Det aktive liv. Store gå-dag fredag 29. maj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det aktive liv. Store gå-dag fredag 29. maj"

Transkript

1 2 Det aktive liv 015

2 Det aktive liv 2015 Sæt fokus på det aktive liv At bevæge sig både fysisk og mentalt er vigtigt igennem hele livet. I Favrskov Kommune sætter vi igen i år fokus på Det aktive liv, og med idékataloget her ønsker vi at inspirere til nye og flere muligheder for bevægelse. Vi sætter derfor fokus på de bevægelsesaktiviteter og rammer, der findes på pleje- og sundhedscentre. Det aktive liv er et fælles projekt på tværs af plejeog aktivitetsafdelingerne i Favrskov Kommune. Samtidig vil vi også sammen med pårørende og frivillige inspirere til nye og flere muligheder for bevægelse og udeliv i de nære omgivelser. Det sunde og aktive ældreliv Det aktive liv er med til at sætte fokus på alle de små skridt i dagligdagen, som gør en stor forskel for borgeren. Det gælder blandt andet mulighed for at holde fast i tilværelsen og opleve livskvalitet ved at bruge sine egne kræfter - uanset hvor svækket man er. Det sker fx gennem hverdagens aktiviteter som at samle tallerkener sammen, hjælpe til med at dække bord, selv tage strømper på kort sagt alle de små ting, som fremmer egenomsorgen. Vi sætter fokus på Det aktive liv for at: Få bevægelse ind i hverdagen, hvor det giver mening for den ældre borger at deltage og for at vedligeholde funktioner i hverdagen. Fortælle at det er godt at være fysisk og mentalt aktiv og at alle uanset alder har glæde af at være aktive. Få mere sjov og livsglæde ind i hverdagen. Og så er det aldrig for sent at gå i gang. I idékataloget kan du lade dig inspirere af 21 beskrevne ideer eller ordskyerne med stikord til ideer, som du kan videreudvikle. Rigtig god fornøjelse. Alle idéer til aktiviteter kan med fordel tænkes ind i et hverdagsrehabiliterende fokus på pleje- og sundhedscentrene. Store gå-dag fredag 29. maj Der er fælles Store Gå-dag i hele Favrskov Kommune fredag 29. maj. Med Store Gå-dag markeres starten på Det aktive liv Store Gå-dag falder altid sidste fredag i maj måned.

3 Udeliv Ideer til: Det aktive liv 2015 Gynge Planteliv i haverne Udeliv i gårdhaven Sansehave Plant en ny skov Campering Blomster i en gammel trillebør TERRASSELIV - FLYT DAGCENTRET UDENFOR Drivhus med tomatplanter, der skal nippes og med plads til hyggelige stunder Pynt et hestevognshjul med blomster eller Hawaiifest plant blomster i en gammel trillebør Besøg af lånedyr fx en hest på sommerbesøg i haven Zoologisk have Havearbejde Spil udendørs, fx stigegolf, petanque, turneringer Skovtur/picnic Bring udelivet ind ved at sætte fokus på årstiderne på fælles gangarealer Forårssåning i haven både blomster og grønsager Haveliv højbede med jordbær, kartofler mv MOBILT DRIVHUS Gåtur med rollator Dekoration af cykelhjul Cykelture Cykeldag Motionsløb Cykelbane for børn på plejecentret i uge 41 på combi-cyklen FORTÆL DIN CYKELHISTORIE Rollatorræs Cykling til Frijsenborgstafet Motionscykel, der kan flyttes ud på terrassen Tandemcykling Cykelkonkurrence på tværs af centrene Cykelringridning på duo eller rickshawcykler Cykelkonkurrence Cykle Danmark rundt med egnsretter som belønning Tour de hus på combi- eller duocykel Sofacykel På t hjul

4 21 beskrevne ideer Smag på livet Cykelkonkurrence Cykl Danmark rundt med egnsretter som belønning Fisketur efterfulgt af madaften S v a m p e t u r Madlavning og madværksteder Brunch og banko Bålaftener med pandekagebagning 2015 Sjov i hverdagen Lave små aktiviteter, der spreder glæde, og som ikke kræver planlægning fx ballonvolley i haven, cykling på duocykel eller sjov efter måltiderne, hvor alle er samlet i forvejen. Invitér de pårørende og frivillige til at komme med idéer og sætte aktiviteter i gang. Fisketur Arranger en fisketur som mandeaktivitet, fx til en put and take sø og tag frokosten med. Undersøg hvordan du kan låne fiskegrej og invitér pårørende og frivillige med gerne nogle som også har erfaringer med at fiske. Aktiviteten sætter fokus på borgerens ressourcer, reminiscens, det sociale aspekt ved at hjælpe hinanden med fiskegrejet og fælles oplevelser. Medbring sandwich og nyd et fælles måltid i det fri undervejs. Daglig motion via skærm Daglig motion for borgeren via en skærm giver mulighed for at træne uden tidspres og for at tilrettelægge træningen efter borgerens ønske og behov. Træning via skærm kan forgå individuelt eller i grupper og kan udføres på alle centre og i borgerens eget hjem. Den daglige motion vil understøtte rehabilitering og give borgeren øget appetit. Invitér de frivillige til at deltage i den daglige motion sammen med borgeren. Butik Samarbejde med frivillige om at lave en butik i huset, hvor man kan køber fx is, blomster og garn. Penge kan samles i en bøtte og det giver borgerne mulighed for at handle, når de har lyst. Der kan stilles en fryser med is og der kan laves en aftale med en lokal blomsterhandler. Frivillige og pårørende kan inddrages i at lave butikken og der kan evt. være cykelværksted i butikkens åbningstid. Årlig sommerfest på tværs af centrene Arrangér en sommerfest på tværs af centrene med henblik på at forebygge ensomhed. Inden sommerfesten arrangeres udendørs aktiviteter som fx vikingespil, petanque eller en cykelkonkurrence. Frivillige og pårørende kan inviteres til at deltage i både aktiviteter og sommerfest. Til sommerfesten kan laves bål eller grillmad, og de ældre inviteres med til at grille. Sommerfesten går på tur, så den afholdes på et nyt plejecenter hvert år.

5 Samarbejde på tværs At mindes sammen Kontakt en børnehave og lav udendørs aktiviteter, som fx hinkesten, slå på dåse, løbehjul, hønseringe og sang. Inddrag de ældre Invitér spejdere, dagpleje og børnehave til at lave aktiviteter på de grønne udenomsarealer. Samarbejde med børnehaverne om besøg fx mooncar-race, planteliv i haverne Samarbejde med dagplejen evt. blive inviteret med til dagplejens Store Legedag borgere i aktiviteterne, der hvor det er muligt. Inddrag gerne frivillige i aktiviteterne. Aktiviteten kan være med til at skabe nærvær i forhold til ensomhed og der kan arbejdes med reminiscens. Aktivitetsuge Arrangér en aktivitetsuge én gang i kvartalet, hvor der sættes fokus på at komme udenfor og mærke årstiden på forskellige måder. Hvis det er muligt, kan der arrangeres måltider udendørs. De pårørende inviteres til at deltage i aktivitetsugen, så der skabes muligheder for fælles aktiviteter og oplevelser for borgere og pårørende. Ferie Skab et miljø på de udendørs arealer ved plejecentret med campingvogn, fortelt, læskærme, vand og sand, hvor borgerne kan feriere. Frivillige kan inviteres til at hjælpe med indretningen af feriestedet og lave forskellige aktiviteter på feriestedet sammen borgere og pårørende fx som at spise forskellige feriemåltider. Torvedag Arrangér en torvedag på plejecentret med blomster fra plantemarked, eller brug hvad frivillige, pårørende og medarbejdere har i overskud fra haven. Borgere og pårørende kan komme ud og se på planter og blomster samt dufte og mærke på varerne. Der er mulighed for at købe grønt til vindueskarm og krukker. En cykel kan pyntes og fyldes med varer og køres rundt til de beboere, som ikke kan komme udenfor. Køkkenet kan inddrages og evt. sælge et måltid mad til frivillige og pårørende som afslutning på dagen. Campingliv Sæt fokus på campingliv med en campingvogn med fortelt både sommer og vinter. Her er der mulighed for at passe have og blomster, vedligeholde campingvognen, drikke kaffe og sidde med bare fødder i græsset. Campinglivet giver mulighed for spise måltider i det fri, som fx morgenmad, frokost, grill og bål med snobrød Det giver også mulighed for at spille forskellige spil fx fodbold eller sæt gerne en fodcykel i teltet og lav evt. en cykelkonkurrence. Invitér frivillige og pårørende til at deltage i aktiviteterne. Hestevognstur Lav en kortere eller længere tur med et par heste og en hestevogn. Fra hestevognen er der mulighed for at opleve naturen på tæt hold og mærke vejret. Der kan gøres plads til at stoppe op og spise sammen undervejs og gå en lille tur. For friskere borgere kan også arrangeres en tur med overnatning.

6 21 beskrevne ideer Kælkebakke Undersøg om der er en bakke, som man kan bruge til at kælke på om vinteren i nærheden af plejecentret. Invitér børn til at komme og bruge den om vinteren, når der er sne og borgerne til at komme med ud og kigge på. Hvis man også kan kigge på indefra kan flere borgere deltage. Frivillige og pårørende kan inviteres til at støtte op, arrangere og skabe oplevelser på tværs af generationer. Måske kan bakken bruges som cykelbakke om sommeren? På tur i det blå Gågruppe på tur i engen eller andet område, hvor der er mulighed for at udfordre balancen ved at gå på forskelligt underlag Bustur til Aros, Moesgaard, Ry eller Silkeborg og sejltur med Hjejlen På bustur ud i det blå, hvor alle kommer ud af bussen og gå ved skov, sø osv. Find flere gå- og cykelvenner En god måde at finde flere gå- eller cykelvenner kan være at gøre reklame for gå- og cykelhold i ugeavisen og ved opslag på bibliotek, sundhedscenter, lægehuse og bycentrum. Der kan også skabes kontakt til frivillige gennem frivillige foreninger. I forbindelse med selve aktiviteten kan de frivillige inddrages i at graduere turene ift. hastighed og distance, mens de pårørende kan fremme det sociale og de fælles oplevelser. Tag en madpakke med på turen eller slut af sammen med et fælles måltid. Skovtur Arrangér en skovtur, hvor der sættes fokus på sanseoplevelser i form af at smage, dufte, se, høre og røre. Det kan fx gøres ved at spise den medbragte mad med fingrene og mærke græs og skovbund under fødderne. Det giver borgeren mulighed for gode fælles oplevelser og for at genoplive minder. Invitér en lokalkendt frivillig eller pårørende til at fortælle om natur, dyr og lokalområde eller invitér en naturvejleder til at fortælle. Transport til og fra skovturen kan foregå på duo- eller rickshawcykler. Udeliv som campister Skab muligheder for godt udeliv på udearealerne i form af et bålsted, picnic, spilaktiviteter, havestole, tæpper, blomster og sand. Vær opmærksom på hvordan du kan trække udelivet ind til de svageste borgere. Sæt også fokus på udelivet på de lyse sommeraftener med bål, lanterner, fakler og pølser. Invitér pårørende og frivillige med til at komme med idéer til aktivt udeliv både inde og ude og inddrag dem i aktiviteterne. Invitér borgerne til at deltage i at bestemme og tilberede menuer til udeliv. Kolonihave Der er mulighed for at booke kolonihaven, grund 21, i Hadsten. Kolonihaven kan bookes via Outlook også i dagtimerne. Der er gode adgangsforhold på grunden med læhus, bord og stole, fliser og en bred låge. Der er mulighed for at lave forskellige aktiviteter med udgangspunkt i haven, ligesom der er mulighed for at lave forskellige spilaktiviteter. Man kan spise sin medbragte mad eller selv lave mad af friske grøntsager fra kolonihaven. Arrangér en havefest med borgere og pårørende fra plejecentrene.

7 Aktiviteter Pølsevogn Arrangér besøg af en pølsevogn og invitér borgerne til at gå ud og spise udenfor ved pølsevognen. Invitér de frivillige til at være værter i pølsevognen. Pårørende kan være med til at lokke de ældre til at gå med hen til pølsevognen. Orienteringsløb / gang S k a t t e j a g t Svømmehal Lykkehjulet Rollatorræs Løbebånd, hvor der noteres distance, hastighed og kilometer for hver enkelt borger, og hvor udviklingen kan følges over tid. Pause gymnastik Gymnastik med hulahopringe Sommerferie med børnebørn (2 overnatninger) Tour de hus på combi- eller duocykel Bowling Aktivitet i forhold til behandling Livshistorier Kryds og tværs Strandbar Lav en strandbar med borde og stole, hvor der er mulighed for at spise sin mad om sommeren. Invitér borgere og pårørende til Hawaiifest og invitér en børnehave eller dagplejen på besøg til at lege i sandet og evt. spise fælles frokost. Sæt evt. en cykel med ud ved baren, så borgere kan sidde udenfor og cykle. Lykkehjul Lav et lykkehjul med fysiske udfordringer. Involver personale, frivillige og pårørende i at lave lykkehjulet. Lykkehjulet indeholder quiz med spørgsmål og opgaver, fx lav en hat på tid eller lav en papirflyver. Indholdet af lykkehjulet udvikles undervejs. Lykkehjulet kan afholdes udendørs, indendørs på fællesarealer, og det kan også bruges under aftensmaden. Vandrebog Lav en vandrebog, hvor hvert pleje- og eller sundhedscenter kan sætte billeder og små beskrivelser ind af Det aktive liv. Efterfølgende fungerer det som et oplevelseskatalog for borgerne og udgangspunkt for gode samtaler om oplevelser med de pårørende. Tag billeder af de forskellige udeaktiviteter og initiativer og lad dem være inspiration for andre. Frivillige kan involveres i udformningen af bogen, og man kan spise sammen som hyggelig optakt til fremstilling af bogen. Campingvogn Arrangér en campingvogn med fortelt i haven og lav evt. en lille strand ved campingvognen. Campingvognen kan evt. køres til en campingplads, hvor man kan have en overnatning. Invitér frivillige med. Sæt fokus på hygge, god aftensmad og aftenkaffe ved campingvognen. OL og afrunding af konkurrencer i uge 35 OL-aktiviteter lokalt og på tværs af pleje- og sundhedscentre

8 Idékataloget udarbejdet af medarbejdere og ledere fra pleje- og sundhedscentrene i Favrskov kommune. Skriv aktiviteter i kalenderen Når I har planlagt lokale og fælles aktiviteter, kan I skrive det ind i Outlook-kalenderen: Årshjul for pleje- og sundhedscentre I kalenderen skrives følgende oplysninger: Emnefelt: Sted: Aktivitetens navn Pleje- eller sundhedscentre Blå: Grøn: Rød: Fælles aktiviteter i Favrskov Kommune Lokale aktiviteter, hvor deltagere fra andre pleje- og sundhedscentre er velkomne til at deltage Lokale aktiviteter, hvor det ikke er muligt at andre kan deltage. Fortæl den gode historie Tag billeder og skriv et par linjer, så den gode historie bliver fortalt. Kommunikationskonsulenterne i Borgmestersekretariatet kan hjælpe med at få den ud i organisationen eller i medierne. Kontakt: Dorthe Lerche på Jakob Christiansen på Læs mere på Det aktive liv på vandring Fortællinger og billeder fra det aktive liv til borgerne på pleje- og sundhedscentrene. Undervejs i juni, juli og august samles billeder og historier fra Det aktive Liv. Hvert pleje/sundhedscenter samler ca. fire A4-sider med billeder, historier, fortællinger, gode oplevelser og idéer enten elektronisk eller skrevet i hånden. Senest 1. september 2015 sendes de fire sider til Herefter samles alle siderne til en vandrebog fra Det aktive Liv 2015 og der sendes efterfølgende en kopi af vandrebogen ud til alle pleje- og sundhedscentre

En værdig ældrepleje, fordi

En værdig ældrepleje, fordi En værdig ældrepleje, fordi For DSR, FOA og Ældre Sagen er det afgørende, at indsatsen for svækkede ældre har en høj kvalitet. Desværre oplever vi, at værdigheden for ældre i stigende grad er under pres,

Læs mere

BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER. Livet på. Blomstergården. Fra første spadestik.

BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER. Livet på. Blomstergården. Fra første spadestik. BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER Livet på Blomstergården Fra første spadestik til første beboer INDHOLD 3 VELKOMMEN TIL BLOMSTERGÅRDEN 6 FRA FØRSTE SPADESTIK TIL FØRSTE

Læs mere

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden Lunden marts 2014 Til Beboerhåndbog Botilbuddet Lunden Lunden, Brøndby Brøndbyøstervej 156 A 2605 Brøndby Telefon 45 11 79 00 Direkte 23706414 Fax 45 11 79 09 Mail lunden@psv1.regionh.dk Web www.lunden-botilbud.dk

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Lukkedage i juni Dato Helligdag Lukket Evt. bemærkning

Lukkedage i juni Dato Helligdag Lukket Evt. bemærkning juni 2015 Bladet kan også læses på aktivitetscentrets hjemmeside: www.aktivitetscenter.info Ledelse Funktion Navn Telefon Mail Centerleder og Ansvarshavende redaktør. Susanne Christensen Telefonnr. oplyses

Læs mere

Høring - Sundhedspolitikken på farten Oktober og november 2014. Idekatalog

Høring - Sundhedspolitikken på farten Oktober og november 2014. Idekatalog Idekatalog Udarbejdet på baggrund af høring til ny sundhedspolitik i oktober og november 2014 Sundhedspolitik 2015 1 Indhold og formål Idekataloget indeholder en sammenskrivning af de indkomne kommentarer,

Læs mere

LÆREPLAN PÆDAGOGISKE MÅL FOR DE 6 LÆRINGSOMRÅDER I LÆREPLANEN FOR BØRN I ALDEREN 0 TIL 6 ÅR. SPROG

LÆREPLAN PÆDAGOGISKE MÅL FOR DE 6 LÆRINGSOMRÅDER I LÆREPLANEN FOR BØRN I ALDEREN 0 TIL 6 ÅR. SPROG 1 LÆREPLAN Vores formål med det pædagogiske arbejde i henhold til læreplanerne, er at alle barnets potentialer og kompetencer udvikles og, at barnet rustes til at begå sig videre i livet. Vi mener, at

Læs mere

Klar til skole og fritidshjem

Klar til skole og fritidshjem Klar til skole og fritidshjem Læringsparathed og motivation inden skolestart Center for skoler og dagtilbud Indholdsfortegnelse Klar til skole og fritidshjem 4 Sociale kompetencer 5 Krop og Bevægelse 6

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

5 veje til et godt liv

5 veje til et godt liv 5 veje til et godt liv Styrk dit netværk... Lær noget nyt... Lev dit liv aktivt... Vær til stede i nuet... Giv af dig selv... 5 VEJE TIL ET GODT LIV Styr yrk dit netv tvær ærk Lær noge get nyt Lev dit

Læs mere

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole.

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole. Kastaniehuset Vi vil her på Kastaniehusets hjemmeside dels komme med en del praktiske oplysninger men også fortælle lidt om institutionens historie, vores pædagogik, bevægelsespolitik m.v.. Hvor er vi:

Læs mere

Den gode legeplads ud fra børns perspektiv

Den gode legeplads ud fra børns perspektiv Den gode legeplads ud fra børns perspektiv Se os, vi har lavet en legeplads med en vippe og en rutsjebane Børns udsagn om udearealer ved børnehaver og skoler Voksnes favoritsteder på de samme udearealer

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

HOLMENS sogns Udflytterbørnehave 2005-2006

HOLMENS sogns Udflytterbørnehave 2005-2006 1 2 3 4 BILAG II HOLMENS sogns Udflytterbørnehave 2005-2006 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Indholdsfortegnelse: Velkommen. 3 Bestyrelse og formål 3 Adresse, normering og dagens rytme.. 4 Naturen

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

IDÉKATALOG LEG & LÆR

IDÉKATALOG LEG & LÆR IDÉKATALOG LEG & LÆR INDHOLDSFORTEGNELSE LEG MED SJIPPETOV SIDE 8 LEGE LEG MED HINKESTEN SIDE 9 LEG MED BOLDE SIDE 10 TUNNELBOLD SIDE 10 LEG MED FRISBEE SIDE 11 FRISBEEGOLF SIDE 11 FORHINDRINGSBANE SIDE

Læs mere

Grundlæggende pædagogiske mål

Grundlæggende pædagogiske mål Grundlæggende pædagogiske mål Alsidig personlig udvikling I Spiren lægger vi op til at være et omsorgsfuldt og pædagogisk supplement til hjemmet. Vi vil skabe en tryg base for barnet, der kan være udgangspunkt

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand.

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. Saxild Strand Katalog 2014 Saxild Strand Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. dk Velkommen til Saxild Strand Det er med stolthed at

Læs mere

Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan

Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan 2011 Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan Indholdsfortegnelse Fakta om Ta Fat Side 1 Værdier og pædagogisk målsætning Side 2 Læreplansmodel Side 3 Definition og det formelle og uformelle rum Side 4 Læsestrategi,

Læs mere

Håndbog for Skolesportsledere. Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport.

Håndbog for Skolesportsledere. Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport. Håndbog for Skolesportsledere Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport. Håndbog for Skolesportsledere Denne håndbog er udarbejdet af Skolesports projektledere Rikke Lindskov Simonsen Lise Sohl

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed

Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed Af Nina B. Schriver og Eva Skytte At naturen kan øge vores sundhed og livskvalitet er de fleste enige om. Men hvis man vil arbejde

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

TIMELINE FORUNDERSØGELSE & PROJEKTUDVIKLING

TIMELINE FORUNDERSØGELSE & PROJEKTUDVIKLING November 2012 TIMELINE FORUNDERSØGELSE & PROJEKTUDVIKLING TimeLine revitalisering af halvanden kilometer lukket landevej med fokus på bevægelse, oplevelser og forbindelser. 1 INDHOLD s. 3 Introduktion

Læs mere

Sundhed i sociale tilbud

Sundhed i sociale tilbud Sundhed i sociale tilbud til voksne med særlige behov 2010 Sundhed i sociale tilbud til voksne med særlige behov Redaktion: Rikke Primdahl og Kirsten Nielsen, Sundhedsstyrelsen Tekst: Nenna Brinck, nenna.dk

Læs mere

juli 2013 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1

juli 2013 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 juli 2013 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Månedens leder Ny udgave af Lindebladet Vi har tidligere udgivet både Lindebladet og Kulturbladet.

Læs mere

PROJEKT FALDFOREBYGGELSE

PROJEKT FALDFOREBYGGELSE PROJEKT FALDFOREBYGGELSE NATUREN SOM TRÆNINGSRUM ET PROJEKT MED UDFORDRING AF DEN KOMMUNALE TRÆNING VED FYSIOTERAPEUTERNE CAMILLA BIRK OG HELLE HØJ CHRISTIANSEN 2 PRÆSENTATION AF PROJEKTETS FORMÅL: Som

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati.

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati. Læs hvad der bl.a. sker i Sønder - og Korskærparken Nyhedsbrev nr. 13 Beskæftigelse Og Uddannelse Trivsel Og Sundhed Sport Og Motion Børn/Unge Og Familie Beboernetværk Inddragelse Og Demokrati Kultur Og

Læs mere