Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-9:30 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen (O) Henning Jørgensen (F) Steen Christensen (A) Uffe Sørensen (J)

2 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Tillægsdagsorden accepteret.

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Brønderslev Ældreboligselskab (Mozartvej 1-47, Brønderslev og Voldgade 35-65, Jerslev) - regnskab for 1. april 2008 til 31. marts Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Låneoptagelse Midtvejsregulering positive og negative tillægsbevillinger Ansøgning om samlet frigivelse af rådighedsbeløb til bygningsvedligehold Politik for aflønning af ansatte i fleksjob Indgåelse af udfyldningsaftaler Tilslutningspligt til antenneforeninger Tillæg til spildevandsplanen for den tidligere Dronninglund Kommune - Mejeriparken, Hjallerup Tillæg til spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune - afskæring af spildevand fra Try, Rørholt og Østerled til Asaa Renseanlæg Lokalplanforslag nr for "Sikret ungdomsinstitution, Brønderslev" og kommuneplantillæg 24 (B) Orientering Lukket sag - Forlængelse af betalingsaftale med KMD 14 Lukket sag - Forespørgsel om kommunens interesse i køb af ejendom 15 Lukket sag - Ansøgning om fornyelse af alkoholbevilling og udvidet åbningstid til kl Lukket sag - Orientering Tillægsdagsorden: 17 Lukket sag - Areal til træningshal ved Brønderslev Hallen

4 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Brønderslev Ældreboligselskab (Mozartvej 1-47, Brønderslev og Voldgade 35-65, Jerslev) - regnskab for 1. april 2008 til 31. marts J.nr.: S55/dwokbd 09/24100 Åben sag ØK Sagsfremstilling: Domea fremsender den 3. september 2009 et godkendt og underskrevet årsregnskab for 2008/2009 samt revisionsprotokollat for Brønderslev Ældreboligselskab til Økonomiudvalgets godkendelse. Regnskabet er godkendt af repræsentantskabet den 18. august Lejen er i året steget med 1,73% pr. m 2 = 14,61 kr. pr. m 2 for de i alt 34 boliger. Administrationsbidraget udgør kr. (sidste år kr.) pr. lejemål. Resultatopgørelsen for 2008/2009 udviser et overskud på kr., som er anvendt til henlæggelse til planlagt periodisk vedligeholdelse og fornyelser. Overskuddet skyldes primært, at det i budgettet afsatte beløb til almindelig vedligeholdelse samt diverse udgifter ikke er anvendt fuldt ud. Herudover har der været budgetteret med udgift på forbedringsarbejde. Forbedringsarbejdet blev imidlertid nedskrevet med sidste års overskud, hvorfor der ikke har været udgifter hertil i år. Årets henlæggelse til planlagt og periodisk vedligeholdelse og fornyelser udgør kr. svarende til kr. pr. lejemål. Henlæggelserne er ifølge langtidsplanen for drift og vedligeholdelse tilstrækkelig til at dække de kommende års udgifter. Revisionen anbefaler, at henlæggelserne løbende øges, indtil de udgør kr. pr. lejemål. Egenkapitalen sammensættes således: Dispositionsfonden kr. mod kr. ved årets begyndelse. Arbejdskapitalen udgør 0 kr. mod kr. ved årets begyndelse. Udgifter til boligadministrationen er medtaget i regnskabet. Revisionspåtegningen har ikke givet anledning til bemærkninger. Center for Økonomi foreslår, at Økonomiudvalget godkender regnskabet for perioden 1. april 2008 til 31. marts Påtegning fra Center for Økonomi: Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Godkendt.

5 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2009 J.nr.: Ø09/dwokhoc 09/11845 Åben sag ØK Sagsfremstilling: Stabschefen for Økonomi og IT fremsender budgetopfølgning 3 pr. 30. september Ifølge Principper for Økonomistyring udarbejder Center for Økonomi kvartalsvise budgetopfølgningsrapporter til Forretningsledelsen, der fremsender budgetopfølgningen til Fagudvalg og Økonomiudvalg/Byråd. Budgetopfølgningsmaterialet udarbejdes på alle politikområder. Budgetopfølgning 3 viser, at der pt. forventes følgende budgetafvigelser: Serviceudgifter... Overførsler... Anlæg... Finansiering... Netto kr kr kr kr kr. En uddybende forklaring på afvigelserne fordelt på politikområder og udvalg fremgår af vedlagte bilag over den samlede budgetopfølgning 3 pr. 30. september Der vedlægges ligeledes status vedr. opfølgningen på aftalepunkterne fra budget Det bemærkes endvidere at budgetopfølgning 3 har en afledt effekt på 2010 svarende til en merudgift på i alt 2,3 mio. kr. Endvidere sker der pt. omlægninger på beskæftigelsesområdet, ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov (STU), samt anbringelse af børn og unge. Der er derfor ikke foretaget konkrete 2010-vurderinger på disse områder. Budgetopfølgning 3 danner udgangspunkt for positive og negative tillægsbevillinger til budgettet for Stabschef for Økonomi og IT fremsender budgetopfølgningen til behandling, og foreslår at byrådet godkender positive og negative tillægsbevillinger på netto kr kr. til budgettet for Tillægsbevillingerne finansieres af kassebeholdningen. Forretningsledelsen behandlede den 10. november 2009 budgetopfølgning 3 med følgende bemærkninger: Det foreslås, at merudgiften på 1,5 mio. kr. til vikarpuljen dækkes af som en kollektiv ordning blandt de institutioner som deltager. Det forslås endvidere at det ændrede skøn over PL i 2009 indregnes, således budgetterne i 2009 nedsættes på de relevante driftskonti. I forbindelse med budget 2010 er der taget højde for mange af budgetopfølgningens forhold. Forretningsledelsen udtrykker dog bekymring over udviklingen i udgifterne på de specialiserede sociale områder og beskæftigelsesområdet.

6 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 922 Specielt områderne STU/USB, anbringelser af børn og unge samt indsatsen for øget aktivering, herunder etablering af de ønskede kommunale løntilskudspladser, må ses som problematiske i forhold til at opnå de ønskede målsætninger der er indeholdt i budget Bilag: Budgetopfølgningsrapport til Økonomiudvalget. Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Økonomiudvalget anbefaler Forretningsledelsens forslag. Budgetopfølgningen udsendes til fagudvalg til behandling.

7 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Låneoptagelse 2009 J.nr.: Ø20/dwokhoc 09/28959 Åben sag ØK Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune har tidligere foretaget låneoptagelse 2 gange pr. regnskabsår, dels ultimo kalenderåret, og dels lige inden sidste frist pr. 31. marts året efter. Der skal derfor tages stilling til, om der skal optages lån inden udgangen af 2009, eller om kommunen skal vente til sidste frist pr. 31. marts Efter de faktiske afholdte udgifter i 2009 til dato er der mulighed for låneoptagelse nu på 30,0 mio. kr. Den gennemsnitlige 12 måneders kassebeholdning ved sidste månedsskift udgjorde imidlertid 121,3 mio. kr. Kommunen har derfor ikke akut behov for at styrke kassen med låneoptagelse nu. Stabschefen for Økonomi og IT foreslår derfor, at låneoptagelse for 2009 udskydes til sidste frist pr. 31. marts Det foreslås endvidere, at i det omfang de meddelte lånerammer for 2009 ikke udnyttes, fremsendes ansøgning til Indenrigs- og Socialministeriet om overførsel af restbeløb til Ansøgning herom skal ske senest 11. januar Det skal bemærkes, at der i budget 2009 er budgetteret med låneoptagelse på 20,9 mio. kr. Der er til dato optaget lån på 4,9 mio. kr. vedrørende ældreboliglån. Kommunens låneramme i 2009 er på 32,4 mio. kr. + ældreboliglån, jordforsyning mm. Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Godkendt.

8 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Midtvejsregulering positive og negative tillægsbevillinger J.nr.: S03/dwokhoc 09/27892 Åben sag ØK/BY Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune modtager ultimo 2009 et beløb på kr. i midtvejsregulering fra staten til dækning af DUT-kompensation som følge af lovændringer. Heraf skønnes Brønderslev Kommune at skulle anvende kr. De væsentligste er: Bortfald af momsrefusion vedrørende kollektiv trafik, kr. Lempelse af kravene vedrørende kollektiv trafik, kr. Kontinuitet i anbringelsessager vedrørende børn og unge, kr. Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere, kr. Initiativer for at forhindre udsættelse af lejere, kr. Refusionsomlægning sygedagpenge, kr. Sygedagpenge, udvidelse af arbejdsgiverperioden, kr. Omlægning af betaling af grundvandsafgift, kr. Ændring af almenboliglovgivningen grundkapitaludgifter, ( kr.) 0 kr. Loft over egenbetaling for madservice i plejeboliger, ( kr.) 0 kr. Øvrige, kr. Fra 2010 er merudgifterne til disse lovændringer medtaget og indregnet i det vedtagne budget. Merudgifterne fordeler sig på lov- og politikområder jfr. vedlagte oversigt. Stabsenheden for Økonomi og IT foreslår: at der godkendes en positiv tillægsbevilling på kr. til dækning af merudgifter i 2009 som følge af lovændringer. at der godkendes en negativ tillægsbevilling på kr. som modtages i midtvejsregulering i 2009 til dækning af merudgifter som følge af lovændringer (DUTkompensation). Bilag: Lov- og Cirkulæreprogram 2009 til bevilling.xls

9 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 925 Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Indstilles godkendt.

10 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Ansøgning om samlet frigivelse af rådighedsbeløb til bygningsvedligehold 2009 J.nr.: S05/dwbbom 09/29225 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 9. november 2009: Restbeløbet søges frigivet. Punkterne 1-2 søges finansieret delvis som energiprojekter. Punkt 3 afventer nærmere stillingtagen. Punkt 4-6 godkendt. Med henvisning til budgetaftale 2009 afsættes kr. til igangsætning af renovering af skolegård på Toftegårdsskolen. Udvalget imødeser fremsendelse af projekt vedrørende omklædningsfaciliteter på Margrethelund. Sagsfremstilling: 1. Rådighedsbeløb til udbedring af udvendig belysning ved Brønderslev Bibliotek (09/27734) Fagenheden for Teknik og Miljø har ved flere lejligheder drøftet muligheden for at forbedre den udvendige belysning ved Brønderslev Bibliotek - primært ved indgangspartiet. Der er nu udarbejdet et projekt, som kan gennemføres for kr. Fagenheden bemærker, at de frigivne midler til projekter under kr. er anvendt, hvilket fremgår af medsendt oversigt over forbrug i Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af projektet. 2. Rådighedsbeløb til udskiftning af vinduer på Dronninglund Rådhus (Miljø, vand og naturafd.) (09/27735) Gennem efterhånden en del år - såvel i Dronninglund Kommune og nu i Brønderslev Kommune er der ofte klaget over indeklimaet i Miljø-, vand- og naturafdelingen på Dronninglund Rådhus. Der er tale om at udskifte utætte og ikke tidssvarende vinduer i hele sydfacaden (stueetagen). Dels for at fjerne generende træk, og dels på grund af store indeklimaproblemer med meget varme kontorer i sommerperioderne. Arbejdstilsynet har tidligere nævnt problemstillingen, ligesom personalet jævnligt har klaget over indeklimaet - senest ved udarbejdelse af APV.

11 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 927 Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af projektet. 3. Rådighedsbeløb til udskiftning af fejlstrømsrelæer (09/26745) Sikkerhedsstyrelsen stiller fortsat krav om HPFI-relæer (fejlstrømsafbryder) i alle eksisterende offentlige bygninger som fx. skoler børnehaver m.v. Kravet var oprindeligt med en tidsfrist, der hed senest den 1. august Der stilles dog fortsat krav om installation i alle nye installationer. Tidskravet i eksisterende bygninger blev udskudt til den 1. august På den baggrund planlægger Fagenheden for Teknik og Miljø at udskifte fejlstrømsrelæerne på Dronninglund Skole samt en række andre kommunale bygninger i Dronninglund. Der er indhentet overslagspris på kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af udskiftningen af fejlstrømsrelæer i kommunale bygninger i Dronninglund by, hovedvægten lagt på Dronninglund Skole. 4. Rådighedsbeløb til udskiftning af fejlstrømsrelæer og opfyldelse af en række mindre påbud fra Sikkerhedsstyrelsen på Hjallerup Skole (09/26744) Den 7. september 2009 har Sikkerhedsstyrelsen - AKE - foretaget eftersyn af de elektriske installationer på Hjallerup Skole. Eftersynet er foretaget i kontor, kantine/køkken, sløjd, edb, hjemkundskab, fysik, 4 klasselokaler, samt visuelt tjek af tavler og test af HPFI-afbrydere i de tavler, hvor de fandtes. AKE vurderer, at el-installationen på Hjallerup Skole generelt er meget pænt vedligeholdt. På trods heraf påpeger AKE en række forhold som jf. stærkstrømsloven skal bringes i orden. Ikke overholdelse af stærkstrømsloven kan straffes med bøde. Fagenheden for Teknik og Miljø har herefter prisfastsat de enkelte forhold, herunder udskiftning af HFI-relæer til HPFI-relæer m.v., og de samlede omkostninger ved opfyldelsen af kravet er beregnet til kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet frigiver kr. til gennemførelse af udbedringen og udskiftningen af fejlstrømsrelæer på Hjallerup skole. 5. Yderligere frigivelse af rådighedsbeløb til efterkommelse af AT-påbud på Brønderslev Musikskole (09/11196) Byrådet meddelte den 25. juni 2009 en anlægsbevilling på kr. til efterkommelse af AT-påbud vedr. akustik, toilet og fugt på Brønderslev Musikskole, Torvegade 5 i Brønderslev. Påbuddet drejede sig om A. personaletoiletforhold B. akustik C. fugtskader

12 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 928 D. brug af autoriseret arbejdsmiljørådgiver De frigivne midler har vist sig ikke at være tilstrækkelige - begrundelse kan findes i efterfølgende opsamling på de enkelte påbud: A. Påbuddene omkring toiletforhold er løst ved etablering af et ekstra toilet + bås samt isætning af nøglecylindere. B. Akustikpåbuddet bestod i en registrering af efterklangstider i alle undervisningsrum. Disse blev udført og påbuddet dermed efterkommet, men de indsendte målinger har efterfølgende resulteret i et nyt påbud fra Arbejdstilsynet. Det nye påbud består i at "nedbringe den unødige støjpåvirkning af de ansatte, der underviser i musik, herunder sikre, at de akustiske forhold i lokalerne er tilfredsstillende." Påbuddet skal være efterkommet inden den 1. januar Når man sammenholder de foretagne målinger af efterklangstider med de krav, der er til de enkelte lokaler, samt kommentarerne i medarbejdernes APV er, viser der sig et behov for at udføre akustikregulering i større eller mindre grad i 6 lokaler. Akustikreguleringen udføres som en fleksibel og flytbar ophængning af "lydflåder", der reducerer efterklangstiden i lokalerne, og som kan flyttes rundt efter behov, hvis brugen af lokalerne skulle ændre sig i fremtiden. Den samlede udgift til dette vurderes at blive ca kr. C. Fugtskaderne er opdelt i 2 årsager: 1. Utæthed i tagkonstruktionen: Man har nu endelig fået stoppet de utætheder, der har været gennem længere tid. Man fandt bl.a. ud af, at en del af utætheden skyldtes en konstruktionsfejl, da husets kviste fik nyt tag tilbage i Konstruktionsfejlen resulterer i en al for hurtig nedbrydning af zinkbeklædningen på kvistenes tage. Det var således nødvendigt med nyt tag på kvisten, hvor utætheden var lokaliseret, men da konstruktionsfejlen gik igen på husets øvrige kviste, blev disse også skiftet. Samlet pris: kr. Den udførende entreprenør har siden udførelsen lukket sit firma, så det har ikke været muligt at reklamere. Der er blevet brugt en del midler på at lokalisere fugtskadens omfang og blotlægge de skadede konstruktionsdele og derefter afrense disse. Der er nu igangsat en reetablering, der indebærer arbejder fra både tømrer, elektriker og maler, hvilket skønnes at koste omkring kr. Der er for nyligt konstateret en gammel skade (en "død" skimmelsvamp, der ikke er i vækst) i et af de øvrige lokaler - denne kræver også en udbedring, men omfanget er endnu ikke fastlagt. Der bør afsættes ca kr. til disse arbejder. 2. Fugtindtrængning i kælderlokale: Der er konstateret en meget høj fugtighed i både vægge og gulv i et af kælderens undervisningslokaler (det lavest liggende). Det kan derfor blive nødvendigt at hugge gulvet op og etablere et nyt terrændæk, der kan stoppe fugtindtrængningen. Derefter skal lokalets overflader reetableres med el- og varmeinstallationer, og der skal etableres en form for ventilation af lokalet for at sikre tilstrækkelig luftudskiftning. Disse arbejder skønnes at koste omkring kr. D. Arbejdstilsynet har påbudt os at bruge en autoriseret arbejdsmiljørådgiver til at kontrollere vores tiltag på sagen, således at Arbejdstilsynet har en sikring for at arbejderne vedr. fugt og skimmel udføres korrekt. Rådgiveren har desuden udført en kvalitetskontrol af den udførte afrensning ved hjælp af indsendelse af prøver til et laboratorium. Der er indtil videre brugt ca kr. i honorar til den autoriserede arbejdsmiljørådgiver, og der skal nok bruges kr. yderligere.

13 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 929 For at færdiggøre arbejderne på Musikskolen, er der således brug for en frigivelse af yderligere kr. Fagenheden for Teknisk og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til arbejder på Brønderslev Musikskole. 6. Frigivelse af rådighedsbeløb til indkøb af trappelift på Brønderslev bibliotek (09/28061) På Brønderslev Bibliotek opbevares en del bøger og øvrige materialer i kælderen, hvilket indebærer en hel del tunge løft for medarbejderne. I medarbejdernes APV er der udtrykt ønske om montering af en trappelift til aflastning. En sådan trappelift vurderes at ville koste omkring kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til etablering af trappelift på Brønderslev Bibliotek. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling til ovenstående 6 projekter. Det samlede beløb foreslås finansieret af rådighedsbeløb for Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi oplyser, at der pt. er kr. på anlægspuljen til bygningsvedligehold i Hvis der anvendes i alt kr. til Brønderslev Bibliotek - Trappeelevator ( kr), Musikskolen Brønderslev - Udbedring af fugtproblemer/akutstik ( kr.), Dronninglund Rådhus - Udskiftning af vinduer ( kr.), Brønderslev bibliotek - Udbedring af udvendig belysning ( kr.), Hjallerup Skole - Udskiftning af fejlstrømsrelæer ( kr.) og Dronninglund Skole - Udskiftning af fejlstrømsrelæer ( kr.), er der kr. tilbage på anlægspuljen til bygningsvedligehold i Bilag: Bygningsvedligeholdelse 2009 Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Indstilles godkendt.

14 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Politik for aflønning af ansatte i fleksjob J.nr.: P21/dwopimn 08/2240 Åben sag ØK Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 4. september 2008: Organisation og Personale anmodes om at udarbejde forslag. Jens Arne Hedegaard og Beslutning i Økonomiudvalget den 23. april 2009: Udsat. Oplæg udsendes. Beslutning i Økonomiudvalget den 7. maj 2009: Drøftet. Oplæg til politik fremlægges på næste møde. Mikael Klitgaard var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 28. maj 2009: Fremsendes til høring i MED-Hovedudvalget med rettelser. Uffe Sørensen var fraværende. Beslutning i MED-Hovedudvalget den 10. september 2009: Medarbejdersiden foreslog som udgangspunkt forslag 2. Dette fordi de troede, at der tages udgangspunkt i grundlønnen i forslag 1. Inger Marie Nielsen afkræftede dette, og udvalget indstiller derfor forslag 1 til Økonomiudvalget. Lene Faber, Lena Skjødsholm og Jon Miller var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Udsættes til næste møde. Formuleringen vedrørende lønbrøk/beskæftigelsesgrad ændres i overensstemmelse med lovgivningen.

15 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 931 Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Udsat. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Økonomiudvalgsmedlem Arne M. Jensen har anmodet om, at følgende punkt optages på Økonomiudvalgets dagsorden: Som der blev drøftet på mødet med Hovedudvalget kort før sommerferien er der forskel på hvordan de forskellige institutioner aflønner ansatte i fleksjob. Jeg vil gerne have et punkt på dagsordenen således vi kan få diskuteret en politik på området. Altså, at det som en del af personalepolitikken, kommer til at fremgå, at der er en politik på området. Kommunaldirektøren foreslår, at Organisation og Personale anmodes om at udarbejde beslutningsoplæg til Økonomiudvalget. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets møde den 23. april 2009: Notat fra Organisation og Personale vil blive udleveret på mødet. Personalechef Inger Marie Nielsen deltager under drøftelsen af dette punkt. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets møde den 28. maj 2009: Organisation og Personale har fremsendt oplæg til politik på området til Økonomiudvalgets behandling. Sagsfremstilling til sagens behandling i MED-Hovedudvalget den 10. september 2009: Den nye politik og fremgangsmåde vil blive indarbejdet i Personale ABC efter vedtagelse. Forretningsledelsen anbefaler i møde den 23. juni 2009 forslag 1. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets møde den 22. oktober 2009: Organisation og Personale har fremsendt revideret forslag til politik for aflønning af ansatte i fleksjob. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets møde den 19. november 2009: Organisation og Personale har fremsendt nyt notat til sagen. Bilag: Notat til Økonomiudvalgets møde den 19. november 2009 Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Godkendt.

16 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Indgåelse af udfyldningsaftaler J.nr.: P27/dwsuit 08/1767 Åben sag SU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Sundhedsudvalget den 9. november 2009: Indstilles godkendt. Birgitte Josefsen og Jette Ramskov var fraværende. Sagsfremstilling: På mødet den 18. maj 2009 besluttede Sundhedsudvalget, at der skulle arbejdes videre med udarbejdelse af udfyldningsaftalerne med Regionen. Kommunen er nu klar til at indgå disse aftaler på baggrund af budget Sundhedslovens 119, stk. 3, lægger op til, at kommunernes nye ansvar for patientrettet forebyggelse skal koordineres med Regionens ansvar og indsats. På den baggrund er der i forbindelse med indgåelse af Sundhedsaftale mellem Region Nordjylland og Brønderslev Kommune aftalt indgået en rammeaftale om den overordnede organisering af kronikerindsatsen. Heri beskrives: Fælles principper for sammenhængende og styrkede patientforløb Generel arbejdsdeling og dialog mellem region, kommune og praktiserende læger m.fl. Bestemmelser der sikrer, at indsatsen bygger på evidens og fælles kvalitet i ydelserne Denne generelle rammeaftale lægger op til, at der indgås sygdomsspecifikke aftaler for de enkelte kroniske lidelser, der skal præcisere regionens og kommunens myndighedsansvar i de enkelte dele af patientforløbet den specifikke arbejdsdeling for sygdomsgruppen, dvs. hvem gør hvad, og den aktivitet, aftalerne indebærer for region og kommune Brønderslev Kommune har for nuværende et rehabiliteringsprojekt, som bliver finansieret af puljemidler. Det har været aftalt at der skulle indgås udfyldningsaftaler på de tre specifikke kronikerforløb, som projektet omfatter, når der forelå erfaringer med organisering af fordeling og indhold i opgaverne. Det drejer sig om indsatser i forhold til diabetes 2, KOL (kronisk obstruktiv lungelidelse) samt borgere med hjerte-karlidelser. Der er fra regionen fremkommet et estimat på at opgaven for disse tre patientgrupper omhandler ca borgere i Brønderslev Kommune. Kommunen er forpligtiget til og har ansvar for den forebyggende indsats og skal koordinere og samarbejde med regionen om de patienter, som ligger i kronikerpyramidens niveau 2.

17 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 933 Erfaringerne fra Brønderslev Kommunes hidtidige organisering af opgaven er, at jo tættere på borgeren opgaven løses, jo større tilslutning er der fra målgruppen. For så vidt angår borgere med KOL, er der her tale om en meget ressourcesvag målgruppe, for hvem udkommet af indsatsen er afhængig af nærhedsprincippet. Borgere med hjerte-karlidelser og diabetes er for en dels vedkommende kendetegnet ved at være tilknyttet arbejdsmarkedet, hvorfor en hurtig og nærværende indsats ofte er påkrævet, for at sikre en hurtig tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår på den baggrund, at Brønderslev Kommune indgår udfyldningsaftaler med Region Nordjylland for KOL, diabetes 2 samt hjerte-kar. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger. Bilag: KOL udfyldningsaftale Hjerte-Kar udfyldningsaftale Diabetes udfyldningsaftale Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Indstilles godkendt.

18 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Tilslutningspligt til antenneforeninger J.nr.: P21/dwtftaj 09/23467 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 3. november 2009: Udvalget anbefaler fagenhedens indstilling. Ole Bruun er for at fastholde tilslutningspligt. Sagsfremstilling: I forbindelse med vedtagelse af lokalplanforslag nr for "Boligområde og rekreativt område ved Rævdalslunden, Dronninglund" foreslog fagenheden, at Udviklings- og Planlægningsudvalget tog stilling til, hvorvidt der fortsat skal indskrives tilslutningspligt til antenneforeninger i lokalplaner for nye boligområder. Udvalget ønskede forholdet nærmere belyst inden der blev truffet en afgørelse. Fagenheden har foretaget en høring af kommunens antenneforeninger samt andre tv-udbydere, der leverer tv via kabel. Der er modtaget kommentarer fra Bredbånd Nord, Hjallerup Antenneforening, Klokkerholm Antenneforening samt Brønderslev Antennelaug. Der er vedlagt to artikler om tilslutningspligt til antenneforeninger. Baggrund og lovgrundlag Planlovens 15, stk. 2, nr. 11 og 13 giver kommunen hjemmel til at fastsætte bestemmelser om tilslutningspligt til fællesantenneanlæg samt medlemspligt til en antenneforening eller grundejerforening, der driver et fællesantenneanlæg. Tilslutningspligten omfatter en pligt til at tåle den tekniske installation på ejendommen og en forpligtigelse til at betale tilslutningsbidrag samt andel af faste årlige udgifter. Tilslutningspligten omfatter ikke pligt til at aftage og betale for radioog tv-signal fra fællesantenneanlæg. Det oprindelige formål med tilslutningspligten var et ønske om at sikre forsyningen af radio- og tv-signal, og samtidig af æstetiske hensyn for at undgå antenne-/masteskove i boligområderne. Ifølge By- og Landskabsstyrelsen har den tekniske udvikling på området gjort det mindre relevant at foreskrive tilslutningspligt til antenneforeninger i lokalplaner. Desuden er der efter By- og Landskabsstyrelsens opfattelse ikke hjemmel til at kræve tilslutning til bredbåndsforbindelser. Kommentarer fra tv-udbydere Kommentarerne fra antenneforeningerne indeholder alle et ønske om at fastholde tilslutningspligt til antenneforeninger i nye lokalplaner. Dette ønske begrundes bl.a. med, at antenneforeningerne ikke vil have økonomi til at udlægge kabler i nye boligområder, hvis der ikke er tilslutningspligt. Desuden mener Hjallerup Antenneforening, at det vil stille nye medlemmer ringere end de eksisterende medlemmer af foreningen. Brønderslev Antennelaug stiller primært spørgsmål til en konkret sag om tilslutningspligt i Ådalen, som fagenheden har besvaret.

19 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side 935 Bredbånd Nord mener, at lovgrundlaget for tilslutningspligt er forældet, da der i dag er en lang række forsyningsmuligheder. Bredbånd Nord mener desuden, at det bør være forbrugerens frie valg, hvilken tv-leverandør de ønsker at benytte, og at tilslutningspligten begrænser den frie konkurrence på området. Bredbånd Nord gør også opmærksom på, at de mener, at tilslutningspligten bør ophæves i allerede eksisterende boligområder. Fagenhedens bemærkninger Det er fagenhedens opfattelse, at der ikke længere er et planlægningsmæssigt formål med at fastholde tilslutningspligt til antenneforeninger i nye boligområder. Der findes i dag en lang række forskellige tv-udbydere, der ønsker at forsyne nye boligområder. Det er dermed ikke nødvendigt at indskrive tilslutningspligt for at få et område forsynet. Brønderslev Forsyning har oplyst, at der ved byggemodning af bl.a. Læsøgade i Jerslev samtidigt er nedlagt kabler for TDC, Bredbånd Nord og Jerslev Antenneforening. Det er Brønderslev Forsynings opfattelse, at der generelt er interesserede tv-leverandører, der ønsker at nedlægge kabler i alle dele af kommunen. I de tilfælde, hvor flere forskellige leverandører nedlægger kabler samtidigt, vil det desuden være vanskeligt at afgøre hvilket selskab, der anvender en fællesantenne, der er tilslutningspligt til. De æstetiske hensyn kan indarbejdes i lokalplaner uden at indskrive tilslutningspligt ved at fastsætte begrænsninger for antal, størrelse og placering af antenner og paraboler på den enkelte ejendom. Bredbånd Nord ønsker desuden tilslutningspligten ophævet for de eksisterende boligområder. Ophævelse af tilslutningspligten i allerede udbyggede boligområder vil kræve dispensation fra de omfattede lokalplaner. Der kan ikke meddeles generel dispensation og hver enkelt dispensation vil skulle behandles enkeltvist. Alternativt skal der vedtages nye lokalplaner for områderne, der ikke indeholder tilslutningspligt, hvilket vil være meget ressourcekrævende. Fagenheden vurderer derfor, at det ikke er muligt at foretage en generel ophævelse af tilslutningspligten i eksisterende boligområder. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Udviklings- og Planlægningsudvalget godkender, at der fremover ikke skal indarbejdes tilslutningspligt til antenneforeninger i lokalplaner for nye boligområder. Bilag: Artikel om antenneforeninger Artikel om tilslutningspligt Kommentar fra Bredbånd Nord Kommentar fra Hjallerup Antenneforening Kommentar fra Klokkerholm Antenneforening Spørgsmål og besvarelse - Brønderslev Antennelaug Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Udviklings- og Planlægningsudvalgets indstilling indstilles godkendt.

20 Økonomiudvalget, den 19. november 2009 Side Tillæg til spildevandsplanen for den tidligere Dronninglund Kommune - Mejeriparken, Hjallerup J.nr.: P16/dwtfame 09/25625 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 9. november 2009: Indstilles til godkendelse som foreslået. Sagsfremstilling: Tillægget til spildevandsplanen omhandler et boligområde ved Algade/Østergade i Hjallerup og omfatter matr. nr.15h og 15eh, Hjallerup Fjerding, Hjallerup samt alle parceller, der efter den 9. september 2003 udstykkes fra ovennævnte ejendomme. Dette er detaljeret beskrevet i forslag til lokalplan nr for "Boligområde, Algade/Østergade Hjallerup", som er godkendt den 9. september 2003, og i kommuneplanen er lokalplanområdet omfattet af centerområde 5.C2. Området, der benævnes Mejeriparken, er i gældende spildevandsplan angivet som offentligt fælleskloakeret, men status skal ændres til fællesprivat spildevandsanlæg, eftersom ejendommenes kloaksystem er etableret som et fællesprivat anlæg, hvor ejerne i fællesskab ejer, driver og vedligeholder kloaksystemet. Området omfatter på nuværende tidspunkt matr.nr. 15eh, 15fn, 15h og 15fk, Hjallerup Fjerding, Hjallerup og har et samlet areal på ca m 2. Miljømæssig vurdering Ændringen er udelukkende en administrativ berigtigelse af spildevandsplanen uden indflydelse på miljøforhold. Spildevandet ledes til Hjallerup Renseanlæg, som har tilstrækkelig kapacitet til at behandle spildevandet. De udledte stofmængder til vandløbet, Klausholm Å er uændrede efter berigtigelsen af kloakeringsprincippet. Da ændringen er af administrativ karakter, foretages der ikke en egentlig miljøvurdering efter 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Godkendelsesprocedure Forslaget til tillæg til spildevandsplanen skal efter Byrådets vedtagelse offentliggøres i 8 uger inden tillægget kan vedtages endeligt. Samtidig med offentliggørelsen sendes forslaget til Byog Landskabsstyrelsen (Miljøcenter Aalborg) til orientering. Når offentlighedsfasen er overstået behandler Teknik - og Miljøudvalget forslaget på ny, inden der tages beslutning om endelig godkendelse. Den endelige afgørelse kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget indstiller til Byrådet, at forslaget til tillæg til spildevandsplanen for den tidligere Dronninglund Kommune - Mejeriparken i Hjallerup - godkendes til offentliggørelse i en 8 ugers høringsperiode. Bilag: Tillæg til spildevandsplan Brønderslev - Mejeriparken, Hjallerup

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:20 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:45 Karsten Frederiksen, Formand (C) Poul Pedersen (V) Søren Erik Nielsen (V) Ole

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:05 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. november 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 7 Mejeriparken, Hjallerup Ændring af kloakeringsprincip for boligområde fra offentlig fælleskloakeret

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol MED-udvalget for Børn og Kultur Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henning Risager, Formand Bente Kristoffersen Jill Joan Tubbert Mariane

Læs mere

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 6 Afskæring af spildevand fra til Asaa Renseanlæg August 2009 Indholdsfortegnelse 1 Forord 3 1.1 Baggrund 3 2 Planlægningsgrundlaget

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen (J)

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

! "# !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27(

! # !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27( ! "# %!%!%% )( *%( +(,(%-,(&,-),./,(&%,0 (), 1&!$,2($,((/2,+((.,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( +$7(!( 3(27( )& (%-8((/28%$ +( (&./ 0 () 2($ +((. 3%.( %+ ( %(5(!() (%- -) (&% 1&!$ ((/2 (&3( 4/(5%(6/ %$ :#;0!%)(

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 8. juni 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-19.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/121

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Pkt.nr. 18 Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget, at anbefale

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest.

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 11. september 2018 Sagsid 18/22236 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Erhvervsområdet Andrup Vest. Telefon 76 16 16 16 www.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Referat til Økonomiudvalget

Referat til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 12. juni 2013 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Brian Franklin, Carsten Fuhr, Elise Andersen,

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Separatkloakering på din vej

Separatkloakering på din vej Separatkloakering på din vej Lejre Forsyning Hvad er separatkloakering? Hvornår sker der hvad? Hvad skal du selv gøre? Hvorfor denne pjece? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...4

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

UDKAST - Udbygningsaftale

UDKAST - Udbygningsaftale Viborg Kommune UDKAST - Udbygningsaftale Mellem Grundejer, Britta Hedegaard Egeskovvej 1 8800 Viborg ( Grundejer ) Geopartner Landinspektører A/S Asmildklostervej 11 8800 Viborg Tlf. 8668 2504 CVR-nr.

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Ordinært møde Dato 19. marts 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Henning Risager Henrik Aarup-Kristensen Susanne

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Spildevandskloakering af nyt boligområde omfattet af Lokalplan 1111. 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Lovgrundlag...1 3. Plangrundlag...1

Læs mere

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2013 I det omdelte regnskabsmateriale er bestyrelsens beretning gengivet i den fulde ordlyd, og den indeholder en del forklaringer til regnskaberne. Her på generalforsamlingen

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 30. marts 2016

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Lufthavnsområdet, Thistedvej mv. som følge af nedlæggelse af Forsvarets renseanlæg.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Lufthavnsområdet, Thistedvej mv. som følge af nedlæggelse af Forsvarets renseanlæg. Punkt 5. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Lufthavnsområdet, Thistedvej mv. som følge af nedlæggelse af Forsvarets renseanlæg. 2012-17481. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller,

Læs mere

Notat. Bilag: Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: Industrimiljø Teknik & Miljø

Notat. Bilag: Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: Industrimiljø Teknik & Miljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 19. juni 2012 Sagsbehandler Hans Sonne-Frederiksen Telefon direkte 76 16 13 93 Sagsid 2012-9211 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: - Kommende

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 3. marts 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 17.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/112

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING SPILDEVANDSPLAN Tillæg 6 til Spildevandsplan 2012- Alminde FORSLAG I HØRING FRA 22. OKTOBER TIL 19. DECEMBER Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3 1.2 Tillæg 6 i forhold

Læs mere

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug Saxo Advokater Advokat Bjarne Aarup Håndværkervej 1 7120 Vejle Ø Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug 13. januar 2010 De har som advokat for Finn Franzen, Jesper Hyldenbrandt,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato

Læs mere

Ejendoms- og Arealudvalget

Ejendoms- og Arealudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 10. april 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Kystagerparken, By- og Teknikforvaltningen Anders Wolf Andresen, Steen Ørskov, Arne Bech, Ømer Kuscu Bemærkninger:

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ FORMÅL - BETYDNING - ANSVAR

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ FORMÅL - BETYDNING - ANSVAR SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ FORMÅL - BETYDNING - ANSVAR HVORFOR DENNE PJECE? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og vi inden for de kommende år skal forbedre forholdene på din ejendom

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 002

Kommuneplantillæg nr. 002 Kommuneplantillæg nr. 002 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområderne B 2.4 Vedtaget d. 29. april 2015 Nyt rammeområde B 2.4 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:30 Søren Steensen, Formand Inger Marie Nielsen Henning Risager Henrik Aarup-Kristensen Thomas Jepsen

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 09. juni 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 09. juni 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 09. juni 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 240. Orientering 3 241. Budgetopfølgning pr. 30. april 2008 4 242. Nedlæggelse af privat

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 5. september 2005 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere