INTRO - OPBEVARING. DAC& LEARNING E: learning@dac.dk T: Strandgade 27B 1401 København K abc ark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INTRO - OPBEVARING. DAC& LEARNING E: learning@dac.dk T: +45 3257 1930. Strandgade 27B 1401 København K www.dac.dk. abc ark"

Transkript

1 INTRO - OPBEVARING Sokkerne i skuffen, madvarerne i fryseren og køleskabet eller kasserne i kælderen eller på loftet. Opbevaring og opbevaringssystemer ses overalt i vores samfund. Fra den nære private sfære inden for hjemmets fire vægge, i vores klædeskabe, køkkenskuffer eller når vi gemmer vores filer på computeren. I den store skala i lagerhaller, containerper og peringsanlæg til flere tusinde biler. Opbevaring muliggør, at vi kan systematisere og gemme vores ting og ejendomme i længere eller kortere tid. Den måde hvorpå vi indretter vores hjem og by, er gennem vores opbevaringssystemer med til at understøtte og optimere den måde vi ønsker at leve på. Vi lever i en verden hvor udviklingen går hurtigt og nye behov konstant skal tilfredsstilles. Det kræver derfor også, at vores opbevaringssystemer løbende ses efter i sømmene og optimeres. Du kender det måske også fra dig selv? Vi vil alle sammen have det gode design, en høj brugervenlighed, stor fleksibilitet og sikkerhed. På den måde er vi blevet meget mere krævende som forbrugere. Det skal være nemt, smart og lækkert. Samtidig handler det i det store perspektiv også om at vi i fremtiden skal opbevare flere mennesker, dyr og ting på den samme plads. Vi bliver flere mennesker og alle vil gerne bo i byerne. Kan vi bo på færre kvadratmeter og stadig bo godt? Og hvad med alt det kød vi spiser? Kan vi optimere opbevaringen af dyrene og samtidig gøre det på en økologisk bæredygtig måde? Alle disse problemstillinger ser vi nærmere på i fire cases fra Japan, Holland og Frankrig.

2 CAPSULE HOTEL OPBEVARING AF MENNESKER 9 hours hotel i Kyoto, Japan, 2009 Forestil dig at lægge dig til at sove i en lille skuffe eller i et rum der kun er 2 m langt, 1 m bredt og 1,25 m højt. Det er den slags værelser et Capsule Hotel i Japan tilbyder. Hotellet har et stort antal ekstremt små kapsler. Det er således udviklet specifikt til at levere billige, simple overnatningsmuligheder for gæster, der ikke kræver eller ønsker de tjenester, som mere traditionelle hoteller tilbyder. Et capsule-værelse er en modulopbygget plastik eller glasfiberboks. Faciliteterne i selve kapslen er forskellige, men de fleste omfatter et fjernsyn, en elektronisk konsol og trådløs internetforbindelse. Kapslerne er stablet side om side. De er typisk to enheder høje, med trin, der giver adgang til 2.sals værelser. Det kan måske minde om skuffer i et lighus selvom det nok ikke er hensigten! Indgangen - den åbne ende af kapslen - kan lukkes, for privatlivets fred, med en glasfiberdør. Ofte er der dog ingen dør men kun et gardin. Opbevaring af evt. bagage finder sted i skabe andetsteds i bygningen. Der er kønsopdelte sovesale og badefaciliteter. Gæsterne bliver bedt om ikke at ryge eller spise i kapslerne. Nogle hoteller tilbyder også restauranter eller madautomater, pools og andre underholdningsmuligheder. Capsule-hoteller varierer i størrelse, fra halvtreds kapsler til 700 kapsler. De anvendes primært af mænd typisk forretningsmænd, som traditionen tro tager en tur i byen efter en lang arbejdsdag. I Japan er arbejdsdagene nemlig ofte meget lange, og mange kvinder forlader arbejdsmedet mens børnene er små. Fordelen ved disse hoteller er bekvemmelighed og pris en nat koster ca. 100 DKK. De udgør et alternativ for dem, der især på hverdage kan være for berusede til at vende sikkert hjem. Eller de fungere som overnatningsmulighed for dem der reelt har for langt hjem til at kunne pendle. Men hotellerne anvendes også af folk, som ikke har råd til at leje sig inde i dyre lejligheder og som således har brug for et billigt alternativ for ikke at stå uden tag over hoved.

3 CAPSULE HOTEL OPBEVARING AF MENNESKER 9 hours hotel i Kyoto, Japan, 2009

4 NAKAGIN CAPSULE BUILDING OPBEVARING AF MENNESKER Osaka, Japan, 1972 Det første capsule-hotel som åbnede i Japan var designet af den japanske itekt Kisho Kurokawa og blev opført i Osaka. Det var idéen om servicetårne og kortsigtede, udskiftelige beboelsesdele, som inspirerede Kurokawa til hans berømte Nakagin Capsule Building fra Kurokawa bliver i processen med at fremstille kapselkonstruktionerne påvirket af den befolkningsproblematik som hersker i især Tokyo på pågældende tidspunkt. Byen er på dette tidspunkt begynder at mangle plads til den voksende befolkning i et kritisk omfang. I Japan observerer Kurokawa samtidig en tendens til at bosætte sig i forstæderne og i dagtimerne transporterer sig til byen for at arbejde. Kurokawa forudser at den stigende tendens til dette mønster vil lægge grunden for et udbredt ønske om en forstærket bevægelsesfrihed og uafhængighed. Det er denne tanke som leder hans blik mod mobile home kulturen i USA, især den man finder i Californien. Kapslen skal altså, lige som mobile homes, være en selvstændig enhed, som man kan transporteres rundt og kobles op på det ønskede sted. Idéen er ligeledes, at man kan koble disse individuelle kapsler sammen til familiekapsler, bestående af flere enkelt kapsler. Således kan man altså forstå kapsel-tankegangen, som en yderst individuel og egocentrisk konstruktion, som samtidig er super fleksibel og yderst socialt funderet. I sin lukkede individualitet bærer den også implicit muligheden for at være gruppeorienteret og indgå som del af et fællesskab. Kapsel-tankegangen foreslår således et forskelligartet samfund.

5 NAKAGIN CAPSULE BUILDING OPBEVARING AF MENNESKER Osaka, Japan, 1972

6 PIG CITY OPBEVARING AF GRISE Pig City i Rotterdam, Holland, 2009 Hvor ofte lander der bacon, frikadeller eller pølser på din tallerken? Svinekød havner i hvert fald på rigtig manges tallerkner og i år 2000 var svinekød det mest spiste kød på verdensplan med omkring 80 milliarder kg om året. Dog rejser de seneste fødevarekriser med dyresygdomme alvorlige spørgsmål om vores måde at producere svinekød på. Det stiller nye krav til den måde vi opbevarer dyrene på. Som et resultat heraf kan vi opstille to modsatrettede løsninger. Enten ændrer vi vores forbrugsmønster og bliver øjeblikkelige vegetarer eller også ændrer vi produktionsmetoderne og kræver økologisk landbrug. Men er der plads til at alle svin kommer ud af staldene? Lad os antage, at vi bliver ved med at spise lige så meget svinekød. Har vi så nok plads til økologiske svinehold og produktion? Holland er den vigtigste eksportør af svinekød i EU. De står for en produktion på 16,5 millioner tons svinekød. I 1999 producerede Holland 15,2 mio. svin, det svarer næsten til ét svin per hollænder. En gris kræver et areal på 664 m2, dette inkluderer et areal til produktion af foder, som udgøres af 50 % kornproduktion og 50 % industrielle biprodukter. Vælger man økologisk svineproduktion, skal svinene fodres med 100 % økologisk produceret korn. Dette vil resultere i et behov for 130 % mere land-areal til den øgede kornproduktion. Altså er der behov for 1726 m2 per gris i en økologisk produktion. I Holland vil det betyde at der kun vil være 774 m2 land per person tilbage til andre funktioner og aktiviteter. Sagt med andre ord ville 75 % af Hollands samlede areal være dedikeret til svin. Det er derfor oplagt at se på om man kan opbevare svin på en ny måde. Det er den hollandske tegnestue MVRDV kommet med et bud på. De har udviklet en innovativ og pladsbesparende måde at opbevare svin på, som samtidig skaber de perfekte rammer for en optimeret produktion. MVRDV har udviklet hvad man kan kalde det lodret landbrug. Der er tale om et teoretisk funderet tænkt eksempel på et futuristisk projekt. Tanken er at produktionen sker lodret i en struktur, som rejser sig mod himlen og således minimerer behovet plads på jorden. Byggeriet omfatter 76 tårne. Hvert tårn er 622 meter højt med et grundareal på 87x87 meter og rummer de såkaldte svine-lejligheder. Hver lejlighed vil blive beboet af et, for arten, passende antal svin. Der er endda en altan, hvor grisene kan nyde frisk luft og solnedgang. Altanerne er indrettet med beplantning og små træer for at give de bedste forhold for de økologiske svin. Hver etage vil blive udstyret med forarbejdningsenheder, som fungerer i et lukket produktionskredsløb. Et innovativt vandforsyningssystem samt det manglende behov for transport under produktionsprocessen skal gøre den samlede produktion bæredygtig og miljøvenlige.

7 PIG CITY OPBEVARING AF GRISE Pig City i Rotterdam, Holland, 2009

8 PIGEKAMMERET OPBEVARING AF ALT HVAD DU BEHØVER Lejlighed i Paris, Frankrig En seng, et bord, en garderobe, en trappe, et køkken og bad på 8 m2? Kan det lade sig gøre at bo så småt? I Paris har itekterne Kitoko Studio skabt en bolig der fungerer som en sweitzerkniv den kan foldes ud og ind og dermed rumme mange forskellige funktioner på en begrænset plads. I Paris har en del af de store fine bygninger, herunder Hausmann bygningen, nogle små pigekamre oppe under taget. Her boede oprindelig tjenestefolkene men efter at det gik af mode at have tjenestefolk blev rummene til loftsrum. Men med stigende huspriser giver det ikke rigtig mening at lade disse lofter stå ubrugte hen. For hvem vil ikke gerne bo højt oppe over byens tage med udsigt over Paris, solskin ind ad vinduet og ingen naboer overfor? Derfor begyndte mange at slå loftsrum sammen og danne lejligheder oppe under taget. Arkitekterne Kitoko Studio havde dog en kunde som gerne ville bruge det lille pigekammer på 8m2 til deres nye au pair pige. Ønsket var at hun kunne bo her uden at være afhængig af at skulle ned og låne bad og køkken i familiens lejlighed. Så de 8 m2 skulle fungere som en hel lille lejlighed i sig selv, hvor man kan sove, arbejde, lave mad, vaske op, gå i bad og opbevare sit tøj, bøger, ting m.m.. Det løste itekterne ved at gemme alle funktionerne bag en skabsvæg. Når man har brug for at sidde ned trækker man et bord med skamler ud fra væggen. Hvis man vil i seng åbner man lågen for oven og herinde bag gemmer sig sengen. Og når man ikke har brug for funktionerne så optaget de ikke plads i rummet. Man bliver virkelig forbløffet over hvor lidt plads der skal til, for alligevel at få det hele med!

9 PIGEKAMMERET OPBEVARING AF ALT HVAD DU BEHØVER Lejlighed i Paris, Frankrig

10 STATIONSPLEIN WEST OPBEVARING AF CYKLER Stationsplein West i Utrecht, Holland, 2014 Hvis du har set hvor mange cykler der står ved Nørreport i København, så kan du måske forestille dig hvordan de hollandske togstationer ser ud. Omkring en halv million mennesker i Holland cykler til deres lokale togstation hver dag. Det svarer til omkring 40 procent af alle togpassagerer. Kaos forårsaget af overfyldte cykel stativer er et stort problem. Utrecht Central Station har af den grund fået det største cykelopbevaringsanlæg til pering af pendlernes cykler. Når anlæggets fase to står færdig vil det rumme ca cykler. Første etape kan rumme cykler. Cykelperingsanlægget består af semi-underjordiske peringsmuligheder, placeret under et stort trappeanlæg som fører op til stationen. Trappen inviterer samtidig til ophold og kan fungere som publikumsrækker ved større aktiviteter på pladsen. Anlægget er i tre etager med to lags pering på hver etage. Farvekoder og tal malet på gulvet giver cyklisten et overblik over hvor cyklen er peret. Sprækker i det store trappeanlæg lader dagslys trænge ind i anlægget og minimerer derved behovet for elektrisk lys. Anlægget er udviklet af Kraaijvanger Archtects for City of Utrecht og det stod færdig i marts Reframing Studio har designet det nye servicekoncept, identitet og indretningen af disse nye cykelperingsanlæg.

11 STATIONSPLEIN WEST OPBEVARING AF CYKLER Stationsplein West i Utrecht, Holland, 2014

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C.

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. F R I S KO H U S Eksklusive lejligheder udlejes LÆS MERE PÅ WWW.FRISKOHUSBOLIGER.DK LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. Nye eksklusive lejligheder udlejes nu i Århus ÅRHUS GÅR FORREST Verdenskunst. Prisbelønnet

Læs mere

På påskebesøg i Kairos Skraldeby

På påskebesøg i Kairos Skraldeby På påskebesøg i Kairos Skraldeby Forfatter og fotograf: Kirsten Graversen Rejser man til Kairo, bør man besøge den autentiske bydel Mokattam, som betyder Skraldebyen. Trods bynavnet er det ikke slum alt

Læs mere

UDLEJNINGSPROSPEKT MAJ Hjemme i naturen Tæt på byen KALVEBODHUSE.DK

UDLEJNINGSPROSPEKT MAJ Hjemme i naturen Tæt på byen KALVEBODHUSE.DK UDLEJIGSPROSPEKT MAJ 2018 Hjemme i naturen Tæt på byen Kalvebod Fælled på Vestamager er et helt enestående naturområde, kun få minutters kørsel fra København. 2000 fredede hektar med lys og luft, Danmarks

Læs mere

Kan en handling både være god og dårlig på samme tid? Giv evt et eksempel. Skal man gøre gode handlinger hele tiden for at være et godt menneske?

Kan en handling både være god og dårlig på samme tid? Giv evt et eksempel. Skal man gøre gode handlinger hele tiden for at være et godt menneske? Kopiark A Etikspil Spørgsmål Hvordan kan man kende forskel på en god og en dårlig handling? Kan en handling både være god og dårlig på samme tid? Giv evt et eksempel. Hvorfor gør man nogle gange noget

Læs mere

Majestic Mansion drøm 08171, Sant Cugat del Valles, Spanien () sup. 942 m2 / Grundstykke: 1168 m2 / Vær.: 7 / Badeværelser: 7

Majestic Mansion drøm 08171, Sant Cugat del Valles, Spanien () sup. 942 m2 / Grundstykke: 1168 m2 / Vær.: 7 / Badeværelser: 7 Type transaktion Salg Type ejendom Hus / Villa / Parcelhus Areal 942 m2 Grund 1168 m2 Værelser 7 Badeværelser 7 Pris 2.350.000 Reference Side 1 fra 27 Beskrivelse af ejendommen Imponerende tårn på næsten

Læs mere

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K = citybeliggenhed og attraktive faciliteter 1304 København K 1 Turbinehuset tilbyder moderne faciliteter i det centrale København Turbinehuset er et nyopført og bæredygtigt kontorhus med gennemtænkt arkitektur

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 216 lyse og højloftede kvadratmeter lige der hvor det summer af city Pilestræde ligger i hjertet af Gamle København, men den er absolut ikke bange for at tænke

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER FIOLSTRÆDE 44, 2. TH., 1171 KØBENHAVN K FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 454 højloftede kvadratmeter i et af Indre Bys mest stemningsfulde stræder Er du på jagt efter det helt rigtige sted i

Læs mere

Christmas Møllers HAVE. Bo på hjørnet af Christianshavn. Tæt på hele byen. 2-4 værelses familielejligheder med store altaner

Christmas Møllers HAVE. Bo på hjørnet af Christianshavn. Tæt på hele byen. 2-4 værelses familielejligheder med store altaner Christmas Møllers HAVE Bo på hjørnet af Christianshavn. Tæt på hele byen 2-4 værelses familielejligheder med store altaner Christmas Møllers Have side 3 Vermlandsgade 24 Københavns historie flyder gennem

Læs mere

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke Axel Towers Bliv en del af Københavns nye landemærke Må vi invitere dig med op? Arkitekturen er geometrisk forførende. Facaden vil kun blive smukkere og smukkere med årene. Beliggen heden er enestående.

Læs mere

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke Axel Towers Bliv en del af Københavns nye landemærke Må vi invitere dig med op? Arkitekturen er geometrisk forførende. Facaden vil kun blive smukkere og smukkere med årene. Beliggen heden er enestående.

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 336 herskabelige kvadratmeter med panorama udsigt over Søerne Velkommen i den smukke ejendom på hjørnet fra dengang København tænkte stort og stilfuldt. Kronet

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

Hegels Minde. Nye familieboliger i Fredensborg. 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme

Hegels Minde. Nye familieboliger i Fredensborg. 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme Hegels Minde Nye familieboliger i Fredensborg 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme Afdeling 747-0 Lejerbo Fredensborg Udlejningsteam 2 Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

Cimbria Parken. Boligselskabet Domea Rødekro

Cimbria Parken. Boligselskabet Domea Rødekro Boligselskabet Domea Rødekro Byggeriet udføres i 2 etaper: 1. etape består af 66 boliger med 2- og 3-rums boliger (udlejet) 2. etape består af 40 boliger med 2, 3- og 4-rums boliger 1. UDGAVE JUI 2019

Læs mere

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund.

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. Forslag til indretning af tag-etage i Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. v. arkitekter cand. arch. Trine og Kåre Birk 04.09.2011 Nuværende etageplan Nuværende indretning Problemformulering Tagetagen

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

TRU BLU KØBENHAVN HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

TRU BLU KØBENHAVN HOTELS DESIGNED TO SAY YES! TRU BLU KØBENHAVN RADISSON BLU SCANDINAVIA HOTEL Amager Boulevard 70, DK-2300 København S, Danmark T: +45 33 96 50 00 F: +45 33 96 55 00 copenhagen@radissonblu.com radissonblu.dk/scandinaviahotel-koebenhavn

Læs mere

Studielejligheder i Holbæk

Studielejligheder i Holbæk Lundestrædet 55, Studielejligheder i Holbæk Perfekt ramme for dig der studerer i Holbæk Klar til indflytning M. Goldschmidt Ejendomme Logo/bomærke på hvid Mand: Pantone Cool Gray 8 Tekst: Pantone 389 M.

Læs mere

Nyhedsreportage. Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage. Teknologinørder. Nr. 1. februar 2015

Nyhedsreportage. Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage. Teknologinørder. Nr. 1. februar 2015 Nr. 1. februar 2015 Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage I efteråret 2014, nærmere bestemt den 10/10 kl. 10.10, slog Teknologi i i Hverdagen dørene op for første gang. Teknologi i Hverdagen er et såkaldt

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

I ét med naturen FRITIDSHUS. Tænk nyt når du tænker. Milano.Design.Furniture

I ét med naturen FRITIDSHUS. Tænk nyt når du tænker. Milano.Design.Furniture FREDAG 27. MARTS NR. / 2015 61 Tænk nyt når du tænker FRITIDSHUS PREMIERE FJORDHUSET I ROSKILDE WWW.EBK.DK I ét med naturen Rum og stuer blev åbnet op, og udsigten blev allestedsnærværende, da Camilla

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke liv en del af Københavns nye landemærke Må vi invitere dig med op? rkitekturen er geometrisk forførende. Facaden vil kun blive smukkere og smukkere med årene. eliggen heden er enestående. Materialerne

Læs mere

Men hvor skal vi bo? Mor har fortalt, at lejligheden nederst ved gaden, kaldes for stuen, og der ved jeg, at vi i hvert ikke skal bo.

Men hvor skal vi bo? Mor har fortalt, at lejligheden nederst ved gaden, kaldes for stuen, og der ved jeg, at vi i hvert ikke skal bo. 13. DECEMBER VARDE - Så er vi her, sir far pludselig. Vi har længe siddet og ikke sagt noget. Jeg tror nok, at vi er ved at være trætte af at sidde inde i den mørke flyttebil. Bilen standser og pludselig

Læs mere

MINDRE PLADS - MERE MAD

MINDRE PLADS - MERE MAD LEKTION 5B MINDRE PLADS - MERE MAD DET SKAL I BRUGE Teksten: Det effektive landbrug Tegneredskaber Papir LÆRINGSMÅL 1. (4. klasse) Sundhed og levevilkår. I kan beskrive jeres egen liv og kost i forhold

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

OPSAMLING WORKSHOP B. Det nære, der hvor vi bor. Søndag 5/1 2014 Kl. 10-12. Læs hvad beboerne mener om deres fremtidige bolig i Ryhaven

OPSAMLING WORKSHOP B. Det nære, der hvor vi bor. Søndag 5/1 2014 Kl. 10-12. Læs hvad beboerne mener om deres fremtidige bolig i Ryhaven Læs hvad beboerne mener om deres fremtidige bolig i Ryhaven OPSAMLING WORKSHOP B Det nære, der hvor vi bor Søndag 5/1 2014 Kl. 10-12 Tak til alle fremmødte til workshoppen i søndags. Det var dejligt at

Læs mere

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS ØSTERBRO LÅNEHØNS Høns er en god idé! De er bæredygtige affaldskværne, de producerer friske æg hver dag, de laver den bedste gødning til dine planter, de er ret tamme, og

Læs mere

Sundkrogsgade 21, 2100 København Ø LYSE OG EKSKLUSIVE LEJEMÅL I DET UTZON-TEGNEDE HARBOUR HOUSE.

Sundkrogsgade 21, 2100 København Ø LYSE OG EKSKLUSIVE LEJEMÅL I DET UTZON-TEGNEDE HARBOUR HOUSE. Sundkrogsgade 21, 2100 København Ø LYSE OG EKSKLUSIVE LEJEMÅL I DET UTZON-TEGNEDE HARBOUR HOUSE www.harbourhouse.dk 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE OM HARBOUR HOUSE........................... 4 LEJEMÅL...................................

Læs mere

Hvorfor et sikkert tilbud?

Hvorfor et sikkert tilbud? Boligtilbuddet drejer sig om en 3-soveværelses lejlighed på 145 m2 + ca. 80 m2 privat tagterrasse. Prisen er nedsat fra oprindelig 350.000 euro til nu 210.000 euro. En prisnedsættelse på 40 procent. Hvorfor

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

SORØ MADMARKED -SOCIALT OG BÆREDYGTIGT INITIATIV

SORØ MADMARKED -SOCIALT OG BÆREDYGTIGT INITIATIV 1 SORØ MADMARKED -SOCIALT OG BÆREDYGTIGT INITIATIV Sorø Madmarked er socialt bæredygtigt, fordi mange i udkanten af arbejdsmarkedet inviteres indenfor og så betyder salg af lokale fødevarer i rå- og forarbejdet

Læs mere

Vil du med på fællesferie? - Tenerife i juni 2016

Vil du med på fællesferie? - Tenerife i juni 2016 ChrisTravel Dyssevangen 48 3520 Farum Telefon +45 4448 2119 Info@christravel.dk www.christravel.dk CVR.nr. 3245 2205 Danske Bank Reg.nr. 4190 Konto 1053 2574 IBAN 2530000010532574 SWIFT DABADKKK Vil du

Læs mere

Side 1. Flyv ikke højt. historien om ikaros.

Side 1. Flyv ikke højt. historien om ikaros. Side 1 Flyv ikke højt historien om ikaros Side 2 Personer: Kong Minos Daidalos Ikaros Side 3 Flyv ikke højt historien om ikaros 1 Kong Minos 4 2 Et flot palads 6 3 En labyrint 8 4 En fælde 10 5 Vagten

Læs mere

VELKOMMEN TIL GUESTAPART/AARHUS. Det første hotel med service apartments og konferencefaciliteter i Aarhus.

VELKOMMEN TIL GUESTAPART/AARHUS. Det første hotel med service apartments og konferencefaciliteter i Aarhus. VELKOMMEN TIL GUESTAPART/AARHUS Det første hotel med service apartments og konferencefaciliteter i Aarhus. VELKOMMEN INDENFOR På GUESTapart kan du booke alt fra få overnatninger til længere ophold i vores

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

En Adaptiv Struktur. Ide til Filmen: Budbringeren. - Manifest - Synopsis - Storyboard

En Adaptiv Struktur. Ide til Filmen: Budbringeren. - Manifest - Synopsis - Storyboard En Adaptiv Struktur 25719 Ide til Filmen: Budbringeren - Manifest - Synopsis - Storyboard Manifest for Danmarks fremtid - En Adaptiv struktur Historien viser, at det nærmest er umuligt at forestille sig

Læs mere

ET ANDALUSISK PAR A DIS

ET ANDALUSISK PAR A DIS bolig ET ANDALUSISK PAR A DIS I salatdronningen Tina Scheftelowitz sommerhus i Sydspanien er stemningen på én gang eksotisk og hjemlig. Her hersker der ikke én stil, men et eklektisk mix af marokkanske

Læs mere

Axel Towers - Et nyt vartegn i København

Axel Towers - Et nyt vartegn i København Axel Towers - Et nyt vartegn i København Attraktive kontorlejemål i smuk arkitektur - Fra 323 m² til 1.054 m² Axeltorv 2, 1609 København V SAG 18601 EJENDOMMEN EN AF KØBENHAVNS MEST KENDTE EJENDOMME Effektiv

Læs mere

KAN VENTE P Å E N TEKST OG BILLEDER AF MAI VANILLI

KAN VENTE P Å E N TEKST OG BILLEDER AF MAI VANILLI S T E D E T H V O R D U KAN VENTE TEKST OG BILLEDER P Å E N AF MAI VANILLI D R Ø M Den første, der møder mig på campingpladsen, er en kælen gris med store hjørnetænder. Jeg klør den på ryggen og den grynter

Læs mere

Rådmand Tina French Nielsens tale ved 1. spa- destik til Fremtidens Plejehjem, 30. marts 2012 FREMTIDENS PLEJEHJEM

Rådmand Tina French Nielsens tale ved 1. spa- destik til Fremtidens Plejehjem, 30. marts 2012 FREMTIDENS PLEJEHJEM Rådmand Tina French Nielsens tale ved 1. spadestik til Fremtidens Plejehjem, 30. marts 2012 Jeg vil gerne byde jer alle rigtig hjertelig velkommen til 1. spadestik på havnefronten i Nørresundby. Det er

Læs mere

Karréen: Udsigt til det gode liv

Karréen: Udsigt til det gode liv Karréen: Udsigt til det gode liv Oplev verden fra toppen Karréen i Kongensgade bliver en oase af eksklusiv komfort, hjemlighed og liv. Oplev storbypuls, afslappet idyl og kompromisløs kvalitet i hjertet

Læs mere

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S = butikslejemål i attraktivt multibrugerhus 2300 København S 1 Velbesøgt adresse med attraktive naboer Islands Brygge er en adresse med både udsyn og fremsyn. Midt i København, direkte til vandet, summer

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

Axel Towers - Et nyt vartegn i København

Axel Towers - Et nyt vartegn i København Axel Towers - Et nyt vartegn i København Attraktive kontorlejemål i smuk arkitektur - Fra 323 m² til 1.054 m² Axeltorv 2, 1609 København V SAG 18601 EJENDOMMEN EN AF KØBENHAVNS MEST KENDTE EJENDOMME Effektiv

Læs mere

DET AKTIVE MØDESTED. Møder og kurser Konferencer Messer og udstillinger Generalforsamlinger

DET AKTIVE MØDESTED. Møder og kurser Konferencer Messer og udstillinger Generalforsamlinger DET AKTIVE MØDESTED Møder og kurser Konferencer Messer og udstillinger Generalforsamlinger Teambuilding og workshops Alle former for firmafester Sjove konkurrencer og spil Receptioner ARENA MIDT Arena

Læs mere

Penge og papir bremser økologisk fremdrift

Penge og papir bremser økologisk fremdrift Penge og papir bremser økologisk fremdrift Efterspørgslen på økologisk svinekød stiger, men der mangler økologiske grise. Miljøgodkendelser og manglende finansiering gør det besværligt at omlægge en traditionel

Læs mere

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: MSc. ICT Product Development. Navn på universitet i udlandet: Technische Universitet Eindhoven

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: MSc. ICT Product Development. Navn på universitet i udlandet: Technische Universitet Eindhoven Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: MSc. ICT Product Development Navn på universitet i udlandet: Technische Universitet Eindhoven Land: Holland Periode: Fra: 12/8/2013 Til: 31/1/2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre Livsstil 20.02.2016 kl. 11:10 Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre AF Anita Jensenius Hos familien Simonsen i Albertslund har en ambitiøs energirenovering ført til forbedret indeklima, æstetisk

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Crystalwave Generation II

Crystalwave Generation II Crystalwave Generation II Content Crystalwave Generation II Nøglefunktioner og fordele Sådan bruges Crystalwave Muligheder Tips og pleje Sikkerhed og forholdsregler Kort fortalt 2 Crystalwave Generation

Læs mere

HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN

HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN BOLIGER I KULTURHAVN GILLELEJE UDVIKLES OG OPFØRES AF GILLELEJE BYEN PÅ TOPPEN Bolig A, B, C, D, E og F Gilleleje ligger på Gilberg Hoved, som

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Funktion og æstetik i den nyindrettede salon i Thorsø

Funktion og æstetik i den nyindrettede salon i Thorsø Funktion og æstetik i den nyindrettede salon i Thorsø Det er ikke nok, indretningen ser fancy ud. Den skal også være brugbar. Det mener Helle Stephansen fra salon Klippoteket i Thorsø. Og hun har netop

Læs mere

Kontor- og butikslokaler med stil midt i Ørestad City

Kontor- og butikslokaler med stil midt i Ørestad City Porthuset, Ørestads Boulevard 61 Kontor- og butikslokaler med stil midt i Ørestad City Kontor- og butikslokaler med stil, trend, moderne charme og usandsynlig meget fornuft 74 m 2 til 200 m 2 Nyerhvervet

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Til Vejen Kommune Teknik og Miljø Højmarksvej 20 6670 Holsted Bemærkninger til Lokalplan 271, Boligformål

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

= kontor ved. Kongens Nytorv. Store Kongensgade 1-3, 1., 2. og 4. sal, baghuset 1264 København K

= kontor ved. Kongens Nytorv. Store Kongensgade 1-3, 1., 2. og 4. sal, baghuset 1264 København K = kontor ved Kongens Nytorv Store Kongensgade 1-3, 1., 2. og 4. sal, baghuset 1264 København K 1 En tilbagetrukket placering i byens absolutte centrum Store Kongensgade i indre København strækker sig fra

Læs mere

fra papirklip til designerstol

fra papirklip til designerstol fra papirklip til designerstol flexible luxury De hollandske designere Tom Schouten og Douwe Jacobs står bag tilblivelsen af en af nutidens hotteste stole - flux chair. Stærkt inspireret af små foldede

Læs mere

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre...

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre... Drømmer du om en ny horisont? En horisont med bøgetræer, græs og duftende blomster? En horisont, hvor solen spejler sig i havets bølgende overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs

Læs mere

individuel skønhed og funktionalitet

individuel skønhed og funktionalitet by MOTU.DK individuel skønhed og funktionalitet Indhold side 4-5 soveværelse side 6-7 soveværelse side 8-9 side 10-11 side 12-13 side 14-15 side 16-17 side 18-19 påklædning éntre kontor skæve rum stue

Læs mere

Fælledudsigten II. Skønne lejeboliger med plads til livet i Ørestad Syd. balder.dk

Fælledudsigten II. Skønne lejeboliger med plads til livet i Ørestad Syd. balder.dk Fælledudsigten II kønne lejeboliger med plads til livet i Ørestad yd balder.dk 1 Fælledudsigten I Fremtidigt erhvervsbyggeri Fælledudsigten II køjtehal Med nem adgang til det praktiske og med metro tæt

Læs mere

Folder om genhusning & flytning

Folder om genhusning & flytning Folder om genhusning & flytning Ryhaven 27. august 2015 Kære beboer Renoveringen i Ryhaven er ved at tage form og det betyder, at du ikke kan bo i dit hus i en periode. Derfor skal du flytte og genhuses

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Radboud Universiteit.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Radboud Universiteit. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik Navn på universitet i udlandet: Radboud Universiteit Land: Holland Periode: Fra: August 2012 Til: Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen Informationsmateriale til ekstraordinære afdelingsmøder november 2015 1 NAVNE OG BEGREBER MØDEDATOER HP4: HelhedsPlan del 4 også navnet på hele projektet med

Læs mere

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

Udsigt til udeliv. Drømmen. Den bedste leverandør, hvis du overvejer at etablere et ekstra uderum på din ejendom

Udsigt til udeliv. Drømmen. Den bedste leverandør, hvis du overvejer at etablere et ekstra uderum på din ejendom Udsigt til udeliv Drømmen Den bedste leverandør, hvis du overvejer at etablere et ekstra uderum på din ejendom Altaner at kunne træde udenfor BOR DU I BYEN? Og savner du muligheden for at kunne nyde naturen

Læs mere

Stop cykeltyven! Inspirationskatalog

Stop cykeltyven! Inspirationskatalog Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 02 68 Fax 7262 6790 jjg@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 4. maj 2015 Stop cykeltyven! Inspirationskatalog Hver dag parkerer ca. 70.000

Læs mere

PRISLISTE. Gældende for perioden 1/1 til 31/ Priser med EGEN campingvogn eller telt

PRISLISTE. Gældende for perioden 1/1 til 31/ Priser med EGEN campingvogn eller telt PRISLISTE Gældende for perioden 1/1 til 31/12-2017 Priser med EGEN campingvogn eller telt 23/6 til 8/8 9/6-23/6 og 8/8 til 20/8 Før 9/6 og efter 20/8 Voksen per nat 98 kr. 87 kr. 82 kr. Barn op til 12

Læs mere

Kom med op i Nordtårnet. Lev livet i højderne med havet for fødderne og city som genbo

Kom med op i Nordtårnet. Lev livet i højderne med havet for fødderne og city som genbo Kom med op i Nordtårnet Lev livet i højderne med havet for fødderne og city som genbo Nordtårnet Da Nordtårnet endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos,

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 222 lyse kvadratmeter med herskabeligt højt til loftet og udsigt over Søerne Søtorvet blev i sin tid tænkt og tegnet som den nye hovedport til København og man

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

OPLÆG TIL RENOVERINGSARBEJDER

OPLÆG TIL RENOVERINGSARBEJDER OPLÆG TIL RENOVERINGSARBEJDER Begge vores varmecentraler skal udskiftes, da de er slidte, og vi ønsker ikke at fyre for fuglene til vinter. Vores genbrugsgård er nedslidt, og skal renoveres. Kommunen vil

Læs mere

Træningsopgaver til Matematik F. Procentregning

Træningsopgaver til Matematik F. Procentregning Procentregning Find et antal procent af...... 2 Procent, brøk og decimaltal... 3 Hvor mange procent udgør... 4 Find det hele... 5 Promille... 6 Moms... 7 Ændringer og forskelle i procent... 8 Procent og

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø HVORFOR VÆLGE ALTIFLEX Altiflex interimsaflukning er et innovativt og fleksibelt system til midlertidig aflukning

Læs mere

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed Den 17 februar 2016 Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed 7 ud af 10 danskere giver for det meste deres aflagte tøj og sko til velgørenhed, hvilket er markant flere end vores nordiske naboer. Det

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Klimavenlig bolig til fremtiden Hvis vores samlede CO2

Læs mere

Turen til Mars I. Opgaven. Sådan gør vi. ScienceLab

Turen til Mars I. Opgaven. Sådan gør vi. ScienceLab Turen til Mars I Opgaven Internationale rumforskningsorganisationer planlægger at oprette en bemandet rumstation på overfladen af Mars. Som led i forberedelserne ønsker man at undersøge: A. Iltforsyningen.

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

= multibrugerhus. med mange faciliteter. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S

= multibrugerhus. med mange faciliteter. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S = multibrugerhus med mange faciliteter Sturlasgade 1, stuen 2300 København S 1 Kontorejendom med attraktive fællesfaciliteter Islands Brygge er en adresse med både udsyn og fremsyn. Midt i København, direkte

Læs mere