Aasum Sogneblad. Nr Juni, juli og august årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aasum Sogneblad. Nr. 32 2009 Juni, juli og august 2009 8. årgang"

Transkript

1 Aasum Sogneblad Nr Juni, juli og august årgang

2 Indhold i dette nummer: Fra kirken Side 3 Portræt af en aasumbo Side 13 Aktivitetskalender Side 18 Aasum Sogns Beboerforening Side 22 Har du hørt Side 28 Lokalhistorisk Arkiv Side 29 Idrætsforeningen Side 33 Adresseliste Side 35 Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget: Hjalmar Reitz, Fichstræde 2, tlf (ansvarshavende) Sinnet Bunde, Væverstræde 3, tlf Per Lind-Thomsen, Walthervænget 6, tlf Redaktionens adresse: Sognebladet@aasumsogn.dk Annoncer: Alex Hold, Åsum Bygade 4, tlf Poul Poulsen, Gartnervænget 17, tlf Deadline for næste nummer, der udkommer først i september 2009, er d. 11. august Indlæg optages i bladet i det omfang, der er plads (udskydes evt. til næste nummer). Stof, der bringes i bladet, er ikke nødvendigvis udtryk for redaktionens meninger eller holdninger. Forsidebillede: Ved Bybækken, (foto: Frederik)

3 Præsten har ordet Af Marie-Louize Helbo Søndag d. 19. april blev jeg officielt indsat i embedet som sognepræst for Aasum og Seden sogne. Det var en dejlig dag fyldt med smukt solskinsvejr og glade mennesker. For mig var det en rigtig glædelig begivenhed, og jeg vil gerne sige tak til alle, der stod bag, alle der deltog og delte dagen med mig. Tak til alle, der havde blomster og gaver med. Og ikke mindst tak til alle jer i sognene og ved kirken, der i løbet af de seneste syv måne, der med jeres smil, varme og nærvær har taget imod mig og bekræftet mig i, at det er her, jeg som præst hører til. Og tusind tak til hele Aasum Sogn for de smukke blomster, dejlige gaver og de varmende ord. Glæden over at kunne få lov til at fortsætte her er stor, og jeg ser positivt på fremtidens arbejde og samarbejde ved Seden og Aasum kirker.

4 Ved Aasum Kirke efter præsteindsættelsen: Provst Paw Kingo Andersen, sognepræst Maria-Louize Helbo og sognepræst Nils H. Ellekilde. Ved min indsættelse talte provst Paw Kingo Andersen om de udfordringer, der ligger i at være ansvarlig for at forkynde kristendommens budskab, i den verden vi lever i. En verden, der på sin vis er præget af en vis selvcentreting, hvor enhver er sin egen lykkes smed, som han formulerede det. Det er sandt, at det kan være vanskeligt at trænge igennem med et budskab, der fokusere på at inkludere frem for ekskluderende, kun at fokusere på os selv og vores egen næsetip. Omvendt må det netop være i en tid, hvor mennesket er i gang med at ophøje sig selv, at vi har mest brug for det kristne budskab.

5 Fokuseringen på vores eget jeg, på at være vor egen lykkes smed, lægger jo et enormt pres på vores skuldre. Når tingene går galt, hvis vi bliver alvorligt syge, eller når verden på anden vis ramler i kaos om ørene på os, så er det vores egen skyld, og bebrejdelserne ved på den måde at stå alene i verden, når det går galt, må være den største fare ved denne tendens. Og det er netop her, at det menneske, der lever efter den devise har brug for at høre det kristne budskab. For det første i den forstand, at man ikke står alene, fordi kristne mennesker drager omsorg for hinanden. Vi ønsker ikke at se nogen forsvinde ind i et kaos af dårlig samvittighed, forvirring over livets vilkår eller tanker om, at skulle bære et urealistisk antal byrder alene på egne skuldre. Her sætter vi ind og løfter i fællesskab. Kristendommen er netop at tage del i livet med hinanden, på godt og på ondt, fordi på den måde kan både det gode og det onde overkommes. Enhver glæde er altid større, når den deles, og enhver byrde altid mindre, når der er flere, der løfter. Men for det andet også i påmindelsen om, at Gud er med os. I dåben forvisses vi om, at Gud elsker os som sine børn, præcis som vi er. Og når man i visse situationer i livet ikke kan se sig selv i øjnene, kan der ligge en utrolig trøst og styrke i erindringen om, at Gud er med os og stadig elsker os. Elsker os på trods. På den måde er man aldrig alene. For mig at se giver kristendommens forkyndelse og budskab derfor særlig god mening i den tid vi lever i, hvor folk ønske at være sin egen lykkes smed. Her er der netop endnu mere brug for det kristne budskab. Derfor byder jeg den udfordring velkommen, der ligger i at skulle forkynde kristendommen og jeg vil forsøge efter bedste evne, at være en del af den fremtid jeg håber at se i den kirkelige og kristne sfære.

6 Mini-konfirmander. Forårets minikonfirmander har været et dejligt stort hold med 16 piger og 2 drenge fra 4. klasse. De har været optaget af emnet og interesseret i kirken, i de bibelske fortællinger og i de temaer, vi har talt om. De har fået lov til at sætte det hele i relation til deres hverdag. Vi har nydt at være sammen med dem og håber at kunne fortsætte med endnu et hold til efteråret. Minikonfirmanderne deltog med dejlige sangindslag ved gudstjenesten d. 3. maj. Hanne Lind-Thomsen og Maria-Louize Helbo Siden sidst Døbte 8. marts 2009 Laura Granhøj Holtou, Kildegårdsvej marts 2009 Ea Kathrine Mark Lassen, Lunden 19. april 2009 Noah Egert Brokmose, Morbærhaven maj 2009 Lykke Nilsson Varde, Væverstræde 6 Vielser Ingen Døde, begravede, bisatte 20. marts 2009 Minna Jenny Jørgensen, Walthervænget 1

7 Nyt fra Menighedsrådet Husk sommerens store malekonkurrence. Du har fået en indbydelse i posten til at deltage i sommerens store malekonkurrence og sociale arrangement. Det handler om på den ene eller anden måde at male Aasum. Startskuddet med information og første fælles maledag afholdes 17. maj kl. 12 i Rytterskolen. Følgende maledage er: 6. juni kl og 15. august kl , begge dage på Bækskov, Væverstræde 5. Billederne skal indleveres senest d. 27. august kl. 19 i Rytterskolen. Billederne bliver udstillet i kirken d. 13. september kl. 12, hvor vi holder en hyggelig fernisering og offentliggør vinderbillederne.

8 Sammenbrudt kloaksystem og rotteplage i Rytterskolen. Igennem efteråret og vinteren har der været tiltagende lugtgener i Rytterskolen - især i køkkenet. Vi bliver i menighedsrådet enige om, at der må gøres noget. Hvor lugtgenerne er størst bliver gulvet skåret op, og her finder man to døde rotter. Herefter kontakter vi et firma, der renoverer kloaksystemer, idet det er tydeligt, at rotterne er trængt ind under gulvet via et utæt kloaksystem. Skaderne på kloaksystemet er større end først antaget, idet kloaksystemet enten er sammenbrudt eller tilgroet med trærødder. Hertil kommer, at kloakker og gennemløbsbrønde er utætte, så rotterne har haft fri passage ind under gulvet i køkkenet. Alle kloakledninger og brønde er nu fornyet med pvc materialer, så yderligere indtrængen er umulig. Men lugtgenerne er ikke helt forsvundet, så derfor har vi besluttet, at gulvet i køkkenet skal brækkes op, og hele rummet skal desinficeres. Herefter skal der isoleres og støbes nyt gulv med klinker, så man fremover ikke udsættes for lignende problemer. Problemerne har formentlig været der igennem længere tid, men det har ikke været muligt at opdage på grund af et meget lille vandforbrug. Vi har søgt Provstiet om hjælp fra en særlig pulje, og herfra har man reageret positivt. Vi regner med, at arbejdet er færdiggjort, inden en ny sæson starter efter sommerferien.

9 Arrangementer efter sommeren Der er planlagt en række sogneaftener til efteråret ligesom tirsdagscaféen fortsætter. Til den første sogneaften d. 23. september kommer, som omtalt i forrige blad, provst Paw Kingo Andersen og gennemgår forholdene omkring indretning og vedligehold af kirkegården. Den første tirsdagscafé bliver tirsdag d. 6. oktober. Torben Grønnegård Jeppesen, museumschef i Odense, vil fortælle om Danske i USA Dette og de øvrige arrangementer vil blive nærmere omtalt i næste nummer af Sognebladet. Kirkelågen til kirkestien

10 Gudstjenester i Seden og Aasum Maj Seden Aasum Søndag den 31. kl kl Pinsedag MLH MLH Juni Mandag den 1. kl Kirkebil 2. Pinsedag MLH til Seden Søndag den 7. kl kl Trinitatis NHE NHE Søndag den 14. kl kl s.e.trin MLH MLH Søndag den 21. kl kl s.e.trin MLH MLH Søndag den 28. kl kl s.e.trin NHE NHE Juli Søndag den 5. kl kl s.e.trin NHE NHE Søndag den 12. kl kl s.e.trin MLH MLH

11 Gudstjenester i Seden og Aasum Juli Seden Aasum Søndag den 19. Kirkebil kl s.e.trin til Åsum NHE Søndag 26. kl Kirkebil 7.s.e.trin MLH til Seden August Søndag den 2. kl kl s.e.trin. NHE NHE Søndag den 9. kl kl s.e.trin NHE NHE Søndag den 16. kl kl s.e.trin MLH MLH Søndag 23. kl kl s.e.trin NHE NHE Søndag 30. kl kl s.e.trin MLH MLH MLH Maria-Louize Helbo NHE Nils Holger Ellekilde Kirkebil bestilles fredag inden kl.12 tlf.:

12 4 generationer spiller ud En af de store oplevelser i Aasum Kirke. Desværre her uden lyd.

13 Portræt af en aasumbo; Helge Nielsen Ryttervejen 15 Af Sinnet Bunde Da Mathilde på Bækgården i 1895 bliver enke, er hun stadig ung, og hun må se sig om efter en mand, så hun kan drive gården videre. Manden, Jens Nielsen finder hun i Dalby og sammen får de i Aasum et liv med børn og gårdens drift som omdrejningspunk.t Den ældste søn Svend (født 1898) overtager gården i 1929 og sammen med Victoria, der kommer fra Frørup, fortsætter de, hvor de gamle slap. Inden overtagelsen af gården, er der blevet bygget et aftægtshus øst for gården (Rikke og Martins hus), så de gamle gårdfolk flytter ikke længere væk, end at de stadig kan give en hånd med. Gårdens jord ligger øst for gården og indeholder bl.a. de områder, der nu udgør Idrætsforeningen og Forsamlingshusets arealer. Svend og Victoria får sammen fire børn, først Ejner og så Inge. I 1935 bliver Helge født og efter nogle år kommer Bent til. De fire søskende havde ikke langt til skole og for dem alle, som for langt de fleste dengang, blev det til 7 års skolegang, fordelt med 3 år i forskolen og 4 år i Rytterskolen. Helge på første skoledag, Bækgårdens have

14 Fra konfirmationsalderen var det ved at være tid, for at finde ud af, hvad man skulle foretage sig. Kun Ejner går i sin fars fodspor og bliver landmand og han overtager på et tidspunkt sin mors fødegård i Frørup. Fra forældrenes side er det dog ikke en naturlov at man skal være ved landbruget. Som Svend siger: Børnene skal ud til det, de har lyst og evner til. Det er godt for Helge, for selv om han hjælper til derhjemme, finder han det noget mere interessant at løbe ned til Pumpefabrikken nede på hjørnet og følge med i arbejdet der. Og da det bliver hans tur til at finde sig en læreplads, får han et tip fra vennen Per fra Kildegården. (Gården, der har lagt navn til boligområdet Kildegårdsvej). Helge kommer i lære som maskinarbejder hos Dansk elektromotorfabrik (DAE) i Odense, hvor Per også er. I 1954 er han udlært og vælger at indgå kontrakt med Flyvevåbnet for en 3-årig periode. Det betyder nemlig, at han på Flyvestation Karup kan blive efteruddannet som flymekaniker og samtidig aftjene sin værnepligt. I mellemtiden har storebror Ejner fundet sig en kæreste, der har en sød veninde. Så da Helge er færdig som flymekaniker med mulighed for job hos SAS i København, er det ikke ligefrem hovedstaden der trækker. Han bliver hjemme på Fyn hos Grethe og i 1958 bliver de gift. De første mange år bor parret i en lejlighed i Gyldenløvsgade i Odense, men da børnene Peder, Ib og Finn kommer til, bliver der brug for mere plads. Endnu en gang bliver der bygget på Bækgårdens jord, denne gang huset på Ryttervejen 15. Grethe og Helge får en aftale med murermester Fischer om at bygge hus som medbyg, hvilket betyder at de selv er aktivt med i hele byggeriet, der står på et år. I 1967 flytter de ind i et moderne hus med en fantastisk udsigt og her bor de stadig. Helge er vendt tilbage til sit fag som maskinarbejder, blandt andet ved Brønnum i Kerteminde, mens Grethe får arbejde som husholdningslærer, først i ungdomsskolen, så på Seden skole og siden hen i Flygtningehjælpen, hvor Grethe i 15 år har opgaven med at hjælpe flygtningefamilier tilrette i deres nye land..

15 I 1979 dør Svend, og det bliver Victorias tur til at flytte over i aftægtshuset, der i byen siden har gået under navnet Victorias hus. Victoria beholder Bækgårdens jord, indtil den senere sælges til Hans Jørgen Nielsen, mens gården bliver solgt fra. Første beboere er Kragh-Sørensen, senere flytter Bitte og Otto Jespersen ind og nu bor Cathrin og Per Lykke med deres børn på Bækgården. Helge har altid engageret sig i foreningslivet. Mens drengene var mindre, var det tillidshverv for Idrætsforeningen, senere fulgte mange år i beboerforeningens bestyrelse og så sent som i denne uge er Helge kommet med i Smedenes seniorklubs bestyrelse i Kerteminde. Tidligere var der også tid til fagligt arbejde som tillidsmand, og nu bliver den musikalske interesse omsat i sangkor, en hobby han deler med Grethe.

16 Jeg vil gerne være med til at præge de nære forhold. Jeg har holdninger, men er ikke den, der taler med store ord. Jeg vil hellere deltage stille og roligt og gennem mit engagement være med til at skabe gode rammer og relationer, socialt såvel som kulturelt. Selv om Helge ikke ønskede et liv som landmand, har han i de senere år brugt mere og mere tid med at dyrke jorden og holde dyr. Igen en hobby han deler med Grethe. Vi startede med at have en stor have til vores hus, men i forbindelse med min mors salg af jord til Hans Jørgen, overtog vi et areal tæt ved huset. Vi startede med at plante gran på området og fandt så ud af, at får var rigtig gode til at holde rent mellem træerne. Så nu har vi gran i halvdelen og får på marken tættest ved huset. Fire moderdyr og en vædder. Hvert forår bliver bestanden øget med en 4-5 lam, i år er det ind til videre blevet til 4. Måske når vi op på 6, inden dagen er omme Selv om Helge har boet i Aasum det meste af sit liv vil han ikke kalde sig selv en hjemmefødning Jeg er glad for at bo her, men kunne også have fundet mig tilrette andre steder. At trives et sted handler mest om at tage del i livet omkring sig. Grethe supplerer: Ja, jeg har nogle gange set mig selv tilbage i Gyldenløvsgade. Der var også rart at bo.

17 Tlf ÅSUM BYGADE ODENSE NØ TLE FAX Ryttervejen Odense NØ Tlf.: Fax.: Tlf Mobil MURERMESTER Hardy Clausen Eftf. ApS Engtoften Agedrup Tlf LUNDEN 10 AASUM 5320 AGEDRUP Tlf Fax

18 Aktivitetskalender for Aasum Sogn Juni mandag Kirkebil til Seden torsdag Lokalhistorisk arkiv åbent lørdag Maledag på Bækskov søndag Gudstjeneste NHE Udflugt til Rågelund søndag 9.00 Gudstjeneste MLH søndag Gudstjeneste MLH tirsdag Sankthans aften torsdag Menighedsrådsmøde søndag 9.00 Gudstjeneste NHE Juli torsdag Lokalhistorisk arkiv åbent Åbne haver i Åsum søndag Gudstjeneste NHE søndag 9.00 Gudstjeneste MLH søndag Gudstjeneste NHE søndag Kirkebil til Seden

19 Aktivitetskalender for Aasum Sogn August søndag Gudstjeneste NHE torsdag Lokalhistorisk arkiv åbent søndag 9.00 Gudstjeneste NHE lørdag Maledag på Bækskov Petanqueturnering søndag Gudstjeneste MLH søndag 9.00 Gudstjeneste NHE torsdag Menighedsrådsmøde sidste frist for indlevering af billeder til malekonkurrencen søndag Gudstjeneste MLH Alle arrangementer er omtalt andetsteds i bladet Ta ud og hæng op Fodboldkampe er nævnt på side 34.

20 AL VOGNMANDSKØRSEL UDFØRES FORDI INGENTING KOMMER AF SIG SELV Ring Mobil Kranbil 8-35 t. /m kran m/u grab 3-4 akslet lastbiler m/u kærre - kærretræk m/u kran Sættevogn t. /m kran m/u fly jib Salg af al slags: grus-sten-muldjord-strandsand - flis-knust beton-pigsten-brosten m.v. OKSEKØD SÆLGES Oksekød i halve eller kvarte dyr, slagtet og udskåret efter eget ønske Nærmere oplysninger Tlf Hanne & Viggo Føns

21 Tlf Privat Fax EL-FIRMAET KAY CHRISTENSEN v/ Preben V. Christensen SMEDEJERN Altaner - Gelændere Trapper - Lamper Porte - Møbler Ejlskovsgade Odense C Tlf Alt indenfor: VAND VARME SANITET V/ Peter Henriksen Windelsvej Odense C

22 Aasum Sogns Beboerforening afholdt generalforsamling onsdag den 18. marts 2009 med et pænt fremmøde. Referat af generalforsamlingen og formandens beretning kan læses på under Beboerforeningen, hvis nogen ikke har den mulighed, kan I kontakte Bente B. Knudsen tlf.: og få tilsendt et referat. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig som følgende: Formand: Helle Thoelsen, Ryttervejen 7 tlf.: Mail: htro@odense.dk Næstformand: Poul Poulsen Sekretær og presseansvarlig: Bente B. Knudsen Kasserer: Poul Poulsen Aktivitetsudvalg: Lene Uglebjerg og Dorte S. Jeppesen Trafikudvalg: Dorte S. Jeppesen og Poul Poulsen Fremtidigt kontingent På generalforsamlingen blev der vedtaget en kontingent forhøjelse til beboerforeningen: til 150,- kr. for enkelt personer og til 100,-kr. for pensionister. Forhøjelse skal gå til Lokalhistorisk Arkiv opgaver og aktiviteter. Girokort omdeles til alle husstande.

23 Markedsdag Bestyrelsen har besluttet at Markedsdagen fremover bliver den sidste lørdag i september i år bliver det således d. 26. september. Så reserver allerede nu dagen til vores årlige Markedsdag. Mere omtale i næste nr. af sognebladet. Kig også ind på under Beboerforeningen. Hjemmeside Husk at kigge og benytte vores nye hjemmeside: Har du/i et arrangement eller andet, som har interesse for hele byen, så send det til vores webmaster: Kenlyndrup@hotmail.com

24 NYT FRA TRAFIKUDVALGET. v/ Poul Poulsen Odense Kommune har meddelt, at vi er på tælleprogrammet første halvår Det betyder, at de vil lave trafiktællinger på: Staupudevej Ryttervejen Åsum Bygade Som det så ud, da petanquebanen blev bygget af frivillig arbejdskraft.

25 PETANQUETURNERING 10 års Jubilæum Aasum Open Lørdag d. 15. august kl Reserver dagen til den årlige petanqueturnering og samtidig være med til at fejre 10 års jubilæum. Indskrivningen begynder kl Turneringen starter kl Alle kan spille med børn og unge voksne og gamle kvinder og mænd og ikke mindst øvede som uøvede. Dagen afsluttes med fællesspisning af medbragt mad kl. ca Beboerforening sætter grill op! Der er mulighed for at købe vand, øl og vin ved hele arrangementet. VEL MØDTtil alle på petanquebanen i Inger og Hjalmars have.

26 Skraldindsamling Aasum kom med på landkortet, da der landet over blev indsamlet affald i naturen søndag d. 19. april. En snes aasumboere fik frisk luft, god motion, hyggeligt samvær og ikke mindst god samvittighed ved at sætte et par timer af til indsamling af affald langs vejene i byen. Beboerforeningen havde tilsluttet sig Dansk Naturfredningsforenings opfordring og det lykkedes at få befriet vores grøftekanter for ca. 250 kg. blandet affald, som Poul Poulsen kørte til genbrugsstationen. På billedet ses holdet bag den gode indsats.

27 Sankthans aften Tirsdag d Aasum Sogns Beboerforening indbyder igen i år til en hyggelig Sankthansaften. Programmet for aftenen er følgende: Kl : Fællesspisning i Rytterskolens have. Beboerforeningen opstiller de nye telte med borde og stole, og som sædvanlig sørger vi for tallerkner, flot salatbar, flutes, og at den store grill er tændt. Medbring kød eller andet til grillen, samt bestik og grillredskaber. Kl : Går vi sammen på engen til bål. Gangbesværende kan få kørelejlighed Kl : Båltale ved sognepræst Maria-Louize Helbo Bålet med den altid flotte heks tændes derefter, og vi synger sammen. Bagefter går vi tilbage til teltene, hvor der er kaffe og småkager. Hele herligheden koster 30,-kr. for voksne, og 10,- kr. for børn. Der vil være salg af øl, vand og vin. Alle er velkomne også venner og familie.

28 Har du hørt! - at Haveselskabet holder Åbne haver i Aasum. Det danske Haveselskab afholder et havearrangement i Aasum den 2. juli fra kl Det drejer sig om Åbne haver, hvor der er åben adgang til at besøge haverne for såvel haveselskabets medlemmer som andre interesserede. Medlemmer af Haveselskabet har gratis adgang og ikke medlemmer skal betale 20,- i entre. Haveselskabet skriver i annonceringen af arrangementet: I den idylliske landsby Åsum ved Odense ligger mange gamle og fredede ejendomme, og her findes nogle helt særlige haver, hvor der holdes åben have i 5 haver den 2. juli fra kl Haverne er meget forskellige, og giver forskellige oplevelser, men tilsammen danner de et helt unikt havemiljø. De grænser ned til en lille å, som snor sig gennem landsbyen, og de 5 haver forbindes, så de danner en smuk helhed. Der er mulighed for at købe kaffe og kage,og der vil være et mindre planteudsalg. Det drejer sig om 5 haver: Inger og Hjalmars have, Fichstræde 2 Bente og Erlings have, Ryttervejen 5 Helle s have, Ryttervejen 7 Inger og Jens have, Ryttervejen 13 Grethe og Helges have, Ryttervejen at Tommy, som i perioden fra 27. januar til 30. april har været i praktik hos Bente på Aasum Kirkegård, rejser til nye opgaver i et fleksjob. Det har været en god oplevelse at møde Tommy, som altid er venlig, hjælpsom, beskeden og i godt humør. Tak for din indsats Tommy.

29 Lokalhistorisk Arkiv Historiens dag 7. juni 2009 Vi holder historiens dag med en landsbyvandring i Rågelund. Vi mødes ved Lene Bjørn og Hans Christensen kl. 14 Egetofte, Rågelundsgyden 12.. Herfra vandring og fortælling ved Hans Christensen og Hanne Trydeman om Rågelund og de enkelte gårde. Tilbage på Egetofte får vi husly til kaffe og kage à 20 kr. Tag evt. klapstol med. Alle er velkomne. Arkivet Anders Øbros have i Raagelund Fra venstre: Hans f. 1873, Anders Øbro f. 1842, Lene f. 1841, en tjenestepige, Jørgesn f. 1872, Aage f. 1884, pastor Georg Brahm, Seden med sin karakteristiske brune bovlerhat, Anna f og Marie f

30 Raagelund i fest og hverdag. Fortsættelse fra sidste nummer af Sognebladet af beretningen om Raagelund i gamle dage. Festerne var for byens beboere, men i enkelte tilfælde kunne oldermanden give lov til andre, når det drejede sig om en flink karl, der før havde tjent i byen, men han skulle betale 35 øre for at være med. Ved midfaste holdtes pigegilde. Gildet stod hos oldermanden og pigerne bød mændene op til dansen, så det gjaldt for disse at gøre godt indtryk, så de ikke skulle varme bænke. Andre faste gilder var påske- og pinsegilder med dans, samt høsteller tinggildet, som det kaldes. Det betaltes af mændene for ungdommen. Fra tidligt om aftenen gik dansen hos oldermanden. Man dansede i storstuen. Senere, da der blev lagt fjælgulv i vognporten, flyttede man derud. Den aften fik de punchbolle og æbleskiver. Sct Hans aften fulgtes de unge til skoven, hvor dansen gik til harmonika. Bagefter undertiden blus. En anden tradition var skorstenssyningen, der foretoges i maj og

31 november. Tre valgte synsmænd gik rundt i distriktet om formiddagen hos husmændene og om eftermiddagen på de 6 gårde, hvor de tre andre gårdmænd tog med. Mens synsmændene grundigt efterså skorstenene for revner, fik de tre andre drikkevarer i stuen. Efter syningen kom synsmændene og fik deres del af de våde varer. En fest som bryllupsfesten var ikke nær så omfattende i Raagelund som andre steder. Kort før brylluppet gik skafferen rundt og indbød. Skafferens stilling var fast; det var en betroet post; han skulle kunne læse godt og kunne arrangere. Oftest blev gaverne givet før brylluppet, gerne naturalier som mad- og drikkevarer. Det sparede værten for mange udgifter. Spisegrejerne lånte man hos hinanden. Brudeparret fulgtes til kirke i en lukket vogn. Op ad kirkegulvet gik bruden ved brudgommens venstre side og nedad ved hans højre side. Ved middagsbordet i brudens hjem læste skafferen eventuelle taler og digte. Efter middagen var der dans, og brudeparret blev der til dagen efter. Ved dødsfald på en gård blev kisten med liget stillet i vognporten, der var pyntet med grønt. Der var ingen ligkapeller. På begravelsesdagen kom foruden slægt og venner også en del udenforstående, som betragtede det som en rar afveksling med servering af smørrebrød og snaps. Skafferen sørgede for alt og alle, mens de nærmeste havde lukket sig inde. Kisten blev kørt på åben fjedervogn til kirkegården i Aasum. De pårørende kørte i lukket vogn, de øvrige gik.. Følget skulle blive på kirkegården til jordpåkastelsens var foretaget, hvad vejret så end var. Måske var der mange fester, men de må ses som modvægt til, at hverdagen var lang og streng, arbejde fra morgen tidlig og ofte til sen aften uden aflastning fra maskinerne, for de havde endnu ingen, så alt foregik ved håndkraft. Høsttiden var dog - med al den slid og slæb - en fornøjelig tid. Da var der mange på hver gård, og når øl - eller brændevinsflasken gik rundt til mellemmad ude på

32 marken, så fortaltes der historier som nok skulle give latteren frit løb. Der blev arbejdet til kl. 7 aften, og skønt alle på den tid var dødtrætte skulle de dog ud og lege lidt i haven og derefter have en tevandsknægt, d.v.s. te med brændevin i, inde du skulle i seng. Pengene var meget knappe og byttehandel og naturalier som betaling for varer og arbejde var almindeligt. Også visse skatter var i naturalier. Jordmoderen i Seden skulle af hver bonde haven en portion mælk til afhentning i Aasum. Læreren skulle også have mælk samt brænde og fourage af hø og halm, og bønderne i Raagelund og Aasum skulle skiftes til at passe lærerens jord. - Desuden fik smeden mælk. Når en bonde skulle have lavet noget hos smeden, enten det var at reparere eller sko heste, hjalp bonden med sine karle til. Bonden skulle selv sørge for jern og kul. Den dag spiste smeden hos bonden. De var ret afhængige af ham på grund af den store afstand til nabosmeden. Endnu en afgift svarede bønderne, nemlig almisse til fattiglemmerne i fattighuset i Seden. De leverede flæsk, smør og gryn til oldermanden i Aasum, der så foretog uddelingen, men ofte kom nogle af fattigkonerne for at tigge og sanke brænde i skoven. Sådan levedes livet for ca. 50 år siden (altså 50 år før 1937 hvor beretningen blev nedskrevet). Nu er meget forandret. Den vej, der før var ubefærdet, er nu befærdet, og den afstand fra Odense, der før syntes stor, er nu imod intet at regne, så Raagelund i den grad er præget af sin nære beliggenhed ved Odense, at den lille by og dens indbyggere har mistet de fleste træk af dem, der før i tiden karakteriserede dem.

33 Aasum Idrætsforening Vinterens aktiviteter er godt overstået, og vi har afholdt den årlige generalforsamling med pænt besøg. Bestyrelsen blev genvalgt og nyvalgt blev suppleant Rolf Damm. Afslutning for motionsdamer blev holdt i klubhuset, og meget stor tak til Jytte Storm for dygtig ledelse af holdet. Mødeprocenten har været meget i høj hele sæsonen, og det var tydeligt at damerne var glade for at være kommet "hjem" til Aasum og har kunnet træne i en dejlig sal ved Havnens Gourmet. Den næste sæson starter tirsdag d. 1. september kl Afslutningsarrangement for lancierholdet var også i klubhuset, og vi siger tak til de damer,som lavede noget dejlig mad til os. Fodboldsæsonen er nu i fuld gang med den nye træner Quy Nguyen i spidsen. Senior hold 1 ligger på førstepladsen og spillet har været helt i top, alle er i rigtig god form. Hold 2 ligger på en flot andenplads i deres række. Der er rigtig mange spillere til træning hver gang, det glæder os meget. Super Veteran holdet er mødt fuldtalligt op til sæsonen De klarer sig også godt til deres kampe på tirsdage. Der er pænt besøg til kampene på Aasum Sportsplads, men der er plads til mange flere.

34 Aasum Idrætsforening Drengeholdet er også kommet i gang, der er 6 drenge på år, men vi kan godt bruge flere. Vi mødes på sportspladsen om onsdagen kl , alle er velkommen. Der afholdes børnestævne i Aasum d. 16. maj kl Aasum 1. holds sidste hjemmekamp i foråret er søndag d. 7. juni kl , mød op, der er pølser og øl til dem, der kommer. Denne kamp er måske afgørende for holdets oprykning til serie 2. Preben Schack Kampprog rammet kan ses på hjemmesiden Forårets kampprogram er ved at være slut. Af hjemmekampe er der et par spændende dage på Aasum Sportsplads: Super Veteraner: tirsdag d. 2. juni kl Aasum - Langeskov Serie 4 Serie 3 søndag d. 7. juni kl Aasum - OB(1) søndag d. 7. juni kl Aasum - Dalum

35 Adresseliste for Aasum Sogn Kirkekontoret Sognepræst, kirkebogsfører, Ellen Rasmussen vielses- og begravelsesmyndighed Mindelundsvej 110, 5240 Od. NØ N. H. Ellekilde Tlf Mindelundsvej 45, 5240 Od. NØ Tlf tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl tirs., ons., fre. kl , tors Graver Sognepræst Bente Knudsen Maria-Louize Helbo Mobil træffes efter aftale (ikke mandag) i sognegården i Seden aausumgraveren@mail.dk Tlf Menighedsrådet Organist Formand Hans Brehm Alex Hold Egholmen 7, 5240 Od. NØ Åsum Bygade 4, 5240 Od. NØ Tlf AH@aasumsogn.dk Tlf Aasum Sogns hjemmeside Idrætsforeningen Formand Preben Schack Ryttervejen 14, 5240 Od. NØ Tlf Klubhuset tlf Beboerforeningen Formand Helle Troelsen Ryttervejen 7, 5240 Od. NØ htro@odense.dk Tlf Aasum Sogns Lokalhistoriske Arkiv Bylauget Arkivleder Oldermand Hanne Trydeman Mogens Burmølle Skovmålevej 26 Staupudevej 10, 5240 Od. NØ 5320 Agedrup Tlf Tlf

36 Ryttervejen under forandring De gamle træer falder - de nye får støtte.

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 33 2009 September, oktober og november 2009 8. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 33 2009 September, oktober og november 2009 8. årgang Aasum Sogneblad Nr. 33 2009 September, oktober og november 2009 8. årgang Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Fra kirken Side 4 Aasum Sogns Beboerforening Side 14 Arrangementer i Seden Side

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang Aasum Sogneblad Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget:

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Bolsjekognings sæt Udlejes for 30 kr. pr. dag eller 50 kr. for en weekend. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Æresport (Gratis) Udlånes, står ved

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning fredag 29. april kl. 19.00 Ivan Andersen har lovet at være primus motor for at arrangerer fællesspisninger

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 28 2008 Juni, juli og august 2008 7. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 28 2008 Juni, juli og august 2008 7. årgang Aasum Sogneblad Nr. 28 2008 Juni, juli og august 2008 7. årgang Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget: Hjalmar

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013 Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013 Fællesspisning Fredag den 8. februar kl. 18.30 årets første fællesspisning. Fastelavnsfest Søndag, den 10. februar kl. 14.00 i

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Fra Rolfsted Skole 2008/1 Siden sidst. Lørdag d. 15-9-07 var der tur til Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Søby. Der var mødt ca. 20. Det var spændende at høre om

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

KRISTIANSLYSTPOSTEN. Kristianslyst Områdecenter Nørreallé 53, 7700 Thisted. Tlf Kalender for August 2018

KRISTIANSLYSTPOSTEN. Kristianslyst Områdecenter Nørreallé 53, 7700 Thisted. Tlf Kalender for August 2018 Kalender for August 2018 KRISTIANSLYSTPOSTEN Ugedag Dato Kl. Formiddag Kl. Eftermiddag Onsdag 1. 10.30 Udedag Torsdag 2. 10.30 Udedag 14.15 Udedag Fredag 3. 10.00 Neglebar Lørdag 4. Søndag 5. Mandag 6.

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr juni, juli og august årgang

Aasum Sogneblad. Nr juni, juli og august årgang Aasum Sogneblad Nr. 44 2012 juni, juli og august 2012 11. årgang Indhold i dette nummer: Fra kirken Side 3 Valg, sogneaftener og tirsdagscaféer Side 8 Arrangementer i Seden Side 10 Fra majfest Side 11

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 30 2008 December, januar og februar 2009 8. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 30 2008 December, januar og februar 2009 8. årgang Aasum Sogneblad Nr. 30 2008 December, januar og februar 2009 8. årgang Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget:

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

KvongPosten December 2018

KvongPosten December 2018 KvongPosten December 2018 Kvong Menighedsråd byder på formiddagskaffe, julehygge og en julehistorie Onsdag, den 5. december kl. 10.00-11.30 I Kirkehuset Læsninger, Julesalmer og Luciaoptog Onsdag, den

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Siden sidst. Onsdag d. 13. januar. Foredrag ved forfatter Vibeke Nørgård Nielsen om Johannes Larsen o g Island. Foredraget blev ledsaget af dejlige lysbilleder fra

Læs mere

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG Jeg en arbejder Jeg en arbejder, er Lilian Nordana s betegnelse af sig selv. I en alder hvor de 80 år for længst er passeret, er Lilian og Ove Jørgensen

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 10 2004 Juni, juli og august 2004 3. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 10 2004 Juni, juli og august 2004 3. årgang Aasum Sogneblad Nr. 10 2004 Juni, juli og august 2004 3. årgang Indhold i dette nummer: Meddelelser fra kirken Side 3 Aasum sang Side 12 Aktivitetskalender Side 14 Aasum Sogns Beboerforening Side 18 Læserbrev

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

FALKEPOSTEN. september

FALKEPOSTEN. september FALKEPOSTEN september 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

August / September Kære læsere. Polka-Posten har ligeledes haft en god lang sommerferie. Ingen klager herfra.

August / September Kære læsere. Polka-Posten har ligeledes haft en god lang sommerferie. Ingen klager herfra. August / September 2018 Regionens elektroniske nyhedsblad Kære læsere. En lang og dejlig sommer er nu ved at være slut. En rekordsommer, som ikke vil blive glemt foreløbig. Polka-Posten har ligeledes haft

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 7. Feb Bæver: Troen på? Ulve: Fuldmånemøde 14. Feb Bålhygge 21. Feb Spejderfri 28. Feb Bæver: Kims Ulve: Kort og godt 28. Feb Ordinært gruppemøde Junior/Trop hjælper med

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1 FLASKEPOSTEN april 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere