Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande."

Transkript

1 1. Resumé Med omkring 2. naturbrande har der været et rekordstort antal naturbrande i sommeren 218 i forhold til de foregående fem år. Dette gør sig især gældende for juli måned, hvor over halvdelen af sommerens naturbrande opstod. Der var således seks gange så mange naturbrande i juli 218 sammenlignet med gennemsnittet for samme periode i de foregående fem år. Generelt har alle dele af landet været ramt af mange naturbrande i forhold til det normale. Især Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sjælland har oplevet mange naturbrande. Et stort antal af naturbrandene opstod i landbruget. Over halvdelen af naturbrandene i juli var markbrande, hvilket er en klar stigning ift. de fem foregående år. Antallet af naturbrande ved privat beboelse, herunder haver, var derimod på niveau med forrige år. Den 26. og 27. juli 218 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande. Der er en tydelig sammenhæng mellem det høje antal naturbrande og det varme og tørre vejr. For en del af naturbrandene er uforsigtighed i forbindelse med rygning angivet som brandårsag. Friktionsvarme fra mejetærskere eller defekte halmpressere er angivet som årsag til størstedelen af markbrandene. Ved privat beboelse er en stor del af brandene forårsaget af ukrudtsbrændere. Langt størstedelen af indsatserne i forbindelse med slukning af naturbrande varede under tre timer. De brande, der udviklede sig og krævede større og mere langvarende indsatser fra redningsberedskabet, opstod ved heder, grøft, skovområder og marker.

2 2. Præsentation Der har i forbindelse med den varme og tørre sommer i 218 været en stor interesse for og efterspørgsel på oplysninger om naturbrande. Denne analyse giver et generelt overblik over sommerens naturbrande og uddyber således de daglige opgørelser over antallet af udkald til naturbrande, som Beredskabsstyrelsen har fulgt og offentliggjort løbende henover sommeren. Datagrundlaget er afgrænset til perioden maj til juli 218. August måned er således ikke medtaget. Der er til den 1. august markant flere naturbrande end de foregående fem år, mens resten af måneden er på niveau med tidligere år. 3. Metode En naturbrand defineres i analysen som en brand i naturen, hvilket vil sige, at brande i bygninger, redskaber og andre objekter ikke indgår. En naturbrand forstås som en brand i hede/klit, marker/eng, grøfter/skråning, skov/plantager, samt i private haver. Analysen bygger på to datakilder. Hovedkilden er meldinger til naturbrand. Det endelige antal naturbrande kan således variere en smule fra meldingerne, dog viser erfaringen, at godt 95 % af meldingerne til naturbrande er reelle alarmer. Det samlede antal meldinger i perioden maj-juli 218 udgør Den anden datakilde er ODIN-data 1, som dækker over 1.52 udrykningsrapporter for naturbrande i form af godkendte rapporter indsendt af de kommunale redningsberedskaber. ODIN-data har en rigere detaljeringsgrad end meldinger, hvilket kan bidrage til at give et mere nuanceret billede. Det reelle antal naturbrande kan estimeres til hændelser i perioden, hvorfor de 1.52 rapporter således dækker over 75 %. Ved figuren om hændelsesplacering fremgår udrykningsrapporter, da kladder, hvor hændelsesplacering er udfyldt, indgår. ODINdata dækker således over en stor del af hændelserne for perioden, hvorfor konklusionerne på baggrund heraf må forventes at have en høj repræsentativitet. I analysen skelnes der ikke tekstmæssigt mellem meldinger og endeligt registrerede brande, da forskellen er begrænset og vil ikke ændre på det billede, der tegnes med analysen. Dog bør læseren være opmærksom på, at det reelle antal naturbrande, når dette er endeligt gjort op, formentlig vil være lidt lavere. Der vil i det følgende, hvis andet ikke er angivet, være tale om perioden maj til juli ODIN-data består af godkendte rapporter fra de kommunale beredskaber i perioden maj-juli 218, hvor første meldings ordlyd er naturbrand. Det er reelle alarmer, hvor hændelsestypen er brand og fare for brand. De godkendte rapporter er registreret i redningsberedskabets Online Dataregistrerings- og INdberetningssystem (ODIN). Alle kommunale udrykningsrapporter skal indsendes i ODIN og godkendes senest den 2. i måneden efter, jf. ODIN Cirkulæret, 3.

3 4. Naturbrande 4.1 Udviklingen af naturbrande siden 213 Antallet af naturbrande var markant højere i 218 i forhold til de sidste fem år, jf. figur 1. Figur 1: Naturbrande for maj-juli i Kilde: meldinger Antallet af naturbrande varierer fra år til år, hvor der i perioden var færrest naturbrande i 215 og flest i 214. Antallet i 218 var markant højere end i de øvrige år. Der var således godt 3,5 gange så mange naturbrande i perioden maj til juli i 218 sammenlignet med gennemsnittet i perioden maj til juli Udviklingen i de seneste fem år har været forholdsvist stabil med små udsving, hvorfor 218 fremstår med et markant udsving. 4.2 Naturbrande i sommermånederne Der var meldinger til naturbrande fra maj til juli 218, heraf var over halvdelen af dem i juli måned, jf. figur 2.

4 Figur 2: Naturbrande for maj-juli i 218 og gennemsnit for samme periode i Kilde: meldinger, 218: n=2.91, gennemsnit for : n= Maj Juni Juli Antallet af naturbrande lå noget over de foregående års gennemsnit allerede i maj. I juni blev antallet mere end fordoblet, mens antallet af brande steg til seks gange så mange i juli måned i forhold til gennemsnittet for i samme periode. Sammenlignes antallet af brande i 218 med 214, som var det år fra med flest naturbrande, var der stadig tre gange så mange naturbrande GNS. for Naturbrandenes placering Nedenfor ses et kort over alle meldinger til naturbrande i perioden. Figur 3: Kort over alle meldinger til naturbrande i maj til juli 218 Kilde: meldinger, n=2.91

5 Med det store landsdækkende antal naturbrande i 218 fremtræder også nogle geografiske forskelle i forhold til, hvor naturbrandene var opstået. Det er ikke overraskende især omkring byerne, at der kan ses en stor koncentration af mange naturbrande. Koncentrationen af naturbrande uden for bymæssig bebyggelse er naturligvis noget lavere. Det ses imidlertid af kortet, at brandene er fordelt over stort set hele landet, og at også tyndere befolkede områder er rigt repræsenteret. Ses der nærmere på antallet af brande i forhold til niveauet de foregående fem år har Region Hovedstaden oplevet den mindste stigning med godt en faktor 3, mens Nordjylland i den anden ende har haft omkring 9 gange så mange. Målt i antallet af faktiske hændelser, fremgår det af figur 4, at Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Sjælland har haft flest naturbrande i juli 218, hvilket også gør sig gældende for perioden Figur 4: Naturbrande i juli 218 og gennemsnit i juli fordelt på regioner Region Hovedstaden Region Midtjylland Region Nordjylland Region Sjælland Region Syddanmark juli gns juli 218 Kilde: meldinger, 218: n=2.91, gennemsnit for : n=591 Naturbrande registreres i ODIN inden for fire typer/placeringer: naturbrande i heder, klit, grøfter, skråning, skov, plantager o. lign. naturbrande i marker naturbrande ved veje, pladser, torve, parker o. lign. naturbrande ved privat beboelse herunder private haver Et stort antal naturbrande er opstået i landbruget. Det var således 4 % af alle naturbrande, der var markbrande. Ses der udelukkende på juli måned, var over halvdelen (56 %) markbrande, jf. figur 5.

6 Figur 5: Naturbrande for maj-juli i 218 fordelt på hændelsesplacering Maj Juni Juli Landbrug (mark) Natur (Hede, grøft, skov o.lign.) Vej, Plads, torv, park o.lign. Privat beboelse (herunder have) Kilde: ODIN, Godkendte rapporter og kladder, hvor hændelsesplacering er udfyldt. N= Anden kategori indgår ikke i figuren. Der var samlet for maj, juni og juli 41 naturbrande i denne kategori. Der har været mange naturbrande ved marker, heder, grøfte, skov og lignende. De udgør i juli tilsammen 81 % af alle naturbrande sammenlignet med 57 % i maj og 59 % i juni. Det ses, at den markante stigning i antallet af naturbrande i juli måned især kan henføres til en stigning i antallet af markbrande, som stiger betragteligt i juli i forhold til maj og juni. Endvidere er det værd at bemærke, at antallet af naturbrande i private beboelsesområder er nogenlunde stabilt henover perioden. Sammenlignes der med 217 og 216 er antallet i 218 på niveau med tidligere år. Den varme og tørre sommer har således ikke manifesteret sig i flere brande i private haver end normalt. 4.4 Vejrets indflydelse på naturbrande I juli måned 218 svingede antallet af naturbrande fra dag til dag. Sammenholdes disse udsving med vejrdata fra DMI, fremstår et klart mønster i udsvingene. De dage i juli 218, hvor antallet af naturbrande toppede eller steg igen, var ligeledes dage, hvor der var de højeste temperaturer, flest soltimer (DMI) og ingen regn i dagevis op til, jf. figur 6, hvor antallet af naturbrande sammenholdes med nedbørsmængden.

7 1-jul 2-jul 3-jul 4-jul 5-jul 6-jul 7-jul 8-jul 9-jul 1-jul 11-jul 12-jul 13-jul 14-jul 15-jul 16-jul 17-jul 18-jul 19-jul 2-jul 21-jul 22-jul 23-jul 24-jul 25-jul 26-jul 27-jul 28-jul 29-jul 3-jul 31-jul Antal naturbrande Regn, mm. Naturbrande Figur 6: Naturbrande sammenlignet med mængde regn for juli Regn, mm. Antal natur brande Kilde: meldinger, n=2.91, vejrdata fra DMI Vejrarkiv De dage, hvor der var flest naturbrande, henholdsvis 121 og 136 (26. og 27. juli), havde der ikke været landsdækkende regn i over en uge, samtidig med at antallet af naturbrande dykkede dagene efter, hvor der kom en del regn. Derudover steg især antallet af markbrande disse dage i forhold til de øvrige typer brande, og høsten har således også været en udløsende faktor. 4.5 Årsager til naturbrandene Ved over halvdelen af brandene er der ikke angivet brandårsager. Dette er især i forhold til markbrande og brande i hede, grøft, skov mv. Oplysningen i tabel 1 skal derfor læses med et vist forbehold. Tabellen giver imidlertid et billede af, hvilke formodet årsager der ligger bag brandene sammenholdt med, hvor de er placeret. Den medvirkende faktor til markbrandene er oftest angivet som friktionsvarme ved bl.a. brug af mejetærsker. Derudover havde 18 % af markbrandene mekanisk fejl eller kortslutning i elektrisk genstand som medvirkende faktor til brandene. Her var det primært tale om en mekanisk fejl ved halmpresser eller mejetærsker. For de øvrige markbrande var genopblussen af brand, uforsigtighed med rygning, bortkastet aske fra grill og selvantændt natur angivet som årsag, jf. tabel 1.

8 Tabel 1: Naturbrande for maj-juli i 218 fordelt på medvirkende faktor og hændelsesplacering Natur (hede, grøft, skov og lign.) Vej, plads, torv, park og lign. Privat beboelse Total Medvirkende faktor Mark Varmekilde for tæt på brændbart materiale (friktionsvarme), Kollision, Mekanisk fejl eller svigt / kortslutning i elektrisk genstand Genopblussen af brand Bortkastede cigaretter mm. (uforsigtighed rygning) Udendørs afbrænding af affald eller naturarealer Håndtering/kontrol med åben ild herunder bål/leg med ild Natur - Solstråler, Lynnedslag, selvantændelse Bortkastet aske fra gril eller andet brændbart (ikke tobak) Andet Total Kilde: ODIN, Godkendte rapporter, N=1.52, Ukendt=486 og Uoplyst=363 indgår ikke i tabellen. Overhængende fare for brand N=68 indgår ikke i tabellen, da disse ikke indgår i brandparametre. Anden kategori i hændelsesplacering som omfatter 16 naturbrande indgår ikke i figuren. Ydermere bemærkes det, at uforsigtighed med rygning var angivet som den største årsag ved hede, grøft og skovbrande, samt ved vej, plads, torv og park brande. De naturbrande, hvor udstyr var involveret, var det bl.a. ukrudtsbrændere som var involveret. Af de naturbrande, hvor ukrudtsbrændere var involveret opstod 38 % ved privat beboelse (herunder have). Derudover var der en del landbrugsmaskiner involveret i markbrandene, primært i forbindelse med høsten. 4.6 Naturbrandenes størrelse Betegnelsen naturbrande dækker over mange forskellige brande. Brandene kan karakteriseres på flere måder. I det følgende karakteriseres brandene i forhold til den tid, som slukningsindsatsen strækker sig over, sat i forhold til hændelsesplacering. Tabel 2: Naturbrande for maj-juli i 218 fordelt på indsatsvarighed og hændelsesplacering Natur (hede, grøft, Vej, plads, torv, park og Privat Indsatstimer Mark skov og lign.) lign. beboelse Anden Total - 2 timer timer timer timer Total Kilde: ODIN, Godkendte rapporter. N=1.52 Overhængende fare for brand N=68 indgår ikke i tabellen. De fordeler sig stort set inden for 2 timer.

9 Det ses, at de mest omfattende brande især er de brande, der er opstået i naturområder som hede, grøft, skov o. lign., mens også markbrande kan udvikle sig til større brande, hvor indsatsen strækker sig over 1 timer. Det er især disse brande, hvor der kan gå længst tid, før de opdages, og responstiden for redningsberedskabet er længst, og hvor slukningsindsatsen kan være meget kompleks. Modsat opdages brande ved privat beboelse meget hurtigt, og afstanden mellem skadesstedet og brandstationen er typisk relativt kort. Markbrande og naturbrande belaster derfor relativt set redningsberedskabet mere end de brande i parker, private haver mv., der er opstået i byområder.

Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande.

Den 26. og 27. juli 2018 var de dage, hvor der var flest naturbrande, her udgjorde en stor del markbrande. 2018 1. Resumé Med omkring 2.000 naturbrande har der været et rekordstort antal naturbrande i sommeren 2018 i forhold til de foregående fem år. Dette gør sig især gældende for juli måned, hvor over halvdelen

Læs mere

Formodet brandårsag: Påsat brand

Formodet brandårsag: Påsat brand Formodet brandårsag: Påsat brand 3. ÅRGANG NOVEMBER 28 NR. 3 Redningsberedskabet (brandvæsenet) rykker i gennemsnit ud til 17.5 brande om året. I 27 blev det til 18.276 udrykninger til brande. De kommunale

Læs mere

Følgende tre brandårsagskategorier fra ODIN benyttes til at undersøge, hvor ofte brande er forårsaget af børn: leg med ild, hærværk og påsat brand.

Følgende tre brandårsagskategorier fra ODIN benyttes til at undersøge, hvor ofte brande er forårsaget af børn: leg med ild, hærværk og påsat brand. 1. ÅRGANG AUGUST 2006 NR. 1 Børn og brandulykker Redningsberedskabet (brandvæsenet) bliver i gennemsnit alarmeret til 17.0 brande om året. I 2005 blev de alarmeret til 16.551 brande. De kommunale redningsberedskaber

Læs mere

PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2016

PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2016 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 3. april 2017 Sagsnr. 2017-2372 PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2016 Aktid. 507161 Hovedbudskaber Antallet af praksishandler er faldet svagt i 2016, men ligger

Læs mere

Kvartalsstatistik nr. 1 2014

Kvartalsstatistik nr. 1 2014 nr. 1 2014 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Brande pr. 1.000 indbygger

Brande pr. 1.000 indbygger Brande og vejr 2. ÅRGANG MAJ 27 NR. 3 I 26 steg let af samtlige brande svagt med omkring 2,5 % i forhold til 25. Samtidig steg årsnedbøren fra 647 mm til 813 mm. Dette er umiddelbart et paradoks, for normalen

Læs mere

Vandringer mellem folkeskoler og frie grundskoler

Vandringer mellem folkeskoler og frie grundskoler Vandringer mellem folkeskoler og frie grundskoler Sammenfatning På de frie grundskoler er andelen af elever steget med 2,7 procentpoint siden 2010/11, og i den tilsvarende periode er andelen af elever

Læs mere

Psykiatrien under pres

Psykiatrien under pres 1 Psykiatrien under pres Over en årrække har det psykiatriske system i Danmark være genstand for både debat og hård kritik, ligesom en række forskellige politiske tiltag og økonomiske prioriteringer har

Læs mere

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget.

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget. N O T A T 21-11-2016 Sag nr. 15/1003 Dokumentnr. 32130/16 Henrik Severin Hansen Tel. E-mail: Flere danskere tager bilen på arbejde og uddannelse men de regionale forskelle er store Efter en længere periode,

Læs mere

Delrapport 1. Bilag 1.2. Udrykningsstatistik Vestsjællands Brandvæsen. Plan for risikobaseret dimensionering

Delrapport 1. Bilag 1.2. Udrykningsstatistik Vestsjællands Brandvæsen. Plan for risikobaseret dimensionering Bilag 1.2 Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 1 Udrykningsstatistik 2010-2014 Plan for risikobaseret dimensionering Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø december 2015 1 Fremgangsmåde

Læs mere

Konkursanalyse Konkurstal på ret kurs 33 procent færre konkurser i første kvartal 2017

Konkursanalyse Konkurstal på ret kurs 33 procent færre konkurser i første kvartal 2017 Konkursanalyse 217 Konkurstal på ret kurs 33 procent færre konkurser i første kvartal 217 Efter et rekordhøjt antal konkurser i 216, faldt konkurstallet med 33 procent fra første kvartal 216 til 217. Konkurstallet

Læs mere

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2018:7 A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor 2012-16 I ca. 85 % af de almene boligafdelinger anvendes A-vedligeholdelsesordningen. I disse er de gennemsnitlige udgifter

Læs mere

De gymnasiale eksamensresultater 2016

De gymnasiale eksamensresultater 2016 De gymnasiale eksamensresultater 2016 Resumé: I 2016 dimitterede i alt 49.000 studenter fra de gymnasiale uddannelser fordelt på eux, hf, hf-e, hhx, htx og stx. Andelen af studenter fra stx udgør, ligesom

Læs mere

Bilag 5: Udrykningsstatistikker.

Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Indhold Generelt for statistikken.... 3 Datagrundlaget for statistikken... 3 Kvalitetssikring af datagrundlaget... 3 Følgende er taget med i statistikken:... 3 Statistik

Læs mere

PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2017

PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2017 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2017 Hovedbudskaber Antallet af praksishandler er faldet svagt i 2017, men ligger fortsat på et højt niveau. Antallet af praksishandler

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling 2012-2016 MAJ 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Vederlagsfri fysioterapi (speciale 62) regionalt

Læs mere

Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater.

Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater. Private erstatningssager 2014 Forord Arbejdsskadestyrelsens Center for Private Erstatningssager er en uvildig myndighed, som laver vejledende udtalelser på anmodning fra eksterne parter. Udtalelserne er

Læs mere

Notat om den seneste ledighedsudvikling November 2008

Notat om den seneste ledighedsudvikling November 2008 Formandssekretariatet 8. ember 28 KV/AV/AW Notat om den seneste ledighedsudvikling November 28 I hovedpunkter viser notatet bl.a.: Især den seneste måned er ledigheden i 3F steget markant. Når man ser

Læs mere

Driftsrapportering for 2015

Driftsrapportering for 2015 Driftsrapportering for 2015 Indledning Driftsrapporteringen dækker den landsdækkende akutlægehelikopters første hele driftsår. Rapporten vil beskrive udviklingen i aktivitet, flyvningernes fordeling i

Læs mere

PLO Analyse Goodwill i almen praksis

PLO Analyse Goodwill i almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 30. januar 2019 PLO Analyse Goodwill i almen praksis Hovedbudskaber Antallet af praksishandler er steget i 2018 og er på det højeste niveau i ti år Antallet af praksishandler

Læs mere

Analyse 3. februar 2014

Analyse 3. februar 2014 3. februar 2014 Hvor bor de økonomisk fattige? Af Kristian Thor Jakobsen I 2013 fremlagde et ekspertudvalg deres bud på en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. I dette notat ses på, hvordan fattige personer

Læs mere

Konkursanalyse procent færre konkurser i andet kvartal 2017

Konkursanalyse procent færre konkurser i andet kvartal 2017 20 procent færre konkurser i andet kvartal 2017 Efter et rekordhøjt antal konkurser i 2016 er konkurstallet faldet med 20 procent fra andet kvartal 2016 til andet kvartal 2017. Antallet af konkurser er

Læs mere

En sammenligning af patienter, der har fået foretaget en knæoperation, viser følgende:

En sammenligning af patienter, der har fået foretaget en knæoperation, viser følgende: N O T A T Benchmarking af behandlingspraksis for knæoperationer Regionerne har præsenteret en markant ny dagsorden for sundhedsvæsenet med fokus på kvalitet frem for kvantitet. Benchmarking er et redskab

Læs mere

Bilag 5: Udrykningsstatistikker.

Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Udrykningsstatistikkerne er baseret på oplysninger fra data i ODIN (Beredskabsstyrelsens Online Dataregistrerings- og INdberetningssystem, www.odin.dk). Herefter konverteres

Læs mere

De almene boligafdelingers

De almene boligafdelingers TEMASTATISTIK 01: De almene boligafdelingers udgifter til særlige aktiviteter 01 I 01 har ud af almene boligafdelinger udgifter til særlige aktiviteter. Den gennemsnitlige udgift til særlige aktiviteter

Læs mere

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017 33 pct. færre konkurser i 1. kvartal 217 Det seneste år er antallet af konkurser herhjemme faldet med næsten 7 svarende til et fald på 33 pct. Samtidig udgør aktive virksomheder, hvor der er høj omsætning

Læs mere

MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN

MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN SEPTEMBER, 2015 MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN Halvårsopgørelse 2015 MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN Halvårsopgørelse 2015 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere teksten i publikationen,

Læs mere

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Kommunale redningsopgaver 2007-2008 Samtlige kommunale redningsberedskaber varetager i dag redningsopgaver, herunder opgaver med frigørelse af fastklemte ved trafikuheld, som

Læs mere

Analyse: Revisors forbehold

Analyse: Revisors forbehold FSR Danske Revisorer København, september 2011 Analyse: Revisors forbehold Analysen viser udviklingen i antallet af revisorforbehold og supplerende oplysninger 1 i danske virksomheders regnskaber i perioden

Læs mere

FORORD. København, 18. maj Anne Lind Madsen Direktør

FORORD. København, 18. maj Anne Lind Madsen Direktør FORORD Arbejdsskadestyrelsens kontor for private erstatningssager kommer hvert år med vejledende udtalelser om især mén og erhvervsevnetab. Udtalelserne bliver brugt i private erstatningssager, altså sager

Læs mere

Alder ved skolestart i børnehaveklasse 1

Alder ved skolestart i børnehaveklasse 1 Alder ved skolestart i børnehaveklasse 1 Af Katja Behrens I skoleåret 2009/10 startede knap 85 pct. af eleverne rettidigt i børnehaveklasse, dvs. de inden udgangen af 2009 fylder 6 år. Kun få elever starter

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2011 2017 1 Sygefravær i regionerne 2011 Der er nu data for det regionale sygefravær for 2017. I nedenstående tabeller er det valgt, at sammenligne regionernes sygefravær

Læs mere

970 kr. 958 kr. 941 kr. 918 kr. patient Gennemsnitlige udgifter pr. 78,8 kr. 79,25 kr. 78,4 kr. 75,75 kr. borger Samlede udgifter kr.

970 kr. 958 kr. 941 kr. 918 kr. patient Gennemsnitlige udgifter pr. 78,8 kr. 79,25 kr. 78,4 kr. 75,75 kr. borger Samlede udgifter kr. I det følgende gennemgåes udviklingen fra 2015-2018 på en række udvalgte aktivitets- og økonomidata. Der gøres opmærksom på, at udgifterne angivet i det følgende er faste priser i 2018 PL, hvorfor disse

Læs mere

Redningsberedskabets Statistik 2014

Redningsberedskabets Statistik 2014 Redningsberedskabets Statistik 2014 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Fax: 45 90 60 60 E-mail: brs@brs.dk www.brs.dk Sagsnr.: 2014/032563 Juni 2014 ISBN: 978-87-91590-74-0

Læs mere

Statistisk Nyhedsbrev 5/2011 24. NOVEMBER 2011

Statistisk Nyhedsbrev 5/2011 24. NOVEMBER 2011 Statistisk Nyhedsbrev 5/2011 24. NOVEMBER 2011 Skolebrande I de seneste fire år er det kommunale redningsberedskab (brandvæsenet) rykket ud til ca. 18.700 brande om året. Omkring 240 af brandudrykningerne,

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre

Hjemmehjælp til ældre ÆLDRE I TAL 2016 Hjemmehjælp til ældre Ældre Sagen Juli 2016 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

KORONARARTERIOGRAFI OG CT-SCANNING AF HJERTET 2008. 1. halvår 2011. Tal og analyse

KORONARARTERIOGRAFI OG CT-SCANNING AF HJERTET 2008. 1. halvår 2011. Tal og analyse KORONARARTERIOGRAFI OG CT-SCANNING AF HJERTET 2008 1. halvår 2011 2012 Tal og analyse Koronararteriografi og CT-scanning af hjertet 2008-1. halvår 2011 Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, 2012.

Læs mere

estatistik Januar 2015 Opdateret eksportstatistik skaber overblik over eksportvirksomhederne i Danmark

estatistik Januar 2015 Opdateret eksportstatistik skaber overblik over eksportvirksomhederne i Danmark Opdateret eksportstatistik skaber overblik over eksportvirksomhederne i Danmark I samarbejde med Eksportrådet har estatistik videreudviklet eksportstatistikken over små og mellemstore eksportvirksomheder.

Læs mere

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE UNDERVISNINGS- MINISTERIET RAPPORT 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING OG RESUMÉ 6 SKOLEBESTYRELSENS INVOLVERING I SKEMAER Side 3 Side 35 2 INDSKOLINGEN Side 7 7 ANVENDELSE

Læs mere

DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Midtjylland April 2007 1. Demografi og velstand Demografisk er Midtjylland en uens

Læs mere

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter TEMASTATISTIK 2017:3 De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter Udgifterne til vedligeholdelse i den almene boligsektor er i 2015 på 137 kr. pr. m 2. I perioden 2011-2015 er udgifterne steget

Læs mere

Brandårsager - brand i privat beboelse

Brandårsager - brand i privat beboelse Brandårsager - brand i privat beboelse Udarbejdet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Fax: 45 90 60 60 www.brs.dk 2 Brandårsager - brand i privat beboelse 3 Indhold 1

Læs mere

Udlejningssituationen i den almene boligsektor

Udlejningssituationen i den almene boligsektor TEMASTATISTIK :4 Udlejningssituationen i den almene boligsektor 2005- Indenfor de seneste par år har de almene boligorganisationer oplevet en forbedring i udlejningssituationen. Der er dog endnu et stykke

Læs mere

Tabel 2: Angst Viser samlede udgifter, antal patienter og antal konsultationer pr. patient for angst i maj 2016, maj 2015 samt udviklingen i procent

Tabel 2: Angst Viser samlede udgifter, antal patienter og antal konsultationer pr. patient for angst i maj 2016, maj 2015 samt udviklingen i procent Månedsstatistik for depression og angst maj 2016 Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Psykolog Forening har aftalt, at udviklingen inden for depressions- og angstordningerne skal følges månedsvist.

Læs mere

Analyse af beskæftigedes pendlingens afstand fordelt på uddannelse,

Analyse af beskæftigedes pendlingens afstand fordelt på uddannelse, N O T A T 30-11-2015 Analyse af beskæftigedes pendlingens afstand fordelt på uddannelse, En ny analyse fra Danske Regioners viser, at de beskæftigede uden for hovedstadsområdet har en kraftig vækst i den

Læs mere

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ Side 1 Udgivelsesdato : Februar 2015 Udarbejdet : René Fåborg Kristensen, Muhamed Jamil Eid Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2016 januar 2017

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2016 januar 2017 TEMASTATISTIK 217:2 Ledige boliger i den almene boligsektor januar 216 januar 217 I januar 217 er der 1.637 boliger i den almene boligsektor. Siden januar 216 er antallet af boliger steget med 69 boliger,

Læs mere

ledighed maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012

ledighed maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012 ledighed maj 2012 Arkitekternes ledighed stiger forsat. Det viser den seneste ledighedsstatistik fra Akademikernes Centralorganisation, som blev offentliggjort den 14. juni

Læs mere

De almene boligafdelingers nettokapitaludgifter og finansiering i 2017

De almene boligafdelingers nettokapitaludgifter og finansiering i 2017 TEMASTATISTIK 2018:9 De almene boligafdelingers nettokapitaludgifter og finansiering i 2017 I 2017 er de gennemsnitlige nettokapitaludgifter 219 kr. pr. m 2 i den almene sektor. Nettokapitaludgifterne

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 9. og 1. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsne og 1. klasse 213 Af Tine Høtbjerg Henriksen Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ungdomsne og 1. klasse, som eleverne i 9. og 1. klasse

Læs mere

Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år

Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år I 2011 var der over 56.000 børn, som var étårs-fattige. Ser man på gruppen af børn, som har været fattige i mindst 5 år, så er denne gruppe mere

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed på ældreområdet 2015

Undersøgelse af brugertilfredshed på ældreområdet 2015 December 2015 Undersøgelse af brugertilfredshed på ældreområdet 2015 Baggrund Med afsæt i kommuneøkonomiaftalen fra 2006 er der for sjette gang gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt ældre

Læs mere

Tabeller fra Kulturstatistik 2014

Tabeller fra Kulturstatistik 2014 10. juni 2014 KUR/kn Tabeller fra Kulturstatistik 2014 Indhold Erhvervsfrekvens side 2 Ledighedsprocent side 2 Beskæftigelse efter arbejdsstedsregion side 4 Arbejdsmarkedsstatus - Beskæftigelse efter sektor

Læs mere

Kilde: CSC Scandihealth

Kilde: CSC Scandihealth Månedsstatistik for depression og angst september 2015 Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Psykolog Forening har aftalt, at udviklingen inden for depressions- og angstordningerne skal følges månedsvist.

Læs mere

Notat om den seneste ledighedsudvikling i 3F Januar 2009

Notat om den seneste ledighedsudvikling i 3F Januar 2009 Formandssekretariatet 4. februar 2009 KV/AV/AW Notat om den seneste ledighedsudvikling i 3F Januar 2009 I hovedpunkter viser notatet bl.a.: Alene fra ember 2008 til uar 2009 er 3F s ledighed steget knap

Læs mere

Skade-information 20/17

Skade-information 20/17 Skade-information 2/17 Storbrande - statistik 216 - orientering om skadestal for brande over 1 mio. kr. 22.11.217 Resume Vi orienterer om skadestal for brande over 1 mio. kroner for 216. Millionbrandene

Læs mere

Kilde: CSC Scandihealth

Kilde: CSC Scandihealth Månedsstatistik for depression og angst december 2016 Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Psykolog Forening har aftalt, at udviklingen inden for depressions- og angstordningerne skal følges månedsvist.

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Boligmarkedet DANSKERNES FORVENTNINGER MAJ 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 1 2 Tabeloversigt... 1 3 Figuroversigt... 2 4 Sammenfatning... 3 5 Undersøgelsen

Læs mere

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 1. Stiger udgifterne år for år? På baggrund af tal fra det Fælleskommunale Sundhedssekretariat og Prisme ser udviklingen i udgifterne til vederlagsfri fysioterapi

Læs mere

Skade-information 42/18

Skade-information 42/18 Skade-information 42/18 Storbrande - statistik 217 - orientering om skadestal for brande over 1 mio. kr. Resume Vi orienterer om skadestal for brande over 1 mio. kroner i 217. Millionbrandene udgør godt

Læs mere

VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018

VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018 VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018 AFRAPPORTERING AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT YDERNUMMERPSYKOLGER Indhold Indledning... 2 Indsamling og distribution... 2 Overordnede konklusioner... 3 1. Henvisningskategori

Læs mere

Udvikling i lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre

Udvikling i lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre A N A LYSE Udvikling i lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at belyse almen praktiserende lægers brug af besøg i hjemmet blandt ældre patienter,

Læs mere

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger TEMASTATISTIK 2017:4 Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger 2013-15 I 2015 er mere end halvdelen af den almene boligsektors vedligeholdelsesudgifter tekniske installationer og bolig-/

Læs mere

Det danske restaurantmarked i 2016

Det danske restaurantmarked i 2016 101 Det danske restaurantmarked i 2016 Fremgangen fortsætter for restaurantbranchen i Danmark, som i 2016 for sjette år i træk har præsteret omsætningsrekord. Der etableres fortsat mange nye restauranter,

Læs mere

Indledning... 2. 1. Befolkningssammensætning fordelt på alder... 3. 2. Befolkningstilvækst... 6. 3. Flyttemønstre... 7

Indledning... 2. 1. Befolkningssammensætning fordelt på alder... 3. 2. Befolkningstilvækst... 6. 3. Flyttemønstre... 7 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 1. Befolkningssammensætning fordelt på alder... 3 2. Befolkningstilvækst... 6 3. Flyttemønstre... 7 4. Befolkningsfremskrivning fordelt på aldersgrupper... 10 5. Forskellige

Læs mere

Dette nyhedsbrev fokuserer derfor på dette emne. I første omgang er det de ældre branddøde, der er udvalgt til analysen.

Dette nyhedsbrev fokuserer derfor på dette emne. I første omgang er det de ældre branddøde, der er udvalgt til analysen. 2. ÅRGANG AUGUST 27 NR. 5 Ældre og dødsbrande Antallet af branddøde ligger i gennemsnit på ca. 8 omkomne om året. Beredskabsstyrelsen analyserer løbende dødsbrandsstatistikken i Danmark og hvert år indgår

Læs mere

HVEM ER GF1 ELEVERNE?

HVEM ER GF1 ELEVERNE? HVEM ER GF1 ELEVERNE? Statistik 2014-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 DET NYE GRUNDFORLØB... 2 1.2 FÆRRE ELEVER... 4 1.3 DRENGENE DOMINERER... 5 1.4 10. KLASSE TOPPER... 6 1.5 FÆRREST GF1-ELEVER I NORDJYLLAND...

Læs mere

Sagsbeh: SMSH Dato: 13. september Ventetid i psykiatrien på tværs af regioner, 2015

Sagsbeh: SMSH Dato: 13. september Ventetid i psykiatrien på tværs af regioner, 2015 Sagsbeh: SMSH Dato: 13. september 216 Ventetid i psykiatrien på tværs af regioner, 215 Denne opgørelse er baseret på sygehusenes indberetninger til Landspatientregisteret og omhandler patienters erfarede

Læs mere

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017 Markedsanalyse 22. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes forhold til naturen anno 2017 I en ny undersøgelse har landbrug & Fødevarer

Læs mere

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2018 januar 2019

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2018 januar 2019 TEMASTATISTIK 219:3 Ledige boliger i den almene boligsektor januar 218 januar 219 I januar 219 er der 1.745 boliger i den almene boligsektor, hvilket er 282 boliger flere end i januar 218. Ledighedsprocenten

Læs mere

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Konkurstallet for december 2017 slog alle rekorder, hvilket bidrog væsentligt til, at antallet af konkurser i andet halvår 2017 ligger 21,5

Læs mere

Lægemidler mod psykoser Solgte mængder og personer i behandling

Lægemidler mod psykoser Solgte mængder og personer i behandling Danmarks Apotekerforening Analyse 28. januar 15 Borgere i Syddanmark og Region Sjælland får oftest midler mod psykoser Der er store forskelle i forbruget af lægemidler mod psykoser mellem landsdelene.

Læs mere

APRIL 2018 GAS- ULYKKER

APRIL 2018 GAS- ULYKKER UDGIVET: APRIL 2018 GAS- ULYKKER 2017 Opsummering Sikkerhedsstyrelsen har i 2017 fået kendskab til 10 gasulykker og har fået 15 øvrige indberetninger. Konsekvenserne af ulykkerne har været: 0 dødsulykke,

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2011-2016 1 Sygefravær i regionerne 2011 Der er nu data for det regionale sygefravær for 2016. I nedenstående tabeller er det valgt, at sammenligne regionernes sygefravær

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016 Markedsanalyse 15. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne er stadig storforbrugere af naturen Hvad er danskernes holdning til

Læs mere

Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende. Marts 2019

Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende. Marts 2019 Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende Marts 19 1. Resumé Analysens formål er at belyse omfanget og varigheden af psykiatriske indlæggelser, hvor patienter fortsat er indlagt efter endt

Læs mere

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE UNDERVISNINGS- MINISTERIET RAPPORT SEPTEMBER 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING OG RESUMÉ 6 SKOLEBESTYRELSENS INVOLVERING I SKEMAER Side 3 Side 35 2 INDSKOLINGEN Side

Læs mere

1. Aktivitet på ambulancekørsel

1. Aktivitet på ambulancekørsel Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Sagsnr.: 18/5510 Dato: 16. marts 2018 Analyse af det præhospitale område - 2. delanalyse om aktivitet og kapacitetsudnyttelse Version 2 2. delanalyse

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne siger farvel til kummefryseren

Markedsanalyse. Danskerne siger farvel til kummefryseren Markedsanalyse 1. november 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne siger farvel til kummefryseren Salget af frysere og køle/fryseskabe

Læs mere

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik 5. november 18 Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik I foråret 18 har Epinion gennemført en undersøgelse af den danske befolknings kendskab og tillid til Danmarks Statistik ved at spørge et repræsentativt

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Konkursanalyse Rekordmange konkurser i 2016

Konkursanalyse Rekordmange konkurser i 2016 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Rekordmange

Læs mere

FORBRUG AF SUNDHEDSYDELSER Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2006 : 25

FORBRUG AF SUNDHEDSYDELSER Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2006 : 25 FORBRUG AF SUNDHEDSYDELSER 2003-2005 Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2006 : 25 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Sundhedsstatistik Islands Brygge 67 2300 København S. Telefon: 7222 7400 Telefax: 7222 7404 E-mail:

Læs mere

S T A T I S T I S K E B E R E T N I N G 2 0 0 6

S T A T I S T I S K E B E R E T N I N G 2 0 0 6 R E D N I N G S B E R E D S K A B E T S S T A T I S T I S K E B E R E T N I N G 2 0 0 6 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Statistik og Analyse Datavej 16 DK-3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Telefax: 45

Læs mere

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer Maj 2018

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer Maj 2018 Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer 20 Indhold Indledning... 3 Henvisningskategori 10 og 11... 4 Ventetid på behandling

Læs mere

Befolkningsprognose Lolland Kommune

Befolkningsprognose Lolland Kommune Befolkningsprognose 218-23 Lolland Kommune Indhold Indledning... 2 Prognosens hovedresultater og forudsætninger... 2 Prognosen kontra faktisk udvikling i 217... 6 Fordeling på aldersgrupper... 7 Forventet

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 4. kvartal 2008 27. januar 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. De gennemsnitlige kvadratmeterpriser for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Forebyggelse AF indlæggelser synlige resultater

Forebyggelse AF indlæggelser synlige resultater Forebyggelse AF indlæggelser synlige resultater ResumÉ 2014 Forebyggelse af indlæggelser synlige resultater. Resumé Udarbejdet af: KL, Danske Regioner, Finansministeriet og Ministeriet for Sundhed og

Læs mere

De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2012

De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2012 De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2012 UNI C Statistik & Analyse har opgjort årets eksamensresultater for de gymnasiale uddannelser i dette notat. Eksamensresultatgennemsnittene er desuden

Læs mere

Elev/lærer ratio i grundskolen 2009/2010

Elev/lærer ratio i grundskolen 2009/2010 Elev/lærer ratio i grundskolen 2009/2010 Af Anne Mette Byg Hornbek Elev/lærer ratioen er større i frie grundskoler (12,6) end i folkeskoler (11,2) for skoleåret 2009/2010. I folkeskolen har ratioen stort

Læs mere

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 2012 ligner 2011, når man ser på antallet af konkurser. I modsætning til 2011 er der tabt 12 procent færre job i de konkursramte virksomheder og dermed

Læs mere

ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER

ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER FORORD Landsbyggefonden kan hermed præsentere resultaterne af fondens analyse af renholdelsesudgifterne i de almene afdelinger. Analysen er udtryk for,

Læs mere

VækstRegnskab FAXE kvartal. VækstAnalyse NØGLETAL PR. 2. KVARTAL

VækstRegnskab FAXE kvartal. VækstAnalyse NØGLETAL PR. 2. KVARTAL VækstRegnskab 2015 1. kvartal NØGLETAL PR. 2. KVARTAL 2014 13.991 14.085 13.579 13.695 13.012 11.143 11.088 11.100 11.138 11.123 11.123 10.780 10.550 10.507 10.157 9.608 21.722 22.147 21.700 20.225 19.849

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 2016 REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 1 2016 I HALSNÆS KOMMUNE Denne beretning er på given foranledning udarbejdet til Halsnæs Kommune, for at klarlægge servicemålenes indfrielse. Det skal bemærkes,

Læs mere

DRIFTSRAPPORT 2. Kvartal 2014

DRIFTSRAPPORT 2. Kvartal 2014 Kilde: ODIN, GIS kort, Beredskabsstyrelsen April - juni 82 opgaver kørt af Falck. 7 indsatsledereftersyn og udkald af det frivillige beredskab 1/10 Varde Kommune 2. kvartal. 2014 Opgave- og stationsfordeling:

Læs mere

1. Formål Undersøgelsen skal belyse kommunernes igangværende indsats ift. miljøgodkendelser efter Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug.

1. Formål Undersøgelsen skal belyse kommunernes igangværende indsats ift. miljøgodkendelser efter Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. N O T A T KL s undersøgelse af kommunernes arbejde med miljøgodkendelser af husdyrbrug 1. Formål Undersøgelsen skal belyse kommunernes igangværende indsats ift. miljøgodkendelser efter Lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale I Sundhedsaftalen 2015-18 er der fastlagt fire mål, der har afsæt i Økonomiaftalerne for 2014 og 2015. De fire mål i Økonomiaftalerne er: Færre uhensigtsmæssige

Læs mere

Det danske hotelmarked

Det danske hotelmarked Det danske hotelmarked Normtal 2016/2017 COPYRIGHT HORESTA 11 Det danske hotelmarked Antallet af gæster, som besøger de danske hoteller, kroer og konferencecentre, fortsætter med at stige. Der kommer flere

Læs mere

Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK

Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK September 2013 Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Identifikation af socialøkonomiske virksomheder 3 Forskellige typer af socialøkonomiske

Læs mere