Referat. Mandag den 25. juni 2018 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Mandag den 25. juni 2018 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune"

Transkript

1 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 25. juni 2018 kl Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej Hvalsø T F H Tina F. Nicolaisen E tfni@lejre.dk Dato: 28. juni 2018 J.nr.: 14/948 Jan Andersen Scleroseforeningen (Formand) Ivan Mott Udvalget for Teknik & Miljø (Næstformand) Christian Plank Udvalget for Job & Arbejdsmarked Martin Stokholm Udvalget for Erhverv og Turisme Rikke Zwisler Udvalget for Børn & Ungdom Erik Rønnekamp Holst Udvalget for Social, Sundhed & Ældre Christian Fjeldsted Andersen Udvalget for Kultur & Fritid Erik Jørgensen - Hjernesagen Karin Zwisler - Dansk Fibromyalgiforening Bjarne Jørgensen Diabetesforeningen Erik Bahn - Dansk Handicap Forbund Nelli Øvre Sørensen - SIND Deltagelse af suppleant: Michael Korn; ulykkespatientforeningen Referent: Tina F. Nicolaisen, Sekretariat & Udvikling Afbud: Karin Zwisler, Christian Plank Ikke til stede: Martin Stokholm Gæster: Til punkt 2 og 3 deltager følgende: Inger Marie Vynne (Kommunaldirektør); Henrik Nielsen (direktør), Michael Ralf (Formand for Udvalget for Socoal, Sundhed & Ældre), Lene Miller centerchef for Center for Velfærd & Omsorg, Alice Ordrup leder af sundhed) Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentationsrunde ( ) Herunder orientering om eventuelle justeringer af sidste mødes referat.

2 Dagsorden godkendt. Ingen justeringer af referatet. 2. Tema: Ulighed i sundhed ( ) Handicaprådet i Lejre Kommune har sat fokus på sundhedstilstanden hos Lejreborgere med udviklingshæmning og psykisk sygdom, der bor i eget hjem. Der er en overdødelighed blandt disse grupper, hvilket blandt andet har fået Roskilde Kommune til at gennemføre et projekt, hvor de har styrket sundhedsindsatsen for de udviklingshæmmede i kommunen. Sisken Henningsen som var projektleder for projektet, og som nu står for den opfølgende implementering kommer og fortæller om projektet og dets resultater. V. Sisken Henningsen Noter fra fremlæggelse. Endvidere henvises til vedlagte power point præsentation for uddybende detaljer. Dansk undersøgelse i 2014 viste at udviklingshæmmedes middellevetid var 14 år kortere end resten af befolkningen. England og Norge har indført sundhedstjek af disse målgrupper som fast sundhedstilbud. Roskilde Kommune iværksatte et projekt med opstart i 2014 vedrørende sundhedstjek af borgere med udviklingshæmning. Målgruppen var hjemmeboende borgere med udviklingshæmning. 96 borgere tog imod tilbuddet. 55 afslog at deltage i tilbuddet. Resultat: 75 % havde helbredsproblemer. De resterende var endten rakse eller velbehandlede. Borgerne havde mange forskellige former for sundhedsproblemer. Deltagerne fik invitationen af deres hjemmevejleder, hvilket efter Roskildes vurdring er grunden til at så mange har ønsket at deltage. I de fleste tilfælde har hjemmevejlederen også deltaget i lægebesøget, og de har også hjulpet med at følge op på undersøgelserne. Der er efterfølgende blevet beviljet ½ mill årligt til forebyggende indsatser. Spørgsmål: Målgruppen borgere med udviklingshæmning og ikke hjemmeboende borgere med psykisk sygdom: Projektet kunne ikke favne de psykisk syge. Der har ikke været ressourcer til at få andre end de udviklingshæmmede med i projektet. Hvordan har samarbejdet været med de praktiserende læger: Formanden for PLO Bettina Kornbæk stod for kommunikationen med de øvrige praktiserende læger. Projektgruppen har haft mange møder med hende, men ikke de øvrige praktiserende læger. Det har været svært at få den tætte dialog med de praktiserende læger. Meget stor forskel på hvordan projektet blev modtaget af lægerne.

3 Praktiserende læger har været med til at udvikle skemaerne (pilotprojektet). Bemærkning: Arbejde med holdninger blandt personalet til livsstilsændringer. Bemærkning: Skulle man ansætte en læge til at arbejde med en lignende indstats i Lejre Kommune. Alternativt gå i dialog med lægerne om muligheder for et styrket samarbejde. Organisere LK s indsats anderleders, også samarbejdet med de praktiserende læger. Handicaprådet lægger op til videre drøftelse og eventuel politisk prioritering. 3. Lejre Kommunes tiltag for bedre sagsbehandling ( ) v. Inger Marie Vynne og Henrik Nielsen Noter fra oplæg fra Inger Marie Vynne og Henrik Nielsen. Endvidere henvises til vedlagte præsentation - for yderligere detaljer. Planerne er at øge kvaliteten i sagsbehandlingen, både i forhold til den faglige kvalitet / lovgivningsmæssige krav og den oplevede kvalitet. Endvidere skal kvaliteten også være effektiv for kommunen i forhold til økonomien. Lejre Kommune vil styrke dialogen og samtalen med borgerne. Der skal ringes systematisk til de borger der klager. Der er iværksat en uddannelsesindsats for medarbejderne, der skal være med til at styrke dialogen med borgerne, og dermed positivt påvirke den oplevede kvalitet. Borgerne skal ikke kunne mærke den organisatoriske opdeling i kommunen. Borgere der har en opgave der involverer flere organisatoriske enheder skal opleve, at der kun er én indgang. Lejre Kommune skal uddanne koordinerende sagsbehandlere. Lige nu arbejder de med nogle cases hvor medarbejdere i kommunen oplever nogle af de udfordringer borgerne har. Fokus på at skabe mere tid. Arbejde med den udfordringsret regeringen har lagt op til. Afvikle buraukrati og bøvl der står i vejen for borgerne. Tilgængelighedspuljen lagt ud. Velfærden skal skabes i samarbejde med borgerne. Rykke os tættere sammen omkring velfærden og skabelsen af velfærden. Borgerrådgiveren opgave bliver også, at være med til at udvikle organisationen, med henblik på hvordan vi kan blive bedre til at samarbejde med borgerne. Skriv så det er til at forstå en indsats der har været i Lejre Kommune i godt 3 år. Kommunen bliver jævnligt målt og det går fremad, men det tager lang tid at ændre folks adfærd. Bedre telefonbetjening der måles også herpå af et eksternt firma. Spørgsmål/svar/bemærkninger: Hjælpemidler. Ingen ventetid på at få et hjælpemiddel en indsats LK har haft de seneste 3-4 år og ikke som følge af lovgivningsændring i serviceloven.

4 Det specialiserede børneområde har et samarbejde med PVC Lejre Kommunes revisionsfirma som har påpeget en række fejl på børnesagsbehandlingsområdet. Ny undersøgelse iværksat og rapporten viser, at der er forbedringer, men der er stadig et stort forbedringspotentiale. Nogle af klagerne fra borgerne går på for mange skiftende sagsbehandlere med videnstab til følge. Borgere kan opleve en vis fortabthed, når de oplever, at der kommer en ny sagsbehandler på deres sag. At forbedre dette forhold vil ikke kun have en gavnlig effekt for borgerne, men er også positivt set udfra et medarbejderperspektiv, da det er hårdt, at skulle følge op på fravær hos kollegaer. Opfordrer kommunen til at underskrive sig med korrekt titel og uddannelsesbaggrund. Kommunens holdning er dog, at det ikke er nødvendigt at skrive sin uddannelsesmæssige baggrund i sin signatur, da det ikke i alle henseender er relevant. På voksenområdet er der ved at være en ret fast kerne af medarbejdere, hvilket er medvirkende til et langt større tvægående samarbejde og viden om hvad der sker. De komplicerede sager og afgørelser gennemgåes af flere medarbejdere og leder. Børneområdet er ved at gennemgå samme udvikling, men der er et stykke vej endnu. Brug af bisidder. Lejre Kommune bruger det ikke systematisk men henviser til det,når det vil være gavnligt. Henviser også til brug af borgerrådgiver. 4. Fastsætte Handicaprådets videre fokus inden for ulighed i sundhed (2019) ( ) V. Jan Andersen Udsættes til næste møde i Handicaprådet den 17. september Gensidig orientering ( ) Emner af relevans for de øvrige medlemmer af Handicaprådet V. Jan Andersen Ivan Mott: Hanne Stensen og Ivan fremtidige spørgsmål om tilgængelighed: - At fremtidige spørgsmål om konkrete sager vedrørende handicaptilgængelighed håndteres under evt. ligesom på møderne i UTM (Udvalget for Teknik & Miljø). - Det vil sige, at spørgsmålene stilles på møderne i Handicaprådet, hvor sekretæren sørger for at få noteret spørgsmålene ned. - Sekretæren sørger for at spørgsmålene konkretiseres. - Spørgsmålene sendes til Peter Østerbye, som står for besvarelse. SSÆ: Etableringen af flere demensboliger kører efter planen.

5 Erik Bahn: Parkeringspladser: Vedr. høring af etablering af handicapparkeringspladser ved Hvalsø Station. Projekteringen af den nye parkeringsplads ved Hvalsø Station har ikke været i høring. Lokalplanen har været i høring. Rikke har fået protokoleret spørgmålet om hvorvidt Handicaprådet kan være med til at drøfte placeringen af Handicappladser. Handicaprådet drøftede forslaget og Teknik & Miljøudvalget tager Handicaprådets forslag med tilbage, herunder at de disponerede handic appladser placeres anderledes og tættere på rampen samt at udvidde pladserne fra 2 til 3 pladser. Ivan tager emnet vedr. protokoleringen omkring inddragelse af Handicaprådet ved placering af handicappladser med til administrationen. Jan, Erik og Erik inddrages i en efterfølgende høring. Mere bevægelse bevægelse for livet: SSÆ og B&U og K&F. DGI og DIF samarbejde omkring bevægelse mellem de involverede kommuner. LK er udvalgt til at må deltage i en ansøgning. Nellie Sørensen: Har fremsendt en rapport vedr. Hverdagslivet for sindslidende. Rapporten sendes rundt til Handicaprådet. Jan Andersen: Opmærksomhed på at apoteket i Hvalsø er blevet indrettet så der er stor tilgængelighed for alle. Folder omkring aktivitet symboler er ikke korrekte. OBS på næste udsendelse af aktivitetskataloget. Erik Bahn tager kontakt til Solveig Hitz 6. Eventuelt ( ) Michael Korn: Forventer at alle institutioner får den hjælp de skal have, så de kan deltage i aktiviteter.

Erik R. Holst (suppleant Flemming Damgaard kan ikke deltage), Erik Bahn, Nelli Sørensen

Erik R. Holst (suppleant Flemming Damgaard kan ikke deltage), Erik Bahn, Nelli Sørensen Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. april 2018 kl. 17.00 19.00 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330

Læs mere

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 18. februar kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 14. maj kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat. Mandag den 17. september 2018 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 17. september 2018 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 17. september 2018 kl. 17.00 19.00 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4

Læs mere

Referat. Mandag den 13. november 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 13. november 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 13. november 2017 kl. 17.00 19.00 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Afbud: Christian Plank, Birger Prahl

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Afbud: Christian Plank, Birger Prahl Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 21. november 2016 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 8 på Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Jan Andersen (formand) - Scleroseforeningen

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 20. juni 2016 kl , Handicaprådsmøde

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 20. juni 2016 kl , Handicaprådsmøde Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 20. juni 2016 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Medlemmer: Carsten Helles Rasmussen (formand) Udvalget for Børn & Ungdom Leif V. Nielsen Udvalget for Social,

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Medlemmer: Carsten Helles Rasmussen (formand) Udvalget for Børn & Ungdom Leif V. Nielsen Udvalget for Social, Sundhed

Læs mere

Dagsorden. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. februar 2015

Dagsorden. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. februar 2015 Dagsorden Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. februar 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

Referat. Mandag den 18. september 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 18. september 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 18. september 2017 kl. 17.00 19.00 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Carsten Helles Rasmussen, Bjarne Jørgensen, Henning Nielsen. Mandag den 16.

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Carsten Helles Rasmussen, Bjarne Jørgensen, Henning Nielsen. Mandag den 16. Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. februar 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Snorre Chr. Andersen D 4646 4720 E jabi@lejre.dk

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. september 2012 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. september 2012 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 10. september 2012 kl. 17 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Snorre Chr. Andersen D 4646 4720 E jabi@lejre.dk

Læs mere

Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018

Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018 Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018 1 Udvalgte tiltag fra Kernevelfærdsudvalget anbefalinger og beslutninger Der findes et sted, hvor

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 27. september 2011 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 27. september 2011 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 14. marts 2011 kl Rådhuset i Hvalsø, mødelokale 1

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 14. marts 2011 kl Rådhuset i Hvalsø, mødelokale 1 REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Dagsorden. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 17. november 2014

Dagsorden. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 17. november 2014 Dagsorden Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 17. november 2014 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Møllebjergvej 4, 4330, Hvalsø Dato: Mandag den 16. april 2018 Start kl.: 16:45 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Ivan Mott (Ø) Martin Stokholm (A) Frederik Dahl (C) Jens K. Jensen

Læs mere

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmødet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmødet TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmødet Dato: 23.03.2017 Tidspunkt: 16:00 18:00. Sted: Tårnby Rådhus, mødelokale 209 Deltagere: Jan Jakobsen, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier, Jørgen Maibom,

Læs mere

LIGE ADGANG TIL SUNDHEDSVÆSNET

LIGE ADGANG TIL SUNDHEDSVÆSNET Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del Bilag 610 Offentligt LIGE ADGANG TIL SUNDHEDSVÆSNET Sundhedstjek hos egen læge til personer med udviklingshæmning eller sindslidelse i botilbud Produceret

Læs mere

Dagsorden. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. februar 2014 kl. 17

Dagsorden. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. februar 2014 kl. 17 Dagsorden Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 10. februar 2014 kl. 17 Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 7. december 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 7. december 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Referat Forum: Handicaprådet Tid: 7. december 2017, kl. 17.00 Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Deltagere: Jens Mikkelsen, Bjarke Juul, Ottar Bingen, Lene Rygaard Jessen, Alice Hasselgren, Henrik Jess og

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP.

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 12.30 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 21. august 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 21. august 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3. 27. august 2018. Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 21. august 2018 kl. 10.00 til 12.30 på Hvalsø Rådhus, lokale 3. Deltagere: Afbud: Bjarne Bang Christensen (BBC), Bjarne Hørlykke

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 3. april 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Lars Møller (A) Steen Therkel Jensen (O)

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: MANDAG D. 19. DECEMBER2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 14. maj 2008 Mødelokale 120. Brønderslev Rådhus kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af referat... 1

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 28. september 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 28. september 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 17. november 2014

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 17. november 2014 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 17. november 2014 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Tina F. Nicolaisen E tfni@lejre.dk kl. 17-19,

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. februar 2014 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. februar 2014 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 10. februar 2014 kl. 17 Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5. Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

2. Meddelelser fra formanden Marie Jørgensen orienterede om kommende møde i ensomhedsnetværket, hvor også fællesskabsambassadørerne deltager.

2. Meddelelser fra formanden Marie Jørgensen orienterede om kommende møde i ensomhedsnetværket, hvor også fællesskabsambassadørerne deltager. Ældrerådets møde mandag den 4. februar 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis Afbud

Læs mere

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2 Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Mandag 20.02.2017 kl. 15:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om udviklingsplan for det nære sundhedsvæsen 3 Orientering

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Bedre livskvalitet med sundhedstjek

Bedre livskvalitet med sundhedstjek Bedre livskvalitet med sundhedstjek Indsatsen er knyttet til Strategimål 1, Et ligeværdigt liv, da den drejer sig om at sikre lighed i sundhed. En dansk undersøgelse fra 2014 viste, at mennesker med udviklingshæmning

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 17. april 2018 kl på Hvalsø Rådhus, lokale 3.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 17. april 2018 kl på Hvalsø Rådhus, lokale 3. 30. april 2018. Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 17. april 2018 kl. 10-13 på Hvalsø Rådhus, lokale 3. Deltagere: Bjarne Bang Christensen, Leif Blom, Kurt Erik Larsen, Per Frandsen,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Morsø Kommune. Handicaprådet. Dagsorden

Morsø Kommune. Handicaprådet. Dagsorden Morsø Kommune Handicaprådet Dagsorden Torsdag, den 20. september 2018, kl. 16.00 18.00 Mødested: Administrationsbygningen, Jernbanevej 7, lok. 605/607 Faste deltagere: Betina Pedersen, Elly Bloch, Jens

Læs mere

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe Friis

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Referat Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl. 17.00 Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Deltagere:Jens Mikkelsen, Bjarke Juul, Ottar Bingen, Frederik Lerche, Peter Rymann, Patricia W. Gale, Fedai Celim,

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere

Årsberetning 2017 for Handicaprådet. i Albertslund Kommune

Årsberetning 2017 for Handicaprådet. i Albertslund Kommune Årsberetning 2017 for Handicaprådet i Albertslund Kommune Årsberetning 2017 for Handicaprådet i Albertslund Kommune Indledning Handicaprådet i Albertslund Kommune udgiver hvert år sin årsberetning. Årsberetningen

Læs mere

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 4. marts 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Visionen i kommunens handicappolitik er, at Rødovre vil være landets bedste kommune for borgere med handicap, hvor alle har lige muligheder i livet.

Visionen i kommunens handicappolitik er, at Rødovre vil være landets bedste kommune for borgere med handicap, hvor alle har lige muligheder i livet. Indledning Under overskriften Lige muligheder i livet har Rødovre Kommune udviklet en handicappolitik, der sætter rammen for denne handleplan på handicapområdet. Visionen i kommunens handicappolitik er,

Læs mere

Kun pkt. 1 Kun pkt. 6

Kun pkt. 1 Kun pkt. 6 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7 Mandag d. 15.08.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 15.08.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Ricco Norman Dyhr- afbud Michael Nørgaard- afbud Kim Leck

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Mere Lighed i Sundhed for Mennesker med Funktionsnedsættelser

Mere Lighed i Sundhed for Mennesker med Funktionsnedsættelser Mere Lighed i Sundhed for Mennesker med Funktionsnedsættelser Konference for Kommunale Handicapråd i Region Hovedstaden Mandag 8. maj 2017 kl. 14.00-19.00 Salen på Kellersvej 11, 2860 Søborg Formålet med

Læs mere

Åbent Referat. til. Handicaprådet

Åbent Referat. til. Handicaprådet Åbent Referat til Handicaprådet Mødedato: Mandag den 8. december 2014 Mødetidspunkt: 15:30-17:30 Mødested: Borgercenter Varde, Mødelokale 10 Deltagere: Fraværende: Referent: Poul Rosendahl, Else Marie

Læs mere

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr. 41 Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00 på

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD SANO CENTER, SKÆLSKØR BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) BIRTHE FRIIS (REPRÆSENTANT FRA DH) LAILA GROTH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD SANO CENTER, SKÆLSKØR BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) BIRTHE FRIIS (REPRÆSENTANT FRA DH) LAILA GROTH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 26. APRIL 2018 STED: SANO CENTER, SKÆLSKØR TIDSPUNKT: KL. 13.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH

Læs mere

Mødedeltagere Psykiatrien, Region Nordjylland: Jan Mainz (mødeleder), Malene Vejby, Anne Kristine Hvitfeldt

Mødedeltagere Psykiatrien, Region Nordjylland: Jan Mainz (mødeleder), Malene Vejby, Anne Kristine Hvitfeldt Budget og Planlægning Mølleparkvej 10 9000 Aalborg Specialkonsulent Anne Kristine Hvitfeldt +4530682225 ankrh@rn.dk REFERAT Møde i Samarbejdsforum Nord Den 12. december 2018, kl. 13.00 15.00 Mødested:

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i SUFO Godkendt

Referat - bestyrelsesmøde i SUFO Godkendt Referat - bestyrelsesmøde i SUFO Godkendt Dato og tid: Mandag d. 30. januar 2017, kl. 9.00 15.00 Sted: Slotsgade 5, 5000 Odense lokale 3.3, 3 sal. Referent: Marianne Lundsgaard, faglig sekretær/jeanette

Læs mere

Møde 2. april 2019 kl. 16:00 i Mødelokale HOPS

Møde 2. april 2019 kl. 16:00 i Mødelokale HOPS Handicaprådet Referat Møde 2. april 2019 kl. 16:00 i Mødelokale HOPS Afbud fra Anja Lyngklip, Réne Jeppesen deltager i stedet. Afbud fra Per Ravn, Anna Marie Leth deltager i stedet. Afbud fra Bo Christensen,

Læs mere

Referat af møde nr. 9. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9. Mandag d.10.09.2018 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 10.09.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.14 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat fra Handicapråd

Referat fra Handicapråd fra Handicapråd Mødedato: 16. januar 2019 Tidspunkt: 13:30 16.00 Sted: Graabjergvej 3a, Ryslinge, Mødelokale 59 Deltagere: Indkaldelse Kristian Nielsen (KB) Anne Møllegaard Mortensen (KB) Anstina Krogh

Læs mere

Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) :15 Lokale 103, Rådhuset

Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) :15 Lokale 103, Rådhuset Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) 07-03-2018 16:15 Lokale 103, Rådhuset Mødeindhold Punkt Side Punkt 14: Godkendelse af dagsorden 1 Punkt 15: Mødedeltagere 2 Punkt 17: Byrådets temamøde om Handicappolitikken:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Dato: Den 18. november 2009 Tid: Kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Karen Stæhr, FOA (næstformand) Sten Norrit, Region Nordjylland

Læs mere

Referat Ordinært møde

Referat Ordinært møde Vordingborg Kommune Handicaprådet Referat Ordinært møde Dato: Mandag den 24. februar 2014 Tidspunkt: kl. 18.30-21.00 Sted: Mødelokale 2 Vordingborg Rådhus Deltagere: Anders J. Andersen, Else-Marie Sørensen,

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde mandag den 28. marts 2011 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2. Blad nr.

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde mandag den 28. marts 2011 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2. Blad nr. 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4

Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4 Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4 Indholdsfortegnelse 028. Meddelelser til Handicaprådets møde den 8. oktober 2008 64 029. Fleks -og skånejob i Vesthimmerlands

Læs mere

Projekt SamSund Vi står sammen om din sundhed Oplæg for Handicaprådet

Projekt SamSund Vi står sammen om din sundhed Oplæg for Handicaprådet Projekt SamSund Vi står sammen om din sundhed Oplæg for Handicaprådet Torsdag 4. marts. kl. 14.00-14.30 Rådhuset, Aars Projekt SamSund Præsentation af projektet Målgrupper Tidsplan Samarbejdsmodeller Kompetenceudvikling

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3. 20. juni 2018. Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl. 10.00 til 12.30 på Hvalsø Rådhus, lokale 3. Deltagere: Afbud: Øvrige deltagere: Bjarne Bang Christensen (BBC),

Læs mere

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Aktivitetscentrene Center for Velfærd & Omsorg Formål Årsmødet Indkaldelse Hvem har stemmeret? At være et kommunalt servicetilbud til alle pensionister og

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Referat - Konstituerende møde Dato 04. december 2017 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende 20:00 Sluttidspunkt 21:00 Lokale 1, Vordingborg Rådhus Else-Marie Langballe Sørensen,

Læs mere

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14. Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A)

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Handicapråd Onsdag den 16.09.09 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Ejendomscentret Anni Kristiansen, Center for Skoler

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Dagsorden Til Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Dagsorden Til Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Dagsorden Til Handicaprådet Dato: 28.1.2016 Tidspunkt: Mødet starter efter oplæg, ca. 16.45 Sted: Mødelokale 209 og 211 Deltagere: Jan Jakobsen, Carsten Fuhr, Anders Krantz, Lars- Peter

Læs mere

Handicapråd. Torsdag den kl i Træningsenheden

Handicapråd. Torsdag den kl i Træningsenheden Handicapråd Torsdag den 22.04.10 kl. 16.30 i Træningsenheden Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center for Teknik & Miljø Anni Kristiansen,

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping Møde slut: 12.00 Fraværende: Gytte Gade og Ulla Paulsen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 119 sprotokol

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 14. juni 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 14. juni 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret Page 1 of 5 Ølsted d. 25 januar 2008. Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr 2 den 15 januar 2008 kl. 18.30 I Møderummet Deltagere: Formand Page 2 of 5 Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11. Mandag d. 12.11.2018 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 12.11.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.14 Egedal

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP.

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 STED: RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA

Læs mere

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4. Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere