Frihed, ansvar og stærke fællesskaber. Det Konservative Folkepartis politikprogram til kommunalvalg 2013 i Esbjerg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frihed, ansvar og stærke fællesskaber. Det Konservative Folkepartis politikprogram til kommunalvalg 2013 i Esbjerg Kommune"

Transkript

1 Frihed, ansvar og stærke fællesskaber Det Konservative Folkepartis politikprogram til kommunalvalg 2013 i Esbjerg Kommune

2 Vi lever i en kompliceret verden. Lad os derfor hjælpe hinanden med at få lidt mere nærhed, smidighed og sund fornuft ind i de mange systemer, vi har opbygget i det moderne velfærdssamfund. Vores kommunale medarbejdere skal ikke bruge deres knappe tid og kostbare kræfter på at kæmpe med stive systemer. De har travlt nok i forvejen og gør et fantastisk stykke arbejde. Så lad os hjælpe dem med at give borgerne flere varme hænder og færre kolde skuldre fra et centralt bureaukrati. Det lokale demokrati skal styrkes ved at give mere ansvar tilbage til borgerne. De skal føle sig mere involverede og motiverede til selv at yde en indsats. Det samme gælder for dem, der kæmper for en plads på arbejdsmarkedet. Det kan være svært at bevare motivationen, men det er her, vi andre for alvor kan hjælpe. Vi kalder det håndholdte indsatser, men det betyder ikke at holde i hånd og gøre dem til klienter i systemet. Tværtimod skal vi give dem det kærlige skub af opmærksomhed, motivation og krav, som får ethvert menneske til at føle sig værdsat og brugbar i samfundet. Og i de tilfælde, hvor uddannelse er vejen frem, så skal vi give målrettede tilbud, der peger i den rigtige retning. For samfundet og ikke mindst for den enkelte.

3 Socialpolitik Vi, Det Konservative Folkeparti i Esbjerg Kommune, vil føre frihed, ansvar og stærke fællesskaber ind i socialpolitikken. Det gælder særligt inden for disse områder: Ældreområdet Vi vil sikre og styrke tilliden til vores ældrepleje. De varme hænder er blevet for få, mens sygefraværet blandt de kommunalt ansatte er for højt. Målet er bedre trivsel for alle, og midlet er højere motivation hos de ansatte. Det vil give større arbejdsglæde, lavere sygefravær og bedre livskvalitet både for de ældre og for de ansatte. Det Konservative Folkeparti i Esbjerg Kommune vil optimere administrationen på ældreområdet, indføre muligheden for mere privat pleje eksempelvis private plejehjem og samarbejde tættere med de ældres familier. Samtidig skal de mange gode og frivillige kræfter sikres de rigtige rammer til at sætte ind dér, hvor forvaltningens arbejde hører op. Frihed på ældreområdet begynder hos den ældre selv, som skal have muligheden for at vælge, hvor plejen skal komme fra. Ansvar på ældreområdet betyder, at kommunen skaber rammerne om den bedst mulige pleje. Vi mener, at det betyder de bedst mulige forhold for de ansatte i ældreplejen, der gør det muligt for dem at udføre mere reel pleje og mindre papirarbejde. Stærke fællesskaber på ældreområdet betyder mulighed for inddragelse af familien og pårørende i kommunikation og beslutninger. Det betyder også, at kommunen opstiller de bedst mulige rammer for, at frivilligheden kan sættes ind dér, hvor det offentlige arbejde hører op. Aktivering af arbejdssøgende Aktivering for aktiveringens egen skyld har ofte den stik modsatte virkning i forhold til hensigten: Arbejdsmoralen nedbrydes, motivationen forsvinder, og de ledige reduceres til klienter, der på alle måder kommer længere og længere væk fra arbejdslivet i den virkelige verden. Det gælder især, hvis den daglige logistik også står i vejen, når den ledige skal tale med sin jobkonsulent. På den måde gør vi det endnu sværere for de ledige at komme ud af sengen om morgenen og se en mening med det hele. En meget menneskelig reaktion på et umenneskeligt system. Derfor skal aktiveringsforløbet være tættest muligt på den ledige, det skal give mening, og det skal være et forløb, der kan styrke udviklingen og øge chancerne for at komme i job. Aktivering i et jobsøgningsforløb må aldrig være tidsfordriv. Målet med aktivering er at komme i arbejde. Det er dét, vi vil. Og det er dét, de ledige vil i stedet for at spilde tiden og chancen for at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet.

4 Frihed i aktivering af arbejdssøgning: Det betyder håndholdte, målrettede indsatser for alle kommunens kontanthjælpsmodtagere hos private virksomheder i form af f.eks. aktivering i lokalsamfundene. Undersøgelser har netop vist, at aktivering i det private har størst effekt. Vi skal tættere på hinanden både kontanthjælpsmodtagere, kommunen, det private erhvervsliv og de mindre lokalsamfund. Så kan vi fjerne mange fordomme, og kontanthjælpsmodtagerne kan få en meget bedre fornemmelse af, at pengene ikke bare kommer ud af ingenting ved at gøre ingenting. Det skal man opleve på egen krop for at forstå især hvis man har en baggrund, hvor arbejdsglæde og stoltheden ved at klare sig selv ikke har været en del af opvæksten og hverdagen. Meningsfyldt arbejde giver mening i resten af tilværelsen, højere selvrespekt og større livsglæde. Aktiveringen skal primært ske hos private virksomheder. Hvor det ikke er muligt, skal der aktiveres med fornuftige opgaver i lokalsamfundet, hvor både kontanthjælpsmodtagerne og omgivelserne kan se en klar værdi af arbejdet og glæde sig over det. Ansvar i arbejdssøgning: Vi mener naturligvis, at de ledige skal i job hurtigst muligt. Det er Jobcentrets ansvar at gøre dette forløb enkelt, hurtigt og effektivt. Og det er den lediges ansvar at være aktivt jobsøgende, medvirke til sin egen succes i aktiveringsforløbet og være fleksibel. Stærke fællesskaber i aktivering og arbejdssøgning: Jobcentret har en klar opgave, som kræver en stærk indsats: Nye medarbejdere og arbejdsgivere, som ikke umiddelbart finder hinanden, skal vejledes, hjælpes på rette spor og have hurtig, fleksibel service. Forståelsen af medarbejderens evner og arbejdsgiverens behov er kun mulig ved en styrket og effektiv dialog. Kort sagt, Det Konservative Folkeparti mener, at man skal yde for at nyde. Erhvervspolitik Vi vil sikre, at virksomhederne i kommunen får de optimale betingelser for at lave det, de er gode til, så de kan vokse og skaffe endnu flere arbejdspladser til kommunen. Et sundt og effektivt erhvervsliv er nemlig fundamentet for den økonomi, der skal gøre Esbjerg Kommune til et godt sted at leve og bo. I Det Konservative Folkeparti vil vi gøre det lettere at starte og drive virksomhed i kommunen, og det handler blandt andet om at sikre en langt hurtigere og mere smidig kommunal sagsbehandling. Vi vil foreslå, at især nyetablerede virksomheder får tilknyttet en tovholder/kontaktperson i forvaltningen. Trafikken spiller en stor rolle for, hvordan vi får vores hverdag til at hænge sammen. Og en god infrastruktur har afgørende betydning for kommunens erhvervsliv og medarbejdernes mobilitet.

5 Fritids- og foreningspolitik Esbjerg Kommune har samlet set de bedste idrætsfaciliteter i Danmark. Det skal vi huske, pleje og vise! Rammeforholdene for fritids- og foreningslivet skal være i top. Vi mener, at for eksempel Sport Event Park Esbjerg kunne være et offentligt-privat foretagende. Heri ligger drivkraften til endnu bedre rammer om fritidsog foreningslivet. Ansvar og frihed i foreningslivet: Et godt foreningsliv bygger på frivillige kræfter, der løser opgaverne lokalt og letter arbejdet for kommune og forvaltning. Samarbejdet skal ske i et tæt samspil, der bygger på respekt, fornuft og frihed under ansvar. Både foreninger og forvaltning har en fælles interesse i at få mest muligt ud af ressourcerne. Derfor skal det være sund fornuft og respekt for det frivillige arbejde, der styrer området fremfor rigide regler på f.eks. lokale- og aktivitetstilskud. Stærke fællesskaber i foreningsliv: Foreningsliv er en forudsætning for stærke fællesskaber. Og stærke fællesskaber er en forudsætning for den sammenhængskraft, det danske samfund bygger på. Men vi kan gøre det endnu bedre. Vi mener, at centralt bureaukrati kan være en hæmsko for det frivillige arbejde, som er sårbart over for bøvl, hvilket giver mindre motivation til at bruge sin kostbare fritid på at gøre noget for andre. Vi konservative ser også integration som en vigtig del af foreningslivet. Fællesskabet i en forening giver nye netværk, friske impulser og bedre forståelse for andre kulturer en forståelse som går begge veje til fordel for alle. Uddannelsespolitik Folkeskolen Undervisningen i den moderne folkeskole skal målrettes til den enkeltes læring, og skolelederne skal have friheden til at lede. Derfor er heldagsskolen ikke vejen frem. Ansvar i uddannelse: Vi har et fælles ansvar for at give vores børn og unge den bedst mulige uddannelse og underviserne de bedst mulige undervisningsvilkår. Derfor har vi sat heldagsskolen og den tvungne lektiecafé uden for døren med det nye folkeskoleforlig. Lektiecafé efter skoletid er et udmærket tilbud, men det skal netop være tilbud og ikke tvang. Børn skal have lov at være børn, og længere skoledage giver ingen garanti for det faglige løft i Folkeskolen, som vi ønsker os. Snarere tværtimod i mange tilfælde. Den enkelte familie skal selv kunne planlægge hverdagen, børnene skal kunne passe fritidsaktiviteter, og kræfterne kan koncentreres om dem, der har mest brug for hjælp i lektiecafeen. Det er reel valgfrihed med fornuftig udnyttelse af ressourcerne, og derfor er det ægte konservativ politik. Vi skal pleje talenterne i folkeskolen, så de ikke keder sig i undervisningen. Samtidig skal vi sikre ressourcer til de børn, der keder sig, fordi de ikke kan følge med.

6 Med blandt andet Da Vinci-linjen og Team Danmark-klasserne har Esbjerg Kommune vist, at der værnes om talentudvikling i kommunen. Men det kan gøres endnu bedre. Videregående uddannelse Vi har mange stærke uddannelsesinstitutioner og et frodigt studiemiljø i Esbjerg. Men universiteterne skal arbejde endnu tættere sammen med virksomhederne og kommunen, så vi kan skabe endnu bedre muligheder og et endnu mere frodigt studiemiljø i Esbjerg Kommune. Det skal gøres med fokus på at få flere unge til at blive i Esbjerg og studere her og på at tiltrække unge udefra. Konservative i Esbjerg Kommune vil kæmpe for, at vi får videregående uddannelser inden for turisme- og energi- og offshorebrancen til Esbjerg. Vi vil f. eks. gerne have maskinmester- og elektrikeruddannelsen inden for offshore til Esbjerg, hvor de med rette hører hjemme. Frihed i uddannelse gennem en større bredde af ungdoms- og videregående uddannelser, blandt andet rettet mod turisme og erhvervsuddannelser inden for energi- og offshorebranchen. Stærke fællesskaber i uddannelse skal skabes igennem et bedre samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne, virksomhederne og kommunen. Børn og unge Der skal værnes om barndommen, og børnene skal have tid og plads til at udvikle sig. Forældrene skal opdrage børnene og give dem tryghed og kærlighed. Men magter forældrene ikke deres rolle, skal der gribes tidligt ind og støttes op om familien. Derfor skal kommunen langt tidligere sætte ind, når de får underretninger, og drage den nødvendige omsorg for at varetage barnets tarv. Pasningstilbud er af stor betydning for både børnefamilierne og de enlige mødre eller fædre. Pasningsgarantien skal derfor bevares på mindst samme niveau som i dag. Børnene skal have de bedste forudsætninger, så de og deres familie kan skabe fremtiden. Der skal forsat være fokus på læring og bevægelse i daginstitutionerne allerede fra børnehaven. Sådan får børnene energi og motiveres til at tilegne sig ny viden. Det Konservative Folkeparti i Esbjerg Kommune vil desuden have mere frihed for forældrene. Derfor skal der de steder hvor det er muligt tilbydes flekstid i f.eks. dagplejen. På samme måde skal de forskellige pasningstilbud have friheden til indenfor de økonomiske rammer at tænke nyt, lave partnerskaber med f.eks. private aktører eller sammenkoble de forskellige pasningstilbud. Et mønstereksempel til efterfølgelse er Troldhulen i Tarp.

7 Kulturpolitik Kultur er guldaldermalerier på Ribe Kunstmuseum, fadbamser på stadion, egnsmuseum i Bramming og Made in Esbjerg på Tobakken. Det er tulipanfest i Ribe og dilettantteater i landsbyerne. Og meget mere. I Esbjerg Kommune befinder sig både Danmarks ældste by, Ribe, og Danmarks nyeste by, Esbjerg, samt den traditionelle stationsby, Bramming: En kommune, mange byer med stærke historier og et bredt kulturliv. Det Konservative Folkeparti vil have den historie til at klinge længere ud over kommunens grænser, for vi ved det jo godt. Eller gør vi? Vi vil øge synligheden af kulturudbuddet for borgere og turister ved en øget fælles indsats inden for branding og markedsføring og en mere effektiv koordinering af hele kulturudbuddet det er effektivt og økonomisk. Frihed i kultur Vi mener, at frihed i kulturen er at sikre et bredt kulturudbud med plads til både det folkelige og det elitære. Ansvar i kultur Vi mener, at vi har et ansvar for at værne om dansk historie og kultur. Vi skal både bevare det historiske og give plads til eksperimenter fremtidens kulturarv skaber jo ikke sig selv. Stærke fællesskaber i (og med) kulturen Vi mener, at dansk kultur og historie er samfundets fundament, som definerer vores værdier og fællesskab. Vi skal værne om vores fælles arv og skabe de bedste vilkår for den arv, der skal videreføres i fremtiden. Derfor skal vi blandt andet også sikre, at skolebørn i Esbjerg Kommune har de bedste muligheder for at opleve seværdigheder som led i leg og læring gennem et styrket samarbejde mellem skoler og museer. Borgerinddragelse og lokalråd Efter kommunalreformen har borgerne oplevet større distance til de store kommunecentre både fysisk og mentalt. Og oven i det må de fleste stadig kigge langt efter den bedre service, højere effektivitet og lavere skattebetaling, der oprindeligt var meningen med hele processen. Det Konservative Folkeparti vil give mest mulig indflydelse tilbage til lokalsamfundene. De lever og blomstrer kun med engagerede ildsjæle, som kan mærke, at de kan få reel indflydelse og gøre en forskel i udviklingen. Vi skal støtte alle de gode kræfter, der skaber liv og aktivitet i de små lokalsamfund, ved at give dem større råderum til at fordele deres egne ressourcer. Ingen kender lokalområdet bedre end de lokale selv, og vi skal ikke centralisere nogen beslutninger, som lige så godt eller endnu bedre kan træffes lokalt.

8 Peder Tørnqvist Henrik Vallø Jonas Christensen Charlotte Würtz Lund Margrethe S. Kjærulff Rasmus Sømod Martin Helbo Poulsen John Møller Jensen Det Konservative Folkeparti

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Det vil vi konservative i Esbjerg Kommune

Det vil vi konservative i Esbjerg Kommune Gruppebilledet viser fra venstre: Laila Poulsen, Ole Jacobsen, Johnny Nim, Charlotte Würtz Lund, Johnny Holst, Jørgen Elsted Hansen, Jakob Duhn, Leif Runge-Schmidt, Henrik Vallø, Finn J. Bruun, Kim Damsgaard,

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13 VENSTRE NORDFYN Venstres valgprogram KV13 FAMILIELIVET Venstre arbejder for mere målrettede indsatser i børn- og ungeinstitutionerne i Nordfyns Kommune. Samarbejdet mellem børn, forældre og institutioner

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE ISHØJ KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET 2013 Ishøj kommune skal være en kommune, som vi kan være bekendt og stolte af. Venstre vil gå forrest for at gøre

Læs mere

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker Principprogram Kommunalvalget 2013 Ikast - Brande Politik handler om mennesker Alle mennesker Ikast - Brande Politik handler om mennesker De socialdemokratiske kandidater er hver for sig forskellige, men

Læs mere

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Kommunalvalg 2017 Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Stem Konservativt den 21. november 2017 Vi vil løfte ansvaret. Vi vil sikre Borgerlige stemmer der samarbejder. Forord

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls Sjæl Samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 7. januar 2015 Dok.nr.: 2014/0026876 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Borger, netværk og civilsamfund

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed er en ressource,

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 T S A K UD Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Vi holder, hvad vi lover Regions- og kommunalvalg 2017 Indholdsfortegnelse 1. Erhvervslivet... 3 Arbejdspladser... 3 Vi skal styrke iværksætteri... 3 2. Kultur &

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

Rapport for ADHD-foreningen

Rapport for ADHD-foreningen Rapport for ADHD-foreningen Sprog da [LAUNCH] Dit navn: Din kommune: Dit parti: I 2016 forlod 5,5 procent af eleverne folkeskolen uden at gennemføre deres afsluttende eksaminer mens tallet i 2007 lå på

Læs mere

Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013

Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013 Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013 (politikområderne ej anført i prioritetsorden) Politikområde børn og unge : Side 2 Politikområde kultur og fritid

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 2015-2018 1 Kære borger i Hvidovre De største udfordringer for sundheden er rygning, alkohol, fysisk inaktivitet,

Læs mere

Børne- og skolepolitikkens indsatshus

Børne- og skolepolitikkens indsatshus Børne- og skolepolitikkens indsatshus De 4 indsatsområder Indsatsområderne tager afsæt i større udfordringer, der bedst løses i samarbejde mellem flere parter, eller som har særlig faglig eller politisk

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Læring i universer Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Kære forælder Velkommen til folkeskolen i Haderslev Kommune! Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft. Dit barns skoledag vil på mange

Læs mere

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund.

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund. 30. august 2016 Visionen for Favrskov Kommunes integrationsindsats er, at flygtninge, der bor i Favrskov Kommune, indgår som deltagende, selvforsørgende og ydende medborgere, der er en ressource i lokalsamfundet.

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Vi vil være bedre. FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, #

Vi vil være bedre. FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, # Vi vil være bedre FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, 2014-2017 #31574-14 Indhold Vi vil være bedre...3 Læring, motivation og trivsel...5 Hoved og hænder...6 Hjertet med...7 Form og fornyelse...8

Læs mere

Børn og unge er fundamentet for fremtiden!

Børn og unge er fundamentet for fremtiden! SAMMEN om GODE KÅR Børne- Ungepolitik Nyborg Kommune 2015-2018 Børn og unge er fundamentet for fremtiden! Børn og unge skal vokse op under gode kår, der giver dem mulighed for at udvikle og udfolde sig

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK T S A K UD Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Forordet kommer senere BØRN & UNGE POLITIKKEN HAR 5 TEMAER. Hans Erik Møller Formand Børn & Familieudvalget Knud Jager Andersen

Læs mere

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE NÅR DU SIGER VALGPROGRAM 2018-2021 SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE VALGPROGRAM FOR BYRÅDSPERIODEN 2018-2021 Socialdemokratiet i går til valg med løftet om at fortsætte det brede samarbejde. Vi

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 18. marts 2015 Dok.nr.: 2014/0026876-47 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Integrationspolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Forord 2

Læs mere

Sammen skaber vi sundhed

Sammen skaber vi sundhed Sammen skaber vi sundhed Sundhedspolitik for Favrskov Kommune 2016-2019 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Vision...5 Sundhedspolitikkens fem temaer: Sunde børn og unge i trivsel...6 Mere sundhed for alle...7

Læs mere

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9 E r f a r i n g o g F o r n y e l s e 1. Jan Ferdinandsen Udvalgsformand Skibsmægler Politikerne skal styre beslutningsprocessen i kommunen. Min målsætning er at få opgraderet organisationen, for derigennem

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Udsattepolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Udsattepolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udsattepolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Værdier for udsattepolitikken Udsattepolitikken tager udgangspunkt i værdierne om tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab.

Læs mere

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Nyborg Kommune - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Fælles oplæg til Kommunalvalg 2013 Udfordringer og muligheder Vi borgere i Nyborg kommune er stolte og glade for at bo her. Det er der også al

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger Du skal snart til at sætte dit kryds og dermed bestemme, hvem der skal i byrådet. Jeg stolt af at stå i spidsen for en stærk

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

i Nyborg - Valgprogram 2009

i Nyborg - Valgprogram 2009 i Nyborg - Valgprogram 2009 Kultur og fritid Natur og miljø Økonomi Socialpolitik Trafik Nyborg - Kommunen i fremdrift Sundhed Ældre Erhverv Landdistrikter Energi Uddannelse Familie Værdier Visioner -

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Alle børn og unge har ret til et godt liv

Alle børn og unge har ret til et godt liv NOTAT Dato: 28. maj 2013 Sags nr.: 330-2012-6687 Vedr.: Høringsoplæg til ny børne- og ungepolitik Alle børn og unge har ret til et godt liv Indledning Vi ønsker, at alle vores børn og unge i Slagelse Kommune

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

KristenDemokraternes Valgprogram 2018

KristenDemokraternes Valgprogram 2018 Side 1 af 5 KristenDemokraternes Valgprogram 2018 O2018-01 Valgprogram 2018 Historik Forslagsstiller/ Udvalg Dato Vedtaget/forkastet Hovedbestyrelsen 2018.05.26 Vedtaget Side 2 af 5 Det Gode Liv for Børn

Læs mere

Professionelle og frivillige i socialt arbejde Kollektivt eller individuelt engagement

Professionelle og frivillige i socialt arbejde Kollektivt eller individuelt engagement Professionelle og frivillige i socialt arbejde Kollektivt eller individuelt engagement SOCIALPÆDAGOGERNE I STORKØBENHAVN DEN 13. OKTOBER 2016 THOMAS P. BOJE INSTITUT FOR SAMFUNDSVIDENSKAB OG ERHVERV (ISE)

Læs mere

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 TID TIL FORNYELSE Venstre i s valgprogram 2013 Venstre i Parkovsvej 36 2820 www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 Tid til fornyelse Venstre søger et bredt borgerligt samarbejde Venstre er

Læs mere

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019 Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Socialpolitik 2015-2019 ndhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer...7 Mødet mellem borger og kommune.. 8

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv ÆLDREPOLITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og forventninger de har til livet hverdagen denne dag!

Læs mere

Odense Kommunes Integrationspolitik

Odense Kommunes Integrationspolitik I N T E G R A T I O N Odense Kommunes Integrationspolitik ODENSE KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITIK Den 28. november 2001 vedtog Odense Byråd en integrationspolitik for Odense Kommune. Politikken er blevet til

Læs mere

SAMMEN OM SUNDHED. med omtanke for den enkelte. Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik

SAMMEN OM SUNDHED. med omtanke for den enkelte. Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 1 SAMMEN OM SUNDHED med omtanke for den enkelte Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 2015-2018 2 3 Indhold Forord side 5 Den sunde forstad side 6 Attraktive byrum side 8 Sundhed i hverdagen

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Profil. Det kommunale selvstyre er grundlæggende et liberalt koncept. Og Liberal Alliance ønsker at styrke det både økonomisk og politisk.

Profil. Det kommunale selvstyre er grundlæggende et liberalt koncept. Og Liberal Alliance ønsker at styrke det både økonomisk og politisk. Liberal Alliance er Danmarks eneste liberale parti vi vil sænke skatten for både borgere og virksomheder. Vi vil have færre forbud og regler og vi vil reformere arbejdsmarkedet, så Danmark bliver ved med

Læs mere

Det kulturelle område

Det kulturelle område Det kulturelle område Idræt Idræts- og fritidslivet er en vigtig del af vort samfundsmønster. Idrættens primære opgave er at tilbyde fornuftige og sunde fritidsaktiviteter til alle borgere børn, unge og

Læs mere

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed - fællesskab Politik for fritid, frivillighed og sundhed fællesskab er en af tre politikker for Lemvig

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Udkast til ny handicappolitik

Udkast til ny handicappolitik Udkast til ny handicappolitik Forord Med den nye handicappolitik Lige muligheder i livet sætter vi endnu en ambitiøs kurs for handicapområdet i Rødovre. Handicapområdet er et fælles ansvar, som indebærer,

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

Nærvær, fællesskab og engagement Vi sætter gang i en ny bevægelse

Nærvær, fællesskab og engagement Vi sætter gang i en ny bevægelse Nærvær, fællesskab og engagement Vi sætter gang i en ny bevægelse Vi er 16 mennesker på Lokallistens kandidatliste, og vi er en skøn blanding af mænd og kvinder med forskellig baggrund: Selvstændige, kommunalt

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

INTEGRATIONSPOLITIK 2012

INTEGRATIONSPOLITIK 2012 INTEGRATIONSPOLITIK 2012 Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune besluttede i november 2010, at der skulle udarbejdes en samlet integrationspolitik for Nordfyns Kommune. Politikken er blevet

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

Arbejdsliv til alle. Marts 2019

Arbejdsliv til alle. Marts 2019 Arbejdsliv til alle Marts 2019 Arbejdsmarkedsudvalgets arbejdsmarkedspolitik Arbejdsliv til alle Mennesker er unikke, og derfor sætter vi fokus på det enkelte menneske og lægger ikke en fælles skabelon

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik 2015-2017 I Aalborg Kommune vil vi have at alle børn og unge trives. Byrådet besluttede den xx. juni 2015 Aalborg Kommunes nye Børne- og Ungepolitik. Politikken gælder byrådsperioden

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik I Aalborg Kommune vil vi have, at alle børn og unge trives Byrådet besluttede den 14. maj 2018 Aalborg Kommunes nye Børne- og Ungepolitik. Politikken danner en fælles platform og

Læs mere

Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien

Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien 2019-22 1. Samarbejde og gode uddannelser fører til job Etablering af digital platform for kommunikation mellem studerende og virksomheder. Gensidig mentorordning

Læs mere

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere