Vælg det helt rigtige køleskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vælg det helt rigtige køleskab"

Transkript

1 Vælg det helt rigtige køleskab En guide, som hjælper dig med overvejelserne Af Heidi Lund d. 22/07/2016 Nyt køleskab? Du tænker måske ikke meget på dit køleskab til hverdag, men der er med garanti ét tidspunkt, hvor køleskabet tager al opmærksomheden: Når det går i stykker. Der kan også være andre grunde til at udskifte køleskabet. Måske har du tænkt på, at elmåleren tæller lige hurtigt nok? Eller er du mon træt af, at der er frysende koldt på nogle hylder i køleskabet og lidt for lunt på andre? I denne guide viser vi dig, hvad du skal holde øje med i jagten på et nye køleskab.

2 Det får du i guiden Vælg den rigtige type Hvor stort skal køleskabet være? Pris, pris, pris Spar penge med en energivenlig model Det store udvalg af funktioner Find rundt i producenterne Hvem er bedst i test? Vælg den rigtige type Et køleskab er ikke bare et køleskab. I dag ndes der en række forskellige typer lige fra det traditionelle fritstående køleskab til retrokøleskabe inspireret af 50 erne, integrerede køleskabe og luksuriøse amerikanerkøleskabe. Fritstående køleskab Det fritstående køleskab er, som navnet antyder, designet til at stå frit i dit køkken. Det har både front- og sidebeklædning og ser derfor pænt ud både forfra og fra siden. Fordelen er, at du ikke behøver et køkken med plads til integrering af køleskabet - det kan nt passe sig selv uafhængigt af resten af dit køkkeninteriør.

3 Specielt for de integrerbare Hvis dit køkken har et par år på bagen, er det en god idé først at tjekke med køkkenforhandleren, om de stadig laver den type låge, du har og ikke mindst, om den kan laves i de ønskede mål. Integrerbart køleskab Integrerbare køleskabe er bygget til at camou ere sig med en køkkenlåge på forsiden, der matcher resten af dit køkkeninteriør og går i ét med køkkenet. Derfor skal du selv anskaffe en låge gennem din køkkenforhandler. Lille køleskab Et køleskab behøver ikke at fylde hverken et helt eller et halvt køkken. De små køleskabe kan typisk rumme mellem 40 og 160 liter og er velegnede til husstande med en enkelt eller to personer. Et lille køleskab kan også nt fungere som supplement til et almindeligt køleskab, for eksempel hvis teenageren skal have køleskab på værelset, eller du skal køle drikkevarer på kontoret eller i festlokalet. Retrokøleskab Med et retrokøleskab kan du tage venner og familie med tilbage til 50 erne. Det er et designspørgsmål snarere end et funktionsspørgsmål, om du skal vælge en retromodel. Du kan nemlig sagtens få et topmoderne køleskab, der, som en bonus, spreder lidt retroglamour i dit køkken. Køle-fryseskab Køle-fryseskabet er en kombination af køleskab og fryser samlet i samme skab. Frysedelen er oftest placeret i bunden med køleskabet ovenpå. Frysedelen i et køle-fryseskab er som regel af begrænset størrelse, så de er bedst til dig, der har et begrænset behov for at fryse ting ned, eller som har mulighed for at supplere med en kummefryser eller et fryseskab i bryggerset eller skuret. Amerikanerkøleskab Amerikanerkøleskabe består af et køleskab og et fryseskab, der er bygget sammen i én enhed og står ved siden af hinanden derfor kaldes de også side by side. Det er køleskabsudgaven af en Rolls Royce: Store og luksuriøse. De este skabe af denne type er også udstyret med både vand- og isdispensere og et væld af andre detaljer. Amerikanerkøleskabe er større end den europæiske standard for køleskabe, så inden du køber et, er det en god idé at dobbelttjekke, om du har plads.

4 Pris, pris, pris Det er typisk prisen på et produkt, der i første omgang afgør, om det bliver købt eller ej. Køleskabe ndes i et markant bredere prisfelt end de este andre hvidevarer, fordi der er så mange forskellige typer. De billigste, helt små modeller kan købes for lige omkring kr., mens de dyreste amerikanerkøleskabe med masser af luksus kan koste mere end kr. Derfor er det vigtigt at afgøre, hvor meget du maksimalt vil betale for dit skab men husk også at overveje skabets energiforbrug, for det har meget at sige for den samlede udgift gennem hele skabets levetid. Mere om det i næste afsnit. Energiskalaen går fra A-D, hvor A+++ er bedst. Spar penge med en energivenlig model Dit køleskab er altid tændt. Derfor er en af de vigtigste overvejelser skabets energiforbrug. Hvis du vælger en kombinationsløsning, enten et køle-fryseskab eller et amerikanerkøleskab, er energiforbruget normalt højere end i traditionelle køleskabe. Energistyrelsen anslår desuden, at forskellen på et A+++ og et A+ køleskab er kr. i løbet af skabets levetid, mens en tilsvarende forskel for et køle-fryseskab løber helt op i kr. Det kan altså hurtigt betale sig at investere i et køleskab i en bedre energiklasse, fordi du hiver pengene hjem på et mindre energiforbrug.

5 Hvor stort skal køleskabet være? De mindste køleskabe kan rumme 40 liter og stå under et bord, mens de største kan rumme næsten 400 liter og hvis det er et køle-fryseskab, skal frysedelen lægges til. Start derfor med at vurdere, hvor meget plads du har brug for, og hvor meget plads du har til skabet. Hvor stor kapacitet? Energistyrelsens tommel ngerregel er, at én person har brug for mindst 100 liter. Derefter kan du lægge 50 liter til pr. person i din husstand. Det kan dog være en god idé at købe et lidt større køleskab, hvis du godt kan lide at købe stort ind, tit har gæster til middag eller deler beboelse med kronisk sultne teenagere. Det er altid en god ide at tjekke kapaciteten på dit gamle køleskab og overveje, om dine behov har ændret sig, siden du købte det. Hvad med køle-fryseskabet? Du skal være opmærksom på, at der normalt er en ret ujævn fordeling af fryse- og kølekapacitet i køle-fryseskabe. Kølerummet er som regel mindst dobbelt så stort som fryserummet. Tommel ngerreglen for fryserkapacitet er, at du skal bruge liter pr. person. Har du kig på et køle-fryseskab med 200 liter kølerum og 100 liter fryserum, passer det altså nt til 2-3 personer. Kapacitet måles i liter

6 1 person: 100 liter 2 personer: liter 3 personer: liter 4 personer: liter 5+ personer: 300+ liter Nogle køle-fryseskabe har meget små frysere eller kun en fryseboks, og i de tilfælde kan det være nyttigt at supplere med en kummefryser eller et fryseskab et andet sted i hjemmet. Det store udvalg af funktioner Når størrelsen, prisen og energiforbruget er på plads, er det store arbejde gjort. Nu skal du overveje, hvilke funktioner der kan gøre din hverdag lidt lettere. Har du f.eks. en åben køkkenløsning, som kræver et støjsvagt køleskab? Har du brug for ekstra gode forhold for frugt og grønt, så de holder sig længere? Eller skal det bare være let at holde en jævn temperatur i hele køleskabet? Her giver vi dig overblikket over de mange funktioner, du kan få i dit nye køleskab. Indretning

7 Vi skrev tidligere, at køleskabets kapacitet er afgørende. Det holder vi fast i, men en vigtig overvejelse er også, hvordan pladsen er indrettet. Det bliver nemlig mere og mere almindeligt, at køleskabe har eksible indretningsmuligheder. Du kan få køleskabe med justerbare hylder, skuffer og specielle opbevaringsskuffer med deres egne temperaturindstillinger. Overvej derfor, hvordan du helst vil opbevare dine madvarer i køleskabet. Særlige mål Der er stor forskel på at skulle nde plads til et lille køleskab og et monstrum af et amerikanerkøleskab. Nogle producenter er kendt for at lave køleskabe med særlige størrelser. Fisher & Paykels luksuskøleskabe er for eksempel bredere end de este almindelige køleskabe. Find derfor altid målebåndet frem og tjek, om indretningen af dit køkken stiller ekstra krav til køleskabet. Automatisk afrimning Du kender sikkert problemet fra ældre køleskabe: Der samler sig rim og frost på køleelementet på bagvæggen. Det undgår du med et køleskab med automatisk afrimning. Den automatiske afrimning er især praktisk, hvis køleskabet ofte bliver fyldt op med mange friske fødevarer, og når du afkøler mange drikkevarer i sommerperioden. Ventileret køling Køleskabe holder din mad kold ved at sende kølig luft rundt i kølerummet, og effektiviteten af skabet afhænger af, hvor godt det er til at sende luften rundt. Jo større dit køleskab er, jo mere luft skal der bruges. Når du vælger et større køleskab, er det derfor en god idé at se efter ventileret køling. Den ventilerede køling sikrer dig en jævn temperatur i hele kølerummet, så du undgår stivfrosne madvarer på nogle hylder og halvlunkne fornøjelser på andre.

8 Elektronisk temperaturindstilling I ældre køleskabe indstilles temperaturen typisk med en drejeknap. Du har sikkert oplevet, at det ikke giver en særlig præcis temperatur. Derfor er det en god idé at kigge efter elektronisk temperaturindstilling, fordi den lader dig indstille temperaturen helt præcist. Har køleskabet også display, er det let at overvåge temperaturen. En mere præcis temperatur betyder, at dine madvarer holder sig friske i længere tid, og at der potentielt er penge at spare, fordi du ikke bruger energi på at holde temperaturen unødvendigt lav. Sku 椀甀 er med fugtighedsregulering Selv i køleskabet har frugt og grønt begrænset holdbarhed. Frugtelskere og salatspisere ved, hvor irriterende det er at måtte smide de tørre rester ud, men der er heldigvis hjælp at hente. Sku 椀甀 er med lavere temperatur Der ndes også smarte løsninger til dig, der kan lide at gå på besøg hos slagteren og skehandleren. Ferske fødevarer som kød og sk holder sig bedre ved lidt lavere temperaturer end de 5 C, der normalt er i resten af køleskabet, og derfor kan du nde køleskabe med skuffer designet til netop dette formål. De kan typisk indstilles helt ned til 0 C for at forlænge holdbarheden på bøfferne og ske leterne.

9 Lydniveau Køleskabet står som regel centralt placeret i hjemmet. Netop derfor er det vigtigt at tænke på, hvor meget lyd det laver især hvis du har en åben køkkenløsning eller bor i en etværelses lejlighed. Heldigvis er langt de este køleskabe allerede meget støjsvage, og lydniveauet ligger typisk lige omkring 40 db. Det er det samme niveau som en person, der hvisker. Generelt betragtes køleskabe som stillegående, når lydniveauet er på under 40 db. French Door Den nyeste trend inden for amerikanerkøleskabe er de såkaldte French Door-skabe, der, på trods af navnet, ikke har ret meget tilfælles med franske døre, som vi kender dem. Begrebet dækker over, at skabets kølerum har 2 døre og er placeret øverst, mens fryserummet enten har 2 separate døre eller er lavet som fryseskuffe. Det smarte er, at du har al kølepladsen oppe i højden, så du let kan danne dig et overblik.

10 Find rundt i producenterne Der er rigtig (!) mange producenter af køleskabe, og der er sikkert mange mærker, som du aldrig har hørt om. Alligevel har de este af os et forhold til bestemte producenter, f.eks. fordi vi tidligere har købt hvidevarer af samme mærke. De este producenter laver ere forskellige typer af køleskabe i forskellige prisklasser, så denne oversigt skal nærmere ses som tommel ngerregler end faste og ufravigelige retningslinjer.

11 Hvad med de andre? De prisvenlige modeller Scandomestic, Zanussi, Vestfrost, Indesit, Candy og Adelberg producerer alle køleskabe, der er enkle at bruge og ikke koster en bondegård. Hvis du ikke har brug for en masse ekstrafunktioner eller smarte løsninger, men bare vil have et køleskab, du skal slutte til, skal du lede blandt disse producenter. Det gode køleskab uden sidespring Er du villig til at betale lidt mere for dit køleskab, enten for at få en lidt bedre energiklasse eller lidt ere funktioner, er det skabene fra Electrolux, Bosch, Samsung, Bauknecht eller LG, som du skal kigge efter. Her nder du kvalitetsprodukter, der har de mest almindelige ekstrafunktioner, men som ikke går all-in på luksusfunktioner. Luksus med ekstra funktioner De absolutte topmodeller, når det gælder køleskabe, kommer fra producenter som Liebherr, Miele, Siemens, AEG, Witt, Asko og Fisher & Paykel. Vil du gerne have et skab spækket med ekstra funktioner og luksusfeatures, er det disse producenter, du skal tage et kig på. Det er selvfølgelig ikke alle køleskabsproducenter, vi har beskrevet ovenfor. Producenter som Whirlpool, Gorenje, Gram, Smeg, Beko og Blomberg har specialiseret sig i at lave køleskabe til ethvert formål, og derfor kan deres produkter også passe ind i ere af kategorierne. Bedst i test? Forbrugerrådet Tænk laver uafhængige og objektive tests af en lang række hvidevarer, og naturligvis har de også kastet deres kærlighed på køleskabet. Vi har set lidt nærmere på

12 testen, og de vigtigste resultater deler vi med dig her. Hvem vinder? I toppen af testskemaet nder vi 2 modeller fra svenske Electrolux. De udmærker sig især ved at have meget præcise termometre og ved at være meget støjsvage - men faktisk ligger de på alle de testede punkter over middel. I top 5 nder vi derudover 2 modeller fra Bosch og 1 fra Siemens. Også her er præcisionsniveauet på termometrene i top, ligesom de scorer højt på brugervenlighed og kvalitetsindtryk. Det testes køleskabene på Temperaturens stabilitet Energiforbruget Brugervenligheden Støjniveauet Kølekapaciteten Kvaliteten af materialer Som altid ndes der også ganske gode køleskabe uden for top 5. Nogle, som f.eks. Liebherr, scorer højt på kølekapacitet, mens Samsung er stærke på både brugervenlighed, støjniveau og kvalitetsindtryk. Derfor behøver du ikke nødvendigvis at købe en testvinder for at få et køleskab, der passer til dig - det vigtigste er, at dine krav til køleskabet bliver opfyldt. Se testvindere hos WhiteAway

Sådan vælger du den rigtige opvaskemaskine

Sådan vælger du den rigtige opvaskemaskine Sådan vælger du den rigtige opvaskemaskine En guide til at vælge den helt rette model Af Linette Andersen d. 24/08/2016 Få styr på opvasken Opvaskemaskinen er en ven i nøden, når beskidte tallerkener hober

Læs mere

Sådan 爀爀 nder du den perfekte tørretumbler

Sådan 爀爀 nder du den perfekte tørretumbler Sådan 爀爀 nder du den perfekte tørretumbler En guide, som hjælper dig med at vælge rigtigt Af Heidi Lund d. 24/08/2016 Hvor skal jeg begynde? Du ved, at du skal have en ny tørretumbler, men ikke hvilken

Læs mere

Sådan vælger du den rigtige vaskemaskine

Sådan vælger du den rigtige vaskemaskine Sådan vælger du den rigtige vaskemaskine En guide, som hjælper dig med at ⴀ砄nde den perfekte model Af Heidi Lund d. 23/08/2016 Køb en vaskemaskine, som forstår dig En vaskemaskine, som ikke passer helt

Læs mere

Bosch/Siemens de to bedste mærker De identiske modeller fra Bosch og Siemens klarer sig næsten altid bedre end gennemsnittet for opvaskemaskiner. De vasker og tørrer godt med lavt forbrug af vand og strøm.

Læs mere

Verdens mest fleksible køle-/fryseskab

Verdens mest fleksible køle-/fryseskab Køle-/fryseskabe Verdens mest fleksible køle-/fryseskab 7 C 6 C 5 C 4 C 3 C 2 C 1 C Døråbningsfrekvens Med den nye adaptive temperaturstyring tilpasser dit ASKO køle-/fryseskab sig til dine vaner og styrer

Læs mere

Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk

Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk AAB Afdeling 53 Bushøjen Se valgfri front på næste side Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk AAB Afdeling 53 Bushøjen ed ved strømafbrydelse i timer fra -

Læs mere

TILBUD AF VARER. Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015 til den 10-05-2015 )

TILBUD AF VARER. Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015 til den 10-05-2015 ) Hvidevarer- Shop.dk Hvidevarer- Shop.dk Gl. Banegårdsplads 4 4220 Korsør Danmark CVR-nummer: 35946152 E-mail: Info@hvidevarershop.dk http://hvidevarershop.dk Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015

Læs mere

din for altid M60 KØL OG FRYS

din for altid M60 KØL OG FRYS din for altid M60 KØL OG FRYS 2 Miljø, funktionalitet og tidløst design GRAM er kendt for at udvikle produkter, der glæder forbrugerne i dagligdagen og dermed bidrager til positive oplevelser i køkkenet.

Læs mere

Køle-/fryseskab, 201 cm

Køle-/fryseskab, 201 cm stål-easyclean 13195 kr* *Vejledende pris Miljøafgift på 8 kr eks. moms. Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, 179 kwh/år Nettovolumen total: 355 l Design og komfort Front i stål med

Læs mere

HOUSEHOLD Priskatalog 2009/2010. www.vestfrost.dk

HOUSEHOLD Priskatalog 2009/2010. www.vestfrost.dk HOUSEHOLD Priskatalog 2009/2010 www.vestfrost.dk Køleskabe Grundlæggende dyder og moderne teknologi mødes i Vestfrost Køle- og fryseteknologien står aldrig stille. Det samme gælder kundernes krav. Det

Læs mere

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER FRIT VALG

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER FRIT VALG ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER SKS 200 A+ FRIT VALG 1999,- FRYSESKAB SFS 170 A+ Begrænset antal OP ESF 63040 W AEG L 60460 FL OBH MIKROOVN 7555 Kolde facts til brug af fryser Indfrysning: Ved

Læs mere

Elkedler. Tænk anbefaler: Elkedler

Elkedler. Tænk anbefaler: Elkedler Elkedler 11.3.2013 Tænk har testet 18 elkedler i vidt forskelligt design, og fraråder 4 af kedlerne, hvor overfladetemperaturen kommer op på 95 grader. 1 kedel er god på alle punkter og vinder Bedst i

Læs mere

Nyt design - med mange fordele

Nyt design - med mange fordele NEW FreshLine 2011 Nyt design - med mange fordele GRAM har igennem generationer været kendt for at udvikle produkter, der gør hverdagen nemmere og bidrager til positive oplevelser i køkkenet. Og det gælder

Læs mere

650 LITER KØLE- /FRYSESKAB - ACTIVE

650 LITER KØLE- /FRYSESKAB - ACTIVE KØLE- / FRYSESKABE Serien består af 4 modeller med en kapacitet fra 650 til 1400 liter. Skabene opfylder de højeste krav til udførsel og effektivitet. Modellerne findes i køl og frys med henholdsvis 1

Læs mere

Energiklasse, oplyst af leverandør Resultat af kontrol Leverandørs handling Kontrol afsluttet Kommentar

Energiklasse, oplyst af leverandør Resultat af kontrol Leverandørs handling Kontrol afsluttet Kommentar Resultater af Energistyrelsens kontrol Køle- /fryseapparater - Kontroller lavet før 2013 Senest opdateret 31. juli 2014 Skemaet nedenfor viser kontrolresultater for køle- og/fryseapparater, foretaget af

Læs mere

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele NEW ClassicLine 2011 Klassisk skandinavisk design - med alle fordele GRAM har gennem generationer været kendt for at udvikle produkter, der gør hverdagen nemmere og bidrager til positive oplevelser i køkkenet.

Læs mere

25_013. Vaskemaskiner

25_013. Vaskemaskiner 25_013 Vaskemaskiner 2013 IKEA vaskemaskiner er designet til brug hver dag. IKEA vaskemaskiner har funktioner, der er nemme at bruge, opfylder forskellige behov og gør det nemmere at vaske tøj. Vi har

Læs mere

Brugervejledning KT55T2A217W2

Brugervejledning KT55T2A217W2 Brugervejledning KT55T2A217W2 Læs venligst denne brugervenlighed før brug På grund af produktforbedring, kan det være, at dit køle-/fryseskab ikke er helt i overensstemmelse med denne manual. Generelt:

Læs mere

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER 1ÅRS GARANTI et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER Lige i hjertet til det I en travl hverdag i det professionelle køkken er det vigtigt at

Læs mere

Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet.

Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet. KØLE-/FRYSESKABE Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet. Enkle og praktiske løsninger for opbevaring af madvarer, som bevarer et ideelt

Læs mere

Køle-/fryseskab, 186 cm Front i stål med easyclean, sider i sølvgrå KG 36EMI41

Køle-/fryseskab, 186 cm Front i stål med easyclean, sider i sølvgrå KG 36EMI41 stål-easyclean 9495 kr* KG 36EMW41 hvid 8695 kr* *Vejledende pris Miljøafgift på 8 kr eks. moms. Produktegenskaber k Energiklasse: A+++, 149 kwh/år k Elektronisk temperaturstyring, kan aflæses digitalt

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER AEG L 60260 FL 3.299,- Findes også i stål Protex Plus model GRAM OP SKI KIN OM 60-36 T 3.999,- Nyhed SILVERLINE EMHÆTTE EL 12 499,- 1.299,- SCANDOMESTIC MIKRO-/KOMBIO

Læs mere

Spar på energien. Få mest muligt ud af energien og skån miljøet med vores spareråd

Spar på energien. Få mest muligt ud af energien og skån miljøet med vores spareråd Spar på energien Få mest muligt ud af energien og skån miljøet med vores spareråd varme Udnyt varmen rigtigt JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC 15,5 14,5 14 9 3,5 2 2 2 3 8 12 14,5 Årligt

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne siger farvel til kummefryseren

Markedsanalyse. Danskerne siger farvel til kummefryseren Markedsanalyse 1. november 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne siger farvel til kummefryseren Salget af frysere og køle/fryseskabe

Læs mere

BILAG 3 Monica Christiansen

BILAG 3 Monica Christiansen BILAG 3 Monica Christiansen Hvad er dit navn? Monica Hvor kommer du fra - landsdel? København Hvor gammel er du? 51 Hvor mange bor der i din husstand, og hvor gamle er de? 3 personer 51, 25, 22 Hvis I

Læs mere

Produktet opfylder ikke krav til energimærket A+ ved laboratoriemåling

Produktet opfylder ikke krav til energimærket A+ ved laboratoriemåling Resultater af Energistyrelsens kontrol Køle- /fryseapparater lavet før 2015 Senest opdateret 11. maj 2015 Skemaet nedenfor viser kontrolresultater for køle- og/fryseapparater, foretaget af Sekretariatet

Læs mere

650 LITER KØLE- /FRYSESKAB - ACTIVE

650 LITER KØLE- /FRYSESKAB - ACTIVE KØLE- / FRYSESKABE Serien består af 4 modeller med en kapacitet fra 650 til 1400 liter. Skabene opfylder de højeste krav til udførsel og effektivitet. Modellerne findes i køl og frys med henholdsvis 1

Læs mere

Rapport om Energimærkningssekretariatet for Produkters arbejde med kontrol af energimærkning af hårde hvidevarer og lyskilder i Danmark.

Rapport om Energimærkningssekretariatet for Produkters arbejde med kontrol af energimærkning af hårde hvidevarer og lyskilder i Danmark. ÅRSRAPPORT 2003 Rapport om Energimærkningssekretariatet for Produkters arbejde med kontrol af energimærkning af hårde hvidevarer og lyskilder i Danmark. Energimærkningssekretariatet for Produkter, Alhambravej

Læs mere

Indkøbsanbefalinger for professionelt udstyr til storkøkken v3.0

Indkøbsanbefalinger for professionelt udstyr til storkøkken v3.0 Offentlig E # # Søg $ % & Du er her: Offentlig Værktøjer Indkøbsanbefalinger Professionelt udstyr til storkøkken Indkøbsanbefalinger for professionelt udstyr til storkøkken v3.0 I mange institutioner og

Læs mere

NY STØVSUGER. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NY STØVSUGER. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NY STØVSUGER - og få den helt rigtige støvsuger Gå efter bedst mulig støvsuger Fra den 1. september 2014 skal alle nye støvsugere på markedet have EU s energimærke. Det er en fordel for dig, når du skal

Læs mere

PLUS-PULS Køkken er et koncept, som bygger på klare principper for forbedring. Plusset er køkkenets hvidevarer. Gorenje +.

PLUS-PULS Køkken er et koncept, som bygger på klare principper for forbedring. Plusset er køkkenets hvidevarer. Gorenje +. PLUS-PULS Køkken er et koncept, som bygger på klare principper for forbedring. Plusset er køkkenets hvidevarer. Gorenje +. PLUS symboliserer eksklusive nyskabelser, som er skabt til at opfylde dine mest

Læs mere

Produktet opfylder ikke kravene til det oplyste energimærke ved laboratoriemåling. Oplyst EEI:41,6 (energiklasse A+) Målt EEI: 53,0 (energiklasse A)

Produktet opfylder ikke kravene til det oplyste energimærke ved laboratoriemåling. Oplyst EEI:41,6 (energiklasse A+) Målt EEI: 53,0 (energiklasse A) Resultater af Energistyrelsens kontrol Køle- /fryseapparater kontrolleret før 2016 Senest opdateret 13. marts 2017 Skemaet nedenfor viser kontrolresultater for køle- og/fryseapparater, foretaget af Sekretariatet

Læs mere

BOSCH. KØLE/FRYSESKAB KGV 36 NW 20 Køl/frys: 215/94 liter LowFrost, Superfrys H x B x D: 186 x 60 x x 65 cm. Energikl.: A+ / 274 kwh/år 999,-

BOSCH. KØLE/FRYSESKAB KGV 36 NW 20 Køl/frys: 215/94 liter LowFrost, Superfrys H x B x D: 186 x 60 x x 65 cm. Energikl.: A+ / 274 kwh/år 999,- ANBEFALER HVIDEVARER R TIL SERIØSE PRISER OP I SMU 50 E 52 Højdejusterbar overkurv Lydniveau: 48 db(a) Udskudt start, VarioSpeed Energikl.:A+ / 294 kwh/år 3.499,- KØLE/FRYSES KGV 36 NW 20 Køl/frys: 215/94

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe EN GUIDE TIL KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe Varmudgifter er kedelige, men nødvendige i et land som Danmark. For at reducere dem, kræves den rette opvarmning som fungerer præcis til dit hjem. En

Læs mere

FRIT VALG Bosch vaskemaskine eller opvaskemaskine 1995,- Pris v. mere end 1 stk.: 4495,- Stort udvalg!

FRIT VALG Bosch vaskemaskine eller opvaskemaskine 1995,- Pris v. mere end 1 stk.: 4495,- Stort udvalg! ! UDSALGSSTART TIRSDAG DEN 27. DECEMBER 1400 o/min. Vaskemaskine WAA28163SN Kapacitet: 5 kg Energiforbrug: 0,85 kwh Vandforbrug: 41 liter FRIT VALG Bosch vaskemaskine eller opvaskemaskine 1995 499,- 1995,-

Læs mere

1.199,- Findes også i stål

1.199,- Findes også i stål ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER WAB 24260 SN 5,5 kg, 1200 omdr. VarioPerfect AquaSpar-system /A/C SMALT KOMBISKAB A + ENERGI KLASSE KØLE/FRYSESKAB KAB ENF 2800 AOW Køl/frys: 190/64 liter Selvafrimende

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2004. Energimærkningssekretariatet for Produkter, maj 2005 Alhambravej 10, 1826 Frederiksberg C e-mail: energi@varefakta.dk www.ens.

ÅRSRAPPORT 2004. Energimærkningssekretariatet for Produkter, maj 2005 Alhambravej 10, 1826 Frederiksberg C e-mail: energi@varefakta.dk www.ens. ÅRSRAPPORT 2004 Rapport om Energimærkningssekretariatet for Produkters arbejde med kontrol af energimærkning af hårde hvidevarer og lyskilder i Danmark. Energimærkningssekretariatet for Produkter, maj

Læs mere

FOKUSSORTIMENT 2014-2

FOKUSSORTIMENT 2014-2 FOKUSSORTIMENT 2014-2 ZANUSSI BASIS HVID ZOB30601WK clean emalje 6 ovnfunktioner, bl.a. ægte varmluft, over/undervarme, grill og optøning Stort ovnrum: 74 l Temperaturindstilling: 50-275 C Kølig ovnlåge

Læs mere

Vejledning om ventilation og varmeforsyning

Vejledning om ventilation og varmeforsyning Vejledning om ventilation og varmeforsyning AlmenBolig+-boligerne er opført som lavenergiboliger, og har derfor et mindre varmebehov end traditionelle bygninger. Boligerne har et integreret anlæg, der

Læs mere

Tekniske Salgsargumenter

Tekniske Salgsargumenter Tekniske Salgsargumenter 2014 V O R D I N G B O R G P L U S Luksus alle har råd til Siden 1963 www.vordingborg.com INDHOLD Side Vordingborg PLUS og URBAN 3 De fedeste fordele ved Vordingborg URBAN 4 Hvad

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet 1 Bliv klar til turen i supermarkedet Denne side er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Du kan også bruge materialet, hvis du går på en anden ungdomsuddannelse eller i 9.

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER KGV 36 V 03 Køl/frys: 225/87 liter 4 glashylder 3 transparente fryseskuffer 185 x 60 x 61 1700,- ELECTROLUX EWF 147110 W 7 kg 1400 omdr. Sensorstyret mængdeautomatik

Læs mere

STA6539L3 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A

STA6539L3 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A EAN13: 8017709202200 Højde:82 cm 13 kuverter 10 programmer (5 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 45-65, Super Hurtigprogram: Speed

Læs mere

eksklusive hvidevarer til kvalitetskøkkener

eksklusive hvidevarer til kvalitetskøkkener eksklusive hvidevarer til kvalitetskøkkener pyrolyse 60 L B12P32N0 Pyrolyse 60 L 5 funktioner Grillspyd Engelsk manual pyrolyse 65 L B15P42N3 Betjening via pop-ud knapper Elektronisk programstyring Kold

Læs mere

BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER

BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER Hvidevarer fra Electrolux, AEG-Electrolux, VOSS-Electrolux og Zanussi Book en tid til en rundvisning på electroluxhomecenter.dk NU! GRATIS ENTRÉ Få

Læs mere

HYGIEJNE OG MADLAVNING

HYGIEJNE OG MADLAVNING HYGIEJNE OG MADLAVNING 2 Hygiejne og madlavning 02 // Hygiejne og madlavning 02 // Varm op 03 // Køl af 05 // Spred ikke bakterier 06 // Spred ikke virus 06 // Opbevaring af fødevarer 06 // Holdbarhed

Læs mere

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima SCM ZM Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT SCM ZM Mitsubishi Heavy Industries er en af de førende klimaanlæg producenter i verden. Beskyttelse af miljøet er centralt for udviklingen

Læs mere

ET GODT VALG GRATIS LEVERING HURTIG LEVERING KVALITETSPRODUKTER

ET GODT VALG GRATIS LEVERING HURTIG LEVERING KVALITETSPRODUKTER ET GODT VALG GRATIS LEVERING HURTIG LEVERING KVALITETSPRODUKTER 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORSIDE 1 INDHOLSDFORTEGNELSE 2 FRYSESKABE 3-7 KØLESKABE 8-12 KØLEOPSATS 13-17 SALADETTE 18-32 PIZZA KØLEBORD 33-36

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET Brugsanvisninger FØRSTE GANGS BRUG Sæt stikket i stikkontakten. På nogle modeller kan lydsignalet blive aktiveret. Det betyder, at temperaturalarmen er aktiveret: Tryk på knappen, for at stoppe alarmernes

Læs mere

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NY EMHÆTTE - og få den rigtige emhætte Gå efter den bedst mulige emhætte 2 Energimærket kan hjælpe dig med at vælge den rigtige emhætte til netop dit behov. Der er også EU-krav til nye emhætters energieffektivitet,

Læs mere

Posttest af reklamespot XX - XX

Posttest af reklamespot XX - XX Posttest af reklamespot XX - XX Setup Undersøgelsens formål: Primært: Posttest af reklame

Læs mere

eksklusive hvidevarer til kvalitetskøkkener

eksklusive hvidevarer til kvalitetskøkkener eksklusive hvidevarer til kvalitetskøkkener 74 L 74 L pyrolyse BC3003001M1 EG indbygnings 74 L, rustfri stål med antifingerprint Betjening via pop-ud knapper Elektronisk timer Isofront plus, kold låge

Læs mere

Den intelligente bolig er lige om hjørnet

Den intelligente bolig er lige om hjørnet Af Jesper Andersen foto jan djenner Den intelligente bolig er lige om hjørnet Energistyring til private boliger er i rivende udvikling og vil i de kommende år blive hvermandseje. Vi har set nærmere på

Læs mere

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x SWISSCAVE VINKØLESKAB Brugsanvisning Model: WL440x/450x Distributør i Skandinavien: Wineandbarrels A/S info@wineandbarrels.com Tak fordi du har købt et SWISSCAVE vinkøleskab. Læs og følg venligst alle

Læs mere

CASE 1: Nikolajs lasagne

CASE 1: Nikolajs lasagne CASE 1: Nikolajs lasagne Nikolaj vil gerne imponere sin veninde Stine. Han har derfor inviteret hende på hjemmelavet lasagne. Først skal Nikolaj i supermarkedet og købe ind til lasagnen og du skal hjælpe

Læs mere

Kompost Gode råd og vejledning om kompost.

Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Hvad er kompost? Kompostering er en helt naturlig proces, der sker i naturen hele tiden. Alt organisk materiale bliver efterhånden omdannet til muld. Organisk

Læs mere

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset Du kender det sikkert: At komme til et koldt sommerhus, hvor alt bliver sat på max. for at få varmet op hurtigst muligt. Alligevel går der som regel

Læs mere

NYE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NYE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NYE HVIDEVRER - hvad skal jeg vide, før jeg køber? Brug lidt energi - og få et mindre energiforbrug Vil du gerne have et lavt energiforbrug med i købet, når du anskaffer nye hvidevarer? Så betaler det

Læs mere

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT Foretrækkes af professionelle Mitsubishi Heavy Industries er en af de førende klimaanlæg producenter i verden. Beskyttelse af miljøet er centralt

Læs mere

Tilvalgskatalog HavneBO Tilvalgskataloget gælder for familieboligerne i HavneBO

Tilvalgskatalog HavneBO Tilvalgskataloget gælder for familieboligerne i HavneBO Tilvalgskatalog HavneBO Tilvalgskataloget gælder for familieboligerne i HavneBO 1 Tilvalg er et tilbud om individuelt præg på din nye bolig ØsterBO har med dette tilvalgskatalog et ønske om at gøre det

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EU8209C

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EU8209C Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

KOM TIL EL-SALG NÅR HELE VERDEN BRYDER SAMMEN SPAR 1700

KOM TIL EL-SALG NÅR HELE VERDEN BRYDER SAMMEN SPAR 1700 VIND KOM TIL EL-SALG NÅR HELE VERDEN BRYDER SAMMEN BAG EN FLOT KAGE OG VIND LÆKKERT KOMFUR FRA GORENJE 149.- SPAR 30 SEVERIN ELKANDE 2200 watt kraftig elkande med autosluk funktion. Med sikkerhedslås og

Læs mere

Tilbudspris kr. 5595 F55035W0P. Energiklasse A+, Opvaskeevne A, Tørreevne A, 45 db, Fritstående, 60cm. Tilbudspris kr. 4295

Tilbudspris kr. 5595 F55035W0P. Energiklasse A+, Opvaskeevne A, Tørreevne A, 45 db, Fritstående, 60cm. Tilbudspris kr. 4295 I dette Hvidt & Frit Nyt kan du finde de bedste hvidevarer til dit behov. Modellerne er alle af god kvalitet og er udstyret med gode egenskaber. Der er modeller i alle prisklasser. Hvid & Frit Nyt, oktober

Læs mere

GARDEROBER FRA TVIS KØKKENER

GARDEROBER FRA TVIS KØKKENER GARDEROBER FRA TVIS KØKKENER 1 2 3 TVIS GARDEROBER Søger du en løsning til garderobe eller opbevaring, så se vores inspirerende løsninger her. Tvis Køkkener er ikke kun køkkener og bad, Tvis Køkkener er

Læs mere

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Høj effekt, høj kvalitet og lavt energiforbrug - det bedste valg

Læs mere

CASE 2: Lauras brunch

CASE 2: Lauras brunch CASE 2: Lauras brunch Laura har inviteret tre veninder hjem til sund og lækker brunch. Først skal hun i supermarkedet og købe ind til sin brunch og I skal hjælpe hende. Nedenfor er der 7 stop i supermarkedet

Læs mere

Skave El-Forretning. Kr.299.- Kr. 2999.- spar 2500. Kr. 1999.- spar 150. spar 1900. Viborgvej 237, Skave 7500 Holstebro Tlf.

Skave El-Forretning. Kr.299.- Kr. 2999.- spar 2500. Kr. 1999.- spar 150. spar 1900. Viborgvej 237, Skave 7500 Holstebro Tlf. Kr.299.- spar 150 Kr. 2999.- spar 2500 bosch opvaskemaskine 12 kuverter. 4 programmer. Betjening via drejeknap. Mekanisk børnesikring. Justerbare ben. Ekskl. topplade. Før 3899,- bosch sgu40e02sk c vandforbrug

Læs mere

Vejledning om ventilation og varmeforsyning

Vejledning om ventilation og varmeforsyning Vejledning om ventilation og varmeforsyning AlmenBolig+ boligerne er opført som lavenergiboliger, og har derfor et mindre varmebehov end traditionelle bygninger. Boligerne har et integreret anlæg, der

Læs mere

Kontrol af rumtemperatur

Kontrol af rumtemperatur 1 Små gode ideer Når temperaturen i et rum er lavere end i de tilstødende rum, bør døren være lukket. Det koldere rum vil nemlig trække varme fra de andre - og det kan bevirke, at der bliver fodkoldt.

Læs mere

BRUGSANVISNING SXS KØLESKAB. Læs venligst denne brugsanvisning inden du tager køleskabet i brug og opbevar den til fremtidig reference.

BRUGSANVISNING SXS KØLESKAB. Læs venligst denne brugsanvisning inden du tager køleskabet i brug og opbevar den til fremtidig reference. BRUGSANVISNING SXS KØLESKAB Læs venligst denne brugsanvisning inden du tager køleskabet i brug og opbevar den til fremtidig reference. 4 4 6 8 8 Energisparestatus Afsnit med to stjerner (Gælder kun for

Læs mere

Modulopbyggede kølerum

Modulopbyggede kølerum Modulopbyggede kølerum Porkka - Modulopbyggede kølerum Sikre Økonomiske Effektive Porkka Modulopbyggede kølerum 3 temperaturintervaller til det professionelle køkken C +2 C +12 C M -2 C +12 C F -18 C -21

Læs mere

GROHE BLUE CHILLED, FILTERED & SPARKLING

GROHE BLUE CHILLED, FILTERED & SPARKLING CHILLED, FILTERED & SPARKLING VANDET En gang drak vi det reneste vand direkte fra kilderne. Siden er det gået ned ad bakke... indtil nu! I årevis havde vi kun det vand, som kom ud af hanen. Siden fik vi

Læs mere

Gode råd og vejledning om kompost.

Gode råd og vejledning om kompost. Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Hvad er kompost? Kompostering er en helt naturlig proces, der sker i naturen hele tiden. Alt organisk materiale bliver efterhånden omdannet til muld. Organisk

Læs mere

CE9IMX. classic 90 CM INDUKTIONSKOMFUR MED MULTIFUNKTIONSOVN RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE B

CE9IMX. classic 90 CM INDUKTIONSKOMFUR MED MULTIFUNKTIONSOVN RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE B CE9IMX 90 CM INDUKTIONSKOMFUR MED MULTIFUNKTIONSOVN RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE B EAN13: 8017709116538 Induktionspladen: 5 induktionszoner med fuld effekt Venstre bag: Ø 145 mm, 1,40 kw Booster 1,80 kw

Læs mere

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen Projektopgave - Mad Delemne - Madspild Vi har valgt delemnet madspild. Ifølge os er madspild et område, der ikke er belyst nok, selvom det er meget aktuelt i disse dage, hvor man snakker om klimaændringer

Læs mere

Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter Div. køkkenudstyr, borde, stole m.v. Udlevering. Eftersyn. Auktion er lukket.

Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter Div. køkkenudstyr, borde, stole m.v. Udlevering. Eftersyn. Auktion er lukket. 2088 - - Div. køkkenudstyr, borde, stole m.v. Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: Skalmstrupvej 3A 7850 Stoholm Mandag d. 30. november -1 Efter aftale Eftersyn På adressen:

Læs mere

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NY EMHÆTTE - og få den rigtige emhætte Gå efter den bedst mulige emhætte Emhætter skal nu have EU s energimærke. Energimærket kan hjælpe dig med at vælge den rigtige emhætte til netop dit behov. Der er

Læs mere

Opbevarer I jeres medicin korrekt...? Køl er ikke bare køl -se her! Biostorage you can depend on

Opbevarer I jeres medicin korrekt...? Køl er ikke bare køl -se her! Biostorage you can depend on b i o l ine Opbevarer I jeres medicin korrekt...? Køl er ikke bare køl -se her! Biostorage you can depend on Biostorage you can depend on Køl er ikke bare køl... Husholdningskøleskabe burde være forment

Læs mere

21/08/08 Torsdag. Edgar & David Zakarian HTX Euc Syd Teknologi

21/08/08 Torsdag. Edgar & David Zakarian HTX Euc Syd Teknologi Edgar & David Zakarian For meget mad smides ud Indholdsfortegnelse For meget mad smides ud......2 Forord...... 3 Indledning...... 4 Baggrundsviden...... 6 Udgangspunk & Afgrænsning af madvarer:...... 7

Læs mere

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig Velkommen Det Danske Hverdagsmad hjem til dig Velkommen til Det Danske Madhus Velkommen som kunde hos Det Danske Madhus. Vi vil gøre vort bedste til, at du bliver tilfreds med vores samarbejde. I denne

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER INDHOLD LEJLIGHEDENS RUM.................................. 3 TEMPERATUREN..................................... 4 BRUG ALLE RADIATORER..............................

Læs mere

Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi

Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi Denne bog er udarbejdet til regelmæssig aflæsning af dit varmeforbrug. Så kan du selv følge med og undgå overraskelser på varmeregningen. Fjernvarme helt sikkert

Læs mere

Kontrol af rumtemperatur

Kontrol af rumtemperatur 1 Små gode ideer Når temperaturen i et rum er lavere end i de tilstødende rum, bør døren være lukket. Det koldere rum vil nemlig trække varme fra de andre - og det kan bevirke, at der bliver fodkoldt.

Læs mere

Borgerpanelsundersøgelse

Borgerpanelsundersøgelse Borgerpanelsundersøgelse Energi 2014 Datagrundlag Borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af ca. 2.000 borgere, som repræsenterer et minibillede af befolkningen i kommunen. 1.350 respondenter

Læs mere

ST2FABP2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A

ST2FABP2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A ST2FABP2 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166946 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super hurtigprogram:

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

Råd og vejledning om brug af fjernvarme:

Råd og vejledning om brug af fjernvarme: Råd og vejledning om brug af fjernvarme: FJERNVARME - ET GENBRUGSSYSTEM Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand ud til forbrugerne. Hos forbrugerne

Læs mere

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge Guide: Undgå fejlkøb og spar penge En ny undersøgelse viser, at vi oftest fortryder de køb, vi gør på nettet Af Lisa Rybjerg Pedersen, oktober 2012 03 De fleste fejlkøb foregår på nettet 05 Case: Mine

Læs mere

INVEST LIVING KON. Vandbåren ventilatorkonvektor ULTRATYND, SUPERTYND, DESIGNET

INVEST LIVING KON. Vandbåren ventilatorkonvektor ULTRATYND, SUPERTYND, DESIGNET INVEST LIVING KON Vandbåren ventilatorkonvektor ULTRATYND, SUPERTYND, DESIGNET Ultratynd, vandbåren ventilatorkonvektor - Invest Living KON. Sammenlignet med traditionelle varmeelementer kan Invest Livings

Læs mere

Kolde facts for friskere fødevarer.

Kolde facts for friskere fødevarer. 2012 BSH Hvidevarer A/S Ret til ændringer forbeholdes. Forbehold for trykfejl. R16 194 372 0 4/2012 BSH Hvidevarer A/S Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 siemens-home.dk Kolde facts for friskere

Læs mere

sættilbud Alle priser er ex. fragt

sættilbud Alle priser er ex. fragt sættilbud lle priser er ex. fragt 201 2 GP852B Indbygningsovn Pyrolyse Energi-klasse 1 : Energiforbrug: 0,79 (Ventilator), 0,87 (traditionel) Lydniveau: 47 db() Tilberedningstid 6 : 49,3 min (varmluft),

Læs mere

Brugsanvisning Varmeskuffe

Brugsanvisning Varmeskuffe Brugsanvisning Varmeskuffe ODW8123S / HZWE140 ODW8127A / HZWE140 ODW8127B / HZWE140 ODW8127S / HZWE140 ODW8128G / HZWE140 ODW8327A / HZWE290 ODW8327S / HZWE290 ODW8328G / HZWE290 DA Brugsvejledning DA

Læs mere

- Copyright 2003 Campingland.dk. Tekst: Per Højgaard Fotos: Per Højgaard / PVG Scandinavia A/S. www.campingland.dk

- Copyright 2003 Campingland.dk. Tekst: Per Højgaard Fotos: Per Højgaard / PVG Scandinavia A/S. www.campingland.dk TEST AF ZIBRO PETROLEUMSKAMIN Sund varme i forteltet - Copyright 2003 Campingland.dk Tekst: Per Højgaard Fotos: Per Højgaard / PVG Scandinavia A/S www.campingland.dk TEST AF UDSTYR Sund varme i forteltet!

Læs mere

Kravspecifikation VERSION 3

Kravspecifikation VERSION 3 Udbud af rammeaftale for hårde hvidevarer til husholdningsbrug for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Kravspecifikation Kravspecifikation Rammeaftale for hårde hvidevarer til husholdningsbrug for Forsvarsministeriets

Læs mere

HELE VERDEN I KØKKENET

HELE VERDEN I KØKKENET LEKTION 4A HELE VERDEN I KØKKENET DET SKAL I BRUGE Madvarer og deres emballage Adgang til internettet Kamera Listen Grøntsager i sæson LÆRINGSMÅL 1. I kan vurdere, om en fødevare udleder meget eller lidt

Læs mere

STE8639L Nyheder 60 CM HELINTEGRERET OPVASKEMASKINE, HØJDE: 86 CM, ENERGIKLASSE: A+++

STE8639L Nyheder 60 CM HELINTEGRERET OPVASKEMASKINE, HØJDE: 86 CM, ENERGIKLASSE: A+++ STE8639L Nyheder 60 CM HELINTEGRERET OPVASKEMASKINE, HØJDE: 86 CM, ENERGIKLASSE: A+++ EAN13: 8017709224042 Højde: 86 cm 13 kuverter 10 programmer (5 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram,eco, Auto

Læs mere

NY STØVSUGER. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NY STØVSUGER. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NY STØVSUR - og få den helt rigtige støvsuger å efter bedst mulig støvsuger lle nye støvsugere på markedet skal bære U s energimærke. et er en fordel for dig, når du skal vælge støvsuger. nergimærket kan

Læs mere