Eksamensspørgsmål til 12 elever i designc - anonymiserede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eksamensspørgsmål til 12 elever i designc - anonymiserede"

Transkript

1 Eksamensspørgsmål til 12 elever i designc - anonymiserede 1 Emne Produktdesign og kommunikationsdesign med henblik på bæredygtighed. Du skal præsentere analyser af 2 professionelle eksempler på produktdesign og 2 professionelle eksempler på kommunikationsdesign, der har fokus på bæredygtighed. Det ene eksempel på kommunikationsdesign skal være en analyse af emballagen fra Osted Mejeri, som er med som bilag. Du skal i din præsentation inddrage dine egne eksempler på produktdesigns og branding og gøre grundigt rede for din designproces i et af dine produktdesigns og i branding. Du skal vurdere resultatet og vurdere, hvordan branding kan forme sig i fremtiden, når bæredygtighed er i fokus. Bilag Mælk i bæredygtige poser, til Jonas B. Paludan 2 Emne Kommunikationsdesign og produktdesign med fokus på branding af bæredygtige møbler Der ønskes en redegørelse for begrebet bæredygtighed og en analyse af mindst 3 forskellige eksempler på, hvordan virksomheder brander deres produktdesign som bæredygtigt. Du skal inddrage dine egne forslag til produktdesign og kommunikationsdesign i din visuelle præsentation og gøre grundigt rede for din designproces i dine to egne forslag. Du skal vurdere, hvordan man i fremtiden kan brande bæredygtige møbler.

2 3 Emne Arkitektur og kommunikationsdesign med fokus på bæredygtighed I din præsentation skal du redegøre for begrebet bæredygtighed. Du skal endvidere beskrive og analysere 2 af dine egne designs inden for arkitektur og kommunikationsdesign og lave en grundig gennemgang af designprocessen de 2 designs, som du har valgt fra din portfolio. Perspektiver i din præsentation til 1 arkitekt 1 grafiker den ene af de to skal have fokus på bæredygtighed. Beskriv, hvordan begrebet bæredygtighed kommer til udtryk i det valgte eksempel. Vis og vurder, hvilke muligheder der kan være, når man ønsker at bygge bæredygtigt. 4 Emne Produktdesign og kommunikationsdesign med henblik på Danish Design og branding af den type design Med udgangspunkt i din portfolio ønskes en redegørelse for begrebet branding belyst ved forskellige professionelle eksempler på branding af møbler, der hører til kategorien Danish Design. Du skal grundigt analysere og præsentere 2 eksempler på Danish Design-inventar. Inddrag dine egne designeksperimenter i produktdesign og branding i din præsentation og lav en grundig gennemgang af designprocessens stadier i præsentationen i ét af dine egne designs. Vurder resultatet.

3 5 Emne Kommunikationsdesign og arkitektur med fokus på alternativ energi På basis af portfolioen skal du vælge 4 professionelle eksempler. 2 af eksemplerne skal være arkitektur, der har fokus på alternativ energi, og 2 af eksemplerne skal være kommunikationsdesign. Du skal analysere kommunikationsdesignets og arkitekturens form, funktion og udtryk og gøre rede for, hvordan det taler til målgrupperne. I din præsentation skal du inddrage dine egne arbejder med arkitektur og branding, gøre rede for designprocessen og vurdere, hvordan man i fremtiden kan brande arkitektur med fokus på alternativ energi, således at brandingen rammer forskellige målgrupper. 6 Emne Kommunikationsdesign og beklædningsdesign Beskriv og analyser 2 af dine egne arbejder inden for kommunikations- og beklædningsdesign, og de temaer, som du har valgt at arbejde ud fra. Lav i din præsentation en grundig gennemgang af designprocessen for de 2 designs, som du har valgt fra din portfolio. Perspektiver i din præsentation til 1 designer inden for kommunikationsdesign og 1 designer inden for beklædning, hvoraf den ene designer fokuserer på bæredygtighed, og lav en sammenligning med mindst ét af Nørgaards designs fra bogen Nørgaard på Strøget ; analyser alle eksemplerne og vurder, hvilken betydning et bestemt fokus eller tema har for udformningen af produktet og for brandingen.

4 7 Emne Kommunikationsdesign og produktdesign med fokus på bæredygtighed Der ønskes en redegørelse for begrebet bæredygtighed. Du skal analysere 2 eksempler på professionelt produktdesign, hvoraf det ene skal være stolen Mirra produceret af firmaet Herman Miller, der er vedhæftet som bilag, og 2 eksempler på professionel branding. Du skal endvidere redegøre for forskellige måder at markedsføre produktdesign på, når bæredygtighed er i fokus. Du skal inddrage dine egne forslag til arbejdet med produktdesign og branding i din præsentation, gøre grundigt rede for din designproces og vurdere, hvordan man i fremtiden kan brande bæredygtige produkter. Bilag til Frederik W.F. Pedersen: Mirra designet af Studio 7.5, Berlin (N. Neubert, C. Plikat,Carola & Roland Zwick, B. Schmitz), produceret af firmaet Herman Miller, der har hovedsæde i USA. 8. Emne Møbeldesign og branding med fokus på bæredygtighed Med udgangspunkt i dine arbejder med møbeldesign og branding ønskes en redegørelse for begrebet bæredygtighed og en kort gennemgang af din designproces i dine 2 designprojekter. Endvidere ønskes en præsentation med analyse af form, udtryk, materialer og målgruppe i designet hos en møbelvirksomhed, der har fokus på bæredygtighed, samt en redegørelse for, hvordan møbelvirksomheden brander sine produkter og virksomhed. Perspektiver til mindst 2 andre visuelle eksempler på branding, og vurder, hvordan branding kan forme sig i fremtiden, så forskellige målgrupper køber bæredygtige produkter.

5 9. Emne Arkitektur og branding med fokus på branding af arkitektur I din visuelle præsentation skal redegøre for, hvad man forstår ved nymodernistisk arkitektur og grundigt analysere 2 bygningsværker, der hører til den type arkitektur. Bygningerne skal være af to forskellige arkitekter eller arkitektteams. Du skal derefter analysere og vurdere de hjemmesider, som de valgte arkitekter eller arkitektteams bruger til at præsentere deres projekter på. I din præsentation skal du kort analysere layoutet i 3XNielsens hjemmeside på vedlagte bilag 1 & 2 og inddrage dine egne eksperimenter i grafisk kommunikation og arkitektur med henblik på at vise forskellige muligheder for branding gennem form, layout og budskab. 3XN still fra hjemmeside (indgangside) maj 2011 Bilag 1 til Philip Scheel 3XN: skærmprint af Green Solution House, Rønne maj 2012 Bilag 2 til Philip Scheel 10 Emne Produktdesign og kommunikationsdesign med henblik på at skabe associationer til et bestemt mærke for at ramme en særlig målgruppe På grundlag af en analyse af 2 professionelle eksempler på branding og 2 professionelle eksempler på beklædningsdesign ønskes en præsentation af og redegørelse for forholdet mellem beklædningsdesign og branding baseret på analyser af beklædningens og brandingens form, udtryk og virkning. Inddrag dine egne designeksperimenter af branding og beklædningsdesign fra din portfolio og gør visuelt og verbalt rede for, hvordan du har arbejdet med budskabet, for at det kan nå en særlig målgruppe. Vurder resultatet af din designproces.

6 11. Emne Kommunikationsdesign og produktdesign med fokus på bæredygtighed Der ønskes en redegørelse for begrebet bæredygtighed. Med udgangspunkt i dine egne eksempler på produkt- og kommunikationsdesign, hvoraf mindst det ene skal have fokus på bæredygtighed, skal du lave 2 analyser af andres design: 1 analyse af produktdesign, og 1 analyse af et layout fra de seneste år, som med humor og/eller politisk stillingtagen brander et bæredygtigt produkt. Beskriv og eksemplificer virkemidler, indhold og budskab i de analyserede eksempler, og vurder hvordan man i fremtiden får forskellige målgrupper i tale, når man brander bæredygtige produkter. 12 Emne Arkitektur og kommunikationsdesign med fokus på vildt design Lav en redegørelse for begrebet vildt design. Med udgangspunkt i dine egne eksempler på kommunikationsdesign og arkitektur, skal du lave 2 analyser 1 analyse af en bygning inden for de seneste 5 år og 1 analyse af kommunikationsdesign. Du skal i din visuelle præsentation desuden inddrage og analysere mindst et eksempel på et byggeri eller arkitekturkoncept eller kommunikationsdesign inden for de seneste 5 år, der har vakt særlig opmærksomhed, enten på grund af form, konstruktion eller udtryk. Af din præsentation skal der også fremgå en vurdering af, hvordan man som arkitekt og/eller designer kan være med til at udvikle et nyt formsprog.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

Almen studieforberedelse

Almen studieforberedelse Almen studieforberedelse Synopsiseksamen 2014 - specielt om opgaven med innovation Thisted Gymnasium & HF-Kursus Ringvej 32, 7700 Thisted www.thisted-gymnasium.dk post@thisted-gymnasium.dk tlf. 97923488

Læs mere

Vejledning til grundfaget design fagbilag nr. 4

Vejledning til grundfaget design fagbilag nr. 4 1 Vejledning til grundfaget design fagbilag nr. 4 Gældende fra Juli 2011 Uddannelsesstyrelsen, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Indledning Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen

Læs mere

Praktisk-musiske fag på Th. Langs Skole

Praktisk-musiske fag på Th. Langs Skole Praktisk-musiske fag på Th. Langs Skole Th. langs skole fraviger folkeskolens vejledning i forhold til de praktisk-musiske fag. Obligatorisk ordning for 3.-, 4.- og 5. klasse Fagene der indgår i ordningen

Læs mere

3.g elevernes tidsplan for eksamensforløbet i AT 2015

3.g elevernes tidsplan for eksamensforløbet i AT 2015 Mandag d. 26.1.15 i 4. modul Mandag d. 2.2.15 i 1. og 2. modul 3.g elevernes tidsplan for eksamensforløbet i AT 2015 AT emnet offentliggøres kl.13.30. Klasserne er fordelt 4 steder se fordeling i Lectio:

Læs mere

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse Skriftligt dansk Taksonomiske niveauer og begreber Redegørelse En redegørelse er en fokuseret og forklarende gengivelse af noget, fx synspunkter i en tekst, fakta om en litteraturhistorisk periode eller

Læs mere

Elevens egen vurdering /evaluering

Elevens egen vurdering /evaluering Elevens egen vurdering /evaluering Inerisaavik Vurdering ved hjælp af portfolio Vurdering af elevpræstationer Elevens egen vurdering /evaluering Møder med eleven i centrum Dette hæfte er et ud af en serie

Læs mere

10-punktsmodellen Teknologi B Projekt - How to do

10-punktsmodellen Teknologi B Projekt - How to do Indholdsfortegnelse:... 2 Indledningen:... 2 1. Problemobservation:... 2 Problemtræ... 2 Disposition for analysen... 3 Tidsplan... 3 Projektbeskrivelse... 4 2. Analyse:... 4 3-kasse modellen:... Analyse

Læs mere

Innovation i Almen Studieforberedelse 2015 Elevudgave

Innovation i Almen Studieforberedelse 2015 Elevudgave Innovation i Almen Studieforberedelse 2015 Elevudgave Udover den klassiske opgave kan der til eksamen i AT indgå en opgave med innovation. Dette dokument beskriver arbejdet med innovation i AT og indeholder:

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Vurdering ved hjælp af portfolio

Vurdering ved hjælp af portfolio Vurdering ved hjælp af portfolio Inerisaavik Vurdering ved hjælp af portfolio Vurdering af elevpræstationer Elevens egen vurdering /evaluering Møder med eleven i centrum Dette hæfte er et ud af en serie

Læs mere

Rodt, / gult, gront / sprog O M

Rodt, / gult, gront / sprog O M Rodt, / gult, gront / sprog T D A O M K E R I Indhold En bevægelsesøvelse, hvor eleverne skal gå rundt mellem hinanden og sige ord på forskellig måde. Formål At eleverne bliver bevidste om, hvordan de

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

Hvad kan I få ud af jeres hjemmeside?

Hvad kan I få ud af jeres hjemmeside? Hvad kan I få ud af jeres hjemmeside?... vi har svaret Webudvikling KommaKolon Webudvikling med fokus på værdiskabelse Der kan være mange grunde til at en virksomhed vælger at få designet og udviklet en

Læs mere

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Fra antologien Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Artikel fra antologien Kommunikation i matematik v/kirsten Søs Spahn, lærer, exam.pæd., pædagogisk konsulent i matematik, Center for

Læs mere

SEMINAR 2 ( Kolding-gruppen ) Fra behovslandskabet til innovationsmuligheder

SEMINAR 2 ( Kolding-gruppen ) Fra behovslandskabet til innovationsmuligheder SEMINAR 2 ( Kolding-gruppen ) Fra behovslandskabet til innovationsmuligheder Samskabende godmorgen øvelse Siden sidst Seminar 1 Seminariet hvor mindset var i fokus Seminariet hvor samskabende proces var

Læs mere

Tips og vejledning vedrørende den tredelte prøve i AT, Nakskov Gymnasium og HF

Tips og vejledning vedrørende den tredelte prøve i AT, Nakskov Gymnasium og HF Tips og vejledning vedrørende den tredelte prøve i AT, Nakskov Gymnasium og HF Den afsluttende prøve i AT består af tre dele, synopsen, det mundtlige elevoplæg og dialogen med eksaminator og censor. De

Læs mere

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Sundhed og sundhedsfremmende aktiviteter 4 Hygiejne og arbejdsmiljø 6 Kommunikation 7 Uddannelsesafklaring

Læs mere

Inddragende metoder brug børn og unges netværk

Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder er anerkendte og velbeskrevne måder at arbejde systematisk med inddragelse af børn, unge og deres familier på Inddragende metoder Systematisk

Læs mere

En kort introduktion Miljø og etik i markedsføringen

En kort introduktion Miljø og etik i markedsføringen En kort introduktion Miljø og etik i markedsføringen Baggrund Formålet med introduktionen Disse krav skal altid overholdes og husk at påstande og udsagn skal kunne dokumenteres Særlige krav til de miljømæssige

Læs mere

Matematik i AT (til elever)

Matematik i AT (til elever) 1 Matematik i AT (til elever) Matematik i AT (til elever) INDHOLD 1. MATEMATIK I AT 2 2. METODER I MATEMATIK OG MATEMATIKKENS VIDENSKABSTEORI 2 3. AFSLUTTENDE AT-EKSAMEN 3 4. SYNOPSIS MED MATEMATIK 4 5.

Læs mere

Fokus på læringsmål i undervisningen: målpilen som værktøj

Fokus på læringsmål i undervisningen: målpilen som værktøj Fokus på læringsmål i undervisningen: målpilen som værktøj Introduktion Den nye folkeskolereform stiller skarpt fokus på målstyret undervisning og læring. På Undervisningsministeriets hjemmeside kan du

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

NYT GRUND- FORLØB. Grundforløbets 1. og 2. del. Undervisningsministeriet

NYT GRUND- FORLØB. Grundforløbets 1. og 2. del. Undervisningsministeriet Undervisningsministeriet NYT GRUND- FORLØB 7. maj 2014 Grundforløbets 1. og 2. del Fagtyper, erhvervsfag, fagretninger, overgangskrav, uddannelsesspecifikke fag og pædagogiske begreber. Nyt grundforløb

Læs mere

Fælles forståelse af kerneopgaven

Fælles forståelse af kerneopgaven modul 1 tema 1 Fælles forståelse af kerneopgaven Øvelsen kort fortalt I skal arbejde med at definere jeres fælles kerneopgave. I skal ende ud med en fælles forståelse af kerneopgaven, som alle medarbejdere

Læs mere

Håndbog til synopseprøven i dansk

Håndbog til synopseprøven i dansk Side 1 af 5 Vigtige datoer Håndbog til synopseprøven i dansk Den 1. maj skal du trække dit fordybelsesområde. Herefter arbejdes der primært med synopser i dansktimerne. I har 10 timer på klassen med vejledning

Læs mere

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

AT-EKSAMEN: HVAD ER ET TALEPAPIR?

AT-EKSAMEN: HVAD ER ET TALEPAPIR? AT-EKSAMEN: HVAD ER ET TALEPAPIR? Fra synopsis til talepapir Formålet med dette papir er at give dig en indføring i hvordan du kan forberede dig til en AT-eksamen. Der er to dele, der overlapper en smule:

Læs mere

En pædagogisk IT- og Mediehandlingsplan for Folkeskolen

En pædagogisk IT- og Mediehandlingsplan for Folkeskolen Nordfyns Kommune 2008 En pædagogisk IT- og Mediehandlingsplan for Folkeskolen - bygger på Junior PC-kørekort konceptet for Folkeskolen Den overordnede opgave med Junior PC-kørekortet er at udvikle et IT-bevis

Læs mere

INDHOLD. I INTRO side 2

INDHOLD. I INTRO side 2 INDHOLD I INTRO side 2 II DIGTETS KENDETEGN side 3 Digtet side 4 Digtets indhold side 5 Digtets fortæller side 5 Digtets form side 6 Digtets lyd side 8 Digtets sprog side 19 Digtets helhed side 24 III

Læs mere