BILAG I PRODUKTRESUME

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BILAG I PRODUKTRESUME"

Transkript

1 BILAG I PRODUKTRESUME

2 1. LÆGEMIDLETS NAVN SonoVue, 8 µl pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Sulphurhexafluorid mikrobobler 8 µl pr. ml Efter rekonstition, som beskrevet, indeholder den færdige dispergering 8 µl sulfur hexafluorid i from af mikrobobler, svarende til 45 µg. Hjælpestoffer er anført under pkt LÆGEMIDDELFORM Pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 4. KLINISKE OPLYSNINGER 4.1 Terapeutiske indikationer Dette lægemiddel er alene til anvendelse ved diagnostiske formål SonoVue bruges i forbindelse med ultralyd scanning for at accentuere ekko fra blod, hvilket giver et bedre signal støjforhold. SonoVue bør kun anvendes til patienter, hvor undersøgelse uden forstrækning ved hjælp af kontrast er inkonklusiv.

3 Ekkokardiografi SonoVue er et transpulmonært ekkokardiografisk kontrastmiddel til patienter med suspekt eller kendt cardiovaskulær sygdom for at give ekkografisk skygge af hjertekamrene og forstærke aftegningen af venstre ventrikels endokardie. Makrovaskular Doppler SonoVue øger nøjagtigheden, hvormed man kan detektere eller udelukke abnormiteter i hjernens blodkar og extrakraniel carotis eller perifere arterier ved at accentuere Doppler signal støjforholdet. SonoVue øger kvaliteten af Doppler scanning og varigheden af en klinisk anvendelig forstærkning af signalet ved undersøgelser af vena portae. Mikrovaskular Doppler SonoVue forbedrer fremstilling af vaskularisering af lever og bryst læsioner under Doppler sonografi, hvilket fører til en mere specifik karakterisering af læsioner. 4.2 Dosering og indgivelsesmåde Dette produkt bør kun anvendes af læger med erfaring i diagnostisk ultralyd scanning. Dispergeringen af mikrobobler fremstilles før brug ved at tilsætte 5 ml natriumchlorid 0,9%w/v injektionsvæske, opløsning til indholdet i hætteglasset. Hætteglasset rystes herefter kraftigt i nogle få sekunder, indtil det frysetørrede pulver er fuldstændigt opløst. Det ønskede volumen dispergering kan trækkes op i en injektionssprøjte når som helst indtil 6 timer efter rekonstitution. Lige før dispergeringen trækkes op i sprøjten, bør hætteglasset rystes, så mikroboblerne dispergeres igen. SonoVue bør indgives umiddelbart efter, det er trukket op i sprøjten, i en perifer vene. Hver injektion bør efterfølges af en skyllestrøm med 5 ml natriumchlorid 0,9%w/v injektionsvæske. De anbefalede doser af SonoVue er:

4 B-mode scanning af hjertekamre, i hvile eller med stress: 2 ml. Vaskular Doppler scanning: 2,4 ml Under en enkelt undersøgelse kan der gives endnu en injektion af den anbefalede dosis ske, hvis lægen skønner, at dette er nødvendigt. Ældre patienter De anbefalede doser gælder også for ældre patienter. Børn Sikkerhed og effekt ved brug af SonoVue til patienter under 18 år er ikke etableret, og produktet bør ikke gives til disse patienter. 4.3 Kontraindikationer SonoVue bør ikke gives til patienter med kendt overfølsomhed overfor det aktive stof eller for et eller flere af hjælpestofferne. SonoVue er kontraindiceret til patienter, som har højre-til-venstre shunt, svær pulmonal hypertension (pulmonalt arterietryk >90 mmhg), ukontrolleret systemisk hypertension og til patienter med adult respiratorisk distress syndrom. Sikkerhed og effekt ved brug af SonoVue til gravide og ammende kvinder er ikke etableret, og SonoVue bør derfor ikke anvendes under graviditet og amning (se 4.6) 4.4 Særlige advarsler og forsigtighedsregler vedrørende brugen EKG og blodtryk bør kontrolleres under SonoVue-forstærket ekkokardiografi med samtidig brug af en farmakologisk stressor (for eksempel dobutamin). EKG monitorering bør kun udføres i høj risiko patienter på klinisk indikation.

5 Forsigtighed anbefales, når SonoVue gives til patienter med svær hjerteinsufficiens (NYHA klasse IV) eller til patienter med klinisk signifikant lungesygdom, inklusiv svær kronisk obstruktiv lungesygdom. Antal patienter, som har fået SonoVue i kliniske undersøgelser, i forbindelse med efterfølgende tilstande, er begrænset, og derfor tilrådes forsigtighed, når præparatet gives til patienter med: alvorlige arrythmier, nyligt indtruffen myokardieinfarkt, tilstedeværende og/eller ustabil angina, akut endocarditis, kunstige hjerteklapper, akut systemisk inflammation og/eller sepsis, hyperaktiv koagulations tilstand og/eller nylig thromboemboli og slut stadie af renal eller hepatisk sygdom. SonoVue er ikke hensigtsmæssig ved brug i patienter, som ventileres, og patienter med ustabil neurologiske sygdomme. 4.5 Interaktion med andre lægemidler og andre former for interaktion Der er ikke blevet udført specifikke undersøgelser af interaktion. Der var tilsyneladende ingen tydelig sammenhæng med forekomsten af bivirkninger i kliniske undersøgelser med patienter, som samtidig blev behandlet med forskellige typer af de mest almindelige lægemidler. 4.6 Graviditet og amning Der er ikke udført kliniske undersøgelser med gravide kvinder. Forsøg på dyr har ikke påvist skadelige virkninger i forbindelse med graviditetsforløbet, embryonal udvikling/fosterudvikling, fødslen og udviklingen efter fødslen (se punkt 5.3 Prækliniske sikkerhedsdata). Der bør udvises forsigtighed ved ordination til gravide. Det vides ikke om sulphurhexafluorid udskilles i modermælk. Der bør derfor udvises forsigtighed, når SonoVue administreres til kvinder, som ammer. 4.7 Virkninger på evnen til at føre motorkøretøj eller betjene maskiner På basis af farmakokinetiske og farmakodynamiske profiler, forventes der ingen eller ubetydelig indflydelse på evnen til at føre bil eller betjene maskiner i forbindelse med administration af SonoVue.

6 4.8 Bivirkninger De bivirkninger, som er rapporteret i forbindelse med brug af SonoVue, var i almindelighed, ikke-alvorlige, forbigående og forsvundet spontant uden eftervirkninger. De mest almindeligt rapporterede bivirkninger er hovedpine og ændret følsomhed på injektionsstedet, begge forekommende i cirka 2% af patienterne. Bivirkninger observeret i mere end 1400 voksne patienter i kliniske forsøg er: Almindelig forekommende (>1%) Hele kroppen: Mave-tarm kanalen: Nervesystemet: Specielle sanser: hovedpine, ændret følsomhed på injektionsstedet kvalme, rødme, følelsesløshed forandret smag Sjældnere bivirkninger (<1%) Hele kroppen: Respiratoriske system: Hud og tilhørende væv: Specielle sanser: brystsmerte, asteni, smerte i underlivet, rygsmerte, uspecifik smerte. ændring i respirationen, pharyngitis, sinusitis. kløe, udslæt. synsforstyrrelse. Nervesystemet: mundtørhed, svimmelhed, forandret personlighed, søvnløshed, nervøsitet. Metabolisme og ernæring: Blod- og lymfesytemer: hyperglykæmi,. perifert ødem. ekkymose. Et tilfælde af sensorisk-motorisk parese blev rapporteret. Der blev rapporteret isolerede ændringer i EKG bestanddele, blodtryk og i nogle målte laboratorieværdier, men disse blev ikke vurderet af klinisk betydning. 4.9 Overdosering

7 Da der på nuværende tidspunkt ikke er indberettet tilfælde af overdosering, er der hverken blevet identificeret tegn på eller symptomer på overdosering. I et fase I studie blev der givet op til 56 ml SonoVue til raske forsøgspersoner, uden at der blev rapporteret om alvorlige bivirkninger. I tilfælde af overdosering bør patienten observeres og behandles symptomatisk.

8 5. FARMAKOLOGISKE EGENSKABER 5.1 Farmakodynamiske egenskaber Farmakoterapeutisk klassifikation: Ultralyd kontrastmiddel, ATC-kode: VO8DA Tilsætning af natriumchlorid 0,9%w/v injektionsvæske, opløsning til det frysetørrede pulver efterfulgt af kraftig rystning resulterer i dannelse af mikrobobler bestående af sulphurhexafluorid. Mikroboblerne har en gennemsnitlig diameter på ca. 2,5 µm; 90% af boblerne har en diameter under 6 µm og 99% af boblerne har en diameter under 11 µm. 1 ml SonoVue indeholder 8 µl mikrobobler. Grænseoverfladen mellem boblen af sulphurhexafluorid og det vandige medie virker som reflektor for ultralydbølgen. Dermed forstærkes ekkoet fra blod og kontrasten mellem blodet og de omgivne væv øges. Refleksstyrken er afhængig af koncentrationen af mikroboblerne og frekvensen af ultralydbølgen. Ved de foreslåede kliniske doser har SonoVue vist en markant stigning i signalintensiteten på mere end 2 minutter for B-mode scanning for ekkokardiografi og på 3 til 8 minutter for Doppler makrovaskular og mikrovaskular scanning. Sulphurhexafluorid er en inaktiv, uskadelig gas, svært opløselig i vandige opløsninger,. Faglitteraturen indeholder rapporter om brug af gassen i studier af respirationsfysiologi og pneumatisk retinopexi. 5.2 Farmakokinetiske egenskaber Den totale mængde af sulphurhexafluorid givet i en klinisk dosis er ekstremt lille (i en 2 ml dosis indeholder mikroboblerne 16 µl gas). Sulphurhexafluorid opløses i blodet, hvorefter det udåndes. Efter en enkelt intravenøs injektion på 0,03 eller 0,3 ml SonoVue/kg (cirka 1 og 10 gange den maksimale kliniske dosis) til forsøgspersoner, var sulphurhexafluorid hurtigt udskildt fra kroppen. Den gennemsnitlige terminale halveringstid var på 12 minutter (2-33 minutter). Mere end 80% af det indgivne sulphurhexafluorid blev genfundet i udåndingsluften inden for 2 minutter efter injektionen og næsten 100% efter 15 minutter.

9 I patienter med diffus interstitiel pulmonal fibrose var procenten af dosen, som blev genfundet i udåndingsluften, 100% og den terminale halveringstid svarede til den, som blev målt på raske forsøgspersoner. 5.3 Prækliniske sikkerhedsdata De prækliniske data viser ingen særlig fare for mennesker på basis af traditionelle undersøgelser af sikkerhedsfarmakologi, genotoksicitet og toksicitet i forbindelse med reproduktion. I forsøg med rotter blev der ved gentagne doser fundet coecum læsioner, men ikke ved forsøg med aber, og disse fund har ingen betydning for mennesker i forbindelse med normal anvendelse.

10 6. FARMACEUTISKE OPLYSNINGER 6.1 Fortegnelse over hjælpestoffer Pulver: Macrogol 4000 Distearoylphosphatidylcholin Dipalmitoylphosphatidylglycerolnatrium Palmitinsyre Solvens: Natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske, opløsning 6.2 Uforligeligheder SonoVue bør ikke blandes med andre lægemidler udover den medfølgende solvens. 6.3 Opbevaringstid 2 år. Efter rekonstitution er den kemiske og fysiske stabilitet dokumenteret i 6 timer. Fra et mikrobiologisk synspunkt bør præparatet bruges med det samme. Hvis ikke præparatet bruges med det samme, er opbevaringstiden og betingelserne brugerens ansvar. 6.4 Særlige opbevaringsforhold Ingen særlige forholdsregler vedrørende opbevaringen

11 6.5 Emballage (art og indhold) Præsentation 01 (med integreret Bio-Set overføringssystem): 25 mg tørt, frysetørret pulver i en atmosfære af sulphurhexafluorid i et farveløse hætteglas af type I glas med et lukke af elastomer og integreret overføringssystem. Præsentation 02 (med separat MiniSpike overføringssystem): 25 mg tørt, frysetørret pulver i en atmosfære af sulphurhexafluorid i et farveløse hætteglas af type I glas med et lukke af elastomer. Separat overføringssystem. En fyldt injektionssprøjte af Type I glas, indeholdende 5 ml natriumchlorid 0,9%w/v injektionsvæske, opløsning. 6.6 Eventuelle instruktioner vedrørende anvendelse og håndtering <samt bortskaffelse> Præparatet undersøges før brug for at sikre, at beholder og lukke ikke er skadet. SonoVue skal fremstilles før brug ved at tilsætte 5 ml af natriumchlorid 0,9% injektionsvæske, opløsning til indholdet i hætteglasset ved injektion gennem membranen. Hætteglasset rystes herefter kraftigt i 20 sekunder, hvorefter det ønskede volumen af dispergeringen kan trækkes op i en injektionssprøjte på følgende måde, afhængig af præsentationen:

12 Præsentation 01 (med integreret Bio-Set overføringssystem) 1. Fjern låget på hætteglasset og beskyttelseshætten på spidsen af injektionssprøjten. 2. Forbind injektionssprøjten (uden stempelstang) med overføringssystemet ved at skrue den på - med uret. 3. Mens hætteglasset holdes lodret på bordet, presses injektionssprøjten ned med et fast trykt indtil den røde linie forsvinder ind i det hvide rør på overføringssystemet med et klik. 4. Sæt stempelstangen på ved at skrue den mod uret ind i injektionssprøjten. 5. Tøm indholdet af sprøjten ned i hætteglasset ved at presse på stempelstangen. 6. Ryst kraftigt i 20 sekunder for at blande hele indholdet i hætteglasset (hvid mælkeagtig væske). 7. Vend systemet om og træk forsigtigt SonoVue tilbage i sprøjten. 8. Sku sprøjten af overføringssystemet.

13 Præsentation 02 (med separat MiniSpike overføringssystem) v1.0-08/2000 BRG Sæt stempelstangen på ved at skrue den med uret - på injektionssprøjten. 2. Åben blisteren med MiniSpike overføringssytemet og fjern beskyttelseshætten på spidsen af sprøjten. 3. Åben hætten på overføringssystemet og forbind sprøjten med overføringssystemet ved at skue den på med uret. 4. Fjern Flipcap glas beskyttelsesskiven fra hætteglasset. Lad hætteglasset glide ind i den gennemsigtige slæde i overføringssystemet og pres med at fast tryk for at sætte hætteglasset på plads. 5. Tøm indholdet af sprøjten ned i hætteglasset ved at trykke på stempelstangen. 6. Ryst kraftigt i 20 sekunder for at blande hele indholdet i hætteglasset (hvid mæleagtigt væske), 7. Vend systemet om og træk forsigtigt SonoVue tilbage i sprøjten. 8. Sku sprøjten af overføringssystemet.

14 SonoVue skal injiceres umiddelbart i en perifer vene. Hvis SonoVue ikke bruges umiddelbart efter rekonstitution bør mikroboble dispergeringen rystes igen, før den trækkes op i en injektionssprøjte. Mikroboble dispergeringens kemiske og fysiske stabilitet er bevist i 6 timer. Hætteglasset er kun beregnet til én enkelt undersøgelse. Ikke brugt dispergering, som måtte være tilbage ved afslutningen af undersøgelsen, skal kasseres.

15 7. INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN Bracco International B.V. Strawinskylaan ZXAmsterdam Nederlandene 8. NUMMER (NUMRE) I EU-REGISTRET FOR LÆGEMIDLER 9. DATO FOR FØRSTE TILLADELSE/FORNYELSE AF TILLADELSEN 10. DATO FOR ÆNDRING AF TEKSTEN

16 BILAG II A. INDEHAVER AF VIRKSOMHEDSGODKENDELSE ANSVARLIG FOR BATCHFRIGIVELSE

17 B. BETINGELSER FOR MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN

18 A. INDEHAVER AF VIRKSOMHEDSGODKENDELSE ANSVARLIG FOR BATCHFRIGIVELSE Navn og adresse på fremstilleren ansvarlig for batchfrigivelse Bracco SpA Via Egidio Folli Milan Italien Virksomhedsgodkendelse udstedt den 7 juni 1999 af ministeren for velfærd, sundhed og kulturelle anliggender, Italien. B. BETINGELSER FOR MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN BETINGELSER ELLER BEGRÆNSNINGER PÅLAGT INDEHAVEREN AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN VEDRØRENDE UDLEVERING OG BRUG Lægemidlet må kun udleveres efter begrænset recept (jf. bilag I: Produktresumé, pkt. 4.2).

19 BILAG III ETIKETTERING OG INDLÆGSSEDDEL

20 A. ETIKETTERING

21 OPLYSNINGER, DER SKAL ANFØRES PÅ DEN YDRE EMBALLAGE ELLER, NÅR EN SÅDAN IKKE FINDES, PÅ DEN INDRE EMBALLAGE Ydre emballage, præsentation LÆGEMIDLETS NAVN SonoVue 8 mikroliter/ml pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 2. ANGIVELSE AF AKTIVT STOF/AKTIVE STOFFER sulphurhexafluorid mikrobobler 8 mikroliter/ml 3. LISTE OVER HJÆLPESTOFFER Macrogol. 4000, distearoylphosphatidylcholin, dipalmitoylphosphatidylglycerolnatrium, palmitinsyre Solvens: natrimchlorid 0,09% w/v injektionsvæske, opløsning 4. LÆGEMIDDELFORM OG INDHOLDSMÆNGDE (PAKNINGSSTØRRELSE) 1 hætteglas med 25 mg frysetørret pulver med integreret Bio-Set overføringssystem, til rekonstitution med 5 ml natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske,opløsning 1 fyldt injektionssprøjte indholdende natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske, opløsning

22 1 ml rekonstitueret dispergering indeholder 8 mikroliter sulphurhexaflourid mikrobobler 5. ANVENDELSESMÅDE OG INDGIVELSESVEJ(E) Intravenøs anvendelse 6. ADVARSEL OM, AT LÆGEMIDLET SKAL OPBEVARES UTILGÆNGELIGT FOR BØRN Opbevares utilgængeligt for børn 7. EVENTUELLE ANDRE SÆRLIGE ADVARSLER 8. UDLØBSDATO EXP: {MM/ÅÅÅÅ} 9. SÆRLIGE OPBEVARINGSBETINGELSER

23 10. EVENTUELLE SÆRLIGE FORHOLDSREGLER VED BORTSKAFFELSE AF UBRUGTE LÆGEMIDLER ELLER AFFALD FRA SÅDANNE Til engangsbrug, ikke brugt præparat kasseres 11. NAVN OG ADRESSE PÅ INDEHAVEREN AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN Bracco International B.V., Strawinskylaan, 1077ZX, Amsterdam, Nederlandene 12. NUMMER (NUMRE) I EU-REGISTRET FOR LÆGEMIDLER EU/0/00/000/ FREMSTILLERENS BATCHNUMMER Batch nummer 14. GENEREL KLASSIFIKATION FOR UDLEVERING Receptpligtigt lægemiddel 15. INSTRUKTIONER VEDRØRENDE ANVENDELSEN

24 Læs indlægssedlen omhyggeligt for anvendelsen

25 MINDSTEKRAV TIL OPLYSNINGER, DER SKAL ANFØRES PÅ SMÅ INDRE EMBALLAGER Hætteglas 1. LÆGEMIDLETS NAVN, STYRKE OG/ELLER INDGIVELSESVEJ(E) SonoVue 8 mikroliter/ml pulver til injektionsvæske, dispergering Intravenøs anvendelse 2. ANVENDELSESMÅDE 25 mg frysetørret pulver til rekonstitution med 5 ml natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske,opløsning før indgift. 3. UDLØBSDATO EXP {MM/ÅÅÅÅ} 4. BATCHNUMMER Batch nummer 5. INDHOLDSMÆNGDE ANGIVET SOM VÆGT, VOLUMEN ELLER ANTAL DOSER 25 mg frysetørret pulver

26 OPLYSNINGER, DER SKAL ANFØRES PÅ DEN YDRE EMBALLAGE ELLER, NÅR EN SÅDAN IKKE FINDES, PÅ DEN INDRE EMBALLAGE Ydre emballage, præsentation LÆGEMIDLETS NAVN SonoVue 8 mikroliter/ml pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 2. ANGIVELSE AF AKTIVT STOF/AKTIVE STOFFER Sulphurhexafluorid mikrobobler 8 mikroliter/ml 3. LISTE OVER HJÆLPESTOFFER Macrogol. 4000, distearoylphosphatidylcholin, dipalmitoylphosphatidylglycerolnatrium, palmitinsyre Solvens: natrimchlorid 0,09% w/v injektionsvæske, opløsning 4. LÆGEMIDDELFORM OG INDHOLDSMÆNGDE (PAKNINGSSTØRRELSE) 1 hætteglas med 25 mg frysetørret pulver med integreret Bio-Set overføringssystem, til rekonstitution med 5 ml natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske,opløsning

27 1 fyldt injektionssprøjte indholdende natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske, opløsning 1 MiniSpike Plus 6/8 (CE 0123) overføringssystem 1 ml rekonstitueret dispergering indeholder 8 mikroliter sulphurhexaflourid mikrobobler 5. ANVENDELSESMÅDE OG INDGIVELSESVEJ(E) Intravenøs anvendelse 6. ADVARSEL OM, AT LÆGEMIDLET SKAL OPBEVARES UTILGÆNGELIGT FOR BØRN Opbevares utilgængeligt for børn 7. EVENTUELLE ANDRE SÆRLIGE ADVARSLER 8. UDLØBSDATO EXP: {MM/ÅÅÅÅ} 9. SÆRLIGE OPBEVARINGSBETINGELSER 10. EVENTUELLE SÆRLIGE FORHOLDSREGLER VED BORTSKAFFELSE AF UBRUGTE LÆGEMIDLER ELLER AFFALD FRA SÅDANNE Til engangsbrug, ikke brugt præparat kasseres

28 11. NAVN OG ADRESSE PÅ INDEHAVEREN AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN Bracco International B.V., Strawinskylaan, 1077ZX, Amsterdam, Nederlandene 12. NUMMER (NUMRE) I EU-REGISTRET FOR LÆGEMIDLER EU/0/00/000/ FREMSTILLERENS BATCHNUMMER Batch nummer 14. GENEREL KLASSIFIKATION FOR UDLEVERING Receptpligtigt lægemiddel 15. INSTRUKTIONER VEDRØRENDE ANVENDELSEN Læs indlægssedlen omhyggeligt for anvendelsen

29 MINDSTEKRAV TIL OPLYSNINGER, DER SKAL ANFØRES PÅ SMÅ INDRE EMBALLAGER Hætteglas 1. LÆGEMIDLETS NAVN, STYRKE OG/ELLER INDGIVELSESVEJ(E) Natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske, opløsning Anvendes til SonoVue 2. ANVENDELSESMÅDE Intravenøs anvendelse 3. UDLØBSDATO EXP {MM/ÅÅÅÅ} 4. BATCHNUMMER Batch nummer 5. INDHOLDSMÆNGDE ANGIVET SOM VÆGT, VOLUMEN ELLER ANTAL DOSER 5 ml

30

31 B. INDLÆGSSEDDEL

32 INDLÆGSSEDDEL Læs hele denne indlægsseddel omhyggeligt, inden De begynder at anvende dette lægemiddel. - Gem indlægssedlen. De får muligvis behov for at læse den igen. - Hvis De har yderligere spørgsmål, bedes De kontakte Deres læge eller apotek. - Dette lægemiddel er ordineret til Dem personligt, og De bør ikke give det videre til andre. Det kunne skade dem, selv om deres symptomer er de samme som Deres egne. Denne indlægsseddel fortæller: 1. Hvad SonoVue er, og hvad det anvendes til 2. Hvad De skal gøre, før De begynder at anvende SonoVue 3. Hvordan De anvender SonoVue 4. Hvilke mulige bivirkninger SonoVue har 5. Hvordan De opbevarer SonoVue SonoVue, 8 µl pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering Sulphurhexafluorid mikrobobler - Det aktive stof er. sulphurhexafluorid i form af mikrobobler.. - De øvrige indholdsstoffer er: Macrogol 4000, distearoylphosphatidylcholin dipalmitoylphosphatidylglycerolnatrium palmitinsyre - Den fyldte injektionssprøjte indeholder: Natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske, opløsning Indehaveren af markedsføringstilladelsen Bracco International B.V.

33 Strawinskylaan ZX Amsterdam Nederlandene Fremstiller, ansvarlig for batchfrigivelse Bracco S.p.A., Via Egidio Folli , Milano, Italien 1. HVAD SONOVUE ER, OG HVAD DET ANVENDES TIL Pulver til mikroboble injektionsvæske, dispergering. Når SonoVue blandes med natriumchlorid 0,9% w/v injektionsvæske, opløsning, dannes en dispergering, som indeholder millioner af bitte små luftbobler (mikrobobler) af en gas, sulphurhexafluorid. Hver af disse bobler er mindre end et rødt blodlegeme. Boblerne virker ved at reflektere ultralydbølgen. Dette giver et bedre ekko end kroppens eget væv kan give. De skal have lavet en scanning med ultralyd af en del af Deres krop eller af et af Deres blodkar. SonoVue er et kontraststof, som reflekterer ultralydsbølger på en anden måde end kroppens eget væv og giver et bedre billede fra scanningen. Dette hjælper Deres læge med at identificere dele af Deres krop eller blodkar og til at se, om der eventuelt er noget unormalt. SonoVue kan anvendes i forbindelse med scanning af hjertekamrene, scanning af store blodkar og scanning til vurdering af læsioner i brystkassen og leveren. Dette lægemiddel er alene til anvendelse ved diagnostiske formål

34 2. HVAD DE SKAL GØRE, FØR DE BEGYNDER AT ANVENDE SONOVUE De bør ikke anvende SonoVue: - hvis De er overfølsom (allergisk) over for sulphurhexaflourid eller et af de øvrige indholdsstoffer i SonoVue - hvis De har en shunt fra højre til venstre i hjertet - hvis De har svært forhøjet arterielt blodtryk i lungerne - hvis De har en ukontrolleret hypertension (for højt blodtryk) - adult repiratorisk distress syndrome (en bindevævssygdom (hyalin-membran sygdom) i lungerne hos voksne) Hvis De tidligere har haft en allergisk reaktion over for SonoVue eller andre kontraststoffer, der anvendes til ultralyd, skal De gøre lægen opmærksom på dette. Vær særlig forsigtig med at anvende SonoVue: - i forbindelse med SonoVue-forstærket ekkokardiografisk undersøgelse med farmakologisk stressor, når EKG og blodtrykket skal overvåges nøje. - patienter med svær hjertesygdom - svær lungesygdom og åndedrætsbesvær - patienter, som har lidt af: et myokardieinfarkt (hjerteanfald) indenfor de seneste 3 dage, ustabil angina, alvorlig hjerteflimren, ustabil neurologisk lidelse, patienter der får kunstig ventilation (vejrtrækning), adult respiratorisk distress syndrom, akut betændelse i hjertevæggen (endocarditis), kunstige hjerteklapper, akut betændelsestilstand i kroppen og/eller blodforgiftning, hyperaktive koagulationstilstande og/eller nyligt indtruffen blodprop, fremskredne nyre eller lever sygdomme Graviditet SonoVue er ikke undersøgt ved brug til gravide kvinder. Der skulle ikke være nogen risiko for barnets udvikling. Hvis De er gravid eller har mistanke om at være gravid, så oplys det til lægen. Amning Hvis De ammer, så oplys det til lægen. Det vides ikke, om SonoVue udskilles med modermælk. Lægen oplyser, om De skal standse amningen i en kortvarig periode efter ultralydundersøgelsen.

35 Anvendelse af andre lægemidler: Der er ikke rapporteret om reaktioner mellem SonoVue og anden medicin. Oplys imidlertid lægen om medicin, som De tager. Dette gælder også med hensyn til ikke-receptpligtig medicin. 3. HVORDAN DE ANVENDER SONOVUE SonoVue indsprøjtes i en vene, almindeligvis i armen. Den mængde De får, afhænger af hvilken del af Deres krop, som skal scannes. Den almindelige dosis er 2 ml eller 2,4 ml dispergering. Dosen kan gentages. Det medicinske personale, som overvåger Deres scanning, vil give Dem injektionen med SonoVue. Dosen er ens for både voksne og ældre patienter. SonoVue bør ikke gives til patienter under 18 år. 4. HVILKE MULIGE BIVIRKNINGER SONOVUE HAR Som alle andre lægemidler kan SonoVue have bivirkninger. Flertallet af de bivirkninger, som er blevet rapporteret ved brug af SonoVue, har været milde og var ikke langvarige. De oftest rapporterede bivirkninger inkluderer: hovedpine, utilpashed eller en følelse af utilpashed, en underlig følelse på injektionsstedet, rødme, en følelse af slaphed, følelsesløshed i en del af kroppen. Sjældnere forekommende bivirkninger: kløe, udslæt, mave-, bryst- og rygsmerter, sløret syn, mundtørhed, svimmelhed, irritation i halsen, nervøsitet, søvnløshed. Hvis De mener at have bemærket nogle bivirkninger efter en injektion af SonoVue, så fortæl om det til det medicinske personale, som overvåger Deres scanning. 5. HVORDAN DE OPBEVARER SONOVUE Opbevares utilgængeligt for børn

36 Ingen særlige instruktioner vedrørende opbevaringen Må ikke anvendes efter den udløbsdato, som er angivet på etiketten. Følgende oplysninger er tiltænkt læger og sundhedspersonale: Præsentation 01 (med integreret Bio-Set overføringssystem) 1. Fjern låget på hætteglasset og beskyttelseshætten på spidsen af injektionssprøjten. 2. Forbind injektionssprøjten (uden stempelstang) med overføringssystemet ved at skrue den på - med uret. 3. Mens hætteglasset holdes lodret på bordet, presses injektionssprøjten ned med et fast trykt indtil den røde linie forsvinder ind i det hvide rør på overføringssystemet med et klik.

37 4. Sæt stempelstangen på ved at skrue den mod uret ind i injektionssprøjten. 5. Tøm indholdet af sprøjten ned i hætteglasset ved at presse på stempelstangen. 6. Ryst kraftigt i 20 sekunder for at blande hele indholdet i hætteglasset (hvid mælkeagtig væske). 7. Vend systemet om og træk forsigtigt SonoVue tilbage i sprøjten. 8. Sku sprøjten af overføringssystemet.

38 Præsentation 02 (med separat MiniSpike overføringssystem (CE0123)) v1.0-08/2000 BRG Sæt stempelstangen på injektionssprøjten ved at skrue den med uret ind i sprøjten. 2. Åben blisteren med MiniSpike overføringssytemet og fjern beskyttelseshætten på spidsen af sprøjten. 3. Åben hætten på overføringssystemet og forbind sprøjten med overføringssystemet ved at skue den på med uret. 4. Fjern Flipcap glas beskyttelsesskiven fra hætteglasset. Lad hætteglasset glide ind i den gennemsigtige slæde i overføringssystemet og pres med at fast tryk for at sætte hætteglasset på plads. 5. Tøm indholdet af sprøjten ned i hætteglasset ved at trykke på stempelstangen. 6. Ryst kraftigt i 20 sekunder for at blande hele indholdet i hætteglasset (hvid mæleagtigt væske), 7. Vend systemet om og træk forsigtigt SonoVue tilbage i sprøjten.

39 8. Sku sprøjten af overføringssystemet.

40 Denne indlægsseddel blev senest godkendt den {dato} Yderligere oplysninger For yderligere oplysninger om dette lægemiddel bedes henvendelse rettet til den lokale repræsentant for indehaveren af markedsføringstilladelsen. België/Belgique/Belgien Byk Belga N.V. Anatole Francestraat Bus 5 B-1030 Brussel Danmark Astra Tech A/S Post Boks 29 DK-2630 Taastrup Deutschland Byk Gulden GmbH Byk Gulden Strasse, 2 D Konstanz España Laboratorios Farmacéuticos ROVI S.A. Juliàn Camarillo, 35 E Madrid France Laboratoires Byk France S.A. 593, Route de Boissise F Le Mée-sur Seine Ελλάδα Π.Ν. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ Ασκληπιού 13, GR Κρυονέρι Αττικής : , Ireland Bracco UK Ltd. Bracco House Wycombe Lane Italia Bracco S.p.A. Via Egidio Folli, 50 I Milano

41 Wooburn Green U.K Luxemburg/Luxembourg Byk Belga N.V. Anatole Francestraat Bus 5 B-1030 Brussel Belgium Nederland Byk Nederland bv Weerenweg 29 NL-1161 AG Zwanenburg Österreich Gerot Pharmazeutika Gesellschaft m.b.h. Arnethgasse 3 A-1160 Wien Portugal Laboratorios Farmacéuticos ROVI S.A. Rua da Imprensa nacional, 86-88, P-1200 Lisboa Portugal Suomi/Finland Astra Tech Oy PL 27, FIN Esbo/Espoo +358 (0) Sverige Astra Tech AB Aminogatan 1, P.O.Box 14 S Mölndal Sweden United Kingdom Bracco UK Ltd. Bracco House Wycombe Lane Wooburn Green - UK

42

SonoVue, 8 mikrol pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering

SonoVue, 8 mikrol pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 1. LÆGEMIDLETS NAVN SonoVue, 8 mikrol pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Sulphurhexafluorid mikrobobler 8 µl pr. ml Efter rekonstition,

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. LÆGEMIDLETS NAVN SonoVue, 8 mikrol pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Sulphurhexafluorid mikrobobler 8 µl

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. LÆGEMIDLETS NAVN SonoVue, 8 mikrol pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispergering 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Sulphurhexafluorid mikrobobler 8 µl

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Magnevist 2 mmol/l, injektionsvæske, opløsning Gadopentetinsyre Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN ECOPORC SHIGA injektionsvæske, suspension til svin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis på 1 ml indeholder: Aktivt stof: Genetisk modificeret

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Porcilis PCV ID injektionsvæske, emulsion, til svin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Én dosis på 0,2 ml indeholder: Aktivt stof: Porcint circovirus

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/19 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Eurican Herpes 205 pulver og solvens til injektionsvæske, emulsion. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof 1 dosis á 1 ml indeholder:

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN INCURIN 1 mg tabletter 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof: estriol 1 mg/tablet Se afsnit 6.1 for en fuldstændig fortegnelse over

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. LÆGEMIDLETS NAVN SonoVue, 8 mikroliter pr. ml, pulver og solvens til injektionsvæske, dispersion 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver ml af dispersionen indeholder

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Gripovac 3 injektionsvæske, suspension, til svin. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 dosis på 2 ml indeholder: Aktive stoffer: Stammer af

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME. Medicinal product no longer authorised

BILAG I PRODUKTRESUME. Medicinal product no longer authorised BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Nobivac Piro lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension til hunde 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Pr. 1 ml dosis: Aktivt stof

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Purevax Rabies, injektionsvæske, suspension. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 dosis på 1 ml indeholder: Aktivt stof: Rabies rekombinant

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Porcilis PCV M Hyo injektionsvæske, emulsion, til svin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Én dosis på 2 ml indeholder: Aktive stoffer: Porcint

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Melovem 5 mg/ml injektionsvæske, opløsning til kvæg og grise 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver ml indeholder: Aktivt stof: Meloxicam 5

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/16 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Nobivac Piro 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Pr. 1 ml dosis: Aktivt stof 606 (301-911) totale antigen masseenheder af opløseligt parasitantigen

Læs mere

OPLYSNINGER DER SKAL ANFØRES PÅ DEN YDRE EMBALLAGE (PAKNING MED 1 SPRØJTE)

OPLYSNINGER DER SKAL ANFØRES PÅ DEN YDRE EMBALLAGE (PAKNING MED 1 SPRØJTE) A. ETIKETTERING 1 OPLYSNINGER DER SKAL ANFØRES PÅ DEN YDRE EMBALLAGE (PAKNING MED 1 SPRØJTE) 1. LÆGEMIDLETS NAVN Rebif 22 mikrogram - Injektionsvæske Interferon beta-1a 2. ANGIVELSE AF AKTIVT STOF/AKTIVE

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Porcilis PCV, injektionsvæske, emulsion til svin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis af 2 ml indeholder: Aktivt stof Porcint circovirus

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Nobivac L4, injektionsvæske, suspension til hunde 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis af 1 ml indeholder: Aktive stoffer: Inaktiveret

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Ingelvac CircoFLEX injektionvæske, suspension til grise 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING En dosis à 1 ml inaktiveret vaccine indeholder: Aktivt

Læs mere

Pantoloc pulver til injektionsvæske, opløsning 40 mg

Pantoloc pulver til injektionsvæske, opløsning 40 mg Pantoloc pulver til injektionsvæske, opløsning 40 mg Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den igen. Spørg lægen eller på apoteket

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Hyobac App 2 Vet., injektionsvæske, emulsion. Actinobacillus pleuropneumoniae, serotype 2, RP > 1*

PRODUKTRESUMÉ. for. Hyobac App 2 Vet., injektionsvæske, emulsion. Actinobacillus pleuropneumoniae, serotype 2, RP > 1* 10. april 2012 PRODUKTRESUMÉ for Hyobac App 2 Vet., injektionsvæske, emulsion 0. D.SP.NR 27891 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Hyobac App 2 Vet. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktive stoffer Pr.

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN RESPIPORC FLUpan H1N1 injektionsvæske, suspension til grise 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis på 1 ml indeholder: Aktivt stof (Aktive

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Zaditen, øjendråber, opløsning, enkeltdosisbeholder

PRODUKTRESUMÉ. for. Zaditen, øjendråber, opløsning, enkeltdosisbeholder 18. februar 2015 PRODUKTRESUMÉ for Zaditen, øjendråber, opløsning, enkeltdosisbeholder 0. D.SP.NR. 20678 1. LÆGEMIDLETS NAVN Zaditen 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 0,4 ml indeholder 0,138 mg

Læs mere

ETIKETTERING OG INDLÆGSSEDDEL

ETIKETTERING OG INDLÆGSSEDDEL BILAG III ETIKETTERING OG INDLÆGSSEDDEL 1.1.1.1.1 A. ETIKETTERING 1 YDRE EMBALLAGE (KARTON), 5 ML. EMADINE øjendråber, opløsning 0,05% Emadastin 0,05% (som difumarat) 5 ml. Benzalkon.chlorid0,01%, trometamol,

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Cerezyme 200 E pulver til koncentrat til infusionsvæske, opløsning Imiglucerase

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Cerezyme 200 E pulver til koncentrat til infusionsvæske, opløsning Imiglucerase B. INDLÆGSSEDDEL 24 INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Cerezyme 200 E pulver til koncentrat til infusionsvæske, opløsning Imiglucerase Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage medicinen.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mozobil 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning plerixafor

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mozobil 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning plerixafor B. INDLÆGSSEDDEL 20 INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Mozobil 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning plerixafor Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Metacam 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning til kvæg, grise og heste.

Metacam 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning til kvæg, grise og heste. 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Metacam 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning til kvæg, grise og heste. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING En ml indeholder: Aktivt stof: Meloxicam Hjælpestof: Ethanol

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUMÉ

BILAG I PRODUKTRESUMÉ BILAG I PRODUKTRESUMÉ 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Equilis West Nile injektionsvæske, suspension til heste 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Én dosis a 1 ml indeholder: Aktivt stof: Inaktiveret

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/13 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN HALOCUR 0,5 mg/ml oral opløsning til kalve 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktive stoffer Halofuginone base (som laktat) 0,50 mg /ml Hjælpestoffer

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Nobivac Myxo-RHD lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension til kaniner 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis rekonstitueret

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml glyceryltrinitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL INFORMATION TIL BRUGEREN. Aldurazyme, 100 E/ml koncentrat til opløsning til infusion Laronidase

INDLÆGSSEDDEL INFORMATION TIL BRUGEREN. Aldurazyme, 100 E/ml koncentrat til opløsning til infusion Laronidase B. INDLÆGSSEDDEL 19 INDLÆGSSEDDEL INFORMATION TIL BRUGEREN Aldurazyme, 100 E/ml koncentrat til opløsning til infusion Laronidase Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at bruge medicinen.

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Metomotyl, injektionsvæske, opløsning

PRODUKTRESUMÉ. for. Metomotyl, injektionsvæske, opløsning 12. december 2017 PRODUKTRESUMÉ for Metomotyl, injektionsvæske, opløsning 0. D.SP.NR. 28870 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Metomotyl 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver ml i 2,5 mg/ml opløsning

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Mhyogen, injektionsvæske, emulsion

PRODUKTRESUMÉ. for. Mhyogen, injektionsvæske, emulsion 17. juni 2015 PRODUKTRESUMÉ for Mhyogen, injektionsvæske, emulsion 0. D.SP.NR. 29159 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Mhyogen 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 dosis (2 ml) indeholder: Aktive stoffer

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN ERAVAC injektionsvæske, emulsion til kaniner. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis på 0,5 ml indeholder: Aktivt stof: Inaktiveret kanin

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Purevax RC, lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 dosis (1 ml) indeholder: Lyofilisat:

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/15 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Pruban 0,1 % creme til hunde 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktiv(e) stof(fer) Resocortol butyrat 3. LÆGEMIDDELFORM Hvid til råhvid creme

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Urilin, syrup

PRODUKTRESUMÉ. for. Urilin, syrup 21. juni 2011 PRODUKTRESUMÉ for Urilin, syrup 0. D.SP.NR 27072 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Urilin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 ml indeholder: Aktivt stof: Phenylpropanolamin 40,29 mg (svarende

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Firazyr 30 mg injektionsvæske, opløsning i fyldt injektionssprøjte Icatibant

Indlægsseddel: Information til brugeren. Firazyr 30 mg injektionsvæske, opløsning i fyldt injektionssprøjte Icatibant Indlægsseddel: Information til brugeren Firazyr 30 mg injektionsvæske, opløsning i fyldt injektionssprøjte Icatibant Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Uniferon, injektionsvæske, opløsning, beregnet til pattegrise

PRODUKTRESUMÉ. for. Uniferon, injektionsvæske, opløsning, beregnet til pattegrise 9. april 2015 PRODUKTRESUMÉ for Uniferon, injektionsvæske, opløsning, beregnet til pattegrise 0. D.SP.NR 08324 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Uniferon 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Otrivin ukonserveret, næsespray, opløsning

PRODUKTRESUMÉ. for. Otrivin ukonserveret, næsespray, opløsning 13. januar 2014 PRODUKTRESUMÉ for Otrivin ukonserveret, næsespray, opløsning 0. D.SP.NR. 2164 1. LÆGEMIDLETS NAVN Otrivin ukonserveret 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Xylometazolinhydrochlorid

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Cerezyme 400 E pulver til koncentrat til infusionsvæske, opløsning Imiglucerase

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Cerezyme 400 E pulver til koncentrat til infusionsvæske, opløsning Imiglucerase INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Cerezyme 400 E pulver til koncentrat til infusionsvæske, opløsning Imiglucerase Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

REKONSTITUTION, DOSERING OG ADMINISTRATION

REKONSTITUTION, DOSERING OG ADMINISTRATION Vigtig information angående REKONSTITUTION, DOSERING OG ADMINISTRATION for bortezomib 3,5 mg hætteglas til subkutan (s.c.) og intravenøs (i.v.) anvendelse VERSION 1 National godkendelsesdato: 08/2018 2

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1. L GEMIDLETS NAVN Pentofel 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENS TNING Pr. dosis á 1 ml. Aktive indholdsstoffer Inaktiveret felint panleukopenivirus (stamme CU4) Inaktiveret felint

Læs mere

NeuroBloc Botulismetoksin type B injektionsvæske, opløsning 5.000 E/ml

NeuroBloc Botulismetoksin type B injektionsvæske, opløsning 5.000 E/ml NeuroBloc Botulismetoksin type B injektionsvæske, opløsning 5.000 E/ml Vigtig sikkerhedsinformation til læger Formålet med denne vejledning er at informere læger, der er godkendt til at ordinere og administrere

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Nobivac L4, injektionsvæske, suspension til hunde 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis af 1 ml indeholder: Aktive stoffer: Inaktiveret

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Atipam injektionsvæske, opløsning

PRODUKTRESUMÉ. for. Atipam injektionsvæske, opløsning 27. februar 2013 PRODUKTRESUMÉ for Atipam injektionsvæske, opløsning 0. D.SP.NR 25362 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Atipam 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver ml indeholder: Aktivt stof: Atipamezolhydrochlorid

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/19 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Neocolipor, injektionsvæske, suspension 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof (Aktive stoffer): Per dosis à 2 ml: E.coli adhesin

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Dulcolax, suppositorier

PRODUKTRESUMÉ. for. Dulcolax, suppositorier 10. januar 2011 PRODUKTRESUMÉ for Dulcolax, suppositorier 0. D.SP.NR. 1603 1. LÆGEMIDLETS NAVN Dulcolax 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Bisacodyl 10 mg Hjælpestoffer er anført under pkt. 6.1.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL. NAVIREL 10 MG/ML KONCENTRAT TIL INFUSIONSVÆSKE, OPLØSNING (Vinorelbin)

INDLÆGSSEDDEL. NAVIREL 10 MG/ML KONCENTRAT TIL INFUSIONSVÆSKE, OPLØSNING (Vinorelbin) INDLÆGSSEDDEL NAVIREL 10 MG/ML KONCENTRAT TIL INFUSIONSVÆSKE, OPLØSNING (Vinorelbin) Læs denne indlægsseddel grundigt, før du begynder at bruge medicinen. - Gem denne indlægsseddel. Du kan få brug for

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Mega C 1500 "Tolico", depottabletter 1500 mg

PRODUKTRESUMÉ. for. Mega C 1500 Tolico, depottabletter 1500 mg 10. november 2010 PRODUKTRESUMÉ for Mega C 1500 "Tolico", depottabletter 1500 mg 0. D.SP.NR. - 1. LÆGEMIDLETS NAVN Mega C 1500 Tolico 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 depottablet indeholder:

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Strepsils Citrus Sukkerfri, sugetabletter

PRODUKTRESUMÉ. for. Strepsils Citrus Sukkerfri, sugetabletter 24. april 2013 PRODUKTRESUMÉ for Strepsils Citrus Sukkerfri, sugetabletter 0. D.SP.NR. 01854 1. LÆGEMIDLETS NAVN Strepsils Citrus Sukkerfri 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 2,4-diklorbenzylalkohol

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heparin LEO IE/ml, hætteglas, injektionsvæske, opløsning Heparinnatrium

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heparin LEO IE/ml, hætteglas, injektionsvæske, opløsning Heparinnatrium INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Heparin LEO 5.000 IE/ml, hætteglas, injektionsvæske, opløsning Heparinnatrium Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage Heparin LEO, da den indeholder

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Terramycin-Polymyxin B, salve

PRODUKTRESUMÉ. for. Terramycin-Polymyxin B, salve Produktinformation for Terramycin-Polymyxin B (Oxytetracyclin og Polymyxin B) Salve 30+1 mg/g Markedsførte pakninger: Vnr Lægemiddelform og styrke Pakningsstørrelse 13 50 46 Salve 30+1 mg/g 15 g Dagsaktuel

Læs mere

Metaflumizon (mg) 0,80 ml 160 mg. 1,60 ml 320 mg

Metaflumizon (mg) 0,80 ml 160 mg. 1,60 ml 320 mg 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN ProMeris 160 mg Spot-on, opløsning til små katte ProMeris 320 mg Spot-on, opløsning til store katte 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof: Én ml indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aprokam 50 mg pulver til injektionsvæske, opløsning. Cefuroxim

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aprokam 50 mg pulver til injektionsvæske, opløsning. Cefuroxim Indlægsseddel: Information til brugeren Aprokam 50 mg pulver til injektionsvæske, opløsning Cefuroxim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Equimucin Vet., oralt pulver

PRODUKTRESUMÉ. for. Equimucin Vet., oralt pulver 29. oktober 2009 PRODUKTRESUMÉ for Equimucin Vet., oralt pulver 0. D.SP.NR. 22316 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Equimucin Vet. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof: Acetylcystein 2 g Alle

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Syntocinon, næsespray, opløsning 6,7 mikrogram/dosis oxytocin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Syntocinon, næsespray, opløsning 6,7 mikrogram/dosis oxytocin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Syntocinon, næsespray, opløsning 6,7 mikrogram/dosis oxytocin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Zymelin menthol ukonserveret 1 mg/ml næsespray, opløsning Xylometazolinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Canixin DHPPi, lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension. Lyofilisat Hundesygevirus (CDV) stamme Lederle

PRODUKTRESUMÉ. for. Canixin DHPPi, lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension. Lyofilisat Hundesygevirus (CDV) stamme Lederle 1. august 2016 PRODUKTRESUMÉ for Canixin DHPPi, lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension 0. D.SP.NR. 29890 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Canixin DHPPi 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/12 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN HALOCUR 0,5 mg/ml, oral opløsning til kalve 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof Halofuginone base (som laktatsalt) 0,50 mg /ml

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Gripovac 3 injektionsvæske, suspension, til svin. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 dosis på 2 ml indeholder: Aktive stoffer: Stammer af

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Purevax Rabies, injektionsvæske, suspension. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 dosis på 1 ml indeholder: Aktivt stof: Rabies rekombinant

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Versican Plus L4 injektionsvæske, suspension til hund 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING En dosis (1 ml) indeholder: Aktive stoffer: Suspension

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Trimetazidindihydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Trimetazidindihydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Vastarel 20 mg, filmovertrukne tabletter, Trimetazidindihydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN HALOCUR 0,5 mg/ml, oral opløsning til kalve 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof: Halofuginon (som laktatsalt) 0,50 mg /ml Hjælpestoffer:

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten

Indlægsseddel: Information til patienten GE Healthcare Indlægsseddel: Information til patienten SeHCAT, 370 kbq, kapsel Tauroselkolsyre ( 75 Se) Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du får dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Strepsils Jordbær Sukkerfri, sugetabletter

PRODUKTRESUMÉ. for. Strepsils Jordbær Sukkerfri, sugetabletter 24. april 2013 PRODUKTRESUMÉ for Strepsils Jordbær Sukkerfri, sugetabletter 0. D.SP.NR. 01854 1. LÆGEMIDLETS NAVN Strepsils Jordbær Sukkerfri 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 2,4- diklorbenzylalkohol

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Locatim oral opløsning til nyfødte kalve under 12 timer gamle. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt stof Bovin, koncentreret valle med

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Porciilis ColiClos, injektionsvæske, suspension, til svin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis af 2 ml indeholder: Aktive stoffer:

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Lacrofarm Junior, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Hele virion influenzavaccine af pandemisk stamme, inaktiveret, med antigen * svarende til:

Hele virion influenzavaccine af pandemisk stamme, inaktiveret, med antigen * svarende til: 1. LÆGEMIDLETS NAVN Daronrix, injektionsvæske, suspension, i fyldt injektionssprøjte Pandemisk influenzavaccine (hele virion, inaktiveret, adjuveret) 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hele virion

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN HALOCUR 0,5 mg/ml oral opløsning 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 2.1 Aktiv(e) stof(fer) Halofuginon base (som laktat) 0,50 mg /ml 2.2 Hjælpestof(fer),

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/17 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Equilis Prequenza Te, injektionsvæske, suspension til heste 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Pr. dosis af 1 ml: Aktive stoffer Tetanus

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Kelactin Vet., oral opløsning

PRODUKTRESUMÉ. for. Kelactin Vet., oral opløsning 4. maj 2015 PRODUKTRESUMÉ for Kelactin Vet., oral opløsning 0. D.SP.NR 27896 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Kelactin Vet. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 ml af produktet indeholder: Aktivt stof:

Læs mere

LEUCOFELIGEN FeLV/RCP, injektionsvæske, suspension, lyofilisat og solvens til opløsning til injektion til katte.

LEUCOFELIGEN FeLV/RCP, injektionsvæske, suspension, lyofilisat og solvens til opløsning til injektion til katte. 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN LEUCOFELIGEN FeLV/RCP, injektionsvæske, suspension, lyofilisat og solvens til opløsning til injektion til katte. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Dosis svarende til

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Hexaminolevulinat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Hexaminolevulinat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Hexvix 85 mg pulver og solvens til intravesikal anvendelse, Hexaminolevulinat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Parvoduk koncentrat og solvens til injektionsvæske, suspension, til moskusænder. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver rekonstitueret dosis

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Ingelvac CircoFLEX injektionsvæske, suspension til grise 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING En dosis (1 ml) indeholder: Aktivt stof: Porcint

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/25 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Porcilis Porcoli Diluvac Forte 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Pr. dosis af 2 ml: Aktive stoffer - F4ab (K88ab) fimbrie adhæsin 9,0 log

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/21 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Purevax RCPCh FeLV. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktive stoffer: 1 dosis (1 ml) indeholder: Frysetørret pille: Svækket felin rhinotracheitis

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Oxyglobin 130 mg/ml infusionsvæske,opløsning 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 2.1 Aktivt stof Hæmoglobin glutamer-200 (okse)- 130 mg/ml 2.2

Læs mere

11. juli 2005 PRODUKTRESUMÉ. for. Gammanorm, injektionsvæske, opløsning 0. D.SP.NR. 9322. 1. LÆGEMIDLETS NAVN Gammanorm

11. juli 2005 PRODUKTRESUMÉ. for. Gammanorm, injektionsvæske, opløsning 0. D.SP.NR. 9322. 1. LÆGEMIDLETS NAVN Gammanorm 11. juli 2005 PRODUKTRESUMÉ for Gammanorm, injektionsvæske, opløsning 0. D.SP.NR. 9322 1. LÆGEMIDLETS NAVN Gammanorm 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Normalt immunglobulin, humant 165 mg/ml Hjælpestoffer

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Tractocile: 37,5 mg/5 ml koncentrat til infusionsvæske, opløsning Atosiban

Indlægsseddel: Information til brugeren. Tractocile: 37,5 mg/5 ml koncentrat til infusionsvæske, opløsning Atosiban Indlægsseddel: Information til brugeren Tractocile: 37,5 mg/5 ml koncentrat til infusionsvæske, opløsning Atosiban Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du får dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Fragmin anti-xa IU/ml Injektionsvæske, opløsning. Dalteparinnatrium

Indlægsseddel: Information til brugeren. Fragmin anti-xa IU/ml Injektionsvæske, opløsning. Dalteparinnatrium Indlægsseddel: Information til brugeren Fragmin 10.000 anti-xa IU/ml Injektionsvæske, opløsning Dalteparinnatrium Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Nobivac L4, injektionsvæske, suspension til hunde 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis af 1 ml indeholder: Aktive stoffer: Inaktiveret

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Canergy Vet., tabletter

PRODUKTRESUMÉ. for. Canergy Vet., tabletter 6. maj 2015 PRODUKTRESUMÉ for Canergy Vet., tabletter 0. D.SP.NR. 29273 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Canergy Vet. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver tablet indeholder: Aktivt stof: Propentofyllin

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUMÉ

BILAG I PRODUKTRESUMÉ BILAG I PRODUKTRESUMÉ 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Suvaxyn Circo injektionsvæske, emulsion til svin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis (2 ml) indeholder: Aktivt stof: Inaktiveret,

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Nobilis OR inac, injektionsvæske, emulsion til kyllinger 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Pr. dosis af 0,25 ml: Aktivt stof (Aktive stoffer)

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Isotrex 0,05 % gel Isotretinoin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. TAKHZYRO 300 mg injektionsvæske, opløsning lanadelumab

Indlægsseddel: Information til brugeren. TAKHZYRO 300 mg injektionsvæske, opløsning lanadelumab Indlægsseddel: Information til brugeren TAKHZYRO 300 mg injektionsvæske, opløsning lanadelumab Dette lægemiddel er underlagt supplerende overvågning. Dermed kan der hurtigt tilvejebringes nye oplysninger

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Cinryze 500 enheder, pulver og solvens til injektionsvæske, opløsning C1-hæmmer (human)

Indlægsseddel: Information til brugeren. Cinryze 500 enheder, pulver og solvens til injektionsvæske, opløsning C1-hæmmer (human) Indlægsseddel: Information til brugeren Cinryze 500 enheder, pulver og solvens til injektionsvæske, opløsning C1-hæmmer (human) Dette lægemiddel er underlagt supplerende overvågning. Dermed kan der hurtigt

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Human Albumin CSL Behring 20%, infusionsvæske, opløsning 200 g/l

PRODUKTRESUMÉ. for. Human Albumin CSL Behring 20%, infusionsvæske, opløsning 200 g/l PRODUKTRESUMÉ for Human Albumin CSL Behring 20%, infusionsvæske, opløsning 200 g/l 1. LÆGEMIDLETS NAVN Human Albumin CSL Behring 20 % 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Human Albumin CSL Behring

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUMÉ

BILAG I PRODUKTRESUMÉ BILAG I PRODUKTRESUMÉ 1 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Recocam 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning til kvæg, svin og heste 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING En ml indeholder: Aktivt stof: Meloxicam

Læs mere

A. INDEHAVERE AF VIRKSOMHEDSGODKENDELSER ANSVARLIGE FOR BATCHFRIGIVELSE

A. INDEHAVERE AF VIRKSOMHEDSGODKENDELSER ANSVARLIGE FOR BATCHFRIGIVELSE BILAG II A. INDEHAVERE AF VIRKSOMHEDSGODKENDELSER ANSVARLIGE FOR BATCHFRIGIVELSE B. BETINGELSER FOR MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN 1 A. INDEHAVERE AF VIRKSOMHEDSGODKENDELSER ANSVARLIGE FOR BATCHFRIGIVELSE Navn

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Morfin Takeda 10 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morfin Takeda 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning

Indlægsseddel: Information til brugeren. Morfin Takeda 10 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morfin Takeda 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning Indlægsseddel: Information til brugeren Morfin Takeda 10 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morfin Takeda 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morphinhydrochloridtrihydrat Læs denne indlægsseddel grundigt,

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Toltarox, oral suspension

PRODUKTRESUMÉ. for. Toltarox, oral suspension 2. januar 2013 PRODUKTRESUMÉ for Toltarox, oral suspension 0. D.SP.NR 26780 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Toltarox 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING 1 ml oral suspension indeholder: Aktivt stof

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Lidokain FarmaPlus injektionsvæske, opløsning 10 mg/ml og 20 mg/ml Lidocainhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Lidokain FarmaPlus injektionsvæske, opløsning 10 mg/ml og 20 mg/ml Lidocainhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Lidokain FarmaPlus injektionsvæske, opløsning 10 mg/ml og 20 mg/ml Lidocainhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du får indgivet medicinen. Gem indlægssedlen.

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/16 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Equilis, injektionsvæske, suspension til heste 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Pr. dosis af 1 ml: Aktive stoffer: Equin influenzavirus

Læs mere

BILAG I PRODUKTRESUME

BILAG I PRODUKTRESUME BILAG I PRODUKTRESUME 1/19 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN Porcilis AR-T DF injektionsvæske, suspension til svin 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Hver dosis på 2 ml indeholder: Aktive stoffer -

Læs mere