Præsentation af forretningsudvalget (FU)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præsentation af forretningsudvalget (FU)"

Transkript

1 Præsentation af forretningsudvalget (FU) Else Lücking, Næstvedklubben. Unionspræsident Jeg er født og opvokset i Vordingborg, men har boet i Næstved siden Jeg er gift og mor til to voksne børn. Jeg har været Soroptimist siden Jeg har været RPD i 4 år og jeg har deltaget i arbejdet med kommunikation i ad hoc gruppen, hvilket har givet mig en indsigt i Unionens arbejde. Jeg blev opfordret til at stille op som Unionspræsident og da jeg igennem mange år har været spejderleder i Det Danske Spejderkorps, hvor jeg også har været Divisionschef, så tænkte jeg, at opgaven som Unionspræsident nok kunne være lige så spændende. Jeg er uddannet kontorassistent og har læst videre til uddannelsesvejleder og senest har jeg læst en master i professionel kommunikation. Alt sammen noget jeg kan bruge i mit nuværende arbejde, hvor jeg er vejleder i evejledning i Styrelsen for IT og læring. Soroptimistarbejdet, jeg er også hytteudlejer af Dehnshytten en spejderhytte ved Vordingborg, motion, familie, hus og have. Jeg er energisk, har høj arbejdsmoral og er god til at organisere og så er jeg generelt positiv. Jeg vil meget gerne arbejde med SI s kerneopgave, som er at vi støtter kvinder og piger og så vil jeg gerne, at vi også har fokus på, at vi er et netværk for kvinder i erhverv. Det at vi er et netværk for kvinder, hvor det er sjovt og indholdsrigt at være medlem vil efter min opfattelse understøtte, at vi kan løse kerneopgaven bedst muligt og at kvinder i Danmark ser vores organisation, som et godt netværk de gerne vil være medlem af.

2 Tove Jæger, Næstvedklubben. Unionssekretær Jeg er fra Næstved. Soroptimist på 21. år. 64 år. Mor, hustru, bedste mm. Det er region 8, der skal stille et FU i de næste 2 år. Jeg er på efterløn, og har derfor overskud til det store arbejde det vil give. Vi har en meget kompetent og energisk præsident for FU, som jeg gerne vil støtte op om. Synes det er et superhold, vi har fået fra hele regionen, glæder mig til samarbejdet. Vores klub SI Næstved, vil bakke op om det praktiske ved vores møder. HF 1973, 4 år på kontor i autobranchen. Uddannet kosmetolog i Efter praktik startede jeg egen klinik i Gik på efterløn efter 34 år som selvstændig. Har haft et dejligt arbejdsliv, fyldt med søde kunder. Familien, soroptimismen, bogklub, venner, "strikkeklub", yoga, gåture, rejser, film og meget andet. Positiv, glad, ansvarsfuld, hader uretfærdighed og "varm luft. At være med til at holde en fantastisk organisation i gang. Håber inderligt vi når 2020-målene, så vi bliver medlemmer år 2020.

3 Jeannie Nielsen, Næstvedklubben. Unionskasserer Om mig selv Jeg er 64 år, født i København men opvokset i Næstved hvor jeg har boet hele mit liv. Jeg er gift, mor til to voksne børn og er farmor til 3 og mormor til to. Hvorfor har jeg sagt ja til at sidde i fu Det er min opfattelse at der er et stort behov for frivillig arbejdskraft i foreningslivet og jeg synes det er spændende at få muligheden for at få indflydelse og bruge af den erfaring jeg har opnået gennem et langt liv på arbejdsmarkedet og i andre bestyrelser. Min uddannelse Jeg er uddannet registreret revisor. Mit arbejdsliv Efter 40 år som revisor har jeg i dette efterår skiftet revisor jobbet ud med en mere stille tilværelse som controller i en mindre byggevirksomhed. Jeg har nu fået mere tid til mig selv og min familie i hverdagen. Mine fritidsinteresser Jeg bruger min fritid på min familie og mine børnebørn. Herudover har jeg en bror som er epileptiker, og bor på en selvejende institution, som vi har hjemme på weekend når det kan passe ind.

4 Birgit Stage, Ringstedklubben. 1. Vicepræsident og extension Siden min pure ungdom har jeg deltaget i forskellige foreninger og foraer, hvor kvinders ligestilling og vilkår var et hovedtema, derfor var jeg meget glad da jeg i sin tid blev inviteret til at deltage i Soroptimist International, klubben i Ringsted. Jeg har i klubben bl.a. været med til at stifte vores kvindepris, der gives til en kvinde i lokalsamfundet, der har gjort en særlig indsats for kvinders vilkår og at sikre en fast donation til vort lokale kvindekrisecenter, da jeg var præsident. Det er vigtigt for mig at SI fastholder sit hovedmål, at arbejde for bedre vilkår for kvinder og piger over hele verden. Gennem mit arbejde i Extensionkomiteen oplevede jeg vigtigheden af, at vi på tværs af alle klubberne i Danmark havde fælles opfattelser af SI s hovedmål og hvilke aktiviteter, der kunne føre til opfyldelse af målene og at der var behov for guidelines, som blev formuleret af repræsentanter fra alle regioner i Danmark, hvor Extensionkomitéen var et godt udgangspunkt for fælles fodslag. Jeg oplevede at et godt samspil mellem Extension og FU førte til mange fælles initiativer og vil gerne bidrage til at det fortsat finder sted. Jeg er oprindelig uddannet socialrådgiver og har senere udbygget min uddannelse med er overbygning svarende til en master samt diverse certificeringer, kurser mv. i forbindelse med mine forskellige jobs Oprindelig ansat i Ringsted kommune som børne- og familierådgiver samt chef for daværende bistandsafdeling. Chefkonsulent i KL (Kommunernes Landsforening) med lederudvikling og rekruttering som speciale. Generalsekretær i (øverste administrative chef) DDSG&I (De Danske Skytte- Gymnastik og Idrætsforeninger) med medlemmer (senere DGI) og senest socialdirektør i Næstved Kommune Dyrker fitness 3 x ugentligt med gode venner. Deltager i partipolitisk arbejde. Holder mine relationer til mine børn og børnebørn ved lige ved ugentlige afhentningsaftaler. Når der er tid passer jeg hus og have på et nedlagt husmandssted med 7½ tdr. land. Jeg er et positivt og åbent menneske, der godt kan lide at der sker noget i forhold til de ting jeg deltager i. Er god til at strukturere og holde fast og sørge for, at vi holder de aftaler vi har indgået. At vi, uanset størrelse, vil være i stand til fortsat at bidrage stort med at indgå i eller skabe projekter, der forbedrer kvinder og pigers vilkår både lokalt, nationalt og internationalt

5 Maj-Britt Nielsen, Vordingborgklubben. PD og 2. vicepræsident. Jeg er 57 år og bor i Lundby (ved Vordingborg), er gift på 35. år med Steen. Vi har 2 piger på 28 og 30 år. Jeg vil gerne være med til at understøtte arbejdet i klubberne. Ergoterapeut. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg i Vordingborg Kommune i Hjælpemiddelteamet. Jeg strikker, er meget glad for haven og planter. Løbe- og gåture med vores hund. Samvær med venner og familie. Det vil jeg lade andre om at bedømme. Jeg vil arbejde for, at det gode arbejde i SI Danmark fortsættes, og at vi får kendskab til hinandens aktiviteter og projekter på tværs af regionerne.

6 Mariann Jørn Hansen, Nykøbingklubben. Suppleant Jeg har været soroptimist siden 1984 altså mere end 34 år. Jeg har haft adskillige poster på klubplan, unionsplan og i den europæiske union og haft fornøjelsen af at være 1. vicepræsidet sidst region 8 have præsidiet. Desuden har jeg været dirigent ved vores L & R i over 20 år. Jeg er kun 60 år, gift med Flemming, der er tidligere guvernør i Rotary og har en søn på 30 år, der er medlem af Rotaract, der ud over har jeg giftet mig til to døtre og 6 børnebørn i alderen Hvorfor har jeg valgt at sige ja til at sidde i FU. Alle klubber i region 8 skulle gerne være repræsenteret i FU og jeg synes at jeg i kraft af mit engagement har noget erfaring at byde ind med. Som suppleant har jeg mulighed for at påtage mig flere ikke faste opgaver. Min uddannelse: Cand jur. Mit arbejde er: Privat praktiserende advokat med møderet for Højesteret. Jeg er partner i advokatfirmaet Bang/Brorsen & Fogtdal og mine specialer er dødsbobehandling, konkurs, gældssanering og ansættelsesret herudover er jeg retsmægler og fast værge ved Statsforvaltningen. Soroptimist, yoga, stå på ski, deltagelse i frivilligt arbejde herunder cafe exit, kulturoplevelser og rejser i øvrigt. Arbejdsom, hjælpsom, nysgerrig og ansvarsbevidst. Videreudvikling af organisationen, så det også er attraktivt at være medlem i Det skal være sjovt at være soroptimist og vi skal gøre en forskel.

7 Anne Marie Boile Nielsen. Avedøre-Hvidovreklubben. Guvernør. Jeg er gift og har tre voksne børn samt seks børnebørn i alderen 8 mdr. -16 år Jeg er stærkt interesseret i at kunne repræsentere unionen i den europæiske føderation, idet der formentlig bliver mulighed for at gøre vores organisation mere fleksibel i de kommende år. Desuden har jeg stor lyst til at kommunikere det internationalte perspektiv og de internationale initiativer ind i en dansk sammenhæng. Jeg har taget en uddannelse som lærer og senere cand. pæd. samt en del efteruddannelse i kommunikation. Jeg er pensioneret efter et arbejdsliv, der bestod af voksenundervisning, kommunikation og mentoropgaver med europæiske unge volontører i socialt arbejde Jeg har i mange år været spejderleder og senere frivillig i bl.a. Reden International og et værested for misbrugere på Vesterbro. Jeg kobler af ved al slags kreativt håndarbejde, er glad for at vandre og går en del i teateret og til mange klassiske koncerter. Jeg er dybt optaget af at gøre en indsats for kvinders ligestilling og for klimaet og vores klodes fremtid. Det hænger for mig at se sammen med at vi må arbejde for kulturelle holdningsændringer, der griber radikalt ind i vores livsstil og vante rollemønstre Jeg prioriterer det gode samarbejde, den gode tone og respekt for mangfoldigheden. Jeg mener, at vores organisation lever af engagementet og den direkte kontakt med projektarbejdet, her ligger de udfordringer, der fascinerer og udvikler os.

8 Joan Bruun Iversen, Vardeklubben. Guvernør Chartermedlem i SI Varde fra Jeg er valgt som Guvernør, og er derfor forpligtet til at følge møderne i FU. Jeg er meget interesseret i det internationale arbejde. At være bindeleddet mellem Danmarksunionen og SIE er en meget spændende og interessant opgave. Jeg er kontoruddannet og bankuddannet Min mand og jeg har drevet et reklamebureau, udgivet avisen Dansk Landbrug og været ejer af Radio Charlie (lokalradio). Derudover har vi været salgskanal til biografer og udarbejdet biografreklamer. Jeg har i 35 år været økonomiansvarlig/bogholder. Arbejder p.t. som lægesekretær 1 dag om ugen. Ud over Soroptimisme - tennis, hit fit dance, sang/teater, skønlitteratur. Hjælpsom, entusiastisk, kreativ, humoristisk Min vision er at optage mange nye medlemmer, der har evnen og viljen til at arbejde inden for de 17 verdensmål, og dermed gøre det muligt for kvinder og piger at udnytte deres muligheder. Oprette Young soroptimist grupper rundt omkring i Danmark for yngre kvinder under uddannelse.

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 16-18 år (Dansk) Kære 16-18- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Guvernørmøde i Sofia, Bulgarien juli 2016

Guvernørmøde i Sofia, Bulgarien juli 2016 Guvernørmøde i Sofia, Bulgarien 9. - 10. juli 2016 Guvernørmødet (GM) er SIE s årlige generalforsamling, hvor unionerne via guvernørerne har indflydelse på organisationens fremtid. I år deltog 220 Soroptimister

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Mission Værdier Visioner

Mission Værdier Visioner Mission Værdier Visioner 2 MISSION VÆRDIER VISIONER Udgivet af: Psykiatrien i Region Nordjylland, juni 2009 Illustrationer: Marianne Lipschitz Jørgensen Layout/Tryk: PrinfoAalborg/Vester Kopi 3 INDHOLD

Læs mere

Indhold. For spørgsmål til analysen eller hjælp til udvikling kontakt;

Indhold. For spørgsmål til analysen eller hjælp til udvikling kontakt; 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Fysisk aktivitet i Tønder Kommune...3 3. Fritidsinteresser...4 4. Borgernes oplevelse...4 5. Frivillighed i Tønder Kommune...6 6. Medlemsskaber i Tønder Kommune...7 7. Borgernes

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Victoria - en ung pige på HMI

Victoria - en ung pige på HMI Victoria - en ung pige på HMI Victoria Darné er en ung pige på 16 år. Hun er født og opvokset i Luxembourg og taler 5 sprog, luxembourgsk, fransk, tysk, engelsk og dansk. Dette skoleår tilbringer hun på

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Hvad er din civilstatus? Bor du alene? Har du fuldført en uddannelse udover en skole- eller ungdomsuddannelse?

Hvad er din civilstatus? Bor du alene? Har du fuldført en uddannelse udover en skole- eller ungdomsuddannelse? Er du? 2016 2017 2018 Mand 6 31.6% 7 33% 7 35% Kvinde 13 68.4% 14 67% 13 65% I alt 19 100.0% 21 100% 20 100% Hvad er din civilstatus? Single 3 15.8% 0 0% 0 0% I et forhold 2 10.5% 3 14% 0 0% Gift 11 57.9%

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE D D R Æ T S M I L J Ø I T O E G G N F O R U GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DANMARKS IDRÆTS-FORBUND INGEN SELVFØLGE AT UNGE DYRKER SPORT Det første store dyk

Læs mere

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL udkast Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL Forord Rebild Kommunes første personalepolitik er et vigtigt grundlag for det fremtidige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kommunen.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Klik og læs mere. 4H har plads til dig - for vi har plads til alle. [klik her] Formål. Værdier. Kort og godt. Frivillig forening.

Klik og læs mere. 4H har plads til dig - for vi har plads til alle. [klik her] Formål. Værdier. Kort og godt. Frivillig forening. Klik og læs mere Ud i naturen - det er sundt og sjovt Formål 4H - også for dig der er ung 4H har plads til dig - for vi har plads til alle Lav din egen mad - sund og lækker Værdier Kort og godt Brug dine

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Årsberetning for året 2013.

Årsberetning for året 2013. Årsberetning for året 2013. Indledning. Vores landsforening har fået nyt medlemssystem og det har betydet at man har fået ryddet lidt op i medlemslisterne, så i år har vi her i Østjylland 1138 medlemmer

Læs mere

- et varmt og rart sted

- et varmt og rart sted - et varmt og rart sted KOSTSKOLEN I SØNDERJYLLAND Kostskolen er et dejligt sted, hvor alle mennesker kan være. Lærerne er gode til at lære os nye ting. Man får mange venner her nede og alle er næsten

Læs mere

Overbygningen på Hærvejsskolen

Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger

Læs mere

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner!

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner! Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen, Center for Ungdomsstudier Har du adresse

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal Børne- og Ungepolitik i Rudersdal 1. juni 2015 Sekretariatet Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år - i Rudersdal Kommune, og det supplerer lovbestemmelser,

Læs mere

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN Stokrosen - Vrå Huset - Sindal Huset i Overgade - Hjørring Bøjen - Hirtshals DU ER ALTID VELKOMMEN Hvem er vi? Aktivitets- og værestederne er kommunale dagtilbud

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Et fælles grundlag Frivilligpolitikken beskriver de værdimæssige afsæt og de organisatoriske rammer for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Det værdimæssige afsæt Dansk Flygtningehjælp er en privat humanitær organisation, som arbejder på baggrund af humanitære

Læs mere

Uddannelsesplan for PAU elever 2014

Uddannelsesplan for PAU elever 2014 Kære Elev Velkommen til Vi glæder os til at lære dig at kende og håber på et godt samarbejde. På de følgende sider kan du læse om hvad vi står for og hvilke krav og forventninger du kan stille til os og

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Ældrerådsvalg Kandidater

Ældrerådsvalg Kandidater Ældrerådsvalg 2017 Kandidater Ældrerådsvalg Hjørring Kommunes byråd besluttede på møde den 21. december 2016, at der skal afholdes fremmødevalg til Ældrerådet på samme dato, hvor der afholdes Kommunalvalg.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere

Præsentation af den nye ledelse

Præsentation af den nye ledelse Jeg hedder Bo Hauge Laursen og skal pr. 1. august 2016 være distriktsskoleleder for nuværende Korskildeskole og Fladsåskole. Jeg er 51 år, bor i Everdrup og er gift med Helle, der er lærer på min nuværende

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Ledelsesteam Kulsbjerg Skole. Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen

Ledelsesteam Kulsbjerg Skole. Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen Ledelsesteam Kulsbjerg Skole Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen Jeg har altid boet i Sydsjælland, født opvokset i Bakkebølle. Jeg blev lærer i

Læs mere

Regionalmøde den 4. november 2018 i Region 7 Afholdt af SI Holbæk på Hotel Sidesporet, Holbæk

Regionalmøde den 4. november 2018 i Region 7 Afholdt af SI Holbæk på Hotel Sidesporet, Holbæk Regionalmøde den 4. november 2018 i Region 7 Afholdt af SI Holbæk på Hotel Sidesporet, Holbæk Deltagere : Unionspræsident Else Lücking SI Holbæk 7, SI Kalundborg 5, SI Slagelse 7. Velkomst ved præsident

Læs mere

Bilag 2: Kandidater til 17.4-udvalg vedr. Social Investeringsfond

Bilag 2: Kandidater til 17.4-udvalg vedr. Social Investeringsfond Bilag 2: Kandidater til 17.4-udvalg vedr. Social Investeringsfond Nr. 1 Street Studies Cph Cvr 36153725 Hvilken målgruppe repræsenterer I eller henvender I jer til? Vi arbejder bredt med mange kontaktflader,

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

Hjælpeskemaer til brug i forbindelse med Naturlig Depressions-behandling

Hjælpeskemaer til brug i forbindelse med Naturlig Depressions-behandling Hjælpeskemaer til brug i forbindelse med Naturlig Depressions-behandling Nedenstående skemaer kan du bruge til at blive bevidst om, hvordan du får dækket dine grundlæggende behov. Tag et skema ad gangen

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Begge mine forældre Den ene af mine forældre Mine forældre på skift Den ene af mine forældre og denne kæreste/mand/kone Andre

Begge mine forældre Den ene af mine forældre Mine forældre på skift Den ene af mine forældre og denne kæreste/mand/kone Andre 1 Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om dine interesser og din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen Center for Ungdomsstudier

Læs mere

Afgørelse truffet af:afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen C Kassationsdato:

Afgørelse truffet af:afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen C Kassationsdato: Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 235 Offentligt Afgørelse truffet af:afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 04-10-2007 28-11-2007C-35-07 3600007-07 Status: Historisk Kassationsdato:

Læs mere

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG Rekruttering VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG JOBOPSLAG FRIVILLIGE Med et jobopslag gør I det tydeligt, at I søger bestyrelsesmedlemmer/frivillige. HVORFOR Formålet med denne øvelse er at udarbejde en slags jobopslag

Læs mere

Kandidater til bestyrelsen 2014:

Kandidater til bestyrelsen 2014: Kandidater til bestyrelsen 2014: Klaus Gundertofte Jeg er 59 år, gift, far til 3 som alle er fløjet fra reden. Jeg er ansat i medicinalvirksomheden H.Lundbeck A/S som IP Information Specialist Jeg er foreningsmand

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik 1 Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år i Rudersdal Kommune, og den supplerer lovbestemmelser, delpolitikker og strategier

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Et aktivt. ældreliv den, der kan selv, vil og skal selv

Et aktivt. ældreliv den, der kan selv, vil og skal selv Et aktivt ældreliv den, der kan selv, vil og skal selv Forord Formålet med Brønderslev Kommunes nye ældrepolitik er at sætte retningen for arbejdet på Ældreområdet, som vil give trækkraft for udvikling

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune.

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune. Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune www.skive.dk Indhold Side 2: Forord Side 3: Principper for samarbejdet - foreningsliv og frivillighed

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere Vi har brug for dig Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Der er brug for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Ung, Aktiv, Ansvarlig. Struer Kommunes. Ungdomspolitik. Godkendt af Struer Byråd den 7. oktober Struer Kommune - Ung, Aktiv, Ansvarlig.

Ung, Aktiv, Ansvarlig. Struer Kommunes. Ungdomspolitik. Godkendt af Struer Byråd den 7. oktober Struer Kommune - Ung, Aktiv, Ansvarlig. Ung, Aktiv, Ansvarlig s Ungdomspolitik side 1 Godkendt af Struer Byråd den 7. oktober 2008 Forord Unge i Struer ligner unge i resten af landet på alle væsentlige områder. De har en travl hverdag med venner,

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed - fællesskab Politik for fritid, frivillighed og sundhed fællesskab er en af tre politikker for Lemvig

Læs mere

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier 1.Beskrivelse af Stjernestunder Bagrund: I vores dagligdag kan vi se, at der er et stort behov for, at børnefamilier,

Læs mere

www.virksommekvinder.dk 2014 1

www.virksommekvinder.dk 2014 1 www.virksommekvinder.dk 2014 1 De 4 Hv-ord: 1.Hvem er VIRKSOMME kvinder? 2.Hvad gør VIRKSOMME kvinder? 3.Hvor findes VIRKSOMME kvinder? 4.Hvordan opnår Vk resultater? www.virksommekvinder.dk 2014 2 Hvem

Læs mere

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE TILSYNSRAPPORT LILLESKOLEN FOR VOKSNE Anmeldt socialfagligt tilsyn August 2017 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Randers Kommune foretaget et anmeldt tilsyn på Lilleskolen

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014 Præsentationsfolder Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune 3. november 2014 HØRS HOLM SENIORR D Einar Petersen Pensioneret politiassistent. Flyttede til Hørsholm 1968. Har været i Hørsholm

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Svendebjerghave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Svendebjerghave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Svendebjerghave 1. Om boenheden Boenhed Adresse Plejehjemmet Svendebjerghave Svendebjergvej 28A Tilsynsdato 18. juni 2014 Antal pladser 33 plejeboliger (og 13 aflastningspladser).

Læs mere

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2012-2013 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe I Gladsaxe Kommune har vi store ambitioner for vores arbejde med børn og unge. Vi har en vision om, at børn og unge vokser

Læs mere

Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune.

Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune. Indhold Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune. Der var samlet over 100 borgere, frivillige, foreninger, skovejere, sundhedsprofessionelle,

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM DE NÆSTE 20 MIN VIL JEG TALE OM: - Kort præsentation af URK/mig - Mentoring i Ungdommens Røde Kors (Hvad er en URK Mentor?) - Resultater på mentorområdet i

Læs mere

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring.

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring. P Proceslinien Start Ledere Medarbejdere Rummelighed Fleksibilitet Læring Udvikling Sundhed Trivsel Bedste arbejdsplads Gælder fra 16. januar 2008 Den nye personalepolitik 2008 Håndbog for rejsende mod

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 er vedtaget af Byrådet 21. juni 2017.

Læs mere

Etnisk Jobteam i Odense Kommune

Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam ligger midt i Vollsmose og er af den grund ikke kun kulturelt, men også fysisk midt i hjertet af Odense Kommunes integrationsarbejde. Etnisk Jobteam er et

Læs mere

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole. I udarbejdelsen

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 7 Ishøj Kommune Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 Medborgerpolitik Forord et medborgerskab i Ishøj... 3 Vision mangfoldighed er Ishøjs styrke... 4 Mission skab en bedre kommune for alle... 5 HOVEDFOKUS: Inklusion...

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

Divisionsledelsesstævne t 27.-29. januar 2012

Divisionsledelsesstævne t 27.-29. januar 2012 Divisionsledelsesstævne t 27.-29. januar 2012 Korpsrådsmøde 2012 Sang: Det Danske Spejderkorps har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste

Læs mere

Kære pårørende på Højdevang Sogns Plejehjem

Kære pårørende på Højdevang Sogns Plejehjem Kære pårørende på Højdevang Sogns Plejehjem Sundbyvestervej 97 2300 København S 2015 Kære pårørende se her! Vi har brug for dig i Bruger-Pårørenderådet, dig som vil være talerør for dine kære Vi mødes

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Frivilligstrategi i Holbæk Kommune

Frivilligstrategi i Holbæk Kommune Frivilligstrategi i Holbæk Kommune Holbæk Byråd, december 2012 Forord Frivillige gør allerede nu en stor indsats og en stor forskel i Holbæk Kommune. Frivillige er aktive medborgere, der tager ansvar for

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset børnehave

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset børnehave BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset børnehave Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt,

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

Hvordan skaffer vi nye medlemmer og - lige så vigtigt - fastholder vore medlemmer?

Hvordan skaffer vi nye medlemmer og - lige så vigtigt - fastholder vore medlemmer? Hvordan skaffer vi nye medlemmer og - lige så vigtigt - fastholder vore medlemmer? Karen Skaaning 40 år Kirsten Poulsen 30 år Hanne Kock 30 år Laila Nesjan 20 år 4 gæve kvinder. Skrevet af Else Nørgård,

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere