Det aktive liv. Store gå-dag fredag 29. maj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det aktive liv. Store gå-dag fredag 29. maj"

Transkript

1 2 Det aktive liv 015

2 Det aktive liv 2015 Sæt fokus på det aktive liv At bevæge sig både fysisk og mentalt er vigtigt igennem hele livet. I Favrskov Kommune sætter vi igen i år fokus på Det aktive liv, og med idékataloget her ønsker vi at inspirere til nye og flere muligheder for bevægelse. Vi sætter derfor fokus på de bevægelsesaktiviteter og rammer, der findes på pleje- og sundhedscentre. Det aktive liv er et fælles projekt på tværs af plejeog aktivitetsafdelingerne i Favrskov Kommune. Samtidig vil vi også sammen med pårørende og frivillige inspirere til nye og flere muligheder for bevægelse og udeliv i de nære omgivelser. Det sunde og aktive ældreliv Det aktive liv er med til at sætte fokus på alle de små skridt i dagligdagen, som gør en stor forskel for borgeren. Det gælder blandt andet mulighed for at holde fast i tilværelsen og opleve livskvalitet ved at bruge sine egne kræfter - uanset hvor svækket man er. Det sker fx gennem hverdagens aktiviteter som at samle tallerkener sammen, hjælpe til med at dække bord, selv tage strømper på kort sagt alle de små ting, som fremmer egenomsorgen. Vi sætter fokus på Det aktive liv for at: Få bevægelse ind i hverdagen, hvor det giver mening for den ældre borger at deltage og for at vedligeholde funktioner i hverdagen. Fortælle at det er godt at være fysisk og mentalt aktiv og at alle uanset alder har glæde af at være aktive. Få mere sjov og livsglæde ind i hverdagen. Og så er det aldrig for sent at gå i gang. I idékataloget kan du lade dig inspirere af 21 beskrevne ideer eller ordskyerne med stikord til ideer, som du kan videreudvikle. Rigtig god fornøjelse. Alle idéer til aktiviteter kan med fordel tænkes ind i et hverdagsrehabiliterende fokus på pleje- og sundhedscentrene. Store gå-dag fredag 29. maj Der er fælles Store Gå-dag i hele Favrskov Kommune fredag 29. maj. Med Store Gå-dag markeres starten på Det aktive liv Store Gå-dag falder altid sidste fredag i maj måned.

3 Udeliv Ideer til: Det aktive liv 2015 Gynge Planteliv i haverne Udeliv i gårdhaven Sansehave Plant en ny skov Campering Blomster i en gammel trillebør TERRASSELIV - FLYT DAGCENTRET UDENFOR Drivhus med tomatplanter, der skal nippes og med plads til hyggelige stunder Pynt et hestevognshjul med blomster eller Hawaiifest plant blomster i en gammel trillebør Besøg af lånedyr fx en hest på sommerbesøg i haven Zoologisk have Havearbejde Spil udendørs, fx stigegolf, petanque, turneringer Skovtur/picnic Bring udelivet ind ved at sætte fokus på årstiderne på fælles gangarealer Forårssåning i haven både blomster og grønsager Haveliv højbede med jordbær, kartofler mv MOBILT DRIVHUS Gåtur med rollator Dekoration af cykelhjul Cykelture Cykeldag Motionsløb Cykelbane for børn på plejecentret i uge 41 på combi-cyklen FORTÆL DIN CYKELHISTORIE Rollatorræs Cykling til Frijsenborgstafet Motionscykel, der kan flyttes ud på terrassen Tandemcykling Cykelkonkurrence på tværs af centrene Cykelringridning på duo eller rickshawcykler Cykelkonkurrence Cykle Danmark rundt med egnsretter som belønning Tour de hus på combi- eller duocykel Sofacykel På t hjul

4 21 beskrevne ideer Smag på livet Cykelkonkurrence Cykl Danmark rundt med egnsretter som belønning Fisketur efterfulgt af madaften S v a m p e t u r Madlavning og madværksteder Brunch og banko Bålaftener med pandekagebagning 2015 Sjov i hverdagen Lave små aktiviteter, der spreder glæde, og som ikke kræver planlægning fx ballonvolley i haven, cykling på duocykel eller sjov efter måltiderne, hvor alle er samlet i forvejen. Invitér de pårørende og frivillige til at komme med idéer og sætte aktiviteter i gang. Fisketur Arranger en fisketur som mandeaktivitet, fx til en put and take sø og tag frokosten med. Undersøg hvordan du kan låne fiskegrej og invitér pårørende og frivillige med gerne nogle som også har erfaringer med at fiske. Aktiviteten sætter fokus på borgerens ressourcer, reminiscens, det sociale aspekt ved at hjælpe hinanden med fiskegrejet og fælles oplevelser. Medbring sandwich og nyd et fælles måltid i det fri undervejs. Daglig motion via skærm Daglig motion for borgeren via en skærm giver mulighed for at træne uden tidspres og for at tilrettelægge træningen efter borgerens ønske og behov. Træning via skærm kan forgå individuelt eller i grupper og kan udføres på alle centre og i borgerens eget hjem. Den daglige motion vil understøtte rehabilitering og give borgeren øget appetit. Invitér de frivillige til at deltage i den daglige motion sammen med borgeren. Butik Samarbejde med frivillige om at lave en butik i huset, hvor man kan køber fx is, blomster og garn. Penge kan samles i en bøtte og det giver borgerne mulighed for at handle, når de har lyst. Der kan stilles en fryser med is og der kan laves en aftale med en lokal blomsterhandler. Frivillige og pårørende kan inddrages i at lave butikken og der kan evt. være cykelværksted i butikkens åbningstid. Årlig sommerfest på tværs af centrene Arrangér en sommerfest på tværs af centrene med henblik på at forebygge ensomhed. Inden sommerfesten arrangeres udendørs aktiviteter som fx vikingespil, petanque eller en cykelkonkurrence. Frivillige og pårørende kan inviteres til at deltage i både aktiviteter og sommerfest. Til sommerfesten kan laves bål eller grillmad, og de ældre inviteres med til at grille. Sommerfesten går på tur, så den afholdes på et nyt plejecenter hvert år.

5 Samarbejde på tværs At mindes sammen Kontakt en børnehave og lav udendørs aktiviteter, som fx hinkesten, slå på dåse, løbehjul, hønseringe og sang. Inddrag de ældre Invitér spejdere, dagpleje og børnehave til at lave aktiviteter på de grønne udenomsarealer. Samarbejde med børnehaverne om besøg fx mooncar-race, planteliv i haverne Samarbejde med dagplejen evt. blive inviteret med til dagplejens Store Legedag borgere i aktiviteterne, der hvor det er muligt. Inddrag gerne frivillige i aktiviteterne. Aktiviteten kan være med til at skabe nærvær i forhold til ensomhed og der kan arbejdes med reminiscens. Aktivitetsuge Arrangér en aktivitetsuge én gang i kvartalet, hvor der sættes fokus på at komme udenfor og mærke årstiden på forskellige måder. Hvis det er muligt, kan der arrangeres måltider udendørs. De pårørende inviteres til at deltage i aktivitetsugen, så der skabes muligheder for fælles aktiviteter og oplevelser for borgere og pårørende. Ferie Skab et miljø på de udendørs arealer ved plejecentret med campingvogn, fortelt, læskærme, vand og sand, hvor borgerne kan feriere. Frivillige kan inviteres til at hjælpe med indretningen af feriestedet og lave forskellige aktiviteter på feriestedet sammen borgere og pårørende fx som at spise forskellige feriemåltider. Torvedag Arrangér en torvedag på plejecentret med blomster fra plantemarked, eller brug hvad frivillige, pårørende og medarbejdere har i overskud fra haven. Borgere og pårørende kan komme ud og se på planter og blomster samt dufte og mærke på varerne. Der er mulighed for at købe grønt til vindueskarm og krukker. En cykel kan pyntes og fyldes med varer og køres rundt til de beboere, som ikke kan komme udenfor. Køkkenet kan inddrages og evt. sælge et måltid mad til frivillige og pårørende som afslutning på dagen. Campingliv Sæt fokus på campingliv med en campingvogn med fortelt både sommer og vinter. Her er der mulighed for at passe have og blomster, vedligeholde campingvognen, drikke kaffe og sidde med bare fødder i græsset. Campinglivet giver mulighed for spise måltider i det fri, som fx morgenmad, frokost, grill og bål med snobrød Det giver også mulighed for at spille forskellige spil fx fodbold eller sæt gerne en fodcykel i teltet og lav evt. en cykelkonkurrence. Invitér frivillige og pårørende til at deltage i aktiviteterne. Hestevognstur Lav en kortere eller længere tur med et par heste og en hestevogn. Fra hestevognen er der mulighed for at opleve naturen på tæt hold og mærke vejret. Der kan gøres plads til at stoppe op og spise sammen undervejs og gå en lille tur. For friskere borgere kan også arrangeres en tur med overnatning.

6 21 beskrevne ideer Kælkebakke Undersøg om der er en bakke, som man kan bruge til at kælke på om vinteren i nærheden af plejecentret. Invitér børn til at komme og bruge den om vinteren, når der er sne og borgerne til at komme med ud og kigge på. Hvis man også kan kigge på indefra kan flere borgere deltage. Frivillige og pårørende kan inviteres til at støtte op, arrangere og skabe oplevelser på tværs af generationer. Måske kan bakken bruges som cykelbakke om sommeren? På tur i det blå Gågruppe på tur i engen eller andet område, hvor der er mulighed for at udfordre balancen ved at gå på forskelligt underlag Bustur til Aros, Moesgaard, Ry eller Silkeborg og sejltur med Hjejlen På bustur ud i det blå, hvor alle kommer ud af bussen og gå ved skov, sø osv. Find flere gå- og cykelvenner En god måde at finde flere gå- eller cykelvenner kan være at gøre reklame for gå- og cykelhold i ugeavisen og ved opslag på bibliotek, sundhedscenter, lægehuse og bycentrum. Der kan også skabes kontakt til frivillige gennem frivillige foreninger. I forbindelse med selve aktiviteten kan de frivillige inddrages i at graduere turene ift. hastighed og distance, mens de pårørende kan fremme det sociale og de fælles oplevelser. Tag en madpakke med på turen eller slut af sammen med et fælles måltid. Skovtur Arrangér en skovtur, hvor der sættes fokus på sanseoplevelser i form af at smage, dufte, se, høre og røre. Det kan fx gøres ved at spise den medbragte mad med fingrene og mærke græs og skovbund under fødderne. Det giver borgeren mulighed for gode fælles oplevelser og for at genoplive minder. Invitér en lokalkendt frivillig eller pårørende til at fortælle om natur, dyr og lokalområde eller invitér en naturvejleder til at fortælle. Transport til og fra skovturen kan foregå på duo- eller rickshawcykler. Udeliv som campister Skab muligheder for godt udeliv på udearealerne i form af et bålsted, picnic, spilaktiviteter, havestole, tæpper, blomster og sand. Vær opmærksom på hvordan du kan trække udelivet ind til de svageste borgere. Sæt også fokus på udelivet på de lyse sommeraftener med bål, lanterner, fakler og pølser. Invitér pårørende og frivillige med til at komme med idéer til aktivt udeliv både inde og ude og inddrag dem i aktiviteterne. Invitér borgerne til at deltage i at bestemme og tilberede menuer til udeliv. Kolonihave Der er mulighed for at booke kolonihaven, grund 21, i Hadsten. Kolonihaven kan bookes via Outlook også i dagtimerne. Der er gode adgangsforhold på grunden med læhus, bord og stole, fliser og en bred låge. Der er mulighed for at lave forskellige aktiviteter med udgangspunkt i haven, ligesom der er mulighed for at lave forskellige spilaktiviteter. Man kan spise sin medbragte mad eller selv lave mad af friske grøntsager fra kolonihaven. Arrangér en havefest med borgere og pårørende fra plejecentrene.

7 Aktiviteter Pølsevogn Arrangér besøg af en pølsevogn og invitér borgerne til at gå ud og spise udenfor ved pølsevognen. Invitér de frivillige til at være værter i pølsevognen. Pårørende kan være med til at lokke de ældre til at gå med hen til pølsevognen. Orienteringsløb / gang S k a t t e j a g t Svømmehal Lykkehjulet Rollatorræs Løbebånd, hvor der noteres distance, hastighed og kilometer for hver enkelt borger, og hvor udviklingen kan følges over tid. Pause gymnastik Gymnastik med hulahopringe Sommerferie med børnebørn (2 overnatninger) Tour de hus på combi- eller duocykel Bowling Aktivitet i forhold til behandling Livshistorier Kryds og tværs Strandbar Lav en strandbar med borde og stole, hvor der er mulighed for at spise sin mad om sommeren. Invitér borgere og pårørende til Hawaiifest og invitér en børnehave eller dagplejen på besøg til at lege i sandet og evt. spise fælles frokost. Sæt evt. en cykel med ud ved baren, så borgere kan sidde udenfor og cykle. Lykkehjul Lav et lykkehjul med fysiske udfordringer. Involver personale, frivillige og pårørende i at lave lykkehjulet. Lykkehjulet indeholder quiz med spørgsmål og opgaver, fx lav en hat på tid eller lav en papirflyver. Indholdet af lykkehjulet udvikles undervejs. Lykkehjulet kan afholdes udendørs, indendørs på fællesarealer, og det kan også bruges under aftensmaden. Vandrebog Lav en vandrebog, hvor hvert pleje- og eller sundhedscenter kan sætte billeder og små beskrivelser ind af Det aktive liv. Efterfølgende fungerer det som et oplevelseskatalog for borgerne og udgangspunkt for gode samtaler om oplevelser med de pårørende. Tag billeder af de forskellige udeaktiviteter og initiativer og lad dem være inspiration for andre. Frivillige kan involveres i udformningen af bogen, og man kan spise sammen som hyggelig optakt til fremstilling af bogen. Campingvogn Arrangér en campingvogn med fortelt i haven og lav evt. en lille strand ved campingvognen. Campingvognen kan evt. køres til en campingplads, hvor man kan have en overnatning. Invitér frivillige med. Sæt fokus på hygge, god aftensmad og aftenkaffe ved campingvognen. OL og afrunding af konkurrencer i uge 35 OL-aktiviteter lokalt og på tværs af pleje- og sundhedscentre

8 Idékataloget udarbejdet af medarbejdere og ledere fra pleje- og sundhedscentrene i Favrskov kommune. Skriv aktiviteter i kalenderen Når I har planlagt lokale og fælles aktiviteter, kan I skrive det ind i Outlook-kalenderen: Årshjul for pleje- og sundhedscentre I kalenderen skrives følgende oplysninger: Emnefelt: Sted: Aktivitetens navn Pleje- eller sundhedscentre Blå: Grøn: Rød: Fælles aktiviteter i Favrskov Kommune Lokale aktiviteter, hvor deltagere fra andre pleje- og sundhedscentre er velkomne til at deltage Lokale aktiviteter, hvor det ikke er muligt at andre kan deltage. Fortæl den gode historie Tag billeder og skriv et par linjer, så den gode historie bliver fortalt. Kommunikationskonsulenterne i Borgmestersekretariatet kan hjælpe med at få den ud i organisationen eller i medierne. Kontakt: Dorthe Lerche på dole@favrskov.dk, Jakob Christiansen på jakc@favrskov.dk Læs mere på Det aktive liv på vandring Fortællinger og billeder fra det aktive liv til borgerne på pleje- og sundhedscentrene. Undervejs i juni, juli og august samles billeder og historier fra Det aktive Liv. Hvert pleje/sundhedscenter samler ca. fire A4-sider med billeder, historier, fortællinger, gode oplevelser og idéer enten elektronisk eller skrevet i hånden. Senest 1. september 2015 sendes de fire sider til cras@favrskov.dk. Herefter samles alle siderne til en vandrebog fra Det aktive Liv 2015 og der sendes efterfølgende en kopi af vandrebogen ud til alle pleje- og sundhedscentre

Det aktive liv. i Favrskov Kommune

Det aktive liv. i Favrskov Kommune Det aktive liv i Favrskov Kommune Det aktive liv At bevæge sig både fysisk og mentalt er vigtigt igennem hele livet. I Favrskov Kommune sætter vi derfor fokus på de muligheder for bevægelse, der findes

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Tårnet, Solgården i Lemvig udført den 3. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Tårnet, Solgården i Lemvig udført den 3. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Tårnet, Solgården i Lemvig udført den 3. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retsikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan

Læs mere

Tilbud på plejecenterområdet april 2014

Tilbud på plejecenterområdet april 2014 Tilbud på plejecenterområdet april 2014 Skemaet bedes udfyldt inden mandag den 11.04.16 Plejecenter Tilbud om gåture Træning i motionsrum Gymnastik Tåsinge Der tilbydes gåture når vejret er til det. Gåture

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

Stokkemarke Plejecenter

Stokkemarke Plejecenter Stokkemarke Plejecenter Nyhedsbrev til borger og pårørende JULI - 2016 Emne Generelle tiltag i Ældre og Sundhed Fokus på borgersikkerhed Information Ældre & Sundhed er stolte over at være akkrediteret

Læs mere

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.:

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.: Juni 2019 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk www.billund.dk/cafehimmelblaa http://billund.dk/borger/handicap/dagtilbud-for-udviklingshaemmede/ Caféen Udgives af Caféen.

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Inspiration til arrangementer for Resenbro Skoles forældreråd

Inspiration til arrangementer for Resenbro Skoles forældreråd Inspiration til arrangementer for Resenbro Skoles forældreråd Dette materiale er udarbejdet med det formål at inspirere og hjælpe forældrerådene med at tilrettelægge arrangementer for børn og forældre.

Læs mere

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ 1 Velkommen til Samsøvej Samsøvej er et nyt og moderne plejecenter med 75 boliger og et dagcenter. Alle boliger med fællesareal er 75 m2. De er indrettet med stue og soveværelse.

Læs mere

Sæt fokus på det aktive liv Vi sætter fokus på det aktive liv for at:

Sæt fokus på det aktive liv Vi sætter fokus på det aktive liv for at: Sæt fokus på det aktive liv At bevæge sig både fysisk og mentalt er vigtigt igennem hele livet. I Favrskov Kommune sætter vi derfor fokus på dagligdagens små aktiviteter til at styrke krop og sind. Når

Læs mere

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration.

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration. GOLF GOLF Golf er en udendørs sport, hvor du spiller med et sæt golfkøller og en golfbold på en bane, der har huller markeret med et lille flag. Det gælder om at slå bolden i hul ved at bruge så få slag

Læs mere

Demenstilbud. Randers Kommune

Demenstilbud. Randers Kommune Demenstilbud Randers Kommune Oversigt over aktiviteter for mennesker med demens i aktivitetscentrene Svaleparken Svalevej 11 8960 Randers SØ tlf. 89 15 28 75 Kolonihaven i Bjergbyparken I kolonihaven laves

Læs mere

Ældre og natur i Hjørring Kommune

Ældre og natur i Hjørring Kommune Ældre og natur i Hjørring Kommune Af udviklingskonsulent John Hansen og aktivitetskoordinator Jane Franzen, Hjørring Kommune. Hjørring Kommune er i gang med at skabe en ny kultur, hvor man med relativt

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 4. december 2018. Institutionens navn: Osted Børnehave Pædagogisk leder: Anne-Mette Hvas Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Fjord, HavFjord udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Fjord, HavFjord udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Fjord, HavFjord udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen

Læs mere

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS NYHEDSBREV Faglig udvikling I Støttekontaktgruppen har vi fokus på den faglige udvikling. I foråret har vi afholdt MUS for det faste personale, hvor de har haft mulighed

Læs mere

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Kommer børn nok ud? Synes du, at det er vigtigt, at børn får oplevelser med og i naturen? Hvorfor eller hvorfor ikke? Kommer dit barn nok ud og får de rigtige

Læs mere

Har du lyst til at komme på udflugt?

Har du lyst til at komme på udflugt? Udflugter for borgere med demens April 2015 Har du lyst til at komme på udflugt? Har du demens eller demenslignende symptomer? Bor du i eget hjem sammen med din ægtefælle/samlever? Har du lyst til at mødes

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Værdighed Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Det handler om respekt At være afhængig af hjælp, fordi man er

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2015 Kom med på tur! Den levende natur i Faxe Kalkbrud 30. maj kl. 14-16 Mødested: Geomuseum Faxe, Østervej 2, 4640 Faxe Deltag i dagens arrangement hvor Naturvejleder Faxe og Danmarks

Læs mere

Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade.

Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade. Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade. Børnehaven Bredstrupsgades lokale sundhedspolitik er udarbejdet i et samarbejde mellem personale og forældrebestyrelse. Sundhedspolitikken har sit udgangspunkt

Læs mere

Hver måned har vi fælles legetræf i huset, hvor vi lærer og leger Gerlevlege med hinanden. Hver uge leger en gruppe børn fra stuen på skift legene.

Hver måned har vi fælles legetræf i huset, hvor vi lærer og leger Gerlevlege med hinanden. Hver uge leger en gruppe børn fra stuen på skift legene. Årsplan Grøftekanten 2013 Velkommen til et nyt spændende år på Grøftekanten hvor vi vil lave aktiviteter og følge traditioner i forhold til årets gang. Hver måned har vi fælles legetræf i huset, hvor vi

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Præsthøjgården DE ÅBNE AKTIVITETSCENTRE 1 2 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM 2016 Det åbne aktivitetscenter på Præsthøjgården er for selvhjulpne brugere. Aktivitetscentret

Læs mere

Livet skal leves hele livet

Livet skal leves hele livet Aktivitsafdelingen Oasen Livet skal leves hele livet Kontakt til Oasen Har du spørgsmål eller vil du i kontakt med Oasen er du altid meget velkommen til at ringe til os på tlf. 46 31 54 80 Aktivitetsmedarbejder

Læs mere

OSTEN P FALKE juni 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE juni 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN juni 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Denne politik omhandler særligt de af Haderslev Kommunes ældre borgere, som er afhængige af kommunens hjælp for at opretholde et værdigt ældreliv.

Denne politik omhandler særligt de af Haderslev Kommunes ældre borgere, som er afhængige af kommunens hjælp for at opretholde et værdigt ældreliv. Værdighedspolitik FORORD I 2016 skrev vi den første værdighedspolitik i Haderslev Kommune. Siden da har værdighed været i fokus gennem livshistorie, rehabilitering og samarbejde med frivillige. Et værdigt

Læs mere

Lokal handleplan for Mad, måltider og bevægelse for Område Øst, afd. Børnehuset Heimdal, Børnehuset Mælkevejen og Karise Børnehus

Lokal handleplan for Mad, måltider og bevægelse for Område Øst, afd. Børnehuset Heimdal, Børnehuset Mælkevejen og Karise Børnehus Lokal handleplan for Mad, måltider og bevægelse for Område Øst, afd. Børnehuset Heimdal, Børnehuset Mælkevejen og Karise Børnehus Ved vedtagelse af denne Lokale handleplan for Mad, måltid og bevægelse,

Læs mere

Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.)

Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.) Tirsdag den 30. juni: Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.) - Plejehjemmet kommer ca. kl. 15 og ser opvisningen.

Læs mere

Værdighedspolitik

Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2018-22 Forord Jeg glæder mig over, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik 2018-2022. Værdighedspolitikken fastlægger den overordnede ramme i arbejdet med ældre og

Læs mere

Et inspirationshæfte til at skabe.

Et inspirationshæfte til at skabe. Et inspirationshæfte til at skabe..livsglæde, nærvær og aktivitet Lavet TIL Hillerøds ældre, deres familier og venner, netværk, frivillige og plejepersonale AF Hillerød Kommune, Ældre Sagen, andre frivillige

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

Sportsuge program 2016

Sportsuge program 2016 Sportsuge program 2016 Onsdag d. 8. juni 2016 19.00 Banko i Lyne Hallen Fredag d. 10. juni 2016 17.00 Teltet/baren åbner 18.00 Nem og billig aftensmad * 18.30 Fodbold serie 1 19.00 Tour de Lyne* 21.00

Læs mere

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Jeg hedder Lis, jeg er gift med Ole, vi bor Skovforte 10 Christiansfeld. Vi har en voksen datter Rikke som bor i nærheden sammen med Lasse og deres søn Gustav,

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

KLIPPEKORTSORDNING PÅ PLEJECENTRE

KLIPPEKORTSORDNING PÅ PLEJECENTRE KLIPPEKORTSORDNING PÅ PLEJECENTRE Praktisk information Klippekortsordningen giver beboere på plejecentrene mulighed for at få det, der svarer til ca. en halv times ekstra hjælp og støtte om ugen. Dette

Læs mere

TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS OG DERES PÅRØRENDE. Randers Bibliotek Museum Østjylland Randers Naturcenter

TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS OG DERES PÅRØRENDE. Randers Bibliotek Museum Østjylland Randers Naturcenter TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS OG DERES PÅRØRENDE Randers Bibliotek Museum Østjylland Randers Naturcenter FORORD Randers Kommune har, som et led i at blive en demensvenlig kommune, taget initiativ til

Læs mere

Ferielandet Danmark - camping

Ferielandet Danmark - camping Ferielandet Danmark - camping I skal nu udforske Danmark med campingbriller på. 3 familier eller venner skal på camping, og I skal finde ud af hvorhen, og så skal I også arrangere turen. De har hver især

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Årsplan - hvad sker der i 2013

Årsplan - hvad sker der i 2013 Årsplan - hvad sker der i 2013 Aktivitetsplanen bliver evalueret og tilpasset årligt. Måned Det vi vil Det vi gør Personale opgaver. Februar Fastelavnsfest Den 8-2 Uge projekt - Uge 8 Omhandlende Alle

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Dagcenter udført den 30. oktober 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Dagcenter udført den 30. oktober 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Dagcenter udført den 30. oktober 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter,

Læs mere

Skovcenter. Træningsmaskinerne kan benyttes på hverdage kl kl kl Weekend og helligdage kl

Skovcenter. Træningsmaskinerne kan benyttes på hverdage kl kl kl Weekend og helligdage kl Åbent Aktivitets- og træningscentre. Skovcenter Træning og aktiviteter for alle selvhjulpne +60 årige, hørende under Ældre & Sundhed, bosiddende i Lolland kommune. For at benytte tilbuddet, skal du kunne

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2011 Uge 26 + 27 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse INFORMATION SOMMERSKOLEN 2011 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 26 og 27 HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Den gode spiseoplevelse

Den gode spiseoplevelse Den gode spiseoplevelse Basismodel, der skal afprøves i pilotprojekt fra 1. september 2018 4 udvalgte pilotkøkkener på: Søkilde Møllehjørnet Præstehaven Tjørnehaven 1 Den gode spiseoplevelse Baggrund Rehabilitering

Læs mere

Center for Børn og Familie DAGTILBUD. Kost og madkultur i Dagplejen

Center for Børn og Familie DAGTILBUD. Kost og madkultur i Dagplejen Center for Børn og Familie DAGTILBUD Kost og madkultur i Dagplejen April 2015 Mætte børn er glade børn - der har lyst og energi til at lege og lære. Det er derfor vigtigt at børnene dagen igennem får nok

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik Sundhedspolitik I Småfolkets/ Regnbuens sundhedspolitik kan du læse om institutions politikker vedrørende kost, bevægelse, sygdom, søvn og pauser. For at sikre børnenes sundhed og trivsel er det vigtigt

Læs mere

Værdighedspolitik. Faxe Kommune

Værdighedspolitik. Faxe Kommune Værdighedspolitik Faxe Kommune 1 Forord Jeg er meget glad for, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik. Politikken fastlægger den overordnede ramme for arbejdet i ældreplejen og skal

Læs mere

VELKOMMEN TIL SØBÆK HAVE

VELKOMMEN TIL SØBÆK HAVE VELKOMMEN TIL SØBÆK HAVE Helt nye boliger til mennesker med handicap 1 Aktiv hele livet SØBÆK HAVES NÆROMRÅDE Egen lejlighed med terrasse og plads til gæster Lejlighederne ligger i Jyderup tæt på skov

Læs mere

Bandholm Børnehus 2011

Bandholm Børnehus 2011 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 4. TEMA: Krop og bevægelse. Bandholm Børnehus 2011 Barnet er sin krop og har sin krop. Barnet er i verden gennem kroppen. Den udvikling og læring, som finder sted blandt børn i dagtilbud,

Læs mere

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens Serviceinformation Dagtilbud for borgere med demens Lolland Kommunes overordnede kvalitetsmål At borgeren oplever en helhedsorienteret, målrettet og faglig kvalificeret indsats ved kontakt til henholdsvis

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

HUSK: DER ER ALTID KAFFE PÅ KANDEN I PARKERINGSBÅSEN. Maj Sidste Nyt: Vinnie er vendt tilbage efter endt barsel velkommen til Vinnie.

HUSK: DER ER ALTID KAFFE PÅ KANDEN I PARKERINGSBÅSEN. Maj Sidste Nyt: Vinnie er vendt tilbage efter endt barsel velkommen til Vinnie. Maj 2009 Indhold: Sidste nyt: Bl.a. sammenlægningsfest og tur i skoven med 2. klasserne Info: Orientering om legetøjsregler m. m. Konkurrence: Et spørgsmål til børnene Kalender : Opslagstavlen: Redaktion:

Læs mere

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Amaliehavens Venner Augustenborg Kontaktperson: Ulla L. Petersen E-mail: bryllupskagen@bbsyd.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.

Læs mere

VELKOMMEN TIL OLLERUP PLEJECENTER

VELKOMMEN TIL OLLERUP PLEJECENTER VELKOMMEN TIL OLLERUP PLEJECENTER 1 Postadresse Plejecenter Vest Ollerup Plejecenter Svendborgvej 16 5762 Vester Skerninge Telefon Sektionsleder Berit Klit Larsen 20141138 Mobil Husets 20162693 Telefon

Læs mere

Opblomstring af liv på plejecentrene

Opblomstring af liv på plejecentrene Opblomstring af liv på plejecentrene Et inspirationshæfte Til frivillige, pårørende og personale 2013 Ensomhed Fra Ældrekommissionens rapport Livskvalitet og selvbestemmelse på plejehjem : En undersøgelse

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Frederiksgadecenteret

Frederiksgadecenteret Velkommen til Frederiksgadecenteret Aflastningspladser Frederiksgadecenteret Frederiksgade 8 4690 Haslev Tlf. 56 20 41 40 Indledning Som aflastningsbeboer på Frederiksgadecenteret ønskes du hjertelig velkommen

Læs mere

A-Z folder for Klintholm

A-Z folder for Klintholm A-Z folder for Klintholm Klintholm Aktiviteter udenfor huset. Skal en børnegruppe på tur ud over det sædvanlige, bliver det skrevet på tavlen. Alle aktiviteter foregår som udgangspunkt i børnehavens åbningstid.

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 56 JUNI 2012 Sankt Hans Aften Lørdag den 23. Juni GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi, vanen tro

Læs mere

Plejecentre i Esbjerg Kommune

Plejecentre i Esbjerg Kommune Velkommen til Esbjerg Kommunes plejecentre Denne pjece giver dig information om tilbud og muligheder for hjælp, pleje, kost og aktiviteter på Esbjerg Kommunes plejecentre. Desuden kan du læse om, hvad

Læs mere

Værdighedspolitik FORORD

Værdighedspolitik FORORD VÆRDIGHEDSPOLITIK Værdighedspolitik FORORD Hvad er et godt og værdigt ældreliv, og hvordan støtter borgere, foreningsliv, medarbejdere og politikere op om et sundt og aktivt ældreliv? I Esbjerg Kommune

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016 APPETIT PÅ LIVET Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal tilbyde velsmagende og nærende mad, og måltiderne skal være med til at skabe fællesskaber

Læs mere

Caféer på plejecentrene Velkommen!

Caféer på plejecentrene Velkommen! Caféer på plejecentrene Velkommen! Hyggelige caféer på plejecentrene i Vordingborg Kommune Med etablering af caféer på otte af kommunens plejecentre og på Brænderigården har Socialudvalget ønsket at skabe

Læs mere

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Hvert år afholder kommunen en række naturvejlederarrangementer ud i vores skønne natur. På turene bliver der fortalt om dyr og planter og om de store

Læs mere

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg Kostpolitik for Dalens Børnehuse Ellekonedalen 4-8 8800 Viborg Redigeret nobember 2017 1 Kostpolitik for Dalens Børnehuse I Dalens Børnehuse har vi en madordning som er obligatorisk for alle børn. Vi har

Læs mere

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Foråret er på vej. Vi har allerede hygget på terrasserne. Orangeriet bliver så flot takket være Ruth som tager sig af det. Der er sat tomater og plantet i kasserne.

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018 Camp Unge Pårørende 28.-30. september 2018 5 Fredericia Vandrerhjem En weekend med fællesskab, faglige og personlige oplæg, aktiv udfoldelse og mad i det fri 5 Camp Unge Pårørende Fredericia Vandrerhjem

Læs mere

Sundhedspolitik for Regnbuen

Sundhedspolitik for Regnbuen Sundhedspolitik for Regnbuen Børn og unges trivsel og sundhed nu, er vigtig for deres fremtidige sundhed og trivsel. Forskning viser at helbred, trivsel og sundhedsadfærd tidligt i livet er af stor betydning

Læs mere

Værdighedspolitik. Proces FORORD

Værdighedspolitik. Proces FORORD VÆRDIGHEDSPOLITIK 2 Værdighedspolitik FORORD Alle kommuner skal i 2016 vedtage en værdighedspolitik, som beskriver, hvordan kommunens ældrepleje i arbejdet med den enkelte ældre understøtter områderne:

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5456 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi bor på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og hal. Energien

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Plejecenter Præstevænget

Plejecenter Præstevænget Plejecentre Velkommen til Plejecenter Præstevænget Indhold Introduktion Side 3 Information før indflytning Side 5 Indflytning Side 5 Forplejning Side 6 Tøjvask Side 6 Rengøring Side 6 Servicepakken Side

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2011 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Kost og sundhedspolitik

Kost og sundhedspolitik Kost og sundhedspolitik Ud fra Slagelse kommunes vejledning har Børnehuset ved Noret, i samarbejde med forældrebestyrelsen sammensat følgende principper for kost og sundhedspolitik. Formål Formålet med

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

November Et månedsblad for beboere, pårørende og personale samt gæster i Plejecenter Lindehaven. Side 1

November Et månedsblad for beboere, pårørende og personale samt gæster i Plejecenter Lindehaven. Side 1 November 2018 Et månedsblad for beboere, pårørende og personale samt gæster i Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra Plejecenterlederen Kære Alle Vi holder julefrokost for vores faste beboere og pårørende

Læs mere

Værdighedspolitik for Vallensbæk Kommune 2016

Værdighedspolitik for Vallensbæk Kommune 2016 Værdighedspolitik for Vallensbæk Kommune 2016 1 Vallensbæk Kommunes værdighedspolitik beskriver de overordnede værdier for de kommunale indsatser og prioriteringer for seniorer og ældre med behov for kommunal

Læs mere

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf April 2019 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail: Karin Liltorp: kalil@vejle.dk

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Nabohave på Amager. Nabohaven er for alle, der bor og færdes i området. Klik her for indholdsfortegnelse

Nabohave på Amager. Nabohaven er for alle, der bor og færdes i området. Klik her for indholdsfortegnelse 5 I Sundholmskvarteret lå en grund øde hen. Buske og træer voksede vildt, og store grupper af unge var de eneste, som brugte stedet. Det skabte utryghed. Samtidig var der brug for et grønt åndehul for

Læs mere

Referat Husmøde i enhed 1.1 Tirsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00-19.30

Referat Husmøde i enhed 1.1 Tirsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00-19.30 Referat Husmøde i enhed 1.1 Tirsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00-19.30 Deltagere Svend, bolig 7 Anker, bolig 11 Torben, bolig 4 Børge, bolig 1 Gerda, bolig 5 Arne, bolig 6 Erik, bolig 8 Ove, bolig 10

Læs mere

Aktivitetskalender for Huset i Søndergade juni 2016

Aktivitetskalender for Huset i Søndergade juni 2016 Faste tilbud i hele måneden: Mandage mellem 11.00-12.30 Spil sammen gruppe (se opslag i Huset ) Torsdage mellem 15.00-16.00 Meditation og fordybelse (se opslag i Huset ) Fredage mellem 11.30-13.00 Fredagsfrokost

Læs mere

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune 1 Et måltid består af råvarer, der sammensættes til en ret og indtages alene eller sammen med andre. Disse tre elementer råvarerne, retten og rammen

Læs mere

Flemløse Plejehjem Th. Bangsvej Glamsbjerg Tlf.: Billede af plejehjemmet

Flemløse Plejehjem Th. Bangsvej Glamsbjerg Tlf.: Billede af plejehjemmet Flemløse Plejehjem Th. Bangsvej 4 5620 Glamsbjerg Tlf.: 6474 7719 Billede af plejehjemmet Velkommen til Flemløse plejehjem Hjertelig velkommen til dit nye hjem, i vores naturskønne omgivelser. Det er vigtigt

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere