Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (September 2018)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (September 2018)"

Transkript

1 Nordjyllands Beredskab Status rapport (September 2018)

2 Tema: Brandsikker Sommer Efter mange dejlige sommerdage, skulle der er en stor mængde regn til at gennemvæde naturen for at den ikke skulle være tør. Derfor oplyste Nordjyllands beredskab om, at der skulle udvises forsigtig med brug af åben ild i en sommerkampagne Brandsikker sommer Efter mange dejlige sommerdage, skulle der er en stor mængde regn til at gennemvæde naturen for at den ikke skulle være tør. Derfor oplyste Nordjyllands beredskab om, at der skulle udvises forsigtig med brug af åben ild i en sommerkampagne. Udgangspunktet var oplysning og forebyggelse frem for forbud. Sammenholdt med tidligere års udrykninger til brand, hvor eksempelvis en ukrudtsbrænder eller grill, har været for tæt på det der ikke skal brændes eller grilles, havde Nordjyllands Beredskab udarbejdet kampagnen Brandsikker Sommer, som gik i luften den 31. maj, hvor Nordjyllans Beredskab valgte at ruste borgerne med gode råd i tørken. Mange sommerbrande opstår nemlig, på grund af ubetænksomhed med aske fra brændeovn, henkastede cigaretskodder, ukrudtsbrænder, grill eller når der laves bål. På den bagrund ville Nordjyllands Beredskab gerne appellere til, at alle bruger sin sunde fornuft, så vi alle kan få en Brandsikker Sommer. Kampagnen Kampagnen blev promoveret med pressemeddelelse på Facebook, Twitter og hjemmeside. Ligesom kampagnen blev sendt til alle 11 ejer kommuner og nyhedsmedierne i Nordjylland. Til kampagnen blev der produceret billed og videomateriale med de scenarier vi typisk ser går galt. Hjemmesiden blev opdateret med masser af gode råd til, at undgå at starte en brand i naturen. Afbrændingsforbud Men en helt ekstraordinær tørke, uændret vejrforhold og regnen som udeblev bevirkede at vi udstedte afbrændingsforbud med ikrafttrædelse den 4. juli 2018 på grund af ekstra ordinær brandfare. I samarbejde med kommunerne, naturstyrelsen og udlejningsbureauer m.v. blev der sat ind for at oplyse om brandsikkerhed og god håndtering i forhold til at undgå brand i sommervarmen. Det betød, at der var rigtig mange henvendelser henover sommeren både telefoniske og via mail. Efterfølgende gennemføres en evaluering sammen med Beredskabsstyrelsen. KL, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og øvrige beredskaber i Danmark, af udstedelse af afbrændingsforbuddene i sommeren 2018 med henblik på: At redegøre for indførelse og ophævelse af afbrændingsforbuddene over sommeren 2018, herunder sammenhængen med regler i anden lovgivning. At komme med forslag til evt. justeret anvendelsesområde for afbrændingsbekendtgørelsen. At komme med forslag til evt. kriterier for udstedelse af afbrændingsforbud (herunder sammenhæng til eventuel etablering af et nationalt brandfareindeks). At komme med forslag til evt. justeret proces i forbindelse med udstedelse af afbrændingsforbud. At komme med forslag til formulering af afbrændingsforbud, herunder evt. i flere fastlagte trin, set i sammenhæng med de hyppigste årsager til naturbrande samt evt. justeret anvendelsesområde.

3 At komme med forslag til evt. justeret kommunikation i forbindelse med udstedelse af afbrændingsforbud. Evalueringen skal inddrage relevante erfaringer fra indførelse af afbrændingsforbud i Sverige og evt. Norge. Nordjyllands beredskab deltager i arbejdet. Den 14. august 2018 blev afbrændingsforbuddet ophævet, da der var kommet en del regn til Nordjylland og med udsigten til mere på vej, samtidig med at tørkeindekset var faldet kraftigt. Alt i alt er det indtrykket at langt de fleste Nordjyder har reageret positivt og har udvist stor opmærksomhed på forsigtighed. Billederne nedenfor er statistik trukket ud fra Nordjyllands Beredskabs Facebook side. De giver et helt klart billede af, hvordan interessen er steget, samtidig med at intensiteten af tørken er tiltaget. Naturbrande Sommerens tørke medførte en rekordstor udrykdningsaktivitet. Fra maj til juli plejer beredskabet at køre til omkring 50 naturbrande, men i år var tallet helt oppe på 236 naturbrande. Alene i juli måned kørte og blev Nordjyllands Beredskab aktiveret til 9 gange så mange, som gennemsnittet i forhold til de seneste 4 år. Juni Juli Juni (gns.) (gns.) Juli 2018 Majjuli (gns.) Majjuli 2018 Brønderslev Frederikshavn Hjørring Jammerbugt Læsø Mariagerfjord Morsø Rebild Thisted Vesthimmerlands Aalborg Antal alarmer i alt Kilde: Redningsberedskabets statistikbank og Danmarks statistik.

4 Skemaet ovenfor viser antallet af naturbrande i maj, juni og juli 2018 sammenlignet med gennemsnittet for samme måneder i fordelt på kommuner. Tallene stammer fra meldinger via 112 til alarmcentralerne, der registreres som naturbrande. Det validerede antal naturbrande kan afvige en smule fra det her oplyste. Travleste døgn Fredag den 27. juli 2018 var det hidtil travleste døgn i Nordjyllands Beredskabs levetid. I alt 30 stationer ud af 36 stationer var aktiveret til brandbekæmpelse og assistance i tidsrummet fra kl I tidsrummet fra kl var i alt 19 stationer indsat samtidigt, hvilket nødvendiggjorde at flere stationer blev rykket rundt og var på stand by i omårder med højt aktivitetsniveau. Eksempelvis var station Brønderslev i Hjørring på stand by og station Aabybro på stand by i Løgstør. Her var den nye fælles vagtcentral en god rammer for ressourceoverblik og styring. de 30 grader.det ekstreme varme vejr giver sig til udtryk på mange forskellige måder og viser på tallene for bespisning det store antal brandmænd, der var involveret i brandbekæmpelsen. For eksempel blev der: Drukket 3749 kildevand Drukket 2083 sodavand Spist 1228 sandwiches Spist 510 pizzaer Anvendt 4 liter solcremé Stationer i indsats fredag den 27. juli Flest samtidige hændelser. 16:30 18:00 Indsat Billedet viser Flest samtidige hændelser fredag den 27. juli De røde trekanter viser de 19 stationer der var indsat samtidigt. Fun facts Dokkedal Mosebranden i Dokkedal foregik i uge 30 hvor Danmark var ramt af en hedebølge med dagstemperaturer tæt på eller over Billedet viser antallet af naturbrande i sommeren 2018.For perioden maj - juli Læringspunkter Branden i Dokkedal gav Nordjyllands Beredskab stor læring og flere læringspunkter som der efterfølgende skal evalueres på. Disse læringspunkter var: Prioritering af operativ ledelsen Overblik fælles situationsforståelse Logistik Kapaciteter o Materiel o Mandskab o Vandforsyning o Arbejdsmiljø Ny teknologi o Drone Anvendelse af entreprenører Pressehåndtering

5 Status på Taktisk Forebyggelse Projekt - Hotelsikkerhed I den seneste Statusrapport rettede vi fokus på begrebet Taktisk Forebygelse. Vi orienterede om, at det første emne, som Nordjyllands Beredskab har valgt at arbejde med i 2018, var Hotelsikkerhed. Baggrunden herfor var, at der efter den altødelæggende brand på Svinkløv Badehotel i 2016, er rettet nationalt fokus på det brandsikkerhedsmæssige niveau på de danske hoteller. Gældende fra 2006 har det været et lovkrav, at nye hoteller får installeret Automatisk Brandalarmerings Anlæg (ABA), som ved brand automatisk varsler personer med ophold på hotellet og alarmerer redningsberedskabet. Der er ikke tradition for, at en skærpelse af krav i Bygningsreglementet fører til opgradering af tidligere opført byggeri. Nordjyllands Beredskab har således gennemført en nærmere analyse af de 136 hoteller, der er beliggende i de 11 nordjyske kommuner, og som er opført og taget i anvendelse før Sandsynlighed Vi har undersøgt hvor stort et behov, der har været for redningsberedskabets operative indsats på disse i perioden primo 2016 til medio Der har i de 2,5 år været i alt 19 udrykninger til disse hoteller 1, hvilket giver en frekvens på 0,06 indsats per objekt/år. De 11 af udrykningerne har været til hoteller med ABA-anlæg 2, og der har i alle tilfælde været tale om blinde alarmer 3. Frekvensen for reelle alarmer er således 0,01 indsats per objekt/år. Det kan statistisk omsættes til, at der opstår en hændelse, der kræver redningsberedskabets indsats, én gang hvert 100 år på hvert objekt. Konsekvens Selvom sandsynligheden for en brand således statistisk er meget lille, er det mere vanskeligt at belyse den potentielle konsekvens af en brand. I Svinkløv branden var den bygningsmæssige konsekvens betydelig, idet hotellet brændte helt ned. I forhold til personsikkerhed medførte branden ikke tab af menneskeliv. Modsat kan en brand, der koster menneskeliv, godt være beskeden i omfang og kun omfatte et enkelt værelse. Sådanne hændelser har vi dog ikke oplevet i analyseperioden. Vi har i vores analyse af den brandsikkerhedsmæssige status over hotellerne set på følgende parametre: ABA-anlæg Røgalarmanlæg Varslingsanlæg Flugtvejs- og panikbelysning Slangevinder Nattevagt Vi har opdelt Hotellerne i otte underkategorier, ud fra en faglig vurdering af den potentielle sikkerhedsmæssige konsekvens i tilfælde af en brand. Fordelingen af hotellerne fremgår af efterfølgende skema. 1 Hertil kommer branden på Svinkløv Badehotel. 2 I forbindelse med omfattende renoveringsprojekter, kan der været installeret ABA-anlæg som følge af krav begrundet i de indretningsmæssige ønsker, eller hvor det har givet en økonomisk beskarelse idet der kan spares en række spjæld i ventilationsanlæg. 3 En blind alarm er oftest en alarm fra et Automatisk Brandalarmeringsanlæg (ABA), hvor der ikke var ildløs og således ikke ville have været ringet 112, hvis der ikke havde været et sådan anlæg.

6 Detektering af brand Ingen detektering I II III IV V VI VII VIII ABA på hele hotellet ABA på værelser på en del af hotellet Automatisk intern varsling Manuel intern varsling og røgalarm på alle værelser Røgalarm på alle værelser Manuel intern varsling Ingen teknik men nattevagt Ingen teknik og ingen nattevagt I alt 136 Antal hoteller Antal værelser 12 9 % % 4 3 % % 4 3 % % % % % % % % 2 1 % 25 < 1 % % % 100 % % Fælles for kategorierne I-V er, at der vil ske en automatisk detektering og varsling af personer som minimum i den umiddelbare nærhed af arnestedet. Fælles for kategorierne VI-VIII er, at der ikke sker en automatisk detektering af brand. Den teoretiske risiko for mennesker er efter vores vurdering størst i den sidstnævnte gruppe. Det er derfor vores fagllige vurdering, at vores indsats primært skal rettes mod hotellerne i kategorierne VI-VII. De omfatter samlet 65 hoteller med tilsammen værelser/lejligheder. Det er endnu ikke endeligt fastlagt hvilken konkret indsats, Nordjyllands Beredskab vil gennemføre. Dette vil blive besluttet, således vi kan benytte to års dagen for branden den 26. september 2018, til at få fokus i de lokale medier på den nordjyske indsats. I uge 37 forventer vi på et møde ved Beredskabsstyrelsen at få en afklaring på, hvilke eventuelle initiativer, der vil komme på nationalt plan, som følge af Svinkløv branden. Vores indsats skal naturligvis koordineres hermed, samt med Danske Beredskaber, der givet også vil benytte to års dagen, til at rette fokus på brandsikkerhed. Foto: Rene Schütze

7 Byggesager i Nordjyllands Beredskab Byggelov BR15 kap. 5 Beredskabslov tekniske forskrifter Aktive anlæg -nye ABA/AVS anlæg Risikovirksomheder Risikomyndigheder sagsbehandlingsmøder Frederikshavn Hjørring Brønderslev Jammerbugt Læsø Aalborg Morsø Thisted Mariagerfjord Rebild Vesthimmerland Nordjyllands Beredskab i alt Kontrolsyn Brandsyn -i henhold til brandsyns bekendtgørelsen Fyrværkeri -i forhold til Fyrværkerilovgivning Risikovirksomheder -Inspektion i forhold til Sevesodirektiv Forbud & anmeldelser Frederikshavn Hjørring Brønderslev Jammerbugt Læsø Aalborg Morsø Thisted Mariagerfjord Rebild Vesthimmerland Nordjyllands Beredskab i alt

8 Lejlighedstilladelser Arrangementer Midlertidig overnatning Frederikshavn Hjørring Brønderslev Jammerbugt Læsø 7 0 Aalborg Morsø 5 9 Thisted Mariagerfjord Rebild Vesthimmerland Nordjyllands Beredskab i alt

9 Indsatser i Nordjyllands Beredskab Brand Blinde ABA Redning Miljø Andet Frederikshavn Hjørring Brønderslev Jammerbugt Læsø Aalborg Morsø Thisted Mariagerfjord Rebild Vesthimmerland Nordjyllands Beredskab i alt

10 Arrangementer, hvor frivillige fra Nordjyllands Beredskab har deltaget Antal arrangementer Frederikshavn 32 Hjørring 0 Brønderslev 10 Jammerbugt 3 Læsø 0 Aalborg 25 Morsø 0 Thisted 1 Mariagerfjord 13 Rebild 0 Vesthimmerland 19 Nordjyllands Beredskab i alt 103 Aktioner i Nordjyllands Beredskab Varslet Aktiveret Frederikshavn Hjørring Brønderslev Jammerbugt Læsø Aalborg 1 1 Morsø Thisted Mariagerfjord Rebild Vesthimmerland Nordjyllands Beredskab i alt 1 1

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Maj 2018)

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Maj 2018) Nordjyllands Beredskab Status rapport (Maj 2018) www.nordjyllandsberedskab.dk Tema: Taktisk forebyggelse Nordjyllands Beredskab er i den brede befolkning primært kendt for de røde brandbiler og brandmænd

Læs mere

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Opsummering fra 2018)

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Opsummering fra 2018) Beredskab Status rapport (Opsummering fra 2018) www.nordjyllandsberedskab.dk Tema: Operativ Ledelsestruktur & harmonisering af serviceniveau Vi er efterhånden langt i implementeringen af en ny og ændret

Læs mere

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Opsummering fra 2017)

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Opsummering fra 2017) Nordjyllands Beredskab Status rapport (Opsummering fra 2017) www.nordjyllandsberedskab.dk Tema: Fyrværkeri Beredskabet sagsbehandler og kontrollerer hvert år, at sikkerheden lever op til de gældende krav.

Læs mere

Nordjyllands Beredskab Statusrapport -år til dato pr

Nordjyllands Beredskab Statusrapport -år til dato pr Nordjyllands Beredskab Statusrapport -år til dato pr. 18.1.216 1 Nordjyllands Beredskab Myndighed: Byggesager - år til dato (opgjort per 18/1-16) Byggelov BR1 kap. 5 Beredskabslov tekniske forskrifter

Læs mere

Et type 1-brandsyn kan ikke fravige sin fastsatte termin, jf. brandsynsbekendtgørelsens bilag. Et par eksempler på et type 1-brandsyn er:

Et type 1-brandsyn kan ikke fravige sin fastsatte termin, jf. brandsynsbekendtgørelsens bilag. Et par eksempler på et type 1-brandsyn er: Bilag 5: Brandsyn Bilag 5 Brandsyn beskriver, hvordan Nordjyllands Beredskab ønsker at skabe ensartet sikkerhed i de 11 kommuner og kunne tilrettelægge brandsyn ud fra en vurdering af sted, behov og risiko.

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Ekstraordinært bestyrelsesmøde nr. 3-2018 Dato: Fredag den 14.09.2018 kl 12.00 14.00 Sted: Hotel Scandic, Aalborg Øst Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael

Læs mere

Åben Dagsorden. Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S. Dato , kl. 10:00 12:00. Hotel Søparken. Søparken 1, 9440 Aabybro

Åben Dagsorden. Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S. Dato , kl. 10:00 12:00. Hotel Søparken. Søparken 1, 9440 Aabybro Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 03-10-2017, kl. 10:00 12:00 Sted Hotel Søparken Søparken 1, 9440 Aabybro Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune) Hans Ejner Bertelsen

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Bestyrelsesmøde nr. 4-2018 Dato: Tirsdag den 25.09.2018 kl. 10:00 12:00 Sted: Hotel Søparken, Aabybro Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael Klitgaard,

Læs mere

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1 Indholdsfortegnelse Side : 1 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 00/4 01 Redningsberedskabets opbygning og organisation 01/1 Udrykningsstatistik

Læs mere

(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017)

(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017) Meddelelse nr. 21 (Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017) Orientering om brandsyn for så vidt angår driftsmæssige forhold pr. 1. januar 2019. Beredskabsstyrelsen kan oplyse,

Læs mere

Niels Henrik Odgaard (Frivillig observatør)

Niels Henrik Odgaard (Frivillig observatør) Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 22-11-2016, kl. 10:00 12:00 Sted Hotel Søparken Søparken 1, 9440 Aabybro Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune) Hans Ejner Bertelsen

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab.

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab. 18. januar 2017 Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab. Nordjyllands Beredskabs bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse.

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Version 1.0 2012 Beredskabet Holbæk, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk Tlf. 72 36 36 30 e-mail beredskab@holb.dk

Læs mere

Nordjyllands Beredskab Statusrapport

Nordjyllands Beredskab Statusrapport Nordjyllands Beredskab Statusrapport April 2017 Øvelse ved Musikkens Hus i Aalborg Fotograf: René Schütze www.nordjyllandsberedskab.dk Tema: Usædvanlige hændelser De fleste beredskabsmæssige hændelser

Læs mere

Referat Åben Dagsorden

Referat Åben Dagsorden Referat Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 03-10-2017, kl. 10:00 12:00 Sted Hotel Søparken Søparken 1, 9440 Aabybro Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune) Mikael Klitgaard

Læs mere

Nordjyllands Beredskab. Statusrapport. August Øvelse i højderedning på klint Fotograf: Karina H. Thomsen.

Nordjyllands Beredskab. Statusrapport. August Øvelse i højderedning på klint Fotograf: Karina H. Thomsen. Nordjyllands Beredskab Statusrapport August 2017 Øvelse i højderedning på klint Fotograf: Karina H. Thomsen www.nordjyllandsberedskab.dk Arrangementer DGI2017 Et af de store arrangementer i Nordjylland

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune. Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune.

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune. Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Version 1.1 Januar 2013 Greve Brandvæsen, Lunikvej 6-8, 2670 Greve Tlf. 43 95 01 02 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bright Star Fireworks A/S. Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN

Bright Star Fireworks A/S. Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN Bright Star Fireworks A/S Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder redningsberedskab (ISL-RB)

Læs mere

Referat. Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S. Møde: Bestyrelsesmøde nr Dato: Tirsdag den kl. 10:00 12:00

Referat. Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S. Møde: Bestyrelsesmøde nr Dato: Tirsdag den kl. 10:00 12:00 Referat Møde: Bestyrelsesmøde nr. 4-2018 Dato: Tirsdag den 25.09.2018 kl. 10:00 12:00 Sted: Hotel Søparken, Aabybro Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mogens Christen

Læs mere

Redningsberedskabets Statistik 2014

Redningsberedskabets Statistik 2014 Redningsberedskabets Statistik 2014 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Fax: 45 90 60 60 E-mail: brs@brs.dk www.brs.dk Sagsnr.: 2014/032563 Juni 2014 ISBN: 978-87-91590-74-0

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Bestyrelsesmøde nr. 3-2019 Dato: Mandag den 23.09.2019 kl. 10:00 12:00 Sted: Hotel Søparken, Aabybro Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael Klitgaard,

Læs mere

VEJLEDNING OM REGLERNE FOR MIDLERTIDIG OVERNATNING

VEJLEDNING OM REGLERNE FOR MIDLERTIDIG OVERNATNING VEJLEDNING OM REGLERNE FOR MIDLERTIDIG OVERNATNING Midlertidige overnatningslokaler Virksomheder som er omfattet af Driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler,

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN BRENNTAG NORDIC A/S STRANDGADE 35 7100 VEJLE

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN BRENNTAG NORDIC A/S STRANDGADE 35 7100 VEJLE SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN BRENNTAG NORDIC A/S STRANDGADE 35 7100 VEJLE Revideret 25.01.2012 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 3 3. Anmeldelse om større uheld og

Læs mere

Vejledning om reglerne for midlertidig overnatning

Vejledning om reglerne for midlertidig overnatning Vejledning om reglerne for midlertidig overnatning Midlertidige overnatningslokaler Virksomheder som er omfattet af Driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler,

Læs mere

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen og SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN NOVADAN Aps PLATINVEJ 21, 23, 27 og 29a, 6000 KOLDING Revideret 20. marts 2018 Side 2 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

3. Anmeldelse om større uheld og koordinering af ressourcer. 6. Ansvarsfordeling ved iværksættelse af ekstern beredskabsplan.

3. Anmeldelse om større uheld og koordinering af ressourcer. 6. Ansvarsfordeling ved iværksættelse af ekstern beredskabsplan. MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Yara Vordingborg Terminalen Brovej 16 4760 Vordingborg Vordingborg Kommune Revideret 20-12-2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA)

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA) INDSTILLING 17. Godkendelse af Service Level Agreements (SLA) Bestyrelsen skal med afsæt i principaftalen for Hovedstadens Beredskab godkende forslag til Service Level Agreements (SLA) for myndigheds-

Læs mere

Bilag 3: Teknisk forebyggelse. Dialog med borgere, kommuner og virksomheder. Tæt dialog med borgere, virksomheder og kommuner

Bilag 3: Teknisk forebyggelse. Dialog med borgere, kommuner og virksomheder. Tæt dialog med borgere, virksomheder og kommuner Bilag 3: Teknisk forebyggelse Bilag 3 Teknisk forebyggelse beskriver, hvordan Beredskab ønsker at sætte kunden i fokus ved bl.a. at have særlig opmærksomhed på den tætte dialog med borgere, virksomheder

Læs mere

Referat åben dagsorden

Referat åben dagsorden Referat åben dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 09-02-2016, kl. 10:00 12:00 Sted Politidirektørens mødelokale, Nordjyllands Politi. Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg Deltagere Arne

Læs mere

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale I Sundhedsaftalen 2015-18 er der fastlagt fire mål, der har afsæt i Økonomiaftalerne for 2014 og 2015. De fire mål i Økonomiaftalerne er: Færre uhensigtsmæssige

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup Revideret: 25.01.2012 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 3 3. Anmeldelse om større

Læs mere

Vejledning om midlertidige overnatningslokaler efter beredskabslovgivningen

Vejledning om midlertidige overnatningslokaler efter beredskabslovgivningen Vejledning om midlertidige overnatningslokaler efter beredskabslovgivningen Brandforebyggelse Vejledning nr. 16 Vejledning om midlertidige overnatningslokaler Vejledning om midlertidige overnatningslokaler

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DENMARK ENGROS A/S BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED. med lageradresse

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DENMARK ENGROS A/S BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED. med lageradresse SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DENMARK ENGROS A/S BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED med lageradresse ERHVERVSPARK VANDEL, NORDLIGE PARALLELBANE 8-16, 7184 VANDEL Revideret: 14.1.2015

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Bestyrelsesmøde nr. 5-2018 Dato: Elektronisk møde Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael Klitgaard, Brønderslev Kommune Mogens Christen Gade, Jammerbugt

Læs mere

MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN BRENNTAG NORDIC A/S Høsten Telgværksvej 47 4690 Haslev Faxe Kommune Revideret 20-12-2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan FDO J-6 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen Møde 24/9 2014 Dato 24. september 2014 Tid 16:00 Sted Beredskabet NB. Fraværende Per Nilsson, Allan Juul Jensen, Torben Christensen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at hver af de 5 kommuner har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen varetager beredskabets daglige ledelse. I Ryslinge kommune

Læs mere

Kilde: jobindsats.dk

Kilde: jobindsats.dk 14.073 14.119 17.764 17.204 15.872 207.704 208.920 207.672 205.828 205.864 Pressemeddelelse fra RAR Nordjylland Stort set uændret ledighed fra april 2014 til april 2015, med en marginal stigning med 0,3%.

Læs mere

Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab

Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab 1 BEREDSKABSSTYRELSEN April 2010 Center for Samfundssikkerhed og Beredskab Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab (risikobaseret dimensionering) Dette forslag til disposition

Læs mere

NORDLIGE PARALLELBANE 8, VANDEL ERHVERVSPARK, 7184 VANDEL

NORDLIGE PARALLELBANE 8, VANDEL ERHVERVSPARK, 7184 VANDEL SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DANMARK ENGROS APS BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED med lageradresse NORDLIGE PARALLELBANE 8, VANDEL ERHVERVSPARK, 7184 VANDEL Revideret: 06.08.2014

Læs mere

GULDBORGSUND REDNINGSBEREDSKAB. SAGSOMRÅDE BYRÅD ØU BRK ADM 1. Generelt

GULDBORGSUND REDNINGSBEREDSKAB. SAGSOMRÅDE BYRÅD ØU BRK ADM 1. Generelt DELEGATONSPLAN FOR 1. Generelt 1.1 udget Vedtagelse af budget Større indkøb indenfor budgetrammen Mindre indkøb indenfor budgetrammen 1.2 Ansættelsesforhold Ansættelse og afskedigelse af eredskabschef

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen 09-01-2015 Dato 9. januar 2015 Tid 16:00 Sted Beredskabscenter Frederikshavn NB. Bemærk kommissionsmøde kl. 16.00 og nytårsparade kl. 17.00 Fraværende Ingen Stedfortræder

Læs mere

Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande.

Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande. 1. Resumé Med omkring 2. naturbrande har der været et rekordstort antal naturbrande i sommeren 218 i forhold til de foregående fem år. Dette gør sig især gældende for juli måned, hvor over halvdelen af

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN KD INDUSTRIBEJDSNING SYD A/S HESSELLY 12, 6000 KOLDING

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN KD INDUSTRIBEJDSNING SYD A/S HESSELLY 12, 6000 KOLDING SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN KD INDUSTRIBEJDSNING SYD A/S HESSELLY 12, 6000 KOLDING Revideret 24.01.2012 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 3 3. Anmeldelse om

Læs mere

Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande.

Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande. 2018 1. Resumé Med omkring 2.000 naturbrande har der været et rekordstort antal naturbrande i sommeren 2018 i forhold til de foregående fem år. Dette gør sig især gældende for juli måned, hvor over halvdelen

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN NOVADAN Aps PLATINVEJ 21, 23, 27 og 29a, 6000 KOLDING Revideret 22.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål...

Læs mere

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen.

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen. Greve Kommune Solrød Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Greve og Solrød Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 21. august 2012 Greve

Læs mere

Beskæftigelsen pr. 1. januar 2005 i de nye kommuner i Nordjylland.

Beskæftigelsen pr. 1. januar 2005 i de nye kommuner i Nordjylland. Beskæftigelsen pr. 1. januar 2005 i de nye kommuner i Nordjylland. Den nye kommunestruktur gælder først fra den 1. januar 2007. Det er dog muligt at beregne kommunernes beskæftigelsestal ud fra de opgørelser,

Læs mere

Årsrapport 2012. Branden på Nørlund savværk maj 2012. Rebild Brand og Redning

Årsrapport 2012. Branden på Nørlund savværk maj 2012. Rebild Brand og Redning Årsrapport 2012 Branden på Nørlund savværk maj 2012 Rebild Brand og Redning Maj 2013 1 Indholdsfortegnelse: Side Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Beredskabets Opbygning 5 Personale / organisation 6 Udrykninger

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling 2012-2016 MAJ 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Vederlagsfri fysioterapi (speciale 62) regionalt

Læs mere

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune Samarbejdsaftale om udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet mellem Faxe Kommune og Næstved Kommune April 2013. Kapitel 1 Aftalens parter, formål og varighed 1 Aftalen udstikker

Læs mere

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN YARA Danmark A/S Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for YARA Gødning A/S Tronholmen 59 8960 Randers SØ Revideret: 07022018 Planansvarlig: OPC PLAN Indholdsfortegnelse

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA. Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA. Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden og processer...

Læs mere

Nord A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN

Nord A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Ekstern beredskabsplan. Indhold:... 1 EKSTERN BEREDSKABSPLAN... 1 Ekstern beredskabsplan.... 2 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN AIR LIQUIDE DANMARK A/S HEDENSTED OXYGEN FABRIK FREJASVEJ 4, 8722 HEDENSTED Revideret 20.01.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden

Læs mere

Bilag 2.5: Oplæg til forebyggelsestiltag. August 2016

Bilag 2.5: Oplæg til forebyggelsestiltag. August 2016 Bilag 2.5: Oplæg til August 2016 1 Fokusområde for forebyggende indsats Den forebyggende indsats, indenfor redningsberedskabets område, vil med fordel kunne målrettes i forhold til de risici, som risikoidentifikationen

Læs mere

KØBENHAVNS VESTEGNS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FOR

KØBENHAVNS VESTEGNS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FOR KØBENHAVNS VESTEGNS KØBENHAVNS VESTEGNS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FOR PAPYRO-TEX A/S Skinderskovvej 32-36, 2730 Herlev, Revideret 08.07.2013 Side 2 1. Forord... 3 2. Planens mål... 3 3. Anmeldelse

Læs mere

Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser

Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser Forord Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser 2 Nordjyske ansøgere Stx 2.390 2.454 Htx 599 608 Hhx 1.009 1.041

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan Samtank A/S Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 4 3. Anmeldelse

Læs mere

forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser.

forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser. Udarbejdelse af RBD HBR skal udarbejde en RBD for det samlede beredskabs område. Skal forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser. Revideret Justering RBD Udarbejdelse af beredskabspla

Læs mere

Modeller. Modeller for samarbejde mellem

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Modeller Modeller for samarbejde mellem kommunerne og Infektionshygiejnen i Region Nordjylland Hobrovej 42 A 9000 Aalborg infektionshygiejne@rn.dk Tlf. 97665000 3. maj 2016 Modeller for samarbejde mellem

Læs mere

Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde. - Til udviklingsstrategien 2017

Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde. - Til udviklingsstrategien 2017 Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde - Til udviklingsstrategien 2017 Dette skema indgår som en del af den gensidige dialog i forbindelse

Læs mere

BYGGELOVSÆNDRING Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Nanna Fannikke, Fuldmægtig, cand.jur

BYGGELOVSÆNDRING Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Nanna Fannikke, Fuldmægtig, cand.jur BYGGELOVSÆNDRING 2018 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Nanna Fannikke, nfa@tbst.dk Fuldmægtig, cand.jur BYGGELOVSÆNDRING 2018 ÆNDRINGER: 1. Kommunalbestyrelsen blev tildelt hjemmel til at henlægge nærmere

Læs mere

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport Ishøj Kommune Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune December 2011 Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport December 2011 Side 2 af 13 Behandling

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 2016 REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 1 2016 I HALSNÆS KOMMUNE Denne beretning er på given foranledning udarbejdet til Halsnæs Kommune, for at klarlægge servicemålenes indfrielse. Det skal bemærkes,

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup. Revideret: Politistaben Planenheden

SYDØSTJYLLANDS POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup. Revideret: Politistaben Planenheden SYDØSTJYLLANDS POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup Revideret: 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål...

Læs mere

Opfølgning kontanthjælpsanalyse: år

Opfølgning kontanthjælpsanalyse: år Opfølgning kontanthjælpsanalyse: 18 29 år Denne analyse dækker unge tilknyttet til Ungeindsats og er en opfølgning på de to forrige, hvor perioden januar 212 januar 213 indgår. Sammenfatning Udviklingen

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SHELL RAFFINADERIET EGESKOVVEJ 265, 7000 FREDERICIA Revideret: 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål...

Læs mere

Ekstern beredskabsplan. Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej Aalborg Øst

Ekstern beredskabsplan. Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej Aalborg Øst Ekstern beredskabsplan Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej 3 9220 Aalborg Øst Indholdsfortegnelse: 1.Indledning 2.Ledelsesansvar (ISL-PO/ISL-RB/KOOL) opgaver 3.Iværksættelse af ekstern beredskabsplan

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE Lager J-10 AMMITSBØLVEJ 96a, RUGSTED, 7100 VEJLE

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE Lager J-10 AMMITSBØLVEJ 96a, RUGSTED, 7100 VEJLE SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE Lager J-10 AMMITSBØLVEJ 96a, RUGSTED, 7100 VEJLE Revideret 25.01.2012 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2.

Læs mere

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Kommunale redningsopgaver 2007-2008 Samtlige kommunale redningsberedskaber varetager i dag redningsopgaver, herunder opgaver med frigørelse af fastklemte ved trafikuheld, som

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-3 Egstallevej 6, 4330 Hvalsø Lejre Kommune.

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-3 Egstallevej 6, 4330 Hvalsø Lejre Kommune. Midt- og Vestsjællands Politi Vestsjællands Brandvæsen Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-3 Egstallevej 6, 4330 Hvalsø Lejre Kommune. December 2018 Side 1 af 7 Indhold 1.

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Dragør Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 18. december 2013 Dragør Kommune indsendte

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering (1-0-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 01.doc Side 1 Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at Faaborg Midtfyn Kommune har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen

Læs mere

Rammer for lægedækning - lovgivning og overenskomst på området. Status på lægedækningssituationen. Konklusioner fra lægedækningsberegning

Rammer for lægedækning - lovgivning og overenskomst på området. Status på lægedækningssituationen. Konklusioner fra lægedækningsberegning SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 9. MARTS 2017 TEAMLEDER HEIDI TRAP OVERSKRIFTER LÆGEDÆKNING ALMEN PRAKSIS Rammer for lægedækning - lovgivning og overenskomst på området Status på lægedækningssituationen Konklusioner

Læs mere

Danrice A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN

Danrice A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Ekstern beredskabsplan Indhold... 1 EKSTERN BEREDSKABSPLAN... 1 Ekstern beredskabsplan... 2 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder

Læs mere

REFERAT. Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S. Møde: Bestyrelsesmøde nr Dato: Tirsdag den kl. 10:00 12:00

REFERAT. Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S. Møde: Bestyrelsesmøde nr Dato: Tirsdag den kl. 10:00 12:00 REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde nr. 2-2019 Dato: Tirsdag den 28.05.2019 kl. 10:00 12:00 Sted: Hotel Søparken, Aabybro Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael Klitgaard,

Læs mere

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne Modeller Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne Hobrovej 42 A 9000 Aalborg infektionshygiejne@rn.dk Tlf. 97665000 9. september 2015 Modeller for samarbejde

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Skanderborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 25. september 2013 Skanderborg Kommune

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S Vedtagelse. Som led i etablering af et nyt samlet beredskab for Nordjylland, Nordjyllands Beredskab med virkning fra 1. januar 2016 fastsætter

Læs mere

Referat Åben Dagsorden

Referat Åben Dagsorden Referat Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato Sted Svar senest mandag, den 8. januar 2018 til lds@nobr.dk Afholdt som elektronisk møde Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune)

Læs mere

Åben Dagsorden. Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S. Dato , kl. 10:00 12:00. Hotel Søparken. Søparken 1, 9440 Aabybro

Åben Dagsorden. Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S. Dato , kl. 10:00 12:00. Hotel Søparken. Søparken 1, 9440 Aabybro Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 02-05-2017, kl. 10:00 12:00 Sted Hotel Søparken Søparken 1, 9440 Aabybro Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune) Hans Ejner Bertelsen

Læs mere

EKSTERN BEREDSKABSPLAN Oliehavnsvej

EKSTERN BEREDSKABSPLAN Oliehavnsvej SAMTANK A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN Oliehavnsvej 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder redningsberedskab (ISL-RB) opgaver... 3 5 Ansvarsfordeling ved

Læs mere

Brugernes oplevelse af det præhospitale område i Region Nordjylland

Brugernes oplevelse af det præhospitale område i Region Nordjylland Brugernes oplevelse af det præhospitale område i Region Nordjylland Præhospitalt Beredskab Præhospital- og Beredskabsenheden Sdr. Skovvej 3E 9000 Aalborg Tlf. 9932 4449 flboj@rn.dk Maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse Den nugældende bekendtgørelse nr. nr. 765 af 03. august 2005 om risikobaseret kommunalt redningsberedskab som ændret ved bekendtgørelse nr. nr. 872 af 6. juli 2007 Beredskabsstyrelsens udkast til en ny

Læs mere

VESTSJÆLLANDS BRANDVÆSEN

VESTSJÆLLANDS BRANDVÆSEN FO REBY GGE ND E NOTAT MIA SKOV TILLAN/MITI 3. november 2016 Årsrapport 2016 - Forbyggende afdeling Årsrapportens formål er, at give indsigt i de opgaver som afdelingen Myndighed, Forebyggelse og Planlægning

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune.

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Midt- og Vestsjællands Politi Østsjællands Beredskab Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. December 2018 Side 1 af 7 Indhold

Læs mere

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning Drifts- og økonomirapport Aabenraa Brand & Redning 01.01.2013-30.09.2013 Operativ afdeling Månedsberetning fordelt på alarmtyper. Alarmtype Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec I alt Blind

Læs mere

PENDLING I NORDJYLLAND I

PENDLING I NORDJYLLAND I PENDLING I NORDJYLLAND I 2 Indholdsfortegnelse Pendling i Nordjylland Resume... 3 1. Arbejdspladser og pendling... 4 Kort fortalt... 4 Tabel 1 Arbejdspladser og pendling i Nordjylland i 2007... 4 Tabel

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG ENERGY POWER SKÆRBÆKVÆRKET KLIPPEHAGEVEJ 22, TAULOV, 7000 FREDERICIA

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG ENERGY POWER SKÆRBÆKVÆRKET KLIPPEHAGEVEJ 22, TAULOV, 7000 FREDERICIA SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG ENERGY POWER SKÆRBÆKVÆRKET KLIPPEHAGEVEJ 22, TAULOV, 7000 FREDERICIA Revideret: 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord...

Læs mere

Galvano ApS EKSTERN BEREDSKABSPLAN

Galvano ApS EKSTERN BEREDSKABSPLAN EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Ekstern beredskabsplan. Indhold: 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder redningsberedskab (ISL-RB) opgaver... 3 5 Ansvarsfordeling

Læs mere

VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI REGION NORDJYLLAND. Ydelses- og udgiftsudvikling

VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI REGION NORDJYLLAND. Ydelses- og udgiftsudvikling VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI REGION NORDJYLLAND Ydelses- og udgiftsudvikling 2014-2018 JUNI 2019 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Vederlagsfri fysioterapi (speciale 62) regionalt

Læs mere

Aalborg den 8. januar 2009.

Aalborg den 8. januar 2009. Beredskabsstyrelsen Center For Forebyggelse Fuldmægtig Bo Andersson Datavej 16 3460 Birkerød Aalborg den 8. januar 2009. Høringssvar til udkast til Bekendtgørelse om driftsmæssige forskrifter for hoteller

Læs mere

1. juni. Udgiftsanalysen ser på udgiftsudviklingen for de nordjyske borgere, der både fik en rammeaftaleindsats i januar 2016 og i januar 2017.

1. juni. Udgiftsanalysen ser på udgiftsudviklingen for de nordjyske borgere, der både fik en rammeaftaleindsats i januar 2016 og i januar 2017. UDGIFTS- ANALYSE 1. juni 2017 RESUME: Udgiftsanalysen ser på udgiftsudviklingen for de 1.516 nordjyske borgere, der både fik en rammeaftaleindsats i 2016 og i 2017. Analysen sammenligner udviklingen for

Læs mere

Årlig lægedækningsberegning

Årlig lægedækningsberegning Patientforløb 14. december 2017 NOTAT Årlig lægedækningsberegning - 2017 Der skal ifølge overenskomsten mellem PLO og RLTN foretages en årlig fastsættelse af lægedækningen i hver region. Formålet er at

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at Faaborg Midtfyn Kommune har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen varetager beredskabets daglige ledelse. Den operative

Læs mere

Retningslinjer for Brand- og Evakueringsøvelser

Retningslinjer for Brand- og Evakueringsøvelser Retningslinjer for Brand- og Evakueringsøvelser Baggrund For visse bygninger fastlægger byrådene én gang om året, hvorvidt der skal gennemføres en brand- og evakueringsøvelse. Formål Disse retningslinjer

Læs mere