PIGEN MED GULDSTENEN. Jeanette Tolstrup. 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PIGEN MED GULDSTENEN. Jeanette Tolstrup. 2004"

Transkript

1 PIGEN MED GULDSTENEN Jeanette Tolstrup

2 ot ivat ion. Indholdsfortegnelse. Historien. Indholdsfortegnelse. Værksted. Fokusspørgsmål. Motivation. Aktiviteter. Natur. Fokusspørgsmål. Motivation. Aktiviteter. Musik/ drama/sang. Fokusspørgsmål. Motivation. Aktiviteter. Medier. Fokusspørgsmål. Motivation. Aktiviteter. Tak. Aktiviteterne er for aldersgruppen fra 3år til 6år.

3 Nu skal i bare høre..for mange år siden, boede der en lille pige helt alene dybt inde i skoven i en lille hytte. Pigen hed Gertrud, og hun havde langt kobberfarvet hår og hendes øjne var gul grønne. De eneste venner Gertrud havde var skovens dyr en heks en ræve en uglen og en trold, og så hendes trofaste hund Molly, som var en lille sort cockerspaniel. En dejlig solskinsdag, gik Gertrud og Molly en lang tur ind i skoven, for at plukke bær. Molly kunne lugte dyre spor i sne, og Gertrud kunne følge rævens spor

4 Lige pludselig så Gertrud noget, som glimtede på skov bunden.hun bukkede sig ned, og så en lille guld sten, som var fuld af jord. Gertrud tog stenen op i hånden, og pudsede guld stenen i sin kjole. Hun sprang forskrækket tilbage, og tabte stenen på jorden, og Molly begyndte at gø, da der lige pludselig stod en gammel mand foran hende. Manden havde, langt hvidt skæg, og hans øjne lignede guld, hans tøj var meget beskidt, og han lugtede af gammel fisk.

5 Vær ikke bange lille pige, jeg har ventet i mange år, på at nogle fandt guld sten, som jeg havde tabt. Den gamle mand satte sig ned på en træ stubbe, og begyndte at fortælle. Da jeg var på din alder, boede jeg også her i skoven, samme med min mor og far. En dag var min mor og far forsvundet, og jeg ledte alle vegne. Heldigvis kom der en dag en gammel kone, som tog mig med hjem til hendes hytte. Hun havde, en rigtig flot guldsten, liggende under hendes hoved pude, jeg spurgte tit, om jeg måtte holde den, men hun gav mig aldrig lov.

6 En dag var jeg helt alene i hytten, jeg fandt guld stenen under hendes pude, og pudsede den i lagnet. Lige pludselig stod der en gammel mand foran mig, og sagde du har 3 ønsker du må få opfyldt. Mit første ønske var, at komme i skole, så jeg kunne lære at læse. Mit anden ønske, var at få min egen familie, og mit 3 ønske var, at få en stor fiske båd, så jeg kunne tjene penge til min familie.

7 Trylle trylle- tryl-lø -,så startet jeg i skole, og trylletrylle-tryl-lø, senere fandt jeg en kæreste, og trylle-trylle-tryl-lø, da jeg blev ældre, fik jeg en stor fiskebåd. Gertrud sad med åben mund, og ønskede at det var hende, som fik lov til at komme i skole og få nogle venner, da hun følte sig helt alene ude i skoven. Den gamle mand sagde, du må også få 3 ting opfyldt, Gertrud kunne ikke tro hendes egne øre, men det var sikker, at Molly skulle med hende.

8 Lige pludselig var den gamle mand væk, og Gertrud stod med guld stenen i hånden, hun kaldte på Molly, og de gik hjem til hytten igen, da det var ved at blive mørkt, og Gertrud var sulten. Gertrud og Molly lagde sig sæt sammen, for at holde varmen og faldt i søvn. Næste morgen vågnede Gertrud, og hun troede at det var noget hun havde drømt, ind til hun kiggede ned i hendes hånd, og så guld stenen ligge der. Gertrud tog sit tøj på, og tænkte, mit første ønske, er at Molly og jeg får en mor og far.

9 Lige med et, stod Gertrud og Molly, i et lille hus lidt uden for skoven.en rar, og venlig mand og dame tog imod hende. De sang og dansede med hende, og lavede sjove dyr ud af ler og saltdej, og Gertrud lærte at male og tegne. I skolen drillede de andre børn Gertrud, med hendes lange røde hår, og hendes gul grønne øjne, hun blev kaldt Gertrud ræv, men Molly var god til at trøste hende. En dag meldte hendes far og mor hende til sang undervisning, da Gertrud elskede musik og dans.

10 Gertrud følte sig glad igen, og hun fik mange nye venner. Den dag Gertrud fyldte 18 år, fandt hun guld stenen frem igen, hun tog en klud og pudsede den, og ønskede sig en rar mand, som hun kunne gifte sig med. Lige med et stod der en høj flot mørkhåret mand, ved hendes side. De blev forelsket, og bestemte sig for at flytte ud i et lille hus i skoven. Molly var ved at være gamle, og en dag var den sovet lige så stille ind.

11 Gertrud græd og var meget ulykkelig, men hun bestemte sig for, at begrave Molly ude i skoven, ved den hytten, som de havde boet i, da hun var en lille pige. Gertrud fandt guld stenen frem igen, nu havde hun kun et ønske tilbage. Gertrud lukkede øjnene i, og ønsket sig en ny lille Molly. Da Gertrud åbnede øjnene op igen, stod der en lille sort og hvid cockerspaniel og peb. Gertrud tog den lille hvalp op i armene, hun opdagede ikke, at hun tabte guld sten.

12 Da Gertrud kom hjem, stod hendes mand i døren, og tog i mod Gertrud, og den nye lille hundehvalp. Gertrud og hendes mand, bor stadigvæk i det lille hvide hus, langt ude i skoven. Guld stenen har Gertrud aldrig fundet igen, men det gør ingen ting, for hun har fået opfyldt sine ønsker. Huske derfor, at hvis du kommer i skoven en dag, så prøv at kigge I skovbunden efter guld stenen, for så er det måske dig, som er heldig, og får 3 ønsker opfyldt.

13 Værksted. Søren Bo. Hygge pause.

14 Hvorfor er det vigtig for børn, at fordybe sig i saltdej? At som pædagogisk assistent, er det vigtig, at lave en aktivitet, som henholder sig til aldersgruppen, der ved lære børnene at være fælles sammen om en aktivitet. Man kunne overveje, at lave jule ting, påske ting af saltdej, i stedet for de skabeloner som bruges meget i institutioner i dag. Derved kan man stimuler barnet, ved at det er noget barnet selv har formet, og selv været kreativ, og brugt sine motorisk evner til at lave, og derved får et større selvværd, en hvis det er en færdig skabelon som skal klippes. Aktiviteter udfordre sanserne, det er med til at opbygge barnets identitets følelse, det er vigtig, for at barnet udvikler sig optimalt. Børnene er alle lige stillet. ( det fælles tredje). Som pædagogisk assistent, er det vigtig, at man er synlig, og deltager i aktiviteten sammen med børnene, og yders vigtig, at se deres færdige resultat med børneperspektivs øjne, at det barnet har fået lavet, måske ikke er i overens stemmel, med det resultat som var hensigten fra starten. Det er, derfor vigtig at man selv som pædagogisk assistent, har lært et håndværk, som man kan formidle vider til børnene.

15 Hvordan kan jeg som pædagogisk assistent motiver børnene til at lege med salt dej Prøv at hør her alle børn, jeg vil fortælle en historie, om en lille pige som boede helt alene ude i skoven sammen med hendes hund som hed Molly. De eneste venner hun havde var skovens dyr. Når vi har hørt historien, skal vi prøve at lave nogle dyr, som bor i skoven, og det skal vi gøre med salt dej.

16 Hvordan kan jeg som pædagogisk assistent motiver børnene til at lege ler? Er der nogle børn som har set en trold i skoven? Jeg har ikke set en, men kunne det ikke være sjovt,at vi selv laver en trold i ler? Når vores trolde er færdige, tager vi ud i skoven, og finder alle sammen et sted, hvor vi syntes vores trold skal bo.

17 Opskrift på saltdej. 5 kopper billig mel. 3 kopper dyr mel. 3 kopper fint salt. 3 kopper varmt vand. 2 spsk. mad olie. Mel og salt blandes, derefter tilsættes vand og olie. Ælt dejen i 5-10 min til den er smidig og glat. Modellerpinde, strikkepinde, kagerulle, ud stiks figur, sølvpapir.

18 Børnene hjælpe, med at finde alle reminderne frem, til saltdejen. De får forklæde på. De hjælper hinanden, med at veje og måle op i røre skålen. Hvert barn får en klump salt dej. Vi sætter os sammen ved bordet, hvor der ligger div. Værktøj, som man kan bruge til sin salt dej. Der ligger gode bøger om saltdej s figurer. Når børnene har fået lavet et dyr, skal det i oven og tørre, de sætter deres ting på bagepapir på bradepanden. Dyrene skal varme ca. 1 timer ved 100 gr, det kommer lidt an på hvor tyk saltdejen er. Mærk om salt figuren er hård,så er de færdigt bagt. Børnene kan male på deres dyr. Aktiviteten af saltdej.

19 Aktiviteten af dyr i ler. Børnene kan lave et dyr af egen fantasi, eller bruge udstik forme. Husk at udhule, ellers har det svært ved at tørre under brændingen. Børnene får forklæde på. Børnene skal ælte leret godt, for at klemme luft hullerne ud. Når børnene er færdige, skal det stå og tørre, indtil fugten er væk. Derefter skal det i oven og brænde, temperaturen skal være mellem 900 og 1050 gr. Når ler figurerne er blevet brændt, og blevet kolde,skal de males med akrylfarve. Akrylmaling. Hobbymaling. Lak. Maling: ler. Forklæde. Akrylmaling. Maling. Hobbymaling. Lak. Malepalet. Pensler. pensler. Pasta maskine Maler paletter.

20 Aktiviteten af dyr i ler. Børnene starter med at laker deres dyr. ( husk bagpå at lade et lille stykke være ulakeret, så kan fugten komme ud). Der hældes forskellige maling op i nogle malepaletter. Husk ren gøre pensler, når der skal bruges ny farve. Når dyrene er malet, skal de tørre, derefter kan man laker dyrene, hvis børnene ønsker en blank overflade.

21 Natur. Naturvejleder Gitte Eriksen. Svampe, og rejer.

22 Hvorfor er det godt for børn at få naturoplevelser? Når børnene, kommer ud i naturen på alle årstider, så styrkes deres sanserapperater og motoriske udfoldelse. Børnene oplever og får mulighed, for at dufte, føle og mærke, de ting de finder, og deres fantasi sættes i gang. Det giver et godt og socialt samvær med de andre børn og voksen, hvor der undres og stilles spørgsmål, over de ting som børnene finder, høre, ser og smager på. Børnenes sanser og iagttagelsesevne, samt viden skærpes. Man snakker med børnene om økologi, og lære dem naturens husholdning, og lære dem om naturens elementer og dens betydning, for os mennesker og dyr. Børnene kan ikke,skabe sig erfaringer, uden at bruge sine sanser. Naturen er derfor et godt læringsrum, at filme eller tage billeder da der er mange sanse indtryk. Man siger også, at de børn som færdes meget ude, bliver dygtiger.

23 Hvordan kan jeg som pædagogiskes assistent sætte det i gang? Find dyre spor i sneen. Jeg vil samle børnene, ved vinduet, og sige Prøv lige og se der ude i sneen, der er en lille kat, som har lavet fod spor i sneen. Kunne det ikke være sjovt, at vi alle sammen går en tur i skoven, og ser om vi kan finde nogle af skovens dyre fod spor?

24 Hvordan motiver jeg børnene til fiske tur. Fiske tur. Nu skal i høre alle børn.. Hvor mange af jer, har været ude og fiske med et fiske net? I morgen tager vi allesammen ned til søen med fiskenet. I skal huske gummi støvler, og de børn som har et fiskenet, må gerne tage det med i morgen. Husk nogle syltetøjs glas, for så kan i vise mor og far hvad i har fanget. Tror i vi måske er heldig, og kan fange nogle rejser, og krabber, som vi kan tage med hjem og koge. Jeg skal nok give jeres mor og far besked.

25 Find dyrespor i sneen. Når vi ankommer til skoven,skal børnene gå i hinandens fod, de lære at se de forskellige aftryk og størrelser på aftrykkene i sneen. Der ved styrkes deres motorik, da de både skal fokuser ned i sneen, holde balancen, da sneen nogle gange er dyb. Når de falder føler de at sneen er kold og våd. Børnene fantasi sættes i gang, er der mon en troldehule? Og jeg så en stor trold, bagved det store træ.

26 Find dyrespor i sneen. Bagefter vil vi lede efter dyrespor i sneen, og måske er børnene heldige og kan få øje på nogle. Børnene skal prøve at lytte efter dyre lyde, og fortælle om de kan genkende disse lyde, hvor ved de fået sat ord på, og udvikler deres sprog. Vi vil bruge de spor og oplysninger vi finder til en samtale med børnene. Vi vil tage billeder, af de spor vi finder, og når vi kommer hjem, kan børnene google og finde billeder af de dyr vi har fundet spor af. Næste dag tager vi på biblioteket og finder bøger og naturens dyr.

27 Fisk som vi fangede. Fiske tur. Planchen bliver lagt på jorden, og vi kan prøve at finde de fisk som børnene har fanget, for at få sat type og art på. Vi kan også prøve at finde dem i fiskebogen. Rejerne bliver samlet i et glas, så de er klar til at blive kogt, når vi er kommet hjem. Bagefter får børnene lov til at smage, hvis de har lyst.

28 Materialer til fiske turen. Fiske net. Der medbringes syltetøjsglas, fiske net, små gennemsigtige baljer,fiskebog, lille planche af de forskellige fiske arter. Alle børn får lov til at prøve fiskenet. Når børnene har fanget noget, bliver det hældt over i den klare balje, så de kan studere de forskellige fiske arter. Børnene kan røre ved fiskene, og dufte vandet.

29 Musik og sang. Musik og sang. dk. Hjemme siden: Hvor der er beskrevet mange lege og musik for børn og voksen.

30 Hvorfor er det vigtig for børn at synge, spille, lave drama? Når børn laver sang lege, drama, eller rollelege med musik til, udvikler de deres motorik, og de opnår nær kontakt til de andre børn,og derved udvikler bedre evne til læring. Øverst i Maslows behovspyramide er selvrealiseringsbehov beskrevet, at udvikle sig kreativt er menneskets grundlæggende behov. Musik har en effekt, til at vi bevæger os,til rytmer og tonernes variation, det giver en æstetisk oplevelse,hvor ved børnene, kan danser eller være lyttende, eller bare sidde og synge med.

31 Hvordan kan jeg som pædagogisk assistent motiver børnene til at synge? Nu skal vi alle, prøve at synge og lave drama til en fantasi sang, som handler om en pige, en trold og nogle af skovens dyr,, sangen hedder pigen med guld stenen. Er der nogle af jer børn, som kender den? Vi kan prøve, at synge den nogle gange, så kan i lære far og mor den, for jeg er ret sikker på de ikke kan den.

32 Hvordan kan jeg som pædagogisk assistent motiver børnene til leg? Jeg har engang arbejdet i en anden børnehave. Der lærte jeg nogle søde børn at kende. De elsket at lave nogle sjove leg. De lærte mig en leg, som jeg ikke tror i kender. Kunne i tænke jer også at lære den?

33 Hvordan. får jeg børnene til at lave drama Godmorgen alle børn. Kan i huske den historie om pigen med guldstenen som jeg læste for jer i går? Jeg syntes det kunne være sjovt, at vi prøvede at lave et skuespil/drama spil Som handler om historien. Jeg finder noget tøj og dragter frem, og så tager vi over i spejder hytten ved skoven. Vi tager, alle sammen vores madpakker og drikkelse med,og så leger vi og hygger os. Måske er vi heldige, at finde vores ler trolde, som vi satte i skoven forleden dag.

34 1. Pigen med guldsten, gik en tur i skoven hun havde- fin- strut kjole på. Trylle trylle tryl-lø. 2. Trolde olde sprang, ud af sin hule, så fløj en ugle, og trolden fik en bule. Trylle trylle tryl-lø. 3. Pigen og trolden, gik videre ind i skoven, ulven tittet frem, men han var for doven. Trylle trylle tryl-lø. 4. Ræven luskede frem, for maven var tom, nu vil han have, en rigtig stor vom. Trylle trylle tryl-lø. 5. Pigen og trolden, mødte en nisse, nisse kunne trylle, det ku pigen osse. Trylle trylle tryl-lø. 6. Nisse og pigen, tryllede søen frem, op af vandet- kom- klovn-fisk og sælen. Trylle trylle tryl-lø. Skrevet af Amalie og Jeanette.

35 Aktivitet dyr leg. Jeg får børnene til at stå i en pædagogiks rund kreds. Der ved, har jeg fokus på alle børnene. Børnene skal hver i sær tænke på et dyr, fra naturen fra skoven eller et dyr som de har derhjemme. Der efter skal børnene ind i rundkredsen,og kravle og snog sig, og sige lyde og bevæge sig med fagter og mimik som det dyr de forstiller sig. De andre børn,skal så prøve at gætte, hvad det er for et dyr. Det barn som gætter dyret, skal så ind i rundkredsen.

36 Aktivitets beskrivelse på drama leg. Denne her leg, har en historie og et handlingsforløb, hvor der er nogle regler. Den giver børnene chance for at roter, så alle kan prøve de forskellige roller. Børnene sidder i en rund kreds, og nogle sidder med spande og tromme stikker. Uden for rundkredsen står 3 børn iført de beskrevne dragter med en trylle stav. (En trold i trolddragt/ en nisse i nissedragt/en pige med strutkjole. Forsættelse næste side.

37 Aktivitet beskrivelse på drama leg. Forsættelse. Når pigen, trolden, og nissen bliver nævnt i sangen,( pigen med guldstenen) træder de ind i rundkredsen, og laver fagter og bevægelser og mimik, til det som bliver sunget i sangen. 3 børn fra rundkredsen bliver udpeget som ( ugle,ræv,ulv), og de skal lave fagter og lyde og bevægelser,som illustrer disse dyr, når de bliver nævnt i sangen.

38 Aktivitet på pigen med guldstenen/drama. Historien med pigen med guldstenen. Pigen med guldstenen/gerteud : orange paryk, kjole. Molly : sort dragt. Mor : kjole. Far : bukser jakke. Gertruds mand : Bukser og jakke. Sort paryk. Gamle mand :Hvidt skæg, beskidt jakke. Heks: dragt, hat. Ugle dragt. Ræv dragt. Trolde dragt. Skole børn : deres eget tøj. Trylle stav. Bær. Guldsten.

39 Aktivitet på pigen med guldstenen/drama. Der snakkes, med børnene om hvem vil være hvad. De resterende børn skal spille skole børn. Børnene bliver klædt på, i spejder hytten. Vi går uden for, og sætter os i græsset. Historien bliver læst op, og så er det hvert barns rolle, at prøve spille historien som bliver læst op. Gertrud Molly Trold Heks

40 Medie. Sten Cnops Rasmussen. It med story line.

41 Hvorfor er det vigtig at børn lære at tage billeder? I dag er børns hverdag præget af meget elektronik. Hvis børnene skal følge den udvikling, og indgå i sociale relationer når de bliver ældre, så er det vigtig,at børnene allerede fra vuggestue alderen, får lov til at røre og trykke,på for eksempel ipad,eller tage billeder med mobil telefon. Det er også med til at udvikle børns læring og udvikling. Mange af aktiviteter i instuitionern,laves i dag på computer,ipad, og mobil. Der findes mange forskellige spil,for eksempel vendespil, og børnene lære nu, helt fra de er små, at stave på en ipad. I dag er det sjældent, at man ser folk med kamera, det er ipad og mobil som bruges.

42 Hvordan kan jeg som pædagogisk assistent motiver børnene til at lave et vende spil? Nu skal i prøve at høre. Kender i det spil som hedder vende spil? Har i prøvet at tage billeder med en ipad? I dag får i alle sammen lov til, at prøve at tage billeder med ipad en. Jeg syntes,det kunne være sjovt, at vi selv laver et vende spil. Vi tager alle sammen tøj på. Vi går en tur,og ser om vi møder nogle dyr. Til sidst går vi ind i skoven, og spiser vores madpakker.

43 Hvert barn får lov til at tage et billede af de dyr vi ser på turen. Det første dyr vi møder er en kat, et af børnene tager et billede af katten på ipad. Det næste dyr børnene får øje på, er to hund som er ude og løbe på marken.. Vi går gennem parken, og der bliver taget billede af en solsort som sider oppe i et træ. Inde i skoven ser vi en sko snegl, og en bille, en orm, og en edderkop i et spindel væv. ser en bænkebider og en skrubtusse, og på vejen hjem,ser vi heste på en mark. Næste dag vil vi kigge på de billeder,som vi har taget.. Aktivitet på vendespil.

44 Dyrebilleder til vendespillet.

45 Dyrebilleder til vendespil.

46 Aktivitet børnene laver vendespil. Jeg vil samle børnene, hvor vi sætter os ned og kigger på de billeder, som vi tog med ipad i går. Vi vil udskrive fra ipad en og bagefter laminer dem til et vendespil. Alle børnene, er med til at udvælge nogle dyr fra ipad, som vi tog i går. Vi vil snakker om de forskellige dyr. Hvad de spiser, hvad farve de har, og hvad de hedder. Hvor mange år kan de blive, og findes de også i andre lande end Danmark. Vi kigger i en dyrebog, og finder planchen frem, og finder dyrene der. Vi vil snakker om,at en solsort både kan være sort og brun, en hest kan være lille og stor osv.

47 Tak Denne (storie line )som jeg har lavet, kunne jeg ikke havde lavet, hvis jeg ikke havde haft sådan nogle fantastiske og dygtige og inspirerende lære. Jeg har, fået utroligt meget viden og erfaring inden for ka fag. Jeg har, fået åbnet øjnene op for mange forskellige aktiviteter, som jeg ikke selv havde tænkt over var muligt. Natur: Den dag vi var i Hansted skov,blev jeg forbavset over, hvor mange forskellige svampe,der egentligt var i skov bunden. Det havde jeg aldrig lagt mærke til før. Værksted: Jeg blev vildt imponeret over,hvad et stykke papir, og noget maling kan ud rette. Jeg fik lavet nogle flotte kort. Musik : Har ikke tænkt over, hvad nogle spande og træpinde, og en sang kunne udvikle sig til. Sikke et flot musik stykke vi fik lavet. Medie : Må indrømme,at efter næsten 2 år, er det først nu, jeg fandt ud af at oprette en mail på min iphone,og sende billeder til min computer. Dejligt at føle sig som en it nørd. Men hyperlinks skal jeg hvis øver på endnu.

48 God fornøjelse Sten med læsning.

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen Kaninen pixeline Af Kit G. Laugesen indledning Storyline er en lille historie om kaninen pixeline som godt kan lide farver. Målgruppe er dagpleje/vuggestuebørn i alder 1-3år,da jeg selv er dagpleje er

Læs mere

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Stjernemanden Arthur Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Indholdsfortegnelse Stjernemanden Arthur Historie Værksted Fokus spørgsmål Trylledej Dekoration Musik Fokus spørgsmål Arthur skal en

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 10 nummererede opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere. Børnene kan se rækkefølgen i det

Læs mere

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248)

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Aben Abelone Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Indholdsfortegnelse: INDLEDNING HISTORIEN OM ABEN ABELONE VÆRKSTED Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MEDIE Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MUSIK: Teori Aktivitet

Læs mere

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager Aktivitet 2 Lav trolde - lysestager Motivation Trolde bor i skoven, og de har derfor ikke strøm så de kan få lys. De bruger stearinlys. I dag skal vi farve vores egne flotte trolde lysestager. I bestemmer

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner vuggestuen i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard Heidi s dagpleje Heidis dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Indledning. Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge.

Indledning. Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge. Anja Andersen Indledning Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge. Det er igennem alle aktiviteter vigtigt, hele tiden at have i baghovedet, at vi

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R Storyline af Helle Bennedsen INDHOLDSFORTEGNELSE Historien: Grisen Arthur Værksted Modellervoks, Klodser. Natur Bladkranse, Bålmad. Medier Fotografering

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

S t o r y l i n e. Målgruppe 0-3 år. Af Marianne Hahn

S t o r y l i n e. Målgruppe 0-3 år. Af Marianne Hahn S t o r y l i n e Målgruppe 0-3 år Af Marianne Hahn Indholdfortegnelse Historie Teori Motivationshistorie Aktiviteter Teori Værksted Natur Musik Drama Medier Motivationshistorier Værksted Historie 1 Historie

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Den voksne går bagved

Den voksne går bagved Læreplaner Læreplaner skal bruges som et pædagogisk arbejdsredskab, som skal være med til at dokumentere og synliggøre det pædagogiske arbejde i børnehaven. Lærerplaner skal udarbejdes udfra følgende 6

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven Essenbækken. Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag - Fortællerunde - Ugens professor (efter efterårsferien) - Stjernestund Social læring - Massage - Klassemøde - Den varme stol - Sisi og Pipins læsebog (lektie) og opgaver

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner i Børnehuset Troldblomst. Her kan I læse om, hvordan vi arbejder med de pædagogiske lærerplaner i vuggestuen.

Pædagogiske lærerplaner i Børnehuset Troldblomst. Her kan I læse om, hvordan vi arbejder med de pædagogiske lærerplaner i vuggestuen. Pædagogiske lærerplaner i Børnehuset Troldblomst Her kan I læse om, hvordan vi arbejder med de pædagogiske lærerplaner i vuggestuen. Alsidig personlig udvikling Handler om den måde, barnets personlige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

En god skolestart Maj 2017 www.hoejvangskolen.horsens.dk Højvangskolen, Højvangsalle 20, 8700 Horsens, tlf.: 7629 4040, mail: hojvangskolen@horsens.dk EN GOD SKOLESTART Børn fødes med et væld af ressourcer

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 7 nummerere opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere og et A-4 opslag (Kopier det 140 % op

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012

JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012 JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012 KROP OG BEVÆGELSE Efter en lang pause med temaugerne sommeren over, var det nu tid til vores femte temauge, som var læreplanspunktet Krop og bevægelse. MANDAG: Vi

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Historien om heksen, der heksede Madmor Inger om til Mageløse Madam Inger og fik hende til I dag bor der en masse søde børn og nogle voksne ude i huset på

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2015

Nyhedsbrev Februar 2015 Fælles for hele Børnehuset Nyhedsbrev Februar 2015 Fødselsdag for hele Børnehuset: Tirsdag den 3. Februar holder vi fødselsdag for hele børnehuset med bla. Underholdning fra børnene og fællesspisning.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Skovnissen Kogle Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Udgiver: Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøm Titel: Skovnissen Kogle Forfatter: Marie Roland Tarby Layouter: Mette Millner Hansen Fotos: Marie

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh milik publishing Engang troede menneskene i Grønland på Havets Moder. Hun boede på havets bund og herskede over alle havets

Læs mere

JEG er din KARTOFFEL!

JEG er din KARTOFFEL! JEG er din KARTOFFEL! I dette hæfte kan du lære noget om mig. Skriv dit navn: Ha det sjovt! Jeg er din Kartoffel! side 2 af 14 Mit kartoffelliv: Fra knold til kartoffelplante til knold. Jeg bliver lagt

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Røvergården. Evald Tang Kristensen

Røvergården. Evald Tang Kristensen Røvergården Evald Tang Kristensen Der var engang en pige, der ville giftes, men hun ville lige godt kun have en mand med rødt hår og rødt skæg. Omsider kom der også sådan en frier, og hun sagde ja. Han

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Efterår September, Oktober, November

Efterår September, Oktober, November Efterår 2018 - September, Oktober, November Krop og bevægelsesdag - Spring ud i naturen Så har vi krop og bevægelses dag. I dag er vi taget over på multibanen, hvor vi startede ud med opvarmning, som bestod

Læs mere

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015.

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015. Årshjul 2014 2015: Årshjulet 2014 2015 er beskrevet i form af en skriftlig redegørelse, en planche, ugeplanerne, dokumentationsmapperne samt Barnet bog, der alt sammen er placeret i vores fællesrum, hvori

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Musical med bogstavmusikanterne

Musical med bogstavmusikanterne Musical med bogstavmusikanterne En musisk vej ind i læsningen Skrevet af Mette Bech Baggrund Musicalen med bogstavmusikanterne er udviklet af Mette Bech. Børnehaveklassen på Højelse skole har siden 2006

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere