Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015"

Transkript

1 Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015 Opland af Jens Vilstrup People's Press, sider Lægen Niels må vende tilbage til sin hjemegn, fordi faderen pludselig dør. Hjemme blandt barndomsvenner og -fjender og omgivet af familiens fortielser, må han konfrontere fortidens dæmoner og hemmeligheder i et lukket minisamfund præget af mistro. Irene af Pierre Lemaitre Lindhardt og Ringhof, sider Den franske vicekommissær Camille og hans kone, Iréne, venter deres første barn. Men en tilsyneladende sindssyg seriemorder, der baserer sine mord på krimier,får Camille til at glemme næsten alt andet i forsøget på at fange ham. Slagteren i Liseleje af Ane Riel Tiderne Skifter, sider Da den aldrende Judith inviterer Liselejes tre lokale alkoholikere hjem til fin middag, er det med stor forundring, at de takker ja. Judith bliver et dejligt bekendtskab for de tre forhutlede mænd, men Judith har sin helt egen manipulerende og grusomme plan med dem.

2 Hvis det er af Helle Helle Samleren, sider To løbere render ind i hinanden i en stor jysk skov. De er faret vild og kommer til at tilbringe to dage sammen i den vilde danske natur. I morgen stopper jeg af Anja Fonseca Politiken, sider, illustreret Vejrværten Anja Fonsecas (f. 1977) personlige beretning om sin kamp mod spiseforstyrrelsen bulimi, som igennem 17 år dominerede alt i hendes liv. Og sådan blev det af Maren Uthaug Lindhardt og Ringhof, sider En ung pige tvinges væk fra sin samiske verden og skal nu vokse op i Sønderjylland. Hele livet føler hun sig fremmedgjort og tager derfor som voksen tilbage til barndommens land for at finde familie. Hej søde af Ida Holst SMSpress, sider Amalie møder Kasper og alt er lyserødt. Han er sød og lækker men træner også hele tiden, spiser hos sine forældre og låner penge. Men han elsker hende jo. Det er bare fordi, han har travlt.

3 Godhavn af Iben Mondrup Gyldendal, sider Tre danske søskende vokser op i Grønland i 1970'erne. Venskaber og naturen betyder meget for dem, og efterhånden også det andet køn. Iben Mondrup besøger Brønderslev Bibliotek tirsdag d. 19/3 kl. 19 En plus en af Jojo Moyes Cicero, sider Jess er alene med sin stedsøn, der får bank af de lokale bøller og datteren, der er et matematikgeni. Jess gør rent for den rige Ed, som viser sig at være hendes og børnenes redningsmand på flere måder. Hjemkomsten af Victoria Hislop Bazar, sider Sonia og Maggie rejser til Granada for at danse salsa og fejre Maggies 35 års fødselsdag. På en lille café møder Sonia den gamle tjener Miguel, der fortæller hende om cafeens historie og om den stolte og lidenskabelige Ramirez-familie, der spillede en rolle i den spanske borgerkrig. Lavendelhaven af Lucinda Riley Turbulenz, sider Da Emilies mor dør arver hun et slot i Sydfrankrig. Hun bliver gift med en engelsk kunsthandler og opdager, at hans mormor opholdt sig på slottets vingård under 2. verdenskrig. Hvad skete der dengang? Og har ægtemanden giftet sig af andet end kærlighed?

4 Min mands hemmelighed af Liane Moriarty Politiken, sider Rachels, Cecilias og Tess's liv væves sammen, da et brev fra fortiden dukker op på Cecilias loft. Brevet indeholder en hemmelighed, der forandrer dem alle og efterlader dem hudløse og famlende, men også klogere og med større forståelse for hinanden. Briit-Marie var her af Frederik Backman People's Press, sider Britt-Marie er 63 og forlader efter 40 års ægteskab sin mand. Hun ender i en lille flække, hvor hun trods sin bedrevidenhed og sit rengøringsvanvid falder til og faktisk gør en forskel. Jeg har et tæppe i tusind farver af Anne B. Ragde Rosinante, sider Varmt og hudløst portræt af Birte, forfatterens danske mor, som arbejdede på fabrik i Trondheim og var kompromisløs eneforsørger for sine to døtre. Nu er hun døende, og datteren gør status over sin mors liv og sine egne følelser. Hele byen ved det af Michael Robak Gyldendal, sider Fyrreårige Tommy har arbejdet på statsradioen, men er nu blevet fyret. Hans kæreste har forladt ham og han prøver at dulme sin krise med tilfældig sex og alkohol. Men det, der virkelig virker er at sende afslørende anonyme breve om andre folks utroskab. I hvert fald for en stund.

5 Ensomme hjerter og herreløse hunde af Lucy Dillon Bazar, sider 39-årige Rachel fra London arver et hundeinternat og flytter på landet for at finde fodfæste, efter at hendes kæreste gennem ti år pludselig hellere vil prioritere konen. Hun skal beslutte sig for, om hun vil drive stedet, der også byder på en irriterende dyrlæge. Jomfrudans af Julie Raben-Korch Bolden, sider Nina Kalmer er en ung smuk kvinde, datter af den danske læge på St. Croix, og vi følger hende fra hun ankommer til øen som ung pige til hun 9 år senere forlader den som en voksen og klogere kvinde. Hestens fødselsdag af Sidsel Falsig Pedersen Tiderne Skifter, sider Hun er lige blevet fyret, fordi hun bed chefen. Hun har lige forladt kæresten. Hun starter som rengøringsassistent i en forlystelsespark. Og så en dag finder hun en efterladt broche mens hun gør rent. Den sidste flugt af Tracy Chevalier Jentas, sider I 1850'erne tager engelske Honor Bright til USA. I forsøget på at finde sit ståsted blandt fremmede i et USA der er splittet af slavespørgsmålet, finder hun kærlighed, men spørgsmålet om menneskers ligeværd uanset hudfarve viser sig også at udfordre hendes ægteskab.

6 Endnu er der håb af Karin Wahlberg Modtryk, sider Det er 1953, og polioepidemien hærger i Sverige. På det lokale sygehus er alle, høj som lav, påvirket af situationen, og ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ramt af skæbnen, hvad enten det er sygdom, død eller kærlighed. Leonora Christine af Maria Helleberg Samleren, sider Historisk roman om kongedatteren Leonora Christina Ulfeldt ( ), der blev anklaget for landsforræderi og sad indespærret i en fængselscelle i Blåtårn i 22 år. Og vejret skiftede, og det blev sommer og så videre af Pedro Carmona-Alvarez Turbine, sider Da Johnny og Kari mister deres to små døtre ved en ulykke, flytter de fra USA til hendes hjemland Norge. De får en ny datter, men er det nok til at genskabe en familie, parforholdet og ikke mindst finde fodfæste selv? Løkken og lyse nætter af Birgit Kristiansen Nordpress, sider Som i den forrige Fortællinger fra Lysets Land, er det en række noveller fra nutid og fortid om mennesker og steder i Nordjylland. De fleste af fortællingerne har en kerne af sandhed, men heller ikke mere. Birgit Kristiansen besøger Brønderslev Bibliotek tirsdag d. 3/3 kl. 19

7 Den svævende tankbestyrer Gyldendal, sider Magnus er tankbestyrer et sted i Vendsyssel, hvor udviklingen er kørt forbi. Han funderer over tilværelsen sammen med sine få ansatte og kunder. Syv satans lange dage af Jonathan Tropper Modtryk, sider Kort efter at have fundet sin chef i seng med sin kone, dør Judd Foxmanns far, og han tvinges til at sidde shiva med sin dysfunktionelle familie i syv lange dage. Hjerter i brand (må ikke slukkes) af Emma Hamberg Aronsen, sider Tessan knokler med at istandsætte stationsbygningen i Rosengädda, hvor hun vil indrette restaurant. Hun får hjælp af den deprimerede brandinspektør Johnny, men til en fest møder de den velhavende Rafael og rodes ind i et trekantsdrama, der truer deres venskab. Sommernattens hemmeligheder af Lisa Kleypas Pretty Ink, sider De fire bænkevarmere, Annabelle, Lillian, Evie og Daisy, har kun et mål: at bruge deres smukke ydre og vid til at få en ægtemand på krogen. Opsat på at redde sin familie fra fattighuset, kaster Annabelle sig ind i kampen, men desværre viser det sig, at den eneste interesserede er den mørke, farlige opkomling Simon Hunt.

8 Med kup og kaffelikør af Catharina Ingelman-Sundberg People'sPress, sider Fem beboere på et plejehjem udtænker en plan for et storstilet kunsttyveri, der kan forsøde tilværelsen eller sende dem en tur i fængsel, men ikke meget går som planlagt. At elske eller ikke elske af Benny Andersen Gyldendal, sider Digtsamling bestående af 29 gamle og 13 nye kærlighedsdigte af Benny Andersen. Digtene handler om det vigtigste af alt, kærligheden i alle dens forklædninger. 7/11 af Caspar Eric Gyldendal, sider Digte der som et reality tv-show, og i et kreativt og evigt tvivlende flow, følger en person der er ung og bosidende i København. Digtene handler om op- og nedture, kærlighed, lykke, stoffer, hashtags, internettet og sociale medier. Appelsinæblet af Lars Olsen Aasen Aasen, sider Viggo Mosegård lever et stilfærdigt liv alene i København. En opringning fra den lille pige Ina, der har været død i mange år, bringer ham tilbage til landsbyen Bjørnstrup, der er under total forandring.

9 At tænke som en morder af Kurt Kragh People'sPress, sider Kurt Kragh (f. 1950), tidligere souschef i Rejseholdet, beretter om opklaringsarbejdet i udvalgte drabssager og om den specielle kultur i dansk politis rejsende eliteenhed. Et andet sted af Signe Langtved Pallisgaard Lindhardt og Ringhof, 2014 Anna indleder en affære med sin ekskæreste. Hun er ikke i stand til stoppe miseren før alt andet i hendes verden braser i grus. Mens verden er på sit sorteste indser hun også nogle ligeså grumme ting fra sin barndom. Sønnen af Jo Nesbø Modtryk, sider Langtidsfangen Sonny Lofthus afsoner andres domme i det topsikrede fængsel Staten mod at få leveret heroin til cellen. En dag får han nogle informationer, der får ham til at handle anderledes. Kvinden de meldte savnet af Sara Blædel People'sPress, sider Louise Rick fra Københavns Politi bliver personligt involveret i en sag om en myrdet kvinde i England. Kvinden viser sig at være dansk og forsvandt sporløst for 18 år siden, hvor hun var kæreste med den mand, Louise lige er flyttet sammen med.

10 Effekten af Susan af Peter Høeg Rosinante, sider Susan har en særlig evne, der får folk til at være oprigtige. Denne evne må i brug, da hun og hendes familie bliver pålagt at finde tidligere medlemmer af en fremtidskommission og dens forudsigelser - en betændt og dødsensfarlig opgave. Fyrre dage uden skygge af Olivier Truc Modtryk, sider Nina og Klemet er nye makkere i ren-patruljen i den lille by Kautokeino, og de kommer på en kæmpe opgave, da renavleren Mattis findes død. Sagen viser sig hurtigt at rumme langt mere end først antaget. Stalker af Lars Kepler Gyldendal, sider Krimi hvor en stalker og seriemorder filmer sine ofre og udfordrer politiet. Hvorfor sker det, og hvor mange skal dø, inden politiet eller tidligere kommissær Joona Linna, der går i gang med sin egen efterforskning, afslører sagernes rette sammenhæng? Akrash af Jesper Stein Politiken, sider Vicepolitikommissær Axel Steens forbrug af hash og kokain bringer ham langt ind i det kriminelle miljø, hvor bandelederen Store M er under anklage, men forsvares af Alex Steens ekskone. Samtidig vanskeliggør en stikker i politiet efterforskningen af den barske sag.

11 Gud er bare hund stavet bagfra af Christian Frost People's Press, sider Krimi fra København, hvor en række bestialske forbrydelser tilsyneladende er arrangeret for at kaste mistanke mod kriminalassistent Erik Otto Falster. Våbenskjold af Thomas Enger Modtryk, sider Kriminalreporteren Henning Juul prøver stadig at opklare sønnens død, mens hans ekskone Nora Klemetsen leder efter en forsvunden tidligere studieveninde. Åbent hus af Sofie Sarenbrandt People's Press, sider Emma Sköld kæmper både med en sag, hvor flere myrdes ved fremvisninger af huse og med ubehag og tvivl i forbindelse med sin graviditet. Hvordan hænger dødsfaldene sammen, og hvordan går det med Emmas og søsteren, Josefins, brogede privatliv? Savnet af Micheal Katz Krefeld Lindhardt og Ringhof, sider Ex-betjenten Thomas "Ravn" Ravnsholt er på sporet af en forsvunden dansk regnskabschef i Berlin. Men eftersøgningen trækker tråde tilbage til før murens fald og omfatter en meget ihærdig stasi-agents overvågninger og overgreb.

12 Manden uden hjerte af Camilla Grebe og Åsa Träff Rosinante, sider Psykologen Siri er med i en profileringsgruppe. Hendes første sag drejer sig om et makabert mord, hvor det homoseksuelle offer har fået skåret hjertet ud. Snart sker der endnu et mord, medierne tror at det er en hate crime, men Siri er ikke overbevist. Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem Lindhardt og Ringhof, sider Politimanden Fabian Risk vender tilbage til barndomsbyen, Helsingborg, og inddrages i efterforskningen af en serie mord, hvor ofrene viser sig at være gamle klassekammerater. Hvem er den næste, og kan han nå at opklare sagen, inden det bliver hans tur? Min mund er lukket af Eva Maria Fredensborg Elg & Co., sider Den sociologistuderende Asta Qvist følger en gruppe politifolks opklaring af et mystisk dødsfald. Var det selvmord eller mord, og hvordan er sammenhængen mellem de mange personer i sagen? Opklaringen bliver dramatisk og kræver psykiateren Robert Strands fulde opmærksomhed. Skyggedrengen af Carl-Johan Vallgren Modtryk, sider Sommeren 1970 kidnappes en lille dreng på en tunnelbanestation. 40 år senere forsvinder drengens bror, Klingberg, og hustruen hyrer Danny Katz til at finde ham. Det varer ikke længe før Katz' brogede fortid sættes i forbindelse med Klingbergs forsvinden samt flere mord.

13 At forstå er ikke at tilgive : en dansk kz-overlevers livslange rejse af Robert Fischermann Gyldendal, sider I oktober 1943 oplever den da 15-årige Robert Fischermann at blive taget til fange og deporteret til den tyske koncentrationslejr Theresienstadt. Han fortæller i bogen om tiden før og efter krigen og reflekterer over troen på en alvidende Gud set i lyset af holocaust. Fruen kommer i dag af Cecilie Frøkjær interviewer Lise Nørgaard af Cecilie Frøkjær Gyldendal, sider Lise Nørgaard (f. 1917) fortæller om sit liv, der har været præget af mod og stærke meninger som debattør, journalist og forfatter. Hun fortæller om sine fejl, sine sejre og de mennesker og begivenheder, der har formet hende. Fra koncepterne af Mette Fugl Politiken, sider Journalist Mette Fugl (f. 1949) fortæller om sin opvækst, ungdom og arbejdet som journalist i både Danmark og udlandet. Renée: At finde hjem af Renée Toft Simonsen Politiken, sider Tidligere supermodel, Renée Toft Simonsen (f. 1965), beretter om et liv ud over det sædvanlige med stjerner, kærlighed, stoffer, catwalks, mænd og sex. Om hendes kamp for at finde sin egen vej i livet og lære at håndtere angsten.

14 Rejseholdets historie af Frederik Strand og Ove Kryger Rasmussen Lindhardt og Ringhof, sider Om Rejseholdets historie fra oprettelsen i 1927 til nedlæggelsen i 2002 og om udvalgte kriminalsager som på forskellig vis har haft betydning for Rejseholdets arbejde. Burgøjser af Ida Davidsen People'sPress, sider Selvbiografi af smørrebrødets ukronede dronning Ida Davidsen (f. 1937), der fortæller sin historie fra hun som ung i 1950'erne og 1960'erne rejser jorden rundt i smørrebrødets navn for derefter at føre familiens forretning videre. Hvor solen græder: en fortælling fra Syrien af Puk Damsgård Politiken, sider Fortælling fra bagfrontlinjerne i borgerkrigen i Syrien, hvor mere end mennesker er blevet dræbt, og millioner er sendt på flugt. Blandt andet følger bogen storbykvinden Nour, der i en frihedsrus engagerer sig i det syriske oprør, som ender med at blive hendes livs mareridt. Denne dag, et liv : en Astrid Lindgren-biografi af Jens Andersen Gyldendal, sider En biografi om Astrid Lindgrens liv der går bag forfatterskabets facade og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Belyst via hidtil ukendte, mangeårige brevkorrespondancer med blandt andet en tysk kvinde.

15 Mirakelmageren af Richard Møller Nielsen Turbine, sider Historien om spilleren, mennesket og ikke mindst paradokset Richard Møller Nielsen ( ), der var træner for det danske fodboldlandshold og skaffede Danmark Europamesterskabet i fodbold i 1992 efter en af de største holdpræstationer i dansk idræts historie. Krukke: en biografi om Suzanne Brøgger af Louise Zeuthen Gyldendal, sider Skildring af de første 40 år af forfatteren Suzanne Brøggers (f. 1944) lidenskabelige liv. Om hendes rolle som symbol for seksuel frigjorthed, og de negative sider der fulgte med i form af tvang, ensomhed og krænkelse. Onklerne og deres fruer af Jane Aamund People'sPress, sider Forfatteren Jane Aamund (f. 1936) fortæller om de farverige og karismatiske mænd og kvinder, der kom i hendes velstillede barndomshjem på Frederiksberg i 1930'erne og 1940'erne. En rejse gennem bly og græs af Bodil Jørgensen People'sPress, sider Skuespilleren Bodil Jørgensen (f. 1961) fortæller om sin barndom, om sine år på skuespillerskolen, om sin karriere, familie, ægteskab og skilsmisse, sin tro og værdier, og ikke mindst om at holde fast i livskraften, da hun kom ud for en voldsom ulykke under en filmoptagelse.

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder Tema 12 bøger Om stærke kvinder Det er ikke altid lige let at være kvinde. Historien har været præget af kampe på mange fronter. Her er 12 gode bøger med kvinder, der kæmper både større og mindre kampe

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING KRIMI & SPÆNDING Adler-Olsen, Jussi: Den grænseløse Politiken, 2014. - 540 sider. Krimiserien med Afdeling Q ; 6 Trafikulykke eller mord?

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Den flammende verden Siri Hustvedt En intellektuel detektivhistorie, der foregår i kunstverdenen Omhandler temaer som identitet, køn,

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge Side 10 af 28 Navn: Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) 1. Fortællerens første besøg hos hosekræmmeren finder sted for en del år siden i sidste måned i sidste uge 2. Fortællerens første

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Fælles foredragsrække i Hillerød og omegns kirker, efterår 2015 Fortsættelsen af Salmemaraton projektet HVER GENERATION har brug for at kunne kaste sit eget

Læs mere

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Brøndbyvester Bibliotek Ved bibliotekarerne Susanne Lindgreen, Anne Gry Bodin og Merete Rübner Laursen Anbefalinger af skønlitteratur ved bibliotekar Susanne Lindgreen

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s.

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Thomas Ry anbefaler: Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Sælsomme og meget anderledes noveller, som forfatteren i 2011 modtog Leipzig-bogmessens pris for, en

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

BogCafé Årets gode bøger fra 2014 Lemvig Bibliotek

BogCafé Årets gode bøger fra 2014 Lemvig Bibliotek BogCafé Årets gode bøger fra 2014 Lemvig Bibliotek Sjove og hyggelige romaner Bergstrand, Mikael Tåge over Darjeeling Modtryk, 2014. - 376 sider Göran småkeder sig i Sverige, så da hans gamle ven Yogi

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Om Sorg

Tema. 12 Bøger. Om Sorg Tema 12 Bøger Om Sorg Sorg kan være en meget diffus størrelse, som er svær at snakke om, men som vi alle på et eller andet tidspunkt stifter bekendtskab med i vores liv. Vi har samlet 12 bøger om sorg

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Med den voksende jødeforfølgelse i 30 ernes Tyskland steg behovet for jødisk udvandring. De fleste lande, inklusiv Danmark, var dog ikke villige til

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Dejlige december : 24 nye julefortællinger af danske forfattere Bog & idé, 1996. - 77 sider

Dejlige december : 24 nye julefortællinger af danske forfattere Bog & idé, 1996. - 77 sider JULEBØGER Binchy, Maeve I år bliver det anderledes Erichsen, 1997. - 211 sider Noveller om julen og alle de problemer der tårner sig op, indtil de finder en tilfredsstillende løsning, så det alligevel

Læs mere

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende?

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende? Ida i 6. klasse har afleveret en stil, hvor hun beskriver, at hun hader, at faderen hver aften kommer ind på hendes værelse, når hun ligger i sin seng. Han stikker hånden ind under dynen. Ida lader, som

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner Tema 12 Bøger Historiske Romaner Har vi ikke alle drømt om, bare for en tid, at leve i en helt anden tid eller få lov til at være med på sidelinjen under nogle af de helt store historiske begivenheder?

Læs mere

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet?

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? 1 Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? I en højde af 30.000 fod et eller andet sted mellem Buffalo og Dallas stak han bladet i stolelommen foran mig, vendte sig mod mig og spurgte:»hvad arbejder

Læs mere

Opgaver til Med ilden i ryggen

Opgaver til Med ilden i ryggen Opgaver til Med ilden i ryggen Hvem er brevet til: Kapitel 1 Hvem er det fra? Der er 2 grunde til at han skriver brevet: Første grund: Anden grund: Hvem er Ines? Hvad er faderens arbejde? Hvad betyder

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Nytårsdag side 1. Prædiken til Nytårsdag Bording. Læsning. Lukas. 2,21.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Nytårsdag side 1. Prædiken til Nytårsdag Bording. Læsning. Lukas. 2,21. side 1 Prædiken til Nytårsdag 2017. Bording. Læsning. Lukas. 2,21. Godt nytår ønsker vi hinanden, og håber at det nye år bliver et godt år. For nogle år siden kaldte dronning Elisabeth året for anno horribilis.

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno?

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno? Mariam på 14 år er anbragt uden for hjemmet. En dag fortæller hun dig, at Sara, som er en 13-årig pige, der også er anbragt på stedet, har fortalt hende, at hendes stedfar piller ved hende, når hun er

Læs mere

Tema. Kriminalsager. 12 bøger. om virkelighedens kriminalsager i danmark

Tema. Kriminalsager. 12 bøger. om virkelighedens kriminalsager i danmark Tema Kriminalsager 12 bøger om virkelighedens kriminalsager i danmark Der findes efterhånden rigtig mange skildringer af virkelighedens kriminalsager under danske himmelstrøg. Politiets arbejde med opklaring

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Nogle planter skal ikke vandes... 56 Hold ud, ellers vinder du ikke!... 58 Gud smiler til dig... 60 At være knyttet til Jesus... 62 Gud har skrevet

Nogle planter skal ikke vandes... 56 Hold ud, ellers vinder du ikke!... 58 Gud smiler til dig... 60 At være knyttet til Jesus... 62 Gud har skrevet Indhold Forord... 8 Det gælder om at vinde!... 10 Vi vinder, fordi han vandt!... 12 Kun du kan kæmpe din kamp... 14 Der er kun én salve, der duer!... 16 Et ocean i Guds hånd... 18 Hvilket lys foretrækker

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

Tråde i Trine Kræn s liv

Tråde i Trine Kræn s liv EGNSHISTORISK FORENING for Thyholm og Jegindø Årsskriftet for 1988.1 (14. årgang ). Siderne 44-53 Tråde i Trine Kræn s liv Af ANNA LISE RASMUSSEN En gulnet koppeattest dateret 9. august 1861 danner indledningen

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

Romansnak på Koldingbibliotekerne 2014

Romansnak på Koldingbibliotekerne 2014 Romansnak på Koldingbibliotekerne 2014 Bøger anbefalet af Lene Henriksen: Kristensen, Lis Vibeke: Kirsebærtiden Modtryk, 2014. 340 sider Hovedpersonen flygtede i slutningen af 1950'erne fra Østtyskland,

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende prædiken til Påskedag den 27/3 2016 i Bejsnap Kirke II: Matt 28,1-8. Ved Jens Thue Harild Buelund. Da Hans Barrøy dør, bliver

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i:

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i: Kærlighed Har du en favoritsang, der handler om kærlighed? Hvilken? Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil være kærester med en? Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Vejledning. Forslag. Illustrationer er lavet af Pernille Ane Egebæk. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Illustrationer er lavet af Pernille Ane Egebæk. Tør du tale om det? Vejledning Som en del af afrundingen til resten af materialet, er det vigtigt at eleverne får viden om hvordan de kan få hjælp. Denne tavleøvelse præsenteres af læreren, men giver eleverne mulighed for

Læs mere

Citater af/om Yahya Hassan

Citater af/om Yahya Hassan Citater af/om Yahya Hassan Hver elev udvælger et citat af eller om Yahya Hassan, som noteres på en fælles Padlet. Citatet kan være fra et af hans digte eller være en del af samfunds-debatten. Der skal

Læs mere

Prædiken til 2. søndag trinitatis, Luk 14,25-35. 2. tekstrække

Prædiken til 2. søndag trinitatis, Luk 14,25-35. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag trinitatis, Luk 14,25-35. 2. tekstrække Salmer DDS 36: Befal du dine veje DDS 62: Jesus, det eneste DDS 508:

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 102 Åbningshistorie Det lille, runde morgenmadsbord var fanget midt mellem det vrede par. Selv om der kun var en meter imellem dem, virkede det som om, de kiggede på hinanden

Læs mere

Test din viden om Verber

Test din viden om Verber Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Verber 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 2 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din viden

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Side 1 Uge 16, mandag 16. apr 2012 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Når sagen mod norske Anders Breivik begynder mandag, vil der være fokus på hans syn på indvandrere og højreekstremisme.

Læs mere

OM DEMENS.

OM DEMENS. OM DEMENS www.slagelsebib.dk Faglitteratur 13.14 Huskebogen : hjerneøkonomi og god hukommelse Af: Henning Kirk, 2007 38.6 Når de ældre bliver gamle : håndbog for pårørende 2015 Demens - den anden frekvens

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre.

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Hej læser! Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Bogen fortæller om et svært emne, som skaber utryghed i ungdomslivet - digitale sexkrænkelser. I bogen kan du læse om unge,

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Arbejdsopgaver til Christian 4. som tronfølger

Arbejdsopgaver til Christian 4. som tronfølger Arbejdsopgaver til Christian 4. som tronfølger Da Christian 4. var 19 år gammel blev han kronet til konge af Danmark-Norge. Inden han blev konge skulle han som prins lære en masse ting. Han skulle have

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

Niels Rasmussen d. 11.11.11

Niels Rasmussen d. 11.11.11 I mange år har jeg leget med ord, første gang jeg husker var i forbindelse med en lejr for ca. 25 år siden. Jeg husker det handlede om alle vores men er, men der kom en mand Senere har jeg gjort det i

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

BOOK ET FOREDRAG. Tre kvinder ét århundrede Mine bedsteforældres historie Mine forældres historie Og lidt af min egen. Pia Raug

BOOK ET FOREDRAG. Tre kvinder ét århundrede Mine bedsteforældres historie Mine forældres historie Og lidt af min egen. Pia Raug BOOK ET FOREDRAG 2013/2014 Tre kvinder ét århundrede Mine bedsteforældres historie Mine forældres historie Og lidt af min egen Jeg forstiller mig, at I er: Optaget af det levende ord og det samspil mellem

Læs mere

Forord af Inger Thormann

Forord af Inger Thormann Forord af Inger Thormann Omsorgssvigt har mange ansigter, og i denne bog får vi hele paletten. Ti børn, der nu er voksne, fortæller om deres liv. De ser tilbage på det, der var, hvor smerteligt det end

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere