Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DD60. DishDrawer DD60 Series mallit. DishDrawer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DD60. DishDrawer DD60 Series mallit. DishDrawer"

Transkript

1 Brugsanvisning DishDrawer Modellerne DD60 Käyttöohje DishDrawer DD60 Series mallit Bruksanvisning DishDrawer Modellene DD60 Användarmanual DishDrawer DD60-seriens modeller DK FI NO SE

2

3 Indhold 1 DK Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler 3 Betjeningspanel (modeller uden LCD) 6 Betjeningsknapper (modeller med LCD) 8 Betjening 10 Opvaskeprogrammer 11 Behandling af service 12 Test i henhold til standarder for opvaskemaskiner 13 Riste og tilbehør 14 Forslag til fyldning 16 Beholder til opvaskemiddel 18 Opvaskemiddel og tabletter 19 Blødgøringsanlæg 20 Beholder til afspændingsmiddel 22 Tilpasningsfunktioner 23 Behandling og rengøring 26 Problemløsning 29 Fejlkoder 31 Garanti og service 34 Vigtigt! GEM DISSE ANVISNINGER De viste modeller i denne brugsanvisning fås muligvis ikke på alle markeder og kan ændres når som helst. Angående aktuelle oplysninger om modeller og specifikationer i dit land, kan du besøge vores lokale hjemmeside, som angivet bag på omslaget, eller kontakte den lokale Fisher & Paykel-forhandler.

4 DK 2

5 Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler 3 DK Din DishDrawer er omhyggeligt designet til at fungere fejlfrit ved normale opvaskeprocedurer. Husk følgende retningslinjer ved brug af DishDrawer. Læs alle anvisningerne, før du tager din DishDrawer i brug. Vigtige sikkerhedsanvisninger ADVARSEL! - Når du bruger opvaskemaskinen, skal du følge de grundlæggende sikkerhedsanvisninger, inkl. de følgende: Læs alle anvisningerne, før du bruger DishDrawer. Sikkerhedsanvisningerne i denne brugsanvisning skal følges for at minimere risikoen for brand eller eksplosion og for at hindre skader på personer eller ting. DishDrawer må kun anvendes til det formål, som er beskrevet i denne brugsanvisning. Brug kun opvaske- og afspændingsmidler, der er anbefalet til en almindelig husholdningsopvaskemaskine, og opbevar produkterne uden for børns rækkevidde. Kontrollér, at beholderen til opvaskemiddel er tom efter hver opvask. Når der sættes opvask i maskinen, skal du sikre dig, at skarpe ting ikke kan beskadige lågets tætningsliste, og anbringe skarpe knive med håndtaget opad for at reducere risikoen for at man skærer sig på knivene. Rør ikke ved varmelegemet, når maskinen er i gang eller umiddelbart efter. Brug ikke DishDrawer, medmindre alle tilbehørsdelene sidder korrekt. Pil ikke ved betjeningsknapperne. Undlad at misbruge, sidde på, stå i eller på skuffen eller tallerkenholderen i DishDrawer. De justerbare riste er beregnet til at understøtte kopper, glas og køkkenredskaber. Når de justerbare riste er i Dishdrawer (R), må du ikke læne dig op ad dem eller bruge dem til at bære din kropsvægt. For at formindske risikoen for at børn kommer til skade, bør de ikke lege i eller på DishDrawer. Under visse omstændigheder kan der dannes brintgas i et vandvarmersystem, der ikke har været i brug i to uger eller mere. BRINTGAS ER EKSPLOSIVT. Hvis varmtvandssystemet ikke har været i brug i en sådan periode, bør du åbne alle varmtvandshaner og lade det varme vand løbe i flere minutter, før opvaskemaskinen tages i brug. Dette vil frigøre eventuelt ophobet brintgas. Da brintgas er brandbart, må du ikke ryge eller anvende åben ild i dette tidsrum. Fjern døren til opvaskemaskinen, før du udskrifter maskinen eller destruerer den. Opvaskemidler er alkaliske, og kan være farlige at sluge. Undgå kontakt med hud og øjne, hold børn og personer med handicap væk fra opvaskemaskinen, når den åbnes.

6 DK 4 Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler Vigtige sikkerhedsanvisninger Installationen Denne DishDrawer skal installeres og placeres i overensstemmelse med installationsanvisningerne, før den tages i brug. Hvis installationsanvisningen ikke fulgte med DishDrawer, kan den fås ved at kontakte forhandleren eller hentes på Fisher & Paykel s websted Installation og service skal udføres af en autoriseret servicetekniker. Hvis el-kablet er beskadiget, skal det udskiftes af en aut. Fisher & Paykel servicemontør, så der ikke opstår skader på personer eller ting. Kontrollér, at DishDrawer sidder fast på de tilstødende køkkenelementer ved hjælp af de medfølgende beslag. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det resultere i et ustabilt produkt, som kan forårsage skade på personer eller ting. Brug ikke maskinen, hvis den er beskadiget, fungerer dårligt, er delvist adskilt eller har manglende eller ødelagte dele, herunder et beskadiget el-kabel eller stik. Undgå at opbevare eller anvende benzin eller andre brændbare væsker i nærheden af DishDrawer. Slut maskinen til en stikkontakt med tilstrækkelig effekt for at undgå overbelastning af el-installationen. Kontrollér, at el-kablet er anbragt, så man ikke kan træde på det, falde over det, eller det på anden måde bliver udsat på beskadigelse eller tryk. Undgå at installere eller opbevare DishDrawer, hvor den kan blive udsat for temperaturer under frysepunktet eller for vejrliget. Brug ikke forlængerledning eller en transportabel stikdåse (f.eks. en kabeltromle) til at tilslutte DishDrawer til strømforsyningen. Vedligeholdelse Fjern spændingstilførslen før rengøring eller vedligeholdelse. Undlad at reparere eller udskifte dele af maskinen, eller at forsøge at reparere den selv, medmindre det anbefales i denne brugsanvisning. Vi anbefaler, at du kontakter dit lokale aut. Fisher & Paykel servicecenter. Hold gulvet rundt om maskinen rent og tørt for at formindske muligheden for at glide. Hold området rundt om/nedenunder maskinen fri for ophobning af brændbare materialer, som f.eks. støv, papir, klude og kemikalier. Når du rengør undersiden af filterpladen, skal du passe på ikke at skære dig på den skarpe underkant.

7 Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler 5 DK Vigtige sikkerhedsanvisninger Vigtigt! Åbn under ingen omstændigheder opvaskemaskinen, når den er i brug. Brug Tryk altid på knappen og vent, indtil du hører de tre bip, før opvaskemaskinen åbnes. DishDrawer må kun bruges, når motordelen, filterpladen, afløbsfiltret og spulearmen er monteret. Træk i stikket, men aldrig i ledningen, når du tager stikket ud af stikkontakten. På den måde undgår du at beskadige stikket. Vær omhyggelig, når du fylder din DishDrawer, og pas på, at der ikke er servicedele, der kan hindre, at maskinen kan lukkes helt. Opvasken bør anbringes, så ingen dele stikker frem eller presses ind i maskinen, da det i modsat fald kan resultere i et servicebesøg. Husholdningsmaskiner er ikke beregnet som legetøj til børn. Børn, eller personer med en begrænset evne til at bruge maskinen, skal have en ansvarsbevidst person til at instruere dem i brugen. Denne person skal være sikker på, at de kan bruge maskinen uden fare for sig selv eller andre. Nøje overvågning er nødvendig, hvis maskinen bruges af eller i nærheden af børn. Giv ikke børn lov til at lege på eller med maskinen eller med en kasseret maskine. Hvis du kører et afkalkningsprogram, anbefaler vi på det kraftigste, at der køres et program med opvaskemiddel umiddelbart efter, for at forhindre skader på DishDrawer. DishDrawer er konstrueret til opvask af normalt husholdningsservice. Ting, der er forurenet med benzin, maling, stål- eller jernaffald, ætsende, syreholdige eller alkaliske kemikalier må ikke vaskes op i DishDrawer. Hvis din DishDrawer ikke skal bruges i en længere periode, bør du lukke for elektriciteten og vandtilførslen til opvaskemaskinen. Hæld ikke opvaskemiddel eller afspændingsmiddel i saltbeholderen. Midlerne vil ødelægge blødgøringsanlægget. Brug ikke en ekstern timer eller fjernbetjening til opvaskemaskinen.

8 DK 6 Betjeningspanel (modeller med LCD) Hvis du har en dobbelt DishDrawer, har begge maskiner eget betjeningspanel og fungerer uafhængigt af hinanden. Tænd/sluk-knap knappen tænder og slukker DishDrawer. Åbning af DishDrawer vil automatisk tænde for maskinen i 30 sekunder. Hvis du vil slukke maskinen midt i et program, skal du trykke på knappen. Alt vand bliver pumpet ud af maskinen. Start/Pause-knap knappen starter et vaskeprogram. Tryk på knappen for at holde pause eller starte maskinen igen under vaskeprogrammet. Når maskinen skal holde en pause, skal du vente til du hører tre bip, før maskinen åbnes. Undgå at åbne maskinen under et programforløb, da det kan beskadige den. Forsinket start knappen indstiller også forsinket start, som kan udskyde starten af et vaskeprogram fra 1 til 12 timer. Aktivering af forsinket start 1 Tryk på knappen, og hold den nede, indtil lyset oven knappen bliver orange (eller violet, afhængigt af din model). 2 Hold fortsat knappen nede, indtil den ønskede tidsforsinkelse er nået. DishDrawer bipper, mens du holder knappen nede. Hvert bip angiver yderligere en times forsinkelse. 3 DishDrawer starter, når den indstillede tid er gået, og skuffen er lukket. Annullering af forsinket start Tryk på knappen. Låseknappen / (valgfri) / knappen aktiverer/afbryder funktionerne Tastelås eller Børnelås.

9 Betjeningspanel (modeller med LCD) 7 DK Tastelås Denne funktion låser alle knapperne på din DishDrawer. Tryk på / knappen, og hold den nede, indtil du hører et bip (tre sekunder). Lyset over knappen / tænder, når Tastelåsen er aktiveret. Funktionen Tastelås afbrydes ved at trykke på / knappen og holde den nede, indtil lyset over / knappen slukker. Børnelås Denne funktion låser skuffen og deaktiverer alle knapperne på det fuldintegrerede panel. Funktionen aktiveres ved at trykke på knappen /, og holde den nede, indtil der høres to bip (fem sekunder). Lyset over / knappen tænder, når Børnelås er aktiveret. Funktionen Børnelås afbrydes ved at trykke på / knappen og holde den nede, indtil lyset over / knappen slukker. Opvaskeprogrammer Tryk på knappen for at vælge et opvaskeprogram. DishDrawer husker det program, som den brugte sidst. Super Normal Hurtig Skåne Skylle Eco-knap (valgfri) Tryk på knappen, hvis du vil have, at vaskeprogrammet skal bruge mindre energi. Det røde ECO-lys angiver, at funktionen er aktiveret. Hvis opvasken er meget snavset, eller du har behov for ekstra kraftig tørring, fraråder vi brug af ECO-programmer. Strømafbrydelse Hvis DishDrawer er i brug, og der kommer en strømafbrydelse, standser den. Maskinen kan muligvis ikke åbnes i dette tidsrum. Når strømmen vender tilbage, starter DishDrawer igen samme sted, hvor den var nået til i programmet.

10 DK 8 Betjeningsknapper (modeller med LCD) Hvis du har en dobbelt DishDrawer, har begge maskiner eget betjeningspanel og fungerer uafhængigt af hinanden. Symbol for vaskeforløb Resterende tid Fejlsymboler - se Fejlkoder, hvis de vises Saltbeholderen er tom Lås eller Børnelås er aktiveret Forsinket start-symbol Tænd/sluk-knap Tænd/slukknap Start/Pauseknap Låseknap knappen tænder og slukker DishDrawer. Åbning af DishDrawer vil automatisk tænde for maskinen i 30 sekunder. Hvis du vil slukke maskinen midt i et program, skal du trykke på knappen. Alt vand bliver pumpet ud af maskinen. Start/Pause-knap knappen starter et vaskeprogram. Tryk på knappen for at holde pause eller starte maskinen igen under vaskeprogrammet. Når maskinen skal holde en pause, skal du vente til der høres tre bip, før maskinen åbnes. Undgå at åbne maskinen under et programforløb, da det kan beskadige den. Forsinket start knappen indstiller også forsinket start, som kan udskyde starten af et vaskeprogram fra 1 til 12 timer. Aktivering af forsinket start: 1 Tryk på knappen, og hold den nede, indtil symbolet vises på det elektroniske display. 2 Hold fortsat knappen nede, indtil den ønskede tidsforsinkelse er nået. 3 DishDrawer starter, når den indstillede tid er gået, og skuffen er lukket. Annullering af forsinket start: Tryk på knappen. Låseknappen (valgfri) knappen aktiverer/afbryder funktionerne Tastelås eller Børnelås.

11 Betjeningsknapper (modeller med LCD) 9 DK Lås Denne funktion afbryder alle knapperne på kontrolpanelet. Funktionen aktiveres ved at trykke på knappen, og holde den nede, indtil der høres et bip (tre sekunder). Symbolet vises på det elektroniske display, når funktionen Lås er aktiveret. Børnelås Denne funktion låser skuffen og afbryder alle knapperne på kontrolpanelet. Funktionen aktiveres ved at trykke på knappen, og holde den nede, indtil der høres to bip (fem sekunder). Symbolet vises på det elektroniske display, når funktionen Børnelås er aktiveret. Funktionen Børnelås afbrydes ved at trykke på knappen, og holde den nede, indtil der høres ét bip, og symbolet forsvinder fra det elektroniske display. Vaskeprogramvælger Tryk på knappen for at vælge et vaskeprogram. DishDrawer husker det program, som den brugte sidst. Super Normal Hurtig Skåne Skylle Eco-knap (valgfri) Tryk på knappen, hvis du vil have, at vaskeprogrammet skal bruge mindre energi. Den røde ECO-lampe angiver, at funktionen er aktiveret. Hvis opvasken er meget snavset, eller du har behov for ekstra tørring, fraråder vi brug af ECO-programmer. Symboler for vaskeforløb Følgende symboler vises på det elektroniske panel, efterhånden som vaskeprogrammet forløber. Når vaskeprogrammet startes, tæller det elektroniske display også den resterende tid ned i trin af ét minut. Snavset Forvask Klarvask Skyl Tørring Rent Strømfejl Hvis DishDrawer er i brug, og der sker en strømfejl, standser den. Maskinen kan muligvis ikke åbnes i dette tidsrum. Når strømmen vender tilbage, starter DishDrawer igen samme sted, hvor den var nået til i programmet.

12 DK 10 Betjening 1 Fyld opvaskemaskinen Fjern alle madrester, og sæt opvasken i maskinen. 2 Tilsæt opvaskemiddel 3 Kontrollér afspændingsmidlet 4 Tryk på knappen 5 Vælg et vaskeprogram Længden af vaskeprogrammet vises på det elektroniske display (kun på modeller med LCD). 6 Vælg (valgfri) 7 Kontrollér Sørg for, at der ikke er noget, der blokerer for spulearmen. Afløbsfiltret skal være på niveau med filterpladen. 8 Start Luk maskinen og tryk på knappen. 9 Programslut DishDrawer bipper seks gange som tegn på, at programmet er afsluttet. Ved afslutning af programmet bliver tørreblæseren ved med at køre i et stykke tid, eller indtil maskinen åbnes. Blæseren fremskynder tørreprocessen og bruger kun lidt energi. Det er normalt, at der er lidt vand tilbage i afløbsfiltret, når programmet er afsluttet. Kun dobbelte modeller: Ved slutningen af et vaskeprogram, er det muligt, at begge skuffer tømmes for vand samtidigt. Dette er normalt

13 Opvaskeprogrammer 11 DK Standardprogram - hvornår det bruges Super Meget snavset service og kogegrej. Normal Normalt snavset service, for optimal vaske- og tørreresultat. Hurtig Lettere snavset service. Skåne Lettere snavset og skrøbeligt service. Skylle Hindrer lugt og indtørrede madrester på servicet. klarvask 70 C klarvask 65 C klarvask 55 C klarvask 50 C skyl skyl skyl skyl skyl skyl skyl slutskyl 65 C slutskyl 65 C slutskyl 50 C slutskyl 60 C tørring tørring tørring forvask Eco-program - hvornår det bruges Super Meget snavset daglig service. Normal Normalt snavset service, optimal energibesparelse. Hurtig Lettere snavset service, uden rester af fedt. Skåne Lettere snavset og skrøbeligt service, uden rester af fedt. klarvask 60 C klarvask 55 C klarvask 45 C klarvask 45 C skyl skyl skyl skyl skyl skyl slutskyl 55 C slutskyl 60 C slutskyl 45 C slutskyl 50 C tørring tørring tørring Bemærk *Referenceprogram for energimærket er i overensstemmelse med EN50242-regulativerne. Opvasketiderne kan variere, afhængigt af temperaturen på det indkommende vand, omgivelserne, typen af opvask og af, hvorvidt skuffen har været åbnet under opvasken. Tiderne på det elektroniske display er kun VEJLEDENDE og bør være baseret på en temperatur på 15 C for det indkommende vand.

14 DK 12 Behandling af service Kombinationen af høje temperaturer og opvaskemiddel kan beskadige visse ting, hvis de vaskes op i DishDrawer. Hvis der er nogen tvivl om, hvorvidt servicen kan tåle at blive vasket op i DishDrawer, bør du følge anvisningerne fra forhandleren af de pågældende ting, eller vaske dem op i hånden. Sølvbestik og andet sølvtøj Sølvbestik og andet sølvtøj bør skylles umiddelbart efter brug for at undgå, at det bliver plettet ved kontakt med visse madvarer. Skylleprogrammet er velegnet hertil. Sølvtøj bør ikke komme i kontakt med rustfrit stål, som andre bestikting. En blanding af disse ting kan give pletter. Tag sølvbestikket ud af DishDrawer, når programmet er afsluttet, og tør det straks i hånden. Aluminium Aluminium kan miste farven på grund af opvaskemidlet. Graden afhænger af produktets kvalitet. Andre metaller Jern og støbejern kan ruste og plette andre ting. Kobber, tin og messing har tendens til at blive plettet. Træ Ting af træ er normalt følsomme over for varme og vand. Regelmæssig opvask i maskinen kan gøre, at træet med tiden ødelægges. Hvis du er i tvivl, bør det vaskes op i hånden. Glas Det meste glas til dagligt brug kan vaskes op i maskinen. Krystal og meget fine og antikke glasting kan f.eks. blive matte. Det sikreste er at vaske disse ting op i hånden. Plastik Visse plastikting kan ændre form og farve af meget varmt vand. Check fabrikantens anvisninger vedrørende vask af plastikting. Varmebestandige plastikting bør holdes på plads, så de ikke tipper over og fyldes med vand, eller falder gennem bundkurven under opvasken. Dekorerede ting De fleste moderne mønstre på porcelæn kan tåle maskinopvask. Antikke genstande med et påmalet mønster over glasuren, guldkanter og håndmalet porcelæn kan være mere følsomme over for maskinopvask. Hvis du er i tvivl, bør det vaskes op i hånden. Limede ting Visse limprodukter bliver blødgjort eller opløst i opvaskemaskine. Hvis du er i tvivl, bør tingene vaskes op i hånden. Ferie Hvis DishDrawer ikke skal bruges i nogen tid, anbefaler vi, at du kontrollerer, at kurvene er tomme. Den indvendige side af opvaskemaskinen skal være ren. Lad maskinen stå lidt åben, så luften kan cirkulere. Sluk for både strømmen og vandtilførslen til DishDrawer.

15 Test i henhold til standarder for opvaskemaskiner 13 DK Fisher & Paykel DishDrawer er testet i henhold til standarderne i EN50242 for både vaske- og tørreydelse. Anvend følgende indstillinger, doseringer, tilbehør og fyldningsmønstre for at afprøve DishDrawer. Opvaskeprogram Opvaskemiddeldosering Normal Eco 2,5 g (forvask) pr. skuffe 15,5 g (klarvask) pr. skuffe Indstilling af afspændingsmiddel 4 Indstilling af blødgøringsanlægget Justér blødgøringsanlægget, så det passer til vandets hårdhed. Se i afsnittet om blødgøringsanlægget og justering af indstillinger i brugsanvisningen. Maks. pladskrav pr. maskine 6 Tilbehør, der er brugt til test iht. standarder for opvaskemaskiner Højdeindstilling af justerbare riste Bundkurv, afløbsfiltrets dækplade, spidser, glid og fold -spidser, bestikkurv, justerbare riste, glasunderstøtninger. 140mm Korrekt retning af glasunderstøtningerne på begge sider af kurven Anbefalet dosering Top- og bundkurven

16 DK 14 Riste og tilbehør Bestikkurv Det er bedst at anbringe knive, mindre køkkengrej og visse plastiklåg i bestikkurven. Vi anbefaler, at bestik har håndtagene nedad, og at skarpe genstande har håndtagene opad for at undgå, at man skærer sig. Bland skeer, knive og gafler i hvert rum for at hindre, at bestikdele filtrer sig ind i hinanden og for at sikre, at vandet kan cirkulere frit. Hold rustfrit stål og sølvbestik adskilt for at undgå pletter. Mindre dele, som f.eks. plastiklåg, kan anbringes under gitrene, hvilket hindrer dem i at blive flyttet af vaskevandet, så de falder ned på bunden, hvor de kan stoppe spulearmens rotation. Understøttelse af glas Disse clips på gittertrådene giver dine høje glas ekstra stabilitet. Spidser, der kan foldes Den forreste halvdel er ideel til dybe skåle. Fold sektionerne med spidser mod hinanden, hvis du har brug for plads til gryder eller andre store genstande. Fold kun den højre sektion, og læn kopperne mod de opretstående spidser for ekstra stabilitet.

17 Riste og tilbehør 15 DK Justerbare gitre Du kan indstille disse uafhængigt af hinanden i en vilkårlig højde. 1 Fold op for at låse gitteret op. 2 Indstil højden for at lade det glide op eller ned. 3 Fold ned for at fastlåse stillingen. Fold gitterene væk, hvis du har brug for plads Glid og fold - spidser Lad dem glide væk for at give plads til større spisetallerkener. Anbring store tallerkener mellem de lange spidser foran for at opnå maksimal stabilitet. Fold sektionerne med spidser ned mod hinanden, hvis du har brug for plads til gryder eller andre store genstande.

18 DK 16 Forslag til fyldning Når du fylder Dishdrawer, skal du sørge for at at anbringe genstande, så vandet, der kommer ind fra den roterende spulearm nedenunder, kan nå alle områder (opvaskeevnen kan blive reduceret, hvis det ikke kan). intet hindrer vandet i at nå frem til genstandene på det justerbare gitter. Typisk opvask efter morgenmad Typisk opvask efter selskab Typisk stor opvask

19 Forslag til fyldning 17 DK Sådan fyldes DishDrawer IKKE Maskinen er overfyldt, og vaskevandet vil ikke kunne nå visse dele af opvasken. Kopper, glas og skåle skal have åbningerne nedad. Tallerkenerne klæber sammen, og vaskevandet kan ikke komme igennem. Kontrollér, at bestikket ikke klæber sammen. Det skal spredes jævnt ud. Sørg for, at dele af opvasken ikke presses ind i eller stikker op over maskinen, da det kan bevirke, at låget ikke lukker ordentligt, hvilket kan resultere i et servicebesøg. Anbring skarpe ting forsvarligt, så brugeren ikke kommer til skade, og lågets tætningslister ikke beskadiges. Kontrollér bunden af bestikkurven for at sikre, at skarpe og spidse genstande ikke stikker igennem, hvilket kan stoppe spulearmens rotation. Sørg for, at bestikket ikke er faldet igennem kurven, hvilket kan hindre spulearmen i at rotere. Den store skål hindrer vaskevandet i at nå kopholderne. Store redskaber skal anbringes på kopholderne gitre, så de ikke flyttes og stopper spulearmens rotation. Skarpe og spidse dele skal anbringes vandret eller så de skarpe kanter/punkter vender nedad, så du ikke kommer til skade.

20 DK 18 Beholder til opvaskemiddel Vigtigt! Brug kun opvaskemiddel i pulverform, der er beregnet til opvaskemaskiner til husholdningsbrug. Opvaskemidler er meget alkaliske, og det kan derfor være farligt at sluge dem. Undgå kontakt med hud og øjne. Kontrollér, at beholderen til opvaskemiddel er tom efter hver opvask. Hvis dette ikke gøres, kan det resultere i en forgiftning. Kom ikke tabletter i beholderen til opvaskemiddel. c Opvaskemiddel og tabletter må ikke komme i direkte kontakt med opvasken i maskinen. Flydende opvaskemiddel er ikke egnet og må ikke bruges i DishDrawer. a,b e d Flydende håndsæbe, sæbe, vaskepulver eller desinficeringsmidler vil beskadige maskinen. Fyldning af beholderen til opvaskemiddel Lukket beholder til opvaskemiddel 1 Tryk palen ned, så låget åbnes. 2 Påfyld opvaskemiddel. Der skal ikke bruges opvaskemiddel til forvask-programmet. 3 Når rummet(ene) er fyldt, lukkes beholderens låg, indtil det klikker på plads. Opvaskemidlet tilsættes automatisk i løbet af vaskeprogrammet. a b Åben beholder til opvaskemiddel a b c d e Rum til forvask, kan indeholde 10 g (anvendes ikke i Europa) Rum til klarvask, kan indeholde 30 g Lukkepal til beholderen til opvaskemiddel Indikator for afspændingsmiddel Afspændingsmiddelbeholderens låg

21 Opvaskemiddel og tabletter 19 DK Opvaskemiddeldosering Den nedenfor anbefalede dosering af opvaskemiddel er for individuelle skuffer. Vaskeprogrammer klar vask (g)* Snavset 15 Normal 15 Skåne 5 Hurtig 5 * 5 g svarer til ca. 1 teskefuld, 15 g svarer til ca. 1 spiseskefuld. Opvaskemiddeltabletter Tabletterne kan enten anbringes i bestikkurven eller som alternativ anbringes direkte i maskinen, som vist nedenfor. Hvis du bruger opvaskemiddeltabletter med indbygget skyllemiddel, kan det være nødvendigt at reducere indstillingen for skyllemiddel. Se Justering af indstillinger angående anvisninger Bør foretrækkes: Anbring opvaskemiddeltabletten i et tomt rum mellem gitrene. Som alternativ: Hvis bestikkurven ikke skal anvendes, kan opvaskemiddeltabletten anbringes i bunden af maskinen.

22 DK 20 Blødgøringsanlæg Indstilling af blødgøringsanlægget Brug af hårdt vand (over 100 ppm) til opvask kan være ødelæggende for ydelsen af DishDrawer. Glas vil blive matte, og tallerkener blive plettede eller dækket af en hvid belægning. Find ud af det lokale vands hårdhed Det lokale vandværk vil kunne give dig disse oplysninger. Vælg den rette indstilling til din DishDrawer fra nedenstående tabel over vandets hårdhed. Hvis f.eks. vandets hårdhed er 500 ppm, skal indstillingen på maskinen være 4. Se Justering af indstillinger, om hvordan du indstiller blødgøringsanlægget, så det svarer til vandets hårdhed. DishDrawer indstilling dh fh e / Clark mmol/l ppm 0 0-5, , , ,5 0,1-2, , ,5-24,5 2,5-3, ,6-25, ,5-31,5 3,5-4, ,2-30, ,5-38,5 4,5-5, , ,5-43,8 5,5-6, Bemærk: Hvis vandets hårdhed er over 625 ppm, anbefaler vi på det kraftigste, at du fylder beholderen til opvaskemiddel helt op ved alle opvaskeprogrammer undtagen skyl, og at indstillingen for afspændingsmidlet er 5. Hvis vandet hårdhed er over 625 ppm, vil DishDrawer ikke fungere optimalt. Du kan muligvis høre nogle usædvanlige lyde, når blødgøringsanlægget er i gang, men dette er normalt. Fyldning af saltbeholderen 1 Åbn DishDrawer. 2 Skru saltbeholderens låg af ved at dreje det mod venstre. 3 Fyld salt i målebægeret, og hæld indholdet i saltbeholderen. Saltbeholderen kan indeholde op til ca. ½ kg salt. 4 Skru låget godt fast igen. 5 Hvis du ikke kører et vaskeprogram umiddelbart efter, at du har påfyldt salt, bør du køre et skylleprogram for at fjerne evt. saltvand eller -spild. Saltcontainer Saltbeholder Bemærk: Når saltbeholderen fyldes, kan der komme vand op af blødgøringsanlæggets overløb.

23 Blødgøringsanlæg 21 DK Vigtigt! Blødgøringsanlægget skal altid fyldes med granuleret salt, der er specielt beregnet til opvaskemaskiner. Brug ikke almindeligt køkkensalt, som f.eks. bordsalt, havsalt eller salttabletter, da disse typer kan indeholde urenheder, som kan forkorte blødgøringsanlæggets levetid. Saltbeholderen Blødgøring af vand kan kun finde sted, når der er salt i beholderen. Saltbeholderen skal fyldes, før du bruger DishDrawer, og hver gang saltindikatoren lyser rødt. b a Saltindikator Hvis denne lyser rødt, er saltbeholderen tom. Hvis den er sort, er der tilstrækkelig salt i beholderen til det valgte vaskeprogram. Kun modeller med LCD: Det elektroniske display viser også, hvornår saltbeholderen er tom, ved at vise symbolet. a b Indikator for salt Saltbeholderens låg Vigtigt! Hæld ikke opvaskemiddel eller afspændingsmiddel i saltbeholderen. Midlerne vil ødelægge blødgøringsanlægget. Kun salt IKKE opvaskemiddel IKKE afspændingsmiddel

24 DK 22 Beholder til afspændingsmiddel Vi anbefaler på det kraftigste regelmæssig brug af flydende afspændingsmiddel for at få det bedste tørreresultat. Afspændingsmiddel giver glas og porcelæn et pletfrit udseende, og forhindrer samtidigt at metal løber an. Beholderen til afspændingsmiddel er anbragt inde i skuffen, nedenunder beholderen til opvaskemiddel. Beholderen kan indeholde ca. 50 ml afspændingsmiddel. Fyldning af beholderen til afspændingsmiddel 1 Drej låget mod venstre og fjern det. 2 Hæld afspændingsmidlet i den runde åbning. 3 Pas på ikke at spilde afspændingsmiddel i DishDrawer. Eventuelt spild skal tørres op for at hindre dannelse af for meget skum. Hvis det ikke bliver tørret op, kan resultatet blive et servicebesøg, som ikke er dækket af garantien. 4 Sæt låget fast igen i dets oprindelige stilling. Korrekt dosering af afspændingsmiddel Regulatoren kan justeres, så doseringen passer til vandets hårdhed. Den laveste indstilling er 1 og den højeste er 5. Se i afsnittet Ændring af indstillinger, hvordan eller den bestemte opvaskemaskinetablet, du bruger doseringen indstilles. Hvis der er for meget skum ved afslutningen af opvasken, skal indstillingen sættes ned. Hvis servicet er vådt eller stribet efter tørring, skal indstillingen eller hvis du bruger opvaskemaskinetabletter med indbygget skyllemiddel, sættes op. Indikator for afspændingsmiddel Hvis denne lyser rødt, skal beholderen påfyldes afspændingsmiddel. Hvis indikatoren lyser svagt eller slet ikke lyser, er der tilstrækkeligt afspændingsmiddel til opvasken. Bemærk: Lysere farvet afspændingsmiddel får ikke indikatoren til at lyse så meget som mørkere farvet afspændingsmiddel. Når afspændingsmidlet påfyldes, kan der være en usædvanlig lyd under vaskeprogrammet, men dette er normalt.

25 Tilpasningsfunktioner 23 DK Følgende funktioner kan justeres, så de passer til dit behov. Indstilling af afspændingsmiddel Reducér indstillingen for afspændingsmiddel, hvis der er alt for meget skum, når vaskeprogrammet er afsluttet. Forøg indstillingen af afspændingsmiddel, eller hvis du bruger opvaskemaskinetabletter hvis servicet er vådt, når vaskeprogrammet er afsluttet. Indstilling af blødgøringsanlægget Se afsnittet Blødgøringsanlæg. Indstilling af automatisk start Når en DishDrawer forlader fabrikken er den programmeret til at starte automatisk, når skuffen åbnes. Maskinen begynder ikke at vaske op, før skuffen lukkes, og du har trykket på knappen. Hvis du ikke ønsker, at DishDrawer skal starte automatisk, kan denne funktion slås fra. Biplyde ved afslutning af vaskeprogram Når en DishDrawer forlader fabrikker er den programmeret til at bippe seks gange som tegn på, at et vaskeprogram er afsluttet. Denne funktion kan slås fra. Lukket skuffe-indstilling Når Lukket skuffe Indstillingen er valgt, er DishDrawer låst hele tiden. Når du ønsker at åbne skuffen, skal du trykke på knappen. Når skuffen er helt lukket igen, kommer låget automatisk ned efter 30 sekunder og låser skuffen. Hvis Låsefunktionen bruges sammen med Lukket skuffe-funktionen, kan du ikke trykke på knappen og åben skuffen. Låsefunktionen skal slås fra, før det er muligt at åbne DishDrawer. Bemærk: Denne funktion anbefales på det kraftigste, hvis DishDrawer anvendes i campere. Indikator for Ren opvask (kun modeller med LCD) Når en DishDrawer forlader fabrikken er den programmeret, så indikatoren for Ren opvask er slået fra. Når indikatoren for Ren opvask er slået til, vises symbolet på det elektroniske display, når vaskeprogrammet er afsluttet for at vise, at opvasken er ren. Når du har taget alt ud af maskinen, skal du trykke på knappen for at komme tilbage til normalt brug. Denne funktion kan være nyttig, når der er efterladt opvask i maskinen, og du ikke kan huske, om denne har vasket op, eller i de situationer, hvor familien kun har taget enkelte rene dele ud, uden at tømme maskinen. Vi kan ikke anbefale, at indikatorindstillingen for Ren opvask bruges sammen med indstillingen for Lukket skuffe.

26 DK 24 Tilpasningsfunktioner Justering af indstillinger (Fuldintegreret og Indbygningsmodel - uden elektronisk display) Følg nedenstående trin Indstilling af afspændingsmiddel Indstilling af blødgøringsanlæg Indstilling af Automatisk start Indstilling af biplyde ved afslutning af vaskeprogram Indstilling af Lukket skuffe * Først Gå til Justering af indstillinger 1 Tryk på knappen for at tænde. Åbn DishDrawer. 2 Tryk knapperne og / og hold dem nede i 5 sekunder, indtil der høres et langt bip. Tryk på knappen for at rulle gennem indstillingerne Indbygningsmodel - uden elektronisk display rød / fra Integreret rød / fra blå / fra violet / til blå / til rød / til grøn / fra orange / til grøn / til rød / til Foretag en justering De aktuelle indstillinger vises på vælgeren til vaskeprogrammet med røde lamper. Hvis de fire røde lamper lyser, er den valgte indstilling angivet til 4. Tryk på / knappen for at øge indstillingen. De røde lamper ruller op til 5 og starter derefter fra 1 igen. Gem Tryk på knappen for at gemme ændringen. Tryk på knappen for at slå den valgte indstilling til eller fra. Eksempel Afspændingsmiddel indstillet til 4 Blødgøringsanlæg indstillet til 4 Til Fra Til Fra Til Fra * Sekvensen af indstillinger starter igen fra indstillingen Afspændingsmiddel.

27 Tilpasningsfunktioner 25 DK How to make option adjustments (modeller uden LCD) Følg nedenstående trin Indstilling af afspændingsmiddel Indstilling af blødgøringsanlæg Indstilling af Automatisk start Indstilling af biplyde ved afslutning af vaskeprogram Indstilling af Lukket skuffe Ren opvask * Først Gå til Justering af indstillinger 1 Tryk på knappen for at tænde. Åbn DishDrawer. 2 Tryk knapperne og og hold dem nede i 5 sekunder, indtil der høres et langt bip. Tryk på knappen for at rulle gennem indstillingerne Foretag en justering De aktuelle indstillinger vises på vælgeren til vaskeprogrammet med røde lamper. Hvis de fire røde lamper lyser, er den valgte indstilling angivet til 4. Tryk på knappen for at øge indstillingen. De røde lamper ruller op til 5 og starter derefter fra 1 igen. Gem Tryk på knappen for at gemme ændringen. Eksempel Afspændingsmiddel indstillet til 4 Blødgøringsanlæg indstillet til 4 Tryk på knappen for at slå den valgte indstilling til eller fra. Til Fra Til Fra Til Fra Til Fra * Sekvensen af indstillinger starter igen fra indstillingen Afspændingsmiddel.

28 DK 26 Behandling og rengøring Vigtigt! Fjern spændingstilslutningen fra DishDrawer(R) før rengøring eller vedligeholdelse. Rengøring af fladerne Vigtigt! Brug ikke følgende rengøringsmidler, da disse kan beskadige maskinen: Skuresvampe til plastik eller rustfrit stål Slibemidler, opløsningsmidler, rengøringsmidler til alm. husholdning Syreholdige eller alkaliske rengøringsmidler Flydende eller fast håndsæbe Vaskepulver eller desinficeringsmidler Specialmidler til rustfrit stål eller poleringsmidler, da disse kan ødelægge det beskyttende lag. 1 Dørene aftørres med en ren, fugtig klud. Pas på ikke at komme vand på betjeningspanelet. 2 Tør efter med en ren, fnugfri klud.

29 Behandling og rengøring 27 DK Rengøring af afløbsfilter, spulearm og filterplade Vi anbefaler, at afløbsfiltret rengøres, når der sidder madrester i det. Spulearmen og filterpladen bør rengøres en gang om måneden under normalt brug eller mere, hvis der er behov for det. a Hvis du bruger et afkalkningsmiddel, anbefaler vi, at der køres et vaskeprogram med opvaskemiddel umiddelbart efter, for at forhindre skader på DishDrawer. b Vigtigt! DishDrawer må kun bruges, når filterpladen, afløbsfiltret og spulearmen er korrekt monteret. Invendige dele af DishDrawer a Spulearm b Filterplade c Afløbsfilter c Rengøring af afløbsfiltret 1 Tag stikket til DishDrawer ud, eller sluk på strømforsyningen (vægkontakt). 2 Løft dækpladen til afløbsfiltret på bundgitteret (hvis det er monteret). 3 Løft og tag afløbsfiltret ud af maskinen. 4 Tøm det, skyl det under rindende vand, og sæt det tilbage på plads. 5 Sørg for, at afløbsfiltret flugter med filterpladen. 6 Sæt stikket til DishDrawer i igen, eller tænd for strømmen (vægkontakten)

30 DK 28 Behandling og rengøring Rengøring af spulearmen og filterpladen Sørg for, at DishDrawer er kølet af, før du begynder rengøringen, og følg anvisningerne for at tage afløbsfiltret og spulearmen ud. 1 Tag stikket til DishDrawer ud, eller afbryd for strømforsyningen. 2 Tag clipsene til glasunderstøtningerne af gittertrådene, og fold de justerbare gitre væk, så de er opretstående, og luk toppen. 3 Fjern forsigtigt bundkurven. Løft i den bagerste ende først for at undgå at støde ind i beholderne til henholdsvis opvaskemiddel og afspændingsmiddel. 4 Løft spulearmen, og ryst den, så evt. snavs kommer ud. Skyl spulearmen under rindende vand, og aftør den med en fugtig klud. 5 I midten af filterpladen er der to ringe. Hold midterringen stille, og drej yderringen mod venstre, ca. 1/8 omgang. Dette frigør filterpladen. 6 Løft filterpladen ud. Når du rengør undersiden af filterpladen, skal du passe på ikke at skære dig på den skarpe yderkant. Fjern evt. madrester, vask pladen i varmt sæbevand og skyl den grundigt i rent vand. Varmelegemet kan aftørres med en fugtig klud. 7 Sæt filterpladen på plads igen, så den ligger fladt på bunden af maskinen, og sørg for, at den er låst fast ved hjælp af midterringen. Vigtigt! Hvis du vil låse filterpladen, skal du sørge for, at linjerne flugter med hinanden (c), og at alle tre stifter er gået helt i indgreb (e). Se diagrammet for korrekt placering. Filterpladen må ikke kunne bevæge sig frit. 8 Sæt spulearmen tilbage på drivhjulet. 9 Sæt bundkurven på plads ved at sænke dens forkant til den første position. 10 Sæt stikket til DishDrawer i igen, eller tænd for strømforsyningen. Bemærk: Hvis der er ituslået service eller glas i maskinen, skal det forsigtigt fjernes for at undgå at ødelægge DishDrawer. b c a d Korrekt låsestilling for filterpladen til motorsamlingen (under spulearmen) a Yderring b Drivhjul c Mærker til korrekt justering d Midterring e Låsestifter e 1 1

31 Problemløsning 29 DK Problem Mulig årsag Afhjælpning Snavset service For meget skum Maskinen lækker vand DishDrawer kan ikke åbnes Strømsvigt under processen Vaskeprogrammet passer ikke til opvaskens art. Spulearmen kan ikke rotere. For meget service i DishDrawer /forkert fyldning. Filterpladen/afløbsfiltret er ikke sat rigtigt i. Opvaskemidlet er fyldt i det forkerte rum. Madrester er ikke fjernet før opvask. Forkert opvaskemiddel. Ikke nok opvaskemiddel. Hullerne i spulearmen er tilstoppet. Filterpladen/afløbsfiltret tilstoppet. Dobbeltstativet er forkert monteret. For lidt salt i blødgøringsanlægget. Forkert mængde opvaskemiddel. For meget æg på servicet. Afspændingsmiddelindstillingen er for høj. Afløbsslangen er ikke sluttet til afløbsrøret. Vandtilløbsslangen er ikke korrekt monteret. Andre lækager. Indstillingen Børnelås eller Lukke skuffe er slået til eller begge dele. Se Opvaskeprogrammer angående et passende program, eller der var for mange indtørrede madrester, og servicet bør lægges i blød. Sørg for, at der ikke er noget, der blokerer for spulearmen. Se afsnittet om fyldning. Se i afsnittet om brugervedligeholdelse. Opvaskemiddel skal fyldes i det store rum. Skrab alle madrester af servicet før det fyldes i. Brug anbefalede opvaskemidler. Se afsnittet om opvaskemidler, eller følg fabrikanternes anvisninger. Rens spulearmen. Rengør filterpladen og afløbsfiltret. Se afsnittet om tilbehør angående korrekt montering. Sørg for, at der er tilstrækkeligt med salt i blødgøringsanlægget, og forøg indstillingen, hvis problemet ikke løser sig. Se afsnittet om opvaskemidler, eller følg fabrikanternes anvisninger. Forøg mængden af opvaskemiddel. Reducér afspændingsmiddelindstillingen. Tilslut afløbsslangen til afløbsrøret. Sørg for, at vandtilløbsslangen er korrekt monteret. Luk for vand- og strømtilførslen til DishDrawer. Kontakt forhandleren eller det autoriserede servicecenter. Slå Børnelås-funktionen fra. Hold / / knappen nede, indtil symbolet forsvinder fra det elektroniske display, eller lyset oven over / knappen forsvinder, og/eller tryk på knappen for at åbne DishDrawer. Vent, indtil strømmen vender tilbage og processen genstarter samme sted i vaskeprogrammet.

32 DK 30 Problemløsning Problem Mulig årsag Afhjælpning Bipper konstant Der er opstået en fejl. Se i afsnittet om fejlkoder. Bipper med mellemrum DishDrawer starter ikke Der er overskydende vand i DishDrawer Mærker efter vand på servicet DishDrawer har indvendige pletter DishDrawer er i pausetilstand. Der er ikke strøm til maskinen. Skuffen er ikke helt lukket. Lås-funktionen er slået til. eller børnelås Der er ikke trykket på knappen. Afløbsslangen(erne) er bøjede eller har knæk. Tilstoppede filtre. Ikke tilstrækkelig afspændingsmiddel. Afspændingsmiddelindstillingen er for lav. For meget service i DishDrawer /forkert fyldning. For lidt eller intet salt i blødgøringsanlægget. Nogle fødevarer, som f.eks. tomatbaserede produkter, kan plette opvaskerummet. DishDrawer er i pausetilstand. Tilslut strømforsyningen. Sørg for, at skuffen er helt lukket. knappen. Slå Lås-funktionen fra. Hold / / knappen eller børnelås nede, indtil symbolet forsvinder fra det elektroniske display, eller lyset oven over / knappen forsvinder. Tryk på knappen. Ret afløbsslangen(erne) ud. Rengør filterpladen/afløbsfiltret. Se afsnittet om behandling og rengøring.. Sørg for, at der er tilstrækkelig afspændingsmiddel i beholderen. Forøg afspændingsmiddelindstillingen. Se afsnittet om fyldning. Sørg for, at der er nok salt i blødgøringsanlægget og/eller forøg indstillingen. Skyl servicet, før det sættes i maskinen. Brug som alternativ forskylleprogrammet, når du har fyldt maskinen, hvilket kan minimere mængden af pletter. Servicet er ikke tørt Forkert fyldning. Sørg for, at servicet ikke hænger sammen. For lidt afspændingsmiddel. Påfyld beholderen til afspændingsmiddel. Der tilsættes ikke opvaskemiddel For meget motorstøj Afspændingsmiddelindstillingen er for lav. Der er brugt et Eco-program. Opvaskemidlet var vådt, da det blev påfyldt. Filterpladen og/eller spulearmen sidder ikke korrekt. Der er ikke vand i motorområdet. Forøg afspændingsmiddelindstillingen. Vælg et standardprogram. Rengør beholderen, og sørg for, at den er tør, når der påfyldes opvaskemiddel. Se afsnittet Behandling og rengøring angående oplysninger om korrekt placering. Det sker sædvanligvis, når maskinen bruges første gang, eller når den ikke har været i brug i en længere periode. Kør DishDrawer gennem et vaskeprogram.

33 Fejlkoder 31 DK Hvordan en fejlkode behandles Når der er opstået en fejl, bipper DishDrawer konstant hvert sekund. Fejlkoden vil blive vist på det elektroniske display for modeller med LCD og på det indvendige kontrolpanel for modeller uden LCD. Hver fejlkode for indbygningsmodeller og fuldintegrerede modeller vises i nedenstående skema. Hvordan opdages en fejlkode 1 Tryk på knappen for at fjerne fejlkoden. 2 Hvis fejlkoder og de fortsatte bip-lyde ikke kan fjernes ved at trykke på knappen, skal du afbryde strømmen til maskinen. 3 Vi anbefaler, at du checker skemaet og retter fejlen, hvis det er muligt. 4 Når anvisningerne er fulgt, skal du tænde for DishDrawer. 5 Hvis fejlkoden og de fortsatte bip-lyde fortsætter, skal du slukke for vandet og strømforsyningen til DishDrawer. 6 Når du kontakter en aut. Fisher & Paykel servicemontør, skal du fortælle, hvilken fejlkode der blev vist på DishDrawer. Denne oplysning vil være til hjælp for servicemontøren.

34 DK 32 Fejlkoder Fejlkoder Mulig årsag Afhjælpning F1 Overløbssikringen er aktiveret. Luk for vandet og strømforsyningen til DishDrawer, og kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. F2 Motorproblemer. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. F3 F4 Temperatursensoren virker ikke. Fejl ved temperatursensoren eller elementet. Kontrollér, at det indløbende vand ikke er varmere end 65 C. Det kan være nødvendigt at montere en blandingsventil på vandindløbet. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. F5 Fejl ved låge. 1 Sluk for strømmen til DishDrawer, tilslut derefter strømmen. Fejlen forsvinder muligvis. 2 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. F6 Fejl ved låge. 1 Sluk for strømmen til DishDrawer, tilslut derefter strømmen. Fejlen forsvinder muligvis. 2 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. F7 Fejl ved låge. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. F8 Elektrisk problem. 1 Sluk for strømmen til DishDrawer. 2 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. F9 Elektronisk fejl. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice.

35 Fejlkoder 33 DK Fejlkoder Mulig årsag Afhjælpning U1 Påfyldningsfejl. 1 Luk op for vandet til maskinen. 2 Kontrollér, at spulearmen kan rotere frit over midten, og hvis DishDrawer er fyldt med vand, er det nødvendigt at tømme den manuelt. 3 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør eller Kundeservice. U4 Vandspærren er blevet udløst (hvis monteret). Fejl ved den anden skuffe forhindrer brugen af denne skuffe. Kontakt det autoriserede servicecenter eller Kunderservice. Check den anden skuffe, og læg mærke til fejlkoden for denne skuffe.

36 DK 34 Garanti og service Før du tilkalder service eller assistance... Kontrollér de ting, som du selv kan gøre. Se installationsanvisningerne og din brugsanvisning for at kontrollere, at: 1 Dit produkt er korrekt installeret. 2 Du er bekendt med den normale betjening. Hvis du, efter at have kontrolleret disse punkter, forsat har brug for assistance, skal du se i hæftet Service & Garanti angående oplysninger om garanti og den nærmeste servicemontør eller kontakte os via vores websted, som angivet på bagsiden af omslaget. Krav i EU-direktiv 93/68. Europæisk direktiv 2002/96/EC til Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) (kun for EU-lande) DK Dette apparat er markeret i overensstemmelse med europæisk direktiv 2002/96/EC til Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE). Ved at sikre, at produktet bortskaffes korrekt, medvirker du til at forhindre mulige negative konsekvenser for miljøet og menneskers helbred, der ellers kan forekomme ved forkert affaldshåndtering af dette produkt. Symbolet på produktet, eller de dokumenter, der følger med produktet, angiver, at dette apparat ikke må behandles som husholdningsaffald. I stedet skal det afleveres til et relevant indsamlingssted til genbrug af elektrisk og elektronisk udstyr. Bortskaffelse skal ske i overensstemmelse med lokale miljømæssige regulativer for bortskaffelse af affald. For flere detaljerede informationer om genbrug af dette produkt skal du kontakte din kommune, den lokale genbrugsstation eller den butik, hvor du købte produktet. Produktinformation Fisher & Paykel Ltd Model Købsdato Forhandler By Serienummer Køber Forstad Land

Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DS605 og DD605. DishDrawer DS605, DD605 Series mallit.

Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DS605 og DD605. DishDrawer DS605, DD605 Series mallit. Brugsanvisning DishDrawer Modellerne DS605 og DD605 Käyttöohje DishDrawer DS605, DD605 Series mallit Bruksanvisning DishDrawer Modellene DS605 og DD605 Användarmanual DishDrawer DS605- och DD605-seriens

Læs mere

Modellerne DD603 og DS603. Opvaskemaskine Brugsanvisning DK

Modellerne DD603 og DS603. Opvaskemaskine Brugsanvisning DK Modellerne DD603 og DS603 Opvaskemaskine Brugsanvisning DK Checkliste for installation Installatøren SKAL have udført og kontrolleret følgende: DishDrawer er lige og i vater. DishDrawer er fastgjort solidt

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

8) Installationsvejledning Forberedelse af installation. 9) Råd om fejlfinding. Oplysninger om sikkerhed. 9 10 11 11 Skader på glas og andet service

8) Installationsvejledning Forberedelse af installation. 9) Råd om fejlfinding. Oplysninger om sikkerhed. 9 10 11 11 Skader på glas og andet service ADPF 1100 Oplysninger om sikkerhed 2 3 3 3 4 4 5 5 6 6 6 7 7 7 8 8 8 9 9 9 Indstilling 9 10 11 11 Skader på glas og andet service 11 (which is a sub-heading) 11 8) Installationsvejledning Forberedelse

Læs mere

TERRASSEVARMER 600 W

TERRASSEVARMER 600 W TERRASSEVARMER 600 W ART NR 350145 EAN NR 5709133350451 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Rør ikke gitteret og hold børn og husdyr på sikker afstand. Denne terrassevarmer

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W ART NR 330347 EAN NR 5709133330415 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W - 1 - ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSVEJLEDNING GRUNDIGT FØR BRUG Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Læs mere

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 Babymadsmaskine Brugsanvisning Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 INDHOLD VIGTIG INFORMATION 2 HÅNDTERING 4 OVERSIGT OVER MASKINEN 5 FØR BRUG 8 ANVÄNDANDE 8 - Påfyldning af vand 8

Læs mere

VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W

VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W ART NR 330335 EAN NR 5709133330293 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

ELEKTRISK PARASOLVARMER

ELEKTRISK PARASOLVARMER ELEKTRISK PARASOLVARMER HN 12361 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før parasolvarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. Pak parasolvarmeren ud og kontroller, at

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min 550 mm B X2

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min 550 mm B X2 A B C x 2 x 2 90 C 497 mm 551 mm 20 mm 455 mm 447 mm 595 mm min. 450 mm 8 mm 600 mm min 550 mm B X2 A C X2 SIKKERHEDSANVISNINGER Læs disse sikkerhedsanvisninger før apparatet tages i brug. Opbevar dem

Læs mere

Brugsanvisning. Føntørrer

Brugsanvisning. Føntørrer Brugsanvisning Føntørrer DK 8 1 7 6 2 3 4 5 2 DK Føntørrer El-tilslutning Apparatet bør kun tilsluttes et stik, der er beskyttet mod jordfejl og installeret i overensstemmelse med el-regulativet. Vær opmærksom

Læs mere

DK Brugsanvisning TIMER

DK Brugsanvisning TIMER DK Brugsanvisning TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Læs sikkerheds- og brugsanvisningen omhyggeligt igennem før brug Sikkerhedsanvisninger: Sørg for, at strømforsyningen i din husstand svarer til

Læs mere

RØREMASKINE SM-168 BRUGSANVISNNG

RØREMASKINE SM-168 BRUGSANVISNNG RØREMASKINE SM-168 BRUGSANVISNNG Tak fordi du valgte at købe dette SJÖBO kvalitetsprodukt. Inden brug bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Kassens indhold 1 stk. Røremaskine 1 stk. Skål 1 stk.

Læs mere

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Kedel Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet

Læs mere

V 50/60Hz 220W

V 50/60Hz 220W STØVSUGER MODEL: P5 Best.nr. 1315 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 220W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG OG

Læs mere

VARMEBLÆSER 230V~ 50Hz 1500W MANUAL HN nr

VARMEBLÆSER 230V~ 50Hz 1500W MANUAL HN nr VARMEBLÆSER 230V~ 50Hz 1500W MANUAL HN nr. 12651 SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER 1. Læs brugsanvisningen grundigt igennem inden brug. 2. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. 3. Opbevares utilgængeligt for

Læs mere

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK DA H A G B F E C D 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge

Læs mere

Miniovn med kogeplader 30 liter ovn

Miniovn med kogeplader 30 liter ovn Miniovn med kogeplader 30 liter ovn Model nr. TO-30AB-1 Læs grundigt igennem inden ibrugtagning. Vigtige sikkerhedsforanstaltninger Når man bruger elektriske apparater, skal man altid følge almindelige

Læs mere

Dansk vejledning Elkedel PC-WKS1108

Dansk vejledning Elkedel PC-WKS1108 Dansk vejledning Elkedel PC-WKS1108 Produktoversigt: 1. Tud 2. Tryk for lukning 3. Låg 4. Knap til åbning af låg 5. Håndtag 6. Niveau MIN / MAX vandstand 7. Base enhed 8. 220V ledning 9. Tænd/Sluk 10.

Læs mere

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING Kontaktgrill Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING For din sikkerheds skyld og for at du kan blive ved med at have glæde af dette produkt, skal du altid læse instruktionsbogen grundigt inden brug. VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Din brugermanual SMEG LSA6544X2 http://da.yourpdfguides.com/dref/4379777

Din brugermanual SMEG LSA6544X2 http://da.yourpdfguides.com/dref/4379777 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

VARMEBLÆSER 9 KW 400 V

VARMEBLÆSER 9 KW 400 V VARMEBLÆSER 9 KW 400 V ART NR 350028 EAN NR 5709133350352 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Brug kun varmeblæseren i henhold til de anvisninger

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter Ismaskine Model nr. 1664 220-240V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter BRUGSANVISNING 1 Vigtige sikkerhedsforanstaltninger. Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger,

Læs mere

OMI 60-00 T OMI 60-01 T Opvaskemaskine Brugsvejledning Kære kunde Læs venligst denne vejledning, før opvaskemaskinen installeres og anvendes første gang. Oplysningerne i vejledningen har til formål at

Læs mere

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning TERRASSEVARMER HN 12356 Brugervejledning Læs denne brugervejledning omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen, så du senere kan slå op i den. Pak terrassevarmeren ud og kontroller,

Læs mere

TERRASSEVARMER 1500 W

TERRASSEVARMER 1500 W TERRASSEVARMER 1500 W ART NR 350141 EAN NR 5709133910518 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Hold børn og husdyr på sikker afstand.! Denne terrassevarmer er beregnet

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B BRUGSANVISNING Cavecool Primo Pearl CC160B WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE DU 85446 W DK - Monterings- og brugsanvisning Følg brugsanvisningen nøje. Producenten påtager sit intet ansvar for fejl, skader eller brand, som skyldes manglende

Læs mere

Fodfil til batteri Model Nr: 2184

Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Indledning Tillykke med dit køb! Denne hårdhudsfjerner er et nyskabende produkt, der er beregnet til at blødgøre tør, ru og

Læs mere

KERAMISK VARMEBLÆSER TÅRN 1000W / 2000 W

KERAMISK VARMEBLÆSER TÅRN 1000W / 2000 W KERAMISK VARMEBLÆSER TÅRN 1000W / 2000 W ART NR 330350 EAN NR 5709133330316 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2000W

ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2000W ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2000W Brugervejledning Art nr 350162 EAN nr 5709133911867 Læs brugervejledningen omhyggeligt før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. VIGTIGE

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C)

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Monterings- og brugsvejledning 3N1 NeoTank Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Hvad du bør vide, inden du begynder For sikker installation og brug af din nye NeoTank til din kogende vandhane (98 C), beder

Læs mere

908 Series Bar blender Operation Manual (2) Mélangeur de bar série 908 Manuel d utilisation (4) Mezcladora para bar 908 Manual de operación (6)

908 Series Bar blender Operation Manual (2) Mélangeur de bar série 908 Manuel d utilisation (4) Mezcladora para bar 908 Manual de operación (6) GB FR ES PT IT DE NL DK SE NO GR RU TU BR CN JP KR SA 908 Series Bar blender Operation Manual (2) Mélangeur de bar série 908 Manuel d utilisation (4) Mezcladora para bar 908 Manual de operación (6) Liquidificador

Læs mere

d f f f a1 a2 i j g m k

d f f f a1 a2 i j g m k DA b f d f c f e f a1 a2 a h l i j g m k n o n3 o4 n2 o3 R o2 n1 R Q o1 p Q 1 2 3 4 1 2 5 6 2 3 1 Q Q 7 8 2 4 3 Q 1 9 10 Q DA SIKKERHEDSANVISNINGER Læs disse sikkerhedsanvisninger grundigt, inden apparatet

Læs mere

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S H. JESSEN JÜRGENSEN A/S - alt til klima- og køleanlæg Model FCTB Gulv-/ væg- og loftmodel - indedel (kun køling) BETJENINGSVEJLEDNING Læs denne vejledning grundigt igennem og opbevar den til senere brug.

Læs mere

VARMEBLÆSER V~

VARMEBLÆSER V~ VARMEBLÆSER 220-240V~ 50-60Hz 2000W MANUAL HN nr. 13859 Produktet er ikke egnet som primær varmekilde. SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER 1. Læs brugsanvisningen grundigt igennem inden brug. 2. Varmeblæseren må

Læs mere

ELEKTRISK RADIATOR 1000 W

ELEKTRISK RADIATOR 1000 W ELEKTRISK RADIATOR 1000 W ART NR 330315 EAN NR 5709133330255 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Radiatoren er ikke beregnet til brug udendørs.

Læs mere

Vedligeholdelse og rengøring

Vedligeholdelse og rengøring Miljømæssig korrekt bortskaffelse Vedligeholdelse og rengøring Vedligeholdelse og rengøring Kundeservice Bortskaf emballagen miljømæssigt korrekt. Dette apparat er klassificeret iht. det europæiske direktiv

Læs mere

TERRASSEVARMER TIL PARASOL 2000 W

TERRASSEVARMER TIL PARASOL 2000 W TERRASSEVARMER TIL PARASOL 2000 W ART NR 350156 EAN NR 5709133911591 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG 1 Pak terrassevarmeren ud og kontroller at alle dele er til stede og at der ikke er nogen dele glemt i emballagen.

Læs mere

PROFESSIONEL MANICURE OG PEDICURE Varenr.: 11048 BRUGSANVISNING

PROFESSIONEL MANICURE OG PEDICURE Varenr.: 11048 BRUGSANVISNING PROFESSIONEL MANICURE OG PEDICURE Varenr.: 11048 BRUGSANVISNING Tak fordi du valgte at købe dette kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning

Læs mere

FW1204 BRUGSANVISNING

FW1204 BRUGSANVISNING Varmetæppe Model: FW1204 BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte dette varmetæppe fra Fitzone Wellness For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at varmetæppet holder i mange år, bedes

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM BRUGSANVISNING Cavecool Joy Opal - CC06BM WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

CDPE 6320. Brugsanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Bruksanvisning User instructions OPVASKEMASKINE DISKMASKIN ASTIANPESUKONE OPPVASKMASKIN DISHWASHER

CDPE 6320. Brugsanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Bruksanvisning User instructions OPVASKEMASKINE DISKMASKIN ASTIANPESUKONE OPPVASKMASKIN DISHWASHER DA SV FI NO EN Brugsanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Bruksanvisning User instructions CDPE 6320 OPVASKEMASKINE DISKMASKIN ASTIANPESUKONE OPPVASKMASKIN DISHWASHER Tillykke Med Deres nye Candy opvaskemaskine.

Læs mere

Brugervejledning. Brødrister. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Brødrister. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Brødrister Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner 1. Læs venligst instruktionerne, før du tager apparatet

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER MED SKÆRM

ELEKTRISK TERRASSEVARMER MED SKÆRM ELEKTRISK TERRASSEVARMER MED SKÆRM Brugervejledning Art nr 350170 EAN code 5709133912000 Læs brugervejledningen omhyggeligt før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. Pak

Læs mere

FØR OPVASKEMASKINEN TAGES I BRUG/ TILSLUTNINGER

FØR OPVASKEMASKINEN TAGES I BRUG/ TILSLUTNINGER BRUGERVEJLEDNING FØR OPVASKEMASKINEN TAGES I BRUG/ TILSLUTNINGER ADVARSLER OG GENERELLE RÅD PÅFYLDNING AF SALT PÅFYLDNING AF AFSPÆNDINGSMIDDEL PÅFYLDNING AF OPVASKEMIDDEL RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE 19

Læs mere

MULTI KØKKENMASKINE. Model Nr.: 1905 BETJENINGSVEJLEDNING. Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt inden brug

MULTI KØKKENMASKINE. Model Nr.: 1905 BETJENINGSVEJLEDNING. Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt inden brug MULTI KØKKNMSKIN Model Nr.: 1905 TJNINGSVJLNING Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt inden brug Tak, fordi du har valgt denne multi køkkenmaskine. Læs vejledningen omhyggeligt inden brug, så du kan

Læs mere

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og FAVORIT 26_012 Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og holdbarhed og er designet, så det opfylder

Læs mere

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l da Brugsanvisning 38 Brugsanvisning Vigtige sikkerhedsanvisninger Dette apparat kan benyttes af børn fra 8 år og personer med indskrænkede fysiske, berøringsmæssige eller sjælelige

Læs mere

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Brugervejledning

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656 DA Brugervejledning a b c d e f g h c d i j k C 3 3CM 7~10 sec. 7~10 sec. 7~10 sec. 7 7~10 sec. Dansk Tillykke med dit

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET Brugsanvisninger FØRSTE GANGS BRUG Sæt stikket i stikkontakten. På nogle modeller kan lydsignalet blive aktiveret. Det betyder, at temperaturalarmen er aktiveret: Tryk på knappen, for at stoppe alarmernes

Læs mere

V 50/60Hz 700W

V 50/60Hz 700W STØVSUGER MODEL: VCS35B17 Best.nr. 5749 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I

Læs mere

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. STØVSUGER HN 9888 Model JCV-7001 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Sikkerhedsinstruktioner Når De bruger støvsugeren, skal De altid tage

Læs mere

Før opvaskemaskinen tages i brug / Tilslutninger

Før opvaskemaskinen tages i brug / Tilslutninger Brugsanvisning Før opvaskemaskinen tages i brug / Tilslutninger Advarsler og generelle råd Påfyldning af salt Påfyldning af afspændingsmiddel Påfyldning af opvaskemiddel Rengøring og vedligeholdelse Før

Læs mere

FW1204 BRUGSANVISNING

FW1204 BRUGSANVISNING Varmeplaid Model: FW1204 BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne varmeplaid fra Fitzone Wellness For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at varmeplaiden holder i mange år, bedes

Læs mere

NY-20DT 9 RIBBER 2000W MED TIMER

NY-20DT 9 RIBBER 2000W MED TIMER OLIERADIATOR HN nr. 13877 Manual Produktet er ikke egnet som primær varmekilde. NY-20DT 9 RIBBER 2000W MED TIMER SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER 1. Læs brugsanvisningen grundigt igennem inden brug og gem den

Læs mere

Sikkerhedsråd. Oversigt (betjeningspanel) P Programvælgeknap C P

Sikkerhedsråd. Oversigt (betjeningspanel) P Programvælgeknap C P Sikkerhedsråd PAS PÅ Inden apparatet anvendes, skal man omhyggeligt læse advarslerne i dette hæfte, fordi de giver vigtige oplysninger om sikkerhedsforhold under installering, brug og vedligeholdelse.

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

345 mm 20 mm. 482 mm. 595 mm. 595 mm

345 mm 20 mm. 482 mm. 595 mm. 595 mm x2 90 C 345 mm 20 mm 540 mm 95 mm 482 mm 595 mm 89 max 537 mm 572 mm 5,5 mm 10 mm 538 mm 595 mm min 550 mm 600 mm min 550 mm min 560 mm 583 + 2 mm 5 mm min 560 mm = = SIKKERHEDSANVISNINGER Læs disse sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Basic Clean -robotstøvsuger

Basic Clean -robotstøvsuger Basic Clean -robotstøvsuger... Betjeningsvejledning M1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIKKERHED ------------------------------------------------------------------------------ 2 * Sikkerhed * Batteri og genopladning

Læs mere

Drift og vedligeholdelse af Geberit AquaClean. 8000UP+ og 8000AP+

Drift og vedligeholdelse af Geberit AquaClean. 8000UP+ og 8000AP+ Drift og vedligeholdelse af Geberit AquaClean 8000UP+ og 8000AP+ Indholdsfortegnelse: Beskrivelse af AquaClean Side 3 Fjernbetjening Side 4 Programmering Side 5 Åbne Service låge Side 6 Skift aktiv kulfilter

Læs mere

Sikker brug af elkedel Vigtige sikkerhedsanvisninger... 5 Elektriske krav... 7 Bortskaffelse af elektriske apparater... 7

Sikker brug af elkedel Vigtige sikkerhedsanvisninger... 5 Elektriske krav... 7 Bortskaffelse af elektriske apparater... 7 Vejledning til elkedel Indhold Sikker brug af elkedel Vigtige sikkerhedsanvisninger... 5 Elektriske krav... 7 Bortskaffelse af elektriske apparater... 7 DELE OG FUNKTIONER Dele... 8 betjening af elkedlen

Læs mere

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Blender Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Tak fordi du valgte at købe dette Chefon kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning være problemer

Læs mere

ELECTRIC KNIFE EK 3270

ELECTRIC KNIFE EK 3270 ELECTRIC KNIFE EK 3270. Bruger manual Læs opmærksomt brugervejledningen, før du bruger din elektriske kniv. Opbevar manualen omhyggeligt! DK INSTRUKTIONS MANUAL Dette apparat opfylder alle europæiske sikkerhedsstandarder,

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE Brugsanvisning emhætte KD 9570.0 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at sikre maksimal ydeevne

Læs mere

CATWALK COLLECTION CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 6280

CATWALK COLLECTION CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 6280 CATWALK COLLECTION CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 6280 DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU A B C D E F G H I 1 2 3 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28

Læs mere

VejlednIng til MInIhakker Indhold MInIhakker-sIkkerhed dele og funktioner Brug af din MInIhakker

VejlednIng til MInIhakker Indhold MInIhakker-sIkkerhed dele og funktioner Brug af din MInIhakker Vejledning til minihakker Indhold Minihakker-sikkerhed...116 Vigtige sikkerhedsforskrifter...117 Elektriske krav...118 Bortskaffelse af elektriske apparater...118 Dele og funktioner...119 Brug af din minihakker

Læs mere

MD41289_LadyShaverDK.FH10 Thu Mar 25 16:54:43 2004 Seite 2 C M Y CM MY CY CMY K

MD41289_LadyShaverDK.FH10 Thu Mar 25 16:54:43 2004 Seite 2 C M Y CM MY CY CMY K MD41289_LadyShaverDK.FH10 Thu Mar 25 16:54:43 2004 Seite 2 Indholdsfortegnelse Sikkerhedshenvisninger...2 Oversigt...6 Betjeningselementer...7 Ibrugtagning...8 Genopladning...8 Barbering...10 Tørbarbering...10

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

2. SIKKERHEDSADVARSLER

2. SIKKERHEDSADVARSLER 1. GRUNDLÆGGENDE SIKKERHEDSADVARSLER Apparatet kan anvendes af personer med nedsat fysiske, sensoriske eller mentale egenskaber eller personer med manglende erfaring eller kendskab til apparatet, så længe

Læs mere

OPBEVAR BRUGSANVISNINGEN OMHYGGELIGT og husk

OPBEVAR BRUGSANVISNINGEN OMHYGGELIGT og husk 10 VIGTIG INFORMATION Kære kunde Tak for at De valgte denne Volo Toaster fra Casa Bugatti, lige som andre el-produkter er det vigtigt at bruge denne toaster med omtanke, for ikke at komme til skade eller

Læs mere

39694172DK.fm Page 19 Wednesday, September 27, 2006 2:13 PM BRUGERVEJLEDNING

39694172DK.fm Page 19 Wednesday, September 27, 2006 2:13 PM BRUGERVEJLEDNING 39694172DK.fm Page 19 Wednesday, September 27, 2006 2:13 PM BRUGERVEJLEDNING FØR OPVASKEMASKINEN TAGES I BRUG/ TILSLUTNINGER ADVARSLER OG GENERELLE RÅD PÅFYLDNING AF SALT PÅFYLDNING AF AFSPÆNDINGSMIDDEL

Læs mere

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD DANISH Dette apparat må udelukkende anvendes til at opbevare fødevarer, enhver anden anvendelse regnes for at være farlig og fabrikanten kan ikke drages til ansvar for eventuelle

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

Manual Røremaskine Model: MK-36

Manual Røremaskine Model: MK-36 Manual Røremaskine Model: MK-36 Læs grundigt igennem inden ibrugtagning og gem til senere brug Dele 1. Øvre kabinet 5. Bund cover 9. Æggepisker 2. Låg til skål 6. Gummi fødder 10. Dejkrog 3. Mixe skål

Læs mere

MILK FROTHER MF 5260 DANSK

MILK FROTHER MF 5260 DANSK MILK FROTHER MF 5260 DANSK DA A B C D E F G H 3 SIKKERHED OG SET-UP Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge af

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Sikkerhedsråd. Oversigt (panelet) A C. ADVARSEL Læs instrukserne om installation, brug og vedligeholdelese nøjagtig igennem.

Sikkerhedsråd. Oversigt (panelet) A C. ADVARSEL Læs instrukserne om installation, brug og vedligeholdelese nøjagtig igennem. Sikkerhedsråd DVRSEL Læs instrukserne om installation, brug og vedligeholdelese nøjagtig igennem. pparatet opfylder de gældende CEE normer: - 73/23/CEE 19/02/73 (Lav spændning) og senere ændringer; - 89/336/CEE

Læs mere

VEJLEDNING TIL BRUG AF STEMPELKANDE

VEJLEDNING TIL BRUG AF STEMPELKANDE VEJLEDNING TIL BRUG AF STEMPELKANDE INDHOLD DANSK DELE OG FUNKTIONER...2 Dele og tilbehør...2 SIKKER BRUG AF STEMPELKANDEN...3 Vigtige sikkerhedsanvisninger...3 BRUG AF STEMPELKANDEN...5 Betjening af stempelkanden...5

Læs mere

Vedligeholdelse og rengøring

Vedligeholdelse og rengøring Miljømæssig korrekt bortskaffelse Vedligeholdelse og rengøring Vedligeholdelse og rengøring Kundeservice Bortskaf emballagen miljømæssigt korrekt. Dette apparat er klassificeret iht. det europæiske direktiv

Læs mere

Model Brugsanvisning

Model Brugsanvisning Model 1225 DK Brugsanvisning TRYKKOGER Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af din nye trykkoger, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning, før du tager trykkogeren i brug. Vi anbefaler dig

Læs mere

VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER ISMASKINE PRO 3000 Sikkerhed og generel beskrivelse VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ved brug af elektriske apparater, må der altid tages sikkerhedsforanstaltninger: 1. Læs denne vejledning omhyggeligt,

Læs mere

TOILET GUIDE TIL BORGEREN Drift og vedligeholdelse af Geberit AquaClean AP og AquaClean UP.

TOILET GUIDE TIL BORGEREN Drift og vedligeholdelse af Geberit AquaClean AP og AquaClean UP. TOILET GUIDE TIL BORGEREN Drift og vedligeholdelse af Geberit AquaClean 8000+ AP og AquaClean 8000+ UP. VASK. TØRRING. LUGT UDSUGNING. MULIGHED FOR AUTOMATISK UDSKYL NÅR MAN REJSER SIG FRA TOILET. Der

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2100 W

ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2100 W ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2100 W Brugervejledning Art nr 350166 EAN nr 5709133911881 Læs brugervejledningen omhyggeligt før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. 1 VIGTIGE

Læs mere

HN 2985 ULTRASONISK RENSER HB2818B BRUGERVEJLEDNING

HN 2985 ULTRASONISK RENSER HB2818B BRUGERVEJLEDNING HN 2985 ULTRASONISK RENSER HB2818B BRUGERVEJLEDNING Sørg for at læse og forstå denne vejledning inden brug af apparatet. Gem denne vejledning til senere reference VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ADVARSEL

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

HAIR DRYER IONIC HD 6080 DANSK

HAIR DRYER IONIC HD 6080 DANSK HAIR DRYER IONIC HD 6080 DANSK A B C D E F 3 SIKKERHED Bemærk venligst følgende retningslinjer, når du tager apparatet i brug: 7 Apparatet er kun beregnet til hjemmebrug. 7 Brug aldrig apparatet i bad,

Læs mere

IKEA 365+ Gryder og pander

IKEA 365+ Gryder og pander 50_018 IKEA 365+ Gryder og pander En travl hverdag stiller store krav til køkkenudstyret. IKEA 365+ gryder og pander af rustfrit stål har gennemgået strenge test for at sikre, at de kan holde til at blive

Læs mere

1 ISMASKINE OXIRIA Sikkerhed og generel beskrivelse VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ved brug af elektriske apparater, må der altid tages sikkerhedsforanstaltninger: 1. Læs denne vejledning omhyggeligt,

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere