Årsberetning 2016 for Marselisborg Sejlklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning 2016 for Marselisborg Sejlklub"

Transkript

1 Årsberetning 2016 for Marselisborg Sejlklub

2 Flere på vandet! det er i al sin enkelhed Marselisborg Sejlklubs vision har været et godt år i sejlklubben, med mange aktiviteter på vand og land. Det kan blandt andet ses i at medlemstallet har rundet 450. Sejlklubbens udvalg, som er de primære drivkræfter i vores aktiviteter, har præsteret nye initiativer samtidig med at traditionerne er holdt i live. Og for sæsonen 2017 planlægges aktiviteter som vi er sikre på vil få endnu flere på vandet. Efter generalforsamlingen i marts 2016 konstituerede bestyrelsen sig med følgende arbejdsfordeling: Formand: Asger Christiansen, bestyrelsesrepræsentant i Sailing Aarhus Næstformand: Morten Bigum Johansen, Ungdomsudvalg, følgebåde og Elliot Kasserer: Rita Skriver, Turudvalget Referent: Jørn Nielsen, Hjemmeside, Redaktion Bestyrelsesmedlem: Henrik Oschätzchen, Sponsorudvalg, Klubhus Bestyrelsesmedlem: Nils Andersen, Dansk Sejlunion, Ad Hoc udvalg Bestyrelsesmedlem: Søren Harmsen, Kapsejlads, Sailing Aarhus Suppleant: Dan Egedesø, Sejlerskole Suppleant: Michael Thabasz-Zaluski, Festudvalg, Klubaftener Alle har deltaget aktivt i bestyrelsesarbejdet og der har ikke været ændringer i bestyrelsessammensætningen i årets løb.

3 Medlemstal Marselisborg Sejlklubs medlemstal har udviklet sig meget positivt fra 292 medlemmer i 2000 til 450 medlemmer i Det svarer til en stigning på 54 %. I 2016 var der en stigning på 15 medlemmer, svarende til 3 % i forhold til Medlemstallet er fordelt på 26 % kvinder og 74 % mænd Aldersgruppen 0 24 udgør 17 %, fordelt med 44 % piger og 56 % drenge.

4 Havneudvidelse I foråret 2015 udsendte Aarhus kommune planer for udvidelse af Marselisborg Rensningsanlæg og samtidig udvidelse af Marselisborg Havn med ca. 500 bådpladser i offentlig høring. Planen viste, at der med de nuværende kommuneplans rammer, ikke er tilstrækkelige arealudlæg til de ønskede udvidelser. Byrådet har derfor sat et nyt planlægningsarbejde i gang. I april 2016 var klubben deltager i en workshop arrangeret af Aarhus Kommune, hvor nye skitser til en ny plan blev præsenteret. Det var her forventningen, at planerne skulle behandles i byrådet i løbet af sommeren eller tidligt efterår. Det lader imidlertid vente på sig. I de skitser vi har set, placeres klubliv i den del af en udvidet havn, der vender ind mod Tangkrogen. Den usikkerhed der er omkring planlægningen og gennemførelsen af havneudvidelsen gør, at ønsker om klubhusudvidelse og andre byggeaktiviteter må vente. I det omfang vi får brug for nye faciliteter, må det etableres i flytbare og genanvendelige moduler, f. eks containere. Vi vil i løbet af foråret nedsætte et udvalg til at se på Sejlklubbens muligheder for bedre faciliteter på kort og længere sigt. Sailing Aarhus Klubsamarbejdet Sailing Aarhus, med deltagelse af de 6 Sejlklubber ved bugten i Aarhus Kommune, markerer sig med internationale sejlsportsbegivenheder. I 2016 med ungdoms VM for Finn joller. Og i den spektakulære del stævne med M32 katamaraner i havnebassinet ved Dokk1. Havnebassinet bliver i fremtiden ramme om flere sejlsportsbegivenheder med stor publikumsbevågenhed. I Festugen 2017 vil Sejlsportligaen blive afviklet i 1. week-end og M32 katamaraner i 2. week-end. World Sailing Championship 2018 Svendeprøven for Sailing Aarhus bliver afvikling af verdensmesterskab for de olympiske bådklasser i 2018 med test-stævne i Teststævne afholdes med Egå som stævnehavn august 2017 World Sailing 2018 afholdes med Aarhus som stævnehavn 30. juli 12. august Marselisborg Sejlklub deltager med et baneteam, som skal stå for afvikling af Laser Radial klassen. Teamet ledes af Nils Andersen og der er tæt på 40 frivillige. Til afvikling af stævnerne er der også brug for mange frivillige på land, her er åbnet for tilmelding på Sailing Aarhus hjemmeside med link fra klubbens hjemmeside. Wessel & Vett Cup 12mR I samarbejde med Sailing Aarhus og Marselisborg Havn er sejlklubben vært for afvikling af 12mR båds stævne i dagene 31. august 3. september Der forventes deltagende både, hver med besætning på mand, så der bliver mange folk på havnen. Det er vores forventning at 12m bådene og sejladserne vil tiltrække et stort publikum.

5 Internationalt Sejlsportscenter Første spadestik til Sejlsportscentret blev taget i oktober Bygningen skal være færdig i starten af 2018, så den kan være en vigtig del af landfaciliteterne til World Sailing. Sejlsportscentret bliver et fælles hus for sejlsporten i Aarhus, hvor vi også får mulighed for at afvikle arrangementer, som ikke kan rummes i klubhuset. Kraftcenter Træningscenter for talent og elitesejlerne i vest Danmark, med nok verdens bedste sejlsportstræner Finn Beton. Skole / SFO samarbejde Den Blå Skole Koordinering og planlægning af samarbejdet med skolerne efter den nye skolereform, hvor skoleklasser kommer ud i klubberne og prøve kræfter med sejl og anden vandsport foregår gennem Sailing Aarhus. Samarbejdet har eksisteret fra efterårssæsonen 2015 og gennem hele Det har resulteret i elever på vandet fordelt på 89 undervisningsdage. Heraf er 30 dage afholdt i Marselisborg Sejlklub. I 2017 planlægges afholdt arrangementer hos os i 2 uger i foråret og 2 uger i efteråret, i alt 18 undervisningsdage. Ved arrangementerne får klubben en økonomisk kompensation for brug af materiel.

6 Vild med vand I Sejlklubber og Havne over hele landet er der generel tilbagegang i medlemsantal og aldersgennemsnittet stiger. Dansk Sejlunion (DS) og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) har derfor, med støtte fra Nordea fonden søsat projektet VILD MED VAND. Formålet er at sætte fokus på vandaktiviteter omkring lystbådehavnene i bred forstand. I Marselisborg Havn drives Vild med Vand i samarbejde mellem havnen og foreningerne på havnen. I 2016 var det store fælles arrangement Havnens dag - lørdag den 29. maj, hvor sejlklubben arrangerede sejladsaktiviteter, foredrag i klubhuset. Arrangementet var velbesøgt, i stort omfang af vores medlemmer med familer. Havnenes dag i 2017 er 10. juni, hvor sejlklubbens ungdomsafdeling afvikler Marselis Cup.

7 Beretning Ungdom 2016 Sejlere Vi har i 2016 haft 39 aktive juniormedlemmer tilknyttet ungdomsafd. Det svarer til sidste års medlemstal. Heraf er der 15 optimistsejlere, øvrige sejler Zoom8, Feva og Yngling Generelt har der været et flittigt fremmøde til træningsaftenerne, hvilket har givet gode muligheder for en progressiv træning igennem sæsonen. Trænere Vi har i denne sæson haft 4-5 trænere tilknyttet. Trænerne opkvalificeres løbende via Dansk Sejlunions Instruktør kurser. En forældretræner har lavet en stor indsats med træning af Ynglinge sejlere. Nye træner emner blandt de erfarne jollesejlere opfordres desuden til at deltage i instruktørkurser Skolesamarbejde Siden efteråret 2015 har vi haft ent samarbejde omkring sejlads for skoleelever, hvor skoleklasser tilbydes en undervisningsdag med sejlads og andre vandaktiviteter. Siden starten er det indtil nu blevet til 30 undervisningsdage i Marselisborg. De fik en på opleveren, med optimistsejlads, kølbådssejlads, polokajak sejlads og vandpjaskeri. Der har været stor tilfredshed blandt deltagerne. Citat fra en elev efter en dag på havnen : DET HAR VÆRET DEN BEDSTE DAG I MIT LIV! Formålet er udbredde kendskabet til sejlklubben og sejlads i almindelighed

8 Stævner En del sejlere har deltaget i de lokale stævner i bla. Vejle, Skanderborg og Nappedam, og har placeret sig rigtig flot. Vi har afholdt jollestævnet Jutlander Bank Marselis Cup med deltagelse af 55 sejlere, fra de øvrige lokale klubber. God deltagelse af forældrene ved afviklingen og præmier fra Jutlander Bank.

9 Flåde Ungdomsafdelingens flåde består af. 20 optimistjoller 3 Zoom8 joller 3 Feva joller + leje jolle 3 Ynglinge + private joller Et af ungdomsafd. Mmål er, at der skal være flere muligheder for at ældre sejlere, der er vokset ud af optimistjollen, og at det skal være nemt at fortsætte med at sejle. I 2016 har vi renoveret en Yngling, anskaffet en brugt FEVA jolle og har desuden lejet en FEVA jolle. I sæson 2017 vil vi leje endnu en FEVA- jolle så vi i alt har 5 Klub- FEVA er

10 Tunø Lejr Tunølejren i uge 27 forløb igen i år rigtig godt, hvor trænere og deltagene forældre løste opgaven fantastisk. Tunølejren er et stort hit for sejlerne, og det er her, hvor nye sejlere for alvor kommer til at føle sig som en del af fællesskabet. Udover sejlads, blev der spillet fodbold, rundbold, quiz, bygget tømmerflåde, morgenløb og meget mere. Holdsejlads Trænings lejr Vi har gennemført en Holdsejlads træningslejr i samarbejde med DS. Der var 20 deltagere fra Marselisborg og Aarhus Sejlklub. Holdsejlads er lidt en anden form for sejlads, hvor 3-5 både er sammen på et hold, og hjælper hinanden til at hele holdet får så gode placeringer som muligt.

11 Andre aktiviteter I løbet af vinteren afvikler vi en del aktiviteter, for at børnene kan bibeholder kontakten med hinanden. 12 sejlere har deltaget i Aarhus Sejlklubs vintersejlads på lørdage fra efterårsferien og indtil midt december. Hver søndag formiddag i årets første 3 måneder, mødes børnene og deres familier til svømning, i Egelund Svømmehal ved Malling. Der foruden har vi i 2016 haft forskellige aktiviteter, som filmaften med overnatning med smuglerleg og haft et par sejl teori aftner. Ungdomsvenlig Sejlklub Vi siden 2010 været ungdomsvenlig sejlklub. Denne certificering gælder for en 3 årig periode. Ungdomsudvalget har opdateret mål og handlingsplaner, så vi fortsat lever op til kravene fra DS for perioden 2016 til 2018 Morten Bigum Johansen, Ungdomsafd. Elliott - Ancha Der har været en god belægning på Elliotterne igennem sæson 2016 Der er faste brugergrupper i løbet af ugen Mandag: En flok modne sejlere bruger Elliotterne til sejlads og efterfølgende aftersailing. De modne sejlere medvirker til finansieringen af driften af Elliotterne Tirsdag: De Studerendes Sejlklub "ANCHA" har deres ugentlige sejladsdag. Efter en lidt stille forsæson hvor der var relativt få sejlere, der var aktive og typisk kun 1-2 Elliottere på vandet om tirsdagen, er der kommet godt gang i gruppen her i efterårssæsonnen hvor alle både har været ude. Vi har fået nogle drivkræfter, som dels kan være instruktører, og dels sætter gang i nogle sociale aktiviteter Der er en del internationale studerende, der har opdaget muligheden for sejlads og trives med det. Henrik Hoven fra Norge siger om sejlads i Elliott "I feel like a much better sailor. After only three times here, I feel much more in control of the boat"

12 Onsdag: Elliotterne sejler med på onsdagsbanen hovedsageligt bemandet med ungdomssejlere (14-18 år) Torsdag : Ungdomsafdelingen bruger Elliotterne som supplement til sejlads i joller og Ynglinge Elliotter og Skolesamarbejde: Fra efteråret 2015 og og igennem sejlsæson 2016 har Aarhus kommune og sejlklubberne under Sailing Aarhus haft et samarbejde om at introducere sejlsport og vandaktiviteter for skoleelever fra 4-9 klasse. I alt har elever været gennem forløbet over 89 undervisningsdage, heraf de 30 dage i Marselisborg Sejlklub. Undervisere og trænere har været glade for at bruge Elliottererne som en del af introduktionen til sejlads. I weekender har især ANCHA gruppen lejlighedsvist aktiviteter i Elliotterne Elliotterne er stadig fit for fight. Nogle af sejlene er dog ved at være lidt slidte, og vi forventer at skifte som minimum fokke senest til sæson 2018 Med Sejlerhilsen Morten Bigum Johansen

13 Beretning fra Sejlerskolen sæson Skolebådene Sejlerskolens Bianca 28 Buccaneer var fra sæsonens start blevet udskiftet med Juno en ScanKap 99, som sammenlignet med den gamle Bianca har bedre pladsforhold i cockpittet til en samlet besætning på fem incl. instruktør og bedre sejlegenskaber. Udskiftningen var kommet i stand efter en indstilling til klubbens bestyrelse med ønske om at få en mere tidssvarende og mindre nedslidt båd, der også i fremtiden kan tjene sejlerskolen og klubben. Der blev afholdt prøvesejladser i Juno for sejlerskolens instruktører i dagene op til sæsonstarten således at de relevante instruktører fik mulighed for at lære den nye skolebåd lidt at kende, inden selve undervisningen med de nye hold gik i gang. Da Juno i sæson 2016 ikke har været udbudt til leje i sommerpausen, som det tidligere har været tilfældet med Buccaneer, har klubbens instruktører haft mulighed for at sejle mindre ture i båden i juli måned. På sejlerskolens anden båd Sea-You en Larsen 25 har der som hidtil været tilknyttet en brugergruppe bestående af 4 klubmedlemmer, der for et år af gangen indgår en aftale med sejlklubben om råderet over båden, når den ikke anvendes til skolesejlads herunder også mulighed for at deltage i klubbens aftenkapsejladser onsdags-banen. Brugeraftalen har den fordel for sejlerskolen og for klubben, at der i forhold til brugerne medfølger et ansvar for, at bådens vedligeholdelsesmæssige stand opretholdes, og at man som bruger deltager i arbejdet omkring søsætning og landsætning af båden. Det er besluttet, at der for sæson 2017 søges etableret endnu en brugergruppe, så der fremover for begge af vore både sker opsyn, således at bådene forventes at være 100% sejlklar ved enhver undervisning. Der indbydes via nyhedsmail og hjemmeside - til info møde i marts måned 2017 hvor de 2 brugergrupper forventes etableret. Forudsat vi lykkes med 2 grupper, vil der fremover ikke ske udlejning af sejlerskolens både i juli måned, idet der i aftalen ligger en brugsret til brugergruppen til at anvende bådene i denne periode. Sæsonen 2016 Sejlerskolen har i den forgangne sæson haft 50 deltagere, på i alt 13 skolehold, fordelt med 7 hold på Juno og 6 hold på Sea-You. De 13 hold har primært bestået af begyndere, enten uden eller med kun meget beskeden sejlererfaring. Øvede hold, hvor eleverne typisk har sejlet én sæson tidligere på sejlerskolen, har modtaget deres undervisning på Sea-You Tendensen de senere år har været, at der kommer flere begyndere end før, hvorimod antallet af øvede sejlere er vigende. Det ene af de øvede hold har flere års sejlerfaring og har i perioder sejlet som et sejl selv hold dvs. uden instruktør. Sejlerskolen startede de praktiske sejladser i den første uge i maj, og de sidste hold sluttede ca. 1. oktober. Der har i 2016 ikke deltaget sejlerskole elever på sejlklubbens sensommer klubtur, som der ellers tidligere har været tradition for. D. 26. oktober blev skolebådene afrigget - og sejl, hynder og grej, blev lagt i depot i grejskuret. Herefter blev sæsonen, traditionen tro, afsluttet med fællesspisning og hygge i klubhuset for de fremmødte. D. 12. november blev bådene sat på land, rengjort og efterfølgende vinterkonserveret.

14 For den kommende sæson 2017 er der allerede etableret emneliste med personer, der har rettet henvendelse om komme på sejlerskole. Åbning for tilmelding via klubbens hjemmeside vil ske ca. d. 1 februar Der vil i den forbindelse ske annoncering via nyhedsmail og klubbens hjemmeside. Deltagerne Mange af eleverne på sejlerskolen deltager med henblik på selv, at blive bådejer, herunder delebåd. Andre elever deltager for at få lidt kendskab og erfaring med lystsejlads, og kommer en tur på bugten en gang om ugen - få lidt frisk luft og snuser lidt til sejlermiljøet, og så måske en dag tage på langtur. Det er sædvanligvis deltagere fra begynderholdene, der fortsætter på øvede hold, men det sker også, at der kommer elever med anden sejlerfaring. I denne sæson har der været et par udenlandske deltagere, der ikke alle har talt dansk. Der er flere af vvores instruktører, der klarer denne udfordring flot. Det har også spændende perspektiver med en mere international deltagelse i vores sejlklub. Undervisningsmateriale til de udenlandske elever rekvireres fra DS`s søsterorganisation RYA i England. Der er efterhånden flere deltagere, der efterfølgende får gasteplads på nogle af de kapsejlende både på onsdagsbanen. Denne mulighed er en god overbygning på sejlerskolen, og vi sætter stor pris på, at klubbens bådejere på den måde tager godt imod de nye medlemmer, der ønsker at videreudvikle deres kompetencer inden for sejlads. Der er også i denne sæson kommet nye bådejere/pladshavere, der har rødder tilbage fra sejlerskolen PR Reklame og offentliggørelse af klubbens sejlerskole, sker primært via sejlklubbens hjemmeside, og herfra kommer også de fleste henvendelser, der fører til en sejlerskoletilmelding. Flyers bliver opsat på diverse opslagstavler og på skure på havnen, og info-folderen omdeles på passende steder som f.eks. hos Marselisborg Marine, Havnekontoret, Ishuset og i klubhuset. Sejlerskole-info med generelle oplysninger om sejlerskolen, datoer m.v. bliver revideret, opdateret og lagt på klubbens hjemmeside i februar måned Sejlerskolen har også en Facebook side. Brugergruppe Som et tilbud til mere erfarne sejlerskoledeltagere, der ikke selv har båd, er der udviklet et koncept med en Brugergruppe. Mod et årligt gebyr og praktisk hjælp med drift og vedligehold, råder brugergruppen, efter nærmere fastsatte regler, over båden i det omfang, den ikke bruges af sejlerskolen. Der har i 2016 været brugergruppe tilknyttet Sea-You, som også deltaget på klubbens aftenkapsejladser onsdags-banen. Certificering Sejlerskolen blev i august 2014 certificeret under Dansk Sejlunion. Certificeringsdokumentet er lagt på sejlerskolens side på Instruktør-team Sejlerskolen har i den forgangne sæson, haft 25 aktive instruktører tilknyttet. Som tidligere år har der været enkelte udskiftninger og nye instruktører er kommet til (se liste nedenfor). Sejlerskolens instruktører rekrutteres fra sejlklubbens medlemmer. Instruktører har flere års sejlererfaring fra sejlads i egen båd eller som gast på andre både, og har Søfartsstyrelsens Duelighedsbevis. Flertallet af sejlerskolens instruktører har deltaget i Dansk Sejlunions sejlerskoleinstruktør-kurser.

15 Hvert hold har tilknyttet to instruktører, som fordeler de enkelte sejl-lektioner mellem sig. D. 17. november 2016 blev der holdt instruktørmøde for evaluering af sæsonen ogsamt drøftelse af ønsker og behov for istandsættelse eller nyanskaffelser til bådene for den kommende sæson. Som undervisningsmateriale er der i sæson 2016 anvendt bogen Gast udviklet og udgivet af Dansk Sejlunion. Til udenlandske elever er der rekvireret undervisningsmateriale fra RYA i England. Sejlerskole-udvalg Udvalget har i 2016 bestået af Martin Poulsen, Niels Breuner, Dan Egedesø (bestyrelsens repræsentant) og af Åge Thorborg sidstnævnte dog fraværende i sommerperioden på grund af langturssejlads. Se i øvrigt klubbens hjemmeside under Hvem er hvem?. Sejlerskolens daglige drift, vedligehold af skolebåde, PR mm. varetages af sejlerskoleudvalget. Ledelsesmæssigt skete der i 2016 en forandring, idet sejlerskolelederen igennem de seneste mange år, Åge Thorborg, havde valgt at trække sig tilbage fra denne funktion, og overgivet hvervet til Martin Poulsen. Arbejdet i sejlerskoleudvalget har i 2016 desværre været påvirket en del af dette skifte, hvor blandt andet arbejdet med registrering af elever og opkrævning af deltagergebyrer kom til at fylde meget, på grund af vanskeligheder med betalingsmodulet på klubbens hjemmeside. Problemet blev heldigvis løst og i løbet af anden halvdel af sæsonen kom vi endeligt i mål med de sidste elev-indbetalinger. Derfor vil der for den kommende sæson 2017 være ekstra fokus på, at få hjemmesiden gjort 100% klar, for at undgå dette store arbejde igen. Der er udarbejdet en beskrivelse af sejlerskolens arbejdsopgaver året rundt (sådan som det er praktiseret de senere år) Det er en slags håndbog for sejlerskoleudvalget. Dokumentet eller håndbogen er arkiveret i Instruktør/Træner arkiv på hjemmesiden. Derudover blev der på udvalgsmødet d. 25. oktober 2016 aftalt en ansvarsfordeling blandt udvalgsmedlemmerne, af sejlerskolens væsentligste opgaver. Denne fordeling fremgår af mødereferatet, der ligeledes er arkiveret i instruktør/træner arkivet.

16 Instruktør-team sæson Michael Thabasz Zaluski Knud Villefrance Rasmussen Mie Christensen Leif Andersen Claus Boch Kay Skyt Thomas Christensen Michael Lappe Dan Egedesø Søren Andersen Niels-Jacob Christiansen Jørn Tholstrup Jesper Lykkeskov Niels Breuner Anton Leckband Peter Uhre Hans Peter Nielsen Jørgen Bonde Per Dahl Pedersen Christian Frich Maria Boch Asger Christiansen Klaus Gelting Poul Frost Niels Henning Reisenhus Hilsen Sejlerskolen.

17 Beretning Festudvalget 2016 Festudvalget arrangerede igen i x 2 silde-lørdage ; 2 i forb.m. søsætning i april og 2 i forb.m. optagning i oktober. Herudover Standerhejsnings- og standerstrygningfest i forbindelse.med. de traditionelle højtidligheder forbundet med hejsning af sejlklubbens sommerstander sidste lørdag i april og strygning af samme den sidste lørdag i oktober. Alle 6 lørdage har vi oplevet stor opbakning fra sejlklubbens medlemmer, som møder op og skaber en fantastisk hyggelig stemning i og udenfor klubhuset. Nogle silde-lørdage måtte vi oven i købet smøre flere madder - dejligt! Vi vil imidlertid gerne have, at endnu flere deltager, særligt i festerne, hvor vi godt kan være personer mere i klubhuset. Og vi har derfor overvejet, hvad der kan lokke flere til at deltage, men uden at finde den helt rigtige formel. Så hvis nogen af klubbens medlemmer har en idé, hører vi gerne fra jer! Det er helt uforpligtende! Turudvalget består af Linda, Jytte, Marie, Jeanette, Henrik, Michael og Pernille. Og Rita har hjulpet, når enderne ikke kunne hænge sammen. Vi vil gerne byde velkommen til alle, der kunne have lyst til at være med i udvalget; jo flere vi er, desto mindre bliver arbejdet for den enkelte. Vi ser frem til at servere smørrebrød og pølser for klubbens medlemmer igen i 2017! Venlig hilsen Festudvalget

18 Kapsejladsudvalget Beretning Sæsonen 2016 har været begunstiget med usædvanligt godt sejlvejr i såvel forårsserien som efterårsserien. Ca. 30 både har været tilmeldt sejladserne, hvilket er stort set uændret fra tidligere år. Forårsserien har udelukkende været onsdagssejladser på en udlagt op-ned bane, mens efterårsserien har været op-ned bane frem til medio september. Fra medio september til medio oktober er der sejlet lørdag formiddag, med respitstart mellem 3 fast udlagte mærker. Op-ned banerne om onsdagen lægges traditionen tro ud af skiftende besætninger, som også står for den efterfølgende forplejning i klubhuset. Konceptet for sæson 2017 forventes relativt uændret, men der skal sikres lidt bedre pengeafregning for madindkøb (af hensyn til kasseren) og lidt bedre oprydning efter bespisningen (af hensyn til klubhusudvalget). I 2017 vil en del af Kapsejladsudvalget og mange fra onsdagsbanen været involveret i World Sailing Championship, hvilket forhåbentligt giver såvel oplevelser som inspiration.

19 Redaktionsudvalget / Marsejleren Med udgangen af 2016 blev Marsejleren lukket. Marsejleren blev gennem mange år udgivet af Marselisborg Sejlklub og Marselisborg Havn S/I i fællesskab. Bladet udkom i 2016 to gange. Sommernummeret blev trykt i et oplag på ca stk. og blev udleveret til alle interesserede på havnen, uanset om de var sejlende, gående eller kørende. Efterårets blad blev trykt i et oplag på ca. 750 stk., og blev sendt til medlemmernes postadresse. Sommerens blad havde en udadvendt profil, mens efterårsnummeret havde mere fokus på havnens og sejlklubbens interne stof. Marsejleren har i alle årene været et flot blad med mange gode artikler og formidler af aktiviteterne på havnen, men bladet blev også i stigende grad overhalet af nyhedsbreve og andre digitale udsendelser. Gennem årene er udfordringerne for klubblade generelt blevet større. Portostøtten faldt gradvist og forsvandt helt i Samtidig er omkostningerne steget. Til trods for annoncetegning var bladets omkostninger til sidst af en størrelse, der ikke stod i et fornuftigt forhold til gevinsten ved bladet. Modellen fra de seneste år med 2 årlige udgivelser betød samtidig, at det var svært at være helt up to date med aktuelt stof. Sejlklubbens bestyrelse har derfor sammen med bestyrelsen for Marselisborg Lystbådehavn og redaktionen på Marsejleren besluttet, at tiden nu var kommet til at lukke bladet. Beretning fra kursusudvalg, for året 2016 Formateret: yiv msonormal Igen i år har der været stor interesse for Duelighedskurset, der blev fuldtegnet med 20 deltagere, og en enkelt på venteliste. Holdet består som tidligere år, af en blanding af sejlerskole elever, eksisterende medlemmer og nye medlemmer. Kursisterne udtrykker stor tilfredshed med Gert Eilienbergers kompetente undervisning, og de hyggelige rammer i klubhuset. Annoncering er sket gennem klubbens nyhedsbreve, via Marsejleren og MS åbne Facebook side, hvor mange har været så venlige at dele opslaget, hvorved vi når udenfor egne rækker og dermed rigtigt mange i Aarhus området. I år har vi også tilbudt Yachtskipper 1. Der har opbygget sig interesse efter Y3 i Også dette hold blev fyldt med 12 kursister. Vi har ikke tidligere haft Y1 kursus, så det var dejligt at vi kunne fylde et hold i år. Underviser er Carsten Aagaard Rasmussen fra Horsens, også en meget erfaren underviser med en fortid i SOK. Der planlægges afholdelse af et VHF kursus i weekenden 31/3-2/4, foreløbigt er der 13 tilmeldte

20 Fantastisk sommerklubtur til Langør d juni. Langør var destinationen for sæsonens første klubtur. Det viste sig at være det helt rigtige valg. Den hyggelige havn og det skønne vejr var en fantastisk ramme om en vellykket klubtur! 20 både fra Marselisborg Sejlklub mødte op og fyldte godt i havnen. Der er bygget en lille sejlerstue, med tilhørende terrasse hvor vi med lidt snilde fik plads til alle 43 deltagere + 2 hunde. Vi sad tæt, men pyt - vejret var fantastisk og det kom ikke på tale at gå inden døre. Efter frokosten gik vi op til Samsø Naturskole, hvor naturvejleder Rune tog imod. Efter en kort introduktion, og en tur op på bakken bag skolen, blev vi udstyret med rejenet og spande. Udstyret med net gik jagten ind på den store rejefangst... Vi lignede sikkert den lokale SFO på tur, og naturvejlederens bekymring for om vi kunne genfinde det indre barn blev gjort til skamme. Tilbage i havnen var det ved at være tid til at forberede aftensmaden. Turudvalget sørgede for at tænde op i de fælles grill, og hver båd medbragte sin egen aftensmad. Efter middagen var der traditionen tro irsk Kaffe og noget sødt & salt. Vi kunne sidde udenfor hele aftenen og nyde en fantastisk solnedgang.

21 Efterårets klubtur den august blev til en kort men hyggelig sejltur til Norsminde. Eftermiddagen bød på gåtur efter billeder taget til formålet. Dejligt krydret med Kaj s (Tinka) fortællinger om sø og nor. Den fælles grill og aftensmad blev nydt i Norsminde sejlklubs lokaler.

22 Klubhusudvalg, beretning Solcelleanlægget kører igen som det skal, ny inverter opsat i maj Der produceres fint med strøm. - Vedligehold: udskiftet varmepumpe den del som er i bestyrelseslokalet., vinduer maledet udvendig. og køkken vindue under reparationeret. - Ny anskaffelser: komfur udskiftet, nye højtaler i begge opholdsrum og en, meget lang trappestige. - Tiltag: ny indretning af bestyrelseslokalet, (mangler lamper) - Oprydning / rengøring: grundig køkken rengøring, oprydning depot og loft. - Øl automat: vi har næsten hele året haft et køleskab, med løs pengekasse, idet vi venter på en automat type, som kan spytte en øl ud, når der betales med mobilpay. - Udlejning i 2016: 15 dage Planer for 2017,: vvi vil arbejde på at gøre TV væggen pænere og mere funktionel

23 Sponsorudvalget Sponsoraftalen med Jutlander Bank som hovedsponsor er forlænget til og med Sponsoratet er uændret, men Jutlander Bank deltager gerne med yderligere ved arrangementer m.v. Kommentar [J1]: Er det ikke 2017? Sponsorudvalget har etableret aftale med Harbo Bryggeriet om levering af øl og vand til klubben. Som del af aftalen har vi fået parasoller til terrassen. På et tidspunkt formentligt her i foråret leverer Harbo en ny automat, hvor der kan betales med kort eller mobilpay. Tak til vore sponsorer og frivillige En stor tak til vore sponsorer, der har givet os mulighed for at fastholde et højt aktivitets niveau, og også i år investere i fremtiden og til alle de frivillige kræfter i klubben, der yder en stor indsats for at få flere på vandet, skabe spændende aktiviteter og attraktive omgivelser har været et helt godt år for klubben, vi er flere end nogensinde når vi ses på vandet og i klubhuset til et spændende 2017!

Årsberetning 2017 for Marselisborg Sejlklub

Årsberetning 2017 for Marselisborg Sejlklub Årsberetning 2017 for Marselisborg Sejlklub 2017 vil af mange blive husket for en sommer med lave temperaturer og meget vind, men i Sejlklubben vil året huskes for meget stor aktivitet med forberedelse

Læs mere

Årsberetning 2018 for Marselisborg Sejlklub

Årsberetning 2018 for Marselisborg Sejlklub Årsberetning 2018 for Marselisborg Sejlklub 2018 vil af alle sejlere blive husket for den mest fantastiske sommer nogen sinde, fantastisk sommervejr med solskin høje temperaturer og behagelig brise. Men

Læs mere

Årsberetning for Marselisborg Sejlklub

Årsberetning for Marselisborg Sejlklub Årsberetning for Marselisborg Sejlklub Bestyrelsens beretning for året 2013 2013 har været en solskins sæson for klubben. Vi havde en juli måned med ideelt vejr til ferie i båd, - og vi kunne glæde os

Læs mere

Årsberetning for Marselisborg Sejlklub

Årsberetning for Marselisborg Sejlklub Årsberetning for Marselisborg Sejlklub Bestyrelsens beretning for året 2014 2014 har været et spændende år, hvor vi har set fremgang på mange områder, og slutter året med det største antal medlemmer nogen

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt.

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Tilstede: Finn, Michael, Søren, Steen, Helle, Arne Afbud: Bent Hansen Dagsorden: Pkt. 01. Velkomst

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013 Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer Gennemført i maj/juni 2013 93 har svaret på spørgeskemaet 9 via hjemmesiden. De fleste er mænd, bor i Dragør og over 50 år. Under 18 år 6% 16% Kvinde Mand 18-29

Læs mere

Årsplan for Sejlerskolen 2017

Årsplan for Sejlerskolen 2017 Februar Fredag 10.02.2017 Medhjælperfest i sejlklubben kl. 18.00 Mandag 20.02.2017 instruktørmøde vedr. Certificering af sejlerskolen kl.19.00 Marts Tirsdag 07.03.2017 Introaften for nye sejler skoleelever

Læs mere

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB Kolding Sejlklub er med nærværende aftale godkendt af Dansk Sejlunion som sportsklub Aftalen imellem Kolding Sejlklub og Dansk Sejlunion gælder for perioden ddmm-2017

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012 1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 2 punkter til evt. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo 2. Bordet

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Windsurfing Kitesurfing Race klasse Open Fun klasse www.ronbjergopen.dk Rønbjerg Open 2013 Nordjydsk Windsurfing Klub indbyder hermed til wind- og kitesurfing stævne i Rønbjerg

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret Aktiviteter 1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret 02-06-2009: Intromøde omkring Marselisløbet med følgende aktiviteter - Konditionstest - Smoothie bar og info omkring sund kost - Generel

Læs mere

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen (GF) valgte Asger Christiansen, der var foreslået af bestyrelsen.

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen (GF) valgte Asger Christiansen, der var foreslået af bestyrelsen. Referat fra Marselisborg Sejlklubs Ordinære generalforsamling torsdag d. 14. marts 2013 kl. 19.00 samt Ekstraordinære generalforsamling torsdag d. 4. april kl. 19.15 Dagsorden i følge vedtægterne ordinær

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27.

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. SSK Ungdom Ny strategi for Ungdomsafdelingen Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. februar 2008 Ungdomsafdelingens fremtid - opgaveformulering Udvalget skal arbejde med

Læs mere

Afholdt d. 18/11 2012 der bespises ca. 35 deltagere.

Afholdt d. 18/11 2012 der bespises ca. 35 deltagere. Referat af generalforsamling Afholdt d. 18/11 2012 der bespises ca. 35 deltagere. Med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Beretninger a. Formanden b. Udvalgene 4. Regnskab/budget

Læs mere

Funktions-beskrivelser

Funktions-beskrivelser - -0-018 1 Indhold: 0 Baggrund og formål med dokumentet 1 Formand Instruktør teori duelighed 3 Instruktør praktik duelighed 4 Instruktør - aspirant 5 Skolebåds-teknikker 6 Marketing & kommunikation 7 Diverse

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2009.

Nyhedsbrev juni 2009. Sallingsund Sejlklub 17.06.09. Nyhedsbrev juni 2009. Stemningsbillede fra sommerudflugten 2008. 1 Nyt fra bestyrelsen. Siden sidste nyhedsbrev har vi haft generalforsamling med et stopfyldt klubhus. Der

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere

Nu er det kun længden på denne tale, der adskiller jer fra det kolde fadøl og Leifs døde fingre.

Nu er det kun længden på denne tale, der adskiller jer fra det kolde fadøl og Leifs døde fingre. Standerhejsning 29.april 2017 Velkomst. Velkommen til standerhejsning 2017. Nu er det kun længden på denne tale, der adskiller jer fra det kolde fadøl og Leifs døde fingre. Jeg er siden sidste stander

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 1 Horsens d. 24.10.2015 Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 Fra klokken 19.00 til 22.00 Deltagere : Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Ole Harby, Knud Erik Feldt, Klaus D. Johansen, Ole Søndermølle,

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

Generalforsamling i Varde Tennisklub- torsdag den 12. november Regnskabet godkendt.

Generalforsamling i Varde Tennisklub- torsdag den 12. november Regnskabet godkendt. Generalforsamling i Varde Tennisklub- torsdag den 12. november 2015. Referent: Elin Sommerfeldt Nedbo 1. Valg af dirigent. Egon Schultz blev foreslået af bestyrelsen og enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterer

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!!

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! 2016 blev en sæson med flere aktiviteter og større deltagelse end tidligere. I NB er der mulighed for at sejle kapsejlads på mange måder,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Dato: Den 9. december 2013 Tid: Kl. 17:30 22:00 Sted: Deltagere: Afbud: VSK klubhuset Kenneth Bøggild, Henrik Mütze, Peter Jensen, Christina Rasmussen,

Læs mere

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM 2 3 KOLDING SEJLKLUB UNGDOM Kolding Sejlklub Ungdom/KSU Ungdoms/Junior afdelingen blev til ved en generalforsamling i 1932. Ungdomsafdelingen har i dag både klublokaler, omklædnings- og baderum samt en

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

SEPTEMBER: Lad os lige løbe programmet igennem måned for måned: SENIORERNE STARTER TIRSDAGSMØDERNE

SEPTEMBER: Lad os lige løbe programmet igennem måned for måned: SENIORERNE STARTER TIRSDAGSMØDERNE Igen i år har Aktivitetsudvalget lagt sig i selen for at planlægge nogle aktiviteter, der kan have en bred interesse for os alle i klubben. Vi har lyttet til gode råd fra medlemmerne og derfor er antallet

Læs mere

Referat af Generalforsamling 18. marts 2015

Referat af Generalforsamling 18. marts 2015 Referat af Generalforsamling 18. marts 2015 Deltagere: Bestyrelsen og 8 medlemmer 1) Per Zeuten blev valgt som dirigent. 2) Beretning ved formanden, optileder, seniorleder og sponsorudvalg (vedhæftet)

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

General forsamling 2018

General forsamling 2018 General forsamling 2018 Referat af G e n e r a l f o r s a m l i n g I SKS tirsdag d. 27. februar 2018 kl. 19:00 Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Valg af dirigent og 2 stemmetællere Ad 1: Peter Bjørn blev foreslået

Læs mere

Kompasset november 2016

Kompasset november 2016 Kompasset november 2016 Standernedhaling Standernedhalingen 2016 blev afholdt i fint vejr søndag 30. oktober. I denne weekend blev samtidigt afholdt et juniorarrangement med overnatning, klubmesterskab

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Sejl og Motorbådsklubben Grønsund og Bogø Sejlklub

Sejl og Motorbådsklubben Grønsund og Bogø Sejlklub Side 1 af 6 Sejl og Motorbådsklubben Grønsund og Bogø Sejlklub indbyder til åbent DS-DM 2013 for IF og L23 Onsdag den 14. august til lørdag den 17. august 2013 med søndag den 18. august som reservedag.

Læs mere

Deltagere: Ruddi, Lennart, Jens Jørgen, Michael, Lars, Claus Frank (via skype)

Deltagere: Ruddi, Lennart, Jens Jørgen, Michael, Lars, Claus Frank (via skype) Bestyrelsesmøde i Nibe Sejlklub Tirsdag d. 15. marts 2016 kl. 18.30 Mødet afholdes i Klubhuset Deltagere: Ruddi, Lennart, Jens Jørgen, Michael, Lars, Claus Frank (via skype) Afbud: Laury 1. Kort opfølgning

Læs mere

Orientering om løst og fast fra formanden

Orientering om løst og fast fra formanden Orientering om løst og fast fra formanden I stedet for at sende en masse enkelte informationer ud, har jeg samlet det hele i dette skriv, som optakt til medlemsmødet onsdag den 28. september, kl. 19 i

Læs mere

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K.A.S. sejlerskole SEJLERSKOLE Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K.A.S. sejlerskole tilbyder en toårig sejleruddannelse, hvor du gennemgår

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser" Kære Fremmer. Bådene er i vandet eller på vej og foråret og solen har vist sig frem, snart er der

Læs mere

Årsberetning 2015 for Marselisborg Sejlklub

Årsberetning 2015 for Marselisborg Sejlklub Årsberetning 2015 for Marselisborg Sejlklub Flere på vandet! det er i al sin enkelhed Marselisborg Sejlklubs vision. 2015 har været et godt år i sejlklubben, selvom vejret ikke har været med os, som vi

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

Rønbjerg Open 21.-22. juni 2014

Rønbjerg Open 21.-22. juni 2014 Rønbjerg Open 21.-22. juni 2014 Windsurfing Kitesurfing Wakeboard SUP www.ronbjergopen.dk Rønbjerg Open 2014 Nordjydsk Windsurfing Klub indbyder hermed til wind-, kitesurfing og wakeboard stævne i Rønbjerg

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Aftenens program Skovshoved Sejl Center Præsentation af ungdomsafdelingen Præsentation af trænere Sæsonplaner En typisk

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde SBK Ungdom Sæson 2018 Forældremøde 2018.05.22 Program: Ungdomsorganisation 2018 Hold og trænerbesætning Aktiviteter og årsplan Sikkerhed på træningsaftener / Nødberedskab Træningsaften set up Forældrehjælper

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken til i bestyrelseslokalet

Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken til i bestyrelseslokalet 1 Horsens d. 23.3.2017 Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken 19.00 til 21.30 i bestyrelseslokalet Deltagere: Svend Smedegaard, Klaus D. Johansen, Kristian Trøst Smedegaard, Jan Riskær

Læs mere

Bestyrelsens Beretning for sejlåret 2018

Bestyrelsens Beretning for sejlåret 2018 Bestyrelsens Beretning for sejlåret 2018 Kære SKB-medlemmer. Endnu engang er det dejligt at kunne sige at det at være formand for en klub med så mange frivillige hjælpere er beroligende. Jeg plejer at

Læs mere

Nyhedsbrev. Valby Boldklub

Nyhedsbrev. Valby Boldklub Nyhedsbrev Valby Boldklub NYHEDER FRA UNGDOMSAFDELINGEN Ny klubtrøje: Valby Ungdom præsenterer hermed afdelingens nye klubtrøje. Tanken med den nye trøje er, at den kan benyttes hver gang, vi skal til

Læs mere

Sejlklubben Neptun, Vejle. Spørgeskema Undersøgelse af kapsejladssæsonen 2012

Sejlklubben Neptun, Vejle. Spørgeskema Undersøgelse af kapsejladssæsonen 2012 Spørgeskema Undersøgelse af kapsejladssæsonen 2012 Info fra kapsejladsudvalget, via mail og hjemmeside 1. Der er taget initiativ til at vi kan se tilmeldte både løbende på hjemmesiden fra næste sæson.

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Deltagere: Ruddi, Lars, Jens Jørn, Frank, Laury, Michael og Jan

Deltagere: Ruddi, Lars, Jens Jørn, Frank, Laury, Michael og Jan Bestyrelsesmøde i Nibe Sejlklub Tirsdag d. 25. oktober 2016 kl. 18.30 Mødet afholdes i Klubhuset Deltagere: Ruddi, Lars, Jens Jørn, Frank, Laury, Michael og Jan Afbud: Lennart og Claus 1. Kort opfølgning

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan Juelsminde Sejlklub Strategiplan for perioden 2013-2018 1 Baggrund og formål: Sejlklubbens formål er ifølge vedtægternes paragraf 2 følgende: Foreningen og dens formål er at fremme et aktivt klubliv. at

Læs mere

Jeg har sidste gået i korte bukser, mens min telefon har været stokket af SMS er fra dækfirmaet, om at nu var det tid at få vinterdæk på.

Jeg har sidste gået i korte bukser, mens min telefon har været stokket af SMS er fra dækfirmaet, om at nu var det tid at få vinterdæk på. Standernedtagning 28. oktober 2018 Velkommen til standernedtagningen 2018. Så er sæsonen sluttet. Ved standerhejsning sidst i maj havde vi håbet om en god sommer, strålende vejr. Håbet er nu erstattet

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Vind, vejr og vand helt tæt på

Vind, vejr og vand helt tæt på Vind, vejr og vand helt tæt på Et projekt, der udnytter ubrugte lokale faciliteter, og hvor kommunen udbyder tilbuddet til alle skoler i kommunen og lønner en tovholder til den daglige afvikling. Projektet

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2016 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.19/3-26/3 2016.

Læs mere

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer. Referat fra generalforsamling mandag d 30/1 2017 26 stemmeberettigede medlemmer. 1. Bestyrelsen forslog Christian Platen som dirigent, Vedkommen blev valgt. Christian Platen takkede for valget og kunne

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 Kære medlemmer På bestyrelsens vegne skal jeg her kort gøre status over det sidste års forløb i SKS. Danmark har, som alle ved, været ramt af en økonomisk krise, som vi

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

Standerskiftetale. lørdag den 27. oktober Kære medlemmer, kære sejlere. Lørdag, den 27. oktober 2018

Standerskiftetale. lørdag den 27. oktober Kære medlemmer, kære sejlere. Lørdag, den 27. oktober 2018 Lørdag, den 27. oktober 2018 Standerskiftetale lørdag den 27. oktober 2018 Kære medlemmer, kære sejlere Så er det blevet tid til, at vi står her igen, denne gang for at udskifte standeren, der symboliserer

Læs mere

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Til Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab for BB 10 meter i dagene 13. til 16. august 2014. 1. Regler 1.1 Der sejles

Læs mere

Ordinær generalforsamling SBK 4. februar2010

Ordinær generalforsamling SBK 4. februar2010 Dagsorden: Ordinær generalforsamling SBK 4. februar2010 1. Valg af dirigent. 2. Afgørelse af udskreven sangkonkurrence. 3. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 4. Udvalgene aflægger beretning. 5.

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 1 Horsens d.15.5.2014 Referat fra bestyrelsesmøde den 12.maj Fra klokken 19.00 til 22.00 Deltagere: Anne Skjerning, Carl-Erik Carlsen, Svend Smedegaard, Ole Harby, Knud Erik Feldt, Henrik Frederiksen,

Læs mere

SYC Bestyrelsesmøde Referat fra møde den: D. 9. jan kl. 19:00, Klubhuset

SYC Bestyrelsesmøde Referat fra møde den: D. 9. jan kl. 19:00, Klubhuset Sønderborg d.5. feb 17 Sendt til: Bestyrelsen SYC Bestyrelsesmøde Referat fra møde den: D. 9. jan kl. 19:00, Klubhuset 1. Seneste nyt fra formanden og øvrige a. Idrætshøjskolen køber en Gummibåd, som SYC

Læs mere

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Status / danske sejleres aldersfordeling 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 alder Der var engang! De glade 70 ere og 80 ere 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Følgende dagsordenen i følge vedtægterne 8:

Følgende dagsordenen i følge vedtægterne 8: Referat af generalforsamling afholdt d. 16. november 2014 kl. 13.30 i Restaurant Marina med ca. 80 deltagere. (repræsentanter for vinterbaderne er inviteret med). Følgende dagsordenen i følge vedtægterne

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Maj 2010 AFTALE OM BRUGSRET Mellem Marselisborg Sejlklub (kaldet MS) og Brugerne til sammen kaldet Parterne er der i dag indgået følgende aftale om Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Preambel

Læs mere

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum Silkeborg Sejlklub fejrer 125 års jubilæum I anledning af Silkeborg Sejlklubs 125 års jubilæum 1. september 2012 inviteres klubbens medlemmer, sponsorer, annoncører, leverandører og samarbejdspartnere

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole

Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole Revision 1.0 5. august 2010 Indholdsfortegnelse Sejlerskolens målsætning... 2 Uddannelser... 2 Skoleudvalget... 3 Arbejds-/ansvarsområder... 4 Skoleudvalgs

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Matchrace sejlads i match bådene, tages under punkt 4, og bliver dermed 4a. 1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

Matchrace sejlads i match bådene, tages under punkt 4, og bliver dermed 4a. 1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. Horsens d. 11.3.2014 Referat af bestyrelsesmøde den 6.3.2014 Fra klokken 19.00 til 22.00 I Klubhuset Deltagere: Svend Smedegaard, Jens Troense, Knud Erik Feldt, Henrik Frederiksen, Ole Søndermølle, Ole

Læs mere

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl. 19.30 Deltagere: Jacob Birkelund, Thomas Liboriussen, Lars Holm, Søren Larsen Brødbæk (ingen deltagere udenfor bestyrelsen

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

FORMANDSBERETNING 2013-2014

FORMANDSBERETNING 2013-2014 FORMANDSBERETNING 2013-2014 Så er året ved at være gået og det har igen været et rigtig godt år for BGF. Vi har i år 180 medlemmer. Heraf ca. 95 børnegymnaster. Det er omkring det samme antal som sidste

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013

Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013 Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013 Den ordinære generalforsamling 2013 for Dansk Accent Klub blev afholdt søndag den 3. februar kl. 11.00 i Roskilde Sejlklubs klubhus i Roskilde havn. 1.

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

5. Prioritering Christian Lerche

5. Prioritering Christian Lerche 5. Prioritering 2019 - Christian Lerche Pejlemærke: Flere skal sejle Afdække alle tilbud til unge, voksne og ældre for at præsentere muligheder til inspiration Rådgive og motivere sejlklubber til at få

Læs mere

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 Vejle fjord en smuk ramme for sejlsporten Vejle fjord er en af Danmarks smukkeste rammer for sejlsport med

Læs mere