication Studies, Boston. Har

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Projektets titel: Musikundervisningens muligheder muligheder med musikundervisning

Projektets titel: Musikundervisningens muligheder muligheder med musikundervisning Projektets titel: Musikundervisningens muligheder muligheder med musikundervisning Dato: Fredag d. 2. maj 2014, kl. 9.30-14 Ansøger: Favrskov Musikskole på vegne af Videnscenter for Musik Kontaktpersoner:

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Skive kammermusikforening

Skive kammermusikforening efterår 2012 forår 2013 www.skivekammermusikforening.dk Trio Nebula, Young-Choon Park, Duo Delirium, William s Birds, Trioen Meike Fomsgaard Franke, Amelie Helmstad og Emil Møller Jensen Skive Kammermusikforening

Læs mere

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MISSION Syddansk Musikkonservatorium har til opgave på kunstnerisk og, hvor det er relevant, videnskabeligt grundlag at give uddannelse i musik og musikpædagogik og tilgrænsende

Læs mere

Rammeaftale basisensembler

Rammeaftale basisensembler Rammeaftale basisensembler Aftaleparter: Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune, Struer Kommune og Ensemble MidtVest Aftaleperiode: 1. januar 2010 til 31.

Læs mere

Camerata Øresunds to koncerter i foråret 2019: Camerata og Katten i Tønden

Camerata Øresunds to koncerter i foråret 2019: Camerata og Katten i Tønden Projektbeskrivelse Camerata Øresunds to koncerter i foråret 2019: Camerata og Katten i Tønden - en rejse ind i barokmusikkens verden for børn i alle aldre!, Blågårds Plads, 3. marts 2019 kl 12.00 : Koncert

Læs mere

JazzGro næstved ungdoms skole for fremtidens voksne. oves. JazzGro. JazzGro. JazzGrooves no. 1 1. december. JazzGrooves no. 2 26.

JazzGro næstved ungdoms skole for fremtidens voksne. oves. JazzGro. JazzGro. JazzGrooves no. 1 1. december. JazzGrooves no. 2 26. no. 1 1. december no. 2 26. januar no. 3 23. februar no. 4 29. marts Nye efterår 2012 er under udvikling. Se www.naestvedung.nu info. Næstved skole voksne Præsenterer jazz-klubben jazzgro - byens um jazz-edutainment

Læs mere

114 BAR DA BING Musik for 3 trommesæt. Bar Da Bing Trommetrio

114 BAR DA BING Musik for 3 trommesæt. Bar Da Bing Trommetrio 114 BAR DA BING Musik for 3 trommesæt Bar Da Bing Trommetrio 115 BAR DA BING Musik for tre trommesæt Af Esben Wind Elvstrøm, lektor Undertegnede har i en årrække komponeret musik for trommesæt til soloprojektet

Læs mere

JazzGro. oves. JazzGro. JazzGro

JazzGro. oves. JazzGro. JazzGro ANDEN del ANDEN del no. 5 27. september Carsten Dahl Talk `N tangent Focus: Solopiano no. 6 25. oktober Krølle Sulsbrück Perc `n Talk Focus: latin percussion no. 7 29. november Bjarke Falgren String `n

Læs mere

SOLISTUDDANNELSE DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM

SOLISTUDDANNELSE DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM STUDIEORDNING FOR SOLISTUDDANNELSE DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM Senest revideret september 2012 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk... 3 2. Uddannelsens

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Gospel Sisters Antal medvirkende: 4 Målgruppe: Indskolingen Genre: Blues/gospel, vokal Gospel Sisters Gospel Sisters onid=277 Luften er tyk af gospelglæde, når den sprængmusikalske og særdeles skolekoncerterfarne

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16 Odder Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider. Musikgruppe

Læs mere

Bidrag til musikhandlingsplanen. Publikum i fokus

Bidrag til musikhandlingsplanen. Publikum i fokus Bidrag til musikhandlingsplanen Publikum i fokus Hermed fremsættes forslag om et innovativt forsøgsprogram omfattende alle musikgenrer, hvis formål er at udnytte potentialet for nye publikumsoplevelser

Læs mere

2200 Børn & Musik 2018

2200 Børn & Musik 2018 2200 Børn & Musik 2018 Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en børnemusikfestival på Nørrebro som har eksisteret siden 2013. Festivalen består i 2018 for første gang af to dele, en udendørsdel,

Læs mere

70 ÅRS 11. marts 2017

70 ÅRS 11. marts 2017 70 ÅRS JUBILÆUM 11. marts 2017 PROGRAM FOR FESTLIGHEDERNE Kl. 16.30 FDF Grenaa s Brassband under ledelse af dirigent Peter Præstholm byder alle gæster musikalsk velkommen. Kl. 17.00 Morten Skovmand Fernisering

Læs mere

MODERNE KLAVER 2 37 KLAVERSTYKKER NATALIA V. POULSEN

MODERNE KLAVER 2 37 KLAVERSTYKKER NATALIA V. POULSEN MODERNE KLAVER 2 37 KLAVERSTYKKER NATALIA V. POULSEN Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse af denne bog eller dele af den er ikke tilladt ifølge gældende dansk lov om ophavsret. 2007 MUFO ISMN-nr:

Læs mere

Øresundsfestival 2014

Øresundsfestival 2014 Øresundsfestival 2014 Øresundsfestival er blevet en succespå bare to år. I 2013 spillede 65 artister på 7 scener i løbet af to dage. Vi har skabt et netværk som allerede består af 10 spillesteder og 4

Læs mere

Gladsaxe Jazzklub statusrapport 2016

Gladsaxe Jazzklub statusrapport 2016 Den 03. august 2016 Gladsaxe Jazzklub statusrapport 2016 Med den økonomiske støtte fra Gladsaxe Kommune og Kulturstyrelsen (Statens Kunstråd) har Gladsaxe Jazzklub i sæson 2016 til dato haft et tilfredsstillende

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2013-14

Musik i Tide skolekoncerter 2013-14 Frederiksberg Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Fredagscaféer. januar - marts 2014. Svendborgvej 319 Højby

Fredagscaféer. januar - marts 2014. Svendborgvej 319 Højby Fredagscaféer januar - marts 2014 Svendborgvej 319 Højby 2014 Godt nytår! 2013 var året, hvor vi kunne fejre vort 25 års jubilæum, og året har været et år med mange gode og velbesøgte arrangementer. Ikke

Læs mere

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl Søndag 16. juni kl. 15.00 Sommerkoncert med Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. Traditionen tro indledes kirkens sommerkoncerter med kirkens eget kor akkompagneret af Svend Ole Kombak. Nordisk, tysk og engelsk

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Basiskurser og efteruddannelse

Basiskurser og efteruddannelse Dansk Amatørmusik Ledelse af børnekor Basiskurser og efteruddannelse Aarhus, Slagelse, Odense, Fredericia Kurserne arrangeres i samarbejde mellem Musiklærerforeningen, FUK, Folkekirkens Musikskoler, Børnekorakademiet,

Læs mere

Mac P sens. Production name:macp sens. 1. Will the Circle Be Unbroken 4:47 2. Whiskey in the Jar 3:20. Før det er for sent

Mac P sens. Production name:macp sens. 1. Will the Circle Be Unbroken 4:47 2. Whiskey in the Jar 3:20. Før det er for sent Før det er for sent 1. Will the Circle Be Unbroken 4:47 2. Whiskey in the Jar 3:20 3. Før det er for sent 2:59 4. På en dønning ude i Århus Bugt 3:09 5. The Town I Loved So Well 5:50 6. The Red Rose Café

Læs mere

KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK

KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK INDHOLD Metode Datagrundlag Hovedkonklusioner 1. Uddannelsesområdet 2. Det professionelle område 3. Gatekeeper-området METODE Dataindsamlingen er foretaget på baggrund af eksisterende

Læs mere

2200 Børn & Musik 2019

2200 Børn & Musik 2019 2200 Børn & Musik 2019 Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en børnemusikfestival på Nørrebro, som er med til at sikre, at bydelens børn møder og deltager i livemusik af høj kvalitet. Festivalen

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Afrapportering: Tønder Festival som Kulturelt Fyrtårn 2013-2014

Afrapportering: Tønder Festival som Kulturelt Fyrtårn 2013-2014 Afrapportering: Tønder Festival som Kulturelt Fyrtårn 2013-2014 Udarbejdet af Tønder Festival, november 2014 Foto 1: Ard Jongsma, Still Words Indholdsfortegnelse AFRAPPORTERING: TØNDER FESTIVAL SOM KULTURELT

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks evalueringsmøde med Ensemble MidtVest

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks evalueringsmøde med Ensemble MidtVest 20. juni 2019 MØDEOPFØLGNING Referat og udvalgsvurdering Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks evalueringsmøde med Ensemble MidtVest Tid og sted 21. maj 2019 i Odeon, Odense. Deltagere for

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!2016! Programmet

!!!!!!!!!!!!!2016! Programmet !!!!!!!!!!!!!2016! KLANG Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Det er her man går hen for at opleve det nyeste, dristigste og mest eksperimenterende

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND

FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND INDHOLD KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND Kultursamarbejdets baggrund... side 3 Kultursamarbejdets vision, virke og økonomi... side 4 Kultursamarbejdets

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra. H.C. Andersen. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra. H.C. Andersen. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra H.C. Andersen 90 91 Musikmesser/Showcase-festivaler Der findes et utal af internationale musikmesser, -konferencer, -seminarer, -festivaler og kombinationer

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Projektbeskrivelse og Budget

Projektbeskrivelse og Budget www.detnybigband.dk Det Ny Bigband // 1 Projektbeskrivelse og Budget Projektets navn Det ny bigband Projektets løbetid 1. april 2013-31. m arts 2016 Fondsansøgning // Alle billeder i projektbeskrivelsen

Læs mere

Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen

Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen I september 2015 mødtes knap 150 mennesker i København og Aarhus under overskriften Idea Factory Jazz : To kæmpe kollektive brainstorms, hvor musikere,

Læs mere

Ansøgning til talentudviklingspuljen

Ansøgning til talentudviklingspuljen 1 - Musiktalentet Johanne Grønkjær Lorentzen Hører til journalnummer: 18.20.02-P22-1-14 Ansøgning til talentudviklingspuljen Ansøger(e): Foreningen Opera i Rebild/ Rebild Kulturskole (Klub eller aktører)

Læs mere

DANMARKSTURNE MED SHANGHAI CHINESE ORCHESTRA

DANMARKSTURNE MED SHANGHAI CHINESE ORCHESTRA BILAG - FORELØBIG UDKAST TIL TURNEPLAN FOR DANMARKSTURNE I EFTERÅRET 2016 - BUDGET OG FINANSIERINGSPLAN - CV PÅ PROJEKTLEDER Kirstine Marie Bauning, Just B Communication - LETTER OF COLLABORATION, ChinaBase

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16 Frederiksberg Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Informationsmateriale

Informationsmateriale Støttet af Informationsmateriale - musikskoleworkshop og skolekoncert på lokalt spillested Indeholder: Projektbeskrivelse Præsentation musikere Skolekoncert for mellemtrinnet Ledsagemateriale til musiklærerne

Læs mere

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Til forældrene Hermed information om musikvalgfag på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2009 / 2010. Undervisningen i alle instrumenter foregår på Sct. Ibs Skole, men da

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Fredag den 28. januar Hvem er vi?

Fredag den 28. januar Hvem er vi? Forårets arrangementer 2011 Nymarkens Harmonikaklub Fredag den 28. januar kl. 18.30 Entre: 50,00 kr. under 12 år 25,00 kr. Fredag den 28. januar Hvem er vi? Klubben startedes i 1989 og er således nu på

Læs mere

Couleur Café. Afrikansk musikfestival 2015 PROJEKTBESKRIVELSE. Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00. Facebook.com/couleurcafedk.

Couleur Café. Afrikansk musikfestival 2015 PROJEKTBESKRIVELSE. Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00. Facebook.com/couleurcafedk. Couleur Café Afrikansk musikfestival 2015 Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00 PROJEKTBESKRIVELSE Følg med på: Facebook.com/couleurcafedk Couleur Cafe 2015 Projektbeskrivelse Frivillige kræfter fejrer Nørrebros

Læs mere

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Det Radikale Venstres folketingsgruppen juni 2004 Det Radikale Venstre opfordrer til, at strukturreformen

Læs mere

pieekor 6720 Fanø MODTACMET A

pieekor 6720 Fanø MODTACMET A Borgmesteren Fanø Kommune Att.: Social og kulturchef Henning Kjærgaard Skolevej 5-7 pieekor 6720 Fanø MDTACMET A 1 9 JAN. 2016 K o N s E R VAT R I E T S ESBJERG Esbjerg, den 14. januar 2016 FAN«KMMUNE

Læs mere

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 MAJ 2008 NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 Vision Dansk musik skal udfolde sit fulde potentiale. Både nationalt og internationalt. Kulturministeriets

Læs mere

Solistuddannelse (speciale) Advanced Postgraduate Diploma in Music

Solistuddannelse (speciale) Advanced Postgraduate Diploma in Music STUDIEPLAN Solistuddannelse (speciale) Advanced Postgraduate Diploma in Music Aarhus/Aalborg Gældende fra 2012 Senest revideret september 2012 1 Indhold Indhold... 2 1. Uddannelsens betegnelse på dansk

Læs mere

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet BRF på turné Koncert for mellemtrinnet Body Rhythm Factory blev i 2010 nomineret som en af verdens fem bedste koncertproduktioner for børn og unge af Young Audiences Music Award. I 2011 blev gruppen nomineret

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 9. Ollerup den 23. marts 2011.

Nyhedsbrev nr. 9. Ollerup den 23. marts 2011. Ollerup den 23. marts 2011. Nyhedsbrev nr. 9 Jeg har hermed fornøjelsen af at videregive en række nyheder og indtryk af livet på Ollerup Efterskole, som livet leves lige nu. At gå på efterskole giver i

Læs mere

Master Class på tværs

Master Class på tværs Master Class på tværs 2016-2017 Er du nysgerrig og har du lyst til at lære noget, der ligger lidt ud over det sædvanlige, så tilbyder skolen MasterClass inden for forskellige emner. MasterClass på tværs

Læs mere

Læs og lær. om Marcus og Martinus

Læs og lær. om Marcus og Martinus Læs og lær om Marcus og Martinus Tvillinger og pop-idoler Marcus og Martinus blev begge født d. 21. februar 2002 i byen Elverum i Norge. De er nemlig tvillinger. Først kom Marcus til verden, og efter

Læs mere

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Jeres virksomhed er et stort orkester og du er dirigenten. Hvordan orkestrerer du dine medarbejdere? Har de hver især en vigtig stemme? Spiller de stadig sammen?

Læs mere

Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL. 27. sep okt. 2013

Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL. 27. sep okt. 2013 Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL 27. sep. - 5. okt. 2013 Forord Efterår er i Greve lig med børnekultur. Igen i år byder vi traditionen tro på en uge fyldt med sjove, spændende og engagerende kulturoplevelser

Læs mere

Én for Alle Alle for Én

Én for Alle Alle for Én Én for Alle Alle for Én 1 Palle spiller guitar Mathias spiller tromme og vibrafon 2 Sille spiller ukulele og guitar Her kan du se de instrumenter de 3 Musikterer spiller på: Vibrafon Ukulele Trommer Guitar

Læs mere

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E K U N S T R Å D E T Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E 2 0 0 4-2 0 0 8 K U N S T R Å D E T Det er kunstnerne, der skaber kunsten. Dermed giver de et særligt

Læs mere

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere