Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 18 dage 24. september oktober 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 18 dage 24. september - 11. oktober 2014"

Transkript

1 Kulturrejse Bhutan Eventyrlig rejse til Torden Dragens Land - Bhutan Det bhutanesiske liv som det leves i og udenfor klostrene Kathmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende naturoplevelser Mange foredrag og oplæg på rejsen af førende dansk tibetolog 18 dage 24. september oktober 2014 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.: carsten@cramon.dk

2 Indledning Menneskers længsel efter lykke, opfyldelse og kærlighed er det, der får kulturer til at opstå og udfolde sig. Fremmede kulturer vækker vores opmærksomhed, så vi udover de nye impulser klarere kan se vores egen kulturs nuancer - og måske få kastet lys ind i tidligere dunkle og ubevidste områder. På denne unikke rejse ind i den buddhistiske kulturs helt centrale områder i Bhutan og Nepal har vi mulighed for at lade os bevæge af og opleve buddhismens måde at præge det menneskelige sind og sanser. Herigennem kan man opleve en væsensforskellig anden måde at erkende sig selv, de andre, omverdenen og det guddommelige på. Rejsen starter i Nepal, hvor vi oplever atmosfæren omkring de to vigtigste buddhistiske helligdomme, Boudanath og Swayambhunath stupaerne. Vi besøger tibetanske buddhistiske klostre og ser her, hvordan de fungerer i eksil. I Nepal vil vi også beskæftige os med den allesteds nærværende hinduistiske kultur. Vi tager herefter på en tidsrejse til Tordendragens rige - Bhutan, hvis smukke dale ved foden af Himalayas sneklædte tinder ubrudt har bevaret en årtusindgammel tibetansk-buddhistisk kultur med klosterfæstninger, templer, lama er og maskedanse, et eventyrligt møde med et folk og en livsform fra før verden gik af lave. Kom med på en rejse tilbage i tiden til Tordendragens rige. Bhutan er et af de meget få lande på kloden, der har været - og stadig er - beskyttet mod den påtrængende moderne kultur og turisme, kun forholdsvis få besøgende får adgang til det underfulde bjergland, bebygget af templer, klostre og fæstninger i en enestående arkitektonisk stil, som har været uændret gennem flere århundreder. Buddhismen kom til dalene syd for Himalaya i det syvende århundrede - da dalene var en fuldt integreret del af Tibet, med en etnisk tibetansk befolkning og tibetansk sprog. I mere end tusind år har Bhutan været domineret af den tibetansk buddhistiske kultur, der - med sin dybde, sin rige mystik og sine betagende ritualer, klostre, maskedans-festivaler, tempelfaner og rødklædte lamaer - har befolket og besmykket de smukke bhutanesiske dale ved foden af Himalayas sneklædte tinder. I 1600-tallet skilte Tordendragens rige sig ud fra Tibet og blev i de følgende fire århundreder styret af inkarnationerne af kloster-

3 Indledning fyrsten Shabdrung Rinpoche; parallelt til - men en mindre konkurrent til Dalai Lamaernes Tibet. Mens Tibet blev invaderet af den kinesiske Folkets Befrielseshær, lukkede Bhutan sig inde og gennemtvang ved lovgivning traditionelt byggeri, traditionelle klædedragter, forbud mod tv og senere internet og begrænsninger på turismen. Vi gennemfører en rejse hele vejen gennem Bhutans ufatteligt smukke dale, smykket af kloster-fæstninger, templer og klassiske gårdbygninger ved foden af bjerge, bevokset af vilde urskove med utæmmede vandfald, der nær vejen driver bedemøller. En oplevelse for livet. For at sikre os det fulde udbytte, af de mange fremmedartede indtryk vi skal møde, deltager Erik Meier Carlsen som faglig ekspert på rejsen, hvor han igennem en række foredrag og oplæg i bussen vil skabe et metarum for forståelse af de mange kulturudtryk der vil møde os. Erik er kendt som fhv. chefredaktør og politisk redaktør ved flere danske aviser og tidsskrifter og flittigt brugt tv-kommentator samt forfatter til 15 bøger om politik og buddhisme. Ved rejsens begyndelse vil Erik have fuldført sit cand. mag. studium i religionsvidenskab og tibetologi - og læser og skriver tibetansk. I 40 år har Erik været praktiserende buddhist og modtaget meget omfattende undervisning fra mere end et halvthundrede fremtrædende tibetanske lamaer, inklusive H. H. Dalai Lama og den bhutanesiske mester Namkhai Nyingpo Rinpoche. Erik har rejst flere gange i Bhutan.

4 Dag København - Kathmandu(fly - bus): Sidst på eftermiddagen flyver vi fra København Lufthavn med Qatar Airlines. Efter en kort mellemlanding i Qatars hovedstad Doha flyver vi videre til Kathmandu, hvor vi ankommer næste morgen. Kathmandu er 3 timer og 45 min foran os(sommertid). Vel ankommet til Kathmandu Lufthavn kører vi til vores hotel for de næste 4 overnatninger. Vi tager det med ro den første dag efter den lange rejse, men sidst på eftermiddagen mødes vi i hotellets foredragssal, hvor vi vil starte med en præsentationsrunde, hvorefter Erik Meier Carlsen vil starte sin foredragsrække på rejsen med en kort introduktion til Nepals historie, fællestræk og forskelle mellem hinduisme og buddhisme samt det unikke newari samfund.

5 Dag 3 Kathmandudalen(bus): I dag skal vi besøge byerne Bungamati, Khokana og Patan i Kathmandudalen. Bungamati og Khokana landsbyerne er klassiske newari samfund fra det 16. årh. Her står tiden stille. De udgør dele af Lalitpur-distriktet. Lalitpur er det gamle navn for Patan, som menes at være grundlagt i det tredje århundrede før vor tid, under det såkaldte Kirat dynasti. I det sydende liv i Patan oplever vi de fire smukke stupaer i byens fire retninger. De siges at være opført af Kong Ashoka(2. årh. f. Kr.), den berømte indiske konge som bidrog væsentligt til spredningen af buddhismen i Indien. Vi finder et væld af buddhistiske og hinduistiske templer i Patan som også huser de dygtigste håndværkere, træskærere, sølv- og guldsmede samt statuemagere o.s.v.

6 Dag 4 Kathmandudalen(bus): I dag vil Erik efter morgenmaden give en introduktion til Bhutans historie samt nuværende politiske situation, således at vi i morgen er velforberedte til vort møde med den bhutanesiske kultur. Men inden vi når til Bhutan har vi endnu en spændende dag i krydsfeltet imellem den hinduistiske og buddhistiske kultur i Kathmandu. Swayambhu-stupaen kendes også som abetemplet, idet hele den skovklædte høj hvorpå stupaen ligger vrimler med aber. Højen siges at have været en ø, i tiden før Manjushri med sit sværd drænede søen. Det siges at Kong Ashoka besøgte stedet for mere end 2000 år siden. Inskriptioner viser at tempelbyggeriet var i gang i det fjerde årh. e. Kr. Der er en betagende udsigt ud over Kathmandudalen fra stupa-platformen. Vi fortsætter til Pharping, som er en lille newari landsby ca. 20 km syd for Kathmandu. Her findes en meget vigtig buddhistisk hule, hvor Guru Rinpoche - Padmasambhava, som bragte buddhismen til både Tibet og Bhutan, ifølge skrifterne har mediteret. I nærheden findes adskillige nyere buddhistiske templer og et tempel fra det 17.årh. for den tantriske guinde Vajra Yogini. De, som ønsker det, kan nu fortsætte til det hinduistiske tempel Dakshinkali, som er berømt eller berygtet for de dyreofringer, man her fortsat giver den blodtørstige gudinde Kali.

7 Dag 5 Kathmandudalen(bus): Efter morgenmaden mødes vi i hotellets foredragssal, hvor Erik vil holde et foredrag om den tibetanske buddhisme i Bhutan. Herefter besøges Bhaktapur Durbar Square, Pashupatinath templet og Boudhanath stupaen. En dag hvor vi har mulighed for at opleve forskelle og ligheder mellem den hinduistiske og buddhistiske vej. Bhaktapur, den nu restaurerede middelalderby, var Kathmandudalens hovedstad helt tilbage fra 900-tallet. Ved kong Yaksa Mellas død i 1482 blev hans rige delt mellem tre sønner og en datter med hovedbyerne: Kathmandu, Patan, Bhaktapur og Banepa. På dette tidspunkt var der meget stor rigdom i Kathmandu- dalen, ikke mindst pga. handlen med Tibet. Denne rigdom kom bl.a. til udtryk i sønnernes indbyrdes rivaliering på det arkitektoniske og kunstneriske område. Dette vil vi komme til at opleve i de tre hovedbyers Dubar Square(kongepalads pladsen) på dag 3, 5 og 17. Pashupatinath templet er det vigtigste hindutempel i Nepal og samtidig et af de vigtigste hindutempler i det hele taget, hvilket tiltrækker mange pilgrimme og hellige sadhuer fra Indien. Ved Bagmati flodens bredder foretages de sidste dødsritualer hvorefter afdøde hinduer brændes her ligesom i Varanasi ved Ganges floden. Boudhanath stupa er den største stupa i Nepal og en af de største i verden. Den dateres til det 6. årh., men dens nuværende udformning stammer sandsynligvis fra det 14. årh. Stupaen udgør et vigtigt spirituelt centrum for Nepals buddhister, i særdeleshed tibetanerne som er flygtet fra Tibet til Nepal i løbet af de sidste 60 år. I området omkring stupaen findes mange tibetansk buddhistiske klostre.

8 Dag 6-1 Kathmandu - Paro i Bhutan(bus - fly - bus): Efter morgenmaden kører vi til Kathmandu Lufthavn. Vi flyver med det bhutanesiske luftfartsselskab DRUKAIR fra Kathmandu ved 9-tiden(lokal tid) og er i Paro Lufthavn i Bhutan ved 10-tiden(lokal tid). Bhutan er 15 minutter foran Nepal og fire timer foran Danmark(sommertid). Flyvetiden er en god time, men sikken en time. Vi flyver langs med Himmalayas sneklædte bjerge tæt forbi Mt. Everest og har på hele turen i klart vejr verdens flotteste natursceneri lige udenfor vinduerne. Paro er Bhutans vestligste by og som i hele Bhutan er langt hovedparten af alle bygninger holdt i traditionel arkitektur, som har domineret landet i århundreder. Hvidkalkede huse med let skrånende tage samler sig i klynger. Byen rummer et af de ældste templer i Bhutan - Kyichu Lhakhang(på tibetansk: lhakhang= gudehus ). Ifølge legenden blev templet bygget af den tibetanske konge Songsten Gampo i det syvende århundrede, som et af de 108 templer, der overalt i det tibetanske kulturområde blev anlagt for at undertvinge dæmoner. Templet siges at være blevet besøgt af Guru Rinpoche eller som han også kaldes Guru Padmasambhava, der bragte den tantriske buddhisme til Tibet og Bhutan i det ottende århundrede. Efter indlogering på vores hotel i Paro besøger vi Kyichu Lhakhang.

9 Dag 6-2 Senere på dagen besøger vi Rinpung Dzong også kaldet Paro Dzong, som sandsynligvis er Bhutan s bedst kendte og mest ikoniske dzong. En dzong er en klosterfæstning, som var et knudepunkt i Bhutans politiske og religiøse infrastruktur. I hver af Bhutans dale var der en dzong, som var beboet af den lokale hersker, dzong-pön, den administrative stab og munkeforsamlingen. Dzong erne er imponerende, ofte komplekse bygningsværker af stor skønhed, og rummer administrative kontorer og mødelokaler, templer og tempelgårde til rituelt brug.

10 Dag 6-3 Paro-dalens dominerende dzong, Rinpung Dzong, hvis navn oversættes til Juvel-bunkens Fæstning, blev bygget i 1644 af Shabdrung Ngawang Namgyal, der samlede Bhutans dale og for første gang etablerede Tordendragens rige som en selvstændig stat, adskilt fra resten af Tibet. Fortet fik en nøglerolle i de efterfølgende årtiers kampe mod invaderende tibetanske hære. Overnatning Paro m.o.h. Som det ses ovenfor overnatter vi i meters højde, så der ikke bliver problemer med højdesyge. Alle overnatninger i Bhutan foregår under meter og da Kathmandu ligger i meters højde gælder det for hele rejsen, at højdesyge.i værste fald kun vil forekomme med milde symptomer.

11 Dag 7 Paro - Thimphu(bus - 53 km.): Efter morgenmaden kører vi mod Thimphu, Bhutans hovedstad. På vejen besøger vi en landarbejder familie og får et lille indblik i deres hverdag. Herefter fortsætter vi til Thimphu, hvor vi skal besøge den imponerende regeringsbygning Tashichö dzong. Tusinder af mennesker vil samles i dzong ens tempelgård for at overvære de traditionelle maskedanse(tib: cham), som afholdes i de forskellige dzong er en eller to gange årligt. I Thimphu vil vi se dele af ritualet Thimphu Drubchen, hvor drubchen er betegnelsen på et intensivt tantrisk ritual, som munke og lama er udfører i tempelhallen gennem flere dage, inden de således opvakte og inspirerede ifører sig masker og optræder for et engageret publikum med hellige danse, der belyser buddhismens lære og magiske opgør med dæmoner. Senere besøger vi Kuensel Phodrang Det Altoplysende Palads, som er verdens største siddende buddha-statue, 51 meter høj. Statuen overskuer, højt oppe fra en bjergside, Thimphu og hele dalen, hvori hovedstaden ligger. Statuen er indrettet med et tempel i dens indre og fra en omkringliggende park er der udsigt over hele dalen. Om aftenen besøger vi den storslåede Nationale Minde Stupa, bygget til minde om Bhutans tredje konge H. M. Jigme Dorji Wangchuk, der kaldes det moderne Bhutans fader. En stupa eller chorten er oprindeligt et buddhistisk gravmæle, den særprægede, karakteristiske form repræsenterer de fem elementer og de tretten trin på vejen til fuld oplysning. Mindestupa en er indrettet efter anvisninger fra den store tibetanske mester Dudjom Rinpoche, der indtil sin død for tyve år siden, var guru for Bhutans kongefamilie. De farvestrålende vægmalerier viser blandt andet de hundrede fredelige og vrede guddomme kendt fra Den Tibetanske Dødebog. Overnatning Thimpu m.o.h.

12 Dag 8-1 Thimphu(bus): Vi er hele dagen i Thimphu. Vi starter med at besøge National Institute Zorig Chusum, som er uddannelsessted for traditionel kunst og kunsthåndværk ifølge udtryksformer, der blev indført af den bhutanesiske kultur-hero og skattefinder (tertön) Pema Lingpa i det 15. århundrede. Tibetansk kultur rummer den særlige tradition for skjulte skatte (terma), der hentes frem af udvalgte buddhistiske mestre, som har fået mandat af fortidens største mestre til at genfinde tekster og kunstgenstande, der har særlig inspiration og forklaringskraft til den tid, som skattefindertertön en lever i. Pema Lingpa er blandt de fem konge-tertöns, der er de mest fremtrædende blandt Tibets mange hundrede skatte-findere. I Zorig Chusum Instituttet bliver de traditionelle udtryksformer givet videre til mester-håndværkere og kunstnere til hver ny generation. Bhutans markante kultur-arv præger landet i meget højere grad end det er tilfældet med vores og andre landes kulturelle arv. Instituttet blev stiftet af regeringen i 1971 og underviser unge i 13 traditionelle kunst- og håndværks-former, blandt andet maleri, broderi, kaligrafi, skulpturer og træsnit. Herefter besøger vi Det Nationale Institut for Traditionel Medicin, der er lokaliseret på en bjergtop over Zorig Chusum og Bhutans Nationalbibliotek. Her blev et oprindeligt apotek åbnet den 28. juni 1968, bemandet af doktorer, som var trænet i Tibet. Apoteket blev senere omdøbt til Institute of Traditional Medicine Services (ITMS). Traditionel medicin i Bhutan daterer sig tilbage til det 17. århundrede til Shabdrung Nagwang Namgyal s tid. Bhutanesisk traditionel medicin har rødder i Tibet, men har udviklet en selvstændig form. Instituttet producerer medicin i laboratorier fra mineraler, dele af dyr, dyrebare metaller, juveler og planter. Over 40,000 patienter behandles årligt i hospitalet.

13 Dag 8-2 Efter frokost besøger vi Folkearvens Museum, som blev åbnet for den almindelige befolkning i Dets kultur-skatte og den rige bhutanesiske arv giver en umiddelbar indsigt i den bhutanesiske folkesjæl. Museet huses i en kopi af et traditionelt bhutanesisk hus, og gør det muligt at opleve et levende museum, der viser den landlige bondekultur, som eksisterer i Bhutan i dag, næsten uændret gennem tusind år. Et andet vigtigt museum, der også åbnede sine døre i 2001, er Bhutan s Nationale Textil Museum. Under en tur til dette museum vil vi få en tæt og personlig oplevelse af vævning som en levende national kunst. Sent på eftermiddagen vil vi blive kørt ned til weekend-marked, som stærkt kan anbefales rejsende, der ønsker at opleve den lokale bhutanesiske livsstil. Weekend-marked ligger i et sæt af boder på begge sider af Wang Chhu floden. Markedet er hovedsagelig landmændenes marked, hvor leverandører fra hele regionen hver uge begynder at ankomme torsdag aften og bor på markedet indtil søndag. Her kan man se velbeslåede overklasse-bhutanesere mase sig frem i konkurrence med almindelige folk for at få de friskeste råvarer i regionen. Afhængig af sæsonen vil vi finde frugt og grønt i stor mangfoldighed. Det mest slående træk ved markedet er de utallige chilli-frugter, der findes i både frisk og tørret form i et enormt antal, da de er en hovedbestandel af de fleste bhutaneseres diæt.. Tværs over floden på den vestlige bred findes Kundeling Bazaam, der huser en samling boder, som tilbyder tekstiler, klædninger og håndværk. Overnatning Thimphu m.o.h.

14 Dag 9-1 Thimphu - Punakha - Wangduephodrang(bus - 90 km): Efter morgenmaden kører vi mod Wangduephodrang, men først besøger vi en af Bhutans ældste dzong er, Simthoka Dzong, fem kilometer syd for Thimphu. Dzong ens officielle navn Sangak Zabdon Phodrang kan oversættes til De Hemmelige Mantraers Dybe Menings Palads. Simthoka Dzong siges at være den første dzong bygget af den legendariske Shabdrung Ngawang. Fæstningen blev bygget i Dzong en er i dag hjemsted for instituttet for sprog- og kultur studier, hvor både munke og lægmænd undervises. Dzong en er anbragt meget strategisk på et punkt, hvor den kan beskytte hele Thimphu-dalen, og dalen der fører frem til Dochu La passet (3,115 m), hvorover vejen til det østlige Bhutan

15 Dag 9-2 går. Vi stopper og spiser frokost ved Dochu La passet, hvor man på solskinsdage kan få et betagende syn af Himalayas sneklædte bjergtinder. Passet ligger omkring 30 kilometer fra hovedstaden Thimphu på vejen til Punakha. Senere vil vi køre til Punakha Dzong, som ligger på en smal ø, der deler floden Puna Tsang Chu, der senere på sin vej mod syd flyder ud i den mægtige Brahmaputra. Punakha Dzong blev bygget af Shabdrung Rinpoche i 1638, og er den næststørste og næstældste dzong i Bhutan, og var indtil midt i det 20. århundrede Bhutans regeringsby. Dzong en rummer de mest hellige relikvier for Drugpa Kagyud-skolen, den gren af den tibetanske buddhisme, der helt dominerer Bhutan og har status som stats-religion. Punakha Dzong rummer også de jor-diske rester af Shabdrung Rinpoche, som var en forsmået leder af Drukpa Kagyud-sekten i Tibet og derfor tog sin tilflugt i Bhutan, hvis isolerede dzong er, templer og klostre han samlede under sin ledelse, og succesfuldt sikrede sin egen og landets selvbestemmelse gennem blodige opgør med (det øvrige) Tibet. Også de jordiske rester af Bhutans kultur-hero, tertön Pema Lingpa, rummes i dzong en. Punakha Dzong var regeringssæde i Bhutan indtil 1955 og rummer stadig Bhutans vigtigste munkeforsamling og den nationale religiøse leder Je Khenpo. Efter besøget i Punakha fortsætter vi til Wangdue. Overnatning Wangduephodrang m.o.h.

16 Dag 10 Wangduephodrang - Trongsa(bus km): Efter morgenmaden skal vi deltage i Wangduephodrangs Tshechu festival, som er en af Bhutans mest populære maskedans-festivaller, hvor munke i klassiske, spraglede brokade-dragter opfører buddhistiske myter og legender og udfører rituelle ofringer og exorcisme. Også den lokale befolkning, der kommer som tilskuere, er klædt i deres fineste dragter. Dansene opføres kun én gang om året - festivallen varer 3-4 dage, og i den tid er gigantiske religiøse applikerede tempel-faner - thongdrel - ophængt på klostermurene til skue for alle. Vi deltager i festlighederne på festivallens sidste dag, som ofte er den mest intense. Efter frokost kører vi imod Gangteng for at besøge Gangteng klosteret, som er et vigtigt kloster/tempel, der er knyttet til nyingmapa-skolen indenfor den tibetanske buddhisme. Gangteng klosteret er placeret i den maleriske Phobjikha dal, som også er kendt for at være vinter-hjemsted for de sjældne sorthalsede tibetanske traner. Klosteret blev oprettet i 1613 af den første Gangteng Rinpoche, Peling Gyalse Rinpoche, barnebarn af tertön Pema Lingpa den store skatte-finder. Ifølge en beretning forudsagde tertön Pema Lingpa under et besøg i Phobjikha dalen, at en dag ville hans efterkommere opføre et kloster på bakkerne omkring dalen og gøre det til sæde for Peling traditionen. Klostrets nuværende leder, den niende Gangteng Rinpoche, Künzang Pema Namgyal, er en højt respekteret buddhistisk mester, der har mange elever i Europa og USA. Det herskende dynasti i Bhutan regnes for efterkommere af den store tertön Pema Lingpa. Efter besøget i Gangteng klosteret kører vi videre mod Trongsa for overnatning. På vejen passerer vi Pele La passet(3.392 m). Hvis vejret er klart kan man herfra se Himalayas høje bjergtinder, f.eks. Jomolhari(7.219 m). Overnatning Trongsa m.o.h.

17 Dag 11 Trongsa - Bumthang(bus - 67 km): Efter morgenmaden besøger vi Trongsa Dzong, en af de største og mest imponerende dzong er i hele Bhutan. Den er beliggende på en klippe med udsigt over Mangde Chu flodens slugt. Dzong en blev bygget på det sted, hvor et tempel var blevet bygget i 1543 af en Drukpa lama. Denne enorme fæstning i mange niveauer består af en række gårde og gange, der er bygget langs højderyggen. Der er 25 templer placeret inden for rammerne af dzong en, de fleste af disse templer er dedikeret til guddommelige former, som er vigtige i tantrisk buddhisme. En fem dage lang Trongsa Tsechu festival bliver organiseret i dzong ens nordlige gård hvert år i december eller januar måned. Festivalen fejrer buddhismen triumf over onde kræfter. Det mest slående træk ved festivalen er de maskerede dansere og afsløringen af et kæmpe thangkha-maleri af Guru Rinpoche og andre hellige guder. Efter besøget på Treongsa Dzong fortsætter vi mod Bumthang. På vejen passerer vi to pas - Yutong La(3.425 m) og Kiki La(2.900 m). Vel ankommet til Bumthang vil vi tjekke ind på hotellet, og senere på dagen vil vi være vidne til den sidste dag i festival en Tamshing Phala Chöpa, som afholdes i Tamshing Klostret, som tilhører nyingma sekten og følger Pelling-traditionen fra Pema Lingpa. Tamshing Templet i Bumthang-dalen hyldes for sin kulturelle betydning, mission og direkte forbindelse til den buddhistiske bhutanesiske helgen Pema Lingpa. Tamshing ledes af den ærværdige Lhalung Sungtrul Rinpoche, den 11. inkarnation af Pema Lingpa. Klosteret blev bygget i 1501 af Pema Lingpa. Overnatning Bumthang m.o.h.

18 Dag 12-1 Bumthang(bus): Vi besøger først på dagen Kurje Lhakhang, som er et kloster i Bumthang dalen. Kurje Lhakhang tempelkomplekset nås ved en 30 minutters vandretur fra Jambä Lhakhang templet. Ifølge legenden blev kongen af Bumthang, Sendhu Raja, meget syg og inviterede Guru Padmasambhava for at få en kur for sin lidelse. Guru Padmasambhava opdagede, at sygdommen var forårsaget af ondsindede, lokale guder, herunder dæmonen Sheling Karpo. I vrede jog Guru Padmasambhava dæmonerne bort til en fjern hule og sad derefter i fordybelse i tre måneder, hvorved han forløste den taknemmelige konge fra hans dårligdomme. Guru ens krop efterlod et aftryk i klippevæggen i hulen, så det kan tjene som en påmindelse til alle onde væsener om hans vrede. Kurje Lhakhang Tempel-komplekset består af 3 store templer og omkringliggende stupa er eller chöten s. Det vigtigste tempel blev bygget i 1652 af Minjur Tempa den daværende pönlop eller fyrste i Trongsa. Et andet tempel blev bygget af den første konge af Bhutan Hans Majestæt Ugyen Wangchuk i 1900 og den tredje og sidste blev bygget under protektion af dronningemoderen Ashi Kesang Wangmo Wangchuk i 1990 erne. 108 chöten s blev også bygget langs tempel-komplekset. Denne lhakhang(gudehus) er også det sidste hvilested for de første tre konger i Bhutan. Ifølge legenden er cypres-træet, der er placeret foran det første tempel, en udløber fra Guru Rinpoche s vandrestav, som også har en dyb forbindelse med legenden om tertön Pema Lingpa

19 Dag 12-2 Hen på eftermiddagen besøger vi Namkhai Nyingpo Gön, som ligger på en bakke lige øst for byen Jakar, det administrative centrum for Bumthang distriktet. Klosteret blev grundlagt i 1970 og er hjemsted for omkring 300 munke, der praktiserer og studerer nyingmapa buddhisme. Bedesalen i klostret indeholder imponerende statuer af Guru Padmasambhava, Chenresig(inkarnationen af buddhaernes medfølelse) og Sakyamuni(den historiske buddha). Klostret er bygget til den nuværende inkarnation af en af nyingmapa-traditionens største mestre Namkhai Nyingpo, hvis inkarnationer har holdt til på Khachu-klostret i Tibet, i Lhodragdalen lige på den anden side af Himalaya s bjerge. Den nuværende inkarnation er af bhutanesisk herkomst og er blevet en meget betydelig mester i den tibetanske buddhisme. Vi besøger Namkhai Nyingpo Gön klosteret sidst på eftermiddagen mellem 16 og 18, hvor vi kan overvære en ritualiseret debat imellem munkene, som alle deltager meget højrøstet og engageret. Der er tale om en debat om deres teologiske overbevisninger, idet de klapper hænder højlydt, råber og stamper for at intimidere og overbevise modparten. Overnatning Bumthang m.o.h.

20 Dag 13 Bumthang-Mongar(bus km): Tidligt om morgenen vil vi køre i retning af Mongar, hvor vi vil besøge Mongar Dzong, som blev bygget i 1930 i et design, der menes inspireret af Lamai Gön i Bumthang. Byggeriet af denne dzong blev afsluttet på et år. Dzong en skulle huse det administrative hovedkvarter for distriktet og distriktets munkeforsamling. Dzong en huser også artefakter fra den gamle historiske Dzong foruden andre relikvier. Mongar Dzong er et perfekt eksempel på, hvordan traditionel bhutanske arkitektur fortsat trives i moderne tid. Inden vi når til Mongar vil vi have tilbagelagt tre høje bjergpas - Sheytang La, Wangthang La og Thrumseng La(3.554 m. - Bhutans højeste). Fra Thrumseng La er der i klart vejr en flot udsigt til bjergene i Øst-Bhutan. Overnatning Mongar m.o.h.

21 Dag 14-1 Mongar-Trashigang(bus - 93 km): Efter morgenmaden vil vi køre i retning af Tashigang og her vil vi besøge Tashigang Dzong, som er et center i det fjerne Øst-Bhutan, der for ikke længe siden var meget isoleret og som i endnu højere grad end resten af landet var afskærmet for moderne kultur. Her møder man stadig landskaber, bebyggelser og livsformer som er næsten uberørt af århundredernes gang. De færreste turistrejser når helt ud til denne østligste del af Bhutan. Tashigang byen, på bjergskråning over Gamri Chu floden, var engang centrum for en blomstrende handel med nabolandet Tibet i nord. Det er nu krydset af øst-vest-vejen, en af de store arterier i landet, med vejforbindelser til Samdrup Jongkhar og derefter ind i den nordøstlige indiske delstat Assam. Byen er også den primære markedsplads for de semi-nomadiske folk i Merak og Sakteng, der er kendt for deres attraktive kostumer og deres måde at klæde sig på, smukt og unikt. Tashigang Dzong er placeret på toppen af et bjerg og overskuer Dangme Chu floden, der løber langs foden af bjerget. Tashigang Dzong anses for at være en af de bedst strategisk placerede dzong er i hele Bhutan. Grundlæggelsen af dzong en er nært forbundet med profetier af Shabdrung Ngawang Namgyal og hans stræben efter at konsolidere sin magt og kontrol over det østlige Bhutan. Da dzong en blev afsluttet i 1659 af Chögyal Minjur Tempa, var der en serie af mini dzong er kaldt dzong chungs omkring de vigtigste dzong er. Disse dzong chungs var en væsentlig del af dzong ens forsvarslinje mod angriberne, desværre eksisterer ingen af disse dzong chungs i dag.

22 Dag 14-2 Gennem årene modstod Tashigang dzong mange tibetanske invasioner og blev kendt som en himmel-dzong. Ifølge en lokal legende, faldt tibetanske tropper ned fra bjergene, når de så dzong en langvejs fra og sagde: Tashigang Dzong er ikke en himmel dzong, men en afgrunds dzong, men da de nåede bredden af Dangme Chu-floden og kiggede op og så den uigennemtrængelige dzong højt oppe, blev de enige om, at det virkelig er et himmel-dzong. De blev alle enige om, at de ikke på nogen mulig måde kunne erobre denne dzong og flygtede tilbage til Tibet. I 1936 blev dzong en udvidet af dzong-pön Dopola(herskeren i dzongen). Han byggede en stor statue af Guru Rinpoche og byggede også et tempel, dedikeret til statuen. Drametse kloster blev grundlagt af Ani Choeten Zangmo, Pema Lingpa s barnebarn, som flygtede fra Bumthang for at undgå den lokale konges frieri. Hun flygtede mod øst og da hun fandt et sted ideelt til meditation og anden praksis kaldte hun det Drametse, som betyder Højen, hvor der ingen fjender er. Ani Choeten Zangmo s kudung(jordiske rester) er bevaret i klosteret, som dets mest dyrebare relikvium. Den berømte Trommernes maskedans fra Draketse, som udspiller sig to gange om året, er på Unesco s verdensarvsliste. Overnatning Trashigang m.o.h.

23 Dag 15 Trashigang - landsbybesøg(bus): Efter morgenmaden besøger vi først de to landsbyer Radhi og Phongmey, der ligger omkring 24 km. fra Trashigang by. På vejen til Radhi-Phongmey dalen vil vi se smukke naturscenerier og have en fantastisk udsigt til Tashigang dzong, som majestætisk overskygger Gamri Chu floden. I dalen produceres fremragende ris - den bedste i Bhutan. Gårdene er spredt blandt rismarkerne og omgivet med appelsin- og banantræer. Vi vil også se landsbykvinder væve det fantastiske rå silkestof. Radhi er berømt for deres silkestof og tekstiler i hele Bhutan. I Phongmey stopper vejen mod øst, videre herfra er der kun trekking-muligheder. Fra Radhi går en markvej til Bartsham og Bidung landsbyerne. Køreturen vil tage omkring to timer. Turen til disse landsbyer vil give os en enestående udsigt over dalen, hvor landsbyer og stuehuse pryder rismarkerne. Vi vil besøge de to templer Bartsham Chador Lhakhang og Bidung Lhakhang. Frokost vil blive arrangeret i Bidung i en af bøndernes huse. Overnatning Trashigang m.o.h.

24 Dag 16-1 Trashigang-Paro(bus - fly - bus): Efter morgenmad bliver vi kørt til Yongphulla lufthavnen, for at flyve tilbage til Paro. Dennne tilbagerejse giver os mulighed for at genopleve Bhutan denne gang fra øst til vest i fugleperspektiv. Vel ankommet til Paro vil vi begive os på vandretur til Taktshang Klostret, også kendt som Tigerens Rede. Hængende usikkert og magisk fra en temmelig stejl klippe er Taktshang Klostret et monument som er en ægte stolthed for den bhutanesiske nation. Det trodser arkitektoniske principper og overrasker turister fra hele verden. Det er et betagende syn at skue. Taktshang er bredt anerkendt som et af Bhutans vigtigste monumenter i spirituel betydning. Dens historie er dybt forbundet med besøget af Guru Padmasambhava, den elskede helgen fra Kashmir, der kom til Bhutan i det 8. århundrede. Hulen, som klosteret er bygget uden om, blev kaldt Taktshang efter at Guru Rinpoche fløj ind i hulen fra Kurtö Singe Dzong i det østlige Bhutan, mens han red på en gravid hun-tiger. Da han landede i hulen, antog han den vrede form af Guru Dorji Drolo, der betragtes som en af de otte manifestationer af Guru Rinpoche, for at uddrive dæmonerne. Adskillige helgener har brugt denne helligdom, som et sted at bede og fordybe sig i ensomhed. Klosteret blev bygget i 1692 af Gyalse Tenzin Rabgaye, der siges at være en reinkarnation af Guru Rinpoche.

25 Dag 16-2 Klostret består af fire vigtige templer sammen med boliger, der er konstrueret langs klippeafsatsen. Der er 8 huler i alt, hvoraf 4 er relativt let at få adgang til. To næsten totalt ødelæggende brande har hærget klosteret i 1900-tallet, den sidste i Regeringen foretog en omfattende genopbygning i 2000 med støtte fra udenlandske donorer. Klostret blev genskabt i sin oprindelige pragt og genåbnet for offentligheden kort tid derefter. Fra busholdepladsen går vandreturen mod Taktshang op ad bakke, men hvis man ønsker det er det muligt at blive transporteret på ryggen af et mulddyr, som stopper ved et lille cafeteria, hvorfra der er en enestående udsigt til klosteret. De udholdende kan vælge at vandre det sidste stykke op til klosteret. Om aftenen vil det være muligt at lave sine sidste indkøb i Bhutan idet vi besøger det lokale marke i Paro. Der er mange muligheder - håndvævede tekstiler, natursilke eller udskårne masker af forskellige dyr, vævede kurve af sukkerrør og bambus, træskåle kendt som dapas, håndlavede papirprodukter eller fint udformede guder af sølv. Du kan også shoppe for thangkha malerier ( tempel-faner ) og Bhutan s udsøgte frimærke. Overnatning Paro m.o.h.

26 Dag Paro - Kathmandu - København(fly - bus - fly): Efter morgenmaden tager vi til lufthavnen i Paro for at flyve tilbage til Kathmandu med endnu en mulighed for et betagende syn af Himmalaya bjergkæden. Da vores fly tilbage til Danmark først letter først på aftenen, benytter vi os af muligheden for at besøg det gamle Kathmandu - Kathmandu Durbar Square. Den ældste bygning i Kathmandu stammer fra det 12. årh. og er beliggende på Durbar pladsen. Kasthamandap træhuset, som huset hedder, har også givet byen sit navn. Omkring Durbar pladsen ligger det gamle kongepalads samt den levende gudindes tempel. I Nepal opretholdes stadig en særlig tradition med levende gudinder og gudinden Kumari Devi er den bedst kendte. Durbar pladsen og de nærliggende Basantapur og Makhan Tole er omgivet af et rigt udbud af handelsboder. Så hvis du ikke allerede har fortabt dig i de mange spændende kunsthåndværksgenstande, der udbydes overalt, har du denne sidste dag i Kathmandu endnu mulighed. Sidst på eftermiddagen bliver vi kørt til Kathmandu Lufthavn, hvorfra vi snart vil være på vej til Danmark. Næste morgen er vi i Danmark efter en rejse, der helt sikkert er ved at lejre sig i vores bevidsthed, som noget helt særligt og lærerigt. Overnatning Qatar Airways m.o.h.

27 Praktiske Rejsedato: 24. september oktober 2014(18 dage) Afrejse fra: Kastrup Pris: kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Medlem nr i Rejsegarantifonden Indeholdt i prisen: Fly: København Kathmandu, Kathmandu - Paro, Yongphulla - Paro, Paro - Kathmandu og Kathmandu København. Bus: De i programmet nævnte transporter med bus Hotel: Delt dobbeltværelse med bad og toilet på gode 3*, pånær i Mongar, hvor kvaliteten er lavere. Leje af foredragssale og A/V udstyr på hotellerne Pension: Morgenmad 15 dage, frokost 11 dage, middag 11 dage samt diverse serveringer på flyene. Udflugter: Samtlige udflugter incl. entré Danske Forfatter, Journalist og stud. mag. guider: Erik Meier Carlsen - se indledningen for nærmere omtale. Cand. scient. Carsten Cramon. Har planlagt og afviklet en lang række kulturrejser. Andre guider: Nepal: Engelsktalende nepalesisk guide Bhutan: Engelsktalende bhutanesisk guide Drikkepenge: Drikkepenge til lokale guider og chauffører. Foredrag/oplæg: Erik Meier Carlsen giver tre foredrag i Kathmandu samt en række oplæg i bussen på vores rejse igennem Bhutan. Visa: De nødvendige visa til Nepal og Bhutan Ikke indeholdt i prisen: Drikkevarer: Drikkevarer til maden. Flyskatter og Hvis flyskatterne og olie tillæggene ændrer sig, olie tillæg: vil der også komme en ændring af prisen i opeller nedadgående retning. Diverse: Tilmelding: Depositum: Senest mandag den 5. maj Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside, ring( ) eller send et brev. Betales med kr. ved tilmelding enten på check eller til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Restbetaling: Senest mandag den 12. maj Forbehold: Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 24. september - 11. oktober 2014

Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 24. september - 11. oktober 2014 Kulturrejse Bhutan Eventyrlig rejse til Torden Dragens Land - Bhutan Det bhutanesiske liv som det leves i og udenfor klostrene Kathmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende naturoplevelser

Læs mere

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

Nepal - Tibet. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Nepal og Tibet. 20 dage 10. - 29. oktober 2011

Nepal - Tibet. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Nepal og Tibet. 20 dage 10. - 29. oktober 2011 Kulturrejse Nepal - Tibet Eventyrlig rejse på verdens tag ved foden af Mt. Everest Det tibetanske liv som det leves i og udenfor klostrene Katmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende

Læs mere

Vandring i Himalaya Mt. Everest View

Vandring i Himalaya Mt. Everest View Vandring i Himalaya Mt. Everest View 21. oktober 2017 8. november 2017; 19 dage Denne rejse henvender sig til naturelskere, som godt kunne tænke sig at vandre i de mægtige Himalayabjerge. Alle med almindelig

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Denne rejse bringer os til to uberørte og sjældent besøgte delstater i den nordøstlige del af Indien, grænsende op til Tibet og Burma. Det er et af de sidste

Læs mere

Klosterbesøg i Bhutan

Klosterbesøg i Bhutan Klosterbesøg i Bhutan Rejsen starter i det vestlige Bhutan med højdepunkter som klostret Tiger s Nest, fantastiske naturoplevelser og den charmerende hovedstad, Thimphu. Derefter går turen af snoede veje

Læs mere

Bhutan og Nepal. hvor lykken kan mærkes!

Bhutan og Nepal. hvor lykken kan mærkes! Bhutan og Nepal hvor lykken kan mærkes! Tag med til måske verdens venligste lande. Bhutan er Himalayas sidste kongedømme og var frem til 1978 uberørt af turismen. Landet har derfor beholdt meget af sin

Læs mere

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage.

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Denne rejse er lagt tilrette, så vi ser rødt på dag 4, når vi oplever kvindefestivalen Teej. Her samles nepalesiske

Læs mere

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage.

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Denne rejse er lagt tilrette, så vi ser rødt på dag 4, når vi oplever kvindefestivalen Teej. Her samles nepalesiske

Læs mere

Bhutan verdens venligste land

Bhutan verdens venligste land Bhutan verdens venligste land Tag med til måske verdens venligste land Bhutan. Her er fred og ingen krige. Bhutan er Himalayas sidste kongerige med en ung kongefamilie, som man kan være heldig at møde.

Læs mere

YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og Mindfulnessrejse til Nepal - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen

YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og Mindfulnessrejse til Nepal - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og Mindfulnessrejse til Nepal - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen AFREJSE : 11. - 19. oktober 2016-9 dage DKK 16.500 YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og

Læs mere

Bhutan Folkefest og national lykke

Bhutan Folkefest og national lykke Bhutan Folkefest og national lykke Farver og folkefest. Folk i Bhutan samlet i muntert lag til religiøs ceremoni. Det er et af højdepunkterne på rejsen til Bhutan. Det lille kongedømme ligger beskyttet

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

BHUTAN VELKOMMEN TIL HORISONTS VORES REJSELEDERE KUNDETILFREDSHED

BHUTAN VELKOMMEN TIL HORISONTS VORES REJSELEDERE KUNDETILFREDSHED BHUTAN VELKOMMEN TIL HORISONTS BHUTAN Vores rejser til Bhutan er nænsomme besøg i et land indhyllet i sagn, legender og storslået natur. Tusindårige traditioner og begrænset påvirkning udefra har gjort

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

NEPAL - UPPER MUSTANG TREK, 19 DAGE

NEPAL - UPPER MUSTANG TREK, 19 DAGE NEPAL - UPPER MUSTANG TREK, 19 DAGE Mustang-regionen er det gamle kongerige Lo og er beboet af tibetanske buddhister. Regionens hovedstad er Jomsom, men det virkelige tibetanske hjerteland ligger nord

Læs mere

1. dag København - Delhi Vi flyver fra Danmark og ankommer til Delhi omkring midnat. Indkvartering på hotel i Delhi.

1. dag København - Delhi Vi flyver fra Danmark og ankommer til Delhi omkring midnat. Indkvartering på hotel i Delhi. Bhutan efterårsrejse Eventyrrejse gennem landet med national lykke De mægtige Himalayabjerge har beskyttet det lille kongedømme Bhutan og efterladt landet uberørt af resten af verden. Landet blev først

Læs mere

Bhutan verdens venligste land

Bhutan verdens venligste land Bhutan verdens venligste land Tag med til måske verdens venligste land Bhutan. Det er Himalayas sidste kongedømme og var frem til 1978 uberørt af turismen. Bhutan har derfor beholdt meget af sin oprindelige

Læs mere

Chiang Mais kulturelle mangfoldighed

Chiang Mais kulturelle mangfoldighed Chiang Mais kulturelle mangfoldighed Chiang Mai har en smuk natur, et behageligt klima og en rig kultur. Chiang Mai er midtpunkt for flere historiske riger og har derfor været centrum for udveksling af

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

I Buddhas fodspor. Pilgrimsrejse 2018

I Buddhas fodspor. Pilgrimsrejse 2018 Pilgrimsrejse 2018 I Buddhas fodspor En åndeligt guidet tur gennem de 4 mest betydningsfulde steder i Buddha Shakyamunis liv. Indien og Nepal 27. sep. - 18. okt. 2018 Pilgrimsrejsen ledes af Venerable

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

Det hemmelighedsfulde Asien

Det hemmelighedsfulde Asien Det hemmelighedsfulde Asien Indien og Bhutan 8. : Tiger's Nest Altid DANSK- TALENDE rejseledere Rejsens højdepunkter 10.-15. : Badeferie 4. : Bhutan + Safari i Indien + Det lukkede land, Bhutan + Thimphu

Læs mere

Bhutan. Bhutan - Klassisk Bhutan. Telefon Det lille kongerige Bhutan, også kaldet "The kingdom of happiness"

Bhutan. Bhutan - Klassisk Bhutan. Telefon Det lille kongerige Bhutan, også kaldet The kingdom of happiness Bhutan Det lille kongerige Bhutan, også kaldet "The kingdom of happiness" Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Det lille kongerige Bhutan, også kaldet "The kingdom of happiness"

Læs mere

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet.

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Pilgrimsrejse Bodhgaya og Varanasi 2019 En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Indien 26. nov. - 13. dec. 2019 Pilgrimsrejsen ledes af Tsewang Amadou, som vil fungere som

Læs mere

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen Egypten - Et uforglemmeligt cruise på Nilen SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel. Afgang hver søndag hele året. SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel.

Læs mere

NEPAL BAG FACADEN. 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier

NEPAL BAG FACADEN. 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier NEPAL BAG FACADEN rejs med fagfæller til det eventyrlige bjergrige 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier Afrejse: d. 30. september - 11. oktober 2013 Pris: kr.

Læs mere

HIMALAYAS HORISONTER

HIMALAYAS HORISONTER en rundrejse i eventyrlige Nepal skræddersyet til Folkeskolens læsere Svimlende bjerglandskaber, religiøs mystik og stemningsfulde templer i Kathmandu. Få en oplevelse for livet på denne rundrejse, der

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE YOGA- OG MINDFULNESSREJSE Poovar Island Resort, Kerala, Sydindien - 10 dage Med Yoga- og Mindfulness-instruktør Pernille Kristensen fra Art of Living Afrejse: d. 4. - 13. november 2015 OBS!! LILLE GRUPPE:

Læs mere

Den buddhistiske tilflugt

Den buddhistiske tilflugt Den buddhistiske tilflugt Af Merete Boe Nielsen Tilflugt handler om, hvor vi søger vores lykke, og begrebet er grundlæggende i buddhismen. Det gælder for alle buddhister, ligegyldig hvilken buddhistisk

Læs mere

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen Praktisk info: Foredragene er alle ledsaget af billeder og rekvisitter. Pris efter aftale. Kontakt: Tine Elisabeth Larsen Røntoftevej 48A, 2870 Dyssegård.

Læs mere

Thailand helt i nord. En rejsebeskrivelse fra Rejsecenter Djursland

Thailand helt i nord. En rejsebeskrivelse fra Rejsecenter Djursland Thailand helt i nord Rejs gennem nogle af de bedste landskaber Nord-Thailand har at byde på, besøg steder af kulturel og historisk betydning, såsom Wat Phradhat Doi Suthep, Long Neck Karen Padaung Village

Læs mere

HIMALAYAS HORISONTER

HIMALAYAS HORISONTER en rundrejse i eventyrlige Nepal Svimlende bjerglandskaber, religiøs mystik og stemningsfulde templer i Kathmandu. Få en oplevelse for livet på denne rundrejse, der kommer helt tæt på den nepalesiske kultur

Læs mere

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Altai Republikken i Sydsibirien, Pazyryk kurganer & den mægtige Yenisey`s kilde. 5 dage i det spektakulære Skt. Petersburg og Ermitagemuseum. 17 DAGE; 22.

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Himalaya-kongeriget Bhutan ligger i det sydøstlige Himalaya. Her snor vejene sig gennem frodige dale, langs brusende floder, over bjergpas med udsigt

Læs mere

YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen

YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen AFREJSE : 13. - 21. marts 2016 og november 2016 (datoer på vej) - 9 dage DKK 15.900 YOGARETREAT

Læs mere

Yoga. og 1001 Nats eventyr. - Yoga- og Mindfulnessrejse til Udaipur, Nordindien. AFREJSE : Efterårsferien d. 11. - 19. oktober 2015-9 dage DKK 14.

Yoga. og 1001 Nats eventyr. - Yoga- og Mindfulnessrejse til Udaipur, Nordindien. AFREJSE : Efterårsferien d. 11. - 19. oktober 2015-9 dage DKK 14. Yoga og 1001 Nats eventyr - Yoga- og Mindfulnessrejse til Udaipur, Nordindien AFREJSE : Efterårsferien d. 11. - 19. oktober 2015-9 dage DKK 14.900 YOGA OG 1001 NATS EVENTYR - Yoga- og Mindfulnessrejse

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Meditationsrejse til Sydindien den januar 2019

Meditationsrejse til Sydindien den januar 2019 Meditationsrejse til Sydindien den 12. - 29. januar 2019 I samarbejde med Grace Tours som teknisk arrangør præsenterer vi denne unikke rejse til Sydindien til næste vinter. Det vil ikke være en almindelig

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Tanzanias hemmeligheder

Tanzanias hemmeligheder Tanzanias hemmeligheder De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget begrænset omfang er mærket

Læs mere

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads Introduktion På opfordring og i samarbejde med Albatros Travel arrangerer IPA Vordingborg igen i 2012 oplevelses/kultur/- naturrejse til Grønland. Turen er for IPA medlemmer med familie og evt. bekendte.

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Bhutan og Sikkim Stor natur i Himalaya

Bhutan og Sikkim Stor natur i Himalaya Bhutan og Sikkim Stor natur i Himalaya Som en lille sandwich, klemt inde mellem Nepal og Bhutan, ligger Sikkim i det nordlige Indien. Sikkim var et selvstændigt og isoleret kongedømme indtil 1975, og har

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.06.2020 02.07.2020 3.395,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning.

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning. Georgien (Malerejse) For rejselystne, som elsker at lære, opleve og skabe, lancerer Alt Rejser en grupperejse for kunstelskere vi kalder det et Art Trip. Dette Art Trip er et akvarelmalekursus på en spændende

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

VI VIL GERNE MØDES MED DIG VI VIL GERNE MØDES MED DIG Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis du har lyst til at se vores skole. Du skal være velkommen. 2013 Start på højskolen

Læs mere

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon Telefon 47 16 12 20 Italien Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Rejsegarantifonden 1571 Medlem

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing 13 dage / 12 overnatninger Inden for 13 dage vil du få en sjælden mulighed for at rejse på tværs af Sibirien, Mongoliet

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Bhutan. Den store Bhutanrejse. Telefon Tag på den store Bhutanrejse fra øst til vest. Tværs gennem Bhutan

Bhutan. Den store Bhutanrejse. Telefon Tag på den store Bhutanrejse fra øst til vest. Tværs gennem Bhutan Bhutan Tag på den store Bhutanrejse fra øst til vest. Tværs gennem Bhutan Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Tag på den store Bhutanrejse fra øst til vest. Tværs gennem Bhutan

Læs mere

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. På denne 12 dages rejse, har I god tid til at opleve både Dubai og Abu Dhabi. Vi har indlagt flere udflugter, der gør at I får mest muligt ud

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 26.07.2020 30.07.2020 3.195,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder Malerejse til eventyrlige Udaipur - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder AFREJSE: d. 12. - 20. oktober 2015 & d. 8. - 16. februar 2016-9 dage Malerejse til eventyrlige Udaipur

Læs mere

Ukraine 6 dage / 5 nætter

Ukraine 6 dage / 5 nætter Ukraine 6 dage / 5 nætter Dette seks-dages tur byder på et besøg til de vigtigste destinationer i Ukraine: Kiev, Lviv og Odessa perlen af Sortehavet". Kiev, i Oldtiden kaldet Kievan Rus, der nåede sin

Læs mere

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige...

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Dato:. MADAGASKARS NORDLIGE HøJDEPUNKTER Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser GOLF i Italien UNIK GOLFFERIE i ITALIEN - begrænset antal pladser ENESTÅENDE mulighed Det unikke ved at spille golf i Italien er de fantastiske omgivelser i form af bjerge, dale, søer - ja selve naturen

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Næste træningsophold 2011 uge 19, 23, 33 og 37 (Kontakt os hvis du har ønsker om andre datoer) For at få det lykkelige liv

Læs mere

Burma - cykelferie i Myanmar

Burma - cykelferie i Myanmar Burma - cykelferie i Myanmar En rejse til Myanmar, bedre kendt som Burma, er som at rejse tilbage i tiden. Til dengang Asien var jomfrueligt land for vesterlandske turister. Efter mange års isolation er

Læs mere

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter.

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter. Rejsedato: Lør 111014 - Søn 191014 Dage: 9 Tillæg enkeltværelse: 1650,- Pris pr person: 5295,- Krakow, som anses for Polens smukkeste by, var den kongelige hovedstad i over et halvt M Morgenmad år tusind

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne En fantastisk kør-selv-ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve Færøerne i jeres eget tempo. Vi har forslået en rute,

Læs mere

Det bedste af Kina & Tibet

Det bedste af Kina & Tibet Det bedste af Kina & Tibet Oplev Kinas højdepunkter og tag med til Lhasa for en helt unik oplevelse Tag med på en fantastisk rundrejse hvor du oplever højdepunkterne i Kina, og samtidig ser unikke Lhasa

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Nepal - Rundt om Manaslu Trek

Nepal - Rundt om Manaslu Trek Nepal - Rundt om Manaslu Trek Trekket rundt om verdens 8. højeste bjerg Manaslu 8.153m, betragtes af mange eksperter som en af de flotteste trekkingruter i Nepal. Indtil 2013 var det kun muligt at lave

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Bestigning af Mera Peak, 19 dage

Bestigning af Mera Peak, 19 dage Bestigning af Mera Peak, 19 dage Bestigningen af Mera Peak starter med en flyvetur i bjergene til byen Lukla, hvorfra et hårdt trek over flere dage i smukke dale begynder. Trekket er hårdt på grund af

Læs mere

Nepal - Homestay og landsbyudvikling

Nepal - Homestay og landsbyudvikling Nepal - Homestay og landsbyudvikling Jordskælvet i april 2015 og de utallige efterskælv har tvunget Nepal i knæ. Landet har mere end nogensinde brug for at blive styrket økonomisk. Turismen har de senere

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.07.2019 04.08.2019 6.095,- Højdepunkter Side 1 af 6 Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Scenariske

Læs mere

DET STORE HIMALAYA EVENTYR INDIEN, BHUTAN & NEPAL

DET STORE HIMALAYA EVENTYR INDIEN, BHUTAN & NEPAL DET STORE HIMALAYA EVENTYR INDIEN, BHUTAN & NEPAL VARIGHED TILGÆNGELIGHED PRIS 18 dage Hele året, men bedst at rejse forår og efterår 36.400 kr. for 18 dage per person i delt dobbeltværelse PROGRAM: 1.

Læs mere

BHUTAN & SIKKIM To kongeriger i Himalaya

BHUTAN & SIKKIM To kongeriger i Himalaya BHUTAN & SIKKIM To kongeriger i Himalaya 17 dage eller 26 dage (med en uges vandring i Kanjendzonga-området) 15. september 2.oktober/12.oktober 2016 På denne rejse besøger vi to ualmindeligt maleriske

Læs mere