ØLGOD EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for dig! ÅRGANG 10/11. I år tilbydes der over 35 forskellige Valgfag. Din Hverdag Dit valg VALGFAG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØLGOD EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for dig! ÅRGANG 10/11. I år tilbydes der over 35 forskellige Valgfag. Din Hverdag Dit valg VALGFAG"

Transkript

1 ØLGOD EFTERSKOLE Vi skaber rammerne for dig! ÅRGANG 10/11 I år tilbydes der over 35 forskellige Valgfag. VALGFAG Din Hverdag Dit valg

2 Lidt om valgfag på Ølgod Efterskole Ølgod Efterskole er en almendannende efterskole, hvor vi i dagligdagen lægger stor vægt på, at eleverne tilbydes en bred vifte af forskellige valgfag. Her skal være noget for den praktiske, den musiske og den kreative. Vi synes det er vigtig, at der i valgfagene finder en udfordring sted, således at eleven bliver stillet over for aktiviteter og opgaver, som han/hun ikke nødvendigvis før har prøvet. Der kræves derfor normalt ingen særlige kvalifikationer for at vælge de udmeldte valgfag - alle skal kunne deltage uanset baggrund. Skoleåret er opdelt i tre perioder, og efter hver periode, er der mulighed for at vælge et nyt valgfag. Alle elever skal vælge min. 3 om ugen. Valgfagene ligger primært i eftermiddagstimerne, men der kan også være valgfag om aftenen. Torsdagen er afsat til helårsfag. Disse fag kan ikke om vælges i løbet af skoleåret. Valgfagene på Ølgod Efterskole varetages af undervisere, der brænder for deres fagområde, og eleverne vil derfor opleve en undervisning, der er både medlevende og vedkommende. Vi ser det som en naturlig ting at benytte os af de forskellige muligheder som Ølgod By tilbyder foreningslivet, og derfor foregår flere af valgfagene i byen eller i dens umiddelbare nærhed. Her kan f.eks. nævnes golf og svømning.

3 Golf Helårsfag Når først du rammer bolden rigtigt er du solgt, - så tag dig i agt!!!! for golf er stærkt vanedannende! I samarbejde med Skærbæk Mølle Golfklub i Ølgod udbyder vi nu golf som et nyt og spændende valgfag. Undervisningen er 2½ time ugentligt og foregår over 2 moduler: MODUL 1: -undervisning v. golfklubbens pro-træner (aug-nov) -deltagelse i begyndermatcher og regel-info-møder. -spil på klubbens 9-hullers par 3-bane Beståelse af slag/bane-prøve for at få banetilladelse (= bagmærke) MODUL 2: -undervisning og træning sammen med skolens lærer (feb-maj) -spil på 9-hullers bane, spil på 18-hullers bane. Vigtige oplysninger: Du bliver registreret som juniormedlem af golfklubben i hele skoleåret, og du har således også mulighed for at benytte golfklubbens faciliteter i din fritid. Transport: Du skal cykle til og fra golfklubben, når du skal til golf. Der er 3,5 km hver vej. Udstyr: Skolen stiller det nødvendige golfudstyr til rådighed.

4 Fodbold Udover at spille en masse fodbold arbejder vi med såvel fysisk, teknisk og taktisk træning. I løbet af skoleåret deltager vi i enkelte turneringer og prøver kræfter mod hold fra andre efterskoler. Der er både plads til dygtige boldspillere og nybegyndere. Hovedsagen er, at du synes det er sjovt at spille fodbold og ka li at gå til den!! Go mad - let at lave Vi laver god mad, hvor alle kan være med. Vi kommer til at lave forretter, hovedretter, desserter, salater, bagværk og meget mere. Vi laver mange forskellige og spændende retter både danske og udenlandske, og I vil selv få mulighed for at påvirke menuen. Hovedvægten lægges på det praktiske.

5 Begynderband Kan du spille lidt på et instrument, vil du gerne blive dygtigere og har du lyst til at spille sammen med andre så er dette hold noget for dig! Hvis du godt kan li at synge og har mod og lyst til at være forsanger, så meld dig endelig. Faget kræver en god personlig indsats og lyst til at arbejde seriøst med musikken. Du kan forvente at skulle øve dig fra gang til gang. Boys Corner Trænger din indre hulemand til at komme frem? Har du en blærerøv gemt i dig? Mangler du nye udfordringer? Så er Boys Corner noget for dig...her kan vi lave alt lige fra at spille mudderrugby, se en actionfilm til at lave den perfekte scoremiddag. Faget skal udfordre elevernes grænser, lade dem finde deres indre gentleman...kort sagt give dem et bedre billede af hvem de selv er. Kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan arbejde med i dette fag. Warning! Boys only. Hold dig i form, spis sundt og tro på dig selv. YEAAHHHH!!!

6 Fra not to hot Dette er et meget kreativt og skabende valgfag. Vi arbejder med at skabe nyt ud af noget kasseret eller umoderne. Vi laver ting til skolen eller til privat brug. Som eksempler skal her nævnes: Lamper Borde Stole Og meget andet Praktisk arbejde Helårsfag I dette valgfag vil du få rig mulighed for at prøve kræfter med håndværksfag af forskellige slags såsom fliselægning, pudsning af vægge, nedbrydning, bordbænke fremstilling og lettere tømreropgaver.

7 Håndarbejde - sy dig glad ;-) Går du rundt med en lille tøjdesigner i maven, eller har du bare lyst til at arbejde i stof, så er dette faget for dig. Her har du mange muligheder for at kreere og forny din egen garderobe. Du kan sy trøjer, bukser, nederdele, kjoler m.m. Det er kun din fantasi der sætter grænsen. Om du er en erfaren syerske eller absolut nybegynder er ikke afgørende. Holdet er for alle. Friluftsliv Har du prøvet at føde en bjørn, sejle i kajak eller fanget røvere? I faget vil du i den første periode kunne komme til at beskæftige dig med : - Madlavning over bål og lege i haven - Kano kajak sejlads - Orientering efter kort - Overnatning i det fri. - Prøve FRILUFTSCROSS, hvor du skal udfordres og samarbejde med dine kammerater. Du skal være klar til at færdes ude i al slags vejr i såvel plantage som skolens nærområde.

8 Soloklaver Skal dit klaverspil forbedres, er det dette valgfag, du skal vælge. Du skal være indstillet på at øve dig i din fritid. Vi vil komme omkring noder og becifringer og spille enkle melodier. Faget er både for begyndere og fortsættere. Billedkunst Har du lyst til at tegne, male og arbejde med skulpturer, installationer og grafik? Så er billedkunst noget for dig! I undervisningen eksperimenterer vi med forskellige materialer, teknikker og opgaver. Vi arbejder med portrættegning, collage, maleri med våde farver. Mens vejret stadigt er godt, vil en del af undervisningen foregå udendørs og består f.eks. af tegning med div. tegneredskaber og akvarel/ oliekridtmaleri. Holdet arbejder både samlet i grupper og selvstændigt. Opgaverne vil både være bundne og mere frie.

9 Parkour / free-running Parkour er en bevægelseskunst hvor udøverne (kaldes traceurs) skal overkomme de forhindringer de møder med det bedst mulige flow, kunsten udspiller sig i et bymiljø. Den traditionelle filosofi bag parkour er baseret på farten og kontinuiteten i bevægelsen fra et givent punkt A til B. Mens nogle traceurs udelukkende dyrker parkour, er der også andre, som kombinerer parkour med elementer fra springgymnastik og akrobatik. Free Running stammer fra Frankrig, hvor den er tænkt til nødsituationer. Det gælder altså om, at komme fra A til B på den hurtigste og mest effektive måde. Svømning Kan du stå på hovedet i vandet? Tør du dykke og svømme under vand? Har du det i virkeligheden bedst i lavt vand? På holdet får du mulighed for at afprøve og udbygge dine svømmefærdigheder. Du kommer til at gennemgå de forskellige svømmearter, spille vandboldspil samt lege en masse

10 Drama Hvordan ville du male en telefonboks indefra? Hvem er Billy Bob? Er det sandt, at alle har en indre Peter Belli? Svarene på disse spørgsmål findes til drama/ teatersport. Dette fag tager udgangspunkt i dramaarbejdets grundelementer; agering (og improvisation), rum, figur og forløb. Med øvelser og lege, eksperimenterer vi med at udtrykke os med kroppen og bruge stemmen. Vi arbejder ikke med færdige stykker, men laver selv små tekster og figurer. Drama/ teatersport handler om fællesskab, sammenhold og personlig udvikling. Dans Har du det godt med rytmer? Kan du lide at få sus i skørterne? Vi byder på det nyeste indenfor moderne dans, så hold dig ikke tilbage og vær med til det sjoveste.

11 Gymnastik (Kursus 1) Helårsfag Faget er 1. del af lederuddannelsen indenfor børnegymnastik. Vi arbejder med pigespringhold fra gymnastikforeningen i Ølgod. Vi arbejder med både teori og praktik hver gang vi har faget. Således er vi i skolens idrætshal og undervise pigerne, når vi har gennemgået noget teori og dagens program. I marts har vi 3 gymnastikopvisninger med vores hold og I har været med til at lave programmet. Strik og hækling Nybegyndere vil få mulighed for at lære at strikke og hækle. Vi begynder fra bunden af og får lært grundteknikkerne. Elever, der kan, er dog også meget velkommen. Vi starter med en fast opgave, nemlig at strikke sutsko, som vi skal filte. Du kan ud over den faste opgave lave følgende: Hatte og huer f.eks. alfehuer eller andet Sjaler og halstørklæder, Sokker m.m.

12 Kor Helårsfag Først og fremmest handler det om at vi skal dyrke glæden ved at synge sammen, både enstemmigt og flerstemmigt, men der vil også være mulighed for at komme til at synge solo, hvis du går rundt med en solist i maven. Vi arbejder med et bredt repertoire af melodier fra forskellige genrer, og selvom det handler mest om at synge sammen, skal vi også af og til arbejde i dybden med f.eks. forskellige stemmer, rytmiske detaljer, sanglege eller måske et talekor. Koret optræder ved forskellige arrangementer på skolen i løbet af året. Førstehjælp Din ven vælter på cyklen og brækker armen. Du ser en mand falde livløs om på gaden en sen nat. Ved du hvad du kan gøre for at hjælpe? I førstehjælp lærer du, hvordan du klarer sådanne situationer. Vi skal, både via teori og igennem masser af praktiske øvelser arbejde med at finde ud af, hvordan du bedst muligt takler disse situationer. Du får lært at yde førstehjælp, at kunne give kunstigt åndedræt, hjertemassage og meget mere. Hvis du gennemfører faget, får du et bevis fra Dansk Røde Kors for et 12- timers kursus i førstehjælp.

13 Spring Spring er et tilbud til alle der vil bruge noget energi, på at lære at springe. Alle kan være med, blot man er indstillet på at øve og træne. Spring skal gentages mange gange før man kan lave et flot og sikkert spring. Vi arbejder med mange forskellige spring, både på måttebane og med forskellige redskabs opstillinger, samt Air-track. Der oprettes 2 hold. (Begynder og øvede) Svømning - hjælpeinstruktøruddannelse Helårsfag I dette fag får du en uddannelse som hjælpeinstruktør i svømning under DGI. I faget får du: teori i de forskellige svømmearter, undervisningslære, anatomi. lov til at undervise et hold herlige børn på 6-8 år fra byen. Mulighed for at prøve dig selv af og styrke dine evner til at engagere og begejstre børn. Lov til at prøve dig selv af både i leg og indlæring af svømmearter sammen med andre ØEsvømmere.

14 Volleyball Opvarmning, som gradvist vil blive lagt ud til jer, indlæring og afprøvning af slag, småspil med vægt på et højt aktivitetsniveau og efterhånden også spil 6 mod/med 6. Niveauet lægges efter elevforudsætninger. Alle m/k er der har lyst, energi til at lære spillet kan deltage. Som krydderi vil der også blive inddraget andre småspil/holdspil i undervisningen. Smykker Et valgfag hvor du får mulighed for at fremstille dine egne smykker. Smykker kan være alt lige fra øreringe, halskæder, armbånd, ringe, brocher, vedhæng eller tingeltangel. Efter en fælles opstart, hvor vi arbejder med forskellige teknikker, vil der blive mulighed for, at du kan fremstille dine egne smykker, enten efter skabelon eller ud fra eget design/ idéoplæg. Af materialer arbejder vi hovedsageligt med kobber, sølv og perler, men næsten alt kan bruges, kun fantasien sætter grænser.

15 Band for øvede Helårsfag Kan du spille på et instrument, har du spillet før og har du lyst til at spille sammen med andre, så er du øvet og skal vælge dette hold. Faget kræver en god personlig indsats og lyst til at arbejde seriøst med musikken. Du kan forvente at skulle øve dig fra gang til gang. Vi skal opøve et repertoire til forskellige koncerter o.lign. Vi tager pulsen på den nye musik og selvfølgelig også den gamle, så ingen kan sige, at vi ikke rocker os ud af stedet! Din interesse og dit engagement er afgørende for harmonierne i band et. Og husk! Jo mere du vil og kan jo flere strenge har vi at spille på! O-løb Eleverne får kendskab til forskellige former for O-løb og løbestrategier til brug ved O-løb. Indhold: Forskellige former for orienteringsløb herunder orienteringslege, kort O-løb, langt O-løb, elevernes eget O-løb konstrueret fra bunden. Desuden cykelorientering og nat-orientering, hvis disse er mulige. Udover selve løbene, vil der blive indlagt teoretiske elementer om fysiologi og grundtræning.

16 Håndbold Formålet med valgfaget håndbold er at give eleverne færdigheder i holdspillet håndbold: teknisk, fysisk og taktisk. Indhold: Tekniske, taktiske og fysiske øvelser, der træner eleverne, så alle opnår en glæde og får en oplevelse af, at de udvikler sig som håndboldspillere. Faget er opdelt i drenge- og pigehåndbold Der skal være udfordringer til elever, som har forudsætninger og erfaringer med spillet. Men også elever, som har lyst til at stifte bekendtskab med spillet, skal kunne deltage. Powertumbling Er en konkurrencesport indenfor spring, hvor vi udelukkende vil beskæftige os med baglæns spring på bane. Det er en fordel, hvis du kan lave et araberspring så øv dig på det inden.

17 Medie Helårsfag Er du til hjemmesider og nyhedsindslag? Du vil lære de basale ting for at kunne begå dig på forskellige medier. Foto Helårsfag I dette valgfag arbejder vi med digitale fotos og fotografering og mulighederne for at arbejde kreativt med billederne i computeren. Der vil både blive arbejdet med manipulation og kunstneriske udtryk med mediet, ligesom vi med de færdige produkter vil lave plakater, postkort osv. Det er kun dig sætter grænser for i hvilken sammenhæng arbejdet kan bruges.

18 PC-Spil I PC-spil, kommer det til at handle om at spille computer. Det handler dog ikke om at blive introduceret til de nyeste nye spil, men mere om hvordan man kan gribe generelle genrer an. Det vil være strategi, 1 st person shooter og RPG spil, med vægt på multiplayer delene. Dvs. hvordan kan man lægge en strategi for bedst muligt, som hold, at arbejde sammen, og i sidste ende vinde. Der vil blive analyseret på hvad der virker, og hvad der ikke gør. Samarbejde ligger øverst på dagsordnen, og det at være fælles om en opgave, samt at få den løst. Maraton Helårsfag Kan du li at udfordre dig selv og prøve grænser af, så har du her muligheden. Hovedvægten bliver lagt på løb, men du vil også komme til at cykle, gå, svømme, styrketræne samt få noget trænings teori. Du skal lære dine grænser at kende, men også opleve at de kan flytter sig. Målet er, at du skal deltage i et løb til foråret på ca. 10 km. Der vil også blive mulighed for, at prøve kræfter med en halvmaraton. Det kræver ingen fysiske forudsætninger at vælge faget.

19 Ungleder-uddannelse Har du mange ideer, men brug for at vide om hvordan man gennemfører dem? Vil du gerne opleve hvordan det er at være en del af en forening? Vil du vide mere om hvordan man underviser børn? Vil du gerne udvikle dine personlige- og ledermæssige evner? Kan du svare ja til ovennævnte spørgsmål er denne uddannelse noget for dig Du får en lederuddannelse der klæder dig på til at sætte dine ideer i gang. Via kommunikationsøvelser, samarbejdsøvelser og udarbejdelse af små projekter lærer du dig selv at kende som leder. Hele uddannelsen består af 2 valgfagsperioder. Du binder dig til at tage begge perioder. Sløjd Helårsfag Her har du mulighed for at lave forskellige ting i træ. Vores nye sløjdlokale giver alle muligheder for at du kan fremstille lige nøjagtig de ting du gerne vil.

20 . Ølgod Efterskole

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 I 8/9. klasse kan du vælge mellem disse valgfag: SLØJD BILLEDKUNST TEATERKONCERT HJEMKUNDSKAB TEKSTILDESIGN SPANSK KOR RYTMISK MUSIK Der skal være mindst 16

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2017/18 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2017 og foråret

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2018/19. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2018/19. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2018/19 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2018 og foråret

Læs mere

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Teaterleg & drama Vi skal lave teater. Ud fra kendte eventyr skal I bruge fantasien til at skrive eventyr om til jeres egne teaterstykker, som I skal opføre for andre

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

9. og 10. klasse. . Klasse. Fællesskab & faglighed, Kristendom & kreativitet Udfordringer. Rønde Efterskole

9. og 10. klasse. . Klasse. Fællesskab & faglighed, Kristendom & kreativitet Udfordringer. Rønde Efterskole . Klasse 9. og 10. klasse R Fællesskab & faglighed, Kristendom & kreativitet Udfordringer Skolevej 2 8410 Rønde www.rhe.dk post@rhe.dk 8637 1955 Du kan følge de fag, du kender fra folkeskolen og gå til

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE BAUNGÅRDSVJ KILDSKOVSVJ B R G N T V D A LL GNTOFT KOMMUNS SKOLVÆSN GNTOFT SKOL BAUNGÅRDSVJ 33 TLF.: + 45 39 65 02 28 DK 2820 GNTOFT FAX: + 45 39 65 13 19 HJMMSID: www.gentofte-skole.dk MAIL: gentofte.skole@gentofte.dk

Læs mere

Moduler på DGFs ungekonvent 2011

Moduler på DGFs ungekonvent 2011 Moduler på DGFs ungekonvent 2011 Fælles opvarmning lørdag Lasse Sønnichsen og Mathias Ried Larsen Den gode opvisning Parkour 1 Lasse Sønnichsen og Mathias Ried Larsen Tema i opvisningen Parkour 2 Lasse

Læs mere

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk Aktiviteterne er tiltænkt hele familien og vi håber på stor deltagelse, også fra folk som ikke tidligere har været aktive. Man behøver ikke at deltage i samme aktivitet hver gang - her er mulighed for

Læs mere

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N OVERBYGNINGEN Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N Indhold Kort om profilfag... side 2 Drama... side 3 Emma Gad... side 4 Innovation, design og billedkunst... side

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle boldspil med få regler - deltage i lege og leglignende opvarmningsformer

Læs mere

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2011 Uge 26 + 27 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse INFORMATION SOMMERSKOLEN 2011 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 26 og 27 HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse

Læs mere

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne.

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne. Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35 www.bellingegymnasterne.dk Gymnastik for alle Børn Talent-afdeling Hold 1.1: Forældre/barn

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2016/17 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016 og foråret

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner Værkstedsfag/elektronik. Foto I dette valgfag bruges der digitalkamera og computer. Vi vil arbejde med bl.a.: Digital redigering i Paint Shop Pro (skolens program) Beskæring, balance, format, farver, effekter,

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Upcycling. Store malerier. Skulpturer

Upcycling. Store malerier. Skulpturer Upcycling Begrebet upcycling dækker over at genbruge materialer og give dem en ny form en slags kreativ genbrug. Kan du lide at tænke kreativt og bruge dine hænder eller er du bare nysgerrig på hvordan

Læs mere

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Vindblæs. Musikskole. Program

Vindblæs. Musikskole. Program Vindblæs Musikskole Program 2013/2014 Velkommen Velkommen til Vindblæs Musikskole! Det er en gave livet igennem at kunne spille på et instrument eller være god til at synge. At spille musik træner ens

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Dit valg!fag 2015 2016

Dit valg!fag 2015 2016 Dit valg!fag 2015 2016 Kano Vil du gerne lære at padle kano? Friluftsliv Da vi laver et halvårs forløb på kun ca. 3 måneder, må du påregne at få senere fri fra valghold, hvis du vælger kanoholdet. Til

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) I løbet af skoleåret 2013-14

Læs mere

VALGFAG 2014/2015. Skals skole

VALGFAG 2014/2015. Skals skole VALGFAG 2014/2015 Skals skole 1 Valgfagene opdeles i 2 perioder: 1. periode: Uge 36-51 2014 2. periode: uge 2-19 2015 Alle valgfagene afvikles i begge perioder - undtagen: Friluftsliv - som kun kører i

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2015/2016 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning Landsbydyst til sommerfesten.. 1. gang 3. september 2015 kl. 18.00 kl. 20.00

Læs mere

Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN UGERNE 26 OG 27

Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN UGERNE 26 OG 27 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2010 UGERNE 26 OG 27 INFORMATION SOMMERSKOLEN 2010 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 26 og 27. HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse

Læs mere

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk FRITID 2015/16 Viborg Ungdomsskole er et fælleskab med plads til alle unge i Viborg Kommune. Vi underviser, styrker og inkluderer alle inden for vores tre afdelinger: Fritid, 10 CV (10. klasse) og Kompetence

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 FOTO - MEDIEFAG Lær at fortælle en historie gennem et foto Et grundlæggende kursus i fototeknik med vægten lagt på praktiske øvelser. Du lærer at fotografere ved at tage en masse

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Gymnastiksæsonen 2009/2010 V/H mix starter uger 37 Øvrige hold starter uge 38

Gymnastiksæsonen 2009/2010 V/H mix starter uger 37 Øvrige hold starter uge 38 Gymnastiksæsonen 2009/2010 V/H mix starter uger 37 Øvrige hold starter uge 38 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 16.30 17.30 Krudtuglerne 16.00 17.00 2. kl. + 3. kl. 17.00 18.00 0. kl. + 1. kl. 17.30

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer:

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer: Undervisningsplan Udarbejdelse af undervisningsplan for praktisk/musisk område på Iqra Privatskole: På Iqra Privatskole følger vi generelt Undervisningsministeriets 'Forenklede Fælles Mål', men der er

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Uge 27 - En uge med fart på... www.dgi.dk/arrangementer

Uge 27 - En uge med fart på... www.dgi.dk/arrangementer Uge 27 - Skyum Idrætsefterskole SkyumCampen 2015 Uge 27 - En uge med fart på... www.dgi.dk/arrangementer 2 Masser af sport og fællesskab SkyumCampen er for dig som vil dyrke masser af sport og opleve Skyum.

Læs mere

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog forår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om alle de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af foråret 2015. Find nærmere beskrivelser af de enkelte

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2016/2017 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning 1. gang 8. september 2016 kl. 18.00 kl. 20.00 Pris for familiesvømning: Børn

Læs mere

Valgfag for klasse

Valgfag for klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag og tilmelding Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Engelsk Fransk Få dit 12-tal i matematik Outdoor fokus på motion Medier Side 2 Baggesenskolen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forenings-SFO Snedsted Skole

Forenings-SFO Snedsted Skole Forenings-SFO Snedsted Skole - Et nyt tiltag i Thisted Kommune Kære forældre Efter jul skal vi i gang med forenings-sfo ens periode 2 i dette skoleår. Flere af aktiviteterne fortsætter som hidtil, men

Læs mere

Glasslibning / maling

Glasslibning / maling Nyhedsbrev fra SFO januar 2013 Kære forældre Godt nytår! Så starter vi op med nye aktiviteter. Der vil dog stadig være tilbagevendende aktiviteter, som børnene er glade for, og vi som personale synes skal

Læs mere

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole Idrætslinjen Gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnå færdigheder og tilegne sig kundskaber, der medfører kropslig og almen udvikling. Mulighed for at opleve

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9 Musikskolen frivillige undervisningstilbud Tilmelding senest 1. juni Sæson 2015-16 af 9 Velkommen Undervisere Kåre Tórður Anette Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til en ny sæson i Musikskolen

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

Valgfagsbeskrivelser. August til november 2013. Her kan du læse om de valgfag du har mulighed for at vælge i første valgfagsperiode.

Valgfagsbeskrivelser. August til november 2013. Her kan du læse om de valgfag du har mulighed for at vælge i første valgfagsperiode. Valgfagsbeskrivelser August til november 2013. Her kan du læse om de valgfag du har mulighed for at vælge i første valgfagsperiode. Mandags valgfag: Kajak Kan du lide vand? Arbejder du bedst hvor der er

Læs mere

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig!

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! Om Dronninglund Gymnastikforening 2 Dronninglund Gymnastikforening er en forening med omkring 250 medlemmer. Vi

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Til forældrene Hermed information om musikvalgfag på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2009 / 2010. Undervisningen i alle instrumenter foregår på Sct. Ibs Skole, men da

Læs mere

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK Helårs valgfag ELEV MED HEST På LME har vi indledt et samarbejde med Ellum Rideklub, så du mulighed for at passe din hest, mens du går på efterskole. Rideklubben ligger kun 3 km fra efterskolen, her kan

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2014/2015 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning 1. gang 4. september 2014 kl. 18.00 kl. 20.00 Pris for familiesvømning: Børn

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau 2015/ 2016 For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau AMBITIONER? Idrætslinjen giver dig mulighed for: At udvikle dig i et idrætsmiljø sammen med andre talentfulde idrætsudøvere og med kvalificerede

Læs mere

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36)

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36) Piger 3-5. Klasse: Elsker du at vende på hovedet? Har du lyst til at stå på hænder, slå flik-flak, lave saltoer og en masse vejrmøller? Så er dette holdet for dig. Holdet er for friske piger, som har lyst

Læs mere

Fag, fællesskab og frisk luft

Fag, fællesskab og frisk luft Fag, fællesskab og frisk luft En skole for alle med plads til forskellighed En fælles bestræbelse Indhold i skolen Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. På hver årgang er der fire eller fem klasser

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning - og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning Revideret august 2016 Indledning Den pædagogiske virksomhed i Jels SFO er en bred vifte af situationer, hvor vi med afsæt i den anerkendende tænkning

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer:

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: VALGFAG 2009/10 PSYKOLOGI Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016 Gravid svømning Gravidsvømning foregår i Forum Horsens varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er den bedste motion for gravide. Fysisk og psykisk velvære under graviditeten. Svømning afhjælper bl.a. graviditetsgener.

Læs mere

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse I det kommende skoleår vil eleverne fra 3.-7. klasse have valgfag 2 sammenhængende lektioner hver torsdag i normale skoleuger. Eleverne vil have mulighed for

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 INDHOLD Ugentlige idrætsaktiviteter Fitness i DGI-Byen Mandage 11-13 3 Svømning i DGI byen Tirsdage 11-13 4 Idræt i Kongens Have Onsdage 11-13 5 Yoga og afspænding Torsdage

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole

RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole Eks. Idræt.et fag med holdninger! Velkomst: Denne folder er blevet til i et samarbejde mellem, skolen, elever og

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere

RANTZAUSMINDE SKOLE. Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole. Eks. Idræt.et fag med holdninger!

RANTZAUSMINDE SKOLE. Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole. Eks. Idræt.et fag med holdninger! RANTZAUSMINDE SKOLE Velkomst: Denne folder er blevet til i et samarbejde mellem, skolen, elever og forældre. Idræt i skoleregi er mere et procesorienteret end et produktorienteret forløb, hvor den enkelte

Læs mere

Vi er stolte af at kunne præsentere dette valgfagskatalog, som byder på mange forskelligartede og spændende valgfag.

Vi er stolte af at kunne præsentere dette valgfagskatalog, som byder på mange forskelligartede og spændende valgfag. Kære udskolingselever på Firehøjeskolen Vi er stolte af at kunne præsentere dette valgfagskatalog, som byder på mange forskelligartede og spændende valgfag. Valgfagene er i dette skoleår tænkt som halvårlige

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Profilfag er den nye satsning inden for faglig fordybelse på Vonsild Skole. Profilfag ligger

Læs mere

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse Minispring 0. 2. klasse Hallen kl. 17:00-18:15 Kitt og Henriette Sacha Laila Tlf. 22874776 På dette hold skal vi lære at springe de mest grundlæggende ting indenfor springgymnastik. Vi skal bl.a. lære

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

WASP. i overskrifter

WASP. i overskrifter WASP i overskrifter WASP Work And School Project Hvad er WASP? WASP er til unge fra 7.-9. årg., der af en eller anden årsag har mistet motivationen for den daglige skolegang eller har svært ved at se meningen

Læs mere

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i folkeskolen Et flertal i folketinget har for nylig truffet aftale om, at de praktisk/musiske fag i folkeskolen skal

Læs mere