Gældende ansøgning Vrenderup sag møller højde 150m

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gældende ansøgning Vrenderup sag møller højde 150m"

Transkript

1 Gældende ansøgning Vrenderup sag møller højde 150m

2 Tilkendegivelse om opkøb Erik Wind, Tingvejen 251 underskrevet aftale Kresten Jessen, Tranbjergvej 12 underskrevet aftale Karsten Drøjdal, Tranbjergvej 19 underskrevet aftale Kjeld Chriestensen, Kastanievej 2 underskrevet aftale Ejer jord, hvor møllerne opstilles (bor udenfor området for tilkendegivelse Hans Wenzelsen, Vrenderupvej 36 Morten Juhl Wenzelsen, Vrenderupvej 31 Ebbe Theilmann Lauritzen, Bryndumsager 1 Benny Ølgod har underskrevet som ejer. Det er Ebbe Theilmann Lauritzen, der er matrikelejer, men Benny Ølgod, der råder over arealet, hvilket de er enige om. Finn Hedegård Bruun, Hedegårdsvej 4 Beboelser inden for 6 x møllehøjde (150m) Kastanievej 1 ejer Ebbe Theilmann Lauritzen, Brydumsager 1 underskrevet aftale Tranbjergvej 17 ejer Bo Holm underskrevet aftale Hellevej 43 ejer Benny Ølgod, Hellevej 43, 6800 Varde Hellevej 45 ejer Carsten Christensen, Tranbjergvej 16, 6800 Varde underskrevet aftale

3 Inger Marie Brodersen Fra: Hanne B. Kjeldsen (Wind1 A/S) Sendt: 1. februar :22 Til: planogby Cc: Peter Dahl Jacobsen (Wind1 A/S); Per Wiben (Wind1 A/S); Mogens Poulsen (Wind1 A/S) Emne: Forslag til opstilling af vindmøller ved Vrenderup Vedhæftede filer: BF Benny Ølgod.pdf; BF Ebbe Teilmann Lauritzen.pdf; BF Finn Hedegård Bruun.pdf; BF Hans og Morten Wenzelsen.pdf; ARV K Tranbjergvej.pdf; Tilkendegivelse støtte - Bo Holm.pdf; Ansøgning Vrenderup.pdf; BF Torben Hansen.pdf; Tilkendegivelse støtte - Carsten Christensen.pdf Prioritet: Høj Venligst tilsend kvittering for modtagelse af nærværende mail. Med venlig hilsen Hanne B. Kjeldsen Projektadministration hbk@wind1.dk Wind 1 A/S Holgersgade 1, Nykøbing M Tel.:

4 PROJEKTBESKRIVELSE Vindmøller ved Vrenderup VARDE KOMMUNE Februar 2018

5 Projektansøger: Wind 1 A/S Holgersgade Nykøbing Mors På vegne af lodsejere til mølleprojektet: Benny Ølgod, Hellevej 43, 6800 Varde Ebbe Teilmann Lauritzen, Bryndumsager 1, 6818 Årre Finn Hedegård Bruun, Hedegårdsvej 4, 6818 Årre Morten og Hans Wenzelsen, Vrenderupvej 31, 6818 Årre Torben Hansen, Tingvejen 246, 6818 Årre Husejere hvis beboelser skal nedlægges: Erik Wind, Tingvejen 251, 6818 Årre Karsten Bøg Drøjdal, Tranbjergvej 19, 6818 Årre Kresten Jessen, Tranbjergvej 12, 6818 Årre Kjeld Kristensen, Kastanievej 2, 6818 Årre Tilkendegivelser Carsten Christensen, Hellevej 45, 6800 Varde Bo Holm, Tranbjergvej 17, 6818 Årre Projektbeskrivelse Udarbejdet af Wind1 A/S

6 Projektet Dette projekt indeholder forslag til opstilling af 5 vindmøller ved Vrenderup. På fi gur 1, er de nye møller vist med røde markeringer. De nye møller opstilles på en ret linje med en indbyrdes afstand på godt 400 meter. Der skal nedlægges 4 eksisterende beboelser i forbindelse med etableringen af de nye møller. Se fi gur 5. Ifølge retningslinjer for opstilling af vindmøller i Varde Kommune, skal der redegøres for nedtagning af eksisterende møller indenfor nærzonen på 4,5 km, samt for projektets bidrag til at nedbringe det samlede antal møller i kommunen. Der skal ligeledes indhentes positive tilkendegivelser for projektet, hos naboer indenfor 6 X totalhøjden, se fi gur 10. Tilkendegivelserne er vedlagt denne ansøgning. Wind1 A/S garanterer, at der i forbindelse med udstedelse af byggetilladelse, foretages nedtagning af et antal eksisterende møller i Varde kommune, svarende til det antal møller, der ønskes opsat. Der arbejdes på at integrere dette vindmølleprojekt med en solcellepark, der er dimensioneret i forhold til mølleprojektet. Dette skal imidlertid undersøges nærmere. Det vil i givet fald betyde, at der kan opnås fl ere fordele ved at etablere de to vedvarende og energi-optimerede teknologier i samme projekt. Eksempelvis er det muligt at opnå fordele ved at tilslutte både vindmøller og solceller i samme transformerstation og ved at benytte fælles infrastruktur mv. Figur 1. Oversigtskort med de 4 mølleplaceringer vist med rødt.

7 Der kan på den måde opnås en mere ensartet el-forsyning gennem året, med en integration af vind og sol, fordi de to teknologier supplerer hinanden godt. Muligheden for også at etablere en solcellepark sammen med dette vindmølleprojekt er forelagt lodsejerne til vindmølleplaceringerne og der er positive tilkendegivelser for denne mulighed. På fi gur 16 er skitseret en mulig placering af et solcelleanlæg. Vindmølletyper og produktion De 5 møller ved Vrenderup forventes at blive op til 150 meter i totalhøjde til vingespids i topstilling. Hver mølle forventes at have en effekt på op til 4MW. Den samlede effekt beror på det endelige valg af vindmølletype. Den samlede årlige estimerede produktion på de 5 møller vil ligge på ca. 63 mio. kwh/år, eller det der svarer til ca.15,750 husstandes årlige elforbrug på kwh. Dette beror ligeledes på valg af vindmølletype. Miljø Projektets 5 vindmøller producerer nok el til at muliggøre en fortrængning af ca tons CO 2 pr. år. Samtidig vil der kunne undgås en en række andre forurenende effekter fra traditionel energiproduktion. Figur 2. Ortofoto med de 5 nye møller markeret med røde cirkler, samt matrikelafgrænsning.

8 Varde Kommunes kapacitet fra vindmøller samt udvikling i egetforbrug -en fremskrivning I Varde Kommune fi ndes der i dag en samlet kapacitet fra landvindmøller på 99,971 MW. (Kilde: Stamdataregister for vindkraftanlæg, opdateret ultimo nov. 2017). Dette svarer til MWt i Kommunens egetforbrug er opgjort til MWt i år 2017 (Kilde: Energinet.dk) De røde søjler på fi gur 3, viser en fremskrivning på 1% hvert år, af Varde Kommunes egetforbrug i MWt, de kommende 30 år. Fremskrivningen pr. år er estimeret. Hvis det forudsættes at eksisterende udtjente møller nedtages efter 28 års levetid, vil andelen af den samlede vindmølleportefølje falde gennem årene, hvis der ikke opsættes yderligere vindmøller. De blå søjler i nedenstående fi gur. (Kilde: Energistyrelsen) Hvis Varde Kommune ønsker at vedligeholde og udbygge den samlede vindmølleportefølje og følge Statens målsæning i.h.t. gældende 2020-plan, skal der derfor både ske en gradvis nedtagning af eksisterende udtjente vindmøller og foretages en opsætning af nye møller i et tempo, der svarer til den grønne graf, på nedenstående fi gur. Der kan således konstateres af nedenstående fi gur, at Varde Kommune på nuværende tidspunkt (2017) mangler en kapacitet fra vedvarende energi, der svarer til årsproduktionen af el fra 23 store vindmøller. Det betyder en manglende vedvarende energiproduktion på ca. 276 mio. kwh/år, eller det samlede årlige energiforbrug for ca hustande, med et gennemsnitligt forbrug på 4.000kWh. Varde Kommue må forventes at tage en større andel af den samlede byrde i energiaftalen, grundet kommunens egnede arealer og derved kompensere tætbefolkede kommuners mangel på mulige mølleplaceringer. Figur 3: De røde søjler markerer en fremskrivning på 1% af kommunens årlige egetbehov i MWt. De blå søjler markerer en fremskrivning af den samlede produktion af MWt/år, hvis det forudsættes, at der ikke opsættes yderligere vindmøller i kommunen og at der nedtages eksisterende udtjente vindmøller med en levetid på 28 år Den grønne graf viser behovet for opstilling af nye vindmøller under forudsætning af ovennævnte to præmisser lægges til grund.

9 Eksisterende møller Indenfor en radius af 5 km fra de nye møller er der ialt 20 møller. Den nærmeste mølle vest for de nye møller, er den østligste af Ulvemose-Bækhede møllerne. Den står i en afstand af godt 2 km. Figur 4. Oversigtskort med nye og eksisterende møller: Røde cirkler = Projektforslagets nye møller Mørkeblå cirkler = 10 stk. V117-3,45MW - Ulvemose-Bækhede møller - V for de nye møller Gul cirkel = 9 stk. NEG micon NM52-900kW - eksisterende møller - NV for de nye møller Mørkegrøn cirkel = 10kW husstandsmølle SØ for de nye møller.

10 Beboelser Der er indgået aftaler om opkøb med de 4 ejendomsejere af de beboelser der skal nedlægges. Ejendommene er markeret med rød cirkler på nedenstående kort. Figur 5. Kort med røde cirkler der viser de 4 ejendomme der skal nedlægges. Veje og kranpladser For at kunne etablere møllerne, og udføre den nødvendige service efterfølgende, bliver der anlagt nye grusveje, der giver adgang til hver enkelt vindmølle. Vejene vil være ca. 5 meter brede. Ved hver mølleplacering etableres en permanent kranplads på op til m 2. Både veje og kranpladser vil kunne bruges i den daglige drift af markarealerne.

11 Området - bindinger Nedenstående ortofoto viser et udtræk fra Arealinfo.dk, af området, med markeringer af diverse bindinger. Det fremgår heraf, at alle møllerne står på opdyrket landbrugsjord. Der er en fredet gravhøj beliggende tæt på den 2. mølle fra vest. Der skal søges om dispensation til at placere møllen på kanten af bufferzonen, på de 100 meter til gravhøjens centrum. Arkvest, Arkæologi Vestjylland, har i brev af 30. januar 2018 tilkendegivet, at at de ikke har noget imod en dispensation fra 100 meter zonen, men at det er Varde Kommune der skal behandle dispensationsansøgningen. Brevet er vedlagt denne ansøgning. Figur 6. Ortofoto der viser de nye møllers placering med røde cirkler, samt markeringer af diverse bindinger i området, herunder skovbyggelinje, beskyttede vandløb, fredskov, fredede gravhøje, 3-områder mv.

12 Området - bindinger Nedenstående kort viser et udtræk fra Arealinfo.dk, af området, med markeringer af diverse landskabsudpegninger. Figur 7. Kort der viser de nye møllers placering med røde cirkler i.f.t. eksempelvis økologiske korridorer mv.

13 Nedenstående kort viser et udtræk fra Arealinfo.dk, vedr. søgning på div. bilags- og fredede arter, samt en vejledende placering af de nye vindmøller. Figur 8. Kort med udpegninger, hvor der er fundet diverse rødliste-, bilags- og fredede arter. Figur 9. Kort til venstre, der viser de nye møllers nærmeste ca. afstande til de 3 byer, Årre mod SV, Fåborg mod SØ og Vrenderup mod NØ, hhv. ca. 3 km, ca. 2 og ca. 1.1 km fra de nye møller. Markeringer af lokalplanlagte områder og vedtagne kommuneplanrammmer, de farvede felter i de 3 byer, er hentet fra Arealinfo.dk.

14 Naboer - afstand - støjberegninger - skyggekastberegninger Naboer og afstand Varde Kommune har i retningslinjerne for opstilling af vindmøller bl.a. vedtaget, at 95% af husejerne indenfor en afstand af 6 X møllens totalhøjde, som i dette tilfælde er 900 meter, skriftligt skal tilkendegive deres støtte til projektet. Denne ansøgning er derfor vedlagt de krævede tilkendegivelser. Beregningerne viser, at afstanden fra de 5 nye møller til den nærmeste nabo som er lodsejer er 637 meter og at der efter nedlæggelse af de 4 beboelser, er 2 naboer indenfor 900 meter samt 2 lodsejere. Figur 10. Kort med rød markering på 6 X totalhøjden omkring de nye møller. Der er 4 ejendomme indenfor, efter nedlæggelse af 4 beboelser, 2 lodsejere, vist med grønne cirkler og 2 naboer, der har tilkendegivet deres støtte til projektet, vist med røde cirkler.

15 Støjberegninger Nedenstående kort viser støjgrænserne beregenet med udgangspunkt i Vestas V126Htq 3,45-3,6MW-mølle og skal derfor ses som vejledende, idet mølletypen kan ændres. Både den almindelige støjberegning og beregningen for lavfrekvent støj viser, at støjkravene overholdes for samtlige naboer, både ved vindhastigheder på 6 og 8 m/s. De nærmeste møller mod øst indgår også i beregningerne, sammen med husstandsmøllen mod syd. Figur 11 og 12. almindelig samlet støjberegning med de 5 nye og de eksisterende møller, ved 6 og 8 m/s, hvor støjgrænsen ved naboer vises med rød afgrænsning og grænserne ved bymæssig bebyggelse er vist med blå afgrænsning. På nedenstående kort vises en samlet lavfrekvent støjberegning på de nye og de nærmeste eksisterende møller mod øst, samt husstandsmøllen mod syd. Den nabo der påvirkes mest fra de nye møller, ligger på 13,6 hhv.15,2db og det er langt under grænseværdien på 20dB, ved både 6 og 8 m/s. Naboen modtager det meste af støjen fra egen husstandsmølle. Figur 13 og 14. Lavfrekvent støjberegning ved 6 og 8 m/s, hvor støjgrænsen vises med gule linjer.

16 Skyggekastberegninger Beregningerne for skyggekast for forslagets 5 møller viser, at 1 nabo, som også er lodsejer, modtager fl ere end vejledningens anbefaling på 10 timers skyggekast pr. år. Der vil blive monteret skyggekastmodul på alle møller, så antallet af skyggetimer hos alle naboer, vil være markant under de anbefalede 10 timer pr. år. Figur 15. Kort med skyggekast fra de nye møller, samt skyggekast fra nogle af møllerne mod vest og husstandsmøllen mod syd. Se signaturforklaring på kortet.

17 Solcellepark Arealet der er markeret med gråt på nedenstående kort viser et område ca. 10 ha., hvor det vil være muligt at etablere en solcellepark. Solcellepanelerne bør orienteres stik syd og have en hældning på 38 0, for at være optimal. Ved anlæggets placering, er der taget hensyn til 3-områder. Anlægget er placeret på jord, hvor boniteten er lav, målt på landsplan. En solcellepark på ca. 10ha. og med en installeret effekt på ca. 6,2MW, vil kunne generere ca. 6,8GWh el, eller det, der svarer til omtrent husstandes årlige el-forbrug af 4.000kWh. Figur 16. Kort med grå markering af en mulig solcellepark på ca.10ha.

18

19

20

21

22 Martin Lehn Brand Wind 1 A/S mlb@wind1.dk 30. januar 2018 ARV K Vedr.: Opsætning af vindmølle indenfor 100 m zonen af fredet gravhøj i Varde Kommune, med fredningsnummer ved Tranbjergvej, Helle Kære Martin Du har bedt om en udtalelse om sandsynligheden for at få dispensation til opstilling af en vindmølle, beliggende ca. 100 meter SV for centrum af en fredet gravhøj, vist på vedhæftede ortofoto. Vindmøllens fundament vil i givet fald gå ca. 15 meter ind over bufferzonen på de 100 meter. Naturbeskyttelseslovens 18 fastlægger en beskyttelseslinje på 100 meter omkring fredede fortidsminder. Bestemmelsen skal beskytte forskellige forhold for fortidsminderne, herunder: fortidsmindernes betydning som monumenter, fortidsmindernes landskabelige fremtræden, ARKVEST Arkæologi Vestjylland Vardemuseerne Lundvej Varde T: post@arkvest.dk Sydbank: CVR ARKVEST har ansvaret for de arkæologiske udgravninger i Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune. ARKVEST er et samarbejde mellem Vardemuseerne og Ringkøbing-Skjern Museum.

23 indsynet til og udsynet fra fortidsminderne. beskyttelse af arkæologiske anlæg under jordoverfladen, som meget ofte ligger i nærheden af fortidsminderne. Det er Varde kommune som skal behandle en dispensationsansøgning, men Arkæologi Vestjylland bliver ofte hørt primært vedr. det sidste punkt. Vi har ingen indvendinger imod en evt. dispensation fra 100 m zonen, under forudsætning af, at vi får mulighed for at foretage arkæologiske forundersøgelse på de steder, hvor møllefundamenter og evt. adgangsveje skal placeres, som det fremgår af nedenstående kort er der adskillige overpløjede gravhøje i området og der er derfor risiko for at forstyrre skjulte fortidsminder i forbindelse med anlægsarbejdet. Kort Kortudsnit, Fund og fortidsminder. Vi håber man vil kontakte ArkVest igen, hvis projektet skal realiseres. Vedhæftet vores vejledning til bygherre om Arkæologi og Museumsloven. Med venlig hilsen Lene B. Frandsen museumsinspektør

24

25

26

27 Inger Marie Brodersen Fra: Hanne B. Kjeldsen (Wind1 A/S) Sendt: 7. februar :59 Til: Inger Marie Brodersen Emne: SV: Forslag til opstilling af vindmøller ved Vrenderup Vedhæftede filer: 5 stk V126 Vrenderup.xlsx Hej Inge Marie Hermed koordinater på møllerne. Med venlig hilsen Hanne B. Kjeldsen Projektadministration hbk@wind1.dk Wind 1 A/S Holgersgade 1, Nykøbing M Tel.: Fra: Inger Marie Brodersen [mailto:inmb@varde.dk] Sendt: 7. februar :16 Til: Hanne B. Kjeldsen (Wind1 A/S) <hbk@wind1.dk> Emne: SV: Forslag til opstilling af vindmøller ved Vrenderup Jeg skal registrere placeringen af møllerne i ansøgningen. Derfor vil jeg bede dig om at fremsende koordinater på de enkelte møller i system ETRS_1989_UTM_Zone_32N. Med venlig hilsen Inger Marie Brodersen Plan og Vækst Direkte Mail inmb@varde.dk Bytoften 2, 6800 Varde Fra: Hanne B. Kjeldsen (Wind1 A/S) [mailto:hbk@wind1.dk] Sendt: 1. februar :22 1

28 Til: planogby Cc: Peter Dahl Jacobsen (Wind1 A/S) Per Wiben (Wind1 A/S) Mogens Poulsen (Wind1 A/S) Emne: Forslag til opstilling af vindmøller ved Vrenderup Prioritet: Høj Venligst tilsend kvittering for modtagelse af nærværende mail. Med venlig hilsen Hanne B. Kjeldsen Projektadministration Wind 1 A/S Holgersgade 1, Nykøbing M Tel.:

29 Description Object type System label Object ID X(Øst) Y(Nord) Z Object descuser label File name Hub height Production VESTAS V MNy vindmølle 339 NewWTG ,1 C:\WTG m 87 0 VESTAS V MNy vindmølle 340 NewWTG ,5 C:\WTG m 87 0 VESTAS V MNy vindmølle 341 NewWTG ,5 C:\WTG m 87 0 VESTAS V MNy vindmølle 342 NewWTG ,1 C:\WTG m 87 0 VESTAS V MNy vindmølle 343 NewWTG C:\WTG m 87 0

30 Use defaultpower curvnoise data Visual dataegrid data DisplacemeCount Angle Distance no {738250D5{A6B918C1-A94B-474D C ,08 417,6 no {738250D5{A6B918C1-A94B-474D C ,08 417,6 no {738250D5{A6B918C1-A94B-474D C ,08 417,6 no {738250D5{A6B918C1-A94B-474D C ,08 417,6 no {738250D5{A6B918C1-A94B-474D C ,08 417,6

31 Inger Marie Brodersen Fra: Hanne B. Kjeldsen (Wind1 A/S) Sendt: 19. februar :31 Til: Inger Marie Brodersen Cc: Per Wiben (Wind1 A/S); Bo Schøler Emne: SV: Forslag til opstilling af vindmøller ved Vrenderup Vedhæftede filer: Erik Wind - opkøb.pdf; Karsten Drøjdal - opkøb.pdf; Kjeld Christensen - opkøb.pdf; Kresten Jessen - opkøb.pdf Hej Inger Marie Hermed kopi af aftaler om opkøb af 4 ejendomme. Der mangler et par underskrifter fra vores side, men som du kan se har lodsejerne skrevet under. Med venlig hilsen Hanne B. Kjeldsen Projektadministration hbk@wind1.dk Wind 1 A/S Holgersgade 1, Nykøbing M Tel.: Fra: Inger Marie Brodersen [mailto:inmb@varde.dk] Sendt: 12. februar :51 Til: Hanne B. Kjeldsen (Wind1 A/S) <hbk@wind1.dk> Emne: SV: Forslag til opstilling af vindmøller ved Vrenderup I ansøgningen er det nævnt, at der er indgået aftaler om opkøb af 4 ejendomme, der nedlægges. Vil du fremsende underskrevne aftaler med de 4 ejere? Med venlig hilsen Inger Marie Brodersen Plan og Vækst Direkte Mail inmb@varde.dk Bytoften 2, 6800 Varde 1

32 Fra: Hanne B. Kjeldsen (Wind1 A/S) Sendt: 1. februar :22 Til: planogby Cc: Peter Dahl Jacobsen (Wind1 A/S) Per Wiben (Wind1 A/S) Mogens Poulsen (Wind1 A/S) Emne: Forslag til opstilling af vindmøller ved Vrenderup Prioritet: Høj Venligst tilsend kvittering for modtagelse af nærværende mail. Med venlig hilsen Hanne B. Kjeldsen Projektadministration Wind 1 A/S Holgersgade 1, Nykøbing M Tel.:

33

34

35

36

37

38

39

40

41

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Broholm

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Broholm Projektbeskrivelse Vindmøller ved Broholm Maj 2018 1 Projektansøger: Lars Kronshage Ødemark Gods 4190 Munke Bjergby Tlf. 40 75 35 35 www.oedemark.dk På vegne af lodsejer: Anders Sehested Broholm Gods Broholmsvej

Læs mere

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller og solceller ved Marsvinslund August 2018 1 Projektansøger: SFP Wind Denmark ApS Nordmandshave 2 8700 Horsens Peter Nielsen Telefon: 25397972 og Vindpark Marsvinslund

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende Projektbeskrivelse Vindmøller vest for Birkende Februar 2014 1 Projektansøger: Wind1 A/S Jesper Houe Projektleder Holgersgade 1 7900 Nykøbing Mors Mobil: 22 52 30 11 E-mail: jh@wind1.dk På vegne af lodsejeren

Læs mere

ANSØGNING VEDR. OPSTILLING AF HYBRIDANLÆG MED 7 VINDMØLLER OG SOLCELLER I GREENLAB SKIVE

ANSØGNING VEDR. OPSTILLING AF HYBRIDANLÆG MED 7 VINDMØLLER OG SOLCELLER I GREENLAB SKIVE ANSØGNING VEDR. OPSTILLING AF HYBRIDANLÆG MED 7 VINDMØLLER OG SOLCELLER I GREENLAB SKIVE GREENLAB SKIVE VIND VINDMØLLER OG SOLCELLER VEST FOR RUTE 26 - NORD OG SYD FOR KÅSTRUPVEJ SKIVE KOMMUNE Marts 2018

Læs mere

ANSØGNING VEDR. OPSTILLING HYBRIDANLÆG MED 13 VINDMØLLER OG SOLCELLER I GREENLAB SKIVE

ANSØGNING VEDR. OPSTILLING HYBRIDANLÆG MED 13 VINDMØLLER OG SOLCELLER I GREENLAB SKIVE ANSØGNING VEDR. OPSTILLING HYBRIDANLÆG MED 13 VINDMØLLER OG SOLCELLER I GREENLAB SKIVE GREENLAB VINDMØLLER OG SOLCELLER VEST FOR A26 - NORD OG SYD FOR KÅSTRUPVEJ SKIVE KOMMUNE Januar 2019 Projektansøger:

Læs mere

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning Idéoplæg til Vindmøller ved Bogø Inddæmning Februar 2019 Baggrund Lolland Kommune har udlagt et muligt vindmølleområde ved Bogø Inddæmning vest for Vestenskov. HOFOR har sammen med tre lodsejerne i området

Læs mere

Vindmølleprojekt øst for Tolstrup. Borgermøde onsdag den 31. oktober 2018

Vindmølleprojekt øst for Tolstrup. Borgermøde onsdag den 31. oktober 2018 Vindmølleprojekt øst for Tolstrup Borgermøde onsdag den 31. oktober 2018 Vindmølleprojektet Projektforslag o o o o o Vindmølleområdet Placering af møllerne Møllestørrelser i projektforslag Afstande til

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Kjellingbro

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Kjellingbro Projektbeskrivelse Vindmøller ved Kjellingbro Marts 2014 1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth ApS Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com Tlf. 40 59 17 01 2 Indledning Denne projektbeskrivelse

Læs mere

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Anmeldelse af Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Eksempel på visualisering af projektet set fra sydsydvest (EMD) Projektansøger Energi Fyn Holding A/S Att: Jette I. Kjær Sanderumvej 16 5250

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig 30. april 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig På lokaliteten Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig Indsendt til: Lemvig

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2 23. januar 2013 Anmodning om igangsættelse af VVM-behandling for et nyt vindmølleområde i Ringkjøbing-Skjern Kommune indsendt af lodsejer Jørgen Thesbjerg Halkærvej 1, 6980 Tim VVM-anmeldelse for vindmøller

Læs mere

Vindmøller ved Hollandsbjerg

Vindmøller ved Hollandsbjerg Projekt forslag Vindmøller ved Hollandsbjerg Projekt holder: Vattenfall Vindkraft A/S Jupitervej 6 6000 Kolding Att.: Jan Vindahl Hermann Tlf.: 27 87 59 80 E-mail: janvindahl.hermann@vattenfall.com Indhold

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Thisted Kommune. Projektbeskrivelse er vedlagt som bilag. Projektleder Per Wiben tlf. nr

Thisted Kommune. Projektbeskrivelse er vedlagt som bilag. Projektleder Per Wiben tlf. nr Bilag A Screeningsskema VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Thisted Kommune Tekst Projektbeskrivelse er vedlagt som bilag Navn og adresse på bygherre Wind1 AS, Holgersgade

Læs mere

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby DEBATOPLÆG Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby November 2010 Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby I planstrategien for Lolland Kommune fremhæves, at Lolland er det sted i verden, hvor

Læs mere

FORSLAG TIL VINDMØLLEPROJEKT NORD FOR HOLSTED VEJEN KOMMUNE:

FORSLAG TIL VINDMØLLEPROJEKT NORD FOR HOLSTED VEJEN KOMMUNE: FORSLAG TIL VINDMØLLEPROJEKT NORD FOR HOLSTED VEJEN KOMMUNE: Februar 2016 1 Projektansøger: Wind1 A/S Holgersgade 1 7900 Nykøbing Mors Samt Danish Crown A/S Energivej 5 6670 Holsted På vegne af lodsejerne:

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune 27. november 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune Indsendt af gårdejer Hans Michaelsen, Kalkværksvej 7, 7790 Thyholm Tage Kristensen, Havrelandsvej 9, 7790 Thyholm På lokaliteten

Læs mere

Solcelleprojekt Nylandsmose - syd for Vejlø

Solcelleprojekt Nylandsmose - syd for Vejlø Ansøgning og projektbeskrivelse Solcelleprojekt Nylandsmose - syd for Vejlø Næstved Kommune Februar 2019 1 Projektansøger: GAVNØ GODS Gavnø Godskontor 4700 Næstved Telefon: 55 70 02 00 (hovednr.) E-mail:

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark Projektbeskrivelse Solceller Tryggevælde Mark September 2018 1 Projektansøger: Christian Danneskiold Lassen Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde Godskontor Holmegaardsvej 71 4684 Holmegaard e-mail: cdl@holmegaardgods.dk

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund SFP Wind Denmark ApS har på vegne af Vindpark

Læs mere

OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER:

OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: VAGN PEDERSEN CE1907 20150806/KLA KROGSTRUPVEJ 20 7400 HERNING Indholdsfortegnelse:

Læs mere

FORSLAG AULUM NORD HERNING KOMMUNE JANUAR 2013

FORSLAG AULUM NORD HERNING KOMMUNE JANUAR 2013 FORSLAG AULUM NORD HERNING KOMMUNE JANUAR 2013 INDHOLD Indledning...side 2 Projektbeskrivelse:...side 3 Støj- og skyggekastforhold...side 4 Oversigt over tekniske bilag...side 5 Tekniske bilag INDLEDNING

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Projektansøgning på vindmølleprojekt ved Nybro

Projektansøgning på vindmølleprojekt ved Nybro Projektansøgning på vindmølleprojekt ved Nybro På vegne af SFP Wind Denmark ApS fremsendes hermed ansøgning om opstilling af 5 møller med en totalhøjde på 107 meter i området øst for Nybro i den nordlige

Læs mere

Vindmøller Blaksmark Nord

Vindmøller Blaksmark Nord Vindmøller Blaksmark Nord Præsentation Niels Mejlholm Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15 9382 Tylstrup Dansk Vindenergi ApS ejer og driver vindmøller i Danmark og har p.t. 39 vindmøller i drift. Vores

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: Horsens Hedegårdsvej 2 CE- 0838 20140812/KAB 9520 Skørping Side: 1 af 10 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Vindmøller ved Elløv Enge i Syddjurs kommune Input til Kommuneplanrevision 2013 projektforslag

Vindmøller ved Elløv Enge i Syddjurs kommune Input til Kommuneplanrevision 2013 projektforslag Vindmøller ved Elløv Enge i Syddjurs kommune Input til Kommuneplanrevision 2013 projektforslag August 2012 // Vindmøller ved Elløv Enge Syddjurs Kommune // KE Vind A/S Side 2 0 INDLEDNING... 3 1 VINDMØLLEOMRÅDET...

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: HONUM EL A/S EJNAR KJÆR MØLLER CE1936 20151022/KLA SKOVHUSVEJ 25 8763 RASK MØLLE Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Velkommen til borgermøde 2. juni 2015. Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad. www.ikast-brande.dk

Velkommen til borgermøde 2. juni 2015. Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad. www.ikast-brande.dk Velkommen til borgermøde 2. juni 2015 Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad www.ikast-brande.dk Program for borgermødet 16.00 16.05 16.50 16.55 17.20 Velkomst - Carsten Kissmeyer, borgmester

Læs mere

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner Borgermøde den 6. oktober 2015 Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER I RINDUM ENGE

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER I RINDUM ENGE ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER I RINDUM ENGE Beskrivelse af projektet Projektet består af 5 møller med en totalhøjde op til 125 m i Rindum Enge. Møllerne vil stå på en lige linje fra nord til

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov Debatoplæg. Vindmøller ved Gårestrup. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov Debatoplæg. Vindmøller ved Gårestrup. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov. 2014 Debatoplæg Vindmøller ved Gårestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet FORUDGÅENDE INDLEDNING OFFENTLIGHED Ideer, forslag og synspunkter ønskes

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED BREJNING

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED BREJNING ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED BREJNING Beskrivelse af projektet Projektet består af 4 møller med en totalhøjde op til 140 m ved Brejning. Møllerne vil stå på en lige linje nordvest mod

Læs mere

Dette betyder at planlægningen for vindmøller og solcelleanlæg nu igangsættes.

Dette betyder at planlægningen for vindmøller og solcelleanlæg nu igangsættes. 5. april 2018 Underretningsbrev - Fordebat af planlægning for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive Skive Kommunes forvaltning Teknik, Miljø og Udvikling har modtaget ansøgning fra GreenLab Skive

Læs mere

VVM-anmeldelse for udvidelse af mølleområde Holmen (Holmen 2)

VVM-anmeldelse for udvidelse af mølleområde Holmen (Holmen 2) 06-06-2016 Ringkøbing-Skjern Kommune Land, By og Kultur VVM-anmeldelse for udvidelse af mølleområde Holmen (Holmen 2) Hermed fremsendes VVM-anmeldelse med henblik på igangsætning af mølleplanlægningen

Læs mere

27. februar Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller

27. februar Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller 27. februar 2019 Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive Skive Kommunes forvaltning Teknik, Miljø og Udvikling har januar 2019 modtaget en ansøgning

Læs mere

Banedanmarks bemærkninger til lokalplanforslag L05, Boligområde ved Yderikvej i Tistrup Dato: 14. december :27:13

Banedanmarks bemærkninger til lokalplanforslag L05, Boligområde ved Yderikvej i Tistrup Dato: 14. december :27:13 Fra: Stine Hansen (STHA) Til: planogby Cc: Dir-sek Emne: Banedanmarks bemærkninger til lokalplanforslag 21.01.L05, Boligområde ved Yderikvej i Tistrup Dato: 14. december 2017 10:27:13 Til Varde Kommune

Læs mere

VVM og Miljøvurdering

VVM og Miljøvurdering Borgermøde 10. januar 2016 i Halvrimmen VVM og Miljøvurdering Vindmøller ved Nørre Økse Sø Miljørapport VVM, Vurdering af virkninger på miljøet Miljøvurdering November 2016 Ansvarlig for miljørapport:

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 Næsbjerg Rousthøje Årre Roust 28 FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

OPSTILLING AF EN GAIA- WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER:

OPSTILLING AF EN GAIA- WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: Rykkumvej 19 CE- 0797 20150310/KBI/KAB 9541 Suldrup Indholdsfortegnelse: Side: 1 af

Læs mere

VINDPARK ØSTER BØRSTING INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSORDNINGEN I VINDPARK ØSTER BØRSTING

VINDPARK ØSTER BØRSTING INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSORDNINGEN I VINDPARK ØSTER BØRSTING VINDPARK ØSTER BØRSTING INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSORDNINGEN I VINDPARK ØSTER BØRSTING Politisk behandling af vindmølleprojektet Vindpark Øster Børsting Viborg Kommune har den 5. juli 2012 offentliggjort

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

(Grontmij Acoustica, Prøvningsrapport P6.023.13 af 7. oktober 2013) Tegning med hovedmål, Gaia-Wind 133 10 kw.

(Grontmij Acoustica, Prøvningsrapport P6.023.13 af 7. oktober 2013) Tegning med hovedmål, Gaia-Wind 133 10 kw. Side: 1 af 8 Indholdsfortegnelse: Side Afsnit 1 Indholdsfortegnelse 2 Gaia-Wind 133 10 kw husstandsvindmølle placering 3 Beskrivelse af Gaia-Wind 133 10 kw vindmøllen 4 Støjbelastning fra møllen 5 Geografiske

Læs mere

Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø. Bidrag til planlægningen for større vindmøller i Guldborgsund Kommune.

Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø. Bidrag til planlægningen for større vindmøller i Guldborgsund Kommune. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø natur-miljoe-plan@guldborgsund.dk Aarhus den 25. maj 2012 Bidrag til planlægningen for større vindmøller i Guldborgsund Kommune vil hermed gerne på vegne af nedennævnte

Læs mere

Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods

Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods Indkaldelse af idéer og forslag fra den 21. december 2018 til den 31. januar 2019 Solcelleområde Vindmøller Vindmøller Idéoplæg Baggrund Guldborgsund Kommune

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Idéoplæg. Vennerslund Energi- og Naturpark

Idéoplæg. Vennerslund Energi- og Naturpark Idéoplæg Vennerslund Energi- og Naturpark 1 Baggrund I planstrategi 2018 for Guldborgsund Kommune Det rige hverdagsliv fremhæves, at Guldborgsund i de kommende år vil arbejde for at skabe gode rammer for

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund Fornyet opstart af planlægningsforløbet. Dette

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG Hjørring Kommune har den 8. maj 2013 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 39 samt lokalplan nr. 800.8111-L01 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40.

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40. Tihøje 60,6 ha Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Anmeldelse af vindmøller

Anmeldelse af vindmøller Anmeldelse af vindmøller Vindmølleområde T18 ved Fonvad i Herning Kommune Visualisering af 4 nye møller ved Fonvad set fra Odinsvej 21. oktober 2013 Ansøger og baggrund Erik Fiedler Jensen, Helstrupvej

Læs mere

OPDATERET ANMELDELSE AF TESTMØLLEPROJEKT

OPDATERET ANMELDELSE AF TESTMØLLEPROJEKT OPDATERET ANMELDELSE AF TESTMØLLEPROJEKT Dato: Oprindelig 07.08.2013, opdateret 17. februar 2014 Projekt: 4 prototypemøller og en målemast i Velling Mærsk i Ringkøbing-Skjern Kommune Projektopstiller:

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Novej 10, 6950 Ringkøbing som følge af opstilling af vindmøller ved Nørhede-Hjortmose i henhold til lokalplan nr. 283 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum Viborg Kommune Teknik og Miljø Plan Att: Nina Bødker Prinsens Alle 5 8800 Viborg ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 22. november

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 29. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 26.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 29. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 26. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Novej 26, 6950 Ringkøbing som følge af opstilling af vindmøller ved Nørhede-Hjortmose i henhold til lokalplan nr. 283 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER PÅ HOLMEN

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER PÅ HOLMEN Offentligt møde 15. marts 2017 ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER PÅ HOLMEN Beskrivelse af projektet Projektet består af 6 møller med en totalhøjde på 149,9 m på Holmen, som er beliggende ca. 2

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 28. marts 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets fi re 125 meter høje vindmøller

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø

Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø Lokalitet 360-T11 Vindmøller ved Bogøinddæmningen og Store Vejlø Lolland kommune har modtaget en anmodning om at måtte opstille op til 6 vindmøller

Læs mere

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 UDKAST til VVM-tilladelse for vindmølleprojekt ved Stakroge Stakroge Vindmøllepark ApS har søgt om tilladelse til at opstille fem

Læs mere

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger 30. september 2009 1 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger De 4 ordninger overordnet Garantifonden Grøn Ordning Værditabsordningen Køberetsordningen 2 Fire

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Debatoplæg 8 vindmøller ved Rødby Fjord III September 2016 DEBATOPLÆG TIL 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Vindmøller ved Rødby Fjord III Lolland vil være et moderne bæredygtigt samfund og et internationalt

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående Indledning offentlighed Ideer, forslag

Læs mere

From: Sent: 5. december :25 Juliane Løndahl Jensen

From: Sent: 5. december :25 Juliane Løndahl Jensen From: Sent: 5. december 2017 16:25 To: Juliane Løndahl Jensen Subject: Debatoplæg Efter at have modtaget mail om forslag til ny bebyggelse på ånumvej Vil jeg da gerne forreslå at man ikke giver tilladelsen

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Udbygning med vind i Danmark

Udbygning med vind i Danmark Udbygning med vind i Danmark Dato: 29-1-213 I 212 nåede vindkraft op på at levere mere end 1. GWh og dermed dække over 3 pct. af Danmarks elforbrug. Mængden af installeret vindkraft nåede også at passere

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED KRUSBJERGVEJ, SUNDS

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED KRUSBJERGVEJ, SUNDS ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED KRUSBJERGVEJ, SUNDS Herning Kommune har den 5. september 2012 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 62 samt lokalplan nr. 29.T15.1 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED ALLESTRUPGAARD

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED ALLESTRUPGAARD ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED ALLESTRUPGAARD Randers Kommune har den 10. oktober 2012 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 111 samt lokalplan nr. 565 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, ,

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, , Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-19-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 13. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af en SWP 10

Læs mere

Udvikling Ny Overgaard

Udvikling Ny Overgaard Udvikling Ny Overgaard - møde TMU, Randers Kommune 10 december 2015 Indholdsfortegnelse 2030 mål for Randers Kommune Ny Overgaard - forøget grøn produktion fra vind SE Blue Reneswables Idéoplæg Ny Overgaard

Læs mere

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan.

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Vejen Kommune Teknik & Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen. 18. juni 2014 Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Udskiftning af eksisterende vindmøller ved motorvej E20 Syd for Gjerndrup. For

Læs mere

Skema til forundersøgelse af miljø- og planforhold: Sindrup

Skema til forundersøgelse af miljø- og planforhold: Sindrup Skema til forundersøgelse af miljø- og planforhold: Sindrup Projektbeskrivelse Antal møller: 6 Højde på møller: 130 m Produktion/ effekt: 3,2 MW Der nedtages 7 eksisterende møller. Der er i ansøgningen

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Muldbjergvej 8, 4733 Tappernøje, som følge af opstilling af vindmøller ved St. Røttinge i henhold til lokalplan nr. 049 for Næstved Kommune

Læs mere

Hermed fremsendes VVM-anmeldelse med henblik på igangsætning af mølleplanlægningen ved området Brejning i Ringkjøbing-Skjern Kommune.

Hermed fremsendes VVM-anmeldelse med henblik på igangsætning af mølleplanlægningen ved området Brejning i Ringkjøbing-Skjern Kommune. 07-02-2016 Ringkøbing-Skjern Kommune Land, By og Kultur VVM-anmeldelse for mølleprojekt ved Brejning Hermed fremsendes VVM-anmeldelse med henblik på igangsætning af mølleplanlægningen ved området Brejning

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund

Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund 6. Maj 2013 Aftenens tema: Hvordan gør vi i fællesskab et mølleprojekt ved Knaplund til en god sag for: Naboer Lokalområdet Klimaet Ringkjøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: 25. februar 2015. Fordebat til Kommuneplantillæg nr.

Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: 25. februar 2015. Fordebat til Kommuneplantillæg nr. Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune Frist for høring: 25. februar 2015 Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 99, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

Projektbeskrivelse af solcellepark ved Navnsø

Projektbeskrivelse af solcellepark ved Navnsø Projektbeskrivelse af solcellepark ved Navnsø Baggrund Areal nordvest for Aars ved Navnsø på 46 Ha er velegnet for opstilling af solceller. Et solcelleanlæg på arealet forventes at blive på 28 MW, svarende

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED URUP HEDE

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED URUP HEDE ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED URUP HEDE Billund Kommune har den 19. december 2011 offentliggjort forslag til Lokalplan nr. 246 samt forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

INDKOMNE IDÉER OG FORSLAG TIL PRINCIPSAG FOR SOLCELLEANLÆG NORD FOR MEJLS

INDKOMNE IDÉER OG FORSLAG TIL PRINCIPSAG FOR SOLCELLEANLÆG NORD FOR MEJLS 07-05-2019 Ref.: ibhe Sagsnr.: 18/14259 INDKOMNE IDÉER OG FORSLAG TIL PRINCIPSAG FOR SOLCELLEANLÆG NORD FOR MEJLS INDKOMNE BEMÆRKNINGER I forbindelse med indkaldelse af idéer og forslag til Solcelleanlæg

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED STOKHØJVEJ

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED STOKHØJVEJ ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED STOKHØJVEJ Beskrivelse af projektet Projektet består af 4 møller med en totalhøjde på 100 m ved Stokhøjvej på Thyholm. Møllerne vil stå på en lige linje,

Læs mere

Forslag til tilæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tilæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2013 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2025 er udarbejdet med henblik på: - At ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde vindmølleormåde

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Tillæg nr. 9 til plan 2013-2025 for Lemivg Tillæg nr. 9 til plan 2013-2025 for Lemvig Tillæg nr. 9 til plan 2013-2025 er udarbejdet med henblik på: At ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup.

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup. Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-14-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11-11 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

Læs mere

VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme 2

VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme 2 HOFOR VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme

Læs mere