Byrådet. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. november 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00

2 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo Jensen (V) Gitte Krogh (V) Martin Rishøj Jensen (V) Birgitte Josefsen (V) Carsten Jespersgaard (V) Kim Toft (V) Karsten Frederiksen (C) Johannes Trudslev Pedersen (A) Ole Bruun (A) Peer Thisted (A) Jette Ramskov (A) Adnan Jedon (A) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen (V) Runa Christensen (V) Poul Pedersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Bendt Danielsen (J) Johnny Sort Jensen (J) Uffe Sørensen (J) Henning Jørgensen (F) Steen Christensen (A) Arne M. Jensen (A) Eskild Sloth Andersen (A) Marianne Jensen (A) Ole Jespersgaard (A)

3 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Pkt. 7 udgår

4 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Spørgetid for byrådsmedlemmer Åbning af Algade for kørende trafik (stille) Midtvejsregulering positive og negative tillægsbevillinger Ansøgning om samlet frigivelse af rådighedsbeløb til bygningsvedligehold Kommunegaranti - Hjallerup Fjernvarme Ansøgning om kommunegaranti - Brønderslev Forsyning Lokalplanforslag nr for boliger og butikker i centerområdet, Dronninglund by Lokalplanforslag nr for "Sikret ungdomsinstitution, Brønderslev" og kommuneplantillæg 24 (B) Tinglysning af forblivelsespligt til Dronninglund Fjernvarme Tilslutningspligt til antenneforeninger Tillæg til spildevandsplanen for den tidligere Dronninglund Kommune - Mejeriparken, Hjallerup Tillæg til spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune - afskæring af spildevand fra Try, Rørholt og Østerled til Asaa Renseanlæg Projektorganisering i forbindelse med etablering af aktiveringstilbud Aktiveringspolitik og aktiveringsstrategi Indgåelse af udfyldningsaftaler Orientering Lukket sag - Areal til træningshal ved Brønderslev Hallen 18 Lukket sag - Orientering

5 Byrådet, den 26. november 2009 Side 1 01 Spørgetid for byrådsmedlemmer J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Status for genoptræning for kræftpatienter (Johnny Sort Jensen). Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende.

6 Byrådet, den 26. november 2009 Side 2 02 Åbning af Algade for kørende trafik (stille) J.nr.: G01/dwfsmbj 09/30448 Åben sag BY Sagsfremstilling: Byrådsmedlemmerne Jens Arne Hedegaard og Gitte Krogh har anmodet om, at følgende punkt optages på dagsordenen til Byrådets møde den 26. november 2009: Forslag: At Algade ændres fra at være gågade til "stillegade" med kørende trafik hurtigst muligt. Begrundelse: Byrådets beslutning om at gøre Algade til gågade var på tidspunktet for beslutningen en rigtig beslutning. Udviklingen har desværre vist, at dette ikke længere er tilfældet. Med Føtex åbning ved Østergade er byens centrum flyttet. For at sikre at der fortsat er basis for at drive forretning i Algade, Nygade m.m. er det nødvendigt igen at åbne Algade. Af tilkendegivelser fra de handlende i Algade + mange tilkendegivelser fra borgerne er det et udbredt ønske, at gaden igen åbnes. Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Oversendes til behandling i Teknik- og Miljøudvalget efter følgende afstemning: For 19 Imod 6 (Karl Emil Nielsen, Birgitte Josefsen, Gitte Krogh, Hans Chr. Holst, Jens Arne Hedegaard, Søren Erik Nielsen). Hverken for eller imod: 1 (Jens Fjendbo Jensen). Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende.

7 Byrådet, den 26. november 2009 Side 3 03 Midtvejsregulering positive og negative tillægsbevillinger J.nr.: S03/dwokhoc 09/27892 Åben sag ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune modtager ultimo 2009 et beløb på kr. i midtvejsregulering fra staten til dækning af DUT-kompensation som følge af lovændringer. Heraf skønnes Brønderslev Kommune at skulle anvende kr. De væsentligste er: Bortfald af momsrefusion vedrørende kollektiv trafik, kr. Lempelse af kravene vedrørende kollektiv trafik, kr. Kontinuitet i anbringelsessager vedrørende børn og unge, kr. Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere, kr. Initiativer for at forhindre udsættelse af lejere, kr. Refusionsomlægning sygedagpenge, kr. Sygedagpenge, udvidelse af arbejdsgiverperioden, kr. Omlægning af betaling af grundvandsafgift, kr. Ændring af almenboliglovgivningen grundkapitaludgifter, ( kr.) 0 kr. Loft over egenbetaling for madservice i plejeboliger, ( kr.) 0 kr. Øvrige, kr. Fra 2010 er merudgifterne til disse lovændringer medtaget og indregnet i det vedtagne budget. Merudgifterne fordeler sig på lov- og politikområder jfr. vedlagte oversigt. Stabsenheden for Økonomi og IT foreslår: at der godkendes en positiv tillægsbevilling på kr. til dækning af merudgifter i 2009 som følge af lovændringer. at der godkendes en negativ tillægsbevilling på kr. som modtages i midtvejsregulering i 2009 til dækning af merudgifter som følge af lovændringer (DUTkompensation).

8 Byrådet, den 26. november 2009 Side 4 Bilag: Lov- og Cirkulæreprogram 2009 til bevilling Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Godkendt. Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende.

9 Byrådet, den 26. november 2009 Side 5 05 Ansøgning om samlet frigivelse af rådighedsbeløb til bygningsvedligehold 2009 J.nr.: S05/dwbbom 09/29225 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 9. november 2009: Restbeløbet søges frigivet. Punkterne 1-2 søges finansieret delvis som energiprojekter. Punkt 3 afventer nærmere stillingtagen. Punkt 4-6 godkendt. Med henvisning til budgetaftale 2009 afsættes kr. til igangsætning af renovering af skolegård på Toftegårdsskolen. Udvalget imødeser fremsendelse af projekt vedrørende omklædningsfaciliteter på Margrethelund. Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: 1. Rådighedsbeløb til udbedring af udvendig belysning ved Brønderslev Bibliotek (09/27734) Fagenheden for Teknik og Miljø har ved flere lejligheder drøftet muligheden for at forbedre den udvendige belysning ved Brønderslev Bibliotek - primært ved indgangspartiet. Der er nu udarbejdet et projekt, som kan gennemføres for kr. Fagenheden bemærker, at de frigivne midler til projekter under kr. er anvendt, hvilket fremgår af medsendt oversigt over forbrug i Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af projektet. 2. Rådighedsbeløb til udskiftning af vinduer på Dronninglund Rådhus (Miljø, vand og naturafd.) (09/27735) Gennem efterhånden en del år - såvel i Dronninglund Kommune og nu i Brønderslev Kommune er der ofte klaget over indeklimaet i Miljø-, vand- og naturafdelingen på Dronninglund Rådhus.

10 Byrådet, den 26. november 2009 Side 6 Der er tale om at udskifte utætte og ikke tidssvarende vinduer i hele sydfacaden (stueetagen). Dels for at fjerne generende træk, og dels på grund af store indeklimaproblemer med meget varme kontorer i sommerperioderne. Arbejdstilsynet har tidligere nævnt problemstillingen, ligesom personalet jævnligt har klaget over indeklimaet - senest ved udarbejdelse af APV. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af projektet. 3. Rådighedsbeløb til udskiftning af fejlstrømsrelæer (09/26745) Sikkerhedsstyrelsen stiller fortsat krav om HPFI-relæer (fejlstrømsafbryder) i alle eksisterende offentlige bygninger som fx. skoler børnehaver m.v. Kravet var oprindeligt med en tidsfrist, der hed senest den 1. august Der stilles dog fortsat krav om installation i alle nye installationer. Tidskravet i eksisterende bygninger blev udskudt til den 1. august På den baggrund planlægger Fagenheden for Teknik og Miljø at udskifte fejlstrømsrelæerne på Dronninglund Skole samt en række andre kommunale bygninger i Dronninglund. Der er indhentet overslagspris på kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af udskiftningen af fejlstrømsrelæer i kommunale bygninger i Dronninglund by, hovedvægten lagt på Dronninglund Skole. 4. Rådighedsbeløb til udskiftning af fejlstrømsrelæer og opfyldelse af en række mindre påbud fra Sikkerhedsstyrelsen på Hjallerup Skole (09/26744) Den 7. september 2009 har Sikkerhedsstyrelsen - AKE - foretaget eftersyn af de elektriske installationer på Hjallerup Skole. Eftersynet er foretaget i kontor, kantine/køkken, sløjd, edb, hjemkundskab, fysik, 4 klasselokaler, samt visuelt tjek af tavler og test af HPFI-afbrydere i de tavler, hvor de fandtes. AKE vurderer, at el-installationen på Hjallerup Skole generelt er meget pænt vedligeholdt. På trods heraf påpeger AKE en række forhold som jf. stærkstrømsloven skal bringes i orden. Ikke overholdelse af stærkstrømsloven kan straffes med bøde. Fagenheden for Teknik og Miljø har herefter prisfastsat de enkelte forhold, herunder udskiftning af HFI-relæer til HPFI-relæer m.v., og de samlede omkostninger ved opfyldelsen af kravet er beregnet til kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet frigiver kr. til gennemførelse af udbedringen og udskiftningen af fejlstrømsrelæer på Hjallerup skole. 5. Yderligere frigivelse af rådighedsbeløb til efterkommelse af AT-påbud på Brønderslev Musikskole (09/11196)

11 Byrådet, den 26. november 2009 Side 7 Byrådet meddelte den 25. juni 2009 en anlægsbevilling på kr. til efterkommelse af AT-påbud vedr. akustik, toilet og fugt på Brønderslev Musikskole, Torvegade 5 i Brønderslev. Påbuddet drejede sig om A. personaletoiletforhold B. akustik C. fugtskader D. brug af autoriseret arbejdsmiljørådgiver De frigivne midler har vist sig ikke at være tilstrækkelige - begrundelse kan findes i efterfølgende opsamling på de enkelte påbud: A. Påbuddene omkring toiletforhold er løst ved etablering af et ekstra toilet + bås samt isætning af nøglecylindere. B. Akustikpåbuddet bestod i en registrering af efterklangstider i alle undervisningsrum. Disse blev udført og påbuddet dermed efterkommet, men de indsendte målinger har efterfølgende resulteret i et nyt påbud fra Arbejdstilsynet. Det nye påbud består i at "nedbringe den unødige støjpåvirkning af de ansatte, der underviser i musik, herunder sikre, at de akustiske forhold i lokalerne er tilfredsstillende." Påbuddet skal være efterkommet inden den 1. januar Når man sammenholder de foretagne målinger af efterklangstider med de krav, der er til de enkelte lokaler, samt kommentarerne i medarbejdernes APV er, viser der sig et behov for at udføre akustikregulering i større eller mindre grad i 6 lokaler. Akustikreguleringen udføres som en fleksibel og flytbar ophængning af "lydflåder", der reducerer efterklangstiden i lokalerne, og som kan flyttes rundt efter behov, hvis brugen af lokalerne skulle ændre sig i fremtiden. Den samlede udgift til dette vurderes at blive ca kr. C. Fugtskaderne er opdelt i 2 årsager: 1. Utæthed i tagkonstruktionen: Man har nu endelig fået stoppet de utætheder, der har været gennem længere tid. Man fandt bl.a. ud af, at en del af utætheden skyldtes en konstruktionsfejl, da husets kviste fik nyt tag tilbage i Konstruktionsfejlen resulterer i en al for hurtig nedbrydning af zinkbeklædningen på kvistenes tage. Det var således nødvendigt med nyt tag på kvisten, hvor utætheden var lokaliseret, men da konstruktionsfejlen gik igen på husets øvrige kviste, blev disse også skiftet. Samlet pris: kr. Den udførende entreprenør har siden udførelsen lukket sit firma, så det har ikke været muligt at reklamere. Der er blevet brugt en del midler på at lokalisere fugtskadens omfang og blotlægge de skadede konstruktionsdele og derefter afrense disse. Der er nu igangsat en reetablering, der indebærer arbejder fra både tømrer, elektriker og maler, hvilket skønnes at koste omkring kr. Der er for nyligt konstateret en gammel skade (en "død" skimmelsvamp, der ikke er i vækst) i et af de øvrige lokaler - denne kræver også en udbedring, men omfanget er endnu ikke fastlagt. Der bør afsættes ca kr. til disse arbejder.

12 Byrådet, den 26. november 2009 Side 8 2. Fugtindtrængning i kælderlokale: Der er konstateret en meget høj fugtighed i både vægge og gulv i et af kælderens undervisningslokaler (det lavest liggende). Det kan derfor blive nødvendigt at hugge gulvet op og etablere et nyt terrændæk, der kan stoppe fugtindtrængningen. Derefter skal lokalets overflader reetableres med el- og varmeinstallationer, og der skal etableres en form for ventilation af lokalet for at sikre tilstrækkelig luftudskiftning. Disse arbejder skønnes at koste omkring kr. D. Arbejdstilsynet har påbudt os at bruge en autoriseret arbejdsmiljørådgiver til at kontrollere vores tiltag på sagen, således at Arbejdstilsynet har en sikring for at arbejderne vedr. fugt og skimmel udføres korrekt. Rådgiveren har desuden udført en kvalitetskontrol af den udførte afrensning ved hjælp af indsendelse af prøver til et laboratorium. Der er indtil videre brugt ca kr. i honorar til den autoriserede arbejdsmiljørådgiver, og der skal nok bruges kr. yderligere. For at færdiggøre arbejderne på Musikskolen, er der således brug for en frigivelse af yderligere kr. Fagenheden for Teknisk og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til arbejder på Brønderslev Musikskole. 6. Frigivelse af rådighedsbeløb til indkøb af trappelift på Brønderslev bibliotek (09/28061) På Brønderslev Bibliotek opbevares en del bøger og øvrige materialer i kælderen, hvilket indebærer en hel del tunge løft for medarbejderne. I medarbejdernes APV er der udtrykt ønske om montering af en trappelift til aflastning. En sådan trappelift vurderes at ville koste omkring kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til etablering af trappelift på Brønderslev Bibliotek. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling til ovenstående 6 projekter. Det samlede beløb foreslås finansieret af rådighedsbeløb for Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi oplyser, at der pt. er kr. på anlægspuljen til bygningsvedligehold i Hvis der anvendes i alt kr. til Brønderslev Bibliotek - Trappeelevator ( kr), Musikskolen Brønderslev - Udbedring af fugtproblemer/akutstik ( kr.), Dronninglund Rådhus - Udskiftning af vinduer ( kr.), Brønderslev bibliotek - Udbedring af udvendig belysning ( kr.), Hjallerup Skole - Udskiftning af fejlstrømsrelæer ( kr.) og Dronninglund Skole - Udskiftning af fejlstrømsrelæer ( kr.), er der kr. tilbage på anlægspuljen til bygningsvedligehold i Bilag: Bygningsvedligeholdelse 2009 Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Godkendt. Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende

13 Byrådet, den 26. november 2009 Side 9 05 Kommunegaranti - Hjallerup Fjernvarme J.nr.: Ø60/dwokso 09/27752 Åben sag ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 5. november 2009: Anbefales. Sagsfremstilling: Hjallerup Fjernvarme anmoder om kommunens tilsagn om garantistillelse ved optagelse af lån i KommuneKredit på euro med kursværdi kr. Lånet har en løbetid på 10 år. Lånet skal bruges til finansiering af akkumuleringstank i alt 3,0 mio. kr. og renovering af ledningsnet i alt 3,0 mio. kr. Kommunen har i forvejen ydet Hjallerup Fjernvarme garantistillelse for lån i KommuneKredit på 2,221 mio. euro med kursværdi 16,495 mio. kr. Dette lån er pr. 30. september 2009 nedbragt til 0,666 mio. euro med kursværdi 4,964 mio. kr. Center for Økonomi foreslår, at der meddeles kommunegaranti for lån på ca. 0,806 mio. euro svarende til 6,0 mio. kr. til Hjallerup Fjernvarme, og at løbetiden på lånet fastsættes til max. 10 år. Bilag: Ansøgning om kommunegaranti - lån stort Euro - kursværdi kr. KommuneKredits tilbud til Hjallerup Fjernvarme Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Godkendt. Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende

14 Byrådet, den 26. november 2009 Side Ansøgning om kommunegaranti - Brønderslev Forsyning J.nr.: Ø60/dwokso 09/28149 Åben sag ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 5. november 2009: Anbefales. Sagsfremstilling: Brønderslev Forsyning ansøger om kommunegaranti for optagelse af lån ved KommuneKredit til finansiering af afsluttede nye anlægsprojekter i Anlægsprojekterne som ønskes lånefinansieret fordeler sig med 2,488 mio. kr. til Brønderslev Varme A/S vedr. renovering af ledningsnet. 1,443 mio. kr. til Brønderslev Vand A/S vedr. renovering af ledningsnet samt renovering på vandværk. 6,863 mio. kr. til Brønderslev Spildevand A/S vedr. renovering af ledningsnet, afskærende ledninger, renovering af pumpestationer/overfaldsbygværker samt renovering af renseanlæg m.v. Beløbene for de enkelte projekter fremgår af ansøgning fra Brønderslev Forsyning, der vedlægges som bilag. Løbetid for lånene er 20 år. Center for Økonomi foreslår, at der meddeles kommunegaranti for lån på 10,794 mio. kr. til Brønderslev Forsyning, og at løbetiden på lånene fastsættes til max. 20 år. Bilag: Ansøgning fra Brønderslev Forsyning vedr. kommunegaranti Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Godkendt. Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende

15 Byrådet, den 26. november 2009 Side Lokalplanforslag nr for boliger og butikker i centerområdet, Dronninglund by J.nr.: G01/dwtfchh 09/16669 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 26. november 2009: Udsættes til næste møde. Kim Toft var fraværende. Sagsfremstilling: Der er udarbejdet forslag til lokalplan nr for Boliger og butikker i centerområde Dronninglund by. Forslaget bygger på kommuneplantillæg til de to eksisterende kommuneplaner i form af Detailhandelsplan 2009 (DP09), der forventes endeligt vedtaget den 17. december DP09 udlægger m² til nyetablering af butikker i Dronninglund by. Lokalplanen giver mulighed for opførelse af en dagligvarebutik på maksimum m² eller udvalgsvarebutikker på maksimum m². Det samlede nye butiksareal må udgøre m². Lokalplanen overholder retningslinjerne i DP09. Der kan opføres bygninger i 3 etager langs Slotsgade og i et byggefelt ved Smedegade. Der er placeret et byggefelt inde i karreèn mellem Smedegade og Slotsgade. Her kan opføres boliger i op til samlet 4 etager ovenpå dagligvarebutikken. Der udlægges et samlet fælles opholdsareal på ca. 5% af bruttoetagearealet indenfor lokalplanområdet. Arealet vurderes at være tilstrækkeligt, når områdets placering i den mest centrale del af byen tages i betragtning. Opholdsarealet er placeret, så det kan få sol i store dele af dagen og forudsættes indrettet, så det er brugbart til ophold. Der kan desuden indrettes tagterrasser på den 4-etages bygning. Lokalplanforslaget indeholder en miljøvurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Miljøvurderingen omhandler støj fra varelevering, trafikstøj, kulturmiljø, skyggegener og indblik. Miljøvurdering Støjberegninger har vist, at støjniveauet ved boliger nord for dagligvarebutikken ikke kan overholdes med den viste støjafskærmning. Der stilles derfor krav om, at støjdæmpningen dokumenteres ved ansøgning om byggetilladelse. Det er ikke sikkert, at støjgrænserne kan overholdes, selv om alle vareleverancer forudsættes at ske i dagtimerne på hverdage ( ). Lokalplanen indeholder ikke mulighed for flytning af vareleveringen. Store dele af Dronninglund er udpeget som bevaringsværdigt kulturmiljø i regionplan 2005, der er ophøjet til landsplandirektiv indtil vedtagelsen af kommuneplan Opførelsen af den 4-etages bygning med dagligvarebutik og boliger ovenpå opføres meget tæt på den nyopførte bygning med adressen Slotsgade 29. En bygning i 4 etager er ukarakteristisk for bebyggelsen i Dronninglund by.

16 Byrådet, den 26. november 2009 Side 12 Der stilles vilkår om sikring mod trafikstøj fra Slotsgade, hvor en trafiktælling viser, at støjgrænserne for opførelse af boliger uden særlig støjdæmpning, er overskredet. Der er medtaget vilkår om begrænsning af tagterrasser i nordsiden af byggefelt til 4-etages bygning op mod Smedegade for at begrænse indbliksgener i forhold til boliger på nordsiden af Smedegade. Miljøvurderingen foreslår begrænsninger i placeringen af vinduer på de øverste etager, men der er ikke bindende bestemmelser herom i lokalplanforslaget. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender lokalplanforslag nr for Boliger og butikker i centerområde Dronninglund by til offentliggørelse i 8 uger. Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Udsat. Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende

17 Byrådet, den 26. november 2009 Side Lokalplanforslag nr for "Sikret ungdomsinstitution, Brønderslev" og kommuneplantillæg 24 (B) J.nr.: P16/dwtftaj 08/6346 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 3. november 2009: Indstilles sendt i høring med rettelser. Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Indstilles sendt i høring. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: Der er udarbejdet lokalplanforslag nr og kommuneplantillæg nr. 24(B) for etablering af en sikret ungdomsinstitution i Brønderslev. Region Nordjylland ønsker at opføre en sikret ungdomsinstitution på ejendommen matr.nr. 5f Bøgen, Brønderslev Jorder ved Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Placering af institutionen er flyttet flere gange gennem planprocessen på grund af fredskov på en del af ejendommen. Det udarbejdede lokalplanforslag giver mulighed for at etablere institutionen på ejendommens sydlige del, sydvest for den eksisterende bebyggelse ved psykiatrisk sygehus (se kort i lokalplan). Lokalplanen omfatter et ca m 2 areal, der overføres fra landzone til byzone med lokalplanens vedtagelse. I de eksisterende kommuneplanrammer fastholdes området i landzone, og der er derfor udarbejdet kommuneplantillæg, der muliggør overførelse til byzone. Øvrige retningslinier i kommuneplanrammerne fastholdes. Lokalplanens anvendelse fastlægges til institutionsformål, og der gives mulighed for opførelse af i alt m 2 bebyggelse i maksimalt 1,5 etage. Der er udarbejdet en miljøvurdering af lokalplanforslaget i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Fagenheden har vurderet, at lokalplanen vil medføre en negativ indvirkning på to områder - natur/landskab og tryghed for naboerne. Miljøvurderingen er vedlagt bagerst i lokalplanen. I forhold til natur/landskab giver lokalplanen mulighed for at fælde ca. 70 % af et eksisterende stykke skov, og lokalplanområdet er desuden omfattet af skovbyggelinie i henhold til naturbeskyttelseslovens 17. Opførelse af bebyggelsen kræver dispensation fra skovbyggelinien, hvilket behandles i forbindelse med byggeansøgningen. Fagenheden vurderer, at etablering af institutionen med den pågældende placering og fældning af et eksisterende skovstykke vil medføre et væsentligt naturmæssigt og landskabeligt tab. Lokalplanområdet indeholder i dag landskabelige kvaliteter i form af flotte og markante overgange mellem åbne arealer og skovarealer, hvilket forsvinder ved lokalplanens realisering. For at afbøde de negative konsekvenser for natur og landskab er der indarbejdet følgende afbødende foranstaltninger i lokalplanen:

18 Byrådet, den 26. november 2009 Side 14 etablering af minimum m 2 erstatningsbeplantning, bevaring af ca. 30 % af eksisterende skov midt i lokalplanområdet, krav om udarbejdelse af beplantningsplan, der tager hensyn til plante- og dyrelivets spredningsmuligheder, placering af byggefeltet i forsvarlig afstand til fredskov. Fagenheden vurderer, at lokalplanområdet efter en årrække vil opnå et naturindhold svarende til det nuværende. Lokalplanen vurderes desuden at medføre en væsentlig negativ indvirkning på naboernes tryghedsfølelse, hvilket bl.a. kom til udtryk gennem indsigelser og borgermøde i offentlighedsfasen. Fagenheden foreslår derfor, at Brønderslev Kommune opfordrer Region Nordjylland til at indgå i en dialog med naboerne om bl.a. fastsættelse af procedure i forbindelse med eventuelle flugtforsøg fra institutionen. Der planlægges afholdt et borgermøde i samarbejde med Region Nordjylland i forbindelse med offentlighedsfasen. Der er endnu ikke fastsat dato herfor. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet vedtager lokalplanforslag nr Sikret ungdomsinstitution, Brønderslev og kommuneplantillæg nr. 24 (B) og sender forslagene ud i 8 ugers offentlig høring. Bilag: Referat fra møde med Region Nordjylland om offentlighed Lokalplanforslag nr Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Godkendt sendt i høring. Karsten Frederiksen stemmer imod. Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende

19 Byrådet, den 26. november 2009 Side Tinglysning af forblivelsespligt til Dronninglund Fjernvarme J.nr.: G14/dwtfjkk 09/14133 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 19. oktober 2009: Henset til Byrådets tilkendegivelser på mødet den 15. oktober 2009 indstiller udvalget, at indførelse af forblivelsespligt for eksisterende forbrugere til Dronninglund Fjernvarneværk skal ske på baggrund af varmeværkets planlagte solvarmeanlægsprojekt. Beslutning i Økonomiudvalget den 5. november 2009: Indstilles godkendt. Sagsfremstilling: Dronninglund Fjernvarme A.m.b.a. søger i brev af 22. april 2009 om tinglysning af forblivelsespligt til Dronninglund Fjernvarme for de ejendomme, der er blevet tilsluttet Dronninglund Fjernvarme siden Dronninglund Byråd den 20. november 1989 pålagde tilslutningspligt til Dronninglund Fjernvarme for daværende forbrugere. Teknik- og Miljøudvalget vedtog i møde den 8. juni 2009, at man ønsker, at der arbejdes videre med, at anvende tilslutningsbestemmelserne således, at Dronninglund Fjernvarme anmodes om at udarbejde detaljeret projektansøgning. Dronninglund Fjernvarme fremsender i brev af 25. september 2009 en redegørelse for ændrede forudsætninger i forhold til tidligere projektansøgning fra august 1988, som lå til grund for byrådets dengang vedtagne beslutning om pålæg af fortsat tilslutningspligt til daværende forbrugere. I brevet vedlægges en ajourført oversigt over eksisterende forbrugere, som dels er pålagt tilslutningspligt, dels skal pålægges forblivelsespligt. Dronninglund Fjernvarme vurderer, at projektmaterialet fra august 1988 med følgende ændringer vil kunne lægges til grund for Byrådets behandling af sagen: Installeret varmeeffekt: Den tidligere etablerede kul kedel er erstattet af kraftvarmeværket med samproduktion af el og varme med en varmekapacitet på 6,2MW varme. Driftsforhold i dag: Dronninglund Fjernvarme forsyner ca. 95 % af det samlede byområde og har i dag 1323 installerede fjernvarmemålere med et samlet årligt forbrug på MWH. Forbrugerøkonomien ved overgang fra eget oliefyr til fjernvarme vil med de nuværende priser betyde en besparelse på ca. 22 %. Forbrugerøkonomi: Dronninglund Fjernvarme er langt fremme med planer for etablering af solvarmeanlæg. Dette er udlagt til at dække 50 % af Dronninglund Fjernvarmes samlede varmeproduktion. Som projektet er planlagt, vil fyringsøkonomien for den enkelte forbruger ikke blive forrykket i henhold til det nuværende, idet anlægget er projekteret til at kunne konkurrere med de nuværende brændsler uden prisforhøjelser.

20 Byrådet, den 26. november 2009 Side 16 Fagenheden for Teknik- og Miljø foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget overvejer om beslutningen om indførelse af forblivelsespligt for eksisterende forbrugere skal ske på baggrund af det eksisterende varmeproduktionsanlæg på Dronninglund Fjernvarme eller projektansøgningsmaterialet skal bygge på varmeværkets planlagte solvarmeanlægsprojekt. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg fastsætter i 3, at ansøgningen om godkendelse af tilslutningsprojektet skal være skriftlig og ledsaget i et omfang, som er nødvendig for kommunalbestyrelsens bedømmelse af ansøgningen. Såfremt beslutningsgrundlaget skal træffes på baggrund af varmeværkets nuværende varmeproduktionsanlæg skønnes det fremsendte materiale tilstrækkeligt beskrevet, men vurderer Teknik- og Miljøudvalget, at beslutningen om forblivelsespligt skal baseres på det kommende planlagte projekt for etablering af solvarmeanlæg, bør ansøgningsmaterialet suppleres med yderligere økonomiske oplysninger. En eventuel beslutning om godkendelse af forblivelsespligt efter 11 i tilslutningsbekendtgørelsen skal skriftligt meddeles de berørte lodsejere med en høringsfrist på 4 uger. Bilag: Tinglysning af forblivelsespligt Dronninglund Fjernvarme Forbruger revideret udgave Beslutning i Byrådet den 26. november 2009: Godkendt. Forblivelsespligten tinglyses tidligst i forbindelse med, at solvarmeanlægsprojektet bliver godkendt. Uffe Sørensen, Steen Christensen og Kim Toft var fraværende

21 Byrådet, den 26. november 2009 Side Tilslutningspligt til antenneforeninger J.nr.: P21/dwtftaj 09/23467 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 3. november 2009: Udvalget anbefaler fagenhedens indstilling. Ole Bruun er for at fastholde tilslutningspligt. Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Udviklings- og Planlægningsudvalgets indstilling indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: I forbindelse med vedtagelse af lokalplanforslag nr for "Boligområde og rekreativt område ved Rævdalslunden, Dronninglund" foreslog fagenheden, at Udviklings- og Planlægningsudvalget tog stilling til, hvorvidt der fortsat skal indskrives tilslutningspligt til antenneforeninger i lokalplaner for nye boligområder. Udvalget ønskede forholdet nærmere belyst inden der blev truffet en afgørelse. Fagenheden har foretaget en høring af kommunens antenneforeninger samt andre tv-udbydere, der leverer tv via kabel. Der er modtaget kommentarer fra Bredbånd Nord, Hjallerup Antenneforening, Klokkerholm Antenneforening samt Brønderslev Antennelaug. Der er vedlagt to artikler om tilslutningspligt til antenneforeninger. Baggrund og lovgrundlag Planlovens 15, stk. 2, nr. 11 og 13 giver kommunen hjemmel til at fastsætte bestemmelser om tilslutningspligt til fællesantenneanlæg samt medlemspligt til en antenneforening eller grundejerforening, der driver et fællesantenneanlæg. Tilslutningspligten omfatter en pligt til at tåle den tekniske installation på ejendommen og en forpligtigelse til at betale tilslutningsbidrag samt andel af faste årlige udgifter. Tilslutningspligten omfatter ikke pligt til at aftage og betale for radioog tv-signal fra fællesantenneanlæg. Det oprindelige formål med tilslutningspligten var et ønske om at sikre forsyningen af radio- og tv-signal, og samtidig af æstetiske hensyn for at undgå antenne-/masteskove i boligområderne. Ifølge By- og Landskabsstyrelsen har den tekniske udvikling på området gjort det mindre relevant at foreskrive tilslutningspligt til antenneforeninger i lokalplaner. Desuden er der efter By- og Landskabsstyrelsens opfattelse ikke hjemmel til at kræve tilslutning til bredbåndsforbindelser. Kommentarer fra tv-udbydere Kommentarerne fra antenneforeningerne indeholder alle et ønske om at fastholde tilslutningspligt til antenneforeninger i nye lokalplaner. Dette ønske begrundes bl.a. med, at antenneforeningerne ikke vil have økonomi til at udlægge kabler i nye boligområder, hvis der ikke er tilslutningspligt.

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:20 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-9:30 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:45 Karsten Frederiksen, Formand (C) Poul Pedersen (V) Søren Erik Nielsen (V) Ole

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 7 Mejeriparken, Hjallerup Ændring af kloakeringsprincip for boligområde fra offentlig fælleskloakeret

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Arne M. Jensen (A) Jens Arne Hedegaard (V) Peer Thisted

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 6 Afskæring af spildevand fra til Asaa Renseanlæg August 2009 Indholdsfortegnelse 1 Forord 3 1.1 Baggrund 3 2 Planlægningsgrundlaget

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 29. oktober 2009 Lokale: Restaurant Hedelund i Brønderslev Tidspunkt: Kl. 15:30-18:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev.

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. Punkt 1. Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. 2011-14066. Forsyningsudvalget indstiller til byrådet, at kommunens spildevandsplan vedrørende ændret ledningstracé

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Ordinært møde Dato 19. marts 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg UDKAST Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 8. juni 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-19.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/121

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) LBK Nr. 772 af 24/07/2000 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften

Læs mere

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a.

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) 128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2008 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:45 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft (V) Asta

Læs mere

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...4

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt De har ved brev af 9. april 2004 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 24. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. KL s delegeretmøde

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

Grenaa Kommunes afgørelse af 9. juni 2005 ophæves

Grenaa Kommunes afgørelse af 9. juni 2005 ophæves (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Grenaa Kommune af 9. juni 2005 afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen beliggende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 002

Kommuneplantillæg nr. 002 Kommuneplantillæg nr. 002 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområderne B 2.4 Vedtaget d. 29. april 2015 Nyt rammeområde B 2.4 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 6. august 2007 Lokale: AVV i Hjørring Tidspunkt: 09.00 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/65 Indledende drøftelse vedrørende

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02)

Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02) Forslag til tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2011-2014 for Brønderslev Kommune. Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B-14.01 og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02)

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh.

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh. Teknik- og Havneudvalget 19. maj 2011 1 1. KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: 492-2010-4569 Dok.nr.: 492-2011-15159 Sagsbeh.: HVO Åbent Endelig vedtagelse af Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune. Resume:

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING SPILDEVANDSPLAN Tillæg 6 til Spildevandsplan 2012- Alminde FORSLAG I HØRING FRA 22. OKTOBER TIL 19. DECEMBER Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3 1.2 Tillæg 6 i forhold

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Ved brev af 20. december 2002 klagede [...] på vegne

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Ringkøbing Kommunes afgørelse af 2. oktober 2002 om afslag på ansøgning om ophævelse af tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen [...]

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 30. marts 2016

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse nr. 31 af 29. januar 2008 I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1 og 2, og

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Favrskov Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 6. december 2016 Udarbejdet

Læs mere

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Deltagere: Mogens Johansen, Birger Jensen, Arne Ebsen, Finn Olsen, Christian Ulrich Finn Olsen forlod mødet kl. 15.30. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted Torsted Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af ejendomme omkring Torsted Udarbejdet den 25. oktober 2013 T i l l æ g n r. 7 t i l s p i l d e v a n d s p l a

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato 5. januar

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 14 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR NÆSTVED KOMMUNE FORSLAG høringsperiode: XX.XX.20XX - XX.XX.20XX www.naestved.dk/kommuneplan BYER FRITID OG TURISME MILJØBESKYTTELSE NATUR OG LANDSKAB RAMMER

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-22:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

I øvrigt skal vi altid lave en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre, at kommuneplanen kan gennemføres.

I øvrigt skal vi altid lave en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre, at kommuneplanen kan gennemføres. Tillæg 1 til Lokalplan 65 for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej September 2011 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby Idrætsområdet i Melby Forslag til Tillæg 1 til lokalplan 01.15 for en motorsportsbane i Melby April 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Tillæg nr. 27 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 27 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 27 til Rammeområde 41.BL1 og 41.BL2 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Tjørring Hovedgade i Tjørring Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold.

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 16. september 2015 Login mohou/jap Notat Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Dette notat redegør for planlægningsmæssige forhold

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere