Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere karakteristika og kortlægning af sociale ydelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere karakteristika og kortlægning af sociale ydelser"

Transkript

1 SocialAnalyse Nr Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere karakteristika og kortlægning af sociale ydelser Hver femte aktivitetsparate kontanthjælpsmodtager 30 + år modtager en social ydelse eller er forældre til et udsat barn. Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er en målgruppe med relevans for både social- og beskæftigelsesområdet, da de står udenfor arbejdsmarkedet som følge af andre problemer foruden ledighed. De aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er karakteriseret ved ikke umiddelbart at kunne påtage sig et ordinært arbejde, f.eks. fordi de har sammensatte og/eller komplekse problemer af faglig, social eller helbredsmæssig karakter 1. For aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er der således flere fælles snitflader mellem beskæftigelsesindsatsen og den sociale indsats. I regeringens sociale mål er der ligeledes fokus på snitfladerne mellem beskæftigelsesindsatsen og den sociale indsats. I de sociale mål indgår, at flere skal være en del af arbejdsfællesskabet, herunder at flere personer med handicap, psykiske vanskeligheder og sociale problemer skal i uddannelse og beskæftigelse. Udgangspunktet er, at beskæftigelse ikke blot er et mål i sig selv, men som en del af en social indsats kan være med til at understøtte en positiv forandring, bedre trivsel og mental sundhed for borgeren. Dette mål er især relevant for de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Denne analyse belyser sammenhængen mellem at være aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og samtidig modtage sociale ydelser. Formålet med analysen kan opdeles i tre dele: 1) At undersøge karakteristika for de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der modtager og henholdsvis ikke modtager sociale ydelser. 2) At belyse de faktorer, der har betydning for, om aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere modtager eller kan komme til at modtage sociale ydelser. 3) At belyse, hvilke faktorer der har betydning for, om de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er passive og som sådan ikke deltager i en beskæftigelsesrettet indsats og dermed er længere væk fra arbejdsmarkedet end de øvrige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. 1 Jf. Beskæftigelsesministeriet

2 Side 2 Data og målgruppe Analysen er en registerbaseret analyse af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i 2014 og I både 2014 og 2015 er der omkring aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i hele landet, som har modtaget ydelsen i løbet af året 2. I analysen er målgruppen afgrænset til personer på 30+ år 3, da der for denne aldersgruppe er fokus på beskæftigelsesindsatsen. Registeret indeholdende oplysninger om ydelser efter serviceloven (SEL) på voksenog handicapområdet er på nuværende tidspunkt ikke landsdækkende. I registeret indgår de kommuner, der har valideret deres indberetning i det pågældende kvartal 4. Analysen er derfor begrænset til kommuner med validerede data i 2014 og I både 2014 og 2015 indgår 49 kommuner i analysen (se boks 1). Analysen fokuserer på resultaterne for Resultaterne for 2014 ses i bilag A og indgår i regressionsanalyserne senere i analysen (bilag B og C). Generelt bør resultaterne tolkes med varsomhed, da de ikke nødvendigvis er repræsentative for samtlige kommuner eller den samlede målgruppe af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere på landsplan. Det gælder både i forhold til andelen af aktivitetsparate, som modtager en SEL-ydelse, målgruppens karakteristika og risikofaktorer. F.eks. indgår hverken København eller Århus i opgørelsen af SELydelser i , hvilket potentielt kan påvirke resultaterne. Målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere deles i to grupper: 1) Dem der modtager SEL-ydelser 2) Dem der ikke modtager SEL-ydelser I analysen defineres det at få ydelser efter SEL som, at personen enten modtager en ydelse på voksen- og handicapområdet eller har børn, der modtager en ydelse for udsatte børn og unge. Det betyder, at når en person i denne analyse modtager en SEL-ydelse, så er vedkommende i én eller flere af socialområdets målgrupper, herunder voksne med handicap, udsatte voksne, voksne med psykiske vanskeligheder og/eller forældre til udsatte børn eller unge. Målgruppens sammensætning beskrives nærmere i de efterfølgende afsnit. En detaljeret beskrivelse af opgørelsesmetoder, registerdata og statistiske analyser ses i boks 1 og 2. 2 Jobindsats.dk 3 Personer under 30 år på kontanthjælp med en kompetencegivende erhvervsuddannelse, som kommunen vurderer ikke kan påtage sig et ordinært arbejde pga. sammensatte eller komplekser problemer, kan ligeledes betragtes som aktivitetsparate, men er ikke medtaget i analysen. Personer under 30 år uden en kompetencegivende erhvervsuddannelse tilbydes uddannelseshjælp i stedet for kontanthjælp. 4 Det er også de kommuner, der indgår i de kommunale serviceindikatorer for handicapområdet.

3 Side 3 Modtagere og typer af SEL-ydelser, 2015 I 2015 er der i alt aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i de 49 inkluderede kommuner. Heraf modtager personer også ydelser efter SEL svarende til 21 pct., jf. tabel 1: Tabel 1 Samlet status for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, 2015 Pct. Antal Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser I alt Anm.: SEL-ydelser dækker over voksenydelser og foranstaltninger for målgruppens børn (se opgørelsesmetode i boks 1). Forælder med børn i foranstaltninger er opgjort ud fra alle personer med børn, både hjemmeboende og øvrige. Samtlige forældre med børn i foranstaltninger tilhører gruppen med SELydelser. Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (HANDIC, BUA og BUFO). HANDIC indeholder oplysninger om start- og slutdato for modtagelse af sociale ydelser. Ydelsen er medtaget, såfremt den bliver givet på et tidspunkt i det pågældende kalenderår. BUA og BUFO er opgjort per det kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted. Figur 1 illustrerer, hvordan modtagere af SEL-ydelser er opgjort i analysen fordelt på grupperne 1) modtager af voksenydelse, 2) forælder til udsat barn og 3) modtager af voksenydelse og forældre til udsat barn.

4 Side 4 Figur 1 Opgørelse af SEL-ydelser Modtager af voksenydelse og forælder til udsat barn Modtager af voksenydelse Forælder til udsat barn I alt modtager af voksenydelse I alt forælder til udsat barn Tabel 2 viser, hvordan modtagerne af SEL-ydelser fordeler sig jf. figur 1. Det ses, at personer, svarende til 19 pct. af gruppen med SEL-ydelser, modtager en voksenydelse, og er forældre til udsatte børn, hvilket svarer til 85 pct. af samtlige personer med SEL-ydelser. Fordeles gruppen med SEL-ydelser yderligere ses det, at 81 pct. af gruppen med SEL-ydelser består af personer, der kun er forældre til udsatte børn, mens 15 pct. består af personer, der kun modtager af en voksenydelse. De resterende 4 pct. modtager både en voksenydelse og har udsatte børn, som enten er anbragte og/eller modtager en forebyggende foranstaltning.

5 Side 5 Tabel 2 Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der modtager SEL-ydelser, 2015 Pct. Antal Modtager af voksenydelse Forælder til udsat barn Med SEL-ydelser Heraf kun modtager af voksenydelse - Heraf kun forælder til udsat barn - Heraf både modtager af voksenydelse og forælder til udsat barn Anm.: I alt modtager af voksenydelse er beregnet som summen af kun modtager af voksenydelser og både modtager af voksenydelser og forælder til udsat barn. I alt forælder til udsat barn er beregnet som summen af kun forælder til udsat barn og både modtager af voksenydelser og forælder til udsat barn. Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (HANDIC, BUA og BUFO). HANDIC indeholder oplysninger om start- og slutdato for modtagelse af sociale ydelser. Ydelsen er medtaget, såfremt den bliver givet på et tidspunkt i det pågældende kalenderår. BUA og BUFO er opgjort per det kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted. Tabel 3 viser, hvordan de modtagere af voksenydelser efter SEL er fordelt på målgrupper for tildeling af den sociale ydelse: fysisk funktionsnedsættelse, kognitiv funktionsnedsættelse, sindslidelser, et socialt problem eller en kombination af disse 5. Resultatet viser, at over halvdelen af gruppen (54 pct.) får en SEL-ydelse på grund af sindslidelser, som f.eks. angst og depression, mens 20 pct. får ydelsen på grund af et socialt problem, som f.eks. misbrug og hjemløshed. Dernæst følger de kognitive funktionsnedsættelser, som f.eks. autisme og udviklingsforstyrrelser, som udgør 9 pct., mens kun 1 pct. af ydelserne er tildelt på baggrund af en fysisk funktionsnedsættelse. Endelig får 15 pct. ydelsen på grund af flere årsager, hvilket kan være en gruppe med særligt komplekse eller sammensatte problemer. 5 Serviceloven opererer ikke med begrebet kognitiv funktionsnedsættelse, men benytter det bredere begreb psykisk funktionsnedsættelse som er et samlet begreb for kognitive funktionsnedsættelser og sindslidelser.

6 Side 6 Tabel 3 Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der modtager voksenydelser efter SEL, Fordelt på målgrupper Pct. Antal Fysisk funktionsnedsættelse 1 15 Kognitiv funktionsnedsættelse Sindslidelser Socialt problem Flere målgrupper Modtagere af voksenydelse Anm.: Til hver ydelse kan være knyttet flere målgrupper, f.eks. sindslidelser og socialt problem. Disse opgøres som flere målgrupper. Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (HANDIC). HANDIC indeholder oplysninger om start- og slutdato for modtagelse af sociale ydelser. Ydelsen er medtaget, såfremt den bliver givet på et tidspunkt i det pågældende kalenderår. Tabel 4 viser det samlede antal og typer af ydelser for henholdsvis voksne og udsatte børn. Det samlede antal voksenydelser er højere end antallet af personer, der modtager en voksenydelse (1.280 versus 1.188), jf. tabel 2, da samme person godt kan modtage flere ydelser i løbet af året. Den typiske voksenydelse er socialpædagogisk støtte, som udgør 76 pct. af samtlige voksenydelser til aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Dernæst følger midlertidige botilbud, herunder krisecentre og herberger, som udgør 8 pct. af ydelserne. Aktivitets- og samværstilbud udgør 6 pct. af ydelserne. Under 5 pct. af ydelserne består af behandlingstilbud, støtte- og kontaktperson eller rådgivning samt de øvrige ydelser, som kan bevilliges efter voksenparagrafferne. For ydelser til udsatte børn gælder ligeledes, at det samlede antal ydelser er højere end antallet af forældre til udsatte børn (6.171 versus 5.286), jf. tabel 2, da et barn godt både kan være anbragt og modtage en forebyggende foranstaltning i løbet af året. Derudover kan den samme forælder have mere end ét barn, der modtager sociale foranstaltninger. Det ses, at forebyggende foranstaltninger udgør størstedelen af ydelserne til udsatte børn (79 pct.), mens de resterende 21. pct. er anbringelser.

7 Side 7 Tabel 4 Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der modtager SEL-ydelser, Fordelt på ydelsestyper Pct. Antal Antal voksenydelser Socialpædagogisk støtte ( 85) Midlertidige botilbud ( 107, 80, 109, 110) Aktivitets- og samværstilbud ( 104) Behandling ( 101, 102) Støtte- og kontaktperson el rådgivning ( 10, 12, 99, 79) Anden ydelse efter voksenparagrafferne 4 48 Antal ydelser til udsatte børn Forældre til børn, der er anbragt Forældre til børn, der modtager forebyggende foranstaltninger Anm.: Samme person kan godt have modtager flere ydelser i løbet af året, og derfor er antallet af ydelser for både voksne og udsatte børn højere end antallet af personer, jf. tabel 2. Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (HANDIC, BUA og BUFO). HANDIC indeholder oplysninger om start- og slutdato for modtagelse af sociale ydelser. Ydelsen er medtaget, såfremt den bliver givet på et tidspunkt i det pågældende kalenderår. BUA og BUFO er opgjort per det kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted. Karakteristika for målgruppen, 2015 Tabel 5 viser målgruppens karakteristika. Sammenlignet med øvrige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere har gruppen med SEL-ydelser en lavere gennemsnitsalder (41,3 år versus 44,4 år), en højere andel af kvinder (60 pct. versus 49 pct.), en højere andel af dansk herkomst (76 pct. versus 67 pct.) samt er lavere uddannede (64 pct. versus 56 pct.). Samtlige forskelle er signifikante 6. 6 Der regnes signifikans på forskellene fordi det kan være svært at vurdere, hvorvidt 10 pct.point i forskel er meget eller lidt. Det vil afhænge af det antal observationer (N), der indgår i hver af de to procentberegninger, som sammenlignes.

8 Side 8 Tabel 5 Karakteristika for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, 2015 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Alder (gennemsnit)*** 41,3 år 44,4 år Køn*** Mænd Kvinder Herkomst*** Dansk Indvandrere/efterkommere Uddannelse (højst fuldførte)*** Kun grundskole 64 Øvrige Anm.: For højest fuldførte uddannelse mangler der oplysninger på personer i alt; fordelt på 552 personer med SEL-ydelser og personer uden SEL-ydelser. (1) Gruppen af øvrige dækker over gymnasiale, erhvervsfaglige og videregående uddannelser. Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (BEF, UUDA). BEF er opgjort per 1. januar i kalenderåret. UUDA er opgjort per 1. oktober i kalenderåret. Målgruppens forsørgerstatus, og hvorvidt de selv tidligere har været anbragt eller modtaget en forebyggende foranstaltning, ses i tabel 6. I gruppen med SEL-ydelser er der signifikant flere, som har børn (92 pct. versus 70 pct.), herunder hjemmeboende børn (55 pct. versus 40 pct.), samt flere enlige forsørgere (32 pct. versus 17 pct.) end i gruppen uden SEL-ydelser. Disse forskelle kan dog skyldes, at samtlige personer med udsatte børn inkluderes i gruppen med SEL-ydelser, og at personer uden børn kun er en del af den samlede målgruppe, hvis de modtager en af voksenydelserne. De aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, som får en SEL-ydelse, adskiller sig også fra de øvrige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i forhold til foranstaltninger tidligere i livet. Der er en højere andel i gruppen med SEL-ydelser, der selv tidligere har været anbragt (24 pct. versus 12 pct.) og/eller modtaget en forebyggende foranstaltning (9 pct. versus 3 pct.) som barn eller ung sammenlignet med gruppen uden SEL-ydelser, og forskellene er signifikante.

9 Side 9 Tabel 6 Forsørgerstatus og tidligere anbringelser eller forebyggende foranstaltninger, 2015 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Forsørgerstatus*** Har børn 1 Hjemmeboende børn 2 Enlige forsørgere Tidligere foranstaltninger (alle år)*** Anbringelser Forebyggende Anm.: (1) Personer med børn er alle med mindst et barn uanset barnets alder og bopæl, (2) hjemmeboende børn er personer op til 25 år, der bor på samme adresse som mindst én af forældrene. Denne er således en delmængde af (1). (3) Enlige forsørgere er personer, der ikke lever i par, men som har hjemmeboende børn. Hjemmeboende børn og enlige forsørgere er opgjort ud fra antal børn i familien. Denne er således en delmængde af (2). Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (FAM, BUA, BUFO). FAM er opgjort per 1. januar i kalenderåret. BUA og BUFO er opgjort per det kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted. Psykiske udfordringer kan ofte være en af årsagerne til, at en person er aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager, jf. tabel 3. Derfor undersøges det, hvordan målgruppen adskiller sig vedrørende psykiske lidelser i tabel 7. Det belyses gennem kontakter med psykiatrien og kontakter til psykolog eller psykiater i almensektoren. I gruppen med SEL-ydelser har 19 pct. været indlagt eller modtaget ambulant psykiatrisk behandling sammenlignet med 12 pct. af de øvrige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (i 2014), hvilket er en signifikant forskel. Til sammenligning har omkring 2 pct. af hele befolkningen haft kontakt med det psykiatriske sygehusvæsen i Andelen med kontakt til specialpraktiserende psykiater er derimod på samme niveau i de to grupper (8 pct. versus 7 pct.), og 2 pct. i begge grupper har kontakt med en psykolog. 7 Udvalgte nøgletal for det regionale sundhedsvæsen , Sundhedsdatastyrelsen, 2016.

10 Side 10 Tabel 7 Psykiske lidelser, 2015 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Kontakt med psykiatrien Indlæggelse eller ambulant behandling*** Psykiater, almensektor Psykolog, almensektor Anm.: Psykiatrisk indlæggelse eller ambulant behandling er opgjort for 2014, som er det senest opdaterede år fra Landspatientregisteret. Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (LPSY, SSSY, VBGS). LPSY, SSSY og VBGS er opgjort per kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted. I bilag A ses karakteristika for målgruppen i Der er ingen større udsving i tallene fra 2014 sammenlignet med Samlet set er der aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i 2014, hvoraf svarende til 20 pct. modtager ydelser efter SEL. Der ses overordnet de samme signifikante forskelle i karakteristika, dog er der en svag tendens til et større forbrug af psykolog i gruppen uden SEL-ydelser end i gruppen med SEL-ydelser (3 pct. versus 2 pct.; p<0,1, jf. tabel A.6) i Modtagere af beskæftigelsesindsatser, 2015 I tabel 8 ses andelen af passive aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Passive modtagere er personer, som ikke modtager en beskæftigelsesrettet indsats i løbet af året. Andelen af passive er på 25 pct. i gruppen med SEL-ydelser sammenlignet med 23 pct. i gruppen uden SEL-ydelser, hvilket er en signifikant forskel.

11 Side 11 Tabel 8 Opgørelse af passive aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, 2015 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Status*** Passiv Øvrige (aktivering etc.) Anm.: Passiv inkluderer personer, der har været passive i samtlige 53 uger af Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (DREAM). Tabel 9 viser, hvor mange som får mentorstøtte i 2015, givet at de også har været aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Tallene kan således være underestimerede i forhold til, hvor mange som får mentorstøtte i 2015, da personer med kortere kontanthjælpsforløb i 2015 som samtidig modtager mentorstøtte ikke indgår i opgørelsen. Mentorstøtte kan i mange tilfælde indholdsmæssigt have samme karakter som socialpædagogisk støtte efter SEL. Der er en signifikant forskel på, hvor mange som modtager mentorstøtte i de to grupper (25 pct. versus 22 pct.) i Tabel 9 Opgørelse af mentorstøtte, 2015 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Mentorstøtte*** Anm.: Mentorstøtte kan bevilliges efter 31b i LAB og gives til borgere med behov for støtte, som har et beskæftigelsesrettet sigte, og som kan understøtte, at personen er klar til eller kan deltage i et beskæftigelsesrettet tilbud. Tallene er begrænset til personer i målgruppen, som har været aktivitetsparate i mindst én uge i 2014, som er det tilgængelige data. Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra data på mentorstøtte (STAR).

12 Side 12 Faktorer af betydning for at modtage sociale ydelser, De foregående resultater viser, at der umiddelbart er markante forskelle på aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere afhængig af, om de tilhører gruppen med eller uden SEL-ydelser. Det gælder både for karakteristika, familieforhold og beskæftigelsesindsatser samt risikofaktorer som psykiske lidelser og anbringelser eller foranstaltninger tidligere i livet. Det er dog usikkert, om disse faktorer rent faktisk har betydning for, om målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere modtager ydelser efter SEL, og om der er en kausal sammenhæng mellem disse. F.eks. kan psykisk lidelser øge sandsynligheden for at modtage en social ydelse, men sammenhængen kan også være modsat: At det at modtage en social ydelse påvirker sandsynligheden for at komme i behandling for psykiske lidelser. Nedenstående resultater kan derfor ikke sige noget om, hvorvidt de ovenstående faktorer er årsagen til at en person modtager en SEL-ydelse, men udelukkende beskrive om der er en statistisk sammenhæng mellem disse. Dette er gjort ved hjælp af en logistisk regressionsanalyse. I det følgende fokuseres på den del af målgruppen, der modtager ydelser efter voksenparagrafferne i SEL. Der vil sige, at det at have et barn i anbringelse eller forebyggende foranstaltning betragtes som mulige betydende faktorer i forhold til, om den voksne også selv modtager en SEL-ydelse. De øvrige betydende faktorer, som er inkluderet i analysen, ses i figur 2. Resultaterne er justeret for en række baggrundsvariable, som f.eks. alder, køn og uddannelsesniveau, som også kan påvirke sandsynligheden for at modtage en SEL-ydelse. Det samlede resultat af analysen, herunder effektstørrelser og p-værdier, er vist i bilag B. Figur 2 viser et overblik over analysens resultater. Det ses, at samtlige faktorer øger sandsynligheden for at modtage en voksenydelse med undtagelse af kontakt med psykolog i almensektoren, som reducerer sandsynligheden. Alle faktorer har en signifikant sammenhæng med at modtage SEL-ydelser med undtagelse af at 1) at have et barn i anbringelse og 2) at have modtaget tidligere foranstaltning som barn/ung. De signifikante sammenhænge mellem de enkelte faktorer og SEL-ydelserne er dog ganske små. Sammenhængen er størst for personer med psykiatriske indlæggelser/kontakter, hvor sandsynligheden for at modtage en voksenydelse er øget med 2,7 pct. sammenlignet med øvrige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.

13 Side 13 Figur 2 Betydende faktorer for at modtage en SEL-ydelse (voksne), Anm.: En pil angiver en signifikant sammenhæng. En striplet pil angiver en ikke-signifikant sammenhæng. Et + (plus) angiver, at der er højere sandsynlighed for at modtage en SEL-ydelse. Et (minus) angiver, at der er lavere sandsynlighed for at modtage en SEL-ydelse. Faktorer af betydning for at modtage beskæftigelsesindsatser, Dette afsnit minder på mange måder om afsnittet ovenfor om faktorer af betydning for at modtage sociale ydelser. I dette afsnit er fokus imidlertid på, hvilke faktorer der har betydning for at modtage beskæftigelsesindsatser eller ej (at være passiv jf. Loven om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB)). Der undersøges de samme betydende faktorer som i forrige analyse, da det at være passiv aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og det at være aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og samtidig modtager af sociale ydelser er tæt forbundet. Det

14 Side 14 er mange af de samme faktorer, der kan have betydning for begge situationer. Årsagssammenhængen mellem det at være passiv aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og det at være aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og samtidig modtager af sociale ydelser er dog ikke kendt. Der er altså tale to forskellige sammenhænge, og resultaterne af de to regressionsanalyser bør derfor også tolkes adskilt. I dette afsnit undersøges derfor, hvilke af de gennemgåede faktorer, der har betydning for, om målgruppen ikke modtager en beskæftigelsesindsats efter LAB. Det samlede resultat af analysen, herunder effektstørrelser og p-værdier, er vist i bilag C. Figur 3 viser, at de fleste faktorer øger sandsynligheden for at være passiv, undtagen kontakt med psykolog og tidligere foranstaltning som barn/ung (ikke signifikant) som reducerer sandsynligheden. Sammenhængene er signifikante med undtagelse af 1) tidligere foranstaltning som barn/ung og 2) tidligere anbragt som barn/ung De signifikante sammenhænge er også her ganske små: Sammenhængen er størst for personer med kontakt til psykolog (almensektoren), som har en mindsket sandsynlighed på 2,1 pct. for at være passive sammenlignet med øvrige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.

15 Side 15 Figur 3 Betydende faktorer for at være passiv (ingen LAB-indsatser), Anm.: En pil angiver en signifikant sammenhæng. En striplet pil angiver en ikke signifikant sammenhæng. Et + (plus) angiver, at der er højere sandsynlighed for at være passiv. Et (minus) angiver, at der er lavere sandsynlighed for at være passiv.

16 Side 16 Boks 1 Opgørelsesmetode og registerdata Analysen er baseret på registerdata fra Danmarks Statistik og STAR. Målgruppeafgrænsning Målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er defineret som personer, der er visiteret som aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i mindst et kvartal i det pågældende år. Dette er gjort vha. DREAM-registeret og variablen visitationskode=2 (aktivitetsparate). Derudover er målgruppen afgrænset til personer, der jf. befolkningsregisteret (BEF) er mindst 30 år pr. 1. januar i analyseåret samt pr. 1. januar i analyseåret er bosiddende i en kommune med validerede data, jf. Handicapstatikken (HANDIC). I 2014 og 2015 indgår 47 8 kommuner i analysen, hvoraf 46 kommuner er de samme i begge år. Karakteristika Til afsøgning af karakteristika anvendes registrene BEF, Familieforhold (FAM) og Uddannelse (UUDA). BEF og FAM er opgjort pr. 1. januar, og UUDA er opgjort per 30. september. Alderen for personerne er opgjort som forskellen på alderen per 1. januar i analyseåret og personens fødselsdag, jf. BEF. Personer med børn er opgjort ved hjælp af henholdsvis mor-id og far-id i BEF, hjemmeboende børn er opgjort ud fra antal børn i familien, jf. FAM. Enlige forsørgere er opgjort som personer med hjemmeboende børn, der er kategoriseret som enlige, jf. FAM. Opgørelse af personer med og uden serviceydelser I analysen sammenlignes grupper af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der modtager og ikke modtager serviceydelser (SEL). Den samlede gruppe, der modtager serviceydelser, består af unikke personer, der modtager en eller flere voksenydelser efter SEL og/eller har et eller flere børn i forebyggende foranstaltninger eller anbringelser. Der vil sige, at personen kun tæller én gang i det samlede antal uanset antallet af ydelser. I de enkelte resultater kan den samme person dog godt optræde flere gange, f.eks. i opgørelsen af voksenydelser, hvis samme person både har modtaget socialpædagogisk støtte og været på et botilbud i samme år, eller hvis en person har et barn som både er anbragt og 8 Frederiksberg, Herlev, Albertslund, Høje-Taastrup, Rødovre, Tårnby, Fredensborg, Hørsholm, Greve, Solrød, Odsherred, Faxe, Kalundborg, Ringsted, Stevns, Middelfart, Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Nordfyns, Langeland, Ærø, Haderslev, Fredericia, Horsens, Kolding, Herning, Holstebro, Struer, Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Odder, Silkeborg, Samsø, Skanderborg, Århus, Ringkøbing-Skjern, Hedensted, Morsø, Frederikshavn, Læsø, Rebild, Mariagerfjord, Odense, Nyborg Skive og Lemvig. For 2014 desuden: Egedal. For 2015 desuden: Glostrup

17 Side 17 Boks 1 Opgørelsesmetode og registerdata modtager en forebyggende foranstaltning i analyseåret. Det vil sige, at antallet af ydelser godt kan overstige antallet af personer. I HANDIC er personer, der har modtaget bare én handicapydelse i analyseåret, medtaget som personer med serviceydelser. Personer, der har et barn i en anbringelse eller forebyggende foranstaltning i analyseåret, er ligeledes kategoriseret som personer, der har modtaget serviceydelser. Til denne opgørelse er anvendt registrene: BUA (Børn og Unge Anbragte) og BUFO (Børn og Unge Forebyggende Foranstaltninger). Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der har et barn i anbringelse eller foranstaltning, er fundet ved at koble børnenes cpr.-nummer fra BUA og BUFO med BEF, og derefter er personer med børn med anbringelse og forebyggende foranstaltninger fundet ud fra forældrenes identificerede nummer. For at sikre at der i analysen ikke medtages personer, der ikke er berettiget til at modtage anbringelser og forebyggende foranstaltninger, er der sat en restriktion på børnenes alder, som højst må være 24 år pr. 1. januar i analyseåret. Øvrige risikofaktorer Personer med en psykiatrisk indlæggelse eller ambulant psykiatrisk behandling afgrænses som personer med mindst én psykiatrisk diagnose i Landspatientregisteret (LPSYPOP) i analyseåret. Personer, der er visiteret til psykologhjælp, afgrænses som personer, der jf. Sygesikringsregisteret (SSSY) har modtaget specialekoden 63 (Psykologhjælp) i analyseåret. Personer, der er henvist til psykiatrien, afgrænses som personer, der jf. Sygesikringsregisteret (SSSY) har modtaget specialekoden 24 (Psykiatri) i analyseåret. Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere med en tidligere anbringelse eller forebyggende foranstaltninger er fundet ud fra, hvorvidt de har modtaget en ydelse i BUA og BUFO for alle tidligere år. Opgørelse af passive og mentorstøtte Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der ikke modtager aktivering i undersøgelsesperioden, betegnes som passive, jf. definitioner fra jobindsats.dk. Dette er opgjort som DREAM-kode=730 (Kontanthjælp, passiv) Personer på mentorstøtte er opgjort ud fra data fra STAR på aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, som modtager mentorstøtte i analyseåret. I analysen er data begrænset til 2014.

18 Side 18 Boks 2 Statistisk analyse Karakteristika for personer med og uden SEL-ydelser opgøres i 2014 og 2015, og det undersøges, om disse forskelle er signifikante i de to år. I samtlige resultater anvendes følgende signifikansniveauer:***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1. For at undersøge hvilke faktorer, der har betydning for at modtage voksenydelser efter SEL, er der foretaget en logistisk regressionsanalyse for perioden Analysen baseres på data på individniveau med det binære udfald: Modtager en voksenydelse efter SEL (ja). Det undersøges, om følgende forklarende faktorer har betydning for udfaldet: Psykiatrisk indlæggelse og/eller ambulant behandling, kontakt med psykiater (almensektoren), kontakt med psykolog (almensektoren), barn i forebyggende foranstaltninger, barn i anbringelse, tidligere foranstaltning som barn/ung og tidligere anbragt som barn/ung. Yderligere medtages passiv efter LAB for udfaldet på voksenydelser efter SEL og omvendt (se figur 2 og 3). Yderligere kontrolleres for følgende baggrundsvariable: Køn, alder, kommune, civil- og forsørgerstatus, herkomst og uddannelsesniveau. Effekten på det binære udfald vurderes ud fra effektestimatet og de tilhørende p- værdier. På tilsvarende måde er der lavet en statistisk analyse for, hvilke faktorer der har betydning for at være passiv efter LAB. Den logistiske regression indeholder samme forklarende variable som beskrevet ovenfor. Den eneste forskel er, at det binære udfald er, om man er passiv efter LAB (ja). Resultatet af analysen præsenteres som den gennemsnitlige marginale effekt, der viser sandsynligheden for udfaldet for de enkelte faktorer, når effekten af de øvrige karakteristika holdes gennemsnitlige.

19 Side 19 Bilag A: Karakteristika for målgruppen, 2014 Dette bilag viser målgruppens karakteristika for 2014, så det er sammenligneligt med analysens resultater for Det gør det muligt at se de tal for 2014, som der indimellem refereres til i analysens tekst. Nedenstående tabeller viser karakteristika for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Tabel A1 Samlet status for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, 2014 Pct. Antal Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser I alt Anm.: SEL-ydelser dækker over voksenydelser og foranstaltninger for målgruppens børn (se opgørelsesmetode i boks 1). Forælder med børn i foranstaltninger er opgjort ud fra alle personer med børn, både hjemmeboende og øvrige. Samtlige forældre med børn i foranstaltninger tilhører gruppen med SELydelser. Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (HANDIC, BUA og BUFO). HANDIC indeholder oplysninger om start- og slutdato for modtagelse af sociale ydelser. Ydelsen er medtaget, såfremt den bliver givet på et tidspunkt i det pågældende kalenderår. BUA og BUFO er opgjort per det kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted.

20 Side 20 Tabel A.2 Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der modtager SEL-ydelser, 2014 Pct. Antal I alt modtager af voksenydelse I alt forælder til udsat barn Med SEL-ydelser Heraf kun modtager af voksenydelse Heraf kun forælder til udsat barn Heraf både modtager af voksenydelse og forælder til udsat barn Anm.: I alt modtager af voksenydelse er beregnet som summen af kun modtager af voksenydelser og både modtager af voksenydelser og forælder til udsat barn. I alt forælder til udsat barn er beregnet som summen af kun forælder til udsat barn og både modtager af voksenydelser og forælder til udsat barn. Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (HANDIC, BUA og BUFO). HANDIC indeholder oplysninger om start- og slutdato for modtagelse af sociale ydelser. Ydelsen er medtaget, såfremt den bliver givet på et tidspunkt i det pågældende kalenderår. BUA og BUFO er opgjort per det kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted.

21 Side 21 Tabel A.3 Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der modtager voksenydelser efter SEL, Fordelt på målgrupper Pct. Antal Fysisk funktionsnedsættelse 1 14 Kognitiv funktionsnedsættelse Sindslidelser Socialt problem Flere målgrupper Modtager af voksenydelse Anm.: Til hver ydelse kan være knyttet flere målgrupper, f.eks. sindslidelser og socialt problem. Disse opgøres som flere målgrupper. Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (HANDIC). HANDIC indeholder oplysninger om start- og slutdato for modtagelse af sociale ydelser. Ydelsen er medtaget, såfremt den bliver givet på et tidspunkt i det pågældende kalenderår.

22 Side 22 Tabel A.4 Karakteristika for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, 2014 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Alder (gennemsnit)*** 41,0 år 44,1 år Køn*** Mænd Kvinder Herkomst*** Dansk Indvandrere/efterkommere Uddannelse (højst fuldførte)*** Kun grundskole 64 Øvrige Anm.: For højest fuldførte uddannelse mangler der oplysninger på personer i alt; fordelt på 492 personer med SEL-ydelser og personer uden SEL-ydelser. (1) Gruppen af øvrige dækker over gymnasiale, erhvervsfaglige og videregående uddannelser. Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (BEF, UUDA). BEF er opgjort per 1. januar i kalenderåret. UUDA er opgjort per 1. oktober i kalenderåret.

23 Side 23 Tabel A.5 Forsørgerstatus og tidligere anbringelser eller forebyggende foranstaltninger, 2014 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Forsørgerstatus*** Har børn 1 Hjemmeboende børn 2 Enlige forsørgere Tidligere foranstaltninger (alle år)*** Anbringelser Forebyggende Anm.: (1) Personer med børn er alle med mindst et barn uanset barnets alder og bopæl, (2) hjemmeboende børn er personer op til 25 år, der bor på samme adresse som mindst én af forældrene. Denne er således en delmængde af (1). (3) enlige forsørgere er personer, der ikke lever i par, men som har hjemmeboende børn. Hjemmeboende børn og enlige forsørgere er opgjort ud fra antal børn i familien. Denne er således en delmængde af (2). Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (FAM, BUA, BUFO). FAM er opgjort per 1. januar i kalenderåret. BUA og BUFO er opgjort per det kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted. Tabel A.6 Psykiske lidelser, 2014 Med SEL-ydelser Uden SEL-ydelser Pct. Antal Pct. Antal Kontakt med psykiatrien Indlæggelse eller ambulant behandling*** Psykiater, almensektor Psykolog, almensektor* Anm.: Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1 Kilde: Egne beregninger ud fra registerdata (LPSY, SSSY, VBGS). LPSY, SSSY og VBGS er opgjort per kalenderår, hvor aktiviteten har fundet sted.

24 Side 24 Bilag B: Resultater fra regresionsanalyser (SEL) Tabel B.1 viser output fra de logistiske regressionsanalyser af sandsynligheden for at modtage en voksenydelse efter SEL i Den gennemsnitlige marginale viser eksempelvis, at sandsynligheden for at modtage en SEL-ydelse øges med 0,6 %, hvis en aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager har været passiv (ingen LAB-indsats) og de øvrige forklarende variable holdes gennemsnitslige, jf. tabel B.1. Tabel B.1 Regressionsanalyse på modtagere af SEL-ydelser (voksne), Forklarende variable Passiv (ingen LAB-indsats) i hele perioden Psykiatrisk indlæggelse og/eller ambulant behandling (2014) Kontakt med psykiater (almensektoren) Kontakt med psykolog (almensektoren) Barn i forebyggende foranstaltninger Afhængig variabel= Modtager af SELydelse 0,1507*** (0,0439) 0,6297*** (0,0288) 0,1628*** (0,0411) -0,2012** (0,0751) 0,1435*** (0,0371) Den gennemsnitlige marginale effekt 0,0065 0,0271 0,0070-0,0087 0,0062 Barn i anbringelse 0,0442 (0,0572) 0,0019 Tidligere foranstaltning som barn/ung Tidligere anbragt som barn/ung 0,0721 (0,0530) 0,0798** (0,0357) 0,0031 0,0034 Anm.: Standardfejl er angivet i parentes. Signifikansniveauer: ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1. Der er i modellen kontrolleret for civilstatus, køn, alder, forsørgerstatus, herkomst, højest fuldførte uddannelse og kommune. Antal observationer:

25 Side 25 Bilag C: Resultater fra regresionsanalyser (LAB) Tabel C.1 viser output fra den logistiske regressionsanalyse af sandsynligheden for at være passiv aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager i Den gennemsnitlige marginale effekt viser eksempelvis, at sandsynligheden for at være passiv modtager øges med 1,1 %, hvis en aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager modtager en SEL-ydelse (voksen) og de øvrige forklarende variabler holdes gennemsnitslige, jf. tabel C.1. Tabel C.1 Regressionsanalyse på passive modtagere (ingen LAB-indsatser), Forklarende variable Modtager af SEL-ydelse (voksen) Psykiatrisk indlæggelse og/eller ambulant behandling (2014) Kontakt med psykiater (almensektoren) Kontakt med psykolog (almensektoren) Barn i forebyggende foranstaltninger Afhængig variabel= Passiv (ingen LABindsats) i hele perioden 0,1447*** (0,0437) 0,1677*** (0,0276) 0,1912*** (0,0307) -0,2709*** (0,0666) 0,0557* (0,0290) Den gennemsnitlige marginale effekt 0,0111 0,0129 0,0147-0,0208 0,0042 Barn i anbringelse 0,1471*** (0,0465) 0,0113 Tidligere foranstaltning som barn/ung Tidligere anbragt som barn/ung -0,0122 (0,0521) 0,0307 (0,0313) -0,0001 0,0024 Anm.: Standardfejl er angivet i parentes. ***=p<0,01; **=p<0,05; *=p<0,1. Der er i modellen kontrolleret for civilstatus, køn, alder, forsørgerstatus, herkomst, højest fuldførte uddannelse og kommune. Antal observationer:

Bilag 1: Målgruppebeskrivelse Social Støtte i overgang til og fastholdelse i job

Bilag 1: Målgruppebeskrivelse Social Støtte i overgang til og fastholdelse i job Enhed CDAM Sagsnr. 2017-5631 Dato 24-05-2017 Bilag 1: Målgruppebeskrivelse Social Støtte i overgang til og fastholdelse i job Opsummering og baggrund Målgruppenotatet viser, at der på landsplan er et betydeligt

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * 41 * Mål 2 Mål 3 Mål 4 Flere 18-21-årige,

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * 41 41 Mål 2 Mål 3 Mål 4 Flere 18-21-årige,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 183 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 183 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 183 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg udvalg@ft.dk René Christensen Rene.Christensen@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 2016 2017 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * * 30 pct. 30 pct. 30 pct.

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Analyse: Tidligere beskæftigelsesomfang for ledige i kontanthjælpssystemet December 217 1. Indledning og sammenfatning Mere end hver tredje af personerne i kontanthjælpssystemet

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed:

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 304 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Unge uden uddannelse eller beskæftigelse

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Unge uden uddannelse eller beskæftigelse Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Unge uden uddannelse eller beskæftigelse Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om

Læs mere

Oplæg for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune

Oplæg for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune Oplæg for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune RESULTATER FRA ANALYSE AF DET SPECIALISEREDE VOKSENOMRÅDE 9. maj 2017 Oplæggets indhold 1. Sammenfatning: Analysens resultater 2. Udviklingen

Læs mere

Det viser med al tydelighed behovet for de forskellige initiativer, som regeringen har taget for at sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde.

Det viser med al tydelighed behovet for de forskellige initiativer, som regeringen har taget for at sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17

Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17 Inklusionsgrad Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17 Dette notat giver overblik over andelen af elever i den almindelige undervisning den såkaldte inklusionsgrad. 95,2 procent

Læs mere

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33%

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33% 21. februar 2019 AG Side 1 af 6 Udvikling i hjemmehjælp på kommuneniveau På landsplan er hjemmehjælpen til 67+årige blevet reduceret med ca. 6,5 mio. timer 1 i perioden 2008-2017, svarende til et fald

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

Socialindsatser og sundhedskontakter

Socialindsatser og sundhedskontakter Socialindsatser og sundhedskontakter DESKRIPTIV ANALYSE Kvantitativ analyse af socialindsatser og sundhedskontakter blandt ressourceforløbsmodtagere, fleksjobbere, ledighedsydelsesmodtagere og førtidspensionister.

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Overgange til ungdomsuddannelse Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationenkan

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE NOTAT 18. juni 2007 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget passiv offentlig forsørgelse i lang tid, ind

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Indikatorer på udsathed blandt inaktive unge

Indikatorer på udsathed blandt inaktive unge SocialAnalyse Nr. 1 09.2017 Indikatorer på udsathed blandt inaktive unge Blandt inaktive unge, dvs. 25-29-årige uden tilknytning til uddannelse eller job i 2013 eller 2014, har 2 ud af 3 en eller flere

Læs mere

Februar Indlæggelser blandt modtagere af hjemmehjælp

Februar Indlæggelser blandt modtagere af hjemmehjælp 33333 Februar 2019 Indlæggelser blandt modtagere af hjemmehjælp Indlæggelser blandt modtagere af hjemmehjælp Kommunerne tilbyder hjemmehjælp til borgere, der ikke længere har de fysiske eller psykiske

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 25. april 2017 Undtagelser fra 225-timersreglen januar 2017 J.nr 17/04682 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne borgere i forbindelse med

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

P æ s e n a o. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del - Bilag 229 Offentligt. Jobreform fase 1

P æ s e n a o. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del - Bilag 229 Offentligt. Jobreform fase 1 P r æ s e n t a t i o Beskæftigelsesudvalget 218-19 BEU Alm.del - Bilag 229 Offentligt Jobreform fase 1 Udvikling i antal personer berørt af kontanthjælpsloft oktober 216-sep 218 Antal 3. Antal 3. 28.7

Læs mere

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med Notat Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med 8-05-2017 J. Nr. Click here to enter text. VOA / APK KOMMUNEFORDELINGER Kommuneopdelte opgørelser af andel langvarige

Læs mere

Analyse af det specialiserede voksenområde

Analyse af det specialiserede voksenområde MAJ 2017 Analyse af det specialiserede voksenområde Esbjerg Kommune Analyse af det specialiserede voksenområde 2 Analyse af det specialiserede voksenområde 3 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 5 1.1 Baggrund

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 2. februar 2017 Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- november måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen N O T A T 11. oktober 2016 Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Kvantitativ kortlægning af mentorordningen på FØP/FLEKS-området

Kvantitativ kortlægning af mentorordningen på FØP/FLEKS-området N O T A T 2. oktober 2017 J.nr. Viden og Analyse CHF/CHP Kvantitativ kortlægning af mentorordningen på FØP/FLEKS-området NOTAT 1. Indledning I de seneste års reformer på beskæftigelsesområdet er der fokus

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen kan ske til kontaktpersonen

Læs mere

P r æ s e n t a t i. Jobreform fase 1

P r æ s e n t a t i. Jobreform fase 1 P r æ s e n t a t i Jobreform fase 1 Oktober Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober Udvikling i antal personer berørt af kontanthjælpsloft oktober 21-december 217 Antal 3. Antal

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg udvalg@ft.dk Finn Sørensen (EL) Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

2017, procentpoint Antal personer. samtaler. samtaler procentpoint

2017, procentpoint Antal personer. samtaler. samtaler procentpoint Bilag 1 - December 2018: Tabel over antal personer, andel med x antal, gens. antal og udvikling siden nov 2017, samt vægtet gennemsnit Kommune personer Dagpengemodtagere, 6-9 mdr. Jobparate kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

19. september Sagsbehandler Sune Clausen. Sammenhæng mellem befolkning og anlægsudgifter

19. september Sagsbehandler Sune Clausen. Sammenhæng mellem befolkning og anlægsudgifter KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Direktionssekretariatet NOTAT 19. september 2017 Sammenhæng mellem befolkning og anlægsudgifter Sagsbehandler Sune Clausen I alle danske kommuner må der forventes

Læs mere

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 3: Almen praksis tabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse

Læs mere

Fuldtidspersoner feb-15. maj-13. dec-13. aug-11. okt-12. jan-11. jul-14. mar-12

Fuldtidspersoner feb-15. maj-13. dec-13. aug-11. okt-12. jan-11. jul-14. mar-12 jan-4 aug-4 mar-5 okt-5 maj-6 dec-6 jul-7 feb-8 sep-8 apr-9 nov-9 jun-1 jan-11 aug-11 mar-12 okt-12 maj-13 dec-13 jul-14 feb-15 sep-15 apr-16 nov-16 jun-17 jan-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Figur 1. Antal fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet. Sæsonkorrigeret. Fuldtidspersoner Fuldtidspersoner dec-13. okt-12.

Figur 1. Antal fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet. Sæsonkorrigeret. Fuldtidspersoner Fuldtidspersoner dec-13. okt-12. jan-4 aug-4 mar-5 okt-5 maj-6 dec-6 jul-7 feb-8 sep-8 apr-9 nov-9 jun-1 jan-11 aug-11 mar-12 okt-12 maj-13 dec-13 jul-14 feb-15 sep-15 apr-16 nov-16 jun-17 jan-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Flere elever går i store klasser November 2016 I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Svar: Med jobpræmieordningen har regeringen giver langtidsledige et ekstra incitament til at komme i beskæftigelse.

Svar: Med jobpræmieordningen har regeringen giver langtidsledige et ekstra incitament til at komme i beskæftigelse. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 25 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50

Læs mere

Udviklingen i den gennemsnitlig boligstørrelse

Udviklingen i den gennemsnitlig boligstørrelse Udviklingen i den gennemsnitlig boligstørrelse Af Lasse Vej Toft, lvt@kl.dk Dato: Vælg datoælg dat Side 1 af 9 Formålet med dette analysenotat er at give et overblik over udviklingen i boligarealet per

Læs mere

Fuldtidspersoner maj-13. feb-15. aug-11. dec-13. jan-11. okt-12. jul-14. mar-12

Fuldtidspersoner maj-13. feb-15. aug-11. dec-13. jan-11. okt-12. jul-14. mar-12 jan-4 aug-4 mar-5 okt-5 maj-6 dec-6 jul-7 feb-8 sep-8 apr-9 nov-9 jun-1 jan-11 aug-11 mar-12 okt-12 maj-13 dec-13 jul-14 feb-15 sep-15 apr-16 nov-16 jun-17 jan-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 221 Svar på Spørgsmål 25 Offentligt J.nr. 2010-311-0047 Dato: 9. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner

Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner Analyseenheden Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner April 2019 Lønmodtagerbeskæftigelsen har aldrig været højere i Danmark, end den

Læs mere

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Bilag 1. Kommunefordelinger Tabel 1 Faglig trivsel, fordeling af trivselsscore, pct., opdelt på kommuner, 2017 1,0-2,0 2,01-3,0 3,01-4,0 4,01-5,0 Antal svar Aabenraa

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Fravær fra danskundervisning

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Fravær fra danskundervisning Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Fravær fra danskundervisning Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Jan Aug Dec Mar Okt Nov Apr Sep Feb 2017

Jan Aug Dec Mar Okt Nov Apr Sep Feb 2017 Jul 2015 Aug 2015 Sep 2015 Okt 2015 Nov 2015 Dec 2015 Jan 2016 Feb 2016 Mar 2016 Apr 2016 Maj 2016 Jun 2016 Jul 2016 Aug 2016 Sep 2016 Okt 2016 Nov 2016 Dec 2016 Jan 2017 Feb 2017 Mar 2017 Apr 2017 Maj

Læs mere

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K Notat: Unge under 3 år: Op til ekstra i kontanthjælp ved at blive erklæret ikke- 4-4-217 Af cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og chefkonsulent Carl- Christian Heiberg Resumé I 216 var der i gennemsnit

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt Finansudvalget 2014-15 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt Tabel B1 Førtidspension og København 48.220 6,2 390 15,4 845 3,7 203 7,5 838 33,0 2.263 6,4 170 5,7 243 45,5 2.675 Aarhus 18.900

Læs mere

Privatskoleudvikling på kommuneniveau

Privatskoleudvikling på kommuneniveau Privatskoleudvikling på kommuneniveau Indhold 1) Stigning/fald i andel privatskolebørn i perioden 2003-2013 2) Andel privatskoleelever 2003-2013 3) Fremskrivning, ud fra de sidste 10 års udvikling, til

Læs mere

Masterdias for kontanthjælpsreformen

Masterdias for kontanthjælpsreformen Masterdias for kontanthjælpsreformen JAN2013 FEB2013 MAR2013 APR2013 MAY2013 JUN2013 JUL2013 AUG2013 SEP2013 OCT2013 NOV2013 DEC2013 JAN2014 FEB2014 MAR2014 APR2014 MAY2014 JUN2014 JUL2014 AUG2014 SEP2014

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Masterdias for kontanthjælpsreformen

Masterdias for kontanthjælpsreformen Masterdias for kontanthjælpsreformen Jan 2013 Feb 2013 Mar 2013 Apr 2013 Maj 2013 Jun 2013 Jul 2013 Aug 2013 Sep 2013 Okt 2013 Nov 2013 Dec 2013 Jan 2014 Feb 2014 Mar 2014 Apr 2014 Maj 2014 Jun 2014 Jul

Læs mere

Passivandel kontanthjælp

Passivandel kontanthjælp Kontanthjælp Passivandel kontanthjælp Jul 2018 Randers 208 13,6 Skanderborg 28 14,4 Silkeborg 120 14,9 Egedal 32 17,9 Favrskov 35 18,2 Holbæk 209 19,3 Hjørring 123 21,3 Aabenraa 149 22,4 Greve 58 22,6

Læs mere

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives under antagelse af, at uddannelsessystemet

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Jan Maj Apr Dec Sep Nov Okt Mar Feb 2017

Jan Maj Apr Dec Sep Nov Okt Mar Feb 2017 Nøgletal for Joblog Af nedenstående figur 1 og tabel 1 fremgår dækningsgraden for Joblog blandt dagpengemodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere.

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2015, der forventes at opnå mindst en ungdoms, en erhvervskompetencegivende, en videregående

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 337 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen finn.s@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år.

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. NOTAT September 2008 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. J.nr. 06-634-12 2. kontor/upe Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Lennart Damsbo-Andersen Lennart.Damsbo-Andersen@ft.dk Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010 Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Departementet Afdelingen for Analyse, Grundskole og Internationale Forhold MIN: UNU alm. del - spm. 361 Frederiksholms

Læs mere

Vest- og Sydsjælland hårdt ramt af tvangsauktioner

Vest- og Sydsjælland hårdt ramt af tvangsauktioner Vest- og Sydsjælland hårdt ramt af tvangsauktioner I juni var der 312 tvangsauktioner. Det er 11 flere end i maj. Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal for juni 2014. Overordnet set er antallet

Læs mere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler.

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler. Andel med 5 eller Andel med 4 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 6 eller 6-9 måneders måneders Hele landet 14.257 51 % 5,5 3.243 61 % 2,9 2.045 60 % 3,0 2.802 60 % 3,0

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Lennart Damsbo-Andersen Lennart.Damsbo-Andersen@ft.dk Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2017

Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2017 1 - Rangliste 2017 alle midlertidige ydelser rnes placering på ranglisten for alle ydelser, 2017 Nyborg 1 1.620 1.840 1,1 220-16.300.000 (32) Frederiksberg 2 4.330 5.090 1,1 760-57.300.000 (71) Gladsaxe

Læs mere

Lukkedage i daginstitutioner 2017

Lukkedage i daginstitutioner 2017 Kort fortalt 27-09-2017 Lukkedage i daginstitutioner 2017 Opgørelsen af forventede lukkedage i daginstitutioner 2017 er en afdækning af, i hvor stort omfang børn og forældre ikke kan benytte barnets almindelige

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt 17. december 2014 J.nr. 14-4997490 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 174 af 18. november 2014

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT April 2017 Flere elever går i store klasser I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Maj 2018 Flere elever går i store klasser I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2013, der forventes at opnå en ungdoms, mindst en, en videregående og en lang videregående

Læs mere

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden 2013-2016 Dato 6-10-2017 1. Indledning I dette notat vises i oversigtsform udviklingen i kommunerne i perioden

Læs mere

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Et særligt kendetegn ved Danmarks geografi er, at vi har en af verdens længste kystlinjer set i forhold til landets størrelse. Den lange danske kystlinje

Læs mere

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune Tabel 20 - Beskæftigelse 1 03.11.00 Havfiskeri 101 København 13 12 9 12 10 9 9 147 Frederiksberg. 1... 1 1 155 Dragør 7 7 7 6 5 4 4 159 Gladsaxe 1...... 161 Glostrup. 1 1.... 163 Herlev 1...... 167 Hvidovre

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt 3. januar 2017 J.nr. 16-1853094 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 131 af 12. december 2016

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2. halvår 2017-1. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2. halvår halvår Kommunernes placering på ranglisten for dagpengeområdet, 2.

Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2. halvår halvår Kommunernes placering på ranglisten for dagpengeområdet, 2. Kommunernes placering på ranglisten for alle ydelser, 2. halvår 2017-1. halvår 2018 2 Kommunernes placering på ranglisten for dagpengeområdet, 2. halvår 2017-1. halvår 2018 5 Kommunernes placering på ranglisten

Læs mere

Udsigt til færre SOSU er og pædagogisk personale i den kommende kommunale valgperiode

Udsigt til færre SOSU er og pædagogisk personale i den kommende kommunale valgperiode 25-10-2017 Jens Sand Krik 27 20 94 43 jsk@ae.dk Udsigt til færre SOSU er og pædagogisk personale i den kommende kommunale valgperiode I notatet undersøges konsekvenserne af regeringens målsætning for det

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til november 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til november 2018 feb-4 okt-4 jun-5 feb-6 okt-6 jun-7 feb-8 okt-8 jun-9 feb-1 okt-1 jun-11 feb-12 okt-12 jun-13 feb-14 okt-14 jun-15 feb-16 okt-16 jun-17 feb-18 okt-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til august 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til august 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra

Læs mere

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt 22. marts 2009 Jeppe Druedahl og Chefanalytiker Frederik I. Pedersen Kontakt Direktør Lars Andersen Direkte tlf. 33 55 77 17 eller 40 25 18 34 Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt Arbejdsmarkedet

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2012 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2012 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2012 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2012, der forventes at opnå en ungdoms, mindst en, en videregående og en lang videregående

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til oktober 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til oktober 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 2: Kommunetabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse om

Læs mere

DET NATIONALE FORSKNINGS- OG ANALYSECENTER FOR VELFÆRD BØRN OG UNGE I DANMARK VELFÆRD OG TRIVSEL 2018 APPENDIKS: BILAGSTABELLER

DET NATIONALE FORSKNINGS- OG ANALYSECENTER FOR VELFÆRD BØRN OG UNGE I DANMARK VELFÆRD OG TRIVSEL 2018 APPENDIKS: BILAGSTABELLER DET NATIONALE FORSKNINGS OG ANALYSECENTER FOR VELFÆRD BØRN OG UNGE I DANMARK VELFÆRD OG TRIVSEL 2018 APPENDIKS: BILAGSTABELLER 1 APPENDIKS: BILAGSTABELLER BØRN OG UNGE I DANMARK. VELFÆRD OG TRIVSEL 2018

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 29. marts 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 205 (Alm. del) af 16. januar 2017

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til september 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til september 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Dagpengemodtagere, 6-9 Gens. antal Andel m. 6. Antal personer. Kommune

Dagpengemodtagere, 6-9 Gens. antal Andel m. 6. Antal personer. Kommune Bilag 1 - December 2018: Tabel over antal personer, andel med x antal samtal Kommune Antal personer Dagpengemodtagere, 6-9 Gens. antal Andel m. 6 eller Hele landet 12.339 6,2 67% Hele landet ekskl. frikommuner**

Læs mere

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015 Forventede udgifter til og anlæg i 2015 LCP og PL-rul) (1. indberetning) (2. indberetning) til i 2015 anlæg til anlæg i 2015 (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 612 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 612 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 612 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen (EL) Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8

Læs mere

Supplerende opgørelser til brug for evalueringen af FØP/FLEKS

Supplerende opgørelser til brug for evalueringen af FØP/FLEKS Notat Februar 218 Supplerende opgørelser til brug for evalueringen af FØP/FLEKS Til brug for evalueringen, er der som supplement til eksisterende analyserne foretaget en række særskilte opgørelser. Disse

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt 4. marts 2016 J.nr. 16-0151018 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 227 5. februar 2016 (alm.

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre

Hjemmehjælp til ældre ÆLDRE I TAL 2017 Hjemmehjælp til ældre - 2016 Ældre Sagen Juli 2017 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 21-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 21-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 676 Offentligt Holbergsgade 6 DK-17 København

Læs mere

Andel registrerede 1., 2. og 3. fællessamtale

Andel registrerede 1., 2. og 3. fællessamtale Jul 16 Aug 16 Sep 16 Okt 16 Nov 16 Dec 16 Jan 17 Feb 17 Mar 17 Apr 17 Maj 17 Jun 17 Jul 17 Aug 17 Sep 17 Okt 17 Nov 17 Dec 17 Jan 18 Feb 18 Mar 18 Apr 18 Maj 18 Jun 18 Jul 18 Aug 18 Sep 18 Nov 18 Dec 18

Læs mere

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer Borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 01 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Vedrørende manglende med ledige

Læs mere