KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Der er så meget, vi ikke er nødt til. NUMMER 4 September-oktober-november 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Der er så meget, vi ikke er nødt til. NUMMER 4 September-oktober-november 2018"

Transkript

1 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 4 September-oktober-november 2018 Der er så meget, vi ikke er nødt til er overskriften på en klumme, som den svenske præst og skribent Tomas Sjödin en gang skrev i en avis, hvor han havde fokus på alle de stressende ting, vi som mennesker pålægger os selv måske i håbet om, at det vil gøre os lykkelige: Hvis jeg gør alle de 101 ting, inden jeg dør, bliver jeg lykkelig, hvis jeg når at komme til Macchu Pichu i Peru eller besøge Påskeøen, bestige Kilimanjaro eller når at se alle 101 gyserfilm, som er anbefalet i en eller anden bog, så bliver jeg lykkelig. Men det viser sig for langt de fleste, at lykken ikke ligger i alle disse ydre præstationer, og lykken ligger ikke i, at man ved livets ende kan se tilbage på alle disse ting, for tanken kommer altid til én om alt det, jeg ikke nåede, alt det jeg ikke fik set, alt det jeg ikke fik gjort, alle de mennesker, som jeg ikke nåede at fortælle, hvor meget de betød for mig. En gammel græsk dramatiker, Euripides, der levede 400 år f.kr. sagde: Hvis du vil gøre et menneske lykkeligt, så giv ham ikke rigdomme, men tag nogle ønsker fra ham. At give afkald, sige nej, sortere i ønskerne, siger Sjödin, det er at give plads og vækstmulighed for noget større. Det er i orden at have ønsker; men når de kommer i hobetal, bliver det uoverskueligt, og da er det klogt at sortere kraftigt i dem. At lade sig gå glip af noget giver plads til, at en uventet glæde kommer til os. Der er så meget, vi ikke er nødt til! Sjödin fortæller en legende om en stresset forretningsmand, som opsøger et kloster for at få ro et par dage. Han bliver budt hjerteligt velkommen og får anvist sin spartansk møblerede celle. Da munken vil gå, vender han sig om og siger: For resten: Hvis der er noget, du har brug for, så sig endelig til så skal vi lære dig at undvære det. Disse dagligdags betragtninger kan vi med en vis bevidsthed og opmærksomhed overføre på vort eget liv. Være i nuet, så godt det lader sig gøre, er noget af det, som Jesus anbefaler os. I Bibelen på Hverdagsdansk står i Matt 6: Lad være med at bekymre jer for, hvad der vil ske i morgen, for morgendagen skal nok komme med sine problemer helt uden hjælp. Dagen i dag har problemer nok i sig selv. Ud fra en rationel betragtning kan man sige, at der ingen grund er til at bekymre sig for i morgen, for hvem siger, at vi er her i morgen?

2 Kalender Onsdag den 5. september kl : Onsdagscafé Tirsdag den 11. september kl : Menighedsrådsmøde i Volstrup Graverhus Torsdag den 13. september kl : Sogneaften i Understed Menighedshus Onsdag den 19. september kl : Onsdagscafé Onsdag den 19. september kl : Møde i Kirkehøjskolen Onsdag den 19. september kl : International gudstjeneste i Hånbækkirken Onsdag den 26. september kl : Aftenmeditation i Karup Kirke Torsdag den 27. september kl Sorggruppe Onsdag den 3. oktober kl : Onsdagscafé Søndag den 7. oktober kl : Menighedsmøde Tirsdag den 9. oktober kl : Menighedsrådsmøde i Understed Menighedshus Torsdag den 11. oktober kl : Sorggruppe Torsdag den 11. oktober kl : Filmaften med spisning i Volstrup Graverhus Onsdag den 17. oktober kl : Onsdagscafé Onsdag den 24. oktober kl : International gudstjeneste i Hånbækkirken Onsdag den 31. oktober kl : Onsdagscafé Onsdag den 31. oktober kl : Aftenmeditation i Karup Kirke Torsdag den 1. november kl : Stidsholtmøde Torsdag den 8. november kl : Sorggruppe Torsdag den 8. november kl : Sogneaften i Understed Menighedshus Tirsdag den 13. november kl : Menighedsrådsmøde i Volstrup Graverhus Onsdag den 14. november kl : Onsdagscafé Onsdag den 21. november kl : Møde i Kirkehøjskolen Torsdag den 22. november kl : Sorggruppe Mandag den 26. november kl : Årsmøde i Mellemkirkeligt Stiftsudvalg Tirsdag den 27. november kl : Grandag i Spejderhuset Ousen Onsdag den 28. november kl : Aftenmeditation i Karup Kirke Kirkelig vejviser SOGNEPRÆST Kate Hyldgaard, Mobil: Mail: kahy@km.dk Mandag er fridag GRAVERE Volstrup: Bodil Thimm Tlf / Mail: graver@volstrupkirke.dk Mandag er fridag Understed: Katharina Gadensgaard Mobil i menighedshuset, Understedvej 67: Mail: understedkirke@mail.dk Fredag er fridag Karup: Solveig Jensen. Mobil.: Mandag er fridag ORGANIST Organist: Ivan Høiberg ivanhoeiberg@gmail.com Mandag er fridag KIRKESANGERE Volstrup: Birgit Troldborg Rafn Tlf.: / Mail: bt_rafn@hotmail.com Understed-Karup: Lilian Hvas Mobil: Mail: lilianhvas@gmail.com MENIGHEDSRÅDETS FORMAND Peder Dam Pedersen Tlf.: / Mail: pdp@outlook.dk Næstformand: Frits S. Christensen Tlf. : / Mail : frits.s.christensen@mail.dk KIRKEVÆRGER Volstrup: Niels-Ove Vestergaard Tlf.: Mail: anov@mail.dk Understed-Karup: Ninna Nikoline Andersen Mobil: Mail : ninna@solsbaek.com KIRKEBILEN Kirkebilen kører til alle gudstjenester og arrangementer i sognene. Ring til Dybvad Taxi, tlf senest dagen før.

3 Aftenmeditationer i efteråret I efteråret fortsætter vi med aftenmeditationerne i Karup Kirke. I disse korte gudstjenester giver vi os selv et åndehul fra hverdagens bekymringer ved at fokusere på Gud og på at lytte til, hvad Han vil sige os. Det er nogle meget enkle og korte gudstjenester uden prædiken, og hvad der ellers kendetegner en almindelig gudstjeneste om søndagen. Vi fokuserer på stilhed og hjælpes af stille orgelmusik. Aftenmeditationerne er i Karup Kirke: onsdag den 26. september 2018 kl onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19,30 og onsdag den 28. november 2018 kl Internationale guds tjenester i efteråret samarbejde med Hånbækkirken i Frederikshavn Der bliver afholdt to internationale gudstjenester i efteråret i Hånbækkirken for alle interesserede. Kom og vær med i det kristne fællesskab på tværs af baggrund og nationalitet! Gudstjenesterne afholdes: se dagspressen (gudstjenesterne afholdes overvejende på dansk og engelsk). Efter gudstjenesten er der samvær med kaffebord, snak og en mulighed for at blive bekendt med hinanden. Med gudstjenesterne ønsker folkekirken her at række ud og skabe kontakt til migranter, som bor i vores lokalmiljø. Der er tale om et arbejde fra kirkens side, som også på andre måder gerne skal vokse og tilbyde fællesskab, støtte og aktiviteter. Det er vigtigt, at et sådant arbejde kan trække på etniske danskere, så det giver en mulighed for at være sammen på tværs og dermed bidrage til et mangfoldigt fællesskab i kirken samt lette en indgang til vores samfund. Derfor, et varmt velkommen - og gør gerne opmærksom på gudstjenesterne, tak! Sorggruppe Føler du, at livet ikke længere har værdi, efter at du mistede din elskede, dit barn eller en anden nærtstående? Kører de samme tanker rundt i hovedet på dig dag og nat, dag efter dag? Hvis du har det på den måde og har mistet en kær nærtstående inden for det sidste år, er du velkommen til at deltage i sorggruppen i Volstrup Graverhus, Fredborgvej 2 følgende torsdage fra kl : 27. september, 11. oktober, 8. november, 22. november, 6. december og 20. december. Tilmelding til sognepræst Kate Hyldgaard. Varme hilsner Marianne Bach, sognepræst i Frederikshavn sogn Henvendelse tlf Vi mindes vore døde Ved gudstjenesterne i Understed Kirke kl og i Volstrup Kirke kl den 4. november, som er Alle Helgens søndag, mindes vi vore døde. Gudstjenesterne er musikgudstjenester, hvor organist Ivan Høiberg spiller noget stemningsfyldt klassisk musik i Understed. I Volstrup Kirke kommer organist Søren Rasmussen fra Abildgård Kirke med sit kor Oktagon, som er et kor bestående af 8 stemmer. Navnene på sidste års døde (fra 1. oktober 2017 til 30. september 2018) nævnes, og vi tænder et lys for hver enkelt. Vi mindes hver især dem, som vi har mistet tidligere.

4 Kommende arrangementer... Arrangement: Sogneaften Hvor: Understed Menighedshus. Understedvej 67 Hvornår: Torsdag den 13. september kl Entré: Gratis Kan kræft besejres i badetøfler? Per A. fortæller: Jeg har en historie, der får alle til at måbe. En barndom spækket med bælteslag og senere en kulsort kræftdiagnose. Trods hårde odds overlevede jeg, men den heftige kemo- og stråleterapi resulterede i en alvorlig hjertesygdom med en grum overlevelsesprocent. Foredraget har fokus på, hvordan Per A. overlever ved hjælp af positiv tænkning og bevidst livsførelse. Hvordan gør han det med den barske baggrund, han har? Kom og hør hvordan. Arrangement: Møde i Kirkehøjskolen Hvor: Mariehuset. Strandgade 13. Hvornår: Onsdag den 19. september kl Entré: 125,00 kr. inklusiv middag og kaffe Humor som medicin om livsmod, livslyst og livsglæde Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede. Humoren er en elastik af solidaritet og tilgivelse, forklarer Erik Lindsø, der i foredraget anvender netop humoren til at give en kærlig opsang til dem, som han kalder de langtidsskuffede, bekymringsparate levebrødspessimister dem, der gør verden til et alvorstungt livstrættende sted at være. Jeg har hørt en af dem sige: Hvad hjælper det at være et hestehoved foran, hvis det går ned ad bakke? Det er sådan et livssyn, vi må vaccinere imod. Erik Lindsø kommer med vaccinen. Arrangement: Menighedsmøde Hvor: Volstrup Graverhus, Fredborgvej 2 Hvornår: Søndag den 7. oktober 2018 efter søndagsgudstjenesten Entré: Gratis Alle i vore tre sogne inviteres hermed til det årlige menighedsmøde, hvor vi sammen skal drøfte gudstjeneste, aktiviteter og økonomi. Ved dette møde har alle mulighed for at give sit besyv med. Vi begynder med at spise middagsmad, inden vi går over til Dagsorden: 1. Formandens beretning 2. Kassererens beretning 3. Præstens beretning, herunder evaluering af afsyngning af trosbekendelsen og anvendelse af Den Nye Aftale, som er en mere moderne oversættelse af Det Nye Testamente 4. Menighedens idéer til kirkelivet i det kommende år 5. Evt.

5 Kommende arrangementer... Arrangement: Filmaften med spisning Hvor: Volstrup Graverhus. Fredborgvej 2 Hvornår: Torsdag den 11. oktober kl Entré: 80 kr., som dækker middag + kaffe og kage. Filmen er gratis Tilmelding: Senest den 6. oktober til Lone Overgaard, mob: eller Else Nielsen, mob: En mand, de kaldte Ove. Denne filmaften er ikke en offentlig filmaften, men en aften for menighedens medlemmer. Vi ser en god film og hygger os med at spise sammen og tale sammen om filmen bagefter. Arrangement: Stidsholtmøde Hvor: Stidsholt Idrætsefterskole, Ørtoftvej 152 Hvornår: Torsdag den 1. november 2018 kl Entré: 100 kr. Tidligere klimaminister Connie Hedegaard holder foredrag Hvordan håndterer vi klimaet? Arrangement: Møde i Kirkehøjskolen Hvor: Mariehuset. Strandgade 13 Hvornår: Onsdag den 21. november Entré: 125,00 kr. inklusiv middag og kaffe. Tilmelding se Kirkehøjskolens pjece i våbenhuset Korshærsarbejdet i Aarhus; Etik, mening og guldbajere i byen med danmarksrekord i hjemløshed Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshær i Aarhus, mag.art. i etnografi og socialantropologi, fortæller om skiftet fra chef i kommunen til ledelse af en kristen civil samfunds organisation i smilets by, hvor antallet af hjemløse stiger proportionalt med byens rigdom. Byen bliver hele tiden rigere, og de hjemløse, misbrugerne og de psykisk syge bliver flere og flere og får det værre og værre. Hvordan arbejder vi meningsfuldt, kærligt og etisk med de svageste i samfundet, når mange helst ser dem fjernet fra byens centrum, ud hvor peberet gror? En beretning om tro, håb og menneskelighed der, hvor ingen andre er. Arrangement: Sogneaften Hvor: Understed Menighedshus, Understedvej 67 Hvornår: Torsdag den 8. november 2018 kl Entré: Gratis Livet - det dejligste eventyr. Kristendommen i H.C. Andersens forfatterskab Pastor emeritus, dr. theol. Kaj Mogensen kommer og holder foredrag, hvori han belyser H.C. Andersens forhold til kristendommen. H.C. Andersen skrev i sin selvbiografi Mit Livs Eventyr : Mit Livs Historie vil vise Verden, hvad den siger mig: der er en kjærlig Gud, der fører alt til det Bedste. Troen på at Gud er kærlighed, at Gud har skabt os mennesker i sit billede, og at Gud elsker alle mennesker, er den røde tråd i H.C. Andersens digtning. Det er H.C. Andersens tro, som han enkelt og dybt udfolder i eventyr og historier, digte, dramaer og romaner. Denne tro sættes bestandigt på prøve. H.C. Andersen vil fastholde den kristne tro og det kristne håb midt i erfaringen af tilintetgørelse og død. Han tror på, at Bibelen og naturen er Guds åbenbaringer. Der er en sammenhæng mellem skabelse og Guds nådige forsyn. Han vil med sin digtning forkynde Guds kærlighed. Han forkynder Jesus som frelser og forsoner, og han betoner sammenhængen mellem Gudstro og etik. For H.C. Andersen er kristendommen ikke et system eller færdige meninger, men liv og glæde. Han tager afstand både fra stiv ortodoksi og ateistisk materialisme. Han ser sammenhængen mellem følelse, fantasi og fornuft. For ham hører tro og viden sammen. I foredraget belyses dette ved en fortolkning af H.C. Andersentekster - både kendte og mindre kendte. Som H.C. Andersens forfatterskab vil også foredraget oplyse og oplive, være til trøst og glæde.

6 Kommende arrangementer... Årsmøde i Mellemkirkeligt Stiftsudvalg Mandag den 26. november 2018 kl i Folkekirkens Hus. Her vil Domprovst i København Anders Gadegaard tale om vigtigheden af mødet og dialogen mellem kristne og muslimer. Desuden vil det rytmiske kor ved Abildgaardkirken i Frederikshavn, Blue Note, underholde, og en gruppe fra Frederikshavn vil fortælle om deres oplevelser på en studierejse til Cambodia. Mødet indledes med et måltid, der serveres af Verdenskøkkenet ved Folkekirkens Hus. Deltagelse er gratis, og alle interesserede er velkommen til at deltage. Tilmelding til hap@km.dk senest onsdag den 21. november. Arrangement: Grandag Hvor: Spejderhuset Ousen. Ousenvej 6 Hvornår: Tirsdag den 27. november kl Entré: Gratis Vi mødes med Onsdagscaféen og laver vores juledekorationer, adventskranse osv. Bodil og Lene sørger for, at der er masser af gran og andet grønt, diverse pynt osv., og de hjælper med det kreative, hvis det skulle knibe. Du tager din halmkrans, lys og personlige pynt med til en kreativ eftermiddag, hvor vi hygger sammen. Undervejs er der kaffe og æbleskiver til alle. Indsamling I september 2018 samler vi ind til vores lokale menighedspleje, hvor vi bl.a. hjælper med købmandspakker til jul, konfirmandhjælp og andet. Du kan lægge dit bidrag i kirkebøssen eller indbetale på I oktober og november 2018 samler vi ind til Folkekirkens Nødhjælp, hvor du ligeledes kan indbetale på Deadline til næste kirkeblad Har du lyst til at sætte dit præg på kirkebladet i form af et synspunkt eller en oplevelse? Eller har du blot nogle praktiske oplysninger, du gerne vil have videregivet? I så fald er du meget velkommen til at skrive hertil. Deadline til næste kirkeblad er den 1. november til Kate Hyldgaard. KFUM spejderne OUSEN Møde i spejderhuset Ousenvej 6. Torsdage kl BÆVERE KLASSE Ulve klasse Kontaktpersoner: Lene Thorup, tlf / Lisbeth Andersen, tlf / JUNIOR SPEJDERE KLASSE SPEJDERE KLASSE Kontaktpersoner: Marie Sort Birkbak, tlf Poul Rasmussen, tlf FAMILIE SPEJDERE Børn fra 3 år og deres for ældre, bedsteforældre, faster, moster eller andre voksne. Møde søndage i ulige uger kl Kontaktpersoner: Lene Thorup, tlf / Lisbeth Andersen, tlf /

7 HUSKER DU Dåb EFTERÅR/VINTER Tilbud til dig der har tid onsdag formiddage. Kom og vær med til en hyggestund hver anden onsdag formiddag fra ca Der vil komme en fortæller. Vi får kaffe og brød. Vi skal synge sammen og have hyggeligt samvær. Alle arrangementer er gratis. Onsdag d. 5. september: Efter kaffen skal vi besøge Børge Agerholms skiltefabrik midt i Understed, hvor Børge vil vise frem og fortælle om arbejdet. Børger Agerholm er forhindret, så vi finder på noget andet at hygge os med. Onsdag d. 19. september: Vi mødes i Karup Kirke, hvor vi får kaffe og rundstykker. Så vil Arne Grøntved fortælle om Karup. Onsdag d. 3. oktober: Tag læsebrillerne på. Vi skal gå på opdagelse i Gurlis lokalhistoriske scrapbøger. Onsdag d. 17. oktober: Pastor Helge Morre Petersen, Albæk sogn, fortæller om at være arresthuspræst. Onsdag d. 31. oktober: Borgmester Birgit Hansen fortæller om at være borgmester. Onsdag d. 14. november: Karen Gedebjerg fortæller og viser billeder om sin rejse til Borneo. Tirsdag d. 27. november: Vi henlægger vores onsdagscafe til Spejderhuset Ousen, Ousenvej 6, hvor vi mødes kl. 13. Vi laver juledekorationer og andet granpynt. Herefter er der kaffe og æbleskiver. Lørdag den 26. maj 2018 i Understed Kirke: Asger Dalfoss Pedersen, søn af Mie og Kim Pedersen Søndag den 17. juni 2018 i Volstrup Kirke: Anton Fredsø, søn af Maria og Ulrik Fredsø Vielser Lørdag den 16. juni 2018 i Understed Kirke: Line Wagner og Ulrik Pedersen Volstrup-Understed-Karup Pastorat Er kom met på Facebook. Gå ind og like siden VUK, og følg med i de ting der sker i din kirke. Lørdag den 7. juli 2018 i Understed Kirke: Augusta Dalfoss Dalsgaard, datter af Brit Lise Dalfoss Pedersen og Johannes Dam Dalsgaard Begravelser Tirsdag den 5. juni 2018 fra Volstrup Kirke: Rita Mølskov Sørensen, 90 år Fredag den 8. juni 2018 i Volstrup Kirke: Krista Margrethe Christensen, 88 år Fredag den 6. juli 2018 i Volstrup Kirke: Edel Nørskov, 87 år Torsdag den 12. juli 2018 i Volstrup Kirke: Svend Erik Jensen, 73 år.

8 Gudstjenesteplan for Volstrup-Understed-Karup sogne September Volstrup Understed Karup 2. september, 14. s. e. Trinitatis Kaffe Ingen Ingen Joh 5, september, 15. s. e. Trinitatis Ingen Konfirmand- Ingen Luk 10,38-42 indskrivning + høst + kaffe 16. september, 16. s. e. Trinitatis Høst + kaffe Ingen Ingen Joh 11, september, 17. s. e. Trinitatis Ingen Ingen Mark 2, september, 18. s. e. Trinitatis Ingen Ingen se Joh 15,1-11 dagspressen Kaffe Oktober 7. oktober, 19. s. e. Trinitatis Kaffe Ingen Ingen Joh 1, oktober, 20. s. e. Trinitatis Ingen Kaffe Ingen Matt 21, oktober, 21. s. e. Trinitatis VET Ingen Ingen Luk 13, oktober, 22. s. e. Trinitatis Ingen Ingen Kaffe Sommertid slut November 4. november, Allehelgensdag Ingen Matt 5, november, 24. s. e. Trinitatis Ingen Kaffe Ingen Joh 5, november, 25. s. e. Trinitatis se Ingen Ingen Luk 17,20-23 dagspressen kaffe 25. november, sidste s. e. Trinitatis Ingen Ingen Kaffe Matt 11,25-30

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Hvor skal dit barn konfirmeres? Oversigt over konfirmationer i NUMMER 3 Juni-juli-august 2018

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Hvor skal dit barn konfirmeres? Oversigt over konfirmationer i NUMMER 3 Juni-juli-august 2018 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 3 Juni-juli-august 2018 Hvor skal dit barn konfirmeres? Nu er forårets konfirmationer udført, og konfirmanderne har haft en dejlig dag i kirken og sammen med familie

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Menighedsrådsvalg NUMMER 4 september - oktober - november 2016

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Menighedsrådsvalg NUMMER 4 september - oktober - november 2016 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 4 september - oktober - november 2016 Menighedsrådsvalg 2016 Du bestemmer, hvad din kirke kan. 3 sogne - et menighedsråd. Volstrup-Understed-Karup sogne. Vil du

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 2 Marts-april-maj 2019

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 2 Marts-april-maj 2019 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 2 Marts-april-maj 2019 Påsken i vore kirker Julen i Volstrup og Understed-Karup kirker kender vi vel alle sammen, men har du prøvet påsken? Personligt synes jeg,

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 4 September-oktober-november 2019 Afsked I Prædikerens bog står der, at Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen er der et tidspunkt. En tid til

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD. Juni - juli - august Årets konfirmander Volstrup Kirke den 8. maj: Privatskolen i Sæby

Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD. Juni - juli - august Årets konfirmander Volstrup Kirke den 8. maj: Privatskolen i Sæby Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 3 Juni - juli - august 2016 Årets konfirmander 2016 Volstrup Kirke den 10. april: Sæbygaardskolen Karup Kirke den 30. april: Sæbygaardskolen Volstrup Kirke den

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 4 September-oktober-november 2015

Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 4 September-oktober-november 2015 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 4 September-oktober-november 2015 Ny provst i Frederikshavn Provsti Provst Viggo Ernst Thomsen Fra den 1. august 2015 har vi igen fået en provst til at lede kirken

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 2 Marts april maj 2018

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 2 Marts april maj 2018 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 2 Marts april maj 2018 mest af alt holder jeg af gudstjenesten den langsomme opvågnen til det kendte håb der alligevel ikke er helt så kendt men levende De andres

Læs mere

Volstrup-Understed-Karup. Juni-juli-august Konfirmationer i Konfirmationer i 2020

Volstrup-Understed-Karup. Juni-juli-august Konfirmationer i Konfirmationer i 2020 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 3 Juni-juli-august 2019 Konfirmationer i 2019 Konfirmationer i 2020 Specialklassen på Sæbygårdskolen: lørdag den 18. april 2020 kl. 10.00 i Volstrup Kirke Sognets

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 1 December 2018-Januar-februar 2019

Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 1 December 2018-Januar-februar 2019 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 1 December 2018-Januar-februar 2019 Alle ønskes en glædelig jul Jul med fuld musik 2. søndag i advent søndag den 9. december kl. 19.00 får Volstrup kirke sædvanen

Læs mere

Vestjysk Kirkehøjskole- Teologi for alle

Vestjysk Kirkehøjskole- Teologi for alle Vestjysk Kirkehøjskole- Teologi for alle Temaet for Vestjysk Kirkehøjskole i 2012 Kristendommens billedsprog Formiddagene er åbne for alle og kræver ingen andre forudsætninger end nysgerrighed på livet.

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Årets konfirmander NUMMER 3 Juni-juli-august 2017

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Årets konfirmander NUMMER 3 Juni-juli-august 2017 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 3 Juni-juli-august 2017 Årets konfirmander 2017 Volstrup og Understed- Karup Menighedsråd og sognepræst Kate Hyldgaard ønsker konfirmanderne hjerteligt tillykke

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 1 december 2016-januar-februar 2017

Volstrup-Understed-Karup. NUMMER 1 december 2016-januar-februar 2017 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 1 december 2016-januar-februar 2017 Præsteindsættelse Provst Viggo Ernst Thomsen har besluttet at indsætte sognepræst Kate Hyldgaard officielt i embedet i Understed-

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/ PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/ PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018 PÅ BØLGELÆNGDE JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt I Guds hænder Ikke mange mennesker kan bære en fuld kop uden at miste balancen. Pludselig rigdom eller

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Torsdagsarrangementer

Torsdagsarrangementer Torsdagsarrangementer forår 2017 12. januar: Nytårsfest kl. 13-16 Vi starter det nye år med at spise sammen, og under middagen er der traditionen tro nytårstale, fællessang og underholdning. Tilmelding

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. 1 6. søndag efter påske I. Konfirmation. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer:402/192,v.16//192,v.79/123,v.1&v.9/123,v.7/1 5/11 Uddelingssalme: se ovenfor: 15 Åbningshilsen + I Faderens og

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Mega-koncert med Die Herren Årets julegaveidé? Eller mandelgave? NUMMER 1 December 2015 - januar - februar 2016

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup. Mega-koncert med Die Herren Årets julegaveidé? Eller mandelgave? NUMMER 1 December 2015 - januar - februar 2016 Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 1 December 2015 - januar - februar 2016 Mega-koncert med Die Herren Årets julegaveidé? Eller mandelgave? Hvor: Understed Kirke Hvornår: Torsdag den 4. februar

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Efterårets farver er ikke blot løvfald, men også fine blomster som solsikker og sene sommerfugle som denne admiral. Foto: Bent Thøgersen Der findes en meget sød

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg KIRKEBLADET 53. ÅRGANG NR. 2 KIRKEBLADET NAUR MENIGHEDSRÅD 2016-2020 Kenn Nørgaard Rasmussen formand præstegårds- og kirkehusudvalg Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser Her bor de... internetadresser... Her bor de Vigtige Internetadresser Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang Nørremarkskirken Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang 2016-2017 Kom-sammeneftermiddage Torsdag den 25. august kl. 14.30 Mit liv med musik Musiker og klaverstemmer, Ole-Peter Jørgensen Vejle Ole-Peter

Læs mere

Ord på vej Af Dean Andersen

Ord på vej Af Dean Andersen Menighedsblad for Februar/ Marts 2013 KONTAKT Præst Dean Andersen Kyndegårdsvej 13, Nyker Telefon: 56 95 05 30 56 96 16 76 Mobil: 4092 4169 dean.andersen@metodistkirken.dk www.zionskirken.dk Kasserer Bettina

Læs mere

januar / februar 2013

januar / februar 2013 januar / februar 2013 Et nyt år! Det sidst år har budt på mange ting i vores menigheds liv. Vi startede året med en økonomi, der var langt fra tilfredsstillende. Medlemstallet havde enten stået stille

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen 1 Evighedens sange Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2012. Erik Høegh-Andersen Herre, dit rige er dér, hvor man død byder trods, det komme til os. Amen. Det er høstgudstjeneste

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle.

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle. Søndag den 14. december kl. 10.30 holder vi julefest for hele familien. Vi fejrer julen med nogle af julens skønne salmer, danser om juletræ og glæder os sammen med børnene over julens store og glade budskab.

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup

KIRKEBLAD. Volstrup-Understed-Karup Volstrup-Understed-Karup KIRKEBLAD NUMMER 3 Juni-Juli-August 2015 Sogneaften i Volstrup Hvor: Volstrup Kirke Hvornår: Tirsdag den 2. juni kl. 19.30 Emne: Rundvisning i kirken og udgivelse af kirkepjece

Læs mere

Familiebase nyt BB. Familiebasen Bylderup Bov Med direkte indgang fra Slogsherredsvej 27 (ind ad døren og op ad trapperne) J a n u a r - F e b r u a r

Familiebase nyt BB. Familiebasen Bylderup Bov Med direkte indgang fra Slogsherredsvej 27 (ind ad døren og op ad trapperne) J a n u a r - F e b r u a r Familiebasen Bylderup Bov Med direkte indgang fra Slogsherredsvej 27 (ind ad døren og op ad trapperne) Familiebase nyt BB Bag ved skolen eller henne ved hallen. J a n u a r - F e b r u a r Netværk, fælleskab,

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11 1 3. søndag efter påske II. Sct. Pauls kirke 17. april 2016 kl. 10.00. Salmer:674/434/219/206//230/430/379/efter bortsendelsesordene: Hos dig er glæde (129 salmer nr. 936)/375 Åbningshilsen Lagde I mærke

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn. Når Jonas Serner-Pedersen har ferie eller friweekend, passes sognet af sognepræst Leif Bak, Gimsing.

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn. Når Jonas Serner-Pedersen har ferie eller friweekend, passes sognet af sognepræst Leif Bak, Gimsing. Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere